KORANBRÄNNINGValborgsmässoafton och valborgsmässoeldar.

”Traditionen grundar sig på den hedniska högtid som funnits i Tyskland, men har senare kommit att sammankopplas med kulten av den heliga Valborg, mot häxtro och onda andar, som uppstod efter hennes död år 779.”

Tänk om någon får för sig att våra valborgsmässoeldar är koranbränningar! Tänk vilket herrans liv eller allahs liv det skulle bli i den muslimska världen.

Valborg och Muhammed är ju nästan ”jämngamla”.

Mot häxtro och onda andar. Hmmm…. 

Det får mig att fundera på en religion med förespråkare som faktiskt klär sig på samma sätt som häxorna i sagoböckerna. Onda andar tycks det också finnas inom denna religions företrädare som utan minsta tvekan kan hugga halsen av helt oskyldiga människor i religionens namn.

Det finns också de som kallar den för fredens religion men de har varit väldigt tysta på senaste tiden även om jag såg den största islamexperten i vårt land prata om denna religion på TV.

Se Jan Hjärpe intervjuas av Birger Schlaug.

Hör hur Jan Hjärpe jämför både muslimska brödraskapet och AKP i Turkiet med Kristdemokraterna i Sverige. Jag är mycket förvånad över att inte Göran Hägglund eller någon annan framträdande kristdemokrat protesterar mot Jan Hjärpes jämförelser men som vanligt finner man sig i det mesta när det gäller islam. Att dessutom Kristdemokraterna skulle våga kritisera islam och muslimska brödraskapet är nog helt uteslutet.

Dick Erixon har skrivit en debattartikel som publicerades i Världen idag där han kommenterar koranbränningen.

Imorgon är det valborgsmässoafton då vi jagar bort både häxor och onda andar men tänk om någon får för sig att även stoppa in ett exemplar av koranen i valborgsmässoelden. Är det då en valborgsmässoeld eller koranbräning?

Terry Jones koranbränning är dock inte den första som många tycks tro. Det finns betydligt mer raffinerade koranbränningar som t.ex. Ann Barnhardt som du kan se på följande länk. Undrar varför denna koranbränning aldrig omnämnts i media. Kan det bero på att Ann Barnhardt citerar ur koranen innan hon river ut sida för sida och bränner den och dessutom använder baconskivor som bokmärken i koranen?

Lars Vilks är betydligt rakare och anser att 1000 koranen borde brännas för att religionen och dess utövare skall normaliseras. Vi måste bränna fler koraner konstaterar Lars Vilks.

”Antagligen är den enda lösningen att elda upp fler Koraner. Inflation skapar utmattning och hur paradoxalt det än verkar behöver världen 1 000 Terry Jones-grillare till i pseudohändelsernas rike.”

Läs hela Lars Vilks debattartikel.

Är det valborgsmässoeldarna som Lars Vilks har i tankarna? Hur många valborgsmässoeldar tänds på valborgsmässoafton? Gissningsvis mer än 1000st.

Lars Vilks fortsätter att utveckla koranbränningen på sin blogg genom bland annat detta stycke.

”Endast medierna kan göra en koranbränning till något intressant och därvid utlösa de mest långtgående effekter. Man kan elda 1 000 Koraner utan några som helst konsekvenser om inte medierna ser ett lockande nyhetsvärde. Fallet med pastor Jones är paradigmexemplet. Om man skulle elda upp koraner lite här och där kommer nyhetsvärdet att sjunka och medierna blir inte längre intresserade. Att däremot skapa en viss dag då det uppmanas till bränning är att organisera ett bestämt event vilket återigen blir en sak för medierna.”

Valborgsmässoafton kan kanske vara en dag för ett event?

Enligt uppgifter till bloggen finns det redan sådana planer på flera platser. Är det din valborgsmässoeld som är preparerad?


VEM RÖSTAR MED VEM I RIKSDAGEN

Under senare tiden har det i flera artiklar uppmärksammats hur Sverigedemokraterna röstar i riksdagen. Aftonbladet hade en artikel för drygt tre veckor sedan på detta tema.

Givetvis redovisar man inte något om hur de rödgröna partierna röstar eller hur eniga dessa partier är i riksdagen. Allianspartierna och deras ledamöter har egentligen en väldigt tråkig vardag då de till 100 procent håller ihop och några avvikande meningar tycks inte existera inom Allianspartierna.


Att vi Sverigedemokraterna i väldigt stor utsträckning stödjer Alliansen har faktiskt en väldigt enkel förklaring. Sverigedemokraterna är nya i riksdagen och under den allmänna motionstiden under oktober lämnade vi inte in så många motioner. Följden blir då när de ca 4000 motionerna behandlas i riksdagen, där bara ca ett 50-tal är från SD att vi inte har så många motioner att stödja under behandlingen. Alternativet är då att stödja andra partiers motioner om de sammanfaller med SD:s politik och handlingsprogram eller gå på Alliansens linje.

Under nästa riksdagsår kommer givetvis situationen se helt annorlunda ut. Då kommer vi lämna in gissningsvis flera hundra motioner. Följden blir att vi då i första hand kommer rösta på våra egna motioner och reservationer vid voteringarna.För det första skall man komma ihåg att de rödgröna inte är lika enade som Alliansen. Alliansen har aldrig varit splittrad i någon av de 431 voteringar som genomförts. När det gäller de rödgröna ser det dock annorlunda ut. De rödgröna (S+MP+V) har bara varit enade i ca 220 voteringar av 431, vilket motsvarar lite drygt 50 procent av voteringarna. Utav dessa 220 voteringar har ca 45 st varit tillsammans med Alliansen.

Jag har tagit mig friheten att göra en liten egen undersökning över hur de rödgröna partierna röstat i de 431 voteringar som varit fram till den 27 april under innevarande riksdagsår.

När det gäller oss Sverigedemokrater har vi röstat med Alliansen i ca 320 voteringar av 431 voteringar, vilket motsvarar ca 74 procent.

I Aftonbladets artikel säger socialdemokraten Sven-Erik Österberg att ”Sverigedemokraterna är ett extra högerparti. Hur har du Socialdemokraterna röstat i voteringarna?

Sanningen är att Socialdemokraterna röstat med Alliansen i hela ca 160 voteringar av 431, vilket innebär ca 37 procent. Eller mer än var tredje votering går Socialdemokraterna samman med Alliansen.

Miljöpartiet är inte mycket bättre som har gått samman med Alliansen i ca 140 voteringar av 431. Det motsvarar då 32 procent av alla voteringar.

Till och med Vänsterpartiet har röstat med Alliansen vid ett stort antal tillfällen eller ca 60 voteringar, vilket motsvarar ca 14 procent.

Givetvis kommer du aldrig få läsa dessa fakta i någon svensk tidning.

Om nu Aftonbladet är bekymrade på Socialdemokraternas vägar över att SD röstar med Alliansen i så stor utsträckning. Då tycker jag att det är hög tid att Socialdemokraterna börjar prata med oss Sverigedemokrater i riksdagen. Istället för att ljuga som Ylva Johansson i arbetsmarknadsutskottet.

 


ANSVARSLÖST BESLUT I KF

Tyvärr hade jag inte möjlighet att själv delta vid gårdagens kommunfullmäktigemöte i Kalmar då jag fick hoppa in som ordinarie ledamot i Civilutskottet i riksdagen men min ersättare Micael Foghagen förde vår talan när det gällde Linneuniversitetet.

Jag vill påstå att det beslut som kommunfullmäktige tog om flytt av Linneuniversitetet från Malmen och Brofästet till Ölandshamnen och Fredriksskansomdrådet var det mest ansvarslösa beslut som tagits under min tid som kf-ledamot i Kalmar. Underlaget till detta beslut bestod av två A4-ark, som dessutom var glest skrivna. Att det dessutom är rena vansinnet att flytta universitet några hundra meter gör inte saken bättre. Läs artikel i Östran om utredningen som inte bifogats till handlingarna av detta ärende.

Detta beslut kommer utan tvekan innebära kostnader på hundratals miljoner kronor för Kalmar kommun under en 5-7 års period, om det ens räcker. Jag anser att det är fullkomligt ansvarslöst av de kommunfullmäktigeledamöter som sa ja till detta beslut. De borde därmed ha diskvalificerat sig själva och bevisat sin brist på kompetens och eget ansvar. Det visar också på den totala makt som Kalmars svar på ”Starke man”, nämligen Johan Persson har över sina ja-sägare. Starke Johan gör numera som han vill och moderaterna dansar helt och hållet efter Starke Johans pipa med något undantag. Att det pågår en strid inom moderaterna framgår med all tydlighet och att splittringen är stor. Frågan är hur gammal Malin Pettersson kommer bli på sin post som oppositionsråd?

Av Socialdemokraternas 29 ledamöter i kommunfullmäktige yttrade sig endast en, starke Johan! Det säger också en del om tillståndet inom socialdemokraterna i Kalmar.

Enligt Micael Foghagen menade Johan Persson flera gånger under gårdagens debatt att det råder ”full öppenhet” från kommunens sida i detta ärende men jag har svårt att hålla med Johan Persson med tanke på att underlagen endast utgjordes av två A4-ark när det uppenbarligen finns betydligt mer i kommunernas gömmor och i Johan Perssons personliga arbetsmappar.

Vi från Sverigedemokraterna yrkade på en återremiss för att underlagen på detta beslut skulle kunna kompletteras. Jag kommer återkomma med hur voteringen utföll och hur varje enskild ledamot röstade.

Jag kommer dessutom gräva fram de underlag som Östran tar upp i sin artikel.

Barometern, Östran

UPPDATERING

Så röstade "din" kommunfullmäktigeledamot.LANDSFÖRRÄDAREN

För lite drygt en vecka sedan gjorde jag "reklam" för Anders Jallais bok "Landsförrädaren" och jag köpte själv boken som påskläsning men jag har inte läst ut den ännu. 

Anders Jallai har tidigare också skrivit om den nedskjutna DC3:an vilket jag skrivit om på min blogg.

Nu har Anders Jallai medverkat i Gomorron Sverige och fått god reklam. Boken är den andra i en trilogi där "Spionen på FRA" var den första boken. Jag gissar att den tredje boken kommer handla en hel del om den så kallade "Stasilistan" eller kanske bara en förhoppning.

 

Anders Jallai har även en mycket läsvärd blogg där du nu kan läsa om Palmemordet.

RÄTTELSE I BAROMETERN

Först vill jag tacka för alla uppmuntrande kommentarer, det värmer gott ända in i själen.

Sedan skall jag göra alla besvikna, alltså alla kritiker! Jag har inga planer på att sluta eller ändra på mitt bloggande! Jag kommer att fortsätta vara lika kritisk som tidigare och det finns mycket som ligger i ”röret”. Några riktigt intressanta uppslag som kan bli ”underhållande” blogginlägg i framtiden. Jag har just nu en liten ”ordväxling” med BRÅ som kan utmynna i flera blogginlägg om allt faller på plats.

Barometern har idag en rättelse i tidningen
, trots att Mats Andersson fortfarande hävdar att jag skulle sagt att jag raderat blogginlägget men nu får udda var jämnt.De finns de i kommentarerna som hävdar att jag/vi skall sluta ge intervjuer men den åsikten delar jag inte. Genom artiklar i lokala tidningar når vi faktiskt ut till många svåråtkomliga grupper, framförallt då äldre människor som inte använder Internet.

Trots felaktigheter i artikeln har det kommit väldigt positiva gensvar på artikeln. När 73-åriga gamla tanter ringer och tackar mig för det jag gör så känns det väldigt bra. Jag tror nämligen bara att det är ”toppen av isberget” som ringer och tackar.

Mats Andersson passar också på att ge sig själv och journalistkåren en känga då han i rättelseartikeln citerar följande från min blogg. Möjligen är detta ett försök att dölja att det faktiskt handlar om en rättelse. Finns ej på nätet.

”Att media dessutom angriper mig när jag påstår att man måste ha en sjuklig människosyn för att kunna begå detta fruktansvärda brott, visar tydligt journalisternas inställning till våldtäkt.”


Sedan vill jag också uppmärksamma att den motion
som Micael Foghagen och Lars Rosen skrivit nu har behandlats positivt i två nämnder. Motionen handlar om belysningen vid flera cykelvägar som leder till Hansa City och nya arenan.


SVENSKARNA ÄR FÖRTRYCKTA

Idag vaknade jag tidigare än vanligt och bestämde mig för att ta med lite frukost ut i det fria och ta med tubkikaren på en morgonpromenad längs Ölands strandängar. Jag hamnade så småningom vid en udde och kom att tänka på vad framlidne Kurt Lundgren döpte sin blogg till.


Östra Ölands Fria Horisont.                          Foto Thoralf Alfsson

Med solglitter i vattnet, en lätt bris och en kakafoni av fågelsång som sällskap började jag filosofera över senaste tidens ”mediadrev” mot mig och min blogg.

Ibland undrar jag över vad jag håller på med. Inte för att jag tvivlar på mina åsikter och min politiska tillhörighet. Utan varför jag utsätter mig för massmedias åsiktsförtryck och insinuationer att jag skulle vara rasist och andra epitet. Istället skulle jag kunna njuta av livet med betydligt fler stunder som denna ute vid havet.

Barometern journalist Mats Andersson har svarat på mitt mail men tyvärr gjorde hans svar mig ännu mer besviken och dessutom bekymrad över hur det står till med ärligheten och hederligheten. Jag kommer återkomma till hans svar och vår mailkonversation i ett annat blogginlägg.

Jag har aldrig haft som målsättning att sitta i riksdagen, det har bara blivit så och är nog egentligen emot min natur. Däremot har jag alltid vågat säga vad jag tycker och stå för det när det blåser snålt. Det var säkert därför som jag blev vald till arbetsplatsrepresentant i MoDo Papers styrelse en gång på 90-talet, i den helröda bruksorten Silverdalen där Pappers avdelning 49 härskade.

Är svensken en feg jävel?

Ibland undrar jag. Sveriges knäböjande för nazityskland under andra världskriget är ju inget att vara stolt över. Hur är det med den enskilde svensken? Är det bara hemma vid kösbordet som han vågar uttrycka sina tankar och åsikter?

Är svensken så förtryckt?

Inte är väl svenskarna i gemen så fega! Om det skulle vara så då finns det ingen anledning för mig att ständigt och jämnt utsättas för massmedias misskreditering och förtal. Aldrig ett positivt omdöme utan bara negativa epitet i varje artikel. Hur många inbillar sig att jag trivs med detta och mår bra? Finns det någon som mår bra av att bli uthängd med jämna mellanrum? Jag gör det i varje fall inte och det vet journalisterna. De vet att det finns en gräns för vad varje människa klarar av att utstå när det gäller massmedial ”uthängning”.

Var går min gräns?

Massmedias förhoppning är givetvis att de skall kunna pressa mig över denna gräns och därmed få stopp på min blogg och den röst för det icke politiskt korrekta som den utgör. Eller i varje fall få mig att inte ta upp politiskt känsliga frågor på bloggen för att undvika massmedias uppmärksamhet.

Varför gav Barometern och Mats Andersson ordet rasism så stor betydelse i sin artikel. Man behöver inte vara Einstein för att räkna ut det.

Varför är det så annorlunda i våra nordiska grannländer? Där råder ett helt annat debattklimat, som är mer öppet och tillåtande. Där går det säga att en spade är en spade och inte något annat. I Sverige har en illegal invandrare blivit en papperslös flykting, så det kan bli när massmedia för bestämma.

Vems ärenden går svenska journalister?

Sannfinländarnas stora framgångar i valet har fått många svenska journalister att gå i spinn av rädsla att detta skall smitta av sig även i Sverige. De tycks nu tävla om att hitta på argument för att skilja på Sverigedemokraterna och Sannfinländarna. Faktum är ju att vi har väldigt mycket gemensamt i vår politik något som svenska journalister gör allt för att förtränga för det svenska folket.

Sannfinländarna ca 19 procent
Dansk Folkeparti ca 15 procent
Norska Fremskrittspartiet ca 25 procent
Och sedan Sverigedemokraterna med ca 6 procent.

Varför denna skillnad?

Är svensken fegare än våra broderfolk i Norden? Nej, jag tror inte det!

Det som skiljer är att vi har en mediakår som förföljer allt som inte är politiskt korrekt. Det får vi ständigt smakprov på, senast i den märkliga kritiken av Sannfinländarna och deras partiledare. De svenska journalister gör allt för att förtrycka ”felaktiga” åsikter som kommer fram från den svenska myllan. Är det sedan något invandringskritiskt eller nationalistiskt rycker dessa journalister ut och startar ett mediadrev och förtrycker den ”frispråkige” tills tystnaden återigen råder. Det mest skrämmande är att till och med våra public service företag, SVT och SR ingår i detta mediadrev allt som oftast. De till och med startar mediadreven vid vissa tillfällen.
Vi skall heller inte glömma TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som givetvis drar sitt strå till stacken.

Ett mycket skrämmande exempel från public service var när inte Sverigedemokraterna fick delta i den direktsända slutdebatten i SVT under förra årets valrörelse.

Den svenska mediakåren har många sätt på hur man kan få tyst på den ”fege” svensken. Det tråkiga är att han själv många gånger gömmer sig bakom Idol, Så ska det låta, Bingolotto, Allsång på Skansen, Melodifestivalen och att han/hon inte är intresserad av politik. Det är en lögn och ett självbedrägeri! Alla är intresserade av sitt eget välbefinnande och framtid och då är politiken en av de viktigaste eller kanske den viktigaste beståndsdelen.

Så länge journalisterna förtrycker svenska folket och svensken inte vågar säga ifrån kommer ingen förändring ske. Det räcker inte med att vart fjärde år lägga sin röst i valurnan och sedan tro att andra skall göra jobbet. Det krävs faktiskt mer!

Hur många vågar stå med sitt namn under en insändare i lokaltidningen om den är t.ex. invandringskritisk? Endast ett litet fåtal vågar detta. Samma sak gäller olika forum på nätet. Allias och påhittade namn står säkert för mer än 95 procent av alla dessa kommentarer. På min egen blogg är väl siffran något bättre men jag tror att bara 1 av 10 skriver under med sitt eget namn.

Varför?

Jo, risken för att utsättas för medias förtryck är stor. Dessutom finns det en ”svans” som följer i medias skugga och som innebär att det kan bli följder på den egna arbetsplatsen, skolan, inom idrottsföreningen eller någon annan förening som man är engagerad i.

Allt har egentligen sin grund i det mediaförtryck som journalisterna utsätter svenska folket för och som har bildat en norm för vad man får tycka och säga. I Sverige är det media som styr i betydligt större omfattning än i våra nordiska grannländer. Det finns bara ett sätt att förändra detta och det är att sluta upp att vara ”fega”. Stå för vad du tycker och låt andra höra  och läsa det. När trycket blir tillräckligt stort på journalisterna är de också bara människor och kommer vända kappan efter vinden men de behöver mycket "hjälp".

Om inte fler reser sig upp och försöker påverka vårt land och inte minst journalisterna finner jag ingen anledning varför jag ständigt och jämnt skall utsätta mig för deras förtryck och fasoner utan att det leder någonstans.

Det finns även andra värden för mig.


BESVIKEN, IRRITERAD OCH FÖRBANNAD

Jag förstår dem som vägrar prata med media.

Se Barometerns framsida från påskafton på följande länk.

Fredagen den 15 april intervjuades jag av Mats Andersson från Barometern. När han skrivit sin artikel lovade han att skicka den till mig och jag fick gärna ha synpunkter. Artikeln kom på mail några dagar senare och jag hade inget att anmärka då det inte fanns några sakfel.
Som vanligt var vinklingen om rasism med i artikeln vilket är tråkigt men inget som jag kan påverka då det är journalisternas sätt att hela tiden försöka skrämma sina läsare för Sverigedemokraterna och utmåla oss som just rasister genom att ständigt och jämnt få in dessa ord i allt som skrivs om SD.

På Påskafton publicerades en stor uppslagen artikel med stort uppslag på första sidan och döm om min förvåning blir minst sagt stor när jag läser artikeln. Texten överensstämmer inte med den text jag fått. Dessutom innehåller artikeln nu flera sakfel.Givetvis fanns denna text inte med i det mail jag fick från Mats Andersson. "Näst intill rasistiskt", syftet med detta ordval är så uppenbart att det är pinsamt.Mats Andersson påstår i artikeln att jag tagit bort det aktuella blogginlägget om gruppvåldtäkter men det är inte sant, utan ett rent påhitt från Mats Anderssons sida. Blogginlägget ligger kvar och har gjort det ända sedan 11 september 2009. Se följande länk.

Ovanstående text var heller inte med i den version som jag fick på mail från Mats Andersson. Varför?

Nu nöjer sig inte Mats Andersson med att skriva denna lögn en gång utan gör det ännu en gång i artikeln där väver han in den i ett citat från mig. Detta är minst sagt hårresande gjort av en journalist! Det blir än mer hårresande när jag kontaterar att han ändrat mitt citat från den översända texten som jag godkände till den som sedan publicerades.Som säkert alla kan se är det ett svar/citat som Mats Andersson återger i artiklen.

Enligt det översända mailet ser mitt svar ut så här vilket också överensstämmer med mitt svar på frågan.

"- Jag blev irriterad, ganska naturligt. Inlägget som debatten handlar om skrev jag ju i september 2009. Jag tycker att debatten istället borde handla om Brottsförebyggande rådet, BRÅ, och den i mitt tycke bedrövliga utredning som presenterats om våldtäktsbrotten. BRÅ redovisar inte alla fakta och därför blev inte utredningen ett fullgott beslutsunderlag. Den diskussionen vill jag driva."

Som alla kan se har han lyft in följande ord i citatet efter han skickade texten till mig.

"och jag raderade det när det uppmärksammades."

En fullständigt påhitt och lögn från Mats Andersson!

Att en journalist gör sin egen vinkling på en artikel för att det skall passa pk-media får man tyvärr acceptera i dagens Sverige men att man förfalskar citat sedan man fått det godkänt av den man intervjuat tillhör inte god sed. Det är minst sagt brottligt om man vill framstå som en seriös journalist.

Jag kommer givetvis kontakta Mats Andersson och kräva en förklaring och en rättelse i tisdagens Barometern som dessutom skall innehålla en ursäkt för felciteringen.

Läs hela artikeln.

Del 1,

Del 2,

Del 3,


GLAD PÅSKJag vill önska alla mina läsare en bra påskhelg och ta hand om varandra.

Påskhelgen brukar också vara en helg då man träffar tjocka släkten och vänner. Det är ett utmärkt tillfälle att sprida information om Sverigedemokraterna.


Blå Jungfrun eller Blåkulla.                            Foto Thoralf Alfsson
KANALCHEF AVSKYR SD

Sveriges Radio lyder under ett sändningstillstånd som senast förnyades av regeringen 17/12 2009.

I detta sändningstillstånd slås det fast att Sveriges Radio skall vara opartiska och oberoende. Redan i inledningen på sändningstillståndet slås viktiga principer fast.I paragraf 6 slås Sveriges Radios opartiskhet och saklighet fast enligt nedan.Efter de turer jag hade under förra veckan när det gäller Radio Kalmar surfade jag runt på nätet och synade diverse uppgifter. Att Banna Thioubou var medlem av ”Sverigedemokraterna i riksdagen, Nej tack” var ingen överraskning men det fanns fler medarbetare på Radio Kalmar som var medlemmar av denna grupp på facebook. Ett annat exempel var Sven Ekberg som dessutom presenterade sig själv som vänsterytter på den politiska skalan. Min egen tolkning är att det är en omskrivning för kommunist. Att medarbetare på Radio Kalmar uttrycker politiska åsikter på t.ex. facebook är helt ok.

Det jag däremot reagerat starkt på är att kanalchefen Anja Thorkelsson Lindahl på Radio Kalmars hemsida uttrycker sina egna politiska uppfattningar.

Innan valet skrev hon följande på kanalchefens blogg som ligger på Radio Kalmars hemsida.

”För övrigt var det upplyftande att läsa Ekdahls/Alsings förslag i DN om att slå ihop socialdemokraterna och moderaterna till ett stort starkt parti. (För att undvika att SD får en vågmästarroll).”

Nu hjälpte ju inte detta utan SD blev vågmästare till Anja Thorkelsson Lindahl stora förtret. Det fick henne att skriva följande på kanalchefens blogg på Radio Kalmars hemsida den 28 september förra året.

”Efter valet är det många som inte vill ta i sverigedemokrater med tång. Som tycker att bara för att SD kommit in i riksdagen har deras politik inte blivit rumsren. Må så vara, men vi måste ändå i första hand vara journalister och inte låta vår personliga avsky korssluta oss.”

Låta vår personliga avsky kortsluta oss. Där avslöjar Anja Thorkelsson Lindahl sin egen agenda och det som kanalchef på Radio Kalmar. Hon är den som har ansvaret för att Radio Kalmar följer sändningstillståndet! Jag anser att hon begår tjänstefel när hon på Radio Kalmar hemsida uttrycker sina egna politiska åsikter och att hon därmed är olämplig som kanalchef på Radio Kalmar.


EXPOLÖGNER

Jag har ikväll varit på Guldfågeln Arena och sett KFF vinna över Elfsborg med 2-1. Återigen vände man ett underläge till seger och har därmed inte tappat någon poäng på den nya arenan.

Nu har jag läst Expo:s artikel om mitt blogginlägg och som jag misstänkte missade man hela poängen och lyckas med konststycket att få det till att jag skulle vara upprörd över att rasister utesluts ur SD. En helt lögnaktig beskrivning av Expo men vem är det minsta förvånad. I mitt blogginlägg nämner jag inte ett enda ord om några rasister jag tar heller inte upp något enskilt fall av uteslutning. Nu har ju jag och Expo väldigt skilda åsikter på vad som är rasism. De som jag anser förespråka rasism inom SD skall utan tvekan uteslutas ur SD men att t.ex. säga att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken är inte rasism.

Enligt Expo är säkert BRÅ en rasistisk myndighet men enligt mig är det en myndighet som bara gör sitt jobb, även om de kunde göra sitt jobb bättre och inte så politiskt korrekt. Men de är väl skrämda till vettet av organisationer som Expo och pk-etablissemanget.


EXPONOJA

Att Expo granskar Sverigedemokraterna och våra medlemmar är ingen nyhet. Jag har själv varit utsatt för EXPO och bland annat hamnat på deras lista över islamofobiska bloggar tillsammans med framlidne Kurt Lundgren som drev bloggen Östra Ölands Fria Horrisont.

Expo har säkert sympatisörer, som mycket väl kan vara moderater eller politiker för något annat parti men när det gäller att smutskasta någon Sverigedemokrat går det säkert utmärkt att tipsa Expo oavsett partifärg.

Nu tycks dock SD drabbats av ”Exponoja” då artiklar från Expo tycks leda till att uteslutningsärenden öppnas i parti och minut inom SD. Minsta lilla förlupna ord eller länkning på en blogg kan få oanade konsekvenser efter att Expo fått vetskap om detta och övrig politisk korrekt media nappat på Expo:s ”scoop”. Att kritisera partiledning kan också leda till att ett uteslutningsärende öppnas om man skall tro pk-media men jag tar dock detta med en nypa salt då det kan ligga mer bakom.

I media skrivs det snart mer om uteslutningsärenden än om vårt politiska arbete, vilket gillas av hela pk-etablissemanget.

Nu har till och med redaktören för SD-kuriren varit ute i ett blogginlägg och deklarerat och legitimerat Expo:s tolkningar. I blogginlägget skriver Tommy Hansson följande.

”Men det måste äntligen vara dags för alla seriösa sverigedemokrater att inse, att det är förkastligt att a) uttrycka sig på ett rasistiskt sätt eller på ett sätt som
Expo med flera kan tolka som rasistiskt; och b) länka till certifierade galenpannesidor.”

Är det vi som sätter gränserna eller det "Expo med flera" som har tolkningsrätten? Jag trodde i min enfald att det var SD.

Är det Expo som har tolkningsrätten kan vi väl lika gärna skriva om vårt partiprogram omgående så att det även passar Expo!

Den stora anledningen till att personer begår dessa misstag/tabbar är att de är nya i partiet och de inte fått den grundutbildning som alla nya medlemmar som innehar någon form av förtroende uppdrag borde/måste genomgå. Med andra ord har partiet ett stort ansvar för att dessa misstag/tabbar förekommer men tyvärr är detta nog oundvikligt i ett parti som växer med ca 100 procent i varje val.

Jag anser att det är dags att vi talar om vart ”skåpet skall stå” och inte låter oss fösas omkring som en skock vilsna får av Expo och pk-media. Dessutom anser jag att SD överhuvudtaget inte skall kommentera uteslutningsärende i media. Det finns ingen anledning att ens bekräfta att det pågår uteslutningsärende mot en person. Om en enskild person vill göra en mediasak av sitt eget uteslutningsärende är det helt upp till honom själv men partiet har absolut ingen anledning att kommentera det, inte ens efter avgjort ärende. Detta borde givetvis vara en regel som gäller i alla ärenden.

På mig verkar det som denna ”Exponoja” fått ologiska konsekvenser inom partiet. Den enda disciplinära åtgärden som används om någon gjort ett misstag/tabbe tycks vara uteslutning. Någon annan åtgärd tycks inte existera från partiets sida.

Personligen anser jag att en uteslutning endast skall drabba den som begått ett grovt brott eller förorsakat partiet stor skada eller som upprepade tillfällen missköter sig. T.ex. kan det handla om förskingring av partipengar i en kommunförening eller uttrycker sig rasistiskt vid upprepade tillfällen enligt SD:s måttstock inte Expo:s.

Det finns andra åtgärder som kan komma ifråga om någon t.ex. uttryckt sig olämpligt vid upprepade tillfällen som t.ex. att man får lämna ett uppdrag i någon nämnd eller styrelse, att man uppmanas lämna en förtroendepost, att man inte anses lämplig att kandidera till en förtroendepost i nästkommande val.

Eftersom vi driver en politik som är kritisk mot den förda massinvandringspolitiken så kommer det alltid förekomma medlemmar som uttrycker sig oövertänkt eller bara klumpigt om det blir provocerade av en politisk motståndare, journalist eller reporter så länge detta är ett tabubelagt politiskt område. Om detta i sin tur leder till att ett uteslutningsärende öppnas kommer snart ingen våga tala om vår politik på grund av rädslan att göra ett misstag och uttrycka sig otydligt. Vi kan inte sätta munkavel på alla medlemmar i partiet, då har vi snart inga medlemmar kvar och heller ingen politik att framföra.

UPPDATERING

Har idag på morgonen blivit uppringd av en Johannes Jakobsson från Expo som ville ställa frågor om ovanstående blogginlägg. Jag avböjde vänligen! Skulle inte falla mig in att kommentera något för Expo och deras anställda. Är det någon inom media jag inte litar på är det just dessa personer. Mona Sahlins lakejer.


NY BOK AV ANDERS JALLAILäs mer på Anders Jallais blogg.

Om jag får tag i den blir det min påskläsning.

SKRÄMMANDE EXEMPELVet verkligen följande organisationer vem de tänker samarbeta med?

Röda Korset
Kalmar Läns Museum
Bilda (Studieförbund)
Dörby-Kläckeberga hembygdsförening
Kalmar Stads hembygdsförening

Vet dessa organisationers medlemmar vad som pågår och vilket samarbeta som etablerats.

Vet dessa organisationer att de samarbetar med en person som kallar personer som konverterar från islam till kristendom för förrädare!

Ovanstående föreningar har gjort en gemensam ansökan till Allmänna Arvsfonden om bidrag till ett integrationsprojekt tillsammans med föreningen Invandrare för Sverige som leds av Alexander Louhichi.  I detta integrationsprojekt skall uppenbarligen Alexander Louhichi vara projektledare.

För några månader sedan publicerade Alexander Louhichi  ett ljudklipp på nätet som är minst sagt anmärkningsvärt. I ljudklippet anklagar han Samuel Älgemalm för att vara en förrädare. Anledningen är att Samuel Älgemalm som kommer från Iran konverterade från islam till kristendom och som dessutom bytte bort sitt namn Muhammed till Samuel. Han säger även i ljudklippet att Samuel behöver hjälp att komma tillbaka till islam (den rätta vägen). Lyssna på ljudklippet.

När man lyssnat på detta ljudklipp ställer sig nog de flesta frågan om Alexander Louhichi är rätt person att vara projektledare för ett sådant projekt. Så här skriver Alexander Louhichi på bloggen IFS.

”Samarbetet gällande integrationskampanjen
går mot sitt slut när vi på måndag skickar in ansökan till allmänna arvsfonden. Huvudsökande är Rödakorset och följer: Kalmar Läns Museum, Bilda (Studieförbund), Invandrare För Sverige, Dörby-Kläckeberga hembygdsförening, Kalmar Stads hembygdsförening. Det ska bli väldigt intressant att jobba med detta som projektledare med ledning från alla parter.”

Alexander Louhichi vet mycket väl att han skall vända sig till Röda Korset låta dem vara huvussökande då de har stor erfarenhet och bra kontakter med Allmänna Arvsfonden. Vilket framgår av följande artikel om Röda Korset av Politiskt Inkorrekt.

De ansvariga för dessa organisationer måste givetvis ställa sig frågan vad Alexander Louhichi har för agenda när han utan att skämmas kan uttrycka sig på följande sätt i ljudklippet. Det var heller ingen tillfällig sinnesförviring då han senare även skrev följande på bloggen IFS.

”Vi ser dagliga exempel på fler och fler som tar avstånd från sina muslimska anhöriga, byter till svenska namn och våldför sig på sin egna identitet för att se främlingsfientligheten le. När ska detta få ett slut? Det mest skrämmande exemplet är Samuel Älgemalm som sitter för Sverigedemokraterna i Växjö kommunfullmäktige. Personen ifråga hette tidigare Muhammed och har sin bakgrund i Iran. Många skulle kalla honom för förrädare men vi måste vara mer öppna än så. En person som denna behöver mångfaldens stöd för att finna tillbaka!”

I mina ögon är det fullständigt otänkbart att en person som uttrycker sig på detta sätt kan leda ett integrationsprojekt, snarare ett antiintegrationsprojekt!

Jag undrar vilka Alexander syftar på när han skriver ”många skulle kalla honom för förrädare”. Är det medlemmarna i Invandrare för Sverige?

Det är i varje fall inga svenskar, utan de enda jag kan tänka mig uttrycka sig så och kalla någon för förrädare om de byter religion är de som vi brukar kalla för islamister. Alexander Louhichi har uppenbarligen inte förstått att vi har religionsfrihet i vårt land och att det är varje människas rättighet att ha sin egen tro och byta trosuppfattning.

Frågan som måste ställas är vilka andra ”islamistiska” värderingar finns hos föreningen Invandrare för Sverige? Sharialagar?

Men den absolut viktigaste frågan är givetvis om Invandrare för Sverige och Alexander Louhichi är lämpliga som projektledare för ett integrationsprojekt eller om det handlar om en dold agenda och egen vinning med hjälp av Allmänna Arvsfondens pengar?

Allmänna Arvsfonden delar årligen ut stora belopp till tvivelaktiga projekt och frågan är om det sker någon uppföljning av dessa projekt. Jag vet att de årligen finns en redovisning till riksdagen som jag kommer granska och begära in mer information om jag finner behov av detta.

Här kommer exempel på några uppmärksammade projekt där pengar fraå Allmänna Arvsfonden ingått.

Främja islamisk fredskultur
Invandringsindustrin får nya pengar från döda svenskar
Polisfilm om fördomar
Arvsfonden finansierar Gardells föreläsning om islamofobi
Ny sexualkunskapsfilm
Ensamkommande barn skall integreras med karate


FJÄRDE STÖRSTA IGEN

Idag kom ännu en opinionsundersökning som visar att Sverigedemokraterna är fjärde största parti i Sverige.

Det märkliga är att SvD inte med ett enda ord nämner SD i sin artikel om denna opinionsundersökning, trots en allt stakare ställning och vågmästarroll.


EXEMPEL I MEDIA

Den senaste veckan har varit lite turbulent sedan SVT tog upp ett gammalt blogginlägg från september 2009 om gruppvåldtäkter.

Det är ett antal journalister som ringt och frågat/intervjuat mig angående detta under veckan och de flesta eller rättare sagt, alla utom en journalist har varit korrekta.Radio Kalmars Banna Thioubou
ringde i måndags och ville intervjua mig. Jag hörde omgående på hennes ton och sätt att hon inte var det minsta objektiv. Utan hon var näst intill aggressiv i sitt språk. Hon hävdade att det inte fanns några belägg för mina påståenden om våldtäkter och att hon varit i kontakt med BRÅ som inte kände till några undersökningar. När jag upplyste henne om en undersökning från BRÅ hade hon helt plötsligt läst den men hävdade att det inte fanns någon statistik om våldtäkter i rapporten. Jag uppmanade henne att läsa rapporten en gång till.

När det sedan visade sig att hon bandat hela samtalet utan att upplysa mig om detta blev jag minst sagt irriterad.

När jag sedan läser artikeln och det som uppenbarligen har gått ut i etern ser jag följande.

– Det skulle vara intressant att veta var han har fått uppgifterna ifrån, jag har inte sett något liknande och vet att det inte är sant, säger Jan Andersson från BRÅ.

Banna Thioubou kommer säkert göra karriär inom den politiskt korrekta mediabranschen. T.ex. hos EXPO, anlagen finns och objektiviteten saknas fullständigt även om fakta finns mitt framför ögonen i en rapport från BRÅ. Frågan är om hennes invandrarbakgrund styr hennes agerande?


När man sedan jämför med t.ex. Västerviks Tidning
och det som Ulrik Alvarsson skrivit efter att han ringt mig framträder en helt annan bild. Ulrik Alvarsson har också varit i kontakt med BRÅ och fått ett helt annat svar. Så här lyder rubriken i Västerviks Tidning.I artikeln kan följande läsas.

”Thoralf Alfsson har rätt i att personer med invandrarbakgrund är överrepresenterade när det gäller sexualbrott i den senaste undersökningen som BRÅ gjort säger Jennie Zetterström, pressekreterare på BRÅ.”

Jag gissar att man på redaktionen för Västerviks Tidning gjort en mer ”rationell” bedömning eftersom mitt blogginlägg i september 2009 kom till efter att bland annat två gruppvåldtäkter anmäldes i Västervik. Med andra ord känner nog många till vilka förövarna var och att de också hade invandrarbakgrund och därmed är det ingen idé för Västerviks Tidning att mörka dessa uppgifter och anklaga mig. Artiklarna saknar dessutom alla de epitet som man annars vanligen sätter på oss Sverigedemokrater. Artiklarna finns tyvärr ej på nätet.

 


JUHOLT MISSADE CHANSEN

Citerat från Aftonbladet.

"Juholt förtydligade

– Vi har inte och kommer inte ha något samarbete med Sverigedemokraterna, säger Johansson.

Senare tvingades även Håkan Juholt förtydliga sin linje mot SD:

– Vi kommer inte vid något tillfälle i något sammanhang eller i någon fråga göra några som helst överenskommelser med Sverigedemokraterna, säger Håkan Juholt.

Förra partiledaren Mona Sahlin säger:

– Jag tar för givet att inget samarbete över huvud taget kommer att ske med SD. Inga samtal, inga förhandlingar och inga uppgörelser. Något annat finns inget mandat för.

Vinnare på bråket är enligt Madestam SD.

– SD får oförtjänt mycket uppmärksamhet på det här sättet. Ju mer man pratar om dem, desto mer framstår de som ett legitimt parti och när de används som ett slagträ på sådan här sandlådenivå blir de dessutom martyrer, säger hon."

 
Efter att jag idag talat en stund med en aktiv gräsrotssosse så förstår jag att Juholts uppfattning inte delas av alla inom Socialdemokraterna. 

Istället kommer Socialdemokraterna förlora väljare och sympatier på deras enfaldiga riksdagspolitiker som förblir i sandlådan istället för att kliva upp ur sandlådan och uppträda som vuxna personer.

Idag slås det upp stort att en dansk minister har kallat den svenske människorättskomminssionären Thomas Hammerberg för idiot. Det har han all rätt att göra även om det inte är så lämpligt. När däremot en ledande socialdemokratisk toppolitiker som Ylva Johansson ljuger svenska folket rakt i ansiktet i alla mediakanaler inklusive TV lyfter inte PK-media ens på ögonbrynen. Hade det varit en Sverigedemokrat som stått för denna lögn hade mediadrevet gått till 110 procent.

Jag vill också passa på att tacka för allt stöd jag fått under veckan. Tyvärr har jag inte tid att svara på alla mail/brev/vykort jag fått men jag kan lova att jag läst dem med värme inombords. Tack!


MONASYNDROMET LEVER KVARAldrig, aldrig någonsin…………

Det är dags att Socialdemokraterna ställer sig frågan vad som är viktigast! Är det att värna om Sveriges befolkning och i det här fallet arbetstagarna eller är det att aldrig, aldrig någonsin samarbeta med Sverigedemokraterna?

För den som besitter lite sunt bondförnuft är svaret mycket enkelt men tydligen inte för Ylva Johansson och socialdemokraterna som inte vill stå för vad som i verkligheten hände under Arbetsmarknadsutskottets ajournering idag. Att stå för sitt eget handlande borde vara det mest primära som riksdagspolitiker oavsett partitillhörighet.

Sanningen är den att Sven-Olof Sällström bjöds in till mötet på Ylva Johanssons rum och på hennes initiativ. Där fick Sven-Olof redogöra för Sverigedemokraterna hållning i frågan om a-kassan och 100-dagarsregeln. Vilket också blev den gemensamma hållningen från de rödgröna.

Sven-Olof Sällström fick dock lämna rummet då Patrick Björk (S) ansåg att det var olämpligt att Sven-Olof deltog under hela mötet.

Vad är det som är så konstigt med detta? Är det fel att prata med ledamöter som sitter i samma utskott? Går det bara på puben eller på gatan men inte i något arbetsrum i riksdagen?

Det är dags att Socialdemokraterna reser sig upp från sandlådan och borstar av sig Mona Sahlins ”mantra” och uppför sig som vuxna förtroendevalda ledamöter i Sverige riksdag!

Aftonbladet, Sveriges Radio, DN, SvD, Expressen


PETER GLOWINSKI INTERVJUAR ROGER JANSSON SVT

Nu finns Peter ”polack” Glowinskis intervju med Roger Jansson på SVT på YouTube.

Jag tycker att en amatör som Peter lyckas mycket bättre med sin intervju än alla utbildade ”proffs” inom svensk media.

De långa pausarna innan Roger Jansson svarar är ganska ”talande” för hur han tänker febrilt för att hitta ett lämpligt svar. Missa inte heller Roger Janssons kunskaper i matematik.
Länk till Byaradion

TT SVERIGES STÖRSTA PK-FILTER

Tidningarnas Telegrambyrå eller i vardagligt tal TT upplevs nog av många svenskar som ett objektivt och kanske rent utav som ett ”statlig nyhetskanal”. TT vårdar sin anonymitet och därmed sin trovärdighet med stor omsorg. TT är det enda vi ser och då är det också sant.

Hur många kan nämna ett namn på någon journalist eller reporter på TT?

Hur många kan namnge någon i TT:s styrelse?

Anonymitet ingår i TT:s image! Om allmänheten visste att Aftonbladet är storägare i TT och att Aftonbladets chefredaktör och ansvarige utgivare Jan Helin sitter i styrelsen skulle TT:s trovärdighet sjunka högst betänkligt.

När man börjar syna det korsägande och det utbyte av styrelseposter som pågår inom dessa mediabolag blir man mörkrädd men man får samtidigt full insikt i varför mediaklimatet ser ut som det gör i Sverige. Frågan är om det inte borde införas en lagstiftning som begränsar antalet styrelser man kan sitta i inom samma bransch.

TT:s styrelse och ägarbild.

 
 
Styrelseordföranden i TT Raoul Grunthal är ett exempel på hur obehagligt detta ”styrelsemonopol” äroch att det med stor säkerhet ger en snedvridning av nyhetsrapporteringen eller rättare sagt pk-filtreringen av det som svensken möter i media. Många av dessa personer sitter i 15-30 styrelser i företag som är knutna till mediabranschen.

 

Fölajnde uppdrag gäller Raoul Grunthal. Källa www.ratsit.se

Denna pk-filtrering fick jag under förra veckan se flera prov på. TT har ytterst få journalister som jobbar på fält istället ägnar sig många medarbetare åt att inhämta information från lokaltidningar som de sedan omarbetar (pk-filterar) till egna TT-meddelanden.

På TT:s hemsida skriver man följande.

”TT är Sveriges ledande nyhetsbyrå. Hög trovärdighet, saklighet och opartiskhet i mycket högt tempo kännetecknar TT:s journalistik.”

TT:s arbetssätt tillsammans med lokaltidningarna innebär inte bara en pk-filtrering i kvadrat,utan i kubik. Först pk-filtreras nyheten i lokaltidningen sedan sätter TT sin prägel på meddelandet innan det skickas ut och som ett tredje steg kan de lokaltidningar/nyhetsredaktioner pk-filtrera det ytterligare en gång för att passa tidningens agenda och styrelse. Ett mer eller mindre vattentätt system för att hålla den ”äkta sanningen” borta från det svenska folket. Ett system som till vissa delar är än mer effektivt än Pravda var på sin tid.

I mitt eget fall tänker jag på hur ”en socialdemokratisk politiker från Mjölby” som fälldes för förtal av mig vid Kalmar tingsrätt i TT:s meddelande blev ”en politiker från Östergötland”. Att man dessutom skulle namnge en dömd person från något av de ”etablerade” partierna är helt osannolikt och hör verkligen till undantagen. Ett ganska avslöjande exempel på TT:s agenda. Hur många tror att man strukit partitillhörigheten om det varit en Sverigedemokrat som fällts vid någon domstol i vårt land. Givetvis hade även personen namngetts, det är snarare regel än undantagt när det gäller SD.

Ett annat exempel är fallet med SVT:s inslag om min blogg och det blogginlägg jag skrev i september 2009 om gruppvåldtäkter. Rubriken på detta TT-meddelande blev ”Rasism på SD-ledamots blogg”. Nu handlar det om en Sverigedemokrat och då finns givetvis både partitillhörighet och namn med trots att det endast är ett påstående och att jag inte är dömd för något brott.

Det obehagliga med TT är att bara några få minuter efter att de släppt sitt TT-meddelande finns detta på alla lokaltidningars hemsidor och så småningom i deras tryckta upplaga. Detta sker idag mer eller mer automatiskt genom diverse programvaror hos lokaltidningarna. Därmed får TT:s pk-filtrering ett enormt genomslag på kort tid utan att deras uppgifter ifrågasätts av något mänskligt öga.

SVT kallar sig för Fri Television vilket är ett stort hyckleri men i detta fall tror jag svensken är medveten om hyckleriet i betydligt större omfattning. När det gäller TT så svävar nog svensken i stor okunskap om hur verkligheten ser ut.


MEDVERKAT I BYARADIONJag har blivit intervjuad av Peter Polack (Peter Glowinski) i Byaradion. En minst sagt lättsam intervju eller trevligt samtal med någon som har förstått frågeställningarna till skillnad mot alla utbildade journalister i svenska mediarröran som måste hålla sig till pk-linjen om de inte skall hamna ute i kylan på sin redaktion.

Gud nåde den som skriver eller säger något positivt om SD eller ens instämmer i något som kommer från en SD-representant.

Peter Polack har dock inte några sådana bekymmer utan tar istället en kaffegök under samtalet.

Hans frågor till SVT och Roger Jansson på Rapports redaktion är väldigt underhållande och jag är säker på att Roger Jansson fick svettpärlor i pannan av Peter Polacks frågor.

Lyssna på Byaradion och få ett gott skratt.

Jämför sedan med artikeln i Östran där journalisten menar att partiledningen tar avstånd utan att man pratat med någon i partiledningen utan grundar detta på något från TT (Tidningarnas Telegrambyrå).


8,2 PROCENT

Sverigedemokraterna (SD) är 1,4 procentenheter ifrån att vara Sveriges tredje största parti. Det visar Metros och Yougovs senaste mätning för april där SD går om Folkpartiet och lägger sig strax bakom Miljöpartiet genom en ökning från 6,4 till 8,2 procent.

Läs artikel i Metro.

Metro har mer läsvärt idag.

Man slet ner krucifix och predikade sin egen tro! Undrar vilken egen tro det rör sig om men eftersom det inte omnämns i artikeln så börjat man ju ana vad det rör sig om.

Läs artikel i Metro.

Västerviks Tidning har idag en artikel om mig som bara finns i pappersupplagan. Kan någon vänlig person scanna in den och maila den till mig.

[email protected]MAGISK KVÄLL PÅ GULDFÅGELN ARENA


Guldfågeln Arena                                      Foto Thoralf Alfsson

Jag hade förmånen att vara inbjuden som gäst till invigningen och premiärmatchen på Guldfågeln arena ikväll. Jag gissar att Kalmar FF bjudit in ca 150 personer, däribland ganska måna politiker från kommunen och hela länet. Östran uppmärksammade detta i en artikel i förra veckan. Det märkliga med denna artikel var att jag var den enda namngivna politikerna utav gissningsvis 15-20 politiker från Alliansen och de rödgröna. Ändå var det bara Sverigedemokraten som man namngav i artikeln. Uppenbarligen var väl förhoppningen att detta skulle ge negativ publicitet för det kan omöjligen vara det motsatta syftet för redaktionen på Östran. Läs artikeln.

Jag vill passa på att tacka KFF för inbjudan och en trevlig stund innan matchen.


Ballongsläp                                               Foto Thoralf Alfsson

Att bänka sig på en fullsatt arena (ca 12 000) var en mycket härlig känsla. Matchen började mindre bra för KFF som verkade tagna av stundens allvar och ganska logiskt tog Djurgården ledningen med 1-0.

Sedan kom dock KFF igång med ett underbart skott innan halvtid. Och sedan ytterligare två vackra mål i andra halvlek innan Djurgården reducerade till 3-2 i slutminuterna.

En otroligt härlig känsla att höra jublet och uppleva känslan vid varje mål av KFF.

Djurgårdsklacken höll igång hela matchen trots att KFF drog det längsta strået. Hoppas att det inte blev något bråk efter matchen.


Djurgårdsklacken.                                    Foto Thoralf Alfsson

Dessutom var det en bra avkoppling från det mediadrev som pågått sedan igår. Har pratat med ett antal journalister under dagen. Skall bli intressant att se vad dessa skriver eller om de avstår med tanke på de kommentarer de fått av mig.

Jag vill dessutom tacka de personer som kom fram under kvällen och gav mig sitt stöd och tackade mig för bloggen och det arbete som jag gör. Det känns otroligt skönt och jag känner verkligen den värme och tacksamhet som ligger bakom deras ord.

Nu hoppas vi på flera liknande kvällar på Guldfågeln arena! Då kommer den vara utsåld varje hemmamatch i fortsättningen.


"HÄDELSEFÖRBUD"

Jag vill först tacka för alla uppmuntrande kommentarer jag fått i föregående blogginlägg, mail och telefonsamtal.

Om nu någon tror att jag skulle vika ner mig för att pk-media driver en kampanj mot mig och Sverigedemokraterna har ni inte förstått hur jag reagerar. Det gör mig istället bara än mer motiverad att fortsätta driva min blogg när pk-media fortsätter sin kampanj att föra svenska folket in i mörkret när verkligheten och statistiken säger något helt annat och att man manipulerar med begreppen svensk och utländsk härkomst o.s.v.

Som pk-journalist eller pk-politiker skulle jag skämmas ögonen ur mig när jag läser ser nedanstående reportage om rapporteringen från Norge där verkligheten beskrivs utan pk-filtrering.Enligt svensk mediapraxis begår denna norska polischef "hädelse" och gör sig dessutom skyldig till "rasism och främlingsfientlighet". Men i själva verket handlar det bara om den obekväma och brutala sanningen.

I Sverige finns det vissa företag som borde granskas extra hårt, däribland BRÅ, som inte gör sina undersökningar på ett adekvat sätt. Uppdraget måste ju vara att ge politikerna och myndigheterna riktiga och sanna underlag för att kunna fatta riktiga beslut som värnar det svenska samhället. Så tycks inte vara fallet längre och då tänker jag i första hand på brottslighet och migration där etnicitet inte längre får vara en parameter.

Mediadrevet mot mig ger mig istället en hel rad uppslag på nya blogginlägg och infallsvinklar som jag kommer att bearbeta och återkomma med i bloggen.

Björn Ulvaeus skriver idag på Newsmill med rubriken ”Sverige har infört inofficiellt hädelseförbud när det gäller islam”, en väldigt bra artikel som ställer svenska kyrkan i skamvrån för att den kapitulerat inför islam. Undrar om pk-media nu kommer basunera ut att Björn Ulvaeus är en islamofob? Läs artikeln.

Det samma tycks gälla det svenska samhället när det gäller våldtäkter/gruppvåldtäkter där endast etniska svenska våldtäktsmän får rubriker i media.


BLÅSVÄDER?Läs om en Ahmed från Somalia som försökte knivmörda sin rumskamrat.

Läs hela mitt inlägg angående gruppvåldtäkter.

UPPDATERING!

Något har gått väldigt fel i vårt land!

Jag förutsätter att alla dessa journalister även förnekar BRÅ:s rapporter om brottsligheten och då speciellt den del som handlar sexbrott och våldtäkter. BRÅ fick dessutom inte dela upp sin statistik på olika etniska grupper i sin rapport från 2005. I sin rapport 1996 gjord man dock det och den som sett den statistiken förstår säkert varför det stoppades i rapporten 2005.

Vid en googlesökning på "Thoralf Alfsson" alldeles nyss såg resultatet ut enligt nedan.I Norge har man uppenbarligen kommit mycket längre eller rättare sagt journlisterna i Norge försöker inte dölja sanningen utan berättar verkligheten för sina läsare något som svenska journalister uppenbarligen glömt bort hur man gör.

Ett annat exempel är hur SVT rapporterar från SDU:s demonstration i Göteborg idag. I inslagen visar de bara en massa motdemonstranter och kravallpolis, inte en enda liten ruta på några ungdomar från SDU. Var de för prydliga?

Jag säger snart som Zlatan " Jag ................

Något har gått väldigt fel i vårt land!

MORALTANTER

Kan man inte komma åt SD genom vår politik så försöker Aftonbladet på andra sätt. Igår kunde vi läsa om hur Sverigedemokraternas ledamöter festar veckorna igenom och är berusade till och med på vardagarna. Det märkliga är att jag inte känner till något om detta.

I och för sig stannar jag inte över helgerna i Stockholm men det gör å andra sidan inte så många av de andra heller och speciellt inte de som har en liten övernattningslägenhet. Anledningen till att man har en övernattningslägenhet är att man är skriven på en annan ort än i Stockholm.

Att man under helgen går ut och roar sig tycker jag bara är fullt normalt och att man då kommer hem sent är väl bara fullt normalt, oavsett om man går på lokal, bio, konsert eller teater. Att vänsterpartister ogillar SD är ju ingen hemlighet och att de därmed tar chansen att prata skit om våra ledamöter när partidningen Aftonbladet söker ”skandalrubriker” är inte det minsta förvånande. Att de nedlåter sig till detta är bara ett tecken på dåligt omdöme men inte förvånande.

Att dessa moraltanter sprungit till media säger mer om dessa än om Sverigedemokraternas ledamöter. Speciellt som dessa inte gjort sig skyldiga till något brott eller ofredad någon.

Den förföljelse som ständigt pågår av SD i media gör att det byggs upp ett väldigt förakt mot stora delar av journalistkåren men med några undantag.

Läs Kent Ekeroths egen kommentar.


MILJÖPARTIST OCH VERDANDIORDFÖRANDE SMUGGLADE SPRIT TILL OMSKÄRELSEFEST

När Sverigedemokraten Anders Leander publicerade bilder på en våldtagen och brutalt mördad ung kvinna på sin blogg blev det ett herrans liv i media. Anders hängdes ut i mer eller mindre alla tidningar med namn, partitillhörighet och bostadsort.

Dagen efter dömdes en socialdemokratisk politiker från Östergötland för förtal av mig vid Kalmar tingsrätt. I nio tidningar av tio skrev tidningarna ”en politiker från Östergötland”. Med andra ord undanhöll man att det var en socialdemokrat och att han publicerat nidbilden på s-info som är socialdemokraternas stora webbportal.

I veckan åtalades Peter Norrby från Hultsfred för smuggling av stora mängder alkohol. Enligt Vimmerby tidning handlar det om 1267 liter öl, 90 liter vin och 113,6 liter sprit. Att Peter Norrby var ordförande i Verdandi har uppmärksammats i media och det gör smugglingen mycket anmärkningsvärd då Verdandi har sitt ursprung i nykterhetsrörelsen.

Det media däremot inte tar upp i sin rapportering är att Peter Norrby är Miljöpartist och kandiderade för Miljöpartiet i Hultsfred i senaste valet. Så okunniga om verkligheten kan inte de lokala journalisterna vara. Det handlar helt enkelt om att mörka Peter Norrbys politiska hemvist.Det är dock förvånansvärt att man berättar att han angav som orsak till den stora mängden alkohol att han skulle ha det till en omskärelsefest på Valhall i Hultsfred. Man kan ju undra om det var Verdandiföreningen i Hultsfred som stod som arrangörer av denna omskärelsefest eller om det var miljöpartiet. Läs artikel i Nyheterna.

Dessa tre händelser under samma vecka visar med all tydlighet att media inte behandlar alla lika och att människors lika värde definitivt inte gäller när journalister och chefredaktörer är i farten. Att Sverigedemokrater skall särbehandlas och misskrediteras är pinsamt uppenbart i dessa fall. Att inte journalistkåren skäms över sitt eget handlade är för mig en gåta och man kan ju fråga sig om de inte har någon egen yrkesstolthet och samvete.

Barometern


SANSLÖSA BESLUT


Dessa lokaler på Malmen duger inte längre.    Foto Thoralf Alfsson

Ibland blir man mörkrädd när man sysslar med politik. I detta fall har jag inte själv deltagit i dessa möten utan fått uppgifterna i andra hand när det gäller detta ärende.

Kommunstyrelsen i Kalmar kommun har tagit ett inriktningsbeslut på att bygga nya lokaler för Linneuniversitetet på två helt nya platser som dessutom ligger mycket centralt eller rättare sagt de mest attraktiva platserna som just nu finns att tillgå i centrala Kalmar.

Fredriksskansområdet och Ölandshamnen. Malmen och Brofästet är tydligen inte aktuell för något av partierna från 7-klövern.

”Vi skall inte bygga vi skall bara hyra!”

Så uttryckte sig Stephen Hwang på en fråga om inte en nybyggnation kunde påverka Linneuniversitetets ekonomi, därmed kursutbud och kvalitet när han besökte kommunfullmäktige i december 2009. Läs mitt blogginlägg.

Sverigedemokraterna har ända sedan dessa planer började diskuteras förordat att Malmen och Brofästet är det bästa alternativet för Linneuniversitetet. Det gäller både i lämplighet och ekonomiskt.

Det innebär också att Kalmar kommun kan använda Fredriksskansområdet och Ölandshamnen till bland annat bostäder, hotell och affärsverksamhet.

När beslutet om att bygga den nya fotbollsarenan för Kalmar FF och föreningen skulle få ett engångsbidrag på 29 miljoner kronor att denna kostnad för kommunen skulle kompenseras med en försäljning av mark vid Fredriksskansområdet som skulle inbringa motsvarande summa.

Radio Kalmar har intervjuat mig angående detta beslut. Läs och lyssna.

Men det allra märkligaste är att kommunstyrelsen tagit detta inriktningsbeslut utan några som helst underlag om man skall tro Radio Kalmar. Läs och lyssna.

”Enligt Inger Hilmansson (FP) ska de fått höra att alla andra alternativ är körda i botten och att det här beslutet har tagits utan att politikerna fått några som helst dokument eller kalkyler.”

Varför deltar man i så fall i beslutet?

Radio Kalmars reporter Hasse Carlsson har begärt ut handlingarna hos Kalmar kommun men fått till svar att det inte finns några handlingar. Han vände sig då istället till Linneuniversitetet för att få ut handlingarna och deras utredning men det fanns heller inga handlingar där. Endast ”fokusgrupper” men dessa gruppers material skall då ha blivit sekretess belagda, om de nu existerade. Läs artikel

Uppenbarligen är det Linneuniversitetets och Stephen Hwangs önskelista som styr Johan Persson (S) och den rödgröna  majoriteten i Kalmar kommun men Alliansen hänger på utan att opponera sig.

I december 2009 hade dock flera av dessa partier andra uppfattningar som ni kan läsa nedan. Nu har uppenbarligen dessa politiker bytt fot utan att några nya handlingar presenterats. Är det måne den så omtalade Kalmarandan som påverkat dessa partiföreträdare.VAPEN MED GENUSPERSPEKTIV

Alliansen håller fast vid sin nya strategi och yrkar inte på sina egna reservationer när man förlorat i utskotten. Igår var det Civilutskottets betänkande om skuldsanering som behandlades i kammaren och Alliansen valde att inte yrka på sina reservationer under debatten i kammaren. Därmed undvek man att förlora två omröstningar i kammaren och rubriker i media. Det måste svida i skinnet på Maria Abrahamsson att förlora i utskottet med SD som vågmästare.

Därmed hamnar de heller inte i någon statistik när det gäller voteringar i riksdagen.

Däremot hade de rödgröna lämnat en reservation i Justitieutskottet som man även yrkade på i kammaren och som därmed gick till votering. Det var många ledamöter som undrade vad vi röstade om när man läste rubriken.

”Handlingsplan mot lätta vapen med ett genusperspektiv”

Man får vara med om mycket i riksdagen.

SD röstade givetvis nej till denna reservation från de rödgröna.

Idag har jag för första gången varit frånvarande vid en votering i riksdagen. Har istället varit på en utbildningsdag för Polisstyrelsen i Kalmar län som även var gemensam med Kronobergs län.


TONI LAPPALAINEN (S) DÖMD

Kalmar Tingsrätt dömde idag Toni Lappalainen för förtal av mig. Han döms till 50 dagsböter a 50 kronor och att utge ett skadestånd på 5000 kronor till mig.

I domen noteras att han som socialdemokrat publicerade nidbilden av mig på socialdemokraternas nätportal s-info och att den därmed fick stor spridning inom inte minst Socialdemokraterna.

Det känns väldigt bra att Toni Lappalainen fälls då jag tror en fällande dom kan ha en viss avskräckande effekt på andra ”politiska motståndare” och deras sätt att agera mot oss sverigedemokrater.

Under det senaste året har flera fällande domar kommit i mål där sverigedemokrater varit målsägare. Utan tvekan har det fått organisationer som AFA att tänka sig för mer än en gång innan man begår brottsliga handlingar mot SD:s förtroendevalda politiker.

Chansen att få ut skadeståndet ser jag som väldigt liten men nu får jag möjligheten att följa hur vårt rättssystem fungerar eller inte fungerar i praktiken.

Enda tidning som än så länge hört av sig för en kommentar är Östergötlands största tidning Corren. Än så länge finns bara TT:s text på Correns nättidning men det skall komma en artikel. Lite anmärkningsvärt att Barometern och Östran inte vill ha en kommentar!
Corren har kommit med en uppdaterad och bra artikel.

Barometern undviker att skriva att nidbilden publicerades på s-info som är socialdemokraternas nätportal.
Östran gör som Barometern och detsamma gör även Radio Kalmar.
Norran undviker att skriva att det handlar om en socialdemokratisk politiker.

Nyhetsbyrån,

TT (BLT) har raderat alla uppgifter om att det rör sig om en socialdemokratisk politiker och att nidbilden publicerades på s-info.

Aftonbladet, SvD, Skånskan, Dagen, VK, BT, Nyhetskanalen, kör TT-varianten och mörkar därmed också.


FANERDUN ÄNNU EJ AVSLUTAT I KALMAR


                                                                  Foto Thoralf Alfsson

Vem minns inte den horribla invigningen av Fanerduns mässhallar i Kalmar. Hur kunde alla dessa personer ställa upp på detta spektakel när det bara var en fasad som knappt var färdig.

Konkursförvaltaren säljer nu det sista markområdet. Jag återkommer med ett blogginlägg om detta när priset blir offentligt.


Augusti 2007                                              Foto Thoralf Alfsson

Idag har Fanerduns mässområde jämnats med marken.


April 2011                                               Foto Thoralf Alfsson


ÖVERENSKOMMELSE UTAN SUBSTANS

Idag gjordes en ny justering av betänkandet TU18 i Trafikutskottet. Anledningen till att en ny justering behövdes var överenskommelsen i helgen mellan Alliansen och Socialdemokraterna.

I media har detta slagits upp som ett SMS-förbud och handsfreekrav vid användandet av mobiltelefonen under bilkörning och flera ledamöter och andra sakkunniga har uttalat sig i media. Efter att jag läst majoritetens ställningstagande kan jag bara säga ”snömos”. Ett ställningstagande som saknar substans och konkreta skrivningar. Vem som har lurat vem får andra avgöra. Har Alliansen lurat upp Socialdemokraterna eller har dessa ledamöter lurat hela mediakåren? Eller är allt ett spel för gallerierna för att inte SD skall få vågmästarrollen i denna fråga som engagerar allmänheten och berör alla bilförare i landet. Kom ihåg att bilkörandet är ”heligt” för många.

SVT, DN, SvD

Avgör själv vad du anser om följande skrivning i betänkandet. Fundera sedan på om mediauppgifterna överensstämmer med detta beslut i Trafikutskottet.

”Med hänsyn till det nu anförda bör riksdagen rikta ett tillkännagivande till regeringen om att regeringen bör beakta den forskning som gjorts och görs på området för att sedan återkomma till riksdagen senast under 2012 med förslag till de åtgärder som kan erfordras, eller redovisa vidtagna åtgärder när det gäller mobiltelefonanvändande vid bilkörning. I avvaktan på förutsett beredningsarbete är utskottet inte nu berett att vidta någon åtgärd med anledning av de väckta motionsförslagen varför dessa avstyrks helt.”

Utdrag från det justerade betänkandet den 5 april 2011 i Trafikutskottet.

Eftersom det var jag som företräde SD vid dagens utskottsmöte kan jag också meddela att vi stod fast vid vår reservation om att sms-förbud och handsfreekrav skall införas vid bilkörning.

Infrastrukturministern kommenterar beslutet i Trafikutskottet på följande sätt. Läs artikel

"Men enligt infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) innebär trafikutskottets skrivningar inte automatiskt att det blir ett förbud mot sms:ande i bilen eller ens krav på handsfree.

Det är för tidigt att i dag slå fast, anser hon."

Vem har blivit lurad?


ALLIANSEN BYTTE FOT IGEN

Förra tisdagen skrev jag följande efter att jag varit på Trafikutskottets möte.

”Idag har jag varit på Trafikutskottet i riksdagen
där bland annat motioner om trafiksäkerhet behandlades. Användandet av mobiltelefon i samband med bilkörning har föranlett många motioner. Sverige är det enda landet tillsammans med Albanien som inte har någon form av förbud mot detta.

Alliansen vill inte införa något förbud överhuvudtaget.

De rödgröna vill totalförbjuda användandet av mobiltelefoner i samband med bilkörning.

Vi från SD vill att det skall införas ett krav på handsfree vid användandet och att SMS-användning under bilkörning skall förbjudas.

De rödgröna kommer inte få igenom sitt förslag eftersom vi inte kommer stödja ett totalförbud och då hoppas jag att de tänker om och är beredda att stödja vårt krav på handsfree vid bilkörning. Detta är ett väldigt vanligt krav i många länder inom EU. I så fall skulle vi kunna sätta regeringen på plats i ännu en fråga.”


Igår och idag har det rapporterats i media att Alliansen och Socialdemokraterna är överens om att förbjuda SMS under bilkörning och även krav om handsfree för att prata i telefon under bilkörning.

För en vecka sedan var det bara Sverigedemokraterna som vill genomföra detta i Trafikutskottet. Protokollet justerades till och med under förra veckans möte i Trafikutskottet men nu antar jag att det blir en ny justering under morgondagens möte i Trafikutskottet.

Läs hur Sveriges Radio presenterar denna överenskommelse.

Alliansen svängde helt i denna fråga! Var de rädda att SD skulle göra upp med de rödgröna och därmed köra över Alliansen i ännu ett betänkande i riksdagen.


SEX MÅNADER I RIKSDAGEN

Nu har det gått precis sex månader sen Sverigedemokraterna kom in i riksdagen. Det har varit sex månader som började med ett uppbrott ur Storkyrkan och några ganska omtumlande och röriga veckor under oktober och november innan den nya vardagen började ta sin form.

Vår organisation i riksdagen börjar ta form och det har anställts nya människor varje månad och flera intressanta personer är på gång till vårt riksdagskansli.

För min egen del har det varit ganska otryggt då jag inte har något eget utskott utan är ersättare i inte mindre än 15 utskott. En situation som kan vara ganska stressande. Att behöva hoppa in i ett utskott med kort varsel känns i många fall lite obekvämt men någon måste ju även göra det när någon är sjuk, bortrest eller har andra förhinder. Det blir vare sig hackat eller malet. Fördelarna är inte många men det finns några. Jag träffar väldigt många riksdagsledamöter på det här sättet och även kanslipersonal från många utskott. Dessutom kan jag hoppa med på studiebesök när jag får se något intressant och jag inte behöver vara i något annat utskott.

En sak som dock har förvånat mig väldigt mycket är de inbjudningar
jag fått från myndigheter, organisationer och företag. Jag bor i Kalmar och har alltid bott i Kalmar län men i riksdagen sitter jag på östgötabänken. Tydligen har detta väldigt, väldigt stor betydelse.

Jag har inte sedan den 4 oktober fått en enda inbjudan till något företag, organisation eller myndighet i Kalmar län. Landshövdingen Sven Lindgren har heller inte hört av sig med ett enda ord eller på något annat sätt. Detta finner jag mycket anmärkningsvärt. Är ansvariga för Kalmar län så fruktansvärt ointresserade av en positiv utveckling och framtid i länet att man finner det helt ointressant att ha någon kontakt med Sverigedemokraterna, ett riksdagsparti.

Det raka motsatta gäller i Östergötland! Det kanske också är därför som utvecklingen gått så bra för vårt grannlandskap i norr. Jag vet inte hur många inbjudningar jag fått av landshövdingen, organisationer, företag, Radio Östergötland och till andra tillställningar i Östergötland men det är väldigt många. Har träffat landshövdingen Elisabeth Nilsson vid tre tillfällen än så länge men ytterligare två träffar är planerade innan sommaren. Tyvärr innebär varje besök ca 6-7 timmars resa (fram o tillbaka från Kalmar) varje gång och jag måste därför avstå många av dessa inbjudningar.

Om detta är ett mått på framåt andan i respektive län så ser det nattsvart ut för Kalmar län! Det är också fullt förståeligt att ingen vill bilda storregion tillsammans med Kalmar län.

Men sanningen är nog den att om jag suttit i riksdagen för ett annat parti än Sverigedemokraterna är jag övertygad om att jag fått en del inbjudningar från Kalmar län men i dagsläget använder man min plats på östgötabänken som ursäkt för att stänga mig ute från alla möten i Kalmar län. Ett enkelt sätt att undanhålla lokal information från mig och Sverigedemokraterna. Samtidigt får jag heller ingen ”gratis” plattform att profilera mig och Sverigedemokraterna hos den lokala median i Kalmar län.

Vårtecken.
Såg första Sädesärlan i helgen. Såg dessutom Snösparv, en fågel som jag knappt tror jag sett tidigare.


TALIBAN = ISLAMISTSvensk media undviker allt som oftast ordet islamist. När islamister nu mördar västerlänningar i Afghanistan på grund av att en pastor i USA bränt en koran. Att en person bränner ett exemplar av koranen är en händelse som egentligen inte förtjänar en notis i lokaltidningen. Hur många gånger har inte bibeln skändats av dessa islamister? Hur många tror att detta uppmärksammas i media?

När sedan islamister på andra sidan jordklotet reagerar på detta genom att mörda helt oskyldiga människor borde var och en begripa vad det är för religion som av vissa kallas för ”fredens religion”.

I svensk media kallas de för talibaner men i själva verket handlar det om islamister men det är en benämning som svensk media helst undviker då Sverigedemokraterna använder detta i debatten.

När Afghanistans president Hamid Karzai dessutom kräver att pastor Jones ställs inför rätta och straffas för koranbränning så förutsätter jag att svensk media i fortsättningen benämner Karzai för taliban.

Jag anser att islam och många av dess utövare inte hör hemma i vår nutid utan fortfarande befinner sig på 600-talet. Jag tror dessutom att alla som läser om detta också tänker islamofobiska tankar men få erkänner det.

Att sedan president Obama anser att pastor Jones är trångsynt är bara bedrövligt. Att Obama överhuvudtaget uttalar sig i kritiska ordalag om koranbränningen är anmärkningsvärt då han istället borde rikta in all sin intensitet mot islamisterna i Afghanistan som mördar oskyldiga, däribland en svensk FN-anställd.

Har Fredrik Reinfeldt kommenterat avrättningen av Joakim Dungels? Enligt uppgift i media blev några halshuggna! Däremot har Fredrik Reinfeldt uttryckt sorg över Zahra Abidi som dödades i Elfenbenskusten. Är det ett taktiskt vägval av Sveriges statsminister. Inte ens Carl Bildt har beklagat avrättningen av Joakim Dungels.

Nu väntar jag bara på att Barometern skall kontakta sina favoritmuslimer Nasim Malik och Alexander Louhichi för en kommentar. Jag ser fram att få läsa om deras ställningstagande angående koranbränningen och dess följder.

Enligt danska Ekstrabladet blev Joakim Dungels halshuggen!

Mörkar svensk massmedia denna uppgift?


DN har idag även en kort artikel om att SD i 9 fall av 10 stödjer alliansen vid omröstningar i riksdagen. Min kommentar till detta är att Alliansen alltid är enig i alla frågor som går till votering i riksdagen. När det gäller de rödgröna är enighet något som tillhör undantagen. Jag skulle gissa att de rödgröna endast är eniga i 1 av 10 voteringar i riksdagen. Dessutom är de inte villiga att samarbeta/kompromissa med SD och då blir resultatet därefter.

Även SvD har slagit upp denna stora nyhet.

Sveriges Radio,


MUSLIMSKA FRISKOLORFinns det någon anledning att tro att muslimska skolor i Sverige lär ut något annat än man gör i danska?

I Danmark avvisar koranskolor dansk jämställdhet. Kan en muslimsk friskola i Sverige jämställas med en koranskola.

Dansk Folkeparti har beställt en rapport om koranskolor i Danmark som presenterades av Danmarks integrationsminister för några dagar sedan.

Länk till artikel i JyllandsPosten.

Nedan följer en svensk översättning av artikeln. I Sverige misstänker jag att SD inte ens har möjligheten att begära en liknande rapport.

Koranskolor avvisar dansk jämställdhet.

Muslimska barn och ungdomar i Danmark lär sig i koranskolor, att de skall följa den muslimska lagen, sharia.

De danska könsrollerna med jämställdhet mellan män och kvinnor är inget som unga muslimer ska intressera sig för. De skall istället följa de regler och förhållanden mellan män och kvinnor, som är skrivet i koranen och sharia-lagarna.

Det beskedet får muslimska barn och ungdomar, som går i koranundervisning eller annan form av muslimsk religiös undervisning, framgår av en rapport, som integrationsministeriet offentliggör idag.

I rapporten skriver ph.d. Tina Magaard, som har sammanställt rapporten för Integrationsministeriet, där hon har intervjuat imamer, föräldrar och ungdomar i koranskolorna.

I samtliga insamlade data, från intervjuer till undervisningsmateriel, råder det enighet om att förmedla, varför kvinnans ställning, definierat av sharia, är bättre för kvinnan än jämställdhet mellan könen, som begreppet tolkas i dansk lagstiftning. Det uppfattas, att sharias dispositioner är bättre för kvinnan än danska regler.

Upp till fyra fruar.

I en del av undervisningsmaterialet, som används i en del koranskolor, redogörs det för, att kvinnan skall vara lydande och kysk, att en muslimsk man får ta upp till fyra fruar, och att en muslimsk kvinna inte får lov att gifta sig med en icke-muslimsk man.

Det är också ett generellt krav i samtliga koranskolor, att flickorna skall ha slöja på sig. En bosnisk imam begrundar det i rapporten på följande sätt:

"Det är för hennes eget bästa, att kvinnan täcker sig. Det beskyddar henne mot onda ögon och mot att en främmande man tittar på dig, att Satan gör något med dig"

Det är Dansk Folkeparti som har bett Integrationsministeriet sammanställa rapporten om koranskolor, och partiets vice ordförande, Peter Skaarup, säger:

"Det handlar om renodlad manschauvinism, och det är djupt skadligt för integrationen"

Det var på torsdagseftermiddagen inte möjligt att få en kommentar från integrationsminister Søren Pind (V).


KALMAR KOMMUN I SYMBIOS MED GOTA MEDIA

NU GÅR INLÄGGET ATT KOMMENTERA!
Kalmar kommun gör uppenbarligen allt man kan för att Gota Media skall kunna bygga sitt mediahus i en grön lunga som dessutom har strandskydd och som inte det vore nog även är kulturhistorisk mark.

Jag tror knappt mina ögon när jag läser kommunens tjänstemäns ordvrängeri för att rättfärdiga detta "glasmonster" på en av Kvarnholmens mest känsliga platser.

Jag har skrivit om detta mediahus vid ett flertal tillfällen på bloggen och SD drev även frågan under valrörelsen då vi försökte informera kommunens invånare om vad som håller på att hända.

Rubriken ovan är ett exempel från Barometern i tisdags. Hur kan ett ”glasmonster” enligt Barometern lyfta fram 1600-talets Kalmar. Man får inget svar på detta i artikeln utan det är bara ett ologiskt ordbajseri som skall lura läsarna. Artikeln finns ej på nätet.

Barometern skriver däremot följande i artikeln.

”Läget är mycket känsligt. Här finns en park för allmänheten, området är klassat som riksintresse för kulturmiljövården, byggnaden berör delvis en fast fornlämning, strandskyddet upphävs och 60 parkeringsplatser försvinner. Dessutom finns en viss risk för den fridlysta luddvårlöken och några äldre träd kan behöva sågas ned.”

Trots ovanstående beskrivning från Barometern föreslår Kalmar kommun ett mediahus på platsen. Jag har svårt att begripa att någon överhuvudtaget kan föreslå något så dumdristigt. Än mindre att lokala politiker vill rasera en så värdefull miljö för Kvarnholmen och Kalmar stad.
Tidningskollegan Östran är dock betydligt mer kritisk i sin artikel som dessutom finns på nätet.

”Precis som vid andra vatten gäller strandskydd intill Systraströmmen där Gota Media planerar sitt nya mediehus precis intill strandskoningen. Hur är då detta förenligt? Jo, i Miljöbalken som reglerar strandskydd finns sex skäl till att dispens ska kunna ges. I handlingarna till förslag på detaljplan för området intill Gamla vattentornet åberopar Kalmar kommun det sjätte skälet, att dispens om ett område "behöver tas i anspråk för att tillgodose ett annat mycket angeläget intresse".

Vad är det för ett mycket angeläget intresse för Kalmar kommun som innebär att man åsidosätter strandskyddet? Detta är rena rama bullshit från kommunens tjänstemän. Det retar dessutom upp mig ordentligt att vi har så inkompetenta och ansvarslösa tjänstemän på samhällsbyggnadskontoret.

”För att det inte ska råda någon tvekan om att Kvarnholmen är rätt ställe för nya mediehuset trycker samhällsbyggnadskontoret, som arbetat fram förslaget till detaljplan, på att tillgängligheten till Systraströmmen faktiskt inte minskar eftersom allmänheten kan gå upp på mediehusets tak och se ut över vattnet och omgivningarna. Nya mediehuset främjar därmed samma syften som strandskyddet heter det. ”

Detta är den mest krystade motiveringen som jag någonsin hört! Att den dessutom kommer från kommunens tjänstemän gör det rent ut sagt bedrövligt och visar på hur fruktansvärt insyltade Kalmar kommuns tjänstemän är i Gota Medias mediehus. Kommunens tjänstemän på samhällskontoret skall ta till vara på kommuninnevånarnas intresse i första hand, inte Gota Medias. Det är deras förbannade skyldighet och det är därför de avlönas av kommunens skattebetalare. Passar inte detta anser jag att de skall söka sig till den privata arbetsmarknaden.

”Gota Medias intentioner med byggnaden är att ska berika den offentliga miljön och allmänheten ska känna sig välkommen.”

Gota Medias ledning tycks också vara duktiga på ordbajseri. Hur kan man tro att man berikar den offentliga miljön genom att förstöra delar av en grön lunga på Kvarnholmen och dessutom bryta mot strandskyddet och inte minst rasera fornlämningar.

”Men för de anställdas del kommer det vara sämre med parkeringsplatser. Av egna fordon kommer Gota Media bara ha plats för en transportbil, plus cykelställ för de som cyklar. Sju p-platser för bilar hyrs i ett närliggande garage men utöver det behövs åtta till 14 platser, uppskattar Gota Media. Att det inte behövs fler motiverar Gota Media med att företaget ska utveckla friskvården på Barometern och uppmuntra de anställda till att minimera bilåkandet. ”

Man kan ju inte annat än skratta åt detta. Barometern skall utveckla friskvården. I fortsättning för vi se alla journalister och fotografer cykla på sina uppdrag, inte bara i Kalmar utan i hela regionen.

Jag gissar att den här detaljplanen kommer att utsättas för mycket hård granskning och kritik. De politiker som röstar ja för detaljplanen kan dra på sig mycket negativa röster. Jag vet vad Kalmarborna sa under valrörelsen när vi visade bilder på detta mediehus och berättade var det skulle placeras.

En mycket viktig sak som tydligen inte får något större värde i detaljplanen tycks vara det kulturhistoriska värdet som kartlades vid den arkeologiska undersökning som gjordes 2009. Vilket borde resulterat i ett klart nej till detta projekt i ett tidigt stadium.

Jag kan lova att Länsstyrelsen också kommer få svara för sig i detta ärende.


Provschakt vid arkeologiska utgrävning.

Jag kommer givetvis granska detaljplanen noga och framföra mina åsikter och göra allt för att stoppa dessa byggplaner.

Det nya Konstmuseet överklagades ända till regeringsrätten jag är övertygad om att detta byggprojekt kommer vandra samma väg.

Jag har skrivit många blogginlägg om detta tokiga projekt som uppenbarligen stöds helhjärtat av Kalmar kommun.Här kommer en sammanställning av mina inlägg i kronologisk ordning.

Som ansvarig på Gota Media skulle jag sova dåligt varje natt om jag fullföljde detta projekt.

2008-09-07

2009-01-24

2009-06-17

2009-06-20

2009-09-06

2009-09-13

2009-09-21

2009-12-04

2010-05-10

2010-05-13

2010-05-19

2010-07-19


HINDRADES ”ISLAMISTEN” ABDERIZAK WABERI ATT DEBATTERA LIBYEN?

När jag igår granskade talarlistan inför dagens debatt noterade jag att moderaten Abderizak Waberi som av många utpekas som islamist fanns på talarlistan. Min första tanke var att det skall bli väldigt intressant att lyssna på hans anförande.


Anmäld talarlista till debatten om Libyen.

När debatten startade fanns dock hans namn inte på talarlistan. Frågan är om den moderata riksdagsgruppen stoppat Waberi från att tala i denna fråga? Jag är övertygad om att Waberi inte dragit tillbaka sin anmälan till talarlistan utan påtryckningar från ansvariga moderater.

En annan sak som jag även reagerat på är hur media behandlat Libyenfrågan under veckan. Då framförallt TV-kanalerna, i normala fall brukar dessa vara väldigt måna om att olika parter får debattera sakfrågan i debattprogram och TV-soffor. Nu är det dock annorlunda! Sverigedemokraterna säger nej och 7-klövern säger ja och då gäller inte gängse praxis längre.

Nu har istället gällt att mörka Sverigedemokraternas negativa inställning till att skicka svensk trupp till Libyen och dessutom stoppa alla möjligheter till att Sverigedemokraterna får någon möjlighet att framföra dessa argument i våra TV-kanaler och i radio.

Misstroendet mot svensk media ökar ständigt hos en allt större del av den svenska befolkningen.

Apropå felsägningar som har varit så populära sedan Margareta Sandstedt missade några nollor vid en fråga till statsministern. Idag fick vi prov på en felsägning av Urban Ahlin (S) under Libyen debatten sa något i stil med att ”människor flyr från Libyen ut i dåliga båtar i Medelhavet och sköljs i många fall upp på Kanarieöarnas stränder”. Som nog de flesta vet ligger Kanarieöarna i Atlanten och inte i Medelhavet.


JUHOLT MÖBLERAR OM

Juholt fortsätter att formera sitt lag.

Igår lämnade Mona Sahlin riksdagen.

För några veckor sedan fick Ibrahim Baylan lämna sitt uppdrag som partisekreterare.

Igår lämnade också Thomas Östros sin plats som ledamot i Finansutskottet.

Igår lämnade också Sven-Erik Österberg sitt uppdrag som gruppledare för socialdemokraterna i riksdagen.

Maryam Yazdanfar har tidigare fått lämna sitt uppdrag som ordförande i Civilutskottet och får nu ej heller vara talesperson i dessa frågor.

Frågan är nu vad Håkan Juholt kommer göra med sig själv. Kommer han lämna sitt uppdrag som ordförande i Försvarsutskottet. Ett revir som han ”pinkat in” under många år. Kommer Åsa Lindestam som suttit i Försvarsutskottet sedan 2002 tillsammans med Juholt ta över ordförandeposten?

Media har fokuserat mycket på hans sambos bedrägerier och det har ju givetvis ett medialt intresse. Det som borde vara viktigare är att Håkan Juholt är en av de mest ansvariga för att försvaret reducerats med 90 procent, från ca 500 000 soldater i 1987-års försvarsorganisation till ca 50 000 soldater 2014. Jag är mycket förvånad över att Håkan Juholt inte ställts mot väggen i denna fråga av media.


RSS 2.0