STACKARS FRIIDROTTARE

Nu tänker jag inte på de svenska herrarna som förlorade finnkampen (tjejerna vann) utan på de friidrottare i Kalmar som måste utstå eländet att behöva utsätta sig för att utöva sin idrott på Fredrikskans.


Nanne Bergstrand har ju vid flera tillfällen kritiserat Fredrikskans och kallad den för "en förbannad plats" så även på presskonferensen efter torsdagens match mot belgiska Gent. Även om kritiken denna gång inte var fult lika verbal som vid tidigare tillfällen.


I fredagens sportkrönika i Barometern tog istället Jörgen Ström till orda och skrev följande.


"är det ändå pinsamt att behöva konstatera hur rutten idrottsplatsen Fredrikskans är. Duglig för en svunnen tid, ett skämt för 2000-talet"


Jörgen Ström, sportchef Barometern 29 augusti 2008.


Jag tolkar detta uttalande från Jörgen Ström som att han även anser att det skall byggas en ny friidrottsarena i Kalmar. Inte kan väl kommunens friidrottare hålla till på en idrottsplats som är helt rutten och ett skämt. Om jag vore friidrottare i Kalmar skulle jag känna mig mycket förolämpad av alla dessa uttalanden från diverse "insatta" personer.

Men framgångarna för Kalmar FF kanske har stigit dessa herrar åt huvudet och kan kanske förklara deras huvudlösa uttalanden och skriverier.


Dagens publiksiffra på 4 383 personer är heller inget att skryta med. Trots att Kalmar FF leder allsvenskan och ett fint fotbollsväder lockar inte KFF den kräsna Kalmarpubliken.

Eller är det så illa att dessa herrar som så högljutt förklarat att Fredrikskans är ett så ruttet och förbannat ställe att man inte vågar sig på ett besök på Fredrikskans! Vem vet? Dessa herrar kanske skrämmer bort en massa publik som stannar hemma istället för att besöka ett så ruttet ställe, utan parkeringsplatser dessutom.


Jag var i varje fall på plats som vanligt. Kalmar FF tog 3 nya poäng genom att besegra Sundsvall med 3-0. Tråkiga Kalmar har nu gjort 53 mål i årets allsvenska.  Ingen förlust på den ruttna arenan i år.


VARFÖR VISAS ALDRIG DENNA "LÖGN" I MEDIA?


Här är ett diagram över en av de "lögner" som sd sprider enligt en del etablerade politiiker, inte minst kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund.
Diagrammet visar med all tydlighet vem det är som sprider lögner om svensk invandringspolitik. När kommer media någonsin visa ett liknande diagram när de skriver om svensk asylpolitik.

Här kan man tydligt se vad ett invandringskritiskt parti betytt både i Danmark och i Norge.

Idag kan vi läsa eller höra om mord och skottlossning varenda dag, kriminella gäng som har interna uppgörelser eller flickor som ramlar från balkonger. Diagrammet förklarar också varför detta är så mycket vanligare i Sverige än i övriga nordiska länder.

Diagrammet är fritt att använda och jag hoppas att så många som möjligt får se det.

----------------------------------------------------------------------------------------

Jag har även fått ett nytt svar från Sven-Erik Karlsson, informationsansvarig på Kalmar polisen angående det märkliga antalet röster vid voteringen vid polisstyrelsens möte som jag skrev om för några dagar sedan. Här följer svaret.

"Polisstyrelsen bestod denna dag av 12 ledamöter. Länspolismästare Olof Ersgård avstod från att rösta. Utfallet i omröstningen blev 6 mot 5..

Röstutfallet 7-6 är ingen uppgift som Du fick av mig och jag vet inte vad den kommer från. Det är ju svårt att få ihop 13 röster av 12 ledamöter och en som avstod från att rösta. Beslutet blev väl dock detsamma oavsett det var 7-6 eller 6-5..     

Hoppas att svaret är till belåtenhet.  

POLISMYNDIGHETEN I KALMAR LÄN.  
Sven-Erik Karlsson
Informationschef."

Tråkigt och mycket märkligt att Länspolismästaren inte hade någon åsikt i denna fråga.

JAN MILLD GRANSKAR GOMORRON SVERIGEVi var många som reagerade på svt1 och Gomorron Sverige den 18 juli och jag gick verkligen i taket över det förtal som dessa personer ägnade sig åt i TV-soffan.


Läs mitt inlägg från den 19 juli med länkar.


Jan Milld är en av alla som skriver en kommentar till mitt inlägg.


Nu har även Jan Milld gjort en liten analys om lögnarna i TV-soffan och media som med alla tänkbara medel försöker förvrida sanningen för alla som inte försöker tänka lite själva.
Se Jan Millds "Lögnarna" på youtube


Jag anmälde programmet till granskningsnämnden omgående och ärendet har följande nummer, 759/08, om någon vill följa ärendet hos granskningsnämnden.Granskningsnämnden lyckas inte med att skriva rätt årtal på bekräftelsen vilket jag finner ganska märkligt. Vi får väl se vad Helena Söderman kommer fram till.


IMAMER NU ÄVEN EKONOMISKA RÅDGIVARE

Imamer tycks vara några supermänniskor. Inte nog med att de präster och tolkar koranen på det enda och riktiga sättet de fungerar även som äktenskapsrådgivare, domare, skilsmässoadvokater o.s.v. Idag kan vi också läsa att de är ekonomiska rådgivare och bestämmer vilka företag som muslimer får investera sina besparingar eller bidrag i.

 

Hyckleriet inom denna religion har tydligen inga gränsar.

 

"Dessutom väljer islamfonden bort finansiella företag, då räntor inte är förenligt med ortodox muslimsk tradition."

 

Aktieutdelning är tydligen helt ok men inte räntor. I Sverige beskattas aktieutdelning som inkomst av kapital enligt samma regler som ränta på ett bankkonto. Vilket hyckleri från dessa religösa fanatiker.Konvertiten Leif Karlsson, alias Abd al Haqq Kieland  nu även ekonomisk rådgivare?

"400 000 muslimer i Sverige får nu första fonden anpassad till Islams värderingar."

 

"Nu har första fonden nått Sverige, genom fondbolaget Selector Management som tar hit sin fond Islam Sharia Global. Fonden är en globalfond med innehav i 110 bolag från hela världen. Fonden börjar säljas idag via Avanza Bank."

 

Jag är kund hos Avanza men det är kanske dags att byta förvaltare av min lilla aktieportfölj och samtidigt skicka ett mail till Avanza och meddela varför jag lämnar dem.

 

Hur länge dröjer till att ekonominyheterna börjar att rapportera om "Dow Jones Islam index". I Sverige kommer säkert pk-media starta rapportering omgående av detta index. I annat fall kan ju alla muslimer känna sig "krängta" och alla SVT:s och SR:s ekonomiprogram blir anmälda till diskrimineringsombudsmannen.
 
Läs artikel på Avanza.


HATTRICK AV ”VINGELBEN” INFÖR ”TOMMA” LÄKTARE

Efter vad jag skrivit om en ny arena i Kalmar kanske många tror att jag är negativ till idrott men så är inte fallet. Jag missar aldrig en hemmamatch på Fredrikskans och så inte denna kväll heller när KFF möte Gent från Belgien.

Trots att KFF ställde upp med ett lag där bland annat Peter Wastå, David Elm, Stefan Larsson, Partick Rosengren och Dauda satt på bänken vann man matchen med 4-0. Patrik "vingelben" Ingelsten dansade runt med sina lätta steg och gjorde ett äkta hattrick i andra halvlek. Härligt och fantastiskt roligt.


Nu skall ni inte inbilla er att jag inte tänker gnälla en del också.


VARFÖR SKALL KALMAR FF HA EN NY ARENA?

  

Ikväll kom endast drygt 2 600 åskådare till Fredrikskans vilket jag tycker är rent ut sagt bedrövligt. Kalmars invånare visar med detta att de inte vill ha en ny arena. Det är bara att inse att kalmariterna är fruktansvärt bortskämda eller fullständigt ointresserade av att se bra fotboll i sin hemstad. TV-soffan tycks vara mycket bekvämare än att stödja Kalmar FF, det finns bara ett ord, ynkligt.


Om jag vore i kommunalrådet Johan Perssons kläder skulle jag vara mycket orolig efter att ha drivit igenom beslutet om en ny arena med stora kostnader och ett borgensåtagande på 100 miljoner kronor för kommunen.

Den dåliga publiksiffran borde få Johan Persson att drömma mardrömmar om ett Kalmar FF som inte klarar sin egen ekonomi. Undrar om Johan Persson vågar ta upp och kommentera den dåliga publiksiffran på sin blogg.


Nästa match i UEFA-cupen får KFF inte spela hemma i Kalmar på Fredrikskans på grund av UEFA:s regler. Detta är rent ut sagt löjligt och gör mig lite uppretad, precis som EU har sina märkliga regler om t.ex. bananer, som inte får vara för böjda. Ikväll fick inga ståplatsläktare användas, jag undrar bara varför?


När jag sedan hörde vad de olika anledningarna till varför inte Fredrikskans duger åt UEFA blir man ännu mer uppretad. För dålig belysning, för små media utrymmen o.s.v. Inte ett ord om säkerhet eller liknande.

Med bara 2 600 åskådare finns det hur mycket plats som helst för media.  


DET BLÅSER MEDVIND FÖR SDDe senaste åren har alla varit överens om att integrationspolitiken varit misslyckad men få i det politiska etablissemanget har haft några idéer om hur detta skall förändras.

Anledningen till detta är ju givetvis att Sverigedemokraterna har haft lösningarna på dessa problem i många år och därmed omöjliga för övriga partier att använda.


Nu börjar dock det ena partiet efter det andra att krypa till korset och kommer med förslag som närmar sig sd:s partiprogram. Även på ledarsidor kan man se samma utveckling, även om det finns en och annan som inte förstått var utvecklingen är på väg och vägrar se de negativa konsekvenserna av invandringen.

Ju högre opinionssiffror sd får desto mer kommer våra förslag och politik accepteras av etablissemanget. Detta kommer definitivt inte missgynna sd utan bara stärka vår position och legitimera vår politik.


Läs artikeln där Roy Andersson säger ett och annat klokt ord och ett och annat som inte är så klokt.

Ett annat tecken på sd:s medvind är att vi etablerat oss över 4 procent i flera opinionsundersökningar. Jag kan redan nu se paniken börja sprida sig hos vissa partier när sd går fram och avståndet mellan de politiska blocken minskar.

På min blogg stiger också antalet unika besökare och under förra veckan passerade bloggen 4 000 besökare/vecka för första gången. Jag var förvånad att det under semesterveckorna var så många besökare. Jag hade förväntat mig en nedgång under sommarmånaderna men så blev inte fallet. Under förra veckan hade jag nästan 4 300 besökare enligt Bloggtoppen. Jag för lite statistik på antalet besökare och här nedan kommer ett diagram med utveckling det senaste året.Tack till alla läsare som besöker min blogg!


SVENSKA POLISER, EJ SVENSKA MEDBORGARE

Om socialdemokrater och vänsterpartister i Kalmar län fick bestämma så behöver inte svenska poliser vara svenska medborgare.


Inte nog med att polisen i länet är 8,2 miljoner kronor back och måste spara, nu har även polisstyrelsen drabbats av sinnesförvirring i sin pk-iver.


"Normalt brukar det råda stor enighet i polisstyrelsen. Fredagens möte var ett undantag och gällde om de som börjar polisutbildningen ska vara svenska medborgare eller ej. Nej det behöver de inte vara, enligt majoritet (s och v). Den borgerliga alliansen tyckte att medborgarskap krävs eftersom de som går utbildningen får insikt i polisens arbete och även ta del av vissa register. Polisstyrelsen fick ta till votering för att komma fram till ett remissyttrande, s och v vann med 7-6."


Läs artikel i Västerviks Tidningen.

Barometern har valt att inte nämna något om denna votering i sin artikel och Östran har i varje fall inte haft något i sin nätupplaga.
Jag har full förståelse för att den socialdemokratiska tidningen Östran mörkar denna uppseendeväckande nyhet


Jag har för övrigt beställt en kopia på protokollet från detta möte för att få verifierat vilka socialdemokrater och vänsterpartister som röstade för detta heltokiga förslag.


Möjligen är det så att s och v tänker hyra in poliser från t.ex Somalia eller Irak för att klara av att spara in dessa 3,2 miljoner kronor innan nyår. Planen är nog sedan att permanenta dessa "inhyrda" poliser för att främja den mångkulturella utvecklingen. Närpoliser i Norrliden kan ju vara ett förslag som borde vara ytterst relevant inom Kalmar kommun.

--------------------------------------------------

Informationsansvarige vid Kalmar polisen, Sven-Erik Karlsson, har varit snabb med att svara på vilka som var närvarande vid detta polisstyrelsemöte. Här kommer hans svar jag just fått.

NÅGOT ÄR RIKTIGT MÄRKLIGT OCH FEL. I media (Västerviks Tidning) anges voteringen till 7-6 men det är bara 12 ledamöter enligt detta svar och även enligt polisens hemsida.

Här är svaret från Sven-Erik Karlsson.

Protokollet från Polisstyrelsens sammanträde den 22 augusti 2008 vilket genomfördes i Västervik, är ännu inte färdigt och inte justerat. Vad gäller kopia på detta ber jag att Du begär ut det via vår registratur på mail adress [email protected] så hoppas jag att Du kan får del av detta när det är upprättat och justerat.  
De som deltog vid Polisstyrlsens möte den 22 augusti var följande:  

Lis Lyrbo (s) ordförande'Oskarshamn
Lisbeth Karlsson (fp) V. ordförande, Oskarshamn
Eva Ahlström (m) Västervik
Ewa Engdahl (c) Högsby
Chatrin Pålsson-Ahlgren (kd) Mönsterås
Claes Wetterström (m) Vimmerby
Christina Magnusson (s) Kalmar
Evy Anner (s) Nybro
Björn Nilsson (s) Oskarshamn
Jan-Åke Jonsson (v) Mörbylånga
Jonny Bengtsson (s) Hultsfred  tjänsgörande suppleant.
Olof Ersgård Länspolismästare.  

Utöver dessa deltog ett antal tjänstemän som föredragande.  

POLIMYNDIGHETEN I KALMAR LÄN  
Sven-Erik Karlsson
Informationschef.


KLT = KURT LUNDGRENS TIDNING

Har idag läst om hur tidningar, radio och TV rapporterat om gårdagens beslut om att bygga en ny arena i Kalmar.


Jag kan bara konstatera att det är tur för Kalmariterna att Kurt Lundgren finns och skriver i Kalmar Läns Tidning. Den enda tidning som i sin artikel tar upp hur de olika partierna argumenterade under kommunfullmäktigemötet. Jag hoppas bara att fler av regionens innevånare prenumererar på tidningen.

Läs Kurt Lundgrens artikel i KLT.


TV4 kör faktiskt det gamla vanliga pk-journalistiken då de i sitt reportage visar företrädare för alla partier, UTOM sverigedemokraterna. Hur många tror att detta var ett misstag av TV4?

Nej, kunde just tro det.


Självklart var detta ett medvetet val av TV4. En sak vill jag hälsa dessa personer på TV4. Denna diskriminering som sd får utstå gör bara mig ännu mer motiverad i mitt politiska arbete och jag kommer lägga ännu mer energi på att vissa på hur illa ställt det är inom media med demokratin.


BESLUT OM NY ARENA I KALMAR.

Ikväll beslutade Kalmar kommunfullmäktige med 48 ledamöter för, 10 ledamöter emot och 3 ledamöter avstod att rösta, att teckna borgen på 100 miljoner kronor och ge att förskottsbidrag till Kalmar FF på 29 miljoner kronor.


Sverigedemokraterna, Folkpartiet och Miljöpartiet röstade nej till detta förslag om finansiering av arenaprojektet. Även en av kristdemokraterna röstade nej.Bertil Dahl, kommunalråd för vänsterpartiet.       Foto Thoralf Alfsson

Det vänsterpartistiska kommunalrådet Bertil Dahl stödde förslaget att ge ett privat fastighetsbolag en kommunal borgen om 100 miljoner kronor för att bygga en arena till fotbollsföreningen Kalmar FF. Bertil Dahls partikollega Birgitta Axelsson Edström tillika Kultur och fritidsnämndens ordförande som alltså hanterat frågan i sin nämnd kunde inte rösta ja utan avstod från att rösta, vilket var starkt gjort av Birgitta.
Bertil Dahl däremot framstår mer och mer som en politisk kameleont!


Jag tog i mitt anförande upp saker som jag tidigare skrivit om på min blogg.

Dessutom lyfte jag även frågan om den fastighet om 8 000 kvadratmeter (4 000 kvadratmeter i två plan) som Sveafastigheter skall uppföra på samma fastighet som arenabygget med samma byggare, PEAB, som till arenan. Detta innebär för mig många frågetecken om hur kostnader skall kunna hållas isär för dessa båda byggen som ligger bredvid varandra.


Johan Persson har stolt deklarerat att Sveafastigheter skjuter till 40 miljoner kronor i arenaprojektet. Detta är en sanning med modifikation då det finns en klausul som säger att om Sveafastigheter kan bygga arena billigare än budgeterat behöver inte Sveafastigheter skjuta till 40 miljoner utan kan dra av insparat belopp på dessa 40 miljoner kronor. Det innebär alltså om den kommande lågkonjukturen gör att det blir billigare att bygga kommer det inte Kalmar FF eller kommunen till del, utan endast Sveafastigheter kan tjäna på detta upplägg.


Med ovanstående i bakhuvudet skall man betrakta den fördyring på 100 miljoner kronor som skett under bara ett år. När vi behandlade detaljplanen och det utökade föreningsbidraget under våren 2007 var arenan kostnadsberäknad till 160-170 miljoner kronor. Idag är den beräknad till 270 miljoner kronor!

Jag har ställt frågan till ordföranden i Kalmar Arenabolag, Ronny Nilsson hur förklaringen till denna fördyring ser ut. Det svar jag fick var att cement och stål gått upp med 25-30 procent och lönekostnader också stigit. Med lite god vilja kan jag gå med på att 50 miljoner av fördyringen kan bero på dessa orsaker men var kommer resten ifrån?


I huvudet på mig dyker då dessa 40 miljoner kronor upp som Sveafastigheter kan slippa stoppa in i projektet upp. Möjligen ser jag spöken i varje hörn men jag skulle viljat haft en riktig skriftlig redogörelse på dessa fördyringar om 100 miljoner kronor på ett år innan jag skulle kunna tänka mig att säga ja till detta arenabygge och borgen om 100 miljoner kronor.


Det hyreskontrakt som upprättats mellan Handelsfastigheter i Kalmar AB och Kalmar arenabolag AB på 25 år, är också en märklig historia som luktar "unket". Den 1 april 2012 kommer Kalmar FF äga båda dessa aktiebolag till 100 procent om avtalen följs. Varför då skriva ett hyresavtal som sträcker sig från 2010 till 2034? 


Bloggen "I hell-mans värld" har live bloggat från kommunfullmäktigemötet. I några av inlägget kommenterar han mitt inlägg i talarstolen.


Här kommer några citat från Linus Hellmans blogg.


"Thoralf Yrkar på avslag, förstås. Lite surrealistiskt, men han är väldigt verbal. Han är helt klart den av negativisterna som uttryckt sig bäst och argumenterat mest logiskt. Han är påläst och han kan prata. Det är mer än man kan säga om exempelvis Hilmansson och Löhnn, för att inte tala om Axelsson Edström."


Jag får tacka för de positiva omdömen som Linus Hellman uttrycker, tack.

Läs artikel i Barometern. som jag anser är en ganska dålig artikel då det inte framkommer några argument som de olika partierna framförde under debatten i fullmäktige. Detsamma gäller även den tryckta upplagan som jag läst nu på morgonen. Det finns också ett stort faktafel i artikeln, då en kristdemokrat röstade nej, vilket tidningen inte uppfattat. Jag förutsätter att Barometern följer upp detta i morgondagens tidning.

Läs artikel i Östran som är något bättre men inte tillräckligt bra.


ARENABESLUT I FULLMÄKTIGE

Det beslut som fattas i kommunfullmäktige den 25 augusti innebär stora kostnader för Kalmar kommun och dessutom en borgen. Media har varit dåliga på att sammanfatta vad detta beslut innebär i ekonomiska termer.


Vid ett ja kommer följande kostnader att realiseras.


 1. Kommunen kommer att teckna borgen för ett lån om maximalt 100 miljoner kronor.
 2. Det utökade föreningsbidrag om 5,8 miljoner kronor/år under 25 år som beslutades den 18 juni 2007 verkställs. Total kostnad på 145 miljoner. De sista 5 åren av detta bidrag omvandlas till ett förskottsbidrag om 29 miljoner kronor som utbetalas när arenan är färdigställd.
 3. Infrastrukturinvesteringar vid arenan om 45 miljoner kronor (2006 års prisnivå) utlöses.
 4. Träningsplaner vid arenan skall byggas av kommunen, ingår ej i arenaprojektet. Beräknad kostnad 24 miljoner kronor (2006 års prisnivå)
 5. Fördyrande kostnader av skötsel Fredrikskans och nya arenan om ca 1,5 miljoner kronor/år

De kostnader som härrörs till 2006 års nivå (45+24=69) borde räknas upp med minst 20 procent. Dessa kostnader är sannolikt i 2009 uppe i ca 85 miljoner kronor.


Detta innebär kostnader för kommunen om ca 130-140 miljoner kronor under 2009-2010. Detta skall givetvis ses mot bakgrunden att Kalmar kommunfullmäktige beslutade så sent som för drygt ett halvår sedan om ett sparpaket om 75 miljoner kronor/år eller 2 procents nedskärning av all kommunal verksamhet.


De avtal som så här långt informerats om för de politiska ledamöterna i kommunfullmäktige gör nog att de flesta är ganska så förvirrade. Jag tänkte här försöka förklara hur jag uppfattat att detta "komplicerade" projekt skall drivas. De inblandade parterna är Sveafastigheter och dess dotterbolag Handelsfastigheter i Kalmar AB, Kalmar FF och dess dotterbolag Kalmar Arena AB och Kalmar kommun.
Ovanstående schema visar hur parterna förhåller sig till varandra vid projektstarten då Handelsfastigheter i Kalmar AB beställer arenan av PEAB för en kostnad av 245 miljoner kronor, samtidigt som de tar ett lån hos Swedbank.


Den 30 mars 2010 skall arenan vara färdigställd och nästa fas i projektet skall genomföras.
Nu förvärvar Kalmar FF 50 procent av aktierna i Handelsfastigheter i Kalmar AB av Sveafastigheter, köpeskilling okänd. Kalmar kommun tecknar också borgen för maximalt 100 miljoner kronor, samtidigt som man betalar ut förskott på 5 års föreningsbidrag till Kalmar FF (29 miljoner kronor, skall uppräknas med kpi).

Nu träder också det hyresavtal som upprättats mellan Handelsfastigheteer i Kalmar AB och Kalmar Arena AB i kraft. Hyreskostnad för arenan beräknas till 11,5 miljoner kronor/år.


Den 1 april 2012 är nästa datum i denna process.
Då förvärvar Kalmar FF återstående 50 procent av aktierna i Handelsfastighet i Kalmar AB av Sveafastigheter, köpeskilling okänd. Därmed kommer Kalmar FF att äga arenan helt och hållet och Sveafastigheter är helt bortkopplade från arenan.


Det finns några märkliga omständigheter i detta projekt som jag kommer ta upp under morgondagens kommunfullmäktigemöte och därför väntar jag med att skriva om det på bloggen.


Jag försökte ställa några frågor på det extra kommunstyrelsemötet som var i fredags men Johan Persson (s) vägrade mig att ställa dessa frågor.


Den absolut besvärligaste punkten i detta beslut är det borgensåtagande för kommunen som detta projekt kräver av Kalmar kommun för att förverkligas enligt denna modell.

Kommer Kalmar FF klara att driva sin verksamhet med denna kostnadsnivå och samtidigt vara ett topplag i allsvenskan?
Klarar man av detta så finns förutsättningarna att kommunen inte behöver drabbas ekonomiskt av detta högriskprojekt.

Tyvärr är väl sanningen den att alla lag drabbas av motgångar för eller senare och då ligger kommunen mycket illa till.

Kalmar FF:s ekonomiska resultat sedan år 2000 gör inte att jag känner mig trygg inför framtiden.
2007 års fina resultat på 23 miljoner kronor har bara en riktig förklaring och det är försäljning av brassen Ari till Holland, som inbringade en stor summa till Kalmar FF.


Jag är rädd för att de kalkyler som presenterats på bland annat kommunstyrelsen är rena glädjekalkyler från kommunen och Kalmar FF men vi får hoppas att jag har fel och att allt går bra för Kalmar FF.


En allsvensk seger och ett cupguld i år vore onekligen en mycket bra start på detta äventyrliga projekt.


REKORD I SIFO FÖR SD


Sd:s utveckling i sifos mätningar 2008.

I dagens sifoundersökning över partisympatier får sverigedemokraterna sin högsta siffra någonsin. Sifo undersökningen presenteras i SvD.

I artikeln försöker författaren att tona ner och ifrågasätta sd:s utveckling i känd pk-journalistik.


"Vad som stärker partiets position är att de gått från att vara ett parti för unga killar till att de breddat sig i åldersgrupperna och har sympatisörer utanför Skåne, säger Sifos projektledareToivo Sjörén."


Vi som varit med i partiet ett tag vet att ovanstående antagande är fullständigt upp åt väggarna. Partiets grundstomme finns hos personer som ofta är 50+ och inte hos några unga killar. De skolval som varit under de senaste åren har även bevisat att vi kommer att få många sympatisörer i dessa grupper bland förstagångsväljarna men majoriteten av våra väljare är med stor sannolikhet äldre.


"Han påpekar att ett parti som kommer över fyra procent även kommer att granskas hårdare - vilket kan påverka sympatierna. Liksom tidigare plockar sd sina flesta sympatisörer från de två största partierna, moderaterna och socialdemokraterna."


Denna granskning välkomnar vi sverigedemokrater! Den kommer endast innebära att vår popularitet bland Sveriges väljare kommer att öka. Detta vet journalisterna! Därför har dessa pk-journalister så svårt för att hantera oss och därmed riskera att istället öka stödet för vår politik.


Sanningen om utvecklingen i Sverige kan inte förnekas hur länge som helst!


Läs artikel i SvD.


Valet till EU-parlamentet kommer att komma alltmer i fokus och inte minst Lissabonfördraget som skall behandlas i riksdagen under hösten kommer att sätta fokus på EU och detta kommer inte missgynna Sverigedemokraterna i den fortsatta opinionen hos svenska folket. Det kommer istället innebära att svenska folket får upp ögonen för sd:s syn på EU.


Socialdemokraternas EU-parlamentariker Anna Hedh skräder inte med orden i följande insändare. Jag instämmer till fullo med denna insändare! Anna Hedh hör nog mer hemma hos sverigedemokraterna än hos socialdemokraterna om man skall döma efter hennes senaste insändare. Undrar när socialdemokraterna anser att det är dags att sätta munkavel eller strypkoppel på Anna Hedh?


Läs insändare på helagotland, har varit publicerad i Barometern men finns inte på nätet.


SOMALIER I NORGE


En vanlig statsbild i Sverige år 2008.            

I norska aftonposten finns följande artikel att läsa om somaliska invandrare i Norge. Att situationen skulle vara annorlunda i Sverige är väl knappast trolig, snarare är nog situationen än värre i Sverige.


Några av de punkter med integration av Somalier som nämns i artikeln.


·  Somaliere vil ikke integreres av frykt for å miste sin religion og kultur.

·  Somaliere forakter og er redd nordmenn, som blir sett på som vantro og horer som ikke er til å stole på.

·  Kvinner og jenter blir isolert for å hindre at de får dårlig rykte.

·  Unge jenter blir ofte antastet av menn.

·  Vold er hverdagslig. Far slår mor, mor slår barna.

·  Somaliere "skilles" på papiret for å oppnå overgangsstønad for enslige mødre.

·  Somaliske organisasjoner arbeider aktivt mot integrering innad, men snakker for integrering utad.

·  Somaliere er ikke interessert i barna sine, men får mange barn for å oppnå mest mulig trygdeutbetalinger.

·  Jenter i 12- 14 årsalderen må passe småsøsken og gjøre husarbeid fremfor å delta i fritidsaktiviteter.

·  Mange støtter omskjæring av kvinner, selv om de sier noe annet utad.

·  Somaliere har ingen tillit til det offentlige i Norge.

·  De fleste somaliske menn tygger det narkotiske stoffet khat, ellers blir de ikke sett på som ekte menn.

·  Somaliere lever heller på sosialstøtte enn å ta en jobb uten sosial status.


Läs hela artikeln


Efter irakier är somalier den näst största gruppen av människor som söker asyl i Sverige just nu. Under 2008 har fler än 2 000 somalier sökt uppehållstillstånd i Sverige. Under 2007 sökte 3 349 somalier asyl i Sverige. Om årets trend fortsätter kommer fler än 4 000

somalier att söka asyl i Sverige.

Läs mitt blogginlägg där jag bland annat redovisar antalet asylsökande somalier till de nordiska länderna.


ARENAN ETT HÖGRISKPROJEKT FÖR KOMMUNEN


Ombyggt Fredrikskans som ej blir verklighet.

Har ovanstående layouter någonsin publicerats i lokal media?

Allt tyder nu på att kommunfullmäktige på måndag kommer att godkänna det liggande förslaget från kommunstyrelsen om att ge KFF ett förskottsbidrag på 29,0 miljoner kronor och ta på sig ett borgensåtagande om max 100 miljoner kronor för att ny arena skall kunna byggas. Detta är dock inte hela sanningen.


Den senaste veckans turer och alla nya avtal och utfästelser som gjorts och hyresavtal som tillkommit gör det hela mycket svårt att överblicka. Jag tror till och med att jurister kommer att få stora problem med omfattande tvister om något skulle gå snett inom de närmaste åren.


Jag upplever att media har missat diverse detaljer i detta ärende och att man aldrig redovisat en samlad bild över alla kostnader som är knutna till detta projekt. Jag tolkar detta som att media inte vill ge Kalmar kommuns innevånare en sammanställning av hela den ekonomiska problematiken i arenaprojektet.


Vi Sverigedemokrater träffades igår kväll för att diskutera frågan och jag återkommer med ett inlägg om våra frågeställningar och hur vi upplever detta ekonomiskt mycket riskabla arenaprojekt för kommunen.


ASIATER UTPEKADE FÖR CANNABISODLINGAR I TVI dagens Smålandsnytt pekas asiater ut som skyldiga till merparten av alla cannabisodlingar som upptäckts i södra Sverige under den senaste tiden.


Tidigare har vi hört från mediaansvariga att etnicitet inte är relevant vid rapportering av brottslighet. Jag själv har fört denna debatt med lokala journalister som vägrade ange etnicitet vid åtal och domar vid Kalmar Tingsrätt. Med anledning av detta började jag att bevaka domar vid Kalmar Tingsrätt och skriva om de mest anmärkningsvärda fallen på min blogg.


Därför är det med stor förvåning jag lyssnade på detta reportage i dagens Smålandsnytt där både reportern Erik Sörensen och polisen Robert Loeffel pekar ut asiater som skyldiga till dessa narkotikabrott. Även de brott som skett i andra länder.


Undrar om detta är ett trendbrott eller ett grovt misstag av dessa personer som kommer få konsekvenser för deras fortsatta karriärer i sina yrken. 

Det kan väl inte vara så att de läst Jens Leanderssons blogginlägg "Vilka är värst, förövarna eller journalisterna?" och tagit intryck av detta.


En annan mycket anmärkningsvärd detalj i detta reportage är hur reportern i inslaget presenterar de båda häktade personerna som i det ena fallet beskrivs som en person som befinner sig illegalt i Sverige. Varför kallas inte den personen för en papperslös flykting som dessa personer beskrivs i alla andra sammanhang?


Tydligen definierar pk-journalisterna personer som begår brott för "illegala flyktingar" och alla andra för "papperslösa flyktingar".


Detta mina läsare är hyckleri på hög nivå i mediasverige!


Titta på inslaget innan det tas bort från webben, det är säkert redan anmält till granskningsnämnden.

Smålandsnytt 2008-08-21 sändningen 18.10,  inslagen i senare sändningar är nerklippta.

eller gå in på följande länk om ovanstående inte fungerar.

Gå in på följande länk och välj sedan Regional sändningar > Smålandsnytt > Senaste sändningarna > Smålandsnytt 2008-08-21 18:10

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1224312

Enligt Smålandsposten handlar det om två personer från Vietnam. Att tidningen pekar ut nationalitet i detta fallet är också förvånande. men som många påtalat i kommentarerna handlar det inte om muslimer i detta fall. Läs artikel i SMP. 


AFAMed tanke på organisationen AFA, AntiFascistisk Action senaste uppmaning i Uppsala med en belöning till den som misshandlar personer utpekade av AFA blev jag lite betänksam men sedan övergick det i ett gott skratt när jag idag såg ovanstående polisbil i Visby med detta registreringsnummer.

Jag har ju själv blivit utsatt för AFA:s attacker av diverse slag. Polisen lyckades dock gripa en person som ofredat mig och han dömdes vid Kalmar Tingsrätt till 60 dagsböter i början av året..
Jag valde att inte namnge honom på min block men lovade samtidigt att jag skulle göra det om jag utsattes för någon aktion från AFA. Det löftet gäller fortfarande!

BETALD SEMESTERRESA TILL SVERIGE

"Allt fler irakier återkallar efter kort tid sin asylansökan och söker sedan om återetableringsstöd för att åka hem med pengar på fickan. Och returbiljetten är betalad. Rekordet innehas av en ung ensamstående irakier som åtta dagar efter det att han sökt asyl återkallade ansökan och ansökte om stöd."

Läs artikel i DN


I en skrivelse från migrationsverket till regeringen säger man "det är relativt tydligt att utlänningarna inte söker asyl för att få stanna i Sverige utan för att erhålla stöd".


Jag har skrivit om detta vansinne tidigare på min blogg. Att personer som fått avslag på sin asylansökan ges bidrag om 20 000 kronor + flygbiljetten betald för att lämna Sverige är fullständigt absurt. Och ett sanslöst missbruk av våra skattemedel.


Nu kan man även läsa att personer som drar tillbaka sin asylansökan kan få detta bidrag.


Detta innebär givetvis att alla personer som besöker sina släktingar i t.ex Danmark eller Norge passar på att stanna till i Sverige för att söka asyl och sedan få möjlighet till 20 000 kronor på fickan och gratis hemresa.

Det kanske är det första de gör och sedan besöker de sina släktingar några veckor innan de drar tillbaka sin asylansökan och söker återetableringsstöd.


Ja, jisses vilka system som alliansen infört. Tobias Billström är vår mest inkompetenta och naiva minister.


ÖVERGÅNGSSTÄLLEN KRÄNKER MUSLIMER?Inte nog med att Herr Gårman skall få en fru Gårman för jämlikhetens skull.

Nej, det ska inte bli en Fru Gårman i burka.  


Det handlar om handen på tryckknappslådorna till de elektroniskt styrda övergångsställena. Enligt uppgifter i tidningen Dagen skall handen föreställa att den pekar på Jesus. Detta kan då kränka andra religioner och jag drar då slutsatsen att det är islam som man tänker på i första hand och att muslimer i Sverige inte kan korsa vägar då det "vägrar" använda dessa tryckknappslådor och istället blir brottslingar då de tvingas gå mot rött.


En privatperson  i Skellefteå har också JO-anmält "lådorna".

"Om Aftonbladets inslag om att tryckknappselektroniken till övergångsställen innehåller religiösa symboler är sant måste det ju innebära att myndigheter på något sätt bryter mot lagen.


Växjö kommun skall nu kolla upp att deras tryckknappslådor inte stöter sig med andra religioner. Jag undrar hur Växjö kommun tänker undersöka detta? Det blir intressant att läsa deras utredning. Läs artikel i Dagen.


Detta är politisk korrekthet i absurdum!


När man läser detta hoppas man att det är 1 april men tyvärr är det inte så väl.
  

Det är dags att någon säger STOPP och ryter i ordentligt. Men tyvärr har vi så ryggradslösa personer i ledande ställningar i Sverige så det lär inte hända, tyvärr.


BLEKANSIKTE PÅ LÖPSEDLARNA


Är det någon som någon likhet med det riktiga fotot?

På kvällstidningarnas löpsedlar kan vi idag läsa om den svenska fotbollsspelaren som är häktad i Danmark för Bröndbyrånet. Innan dessa förljugna tidningar publicerar fotot har man förvandlat det till ett blekansikte, allt för att lura sin läsare om den riktiga identiteten. Expressen skriver att fotbollsstjärnan (Patrik Manzila) tog sm-guld men vågar inte ens skriva vilken klubb det var. Hade Hammarby bara en fotbollsspelare på den tiden.

Detta är ju märkligt då de annars med stor förkärlek skriver om alla Stockholmsklubbar.

Expressen till och med pixlar armarna på Patrik Manzila i denna artikel i dagens Expressen på nätet. Kolla artikeln.


TURERNA I ARENAPROJEKT

Nu har jag fått information om nya arenan som Kalmar kommun skall gå in med borgen på ca 100 miljoner kronor.

Lyssna på presskonferensen efter informationsmötet.

Jag återkommer med mina kommentarer senare men som bakgrund kan nedanstående citat från turerna kring arenan vara värdefulla när man bedömer det slutgiltiga förslaget till beslut.


Turerna kring hur det blev en ny arena istället för ett ombyggt Fredrikskans är ganska svåra att reda ut men Barometern avslöjade i november 2005 att det skulle varit socialdemokraterna som drev fram detta förslag.

Kjell Henriksson sa då följande.

"- Jag vill köra båda alternativen i botten innan vi sätter ned foten. Så att ingen kan komma att säga att vi inte utrett alla möjligheter."


Hur detta blev utrett vet nog ingen idag men en sak stod i varje fall klart vid den tidpunkten och det var följande.


"Men det är också klart att en ny arena skulle bli mycket dyrare. 100 till 150 miljoner kronor har nämnts i sammanhanget. Och det är en kostnad som Kalmar kommun inte själv kan finansiera.
- Ska vi bygga en ny arena krävs det att näringslivet går med. Varken kommunen eller Kalmar FF klarar det själv, säger Henriksson."


Läs artikel i Barometern.


Sedan dök helt plötsligt Sveafastigheter upp som gubben i lådan och ville bygga en helt ny arena som skulle vara kombinerad med handel. När Sveafastigheter presenterade sina planer var det helt andra tongångar från företagets VD Simon de Château.mot vad det är idag.


"Tanken är att Sveafastigheter ska finansiera och förvalta den nya arenan.
- Vårt huvudsyfte är att vi ska vara fastighetsägare. Men hur det ska organiseras tillsammans med kommunen, föreningen och ett eventuellt utförarbolag återstår att se."


Idag verkar inte Sveafastigheter vara intresserad av att finansiera den nya arenan det skall tydligen andra göra. Läs artikel i Barometern.


Redan under våren 2006 bildades ett bolag med namnet Kalmar Arena AB med Ronny Nilsson som vd. Arenan var kostnadsberäknad till 120 miljoner kronor och skulle ha konstgräs och ett skjutbart tak så att den även skulle kunna användas till andra evenemang. En sak var i varje fall helt klart enligt denna artikel i Barometern där det står följande.

"Byggkostnaden blir 120 miljoner kronor. Men kommunen står inte för borgen eller investeringen. Däremot driften."


Kommunen står inte för borgen eller investeringen. Detta var i juli 2006, med andra ord ca 2 månader innan valet i september. Mörkade socialdemokraterna sina avsikter med arenan i valrörelsen?


Någon månad senare var det inte längre aktuellt med ett tak på arenan. Enbart taket skulle kosta 96 miljoner kronor. Enligt denna artikel skall man istället bygga en extra lokal om 3 500 m2 som skall kunna ta 1 500 matgäster som skall kunna användas för året runt evenemang. Det här har jag inte hört ett ord om under det senaste året. Läs artikel i Barometern.


Sedan kom Fanerdun in i bilden och plötsligt skulle kanske Mr Lou vara med på ett hörn och arenan kanske skulle heta Fanerdun Arena.


"Enligt Ronny Nilsson förs förhandlingar med Luo Jinxing om att köpa namnet till den kommande arenan.
- Vi har pratat om det och ännu har jag inte fått något svar. Jag ska åka till Kina 13 oktober och hoppas då kunna få ett besked om det är möjligt. Jag upplever i alla fall att hans intresse för det här är stort, säger Ronny Nilsson.
Så Kalmar Arena kan komma att heta Fanerdun Arena?
- Det kan bli så."


Idag kan man verkligen skratta åt alla turer i detta projekt och man funderar på hur mycket Ronny Nilsson har ansvar för med alla möjliga och omöjliga turer i projektet. Samtidigt som han var rådgivare för kommunen i kinaprojektet. Läs artikel i Barometern.


I november 2006 kom också flera remissinstanser med invändningar mor arenaplanerna.

"Tunga remissinstanser vänder sig mot Kalmar FF:s och Sveafastigheters planer på att uppföra en ny arena i kvarteret Bilen vid E 22 och strax norr om Ikea."

Läs artikel i Barometern.


Jag undrar vad som har hänt med dessa synpunkter från dessa myndigheter. Har de bara sopats under mattan?


Men den artikel och det uttalande från arenabolagets vd Ronny Nilsson som tar priset är att han anser att ett ombyggt Fredrikskans skulle kosta dubbelt så mycket som en ny arena. Enligt denne Ronny Nilsson skulle det kosta 400 miljoner kronor.


"- Jag har pratat med byggentreprenörer och fått fram siffran 400 miljoner kronor, säger Ronny Nilsson vd Arenabolaget. Och den siffran är nog i underkant."


Efter detta uttalande har jag förlorat all tilltro till denne "expert". Jag tror inte att han är lämplig att sitta som vd för detta bolag. Läs hela artikeln i Barometern.


Enligt andra källor skulle ett ombyggt Fredrikskans kosta drygt 100 miljoner kronor men detta förslag är tydligen inte aktuellt längre. I varje fall inte hos socialdemokraterna och vänsterpartiet!

Vänsterpartiets agerande är mycket märkligt, att dessa kommunister stödjer detta arenaprojekt så hårt är väldigt förvånande. Men nu är det ju så att Kalmar FF:s ordförande heter Jonny Pettersson och är samtidigt landstingsråd för vänsterpartiet och då är det tydligen besvärligt att gå emot detta arenaprojekt för vänsterpartiet.


FD. HAMMARBYSPELARE HÄKTAD I DANMARK

En förre detta Hammarbyspelare är häktad i Danmark för det stora rånet i Bröndby. Som vanligt är svensk media tysta om vem det är då det handlar om en person med invandrarbakgrund. Annat är det i dansk media!

LÄS FÖLJANDE ARTIKEL.När får vi se samma uppgifter i svensk media?

DANSK FOLKEPARTI GÅR FRAMÅT

I en ny opinionsundersökning i Danmark går Dansk folkeparti framåt. Vid senaste valet i november 2007 fick partiet 13,9 procent av rösterna men sedan dess har det hela tiden gått framåt. I juni fick partiet 14,4 procent och nu alltså hela 16,1 procent av rösterna.


Socialdemokraterna i Danmark fortsätter däremot sin kräftgång och får bara 23,6 procent mot 25,5 procent i senaste valet.


Det här visar på hur vindarna blåser i Danmark och samma vindar blåser över Sverige. De opinionsundersökningar vi sett i Sverige där sverigedemokraterna gått framåt är inga engångsföreteelser utan visar bara hur opinionens vindar blåser i Sverige.


Läs artikel i Jyllandsposten.


ARENAN EN ”MARDRÖM” FÖR S I KALMAR?


Fredrikskans i Kalmar.                                                             Foto Thoralf Alfsson

Frågan om en ny fotbollsarena i Kalmar närmar sig sitt avgörande. Under ca 4 år har denna fråga vållat mycket debatt i Kalmar. Enligt de första planerna skulle den stått färdiga redan våren 2008 men finansieringen har hela tiden varit det stora problemet.


På måndag är alla partiers gruppledare i fullmäktige kallade till en information om det nya upplägget för arenaprojektet. När en helt ny arena började diskuteras i januari 2006 var prislappen ca 115 miljoner kronor men det förslag som finns idag kostnadsberäknas till hela 270 miljoner kronor.


Det alla som har synpunkter på detta projekt bör ha i minnet är att Kalmar kommuns ekonomi är allt annat än bra. I december 2007 togs det beslut om ett sparpaket på 75 miljoner kronor/år för att klara kommunens ekonomi. Kommunens pensionsskuld kommer att öka mycket kraftigt de närmaste åren om inte ekonomin kommer i balans.


För att alla som är intresserade av detta projekt skall få lite bakgrund och även för att alla andra skall få sitt minne uppfriskat tänkte jag summera turerna i detta arenaprojekt.


En sak som är ganska anmärkningsvärd är den totala omsvängning som socialdemokraterna gjort i denna fråga. Men ett byte av kommunalråd kan tydligen också innebära att kommunens största parti socialdemokraterna byter ståndpunkt i denna fråga och inte prioriterar kommunens kärnverksamhet lika högt längre.


I november 2004 sa dåvarande socialdemokratiska kommunalrådet Kjell Henriksson följande till Barometern angående Fredrikskans. Läs artikel i Barometern.


"Kalmar FF får hålla tillgodo med Fredrikskans. Det blir ingen ny renodlad fotbollsarena inom överskådlig tid vilket FF önskat."


"Kommunalrådet motiverar sitt ställningstagande med att en ny arena blir för dyr och att kommunen inte har råd. Andra investeringar i kommunal kärnverksamhet måste ha företräde."


"Är det realistiskt att bygga en helt ny fotbollsarena för elitfotbollen i Kalmar som en långsiktig lösning för FF?
- Nej, det blir för dyrt. Fotbollen får svårt att flytta från Fredrikskans. Med de investeringar som planeras måste inriktningen vara att behålla Fredrikskans och att den även långsiktigt ska utvecklas till en plats för bland annat allsvensk fotboll."


Sedan dess har kostnaden för arenan stigit till det mångdubbla, ändå vill det nya socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson bygga en ny arena för minst 270 miljoner kronor, där kommunen skall gå i borgen för stora lån. Samtidigt som kommunen lovat Kalmar FF 5,8 miljoner kronor/år i föreningsbidrag under 25 år vilket motsvarar ca 145 miljoner kronor idag. Kommunen skall även bygga träningsplaner vid nya arenan och bekosta ändringar i infrastrukturen som vägar i området runt nya arenan. Detta är beräknat till ca 45 miljoner kronor men kommer säkerligen landa betydligt högre om allt går som det brukar, jag tänker bland annat på "Kaba" det nya konstmuseet som blev dubbelt så dyrt som beräknat.
Kalmar kommun har alltså redan idag tagit beslut om att gå in med ca 190 miljoner kronor (troligen ännu mer). Att kommunen dessutom skall gå in med borgensåtagande för över 100 miljoner kronor (mediauppgifter) känns väldigt främmande för mig. Tydligen tänker inte Sveafastigheter ta några risker i detta projekt och Swedbank är tydligen även de lika försiktiga, varför skall då kommunen ta mer eller mindre hela risken.

Det som diskuterades under 2004-2005 var en ombyggnad av Fredrikskans för att öka publikkapaciteten av sittplatser under tak till ca 8 000-10 000 och lite extra lull, lull för sponsorerna.


Den 6 december 2005 presenterades 3st arkitektförslag över nya Fredrikskans för kommunstyrelsens arbetsutskott men dessa förslag fick aldrig allmänheten ta del av. Läs artikel i Barometern.

Vad hände med dessa förslag?

  

Med tanke på den enorma kostnadsutveckling som skett i projektet med en helt ny arena anser jag att dessa gamla förslag bör studeras ännu en gång innan ett beslut fattas i kommunfullmäktige. Jag kommer att begära att få ta del av dessa 3 arkitektförslag på ett ombyggt Fredrikskans. Finns det en hund begraven någonstans?

Läs mitt tidigare inlägg om arenan.

Beslutet om en ny arena kommer att fattas i kommunfullmäktige den 25 augusti om allt går som kommunalrådet Johan Persson vill. I normala fall måste socialdemokraterna förlita sig på vänsterpartiet och miljöpartiet vid voteringar för att få igenom sina beslut. Miljöpartiet har dock redan tillkännagett att de inte kommer att stödja detta förslag.

Den stora frågan är nu om något av allianspartierna kommer att hjälpa socialdemokraterna i denna fråga. Folkpartiet och kristdemokraterna kommer antagligen att säga nej och i så fall återstår bara centern och moderaterna som kan tänkas stödja Johan Persson.

Sverigedemokraterna är mycket tveksamma till detta men vi kommer att diskutera frågan efter att vi fått alla underlag till projektet under måndagen.


Fakta om Kalmar kommunfullmäktige som har 61 ledamöter.

Socialdemokraterna 27st ledamöter

Vänsterpartiet 3st ledamöter

Miljöpartiet 3st ledamöter


Moderaterna 13st ledamöter

Centerpartiet 5st ledamöter

Folkpartiet 4st ledamöter

Kristdemokraterna 4st ledamöter


Sverigedemokraterna 2st ledamöter


Fortsättning följer i kommande inlägg.


3 MÅNADERS FÄNGELSE FÖR RUMÄNER

Med jämna mellanrum avkunnas domar vid Kalmar Tingsrätt mot personer som är utländska medborgare, för stölder som de begått i vår region. Det är väldigt vanligt att dessa personer kommer från Baltikum, Polen eller Rumänien. Den fria rörligheten mellan EU-länderna och de mer eller mindre obefintliga gränskontrollerna och det regelverk som styr tullens/polisens möjligheter att kontrollera fordon som lämnar landet gör det väldigt enkelt för dessa kriminella personer. Idag förekommer mer eller mindre planerade stöldturnéer till Sverige från dessa länder.


Hur stor andel av dessa upptäcks? Är det 10 procent eller endast 1 procent eller är det ännu färre som upptäcks? Butikerna anger inte så ofta hur stort svinnet är ur butikerna men att det handlar om stora belopp varje år är ett faktum.


I veckan kom en dom mot 3st rumänska medborgare som uppenbarligen endast kommit till Sverige för en stöldturné. I domen slås fast att de begått stölder mot Jem&Fix, Lidl och Netto i Växjö, Nybro och Falkenberg.

Frågan jag ställer mig är hur många fler städer och butiker har fått påhälsning av dessa 3 rumäner.


Personerna är alltså inte boende i Sverige men de har kontakter i Sverige som förser dem med boende och t.ex. en bil som är svensk registrerad för att de skall väcka så lite uppmärksamhet som möjligt. Så tycks det varit i detta fall enligt domen. Fungerar även samma kontaktpersoner som både "beställare" och "uppköpare" av detta stöldgods?


Dessa 3 rumäner var lite finurliga då de i varje butik handlade och betalde för sitt eget stöldgods. Skenet kan som sagt  bedra!

Som exempel köpte de en stor stekgryta i en butik men i kartongen fanns ingen stekgryta den hade de lämnat i butiken. Istället hade de fyllt kartongen med betydligt mer värdefulla produkter som rakblad, parfym o.s.v. innan de betalade "stekgrytan" i kassan.


3 månaders fängelse och 5 års utvisning blev domen vid Kalmars tingsrätt. En stor del av straffet är redan avtjänat då de suttit häktade några veckor och de skall vara häktade tills domen vinner laga kraft. Så med stor sannolikhet släpps de då domen vinner laga kraft, gissar jag. Frågan är om de förpassas ut ur riket eller om våra myndigheter hoppas att de lämnar Sverige frivilligt och för egen "maskin"?

Jag gissar att de förväntas lämna riket för egen maskin, frågan är om de då kan hålla fingrarna i styr innan de lämnar vårt land?


322 AV 349 AVSTOD

Att min fråga om vilket som var viktigast FRA-lagen eller Lissabonfördraget var så svår att svara på för riksdagsledamöterna var en total överraskning för mig.


Dessa riksdagsledamöter har hög lön och en mängd politiska sekreterare och sakkunniga för att just kunna sätta sig in i komplicerade frågor, ändå avstår 322 ledamöter av 349 från att svara på min fråga.

  

DET FINNS BARA ETT OMDÖME, YNKLIGT!

  

Tydligen är frågan så känslig så att dessa 322 ledamöter är så fega att de inte vågar att ta ställning till min fråga.


Men hur som helst vill jag ändå redovisa hur dessa 27 "tappra" ledamöter svarat.


3st ledamöter anser att FRA-lagen är viktigast, alla från vänsterblocket.

9st ledamöter anser att Lissabonfördraget är viktigast

15st ledamöter anser att frågorna är lika viktiga


För min egen del anser jag att Lissabonfördraget är oerhört mycket viktigare att stoppa än FRA-lagen. Om Lissabonfördraget blir verklighet förlorar Sverige mycket av sin suveränitet och EU kan därmed stifta hur många FRA-lagar som helst som svenska medborgare blir tvungna att acceptera.

Därför borde svaret vara mycket enkelt, Lissabonfördraget är viktigast.


Jag vill återigen påminna om vad den socialdemokratiska EU-parlamentarikern Anna Hedh skrev i en debattartikel i Barometern för några veckor sedan.


"Den nya "grundlagen" skulle ha inneburit en massiv överföring av makt till EU och dess institutioner, Sverige och medlemsländerna skulle förlorat inflytande på nästan 100 politikområden. På centrala områden, såsom straffrätten, skulle Sveriges självbestämmande ha inskränkts. Unionen skulle alltmer ha fått karaktären av militärallians, i Lissabonfördraget stod det klart och tydligt i artikel 42 att EU på sikt skulle skapa ett gemensamt försvar. Unionsrätten skulle formellt ha överordnats Sveriges grundlag. EU skulle i praktiken ha fått en president och en utrikesminister med stora befogenheter att styra över medlemsländerna. Lissabonfördraget skulle därmed ha lett till inskränkning av Sveriges självständighet och möjlighet att tala med en egen röst i världen."


Hur kan en majoritet av Sveriges riksdagsledamöter nonchalera denna fråga?

  

Jag vill ändå ge en eloge till de riksdagsledamöter som ändå svarat på min fråga. Den enda politiker från min egen valkrets är centerpartisten Anders Åkesson, övriga ledamöter från Kalmar län borde skämmas!


Här kommer en lista på de ledamöter som gjort sitt jobb och svarat.

Ledamot Lissabon/FRA
Lissabon
Folkomröstning
Max Andersson
mp
Lika
Nej
Ja
Jan Lindholm
mp
Lissabon
Nej
 
Gunvor G Ericson
mp
Lika
 
Ja
Ulf Holm
mp
Lissabon
Nej
Ja
Maria Wetterstrand
mp
Lika
Nej
 
Lage Rahm
mp
FRA
Nej
 
     
Torbjörn Björlund
v
FRA
Nej
Ja
Josefin Brink
v
Lika
Nej
Ja
Gunilla Wahlén
v
Lika
Nej
Ja
Egon Frid
v
Lissabon
Nej
 
     
Christina Axelsson 
s
Lika
 
Nej
Patrik Björck
s
Lissabon
 
Nej
Pia Nilsson
s
FRA
 
Nej
Åsa Lindestam
s
Lika
  
Leif Jakobsson
s
Lissabon
  
Sven-Erik Österberg
s
Lika
  
Helene Petersson
s
Lika
 
Nej
     
Anders Åkesson
c
Lissabon
 
Nej
Per Lodenius
c
lika
 
Ja
Annie Johansson
c
lika
 
Nej
Staffan Danielsson
c
lika
 
Nej
     
Ann-Charlotte Hammar Johnsson
m
Lika
Ja
 
Katarina Brännström  
m
Lika
Ja
Nej
Jan Ericson 
m
Lissabon
Ja
Nej
Margareta B Kjellin
m
Lissabon
Ja
Nej
Anne-Marie Pålsson
m
Lissabon
Ja
 
     
Barbro Westerholm
fp
Lika
Ja
Nej
     
 
kd
   

Kristdemokraterna och folkpartisterna tycks befinna sig långt över folket då de inte finner lönt att svara på min fråga.

Tänk vad intressant det varit med 349 ledamöter som svarat på samma frågor.

Här kommer några typiska svar jag fått från de ledamöter som svarat.

Hej Thoralf
Detta är två viktiga politiska frågor!

mvh

Staffan Danielsson

Och så ett typiskt politiker svar.

Hej

Vilken som väger tyngst beror på hur man definerar tyngst. Det man jobbar mest med, det man anser är viktigast just nu på kort sikt eller på långsikt.
Nu tänker du typisk politiker svar.
Men jag tycker inte det är så enkelt att man kan säga att en fråga är vikitgare än någon annan. Det beror på ur vilken synvinkel man ser det.

Jag jobbar mest med Folkhälsofrågor och socialförsäkringsfrågor.
Frågorna jag driver påverkas av Lissabon fördraget därför väger det tungt.
Oro för FRA lagens konsekvenser, misstro och känsla av vanmakt  kan påverka Folkhälsa därför väger även den frågan tungt i mitt arbete.
En lag som dessutom inte kommer att lösa de problem den utger sig för att vara till för.

Både FRA och Lissabon men på olika sätt blir alltså mitt svar.

Mvh Gunvor G Ericson (mp)
Socialförsäkringsutskottet
ers Socialutskottet
ers Kulturutskottet


VÄLBETALDA MEN LATA RIKSDAGSMÄN?Att responsen från Sveriges riksdagsmän/kvinnor skulle vara så katastrofalt dålig kom som en stor överraskning men vid lite eftertanke är jag egentligen inte förvånad.


Dessa riksdagsmän har sina 52 000 kronor/månad i lön säkrad ytterligare drygt 2 år så några frågor från menigheten är de inte så intresserade av att svara på. När det är dags för valår blir nog intresset betydligt större när den egna inkomsten står på spel igen.


För lite drygt en vecka sedan ställde jag en fråga till alla 349 ledamöter i riksdagen, Vilken sakfråga de ansåg vara viktigast av FRA-lagen och Lissabonfördraget. Två frågor som är högaktuella just nu men som media egentligen bara rapporterar om FRA-lagen. Lissabonfördraget verkar vara fullständigt dött i media.


Fram till idag har endast 27 ledamöter svarat på min fråga. Detta anser jag vara ren skandal!  I procent innebär det att endast ca 7,7 procent av ledamöterna har svarat på min mycket kortfattade och enkla fråga.


Inte en enda kristdemokrat av 24 ledamöter har svarat på min fråga, vilket är sanlöst dåligt. Folkpartisterna är inte mycket bättre då endast en enda folkpartist av 28 ledamöter i riksdagen svarat på min fråga.
Miljöpartiets ledamöter var klart bäst på att svara, 6 av 19 ledamöter svarade men ändå motsvarar det bara 32 procent av deras ledamöter.

Jag anser att åtminstone ca 80 procent av riksdagsledamöterna bör kunna svara på en så enkel fråga. Som riksdagsman anser jag att man bör kolla sin mail minst någon gång i veckan även om man har semester eller är på tjänsteresa.

Här kommer en sammanställning på viljan att svara på min fråga.


Parti
Svar
Ledamöter
Svar %
Kristdemokraterna0240%
Folkpartiet1284%
Moderaterna5975%
Socialdemokraterna71305%
Centerpartiet42914%
Vänsterpartiet42218%
Miljöpartiet61932%

Jag återkommer med hur dessa ledamöter svarat på min fråga, deras svar är anmärkningsvärda anser jag.


SKRÄCKFAMILJEN FRÅN KOSOVOIgår var jag på Tingsrätten i Kalmar och läste en deldom (Dom B2097-08, Kalmar Tingsrätt) där en familj från Kosovo som bor i "Kalmars norra delar" dömdes för en hel rad av brott. Brotten har skett både inom familj och mot utomstående vid en rad tillfällen. Domen var på ca 50 sidor + övriga handlingar och jag kan lova er att det är en mycket lång och skrämmande läsning.


Tidningarna har givetvis skrivit om detta men som brukligt har man utelämnat etnicitet och en del andra uppgifter som jag tror många finner mycket intressanta.


Läs Barometerns mycket kortfattade artikel.

Läs Östrans artikel.


Jag tänkte nu berätta om en del fakta som tidningarna inte uppgett och några egna funderingar.


I domen döms pappan, sonen och en syster.

Ännu en syster är åtalad för våld mot tjänsteman och dom kommer senare.


Pappan, 48 år

Döms för misshandel av sin egen dotter till villkorlig dom och dagsböter om 18 000 kronor, han skall också betala ett skadestånd till sin egen dotter på 7 000 kronor.

Noteras kan också att pappan finns i två avsnitt i belastningsregistret tidigare.


Misshandeln har givetvis sin grund i hedersrelaterat våld då dottern varit ute på kvällarna och haft en svensk pojkvän.


Sonen, 19 år

Döms till fängelse i 14 månader för:

Misshandel

Grov kvinnofridskränkning  2st

Olaga hot 3st

Grov vårdslöshet i trafik


Han skall dessutom betala skadestånd på 78 000 kronor totalt till 4 personer, däribland sin syster om 12 000 kronor.

Sonen finns sedan tidigare i 5 avsnitt i belastningsregistret, mellan den 16 mars 2004 och 4 februari 2008 har han dömts 5 gånger vid Kalmar Tingsrätt, Katrineholms Tingsrätt och Göta hovrätt. Bland brotten kan nämnas olaga intrång, tillgrep av fortskaffningsmedel, flera fall misshandel, olovligt förfogande, hot mot tjänsteman och olaga hot.


Att läsa domen och vittnesmålen angående sonen är mycket skrämmande. Hur han misshandlat och hotat sin syster och sin flickvän under mycket lång tid. Sin syster av hedersskäl och sin svenska flickvän av svartsjukeskäl och kontrollbehov.

Han har hotat och misshandlat flera svenska killar, han tycks helt oprovocerat muckat gräl med enbart svenska killar för att sedan dra fram en kniv eller pistol. Vid ett fall satte han pistolen mot tinningen på en kille och tvingade ner honom på knä och hotade döda honom. Han försökte även backa över en ordningsvakt med bil, därav grov vårdslöshet i trafik.


Jag bara undrar varför han får behålla sitt körkort och varför han inte döms hårdare med tanke på hans tidigare brott. Helt ofattbart!

  

Dotter, 18 år

Döms till villkorlig dom och dagsböter om 3 000 kronor för:

Misshandel

Våld mot tjänsteman

Hot mot tjänsteman

Våldsamt motstånd


Dottern har medverkat vid misshandeln av sin egen syster. När dottern skulle hämtas in för förhör från sitt hem krävdes det 6st poliser och 2st socialtjänstemän. Poliserna och tjänstemännen från socialen fick mota sparkar, spottloskor och dödshot från döttrarna.

Även under förhören har våld och hot förekommit mot personalen.


Efter att jag läst domen finner jag straffet för den 18 åriga dottern löjligt lågt


Dotter, 16 år

Dom kommer senare.


Den dotter som misshandlats av övriga familjmedlemmar där även mamman hotat sin dotter till livet enligt dotterns vittnesmål bor idag i ett så kallat skyddat boende som kostar Kalmar kommun ca 500 000 kronor/år.


Den misshandlade dottern i familjen är för övrigt den ökända "Drottningen av Montana" som härjade på Funkaboskolan under förra läsåret. Läs artikel i Barometern.


En annan omständighet som jag finner lite märklig är att enligt domen är föräldrarna skilda men vid alla tillfällen dottern misshandlats och polisen eller socialen besökt familjen har alltid pappan funnits i lägenheten. Familjen har idag sex barn och då börjar man ju fundera om det inte är en skenskilsmässa för att lura till sig bidrag, vem vet.

En ensam mamma med sex barn får nog rejält med bidrag av alla de sorter. I Göteborg fick en somalisk sexbarns familj ca 23 000 kronor i bidrag om jag inte minns fel om vad Göteborgs Posten skrev i sin artikel.


I domen framgår det också att pappan har befunnit sig långa perioder i Kosovo där han tydligen bygger på ett hus. Vi får hoppas att han tar med sig familjen tillbaka till Kosovo så snart som möjligt.


JAG ANSER ATT ALLA DOMAR ÄR ALLDELES FÖR LÅGA I DEN HÄR DOMEN FRÅN KALMAR TINGSRÄTT.


Det blir rent ut sagt horribelt när man läser om denne 17-åring som dagen efter dömts lika hårt som denna Kosovofamilj vid Kalmar Tingsrätt för att han renoverat en cykelram han hittat i ett skogsparti.

Nu var ju 17-åringen svensk om han istället varit invandrare hade han säkert friats av Kalmar Tingsrätt. Läs artikeln i Östran.


Uppdaterat.
Läs även "Advokaten: Faller är helt sanslöst". i Östran om cykeldomen.


STATLIGT PARTISTÖD

Eftersom det tydligen i lokal media tydligen skrivs om att sd använder lokalt partistöd till riksorganisationen och att detta inte skulle vara riktigt enligt kommunallagen vill jag kompletera mitt föregående inlägg.

I den redovisningen hade jag bara med det statliga partistödet men det finns även ett bidrag till varje parti som riksdagen betalar ut. Nu har jag sammanställt det i samma tabell och med totalsumma för varje parti. (miljoner kronor).

Parti
Staten
Riksdagen
Totalt
Socialdemokraterna
54,6
87,6142,2
Moderaterna
32,7
64,697,3
Centern
14,8
20,535,3
Folkpartiet
18,9
18,937,8
Kristdemokraterna
15,8
17,333,1
Vänsterpartiet
15
17,732,7
Miljöpartiet
12,2
15,828
Sverigedemokraterna
0,7
00,7


Som var en kan se får t.ex. miljöpartiet 28 miljoner kronor i bidrag! Detta skall jämföras med sverigedemokraternas 666 600 kronor i partistöd.

Kom även ihåg att riksdagpartierna har betydligt mer i partistöd på kommunal och landstingsnivå än sverigedemokraterna. Gissningsvis får socialdemokraterna närmare 1 000 miljoner kronor i bidrag från samhället (staten, riksdagen, landstingen, kommunerna).

Bara i Kalmar kommun får socialdemokraterna 920 000 kronor i partistöd! Det vill säga ca 50 procent mer än vad sverigedemokraterna får av staten i partistöd. Förutom detta har socialdemokraterna 2st kommunalråd och politisk sekreterare med 548 000, 508 000 och 315 000 kronor i lön per år. Vilket ger ca 2,5 miljoner kronor till socialdemokraterna varje år i lilla Kalmar kommun.

Därför är det horribelt att höra någon kritisera sd för att vi använder delar av det lokala partistödet för att betala informationsmaterial och valmaterial som produceras av riksorganisationen.

Läs mer om partistöd på riksdagens hemsida.

NYA ARGUMENT I TINGSRYD

Jag har tidigare skrivit om de pk-politiker i Tingsryd som försöker hindra att partistöd betalas ut till Sverigedemokraterna. Se mitt tidigare inlägg.


Idag har dessa politiker ändrat sina argument för sitt beslut. Nu är inte orsaken att sd saknar en lokal förening utan att konstitutionsutskottet håller på med en utredning om partistöd. Jag själv har fått svara på frågor från konstitutionsutskottets utredare.

Läs artikel i Smålandsposten.


Jag kan bara konstatera att dessa Tingsrydspolitiker håller på att ta krokben på sig själva i sin pk-iver över att missgynna sverigedemokraterna. Demokrater ut i fingerspetsarna! Dessa politiker borde ägna sin energi på viktigare saker som skola, vård och omsorg.


I Dagens Samhälle finns en artikel om partistöd och den utredning som pågår.

Se följande urklipp från Dagens Samhälle.


Om nu dessa politiker i Tingsryd skulle vara konsekventa och trovärdiga i sitt handlande skulle de stoppa utbetalningen av partistöd till alla partier tills utredningen är klar och inte bara för sverigedemokraterna. Snacka om att missgynna ett parti! Länsrätten kommer inte behöva någon längre betänketid när de kör över Tingsryds kommun.Att sverigedemokraterna använder en del av det partistöd som betalas ut i kommunerna till tjänster på riksnivå förstår nog var och en när ni ser hur mycket partistöd som betalas ut till partierna på statlig nivå. (alla siffror i miljoner kronor).


Socialdemokraterna54,6
Moderaterna32,7
Centern14,8
Folkpartiet18,9
Kristdemokraterna15,8
Vänsterpartiet15
Miljöpartiet12,2
Sverigedemokraterna0,7


Sverigedemokraterna får endast 666 600 kronor enligt riksdagens hemsida. Jag tror alla förstår att det inte går att driva ett parti som är på väg en i riksdagen på 666 600 kronor/år på riksnivå.

Med tanke på vilka summor flera partier får är det märkligt att dessa ändå tar pengar från kommunala bidrag till riksnivå.


Jag förväntar mig att beslutet i Tingsryd om det blir verklighet i kommunstyrelsen kommer att överklagas till Länsrätten av sverigedemokraterna i Tingsryd.


"INGA MUSLIMER PÅ VÅRA GATOR"

Läs hela artikeln.

Jag kunde inte annat än skratta (fast man borde egentligen gråta) när jag läste följande artikel med tanke på mitt tidigare inlägg om Sverigedemokraternas turné i Norrland under förra veckan. I Luleå blev det ju ganska bråkigt då så kallade motdemonstranter gjorde allt för att störa Sverigedemokraternas torgmöte. Som vanligt skanderades det "inga rasister på våra gator" men jag tror att dessa "huliganer" istället får ändra sina ramsor efter att jag läst om denne våldsamme asylsökande muslim som stod åtalad vid Luleå tingsrätt efter att han gått löst på både bilar och kvinnor i Boden.


"Inga muslimer på våra gator" vore mer passande.

------------------------------

I LILLA LIDS KYRKA I SÖRMLAND nekas sockenrådet att sätta upp ett träkors i en ny minneslund, eftersom ingen religion ska ­FAVORISERAS i ett sekulariserat Sverige.

Läs artikel i SvD, kommentarer överflödiga.

Som sverigedemokrat är det bara tacka och ta emot nya väljare. Kristdemokraterna med Göran Hägglund kommer inte driva denna fråga utan de kommer inte öppna munnen för då kan de kränka någon muslim.


ATT TA DEBATTEN

Under det senaste året har vi hört många politiker säga att man skall ta debatten med sverigedemokraterna men de få gånger detta gjorts har politiska kommentatorer i stort sett varit överens om att sd gått segrande ur debatten. I vilket fall som helst har svenska folket fått en möjlighet att bilda sig en egen uppfattning under de debatter som Jimmie Åkesson haft i rikstäckande televisionen.


I tidningarnas värld har en rad ledarskribenter och journalister ägnat sig åt vad många menar är rent förtal av sverigedemokrater. Deras argument har allt som oftast grundat sig i 20 år gamla exempel, som att sverigedemokraterna grundades av BSS (Bevara Sverige Svenskt) och att det skulle finnas en "dold agenda".. Under de senaste åren har dock fler och fler av dessa skribenter förstått att dessa så kallade "argument" inte håller längre. Då  har vi istället fått höra att sd skall avslöjas och att vi skall synas i sömmarna. Dessa journalister har tillgång till spaltmeter efter spaltmeter men ändå så kommer inga avslöjanden, ingen dold agenda kommer i ljuset o.s.v. Vad väntar de på?


Svaret på denna tystnad är väldigt enkel! Det finns inget annat att avslöja än sanningen och den är inte så angenäm för pk-etabissemanget.
.

Journalisterna skulle i så fall vara tvungna att skriva om sanningar om invandringens konsekvenser, den ökande brottsligheten, hur bidragssystemen utnyttjas eller hur arbetslösheten ser ut inom vissa befolkningsgrupper. Detta skulle givetvis bara gynna sverigedemokraterna och därför är det mer eller mindre helt tyst från dessa ledarskribenter och journalister. De som har försökt har alla mer eller mindre misslyckats. Det samma gäller EU-debatten och Lissabonfördraget.

Den frustration som råder inom pk-eliten kom verkligen till utlopp i Almedalen när kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund ägnade en stor del av sitt tal till att kritisera sverigedemokraterna.


Kom Göran Hägglund med några fakta?         Foto Thoralf Alfsson

 

Nej, givetvis gjorde han inte det. Istället raljerade han om sd och menade att vi skyllde allt på invandrarna och att vi skulle skylla de svåra frågorna i Jeopardy på invandrarna och höstens lövhalka på rälsen på invandrarna. När en partiledare för ett riksdagsparti använder sådana argument i sin retorik är han fullständigt tomhänt.

 

Den senaste veckan har vi fått ännu ett lysande exempel på journalisterna och ledarskribenternas förvirring och oförmåga. Sverigedemokraterna har genomfört en Norrlandsturné med besök och torgmöten i Sundsvall, Skellefteå, Örnsköldsvik, Umeå, Luleå och Piteå och det har givetvis var mycket skrivande i de norrländska tidningarna.

Det som är så anmärkningsvärt är att i dessa artiklar handlar det i stort sett bara om motdemonstranter och polisen. I stort sett inte ett enda ord om vad Björn Söder, Erik Almqvist ellet Kent Ekeroth talat om vid dessa torgmöten. Inte en enda liten mening citerad i någon av dessa "röda tidningar". Ett riktigt typexempel på pk-journalistik, ett exempel som gör mig väldigt bekymrad över situationen inom journalistkåren men samtidigt visar det på att man inte är intresserad av att ta debatten eller göra ett seriöst jobb inom journalistkåren.

Men journalisterna i Norrland tänker tydligen begå samma misstag som journalister gjort i södra delarna av Sverige.

Här kommer en rad med länkar till artiklar som är goda exempel på hur journalisterna och tidningarna i Norrland tänker ta debatten.

 

Norrbotten kuriren

 

Norrländska socialdemokraten

 

Piteå Tidning

 

Norran

 

Västerbottens kuriren

Artikel1
Artikel2

Västerbottens Folkblad

Artikel1
Artikel2

Dagbladet

 

Jag tror många av dessa tidningars läsare ställde sig frågan, vad talade sverigedemokraterna om på dessa torgmöten? Många förstår säkert också varför inte tidningarna skriver om detta.

Undrar vad dessa journalister fick lära sig på journalisthögskolan, om de nu gått där eller är upplärda av andra "rutinerade" pk-journalister.Det finns dock en artikel som avviker en del som jag hittade i tidningen Allehanda. Hoppas nu att inte journalisten Hasse Tavér får ta en massa kritik för sin artikel. Läs artikel.


RIKSDAGSMAN VILL UTESLUTA SVERIGEDEMOKRATER.


Max Andersson (mp)

Läs mer om Max Andersson.

Miljöpartiets riksdagsman Max Andersson från Göteborg vill att alla sverigedemokrater skall uteslutas från medlemsorganisationer.


Jag har ställt en fråga till alla riksdagsmän och riksdagskvinnor om vilken fråga de tycker är viktigast FRA-lagen eller Lissabonfördraget (har endast fått ca 25 svar av 349 ledamöter så här långt, bedrövligt).
Till de riksdagsmän/kvinnor som vill att vi skall folkomrösta om Lissabonfördraget har jag ställt en följdfråga om de kan tänka sig att samarbeta med sverigedemokraterna får att få till en folkomröstning. Det var då jag fick följande svar från riksdagsmannen Max Andersson.


"Absolut inte.

Sverigedemokraterna är ett parti som jag inte vill ha något att göra med, och som väldigt många svenskar känner avsky för. När partiet engagerar sig i politiska frågor som drivs av breda krafter gör det mycket stor skada för sakfrågan. Därför är det en absolut nödvändighet att Sverigedemokraterna hålls utanför alla samarbeten, och att dess medlemmar blir uteslutna om de försöker gå med i medlemsorganisationer.

När Sverigedemokraterna engagerar sig i en politisk fråga så är det möjligt att ni själva vinner på det rent partiegoistiskt, men frågan i sig förlorar. Det bästa Sverigedemokraterna kan göra när det gäller Lissabonfördraget är att hålla tyst.

Vänliga hälsningar
/
Max Andersson"


Mail skickat 2008-08-06 13:28


Max Andersson är inte bara riksdagsman, han sitter även i miljöpartiets styrelse.


För det första har han fel i att många människor känner avsky för sd. Som aktiv politiker möter jag aldrig någon som uttryckt något sådant, utan snarare är det faktiskt tvärtom.


Hur vi kan skada en sakfråga är för mig en gåta. Möjligen har Max Andersson samma synsätt som vår lokale miljöpartist i Kalmar Jonas Löhnn som på ett kommunfullmäktigemöte beklagade sig över att vi stödde ett förslag från miljöpartiet. Anledningen var att då skulle ingen annan stödja förslaget, p.g.a. att ingen kunde stödja ett förslag som sverigedemokraterna stod bakom. Helt sjukt! Men så är verkligheten tyvärr, än så länge. Jag är övertygad om  att det kommer att förändras om inte övriga partier vill gräva sin egen grav förstås.


Max Andersson anser att sverigedemokrater skall uteslutas från alla medlemsorganisationer!
Vad har Max Andersson för begrepp om demokrati, yttrandefrihet, åsiktsfrihet?  Har aldrig Max Andersson hört talas om "alla människors lika värde". Nej, jag misstänkte det. Det är en sak att prata och tala om det och beskylla andra för att inte leva upp till det men en helt annan sak att leva upp till det själv. Då kommer det rätta jaget fram!


Jag misstänker att Max Andersson menar att inga sverigedemokrater skall få vara med i fackliga organisationer, han kan ju anmäla att jag är medlem i Unionen (f.d. SIF), så får vi se om de vill utesluta mig.
Undrar om Max Andersson anser att sverigedemokrater även skall uteslutas från IKEA-family, COOP och t.ex. idrottsföreningar som Kalmar FF och liknande.


Sedan uppmanar han sverigedemokraterna "att hålla tyst om Lissabonfördraget". Jag förstår att miljöpartiet är väldigt rädda för den politik och EU-kritik som sd framför vilket kommer bli mycket besvärande för ett miljöparti som håller på att svänga i EU-frågan inför nästa års val till EU-parlamentet. Men att be någon hålla tyst påminner mer om f.d. Sovjetunionen än Sverige.

Max Andersson låter som en ärkekommunist som gått och blivit lite miljövän för att kunna vinna lite fler väljare!

  

Ju mer man engagerar sig i politik desto fler inkompetenta personer stöter man på men Max Anderssons mail tar nog priset så här långt. Men samtidigt är jag inte förvånad.


Följande uppdrag har Max Andersson som riksdagsman.

Hur kan en person med dessa uppfattningar om demokrati sitta som suppleant i dessa utskott, obegripligt!

Hur miljöpartiet kan ha en person med dessa odemokratiska uppfattningar i sin styrelse är för mig fullständigt obegripligt. När man sedan även vet att han sitter riksdagen och leder miljöpartiet i EU-frågor blir jag mörkrädd och mycket beklämd.

Max Andersson skall för övrigt vara son till vänstertidningen Östrans politiske chefredaktör Jan G Andersson enligt ett tips jag fått idag.
Sådan far sådan son, finns de ju ett talesätt som säger.


UPPRÄTTELSE FÖR SVERIGEDEMOKRAT


Kent Ekeroth talar under den pågående Norrlandsturnen.

Kent Ekeroth, sverigedemokraten som fick sparken från ambassaden i Tel Aviv 2006, fick idag upprättelse när justitiekansler Göran Lambertz beslutat att det var ett brott emot svensk grundlag.

Carl Bildt och utrikesdepartementet skall betala ett skadestånd på 30 000 kronor till Kent Ekeroth.


Detta kan också betecknas som ett genombrott för sverigedemokraterna! Jag tror det är första gången som en sverigedemokrat får rätt i ett fall som utretts av JK.

Dessvärre tror jag inte enbart att det beror på att justitiekansler Göran Lambertz enbart följt lagen.

Jag tror att sverigedemokraternas framgångar i opinionen även spelar in i hur JK beslutat i denna fråga. Hade sd fortfarande haft opinionssiffror på 1-2 procent är jag inte så säker på att utslaget blivit detsamma.

Med 5,5 procent i sista opinionsundersökningen är det nog så att även JK blir påverkad och inte kan fatta vilka beslut som helst.


ÄR FRA-DEBATTEN VIKTIGARE ÄN LISSABONFÖRDRAGET?

       ELLER  

Vilken flagga skall vaja på svenska flaggstänger i framtiden?

Jag anser att den debatt om FRA-lagen som pågår i media har antagit rent sjukliga former. Sveriges befolkning får nu svart på vitt hur vänsterstyrd media är.

Jag har inte tagit ställning i FRA-debatten då jag är för dåligt påläst men frågan handlar om integritet kontra rikets säkerhet. Med tanke på den stora invandring som skett och då speciellt från muslimska länder och att Sverige idag har 400 000 - 500 000 muslimer så har jag stor förståelse för att denna gruppen invandrare med religösa fanatiker måste hållas under uppsikt. Kan man mörda sina döttrar av så kallade hedersskäl kan man med största sannolikhet också begå värre saker mot "otrogna" svenskar. Vi har redan sett många exempel på att just denna grupp stödjer terrorverksamhet, t.ex. den somaliska förskolan Bismihali i Rinkeby. Bismihali betyder för övrigt "I Guds namn" eller "i Allahs namn" läs mer om detta i Merit Wagers blogg.


Lissabonfördraget däremot lyser fullständigt med sin frånvaro i media eller i debatten. Detta finner jag helt sanslöst och fullständigt obegripligt med tanke på dess konsekvenser för den svenska befolkningen.


Så här skrev en politiker i en debattartikel helt nyligen som faktiskt publicerades mitt i FRA-debatten i Barometern..


"Den nya "grundlagen" skulle ha inneburit en massiv överföring av makt till EU och dess institutioner, Sverige och medlemsländerna skulle förlorat inflytande på nästan 100 politikområden. På centrala områden, såsom straffrätten, skulle Sveriges självbestämmande ha inskränkts. Unionen skulle alltmer ha fått karaktären av militärallians, i Lissabonfördraget stod det klart och tydligt i artikel 42 att EU på sikt skulle skapa ett gemensamt försvar. Unionsrätten skulle formellt ha överordnats Sveriges grundlag. EU skulle i praktiken ha fått en president och en utrikesminister med stora befogenheter att styra över medlemsländerna. Lissabonfördraget skulle därmed ha lett till inskränkning av Sveriges självständighet och möjlighet att tala med en egen röst i världen."


Har Sveriges självständighet inget värde för befolkningen och media i detta land?

Någon annan tolkning kan jag inte göra när jag läst tidningarna de senaste månaderna. FRA och FRA och återigen FRA, dag ut och dag in, men inte ett enda ord om Lissabonfördraget.


NÅGOT ÄR VÄLDIGT SJUKT!

  

Det borde faktiskt vara tvärtom, anser jag. Lissabonfördraget kommer att förändra betydligt mycket mer för varje svensk än FRA-lagen. Den kommer inte påverka 99,9 procent av befolkning ett enda dugg.Sarkozy menar tydligen att irländarna är knäppa i ..............


Är det media som inte vill ha en debatt om Lissabonfördraget?

Svensk media ägs ju till stor del av intressen som vill driva igenom en ratificering av Lissabonfördraget i Sverige trots att Irland sagt nej i en folkomröstning och att därmed fördraget skulle hamnat i papperskorgen för andra gången.

Då passar ju FRA-debatten väldigt bra som ersättning i media och kan hålla Lissabonfördraget borta från alla debattsidorna i tidningarna.


VILL VERKLIGEN SVENSKEN LÄMNA IFRÅN SIG SIN SJÄLVSTÄNDIGHET TILL EU?

Jag har ställt följande fråga till samtliga 349 ledamöter i riksdagen. Vilken fråga är viktigast för dig som politiker FRA-lagen eller Lissabonfördraget?


Jag kommer redovisa svaret så småningom men än så länge har bara 14 av 349 ledamöter svarat på mitt mail. Jag kan dock redan nu säga att jag fått uppseendeväckande svar som kommer ge upphov till nya inlägg på min blogg.


LEX-NYBRO?

I Nybro pågår en strid mellan Nybro kommun och en 84-årig makedonisk kvinna eller rättare sagt med hennes son. Sonen kräver att få bli anställd av Nybro kommun som anhörigvårdare till sin mamma.


Nybro kommun har sagt nej till detta men mannen överklagade till Länsrätten i Kalmar Län som gav mannen rätt. Nu har Nybro kommun överklagat detta beslut till Kammarrätten.


Den 84-åriga makedoniska kvinnan vägrar eller rättare sagt vill inte ha främlingar i sitt hem, dessutom pratar hon ingen svenska enligt sonen som tydligen för hennes talan i alla sammanhang. Den hemtjänst som Nybro kommun erbjuder duger tydligen inte åt kvinnan trots att kommunen kan erbjuda personer som delvis pratar kvinnans hemspråk.


"Mamma kan inte prata svenska, men ändå tycker inte omsorgen i Nybro att det är skäl nog för att bli vårdad av en anhörig, säger sonen uppbragt"

Enligt Kalmar Läns Tidning.


Sonen menar tydligen att alla som inte har svenska som modersmål skall har rätt till anhörigvårdare på sin ålderdom, jisses vad vi har skämt bort dessa invandrare.

Kvinnan har också en "viss sorts mattraditioner" från hemlandet och äter inte vad som helst och det kan inte hemtjänsten bistå med enligt sonen.


Sonen går till hårda angrepp på Nybro kommun i en artikel i Kalmar Läns Tidning där man kan läsa bland annat följande.


"Här i Nybro gör man tvärt emot vad regeringen säger om att hjälpa en 84-årig sjuk människa. Det skall sparas och nu skall min mamma vara med och betala för de misstag politikerna gjort när de kört kommunen i botten."

  

Sedan tar sonen till det mest klassiska argumentet av alla när det gäller invandrare och det argument som alla naiva politiker har så svårt att värja sig ifrån då han anklagar kommunen för att bevilja andra anhöriganställning då han säger.


"Är det för att det finns skillnad på förnamn och efternamn eller?"


Nu är han och hans mamma diskriminerade av Nybro kommun p.g.a. att han är invandrare. Får han fundera ett tag till så har de säkert också blivit kränkta av Nybro kommun och av det svenska samhället. Anmälan till DO kommer med det snaraste, kan man anta.


Har sonen aldrig funderat på att hjälpa sin gamla mor utan ersättning? Detta är ju något som är mycket vanligt i hans hemland och kanske ännu vanligare i välfärdslandet Sverige, bland svenskar.


Nej, om det inte passar i Sverige så föreslår jag att han tar med sig sin mor och hela familjen och flyttar tillbaka till Makedonien, där kan han säkert få betalt för att vårda sin gamla mamma.


Om Kammarrätten går på samma linje som Länsrätten gjort kan denna dom bli prejudicerande.

Då blir det inte roligt för landets kommuner som kommer att överösas med ansökningar från invandrare som vill bli anhörigvårdare för sin gamla far eller mor, som inte kan prata svenska och har speciella mattraditioner. Dessutom är det ett enkelt sätt att tjäna pengar på för invandrare.


Kommer ännu en gräddfil skapas för denna grupp människor i vårt samhälle?

Tyvärr finns inte Kalmar Läns Tidnings artikel på nätet där ovanstående citat från sonen finns.

Barometern har även skrivit om detta men tydligen inte talat med kvinnans anhöriga. Läs artikel.
Artikeln i Kalmar Läns Tidning är givetvis mycket bättre än Barometerns artikel som präglas av tidningen pk-journalistik då t.ex. kvinnans nationallitet inte anges i artikeln. KLT är betydligt mycket mer rakare på sak och hymlar inte med fakta.


SD STÖRRE ÄN KD OCH CENTERN I NY UNDERSÖKNING

Media mörkar Sentio Researchs nya opinionsundersökning där Sverigedemokraterna är större än både kristdemokraterna och centerpartiet.


Aftonbladet har gömt undan undersökningen från sin webbsida och redovisar inte övriga partiers siffror. Snacka om hyckleri från denna sossetidning. Läs tidningens lilla notis.


Vilka medier kommer redovisa denna undersökning? De som inte gör det bör alla svenskar se och läsa med stor skeptiskhet.


Skall bli mycket intressant hur SVT, TV4 och Svd och DN kommer rapportera om denna opinionsundersökning.

En av få tidningar som har en artikel om detta är Västerbottens Folkblad och som även försöker analysera. Björn Söder kommenterar i artikeln med följande analys.

"- Jag tror att det finns flera faktorer bakom uppgången. En är vår inställning till Lissabonfördraget där vi, kanske tillsammans med vänsterpartiet, är de enda motståndarna. En annan är att våra kommunpolitiker bedrivit ett bra arbete runt om i landet, säger Sverigedemokraternas partisekretare Björn Söder"

En får tacka för den uppmuntrande analysen från Björn Söder.

sverigedemokraternas hemsida finns hela undersökningen.


 • Sverigedemokraterna 5,5 (4,1)
 • C 4,9 (5,5), Fp 5,9 (6,0), M 21,2 (19,8), Kd 3,7 (3,7) = 35,7%
 • S 42,2 (45,4), V 6,6 (5,3), Mp 6,4 (6,5) = 55,2%
 • Övriga 3,6 (3,6)


 • EN HÄRLIG ”FÖRBANNAD PLATS”

  Vad är det för fel Nanne Bergstrand?


  Hur många allsvenska tränare skulle kalla hemmaarenan för en "förbannad plats" efter följande hemmafacit.


  Kalmar FF - Ljungskile SK 3-1

  Kalmar FF - GAIS 4-0

  Kalmar FF - Hammarby IF 1-0

  Kalmar FF - Helsingborg IF 4-2

  Kalmar FF - Trelleborgs FF 1-0

  Kalmar FF - Djurgården IF 5-1

  Kalmar FF - Halmstads BK 1-1

  Kalmar FF - Malmö FF 3-2

  Kalmar FF - AIK 3-2


  Ingen förlust på 9 hemmamatcher, utan 8 vinster och en oavgjord, vilket ger 25 poäng av 27 möjliga på den förbannade arenan Fredrikskans. 25 mål på nio matcher vilket ger nästan 3 mål varje match. Vilken tränare skulle vara missnöjd med det på hemmaarenan?


  Även vid gårdagens presskonferens attackerar Nanne "arenan".


  Han tackar för kvällens regn och att alla i publiken som blev genomblöta. Nu tror jag ingen av beslutsfattarna stod ute i regnet, de satt säkert på huvudläktaren (södra) väl skyddade från blåsten (sydlig) och regnet. Jag kan meddela Nanne att jag satt under tak på fjärde raden på norra läktaren men blev ändå blöt i regnet p.g.a. den hårda blåsten som blåste in regnet på läktaren.

  Han avslutar presskonferensen med att "annars kan vi slå ihop den här skiten". De sportsliga resultaten tycks inte vara så viktiga längre.


  Nanne tycks ta varje chans att "lobba" för en ny arena och sätter därmed en enorm press på den styrande vänstermajoriteten med Johan Persson (s) i spetsen.


  Kommer Johan Persson bemöta kritiken?  Eller är media för fega för att ställa de tuffa frågorna till kommunalrådet?

  Igår hade Barometern ett helt uppslag med en intervju av Johan Persson. Arenan borde varit ett stort ämne men på hela detta uppslag fanns endast dessa märkliga ord om arenan. Är detta ämne tabu för media och kommunalrådet?


  Ynka en enda liten mening om arenan, vilken journalistik från Barometerns sida. Även om meningens innehåll är väldigt intressant och tyder på att det finns en växande opinion för ett ombyggt Fredrikskans p.g.a. de ekonomiska ramarna spruckit när det gäller en ny arena.

  Kurt Lundgren kommenterar mitt inlägg på bloggen "KalmarTidning"


  SVERIGE FORTFARANDE "BÄST" I ”KLASSEN”

  Sverige står fortfarande i en klass för sig i Norden när det gäller asylsökande. Antalet asylsökande till Danmark blir allt mindre framförallt från muslimska länder.

  Till Sverige fortsätter dock människor från just muslimska länder att söka asyl i lika stor omfattning som tidigare. Regeringens naiva och ohållbara inställning till denna ström av "lycksökare" kommer att leda till fortsatta och nya problem i samhället. Kostnaderna för samhället (kommuner och landsting) kommer att rusa i höjden. Till följd av detta kommer nya besparingar att ske inom skola, barnomsorg, sjukvård och äldreomsorg.

  När nu alla tecken även tyder på att det sker en "tvärnit" i den ekonomiska utvecklingen kommer detta med stor sannolikhet drabba den offentliga verksamheten hårt.


  Här kommer några diagram som visar ASYLLIGAN I NORDEN.  I både Danmark och Finland har mindre än 1000 personer sökt asyl under de sex första månaderna under 2008. När vi sedan vet att dessa länder är väldigt restriktiva med uppehållstillstånd förstår alla att det endast handlar om några 100-tal som kommer att få uppehållstillstånd. I Sverige har däremot mer än 12 000 sökt asyl under de första sex månaderna.

  Ställer sig ingen i riksdagen frågan, Varför?  När det gäller ensamkommande barn ser det i stort sätt ut på samma sätt. Till Sverige kommer fler ensamkommande barn per månad än vad det gjort till Danmark och Finland på sex månader.  Anhöriginvandringen är lika skrämmande och förvärrar situationen eller gör det omöjligt att assimilera dessa människor i det svenska samhället. (Siffran för Finland har jag inte kunnat få fram.)

  Det som ändå gör mig mest orolig är den stora strömmen av asylsökande från muslimska länder. Enligt vissa källor finns det redan 500 000 muslimer i Sverige och det fylls på i en jämn ström från länder i tredje världen.

  Här finns nog den största anledningen till FRA-lagen men det vill givetvis ingen av alliansens företrädare nämna. Ibland dessa asylsökande finns säkert många "vildhjärnor" som kommer skapa bekymmer i vårt land och hålla SÄPO sysselsatt med diverse övervakning. Oavsett om FRA-lagen blir verklighet måste de poteniella terrorister bland dessa asylsöakande som söker sig till Sverige övervakas annars riskerar Sverige att bli ett terroristcentrum i norra Europa.  Alla som följer utvecklingen inom de olika befolkningsgrupperna vet att just somalier är de kostsammaste för det svenska samhället. Enligt en rapport förvärvsarbetar endast 4 procent av kvinnorna och 19 procent av männen. Ändå hävdar t.ex. socialdemokratiska kommunalrådet i Kalmar Birgitta Elfström att de berikar vårt land. Hur den ekvationen går ihop har aldrig jag begripit. Göteborgs Postens artikelserie om somalier var väldigt upplysande. Danmark vet i varje fall hur man skall handskas med personer från dessa länder.  Vilka arbetsplatser i Sverige kan ta emot dessa somaliska kvinnor? Hur många av dessa kan läsa och skriva?
  Hur många av dessa kommer någonsin förvärvsarbeta i Sverige?


  BRÅK PÅ FLYKTINGFÖRLÄGGNINGAR

  Med jämna mellanrum kan man läsa i media om bråk på flyktingförläggningar. I veckan kunde vi läsa om ett storbråk på en flyktingförläggning i Norge.


  "Angriparna var tjetjenska män som ville göra upp med kurder på förläggningen. Fem personer har gripits.
  - De var beväpnade med pistoler, knivar, järnstänger och en hammare, säger Khalil Alkhalidi till Verdens Gang."

  Citerat från Expressen.


  Även i Kalmar län förekommer denna typ av bråk. I Virserum ledde ett jätteslagsmål till att ett antal personer fick flyttas till en annan flyktingförläggning i Malmö.


  I Blomstermåla slogs ett 30-tal personer för en tid sedan.


  Jag har i tidigare i flera inlägg på min blogg tagit upp rena mordförsök på flyktingförläggningar eller i boende som migrationsverket har ansvar för.


  Frågan är hur mycket bråk och andra problem som finns på dessa förläggningar som aldrig kommer fram i media. Idag får allmänheten endast ta del av det som polisanmäls. Jag misstänker dock att personal på dessa anläggningar i det längsta undviker att inkalla polis eller att göra polisanmälan för att undvika uppmärksamhet. På Merit Wagers blogg kan man ibland läsa om detta smygande från ansvariga på migrationsverket.

  Civilkuraget hos myndighetspersoner i Sverige är tydligen på en mycket låg nivå.


  Medias sätt att följa upp dessa problem är också mer eller mindre obefintliga. De brukar inskränka sig till att de skickar ut någon reporter på aktuell förläggning för att leta upp en asylsökande så kallad "flykting" som är högutbildad och som kan berätta en "snyfthistoria" om hur eländigt allt är men som samtidigt prisar Sverige. Sedan gäller det att hitta en flyktingsamordnare som kan berätta hur duktiga och välutbildade alla asylsökande är och att det inte finns några problem utan allt beror på "missförstånd" mellan olika befolkningsgrupper.

  Inte undra på att journalistkåren i Sverige får allt större trovärdighetsproblem.

  Jag finner det mycket anmärkningsvärt att människor som söker asyl i Sverige och menar att de flyr från förföljelse på grund av politiska, etniska eller religiösa orsaker inte kan leva i stillsamhet när de fått en fristad i Sverige. De har fått lära sig alla sätt för att påverka myndigheter och hur de skall "agera" för att få uppehållstillstånd i Sverige men någon respekt för andra människor eller vissa befolkningsgrupper tycks de sakna.

  De tar med sig sina motsättningar till det "nya landet" och ge uttryck för dem i sina handlingar. När dessa människor inte klarar av att hantera sina aggressioner mot andra människor på en flyktingförläggning är det inte svårt att räkna ut hur det kommer att bli i fortsättningen.


  Jag tror att många svenskar har blivit immuna mot allt detta. Vi reagerar inte längre på artiklar eller inslag i media där invandrargrupper bråkar med varandra eller till och med försöker mörda varandra. Det handlar om vi och dem! En majoritet av svenskarna bryr sig inte längre om dem, ingen har längre energi att bry sig om dessa religiösa fanatiker eller med annan kulturell bakgrund så länge de härjar runt i Rosengård, Tensta, Ronna o.s.v.


  Sverige har blivit segregerat!

    

  Som tur är har Svensson över hela landet nu äntligen börjat få upp ögonen. Nu är det inte längre bara skåningar och vissa storstadsregioner som börjat drabbas av diverse "fenomen" utan det har spridit sig till i stort sätt hela landet. Även i Norrlands inland har det börjat att "knorras" en del och det lär öka i styrka över hela landet.


  Det är ingen utveckling jag applåderar men den har det goda med sig att fler och fler personer ser Sverigedemokraterna som ett politiskt alternativ, vilket inte minst den senaste tiden opinionsundersökningar visat.


  Idag är nog de flesta politiska bedömare enade om att sd kommer att göra sitt intåg i Sveriges riksdag år 2010. Därmed kommer blockpolitiken utsättas för mycket stora påfrestningar och det skall bli väldigt intressant att se hur de så kallade etablerade partierna kommer att formera sin valstrategi fram till valet 2010.


  Läs artikel i Dagen om Sverigedemokraterna och blockpolitiken.


  RSS 2.0