KALMAR KOMMUN I SYMBIOS MED GOTA MEDIA

NU GÅR INLÄGGET ATT KOMMENTERA!
Kalmar kommun gör uppenbarligen allt man kan för att Gota Media skall kunna bygga sitt mediahus i en grön lunga som dessutom har strandskydd och som inte det vore nog även är kulturhistorisk mark.

Jag tror knappt mina ögon när jag läser kommunens tjänstemäns ordvrängeri för att rättfärdiga detta "glasmonster" på en av Kvarnholmens mest känsliga platser.

Jag har skrivit om detta mediahus vid ett flertal tillfällen på bloggen och SD drev även frågan under valrörelsen då vi försökte informera kommunens invånare om vad som håller på att hända.

Rubriken ovan är ett exempel från Barometern i tisdags. Hur kan ett ”glasmonster” enligt Barometern lyfta fram 1600-talets Kalmar. Man får inget svar på detta i artikeln utan det är bara ett ologiskt ordbajseri som skall lura läsarna. Artikeln finns ej på nätet.

Barometern skriver däremot följande i artikeln.

”Läget är mycket känsligt. Här finns en park för allmänheten, området är klassat som riksintresse för kulturmiljövården, byggnaden berör delvis en fast fornlämning, strandskyddet upphävs och 60 parkeringsplatser försvinner. Dessutom finns en viss risk för den fridlysta luddvårlöken och några äldre träd kan behöva sågas ned.”

Trots ovanstående beskrivning från Barometern föreslår Kalmar kommun ett mediahus på platsen. Jag har svårt att begripa att någon överhuvudtaget kan föreslå något så dumdristigt. Än mindre att lokala politiker vill rasera en så värdefull miljö för Kvarnholmen och Kalmar stad.
Tidningskollegan Östran är dock betydligt mer kritisk i sin artikel som dessutom finns på nätet.

”Precis som vid andra vatten gäller strandskydd intill Systraströmmen där Gota Media planerar sitt nya mediehus precis intill strandskoningen. Hur är då detta förenligt? Jo, i Miljöbalken som reglerar strandskydd finns sex skäl till att dispens ska kunna ges. I handlingarna till förslag på detaljplan för området intill Gamla vattentornet åberopar Kalmar kommun det sjätte skälet, att dispens om ett område "behöver tas i anspråk för att tillgodose ett annat mycket angeläget intresse".

Vad är det för ett mycket angeläget intresse för Kalmar kommun som innebär att man åsidosätter strandskyddet? Detta är rena rama bullshit från kommunens tjänstemän. Det retar dessutom upp mig ordentligt att vi har så inkompetenta och ansvarslösa tjänstemän på samhällsbyggnadskontoret.

”För att det inte ska råda någon tvekan om att Kvarnholmen är rätt ställe för nya mediehuset trycker samhällsbyggnadskontoret, som arbetat fram förslaget till detaljplan, på att tillgängligheten till Systraströmmen faktiskt inte minskar eftersom allmänheten kan gå upp på mediehusets tak och se ut över vattnet och omgivningarna. Nya mediehuset främjar därmed samma syften som strandskyddet heter det. ”

Detta är den mest krystade motiveringen som jag någonsin hört! Att den dessutom kommer från kommunens tjänstemän gör det rent ut sagt bedrövligt och visar på hur fruktansvärt insyltade Kalmar kommuns tjänstemän är i Gota Medias mediehus. Kommunens tjänstemän på samhällskontoret skall ta till vara på kommuninnevånarnas intresse i första hand, inte Gota Medias. Det är deras förbannade skyldighet och det är därför de avlönas av kommunens skattebetalare. Passar inte detta anser jag att de skall söka sig till den privata arbetsmarknaden.

”Gota Medias intentioner med byggnaden är att ska berika den offentliga miljön och allmänheten ska känna sig välkommen.”

Gota Medias ledning tycks också vara duktiga på ordbajseri. Hur kan man tro att man berikar den offentliga miljön genom att förstöra delar av en grön lunga på Kvarnholmen och dessutom bryta mot strandskyddet och inte minst rasera fornlämningar.

”Men för de anställdas del kommer det vara sämre med parkeringsplatser. Av egna fordon kommer Gota Media bara ha plats för en transportbil, plus cykelställ för de som cyklar. Sju p-platser för bilar hyrs i ett närliggande garage men utöver det behövs åtta till 14 platser, uppskattar Gota Media. Att det inte behövs fler motiverar Gota Media med att företaget ska utveckla friskvården på Barometern och uppmuntra de anställda till att minimera bilåkandet. ”

Man kan ju inte annat än skratta åt detta. Barometern skall utveckla friskvården. I fortsättning för vi se alla journalister och fotografer cykla på sina uppdrag, inte bara i Kalmar utan i hela regionen.

Jag gissar att den här detaljplanen kommer att utsättas för mycket hård granskning och kritik. De politiker som röstar ja för detaljplanen kan dra på sig mycket negativa röster. Jag vet vad Kalmarborna sa under valrörelsen när vi visade bilder på detta mediehus och berättade var det skulle placeras.

En mycket viktig sak som tydligen inte får något större värde i detaljplanen tycks vara det kulturhistoriska värdet som kartlades vid den arkeologiska undersökning som gjordes 2009. Vilket borde resulterat i ett klart nej till detta projekt i ett tidigt stadium.

Jag kan lova att Länsstyrelsen också kommer få svara för sig i detta ärende.


Provschakt vid arkeologiska utgrävning.

Jag kommer givetvis granska detaljplanen noga och framföra mina åsikter och göra allt för att stoppa dessa byggplaner.

Det nya Konstmuseet överklagades ända till regeringsrätten jag är övertygad om att detta byggprojekt kommer vandra samma väg.

Jag har skrivit många blogginlägg om detta tokiga projekt som uppenbarligen stöds helhjärtat av Kalmar kommun.Här kommer en sammanställning av mina inlägg i kronologisk ordning.

Som ansvarig på Gota Media skulle jag sova dåligt varje natt om jag fullföljde detta projekt.

2008-09-07

2009-01-24

2009-06-17

2009-06-20

2009-09-06

2009-09-13

2009-09-21

2009-12-04

2010-05-10

2010-05-13

2010-05-19

2010-07-19


Kommentarer
Postat av: Lotta

Man har i alla tider pratat om att "vi måste bevara detta åt våra barn och framtida generationer", gäller inte det när det kommer till Kalmars historia? Lärde man sig inget efter det katastrofala beslutet att låta konstmuseets några 1000 medlemmar för all framtid förstöra delar av Kalmars absolut äldsta delar och vår historia? En förening som har mage att "kräva" att lilla Byttan skall ha öppet året runt så att Byttan skall locka besökare till museet. Det om något bevisar att konstmuseet inte av egen kraft lyckas locka besökare. Med så få besökare hade man gott kunnat vara kvar i sina gamla lokaler om än kanske i renoverad form. Nä se det gick inte. Skrytbygge skulle man vräka upp kosta vad det ville. Kanske var det någon som var tvungen att få upp ett monument över sin egen förträfflighet vilket kostade alla nu levande och framtida Kalmariter och Kalmarbor vårt historiska arv. Ett arv som vi var satta att bevara för framtiden. Vi får innerligt hoppas det går stoppa Gota Medias lika vansinniga skrytbygge vid gamla vattentornet och den medförda förstöringen av ytterligare en bit ovärderlig historia för all framtid. Tänk nu efter före innan det är för sent är ett tips till Kalmars kommunalpolitiker. Varför inte använda Rifas gamla lokaler, de borde väl vara stora nog åt Gota Media och står och förfaller idag. Renovera upp och använd redan befintliga byggnader istället för att förstöra vår historia. Jag tror de allra flesta hellre dricker en kopp kaffe hemma i det egna hemmet om priset för att dricka det i Gota Medias hus blir Kalmars historia. Läser också i dagens Östra Småland att kommunen planerar ytterligare ett jättebygge på andra sidan systraströmmen mellan fängelset och Kalmar Stadsbibliotek, lika sannlöst som Gota Medias planer. Har Kalmar Kommuns politiker fått storhetsvansinne?Postat av: kalle2

7 klöver politiker och mediafolk är mut(erade)kompisar. kan man även förstöra kulturarvet så blir extra klappar på axeln, för då går man rikspolitikernas ärenden att förinta allt Svenskt.här är en film som gunilla sax själv medverkar i:

http://www.youtube.com/watch?v=ONuINYWfwdQbedrövligt att så omdömeslösa personer skall bestämma vad folk skall få läsa i dagspressen.

2011-04-02 @ 11:29:43
Postat av: kalle2

har läst den roliga satiren på affes statistik blogg. kan nån tipsa honom om att byta ut plasthättan till en hjälm.http://3.bp.blogspot.com/_Thkhu5UveJY/Rg6ojzcjJGI/AAAAAAAAAHo/xYG2Bht_iHE/s1600-h/skjuttavla.jpghar alltid känt ett obehag av att se Reinfeldt. och armen tog fram en bild som skulle ge kalla kårar. men aldrig nån kunde tro att denna skräckillution skulle finnas i verklighet.reinfeldt är på pricken look a like armens övningstavlor. och med den politik han för, visar han att han vill oss iget väl.tror nog om Putin vill invadera Sverige och ta Gotland kommer vi nog få det bättre.

smartast vore för putin att invadera under Almedalsveckan.

evakuera gotlandsbefolkning och SD kan strunta i almedalsveckan. sverigevänliga väljare har ju ändå inte råd att åka dit.

2011-04-02 @ 11:55:06
Postat av: Lotta

@kalle2

Tack för tipset. Jamen om nu lokalerna är för stora så kan ju Östra Småland flytta dit. Tänk vilket mediehus det kunde bli med två tidningar under samma tak. Man kunde då dela på resurserna bland personal och utrustning. Oj så billigt det kunde bli.

2011-04-02 @ 11:58:36
Postat av: Lotta

Överklagande ända upp i regeringsrätten hjälpte nu inte när det gäller konstmuseets svarta låda. Lär troligtvis inte hjälpa denna gång heller. Kalmar Kommuns politiker och tjänstemän är uppenbarligen inte kapabla att förstå vidden av sina egna beslut så låt då invånarna i staden göra sina röster hörda i en folkomröstning. Vad tycker alla Kalmarriter och Kalmarbor om dessa byggplaner som förstör Kalmars unika historia för all framtid?

2011-04-02 @ 12:10:37
Postat av: eDarling.se

Vi kommer nu till Kalmar.Dejta muslimer här: www.eDarling.seVårt personlighetstest hjälper dig hitta din livskamrat! eDarling.seAllah tillhör dig - du tillhör allah.Allah är störst.

2011-04-02 @ 12:13:46
Postat av: Kalle

""Svenska maffian styr i Södertälje.

Här är polisens bild av den organiserade brottsligheten i Södertälje – högst upp sitter klanöverhuvuden och håvar in svarta pengar. Längst ner på gatunivå står yngre kriminella för hot och våld/.../

På mell annivån finns enligt polisen personer som på olika sätt främjar och ”förädlar” kriminella förtjänster.

– Det kan röra sig om banktjänstemän, advokater, journalister, förtroendevalda, företagare som på ett eller annat sätt hjälper till att omsätta, tvätta, skydda eller underlätta kriminella förtjänster, säger Gunnar Appelgren chef förr länskriminalens aktionsgrupp Stockholm."" skriver Länstidningen i Södertälje.Ni läste rätt Journalister och advokater används också av den svenska maffian. Tänkvärt. Vad många har annat under många år. Nu kommer det fram vad polisen hittar i den smutsiga byken. Södertäljes starke man sossen Anders Lago passar på att avgå några dagar tidigare innan detta basuneras ut.En del södertäljebor tycker att det är en förolämpning mot svenskar att kalla maffian för den svenska !!!Postat av: Lotta

@ eDarling.seGeert Wilders skriver om din pedofilprofet på sidan jag länkar till. Bland annat står: ” He is al-insan al-kamil” fritt översatt av mig: Helt sinnesjuk och såg ut som en kamel.

Postat av: Ursus

@Lotta,Tror nog det var ett spratt någon spelade i kommentaren.

2011-04-02 @ 13:58:58
Postat av: lassekolja

Känner ej till Kalmar så väl men ett säkert sätt att stoppa "glasmonstret" är väl att Du Thoralf skriver en artikel i Barometern om hur vackert det är.

I analogi med detta borde SD i Riksdagen motionera om kraftigt ökad invandring, enda sättet att minska den, i alla fall så länge sandlådebeteendet i Riksdagen består.

KÄMPA PÅ Thoralf!!!

2011-04-02 @ 16:46:50
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: lassekolja

Kom förslaget om "glasmonstret" den 1 april? Jag bara undrar!

2011-04-02 @ 16:49:47
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: Skeåning

Såvitt jag förstått är miljöpartiet med på att bygga detta natur-raserande föremål? Ska man gissa att de inte vill rösta lika som SD? Jag tror snart att sjuklövern skulle smälla av en atombomb enbart på basis av att SD skulle rösta emot.

2011-04-02 @ 18:12:51
Postat av: Gubben o Gumman

Den som har normal syn ser ju att det hela inte passar in i den miljön.Med tanke på konstmuseet placering och tidningshuset,så får väl Kalmarborna ställa in sej på en moskee på stortorget vart det lider.Minioriteter bestämmer var deras byggnader skall placeras i Kalmar.Om dett har "Heja Kalmar FF gänget" ingen aning om.

2011-04-03 @ 02:07:22
Postat av: Robin Shadowes

@kalle2, Jag är rädd att det var jag som råkade påverka Affe till att använda bängmössan. Han gjorde ju först en bild där begravningen av Sverige förrättades efter den kontroversiella överenskommelsen. På den ursprungliga bilden var 32:an barhuvuad men så råkade jag skriva nåt om att han borde haft den blå halal-mössan på sig. Kommer inte ihåg om det var några timmar senare eller dagen efter men då hade han gjort en ny bild med mössan på. Blev lite förvånad sedan när dom nya serierna kom för jag tänkte bara på den första bilden och inte att det skulle fastna så och bli en trend. Även om det inte är jag som photoshoppat så tycker jag ändå det känns lite kul att av en ren tillfällighet råkat influera på det viset. Mest för att jag tror dom serierna kommer bli underground-klassiker helt enkelt. Personligen så tycker jag han passar i mössan eftersom han inte verkar riktigt frisk i skallen ärligt talat. Eftersom det är satir och karikatyrer brukar vara lite överdrivna så passar det bra. Jag misstänker dessutom att han är medveten om att han öppet hånas på icke-pk sidor och att han inte gillar det alls. Så det är bara för landsförrädaren att gilla läget.

2011-04-03 @ 05:42:17
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: sunglasses for glasses

!! thanks for sharing. look forward your new posts.

2011-07-23 @ 05:35:39
URL: http://www.worstsunglassesbrand.com
Postat av: sunglasses for glasses

I recently came across your article and have been reading along. I want to express my admiration of your writing skill and ability to make readers read from the beginning to the end. I would like to read newer posts and to share my thoughts with you.6.Thank you for this article. That’s all I can say. You most definitely have made this blog into something special. You clearly know what you are doing, you’ve covered so many bases.Thanks!

2011-09-10 @ 08:46:34
URL: http://www.worstsunglassesbrand.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0