CARL BILDT VILL FÖRSONAS MED DEN MUSLIMSKA VÄRLDEN


Menar Sarkozy att Carl Bildt har en skruv lös?


Jag undrar vad Carl Bildt menar med detta uttalande i franska tidningar? Det har dessutom retat upp Sarkozy så till den milda graden att han inställer sitt besök i Sverige under nästa vecka. Sarkozy är en mycket stark motståndare till ett Turkiskt medlemskap i EU.

Vad är det för brott västeuropa begått som Bildt vill att EU skall försonas med den "muslimska världen" genom att ge Turkiet medlemskap i EU. Jag anser att det är den muslimska världen som har en mängd brott som man borde erkänna och fördöma innan någon försoning är aktuell. Ett medlemsskap i EU är uteslutet om sunt förnuft får råda.

Turkiet borde först erkänna folkmordet på armenierna för snart 100 år sedan. Det är väl hög tid nu. Turkiet dödade 1-1,5 miljoner armenier men vägrar fortfarande erkänna detta brott mot mänskligheten och detta land anser Carl Bildt att EU skall försonas med.


Jag skäms över att jag en gång i tiden gillade Carl Bildt då jag tyckte att han var rak och ärlig. Idag är han dock lika korrumperad och maktgalen som många andra. Personligen tror jag Carl Bildt har en och endast en målsättning. Det är att bli FN:s generalsekreterare i framtiden.
Kurt Lundgren tog ju ofta upp den flygande utrikesministern Carl Bildt på sin blogg. För Carl Bildt far inte jorden runt en gång i månaden för Sveriges skull. Nej, han har andra mål med dessa resor, personliga mål!


PIRATPARTIET MEDIAS GULLGRISAR

Idag behöver man bara sätta på radion så är någon från Piratpartiet med eller så följer någon reporter partiets valturné. Inga eller väldigt få kritiska frågor ställs av journalisterna. I studio ett idag var det istället en moderat som tog över programledarens roll och ställde raka frågor till Christian Engström om barnpornografi på nätet och narkotikaförsäljning över nätet. Christian Engström fick då väldigt svårt att svara på hur dessa brott skall förhindras och bekämpas på ett "fritt internet".


Idag kommer också en rad avslöjanden gällande Piratpartiets kandidater. Jag citerar hela stycket från SD-Kuriren som går under rubriken "Varning för pirater"..


"Toppkandidaten Christian Engström , är en f.d aktiv folkpartist som inte ser några problem med att rösta för en legalisering av narkotika och prostitution. Vintern 2008 skrev Engström ett inlägg på en kommunistisk blogg, där han sade sig helt hålla med blogginnehavaren om dennes beskrivning av Sverigedemokraterna, som ett förljuget, rasistiskt parti, som överdriver problemen med brottslighet i Sverige.

Piratpartiets andranamn, Amelia Andersdotter, ingår i styrelsen för svenska FN-förbundet, som vill förbjuda Sverigedemokraterna
och andra invandringskritiska organisationer. Andersdotter var fram tills nyligen företrädare för den mångkulturalistiska organisationen "Alla lika, alla olika". Hon är också engagerad i vänsterorganisationen Attac, som öppet samarbetar med terrororganisationer som AFA och Revolutionära fronten. Hösten 2007 arrangerade Piratpartiet en manifestation, där man på Andersdotters initativ bjöd in Syndikalistiska Ungdomsförbundet, SUF, som medarrangörer. SUF, som de senaste åren varit drivande bakom våldet och överfallen på Sverigedemokraterna och andra oliktänkande och som av SÄPO klassas som ett hot mot rikets inre säkerhet, förväntades bland annat stå för ljudanläggningen vid Piratpartiets manifestation.

Fjärdenamnet på Piratpartiets lista heter, Anna Troberg. Innan hon blev kandidat för PP, drev hon en uppmärksammad blogg under namnet "Rosetta Sten". Nedan följer ett axplock av de åsikter som Troberg framförde på bloggen:

"Jag har fått nog av Kristdemokraterna. Jag är inte alls förtjust i Sverigedemokraterna heller, men även om de nu tyvärr går framåt, så har de i alla fall sin image att kämpa med. De flesta vet, eller har i alla fall en svag aning, om att de är fula fiskar (...)De värnar om en kärnfamilj som inte finns och som jag betvivlar någonsin existerat i någon större utsträckning."
[http://www.sverigedemokraterna.eu/www.annatroberg.com/2007/03/07/kristdemokraterna-lever-i-lalaland/
]

"Bort med kungahuset och låt dem försörja sig som alla andra."
[http://www.sverigedemokraterna.eu/www.annatroberg.com/2007/10/09/lat-kungen-slippa-vara-kung/
]

"Staten Israel idag är en jäkla skitstat som klampar omkring i Mellanöstern som en trotsig unge med behov att trycka till alla andra ungar i sandlådan."
[http://www.sverigedemokraterna.eu/www.annatroberg.com/2009/01/07/israel-maste-kliva-ur-offerrollen-asap/
]

"Jag tror att jag på allvar ska fundera på det där med en personlig scudmissil. Jag skulle så väldigt gärna vilja skicka en personlig sådan till alla abortmotståndare världen över med en personlig hälsning: "Bend over! from your very own La Rosetta.""
[http://www.sverigedemokraterna.eu/www.annatroberg.com/2007/04/18/en-personlig-scudmissil-eller-fri-abortratt-vad-ar-varst/
]

Tiondenamnet på Piratpartiets lista heter, Björn Felten. Felten förespråkar sex timmars arbetsdag och fri invandring
. Den 1 maj 2006 skrev Felten även ett inlägg på Piratpartiets forum, där han gav utryck för åsikten att Sverigedemokrater är "vidriga rasister", som "förverkat sin rätt att leva" och som borde få "dödsstraff".

För den som orkar finns det säkert mer att gräva fram, men jag anser dock att ovanstående räcker gott för att kunna göra en ganska klar bedömning av Piratpartiet utifrån ett invandringskritiskt och värdekonservativt perspektiv.

Den som anser att det behövs mer mångkulturalism, familjefientlighet och trivialisering av brottslighet i Europa och tycker att det råder brist på våldsförespråkande EU-parlamentariker med vänsterextrema kopplingar, han eller hon bör rösta på Piratpartiet. Övriga bör se sig om efter sundare alternativ."


VAD ÄR SVENSKT?Har ni hört den frågan tidigare? Så sent som i söndagens agenda fick Sven-Olof Sällström den frågan av programledaren Anna Hedenmo. Vad är svenskt?

Denna fråga kommer ju alltid upp i diskussioner eller debatter när det gäller att vi Sverigedemokrater vill bevara vår svenska kultur och identitet och inte dras in i Eurabia.


Vad är svenskt? När Sven-Olof Sällström frågade hur lång tid han fick på sig att besvara frågan blev svaret 5 sekunder. Med andra ord ville den oikofobiska pk-programledaren bara få detta sagt för markera att det är fel att vara stolt över sin kultur och identitet.Men igår blev jag mycket fundersam eller helt stum över hur korkade vårt lands journalister är. I varenda tidning kunde vi läsa om en norrman som fallit i koma efter att han druckit svenskt vin. SVENSKT VIN?

Helt plötsligt är alltså spanskt vitt vin numera svenskt eftersom det sålts i en svensk systembolagsbutik.
Detta är oikofobi på hög nivå på TT som de flesta tidningar använder sig av. Det som förvånar mig än mer är att ingen reagerar på denna fullständigt horribla felaktighet i media.
Med samma logik kan vi ju konstatera att Mercedes är en svensk bil om den sålts i Sverige. Detsamma gäller pizza och kebab om det köps på en svensk pizzeria, inte ens kinamaten är kinesisk om den äts på en svensk restaurang.

Jag har fått flera tips om Alf Robertssons "Mitt land". Här kommer en version av denna.


PIRATPARTIET INGET HOT MOT SVERIGEDEMOKRATERNAAftonbladet presenterar en opinionsundersökning tillsammans med United minds som ger SD 4,6 procent och en vågmästarställning i efter nästa års riksdagsval.


"Vår mätning är en ren online-undersökning. Jag tror folk vågar svara ärligare om det sker anonymt. Studier visar att i nästan alla val har den här typen av partier underskattats."


Det intressanta med undersökningen är att den gjorts över internet och skall vara anonym. Men det vet ju var och en, att alla lämnar "fingeravtryck" även på nätet så det är en sanning med modifikation från Aftonbladets sida. Dock är nog chansen större att man svarar mer ärligt över nätet än om man blir uppringd av någon på telefon.


Jag tolkar även undersökningen som att Piratpartiet är det största hotet mot Vänsterpartiets väljarunderlag. Det är inget som jag och Sverigedemokraterna har något emot. Lars Ohly kommer att få en jobbig valrörelse 2010 om Piratpartiet lyckas med konststycket att få ett mandat i EU-valet. Det skulle till och med kunna medföra att Vänsterpartiet riskerar att missa fyra procent spärren till riksdagen, vilket jag skulle applådera.


Piratpartiet och Vänsterpartiet har även en fri invandring till Sverige som ett gemensamt politiskt mål. Något att tänka på för väljarna!


Aftonbladet skriver i sin artikel att "Mardrömmen kan bli verklighet". Ur ett socialdemokratiskt perspektiv kan det ju vara en mardröm men ur ett demokratiskt perspektiv är det snarare en dröm.

Att Mona Sahlin har målar in sig i ett hörn genom att lova att socialdemokraterna aldrig, aldrig någonsin kommer att samarbeta med Sverigedemokraterna på någon nivå i samhället är socialdemokratins eget problem. Verkligheten kommer nog att bli svår att smälta för råsossar efter nästa val men jag är övertygad om att vi även kommer att samarbeta med socialdemokrater efter nästa års val.


Efter valet 2006 har ju Sverigedmokraterna varit vågmästare i ett tiotal kommuner i landet och i flera av dessa har socialdemokrater styrt tillsammans med bland annat moderaterna och det skall bli väldigt intressant att se väljarnas dom över dessa "förrädare" inom s och m.
Min gissning är att sd kommer gå kraftigt fram i dessa kommuner. Om så blir fallet kommer det få en mycket kraftig avkylande effekt på blocköverskridande allianser efter valet 2010.

Men allt som oftast brukar "kåtheten" över att inneha makten segra över förnuftet när det gäller "etablerade" politiker som även försöker vara politiskt korrekta. På tid och längd är det ändå den förda politiken som fäller avgörandet och med en massinvandring i Europatoppen kommer Sverigedemokraterna att obönhörligen växa tills den förda invandringspolitiken förändras.

Denna karta från kommunvalet 2006 kommer att bli betydligt mycket mer färggrann efter valet 2010!Kartan visar inte de kommuner där vi fick mandat men inte hade någon kandidat. I Kalmar län gäller det Nybro och Borgholms kommuner.


EU I ETT NÖTSKALLMargot Wallström och EU skall satsa 1,6 miljoner euro på en pr-kampanj för att övertyga irländarna om EU:s och Lissabonfördragets förträfflighet.  17 miljoner kronor av våra skattepengar för att tvinga på irländarna något som de redan sagt nej till.

EU i ett nötskal!

Läs artikeln i Expressen


Just nu går bloggen på tomgång om någon undrar. Jag prioriterar EU-valarbetet och min svårt sjuka mor före bloggen.


ALL PUBLICITET ÄR BRA PUBLICITET

 
Denna grupp i EU-parlamentet kommer att vara betydligt större efter den 7 juni!

SVT skyr inga medel i sin kamp att smutskasta Sverigedemokraterna. Normalt sätt brukar inte media kalla Dansk Folkeparti för främlingsfientliga men nu har det epitetet används flitigt av svt och alltid med anknytning till Sverigedemokraterna.


På svt:s hemsida gjorde Agenda reklam för kvällens program med rubriken "Hedenmo frågar ut småpartiernas toppnamn". Jag hade givetvis förväntat mig en riktig utfrågning men ack så besviken jag blev! Av programmets 45 minuter ägnades ca 11 minuter till denna utfrågning av tre partier, 3 minuter för varje parti. Det kan man verkligen kalla falsk marknadsföring av svt.


Gudrun Schyman var sin vana trogen lika hysterisk och "skogstokig" som vanligt och försökte ta över programledarrollen, vilket hon själv kom på efter en stund.

Piratpartiets Christian Engström fick en klapp på axeln och inte en enda kritisk fråga av programledaren.

Sverigedemokraternas Sven-Olof Sällström blev allas "hackkyckling" men han klarade sig relativt bra. Tyvärr fick han aldrig tala färdigt en enda gång när han försökte svara på de frågor som ställdes. Programledaren avbröt hans svar vid flera tillfällen, uppenbarligen rädd för att han skulle utveckla svaren till sin egen fördel och det är ju inte tillåtet i public service.

Sossarna håller hårt på det här med "alla människors lika värde", eller vad säger ni om följande kommentar från Sven-Olof Sällström.


"Ps. Gudrun, Christian, Gunnar Hökmark och programledaren skakade samtliga hand med mig och uppförde sig som det anstår en anständig politiker/programledare. Sossarnas Marita Ulvskog tittade inte ens åt mitt håll, än mindre ville hon skaka tass. Inte så konstigt med tanke på att hon vid ett annat tillfälle inte ens ville befinna sig i samma byggnad som Jimmie Åkesson. Ni som kommer ihåg, hon gömde sig i taxin utanför."


ÄR DETTA VERKLIGEN SANT?

Efter att jag läst denna artikel i Kristianstadsbladet är jag fullständigt häpen men trots allt är jag ändå inte förvånad men att det skulle vara fullt så illa är ändå obegripligt.


Om det ändå varit 1:a april!


Hela historien har tydligen också mörkats ända sedan februari och antyder verkligen hur pk-styrt vårt samhälle blivit.


Jag citerar här hela artikeln då det är något av det värsta jag läst.


"Säpo och gränspolisen i Västra Götalands regionen misstänker att Migrationsverkets låsta förvar för flyktingar i Kållered utanför Göteborg infiltrerats av vänsteraktivister.

Orsaken är de många rymningarna från förvaret. Men också att polisen upplever svåra samarbetsproblem med personalen.

Kritiken tillbakavisas av Migrationsverket.

Under 2008 fram till i dag har ett femtiotal personer rymt från anläggningen skriver Göteborgs-Posten. En av de anställda handläggarna är också dömd för våldsamt upplopp under EU kravallerna 2001 i Göteborg.

- Vi har länge ifrågasatt hur förvaret fungerar och det har skett rymningar på konstiga sätt, säger Lars Skoglund, chef för gränspolisen i Västra Götalands län till GP.

Misstron mellan personalen och polisen nådde sin kulmen februari. Polisen misstänkte att en avvisning av en libyer saboterats av personalen på förvaret. Vid påföljande avvisningsförsök av samme man valde polisen att inte informera förvarets personal.

Med en styrka på närmare 20 man och en husrannsakningsorder kom polisen till förvaret för att hämta mannen. Tumult uppstod, bland annat för att personalen på förvaret först vägrade öppna dörrarna. Personalen öppnade först efter att polisen hotat slå sig in. Händelsen polisanmäldes men ärendet lades ned i brist på bevis.

En av cheferna för Migrationsverkets förvar i Kållered, Paul Fågelberg, säger att han har fullt förtroende för sin personal."


http://www.kristianstadsbladet.se/article/20090523/TTINRIKES/139495018

  

En styrka på 20 personer och en husrannsakning för att hämta en enda person som sitter i ett av migrationsverkets förvar. Skandal!


Polisanmälan läggs sedan ner i brist på bevis! Hur är detta möjligt när en styrka om 20 personer från polisen deltar. Är polisen inte trovärdiga längre hos åklagarna i det här landet? Är det bara vänsterextremister som rättsväsendet lyssnar till idag.

Nu vill jag se ansvariga chefer ställda mot väggen, inklusive ministrarna Reinfeldt, Billström och Ask och det är medias ansvar att dessa personer pressas rejält. Men det är nog för mycket att hoppas av dessa ynkryggar till pk-journalister som vi har i detta land.
  

Jag finner inte ord över vad jag läser i denna artikel. Hela historien har dessutom mörkats under lång tid.

SPARKA HELA PERSONALEN OCH STÄNG DETTA FÖRVAR OMGÅENDE.

  

DESSUTOM BORDE DAN ELIASSON, CHEF FÖR MIGRATIONSVERKET OCKSÅ SPARKAS UT OMEDELBART.

  

Paul Fågelberg? Det finns ju fler galningar som heter Fågelberg.

Fågelberg på Ring P1 borde också sparkas för hans odemokratiska klavertramp i Sveriges Radio.


AVSLÖJANDE DEBATT I SVTGårdagens Debatt i SVT1 var väldigt avslöjande ur många aspekter.

  • SVT:s sätt att konsekvent undanhålla medverkande som är kritiska till massinvandringen från att delta i programmet. Varför ingen Sverigedemokrat i "publiken"?

  • Janne Josefssons partiskhet när han försökte skylla på Vellinge kommun som inte tar emot så kallade "flyktingar.

  • Det fanns säkert en anledning till att Debatt valt att ta med 2 politiker med invandrarbakgrund. Vilken?

  • Politikerkäbblet mellan Nalin och Nyamko där ingen ville erkänna bristerna i den förda politiken och ta något ansvar.

  • Nalin Pekguls vägran att svara Ja eller Nej på frågan om invandringen varit bra för Sverige.

  • En muslimsk företrädare som ville behålla ghettobildningen och de muslimska enklaverna och rätten att bosätta sig var man vill.

  • Givetvis också en vänsterextremist som förespråkade invandringen och som pratade klasskamp och kallade programmet för högerextrem propaganda.

  • Riv Rosengård och bygg "lyxbostäder" till de boende i dessa mångkulturella områden så löses problemen.

Listan kan göras längre.


Det var beklämmande att se socialdemokraten Nalin Pekguls vägran att svara på Janne Josefssons fråga om invandringen varit bra för Sverige. Det visar på hur fullständigt villrådiga socialdemokraterna är. Hade hon svarat Ja på frågan hade med stor sannolikhet många socialdemokrater lämnat partiet och röstat på Sverigedemokraterna istället. Hade hon svarat Nej på frågan hade säkert många invandrare lämnat socialdemokraterna för vänsterpartiet.

Socialdemokraterna får väl kalla in ett "Rådslag" med Mona Sahlin för att komma fram till ett Nja.


Det var bara en eller två personer i "publiken" som tog upp det grundläggande problemet och därmed också den viktigaste åtgärden. Nämligen att stoppa/begränsa massinvandringen!!

De inbjudna politikerna lyssnade däremot inte på dessa personer.


Den som såg detta program och inte röstar på Sverigedemokraterna bör nog ta sig en allvarlig funderare på hur styrd man är av media och etablissemanget. Och fråga sig själv om jag har ett eget tänkande.


MINNESFÖRLUST HOS KOMMUNALRÅDET?

Vänstermajoriteten i Kalmar presenterade sitt budgetförslag i början av veckan och som vanligt fick allianspartierna ta del av budgeten innan den presenterades. Men precis som vanligt får vi Sverigedemokrater inte ta del av budgetförslaget annat än via tidningarna och då är det inte lätt att kommentera budgetförslaget när journalisterna ringer.


Jag hade dock läst lite på lokala politiska bloggar för att kunna ge en kort kommentar till Barometern. Att många människor känner ett stort politikerförakt är det dock inte svårt att förstå när det socialdemokratiska kommunalrådet och kommunstyrelsens ordförande Johan Persson säger följande enligt Barometern.
Den 1 januari 2009 höjde Johan Persson skatten med 40 öre. Samme Johan Persson har dessutom lagt ut besparingar på 3 procent på kommunens verksamheter, inklusive kärnverksamheter. Eftersom kommunen har en omsättning på närmare 3 miljarder kronor innebär det besparingar på närmare 100 miljoner kronor.


Det som är unikt med Kalmar är nog snarare Johan Persson som redan förträngt sina egna beslut om skattehöjningar och besparingar. Dessutom anser Johan Persson tydligen att ytterligare 13 miljoner kronor till socialbidrag är en offensiv satsning.


Skattehöjningar och besparingar som har föranletts av en misskött ekonomi, trots högkonjunktur under 2007 och 2008 har den vänsterstyrda kommunen inte lyckats uppfylla sina ekonomiska mål och tvingades därmed till stora besparingar och en skattehöjning.

I Kalmar har skattebetalarna sett sina skattemedel användas till Salvestaden som gått i graven till en kostnad 20 miljoner kronor, ett kritiserat konstmuseum som kostade ca 20 miljoner kronor mer än beräknat. Till på köpet klarar inte konstföreningen av driften av detta konstmuseum som utlovats utan har nu pantsatt delar av konstverken för att inte gå i graven. Konstföreningen kommer med stor säkerhet bli nästa ekonomiska bekymmer för kommunen med krav om miljonbidrag till föreningen.

Sedan får vi givetvis inte glömma bort kinesiska Fanerdun som har stora skulder till ett kommunägt bolag (ca 5 miljoner kronor) för att inte tala om alla andra fordringsägare. Det otäcka för kommunen är att denna historia inte är avslutad, risken är stor att kommunen kan drabbas av stora kostnader för att återställa markområden och byggnader när konkursen för Fanerdun är ett faktum.


När det gäller socialbidrag/försörjningsstöd kommer utvecklingen vara mycket dramatisk och jag misstänker att kommunen kommer att få skjuta till ännu större resurser än dessa 13 miljoner kronor. Kostnaden för socialbidrag kan öka med 40-50 procent sedan 2007.

Trots detta fortsätter kommunen med sitt stora flyktingmottagande och det tycks vara en verksamhet som är undantagen alla besparingar. Vänstermajoriteten skär ner på kärnverksamheterna som skola, vård och omsorg men flyktingmottagningen är tydligen en "helig ko" som inte får röras.

När det gäller socialbidrag gick ca 60 procent av bidragen till utrikes födda/flyktingar som endast utgjorde ca 8 procent av Kalmars befolkning. Se utvecklingen av socialbidrag i Kalmar.


DIALOGPOLISER ELLER DAGISPOLISER ÅTERIGEN


Fängelset nästa!

När jag läser vad partiets företrädare blivit utsatta för i Linköping blir jag så innerligt förbannad att det kokar inombords.

När man sedan läser artikeln på svt blir jag än mer förbannad. En riktigt pk-duktig journalist har tydligen skrivit detta. Jag citerar från artikeln.

"Bråket mellan aktivister och Sverigedemokrater bröt ut vid tiotiden."

  

Aktivister skall givetvis vara vänsterextremister/kommunister. Sedan kan ju journalisten tala om vilka Sverigedemokrater som bråkade. De bestod givetvis av Jimmie Åkesson som talade på en tillståndsgiven plats. Hur denna journalist kan få detta till att Sverigedemokrater bråkat är för mig en gåta och SVT:s chef borde be Jimmie Åkesson om ursäkt för denna undermåliga journalists kunskaper och artikel. Läs artikeln.


Polisen ber Jimmie Åkesson om ursäkt enligt Corren. Det hade varit betydligt mycket bättre om de istället hade tagit sitt jobb på allvar. Men numera skall ju polisen uppträda som dialogpoliser och hoppas att man skall kunna prata med vänsterextremisterna. 
 

Nu förväntar jag mig att kvinnan som attackerade Jimmie Åkesson kommer att dömas till fängelse för sitt tilltag som jag betecknar som ett hatbrott som rättsväsendet skall se mycket allvarligt på.
Jag hoppas att en duglig åklagare får hand om detta ärende.

SVD,


MÖTESSTÖRNING UTAN TOBLERONE


Torgmöte i solsken i Västervik                              Foto Thoralf Alfsson

Idag passade jag på att även besöka torgmötet i Västervik då jag ändå hade vägarna förbi.

Solen strålande från en ganska blå himmel under eftermiddagen när Sverigedemokraterna höll sitt möte i Västervik. Västervik har en kommunförening som verkligen fått ett uppsving med de nya och aktiva medlemmarna. Skall bli mycket intressant att se hur stora framgångarna kommer att bli i Västervik i de kommande valen. Om vi hade haft dessa personer som aktiva medlemmar under valrörelsen 2006 hade SD även varit representerade i landstinget under denna mandatperiod. Nu får vi vänta till 2010 innan det blir verklighet.Mötesstörare utan toblerone!       Foto Thoralf Alfsson

Mötet stördes mot slutet av några ungdomar från Västerviks socialistförening enligt Västerviks Tidningen. Dialogpoliserna som var på plats stod passivt och tittade på utan att reagera det minsta på dessa ungdomars försök att störa mötet, istället diskuterade de tydligen något annat.Dialogpoliser?                                                       Foto Thoralf Alfsson

När Mona Sahlin 1:a maj talade i Kalmar 2007 var det andra regler som gällde. Då var det inga dialogpoliser på plats, snarare den nationella insatsstyrkan som grep en man som delade ut toblerone till publiken. Men den välgörenheten var tydligen förbjuden enligt polisbefälen på plats.Från Östra Ölands Fria Horisont


Artikeln i Västerviks Tidning och som finns på nätet är nog ändå den bästa och mest objektiva som länets lokaltidningar åstadkommit, eller minst pk-journalistik.

Läs artikeln.


SD-TOPPEN I KALMAR


Jimmie, Sven-Olof och Erik                             Foto Thoralf Alfsson

Idag gästades Kalmar av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, första namnet till EU-valet Sven-Olof Sällström och Erik Almqvist som är ordförande i ungdomsförbundet. Vädrets makter kunde ha varit lite trevligare men torgmötet på Kvarnholmen blev ändå lyckat trots en hel del regn.

Torgmötet har inte varit utannonserat på grund av risken att vänsterextremister skulle försöka sabotera mötet. Däremot var media informerade om mötet och alla lokala tidningar och Radio Kalmar fanns på plats. Jag gissar att tidningen Östran hade kallat in den socialdemokratiske riksdagsmannen Håkan Juholt för att lyssna och kommentera budskapet från Sverigedemokraterna.


Håkan Juholt dokumenterar.   Foto Thoralf Alfsson


Det var således ingen slump att Juholt dök upp precis när mötet skulle börja men det hade varit ännu bättre om Juholt tagit bort vaxpropparna innan han kom till torgmötet då hade han kanske lyssnat lite bättre.


Radio Kalmars artikel om torgmötet är en typisk pk-artikel där allt annat än den politik som framfördes under mötet tas upp. Håkan Juholt får breda ut sig ordentligt om invandrare och turkar. Men jag har förståelse för att Juholt fokuserar på detta för att ta debatten om den svenska modellen som socialdemokraterna håller på att överge eller arbetskraftsinvandringen som håller på att leda till lönedumpning på den svenska arbetsmarknaden det talar givetvis Juholt väldigt tyst om.

Om man inte visste att Håkan Juholt varit på kurs om hur man skall bemöta Sverigedemokraterna kunde man tro att han har "tomtar på loftet" när han påstår att det finns en dold agenda.

Men med tanke på hur Socialdemokraterna med Mona Sahlin bedriver sin politik så kan man undra om det inte finns en dold agenda som bara den innersta kärnan av socialdemokraterna känner till. Arbetaren på verkstadsgolvet eller i den offentliga sektorn har nog idag svårt att känna igen sig när alliansen förespråkar lärlingssystem och socialdemokraterna anser att alla skall gå högskoleförberedande utbildningar och avvisar förslag om ett lärlingssystem.


Jimmie Åkesson intervjuad av Radio Kalmar     Foto Thoralf Alfsson


Radio Kalmar fokuserar på allt annat i sitt reportage från torgmötet och Jimmie Åkesson får ägna sig åt helt andra frågor när han intervjuas. Lyssna på intervjun.


Tyvärr har jag inga större förhoppningar på kommande artiklar i socialdemokratiska Östran. Barometern hade skickat journalisten Mats Andersson för att bevaka detta torgmöte och då vet man på förhand att det blir en pk-artikel och att det kommer att fokusera på helt andra frågor än EU-frågor och det som framfördes under torgmötet.


Lunch på Skansen i Färjestaden           Foto Anders Erlandsson


Torgmöte i Borgholm                                         Foto Thoralf Alfsson

Man kan ju undra om Mats Andersson på Barometern skäms för sina det han skrivit då följande bild finns i artikeln och det är definitivt inte Mats Andersson. Läs artikel.Peter Akinder på Östran lyckas på ledarsidan få Sverigedemokraterna till ett femte borgerligt parti men som sagt jag förstår att han inte vill låtsas om socialdemokraternas och LO:s svek när det gäller den svenska modellen och arbetskraftsinvandringen som i praktiken innebär lönedumpning. Läs artikel.


PIRATPARTIET SOM KEJSARENS NYA KLÄDER


Rick Falkvinge                            Foto Thoralf Alfsson

Piratpartiets Rick Falkvinge blev avklädd in på bara mässingen under gårdagens lördagsintervju i P1. Tomas Ramberg fick Rick Falkvinge svarslös gång på gång och det var riktigt pinsamt att lyssna till förklaringarna från Rick Falkvinge när det gällde allt annat än FRA och IPRED.

Piratpartiet har ingen politik på andra områden och skall enligt Rick Falkvinge inte heller ha någon uppfattning i andra frågor.
 

Piratpartiet kan stödja vilket parti som helst rött eller blått gör detsamma enligt Rick Falkvinge.


Att ett parti som kallar alla andra frågor för tjafs och har ett så stort stöd enligt opinionsinstituten är egentligen ganska skrämmande. Frågan är om de som röstar på Piratpartiet är de som är de riktigt "skogstokiga".


Piratpartiets enda fråga som gör att så många stödjer partiet är egentligen att unga vill kunna ladda ner film och musik utan att betala för sig. Det handlar om stöld av upphovsrättsskyddat material. Fildelningen är en fråga som måste lösas och den kommer att kräva ett nytänkande från alla parter men att det skall vara gratis är en omöjlighet om vi vill ha ett brett utbud av dessa produkter.


När det sedan gäller FRA och den medborgerliga integriteten så är det inte svårt att hålla med Piratpartiet. Att FRA-lagen gick igenom i riksdagen är mycket anmärkningsvärt men kom ihåg att EU instiftar eller kommer att besluta om lagar som går betydligt längre och som Sverige bara blir tvungna att acceptera som medlemmar i denna monsterunion.

Därför bör den som är emot FRA och andra integritetsfrågor stödja ett parti som är EU-kritiskt eller som vill lämna unionen.


KNARKMISSTÄNKTA POLITIKERN I O-HAMN SLUTAR

Den knarkmisstänkta vänsterpoliitkern Leena Vuckic i Oskarshamn hoppar av alla sina uppdrag inom politiken uppger hon idag i Barometern, där hon "talar ut".

"Politiken är inte det viktigaste för mig just nu. Jag är kär och dum och nu hoppar jag av den och kanske borde jag kolla upp min hjärna."

Barometerns anger inte ens politiskt parti i sin artikel. Hur många tror att man undanhållit detta om det rört sig om en Sverigedemokrat?
Läs artikel.
Läs artikel.

ledarsidan skriver Per Dahl om EU-valet men i den uppräkning som görs över opinionsläget och troligt antal röster finns inte Sverigedemokraterna med i listan. Ruttet Per Dahl! 
Att jag och andra får en väldigt negativ inställning till media och journalister kan väl knappast förvåna er!

Det är inte det enda exemplet på hur media nu tydligen skall förneka att Sverigedemokraterna existerar!

BRA ARTIKLAR PÅ NEWSMILL

"Ett öppet samhälle bygger på att också kontroversiella och obekväma saker får sägas men också att alla som inte håller med kan mobilisera sig. Istället för att stoppa torgmöten, istället för att hindra utdelning av flygblad kan alla som är av en annan åsikt visa det. Arrangera egna torgmöten, dela ut egna flygblad och på betald reklamplats visa på alternativ.


Vi får inte underskatta människors intellekt och deras förmåga att kritiskt granska budskap."

Läs hela artikeln "Metro bör inte ha politiska synpunkter på annonsörer" på Newsmill

Personligen tror jag ändå att det viktigaste och det som har störst effekt är att få information från Sverigedemokraterna direkt hem i brevlådan som man i lugn och ro kan läsa vid köksbordet eller i tv-soffan. 
I Kalmar har vi börjat att dela ut valfoldrar och igår fick nästan hela Ljungbyholm valfoldrar och valsedlar i sina brevlådor. Vi kommer att fortsätta med utdelningen så länge vårt material räcker och vi inte får mer från distriktet.

 

Du kan ladda hem valmaterial på följande länk


SD:S STÖRSTA VALAFFISCHERLäs mer här.

När jag träffade Arne Gren i höstas berättade han om sitt projekt att sätta upp några jättestora valaffischer på sin tomt vid E22:an. Roligt att se att det också blivit verklighet och att det väcker en sådan uppståndelse.

HEJA ARNE!

VÄNSTERVÅLDET STYR METRO.Falsk marknadsföring av Metro.

Så har det återigen hänt!


"Tidningen Metro har beslutat att stoppa Sverigedemokraterna från att annonsera inför EU-valet."


I artikeln på politikerbloggen kan man läsa följande.


"Enligt Sverigedemokraterna handlar det om en serie annonser som skulle lyfta fram partiets ståndpunkter inför det kommande EU-valet. Men när man kontaktade tidningen fick man beskedet att Metro antagit en policy som förbjuder SD att annonsera.
- De sa att de var rädda för att deras tidningsställ skulle vandaliseras, säger SD:s pressekreterare Erik Almqvist till Dagensmedia.se."


Det skulle vara väldigt intressant att läsa Metros policy och se hur den egentligen är utformad. Uppenbarligen är det vänstervåldet som styr Metro då de är rädda för att tidningsställen skall vandaliseras om Sverigedemokraterna får annonsera i Metro.

Tänk om några andra nu vandaliseras dessa tidningsställ i ilska över att Sverigedemokraterna inte får annonsera i tidningen. Hur skall man då agera från ledningen på Metro.


Mitt eget förslag att man helt enkelt plockar bort alla Metro tidningar från tidningsställen och ersätter dem med SD-Kuriren eller annat informationsmaterial från Sverigedemokraterna.


KVINNLIG VÄNSTERPOLITIKER MISSTÄNKT FÖR NARKOTIKABROTT

"- Man blir givetvis chockad när man hör något sådant här, säger gruppledaren för vänsterpartiet Sylvia Borg till Politikerbloggen.

Hon fick information om vad som hänt först nu ikväll.
- Jag vet inte så mycket än, och jag har inte pratat med henne (den misstänkta kvinnan).

Den misstänkta kvinnan är i 40-årsåldern och har flera viktiga uppdrag för partiet i kommunen. Politikern greps i helgen i samband med ett tillslag mot en lägenhet i Kalmar. I lägenheten hittades ett större parti narkotika."

Läs artikel på politikerbloggen.


Enligt uppgifter i lokal media sitter kvinnan i kommunfullmäktige i Oskarshamn med flera nämnduppdrag.

Vänsterpartiet i Oskarshamn har tre kvinnor i kommunfullmäktige förutom gruppledaren Sylvia Borg. Utav dessa är två i 40-årsåldern. När det sedan också är känt att en av dessa kvinnor också var frånvarande från kommunfullmäktige i måndags är pusslet färdiglagt.


Från Vänsterpartiets hemsida.

"Vänsterpartiet vill ha en restriktiv drogpolitik. Tonvikt på förebyggande verksamhet. Innehav, men inte bruk av narkotiska preparat ska vara förbjudna."

Vi får väl se om hon kommer att gå ut i media och berätta vem hon är eller om det blir bloggar som kommer med identitet på politikern.


SANNINGEN I VF MEN GIVETVIS INTE I RIKSMEDIA"En tonårstjej hade några dagar tidigare blivit överfallen av tre tonårsflyktingar.
Flickan blev slagen i ansiktet: hon förlorade en tand; fick ett blått öga och en skada vid tinningen, enligt kamrater till henne. Överfallet är polisanmält.

- De hoppade på henne bakifrån och sade bara att det var fel person när de såg vem det var, säger en tonåring som var med på fredagskvällen.
En av flyktingpojkarna som misstänks för överfallet på flickan har också enligt vittnen dragit kniv och hotat andra ungdomar. Och det helt öppet".

Det är glädjande att Västerbottens Folkblad vågar skriva om händelserna som utlöste bråket under helgen i Vännäs. Att det bara är en tidning som vågar sig på att trotsa pk-media visar bara på hur illa ställt det är inom media.


Tidningen låter även en näringsidkare med invandrarbakgrund få uttala sig och det är hårda ord som kommer från den personen.


"Han hävdar att många tonårsflyktingar beter sig som om de fortfarande befann sig i Irak och andra hemländer.
- Det är flyktingarna som startar bråken, säger näringsidkaren och tillägger att många av dem saknar all kunskap om svensk lagstiftning och den kultur de kommit till.
- De måste få gå kurser med tolk så att de får lära sig svenska regler.
Meningsfullt arbete och praktik skulle också minska problemen .
- Det räcker inte med att bara betala ut socialbidrag."


Läs hela artikeln


Jag är helt övertygad om att denna näringsidkare är så nära sanningen man kan komma.


Enligt tidigare uppgifter har många polisanmälningar lämnats in mot dessa flyktingungdomar men polisen har uppenbarligen stoppat dessa i någon byrålåda för att inte riskera att bli utpekade som främlingsfientliga i Vännäs om de plockar in dessa "fina ungdomar" till förhör. Detta bekräftas ju av att vakthavande polis Dan Andersson kallade misshandeln av flickan för ett rykte trots att det fanns en polisanmälan på den stora polisstationen i Vännäs med hela fyra anställda poliser.

Där man även kallade misshandeln för "mindre förtret". Nog undrar man över tillståndet hos polisen i Västerbotten.


Men vem har egentligen det yttersta ansvaret för att detta sker?

Jo, Tobias Billström, så klart.

  

Givetvis ligger ansvaret på riksdagen och migrationsministern Tobias Billström som förespråkar den fullständigt heltokiga massinvandringen till Sverige.

Jag har själv fått en "kurs" i mångkultur på Västerviks sjukhus som gör mig mycket upprörd eftersom det drabbat min mycket svårt sjuka mor.  Och personalens flathet gör mig än mer bekymrad över utvecklingen i det här landet där det tycks vara fullständigt otänkbart att ställa samma krav på de nya kulturberikarna som vi gör på etniska svenskar.


KALMAR TINGSRÄTT JO-ANMÄLD

Idag fick jag ett mail från en anonym person med en kopia på ett brev från JK. Enligt brevet är Kalmar Tingsrätt JO-anmäld på grund av beslutet att återinsätta den socialdemokratiske nämndemannen Mahmoud Haidar som dömts för hot mot tjänsteman och tidigare även varit dömd för misshandel.

Läs mitt tidigare inlägg om du missat det.RASISTISK LYNCHMOBB I VÄNNÄS.Jag citerar följande från en blogg.
 "Det var tre nysvenskar som begick våldtäkten. 29, 31 och 39 år gamla".

Är det detta som media, polis och politiker försöker mörka?
Är detta den riktiga anledning till bråken i Vännäs?

Jag lyssnade idag till Sveriges Radio P1-morgon om den händelse som inträffade i Vännäs under helgen då människor protesterade mot en misshandel av en 17-årig svensk flicka av några irakiska killar. Givetvis får detta inte gå till våldsamheter och brottsliga handlingar men det är uppseendeväckande hur lite media fokuserar på orsakerna till denna händelse.


Nu var det givetvis inte detta som journalisten på Sveriges Radio fokuserade på utan han ställde hela tiden frågor som skulle antyda att människor i Vännäs var främlingsfientliga eller rasistiska. Den vakthavande polisen Dan Andersson slingrade sig så gott han kunde och det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Söderling var helt oförstående till det inträffade.

Att en svensk flicka blivit misshandlad och att detta blivit polisanmält kallar denne vakthavande polis för ett rykte men detta var något som journalisten var helt ointresserad av. Även den vakthavande polismannen var mer eller mindre helt okunnig om vad denna anmälan handlade om.


Journalisten pumpade istället på med frågor som skulle kunna bekräfta att man i Vännäs är väldigt främlingsfientliga. Vännäs befinner sig i chock enligt Johan Söderling men det är troligen inte så många om jag får gissa.


Politiker och polis brukar alltid låtsas vara ovetande så fort något ovanligt händer. Det är det enklaste sättet att förklara sin handlingsförlamning. Men om journalisterna börjar vända på stenarna i Vännäs kommer nog både det ena och det andra komma fram som visar att både politiker och polis haft möjlighet att åtgärda de problem som är orsaken till händelserna i Vännäs. Men som vanligt skall invandringens konsekvenser gömmas i den nedersta byrålådan och förtigas av alla inblandade och officiellt ansvariga personer. Annars är ju risken att den som tar upp saken anklagas för att vara främlingsfientlig eller till och med rasist.

Nu letar givetvis media efter svenska syndabockar och struntar fullständigt i att kolla upp misshandeln av den svenska flickan om jag får gissa eller andra händelser som skett i Vännäs.


Nu har media satt in alla resurser för att styra vännäsborna in i pk-fållan. Det märkliga är att inget nämns om orsakerna till det inträffade. Inte ett enda ord om detta och det är verkligen konstigt.


Det finns ett ordspråk som säger "Ingen rök utan eld" och så är det nog också i Vännäs.

Gå in på Västerbottens-Kuriren och läs alla artiklar där det framgår att det varit problem under en längre tid och alltså inte borde vara en chock för kommunalrådet.

Som avslutning en bild som exempel på den misslyckade integreringen i det svenska samhället.


Stålhagen i Hultsfred.                                             Foto Thoralf Alfsson

Hur många paraboler kan du räkna till?

SVD Dagen


ARBETARFIENTLIGA CENTERPARTIET


Har Maud en dold agenda?       Foto Thoralf Alfsson

Vid Centerpartiets stämma i Örebro talade idag Centerpartiets första namn Lena Ek och det råder inte det minsta tvivel om att Centerpartiet är mycket arbetarfientligt, eller vad sägs om följande citat från DN.


Ett tredje grundpelare i valmanifestet är att EU ska "visa vägen mot ett företagsamt Europa". Partiet betonar den fria rörligheten av tjänster inom unionen. I det läget är denna viktigare än kollektivavtalen, sa Ek, och passade på att angripa socialdemokraterna som varnat för en "armé av lågavlönade" från de nyaste EU-länderna.
 

- Gränsen är nådd när man står och skriker "Go home". Det kan jag inte acceptera, sa hon och syftade på när fackförbundet Byggands togs strid för högre löner vid ett skolbygge i Vaxholm där lettiska arbetare jobbade för betydligt lägre löner än som är normalt för svenska byggnadsarbetare.


Jag har själv jobbat på flera arbetsplatser under det senaste året där processleverantörer utnyttjat den fria rörligheten av tjänster inom EU. Det har fått till följd att polska mekaniker och svetsare jobbar i Sverige för en lön på ca 9 000 kronor/ månaden. Självklart leder detta till att svenska jobbare går miste om dessa jobb. Men det är uppenbarligen inget som bekymrar Lena Ek och Centerpartiet men så jobbar de heller inte inom  yrkesgrupper som utsätts för den fria rörligheten och då är det lätt att vara "generös".

Allinsregeringen har ju till och med öppnat upp för arbetskraftsinvandring från länder utanför EU och Tobias Billström har ju till och med varit i Indien för att marknadsföra Sverige och arbetskraftsinvandringen mitt i rådande lågkonjunktur.

Effekten kommer att bli hög arbetslöshet med lönedumpning som följd om detta vansinne får fortsätta.


Ett säkert sätt att skjuta dessa idéer i sank är att lämna EU och Brysselpolitikerna.


EUROPADAGEN PÅ LARMTORGET


Jag och Lars Rosen på Larmtorget.

Idag har vi varit med på Europadagen på Larmtorget i Kalmar.


Alla partier som sitter i Kalmar kommunfullmäktige var inbjudna och erbjöds var sitt ståbord. Givetvis tackade vi JA till inbjudan från kommunen. Dagen blev lyckad och vi delade ut många valfoldrar och valsedlar till EU-valet.


För en del andra partier gick det sämre, Centerpartiet gav upp efter halva tiden och lämnade Larmtorget. Vi och Folkpartiet höll ut längst.

En kommentar från ett annat parti var att vi hade många besökare vid vårt ståbord., ingen överraskning för mig men kanske för andra. Möjligen hade dessa andra partier trott att vi skulle få stå ensamma men så var inte fallet. En del är givetvis lite avvaktande innan de kommer fram men så småningom tar nyfikenheten överhanden och man kommer fram och pratar och tar emot lite material.


LÄSAROMRÖSTNINGAR

Det hade varit intressant om Barometern lagt upp artikeln om den socialdemokratiska nämndemannen Mahmoud Haidar som trots att han är dömd vid två tillfällen får fortsätta som nämndeman.

Det skulle varit intressant att läsa kommentarerna på en sådan artikel, än mer intressant hade varit om Barometern även ställt frågan till läsarna om Conny Jörneklints beslut är riktigt. Uppenbarligen vågade inte tidningen ens lägga upp artikeln på nätet.


Däremot har tidningen frågat läsarna på nätet vilket parti de skulle rösta på om det vore EU-parlamentsval idag. Resultatet är ju ganska roligt att titta på även om det med stor säkerhet inte är riktigt representativt.
 


Är det valaffischen och "Ge oss Sverige tillbaka!" som gjort intryck på läsarna. Eller är det TV4:s utestängning av SD från att köpa reklam. Eller är Sveriges Radios program Kaliber, vem vet.


LAGMAN CONNY JÖRNEKLINT FÖRSVARAR SITT BESLUT


Barometern har nappat på mina uppgifter och tar upp saken i en artikel i dagens tryckta upplaga. Tyvärr finns inte artikeln på nätet men den kanske kommer.

Lagman Conny Jörneklint vid Kalmar Tingsrätt har idag svarat på mina frågor angående den socialdemokratiska nämndemannen Mahmoud Haidar som han återinsatt som nämndeman. Han försvara givetvis sitt beslut men jag tycker att de första meningarna i hans svar är tillräckliga.


När en nämndeman får entledigas är reglerad - inte av Domstolsverket - utan av lagen. I 4 kap 8 § andra stycket rättegångsbalken stadgas följande: " Domstolen skall entlediga en nämndeman som genom att begå brott eller på annat sätt har visat sig uppenbart olämplig för uppdraget."


Saken är enligt mitt sätt att se saken helt solklar! Mahmoud Haidar skulle entledigats från sitt förtroendeuppdrag med omedelbar verkan då han dömdes till dagsböter vid Kalmar Tingsrätt för hot med tjänsteman. En besvärande omständighet är ju att han tidigare även är dömd för misshandel.


Conny Jörneklint menar dock i sitt svar att brottet inte är så allvarligt att Mahmoud Haidar behöver entledigas.


"När påföljden - som i detta fall - stannar vid böter, här var det 50 dagsböter för ett ringa hot mot tjänsteman, är presumtionen snarast den motsatta nämligen att entledigande inte ska ske. Som sägs finns det dock situationer när entledigande bör ske även när påföljden stannar vid böter. Någon sådan situation förelåg dock inte i detta fall."


I domen kan man läsa följande om bråkets utveckling på restaurang Krögers.


"Mahmoud Haidars sällskap var mycket högljutt. Ljudstyrkan ökade. Mahmoud Haidar uttalade också kränkande saker om kvinnor och förde en högljudd diskussion om olika brottmål. När sällskapet blev för högljutt gick N.N (kvinnlig vakt) fram till dem och bad dem dämpa sig. Mahmoud Haidar talade då om att han var nämndeman och sa att N.N inte hade någon rätt att bestämma deras ljudnivå."


Detta skall också beaktas då Conny Jörneklint skriver följande I sitt svar.


"Å andra sidan bör enligt motiven en nämndeman som t ex återfaller i tillgreppsbrott eller begår brott mot tystnadsplikten kunna entledigas från sitt uppdrag även om påföljden stannar vid böter."


I domen kan vi läsa hur Mahmoud Haidar högljudd diskuterar olika brottsmål och om inte det är brott mot tystnadsplikten så undrar jag hur Conny Jörneklint definierar brott mot tystnadsplikten.


Från domen kan också följande läsas.


Efter upprepade glaskrossningar vid bordet avvisades Mahmoud Haidar och dennes sällskap. Under avvisningen och efter skrek Mahmoud Haidar att "han skulle rövknulla L.L (manlig vakt)". Att han visste var L.L bodde. När de både vakterna försökte prata med Mahmoud Haidar förklarade han emellertid "att hon kunde ta sin kukförlängare och dra." Mahmoud Haidar gick därefter fram till en kamrat och sa med ögonkontakt med L.L att "vi plockar honom sedan". Detta uttalande upprepade han tre gånger.


Uppenbarligen väger inte lagman Conny Jörneklint in det faktum att Mahmoud Haidar är tidigare dömd för misshandel. Detta anser jag är ett stort misstag från lagmannens sida om han vill värna befolknings förtroende för vårt rättssystem.


Conny Jörneklint, jag anser att du gjort en mycket felaktig bedömning och det påverkar tyvärr väldigt många människors förtroende för vårt rättssystem, VILKET ÄR MYCKET BEKLAGLIGT.


SKANDAL VID KALMAR TINGSRÄTT

Nu går skam på torra land sa en ledamot vid Kalmar kommunfullmäktige vid senaste mötet den 27 april när han informerade mig om ett rykte han hört. Nu har jag fått detta rykte bekräftat från Kalmar Tingsrätt.

Den 23-årige socialdemokratiske nämndemannen Mahmoud Haidar som varit avstängd har återinträtt som nämndeman trots att han dömdes till dagsböter för hot mot tjänsteman för ca ett år sedan. Vid rättegången var han även åtalad för misshandel men detta friades han ifrån trots vittnen som sett misshandeln och blod på sina kläder. Han är sedan tidigare även dömd för en misshandel till vård inom socialtjänsten.


Nu sitter denne Mahmoud Haidar som nämndeman i ett femdagars rättegångsmål vid Kalmar Tingsrätt. Vilken förebild!


Läs mina tidigare blogginlägg om denne inkvoterade unge socialdemokratiske nämndeman.

S-nämndeman i Kalmar åtalad för misshandel och S-nämndeman fälls vid Kalmar Tingsrätt.


Att en nämndeman som dömts vid flera tillfällen för misshandel och hot mot tjänsteman får fortsätta sitt förtroendeuppdrag som nämndeman är inget annat än en präktig skandal.

Kalmar Tingsrätt bryter därmed mot Domstolsverkets egna regler för nämndemän där följande kan läsas.


"Från och med det val av nämndemän som sker hösten 2006 gäller ett lämplighetskrav för att utses till nämndeman. Detta innebär att till nämndeman bör endast den utses som med hänsyn till omdömesförmåga, självständighet, laglydnad och övriga omständigheter är lämplig för uppdraget. Eftersom nämndemän bl.a. har att ta ställning till om den som åtalas gjort sig skyldig till brott, är det vidare viktigt att nämndemän är goda förebilder i fråga om allmän laglydnad. För att stärka medborgarnas förtroende för den dömande verksamheten har det också ansetts att nämndemän bör besitta sådana egenskaper som allmänt sett är förtroendeingivande."


"Om en nämn­deman begår ett brott eller visar sig uppenbart olämplig för uppdrag på annat sätt skall domstolen entlediga nämndemannen."


Citerat från Domstolsverkets publikation "Nämndeman, roll och uppgift"


Kalmar Tingsrätts handlande med Conny Jörneklint i spetsen kan knappast kallas för förtroendeingivande utan snarare som ett hån mot det svenska rättssamhället och befolkningen.


Det socialdemokratiska partiet har underlåtit att välja en ny nämndeman som ersättare för denna Mahmoud Haidar sedan domen föll i februari 2008. Frågan är om detta varit en överenskommelse mellan Kalmar Tingsrätts Conny Jörneklint och socialdemokraterna i Kalmar ända sedan domen föll i februari 2008..


Nog går skam på torra land i Kalmar i varje fall.

Att den lokal pressen skulle ställa kritiska frågor till de inblandade är nog ganska osannolikt. Men man kan ju ändå hoppas.


GOTT OCH BLANDAT

Folkpartisten och feministen Birgitta Ohlsson förirrar sig i islam i en artikel på Barometerns ledarsida idag. Att feminister har det väldigt svårt att förhålla sig till islam är nog de flesta upplysta människor medvetna om. Jag och många andra har förvånats över den tystnad som alla dessa feminister står för när det gäller det kvinnoförtryck som råder i länder/stater där islam härskar över en majoritet av befolkningen.

I artikeln skriver Birgitta Ohlsson följande.

"Islam som religion har alltid förespråkat att både kvinnor och män ska utbilda sig och kunskap har setts som både plikt och livsviktigt för individen att ta till sig."


Det är nog dags för Birgitta Ohlsson att ta av feministskygglapparna och se hur verkligheten ser ut i länder där islam är den härskande religionen. Kan Birgitta Ohlsson ge ett enda exempel på ett land där islam råder och som är lika jämställt som något västerländskt land?


I dagens Ring P1 med Thomas Tengby som programledare fick vi ett lysande exempel på hur en inringare med fel synpunkter stoppas. Personen som ringde in ville upplysa om att Gazaremsan även har en gräns mot Egypten och att den gränsen borde öppnas så att FN kan föra in mat och annat material. Jag har själv skrivit om detta in min blogg vid flera tillfällen.

Denna upplysning gillade inte Thomas Tengby utan han avslutande samtalet utan personen fick tala till punkt. Tydligen är detta en sanning som Sveriges Radio inte vill att svenska folket skall känna till. Lyssna på Ring P1 ca 16:50 in i programmet.


Jag besöker ju Kalmar Tingsrätt när jag har möjlighet och läser domar från Tingsrätten och även Länsrätten. Oftast är det endast uppmärksammade fall som sedan omnämns i media men givetvis finns det ett stort antal domar som bara passerar förbi.

Det mest vanliga fallet för Länsrätten verkar vara att behandla överklaganden från personer som inte får socialbidrag/försörjningsstöd. Många gånger gäller detta så kallade nya "svenskar" som anser att de har rätt till försörjning utan motprestation.

Jag tänkte nu kommentera två vardagliga domar från Länsrätten.


I det första fallet är det en 34-årig kvinna som överklagat att hon inte fått försörjningsstöd från Kalmar kommun. Det enda krav kommunen ställer för att ge denna kvinna försörjningsstöd är att hon börjar på SFI (Svenska För Invandrare). Trots många påstötningar om att hon skall börja med SFI har hon inte börjat på SFI men försörjningsstöd kräver hon. Trots hennes obefintliga svenska för hon troligen hjälp av tolkar att överklaga socialnämndens beslut.


Det andra fallet är än mer anmärkningsvärt. En 35-årig man överklagar socialnämndens beslut om försörjningsstöd. Jag citerar från domen.

"Han och hans fru har en dålig ekonomisk situation där de med nöd och näppe överlever dag efter dag, N.N har ett arbete, vilket han är glad för, men just nu kan han inte ta sig till arbetet på grund av brist på pengar. De har ingen mat hemma och han har inte betalat underhållsstöd till sin son."


Det anmärkningsvärda kommer sedan i Socialnämndens utredning.

N.N var tjänstledig utan lön från sitt arbete från den 27 december till den 27 februari. Och från och med den 29 december till den 27 februari befann sig familjen i Australien hos anhöriga. Familjen har inte heller rätt till bostadsbidrag på grund av N.N har ett heltidsarbete och därav för stor inkomst.


I Sverige har vi ett ordspråk som säger "Som man bäddar får man ligga" och det borde nog N.N fundera en del på eller bör han nog bosätta sig i sitt hemland.


JIMMIE ÅKESSON OCH SVEN-OLOF SÄLLSTRÖM TILL KALMAR LÄN


Glada Svereigedemokrater på möte i Kalmar.

Vid söndagens möte i Kalmar kom representanter från 9 av länets 12 kommuner för att diskutera EU-valskampanjen och hur vi skall utveckla partiet på det lokala planet. Vi har stora förväntningar på medlemsökningen under detta och nästa år då det är valår, vilket brukar locka många nya människor till partiet.


Preliminärt kommer vår partiledare Jimmie Åkesson tillsammans med vårt första namn till EU-valet Sven-Olof Sällström till Kalmar län den 18 och 19 maj för torgmöten i Kalmar, Borgholm, Oskarshamn, Vimmerby och Västervik. Tag chansen och lyssna på något av dessa torgmöten. Jag återkommer med tid och plats när allt är helt spikat.


Tyvärr har inte partiet de ekonomiska resurserna för att kunna täcka hela landet med ett utskick med valsedlar och information till EU-valet. I Kalmar län kommer vi själva dela ut valfolder och valsedlar men vi har inte möjligheten att täcka in alla ca 115 000 hushåll i Kalmar län. Så vill du förvissa dig om att få valsedlar hem i brevlådan kan du beställa det på http://www.sverigedemokraterna.eu/ eller om du bor i någon av Kalmar läns kommuner kan du skicka ett mail till [email protected] så ordnar vi valsedlar som du kan dela ut till släkt, vänner och arbetskamrater. Det går även bra att ringa till vår telefon 070-6520773 och beställa, skulle ingen svara så lämna bara namn, adress och hur många valsedlar du behöver så ordnar vi det med personlig service.


DIN RÖST ÄR VIKTIG! KOM IHÅG ATT DU KAN POSTRÖST REDAN FRÅN DEN 20 MAJ.När Dansk Folkeparti etablerade sig i Danmark är inte svårt att räkna ut när man ser följande diagram över antalet asylsökande till Sverige och Danmark. Önskar du samma utveckling som skett i Danmark så är din röst otroligt viktig redan i EU-valet.


Källa, Migrationsverket och Ny i Danmark


HÄPNADSVÄCKANDE ARTIKEL I AFTONBLADET

Idag skriver Johanne Hildebrandt I Aftonbladet med rubriken "Rätt skall vara rätt" och som Sverigedemokrat blir man positivt överraskad. Det är precis samma texter som jag själv försöker föra ut med min blogg.

"Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Carina Hägg ringde runt till företagare i Värnamo och försökte förmå dem att sluta göra affärer med Sven-Evert Gunnarsson som äger ett dansställe i trakten. Hon krävde också att kommunen skulle ta bort all information om hans etablissemang från sin hemsida.

Skälet till denna förföljelse var att Gunnarsson var Sverigedemokrat vilket Hägg ansåg vara skäl nog till att försöka krossa hans affärsrörelse."

Läs hela artikeln.

Läs även mitt blogginlägg om Carina Hägg från augusti 2007.


NU BÖRJAR EU-VALSKAMPANJEN!


En härlig bild.

Valkampanjen inför EU-valet drar nu igång och Sverigedemokraterna får som vanligt lita till att medlemmarna ställer upp och delar ut material. På söndag har vi en gemensam träff för ansvariga personer i Kalmar Län där material och valsedlar kommer att fördelas till länets kommuner.

Någon reklam i TV4 ser det ju inte ut som att SD kan köpa. Dagens Nyheter publicerar idag en debattartikel där TV4 får kritik för sitt beslut att inte låta SD köpa reklamtid i kanalen. Nu tror jag inte TV4 kommer ändra sitt beslut men det blir ändå ett antal människor som får vetskap om hur SD behandlas i media. 

RÖD MAKTMUSIK I KALMAR


Lena Hallengren                                               Foto Thoralf Alfsson

Idag har jag gjort något som jag aldrig gjort tidigare i mitt drygt 50-åriga liv. Jag har nämligen lyssnat på ett 1:a maj tal på Larmtorget i Kalmar.

Nu tänker jag inte uppehålla mig särskilt mycket med vad dessa socialdemokrater med Håkan Juholt och Lena Hallengren i spetsen utlovade utan att tala om hur de skulle finansiera detta. Som alla vet finns det bara ett sätt för socialdemokrater och vänsterpartister och det är skattehöjningar för "de rika".


Demonstrationståget kom inmarscherande på Larmtorget till "röd maktmusik" som t.ex. Internationalen där vers 5 lyder som följer.

"Till krigets slaktande vi dragits, vi mejats ner i jämna led. För furstars lögner har vi slagits, nu vill vi skapa evig fred. Om de oss driver dessa kannibaler, mot våra grannar än en gång, vi skjuter våra generaler och sjunger broderskapets sång."

Svenska flaggor lyste givetvis med sin frånvaro
på Larmtorget denna dag. Röda fanor fanns det däremot gott om.För den som däremot tröttnade på de politiska flosklerna från talarstolen och lyfte blicken mot himlen kunde se hela fem svenska flaggor på toppen av det gamla vattentornet mot en knallblå himmel.  


Några politiska överraskningar fick jag ej höra men det var väl i och för sig ingen överraskning då visionerna saknas och ersatts med rådslag inom socialdemokratin.


Den stora överraskningen var dock att flera för mig okända människor kom fram och gav Sverigedemokraterna sitt stöd. Några av dessa personer var mycket irriterade över hur situationen är för framför allt de äldre i samhället idag. De hade också sina teorier klara över varför inte en av världens högsta skatter räcker till för att ta hand om de äldre i samhället.

Sedan fick jag en del bra bilder till mitt bildarkiv för bloggen, som jag säkert får användning för i framtiden.

Idag fick vi även ännu två bekräftelser på att Sveriges Radios smutskastningskampanj inte lyckats när nya opinionsundersökningar presenterades. I Novus undersökning får SD 4,4 procent vilket är en uppgång med 0,4 procent sedan marsmätningen.

I Sentio fick SD hela 4,9 procent, vilket är en uppgång med 0,5 procent sedan senaste mätningen. Nog har man god lust att "peka finger" åt Sveriges Radio.


RSS 2.0