SOM MAN BÄDDAR FÅR MAN LIGGA

Upprördheten är uppenbarligen stor över hur det schweiziska folket röstade om ett förbud av uppförandet av nya minareter.

Sveriges utrikesminister Carl Bildt anklagar hela det schweiziska folket för att ha fördomar! Ett ganska magstarkt uttalande från en utrikesminister som istället borde acceptera en demokratisk folkomröstning och istället försöka förstå varför det schweiziska folket röstat för ett förbud.

"Minareterna är våra bajonetter, moskéerna våra baracker, de troende våra soldater."

Turkiets nuvarande pro-islamistiske premiärminister Recep Tayyip Erdogan i ett tal 1997.

Att valet i Schweiz i själva verket handlat om ett NEJ till den islamisering som råder i hela Europa talas det väldigt tyst om i svensk media. Där är istället tidningarna och morgonsofforna fyllda av ”experter” som kallar resultatet en skam för Europa. GeeJag ställer mig frågan hur många andra länder som skulle folkomrösta på samma sätt om de nu fick chansen. Min gissning är att det skulle vara många länder.

Geert Wilders i Holland kräver nu att en liknande folkomröstning skall genomföras i Holland. Detta har vi inte kunnat läsa om i svensk media men i Danmark går det givetvis bra att skriva om detta krav.
Även Pia K i Danmark vill genomföra en liknande folkomröstning, enligt TT

Carl Bildt tycks vara en av dessa människor som vare sig har sett eller hört något. Han tycker säkert att Irans president Mahmoud Ahmedinejad är en trevlig person. Att han förnekar förintelsen är väl inte så mycket att bry sig om. Inga fördomar mot muslimer här inte!

Jag rekommenderar de som inte såg gårdagens Dokument utifrån i SVT2 att se programmet. Då får alla svar på varför det schweiziska folket röstade som gjorde igår. Carl Bildt borde själv se programmet så kanske han blir lite mer försiktig med att slänga ur sig anklagelser om fördomar till hela det schweiziska folket.

Så länge världens muslimer stillasittande låter muslimska terrorister härja världen över och islamister begår det ena övergreppet efter det andra mot sina medmänniskor i Allahs namn så kommer ”fördomarna” bara att växa i den civiliserade världen mot islam och dess utövare. När man sedan dessutom förespråkar sharialagar och kvinnoförtryck kan bara svaret bli just "fördomar".

De enda som kan förändra utvecklingen är just muslimerna, om de nu har någon vilja till förändring. Annars gäller det gamla ordspråket.

Som man bäddar får man ligga!


NEJ TILL FLER MINARETER I SCHWEIZDet gläder mig att Schweiz sagt nej till att det skall byggas fler minareter i landet.

Jag ställde mig frågan över hur stor skämighetsfaktorn var i detta alpland. Trots att det Schweiziska folkpartiet SVP är landets största parti är denna skämighetsfaktor väldigt stor. I opinionsundersökningar var det ett klart nej till förslaget 53 procent nej, 37 procent ja och 10 procent vet ej.

Resultatet blev i stort sett det motsatta!

Det viktigaste är kanske inte att det inte kommer byggas fler minareter i Schweiz utan den signal detta skickar ut till politiker i hela Europa och inte minst i Sverige. Nu tvivlar jag dock på att några riksdagspolitiker tar intryck av detta. Istället lär vi nog få se ett antal fördöma hela det schweiziska folket och kalla dem för rasister.

Med samma skämighetsfaktor i Sverige har Sverigedemokraterna ett stöd av ca 10 procent. Är det någon som misstror detta antagande?

SvD, DN

FÖRLJUGNA UNGA JOURNALISTER

Igår fick jag ett mail som både gladde mig men som samtidigt bekräftade hur illa ställt det är inom journalistkåren.

Här kommer inledningen på detta mail.

Hej Thoralf!

Allra först vill jag säga att du gör en fantastiskt bra och intressant blogg som jag läser varje dag. Du är en duktig grävare och oförtröttlig sanningssägare, och med det vinner du både intresse och respekt.

Jag är en pensionerad journalist med bl. a 22 år på DN bakom mig som jobbar i slutskedet på en bok om invandringspolitiken. Jag har jobbat hela året med detta och hoppas bli klar för utgivning i början av 2010, givetvis på eget förlag.

Jag har väntat länge på att någon yrkesaktiv journalist ska göra en bred faktabaserad genomlysning av detta viktiga samhällsområde. Men det har inte kommit någon, och jag har insett att det beror på att mina kolleger är både rädda och indoktrinerade.
Man måste tydligen vara pensionär för att våga ta itu med detta laddade område.

---------

Visst är det sorgligt att det är först när människor gått i pension som de vågar ta bladet från munnen och säga sin mening. Vad är det för samhälle som vi har skapat? Ett samhälle där makteliten slår sig för bröstet och anser sig stå över sina medmänniskor. Som inte det vore nog försöker man också bestämma vad människor skall tycka. Det är bara rätt åsikter och information som får publiceras i media.

Radio Kalmars intervjuer av Anders Johansson och Henrik Rydström är bara ett litet exempel på detta.

Ett annat slående exempel på detta är Vellinge och dess kommunalråd Lars-Ingvar Ljungman som nu gjort en ”kovändning” om flyktingar. Han har tvingats göra avbön inför öppen ridå av den svenska ”makteliten”. Inget kan få mig att tro att Lars-Ingvar Ljungman ändrat uppfattning i sin grundsyn. Jag är 100 procent övertygade om att han gruvligt grämer sig över sitt första pressmeddelande och att han inte istället inte höll en låg profil. Då skulle han fortfarande varit ”kung” i Vellinge idag.

Det finns inte en enda journalist i det här landet som ställt sig på Ljungmans sida och publicerat en artikel till stöd för honom. Varför? Svaret är ganska enkelt, ingen vågar utmana ”makteliten”! Risken är alldeles för stor att man riskerar sin egen karriär eller till och med förlorar sin anställning och därmed sin inkomst. Du kan till och med bli ”brännmärkt” inom din yrkeskår och därmed inte få möjligheten till en anställning. Detta är svensk demokrati anno 2009.

Det är sorgligt, bedrövligt och minst sagt upprörande!

Det mest nedslående är ändå att det inte finns något ljus i tunneln heller. Visst det finns en och annan journalist som vågar skriva kritiska artiklar om t.ex. invandringen men ibland tror jag att det är makteliten som beordrar fram dessa artiklar för att inte deras åsiktsstyrning skall bli alldeles för uppenbar av gemene man.

Slutsatsen blir att ska man tro på en journalist bör du vänta tills han/hon gått i pension. Därmed blir också de unga karriärsugna journalisterna de mest förljugna!

På det lokala planet i Kalmar framstår Barometern mer och mer som rena skräckexemplet men det återkommer jag till i nästa inlägg.

 

 


IDAG RÖSTAR SCHWEIZIdag kan schweizarna säga nej till uppförandet av minareter. Muslimer hävdar att ett förbud skulle skapa konflikter mellan kristna och muslimer i Schweiz. Jag undrar om samma muslimer och imamer anser att det skall byggas kyrkor i t.ex. SaudiArabien.

Enligt opinionsundersökningar kommer 37 procent säga ja till förbudet medan 53 procent kommer att säga nej till förbudet. Övriga 10 procent har inte bestämt sig ännu.

Imorgon skall det bli väldigt intressant att se hur stor skämighetsfaktorn är i Schweiz.

Om den är på samma nivå som i Sverige kan det ändå bli ett nej till minareter.

SvD, DN

VARNING FÖR FOLKPARTISTERBarometern publicerade igår Anders Johanssons genmäle på Henrik Rydströms svar i debatten. Tyvärr finns inte Anders Johanssons genmäle på nätet men denna gång kan jag inte publicera det på min blogg.
Däremot har jag fått exklusive rätt till denna artikeln "Varning för folkpartister" skriven av författaren Anders Johansson.

Inget kan väl vara mer passande att publicera efter att vi igår fick beskedet att folkpartisten Cecilla Malmsten får posten som EU-kommissionär över migration, gränskontroll, asyl och polisarbete. En katastrof!

Godhet och högmod

                                                                En berättelse om folkpartiet

 

Folkpartisten Inger Hillmansson är oppositionspolitiker i Kalmar kommun. Min vän, den frejdade bloggaren Kurt Lundgren, beskrev henne en gång som en ”arg liten snärta”, på sitt ibland farbroderliga sätt. Andra har helt enkelt kallat henne tjatmoster.

Från säkert håll har jag också fått höra att hon vägrar att hälsa på meningsmotståndare som hon ogillar.

Nu har hon i ett inlägg på sin blogg på ett lika osportsligt som diffust sätt antytt, utan att nämna våra namn,  att docent Lars Berglund och undertecknad påminner om de ”bruna”, d v s vi skulle ha likheter med nazister.  Om detta finns en del att säga. Själv har jag i bok efter bok brännmärkt nazismen och ska inte orda vidare om detta. Lars Berglund är mycket kunnig person, specialist på kinesisk konst och utrustad med något så ovanligt som ett hederligt intellekt som skär genom all dumhet. En ärlig och sanningssökande människa, som jag lärt känna i hans texter.

Vårt brott? Ja, det började med att jag skrev en debattartikel som ifrågasätter den extremt dyrbara svenska invandringspolitiken. Utan att jag visste om det skrev sedan Berglund en artikel som mera i detalj redogjorde för kostnaderna. Båda artiklarna publicerades.

Sådant är debattklimatet, att man förknippas med nazism om man företräder en åsikt som inte är politiskt korrekt.  Hillmanssons koppling till de bruna är emellertid det vidrigaste invektiv jag blivit utsatt för under decennier av debatt i olika ämne. Om hon hade varit man hade jag tveklöst kallat henne en intellektuell skitstövel.

 Nu emellertid till saken, FOLKPARTIET. Med risk för att låta tjatig ska jag berätta om min farfar, Henning i Segelsberga, på sin tid folkpartistisk politiker och folkskollärare med sex barn. Han var ”idealist”, vilket i hans fall innebar att han hellre stoppade delar av sin usla lön i fattigbössan än gav sina båda äldsta söner ordentligt med mat. Den ena av dessa råkade vara min pappa, en mycket bra sådan dessutom. Men hela livet igenom fick han kämpa med en förstörd mage, säkerligen ett resultat av barndomens halvsvält.  Det här har bidragit till att ge mig ett visst förakt för personer som är goda på andras bekostnad. 

Hos folkpartiet tycks detta vara en livsnerv. Vi minns hur Bengt Westerberg under en tv-sändning reste sig upp och gick när Ny Demokrati kom in i riksdagen. Bakom den präktiga fasaden hos folkpartisten Westerberg  klappar ett hjärta som ogillar demokratiska rörelser i folkdjupet. Folkpartister tycks sålunda vara demokrater bara ibland, när det passar dem. Men då är de å andra sidan ovanligt rödkindade och goda.

Folkpartiet har starkt bidragit till att de fattigaste pensionärerna i vårt land fått sänkt pension, samtidigt som invandrarna får behålla sina bidrag ograverade. Jag anser att vi ska ha en generös flyktingpolitik i enlighet med FN:s konventioner,  men Sverige ska inte påta sig kostnaderna för att försörja migranter från Afrika och Mellanöstern i storleksordningen tiotusentals människor om året.

För ett antal år sedan invaldes jag i Smålands Akademi. Det är ett sällskap som tar sig på stort allvar under mottot ”snille och envishet”, trots att endast den ena komponenten i valspråket  var förhanden, därtill parad med ett rejält mått politisk korrekthet. Vid ett tillfälle fick någon för sig att föreslå Kofi Annan till pristagare, en nominering som egentligen endast visar att de småländska granskogssnillena ville in i lite finare salonger. Naturligtvis lämnade jag detta sällskap i vars mitt israelvännen och diktaturhataren Per Ahlmark kunde förtalas i godhetens namn. Nåväl, medlemskapet kittlade väl min fåfänga ett ögonblick och jag höll mitt ”inträdestal”. Samtidigt invaldes folkpartisten Birgit Friggebo. Till min förvåning talade hon om ”det bästa hon hade gjort under sin tid som politiker”. Här håller jag ett ögonblick andan. Jo, det var när hon gav ”amnesti” åt ungefär 70 000 människor på ett bräde efter kriget på Balkan, i stället för att utreda deras behov av skydd. Som folkpartist bortsåg hon givetvis från Sveriges och det egna folkets behov. Bland dessa människor fanns utan tvekan både kriminella element och krigsförbrytare. Men för en folkpartist  blir människor goda om de möts av godhet och servilitet. Fast det ska naturligtvis vara den rätta sortens godhet, den  folkpartistiska, den som så kongenialt  uttrycks i sången ”We hall overcome”. Lysande undantag är förstås Nyamko Sabuni  och Jan Björklund, men deras uppfattningar drunknar i såar av godhet.

För en tid sedan skulle den gode och extremt högt arvoderade Bengt Westerberg komma till Kalmar och hålla ett av sina inkännande föredrag. En kväll fick jag ett telefonsamtal från arrangörerna som undrade om jag kunde skänka en bok som skulle överlämnas till Westerberg. Man hade säkert tänkt sig någon av mina bilderböcker om Öland. Emellertid vaknade den trojanska hästen i mig och jag skänkte min bok ”Sanningen är originell”, som är en uppgörelse med just den svenska ”godheten” som bär folkpartiets särskilda kännemärke.  Jag är inte övertygad om att det var en uppskattad bok han fick av de snälla arrangörerna. 

Folkpartiet har inte sällan gjort sig känt som partiet som önskar sig en oreglerad invandring över öppna gränser.  De blivande folkpartisterna i liberala ungdomsförbundet, som är alldeles särskilt goda, uttrycker saken så här: ”Liberala ungdomsförbundet förespråkar fri invandring i en värld där höga röster önskar att den var invandringsfri…Men det är inte bara människor som måste söka trygghet någon annanstans som har rätt till rörligheten. Även de som vill byta jord under fötterna för att de är rastlösa, lycksökare, äventyrslystna eller kärlekskranka borde ha rätt att röra sig fritt.”

Jag är förvånad över att man inte inkluderar brottslingar, som med samma logik säkert skulle bli lika goda som folkpartister bara de fick en chans att börja om.

Det är befogat att utfärda en varning för folkpartiet och alla andra som försöker vara goda på andras bekostnad, inklusive biskopen i Växjö, som tycker att det är skam att vi inte tar emot ”flyktingbarnen”. Han ser inga komplikationer. Han är bara så rasande god. Men dessa unga män har ju ofta skägg! Ibland är de vare sig barn eller flyktingar. Min godhet vill jag i första hand reservera för de gamla tanter och farbröder som byggt upp det här landet och nu är undanskuffade till en vrå där de tvingas försöka klara sig på pensioner som är ungefär hälften så stora som de bidrag som utgår till invandrarnas anhöriga. Men börjar inte ”charity at home?”. Alla friska nationer ser i främsta rummet till sina egna. Därefter har politikerna rätt att i handling ge sig ut i världen. Dags för ett Dacke-uppror?

I min farfars fall berodde godheten säkert på att han ville visa sig på styva linan bland socknens storbönder och präst, d v s människor som hade det gott ställt. Jag vet inte inför vilka dagens folkpartister vill visa sig på styva linan?  Men en folkpartist behöver kanske inte ta hänsyn till så triviala ting som att de ekonomiska resurserna är begränsade?

De storordiga parollerna smälter som honung i munnen - men är i själva verket värre än våra fördomar därför att det saknas verklighet bakom dem.

Folkpartisternas godhet är i själva verket en godhet som bottnar i den bibliska dödssynd som kallas högmod. Det handlar således om en perverterad godhet, en godhet som biter sig själv i svansen.

Till politiker och andra med anlag för högmod vill jag därför säga: Sluta att vara så förbannat goda – på andras bekostnad!

                                     Anders Johansson, författare, KalmarOm Anders Johansson

MISSA INTE DETTA!
Hör Anders Johansson och Henrik Rydström i Radio Kalmar

Notera hur Anders Johansson i stort sett hela tiden blev ifrågasatt av reportern medan Henrik Rydström inte pressas det minsta utan får prata helt fritt. Inte en enda kritisk fråga till Rydström, utan det kammas medhårs hela tiden. Skrämmande journalistik!

Intressant fakta om Henrik Rydströms mångkulturella boende på Boholmarna.

SvD, SR, Sydsvenskan, DN

TRE CITATHäromdagen kunde man höra en gamle finansministern Kjell-Olof Feldt och Expressens Anna Dahlberg vara rörande överens om att riksdagspartierna skall försöka blockera Sverigedemokraterna om vi kommer in i riksdagen 2010. På frågan om de inte tyckte detta var odemokratiskt svarade båda NEJ. Lyssna på inslaget.

Det som alltid slår mig är att dessa pk-journalister aldrig ställer dessa personer mot väggen varför ett samarbete med Sverigedemokraterna är så omöjligt. Skulle de antyda något åt det hållet så kan alla svaret! ”Alla människors lika värde” eller ”SD:s människosyn” och med detta svar nöjer sig dessa pk-journalister då ett ifrågasättande av detta skulle äventyra deras egen karriär.

Det samma gäller Vellinge kommun och ensamkommande barn. Jag har inte hört en enda journalist ställa följande fråga. Varför kommer så många ensamkommande barn till just Sverige?

När vattnet börjar rinna över badkarskanten så stänger du av kranen! Men tydligen inte riksdag och regering, de vrider på kranen ännu mer.

Idag är det fler och fler människor i Sverige som förstår att det är dags att börja stänga av kranen. När till och med ministrar börjar tala om ett nära förestående sammanbrott i flyktingmottagningen borde han ju komma till samma logiska slutsats men så är inte fallet. Istället skall man tvinga på kommunerna ännu fler ”flyktingar”.

När sedan riksdagspartierna sedan gör allt för att stoppa det enda partiet som vill stänga av kranen, kan utvecklingen bara bli en, Sverigedemokraterna gynnas och kommer att växa.

I DN finns idag en artikel som belyser detta väldigt väl hur de så kallade etablerade partierna målat in sig i ett hörn. Jag har plockat ut tre citat från artikeln som visar att hur de än vrider och vänder sig så har de ändan där bak. Oavsett om det är Sahlin eller Reinfeldt.

”Det gäller att hålla fast vid den grundläggande konflikten i Sverige som är mellan höger och vänster. Om man skapar en blocköverskridande allians så gynnar det Sverigedemokraterna, säger Demker
.”

”Men om man efter valet försätter sig i en situation där man blir beroende av Sverigedemokraterna kommer de att växa och växa, säger Sahlin.”

”Att bråka inbördes om hur man ska bemöta dessa partier gynnar bara Sverigedemokraterna.”

Som Sverigedemokrat kan man bara konstatera att det bara blir bättre, bättre dag för dag.

Helt ”plötsligt” har svenska folket fått ett nytt trovärdigt alternativ till valet 2010, Sverigedemokraterna och slipper nu välja mellan pest eller kolera.

Grattis till hela det svenska folket.

 


MÖRBYLÅNGA KOMMUN BACKAR

Efter mitt avslöjande på bloggen att boendet för ensamkommande barn skall fira en muslimsk offerhögtid med öländsk halalslakt av lamm så backar nu Mörbylånga kommun.

En av mina läsare på bloggen blev så upprörd av det att han har skickat mail till Mörbylånga kommun och fått nedanstående svar från kommunens flykting samordnare samt från ansvarig på kommunen.

Det är med ett leende jag läser hennes förklaring att man redan igår ändrade sitt beslut.


Hej!

Jag håller helt med dej, att vi skall följa svensk lagstiftning. Som väl är så är halalslakt förbjuden i Sverige och vi får verkligen hoppas att dom bestämmelserna kommer att finnas kvar. Jag har själv arbetat på KLS i Kalmar och känner väl till bestämmelserna.

Jag har pratat med Rena och hon lovar att de slaktkroppar de har för avsikt att köpa är slaktade enligt svensk lagstiftning.

Jag förstår mycket väl din reaktion, men enligt Rena så går det rätt till.

Tack för att du hörde av dej

Mvh Göran

Goran Backrot
Ryd 132
386 95 Färjestaden
0485-37026, 070-5732890
[email protected]


Hej ! 
Ja, det stämmer rätt att vi ska fira en muslims högtid med killarna. För det skulle vi ha köpt kött från en bonde. Det skulle slaktas med de normer och regler som finns och sköts i Sverige. Men den som skulle ordna köttet från bonde blev sjuk och igår diskuterades frågan i arbetsgruppen och vi har ändrat våra planer. Vi ska köpa köttet i City Gross istället. Killarna är informerade om detta.

Vi ska fira den muslimska högtiden med tanke att ge ungdomarna möjlighet att bibehålla sin kultur och traditioner. Det är ett av våra mål i verksamheten.

Tack för mejlet!

Bästa hälsningar
Rena Seidova

Flyktingsamordnare
Flyktingmottagningen i Mörbylånga kommun
Mörbylånga kommun
Trollhättevägen 4
386 80 Mörbylånga
tele: 0485-47485
mob:0703-021459
e-mail:
[email protected]


Hur många tror att det beror på att bonden blivit sjuk? Eller är det avslöjandet på min blogg som förändrat planerna?


MÖRBYLÅNGA KOMMUN FIRAR MUSLIMSK OFFERHÖGTIDJag fick idag ett anonymt samtal från en person som ville informera mig om vad som kommer att hända på Mörbylånga kommuns boende för ensamkommande barn. En muslimsk högtid skall firas då det både bland de ensamkommande barn och personalen finns muslimer.

”Under 2009 börjar Ramadan den 21-22 augusti. Eid al-Fitr, som markerar slutet på Ramadan är den 20-21 september. Eid Al-Adha blir den 27 november och det nya islamiska året (1431 för de flesta inriktningar) blir den 18 december.

Eid al-Adha (Offerhögtiden)
Infaller den sista och tionde dagen av vallfärden. Under denna dag kastar muslimer stenar på stenpelare som symboliserar Satan. Enligt traditionen frestade satan Abraham att inte lyda Guds befallning att offra sin son Ismael, men Abraham drev bort honom med stenkastning. Pilgrimerna slaktar denna dag får till åminnelse av Abrahams offer. Köttet delas ut till de fattiga.”
Länk till fakta.

Offerhögtiden skall givetvis också firas med offer. Enligt denna person har man redan avtalat med en öländsk bonde som kommer att leverera ett lamm till boendet. Detta lamm skall då givetvis offras genom halalslaktning.

Är detta verkligen sanktionerat av socialnämnden i Mörbylånga kommun?

Halalslakt är inte tillåten i Sverige och dessutom tro jag inte att detta boende är godkänt för slaktning, så bara det är brottsligt.

Möjligen är detta en eftergift för den Algerier som bor på boendet och som har klagat på maten och personalen som han anser är rasister. Läs om detta i mitt tidigare inlägg.

Om nu dessa uppgifter är korrekta bör Mörbylånga omgående slå igen detta boende och avskeda personalen. Uppenbarligen fungerar inte boendet särskilt bra med tanke på de händelser som inträffat.

Mörbylånga kommun försökte också skicka tillbaka denna Algerier till Malmö men Migrationsverket vägrade tydligen ta tillbaka personen. Motiveringen skall vara att har Mörbylånga tagit emot personen så har man också ansvaret.

Hans uppträdande med hot mot personalen och sönderslagna inredningar gör att Mörbylånga nu blir tvungna att placera honom på ett annat boende där kostnaden ligger på ca 3 000 kronor/dygn, vilket motsvarar ca 90 000 kronor/månad. Enligt uppgift skall han vara placerad i minst sex månader på detta boende vilket kommer kosta Mörbylånga kommuns skattebetalare drygt 500 000 kronor.

Grattis Mörbylånga kommun!

Frågan är om denna offerhögtid firas på alla boende för ensamkommande barn i hela riket?


ENSAMKOMMANDE BARN SEXTRAKASSERAR

Läs och lyssna på inslag från Radio Skaraborg.


RINGAREN FRÅN SOMALIA

I Kalmar har vi inte Ringaren i Notre dame utan Ringaren från Somalia. Jag har skrivit om den här ”ringaren” i ett tidigare inlägg.

Enligt åtalet har Somaliern ringt till Syrien, Saudiarabien och Somalia för 93 306 kronor från den 17 november 2007 till den 22 maj 2008. Dessa samtal har nästan uteslutande utförts under kvälls eller nattetid. Jag har sedan två veckor begärt att få ut dessa specificerade telefonräkningar från kommunen men ännu inte lyckats med detta, vilket är mycket anmärkningsvärt, då det rör sig om offentliga handlingar.

Nu har jag även tagit del av åklagarens förundersökning och hittat en hel rad intressanta detaljer.

Det framgår av materialet att det ringts betydligt fler samtal till ovanstående länder plus Storbritannien under nattetid utöver de samtal som somaliern erkänt att han ringt. I förhören förnekade han helt att han ringt några samtal men när bevisen och samtals listor lades fram har han erkänt vissa samtal.

Ett exempel kommer från den 5 februari 2008. Följande samtal har erkänts.
Personen har alltså suttit i mobiltelefonen mer eller mindre hela natten. 5 timmar och 14 minuter under en natt till en kostnad av 2 904,78 kronor. Till detta skall också moms läggas till om 25 procent vilket ger 3631 kronor att betala för Kalmar kommun.

Till saken hör också att han under samma tid lyckades det ensamkommande barnet få en skuld på sin privata mobiltelefon på 12 000 kronor innan han stängdes av från operatören.

Detta ensamkommande barn har med stor sannolikhet även lämnat oriktiga uppgifter i sin asylsökan. Enligt personalia är han ogift men vid förhören framgår det att han är gift och att det bland annat är till sin fru som befinner sig i Syrien som han ringer om nätterna. Det innebär i så fall att han kom till Sverige 2006/2007 som 16-17 åring och var gift. Är det ännu en person som är betydligt äldre än han uppgett

Nu har han betald lägenhet av Kalmar kommun och bidrag för sitt uppehälle. Nu väntar vi bara på hans fru som enligt polisanmälan är handikappad och inte kan försörja sig själv skall komma till Sverige som anhörig. Sedan kommer förstås resten av släkten.

Grattis Kalmar kommun!

Jag återkommer med mer vad det gäller detta ärende. Jag tror det döljer sig mera att berätta om.

OBS
Webblogg håller på att byta ut sin databasserver vilket innebär störningar just nu på bloggen!


MIN FILMKlicka på bilden eller använd länken nedan. 

http://www.tackfilm.se/?id=1259016236500RA13


NYTT BESÖKSREKORD!


Drygt 9700 besökare under vecka 47.

Förra veckan gav ett nytt besöksrekord på bloggen, det retar säkert en del av våra politiska motståndare. Att Vellinge kommuns nej till "ensamkommande unga muslimska män" är säkert en stor bidragande orsak.

Nu är frågan om bloggen skall passera 10 000 besökare/vecka innan nyår?

Utvecklingen av bloggen är mycket intressant ur många olika perspektiv. Jag har knutit kontakter med väldigt många människor, alltifrån personer som jobbar i Afghanistan till "etablerade" politiker i Sverige. Tipsen till bloggen strömmar också in och det är både anonyma och kända personer. Det som är speciellt intressant är att flera journalister har börjat tipsa mig om diverse saker. Jag tolkar det som att det jäser inom journalistkåren när de vänder sig till mig om saker som de tydligen inte själva kan skriva om.

Att pk-media har stora bekymmer över min blogg får jag ständigt bevis för men det är bara roligt att reta dem lite.

Allt detta är en bekräftelse på att jag är på rätt väg och sporrar mig att fortsätta. Idag har jag så många uppslag till inlägg att jag blir tvungen att lägga dessa på hög då tiden inte riktigt räcker till.

När det gäller Vellinge och moderaterna har det de senaste dagarna kommit flera alster på nätet som man kan skratta åt. Här kommer några exempel.


Se filmen genom att klicka här eller på bilden.

Filmen med "Hitler" har också fått ny text med anledning av Vellinge. Tänkvärd? Ta den med ett gott skratt! Jag vill inte ha några nazistkopplingar i kommentarerna. 


ENSAMKOMMANDE BARN DÖDSHOTAR

"En person från Algeriet sitter anhållen efter dödshot mot personalen på flyktingmottagningen i Mörbylånga.
– Enligt honom är personalen rasister, dessutom finns det ingen internetuppkoppling, berättar polisman Bo Johansson efter ingripandet."

Något som alla personer som tycker att Vellinge skall ta emot så kallade ensamkommande barn borde läsa.
När man sedan fortsätter att läsa artikeln i Ölandsbladet blir man väldigt upprörd. Sätt det här "barnet" omgående på första flyget till Algeriet.

"Den anhållne har under en tid funnits på Mörbylångas mottagning för ensamkommande flyktingbarn för att vid ett flertal tillfällen utmärkt sig på ett negativt sätt.
– Det har varit rena skytteltrafiken dit ner, berättar polisman Bo Johansson och beskriver den anhållne som svårkontrollerad.
– Personalen är mer eller mindre rädd för honom och sist, då han anhölls, hotade han att döda personalen samt sig själv. Det har varit upprepade hot.
Enligt barnet/ynglingen/mannen finns flera förklaringar till hans agerande.
– Han anser att personalen är rasister, personalen pratar inte med honom, det är ingen god mat, han har ingen internetuppkopling...ja, han trivs inte i ”skogen” i Mörbylånga.
Vissa tvivel råder kring flyktingens ålder. Blott 17 år gammal på papperet kan vara mer i verkligheten.
– Personalen har en känsla av att han är betydligt äldre än vad han uppger."

Ölandsbladet.

Hur många tidningar kommer att skriva om detta "ensamkommande barn"?

Det är inte första gången det är problem med "ensamkommande barn" i Mörbylånga. Läs även denna artikel.

Jag har tidigare skrivit om detta i Mörbylånga i blogginlägg, här och här.

Den här Algerien har förbrukat sin möjlighet till uppehållstillstånd. Någon utredning behövs inte längre! Verkställ utvisning till hemlandet där han har god mat, internetuppkoppling och muslimska vänner i Algeriet så han kommer hem till sanden och slipper skogen i Mörbylånga.

Nu väntar jag bara på att Folkpartister och Miljöpartister för att inte tala om Vänsterpartister skall rycka ut och tala om att det minsann är personalens fel och även då hela befolkningen i Mörbylånga kommuns fel som inte pratat med detta "barn". Jag kan redan se rubrikerna i Aftonbladet och Expressen! 


Sydsvenskan, Sydsvenskan, SvD, SvD, DN,

BRA BESLUT FÖR SD


Långe Erik på norra Öland i strålande sol på lördagen.         Foto Thoralf Alfsson

Jag gjorde under lördagen en liten utflykt till Ölands norra udde. Klarblå himmel och stålande sol och en temperatur på 11-12 grader. Givetvis gjorde jag även lite nytta och passade på ge de boende information om Sverigedemokraterna. Sd-kuriren och vår kampanj "Bli politiker" stoppades i många postlådor.

Folkpartiet beslutade på sina landsdagar att anta ett uttalande att om Sverigedemokraterna blir vågmästare i riksdagen efter valet 2010, att folkpartiet skall arbeta för ett blocköverskridande samarbete med miljöpartiet.

Ett bra beslut för Sverigedemokraterna då vet alla osäkra väljare att Folkpartiet inte är något alternativ för den som tycker att invandringen och integrationspolitiken spårat ur och vill bevara våra välfärdssystem. Samtidigt vet alla att Folkpartiets utspel om språktester bara var ett spel för gallerierna för att locka väljare. Folkpartiet är ett av de partier som driver Sveriges välfärdssystem mot en säker undergång.

I Göteborg har Alliansen och Miljöpartiet beslutat att verka
för att invandrarenklaver skall bli ”skattefria” zoner. Ett nytt oikofobiskt beslut av de så kallade etablerade partierna i Sverige som diskriminerar den svenska befolkningen. Per Dahl, politisk chefredaktör lovordar detta beslut under rubriken ”Ett ljus i tunneln för kravallförorterna”. Alla människors lika värde brukar ju vara dessa partiers mantra men så är det inte när det gäller dessa invandrarenklaver. Då finns inga begränsningar utan bidragen och nu även ”skattefria” zoner skall införas. Att istället ställa lite krav på de invandrar som kommer till Sverige och de som redan finns i vårt land tycks vara uteslutet för riksdagspartierna. Inte nog med att det satsas betydligt mer av våra skattemedel i just förorterna nu skall också företag slippa arbetsgivaravgifter helt och hållet. Innebär det också att dessa människor inte heller får några medel till sina pensioner? Säkerligen inte, staten kommer säkert sköta detta åt dessa företag så ingen skall gå ”lottlös”.

När får vi se samma förslag om slopade arbetsgivaravgifter för glesbygden? Eller varför inte för småföretagare? Nej, är du svensk så får du nog stå med mössan vackert i hand och hoppas på allmosor!

Om detta beslut genomdrivs kommer det bara gynna Sverigedemokraterna som kan räkna in än fler väljare i kommande opinionsundersökningar.

Kurt Lundgrens dotter Lotte Lundgren
skriver numera ledare i Ölandsbladet sedan hon lämnade den konfliktfyllda Barometern.

I en ledare från den 24 oktober skriver hon följande.

”När alla partier så klart och tydligt markerar att samarbete med SD är uteslutet är det troligt att även väljarna sviker det främlingsfientliga parti som ingen vill sitta bredvid på riksdagsbänken.”

Kurt Lundgren hade med all säkerhet istället kommit till den rakt motsatta slutsatsen. 

Opinionsundersökningar i november.

SIFO 5,8 procent (rekord)

SKOP 4,4 procent (rekord)

SENTIO 7,2 procent (rekord)

NOVUS 5,4 procent (rekord)

Demoskop 4,4 procent

Rekord i 4 av 5 opinionsundersökningar!

Tänk så fel Lotte Lundgren hade! Hon skulle nog lyssna på mig lite mer när vi träffas på Lilla Puben, vilket händer då och då ;-)


LÖVHÖGSBRAND = HETS MOT FOLKGRUPP

Hysterin runt Vellinge i media har nått nya toppar. En brand i en lövhög, en bra bit från vandrarhemmet klassas nu som hets mot folkgrupp enligt polisen.

Jag undrar i mitt stilla sinne vad en "bra bit från byggnaden" innebär? 20 meter, 50 meter eller 100 meter från byggnaden. Varför finns det inga bilder på branden i någon tidning? Var den kanske så liten att den inte syns på "bild". Läs artikel i Sydsvenskan.

SvD gör givetvis kopplingar till Sverigedemokraternas ungdomsförbunds manifestation för kommunernas självstyre idag i Vellinge. En sak kan jag med 100 procents säkerhet slå fast och det är att ingen Sverigedemokrat kommer att medverka till något bråk i Vellinge. Inte någon annanstans heller i vårt avlånga land. Bråket står vänsteranhängarna för till 100 procent.

Är det nu trots allt något idiot som anlagd denna brand, så hoppas jag verkligen att denne person grips. Det skulle i så fall inte förvåna mig det minsta om det är en anhängare av Fredrik "Finken" Jönsson och hans tvivelaktiga vänstersympatisörer

HYCKLANDE FOLKPARTIST

I den debatt som Anders Johansson startade den 16 november i Barometern genom sin debattartikel skriver han att han hade förväntningar på att Alliansen skulle ”ta tag i invandringspolitiken” men så blev in fallet. För den som inte förstår vad Anders Johansson syftar på kan kanske nedanstående diagram vara en förklaring på hur invandringen och dess kostnader fullständigt exploderat sedan Fredrik Reinfeldt blev statsminister.


Källa Migrationsverkets årsredovisningar, kostnad tkr.

I sin debattartikel kritiserade Anders Johansson folkpartiet mycket kraftigt och det gör han med all rätt. Oppositionsrådet Inger Hilmansson (fp) visar prov på sitt missnöje över Anders Johansson och Lars Berglunds debattartiklar på ett mycket osmakligt sätt genom att skriva följande på sin blogg.

"I övrigt vet jag inte varför jag kommer att tänka på de vidriga filmer jag sett från 30-talet när "professorer" och andra "bildade" människor åkte runt i Tyskland och berättade om hur dyrt det var att förvara gravt missbildade och utvecklingsstörda människor. De påstod dessutom att det "var bäst för dem själva" att inte behöva leva. På så vis jämnade man effektivt marken för det som komma skulle."

Noteras bör att denna demokratiska kvinna inte tillåter några kommentarer på sin blogg. ”Jag vet bäst” och ingen debatt på min blogg tycks vara hennes motto.

Hon vet inte varför hon kommer att tänka på detta! Vilket understatement!

Vem ”professorn” och ”bildad människa” är framstår som ganska självklart för mig. Dessa antydningar och insinuationer framstår som mycket osmakliga och tyder på ett mycket obehagligt sätt att tackla debatten om den förda invandringspolitiken. Saknar du fullständigt argument för det mångkulturella samhället Inger Hilmansson? Skulle Inger Hilmansson skrivit Lars Berglund istället för ”professorn” och Anders Johansson istället för ”bildad människa” hade hon blivit anmäld för förtal. Jag tycker att det är rent ut sagt ruttet av ett oppositionsråd i Kalmar att agera på det här sättet. Att kritisera invandringspolitiken är omöjligt för hycklande folkpartister som bland annat föreslog språktester för invandrare.

Möjligen har Inger Hilmansson inpirerats av vänsterpartisten Birgitta Axelsson Edström som också ägnar sig åt antydningar och insinuationer flitigt på sin blogg.

Hyckleriet är inte slut med detta! Inger Hilmansson och folkpartiet säger sig värna om de ”gröna lungorna” i Kalmar men än så länge har jag inte sett och hört henne kritisera Gota Media planer på ett mediahus på just en grönområde på Kvarnholmen. Vid senaste kommunstyrelsemötet hade folkpartiet möjlighet att säga nej till denna markreservation men det gjorde givetvis inte Inger Hilmansson.

I dagens Barometern finns det ingen gräns för hyckleriet när folkpartiet under rubriken ”Sälj inte ut centrala Kalmar” på debattsidan men inte med ett enda ord nämner de markreservationen för Gota medias mediahus. Hur kan man överhuvudtaget skriva en debattartikel utan att nämna den mest kontroversiella markreservationen på år och dag i centrala Kalmar. Givetvis är det rent hyckleri från Folkpartiet som vill hålla sig väl med Barometern. Det är ju valår!

I övrigt vet jag inte varför jag kommer att tänka på Magnus Uggla och hans låt "Jag mår illa ......."

Inger Hilmanssons anseende sjunker som en sten mot botten!


Claes-Göran en ny text på Ugglas låt kanske vore en rolig ide med tanke på vår "brainstorming" på vägen hem från vår utbildningsdag i Värnamo i söndags.
Det kanske finns många "textförfattare" bland mina läsare på bloggen. Ni är välkommna med era "nya texter" till mig på "Jag mår illa".


SPARKA FOTBOLL RYDSTRÖM

Barometern publicerar inte Lars Berglunds debattartikel på nätet så jag har fått tillåtelse att publicera den på min blogg. Jag vet att det är väldigt många som följer debatten på nätet och gärna vill ta del av den. Tyvärr kör Barometern med "nätdemokrati" och då går det bara att läsa Henrik Rydströms svar på nätet.

■ Lars Berglund är docent i konstvetenskap vid Lunds universitet, numera pensionerad.
■ Han har särskilt ägnat sig åt utomeuropeisk kultur.
■ Han har varit intendent på Östasiatiska museet och ansvarat för utställningar på Kulturen i Lund.


Henrik Rydström glädjer sig över att författaren Anders Johansson ”äntligen visar sina åsikter öppet”. Det gällde Johanssons åsikter om den svenska invandringspolitiken. Men Rydströms glädje är mycket märklig, särskilt med tanke på att Anders Johansson i flertal artiklar och böcker tydligt och sakligt gett uttryck för sina farhågor om invandringspolitikens negativa följder. Några vetenskapligt grundade synpunkter av det slaget har Henrik Rydström inte kunnat presentera. Istället ägnar han sig åt barnsliga, politiskt korrekta invektiv och personliga påhopp, vilket inte borde höra hemma i en seriös debatt, särskilt inte i ett så pass viktigt samhällspolitiskt ämne. Rydström är nog en bra fotbollsspelare, men som debattör lämnar han mycket övrigt att önska.

Anders Johansson konstaterade i sin debattartikel (16.11) att invandringspolitiken tar enorma offentliga kostnader i anspråk och han är bekymrad för det.

Vilket det finns all anledning att vara med tanke på hur verkligheten ser ut. Anders Johansson drar slutsatsen att:” Sverige påtar sig en försörjningsbörda som redan inom några år ska visa sig nästan omöjlig att bära, och i praktiken rasera det som finns kvar av den offentliga sektorns omsorgssamhälle.” Enligt Rydström påverkas statsfinanserna i stort sett inte alls av invandringspolitiken. Han hänvisar till en ESO-rapport. Denna rapport bevisar, enligt Rydström, att Anders Johansson är en mycket oärlig och otäck människa. Men faktum är att Rydström tolkat denna rapport som fan tolkar Bibeln. ESO-rapporten säger nämligen inte att  72 procent av invandrarna jobbar utan den säger att invandringen skulle kunna gå ihop ekonomiskt om 72 procent av dem jobbade. Det är rätt stor skillnad. Ingen seriös forskare idag skulle våga hävda att flyktinginvandringen någonsin varit lönsam. Tvärtom, alla vetenskapliga beräkningar som hittills gjorts i Sverige och i många andra europeiska länder, visar att den här typen av invandring orsakat mångmiljardförluster varje år under de senaste 25 åren. Sammantaget blir förlusterna betydligt större än hela vår statsskuld.

Ett exempel är den rapport som Finansdepartementet gav ut 1995 om ”Invandring, sysselsättning och ekonomiska effekter” av professor Jan Ekberg och docent Lars Andersson. I rapporten beräknades det att de tidigare samhällsekonomiska vinsterna från arbetskraftsinvandringen upphörde runt 1985 på grund av att ”invandrarna började ta i anspråk det offentliga välfärdssystemet i betydligt större utsträckning än tidigare. Därefter har årligt underskott förelegat, dvs. inkomster överförs numera från svenskbefolkningen till invandrarbefolkningen.”

En annan relativt färsk beräkning är gjord av universitetslektorn i företagsekonomi vid Göteborgs Universitet Lars Jansson, som i sin studie Mångkultur eller välfärd kommit fram till att invandringen kostar oss cirka 150 miljarder årligen. Lars Jansson gjorde inte någon skillnad på folk och folk i sin studie. Han utgick helt från statens egna kalkyler i vilka varje medborgare i Sverige oavsett bakgrund beräknas kosta staten 150 000 kr/år. Ingen har hittills kunnat vederlägga Janssons beräkningar på sakliga grunder. Hursomhelst, vilken metod man än använder för att beräkna kostnaderna för invandringspolitiken, kan man aldrig påstå att statsfinanserna i stort sett inte påverkas alls. Flyktinginvandringen är och förblir en enorm statlig förlust vilken dessutom ökar år från år. Även Rydströms moraliska försvar för den förda invandringspolitiken vilar på mycket lösa grunder när han baserar sina goda föresatser på begreppet flyktingar. Det är ett mycket värdeladdat ord som länge blivit så missbrukat att FN framfört klagomål. I rapporter från FN:s flyktingorgan UNHCR beräknar man nämligen att endast 3–5 procent av immigranterna till Europa är flyktingar enligt gällande konventioner. De övriga, över 90 procent, kallas för” ekonomiska migranter”, alltså människor som tagit sig in i Europa på olika vägar av ekonomiska skäl.

Om man blandar ihop dessa två kategorier kan asylrätten urholkas, anser FN. Man bör således inte göra alla till offer och kalla dem flyktingar av sentimentala skäl. Då talar man inte sanning.

När man som nu kallar ensamkommande ungdomar från överbefolkade muslimska länder för ”ensamkommande flyktingbarn” och anhöriga till ekonomiska migranter för ”flyktinganhöriga” har man samtidigt signalerat att all kritik är inhuman och ful. Om vi fortsätter att försvara den problemfyllda invandringspolitiken med sådana förmildrande omskrivningar och lögner får vi till slut stora problem.

Man bör vara ärlig i debatter och alltid kalla saker vid deras rätta namn. Till Henrik Rydström vill jag säga: Visserligen är du bara en i raden som på lösa grunder försvarar vår generösa invandringspolitik ” så in i helvete”. Men håll dig till sakliga argument så slipper du att slå blint omkring dig som du nu gjort mot Anders Johansson. Om du inte kan annat, råder jag dig att hålla dig till det du kan nämligen, sparka fotboll.

Lars Berglund,
docent


HYCKLERI GUNILLA SAXBarometerns ansvariga utgivare Gunilla Sax går idag ut i en artikel på ledarsidan och förklarar varför tidningen inte namnger  den fotbollsspelare som har häktats för en våldtäkt på en 18-årig kvinna.  Konkurrenttidning Östran/Nyheterna namngav Yannick Bapupa för flera dagar sedan och det har tydligen givit Gunilla Sax skrämselhicka och föranlett henne att förklara tidningens hållning. Det är givetvis tidningens eget beslut och det kan man tycka precis vad man vill om idag. Men i artikeln skriver hon dock följande som jag reagerar på.

”Till exempel är det av allmänintresse om folkvalda politiker missköter sig, och de får därför tåla större publicitetsskada.”

Gunilla Sax anser således att det är helt i sin ordning att namnge politiker som missköter sig. Det är här som hyckleriet blir så uppenbart. Jag tror säkert många kommer ihåg den socialdemokratiska politiker i Kalmar som hade sexuellt umgänge med en minderårig och dömdes vid Kalmar Tingsrätt han lämnade även sina politiska uppdrag. Namngav tidning den mannen?

En annan socialdemokratisk politiker och nämndeman vid Kalmar Tingsrätt åtalades för misshandel och hot mot tjänsteman. Namngav tidningen den mannen?

I dagens tidning kan vi också läsa om en politiker från Torsås som plockat vagnen full med varor i en affär och smitit ut bakvägen. Han är fångad av butikens övervakningskamera. Namnger tidningen denne politiker?

Här kommer några ytterligare exempel på att Gunilla Sax talar sanning.

Politiker dömd för dödshot.

Politiker dömd för barnmisshandel

Politiker dömd för skattebrott

MEN DET STORA HYCKLERIET ÄR ÄNDÅ FÖLJANDE.

Det är faktiskt sant att tidningen ibland anger namn på politiker som döms för brott men då handlar det mycket sällan eller aldrig om moderater eller socialdemokrater. Då handlar det om t.ex. en politiker från Ölandspartiet, Sverigedemokraterna eller något annat lokalt parti som skall smutskastas av Gunilla Saxs medarbetare på tidningen i rent politiskt syfte. Då ges till på köpet de politiska motståndarna tillfälle att spy galla i tidningen. Som i följande exempel i Barometern.

Dömd politiker får sitta kvar.

Hyckleri är bara förnamnet!

 


UTVISNINGEN AV ABBAS REZAIS MÖRDARE STOPPAS

Högsta domstolen stoppar utvisningen av Abbas Rezaias mördare. Det bestialiska mordet som begicks i Högsby i november 2005 där senare en 17-åring dömdes till enbart 4-års ungdomsvård var upprörande.

Nu har tydligen mördaren avtjänat detta straff och skall enligt domen utvisas till Afghanistan men nu stoppar högsta domstolen utvisningen. Enligt uppgifter i media (Radio Kalmar) skall han hävda att han tog på sig skulden för detta hedersmord men nu vill han slippa utvisning.

Ur hovrättsdomen:

”Samma dag som mordet skedde hade han, Sarahs broder då 17 år, låtit fotografera sig med en kniv, men någon tanke att göra Abbas illa fanns inte. Han började koka olja för att fritera ägg, men oljan kastade han på Abbas, som fick allt över sig.17-åringen högg Abbas i handen, ett finger skadades, han utdelade några knivhugg mot framsidan av Abbas kropp, han högg Abbas i skinkan (kniven var 4 decimeter lång och försedd med grova hullingar); han upplevde att kniven gick långt in i Abbas kropp. Han högg därefter på åtskilliga ställen av kroppen, mot ryggen, högg och högg... Mor och far kommer in, tittar på... Far är feg... Han diskade kniv och oljegryta för han gillar inte smuts... Han säger att det inte är riktigt att han knäppte upp Abbas skjorta efter det att denne var död för att kunna hugga honom i hjärtat.”.

Kurt Lundgren skrev följande kommentar till domen.

"Denna dom föranleder egentligen inga andra kommentarer än dessa : Jag har svårt att se hur jag skall kunna bli multikulturellt berikad av denna förmedeltida barbari och vidskepelse, som vi låter slå rot, och för det andra är det en hovrättsdom så stötande för den allmänna rättskänslan att jag under mina 40 år som journalist aldrig mött något motsvarande : Fyra års ungdomsvård för detta beräknande, kallblodiga och grymma mord är en skam och torde komma att väcka internationell uppmärksamhet. Den tredje kommentaren som kan tillfogas är att eftersom hovrätten pekar ut möjligheten av ytterligare gärningsmän måste polisutredningen fortsätta; det går inte bara att släppa mordet och nöja sig med det som förevarit vid de två rättegångarna”.

Tänk så rätt framlidne Kurt Lundgren hade!

Läs även hur Kurt beskrev 2 timmar av denna rättegång vid tingsrätten i Kalmar.

Givetvis var både pappan och mamman skyldiga till detta hedersmord och borde givetvis även dömts till fängelse och livstids utvisning. Då hade det inte uppstått några frågetecken senare. Nu kommer detta rättsfall uppenbarligen kosta svenska skattebetalare miljontals kronor ännu en gång. Förhoppningsvis fälls även mamman och pappan denna gång med utvisning som följd.


7,2 PROCENT FÖR SDSverigedemokraterna större än KD, C, V och FP!

SvD, DN

RENA SKÄMTET AV SYDSVENSKAN
Den undersökning som Sydsvenskan beställt och som media under dagen gjort till en stor nyhet är rena skämtet och hela landets PK-media går på detta lurendrejeri.


I undersökning där 500 personer i Vellinge under helgen svarat på frågor om de vill stoppa boendet för ensamkommande ”unga muslimska män”. Enligt undersökningen är det endast 18 procent som vill stoppa boendet, 63 procent vill inte stoppa boendet, medan 19 procent inte vill svara.


Det Sydsvenskan inte nämner är att 637 personer vägrade att svara på några frågor.
Dessa personer förstod givetvis vad det handlade om när ett undersökningsföretag ringer under en helg. Detta redovisar inte Sydsvenskan i sina diagram.


Jag ställer mig givetvis frågan vad är skillnaden på dem som inte villat svara (19 procent) och de 637 personer som lämnats utanför undersökning som inte villat svara på några frågor. GFK har manipulerat hela undersökningen med denna grupp. RENA SKÄMTET.


Om vi nu ägnar oss åt att räkna in dessa 637 som inte vill svara så skulle vi få följande resultat i stället.


65 procent som inte vill svara.


8 procent som säger nej till boendet.


27 procent som inte vill stoppa boendet.

Inte lika övertygande siffror som media idag slagit på stora trumman för. Rena skämtet!


Tänk om det sedan är så att det som inte villat svara också egentligen vill säga nej till detta boende men inte vågat att göra det i telefonen, då är det plötsligt hela 73 procent som säger nej till detta boende.
Vilket mer överensstämmer med valresultatet 2006.Ni vet väl att det finns tre sorters lögn. Lögn, förbannad lögn och statistik!

När människor däremot kan svara anonymt blir svaret ofta något helt annat. Eller vad säga om följande webbundersökningar på Kristianstadsbladet. Tack för tipset Nisse.

SydSvenskan, Sydsvenskan,


MODERATERNA KAN INTE RÄKNA.

Jag har länge misstänkt att moderaterna har svårt med att räkna och ikväll fick jag detta också bekräftat i Debatt. Hanif Bali som är moderat riksdagsman hävdade att om bara varje kommun tog emot 2st ensamkommande barn skulle problemet vara ur vägen.  I Sverige har vi 290 kommuner och det skulle i så fall innebära att det handlar om 580 så kallade ”barn”. Enligt Migrationsverket kommer det bara under 2009 ca 2400st så kallade ensamkommande barn. Inte undra på att moderaterna har stora problem med den matematiken.


Lögnerna hos de etablerade politikerna i studion strömmade i en strid ström från deras munnar. Inte undra på att dessa etablerade politiker med Mona Sahlin i spetsen är rädda för Jimmie Åkesson som är "expert på att prångla ut siffror och fakta".


De jag tycker är allra märkligast är att frågan om varför det kommer så många asylsökande till Sverige inte över huvudtaget diskuteras. Givetvis har programledaren ett stort ansvar över hur debatten utvecklar sig.


Att kostnaderna för denna verksamhet heller inte får diskuteras är också lika märkvärdigt och ologiskt. Självklart är det så att just dessa båda frågor inte passar de styrande i samhället.


En moderat som lite tafatt försöker försvara Lars-Ingvar Ljungman i Vellinge är kommunalrådet i Växjö Bo Frank. Han gör det genom att ta upp det faktum att staten inte ersätter kommunens kostnader fullt ut. Detta utspel gör han på ledarsidan i Smålandsposten.


Jag applåderar givetvis att ett moderat kommunalråd erkänner att statens ersättningar inte ens täcker hälften av kommunens kostnader när det gäller flyktingmottagningen. Men detta erkännande drunknar säkert i media.

EN ELOGE TILL ÖSTRANS UFFE CARLSSON

Tidningen Östran med Uffe Carlsson vid rodret framstår mer och mer som den lokaltidning som kör med en rak och öppen linje. Den senaste tiden har de insändare som jah skickat för publicering alltid möts med respekt av Östran och vi har på ett mycket enkelt och rakt sätt nått en kompromiss om det varit något önskemål från tidningens sida. Tack.

När det däremot gäller Barometern så gäller raka motsatsen från dess insändarredaktion. Kommunikationen är lika med noll från Maria Sjöstrand. Min senaste insändare som publicerades den 13 november i tidningen hade till och med journalister utan koppling till insändarredaktionen försökt stoppa. Tidigare har jag alltid fått höra att insändarredaktionen jobbar självständigt från övriga journalister men så är tydligen inte fallet på Barometern. Uppenbarligen måste man "slåss" för varje insändare i den borgerliga Barometern. 

Nu har vi fått ännu ett lysande exempel på skillnaden mellan dessa båda tidningar. Den som använder internet för att läsa nyheter hade nog redan i söndags kunna läsa att Kalmar FF:s nyförvärv Bapupa var anhållen för våldtäkt.  För var dag som gått har nog alla vetat vem den anhållne är och det är nästan beklämmande att läsa och se vitpixlade bilder i media för att dölja sanningen för allmänheten.
Som första tidning i Sverige tog Östrans Uffe Carlsson beslutet att publicera namnet på den misstänkte fotbollsspelaren.

Barometern har dock ännu ej kommit till samma slutsats!


Östran på nätet.Barometern på nätet.


Den som läser texten på klippet kanske också reagerar på den.

Bapupa behöver tydligen tolk vid rättegången. 

Han har varit i Sverige sedan minst 2002 och spelat fotboll för Djurgården, Åtvidaberg och Gefle men under alla dessa 7 år har han uppenbarligen inte lärt sig svenska så att han klarar sig. Jag bara undrar vad Bapupa är för en människa.

Om Bapupa befinns skyldig till denna våldtäkt så skall han lämna KFF omgående. Men tyvärr är det faktiskt även mycket tveksamt om han inte redan brännt sitt förtroende hos supportrar med tanke på att han tidigare dömts för hustrumisshandel och hot enligt uppgifter i media.


 

HENRIK RYDSTRÖM LÄGRE ÄN GLOCALNET

Henrik Rydström dröjde inte länge på hanen innan han fyrade av en salva mot Anders Johansson. Eller vad sägs om följande.

"Anders Johansson, ni vet vår lokala kattförfattaren, går idag i polemik med undertecknad på debattsidan i Barometern. Att det tagit honom ett drygt år att reagera på det jag skrev i bloggen (här och här) säger kanske en del om hans fattningsförmåga, men jag är oavsett vad glad att han äntligen visar sina åsikter öppet.

För han har fått skriva på Barometerns kultursidor under en helt annan skepnad - som den mysige katt- och naturälskande farbrorn. Men under den där stickade koftan och piptobaken och öronlappsfåtöljen döljer sig en inhuman och inskränkt människa som är livrädd för det som inte är exakt som han själv."

Läs hela hans illa dolda förakt för Anders Johansson.

Personligen är jag inte det minsta förvånad. Skall bli intressant om samma text publiceras i Barometern. Då kommer herr Rydströms anseende dala betänkligt hos många av Kalmars innevånare, inte minst KFF-supportrar.

Vi väntar också på att Henrik Rydström skall kommentera sin nya lagkamrat Bapupa som nu är häktad för våldtäkt. Vill Rydström få en våldtäktsman och hustrumisshandlare som lagkamrat i KFF.

PS.
Under eftermiddagen plockade Henrik Rydström och Barometern bort länken till mitt blogginlägg. Varför?
Vad är Rydström rädd för?


ANDERS JOHANSSONS DEBATTARTIKEL

Barometern lägger tydligen inte upp Anders Johanssons debattartikel på nätet. Jag har nu pratat med min "granne" och fått hans varma tillåtelse att publicera den på min blogg.

Fotbollsspelaren Henrik Rydström har på sin blogg i denna tidning uppmärksammat mig och mina åsikter i den stora fråga som brukar kallas ”invandringspolitik”, trots att jag inte på flera år yttrat mig i dessa ämnen. Trots hafsig läsning tar han sig friheten att kalla mig ”gubbjävel”, vilket också Rydström kommer att bli, fortare än han anar. Hans lilla älskvärdhet vill jag returnera genom att beteckna honom som ett tomtebloss som sprakar till en stund. Trots sitt påhopp säger han sig vara motståndare till all slags diskriminering, däribland åldersdiskriminering. Logik är inte hans grej, således. Nu läser jag ännu ett uttalande som lyder:”Det mångkulturella i sig kan aldrig vara ett problem. Det är bara vår inställning till det som kan vara ett problem. Eller rättare sagt, människor som Anders Johansson och den otäcka syn de står för”. Jag antar att Rydström menar ”människosyn” och inte synfel? Han avslutar med att säga att han tar ställning ”Så in i helvete”. Argumenten är ersatta av invektiv på en primalskrinivå. Rydströms stilkonst är en sällsam mix av gorilla vid dörren på en krog, och äppelkäck moralist med pekpinnar. I den senare rollen kan han påminna om en Baden-Powells och dennes råd i boken ”Scouting for boys”. I stället för klartext väljer han uttryck som ”brunstiga råbockar” och annat.


Är Henrik Rydström en godare människa med ett mera demokratiskt sinnelag än Anders Johansson? Den saken överlåter jag åt läsarna att avgöra.


 
Här konstaterar jag att Sverige under flera decennier framträtt som det mest invandringsliberala landet i världen, unikt genom stora kvoter och genom att sällan avvisa migranter. I dag har invandringen nått sådan omfattning att man med en lätt glidning i begreppen kan påstå att Sverige är det enda land i världen som frivilligt bekostar sin egen kolonisering. Det existerar inte en enda opinionsundersökning som förespråkar denna utveckling. ”Nu har vi kommit till ett stadium där vi måste välja mellan mångkultur eller välfärd”. Det påståendet tillhör en socialdemokratisk politiker i Holland men äger än större relevans i Sverige (P1 2009-10-22). Ett svalg är befäst mellan folk och dess representanter i form av så kallade intellektuella, journalister och politiker.


Ordet ”hedersmord” kastar en blixtbelysning över den saken. En journalist med intresse för ordens valörer borde självklart resonera så här: det kan aldrig någonsin vara hedervärt att mörda sina kvinnor. I Norden kallas sådant sedan urminnes tider för nidingsdåd. Och det ska det heta i fortsättningen också. FN varnade oss redan på 1980-talet för att tunna ut flyktingbegreppet. Av de migranter som sökt sig till Sverige har endast några få procent haft flyktingstatus. Jag hyste en förhoppning om att den så kallade Alliansen skulle, som det heter, börja ta i de här frågorna. Så blev det inte, tvärtom.


Aldrig har invandringen varit så stor – i runda tal 100 000 invandrare har under de borgerligas tid varje
år beviljats uppehållstillstånd, det vill säga tre städer av Landskronas storlek.

Folkpartiet har förstås gått i spetsen, liksom den tongivande falangen av nyliberala inom Moderata Samlingspartiet. De har funnit varandra, om än med skilda motiv: de förra är godare än spunnet socker, de senare odlar myten om den stora friheten, denna usla ideologi där friheten blir självändamål och förvandlas till ren egoism. Jag tycker hjärtligt illa om båda. Min farfar var Folkpartistisk politiker och så ”god” att han hellre stoppade pengar i fattigbössan än gav sina söner tillräckligt med mat. I hans fall ett sätt att hävda sig i närvaro av präst och storbönder i den församling han verkade som folkskollärare med urusel lön som knappast räckte till för sex barn. Dagens Folkparti gör något liknande: man deltar i sänkningen av de gamlas pensioner, men låter alla bidrag till invandrare kvarstå ograverade. Samtidigt förespråkar man fri invandring!

Var i världen finns sådana politiker utanför Sverige? Att man i de fattiga staterna får minst tio gånger mer för våra pengar är ett argument som studsar mot den politiska korrektheten. Därför misstror jag djupt det humanistiska sinnelaget hos våra politiker.
 

Samlevnaden med främmande kulturer är aldrig okomplicerad. Alldeles avgjort är den enorma invandringen, som dessutom snarast tenderar att öka, en ödesfråga för vårt land. När framtiden ska se tillbaka på det som hände i vår tid, medan situationen ännu möjligen var hanterlig, ska den konstatera att majoriteten av den svenska journalistkåren inte bara teg utan dessutom hänsynslöst förföljde de personer som ville väcka debatt. I ett läge där de svenska kommunernas ekonomi ofta är så dåliga att de skulle anses konkursfärdiga, om de tvingades agera på marknaden, ökar inflödet av människor som måste ha sin försörjning av allmänna medel. Sverige påtar sig därmed en försörjningsbörda som redan inom några år ska visa sig nästan omöjlig att bära, och i praktiken rasera det som finns kvar av den offentliga sektorns omsorgssamhälle. På kortare tid än vi kan ana kommer det svenska sekulära samhället med dess mödosamma landvinningar där socialdemokratin en gång spelade en så betydelsefull roll att sättas på svåra och hopplösa prov. Det behövs en regering som ägnar sig åt den verklighet som finns bakom alla skenheliga proklamationer, vilket inkluderar en human invandringspolitik. Till politikerna vill jag säga: Sluta att vara så förbannat goda på andras bekostnad!

 

Anders Johansson

författare, Kalmar


EN "GUBBJÄVEL" TILL ATTACK

Kalmarförfattaren går idag till hårt angrepp på mångkulturens förespråkare i en debattartikel i Barometern.

Så snart den finns på nätet kommer jag länka till den. I annat fall lägger jag upp debattartikeln på bloggen så snart jag fått Anders Johanssons tillstånd.

Det är en fröjd att läsa Anders Johanssons mycket välformulerade och skarpa ordalag.

Här kommer några exempel från debattartikeln.

"I dag har invandringen nått sådan omfattning att man med en lätt glidning i begreppen kan påstå att Sverige är det enda land i världen som frivilligt bekostar sin egen kolonisering."

"Det behövs en regering som ägnar sig åt den verklighet som finns bakom alla skenheliga proklamationer, vilket inkluderar en human invandringspolitik. Till politikerna vill jag säga: Sluta att vara så förbannat goda på andras bekostnad!"

 


POLO

På en kurs i personlighetsutveckling för ca 15 år sedan fick jag lära mig att jobba efter POLO-modellen. Det är inga konstigheter utan egentligen ett väldigt logiskt sätt att lösa ett problem.

Här kommer ett praktiskt exempel på detta som gäller ensamkommande barn.

P = Problem.
Vad är problemet? I vårt exempel är det den stora mängden ensamkommande barn som söker asyl i Sverige. Problemet kan illustreras med följande diagram där jag jämför med Danmark.Källa Migrationsverket och Ny i Danmark. Betänk då att siffrorna för 2009 bara gäller 10 månader, ca 400-500 skall läggas till innan året är slut. Därför är inte 3000-4000 orimligt under 2010. 

O = Orsaken till problemet. Det är här de flesta missar genom att helt enkelt hoppa över detta steg.

I Sverige har varenda politiker, journalist och ”expert” hoppat över just detta steg.  Anledningen är givetvis att då kommer en rad obekväma sanningar fram. I vårt exempel anser jag orsaken vara en alldeles för generös och kravlös invandringspolitik, vilket skapar en stor efterfrågan på att leva i Sverige. Den som har lite information om det jättespektakel som pågår vid dessa boenden för dessa barn ute i kommunerna skulle bli mörkrädd. Jag har t.ex. sett listan över utflykter, äventyrsresor, nöjesresor o.s.v. som dessa ensamkommande barn fått göra i Kalmar. Jag kan lova er att inga andra barn får göra så mycket på så kort tid. Dessa barn berättar givetvis hur fantastiskt allting är i Sverige när de ringer hem till sina vänner i Afghanistan. Detta genererar givetvis en ännu större ström av ensamkommande barn till Sverige. När de sedan också kan ta hit sina familjer som anhöriga ökar trycket ännu mer. Det finns givetvis en hel rad andra orsaker men jag nöjer mig att nämna dessa.

L = Lösningen.  För den som har hoppat över ”orsaken till problemet” blir givetvis lösningen en helt annan. Då handlar det hela tiden om hur vi skall ta hand om alla dessa barn. Migrationsministern Tobias Billström vill nu t.ex. tvinga kommunerna att ta emot ensamkommande barn. Detta visar bara på den inkompetens som råder hos Sveriges statsråd. I år räknar man med att ca 2 400 skall komma men om det kommer 6 000 eller 10 000 nästa år hur ser då Tobias Billströms lösningar ut?

Den riktiga lösningen
handlar ju om hur vi bromsar tillströmningen av asylsökande till Sverige. En restriktivare invandringspolitik är givetvis det första steget. Idag finns det egentligen inget skäl att ge någon uppehållstillstånd till asylsökande från Afghanistan, detsamma gäller Irak. Situationen är så pass bra att lokalbefolkningen själva anser att korruptionen är det största problemet när det gäller Afghanistan. Lyssna på inslag från Studio ett. Anhöriginvandringen skall mer eller mindre stoppas helt och hållet. Tillfälliga uppehållstillstånd skall tillämpas istället för permanenta. Inga ID-handlingar innebär små möjligheter till uppehållstillstånd. Med dessa förändringar skulle antalet asylsökande sjunka dramatiskt. Det är fullständigt häpnadsväckande att inte ens journalisterna tar upp denna frågeställning med ansvariga politiker. Att journalister och politiker lever i symbios är ställt utan rimligt tvivel.

O = Optimal lösning. 
Den optimala lösningen är ofta en lösning som är omöjligt att uppnå. I detta fall skulle det kunna vara att man skapar en livssituation och livsvillkor i dessa länder som gör att ingen väljer att söka asyl i något annat land. Problemet i dessa länder stavas islam och är tyvärr något som är omöjligt att förändra inom överskådlig tid.


ZLATAN "JAG PISSAR PÅ DEM"

Vad menar journalisten med sin fråga?

Hur är det med Zlatans människosyn?

Herman Lindqvist har en mycket läsvärd krönika i Aftonbladet.


VI JOBBAR PÅ SOM VANLIGT! 

Ingen skall tro att vi inom SD slår oss till ro bara för att vi får 5,8 procent i SIFO:s opinionsundersökning. Givetvis är det mycket glädjande att vårt arbete ger resultat.
Idag har vi haft en utbildningsdag i Värnamo för medlemmar i från Småland, Halland och även några från Östergötland som planerar att kandidera till kommunfullmäktige och/eller landstingsfullmäktige. Björn Söder har varit med och berättat om deras arbete i region Skåne.
Det märks att partiet utvecklas och att nya ansikten dyker upp men framförallt känner man den medgången som partiet just nu har. Alla andas optimism!

Ett tvåsiffrigt valresultat är definitivt inom räckhåll!


5,8 PROCENT I SIFO


DEN TYSKE MEDBORGAREN SCHLINGMANN LÄXAR UPP VELLINGE


Per Schlingmann                               Foto Thoralf Alfsson

Kommunalrådet i Vellinge Lars-Ingvar Ljungman klarade inte av trycket från den tyske medborgaren och tillika moderata partisekreteraren Per Schlingmann.  Nu gör Vellinges kommunalråd avbön inför överheten och ställer sig bakom de nya moderaternas invandringspolitik. Avtal med Migrationsverket är att vänta inom kort, gissar jag.

Det är inte utan som jag undrar var Per Schlingmann (dubbelt medborgarskap) hämtat sina arbetsmetoder från. Frågan är om brunskjortor och armbindlar ligger denne tyske medborgare varmt om hjärtat? Det är bara att gratulera moderaterna till sitt val av totalitär partisekreterare. Han får göra "skitjobbet" medan Fredrik Reinfeldt håller sig undan.

För inte så länge sedan pratade Fredrik Reinfeldt om den stora betydelsen av hur viktigt det är med kommunalt självstyre.

”Vi vill stärka det kommunala självstyret. Det innebär att staten ska ge kommunerna så stor frihet som möjligt att organisera sin verksamhet på det sätt som passar bäst. Det är invånarna som ska bestämma hur de vill driva verksamheten efter sina lokala förhållanden. ”

Från Moderaternas partiprogram.

Hyckleriet inom moderaterna visar inga gränser! Uppenbarligen är det den tyske medborgaren Per Schlingmann som bestämmer hur kommunerna bäst styrs, inte kommunalråden i sina kommuner.

Är det någon som sett till Fredrik Reinfeldt? Nej, inte det. Han låter givetvis sin egen partisekreterare sköta uppstädningen av den skånska myllan.

Visst är det intressant att Per Schlingmann och informationschefen Jonas Morian på Attendo Care är före detta kompisar och arbetskamrater. Det luktar illa riktigt illa!

Frågan är hur många moderater som vågar hoppa av sitt parti efter detta övergrepp på Vellinge?

Det kommer inte ske någon förändring i Sverige för än ett stort antal politiker lämnar sina partier och en del förhoppningsvis väljer Sverigedemokraterna istället.


VELLINGE MOT ”SVERIGE”

Ett mediadrev utan dess lika har nu startat emot Vellinge och dess moderata kommunalråd Lars-Ingvar Ljungman. Politiker, journalister och så kallade experter tävlar om att kritisera och uttryck de mest avskyvärda åsikterna men jag frågar mig om de är fullständigt okunniga.

Jag trodde att dessa sakkunniga och ”experter” följer utvecklingen i landets kommuner. I år har Svenskt Näringsliv placerat Vellinge på 2:a plats bland landets kommuner. Kalmars socialdemokratiska kommunalråd Johan Persson är stolt över att Kalmar kommun avancerat till 118:e plats. Hur stolt har då inte Lars-Ingvar Ljungman rätt vara.

Tidningen Fokus utser varje år bästa boendekommun i landet och även här placerar sig Vellinge på 2:a plats. Kalmar placerar sig på 92:a plats.

Dessa topplaceringar klarar Vellinge av trots att man en av landets lägsta kommunalskatter. Detta är det ultimata beviset på att vänsterpartiet och socialdemokraternas skattehöjningar för att behålla välfärden är heltokiga. Det handlar om att ha koll på sina utgifter!

Jag är helt övertygad om att en stor majoritet av Vellinge kommuns innevånare är mycket nöjda med sitt kommunalråd och hur kommunen sköter sina uppgifter.

Valet 2006 visar med eftertryck att Lars-Ingvar Ljungman är utan det minsta konkurrens moderaternas bästa kommunalråd sett till valresultat i kommunvalet 2006.Grafiken talar sitt eget tydliga språk. Notera att ”oppositionen S+V+MP fick endast ca 14 procent tillsammans.

För att än mer understryka hur duktiga man är i Vellinge kan man jämföra med t.ex. Landskrona.

Andelen svenskar och personer med utländsk bakgrund.

 
Procent svenskar och personer med utländsk bakgrund.

Det som inte framgår i media är att det i Vellinge faktiskt finns hela 8 procent med utländsk bakgrund. Men det är ju ingenting när man jämför med närmare 30 procent i Landskrona.


Utbetalning ekonomiskt bistånd till svenskar och personer med utländsk bakgrund.


Ekonomiskt bistånd i tkr.

I Landskrona betalade kommunen ut ca 77 miljoner kronor i ekonomiskt bistånd medans Vellinge endast betalde ut ca 2,5 miljoner kronor. Siffrorna talar sitt eget tydliga språk. 75 miljoner kronor mer i kostnader vilket i praktiken innebär ca 3000-4000 kronor/år mer i skatt på varje yrkesverksam person i Landskrona.

Antalet arbetslösa.


Antaler arbetslösa personer.

Precis som förväntat.

Om våra politiker, journalister och ”experter” hade något sunt bondförnuft borde de inse att Vellinge är en ”mönsterkommun” som borde berömmas istället för att starta ett mediadrev.

Fredrik Reinfeldt, Anders Borg, Tobias Billström och andra moderater borde vara imponerade av Vellinge kommun. Det borde för övrigt andra partiers politiker också vara. Om de brydde sig om sina egna kommuner och dess innevånare skulle de åka på studiebesök till Vellinge och lära sig hur en kommun skall skötas.

Jag trodde moderaterna hade som mål att bli så stora som möjligt! Här har de ett utmärkt exempel på hur det skall gå till men då vänder de denna kommun ryggen. Ja, jisses sicken jävla logik. Har de inga partistrateger inom moderaterna.

För mig är det ofattbart att hela mediasverige och alla politiker, förutom de som inte vågar säga något, bara låter allt forsa ut ur sina munnar som spyor. Jag anser att alla de som beter sig på det här sättet inte har alla ”hästar hemma”.  De har definitivt inte tänkt efter två gånger på vad de sysslar med utan de springer bara med i den riktning som de tror är den rätta, därför alla andra gör det. Eget tänkande tycks vara en bristvara inom vissa så kallade intellektuella kretsar.

Om moderaterna skulle driva Lars-Ingvar Ljungman till att ändra sig kommer det att skapa många protester inom moderaterna. Skulle sedan alliansen försöka driva igenom en lag som tvingar alla kommuner att ta emot ensamkommande barn så kommer många moderater lämna partiet. Det gäller säkert även de andra partierna i alliansen.
 
För att inte tala om alla väljarna som skulle lämna borgerligheten för att istället lägga sin röst på Sverigedemokraterna.

Uppdatering!

Läs om intressanta kopplingar i ATTENDO CARE

SvD, SvD, SydSvenskan, DN,


ROSA ELEFANTER OCH FP-LÖFTE


Vänsterfobi?

Beröringsskräcken mot oss Sverigedemokrater är så fullständig att det tar rent sanslösa uttryck. Mona Sahlin sa i lördagsintervjun för några veckor sedan att hon skulle lämna en demonstration om det gick Sverigedemokrater med i demonstrationståget. Det ger ju mig idéer om att Sverigedemokraterna kanske skulle ordna bussresor till den 1:a maj demonstration där Mona Sahlin skall delta nästa år.

I Borås försöker Folkpartiet få en medlem att lämna partiet då han skrivit en insändare om politiskt våld från vänstergrupper tillsammans med Sverigedemokraten William Petzäll. Detta är så långt från sunt bondförnuft som man kan komma.

I Kalmar har jag även fått exempel på detta. Det allt som oftast ”krängta” politikerparet Birgitta Axelsson Edström (V) och Pierre Edström (FP) har under veckan visat prov på detta på lite olika sätt.

Birgitta Axelsson Edström skrev med anledning av minnet av Kristallnatten ett inlägg på sin blogg. Jag ställde då nedanstående fråga och fick följande svar. Länk till blogginlägg.

 

Till saken hör att Birgitta är heltidspolitiker och Kultur o fritidsnämndens ordförande. Beröringsskräck eller ……

Inte undra på att Pierre Edström skriver om "vänstermajoritetens hjärnspöken" på sin blogg!


Pierre Edström går dock ännu längre
och lovar att avgå som landstingsråd om han skulle behöva stöd från SD efter nästa års val. Det är givetvis hans fulla rätt och inget jag har synpunkter på men däremot har jag reagerat på hans motivering. Länk till inlägg på Pierres blogg. Se inlägg 8 november "Söndagsbetraktelser".


 


Efter att jag läst hans motivering ställde jag några frågor till Pierre och bad honom ge exempel på vad han menar. Läs kommentarerna i blogginlägget så får ni läsa hans försök att komma undan att svara på mina frågor. Så småningom rycker även folkpartisten Sebastien Hallén in för att hjälpa Pierre Edström och försöka flytta fokus till något annat.

Efter 15 kommentarer publicerar inte Pierre fler kommentarer. Pierre borde ju ha fickorna fulla av argument men inget lyckas han plocka fram.

Skall man skratta eller gråta?

 


AL-SHABAB AKTIVA GENOM MOSKÉER


Somalisk enklav i Stockholms föroreter.


Igår fick vi ännu en bekräftelse på hur rätt Jimmie Åkesson hade i sin debattartikel. Den islamistiska terrororganisationen Al-Shabab rekryterar sina ”soldater” i Rinkeby genom ”fritidsledare” på ungdomsgårdar. Dessutom ligger moskén i Rinkeby bakom ungdomsgården.

Det är också en bekräftelse på vad som pågår bakom dörrarna på dessa moskéer i Sverige och ett skäl till att vara mycket restriktiva mot byggandet av moskéer.

Sveriges Radio hade ett längre reportage om detta i P1-morgon igår. Det finns många skrämmande ”godbitar” i inslaget som t.ex. den mamma till en dödad son i Somalia som är glad över att sin son fått ett ”lyxigt hus i paradiset” troligen med en mängd jungfrur.

Sedan hade givetvis SR tagit in islamexperten Jan Hjärpe för att kommentera detta.


Al-Shabab var den organisation som dömde en man till stening och även genomförde den nyligen. De har även dömt en gravid kvinna till stening efter sin förlossning. Läs artikel i Aftonbladet.


Alla kanske inte läser kommentarerna som finns det blogginlägget men jag kan rekommendera detta för den som inte gör det. Det finns alltid intressanta länkar och kommentarer. Klicka på kommentarer nedan!

Idag kom en tankvärd kommentar från signaturen Calle.
INGEN JIMMIE I PARLAMENTET

Etablissemanget har fått stora darren sedan Aftonbladet publicerade Jimmie Åkessons debattartikel. På något annat sätt kan jag inte uppfatta ledningen för TV4 beslut att inte låta Jimmie medverka i programmet.


Det är rent ut sagt komiskt hur den ena efter den andra springer benan av sig för att vara politiskt korrekt.


Proppen har gått ur!  Snöbollen har kommit i rullning och rullar allt fortare och det finns ingen som kan stoppa den eller bromsa. 


Från Dagens media.

"Parlamentets" programledare Anders S Nilsson är starkt kritisk mot att TV4 stoppar Jimme Åkesson att medverka i hans program.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson hade tackat ja till att medverka i TV4:s humorprogram "Parlamentet".

– Vi ville offentligt ge honom ganska rejält med däng, och det visste han om, berättade Anders S Nilsson i morse i radioprogrammet "Vakna med The Voice", som också sänds i Kanal 5.

Men enligt Anders S Nilsson satte TV4:s ledning och ansvariga utgivare stopp för Jimmie Åkessons medverkan.

Anders S Nilsson uppger att han ville diskutera saken – men TV4 sade blankt nej.

– Problemet var att Fyran inte hade något jävla argument. De sade bara absolut inte, nej, inte i vår kanal.

Senare uppgav TV4 att de inte ville ha Jimmie Åkesson med i ett humorprogram.

– Det är det där klassiska argumentet att han inte ska synas överhuvudtaget, säger Anders S Nilsson i radioprogrammet, och fortsätter:

– Samtidigt får Sverigedemokraterna vara med så länge de pyntar och köper reklamtid.

– Jag tycker är förjävligt. Jag tycker det är jävligt fegt."

Helt säkert hade Jimmie fått en hel del däng men han hade säkert kunna försvara sig också. Det har en rad politiker upptäckt vid det här laget.

Det stora problemet för TV4 var säkert att en helt ny publik skulle få upptäcka Jimmie Åkesson. Det kunde ju leda till nya opinionsframgångar. Hemska tanke!!


ENSAMKOMMANDE BARN ÅTALAD

Kalmar kommun driver en anmälan mot ett "ensamkommande barn" till åtal vid Kalmar Tingsrätt. Den somaliska ensamkommande barnet Mohamed som idag redan hunnit bli 20 år och fått permanent uppehållstillstånd i Sverige har när han bodde på kommunens mottagningshem Horisont olovligen använt telefonen för att ringa telefonsamtal till anhöriga och andra i Syrien, Saudiarabien och Somalia för sammanlagt 93 306 kronor. Detta skedde under period från mitten av november 2007 till slutet av maj 2008.

Jag undrar hur många fler han lockade till Sverige med sina samtal? Dessa samtal har säkert kostat de svenska skattebetalarna betydligt mer än dessa 93 000 kronor. Kom ihåg att varje ensamkommande barn kostar skattebetalrna ca 800 000 kronor/år tills vederbörande fyller 20 år.

Frågan är varför det tar 18 månader innan detta hamnar i tingsrätten?

Kommunen begär nu ett skadestånd på motsvarande belopp + ränta tills beloppt är betalt. Frågan är kommunen någonsin kommer få en enda krona tillbaka.

Det som är anmärkningsvärt är att kommunen inte upptäcker detta som pågått under mer än sex månader. Någon måste väl ändå reagera på dessa telefonräkningar. Eller är det vanligt att dessa ensamkommande barn även får ringa till sina anhöriga i Somalia, Afghanistan och Irak med personalens tillstånd? Är dessa telefonräkningar alltid så stora så att ingen tjänsteman reagerar på dessa fakturor från TELIA.

Östran har en artikel om detta som faktiskt nämner att det handlar om en "flykting".
Barometern

MARKRESERVATION FÖR GOTIA MEDIA

Kommunstyrelsen förnyade också markreservationen för Gotia Medias där de vill bygga ett nytt mediahus. Det enda partiet som motsatte sig detta beslut var Jonas Löhnn (mp).


Jag har ju tidigare kritiserat denna markreservation på bloggen. Se tidigare inlägg


En intressant sak kom till allas kännedom då två moderater, Malin Pettersson och Jonas Lövgren anmälde jäv då de sitter i stiftelsen för Barometern. Malin Pettersson som är oppositionsråd för moderaterna och Jonas Lövgren som är samhällsbyggnadsnämndens vice ordförande. Inte undra på att moderaterna inte har några invändningar mot detta mediahus.


Vid senaste kommunfullmäktige mötet debatterades denna markreservation i en interpellation. Då hävdade kommunalrådet Johan Persson att det i själva verket bara gällde den delen som idag är en parkering. Men så är inte fallet! Nu har markreservationen som ursprungligen var 10 000 m2 krympt till 3 100 m2. Parkeringsplatsen som finns inom denna markreservation är dock bara ca 1 500 m2 stor.

Det märkliga är att det inte finns något datum då markreservationen går ut. Utan skrivningen i beslutet innebär att Gotia Media har denna reservation till sex månader efter att detaljplanen vunnit laga kraft. Vilket i princip allt mellan från idag till kanske 3-4 år framåt.


Men det som jag reagerar mest på är att en skrivning är helt struken från den tidigare markreservationen, som var enligt följande.

 


Varför är detta förbehåll borttaget från den nya markreservationen? Jag har ju tagit upp detta villkor på min blogg flera gånger och det kan vara en orsak. En annan orsak kan vara att stadsarkitekten suttit med i Gotia Medias arbetsgrupp och godkänt de två förslagen på mediahus som återstår.
Sorgligt att ingen av kommunstyrelsens ledamöter tar uppdetta faktum!


Just nu pågår en liten arkeologisk undersökning som skall avgöra hur stor undersökning som skall till innan någon byggnation kan starta.


Jag har idag besökt arkeologerna på plats och sett vad man grävt fram. Här kommer några bilder på den gamla stadsmuren och dess befästningsverk som finns precis där mediahuset skall byggas.


Jag kan bara konstatera att nu finns två skäl till att stoppa mediahuset på denna plats. Vi skall bevara det för kommande generationer! Det är inte bara ett grönområde utan även ett värdefullt område som berättar mycket om Kalmars historia. Arkeologerna på plats har även gjort utgrävningarna på parkeringsplatsen där Länsförsäkringar bygger sitt nya kontorskomplex och det får vi acceptera. Men nu är det dags att säga STOPP.

Utveckla istället detta grönområde och gräv fram delarna av stadsmuren och gör det till en sevärdhet och turistmål.


Stadsmuren bara några decimeter under marknivån.


Stensättning som ligger utanför stadsmuren.


Stadsmuren till vänster och någon form av brädgång på utsidan.


Kurt Lundgren skrev väldigt mycket om just Kvarnholmen och han ansåg att man inte skulle bygga något nytt innanför den gamla stadsmuren. Se bland annat följande inlägg.


RENA FARSEN PÅ DAGENS KOMMUNSTYRELSEMÖTE, DEL 2.

Förnyade markreservationer stod också på dagens agenda.


Markreservationen vid hamnen där Skanska tillsammans med lokala aktörer vill bygga ett hotell blev hastigt och lustigt återremitterad. Orsaken var att det i handlingarna/kartan markerade området inte stämde med verkligheten. En del av området och byggnader som markerats ägdes inte ens av kommunen utan av Banverket.


Då skall man betänka att denna markreservation redan beslutats om en gång tidigare med felaktiga underlag även då. Ärendet fick återremitteras! Rena rama farsen i kommunstyrelsen.


REPALUS DESPERATA METODER

Nu tar socialdemokraterna i Malmö tillsammans med Migratiosverket till helt nya metoder för att tvinga på kommunerna ensamkommande barn. Detta "initiativ" tas inte emot särskilt vänligt i Vellinge.

Vellinge kommun skriver bland annat följande på sin hemsida.

"Detta agerande, som också skett i andra mindre kommuner i Skåne, visar på ett sammanbrott för svensk flyktingpolitik. Det kan inte längre vara ett kommunalt problem i Sverige att ta emot denna strida ström av tonårspojkar från oroshärdar i Asien och Afrika. Detta måste lösas på nationell nivå inom ramen för EU.


Samtidigt är det häpnadsväckande dåligt skött av Malmö/Attendo.


Här skickas en inbjudan ut ena dagen till ett möte nästa dag och så ska verksamheten öppna dagen efter! Allt enligt inbjudan.


Detta är fullständigt oacceptabelt!


Det visar bara att man fullständigt struntar i de boende i Hököpinge! Kommunens uppfattning bryr man sig inte heller om, utan man kör bara över oss alla.


Vi kommer därför att undersöka vilka möjligheter vi har för att stoppa denna cirkus - så här får det inte gå till!"

SvD, Sydsvenskan,


RENA FARSEN PÅ DAGENS KOMMUNSTYRELSEMÖTE, DEL 1.

Idag har jag bevistat ett minst sagt farsartat kommunstyrelsemöte. Det började redan på punkt nummer ett där revisorerna granskad hur kommunen sköter bostadsanpassningsbidrag. Denna rapport utlöste en farsartad debatt under närmare en timma. Hur detta kunde bli en "ideologisk fråga" mellan blocken är för mig en fullständig gåta. Alliansen ville med stöd av revisorernas rapport få till en utredning om bostadsanpassningsbidragen handlades på ett för kommunen effektivt sätt men majoriteten vägrade.


NYTT VRAKPRIS PÅ KOMMUNAL MARK!


Sedan kom ett ärende som jag hade förväntat mig att åtminstone något parti skulle ifrågasätt men till min stora förvåning var det ingen som begärde ordet. Beslutet togs med andra ord i full enighet i kommunstyrelsen.


Vad handlar då detta om?
Se nedan!


 


Det handlar alltså om en markförsäljning. I texten står det klart och tydligt att det handlar om 17 villor som skall byggas på Östra Vimpeltorpet (Ljusstaden). Och om någon tvivlar är det bara att titta på den situationsplan som bifogades i underlaget till beslut i kommunstyrelsen.


 
Ingen kan vara det minsta tveksam till att detta handlar om 17 friliggande villor som Kärnhem AB vill bygga.


Den 18 juni 2007 beslutade ett enigt kommunfullmäktige om markpriser för det nya bostadsområdet Östra Vimpeltorpet.
Här nedan finns beslutet från kf-protokollet.


 


Inte heller råder det minsta tveksamhet om vad som gäller för pris när det gäller friliggande villor. Därför är jag fullständigt förbluffad av att denna försäljning beslutades utan det minsta debatt i kommunstyrelsen.


Kommunstyrelsen beslutade alltså att sälja detta markområde för 1 352 000 kronor, vilket motsvarar ca 80 000 kronor/villa. Samtidigt som det finns ett beslut om att priset skall vara 400 000 för friliggande villor. En rabatt på ca 320 000 kronor/villa eller ca 5,5 miljoner kronor totalt.


Enligt kommunens prislista skulle det rätta markpriset vara 17 * 400 000 kronor = 6 800 000 kronor.


För den något så när påläste är det också känt att Kärnhem AB planerar att bygga ett WTC (World Trade Center) i Kalmar på Kvarnholmen. Jag ställer mig då frågan om detta är ett ”kompispris” till Kärnhem AB från Johan Persson och kommunen. Ett beslut som man hoppades på skulle gå igenom hela beslutsprocessen utan uppmärksamhet.


Jag kan lova er att Sverigedemokraterna kommer att överklaga denna horribla försäljning till Länsrätten i Kalmar så fort protokollet från kommunstyrelsen anslås på kommunens anslagstavla.

 

Jag har även skrivit nedanstående insändare angående denna markförsäljning som jag skickat till Barometern, Östran och Kalmar Läns Tidning.


NYTT VRAKPRIS PÅ KOMMUNAL MARK!


Vid kommunstyrelsens möte den 9 november beslutades om en ny markförsäljning till vrakpris. Men det mest anmärkningsvärda är att försäljningen strider mot det beslut om markpriser som togs den 18 juni 2007 i kommunfullmäktige för Östra Vimpeltorpet (Ljusstaden).


En enig kommunstyrelse beslutade om försäljningspriset på 1 352 000 kronor utan att någon av de ca 25 närvarande politikerna eller ca 15 tjänstemän hade något att invända. Köparen är Kärnhem AB som har planer på att bygga WTC på Kvarnholmen. Kan detta vara orsaken till att tystnaden var total när detta beslut klubbades av Johan Persson?


Kärnhem AB planerar att bygga 17 villor i upplåtelseformen bostadsrätter i Östra Vimpeltorpet. Enligt de i kommunfullmäktige beslutade markpriser skall tomter för friliggande villor säljas för 400 000 kronor/st.  Med detta pris skulle den verkliga köpeskillingen vara 17 * 400 000 = 6 800 000 kronor.


Kommunen ger med andra ord en rabatt på 5 448 000 kronor till Kärnhem AB. Ett fullständigt horribelt beslut i kommunstyrelsen. Tyvärr har jag själv ingen yttranderätt i kommunstyrelsen, där Johan Persson tidigare nekat mig att yttra mig under debatter, utan jag får finna mig i att bara vara åhörare.


Denna markförsäljning kommer inte att behandlas av kommunfullmäktige så jag får försöka påverka beslutet genom insändare och min blogg. Dessutom kommer Sverigedemokraterna i Kalmar att överklaga detta beslut till Länsrätten i Kalmar så snart beslutet anslås på kommunens anslagstavla och kräva att de i kommunfullmäktige beslutade markpriserna även skall gälla Kärnhem AB.


Thoralf Alfsson
Sverigedemokraterna
Kalmar.


VÄNSTERVRIDEN KOMPISSTYRELSE HOS ANTIDISKRIMINERINGS-BYRÅN I KALMARAntidiskrimineringsbyrån i Kalmar skickar inga islamofobil till Sverigedemokraterna enligt en artikel i Östran. Artikeln finns tyvärr inte på nätet.


 

Frågan är hur mycket av skattebetalarnas pengar Antidiskrimineringsbyrån lagt ner på detta projekt. Alla skall veta att det handlar om skattemedel som finansierar hela denna verksamhet. 
 

Antidiskrimineringsbyrån i Kalmar finansierar sin verksamhet med ett bidrag från staten om 570 000 kronor och dessutom bidrar Kalmar kommun genom Kultur och fritidsnämnden med 100 000 kronor årligen.


Det är med andra ord vänsterpartisten Birgitta Axelsson Edström som ordförande för denna nämnd som ger detta bidrag till en verksamhet som lägger stora belopp på att ta fram ”islamofobil”. Tänk om Kurt Lundgren fortfarande varit livet och man fått läsa hans kritiska texter om Antidiskrimineringsbyrån. Jag är övertygad om att det skulle ha varit mycket läsvärt.

Birgitta Axelsson Edström har inte en enda krona till hembygdsföreningarna i kommunen men till Antidiskrimineringsbyrån finns det hela 100 000 kronor/år i bidrag. Fy vad det stinker till vänster!

 

Kurt Lundgren och jag stämplades som islamofobiska och antiislamska bloggar av EXPO i en tidning för ca 2 år sedan.  ”Kriget mot islam”. Jag är stolt över att jag fick äran att vara med i den skaran och är än mer övertygad idag. Är det någon som har en dold agenda så är det företrädare för just islam. Läs mitt gamla blogginlägg.


När kommer Antidiskrimineringsbyrån ta upp jämställdhetsfrågor hos muslimer. Anser att de att jämställdheten är på samma nivå som hos svenskar när det gäller muslimer. Nu kommer givetvis inte en organisation som tar fram detta projekt med islamofobil att granska islams kvinnosyn. Det vore ju som att underkänna sitt eget arbete.
Allt som muslimer ägnar sig åt enligt sin kultur och religion har Antidiskrimineringsbyrån legitimerat som icke diskriminerande genom sin islamofobilkampanj. Snacka om att sätta krokben på sig själva.


I nästa års budgetförslag kommer vi från SD dra in varenda krona i kommunalt bidrag till denna pk-mångkulturella organisation.


Är det någon som blir förvånad över att ett flertal av styrelsens medlemmar i Kalmar är med i Facebook-gruppen ”Sverigedemokraterna i riksdagen – Nej tack”. Uppenbarligen utnyttjar styrelsen sina ekonomiska bidrag till att bedriva en kampanj mot just SD, det enda partiet som är kritiska mot islam.


Nasim ”skinkmackan” Malik
är givetvis också med i styrelsen för Antidiskrimineringsbyrån. Kvalifikationen består säkert i den egna anmälan mot flygbolaget SAS för att han serverats i skinksmörgås vilket var kränkande.


 
Nasim Malik talar.         Foto Thoralf Alfsson

Nasim Malik talar på Larmtorget i Kalmar omgiven av Hizbollahflaggor, Hamasflaggor och hakkors utan att avbryta sitt tal. Är detta en värdig styrelseledamot av Antidiskrimineringsbyrån?


Tro det eller ej men hittar man inte också fotbollsspelaren Henrik Rydström även här
. Kommunisten som flyttat ut till Boholmarna som jag liknar vid ett ”gated community” .


 

Med denna vänstervridna kompisstyrelse kan inte resultatet bli annat än katastrofalt. Och vi kommer säkert få se en rad nya exempel på missbruk med våra gemensamma skattemedel.


HÖNA AV EN FJÄDER

Någon med SD-fobi har plöjt igenom kommentarerna på min blogg och hittat en kommentar från Sven-Erik Karlsson i ett inlägg för flera veckor sedan.

 

Sedan har denna person tipsat Daniel Poohl på EXPO om detta och nu gör EXPO en stor sak kring detta. De lokala ”vänstertidningarna” Östran/Nyheterna och Barometern/OT är inte sena att hänga på. En intressant fråga är hur det kommer sig att dessa lokaltidningar bara någon timma efter att Daniel Poohl ringt Sven-Erik Karlsson också ringer Sven-Erik. Har dessa lokaltidningar ett samarbete med ”vänsterextremisterna” på EXPO. Att Östran har dessa kontakter förvånar mig inte men att den borgerliga tidningen Barometern uppenbarligen även har dessa kontakter är förvånande eller mycket anmärkningsvärt, för att inte säga uppseendeväckande.


Givetvis var det inte så väl formulerat av Sven-Erik Karlsson men jag förstår hans upprördhet över hur Ilmar Reepalu och Anders Lago sköter sina kommuner Malmö och Södertälje. Kommuner där skolor sätts i brand, invandrarenklaver har växt upp, brandkåren attackeras och kräver poliseskort. Där brandmän vägrar åka på utryckning till dessa invandrarområden och poliser vägrar tjänstgöra i dessa områden eller till och med begär förflyttning till inre tjänst eller till andra kommuner på grund av den förföljelse de upplever inte bara i tjänsten utan även av pk-massmedia. Jag har haft telefonsamtal från en mamma till en polis i Malmö som berättat om sin sons upplevelser i Rosengård och hans begäran om förflyttning.


De socialdemokratiska kommunalråden Ilmar Reepalu och Anders Lago har givetvis det yttersta ansvaret för utvecklingen i Malmö och Södertälje. Hade dessa båda personer varit ansvariga chefer i privata företag hade de självklart fått sparken för länge sedan på grund av sina misslyckanden. Södertälje är t.ex. den mest skuldsatta kommunen i hela Sverige, trots att den ligger i det mest attraktiva arbetsmarknadsområdet i hela Sverige. Skandal är bara förnamnet!

Ett mycket slående exempel på vad socialdemokratik jobbpolitik innebär i praktiken!


Det är med detta som bakgrund och de ”kravaller” som pågått under det senaste året som Sven-Erik Karlssons kommentar på bloggen skall ses. Jag har full förståelse för Sven-Eriks upprördhet men vi skall inte utvisa dessa socialdemokratiska politiker vi skall istället göra dessa arbetslösa vid valet i september 2010.


PS.

En kommentar som publicerats kan dessutom inte raderas av den som skrivit den, endast av mig som ”bloggens ägare”.


JIMMIE ÅKESSON I DANSK TV
VAR ÄR EXPRESSEN OCH AFTONBLADET

Inte ett ord om Helene Sturefelts debattartikel "Var inte så naiv om islam" i Expressen eller Aftonbladet. Med tanke på den mediastorm som rådde efter Jimmie Åkessons debattartikel är det ju mycket underligt att det är knäpptyst i dessa tidningar när en präst säger något liknande. Till och med den kristna tidningen Dagen mörkar om denna debattartikel.

 
Här skall det tystas ned! Eller tar det så lång tid innan "eliten och experterna" i storstaden reagerar.


Jag tänker i varje fall ge mina läsare möjligen att se och höra den modiga prästen Helene Sturefelt en gång till.HAR WYKMAN TOMTAR PÅ LOFTET?


Tomtar på loftet Niklas Wykman?                  Foto Thoralf Alfsson


Så har då MUF-ordförande Niklas Wykman gjort sitt för att få lite uppmärksamhet i media genom en debattartikel på Newsmill. Nu har nog inte Wykman funderat så mycket över de ”nya moderaternas” politik innan han skrev sitt debattinlägg. Lars Ohly och Jimmie Åkesson tycks ju vara de största motståndarna för Wykman.


”Lars Ohly och Jimmy Åkesson pekar ut enskilda människor
som roten till samhällsproblemen och båda hävdar att krafttag mot de utpekade är lösningen. Lars Ohly vill klämma åt de rika och direktörerna, Jimmy Åkesson vill klämma åt invandrarna i allmänhet och muslimerna i synnerhet.”

 

Nu undrar jag om Niklas Wykman funderat på vilka de nya moderaterna vill klämma åt. Nej, tänkte väl det!


Pensionärerna klämmer väl Wykman och hans partivänner åt rejält genom att beskatta dem hårdare än de som jobbar. Moderaterna anser troligen att pensionerna är alldeles för höga i Sverige eftersom de beskattas så hårt. Klassisk moderat politik ”ta från de fattiga och ge till de rika”.


Sjukpensionärer och arbetslösa är andra grupper som Niklas Wykman och hans moderater anser att man skall klämma åt. Existensminimum är inte gott nog för dessa grupper. Moderaterna gör sedan allt för att importera billig arbetskraft från tredje världen för att kunna sko sig ännu mer. Den nya lagen om arbetskraftsinvandring som trädde i kraft 15 december 2008 är ett flagrant exempel på de nya moderaternas politik i en av de värsta lågkonjunkturerna i modern tid. Jag tar mig för pannan och undrar om inte Niklas Wykman har tomtar på loftet.


”Såväl Vänsterpartiet som Sverigedemokraterna står för en samhällsomstörtande ideologi som i grunden kommer att förändra Sverige till något som för oss i dag är helt okänt och främmande.”


Jag undrar vad Niklas Wykman lever sina dagar? Möjligen håller han till på Östermalm och Stureplan!

Han har uppenbarligen inte sett att Sverige förändrats till något som för oss idag som är helt okänt och främmande för de flesta svenskar. Hedersmord, grupp våldtäkter, kravaller i förorter med stenkastning mot polis, brandkår och ambulanspersonal, islamisering med krav från muslimer om halalslakt, särlagstiftning (sharialagar) och en moské i varje stad.

Att inte Wykman sett detta hända i vårt svenska samhälle är förvånande men det kanske ligger helt i linje med den politik som de nya moderaterna driver i regeringen. Om det ändå bara vore tomtar på loftet!  

Lyssna på Niklas Wykman i SR.Niklas Wykman och Jytte Guteland     Fotot Thoralf Alfsson

Undrar om inte MUF och SSU har en hel del gemensamt idag? Åtminstone när det gäller att riva ner det som flera generationer kämpat och svettats för och som dessa ungdomar nu tror är något självklart i deras tillvaro.

En sak är i varje fall och det är att den som lägger en röst på S eller M nästa år vet inte alls vad de får.


KVINNLIG PRÄST FÖRDÖMER ISLAMHelene Sturefelt som är präst i Karlskrona går till hårt angrepp mot islam i en debattartikel i lokaltidningarna i Karlskrona.

 

”Det talas bara om att alla religioner är välkomna för vi har religionsfrihet i vårt land, men inget om dess innehåll. Vi säger ju inte att alla politiska partier är välkomna. Vi är noga att, i demokratins namn, skärskåda innehållet så att partierna följer svensk lagstiftning. Gäller inte detta islam också? Det undrar Helene Sturefelt, präst i Karlskrona stadsförsamling.”

 

”Vi, som kristet land, som ger uppehållstillstånd till muslimer, kallas alltså för otrogna och har inte alls samma värde som en rättrogen.
Är beslutsfattarna medvetna om detta?
Var inte så naiva!”

Läs hela hennes debattartikel "Var inte så naiva om islam" som vållat rabalder i Karlskrona.

 

Tänk att sanningen är så svårsmält för så många eller är det bara pk-eliten som vägrar se den verklighet som fler och fler svenskar numera får uppleva i sin vardag. Nu väntar vi bara på att Expressens alla kvinnliga krönikörer går i taket och fördömer Helene Sturefelt som en främlingsfientlig och rasistisk präst i Svenska kyrkans tjänst.

 

Den socialdemokratiska tidningen Sydöstran har givetvis rusat iväg till en imam i Karlskrona som får uttala sig i sann PK-anda. Läs artikel.
Tidningen har även kallat in Jan Hjärpe till sin hjälp att fördöma Helene Sturefelt.
"Det finns egentligen ingen religion, bara människor. Och dessa formas genom historia, kultur, familj och gemensamma sociala mönster. Det är så ett socialt förtryck formas, inte av religionen i sig."
Läs artikel.

Sydöstran gör uppenbarligen vad som helst för att försvara Socialdemokraternas 70 procent av rösterna bland muslimerna.


Missa inte debatten i Radio Blekinge mellan prästen Helene Sturefelt och Ahmed Almofti ordförande i islamiska informationsföreningen. Debatten börjar ca 7 minuter in avsnittet. Lyssna på lögnaren Ahmed Almofti som kommer med den ena häpnadsväckande påståendet efter det andra. Utan att programledaren ställer honom "mot väggen" för sina påståenden.

Varför döms människor i muslimska länder till döden om de konverterar från islam till någon annan religion? Vad grundar dessa länder dessa dödsdomar på om inte koranen.
Jag hoppas att prästen Helene Sturefelt får allt stöd hon behöver när svenska kyrkan kommer att tillrättavisa henne för hennes debattartikel. Det är bara att hoppas att Helene står på sig när biskopen i Lund kallar ner henne för ett allvarligt samtal.


BERÖRINGSSKRÄCKEN ÄR TOTAL

Nu är det drygt två veckor sedan Jimmie Åkesson fick sin debattartikel publicerad i Aftonbladet vilket väckte en enorm uppmärksamhet. Vad blev då resultatet av detta?


En sak kan konstateras och det är att beröringsskräcken är total när det gäller muslimer, invandringspolitik, integrationspolitik och inte minst Sverigedemokraterna.


Den efterföljande debatten har istället i huvudsak handlat om smutskastning av Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna. I spetsen för denna kampanj har ”kärringmaffian” med Dahlberg, Linderborg, Marteus, Gröning, Mellin och Hagen gått med en rad bedrövliga påhopp. Detta har sedan följts upp med en rad så kallade ”köpta experter” som hävdat att Jimmie Åkesson påståenden är felaktiga utan att på något sätt styrka sina angrepp. Dessa ”experters” ord är tydligen sanningen och inget annat. Att leda saker till bevis behövs uppenbarligen inte. Jag kan bara konstatera att för min egen del kommer jag i framtiden alltid misstro ”experter” som uttalar sig i dessa medier.


I SvD har en av dessa experter fil. dr, statsvetare Nils-Eric Hallström fått en artikel publicerad med rubriken ”Blockpolitiken – en omprövning nödvändig”. Jag har svårt att tro att dessa mycket välutbildade människor fullständigt saknar logiskt tänkande men så tycks ändå vara fallet.

 

”Med Sverigedemokraterna som riksdagens vågmästare blir blocköverskridande överenskommelser en politisk nödvändighet.”

 

Tänk om någon av alla dessa ”experter” som media betalar för att skriva dessa artiklar också kunde förklara varför det är så omöjligt att samarbeta med Sverigedemokraterna, utan att bara använda sig av floskler. Någon av alla dessa ”experter” borde väl sitta inne med dessa kunskaper och kunna förklara detta med konkreta exempel för det svenska folket. Jag måste säga att jag blir mer och mer förbluffad över dessa ”experter” som inte någonstans hittills svarat på denna fråga. När man sedan också går ner på enskilda politiska frågor blir det än mer obegripligt då vi, Sverigedemokraterna har gemensamma ståndpunkter med ett eller flera av de etablerade partierna på enskild politiska frågor. Vi Sverigedemokrater skulle mycket väl kunna samarbeta med vilket parti som helst när det gäller enskilda politiska frågor där våra ståndpunkter är gemensamma.


Jag kan bara tolka detta på ett sätt och det är att dessa ”experter” står fullständigt tomhänta när det kommer till konkreta exempel och fakta. Med andra ord beröringsskräcken är total.


Svara gärna på dessa frågor angående hur du ser på samarbete med andra partier.
HAR MONA SAHLIN KONVERTERAT TILL ISLAM?

Vet Nalin Pekgul något om Mona Sahlin som ingen annan känner till? Under seminariet om varför 70 procent av muslimerna i Sverige röstar på Socialdemokraterna uttryckte sig Nalin Pekgul väldigt märkligt flera gånger. Nalin Pekgul har ju varit bosatt I Sverige sedan 1980 och det kan knappast bero på bristfälliga kunskaper i svenska att hon uttrycker sig som hon gör.


Vid ett tillfälle säger Nalin Pekgul så här.


”Någon som Mona Sahlin till exempel som man kommer kryssa mer för i Tensta för att man tror att hon är garanten för andras rätt att vara här i landet än kanske många andra muslimer som man aldrig skulle kryssa.”


Man kan ju faktiskt uppfatta det som att Nalin Pekgul jämställer Mona Sahlin med ”andra muslimer”. Eller hur menar hon?


När hon sedan bara en liten stund senare säger följande blir man än mer fundersam.


”Jag är jätteglad för att hon (Mona Sahlin) toppar listan för att jag tror att henne kan jag sälja hur mycket som helst i Tensta men jag kanske inte skulle sälja någon annan muslim på samma sätt”


Hur skall man uppfatta ”någon annan muslim”? Jag kan faktiskt uppfatta det som att Nalin Pekgul ser Mona Sahlin som muslim i sitt sätt att diskutera. Har Mona Sahlin konverterat till islam?

Mona Sahlin kanske brukar presentera sig som Mona "muslim" Sahlin när hon besöker Tensta eller andra invandrartäta områden. Eller är det så att den muslimska befolkningen i dessa förorter betraktar Mona Sahlin som en muslim med tanke på hennes uttalanden och alla besök i moskéer och till och med begravningar.

Inte undra på att Nasim Malik (s) i Kalmar och hans kompisar har Mona Sahlin som sin stora idol och förebild.


1 april 2008 kunde man läsa följande intervju med Mona Sahlin och man undrar ………

 

 


TRÄDKRAMARE PÅ ÖLAND


Kungsgårdsbacken Borgholm                        Foto Thoralf Alfsson

Jag tror alla som kommer till Borgholm upplever allén i Kungsgårdsbacken som mycket inbjudande och ett kännetecken likaväl som slottet att man kommit till Borgholm.  Allén är ett kulturminne som man självklart måste vara rädd om bevara med stor försiktighet. Givetvis måste en föryngring ske då och då när något träd drabbas av någon sjukdom eller stormar.


Men det som Vägverket nu ansökt om hos Länsstyrelsen anser jag vara rena kalhuggningen av Kungsgårdsbacken. Vägverket vill i sin ansökan såga ner hela allén. Jag anser det skulle vara en ”våldtäkt” på Kungsgårdsbacken.


Det märkliga är att inte ansvariga tjänstemän på kommunen eller kommunstyrelsen i Borgholm lyfter det minsta finger för att bevara allén. Den enda som tycks opponera sig är Ölandspartiet genom Per Lublin. Jag anser att Vägverkets grund till detta beslut är grundat på att det ramlat ner någon gren vid något stormoväder och att någon privatperson klagat. Om detta skulle vara en praxis skulle vi såga ner alla träd som kan blåsa ner vid våra vägar vilket borde vara en fullständigt orimlighet även för Vägverket.


Om Länsstyrelsen ger sitt godkännande till denna skövling blir jag mycket bedrövad. Att de lokala tidningarna Barometern, Östran och Ölandsbladet har hjälpt Vägverket att "tysta ner" detta är mycket märkligt.


Under helgen har dock några trädkramare varit aktiva i Kungsgårdsbacken och med sitt "kärleksbudskap" till naturen markerat den opinion som finns mot vägverkets ”allt eller inget” skötselstrategi. De lokala tidningarna har givetvis inte ens noterat detta.


"Kärleksbudskap" till allén.                      Foto Thoralf Alfsson

Ett stort tack till er som gjort denna aktion där vägverkets blå ”avverkningsringar” ersatts med röda hjärtan. Jag hoppas att detta kommer leda till fler protestaktioner och insändare i de lokala tidningarna mot Vägverkets sanslösa agerande.


90 PROCENT AV MUSLIMERNA RÖSTAR PÅ VÄNSTERBLOCKETPå ett seminarium under socialdemokraternas partikongress som arrangerades  av Broderskapsrörelsen säger statsvetaren Magnus Hagevi att hela 90 procent av muslimerna i Sverige röstar på vänsterblocket. Socialdemokraterna får själva ca 70 procent. Det borgerliga blocket får endast ca 4 procent av muslimernas röster. Något som dessa partier borde ta på stort allvar.


Nalin Pekgul var givetvis med på detta seminarium och hon uttryckte något som jag tror många undrar om de hörde rätt. Hon sa följande.


”Om Muhammed verkat idag hade han varit Socialdemokrat och feminist”.


Nalin Pekgul på socialdemokraternas partikongress 30 oktober 2009.


Jag skulle snarare säga att om Muhammed verkat idag hade han varit något helt annat om han gifte sig med en 9-årig flicka.


Lyssna på seminariet här.


Slutsatserna från detta seminarium uppfattade jag som att om Socialdemokraterna vill behålla den höga andelen muslimska väljare måste också Socialdemokraterna gå muslimernas krav tillmötes. Det kan gälla friskolor, halalslaktat kött och särlagstiftning.


Det  är dags att känna socialdemokraterna på pulsen. Kommer socialdemokraterna överge de svenska värderingarna för att behålla muslimernas röster i valet?


BERÖRINGSSKRÄCKEN ÄR TOTAL INOM (S)

Beröringsskräck är total på den socialdemokratiska partikongressen som de kallar för jobbkongress. Vilket för övrigt är ett fullständigt missvisande namn på partikongressen som någon marknadsförare säkert fått bra betalt för!

Mer än 1000st motioner behandlas under dessa dagar. Kan någon gissa hur många motioner det finns under det politiska ämnet migration?


Fyra stycken motioner (J59-J63).
Alla fyra motioner yrkar på en generösare asylpolitik och anhöriginvandring. Inte en enda motion som berör den misslyckade integrationspolitiken. Detta är fullständigt katastrofalt och visar på den totala beröringsskräck som råder inom socialdemokratin. Som jämförelse kan nämnas att fem stycken motioner (J18-J23) inkommit om att Väst Sahara skall erkännas som ett land. Uppenbarligen är detta en större fråga för de svenska socialdemokraterna än dagens misslyckade invandringspolitik och integrationspolitik. Med kravaller i invandrartäta förorter där ungdomar startar bränder, kastar sten på polisen och räddningspersonal o.s.v. Igår visade SVT en sammanställning på antalet bilbränder idessa områden under 2009 och det visade på drygt 700 bilbränder bara i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Jag blir helt mållös över hur Sveriges största partis medlemmar agerar. De kallar detta för en jobbkongress men invandringen till Sverige och utanförskapet har tydligen inget att göra med arbetstillfällen i vårt land. Man tar sig för pannan!


 

Mona Sahlins linje att kväsa alla yttringar som är negativa till dagens invandringspolitik har lyckats till 100 procent. Det visar också upp den krassa verkligheten för väljarkåren att de socialdemokratiska ombuden och förtroendevalda inte har kurage eller på ren svenska inte besitter de minsta ”stake” för att ta upp dessa frågor som mer eller mindre varje svensk diskuterar vid köksbordet eller på sina arbetsplatser. Beröringsskräcken är total inom socialdemokratin.


Samtidigt är detta exempel också ett underkännande till media som inte med ett enda ord nämnt frånvaron av motioner inom invandring o integrationspolitiken på denna "jobbkongress" i sina artiklar och reportage. De går med andra ord i de etablerade partiernas ledband och vågar uppenbarligen inte driva egna kritiska frågor.


RSS 2.0