PARTILEDARDEBATT UTAN JIMMIE ÅKESSON

Hur kan man debattera utanförskap och jobb under nästan en hel timma. Utan att beröra den grundläggande kunskapen om att utbud och efterfrågan även styr hur arbetsmarknaden utvecklas.

Att överhuvudtaget inte nämna att det under 2009 beviljades över 100 000 uppehållstillstånd i Sverige.

Att över 20 000 fick uppehållstillstånd i Sverige av arbetsmarknadsskäl och av dessa var det 8000 som inte hade någon speciell yrkesutbildning.

Genom att inte begränsa invandringen är det fullständigt omöjligt att klara arbetslösheten.

Partiledarna i debatten får icke godkänt i betyg.

Med Jimmie Åkesson i TV-studion hade väljarna fått en betydligt bredare debatt och betydligt fler svar från de ”sju systrarna”. Svar som hade gett Sverigedemokraterna nya väljare.

Jag tror många med mig är trötta på att lyssna på dessa hycklande partiledare understödda av programledarna på SVT.

Att SVT som finansieras med en stor andel statliga medel och licenspengar som även betalas av Sverigedemokratiska väljare, medvetet utestänger SD från att delta när partiet i mängder av opinionsundersökningar visar att SD är ett riksdagsparti är inget annat än en stor skandal och visar bara att Sverige inte är så demokratiskt som vissa vill göra gällande.

SKRIV PÅ NAMNINSAMLING


SVERIGES RÄTTSSYSTEM

Jag har ofta väldigt svårt att förstå den rättspraxis som tillämpas i vårt land. Nu har detta återigen exemplifierats när man jämför två olika brott med olika följder för brottsoffret och olika straffpåföljder.

I höstas utspelade sig något som jag liknar vid ett svartsjukedrama där en 63-årig man försökte mörda sin ex-sambo efter att hon avslutat deras 27-åriga förhållande då hon träffat en ny man. Kvinnan blev knivhuggen i halsen och hon svävade mellan liv och död under några dygn. Även hennes dotter blev skadad då hon försökte skydda sin mor. Efter mordförsöket försökte mannen begå självmord men han hittades av polisen och överlevde.

I den efterföljande rättegången vid Kalmar Tingsrätt dömdes mannen till 8 års fängelse. Domen överklagades till hovrätten som skärpte straffet till 10 års fängelse. Jag har absolut inget att invända mot denna dom utan jag finner den som mycket rimlig.

Det som upprör mig är däremot när man jämför detta mordförsök med det knivmord som utfördes under midsommarhelgen i Köpingsvik. Här knivmördades en ung man och flera andra skadades också med stor sannolikhet utav samma kniv.

I detta fall dömer Kalmar Tingsrätt den skyldige till 6 års fängelse och hand kamrat för medhjälp till 3 års fängelse. För mig med mitt logiska tänkande går detta inte alls ihop.

Mordförsök = 10 års fängelse
Mord = 6 års fängelse

Hur kan det bli på det här sättet?

Mord skall enligt svensk lag ha påföljden om lägst 10 års fängelse och som mest livstids fängelse. Dråp ger från 6 år upp till 10 års fängelse. Att det finns en juridisk skillnad mellan mord och dråp är ju självklart men i dessa fall handlar det om mordförsök och dråp/mord.

Den 63-årige mannen har alltså dömts till samma straffpåföljd som att han skulle ha mördat kvinnan. Den person som knivmördade i Köpingsvik dömdes för dråp och till den lägsta straffpåföljden, 6 års fängelse.

Sedan får man heller inte glömma att i Sverige sitter den dömde oftast bara av 2/3 delar av straffet, vilket i dessa fall i praktiken ger knappt 7 års fängelse respektive 4 års fängelse. Jag anser att 4 års fängelse för att ha knivmördat en medmänniska är rena skämtet och en kränkning mot offrets anhöriga.

Nu har Köpingsviksmordet överklagas till hovrätten och det skall bli mycket intressant att följa hovrättens bedömning. Tyvärr hyser jag inga förhoppningar om att hovrätten skall skärpa straffen utan jag är rädd att hovrätten till och med kan sänka straffen. Detta grundar jag på vissa medicinska utlåtanden som gjordes angående gärningsmannen under rättegången i tingsrätten.


RISAGER LIVE I KALMAR


Thorbjörn Risager på Linköping Jazz o Bluesfest 2008.  Foto Thoralf Alfsson

Ikväll har vi haft fint besök i Kalmar! Thorbjörn Risager och hans Blues band har haft en spelning på Söderport. Ett fullsatt Söderport gungade rejält, golvbjälkarna rörde på sig.

Jag har hart lyssnat på Thorbjörn Risager ett antal gånger efter hans spelning i Kalmar 2007. Både i Danmark och i Sverige, han är en mycket karismatisk artist som det är svårt att inte beundras av. Tyvärr fick jag inte höra min favoritlåt "Heart of the Night" ikväll men Thorbjörn Risager presenterade en hel del nytt material istället. Bandet sålde också sin nya CD som egentligen inte släpps förrän den 1 februari.

http://www.risager.info/listen.html

P.S.
Bland alla dessa bluesälskare fick jag inte en enda negativ kommentar anående Peps Persson. Däremot fick jag som vanligt en hel rad positiva reaktioner.

EFTERLYSNING

Jag har för det mesta en öppen attityd till kommentarer och hur andra kommenterar mig på sina bloggar. Jag tar givetvis upp vissa inlägg och bemöter kritik när jag finner det befogat. Enda gången jag hittills gått längre är när direkta hot riktas mot mig då gör jag omgående en polisanmälan. Nu är det nog ca ett år sedan jag gjorde någon polisanmälan och det känns bra. Nu är det dock valår så då ökar säkert risken för diverse aktiviteter på vänsterkanten och jag tillhör säkert en riskgrupp.

Det jag däremot noterar är att diverse personer på vänsterblocket ägnar sig åt att anmäla diverse  Sverigevänliga bloggar för förtal och kränkning. Ett exempel på detta är Carina o Stefan i Landskrona. Ett annat är bloggen Politiskt inkorrekt som stoppas gång efter gång av Wordpress.

Peps Perssons uttalanden om att han skall stämma mig är även det ett uttryck för den ”jakt” som pågår just nu på oss Sverigedemokrater.

Därför överväger jag nu att göra en anmälan angående den nidbild som publicerades av mig iförd SS-uniform och hitlermustach  på socialdemokraternas bloggportal under förra året. Ansvarig för denna nidbild var en Toni Lappalainen från Östergötland. Jag funderar på att göra två anmälningar, dels mot Toni Lappalainen och en mot det socialdemokratiska partiet.

Jag tror nämligen att det är stor risk att denna nidbild kan börja dyka upp på diverse bloggar under valrörelsen och det hoppas jag kunna förhindra med en anmälan.

Nu efterlyser jag skärmdumpar som bevis för denna nidbild. Jag tror att det finns ett antal personer ute i vårt avlånga land som kan ha bra exempel på vart denna bild har används. Den kan mycket väl ha publicerats på många andra forum som jag inte känner till.

Skicka i så fall ”skärmdumpen” till [email protected]

Inga länkar i kommentarerna, Tack!


HÄGGLUND DESPERATA KAMP

Kristdemokraterna partiledare Göran Hägglund agerar mer och mer desperat. Det ena utspelet efter det andra kommer i en strid ström. Man kan nästan tro att han kämpar för sin överlevnad och det är väl egentligen just det som det handlar om.
Muslimfjäskandet är väl det mest häpnadsväckande utspelet i Kristdemokraternas moderna historia. Men den följer väl Göran Hägglunds linje med nedmontering av den kristna värdegrunden. Där homoäktenskap och abortturism är andra lågvattenmärken.
När Göran Hägglund igår i Jönköping krävde sänkt skatt för pensionärerna blir man minst sagt förstummad. I sitt tal krävde han att skattegapet mellan förvärvsarbetare och pensionärer måste minskas. Det har blivit alldeles för stort idag!

Har Göran Hägglund glömt bort att han ingår i den sittande regeringen och att han själv är socialminister. Man tar sig för pannan och undrar om det är någon annan än de mest inbitna kristdemokraterna som går på dessa valser. Göran Hägglund har i allra högsta grad bidragit till att detta skattegap införts mellan förvärvsarbetare och pensionärer som enda västerländska land. Har Göran Hägglund redan glömt detta.

När en politiker beter sig på detta sätt så skapar det enbart politikerförakt, absolut inte något förtroende.

Idag är det många som frågar sig vart Kristdemokraterna är på väg? Till moskén kanske!


POLITISKT KORREKT MEN OKORREKTJag kan inte låta bli att kommentera Barometern och Anders Blanks senaste artikel om Peps och mig för den är ett lågvattenmärke på mer än ett sätt.

Rubriken talar sitt eget tydliga språk och understryker vad Anders Blank vill förmedla med sin artikel.

”Jag avskyr SD”

Det Peps säger är att han avskyr gissningsvis ca 500 000 svenskar och det får ju stå för honom. Enligt mig är det dessa ca 500 000 som öppnat ögonen, något som Anders Blank ännu inte lyckats med.

Peps Persson måste ha något fel på hörseln om han anser att hans låt är förvanskad. Hur kan originaltexten sjungen av textförfattaren själv vara en förvanskning, det övergår i varje fall mitt förstånd. Men Anders Blank som skrivit artikeln kan kanske förklara detta fenomen. Sen heter inte låten ”grannar” som Anders Blank skriver, utan ”Grannen”.  I första meningen i artikeln pekar alltså Anders Blank ut Sverigedemokraterna för en förvanskning som omöjligt kunna äga rum, till på köpet med en felaktig titel. Vad finns det för bevis att den sedan är gjord av en Sverigedemokrat?

"Bra" början på en artikel, Anders Blank!
Men det finns mer.

Sedan skriver Anders Blank att jag tvingades ta bort länken vilket är en ren lögn. Jag valde själv att ta bort länken för att undvika just sådana falska artiklar som Anders Blank skriver.

Sedan kommer nästa groda från Anders Blank

”Youtubeklipp där Peps Perssons låt kapats i slutet och fått titeln "Därför röstar jag på Sverigedemokraterna".”

Jag uppfattade att YouTube-klippet hade fått detta namn ingen hade ändrat något med musiken. Utan musiken var kompletterad med en rad mycket välkomponerade foton.

Men det är inte nog med detta.

”Låten innehåller en textrad där ett främlingsfientligt budskap förs fram.”

Jag uppfattar nog att det är mer än ett textrad med ett främlingsfientligt budskap om man skall bedöma de på samma grunder som jag blir bedömd av t.ex. politiska motståndare i kommunfullmäktige. Här kommer några textrader från låten.

”Min granne är rädd för araber:
-Dom e ju inte som vi!
-Och deras religion e makaber
Med hedersmord o heligt krig!
-En del kommer hit o beter sej”

”-Ja jag e trött på allt
Förbannat fusk o fjäsk o dalt!
På alla jävla banditer
Som kommer hit o förstör”

”O sen ska packet ha bidrag
Till hela sin jävla släkt
Osså slår dom ihjäl sina döttrar
För nån jävla pajasdräkt”

Detta kallar Anders Blank för en textrad i sin artikel. Ännu en ”förvanskning” av sanningen! Kanske lite svårt med matematiken på Barometern.

Men det är inte nog med det.

”I det här fallet handlar det ju om avsiktlig feltolkning och manipulation av texten med avsikt att använda den som ett stöd för SD:s politik.”

För det första har väl den som lyssnar rätt att göra sin egen tolkning av texten. Det brukar vara ett tecken på eget tänkande att tolka något efter egna erfarenheter och värderingar men det får man tydligen inte göra med material från Peps Persson. Då riskerar man att bli stämd av denne skåning som är rädd för att SD skulle hota demokratin. Om jag var Peps Persson skulle jag öppna ögonen och se det verkliga hotet mot demokratin och det heter inte SD.

Hur kan en text som sjungs av titelförfattaren själv, vara manipulerad. Jag undrar om inte Peps gått och blivit senil på gamla dagar.

I en tidigare artikel hävdade Peps Persson att den sista delen av texten skulle upplyst lyssnaren om att Peps inte alls stod för dessa värderingar. Efter att ha läst texten är det inte heller mycket att skryta med med tanke på vad som uttryckts i början av texten.

Här följer texten från den del som utelämnats av skaparen av detta videoklipp.

”Och jag försökte förklara
Och nyanser lite grann
Men han surblängde bara
Och sa: - Det var satan va du kan!
Och när jag blev pedagogisk
Då märkte jag att han fick nog
Så det var väntat och logiskt
Att han sa ajöss och drog”

Ställ det i relation till den inledande texten så är det minst sagt magert. Här kan vi snarare prata om en textrad. "Nyansera lite grann" och "pedagogisk". En minst sagt strålande förklaring av Peps Persson.

Anders Blank kunde åtminstone lyssnat på hela låten innan han skrev sin artikel som bakgrund till sina påhopp. Så kanske den inte innehållit så mycket fel. Men så är det när man bara vill lyssna på ena parten och till på köpet skall vara politiskt korrekt.

Den som sedan läser kommentarerna till artikeln ser ju vilken nivå Anders Blank släpper igenom på artikeln. Där understryker han än mer tydligt vad han är ute efter med sin artikel och sin smutskastning av mig och Sverigedemokraterna.

Jämför det med denna artikel där domen för knivmordet i Köpingsvik redovisas. Notera att det inte är möjligt att kommentera i denna artikel om dessa brottslingar med utländsk härkomst som dömdes till 6 år respektive 3 års fängelse.

Tror ni att Barometern skulle stänga av kommentarsfunktionen när en Sverigedemokrat skall "skrivas ner" för en icke händelse. Självfallet inte! Det gör man bara när man skriver om grova brottslingar i Barometern. Då måste dessa brottslingars integritet och anseende skyddas av den politiskt korrekta Barometern.

Hyckleri är bara förnamnet! Tragiskt agerande av Anders Blank och Barometern!


INTENTIONERJag har idag läst kommunens yttrande över min överklagan till Länsrätten när det gäller en markförsäljning till Kärnhem AB.

Kommunen har absolut inget att komma med i sitt svar. Man svamlar om att ägandeformen av dessa 17 villor skall vara bostadsrätt och därmed skall marken inte försäljas som villatomter utan som flerbostadshus. Vilket innebär ett försäljningspris på ca 80 000 kronor mot 400 000 kronor för villatomter. Inte undra på att andra aktörer på byggmarknaden håller på att gå i taket över kommunens sanslösa rabatter till Kärnhem AB.

Hur lätt är det inte att förändra upplåtelserätten av dessa villor från bostadsrätt till äganderätt och blåsa kommunen på ca 320 000 kronor/villatomt när villorna är byggda och sålda.
Kärnhem AB har till och med delat upp dessa 17 villor på tre fastigheter för att underlätta en förändring till äganderätt i framtiden.

Samtidigt menar man att det tidigare beslutet om försäljning av hela markområdet inte står i strid med det nya men man förklara inte hur.

Jag hävdar ju att kommunen måste följa de fastställda markpriserna som kommunens högsta beslutande församling, kommunfullmäktige fastställt.

Det finns en mening i kommunens svar som är mycket märklig.

”Kommunen anser att en tillämpning av priset för friliggande villor skulle stå i strid med intentionerna bakom kommunfullmäktiges beslut den 18 juni 2007.”

Läs denna mening några gånger så att innebörden blir klar.

Jag tolkar det som att kommunalrådet Johan Persson (S) anser att beslutet i kommunfullmäktige var felaktigt. Ett beslut som han själv drivit igenom. Enligt denna intention omvandlas ovanstående friliggande villor till flerbostadshus i Johan Perssons verklighet.

Jag har inget minne av att Johan Persson eller någon annan förde fram några sådana intentioner i kommunfullmäktige. Det finns heller inte en enda stavelse om att vilken upplåtelseform som gäller skulle förändra markpriset i något av det protokoll som finns se nedan.

Kommunfullmäktige 18 juni 2007, §117

Kommunstyrelsen 29 maj 2007, §120

Kommunstyrelsen arbetsutskott 22 maj 2007, §121

Avslår Länsrätten i Kalmar Län min överklagan kan man lika gärna avskaffa kommunfullmäktige då de beslut som fattas där inte har någon juridisk tyngd och kraft, utan kan sopas under mattan av kommunalrådets nya intentioner med Länsrättens goda minne.


GÄLLER UPPHOVSRÄTTEN ALLA

Idag slår givetvis de lokala tidningarna på stort med anledning av Kvällspostens artikel om Peps Perssons låt Grannen.

Östrans Karin Asmundsson har en ganska nyanserad artikel som Peps skulle uttrycka det.

Barometerns Anders Blank har en helt annan infallsvinkel och vill utmåla mig som en person som kränker upphovsrätten gång på gång. Det märkliga är att Anders Blank i sina exempel utelämnar när Barometern hotade stämma mig på 6000 kronor för att jag använt en bild på mig själv i kommunfullmäktige från Barometern på min blogg. Det slutade med en förlikning på ett 4-siffrigt belopp. Frågan är om Barometern är lika flitiga med detta handlingssätt mot andra bloggar.

Nu vet nog de flesta att vi Sverigedemokrater inte riktigt behandlas som andra. Utan vi granskas mycket hårdare och att man hela tiden försöker hitta något som går att användas emot oss. Jag har ikväll ägnat en stund åt att surfa runt på lokala bloggar som skriver om politik för att se vad jag kunde hitta. Allt ifrån videoklipp från YouTube till avfotograferade artiklar med eller utan foto. Eller ”printscreen” av artiklar på nätet. Alla ett brott mot upphovsrätten om ägaren vill driva en stämning men nu verkar ju detta bara vara aktuellt om ”brottslingen” är Sverigedemokrat.

Här kommer en rad exempel på detta.

Sebastian Hallén (FP) politisk sekreterare på landstinget i Kalmar. Sebastian bäddar ofta in videoklipp från YouTube. Se exempel.

Pierre Edström (FP) Landstingsråd. Bäddar även in videoklipp från YouTube. Har även plockat bilder från Barometern men om Barometern vidtagit några åtgätder vet jag inte. Se exempel.

Björn Brändewall (FP) riksdagskandidat som i mitt exempel länkar till ett klipp som blivit bortaget för det bryter mot upphovsrätten. Se exempel.

Johan Gustafsson (M)
samordnare Landstingsalliansen. Se exempel.

Kaj Raving (V) Nybro 1:a namn för vänsterpartiedt i Kalmar län till riksdagen. Han plockare både foto och artikel från Aftonbladet. Se exempel.

Mikael Nilsson (V) Emmaboda. Här finns det både det ena och det andra. Se exempel.

Tomas Jonsson (V) vänsterpartist i Mönsterås. Se exempel 1, exempel 2

H-G Strömer vänstersympatisör i Högsby. Här är ett exempel på hur han plockar en hel artikel med foto från Barometern och lägger upp på sin blogg. Har Barometern agerat? Se exempel. Klicka på artikeln för få den i full storlek.

Den största "brottslingen" är utan tvivel Linus Hellman (Piratpartiet) som har bloggen I Hell-Mans Värld. Här det "printscreen" som äller från alla medier. Östran, Barometern, Expressen, Aftonbladet, Sydsvenskan och Dagens Nyheter.
Exempel 1
Exempel 2
Exempel 3
Exempel 4
Exempel 5
Exempel 6
Exempel 7

Att Linus Hellman är Piratpartist är nog ingen slump efter att jag hittat alla dessa exempel. Det som finns på nätet är fritt.

Varsågod Anders Blank här finns material för en ny artikel om hur dessa bloggare bryter mot upphovsrätten!  Letar du lite själv på nätet ittar du fler exempel.


Låten grannen har många undrat över och vad som är så "lustigt" i texten. Här kommer en del av texten som jag uppfattar den. (ej hela texten). Den delen av texten som Peps kanske ångrar att han skrev.

"Min granne är en hedersman av bygdens egen rot och stam.
En man som lever som man lär men nu tycks han fått besvär.
Min granne är rädd för araber dom är ju inte som vi och deras religion är makaber med hedersmord och heligt krig.
Och de kommer hit och beter sig som om det var deras hem. Men jag är svensk och det ger mig min själ rätt å säga sanningen. Vi har väl mer rätt än någon ann till vackert vårt fäders hand, vårt eget land.

Min granne skakar på huvudet, Nej, det var bättre förr. Ska man leva i nuet får man leva bak sin låsta dörr.
Jag sa du verkar lite trött? Han bara glodde på mig stött och sa Ja, jag är trött på allt, förbannad, fusk, fjäsk och dalt. Och alla jävla banditer som kommer hit och förstör, jag menar här går jag å sliter och det lär man få göra till den dagen man dör.
Och sen ska packet ha bidrag till hela sin jävla släkt och så slår dom ihjäl sina döttrar bara för nån jävla pajasdräkt, Va?" 


GÖRAN HÄGGLUND VILL LOCKA MUSLIMSKA VÄLJARE


Göran Hägglund i Almedalen 2008.               Foto Thoralf Alfsson

Så har då Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund öppnat för imamen Abd Al Haqq Kielan till partiets riksdagsvalsedel, precis som jag var rädd för. Detta sker i en sann anda av politisk korrekthet. Efter Imamen Kielans utspel hade Göran Hägglund inget annat val än att acceptera den utsträckta handen utan att få en främlingsfientlig stämpel och kallas islamofob. Läs artikel i Dagen.
Skickligt av Imam Kielan att gillra denna fälla för Kristdemokraterna och Göran Hägglund.

Personligen tycker jag att det är tragiskt att Kristdemokraterna lägger sig platt på marken för islams företrädare och den kvinnosyn som förknippas med dessa. I samma andetag accepterar också Kristdemokraterna att Sharialagar kan tillämpas i Sverige.

I artikeln i Dagen säger Göran Hägglund följande.

”Jag tror att han har alldeles rätt i att Kristdemokraterna kan locka många fler muslimska väljare än vi hittills gjort. Men vilken religion en person erkänner sig till är inte det intressanta för oss.

Och partiledaren utesluter inte att Abd al Haqq Kielan skulle kunna ha en framtid i partiet.”

Jag undrar hur många av Kristdemokraternas väljare som instämmer i Göran Hägglunds tankar. När man dessutom kan läsa följande så blir man än mer fundersam över Kristdemokraterna.

”I Kristdemokraternas valmanifest är det tre grupper som prioriteras. Förutom första och andra generationens invandrare är det kvinnor över 35 och pensionärer som ska vinnas.”

När det gäller kvinnor och pensionärer har vi samma mål och de invandrare som delar våra åsikter är givetvis välkomna till oss men någon prioriterad grupp är det inte för mig.

Som Sverigedemokrat är det med blandade känslor jag läser denna artikel. Jag tycker synd om alla Kristdemokrater som behöver finna sig i detta uttalande. Samtidigt som kristna förföljs i en rad muslimska länder och kyrkor bränns i bland annat Irak, Turkiet, Sudan, Egypten och Nigeria så flörtar Göran Hägglund med muslimer.
Läs artikel "Risk att krista utrotas i Mellersta Östern"

Samtidigt är jag medveten om att ett antal Kristdemokrater nu kommer att överge partiet för t.ex. Sverigedemokraterna och det är ju givetvis alltid roligt.

Frågan är om vi får läsa detta i SvD, DN, Aftonbladet och Expressen eller varför inte i SR och SVT.


PEPS PERSSON OCH "GRANNEN".

I helgen länkade jag till ett utav av flera videoklipp på YouTube där Peps Persson sjunger sin låt ”Grannen”. På flera av dessa videoklipp är texten illustrerad med en rad bilder som understryker textens innehåll.

På YouTube finns idag ett stort antal videoklipp med Peps Persson och ännu fler om man googlar på Peps Persson. Jag skulle säga att hundratals eller tusentals av dessa videoklipp är ett brott mot upphovsrätten. Har då Peps Persson agerat mot detta? Nej!

Hur många bloggare länkar till videoklipp på YouTube? Hur många bloggare ”bäddar” samtidigt in dessa videoklipp i sina blogginlägg. Väldigt många! Jag skulle gissa på tusentals bloggare gör det varje dag och då framförallt just musikvideoklipp!

När jag som Sverigedemokrat länkar till ett av dessa videoklipp blir det däremot ett herrans liv och det tack vare en journalist på Kvällsposten. Journalisten från Kvällsposten var både otrevlig, fientlig och ovänlig och kom med en rad märkliga påståenden och ställde en rad frågor. Han ansåg att låten var förvanskad för att hela låten inte var med i videoklippet. Läs artikel.

Jag undrade då om man i kyrkan bara sjunger två verser av en psalm. Har man då förvanskat psalmen? Självklart inte! Enligt mitt sätt att se saken. Jämförelsen gillades inte av journalisten på Kvällsposten.

Ett annat exempel är socialdemokraternas ”Internationalen” där man faktiskt oftast bara sjunger den första och den sista versen. Är den då förvanskad? Nej, givetvis inte. Även om budskapet i vers nummer 5 är ganska magstarkt. Eller vad sägs om detta.

Till krigets slaktande vi dragits,
vi mejats ner i jämna led.
För furstars lögner har vi slagits,
nu vill vi skapa evig fred.
Om de oss driver dessa kannibaler,
mot våra grannar än en gång,
vi skjuter våra generaler
och sjunger broderskapets sång.

Efter att Kvällspostens journalist ringt plockade jag bort det länkade videoklippet från min blogg.

Videoklippet innehöll originaltexten och inget annat
och den kan därmed inte vara förvanskad. Peps Persson får väl ta ansvar för sina egna texter och om någon skulle utnyttja dessa texter för ett annat syfte än det som Peps Persson tänkte, så får väl Peps finna sig i detta. I annat fall bör han tänka efter lite mer innan han ger ut dessa kontroversiella texter på cd. Låten ”Grannen” är väl gissningsvis 3-4 år gammal men den har mig veterligen aldrig spelats på radio då den med stor sannolikhet varit bannlyst på grund av sin utmanade text. Men nu kanske den får ett uppsving och det kanske inte Peps Persson gillar. Han hade kanske helst sett den död och begraven.

Frågan är om Peps Persson kommer sätta sina advokater på alla som lagt upp hans låtar på nätet eller om det bara handlar om Sverigedemokrater som länkat till dessa videoklipp.

Piratpartiet värnar ju både det ena och det andra när det gäller friheten och integriteten
och rätten att ladda upp material på nätet. Nu skall det bli intressant att se hur trovärdiga dessa piratpartister i själva verket är? Dags att bekänna färg.

Vid en sökning på YouTube och Google i eftermiddag noterar jag att alla dessa videoklipp med ”Grannen” är borttagna från YouTube och andra forum. Ett av dessa hade funnits på YouTube sedan september 2009 utan att någon reagerat men idag är även detta borta.

Sedan kan jag konstatera att Kvällsposten stulit Kalmar kommuns bild till artikeln utan mitt tillstånd. Vilket jag givetvis kommer att ta upp med informationsansvariga Christina Karlberg på Kalmar kommun.

Jag säger som Peps Persson i texten till ”Grannen”. Ja, jag är trött på allt!


SYDSVENSKANEFFEKTEN

När Jimmie Åkesson fick sin debattartikel publicerad i Aftonbladet steg Sverigedemokraternas opinionssiffror rejält och nu betecknas detta som Helineffekten.

För min egen del har bloggen drabbats av något som snarare kan kallas Sydsvenskaneffekten. Efter att Sydsvenskan publicerade inte mindre än fyra helsidor om ett ”bloggkrig” mellan mig och fotbollsspelaren Henrik Rydström har antalet besökare stigit rejält på bloggen. Veckan innan artikeln hade jag ca 9700 besökare på bloggen. Den veckan artikeln publicerades steg antalet besökare till drygt 10 500 enligt Bloggtoppen och den sista veckan vara antalet besökare uppe på drygt 11 300 besökare. Det kallar jag för "Sydsvenskaneffekten".

Det är bara att tacka Niklas Orrenius och Sydsvenskan för uppmärksamheten. Mina politiska motståndare på det lokala planet i Kalmar är säkert inte lika roade som jag och Sverigedemokraternas sympatisörer.

Radio Kalmar tar idag upp Internets betydelse i valrörelsen. Min blogg får även där lite reklam.
Lyssna på inslaget.


INRE STRIDER I MILJÖPARTIET

Inom det lokala leden i Miljöpartiet har striden om makten uppenbarligen varit hård och prästen Jonas Löhnn håller i partipiskan. Som präst så låter han även partipiskan vina bland medlemmarna.

Barometern avslöjar idag ett dokument som visar att prästen och miljöpartisten Jonas Löhnn tillsammans med en liten grupp miljöpartister tvingat bort landstingsrådet Ann Hellenborg från kommande valrörelse.

Notera första meningen som lyder ”Detta är en frivillig överenskommelse som tar hänsyn till såväl partibästa som personbästa”.

Vilken lögn av prästen Löhnn!


 

 

Ett fullständigt häpnadsväckande dokument över hur det går till inom Miljöpartiet. Miljöpartiet har verkligen demokratiproblem. Undrar hur miljöpartiet gör om alla miljöpartister kryssar Ann Hellenborg trots att hon inte får bedriva någon personvalskampanj.

Jag bara undrar hur detta dokument kommit i Barometerns ägo. Inte är det Jonas Löhnn som ordnat det. Kan det var Ann Hellenborg? Varför skulle hon då vänta i mer än 4 månader på att läcka det.

Jag skulle gissa att socialdemokraterna haft ett finger med i spelet efter den tuffa debatt som varit de senaste dagarna mellan Jonas Löhnn och socialdemokraterna angående KSRR (KalmarSundsRegionensRenhållare). Där Jonas Löhnn gått till hårda angrepp på socialdemokraterna.

Nu kommer hämnden från socialdemokraterna som kan ha läckt detta dokument till Barometern.  


JOHAN PERSSONS MÄRKLIGA SVAR

Idag har tydligen kommunen fått ihop ett svar till Länsrätten i Kalmar län på min överklagan av en markförsäljning till Kärnhem AB där kommunen inte följer den av kommunfullmäktige beslutade prislistan.

Barometern har i en artikel frågat det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson om hur kommunen motiverar denna försäljning.

”Var det rätt pris på tomtmark som Kärnhem fick köpa i Ljusstaden?
– Nej, säger Thoralf Alfsson (SD) man skulle gått efter tomtpriser för villor.
– Ja, svarar Johan Persson (S). Syftet med prissättningen är att kommunen vill få fram fler bostadsrätter.”

Ett i mina ögon mycket märkligt svar. Är det något det byggs just nu i Kalmar så är det just bostadsrätter. Socialdemokraterna och vänstermajoriteten brukar annars plädera för att det skall byggas mer hyresrätter i kommunfullmäktige men det kanske mest är för skenets skull.

För några månader sedan sålde kommunen ett markområde vid Lillviken för 13,2 miljoner kronor, där nästan 50 bostadsrätter skall uppföras. Detta markområde är på nästan 10 000m2 och kan jämföras med det aktuella markområdet för min överklagan som omfattar ca 7000m2 men som kommunen beslutat sälja för 1,3 miljoner kronor.

Inte undra på att aktörer på byggmarknaden är förundrade på vad Kärnhem AB har för gräddfil in till kommunalrådet Johan Persson. För att inte tala om de villaägare som fått betala 400 000 kronor för sina tomter om ca 500-600m2.

I dagens Barometern kan man också läsa att det är klart för byggandet av ca 60 bostadsrätter vid Tallhagsvägen/Solvägen.

Ändå vill socialdemokraterna med Johan Persson spetsen subventionera bostadsrätter.

Läs tidigare inlägg.


DRESSYRKURSEN I VELLINGE


Dressyrledare Per Schlingman.    Foto Thoralf Alfsson

I en artikel i Sydsvenskan den 16 januari säger Lars-Ingvar Ljungman att moderaternas partiledning inte påverkat beslutet att ta emot flyktingar i Vellinge.

”Det var inte så att Per Schlingman eller någon annan i partiledningen ringde till mig och sa att nu skall ni göra det här och det här. Så gick det inte alls till.”

Enligt källor inom Moderaterna gick det inte alls till på det sättet som Lars-Ingvar Ljungman svarar i Sydsvenskan.

Enligt källor inom Moderaterna går detta numera under namnet ”dressyrkursen i Vellinge” som fick Lars-Ingvar Ljungman att göra en pudel. Per Schlingman skall ha dikterat villkoren för Lars-Ingvar "pudeln" Ljungman och moderaterna i Vellinge.
Detta har givetvis skrämt upp moderater över hela landet så att ingen längre vågar yttra sig och det mer och mer liknar diktaturfasoner från överheten i Stockholm. Men det jäser också inom moderaterna, då alla inte delar partistyrelsens linje.


Maria Abrahamsson.  Foto Thoralf A

Inte blev situationen bättre när Per Schlingman
i torsdags gick ut med att man hotar med kvotering av kvinnor till bolagsstyrelser. Det är säkert många gamla moderater som inte känner igen sitt parti längre, utan börjar bli rätt så vilsna i pannkakan.
Maria Abrahamsson som kandiderar för moderaterna till riksdagen skräder inte på orden i Studio Ett när hon kritiserar Per Schlingman och partistyrelsen. Hon får nog passa sig så att hon inte kommer i onåd hos nya moderaterna och dess partistyrelse och skickas på dressyrkurs hos Per Schlingman. Lyssna på Maria Abrahamsson.


"Dressyrkursledare" Jan R Andersson

I Kalmar är moderaterna hårt splittrade
och det visade sig väldigt tydligt vid senaste kommunfullmäktigemötet när ett nytt avtal med Migrationsverket skulle beslutas.
Enligt trovärdiga uppgifter så tog riksdagsmannen och kommunfullmäktigeledamoten Jan R Andersson på sig rollen som dressyrkursledare i Kalmar ala ”Per Schlingman” och utsatte den splittrade moderatgruppen för starka påtryckningar att rösta ”rätt” i denna fråga. Enligt uppgift skulle det annars inte ses med blida ögon av partistyrelsen i Stockholm.

Jan R Andersson lyckades dock inte särskilt väl med sina påtryckningar då 7 av 13 moderater avstod från att rösta i frågan. Tyvärr hade ingen av dessa kurage att rösta nej till detta avtal med Migrationsverket och stödja oss Sverigedemokrater. Om förre oppositionsrådet Göran Häggfors närvarat vid detta mötte hade sannolikt 8 av 13 avstått från att rösta. I nedanstående lista kan du se hur "din" kommunfullmäktigeledamot röstade vid voteringen som Sverigedemokraterna begärde för att alla skulle få bekänna färg.

I Barometerns artikel om detta kommunfullmäktige möte skrev journalisten Anders Blank inte ett inte ord om den splittring som visade sig i den moderata gruppen i denna fråga. Anders Blank har nu av moderaterna i Kalmar tilldelats smeknamnet "Blankaren".

Det sägs också att en toppmoderat i Kalmar har avsagt sig
 alla uppdrag till den kommande mandatperioden. Vi kanske snart får se ett avhopp från moderaterna till Sverigedemokraterna även i Kalmar. Vem vet?

Här följer hela listan på hur Kalmar kommunfullmäktige röstade när det gäller ett nytt avtal om att ta emot 175 invandrare till Kalmar kommun under 2010. 

 


ABD AL HAQQ KIELAN TILL KRISTDEMOKRATERNA?I en artikel i tidningen Dagen säger imamen Abd al Haqq Kielan att han kan tänka sig att kandidera för Kristdemokraterna om Göran Hägglund frågar. Detta skulle han göra för att hjälpa Kristdemokraterna som riskerar att ramla ut från riksdagen och ersättas av Sverigedemokraterna.

Abd al Haqq Kielan född Leif Karlsson tycks tro att han har utomjordiska krafter ;-)

Nu skall det bli intressant att se vad Göran Hägglund svarar på denna inbjudan.

Kan vi Sverigedemokrater ha en sådan tur att Göran Hägglund känner sig så pressad av politisk korrekthet att han accepterar detta. Då vore vår lycka gjord och Kristdemokraternas tid i riksdagen räknade eller får partiet döpas om till Islamdemokraterna då alla kristna lämnat partiet utom partistyrelsen med Göran Hägglund i spetsen.

Det mest troliga är att Göran Hägglund och Kristdemokraterna tiger!

Läs artikel.

Därför röstar jag på Sverigedemokraterna!


ÄTER DU HALALSLAKTAT?


Fredrik Reinfeldt på halalslakteri.

Idag har SvD en mycket bra artikel om hur halalslaktat kött når svenska konsumenter. Detta är ännu ett exempel på islamiseringen av vårt samhälle och borde vara en väckarklocka för allmänheten.

Att Fredrik Reinfeldt och alliansen skulle reagera är inget att hoppas på! Fredrik Reinfeldt besöker istället de "halalslakterier" i Sverige som använder bedövning innan man skär strupen av djuren. Det är ändå samma metod för att avliva dessa djur och tiden innan djuren dör är fortfarande densamma. Eller i genomsnitt 4-5 minuter enligt artikeln i SvD. På nätet finns exempel på hur denna avskyvärda metod fungerar.På COOP i Kalmar har man marknadsfört sina varor på detta sätt tidigare men jag har uppfattningen att man numera är lite mer försiktig i sin marknadsföring. Ställ krav på din livsmedelsbutik om att köttet granterat inte är halalslaktat. Byt butik om du inte får dessa garantier.

Hur många tror att ICA-Stig kommer att göra reklam för garanterat ej halalslaktat kött i ICA-butikerna? Nej, risken är nog betydligt större att vi får se ICA-Stig göra reklam för halalslaktat kött när islamiseringen av det svenska samhället gått ännu längre med hjälp av de så kallade etablerade partierna.

McDonalds i Sverige använder redan halalslaktat i sina produkter. Läs tidigare inlägg.

Som Sverigedemokrat kan jag tänka mig en lag som förbjuder försäljning av halalslaktat kött i Sverige. Det skulle även gälla importerat halalslaktat kött!

UPPDATERING!

Efter tips från Henrik Hanell, Nässjö om att ett slakteri med namnet Blå Kusten i Valdemarsvik nu säljer halalslaktat kött till ICA uppmanar jag nu alla till bojkott av produkter från Blå kusten. Det är det enda sätt vi som är motståndare till denna slaktningsmetod kan påverka dessa producenter. På sin hemsida skriver Blå Kusten följande.

Frågan är om detta kött marknadsförs som en ICA-produkt eller en Blå kusten. Frågan är om namnet bara är en slump eller om även Blå kusten ägnar sig åt slakt av Belgisk blå (Belgian blue).

Bojkotta alla Blå kustens produkter och klaga hos ICA.


INVANDRINGSBROMSEN ISTÄLLET FÖR PENSIONSBROMS

Idag presenterade SCB och Skolverket statistik om grundskolan och vilka kommuner som är bäst respektive sämst.

För min del var det ingen överraskning att Södertälje placerade sig på den sista platsen (290:e). Givetvis skriver inte den lokala tidningen LT om den inte så hedrande sista platsen. Det socialdemokratiska kommunalrådet Anders Lago i Södertälje som varit i Washington och berättat om hur duktiga man är i Södertälje kommun kommer säkert inte heller låtsas om denna statistik. Nu har man ju dessutom bränt ner skolan i Hovsjö så förutsättningarna har ju inte precis blivit bättre.

Att Torsås som är en kommun i Kalmar län hamnar i topp var kanske ingen överraskning men att hela tre kommuner från Kalmar län hamnar bland de fem första är väldigt roligt.

De tio bästa grundskolekommunerna:

1 Torsås
2 Pajala
3 Mörbylånga
4 Sorsele
5 Borgholm

Kriterier: kostnad per elev/år, gymnasiebehörighet, resultat nationella prov, lärartäthet, lärarbehörighet samt uppnådda mål (minst Godkänd i alla ämnen). Statistik för 2008 från Skolverket och SCB.

I media har man nu givetvis kört med sina politiskt korrekta förklaringsmodeller. En sak som man givetvis inte tar upp är andelen invandrare i respektive kommun.

I min värld handlar det om vilka ekonomiska resurser man har och hur man fördelar dessa i kommunen. De ekonomiska resurserna är ju ett resultat av intäkter och ju fler som arbetar och gör rätt för sig ju bättre förutsättningar.

Om vi nu skall sätta tilltro till vad de flesta ”experterna” i vårt land säger så borde Södertälje ha de allra bästa förutsättningarna. Ett mångkulturellt samhälle med en stor andel befolkning med utländsk bakgrund, som alla är mycket välutbildade. Vilket enligt samma ”experter” skall rädda oss svenskar från en demografisk katastrof om något decennium.

Dock förutsätter detta det finns utbildade och kunniga människor i dessa kommuner och det kan man ju utan tvekan betvivla efter att man läst detta.

Här kommer nu en liten grafisk jämförelse mellan Södertälje och Torsås som du aldrig kommer att få se i media. Alla siffror kommer från SCB. Det är just såna här siffror som Mona Sahlin inte gillar att vi Sverigedemokrater prånglar ut i debatten.


Södertälje 41 procent, Torsås 7 procent.


I Södertälje betalas det ut närmare 390 miljoner kronor i ekonomiskt bistånd under 2008. I Torsås 3,3 miljoner kronor.


Utslaget på befolkningen i respektive kommun blir beloppen enligt ovanstående.


Skillnaden i ekonomiskt bistånd mellan personer med svensk bakgrund och utländsk bakgrund är katastrofal enligt min mening. Bara dessa siffror borde få vilken politiker som helst att slå till invandringsbromsen och inte pensionsbromsen.

Om du fortfarande anser att invandring av denna mängd är något positivt kan jag tyvärr inte hjälpa dig. Om du däremot inser att den invandring som skett till Södertälje fullständigt urholkar välfärden finns det bara ett alternativ i kommande val, Sverigedemokraterna.

 Smålandsnytt, Barometern

 


OLYCKSKORPAR

Jag är besviken på alla dessa olyckskorpar som uttalat sig angående Kalle Winner. Att politiska motståndare försöker sig på smutskastning är inget som förvånar mig men att de som säger sig sympatisera med Sverigedemokraterna ägnar sig åt detta gör mig mycket besviken. Att detta sedan även pågår på andra forum gör mig än mer besviken. När det sedan dessutom handlar om rena lögner och skitsnack blir jag förbannad. Har man inte fakta skall man vara försiktig i sina ordval eller ännu hellre försöka skaffa sig kunskap innan man yttrar sig.

Vi är många inom SD som träffat Kalle Winner och alla har fått ett positivt intryck. Alla uttryckte istället sitt stöd för att Kalle Winner skulle kandidera till landstinget. Jag har även fått positiva signaler från etablissemanget.

En som tydligen satte kaffet i halsen när denna nyhet blev känd var tydligen vänsterpartisten Birgitta Axelsson Edström som har svårt att dölja förtreten över att en person som fått vänsterpartiets civilkuragepris väljer Sverigedemokraterna.

 Hon har antagligen själv varit med och utsett Kalle Winner till pristagare. Ett minst sagt förvirrande inlägg.

 


UNGDOMSSTYRELSEN

När Antidiskrimineringsbyrån gick ut med sin ”islamofobilkampanj” fick jag upp ögonen för denna organisation och en fråga jag ställde mig var hur de finansierar sin verksamhet. Hur mycket denna ”islamofobilkampanj” kostade visade sig vara omöjligt att få reda på efter att jag varit kontakt med flera ledande företrädare. En sak fick jag i varje fall utrett och det var att antidiskrimineringsbyrån finansierar sin verksamhet i huvudsak med bidrag från Ungdomsstyrelsen.

Jag har skickat en rad mail till Ungdomsstyrelsen men aldrig fått något svar från denna myndighet vilket är mycket anmärkningsvärt. Nu har jag dock fått tag på Ungdomsstyrelsens årsredovisning från 2008. Det är inga små belopp som Ungdomsstyrelsen betalar ut till föreningar och organisationer.

Här följer några intressanta utdrag.Undrar hur flera av dessa organisationer använder sina pengar med tanke på vad vissa av dessa ägnar sig åt.


TICKANDE BOMBER


Nyamko Sabuni har nu indirekt uttalat sitt stöd
för den delen i Jimmie Åkessons debattartikel som tog upp att det finns ett antal islamistiska organisationer som rekryterar muslimer till sina organisationer. Personligen har jag dock mina tvivel att ett projekt likt ”Exit” skulle fungera på dessa ”tickande bomber” i Sverige. Kan man identifiera dessa islamister med kopplingar till terrororganisationer finns nog tyvärr bara en effektiv åtgärd om man vill skydda demokratin och inte minst Sveriges befolkning och det är utvisning från landet.

En annan reflektion är att så fort någon går ut med något som kan uppfattas som kritik mot islam och muslimer poppar det alltid upp någon muslimsk företrädare som fördömer dessa förslag och menar att det inte finns några problem. Denna gång var det inte Mehmet Kaplan eller Aldebe utan en Fatima Doubakil. Läs detta utmärkta blogginlägg om Fatima Doubakil.

I Sveriges Radio påstår hon att Nyamko Sabuni sprider fördomar.

”Men samtidigt som det finns problem med vänster- och högerextremistiska rörelser så finns det väl även problem med islamistiska rörelser i Sverige, eller är det helt fabulerat?

– Nej, jag tycker att man ska göra rapporter och forska på detta och se om detta verkligen stämmer. Det här är ju bara anekdoter och fantasier och föreställningar man har om förorten, säger Fatima Doubakil.”

Det här är ett utmärkt och mycket slående exempel på det jag i många blogginlägg uttryckt och som även fanns med i artikeln i Sydsvenskan. Muslimska företrädare som ständigt förnekar problemen med islamism inom de egna leden. Om de egna ledarna inte vågar erkänna dessa problem och avarter så innebär det i mina ögon att de istället indirekt stödjer dessa islamister.

Dick Erixson tog upp samma sak efter ett Debattprogram i december. Läs blogginlägg.

Det är också väldigt intressant att titta runt på bloggar som skrivs av folkpartister för att läsa hur dessa kommenterar Nyamko Sabunis utspel. Då framträder dock den skrämmande bilden över vilken beröringsskräck som uppenbarligen råder bland folkpartister när det gäller islam och muslimer. Efter att besökt ca 10-15 bloggar utan att hitta en enda kommentar så började detta faktum gå upp för mig. Inte ens Mark Klamberg som tydligen befinner sig i Sälen och som bloggar från första parkett har inte skrivit en enda rad om detta utspel. Skrämmande! Inte ens med bästa vilja kan man påstå att dessa bloggande folkpartisterna stödjer sin minister Nyamko Sabuni.

Sedan ändrade jag taktik och besökte bara folkpartister med utländskt klingande namn och då fick jag till slut napp hos Gulan Avci och det var definitivt inget bottennapp. Eller vad sägs om denna text.

”Nyamkos meningsmotståndare i den här frågan heter, inte otippat, Fatima Doubakil, språkrör för ”Muslimska mänskliga rättighetskommittén”. Doubakil menar att det inte finns islamister i Sverige idag.

Al-shabab är alltså ingen terrororganisation och SÄPO ljuger om rekryteringen av somaliska pojkar. Al- Qaida existerar inte, allting är en konspiration och Bin Ladin är egentligen en hyvens man som har blivit missförstådd. Talibanerna tycker män och kvinnor ska ha lika rättigheter och vill ha fred på jorden.

Doubakil förstår antingen inte att frågan handlar om islamister eller så vill hon medvetet få debatten att handla om muslimer. Det är tråkigt eftersom att hennes insatser för muslimerna mer stjälper än hjälper. Ett tips till Doubakil är att sluta skrika rasism varje gång hon framträder i media.”

Tänk att man måste ha utländsk bakgrund för att kunna skriva detta som folkpartist. När jag sedan fortsätter läsa inlägg på hennes blogg hittar jag exakt samma tankar som jag just beskrivit och samma tankar som Niklas Orrenius använde sig av för att svärta ner mig och SD i sin artikel. Så här skriver Gulan Avci på sin blogg.

"Det blir alltmer viktigt att moderata muslimer, i synnerhet de som representerar en större grupp i samhället går ut i offentliga debatten och markerar mot islamister som hyser förakt mot frihet och demokrati.

Dessutom begränsar det handlingsutrymmet för islamister som idag har starka positioner i det svenska samhället och som på senare år agerat talespersoner för "alla" muslimer i Sverige"

En folkpartist som säger att islamister redan idag har starka positioner i det svenska samhället. Jag bara häpnar! Är det redan så illa ställt? Är det möjligen Mehmet Kaplan hon bland annat syftar på?

Sydsvenskan,


BESÖKREKORD FÖRRA VECKAN

Den senaste veckan gav ett nytt besöksrekord på bloggen enligt Bloggtoppen. Drygt 10 500 besökare hittade till bloggen och söndagen toppade med ca 2000 besökare tack vare artikeln i Sydsvenskan.


ÖSTRAN OM KALLE WINNERIdag publicerar både Östran och Barometern en artikel om att Kalle Winner blivit Sverigedemokrat.

Föga förvånande så försöker Barometern ifrågasätta Kalle Winners motiv och dessutom har man än så länge inte publicerat artikeln på nätet. Barometerns journalist Mats Andersson som skrivit artiklen är enligt min uppfattning och andra initierade källor mycket långt ut på vänsterskalan . Att han är mycket negativ till SD har visat prov på i tidigare artiklar trots att Barometerns chefredaktör hävdar att artiklarna i tidning skall vara objektiva och den politiska färgen endast skall framgå på ledarsidorna.

Östran däremot har publicerat en artikel som jag upplever som objektiv och väl stämmer med mina intryck. Dessutom publicerar man artikeln på nätet. Läs artikeln.

REFLEKTIONER

Det är inte var dag som man får fyra helsidor i en så stor tidning som Sydsvenskan. Eller rättare sagt det har aldrig hänt tidigare. Något som journalisten Niklas Orrenius aldrig informerade mig om när han intervjuade mig var att han skulle göra en artikel där han ställde mig mot Henrik Rydström. Oavsett detta är jag mycket nöjd med den publicitet sd fått och inte minst min blogg. Det finns till och med en del som tror att Sydsvenskan har en ”dold agenda” och i själva verket marknadsför SD på detta sättet.

Tänk vad dåligt Vimmerby Tidnings chefredaktör Alf Wesik skall må just nu. Han nekar nämligen att publicera några debattartiklar eller insändare från oss Sverigedemokrater och så blir det fyra sidor i Sydsvenskan. Vimmerby Tidning är en centerpartistisk tidning och det kanske finns ett samband med den katastrofala utvecklingen i opinionen för Centerpartiet och Vimmerby Tidnings något odemokratiska hållning.

Tidningen Dagen har även följt upp artikeln i Sydsvenskan och jag såg att den artikeln var den mest läste just nu på Dagens webbsida. Trevligt!

Ett trevlig resultat av artikeln har varit alla samtal jag fått från läsare av Sydsvenskan, främst i Skåne som tackat mig och det ger mig råg i ryggen att fortsätta.

På det lokala mediaplanet har det dock varit total tystnad. Men de lokala journalisterna har säkert varit fullt sysselsatta med att intervjua vårt nya och sensationella namn till landstingsvalet, Kalle Winner.

Däremot har två lokala bloggare kommenterat artikeln och det är nästan komiskt att det enda de finner ”upprörande” i artikeln är att jag påtalat de otrygghetsproblem som finns på lokalbussarna. Jag vet att många upplever det som mycket otryggt på dessa bussar under kvällar och nätter. Vid Norrliden är många av glasrutorna i busskurerna numera utbyta mot metallnät efter att de krossats alltför många gånger, vilket kostat kommunen mer än en miljon kronor varje år.

I sin iver över att med sina egna erfarenheter av bussåkandet förlöjliga denna problematik glömmer folkpartisten Sebastian Hallén och vänsterpartisten Linus Hellman fullständigt bort den verklighet som många upplever. Under de senaste åren har man under vissa perioder haft väktare på bussarna under kvällar och nätter men det tycks ha gått dessa båda herrar obemärkt förbi. Busschaufförerna däremot har varit mycket nöjda med denna åtgärd. Jag gissar att dessa har större erfarenheter av detta än Sebastian Hallén och Linus Hellman.


NYTT INTRESSANT NAMN FÖR SVERIGEDEMOKRATERNA

Sverigedemokraterna har knutit ett nytt och intressant namn till partiet, Kalle Winner från Nybro. Vi hälsar Kalle Winner välkommen till partiet.

Kalle kommer att kandidera för Sverigedemokraterna i landstingsvalet.

Kalle Winner är ett känt och mycket respekterat namn i Kalmartrakten. Kalle Winner är född i New York och han har läst vid Kansas State Universitet innan han kom till Sverige 1967.

I Sverige började Kalle sedan på sjuksköterskeskolan och fick sin legitimation 1973. Sedan dess har han jobbat på bland annat hjärtinfarktsavdelningen, dialysavdelningen och reumatisk avdelning.  Han har även hunnit med en anställning Kalmar Sunds Gruppens företagshälsovård. En alldeles utmärkt bakgrund för att kandidera till Landstinget för Sverigedemokraterna.

Kalle Winner fick 2002 vänsterpartiets civilkuragepris men han har även anmält en motion från en vänsterpartist till Antidiskrimneringsbyrån. 
Han är även känd för att ha engagerat sig i Valdete Rexhepi som skulle utvisas till Kosovo. Han ansåg att myndigheter handlagt ärendet fullständigt fel.


ALFSSON VS RYDSTRÖM I SYDSVENSKANSå kom då den artikel som Niklas Orrenius skrivit efter att han intervjuat mig i Vimmerby för ca en månad sedan.

Jag har inte haft några större förväntningar på artikeln men att säga nej till en intervju av en så stor tidning skulle jag aldrig göra. Trots vetskapen om att jag skulle målas ut som den ”dåliga” människan och Henrik Rydström som den ”goda”.

VArför hade jag inga förväntningar? Läs följande inlägg från Gudmundsson (SvD) så förstår du säkert varför.Artikeln blev också ungefär vad man kunde förvänta sig av Sydsvenskan och Niklas Orrenius. Problemet för Niklas Orrenius definierade han alldeles själv nyligen i en annan artikel där han skrev följande.

”Det innebär att en politiker som går upp mot en SD-företrädare i princip måste övertyga 95 procent av publiken. Annars tjänar SD på debatten, eftersom partiet fått mer stöd än tidigare.”

I detta fall handlar det om att Niklas Orrenius och Sydsvenskan måste övertyga minst 95 procent av läsarna om att jag är en dålig människa och det tror jag inte att man lyckas med. Särskilt inte om många av dessa läsare går in på min blogg och läser vad jag skrivit tidigare.

En rolig notering jag gör när jag läser artikeln är att Henrik Rydström exfru/sambo tydligen vägrade gå i Norrliden. Det var med stor sannolikhet därför som Henrik flyttade så längt ifrån det mångkulturella centrumet han kunde och till det mest etniskt homogena bostadsområdet i hela Kalmar. Uppenbarligen har inte Henrik Rydström åkt buss en fredag eller lördag kväll med 402:an eller 404:an. Det har däremot jag gjort och jag kan bara säga att det är skönt att slippa detta sedan jag flyttade.

När det gäller kommentarer på min blogg har jag en öppen inställning och låter alla komma till tals, även motståndare. Jag raderar ytterst sällan kommentarer men det förekommer. Jag uppmanar dock vissa personer till att vårda sitt språk!

När det gäller de texter som citeras i artikeln bör man nog läsa hela mina inlägg för att få hela bakgrunden till dessa meningar.  Se följande inlägg på min blogg.

Nej Tack, till islam.

Islamofobi, javisst.

För den nye läsaren kan jag rekommendera några i mitt tycke läsvärda inlägg på bloggen som givetvis inte Sydsvenskan nämner. Tänk bara på blodtrycket.

Avhoppad moderat till Sverigedemokraterna


I artikeln glömde Niklas Orrenius att skriva att det är inte bara moderater som sagt att de tänker rösta på Sverigedemokraterna. Jag har hört det samma från många socialdemokrater och andra partier.

Anders Johanssons debattartikel angående Henrik Rydström

Sparka fotboll Rydström skriven av docent Lars Berglund

När det gäller ensamkommande barn kan detta inlägg vara läsvärt.
3313 samtal till utlandet från boende för ensamkommande barn.

Eller varför inte denna fredsdemonstration anordnad av socialdemokraterna i Kalmar.
Fredsdemonstration i Kalmar

Ha en trevlig läsning och en bra söndag
Thoralf A ;-)


POLTIKERPARET MÅR ILLA


Barometern den 16 januari.

Vår kampanj ”Bli politiker” har fått Kalmars politikerpar Birgitta Axelsson Edström (V) och Pierre Edström (FP) att må illa efter att de fått vårt material i sin brevlåda. De skriver om detta på sina bloggar och Barometern rycker givetvis ut och citerar i pappersupplagan. Ganska avslöjande för Barometern och visar på den politiska agendan som råder på insändare och debattsidan i tidningen.

Pierre Edströms visar prov på en ”exceptionell” slutledningsförmåga på sin blogg! Om den är signifikativ för folkpartister så är folkpartister ett utdöende släkte.

Vänsterpartisten Birgitta Axelsson Edström tycks ha en egen gräddfil till insändarsidan på den borgerliga tidningen Barometern vilket kan tyckas vara lite märkligt. Hon hade nämligen fått plats dagen innan med lite skitkastning mot kungafamiljen och årets brölopp.


Barometern den 15 januari.

I den socialdemokratiska Östran har hon dock inte samma gräddfil. När ledarredaktion på Östran utsåg de ”13 mest överskattade” hamnade Birgitta Axelsson Edström på en ”hedrande” 5:e plats strax efter Margot Wallström med följande motivering.

”5. Birgitta Axelsson Edström (V) som alltid ställer till det för sig. Hon har kanske tagit på sig mer än hon klarar av.”

Birgitta Axelsson Edström förfasar sig istället över att vi använt våra partistödspengar till produktion av glansiga och dyra trycksaker”.
När man läser hennes blogginlägg så ser man att hon kommer med en rad rena lögner. Här kommer några citat från hennes blogginlägg.

”Utrymmet på papperen ägnas mer åt att prata skit om andras politik”

”Framförallt tycker jag att ett politiskt parti som har fått väljarnas förtroende att föra samhället framåt ska använda sina resurser till politiskt framåtsyftande arbete och inte till att sprida förakt om andra.”

Detta skall komma från en kvinna som kallade mig och min kollega för ”smutsiga svintrynen på människokroppar” efter en debatt i kommunfullmäktige på sin blogg. Hon ägnar sig väl i första hand åt att prata "skit" om andra precis som sin partikamrat Kaj Raving gör i allra högsta grad.Att jag har helt andra värderingar om vad som är ”framåtsyftande arbete” än Birgitta Axelsson Edström är nog ganska givet och på den punkten kommer vi aldrig bli överens.

Sanningen är nog den att dessa personer är förvirrade av de framgångar som Sverigedemokraterna har i opinionen och de motgångar de själva drabbas av i opinionen och att detta rubbar hela deras trygga politikertillvaro som heltidsanställda politiker. Tänk om dessa skulle tvingas ut i det privata näringslivet, vilket elände och gråt och tandagnissel det skulle bli.

Att min blogg läses av allt fler personer och även uppmärksammas på riksplanet är förstås något som detta politikerpar har väldigt svårt att acceptera och det är nog detta faktum som får dem att ”explodera” i sina åsikter. Ett litet insidertips! Denna vecka ser det ut att bli besöksrekord på bloggen igen.

Här nedan följer det flygblad som politikerparet har fått ta del av och jag har svårt att uttyda att vi pratar ”skit om andras politik” eller ”sprider förakt” men så är det också en kommunist som gjort denna tolkning. På följande länk hittar du vårt ”Bli politiker vykort”.

Bedöm sedan själv hur mycket förakt och skit vi pratar om andra.SKITPRAT AV RIKSDAGSKANDIDAT

De flesta har nog följt den i mitt tycke ganska låga debatten angående det inlägg på Facebook som Fredrik Reinfeldts pressekreterare Edvard Unsgaard gjort angående arbetslinjen.  Jag har inte ansett det vara värt att skriva om på min blogg. Tänk så många människor inom vården och omsorgen som dagligen torkar bajs i sitt jobb och detta till låga löner.

Men nu har allt kommit i ett annat ljus sedan Vänsterpartiets lokala partidistrikt idag valt Kaj Raving , Nybro, till sitt förstanamn på riksdagslistan. Med anledning av ovanstående händelse skrev Kaj Raving ett blogginlägg där han hade god lust att ta en taxi hem till Edvard och lämna ett ”bidrag”. Jag kan gissa vad för bidrag som Kaj Raving tänkt lämna i Edvards trapphus.

Det kan man kalla skitprat från en riksdagskandidat och det är ingen skitsak!

En fin riksdagskandidat som Vänsterpartiet valt till förstanamn.Barometern,ETT MAIL FRÅN VERKLIGHETENS FOLK

Många av mina läsare skickar mail med tips om artiklar och annat. Ibland kommer det också mail med berättelser om självupplevde händelser. Igår fick jag just ett sådant mail som var väldigt slående över hur vårt samhälle ser ut idag och hur det fungerar. Här kommer detta mail.

Hej Thoralf.

Hoppas att du vill och orkar läsa mitt mail. Jag följer bloggen konstant och jag är glad för att det går att få ha åsikter på nätet iaf.

Jag är en "kärring" på snart 60 år som kokar över av ilska snart. Jag har tre fina barn som är skötsamma hederliga SVENSKA medborgare.

För ca. 5 år sedan blev min mellanson brutalt misshandlad av 15 utlänningar. Min son och hans kompisar gick från en krog till en annan, de blev kissnödiga och ställer sig och pinkar på ett ställe. När de vänder sig om är de omringade av 15 personer. Alla förstod att det var något konstigt på gång , så sonens kompis försöker med typ "övertalningstaktik" att säga "vi vill inte ha bråk,,,,jag bjuder på en bira,,,,ta det lugnt". Då blir han knäad bakifrån och får käkbenet avslaget på 3 ställen.

Min son såg ut som köttfärs i ansiktet och var svårt chockad lång tid efter. Gärningsmännen drog från platsen snabbt, och tack vare en vaken polis så kunde de gripas långt senare.

Straffen blev i stort sett ingenting, de var för unga. Min son fick 20.000 Kr. i skadestånd ?????????? Rena rama hånet.

I
Aftonbladet den 24/11 09 läser jag om en tydligen muslim som fått 60.000 Kr för han kände sig kränkt av att få en fråga om han var kvinnofientlig.

"En 56-årig man från Göteborg kränktes under anställningsintervjun. Första frågan: Är du en kvinnoförtryckare? Han anmäler detta till diskrimineringsombudsmannen. Efter förlikning tvingas företaget nu betala 60 000 i skadestånd."

Visst är det egendomligt,,,och vaddå,,,är vårt vackra land demokratiskt? Jag ringde DO och frågade hur dom "prissätter" ett ärende och hur kan de betala ut så mycket enbart för att en arbetsgivare ställt en fråga.
Jag höll på att gå i taket av svaret!

"Att vi betalar ut sådana summor är för att stävja rasismen."

Jaså säger jag, men det får väl en motsatt effekt istället enl. min mening. Damen ville inte prata mer med mig,,,jag skulle maila om jag hade åsikter.

Nästa episod gäller min dotter. Hon jobbar i butik. Där springer en somalier som är anmäld flera ggr. för snatteri,sexuella trakasserier, misshandel, m.m. Han har över 70 akter liggande i tingsrätten. Denna somalier stjäl en tidning och min dotter sträcker ut handen och ber honom betala tidningen. Då slår han till henne,,,,han måttar slaget nerifrån och upp så hon får en rejäl smäll i bröstet och fläskläpp.

Polisen kommer omgående,,,(vill bara säga att vi har en fin och otroligt duktig poliskår). Hon gör anmälan och vidare ansöker hon om besöksförbud för somaliern. Detta avslås med motivering att slaget var inte riktat mot henne och att han måste få vistas på allmän plats. Allt finns på butikens överv.kamera.

Jag har levt en hel idiot om dessa alla orättfärdigheter som sker dagligen. Nu är jag bara spyfärdig på att tidningar håller ligister om ryggen. Så fort jag skriver en insändare om min åsikt så stängs alltid den debatten ner, jag skriver ofta i Nerikes Allehanda.

Här är ett praktex. på hur tidningen förskönar verkligheten enligt min mening. Om du orkar så kan du väl
läsa artikeln.
Som jag uppfattar artikeln så är tonen "stackars dom som får frysa" (Fattar jag fel eller vilket gör jag).

DETTA var vad som skedde irl. Lyssna på vad fastighetsägaren säger i intervjun.
Se inslag i Tvärsnytt.Milde tid. Jag säger bara,,,stackars fastighetsägare som hyr ut sina lägenheter. Ska han få skit av migrationsverket för det ???

Men det är klart att det är synd om dom stackars asylsökandena.,,,dom får inte fimpa cigaretter var dom vill,,,och tänk,,,dom måste städa också. Ja stackars människor. Men städar dom ,,, NEJ inte heller. Vad synd också att hamna här i Sverige när det är varmare i Afrika. Man kan ta med parabolen dit också om man vill.

Jag har skrivit mina åsikter i flera forum, och vips när det inte passar så står det en text att man ej kan kommentera mer.

Detta gällde även skriverierna om Westergaard i Danmark som var mordhotad. Inte en rad har skrivits mer om detta ämne.

Jag vill på det här sättet berätta hur en helt vanlig SVENSK kärring tycker.

Tack för en bra blogg, jag länkar den till alla jag känner.

MVH N.N

Detta mina läsare är ett mail från verklighetens folk! Hur många är vi inte som upplever det på samma sätt som denna "kärring" som vågar och försöker ta debatten.
KANINDOMEN


Mångkulturellt hus.

Hur klarade kaninmannen och hela hans familj av att hemlighålla att Samirs handikapp var en bluff. Jag tror att det är fler än jag som uppmärksammat att det i invandrartäta områden är väldigt vanligt att persienner ofta är fällda dag som natt.

Man kan ju fråga sig vad som pågår bakom dessa mörklagda fönster. Är det så att kvinnorna i dessa familjer springer omkring i mässingen? Knappast!  Troligen finns det en rad andra orsaker. Ett svar har vi fått från kaninmannen, bidragsfusk och bedrägeri.

Att kaninmannen inte blir utvisad till Irak finner jag mycket märkligt. Tingsrätten ägnar ett långt stycke i domen till att förklara varför man ogillar yrkandet om utvisning. Det gör man givetvis för att man vill agera politiskt korrekt och man vet att man kommer att få mycket kritik för detta.

Jag hoppas att åklagaren överklagar domen till hovrätten för att utvisningen också skall ingå i straffet. Jag anser dock att lagen om utvisning måste skärpas om inte kaninmannen kan dömas till utvisning enligt gällande lagar. Det märkliga är att Migrationsverket inte haft något att invända mot en utvisning ändå väljer tingsrätten att inte utdöma utvisning.

Läs domen.


HELA DEBATTEN

Nu finns hela debatten (ca 2 timmar) mellan Björn Söder (SD) och Anders Åkesson (MP) på nätet. Först ett kort inslag med kommentarer från SD-Nytt.

 


V, C OCH KD UTANFÖR RIKSDAGEN

I Demoskops senaste undersökning raderas alliansen ut då Centerpartiet endast når 3,1 procent och Kristdemokraterna hamnar också under 4 procent spärren. Men det går inte bättre för vänsterblocket där Vänsterpartiet med endast 3,8 procent även de hamnar utanför riksdagen.

De partier det går bra för är enligt Demoskop Sverigedemokraterna , Socialdemokraterna och Moderaterna men än så länge är inga siffror presenterade för dessa partier.

UPPDATERING

Sverigedemokraterna får 5,0 procent. Vilket är den högsta siffran någonsin av Demoskop.


BJÖRN SÖDER EN KLIPPA

Lyssnar på debatten mellan Björn Söder och miljöpartisten Anders Åkesson på nätet. Björn Söder gör ett mycket, mycket gott intryck. För mig är detta ingen överraskning då Björn är en mycket bra debattör som kommer att göra mycket nytta i Sveriges Riksdag.

Jag tycker debatten utan tvivel visar att Sverigedemokraterna har en politik som sträcker sig långt ut från invandringspolitiken. Bra jobbat Björn! Det motsäger helt och hållet vad Anders Åkesson framhöll i Sveriges Radio att han skulle avslöja under debatten

Jag vill anknyta till en artikel i Sydsvenskan av Niklas Orrenius där han skriver några riktigt bra stycken.  Det som gäller när man debatterar med Sverigedemokraterna är enligt Niklas Orrenius följande.

”Att debattera mot SD är en mardröm för politiker från de etablerade partierna. Eftersom SD står i tydlig opposition mot samtliga sju riksdagspartier blir partiets debattmotståndare inte i första hand företrädare för sina egna partier. Istället ses de som representanter för ett politiskt etablissemang.

Det innebär att en politiker som går upp mot en SD-företrädare i princip måste övertyga 95 procent av publiken. Annars tjänar SD på debatten, eftersom partiet fått mer stöd än tidigare.”

Det är därför många etablerade politiker ofta säger att det aldrig går att vinna en debatt mot Sverigedemokraterna vilket Mona Sahlin bittert fick erfara efter hennes debatt med Jimmie Åkesson i TV4.

Kvällens debatt visar på att det bara finns en vinnare när de etablerade partierna tar debatten med Sverigedemokraterna.

Frågan är hur media kommer att tolka och utvärdera denna debatt. Om SD anses tjäna på denna debatt så lär inte media medverka till att fler debatter förmedlas ut till allmänheten.

UPPDATERING

Missade att skriva och framföra ett tack till Anders Åkesson (MP) för hans mod att ta debatten med Björn Söder trots stort motstånd från etablissemanget.

Sydsvenskan, Sydsvenskan, Sydsvenskan,
 


101230 UPPEHÅLLSTILLSTÅND UNDER 2009


Sverige vs Danmark

Sverige beviljade under 2009 över 100 000 uppehållstillstånd. Detta under den värsta ekonomiska krisen sedan 30-talet enligt vissa experter.

När arbetslösheten accelererade som mest under 2009 beviljades inte mindre än 20 802 uppehållstillstånd av arbetsmarknadsskäl. Ca 8000 av dessa krävde ingen särskild yrkes utbildning. Endast vid ca 3000 av dessa 20000 krävdes det specialkompetens. Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta.

Inte mindre än 10 699 asylsökande eller kvotflyktingar beviljades permanenta uppehållstillstånd under 2009. Detta kan t.ex. jämföras med Danmark som gett ca 1 200 asylsökande uppehållstillstånd. Men det är klart att Sverige är ju ett så mycket rikare land än Danmark. Eller?

Anhöriginvandringen uppgår till inte mindre än 33 560 personer.

Är det någon som funderat på hur många SAAB-fabriker det måste startas upp för att ge alla dessa människor en sysselsättning i Sverige. Det räcker inte med 10 nya SAAB-fabriker varje år. Det vore väl något för media att ta upp.

Sverige har under 2009 berikats med inte mindre än 8746 somalier. Enligt all statistik är just somalier den etniska folkgrupp som har det absolut svårast att assimilera sig till det svenska samhället.  En stor andel av dessa vill inte ens ha ett arbete enligt en färsk rapport. Under de senaste veckorna har det gjorts minst tre beslag av drogen Khat vd Öresundsbron om ca 300 kg totalt. Med 8746 nya somalier i Sverige kommer efterfrågan på drogen khat öka rejält.

 


CENTERVETERAN GÅR TILL SD

Då var det dags för nästa avhopp från de så kallade "etablerade partierna" till Sverigedemokraterna.

Sven Niklasson har fått nog i Centerpartiet efter 40 år. I en artikel i GP säger han bland annat följande.

"De har många åsikter som inte andra vågar stå för. Läser man hela deras partiprogram, vilket jag tror att få har gjort, så är det inte mycket som är stötande."

VARFÖR MÅSTE SANNNGEN MÖRKAS?

Idag har vi kunnat läsa att en socialdemokrat från Skåne vill möta Sverigedemokraternas väljare i Sydsvenskan. Det får han givetvis göra men jag tror inte så många av dessa är villiga att lyssna på flosklerna från en betongsosse med politiken som levebröd och utan verklighetsförankring.

I sin artikel skriver han följande.

Jag har i mina föreläsningar visat hur Sverigedemokraterna far med osanningar kring invandrings- och flyktingpolitiken.”

Undrar hur många som litat på hans ”sanningar”? Som troligen ingen fått bemöta utan detta har säkert skett på möten för inbördes beundran inom socialdemokratin. Trots sina ”sanningar” vågar inte denne socialdemokrat ta några debatter med Sverigedemokraterna.

I KALMAR MÖRKAS SAMMA SANNINGAR!

Vid det senaste kommunfullmäktigemötet debatterades ett nytt avtal med Migrationsverket om mottagande av 175 invandrare under 2010. Jag ansåg att beslutsunderlagen var undermåliga och yrkade på en återremiss för att underlagen skulle kunna kompletteras. Detta avslogs givetvis av övriga partier. Det jag saknade i underlagen var hur det gått för alla invandrare som Kalmar kommun tagit emot. Hur många har kommit ut på arbetsmarknaden? Till vilken typ av jobb? Hur många är bidragsberoende? Hur många har klarat SFI? Vilken utbildningsnivå har dessa personer? o.s.v.

Det socialdemokratiska kommunalrådet Birgitta Elfström menade under debatten ”att jag hade ett ansvar att ta reda på det jag efterlyser ”.

Då kontaktade jag Lars-Ove Angrésom som är ansvarig på Invandrarservice för att få svar på mina frågor  men han ville inte svara på min frågor.

”Den slags uppföljning Du vill ha kräver både tid och resurser. Det får då krävas genom ansvarig nämnd - socialnämnden eller via mina chefer Jan Bolin eller Ronny Johansson.

Hälsningar
Lars-Ove Angré”

Lars-Ove Angré vågade uppenbarligen inte lämna ut dessa uppgifter utan godkännande från sina chefer och det är helt ok. Då kontaktade jag Christina Magnusson som är ordförande i socialnämnden. Hon svarade enligt nedanstående.

”Den uppföljning på individnivå som Du efterfrågar är jag inte beredd att förorda eller medverka till.

Jag känner inte heller till någon kommun som gör denna uppföljning.

Hälsningar
Christina Magnusson”

I mina ögon ett helt häpnadsväckande svar! För det första handlar det inte om individ nivå om t.ex. 28 utav 76 klarat av SFI-utbildningen under året. Eller att 5st börjat arbeta i den kommunala sektorn t.ex. som instegsjobb.

Än mer förskräckande är att hon inte känner till någon kommun som gör denna uppföljning. Med andra ord kommunerna tar emot ”flyktingar” men följer inte upp hur de klarar sig i samhället. Inte undra på att det ser ut som det gör i Sverige. Detta är verkligen något för kommunens revisorer att sätta tänderna i.

Jag nöjde mig dock inte med dessa svar utan vände mig då till det socialdemokratiska kommunalrådet Birgitta Elfström som i debatten ansåg att jag hade ett ansvar att ta reda på dessa uppgifter.

Nu var det dock inte lika roligt längre, utan jag fick följande svar.

”Hej!

Min uppfattning är att den redovisning som invandrarservice årligen gör av flyktingsmottagandet tillsammans med deras verksamhetsberättelse är tillräckligt informativ. Därutöver finns tillgänglig statistik om arbetslösheten och försörjningsstödets utveckling inom Kalmar kommun.

Hälsningar
Birgitta Elfström”

Locket på! Jag har läst denna redovisning och i den saknas de uppgifter jag efterfrågar. Om den funnits hade jag inte behövt agera. Nej, sanningen är den att dessa uppgifter med stor sannolikhet skulle bekräfta den bild som vi Sverigedemokrater hela tiden försöker ge av den misslyckade invandringspolitiken och hur ills ställt det är med integrationen i samhället. Men framförallt hur stort bidragsberoendet är för dessa grupper.

Därför skall dessa uppgifter och fakta mörkas av etablissemanget.

 


SVÅRT ATT FORMULERA

För ca en månad sedan överklagade jag en markförsäljning av Kalmar kommun till Länsrätten i Kalmar län. Se följande inlägg från november och december.

Anledningen till överklagan vara att kommunstyrelsen inte följde den prislista för markförsäljning i Ljusstaden som kommunfullmäktige beslutat. Dessutom hade redan kommunstyrelsen beslutat om en försäljning av samma mark 20 månader tidigare till samma köpare men då till ett pris som överensstämde med de i kommunfullmäktige beslutade markpriserna.

Idag skulle Kalmar kommuns yttrande till Länsrätten på min överklagan behandlas av kommunstyrelsen. Det visade sig dock att kommunen inte lyckats formulera detta yrkande ännu.

Kommunen måste nu ansöka om anstånd med sitt yttrande till Länsrätten.

Uppenbarligen har kommunens tjänstemän problem med att förklara kommunstyrelsens agerande i denna markaffär med Kärnhem AB.


BARBAREN SHEIK ISSA BIN ZAYED AL NAHYAN FRIAD

Jag misstänker starkt att vi inte får läsa om detta i svensk media. I Danmark var detta dock en stor nyhet igår men i Sverige har jag inte kunnat hitta något än så länge under morgonen.

Se videon som visar de minst skrämmande delarna av denna misshandel/tortyr av en försvarslös man. Där till och med en uniformerad polis deltar. Jag känner sån avsmak när man ser och läser om de illdåd som denne fine sheik gjort sig skyldig till.

Inte undra på att människor från fredens religion är terrorister. Guantanamofängelset framstår som rena dagiset efter detta.

Här kan vi prata om en religion som repekterar alla människors lika värde!Läs artikel.


Se video

PÅVEN AVSLÖJAR SVENSK MEDIA

Idag har svensk media blivit avslöjade av påven, utan hans vetskap.

I Norge skriver media om påvens fördömande av förföljelsen av kristna och man skriver om morden på sex kopter i Egypten.I svensk media skriver man istället att påven kräver respekt för invandrare. Det är så typskt för de politiskt korrekta medierna och journalisterna i Sverige. Att skriva och fördöma muslimers attacker på krstna kopter i Egypten kan ju kanske vara kränkande för de 500 000 muslimersom lever i Sverige och då gäller de att välja rätt ämne när påven har uttalat sig.Då gäller det de kravaller som blossat upp i staden Rosarno i södra Italien.  Däremot är det väldigt tyst i media om hur dessa kravaller startade och då blir jag som vanligt mycket misstänksam. I tidningen Dagen skriver man följande.

”Hur bråket i Rosarna började kan ingen med säkerhet säga i dag. Enligt afrikanerna började upploppen när ett gäng lokala ungdomar sköt mot invandrarna som en provokation.”

För att få reda på vad som orsakade dessa kravaller måste man gå till tidningar i våra grannländer och kan då läsa att det handlar om att flera hundra afrikaner blockerade infartsvägarna till Rosarno under flera dagar vilket ortsborna till slut blev väldigt irriterade över och då utbröt kravaller när man försökte bryta denna blockad.
Läs artikel.

Jag kan inte för mitt liv förstå hur dessa journalister kan agera på ett så manipulativt sätt för att föra sina läsare bakom ljuset. Jag är ledsen över att skriva det men jag känner bara förakt för dessa ryggradslösa journalister.


SD-SÖNDAG I KALMAR

Vårt ”öppet hus” i Kalmar blev väldigt lyckat trots att vi inte annonserat ut det. Lokalen fylldes ganska snart av intresserade som ville veta mer om Sverigedemokraterna. Kaffebryggaren fick laddas om många gånger då det under hela eftermiddagen kom nya personer som inte bara ville lyssna på vår information utan även ville berätta om sina egna upplevelser av dagens mångkulturella Sverige. Mötet kommer med stor sannolikhet generera en rad nya medlemmar i partiet.

Flera personer deklarerade också sina avsikter om att kandidera för partiet till valet i september . Några namn kommer säkert förvåna och skapa rubriker i media.

Vårt ”öppet hus” gav verkligen mycket tillbaka och vi kommer troligen att besluta om ett nytt datum för ett liknande ”öppet hus” där vi skall utöka den interna annonseringen.

Det skojades under eftermiddagen med tanke på det stora stödet vi har bland väljarna att om vi annonserar i de lokala tidningarna om ett möte måste vi hyra Kalmarsalen för att alla skall få plats ;-)

En mycket lyckad SD-söndag i Kalmar. Tack till alla som gjorde det till en mycket trevlig eftermiddag.


ISLAMSÖNDAG I MEDIA

Idag är det tydligen stor islamsöndag i media och då framförallt i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet. Dessa medier försöker ständigt ”snygga” till bilden av islam i sina artiklar där diverse så kallade experter gång efter gång får sina artiklar publicerade. Sedan Jimmie Åkessons debattartikel publicerades i Aftonbladet har detta fenomen accelererat i frekvens.

Nu behöver man dock inte läsa mellan raderna i dessa artiklar för att hitta saker som jag i varje fall lyfter på ögonbrynet när jag läser.

”Som idealsamhälle för muslimska länder har han Iran under Ayatollah Khamenei.

–Inget samhälle är idealiskt, men Iran är närmast.

Förtrycket då? Vad tänker du när du ser regimen slå ner demonstrationer?

–Det är propaganda i medier bara. Det har hänt saker som inte är bra men det gör det överallt, inte bara där.”
Muhammad Moubadder i SvD

Har Muhammad Moubadder fullständigt missat att Irans ledare vid flera tillfällen förnekat förintelsen. Att han vill utplåna staten Israel! För att bara nämna några av de mest vansinniga uttalandena från Irans ledare. Det är personer som Muhammad Moubadder som skrämmer mig allra mest. En person som SÄPO bör hålla ett öga på!

”Jag blir jätteledsen när folk inte förstår islam. Läs Koranen som den är och ta inte saker ur sin kontext så kommer du förstå att det handlar om ren kärlek.”

Ruweida Ahmed i SvD

Följer inte Ruweida Ahmed nyhetsrapporteringen från de muslimska länderna och vad detta fredsälskande folk gör mot sina medmänniskor. Uppenbarligen inte!

Det jag saknar ifrån muslimer boende i väst är ett klart och direkt avståndstagande från extremism och fanatism inom islam. Jag kan se den i vaga ordalag från vissa muslimer men aldrig i klartext. Det kan finnas många förklaringar på detta. Det kan vara så att man faktiskt delar på extremisters/fanatikers värderingar till en viss del. En förklaring kan vara att man är rädd för att konkret kritisera och fördöma dessa extremister/fanatiker och speciellt de som står bakom dessa. Detta blir ju i så fall även en indirekt kritik av islam.

Hur många har t.ex. varit ute och kritiserat yxmannen som försökte döda Kurt Westergaard. Har ni hört något från imam Abdel Haq Kielan? Eller från moderaten Abdirisak Waberi? Eller Ahmed Al-Mofty? Eller centerpartisten Mahmoud Aldebe?

Nej, just det. Alldeles tyst! Borde inte media slagit på stora trumman om någon av dessa fördömt denna somalier. Istället har vi fått läsa hur Al Sahbab i Somalia berömmer den 28-årige somaliern som utförde attacken.

Därför finner jag ingen trovärdighet i alla dessa artiklar skrivna om och av muslimer. Det är först genom praktisk handling som man blir trovärdig. Den väntar jag fortfarande på.

SvD ”Tio muslimer – Tio sätt att tro”

DN-ledare ”Dansk radikalisering”

Dilsa Demirbag-Bag ”Vår bild av muslimerna är präglad av skäggiga män”


SKYDDANDE AV BROTTSLINGI Sverige finns faktiskt en brottsrubricering som kallas "
skyddande av brottsling" tyvärr används denna brottsrubricering alldeles för sällan av åklagarmyndigheten. Jag gissar att åklagare istället lägger all sin energi på att bevisa gärningsmannen eller gärningsmännens skuld och mer eller mindre saknar energi att åtala någon för skyddande av brottsling.

Jag anser att det svenska rättsväsendet måste ta sig själva i kragen och driva ett antal åtal mot personer som medvetet skyddat brottslingar om vi skall kalla oss ett rättssäkert land. Eller för att skapa en uppdaterad rättspraxis på detta område.

Jag har nu läst domen i Köpingsviksmordet lite mer noggrant
och jag har faktiskt även skummat igenom hela tråden på Flashbacktråden med ca 2300 kommentarer. Den bild som framträder är att det uppenbarligen fanns många som visste vad som hade hänt under dessa ödesstegra sekunder på strandpromenaden i Köpingsvik.

De som läser min blogg kanske kommer ihåg att jag intresserade mig för detta knivmord redan från början och att jag blev nekad att komma in på polisens presskonferens i Borgholm den 21 juni. Läs mitt blogginlägg.

Den 21 juni gick polisen ut i media med att man sökte två kvinnor som varit närvarande vid brottsplatsen. Lyssna på inslag från Radio Kalmar.

Den 23 juni fanns redan gärningsmannen namngiven på Flashback och även dessa båda kvinnor. Det fanns också en hel rad länkar till foto med dessa personer (se nedanstående urklipp från Flashback). Detta tyder på att det var flera förutom de inblandade som kände till vilka som hade medverkat i detta dåd. Jag fick själv ta emot tips till bloggen men dessa tips var alldeles för osäkra för att jag skulle kunna använda dem.
Det som gör mig mycket förvånad
är att dessa båda tjejer (Hanna K och Klara G) inte förekommer i rättegången överhuvudtaget, vare sig som åtalade eller vittnen. Varför? Jo, dessa båda tjejer kom tillsammans med de dömda, Stewe J och Daniel O till Köpingsvik i samma bil som kördes av en Daniel H. Dessa båda tjejer skall på någotvis vara upphovet till bråket som sedan urartade. Det som är än mer anmärkningsvärt är att efter knivmordet ringde chauffören Daniel H och Stewe J efter Daniel O och dessa båda tjejer då de kommit ifrån varandra under bråket. Sedan körde Daniel H omedelbart hela sällskapet tillbaka till Kalmar.

Dessa fem personer diskuterade självklart bråket och knivhuggen under bilfärden till Kalmars norra delar (läs Norrliden) och alla visste med stor sannolikhet att Stewe J knivhuggit minst en person. Sannolikt började denna grupp redan under natten och de närmaste dagarna att planera sin ”historia” för polisen om de skulle tas in för förhör.

Det märkliga är att endast chauffören Daniel H förhördes under rättegången men inte Hanna K eller Klara G. När det gäller Daniel H kan man läsa följande i domen.

”På grund av att han är kamrat med Stewe Johansson valde han till en början att inte
berätta om allt det inträffade för polisen.”

Ännu märkligare är det faktum att inte Hanna K och Klara G är kallade som vittnen under rättegången. Detta är ett mycket märkligt faktum och jag undrar vad som har fått polisen och åklagaren att släppa detta så fullständigt?

För mig är det en gåta att Daniel H, Hanna K och Klara G inte åtalas för skyddande av brottsling.

Däremot har åklagaren övervägt att åtala tre andra personer
som var tillsammans med de dömda under bråket. I domen kan följande läsas.

”Under utredningen har även Elvedin Samardzic, Ali Tarakheme samt Pernilla Nilsson varit misstänkta för skyddande av brottsling och i anledning av denna misstanke varit berövade friheten som anhållna. Åklagaren har därefter beslutat att lägga ned förundersökningarna och tingsrätten har därefter skrivit av målet i berörda delar.”

Enligt tips jag fått till bloggen från initierade personer har alla närstående personer till de dömda varit högst ovilliga att samarbeta med polisen. Inom polisen finns det en "upprördhet" över att åklagaren lagt ner förundersökningen mot flera personer för ”skyddande av brottsling”. Enligt uppgifter från personer som närvarade vid rättegången fick rättens ordförande hota flera vittnen med straffpåföljder om de inte vittnade under rättegången. Flera av dessa vittnen tycks vara drabbade av minnesförlust under rättegången.

I domen framgår det att åklagaren i flera fall fått åberopa förhörsprotokollen under rättegången då dessa vittnen inte lämnat samma uppgifter under rättegången som under förhören. Här kommer ett av flera exempel från domen.När det gäller Flashback kan man så att säga med facit i handen
konstatera att det funnits personer med god kännedom om vem som utförde knivmordet. Dessa personer har dock agerat olika på Flashback. En del av dessa har lagt ut desinformation för att rikta misstankarna åt helt annat håll som t.ex. ”dancesafe” och ”lompan”, se följande exempel.


GM=Gärningsman

Jag gissar att dessa ”alias” kan mycket väl vara de dömda eller några av de andra i invandrargänget från Kalmars norra delar som står bakom.

Jag har också fått känslan av att polisen har haft personer som skrivit på Flashback för att ”locka fram” uppgifter men det är förstås inget jag vet utan är bara en känsla. Om det är fallet så gillar jag polisens agerande.
En person med alias ”Smålandstintin” som utger sig för att vara journalist har också förekommit på Flashback flitigt under rättegången. Det tycker jag är alldeles utmärkt och hoppas att det är fler som vågar ta det steget.

Domen kommer att överklagas till hovrätten
enligt Leif Silbersky och jag är tyvärr helt övertygad om att brottsrubriceringen kommer att sänkas från dråp till vållande av annans död eller något liknande. Stewe Johansson kommer att dömas till ett betydligt lägre fängelsestraff eller rättspsykiatrisk vård. Då det framkommer en del om hans person under rättegången.
Daniel O kommer mer eller mindre frias av hovrätten.

Min egen uppfattning är att straffet mot Daniel O är rimligt men när det gäller Stewe J borde straffet skärpas till lagens strängaste straff för dråp, vilket är 10 års fängelse. När man läser följande rader från domen som ett vittne berättat råder det ingen tvekan i mina ögon.

”Han tvekade inte en sekund och han högg en till och hade dessutom försökt hugga en innan han gick på Daniel. N.N  säger att killen med kniven hade ett stort flin i ansiktet i samband med att han högg och N.N menar att han aldrig kommer att glömma detta ansiktsuttryck.”


Hur kan någon skydda dessa brottslingar i förhör och i rättegång månad efter månad trots att de vet vilket fruktansvärt brott Stewe J och Daniel O begått.

Jag uppmanar kammaråklagare Gunilla Öhlin att omgående återuppta förundersökning mot dessa personer för skyddande av brottsling!

SvD


SD-MÖTE I KALMAR

På söndag har vi i Kalmar "öppet hus" och den som är intresserad av att träffa mig och oss andra inom Sverigedemokraterna i Kalmar är välkomna under eftermiddagen.

Ring mig på 070-6520773 för mer information.

DAGENS SANNING

Kjell-Albin Abrahamsson tog nyligen upp hur svensk media inte rapporterar om hur kristna förföljs runt om i världen och då främst av muslimer. Lyssna på krönikan om du missade den. Den enda tidning som till viss del rappoterar om denna utveckling är den kristna tiidningen Dagen.

Jag vet inte om media tagit intryck av detta men Dagens Nyheter skriver i varje fall om att sex kristna kopter mördats utanför en kyrka i Egypten. Detta har i sin tur utlöst kravaller med flera tusen personer inblandade.

Läs artikel i DN eller Dagen
En annan sak som jag tagit upp flera gånger på min blogg är Egyptens isolering av Gazaremsan
. Detta faktum är något som svensk media väldigt ogärna vill skriva om då det inte passar in i bilden där Israel skall utmålas som väldigt omänskliga. Att Egypten just nu även bygger en underjordisk mur mot Gaza känner inte många till i Sverige. Den skall bli ca 10 km lång och skall sätta stopp för alla tunnlar in till Gaza. Den underjordiska muren har lett till uppror bland den palestinska befolkning som startat kravaller med bland annat stenkastning mot egyptiska soldater. Enligt uppgifter skall en soldat ha dödats vid dessa kravaller. Läs artikel i Dagen.

Varför isolerar Egypten Gaza?

Tänk om journalisterna i svensk media kunde ägna sig åt denna fråga i några belysande artiklar! Men det är väl för stora krav på vänsterjournalisterna i svensk media. Om media åtminstone försökte skildra hela sanningen skulle de kanske kunna upplevas något mer trovärdiga. Som det är just nu har de mycket lågt förtroendekapital hos allmänheten.


”TIDNINGSKUNGEN” LJUGER FÖR POLISEN

Vimmerby tidnings ägare Bengt Ingemarsson åkte fast i en hastighetskontroll och försökte komma undan böter genom att påstå att han var polisstyrelsens ordförande. I själva verket är det en kvinna som är ordförande och Bengt Ingemarsson är bara suppleant för Centerpartiet i polisstyrelsen.

Som det nu inte vore tillräckligt säger nu samme Bengt Ingemarsson att poliserna ljuger. Jag skulle rekommendera Bengt Ingemarsson att ställa sin plats till förfogande i polisstyrelsen.

Vimmerby Tidning är för övrigt den enda tidning i Kalmar län som konsekvent vägrar att publicera insändare eller debattartiklar skrivna av Sverigedemokrater.

Tidningskungen i Vimmerby har svårt med yttrandefriheten i sin egen tidning men det är ju inte förvånande efter att jag tagit del av denna historia från Smålandsnytt. Hederlighet är tydligen inte Bengt Ingemarssons starka sida.


ÄNTLIGEN PUBLICERADE ÖSTRAN

Före jul publicerade Östran det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Perssons angrepp på Sverigedemokraterna i Kalmar. Det hela grundar sig i den debatt som utspelade sig vid senaste kommunfullmäktigemötet den 21 december där jag underkände de beslutsunderlag som fanns i ärendet om ett nytt avtal med Migrationsverket om att ta emot ytterligare 175 personer. Jag yrkade på en återremiss av ärendet för att underlagen skull kompletteras med uppgifter om hur det gått för de ca 500 personer som Kalmar kommun tagit emot under de senaste 3 åren.

Johan Persson svarade inte på min frågor under debatten utan valde istället att berätta hur mycket Sverigedemokraterna kostar Kalmar kommun varje år. Senare publicerade han även ett blogginlägg med detta innehåll och samma text publicerades även i Östran den 23/12 som en ”julklapp” till läsarna.

Jag skrev givetvis ett genmäle som jag skickade till Östran under mellandagarna och jag har väntat och väntat på att detta skulle publiceras då tidningen lovat göra det. I tisdags förstod jag att mitt genmäle skulle publiceras idag p.g.a. att Östran under tisdagen publicerade inte bara en artikel, utan två artiklar där man till och med tar hjälp av deckarförfattaren Stieg Larsson för att locka läsare till dessa artiklar som är en ”uppvärmning” till mitt genmäle.

Rubriken på mitt genmäle har givetvis Östran satt, inte jag! Läs mitt genmäle.

Personligen tror jag att Johan Persson idag ångrar sitt utspel i kommunfullmäktige och att han istället skulle ha hållit sig till ämnet i det ärende vi debatterade. Då hade jag aldrig fått chansen till detta genmäle i den socialdemokratiska tidningen Östran. Så jag får passa på att tacka Johan Persson för detta.


REKORD I FRÄMLINGSFIENTLIGHET

Nu har även programmet Vetandets värld i P1 gett sig in i kampen mot Sverigedemokraterna. Normalt sett brukar man ägna sig åt helt andra ämnen men i gårdagens program visar man prov på en katastrofal och pinsamt låg nivå. Personer från Ung vänster och en Mikael Hjerm, forskare vid Sociologiska institutionen, Umeå universitet får ägna sig åt rent felaktiga påståenden om Sverigedemokraterna. Slutsatserna om varför vissa grupper är mer negativa till invandringen haltar betänkligt och liknar mest ett beställningsjobb från pk-politiker i riksdagen.

Under programmets ca 19 minuter omnämns Sverigedemokraterna 16 gånger och ordet främlingsfientlig/främlingsfientlighet sägs inte mindre än 43 gånger. Detta måste vara ett nytt rekord i främlingsfientlighet av Sveriges Radio. Lyssna på programmet.


MAN SLUTER INTE FRED MED ISLAMISTER
Varje svensk som följt den senaste veckans attentat mot Kurt Westergaard och hoten mot Lars Vilks har säkert märkt en markant skillnad mellan hur detta har uppmärksammats av etablissemanget i respektive länder.

I Danmark har det höjts röster från flera partier däribland Dansk Folkeparti om att reglerna skall bli strängare för vem som skall kunna utvisas ur landet och på vilka grunder.

Pia Kjaersgaard skriv i sitt senaste veckobrev bland annat följande.

”Det duer slet, slet ikke, at Danmark skal fungere som et helle for terrorister fra hele verden, blot fordi tidligere flertal i Folketinget valgte at åbne vores grænser på vid gab. Det må og skal stoppes. Man har ikke ret til at være i Danmark, når man misbruger tilliden og gæstfriheden til at planlægge eller udøve terror i ly af det danske velfærdssamfund, som man i terroristernes verden så inderligt foragter.”

För mig är detta något som är fullständigt självklart. För svenska riksdagspolitiker tycks det dock inte vara så. Jag har inte sett en enda kommentar från någon ledande svensk politker angående de senaste händelserna. Vilket jag tycker är en stor skandal. Det visar med stort eftertryck på vilka "politiskt korrekta nickedockor" som sitter i riksdag och regering.

Den person som ringd från Somalia och hotade Lars Vilks pratade svenska, vilket borde få en och annan svensk politiker att reagera. Istället möts det med total tystnad.

Lars Vilks skriver på Newsmill och undrar om kulturlivet håller på att anpassa sig till sharialagarna. Tyvärr, Lars Vilks. Det är inte bara kulturlivet, det är hela samhället och det är våra riksdagsmän och riksdagskvinnor som går i täten för denna islamisering och anpassning till sharialagarna.

Pia Kjaersgaard har mer ”stake i sig” än hela Sveriges riksdag! Det framgår med all tydlighet när hon skriver följande.

”Lad mig slå fast en gang for alle: Islamisterne helmer aldrig. Man kan ikke slutte fred med eller komme overnes med mennesker, der kaster syre i hovedet på utilslørede kvinder, der hænger homoseksuelle fra kraner eller som tvinger ”vantro” til at vælge mellem at konvertere til Islam eller dø. For sådanne fanatikere vil enhver indrømmelse blive tolket som et tegn på svaghed og derfor virke som en opmuntring i deres vanvidsprojekt, der som bekendt er at skabe det muslimske kalifat på jorden.”


När får vi se en svensk riksdagsman uttryckte sig på samma sätt? 
Inte före den 19 september men förhoppningsvis efter!

 


FÄNGELSEDOMAR FÖR KÖPINGSVIKSMORDET

Steve Upali Johansson dömdes till 6 års fängelse för dråp och Daniel ”Cube” Olsson dömdes till 3 års fängelse för medhjälp.

Efter att jag läst domen förstår jag att polisen gjort ett mycket gediget arbete med utredningen och att man i ett tidigt skede visste att det var dessa två personer som var skyldiga. Men man avvaktade med ett gripande. Polisens agerande med att ta hjälp av TV3 och ”Efterlyst” den 2 september ser jag som ett skenagerande från polisens utredare som därmed ”lockade fram” Steve och Daniel genom att ha hemlig telefonavlyssning på deras mobiler.

”Åklagaren har åberopat tre inspelade telefonsamtal som ägde rum den 4, den 9 och den 10 september 2009. De två första samtalen skedde mellan Stewe Johansson och två okända personer. I det sista samtalet talade Stewe Johansson och Daniel Olsson.”

Citerat från domen.

En sak som ändå gör mig lite bekymrad är att det framgår av polisens utredning och tingsrättens bedömning att flera personer som tillhör de dömdes umgängeskrets inte varit speciellt samarbetsvilliga och inte velat berätta om det inträffade. Kan inte detta betraktas som skyddande av brottsling?

Utan tvekan har polisen haft mycket stor hjälp av alla forum på Internet som t.ex. flashback där otroligt mycket uppgifter florerat. Steve Johansson och Daniel Olsson var bara några dagar efter mordet utpekade som förövare.

Så här beskrivs dessa killar på ett forum.

Daniel Olsson Alias Cube. Narkoman och en mycket rädd kille som gärna försöker framstå som tuff och farlig. Bär ofta kniv när han är ute eftersom han är så rädd av sig.

Steve Uapli Johansson. Även denna kille är Narkoman. Suttit inne för våldsbrott på ungdomsanstalt, ägnar sig åt oprovocerat våld. Slagit sina flickvänner osv. Jag känner en av tjejerna mycket väl som han har varit tillsammans med.


Båda dessa killar är kända för att vara med i det så kallade Norrliden gänget i Kalmar. Norrliden är ett bostadsområde som mer eller mindre domineras av invandrare och missbrukare.
Norrliden gänget har alltid ägnat sig åt droger, stölder och oprovocerat våld i Kalmar. Jag är vittne till detta och känner till en hel del om dessa killar genom kompisar som umgås med dom.
Har hela tiden haft en känsla av att dessa två adopterade killarna har haft mer att bevisa för sina invandrarkompisar som t.ex. att gå ett steg längre vid bråk o.s.v. för att få tillhöra gänget.


Beskrivningen överensstämmer med vad som framkommer i domen enligt följande.

Stewe Johansson förekommer under 12 avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes den 26 april 2005 för våld mot tjänsteman och ringa narkotikabrott till skyddstillsyn. Den 7 oktober 2005 dömdes han för grov misshandel, stöld, försök till stöld och ringa narkotikabrott. Tidigare utdömd skyddstillsyn förordnades att avse den nya brottsligheten och vidare förenades skyddstillsynen med tre månaders fängelse enligt 28 kap 3 § brottsbalken.

Daniel Olsson förekommer under 3 avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes den 6
april 2006 för misshandel till villkorlig dom.

Borde inte samhället reagerat på dessa individers beteende för länge sedan?

Barometern
Östran
Ölandsbladet

 

 


AVHOPPAD MODERAT TILL SVERIGEDEMOKRATERNA


Rubrik i Barometerns pappersupplaga.

Idag har de lokala tidningarna uppmärksammat mitt blogginlägg om att före detta moderaten Leif Gustavsson i Högsby bytt parti till Sverigedemokraterna.
Läs artikel i Östran.

Barometern har endast en artikel i pappersupplagan men inget på nätet ännu. I artikeln säger Leif Gustavsson följande.

"På riksplanet ogillar jag nedrustningen av försvaret samt att den borgerliga alliansen har tvingat fram ett beslut om samkönade äktenskap, säger Leif Guystavsson. Han hävdar också att det är en liten klick i Stockholm, som driver den moderata poltiken och något utrymme för kritik finns inte.

– Jag var gruppledare för Moderaterna i Högsby kommun och blev svartlistad, då jag inte följde partipiskan."


Det skall bli intressant att se om detta avhopp även kommer uppmärksammas av riksmedia.


NYA NAMN HOS SVERIGEDEMOKRATERNA I KALMAR LÄN

Antalet medlemmar i Sverigedemokraterna har under det senaste året ökat med ca 40 procent i Kalmar län. En ökning som jag är säker på att inget annat parti i länet kan visa upp. Det stora uppsvinget startade efter att Jimmie Åkessons debattartikel publicerades i Aftonbladet den 19 oktober.

Vi driver just nu även kampanjen ”Bli politiker” i länets kommuner och detta har också gett ett stort gensvar och många vill beställa vårt informationspaket för att läsa mer om Sverigedemokraterna.

De kommuner där antalet medlemmar ökat mest är Västervik, Högsby och Kalmar. Det är givetvis kopplat till att det finns aktiva kommunföreningar för Sverigedemokraterna i dessa kommuner. Idag har vi kommunföreningar även för Hultsfred och Oskarshamn. Ett bildande av kommunförening på Öland har också varit på gång under en längre tid men än så länge deltar medlemmar från Öland vid sammankomsterna i Kalmar.

I Vimmerby är det också på gång att bildas en arbetsgrupp som kommer att jobba med kommunvalet och förhoppningsvis kommer denna arbetsgrupp leda fram till en valsedel för SD i kommunvalet. I Emmaboda och Nybro har medlemsantalet också ökat och flera intressanta namn har kontaktat partiet för att eventuellt kandidera till kommande val.

Flera av de personer som idag kontaktar mig är politiker eller tidigare politiker från andra partier i länet. De har börjat tvivla på sitt eget partis förmåga att hantera välfärden i vårt land och misstror att mångkulturen enbart är av godo. Om dessa lokalpolitiker vågade ta steget och lämna sitt parti och istället engagera sig i Sverigedemokraterna skulle våra framgångar bli enorma i kommunerna och i länet. Jag hoppas att några av dessa politiker vågar ta steget innan valet i september.


En politiker som vågat ta detta steg är för detta moderaten Leif Gustavsson
i Högsby som sedan en tid är medlem i Sverigedemokraterna. Leif Gustavsson har 30 års erfarenhet från moderaterna och har suttit i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i Högsby kommun för moderaterna. Han fanns även på moderaternas riksdagslista så sent som i valet 2006. Leif Gustavsson kommer att kandidera för Sverigedemokraterna i kommunvalet i Högsby och det kommer med all sannolikhet leda till stora framgångar i Högsby för SD.

Att Sverigedemokraterna kan bli tredje största parti i Högsby
är inte längre en omöjlighet utan snarare en realitet. SD fick i valet 2006 hela 5,5 procent i Högsby och var därmed större än FP, V och MP. De partier som måste passeras är KD med 6,5 procent och moderaterna med 10,7 procent vilket jag inte ser som en så särskilt svår bedrift.

Hur länge skall vi vänta innan nästa politiker från de så kallade etablerade partierna tar steget över till Sverigedemokraterna?


JAN GUILLOU EN TRAGISK FIGUR

Jag vet inte om Jan Guillou läser min blogg men omöjligt är det inte. I så fall kanske han läste vad jag skrev på nyårsafton på min blogg.

”Jan Guillou ”Sverigedemokraterna är inga rasister”
Under ca en vecka följde Jan Guillou vår partiledare Jimmie Åkesson och många förväntade sig nog ett riktigt snaskigt reportage från Guillou men så blev inte fallet. Nu efterhand kan jag fundera på om inte detta var starten på den opinionsframgång som Sverigedemokraterna haft under 2009.
Tack Jan Guillou!”

Det kanske var detta som fick Jan Guillou att skriva dagens artikel i Aftonbladet där han motsäger sig själv och därmed framstår som en mycket tragisk figur som försöker rädda sitt eget skinn. Att först stödja Sverigedemokraterna i en artikelserie och sedan bli avslöjad som KGB-spion under samma år är nog för mycket även för Jan Guillou. Etablissemanget har nog vänt Guillou ryggen.

Nu är det avbön som gäller för denne tragiska figur i sin pälsrock.


JIMMIE ÅKESSON SAMMANFATTAR 2009

Debatten med Maud Olofsson i SVT var en av årets höjdpunkter enligt Jimmie Åkesson.

Läs hela Jimmie Åkessons sammanfattning på SD-Kuriren hemsida.

Mahmoud Aldebes kravlista finns på följande blogginlägg.

RESUMÉ DEL 3Med en dåres envishet hävdar kommunalrådet Johan Persson
att Fanerdun varit en bra affär för Kalmar som gett en netto vinst på 17 miljoner kronor. På intäktssidan finns ca 21,5 miljoner kronor som nästan uteslutande kommer från 3 markförsäljningar. På minuskontot finns först de redovisade kostnaderna på ca 5 miljoner kronor.  Dessutom har Fanerdun en skuld till KIFAB på 6.4 miljoner kronor. Bara dessa båda poster visar på Johan Perssons försök att föra Kalmar kommuns innevånare bakom ljuset. Utöver detta finns det en rad kostnader som måste räknas in. Fanerdun köpte t.ex. Karlssons äng för endast ca 6 miljoner kronor, området är ca 50 000m2 stort och borde ha inbringat minst 20 miljoner kronor om det sålts efter en riktig markvärdering.
Gå till blogginlägg.


Johan Persson och Kalmar kommun var även i blåsväder när de skräddarsydde en fritidsledartjänst för en kvinnlig forbollsspelare. I kvalifikationerna krävdes att fritidsledaren skulle vara "fotbollsspelare och av annan etnisk bakgrund än svensk".
Gå till blogginlägg.


Hälso o sjukvårdsdirektören Ragnhild Holmberg jämställde omskärelse med sjukvård och det fick mig att reagera och ställa henne mot väggen. Mina insändare som publicerades i 5 av länets 6 tidningar bemötes aldrig av en enda ansvarig på Kalmar Läns Landsting eller landstingspolitiker. Det är tydligen så debatten skall tas med SD.
Gå till blogginlägg.
Folkpartisten Pierre Edström var även på banan och visade upp sig.
Gå till blogginlägg.


Sverigedemokraterna är vågmästare i Karlskrona och när SD beslutade att stödja socialdemokraternas budgtetförslag utbröt rena paniken bland socialdemokraterna i Karlskrona. Mona Sahlins budskap om att aldrig, aldrig någonsin samarbeta med Sverigedemokraterna hade tydligen satt djupa spår i sossarna i Karlskrona.
Gå till blogginlägg.


Barometerns mediahus har skapat rubriker under hela året. Att stadsarkitekten ingick i GotaMedias projektgrupp kom nog som en överraskning för många.
Gå till blogginlägg.


Mitt tusende inlägg på bloggen handlade om kostnaderna för invandringen och en jämförelse mellan Kalmar och Mönsterås kommun.
Gå till blogginlägg.


FREDENS RELIGIONFredens religion har åter igen visat sitt fula tryne. En somalier med uppehållstillstånd i Danmark försökte igår slå ihjäl Kurt Westergaard, Muhammedtecknaren.

Somalier är de människor som har det svårast att integrera sig i det västerländska samhället enligt all statistk.

Men vem bryr sig om detta i Sverige?

Under 2009 kom det ca 6000 asylsökande från Somalia. Till detta kommer också en anhöriginvandring på ca 6000 personer. Med andra ord under bara 2009 har Sverige "begåvats" med inte mindre än ca 12000 människor från Somalia som lever på bidrag. Sverige går en "mörk" framtid till mötes med dagens partier i riksdagen.

Grattis alla skattebetalare! Kostnad ca 1000 miljoner kronor!

RESUMÉ DEL 2

Här kommer ännu några blogginlägg som jag känner lite extra för när jag går igenom vad som hände under 2009.En socialdemokratisk nämndeman, Mahmoud Haidar, återinsattes som nämndeman trots att han dömts för hot mot tjänsteman. Sedan tidigare var han även dömd för misshandel. Att denna person är klart olämplig som nämndeman framgår med all tydlighet då man läser domen.
Gå till blogginlägg.


EU-valet var också en stor händelse under försommaren. I Kalmar fick vi besök av Jimmie Åkesson, Sven-Olof Sällström och Erik Almqvist. Tyvärr var vädret inte det bästa men besöket fick en hel del uppmärksamhet i lokal media.
Gå till blogginlägg. 


Efter knivmordet i Köpingsvik skulle polisen hålla en presskonferens i Borgholm. Jag försökte få närvara men blev inte insläppt till presskonferensen av polisens informationschef Ulf Carlsson.
Gå till blogginlägg.
Att jag försökte komma in på polisens presskonferens tyckte Östrans ledarredaktion inte om utan skrev på ledarsidan med följande rubrik "Thoralf i nattmösan". Det är roligt att veta att journalisterna och ledarredaktionerna har stenkoll på min blogg.
Gå till blogginlägg.


Min älskade mor gick bort efter en tids svår sjukdom. Det var en väldigt jobbig vår och försommar. Sommaren tyngdes också av sorg.

RSS 2.0