BORGERLIG TIDNING?


Vänster eller höger på Barometern?                Foto Thoralf Alfsson

I dagens tidning följer Barometern upp lördagens artikel med socialdemokraten Nasim Malik som får kritisera alliansregeringen och att han saknar det han kallar för "Palmeandan". Förutom kommunalråden är socialdemokraten Nasim Malik den mest omskrivne politikern i Barometern. På vilka meriter?

Men det mest anmärkningsvärda är att journalisten Anders Blank sänker moderaternas riksdagsman Jan R Andersson i en artikel. Jan R Andersson har lämnat in en interpellation angående att Kalmar Energi sponsrade socialdemokraternas valborgsmässofirande.
Anders Blank har nu uppenbarligen fått ett tips från en socialdemokrat om att moderaterna hållit två möten i Kalmarsalens glasveranda utan att betala för sig. Detta beroende på att Kalmar kommun i sitt avtal med Kalmarsalen får utnyttja lokalerna utan kostnad ett visst antal dagar och eftersom inte kommunen utnyttjat alla dagar passade moderaterna på att använda lokalerna.

Hade jag vetat om detta avtal med Kalmarsalen skulle även vi Sverigedemokrater utnyttjat möjligheten.

De flesta kommuner har speciella regler för hur de politiska partierna som är representerade i kommunfullmäktige får använda de lokaler som kommunen disponerar. Antingen helt grattis eller till en väldigt låg hyreskostnad.

Här har vi verkligen sandlådejournalistik från Barometern.

Frågan är om socialdemokraterna har en egen gräddfil in på den borgerliga tidningens redaktion.

Någon draghjälp i valrörelsen får definitivt inte alliansen i Kalmar av Barometern. Snarare är det socialdemokraterna som får det stödet av tidningen.

MYGLAR SYNOVATE?

Jag har vid flera tillfällen fått information på mail eller telefon från personer som blivit uppringda av opinionsinstitut. Det har handlat om att den person som ringer upp försökt styra svaren bort från SD.

Igår fick jag dock ett mail från en person där en familjemedlem jobbar på Synovate. Personen ifråga skriver följande.

”Min **************** på Synovate som telefonintervjuare, hon menar att det är lika många som säger sig rösta på Sverigedemokraterna som Moderaterna eller Socialdemokraterna då hon ringer runt och ställer frågan. Det är alltså något som inte stämmer i de undersökningarna som presenteras i media, den saken är säker!”

Huruvida detta stämmer eller inte låter jag vara osagt. En sak är jag dock säker på och det är att stödet för SD har ökat enormt men det syns inte i opinionsundersökningarna. Jag skulle dock inte vara det minsta förvånad om det förekommer någon form av selektering av ”röster” i underlagen till dessa opinionsundersökningar.


STOR SKANDAL

Att lura Röda korset på några miljoner kronor ger 5 års fängelse (i praktiken 3 år och 4 månader).

Att slå ihjäl en 78-årig kvinna ger 1 år och 10 månaders fängelse (i praktiken 1år och 3 månader). Två av dessa månader är redan avtjänade under häktningstiden vilket i praktiken ger drygt ett års fängelsestraff.

Finns bara ett ord, SKANDAL! STOR SKANDAL!

Är pengar värda mer än ett människoliv enligt rättsväsendet?

Eller handlar det om att det ena fallet är en svensk och i det andra fallet en muslimsk invandrare?

Var är bilderna på den dömde Ahmad Akileh i media? Nej, visst! Det handlar inte om en svensk!

Sydsvenskan,


PK-SEMINARIUM

I onsdagskväll besökte jag ett seminarium i Kalmar som gick under rubriken ”Ensamkommande flyktingbarn”. Se nedanstående inbjudan.

 

Nu skickade givetvis arrangörerna ingen inbjudan till Sverigedemokraterna utan endast till pk-partierna i Kalmar. Detta trots att Kalmar kommun stod som medarrangör och en av de ansvariga hävdade att demokratifrågor var hans viktigaste uppgift.

Som tur finns det människor som förstår hur de går till och skickar mig information på mail.

"Hej Thoralf!
 
 
Jag är intresserad av att bli medlem i SD.
 
Jag bifogar här för övrigt en inbjudan om ett "Seminarium med fokous på: Ensamkommande flyktingbarn" som jag inte skulle vara förvånad över om de övriga i de bägge blocken undanhålligt dig! Kan bara tycka att det är beklagligt att en kommunanställd projektledare vid namn Hashim Gashi som antaligen fått jobbet via kvotering, har som ett jobb att sprida "politisk propaganda" som arbetsuppgift via kommunmailen! ... :("


De som kommit för att lyssna på seminariet var till ca 90 procent kvinnor. Bara ett fåtal män var närvarande och de som var där fick jag uppfattningen av att flertalet jobbade inom denna verksamhet. Här kanske också förklaringen finns till att så få kvinnor vill aktivera sig i Sverigedemokraterna.

Först ut på scenen var Asylgruppen från Malmö som talade om det hemska landet Malta och hur illa landet behandlar asylsökande. Det var frapperande att lyssna till dessa personer som så tydligen inte ifrågasätter ett enda ord som kommer över dessa ”ensamkommande barns” läppar.
På Malta uppgav dessa barn att de var äldre än 18 år men när de kom till Sverige var de oftast bara 16 år. Om de sedan avvisades till Malta genom Dublin-förordningen var de plötsligt äldre än 18 år igen. De anpassade helt enkelt åldern efter vilken ålder som var mest fördelaktigt beroende på vilket land man befann sig i. Detta hade asylgruppen tydligen inga betänkligheter över utan den åldern de angav i Sverige var självklart den sanna.

Sedan hade moderaten Jonas Lövgren och socialdemokratiska kommunalrådet Birgitta Elfström 15 minuter var att prata om detta. Här kan jag lova mina läsare att det var pk-retorik.

Jonas Lövgren kritiserade alla kommuner som inte tog emot ensamkommande barn och berättade en snyfthistoria om Ahmed från Irak. En kvinnlig åhörare kritiserade dock Tobias Billström (m) för hans hårda politik som migrationsminister vilket uppskattades av flertalet åhörare.
Birgitta Elfström skulle givetvis inte vara sämre utan hon utlovade en lag som skall tvinga alla kommuner att ta emot ensamkommande barn vid en röd-grön valseger till hösten. Pest eller kolera?

Det ställdes också en hel del frågor från åhörarna. Inte en enda kritisk fråga ställdes. En kvinna ansåg att alla skulle få uppehållstillstånd annars kunde dessa ”barn” bli arga på oss svenskar och istället gå med i terroristgrupper som Al-Quaida.

Det är faktiskt ganska intressant att lyssna på dessa pk-människor när de framför sina tankar och frågor. Jag undrar om någon av dessa funderar över vilka kostnader det handlar om för samhället. Undrar om de gör kopplingen till alla indragningar inom skolan och äldreomsorgen där de gamla gör i byxorna på grund av att det saknas personal så at väntan på hjälp för toalettbesöket blir alldeles för lång.


Kalmar kommun har nu tagit emot 50 st ensamkommande barn och utav dessa har 43 fått PUT
, 3 fått avslag och 4 väntar på besked. Kalmar kommun erhåller just 1900 kronor/dygn för varje person från Migrationsverket. Uppskattningsvis får Kalmar kommun ca 25 miljoner kronor i bidrag från Migrationsverket för sin verksamhet med ensamkommande barn. Pengar som kunde använts på annat sätt och till annan verksamhet.

Jag tror inte det finns någon verksamhet inom kommunen med så hög personaltäthet som omhändertagandet av ensamkommande barn. Det går 10 anställda på 8 barn eller 1,25 anställd/barn vid Villa Ossian i Påryd, samma förhållande råder i stort sätt också vid Horisont i Kalmar.
Jämför vi det med förskolan är siffran 1 anställd på 5,2 barn eller 0,2 anställd/barn. Jämför vi sedan även med grundskolan så är siffran 1 anställd på 11 barn, vilket motsvarar ca 0,09 anställd/barn.
Radio Kalmar,


DET SPÖKAR HOS KALMAR KOMMUN


Den här historien vill jag inte undanhålla mina läsare som inte läser de lokala tidningarna. Den hade passat alldeles utmärkt 1:a April men olyckligtvis så är fallet inte så.

Omsorgsförvaltningen i Kalmar har köpt in tjänster från ett medium för att skrämma bort spöken/andar i ett hus och även i ett jourrum för korttidsboende.

Uppenbarligen är man väldigt "kreativa" på omsorgsförvaltningen. Möjligen har man haft "brainstorming" på sina personalträffar som fått skena iväg lite för långt. Omsorgsförvaltningen har haft det tufft med sin ekonomi och man har haft stora sparbeting på tvåsiffriga miljonbelopp. Men trots allt kan det inte vara så illa ställt inom omsorgsförvaltningen då man satsar pengar på hokuspokus. Snart dags för lite hjälp av Joe Labero också.

Nu går både det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson och omsorgsförvaltningens ordförande Steve Sjögren ut och lovar att inga fler medier skall köpas in för kommunens skattemedel. Läs Johan Perssons blogg.

Är det någon av mina läsare som kan hitta på någon lämpligt till valrörelsen om att vänsterstyret i Kalmar anlitar medium för att skapa trygghet inom omsorgen.

Barometern, Östran, Östran Östran

LIBANES HÄKTAD FÖR VÅLDTÄKTSFÖRSÖK I SMEDBY

Den 25-åring som misshandlade och försökte våldta en 18-årig kvinna i Smedby under helgen har nu häktats vid Kalmar Tingsrätt. Enligt Barometern lämnade kvinnan ett så pass bra signalement att mannen kunde gripas, dessutom har kvinnan pekat ut 25-åringen.

Föga förvånande är mannen invandrare från ett MENA-land, nämligen Libanon. De lokala tidningarna har ännu ej skrivit något om att mannen häktats. Att de skulle nämna etnicitet är dock knappast troligt.

Enligt häktningsframställan behöver 25-åringen en arabisk tolk. Enligt uppgifter på Ratsit är mannen sammanboende med en 21-årig kvinna i det bostadsområde som kallas för ”Löten” i Smedby.

Som av en ren slump hade Östran under måndagen ett helt uppslag om Smedby där socialdemokraten Nasim Malik fick stort utrymme. Han bor för övrigt också på Löten i Smedby.

I bildtexten till artikeln kan man läsa följande.

”Nasim Malik är glad för att projektet Hela Världen i Smedby har nominerats till årets integrationssatsning
. De har precis haft ett möte där de bestämt vad de ska lägga krut på framöver.”

Uppenbarligen en felaktig nominering!

Integrationen är i mina ögon fullständigt misslyckad när en ung man från Libanon väljer att våldta en ung svensk tjej när han uppenbarligen är sambo med en invandrarkvinna.

Frågan är om Nasim Malik inte borde lägga krut på att förändra sina muslimska manliga vänners kvinnosyn!

 


HUR KAN DETTA BLI ETT ”SKOP”

När SD får minskat stöd i en opinionsundersökning är det en stor nyhet men när SD däremot får ökat stöd är det en icke politiskt korrekt nyhet och skall därmed uppmärksammas så lite som möjligt.

I helgen var det SKOP som presenterade en undersökning vilket fick media att skrika ut ”Ras för SD”.

Tittar man däremot på de senaste undersökningarna från SKOP kan jag inte se ett ras. Däremot ser jag siffror som är mycket ostabila och som tyder på ett för litet underlag för opinionsundersökningen för att man skall kunna tala om en trend i en enstaka undersökning.

Trenden är snarare uppåtgående med högre toppar och inte så djupa dalar.

Döm själv av nedanstående kurva över hur SKOP:s siffror sett ut för SD under 2010.Detta kan bara vara ett ”SKOP” för pk-journalisterna. De journalister med lite mer bakom pannbenet skäms nog över hur pk-etablissemanget förnedrar en hel yrkeskår.

Erik Almqvist kommenterade i Rapport detta ”SKOP” på ett mycket förtroendeingivande sätt. Tack Erik!”Avståndet mellan blocken krymper och Sverigedemokraterna skulle få en vågmästarroll om det vore val i dag. Det visar den senaste opinionsmätningen från Aftonbladet/United Minds som görs i samarbete med Cint.”

Idag kom Aftonbladet/UnitedMinds undersökning som visar på 5,5 procent till SD och en vågmästarställning för Sverigedemokraterna.

Hur många tror att SVT Rapport gör ett reportage om denna ”sensationella” uppgång för SD?


EXPO TERRORISERAR SVERIGEDEMOKRATER

Jag har fått flera uppgifter om att EXPO-medarbetaren Alexander Bengtsson kontaktat flera Sverigedemokrater som kandiderar för partiet i Kalmar län. Gissningsvis så gäller detta med stor sannolikhet hela landet. Han har kommit med ganska otrevliga påståenden som han har försökt få bekräftade på olika sätt.

Uppenbarlige så är EXPO ute efter att hitta långsökta kopplingar till något som kan användas till att förtala våra kandidater.

Det kan till exempel vara varför familjen hade en vit pudel istället för en svart på 90-talet.

Alexander Bengtsson och Expo använder sig uppenbarligen av en rad vänsterextremister som uppgiftslämnare. Vi kan säkert förvänta oss att Alexander Bengtsson hittat någon Sverigedemokrat som uttryckt sig dumt vid något tillfälle eller är dömt för något mindra brott. Detta kommer givetvis slås upp med stora rubriker och kvällspressen kommer säkert att köpa allt med hull och hår.


OIKOFOBERNA I SKOLAN

Nu duggar det tätt mellan artiklarna om skolor som flyttar sina skolavslutningar från en kyrka till en så kallad ”neutral” plats.

Dalarna och Sälen har väl för de flesta en särskild plats om man tänker historiskt på Gustav Vasa och inte minst Vasaloppet som går under devisen ”I fädernas spår” men detta hindrar inte rektorn Inga-Maj Fjällborg från att bryta en flera hundra år gammal tradition att fira skolavslutningen i Transtrands kyrka. Oikofoben Fjällborg har beslutat flytta avslutningen till Olnispagården. Läs artikel i Dalarnas Tidning.

Jag vill uppmana alla som blir berörda av dessa oikofober att protestera och om det inte hjälper ordna med en alternativ skolavslutning i Kyrkan.


NIKLAS ORRENIUS FÖRELÄSTE PÅ BAROMETERN

”Vi ska inte ignorera Sverigedemokraterna”

”Vi ska inte falla in i rollen som motståndare till SD”

”I rollen som journalist ska vi granska Sverigedemokraterna på samma sätt som alla andra partier. Vi får inte låta eventuella egna värderingar av partiet styra oss.”

”Vi journalister ska träffa Sverigedemokraterna, samtala med dem och lyssna på dem.”

Barometern har tydligen bjudit in Niklas Orrenius (journalist på Sydsvenskan) för att föreläsa om Sverigedemokraterna. Det var Niklas Orrenius som intervjuade mig och Henrik Rydström i vintras vilket resulterade i en fyra sidor stor artikel i Sydsvenskan. En artikel som jag aldrig hört en kommentar om från ledande Sverigedemokrater i partiledningen. Personligen vet jag inte hur jag skall tolka det. Men jag har funderat en hel del över detta. Gensvaret från läsarna var desto större. Antalet besökare på bloggen ökade rejält efter denna artikel och det har jag Niklas Orrenius att tacka för.

Niklas Orrenius släppte nyligen en bok som jag skrivit ett blogginlägg om.

Barometern skriver om detta besök i lördagstidningen (finns ej på nätet) och ovanstående citat är hämtade från artikeln.
Undrar om Ulf "Bärsärk" Wickbom deltog vid denna föreläsning! Troligtvis är han redan pk-fullärd enligt sin egen uppfattning.

Allt det Niklas Orrenius påpekar att man inte skall göra är precis det som Barometern gör, enligt min erfarenhet. 

Barometern ignorerar våra pressmeddelanden, insändare och t.ex. valsedlar.

Barometern har därmed fallit in i rollen som en politiskt korrekt motståndare till Sverigedemokraterna och ser uppenbarligen som sin uppgift att motarbeta partiet istället för att rapportera om SD som vilket annat parti som helst.

Min egen uppfattning är att det just är Barometerns journalisters egna värderingar som styr hur man behandlar Sverigedemokraterna, vilket jag fått bekräftat av anställda och tidigare anställda på Barometern.

Barometerns journalister har inte träffat mig eller någon annan Sverigedemokrat i Kalmar för någon intervju sedan valet 2006. Då har vi haft både EU-val och Kyrkoval sedan dess. Den enda som haft ett längre samtal med mig är Gunilla Sax då tidningen hotade med stämning om jag inte betalade 6000 kronor till tidningen för att jag använt en bild av mig själv från tidningen på min blogg.

Det senaste exemplet på Barometerns illvilja var journalisten Mats Anderssons sätt att nämna vårt pressmeddelande om våra landstingskandidater. Trots att vi har en lista med ca 30 namn med en före detta riksdagsman Claus Zaar och en mycket känd profil som Kalle Winner från Nybro valde Mats Andersson att endast ange förstanamnen och till på köpet i samma artikel/notis som Svenskarnas parti (nazisterna) första namn presenterades. Här kan man verkligen säga att Mats Anderssons egna värderingar och motstånd fick styra hans illvilja mot Sverigedemokraterna. Detta är inte det enda exemplet på Mats Anderssons journalistik när det gäller SD.Som Sverigedemokrat ställer man sig givetvis frågan om man överhuvudtaget skall prata med journalister som har visat prov på denna politiska korrekthet och där till synes mest illvilja styr deras sätt att arbeta. Än så länge har jag varit tillmötesgående men det finns även gränser för mig.

Nu ser jag med stor spänning fram mot om Barometerns ledning och journalister tagit intryck av Niklas Orrenius föreläsning och lever upp till hans råd.

Mats Andersson kan ju börja om med vår landstingslista för att visa lite god vilja men det är antagligen lite för mycket begärt även om det är han som skrivit artikeln som ovanstående citat är hämtade ifrån. Nu gäller det dock att leva som man lär och det är som sagt inte lika enkelt. Eller hur, Mats Andersson!


DEN VANLIGE VÄLJAREN BLIR SVERIGEDEMOKRATValkompassen har tydligen blivit ett stort bekymmer för många politiker. Hela etablissemanget tycks ha fått panik över att vanligt folk blir Sverigedemokrater.

I Aftonbladet kan man läsa att:

”Piratpartister blir vänsterpartister, centerpartister blir kristdemokrater, socialdemokrater blir blåa.
Och den vanliga väljaren blir sverigedemokrat.”

Att piratpartister blir vänsterpartister eller väl inget konstigt. De Piratpartister jag känner till rör sig långt ut på vänsterkanten på den politiska kartan.

Att en Centerpartist blir Kristdemokratärv är heller inget konstigt då inga frågor ställts som kan hänföras till kristna värderingar i valkompassen.

Moderaterna marknadsför sig som det ”nya arbetarpartiet” och därmed har man fullständigt ställt till det för betongsossen som kan bli blå.

Ett ganska naturligt resultat med tanke på att alla trängs i mitten.

Men det blir kaos för alla politiskt korrekta när den vanlige väljaren blir Sverigedemokrat.

”Flera bloggare skriver att de gjort testet och blivit klassade som sverigedemokrater, trots att sympatierna ligger långt ifrån partiet.” 

Uppenbarligen kan inte sympatierna ligga så långt bort med tanke på resultatet eller så är dessa bloggare väldigt dåligt pålästa om Sverigedemokraternas politik, vilket jag tror är mest troligt.

Personligen så är jag inte ett dugg förvånad över att den vanlige Svensson blir Sverigedemokrat med tanke på vad som diskuteras vid köksbordet, TV-soffan eller på arbetsplatsen. Problemet är snarare att dessa personer än så länge inte insett att de är Sverigedemokrater men den insikten lär komma förr eller senare.

Alla som uttalar sig brukar säga att SD är ett enfrågaparti och då kan man ju givetvis fråga sig hur det kommer sig att så många blir Sverigedemokrater när man måste svara på 26 frågor.

”Att en stor del av de som gör testet blir sverigedemokrater är inte heller något som kan skyllas på valkompassens utformning.

– Själva idén med sd är att de medvetet har lagt sig nära de etablerade partierna i flera frågor, sen sticker de ut i ett fåtal frågor som exempelvis invandringspolitiken. Så bara för att man får en hög andel av sina sympatier hos Sverigedemokraterna betyder inte det att man måste sympatisera med partiet. ”

Aftonbladets slutsats är allt annat än logiskt! Rent skrattretande! Men det överensstämmer väl med det politiskt korrekta etablissemanget märkliga åsikter i många frågor som bygger på helt ologiska slutsatser.

Jag får i varje fall ett gott skratt när jag läser dessa politiskt korrekta personers bortförklaringar när de blivit Sverigedemokrater.

Jag testade denna valkompass redan den 23 april. Se blogginlägg.

 PS.
Efter all den kritik som Valkompassen just nu får utstå misstänker jag att den kommer att modifieras ganska snart med en ny version. Därför har jag dokumenterat alla frågor och mina svar med slutligt resultat. Skall bli inressant att jämföra med nya pk-versionen som lär komma.


MUHAMMEDIAN OCH HABIBI DÖMDADomarna har kommit mot ”kulturberikarna” Karzan ”hustrumisshandlarn” Muhammedian och afghanen Habibi som begått en barnvåldtäkt.

Muhammedian som även misstänkts ha mördad sin fru dömdes till 3 års fängelse, vilket i praktiken innebär 2 års fängelse. Barometern är mycket sparsamma i sin artikel i på webben. Uppenbarligen har mannen fått mängdrabatt vid Kalmar tingsrätt för det stora antalet fall av misshandel mot sin hustru. Jag undrar också om åklagaren yrkade på utvisning? Man kan ju undra hur många gånger han har våldtagit sin hustru? Jag skall begära ut domen och se hur tingsrätten bedömt alla vittnen.

Den 21-åringe Habibi som begått en våldtäkt mot en 11-åring i Hultsfred har dömts till två års fängelse och utvisning. Nu väntar jag bara på att Vänsgerpartister och Miljöpartister skall påbörja en namninsamling för att Habibi inte skall utvisas efter avtjänat straff. Han döms även till att betala ett skadestånd till flickan på 110000 kronor. Detta kan dock flickan och hennes familj glömma. Denne Habibi har med stor sannolikhet inte en krona och därmed kan offret känna sig blåst på något skadestånd. Läs artikel i Barometern.


ASYLRESOR ELLER SEMESTERRESOR

Antalet asylsökande till Sverige ökar dramatiskt trots att inga nya konflikter uppstått i världen de senaste månaderna. Under årets första fyra månader har antalet asylsökande ökat med ca 50 procent mot en redan väldigt hög nivå under 2009. I siffror innebär det att 10 273 personer sökt asyl under årets första fyra månader. I mars var ökningen hela 107 procent och man undrar givetvis vad denna ökning beror på. Min egen uppfattning är att detta har två grundläggande orsaker, dels att våra grannländer stramar åt sina egna regler vilket innebär att de ”byråer” som ägnar sig åt rådgivning och flyktingsmuggling ändrar sina ”mål”. Det andra är den naiva flathet som råder inom Migrationsverket eller snarare riksdag och regeringens direktiv som styr behandlingen av asylansökningar. Papperslös och utan att kunna styrka sin identitet är bästa ”argumentet” för att få asyl i Sverige. Det visar inte minst Migrationsverkets egen statistik som visar att ca 97 procent av de asylsökande saknar ID-handlingar när de söker asyl. I min värld skulle dessa 97 procent avvisas omedelbart från Sverige. Ingen kan flyga till Sverige utan ID-handlingar men ändå saknar de detta vid ankomsten till Sverige.

Frågan är givetvis om inte flygbolagen är medansvariga till denna asylturism?

För en tid sedan fick jag en tidning (Reflex nr2) som delats ut vid turismmässan i Göteborg. Anledning till att jag fick tidningen var en artikel i tidningen som en besökare på turismmässan tyckte att jag skulle läsa. Artikeln handlar om flygbolaget Royal Falcon Airlines. Detta Jordanska flygbolag startade under april en ny flyglinje mellan Stockholm och Amman i Jordanien, med mycket goda anslutningar till Mosul och Najaf i Irak. Med andra ord ännu ett förtäckt Irak-flyg

Yanal Al-Kurdi, Commercial manager för Royal Falcon Airlines säger i artikeln följande.

Vi öppnar den skandinaviska marknaden för att vi ser potentialen här. Inte nog med den stora etniska trafiken till och från Irak, vi räknar även med en ökad privat resemarknad till Jordanien. Förutom detta har vi ju även de muslimska pilgrimsresorna till Mekka.”

Hur stor är denna marknad för resor till Irak? Det finns redan idag flera flyglinjer till Irak men uppenbarligen är marknaden så stor att Royal Falcon Airlines ser en potential för ännu ett flygbolag.

Betänk att det är människor som fått uppehållstillstånd i Sverige på grund av den situation som råder i Irak som nu i strid ström åker skytteltrafik mellan Sverige och Irak och det i stor utsträckning på svenska skattebetalares bekostnad.

Detta är dessutom ännu en ny rutt för de resebyråer som administrerar asylströmmen till Sverige. Det är givetvis ingen slump att Royal Falcon Airlines valde Stockholm som destination före våra grannländers huvudstäder t.ex. Köpenhamn. Svensk flyktingpolitik och frånvaron av ett invandringskritiskt parti i riksdagen utgjorde med stor säkerhet en faktor i valet av Stockholm som destinationsort.

Frågan är hur många asylsökande som Royal Falcon kommer att flyga in till Sverige under 2010?


SKÄMS HÖGSBY KOMMUN OCH MIGRATIONSVERKET?

"En av Sveriges fattigaste kommuner bygger nytt åt Migrationsverket. De nya lokaler till Migrationsverket beräknas kosta ca 26,5 miljoner kronor men frågetecknen är många.

För att kunna finansiera detta bygge säljer kommunen en av sina värdefullaste tillgångar, nämligen sitt skogsinnehav.
Läs artikel i Barometern.

Sverigedemokraternas representanter reserverade sig mot detta beslut i Högsby kommunfullmäktige och det är mycket klokt agerat av Sven-Erik Karlsson och Bernt Limegård. Om migrationsverket anser sig behöva nya lokaler är det deras ansvar att bygga dessa lokaler inte Högsby kommuns skattebetalare. Migrationsverket är en statlig förvaltning och bör alltså inte belasta Högsbys kommuns innevånare."


Ovanstående text är ett citat från ett blogginlägg från den 30 december 2008.

Nu har detta bygge kommit igång och pågår för fullt. I veckan var jag uppe i Vimmerby och jobbade och passerade då Högsby och denna byggarbetsplats. På de flesta byggarbetsplatser eller snarare på alla byggarbetsplatser brukar man skylta med vad man bygger och vilka företag som utför arbetet.
Här ett exempel från Ljusstaden i Kalmar.


Kärnhem Ljusstaden               Foto Thoralf Alfsson

I Högsby däremot saknas denna skyltning mer eller mindre totalt. Uppenbarligen skäms Högsby kommun för sitt sätt att använda kommunala skattemedel och Migrationsverket vill väl troligen inte reta upp alla förbipasserande med att man bygger nya lokaler för sin personal. Därför saknas all information om vad som byggs vid denna arbetsplats. Politisk korrekthet i praktiken.


Högsby Migrationsverket?    Foto Thoralf Alfsson


Migrationsverkets nya lokaler i fattiga Högsby.  Foto Thoralf AlfssonHISTORISKT HYCKLERI AV BAROMETERN

”Bastionen Gustavus Primus var en gång en del av rikets yttersta försvar av demokratin. Nu återuppstår platsen som en bastion för det fria ordets hemvist, en omistlig del i försvaret av ett demokratiskt samhälle”

Gota medias styrelse.

I förra veckan begärde jag ut alla handlingar från kommunen angående Gota medias planer på att bygga ett mediehus på historisk mark. Jag har nu fått en del men inte alls det jag förväntat mig.
I en av dessa handlingar finns ovanstående citat. Detta är höjden av hyckleri av Barometern när man skriver.

Nu återuppstår platsen som en bastion för det fria ordets hemvist, en omistlig del i försvaret av ett demokratiskt samhälle”.

Är det något som Barometern inte lever upp till så är det just detta. Barometerns politiske chefredaktör Ulf ”bärsärk” Wickbom har än så länge inte åstadkommit en enda mening om Lars Vilks-attacken i Uppsala, att hans hemsida har hackats från Jordanien eller brandbombsdådet mot hans hus i Nyhamnsläge.

Det fria ordet borde väl härska på insändarsidan men så är inte fallet, där härskar istället censuren hos Barometern!

Min egen lilla statistik över publicerade insändare visar med all tydlighet hur det ”fria ordets hemvist” fungerar på Barometern under Gunilla Saxs ledning. Men det kanske inte gäller förrän man byggt ett nytt mediehus.
Gammelmedia har nu trots allt börjat vakna angående attackerna mot Lars Vilks. Gammelmedia känner sig säkert pressade av det enorma skrivande om Lars Vilks på nätet. Nu har man under snart en vecka lagt ”örat mor nätet” och lyssnat och insett att man inte klarar av att tysta ner detta längre.

Under gårdagen skrev Heidi Avellan en ledare i Sydsvenskan som uppenbarligen föranledde Studio Ett att göra ett längre inslag om detta idag. Publicistklubbens ordförande Ulrika Knutsson fick ”löpa gatlopp” i programmet, där till och med programledarna gav henne flera gliringar. Den hårda kritik som nu Ulrika Knutsson fått utstå de senaste dagarna har fått henne att skriva ett ”försvarstal” på publicistklubbens hemsida. Det intressanta är att hon och flera andra nu kräver att Lars Vilks skall få slutföra sin föreläsning vid Uppsala universitet.
Lyssna på inslaget i Studio Ett

Jag hoppas att flera nu ansluter sig till detta krav. Tänk så kränkta de jublande muslimerna kommer att bli. De som skanderade Muhammed, Muhammed när föreläsningen stoppades.

Den enda plumpen i detta inslag är att Studio Ett bjudit in Andreas Malm som nyligen dömdes för flygplatssabotage. Har inte Studio Ett bättre omdöme?

Med tanke på att Sydsvenskan nu på ledarplats skrivit om Lars Vilks och att Studio Ett och SVT haft längre inslag om yttrandefriheten och Lars Vilks rätt att uttrycka vad han så önskar, så är snart marken även upptrampad för Ulf ”bärsärk” Wickbom.
När är ”bärsärken” övertygad om att det är politiskt korrekt att skriva om Lars Vilks och yttrandefriheten på Barometerns ledarsida.


LARS OHLY DEFINIERAR RASISM

Idag fick vi återigen en bekräftelse på hur vänstern och Lars Ohly definierar rasism och främlingsfientlighet när tittarna fick ställa frågor till Lars Ohly i Gomorron soffan.

En kvinna vid namn Laila Allebring från Kalmar ringde in och sa att hon varit vänsteranhängare sedan 18 års åldern men att hon nu börjat anse att Vänsterpartiet var ett flumparti.

Hon tog upp den otrygghet som många idag känner i samhället, en otrygghet som tränger sig ända in i bostaden bara det ringer på dörren. Hon tog upp programmet Efterlyst och förde in samtalet på den stora invandringen och den brottslighet som följt i dess spår. Hon uttryckte också åsikten att Sverigedemokraterna kom ta många nya röster.

Lars Ohlys svar var glasklart! Kopplar man samman invandringen med brottslighet och kriminallitet är man rasist och främlingsfientlig.

Indirekt så kallade han Laila Allebring för RASIST! Mycket oförskämt av Lars Ohly.

Jag är övertygad om att Vänsterpartiet därmed förlorade Laila Allebrings röst i det kommande valet och många andra pensionärsröster. Jag håller det dessutom inte för omöjligt att Laila Allebring lägger sin röst på Sverigedemokraterna. Möjligen har Laila Allebring redan tagit intryck av vår politik på det lokala planet i Kalmar.

Se inslaget från SVT:s Gomorron. Laila Allebrings samtal börjar ca 3:30 in i klippet. Notera att Laila Allebring bara klipptes av och inte fick bemöta Lars Ohly.

Tack för tipset Lasse! Att det var en kvinna från Kalmar gjorde saken bara bättre.


BAROMETERNS NYA KELGRIS PÅ INSÄNDARSIDAN

Idag har återigen Barometern publicerat en insändare av Alexander Louhichi. Denna gång tar Alexander upp attacken mot Lars Vilks vid universitetet i Uppsala. En insändare som blir mer förvirrande ju fler gånger man läser den.

Min slutsats blir i vilket fall som helst att Alexander Louhichi anser att man inte skall/får kränka muslimer. Dessutom anser han ”att reaktionen blev så pass stark är helt normalt om man kollar på det utifrån en muslims perspektiv.

Följaktligen anser han att det som utspelades i föreläsningssalen var helt normalt ur ett muslimskt perspektiv. Det är väldigt bra att Alexander Louchichi bekänner färg och visar vad han och andra så kallade moderata muslimer anser om attacken mot Lars Vilks. Det stärker mig än mer i den övertygelsen att islam är av ondo och något som skall motarbetas med alla demokratiska medel som står tillbuds. Tyvärr blir det svårt när muslimerna använder våld och inte respekterar människor med andra åsikter.

Detta kallar Alexander Louchichi för en normal muslimsk reaktion!Jag hoppas att den svenska killen som vågade säga ifrån och som sedan attackerades av den muslimska mobben med örfilar och spottloskor polisanmäler detta. Bildbevisen finns ju! Dessa kvinnor kommer utan tvivel att fällas för minst ofredande.

Bra ledare i Sydsvenskan.


SAMARBETE ÖVER BLOCKGRÄNSERNA

Idag har SR publicerat resultatet från en enkät som ett stort antal politiker för de olika partierna fått möjlighet att svara på.  Den fråga i enkäten som SR fokuserar på är om något parti är villig att samarbeta över blockgränserna för att stänga sverigedemokraterna ute. Enligt undersökningen har 78 procent svarat ja på den frågan.

Jag tror att detta är ett bra svar/resultat för Sverigedemokraterna. Jag tror att väldigt många väljare börjar fundera över vad som egentligen skiljer dessa partier åt när man är beredd att samarbeta med ”motståndarna” bara för att utestänga SD.

En liten rättelse. Radio Kalmar uppger att jag skulle vara ordförande för Kalmar län vilket är fel. Jag är ordförande för kommunföreningen i Kalmar och inget annat.

Enligt Tobias Sandblad har ett antal politiker för andra partier uttryckt kritik över att Radio Kalmar ställt dessa frågor och publicerar resultatet då det bara ger uppmärksamhet åt SD och samtidigt utmålar oss som mobbade och martyrer. Men det är ju faktiskt vad det handlar om. Dessa politiker borde istället fundera lite över sitt eget handlande.

De politiker och partier som är beredda att samarbeta över blockgränsen bör nu också redovisa för väljarna vilket av motståndarpartiet de tänker sig ett samarbete med.

Centerpartiet tänker sig uppenbarligen ett samarbete med något parti enligt Ingemar Einarsson. En inte alltför vågad gissning är att Centerpartiet planerar för ett samarbete med Socialdemokraterna. Undrar vad övriga Allianspartier anser om Centerpartiets kommande svek mot Alliansen.

Jag hoppas att väljarna får detta besked innan valet så att de vet att en röst på Centerpartiet innebär även en röst på Socialdemokraterna.


PRÅNGLA UT SIFFROR OCH FAKTA

Jag håller just nu på med material till vår lokala valtidning för Kalmar län. Det är mycket letande och sammanställande av material för att hitta det som är mest användbart.

Igår gjorde jag en liten uträkning på hur ekonomiskt bistånd (socialbidrag) utvecklats sedan 1983 när det gäller andel som går till personer med svensk bakgrund respektive personer med utländsk bakgrund i Kalmar kommun.

Det blir en minst sagt skrämmande tabell! Under 1983 gick ca 97 procent av det utbetalade socialbidraget till personer med svensk bakgrund och endast ca 3 procent till personer med utländsk bakgrund. Fram till 2008 har dessa 3 procent blivit hela 60 procent av kakan för personer med utländsk bakgrund.

Statistik för 2009 finns ännu ej tillgänglig.


Ekonomiskt bistånd (socialbidrag) för Kalmar kommun. Källa SCB.

Ett diagram som mycket väl kan symbolisera den svenska misslyckade integrationspolitiken eller som Mona Sahlin uttryckte det i Agenda.

”Jimmie Åkesson är expert på att prångla ut siffror och fakta.”

Vad Mona Sahlin egentligen menade var sanningen! Det är sanningen man kan bevisa genom siffror och fakta. En sanning som det politiskt korrekta etablissemanget unviker.


ULF WICKBOM NATIONALDAGEN 2006

Jag har letat runt lite på Kurt Lundgrens blogg och hittat Kurts sammanfattning av Ulf Wickboms natiionaldagstal 2006.

”Nationaldag som var politiskt korrekt

Det var tur att jag tog mig till nationaldagsfirandet uti vår lilla stad; det hölls på Stortorget och nationaldagstalare var journalisten, författaren, radiorösten Ulf Wickbom. Jag sammanfattar hans tal i några punkter.

Det skall inte kallas nationaldag utan Sverigedagen.

Nationalism är detsamma som chauvinism och sådana kryp är mestadels sverigedemokrater.

Vi bör inte hålla på Sverige allt för mycket i fotbolls-VM, ty det är nationalism.

Vi bör inte tala så mycket om svensk historia eftersom de som invandrat kan känna sig utanför.

Kungen bör hålla tal inför muslimernas firande av ramadan på samma sätt som han håller jultal.

Fädernas kyrka är också en moské.

Det var Gustav Vasa som skapade den hemska nationen; förr fanns bara små länder inom landet och dit bör vi återvända, till det lilla och hanterliga, som Dacke vill ha det.

Detta hade man ju inte vela missa.”

En riktig vinstlott som Barometern dragit i sin rekrytering av politiskt korrekt chefredaktör.

ULF ”BÄRSÄRK” WICKBOM

Noterar att Ulf ”bärsärk” Wickbom inte lyckats producera en enda egen rad om attentaten mot Lars Vilks på ledarsidan i Barometern. Endast några luddiga citat från andra källor, däribland Per  Gudmundsson. Men att producera en egen text i denna fråga bara några dagar efter sin ”skröna” om Sverigedemokraterna låter sig givetvis inte göras. Då skulle det bli ”syntax error” i hjärnkontoret.

Däremot beklagade sig Ulf ”bärsärk” Wickbom för alla kritiska mail efter hans ”skröna” och han tyckte det var märkligt att så många krävde en ursäkt.

”Det känns märkligt att behöva be om ursäkt för att ha begärt besked om SD:s politik.”

Detta tyder i sanningens namn antingen på minnesförlust eller begränsad slutledningsförmåga. Har ”Bärsärken” redan glömt att han skrev följande.

”Hur tänker du (Jimmie) göra med alla som inte frivilligt utsätter sig för den försvenskningen? Hur mycket betong har ni? Hur många sjöar behövs för att lösa det problemet? Jag tror bara att max 1200 personer får plats på Lillsjöns botten. Dessutom är betongblandarna tillfälligt slut på byggmarknaden.”

Om Ulf "bärsärk" Wickbom är intresserad av Sverigedemokraternas politik så bör han i första hand besöka www.sverigedemokraterna.se och läsa på där, sedan är han välkommen med frågor.

I veckan fick Lena Sundström publicistklubbens stora pris för sin bok ”Världens lyckligaste folk”. Jag noterar bara att Ulf ”bärsärk” Wickboms fru Brita-Lena Ekström sitter i Publicistklubbens styrelse i Stockholm och är en av de som ligger bakom detta pris. 

Publicistklubben har dock än så länge inte haft något att säga om attackerna mot Lars Vilks!

Missa inte Julia Ceasars söndagskrönika på Snaphanen där publicistklubben får sig en "omgång".


MOHAMED OMAR

Den som inte inser vad dessa extrema muslimer vill åstadkomma efter att de läst detta är tyvärr inte mottagliga för något överhuvudtaget.

Här kommer en rad hårresande citat från en artikel skriven av Mohamed Omar. Kommentarer överflödiga.

"I ett sunt, civiliserat samhälle skulle Vilks betraktas som kriminell."

"När filmen började rulla ropade dock några av åhörarna: ”Stäng av filmen!” Polisen, som i ett civiliserat samhälle skulle ha stoppat Lars Vilks perversa filmvisning, ingrip i stället mot de protesterande. En ung muslim överväldigades av sorg och ”helig vrede” och försökte handgripligen stoppa visningen. Han gjorde bara det som polisen borde ha gjort. Det som polisen faktiskt hade gjort för femtio år sedan. När Sverige fortfarande var en tämligen civiliserad nation."

"Sådan ”konst” som Vilks står för ska inte tolereras."

"Jag har stor respekt för ynglingen som reagerade som han gjorde. Han så att säga följde i Jesu fotspår när han läxade upp fariséerna och när han kastade månglarna ur templet."

"Det positiva är att Vilks ”föreläsning” omintetgjordes och att hans möjligheter att synas offentligt nu minskar."

"I hela västvärlden används nu dylika vidriga och perversa tillställningar för att skapa ett sken av att vi har ”yttrandefrihet”. Detta samtidigt som man sätter forskare och författare i fängelse för att de ifrågasätter den officiellt påbjudna berättelsen om ”Förintelsen” och en alldeles verklig förintelse av palestinierna pågår inför världens ögon. De kritiker som inte fängslas trakasseras, förlorar sin försörjning och förbjuds att yttra sig i etablissemangssmedier."


Om detta är den öppna agendan som Mohamed Omar för med förnekelse av förintelsen kan man undra vad han har för agenda i slutna muslimska sällskap. Jag gissar att SÄPO följer denne extremist med stort intresse.

Mohamed Omar bör utvisas ur Sverige vid första lämpliga tillfälle! Han kommer definitivt inte bidra med någon positiv samhällsutveckling, snarare tvärtom.
 

VILKS ÄR TABU


Jag har surfat runt på lokala politikers bloggar (Kalmar län) och helt i linje med den politiska korrektheten inte funnit en enda av dessa förtroendevalda politiker som skriver en enda rad om den muslimska attacken på Lars Vilks vid Uppsala universitet. Än mindre någon som lagt upp någon av de videoklipp som finns på nätet.

Jag anser det vara mycket anmärkningsvärt att inte en enda vågar ta upp ämnet yttrandefrihet i sina bloggar. Yttrandefriheten är grundpelaren i ett demokratiskt och fritt samhälle.

Att de lokala förtroendevalda politikerna för de sju riksdagspartierna så fullständigt struntar i att stå upp för yttrandefriheten är minst sagt anmärkningsvärt. Hade de varit Sverigedemokrater som gjort ett liknande upplopp vid en föreläsning gissar jag att en majoritet av nedanstående bloggar tagit upp det i blogginlägg.

Nu var det istället muslimer som stod för upploppet och då skall det istället tigas ihjäl.

Här kommer en lista på dessa "bloggare" som tydligen ser det som tabu att skriva om attacken mot Lars Vilks och inte minst mot vår demokrati och yttrandefrihet.

Johan Persson (s), kommunalråd Kalmar
Inger Hilmansson (fp), oppositionsråd Kalmar
Pierre Edström (fp), landstingsråd
Birgitta Axelsson Edström (v)
Sebastian Hallen (fp) politisk sekreterare
Björn Brändewall (fp)
Sverker Thoren (fp)
Christer Jonsson (c) landstingsråd
Gudrun Brunegård (kd) landstingsråd
Bawar Ismail (fp)
Malin Petersson (m) oppositionsråd Kalmar
Henrik Yngvesson (m) landstingsråd
Nina Åkesson (kd) politisk sekreterare
Anders Andersson (kd) riksdagsman
Jessica Rydell (mp) landstingsråd
Akko Karlsson (mp)
Peter Högberg (s)
Kaj Raving (v)
Linda Fleetwood (v)
Jonas Franzen (s)
Lisbeth Lennartsson (c) kommunalråd Borgholm
Magnus Larsson (c)
Steve Sjögren (s)
Mikael Nilsson (v)
Bertil Dahl (v) kommunalråd Kalmar
Jan R Andersson (m) riksdagsman

En minst sagt sorglig samling!

Är det dessa du tänkt rösta på i valet den 19 september?

UPPDATERING!

Fårlåt att jag missade dig i min listning av politiskt korrekta politiker Christopher Dywik. Uppenbarligen fick mitt blogginlägg dig att skriva om detta idag, efter att jag gjort min sammanställning och publicerat den.

Christopher Dywik (kd)

Tyvärr har herr Dywik ramlat samma fälla som så många andra politiskt korrekta politiker. Han börjar rabbla upp andra exempel på övergrepp på yttrandefriheten eller demokratin. Men han glömmer att ta upp alla övergrepp som skett mot oss Sverigedemokrater i sin uppräkning. Med mötesstörningar, påhopp som t.ex. Jimmie Åkesson utsattes för i Linköping där sedan en vänsteranhängare dömdes vid Linköpings tingsrätt. Eller alla överfall på SDU som skett den senaste tiden när man besökt skolor. Där de flesta av dessa angrepp utförts av invandrarungdomar. Eller varför inte attacken i Rottne på nationaldagen 2005 som till och med Niklar Orrenius tar upp sin nysläppta bok.

När det gäller muslimer skriver Dywik att det inte är en "homogen grupp". Jag har sagt det förr och skrivit det på min blogg. Var är i så fall de muslimer som inte ställer sig på dessa extremisters sida. DE ÄR KNÄPPTYSTA!

Jag är övertygad om att media skulle ge dessa stort utrymme om de kom fram ur garderoben. Antingen beror det på att de i det tysta sympatiserar med dessa fanatiker eller så vågar ingen träda fram och kritisera dessa religiösa extremister av rädsla för att utsättas för "muhammeds hämnd". Oavsett vilket så är det signaler om att något är väldigt fel inom islam och att denna religion skall bekämpas och motverkas. En spridning av islam inom västvärlden innebär en katastrofal framtid för demokrati och yttrandefrihet.

Jag tror mig veta att Dywik ändå sympatiserar med SD i vissa frågor men inte vågar stå upp för detta. Synd att han satsade på ett parti som är på väg ut ur rikspolitiken och även ut ur kommunfullmäktige i Kalmar enligt socialdemokraternas lokala opinionsundersökning. Men vi har många f.d. kristdemokrater inom SD så du är också välkommen till oss när du känner dig mogen Christopher Dywik.


BAROMETERNS ”SYNVILLA”

Efter mitt blogginlägg och Östrans artikel om den arkeologiska förundersökningen som Riksantikvarieämbetet utfört blev pressen för hård på Barometern som uppenbarligen kände sig tvingade att ”arrangera” en artikel. Läs artikel

Givetvis undvek man att skriva om några detaljer från förundersökningen eller om åtgärdsförslaget som Riksantikvarieämbetet föreslår.

Enligt Gunilla Sax så planerar man för en byggstart nästa sommar. Jag gissar att nästa sommar ligger överklagandet av detaljplanen fortfarande hos Länsrätten, därefter kan den överklagas till fler instanser. Sedan kan givetvis markförsäljning och andra beslut även överklagas.

Gunilla Sax framstår som otroligt naiv och mycket verklighetsfrånvänd då hon tydligen ibte insett vilka känslor som detta glashus river upp hos kalmarborna.

Hennes svar på varför detta mediehus måste ligga på Kvarnholmen visar bara hur dåligt underbyggd detta är.

”Det är viktigt för oss att vara kvar på ett ställe där vi har funnits sedan 1850-talet. Kvarnholmen måste även ha stora och levande arbetsplatser. Dels vill vi ha nära till läsarna, dels tycker vi att vi kan bidra till ett levande centrum. Vi arbetar och finns i centrum och tillbringar dagarna här”

Underligt att Östran klarar av att verka och ge ut en tidning trots att de är lokaliserade till Kalmars ytterområde. Nej, det kanske mest handlar om att Gunilla Sax vill ha gångavstånd till jobbet. Men då kanske en placering på ”WTC-parkeringen” vore bättre.

Sedan måste jag även kommentera den bild på detta ”mediehus” som ingår i artikeln. Missa inte att klicka på bilden i artikeln. Den danska arkitektfirman har lyckats förminska synintrycket så till den mild grad att mediehuset framstår vara en liten ”glaslekstuga”.

Kom ihåg att detta skall vara en arbetsplats för ca 80 personer med information/reception, konferensrum, arkiv, dator/serverrum, personalutrymmen, elcentraler, värme/ventilationsutrymmen. Sedan skall vi heller inte glömma bort hur parkeringsfrågan skall lösas.

Jag ställer mig dessutom frågan om detta glashus kan kallas för ett miljöhus. Glasväggar har inte världens bästa K-värde vilket kommer det göra till ett mycket dåligt isolerat hus vintertid med stort energibehov vintertid men det än mer tragiska är att det kommer krävas ett stort energibehov även sommartid då huset kommer kräva ett stort kylbehov soliga sommardagar. Kliv in i ett växthus en solig sommardag så förstår nog var och an vad jag syftar på.

Notera att Barometern under bilden skriver .

”Huset på bilden kommer dock att modifieras något.”

En friskrivning från den fantasibild som man presenterar i artikeln. Är det kanske ett tabloidhus?

Varför inte visa den riktiga och sanna verkligheten då den yttre fasaden enligt Gunilla Sax är klar? Är verkligheten inte lika ”imponerade” som denna förskönade fejkbild?

P.S.

Barometern och Anders Blank har nu haft en dryg vecka på sig att skriva om vår landstingsvalsedel som vi presenterat men än så länge inte en rad i Barometern. Gunilla Sax vill uppenbarligen visa sin makt. Det finns bara ett ord, YNKLIGT!

Se våra landstingskandidater här.


"VILKS ÄR STÖRRE"Hur mycket dessa galningar ropar Allahu Akbar så är ändå Lars Vilks större.

Vad skall få Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt att inse att den utveckling som pågår i Sverige kommer leda oss rakt ner i stenåldern, där islam hör hemma. Tyvärr har Mona och Fredrik målat in sig i ett hörn som de aldrig kan komma ut ifrån. Pest eller kolera, S eller M.

ÄR DETTA SVERIGE?


Eftersom detta var en föreläsning vid Uppsala universitet så antar jag att dessa personer studerar vid universitetet. Min uppfattning är att de omedelbart skall stängas av från utbildningen.

Den som inte blir övertygad Sverigedemokrat efter att ha sett dessa filmer har uppenbarligen svårigheter med sin tankeförmåga!

Tänk om dessa filmer kunde visas för samtliga pensionärer i vårt land.

Jag är minst sagt upprörd efter att jag sett detta.

Detta kallar Dilsa Demirbag-Sten för en liten klick i en artikel i dagens Barometern. Enligt henne är uppenbarligen Sverigedemokraterna ett större problem. Hur länga skall dessa pk-ister förneka verkligheten.

Jag hoppas att dessa galningar utvisas till Iran, där passar de bättre in i samhället. I Sverige har vi ingen nytta av dessa personer, de kommer enbart ställe till med en massa elände då de inte har någon insikt i vad demokrati och yttrandefrihet innebär. Sverige måste statuera exempel för att dessa religösa galningar skall begripa.

Utvisning från Sverige om de inte är svenska medborgare eller har dubbelt medborgarskap!

När jag ser dessa galningar så vet jag med 100 procent säkerhet att jag representerar rätt parti, Sverigedemokraterna. Den som förespråkar invandring av muslimer till Sverige har inte alla hästar hemma. 

Kommer Barometerns politiske chefredaktör Ulf "bärsärk" Wickbom skriva om detta?

Vilken ledarsida vågar skriva om detta?

 SvD
, Sydsvenskan, DN


ÖSTRAN HAR LÄST MITT BLOGGINLÄGG


Systraströmmen                                          Foto Thoralf Alfsson

Idag skriver Östran om den arkeologiska förundersökningen som är klar vilket jag uppmärksammade i ett blogginlägg under förra veckan. Uppenbarligen fick mitt blogginlägg Östran att vakna angående det åtgärdsförslag som förundersökningen utmynnar i.

Nu är frågan om Barometern kommer informera sina läsare om denna förundersökning eller om man väljer att mörka.

Än mer intressant är om Gota medias styrelse kommit till självinsikten att platsen för detta mediehus är illa vald. Eller om det har gått prestige i hela mediehuset?

Missa inte namninsamlingen angående Barometerns mediehus.Länk till namninsamling.


100 PROCENTIG ÖKNING AV BOSTADSINBROTTEN

Idag har jag varit på kommunstyrelsen som åhörare. Det är alltid lika intressant att höra hur kommunens ”toppolitiker” diskuterar och ibland träter om olika beslut.

Idag var ett avtal om samverkan mellan Kalmar kommun och polismyndigheten i Kalmar län uppe till beslut. I den problembeskrivning som bifogades togs två olika saker upp, dels ungdomars alkoholvanor och drogvanor som givetvis är mycket viktigt och där resurser måste satsas.

Det andra i problembeskrivningen var stöldbrotten som ökar kraftigt. Följande kunde läsas

”En ökning av företagsinbrotten med 63 % konstaterades i vissa utsatta områden. Under hösten 2009 och fortsatt in på 2010 fördubblades bostadsinbrotten i utsatta områden.”

Vad tror ni ledamöterna i kommunstyrelsen diskuterade? Just det! Endast ungdomarnas alkoholvanor och drogmissbruk. Inte ett enda litet pip om den explosionsartade utvecklingen av antalet inbrott. Dessa inbrott drabbar Kalmar kommuns innevånare och företagare men ledamöterna i kommunstyrelsen anser uppenbarligen inte att detta var något som behövde diskuteras.

Varför ville man inte diskutera? Kan det möjligen bero på att man vet vem som begår många av dessa inbrott. Polisen har i varje fall sin uppfattning klar och ingen kan väl påstå att polisen har fel i denna fråga. I en artikel i Barometern för några veckor sedan kunde man läsa följande.

”Inbrotten utförs av tre grupperingar. Först har vi en del asylsökande som gjort inbrott i mellanlänet, samma sak har skett i Kristianstadområdet. Sedan finns det personer som kommer utifrån, från de baltiska länderna eller Polen. De åker tillbaka efter inbrotten. Den tredje gruppen är svenskar som bor i Kalmar län, säger Ulf Ericsson.”

Det här gör det ju mer eller mindre omöjligt för de politiskt korrekta politikerna att diskutera inbrottsproblematiken utan att framstå som ”rasister”.


BEGÄRAN!Har ikväll mejlat till Kalmars kommunchef Roland Karlsson och begärt att få ut alla dokument gällande Gota medias planer på ett mediehus vid Systraströmmen. Även all korrespondens mellan kommunen och Gota media eller inblandade myndigheter. Även mejl.

Då tänker jag också på alla turer med stadsarkitektens medverkan i Gota medias arbetsgrupp och när det gäller dessa turer även all korrespondens som kommunalrådet Jonas Löhnn haft i ärendet.

Med andra ord har jag begärt att få varenda ”papperstuss” som finns i ärendet.

Nu kanske det är lika illa som när Östrans journalist begärde ut alla handlingar när det gällde Fanerdun och bara fick en bråkdel av kommunens material, trots att flera myndigheter skickat mycket material till kommunen. Östran JO-anmälde Kalmar kommun som också fick mycket skarp kritik av JO.

Försöker kommunen undanhålla dokument eller korrespondens i detta ärende kommer jag inte tveka att JO-anmäla Kalmar kommun.


INSÄNDARSTATISTIK OCH BISARR HÄNDELSE

Med tanke på mina erfarenheter från valrörelsen 2006 så beslutade jag att föra statistik över hur mina insändare publiceras i de lokala tidningarna.

När man sedan ser denna statistik så ser man faktiskt vissa mönster.Visst är det märkligt att ingen av mina insändare publicerats i både Barometern och Östran. Kan det vara en slump? Eller har insändarredaktionerna ett samarbete?

Kalmar Läns Tidning har tidigare varit ett säkert kort som mer eller mindre alltid publicerat mina insändare men tycks det ha tagit stopp. Order uppifrån?

När det gäller Vimmerby Tidning har chefredaktören Alf Wesik sagt att han inte kommer att publicera något från Sverigedemokraterna. Tidningen är centerpartistisk!

Bisarr händelse i KalmarI veckan berättade en kvinna i Kalmar en mycket bisarr händelse som hon blev vittne till i centrala Kalmar. Hon var gående på väg till jobbet på morgonen, när hon passerade gräsmattan vid kårhuset gick det några Kanadagäss på gräset. Samtidigt kom en ”pyjamasgubbe” iklädd flera lager klänningar och huvudbonad med långt skägg. Han stannade och började sedan smygande närma sig Kanadagässen. När han lyckats komma nära en av fåglarna vilket inte är så svårt då de är vana vid människor kastade han sig över en av fåglarna. Han greppade om fågeln hals och började sedan svinga fågeln som en slungboll tills fågeln var död, antingen på grund av bruten nacke eller strypt. Sedan stoppade han ner fågeln i en plastkasse och hoppade upp på cykeln och cyklade vidare.

Kvinnan som blev vittne till detta brutala djurplågeri chockades och blev så perplex att hon inte gjorde någonting. Nu har hon dock polisanmält händelsen.

Kvinnan har nu fått ett exempel på den mångkultur som pk-folket pratar sig så varmt om. Numera är hon övertygad Sverigedemokrat.


ULF WICKBOM IN PÅ SVARTA LISTAN

Idag vaknade jag tidigt av Näktergalen! Att en så liten fågel kan åstadkomma alla dessa starka fågelläten är förunderligt. På grund av det kalla och bedrövliga vädret de senaste dagarna har jag låtit min foderautomat för småfåglarna vara kvar och den har varit minst sagt uppskattad dessa dagar då vi endast haft runt 4-5 grader.

Göken brukar också dyka upp runt dessa dagar i maj men än så länge har han inte anlänt. På Barometern tycks man dock fått tag i en riktig ”gökunge” som politisk chefredaktör, han lär knuffa de andra ur boet. I och för sig har ju både Lotte Lundgren och Per Dahl fått lämna ”boet” redan så Ulf Wickbom är väl redan herre på täppan.

Idag uppmärksammar även Politiskt Inkorrekt ledarsidan i Barometern och därmed får detta ”magplask av Barometern” en enorm spridning och det tackar jag för.  Frågan är om denna ledare kommer uppmärksammas av andra ledarskribenter i vårt avlånga land. Eller blir det som vanligt att det är skribenter i våra grannländer som reagerar på den horribla texten.

Sedan vill jag också tacka för alla mail jag fått angående den osmakliga ledaren av Ulf Wickbom. Det är ett väldigt intressant fenomen men givetvis en naturlig reaktion. Dessa mail har innehållit information om Ulf Wickbom som man inte vill skriva i kommentarerna på bloggen. Jag undviker också att ta upp det men det är intressant att veta vad som döljer sig under ytan inför framtiden.

En plats på min Svarta listan har givetvis Ulf Wickbom kvalificerat sig till med denna ledare.

När nu min upprördhet lagt sig och jag fått lite distans till denna text är jag nog istället benägen att hysa ett visst medlidande och jag tycker faktiskt synd om Ulf Wickbom och även Barometern,  som drabbats av denna chefredaktör.
Ulf Wickboms ledare är troligen skriven i en förhoppning om att den skall ge honom pk-poäng inom etablissemanget men samtidigt avslöjar det honom in på bara ”mässingen”. Den fullständiga okunskapen om Sverigedemokraterna går inte att missta sig på men det kan vara honom förlåtet, då han inte är ensam om detta.

Det som dock inte går att förlåta är hans okunskap om tillståndet i vårt land. Jag vill gärna citera hur en känd person (vill vara anonym) uttrycker sig i ett mail till mig angående Ulf Wickbom.

”Värre är dock att han slafsar över en brännande aktuell samhällsfråga som om den inte ens vore värd att diskutera. Vad innebär det för landet Sverige att ungefär 100 000 permanenta uppehållstillstånd årligen beviljas? Hur mycket resurser tar dessa människor från skola, vård, domstolar o s v. Om detta har Wickbom inte ett ord att säga. Därmed sällar han sig till alla de journalister som tror att deras uppgift är att uppfostra människor till de rätta åsikterna och tala om för dem hur det borde vara. Klassiskt journalistiskt arbete, om vilken Wickbom uppenbarligen svävar i okunnighet, är att beskriva verkligheten. När hans barnsliga skröna om en fiktiv bärsärk dessutom är ytterst tråkig så har han verkligen blamerat sig.”

Jag tänkte uppehålla mig vid bärsärkagång en liten stund. En stilla undran är hur Ulf Wickbom kopplar bärsärkargång till Sverigedemokraterna eller svensk kultur. Vikingar?

Vilka är det som använder bärsärkagång i dagens Sverige? För mig är svaret glasklart. Invandrargäng och vänsterextremister! Det som pågår i invandrarenklaver över hela Sverige där våldtäkter, gängbildningar med mord, skolbränder, bilbränder, attacker mot brandkår, räddningstjänst och polisen är dagligt förekommande kan inte annat än kallas för bärsärkargång av våra ”nya svenskar”. Det samma gäller för vänsterorganisationer som demonstrerar genom att slå sönder det mesta som kommer i deras väg, vem minns inte kravallerna i Göteborg eller i Malmö där maskerade vänsterextremister tilläts härja fritt. Det kallar jag för bärsärkargång Ulf Wickbom.

Ulf Wickbom tycks vara urtypen för en äkta oikofob, med ett förflutet från Sveriges Radios P1-redaktion. Där för övrigt hans fru Brita-Lena ”Lamino” Ekström jobbar på Dagens Ekos ekonomiredaktion. Därmed borde ju inte Ulf Wickbom sväva i helt okunskap om vad det mångkulturella samhället kostar Sveriges skattebetalare.

Denne förespråkare av mångkulturen lever givetvis precis som han lär. Med bostad i centrala Stockholm (Gärdet enligt Ratsit) andra påstår även villa på Djursholm. Dessutom har familjen ett sommarhus på norra Öland.

Norra Öland är garanterat mångkulturellt fritt 11 månader om året, med undantag av att det går att köpa pizza på några ställen. Varför undviker dessa personer alltid det månkulturella samhället?

Barometern gjorde under 2008 ett ”hemma hos” reportage hos familjen Wickbom i hans arkitektdesignade sommarhus på norra Öland. Man kan ju fråga sig hur detta reportage kom till. Var det Ulf Wickbom som ville visa sin "status" för lokalbefolkningen i regionen. Eller är det bara ett uttryck för hans kontaktnät inom pk-etablissemanget?Ulf Wickboms arkitektdesignade "sommarstuga" på norra Öland.


Nu tror jag inte att detta är det sista alstret på denna låga nivå som vi kommer att få läsa på Barometerns ledarsida i framtiden och någon ursäkt lär vi heller aldrig få läsa från Ulf Wickbom. Däremot har ribban sänkts till så låg nivå på ledarredaktionen på Barometern att den inte förtjänar någon respekt längre.

Vem lyssnar till någon som kan skriva en ”barnsliga skröna om en fiktiv bärsärk” som baseras på okunskap och oikofobi. Tragiskt!

P.S.

Missa inte Julia Caesars söndagskrönika på Snaphanen. Jag kan bara rekommendera Barometern att publicera denna välskrivna krönika på sin ledarsida.


MAGPLASK AV BAROMETERN

Att Sverigedemokraterna håller på att möblera om den politiska kartan i Sverige skrämmer uppenbarligen Barometerns ledarredaktion till den så milda graden att man gör ett historiskt magplask på dagens ledarsida. Detta hade aldrig producerats än mindre publicerats när Per Dahl var ansvarig på ledarredaktionen.

Tidningens ledarredaktion kan efter detta inte längre kalla sig seriös!

Den nye politiske chefredaktören Ulf Wickbom ägnar hela ledarsidan åt den mest fördomsfulla fylleledaren som någonsin skådats i Barometerns historia (finns ännu ej på nätet). Ulf Wickbom som tillträde tjänsten som politisk chefredaktör den 1 maj  visar här för första gången upp sig och sin agenda. Att han sedan inte skriver under med sitt eget namn är än mer anmärkningsvärt och visar vilket skitstövel han i praktiken är. Roger Berserque (Bärsärk) tycks i mina ögon framstå som en mycket obildad och okunnig person som dessutom inte gjort sin research innan han sätter sig bakom tangentbordet men det kanske är att ha för stora förväntningar på en oikofob.

Detta är det värsta som jag överhuvudtaget läst svensk ledarsida!

Framlidne Kurt Lundgren sa vid bloggarnas afton kort före sin död, att har jag inte blivit förbannad två gånger innan klockan elva så går jag och lägger mig igen. Han syftade då på vad han läste i morgontidningarna. När jag läste denna text som uppenbarligen en sjuk hjärna producerat så blev jag minst sagt upprörd och att gå och lägga sig igen var fullständigt otänkbart. Undra hur Kurt bar sig åt?

Jag uppmanar alla att läsa den här texten och jag är övertygad om att Jimmie Åkesson kommer att kräva en hel ledarsidan på Barometern för ett genmäle, dessutom puplicerat på en lördag. I varje fall är det mitt råd till Jimmie Åkesson.

Ett litet smakprov ur detta magplask kan låta så här.

”Hur tänker du (Jimmie) göra med alla som inte frivilligt utsätter sig för den försvenskningen? Hur mycket betong har ni? Hur många sjöar behövs för att lösa det problemet? Jag tror bara att max 1200 personer får plats på Lillsjöns botten. Dessutom är betongblandarna tillfälligt slut på byggmarknaden.”

Detta är skrivit av den nye politiske chefredaktören Ulf Wickbom under synonymen ”Roger Berserque”, jag trodde inte mina ögon när jag läste detta. Hela artikeln är fylld av liknande formuleringar.

När de sakliga politiska argumenten tryter eller helt saknas så blir det rövarhistorier likt denna för att förtala en politisk motståndare.

Att Barometern skulle sjunka så lågt under den nye politiske chefredaktören hade jag inte ens kunnat tro i min vildaste fantasi.

Jag kräver en ursäkt från lögnaren och "spökskrivaren" Ulf Wickbom!

Att Barometern är på väg ut i vänsterträsket understryker denna artikel på ledarsidan med eftertryck. Jag tror inte ens EXPO skulle klara av att skriva en sådan "rövarhistoria" för de har uppenbarligen mer sinne för sanningen än Ulf Wickbom.

I Wikipedia finns bland annat följande att läsa om Ulf Wickbom.
"Sommaren 2007 gav han ut boken God morgon Digistan, ett reportage om hur han menar att det digitala livet avskärmar oss från verklig kunskap och djupare erfarenheter."

Är det någon som saknar "verklig kunskap och djupare erfarenhet" om Sverigedemokraterna så är det just Ulf Wickbom.

Om jag tidigare känt mig väldigt motiverad för att stoppa Barometerns mediahus vid Systraströmmen så är det inget emot vad jag känner idag. Skillnaden är att tidigare har den motivationen kommit enbart från min omtanke om Kvarnholmen miljö och att vi som politiker har ett ansvar att bevara denna unika miljö till kommande generationer. Men idag har detta mediehus fått en ny "dimension".

DET SKALL DRÖJA LÄNGE INNAN ULF WICKBOM KOMMER FÅ SÄTTA SIN FOT I ETT NYTT MEDIEHUS!

Jag kommer att se över alla möjligheter till att överklaga alla beslut angående detta mediehus.

Gunilla Sax! Glöm ett mediehus på Kvarnholmen inom överskådlig framtid. Det kan du hälsa dina vänner i Gota Medias styrelse, inklusive moderaterna Malin Petersson och Jonas Lövgren i Barometern stiftelsen.

Mina insändare till tidningen stoppar ni ju i princip redan så det kan knappast bli värre än det är idag att vara Sverigedemokrat och få något publicerat i Barometern.
Jag kommer med en redovisning angående publicerade insändare under söndagen i ett blogginlägg.

Maila Ulf Wickbom och skriv vad du anser om hans ledarsida. 

[email protected]

[email protected]

O.B.S.

Barometerns server är uppe igen men ledarartikeln finns än så länge inte på websidan. Jag kommer dock be någon ordna så att den finns tillgänglig på nätet som pdf eller liknande. 

Läs artikel här


SKRÄMMANDE BEFOLKNINGSUTVECKLING

SCB har presenterat ny befolkningsstatistik och utvecklingen är skrämmande. Massinvandringen ger djupa avtryck i kommunernas befolkning.

När jag letade efter statistik till förra bloggposten om Miljöpartiet i Härnösand och hur stor andel som har utländsk bakgrund hittade jag ny uppdaterad statistik från SCB.

När jag tittade på min egen hemkommun Kalmar så visar det sig att ca 80 procent av befolkningsökningen i Kalmar sedan 2002 består av personer med utländsk bakgrund.


Befolkningsutveckling Kalmar kommun.     Källa SCB.

Givetvis är detta inte något som det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson (S) pratar om när han stolt visar upp Kalmars befolkningsökning.


Det mest skrämmande och mycket oroväckande är dock att titta på siffrorna från de kommuner som satsat på invandringen och då gäller det först och främst socialdemokratiska kommuner.

Om man först börjar med Ilmar Reepalus Malmö så kan man konstatera att det inte bara är judar som flyttar från staden eller snarare flyr från staden. Utan först och främst handlar det om svenskar som lämnar Malmö.
Under åren 2002 till 2009 har ca 3000 personer med svensk bakgrund lämnat staden. Men under samma år har inte mindre än ca 30000 personer med utländsk bakgrund flyttat in till Malmö.

Ilmar Reepalus mångkulturella recept är Svenskar ut, invandrare in!

När du synar dessa diagram skall du komma ihåg att under 2002-2006 hade vi en socialdemokratisk regering och under 2006-2009 har vi haft en borgerlig regering. I dessa kurvor ser du ingen skillnad om det varit en vänster eller höger regering. Det är med andra ord pest eller kolera som gäller.


Befolkningsutveckling i Malmö kommun.             Källa SCB.

Den här utvecklingen behöver inte pågå så många år till innan svenskar är i minoritet Malmö, inte bara i Rosengård utan i hela Malmö, Sveriges tredje största stad. Detta borde få alla att reagera men eftersom inte media berättar detta så svävar Sveriges befolkning i djup okunskap.


Samma förhållande gäller i Anders Lagos Södertälje. Under dessa år har 3000 svenskar flyttat från Södertälje och under samma tidsperiod har nästan 10000 personer med utländsk bakgrund flyttat till Södertälje.


Befolkningsutveckling i Södertälje.                    Källa SCB.

Varför blundar de etablerade politikerna för denna utveckling?

Nej, i Sverige prisas istället dessa politiker. I Sverige är det oikofobin som prisas av det politiskt korrekta etablissemanget.

Skall man skratta eller gråta?Läs artikel.


ÖSTRAN VÅGAR

Att Östran denna vecka publicerat två av mina insändare visar att tidningen står upp för sin devis. Säkerligen retar detta vissa politiker på vänsterkanten. Jag tänker på de politiker som skrev ett öppet brev till Barometerns ledning då tidningen inte skickat ut någon journalist till deras demonstration.

Barometern däremot är mycket sparsamma med att publicera något på insändarsidan. Förresten vet jag inte om man kan kalla det för en insändarsida längre. Nu fylls den allt som oftast med läsarbilder, någon dag denna vecka tog dessa läsarbilder upp mer än halva utrymmet på insändarsidan. Det kanske är insändarredaktionens sätt att få en levande debatt ett valår.

Här är min insändare som publicerades i dagens Östran.


LÅT EURON FÖRBLI EN SEMESTERVALUTA

För drygt ett år sedan vädrade euro-förespråkarna morgonluft i finanskrisens spår och tidningarna fylldes av insändare och debattartiklar om hur hårt Sverige skulle drabbas eftersom vi stod utanför EMU. Idag har vi facit i handen och nu kan vi konstatera att Sverige helt klart är ett av de länder som klarat sig bäst i lågkonjunkturen och mycket tack vara den svenska kronan som gett Sverige och vår exportindustri valutafördelar under krisen. Var finns alla dessa euro-förespråkare idag? Tystnaden är total i media och till och med på sina bloggar eller hemsidor har de tystnat men det är ju också valår!

Nu är det istället Euron som darrar medan den svenska kronan stärks på valutamarknaden. EMU:s svaghet har dock exemplifierats på ett slående sätt genom Greklands handlande. Trots EMU:s ”hårda reglerverk” om budgetunderskott och så vidare för medlemsländerna har Grekland misskött sig till den så milda grad att det borde rendera ansvariga politiker och tjänstemän i Grekland fängelsestraff för sina manipulerade ekonomiska redovisningar under flera år. Det naturliga hade givetvis varit att Grekland fått lämna EMU-samarbetet på grund av sitt ”bedrägeri”. Men som så många gånger förr i dessa sammanhang ställs ingen till ansvar för detta av EMU eller EU och dess medlemsländer. Det kanske beror på att Grekland inte är det enda landet som inte har rent mjöl i påsen. Har även Portugal och Spanien använt sig av samma typ av ”kreativ bokföring” som Grekland?

För att rädda euron och EMU-samarbetet gör man istället allt för att täta det läckande skrovet, Grekland. En räddningsinsats som kommer kosta minst 1200 miljarder eller svindlande 1200000000000 kronor i lån till Grekland för EMU-länderna och dess skattebetalare. Lån som troligen till stora delar kommer att avskrivas enligt ekonomiska bedömare då Grekland inte kommer klara av sin budgetsanering och samtidigt betala enorma räntor på sina lån.

Vilket av PIGS-länderna står härnäst i kön till EMU:s bankakut?

Sverige och dess skattebetalare kan ”skatta” sig lyckliga över att vi inte är medlemmar i EMU och har euron som valuta utan att vi står självständiga med vår svenska krona. Jag gissar att euro-förespråkarna kommer att vara väldigt tysta under årets valrörelse och att ingen kommer driva frågan om införandet av euron eller en ny folkomröstning om euron. Det skulle vara politiskt ”självmord” med dagens utveckling för euron.

Vi sverigedemokrater anser att det bästa för Sverige är att euron förblir en ”semestervaluta” och att vi står utanför EMU. Vår svenska krona ger oss istället ett mycket användbart finansiellt instrument.

Thoralf Alfsson (SD)
Kalmar

 


OIKOFOBERNA I MILJÖPARTIET

Miljöpartiet i Härnösand har infört varannan på sin lokala valsedel. Nu kanske någon tycker att detta är väl ingen nyhet. Varannan man och varannan kvinna är väl i och för sig inget konstigt då befolkningsstatistiken säger att fördelningen mellan könen också är relativt jämn i de åldersgrupper som normalt kandiderar till förtroendeuppdrag.

Nu är det dock inte detta som gäller i Härnösand.

Miljöpartiet i Härnösand har istället valt etnicitet som kriterium för att använda varannans. Snacka om att vara ett svenskfientligt Miljöparti.

SvD har uppmärksammat detta på ledarbloggen där man skriver följande.

”Ytterligare en fråga gäller Miljöpartiets val att ha en varvad lista – alltså 50/50 i fördelningen mellan svenskar och invandrare – då invandrarnas andel av befolkningen snarare ligger runt en femtedel. Betyder det att man vill diskriminera etniska svenskar? Eller betyder det att Miljöpartiet strävar efter en befolkningssammansättning enligt den formeln?”

En intressant frågeställning som ledarbloggen ställer om det är Miljöpartiets mål att Svenskarna skall bli i minoritet i sitt eget land.

Enligt SCB har Härnösand kommun en andel på ca 9,8 procent med utländsk bakgrund. Med andra ord innebär det att 90,2 procent är etniska svenskar (enligt SCB:s definition).

Med detta som bakgrund ägnar sig Miljöpartiet åt rena diskrimineringen av svenskar.

 


KOMMUNISTERNA GRÅTER UT!

Ledande kommunister i Vänsterpartiet gråter idag ut i media över att den borgerliga tidningen Barometern inte skickat ut någon journalist för att bevaka deras 1:a maj demonstration. De har till och med mage att kritisera tidningen för att de inte hade någon ”blänkare” i tidningen dagarna före 1 maj.

Jag vill bara påminna Kalmars kommunister att de har 3 mandat av 61 i kommunfullmäktige, vilket är 3 för mycket. Det är att jämföra med Sverigedemokraternas 2 mandat. Med tanke på hur dessa kommunister får breda ut sig i den borgerliga tidningen så borde dessa vara försiktiga med sina klagomål. Är det några som borde klaga på hur den borgerliga tidningen sköter sig, så är det allianspartierna.


RIKSANTIKVARIEÄMBETET SÄGER NEJ TILL MEDIEHUS

Denna gång gäller det tidningen Barometern och Gota Medias eget nya mediehus som man planerar på Kvarnholmen.


Den röd markerade ytan visar hur mediehuset placeras rakt över lämningarna efter bastionen Gustavus Primus.

Riksantikvarieämbetet har nu kommit med sin rapport angående den undersökning man utfört på det markutrymme som Gota Media planerar sitt ”glasmonster”. Det märkliga är att den publicerades den 25 mars men hittills har ingen i media skrivit en rad om denna rapport. I varje fall har jag inte läst något i de lokala tidningarna eller hört något i Radio Kalmar. Det kanske beror på resultatet av undersökningen.

Jag passade på att besöka undersökningen och prata med några av de som utförde undersökningen under hösten och skrev då följande inlägg på bloggen.


Schakt nr 7.                                                 Foto Thoralf Alfsson

Rapporten inleds med följande stycke.

Riksantikvarieämbetet, Arkeologiska uppdragsverksamheten, UV Öst, har på Länsstyrelsens
uppdrag utfört en förundersökning på den fasta fornlämningen RAÄ 93 inom fastigheten Kvarnholmen 2:5 i Kalmar stad. Lämningar efter de nordvästra murdelarna tillhörande bastion Gustavus Primus påträffades. Bastionsmurarna finns bevarade med början ca 0,5 meter under mark i 2–3 skift. De vilar på timrade rustbäddar, bestående av plankgolv, timmerkistor och pålar nedkilade i marken. Rester efter både den inre samt den yttre bastionsmuren finns kvar
mot väster. Den norra muren återfanns under parkområdet. Vinkeln överensstämde väl med dagens synliga mur. De rustika murarna var väl bevarade, liksom dess rustbäddar och korresponderar väl med planritningar upprättade inför uppförandet 1651.

Sedan följer en rapport om ca 30 sidor med skisser och fotografier som dokumenterar alla fynd.

Rapporten utmynnar i ett åtgärdsförslag som i praktiken innebär att Riksantikvarieämbetet anser att
befästningslämningarna på fastigheten Kvarnholmen 2:5 är så välbevarade och omfattande att ett framtida bevarande är befogat.

Om det trots allt blir en exploatering skall en särskild arkeologisk undersökning av området utföras.

Det är mycket märkligt att media inte uppmärksammat denna rapport.

Att Barometern själva mörkat detta åtgärdsförslag är väl inte så konstigt. Åtgärdsförslaget innebär i praktiken att Gota Media inte skall bygga på denna plats.

Nu är frågan hur Kalmar kommun ställer sig till Riksantikvarieämbetets rapport?


Systraströmmen 1880 med den nyanlagda parken som nu skall förstöras med ett glasmonster som dessutom skall placeras ovanpå lämningarna eller rättare sagt som kommer raseras av detta mediehus. Nu är frågan om Kalmars politiker kommer ta sitt ansvar för Kalmars historia och för att Kvarnholmens karaktär bevaras.


ILMAR REEPALU KRÄNKT


Synd om Ilmar Reepalu?                         Foto Thoralf Alfsson

Inte kom det som någon överraskning att Granskningsnämnden fällde "Godmorgon världen" för den krönika av Svante Weyler där han kritiserar Ilmar Reepalu för hans ”antisemitiska” hållning.

Jag har lyssnat flera gånger på krönikan idag men kan ändå inte förstå vari det så kränkande och personangreppet skulle vara. Visst går Svante Weyler hårt åt Ilmar Reepalu men han går aldrig över gränsen för det tillåtna.

Att programmet fälls är bara ännu ett tecken i raden över hur korrumperat vårt samhälle. Att kritisera ett socialdemokratiskt kommunalråd i Sveriges mångkulturella centrum Malmö, är att gå för långt och måste bestraffas av samhället.

Ilmar Reepalu borde istället ta till sig av kritiken och ta sig en rejäl fundering över vad som håller på att hända i hans stad. Skall bli mycket intressant att se hur malmöborna kommer att rösta den 19 september.

Vi Sverigedemokrater blir väldigt ofta utsatta för förtal av diverse personer i media och i TV-sofforna. Jag har själv gjort några anmälningar till granskningsnämnden men hittills har de alltid friat. I följande inlägg på bloggen kan du läsa om ett av dessa tillfällen som senare granskningsnämnden friade.

Snacka om att ett inslag var partiskt!


ANNIKA LANTZ VS ERIK ALMQVIST

Är det någon programledare i Sveriges Radio som ger mig ”utslag” över hela kroppen så är det Annika Lantz. Här kan man verkliga undra om alla ”hästar är hemma”. Att människan dessutom får ha ett program som vissa dagar sänds i P1, kanalen som skall vara den mest seriösa i vårt land är en skam.

20 sekunder med Annika Lantz är smärtgränsen för min del, sedan byter jag kanal eller stänger av radion. Därför blev jag inte det minsta orolig när jag såg att Annika Lantz ringt upp Erik Almqvist angående ”Espertaffären”. Nu fick jag dock stå ut med att lyssna på Annika Lantz som nog trodde att hon hade fått ett lätt byte på kroken när hon skulle ”intervjua” Erik Almqvist men ack så hon bedrog sig. Ju längre detta samtal pågår desto mer framgår det att det är Erik Almqvist som tar över ”taktpinnen” och Annika Lantzs argument och frågor blir rent av pinsamma, för henne.

Erik Almqvist visar prov på ett mycket professionellt och sympatiskt intryck som fullständigt tar udden av Annika Lantz försök till ett ”scoop”. Jag skulle tro att hon och hennes bisittare satt förstummade i studion en god stund efter det samtalet och undrade vad det var som hände!

Tack Erik, för en strålande insats i riksradion.

Det känns enormt bra att veta att Erik Almqvist kommer att vara riksdagsman efter valet den 19 september.
UPPDATERAD!

Missa inte Julia Caesars mycket läsvärda söndagskrönika hos Snaphanen

BESLUT SKJUTS TILL EFTER VALETIdag på 1:a maj har socialdemokraterna och kommunisterna övertrumfat varandra i löften till väljarna och inget tycks vara omöjligt idag.

Med tanke på alla löften som har getts under de senaste veckorna kan svenska folket förvänta sig en skattechock inom en snar framtid. En skattechock som vi aldrig sett maken till tidigare om de rödgröna vinner höstens val.

På lokal nivå är dock de rödgröna inte lika tuffa!

Mediahuset som Gota Media vill bygga på Kvarnholmen har nu samhällsbyggnadsnämnden bestämt att detaljplanen inte skall beslutas förrän under fjärde kvartalet 2010. Det vill säga efter valet i september. Givetvis är detta ingen slump utan det har sin grund i den brist på samsyn som råder inom de rödgröna i Kalmar när det gäller detta mediahus. Miljöpartiet är nog speciellt glada för att slippa ta i frågan innan valet.

Som Sverigedemokrat tackar jag för denna bjudning från de rödgröna. Jag kommer att göra detta till ett vallöfte från SD att vi kommer göra allt som är demokratiskt möjligt för att stoppa detta bygge vid Systraströmmen på Kvarnholmen.

MEDIAHUS? NEJ, TACK!


RSS 2.0