JYLLANDS POSTEN

Jag tycker det är väldigt intressant att två politiker från riksdagspartier i Danmark nu kräver valobservatörer i Sverige vid valet den 19 september. Dessa gör alltså gemensam sak med Dansk Folkeparti och Pia Kjaersgaard som i sitt veckobrev liknade Sverige vid en bananrepublik.

Dansk TV har idag varit på besök i Skåne och gjort nya inslag om detta. Skall bli mycket intressant att se dessa när de kommer på YT.

Jyllands Posten har faktiskt två saker på sin websida som de så "demokratiska" svenska tidningarna saknat. Dels har man en länk till Sverigedemokraterna stoppade valfilm.Dessutom kan man även rösta på vilket parti som man stödjer i Sverige. Hör o Häpna! Sverigedemokraterna finns med som ett alternativ. När såg ni senast en sån opinionsundersökning i svensk media senast? Nej, just det!

Nu måste vi alltså gå till Jyllands Posten i Danmark för att kunna rösta på nätet för att Sverigedemokraterna skall finnas med som ett alternativ. Hur står det egentligen till på DN, SvD, Sydsvenskan, Expressen och Aftonbladet?

I skrivande stund har SD 57 procent av rösterna, när drygt 1100 personer röstat. Gå in här om du vill rösta.

Det bästa med att dessa danska politiker tagit upp detta är att de tvingat ut Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin på banan. Därmed kan inte svensk media undanhålla dessa uppgifter för sina läsare. Att Mona Sahlin dessutom gör bort sig i dansk press när hon kallar danska politiker för "oseriösa och omogna" gör inte saken sämre. Läs artikel i Berlingske.

Till SVT säger de båda partiledarna följande.

”-Den är väldigt svår att förstå om man följder den svenska valrörelsen. Jag tycker att vi har en tillräckligt demokratisk tradition i Sverige för att klara oss utan valobservatörer, säger Reinfeldt.

-Det är ju inte seriöst. Vi har ett fullt demokratiskt val i Sverige, men vi vågar ta debatten mot dem som använder muslimer för att hetsa mot en hel folkgrupp. Det är jag stolt över att vi gör, säger Sahlin som stöder beslutet från TV 4.”

Jag undrar om Mona Sahlin glömt bort hur hennes partikamrat i Surahammar, Monica Rydin  plockade bort Sverigedemokraternas valsedlar. Som tur var avslöjades hon och dömdes senare till 70 dagsböter.Frågan är hur många andra socialdemokrater som ägnat sig åt att göra valet lika demokratiskt som Monica Rydin. Inget skall få mig att tro att hon skulle vara den enda politiker från de så kallade etablerade partierna som försökt förhindra att SD fått röster i tidigare val.

Med tanke på hur media behandlar Sverigedemokraterna kan nog vissa individer uppfatta det som fullt legitimt att även ”manipulera” Sverigedemokraternas valsedlar i vallokalen.

En sak skall dock dessa personer vara medveten om och det är att så många ögon som nu kommer bevaka Sverigedemokraternas valsedlar har det aldrig, aldrig någonsin varit vid något val tidigare. Så risken att ertappas för den som försöker några tricks är överhängande stor.

Vårt riksutskick med valsedlar och information delas ut på torsdag. Nu är vi också medvetna om att vissa brevbärare inte gillar att dela ut Sverigedemokraternas informationsmaterial och därför gäller det att ha koll på detta. Därför uppmanar vi alla att höra av sig om man inte fått informationen med valsedlar senast på fredag.

Nu har du chansen att kryssa mig på riksdagsvalsedeln!SvD,


HYCKLERI AV SVT

SVT utestänger SD från slutdebatten och partiledarutfrågningen.

Nu har däremot samma företag hört av sig och vill ha representanter från SD på plats i studion under valvakan för att kommentera de inkommande valresultaten.

Det tycks som att så fort vallokalerna har stängts så är SD återigen välkomna hos SVT.

Vilket hyckleri av SVT!

Ett sånt hyckleri accepterar inte jag!


"SVENSK PRESS UPPFÖR SIG SOM I EN BANANREPUBLIK"

I sitt senaste veckobrev riktar Pia Kjaersgaard hård kritik mot svenska medier.

Läs veckobrevet med rubriken "Svensk press uppför sig som i en bananrepublik".


SE I ÖGONEN

Kvällens Agenda med KG Bergström blev en flopp. KG Bergström lyckades med konststycket att inte nämna Sverigedemokraterna en enda gång. Trots att man pratade opinionssiffror!

Nu ställer jag mig frågan om han kommer att undvika SD även i de följande två programmen?

Under debatten mellan Carl Bildt och Jan Eliasson fick jag mig dock ett gott skratt när Carl Bildt så kraftfullt uttryckte att han inte skulle kunna se de afghanska kvinnorna i parlamentet i ögonen om Sverige drog tillbaka sina trupper i Afghanistan. Undrar hur han tänkte?

 


SOCIALDEMOKRATERNA SATSAR PÅ اموسليم

I tisdags när jag var på väg hem från ett jobb på Orrefors Glasbruk passerade jag en ”valbanderoll” från socialdemokraterna som jag verkligen lyfte på ögonbrynen när jag såg. Direkt tänkte jag detta måste fotograferas!

Men sedan tänkte jag att om jag skriver om detta på min blogg så kanske socialdemokraterna tar ned denna ”valbanderoll” som sitter över E22:an. Alla som passerar Kalmar och kör norrut ser denna ”valbanderoll”. Jag tror att väldigt många reagerar mycket negativt på det som de ser och därför har jag valt att inte skriva om den. Nu har det dock börjat komma kommentarer på bloggen och mail så det kanske är dags att uppmärksamma mina läsare på hur Socialdemokraterna värvar röster i Kalmar.

Min personliga uppfattning är att den värvar minst lika många röster till Sverigedemokraterna eller kanske till och med ännu fler röster till SD.

Så jag uppmanar/hoppas att socialdemokraterna sätter upp fler ”valbanderoller” med detta budskap. Risken är väl istället stor att socialdemokraterna med Nasim Malik i spetsen får plocka ner denna valbanderoll. Något jag faktiskt tycker är tråkigt! Jag hade gärna sett den "pryda" infarten till Kalmar ända fram till valdagen.

Någon läsare kan kanske dessutom berätta vad som står på denna valbanderoll.

Jag tycker även att det är märkligt att de lokala tidningarna (Barometern och Östran) inte uppmärksammat denna sossebanderoll. Vilket är budskapet? Sedan ställer jag mig verkligen frågande till om socialdemokraterna har tillstånd från Kalmar kommun och Vägverket för denna placering? Nu kan vi väl inte vänta oss någon reaktion från tidningsredaktionerna då de håller socialdemokraterna om ryggen.

En artikel om denna sossebanderoll kan ju dessutom betraktas som främlingsfientlig!Socialdemokraterna har givetvis en stor väljargrupp bland invandrarna, det såg man inte minst vid den så kallade fredsdemonstrationen i Kalmar 2009. Den utvecklade sig till en antisemitisk demonstration. Trots att både Barometern och Östran fanns på plats under demonstrationen med både journalister och fotografer missade de det mesta eller allt.

Det är kanske dags att upplysa alla Kalmars innevånare hur det egentligen gick till och såg ut. Varför inte i ett flygblad?

Eller vad tycker mina läsare?


MILJÖPARTISTER I KALMAR I BLÅSVÄDER

Idag har Barometern två uppseendeväckande artiklar om Miljöpartiet i Kalmar.

Nazistkopplingar och interna strider med smutskastning av toppkandidaterna till Landstinget.

MP-kandidat i vit makt-tröja

Bitter fejd mellan två miljöpartister

TV4 VD JAN SCHERMAN LJUGER I AFTONBLADET OM SD:S VALFILMAtt ledningen för TV4 kan vara så inkompetenta att man stoppar denna film! Den uppmärksamhet detta innebär är en vinst för Sverigedemokraterna. Det är redan det stora samtalsämnet hos mina grannar innan jag själv kände till TV4 beslut.

Jan Scherman motiverar sitt beslut på följande sätt till Aftonbladet.

”Men filmen kommer inte att visas i rutan. TV 4-gruppens vd Jan Scherman bekräftar för Aftonbladet att bolaget inte kommer att visa SD:s valfilm.

– Det finns två skäl. Den strider mot demokratiparagrafen i radio- och tv-lagen. Det andra är att det strider mot förbudet mot hets mot folkgrupp i yttrandefrihetsgrundlagen. Det är min bedömning som ansvarig utgivare.

– TV är både ljud, text och bild. Det sammantagna intrycket är väldigt entydigt. En grupp kvinnor i burkor och slöjor som aggressivt attackerar en pensionär för att roffa åt sig de pengar som representerar välfärden kan inte tolkas på annat sätt när man går till de här lagarnas urkunder och vad man egentligen menar när man talar om att man inte får uppamma hat som baseras på ras, kön eller religion.”


Vem som helst kan ju se att Jan Scherman ljuger i Aftonbladet. Efter att jag sett filmen kan jag inte se att några kvinnor aggressivt attackerar en pensionär.

Istället borde man fråga sig om det är riktat mot kvinnor i burka eller mot pensionärerna? Jag kan inte se någon skillnad i filmen. Uppenbarligen har Jan Scherman fördomar.

"Anders R Olsson, expert inom yttrandefrihet, ser inte att filmen ska vara föremål för hets mot folkgrupp.
– Då måste man påstå något negativt om gruppen. Det räcker inte med att visa upp det med nån slags hotfull musik bakom, säger han."

Jag har tidigare ställt frågan om en bojkott av SVT under valdagskvällen eftersom man utestänger SD från slutdebatten. Nu känner jag att frågan bör ställas om inte TV4 skall bojkottas på valdagskvällen med anledning av detta beslut.

Jag är utsedd till finalist som bästa blogg i Kalmar och Öland! Gå in och rösta på följande länk.


ÖLANDSBLADET HAR STÄNGT DÖRREN

Resultat insändartävling i de lokala tidningarna i Kalmar län.Det känns otroligt bra att veta att alla hushåll i Kalmar län kommer att få minst två utskick hem i brevlådan. Detta på grund av att historien från valet 2006 håller på att upprepas igen, där tidningarna inte publicerar våra insändare.

Vimmerby Tidning/Kinda Posten har som policy att utestänga Sverigedemokraterna. Tidningens chefredaktör Alf Wesik har uttryckligen sagt att han inte kommer ta in några insändare från Sverigedemokraterna. Han har även visat att pressmeddelande från den lokala organisationen också stoppas i papperskorgen. Tidningen ägs av Swepress som även äger Ölandsbladet enligt en koll på Ratsit. VD för Swepress är Bengt Ingemarsson.

Uppenbarligen har Bengt Ingemarsson beordrat Ölandsbladet att stoppa alla insändare från Sverigedemokraterna och därmed följa Vimmerby Tidnings exempel. Dörren stängdes tydligen redan i mitten av maj enligt min statistik. Jag finner detta agerande mycket skrämmande i en demokrati där yttrandefrihet skall råda. Båda dessa tidningar skall väl betraktas som centertidningar. De enda lokala tidningarna som fortfarande publicerar våra inskickade insändare är Östran och Kalmar Läns Tidning.

Socialdemokraten Ilko Corkivic förekommer däremot dock mer eller mindre i varje utgiven tidning av Ölandsbladet.

Jag mår illa över hur dessa lokala ”tidningskungar” försöker sabotera demokratin genom sina maktdemonstrationer. Fortsätter dessa båda tidningar med denna strategi fram till valdagen så kan de glömma att få vare sig kommentarer eller intervjuer från mig efter att Sverigedemokraterna gjort ett kanonval den 19 september och jag kanske dessutom blivit riksdagsman. Jag kommer att bojkotta dessa tidningar efter valet och jag hoppas att mina kollegor i länet gör detsamma. Standarsvaret kommer att vara ”Inga kommentarer”.

Därför känns det extra skönt att veta att vi ändå kommer nå ca 116 000st hushåll i Kalmar län med riksinformation + valsedlar under nästa vecka. Veckan därpå kommer alla hushåll att få vår lokala valtidning för Kalmar län. Jag är övertygad om att dessa båda utskick till hushållen kommer påverka vårt valresultat enormt mycket till vår fördel.

Håll utkik efter vår tidning. Så här ser framsidan ut!


YNKLIG STATSMINISTERI kvällens sändning varnade statsminister Fredrik Reinfeldt för kaos och urholkade statsfinanserna om SD kommer in i riksdagen.

Det var det mest ynkligaste och pinsammaste jag hört från en statsminister i en valrörelse!

Men samtidigt så försäger sig statsministern å de grövsta!

Han säger, liksom Mona Sahlin att de aldrig kommer att samarbeta med Sverigedemokraterna och då kan man ju undra hur det kan bli kaos och statsfinanserna kommer att urholkas. Då kan det rimligen inte bero på Sverigedemokraterna om detta scenario blir verklighet. Då borde det vara statsministern som bär ansvaret för detta kaos och ingen annan. En statsminister skall väl enligt min mening följa ett valresultat och respektera en demokratiskt val men det gäller tydligen inte den nuvarande moderate statsministern Fredrik Reinfeldt.

Om Sverigedemokraterna utestängs från allt inflytande i Sveriges riksdag kan knappast Sverigedemokraterna anklagas för de beslut som majoriteten i riksdagen fattar.

Med andra ord är det rena lögnerna som Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt sprider i den svenska public service kanalen SVT. Dessvärre begriper uppenbarligen inte en enda politisk reporter på Rapport/Aktuellt detta eller vågar de inte ställa statsministern mot väggen p.g.a. rädsla för sin egen karriär. Så otroligt dumma kan de väl ändå inte vara.


EN MILJARD KRONOR TILL KVINNOFRID

Sverigedemokraterna har nu släppt sin rapport om lagförda våldtäkter under 2009. Som alla säkert redan räknat ut är överrepresentationen stor bland invandrare från MENA-länder.

”Gruppen utrikes födda utgjorde förra året 14 procent av Sveriges befolkning. De granskade våldtäktsdomarna från 2009 visar på en överrepresentation genom att så stor andel som 48 procent av våldtäktsmännen är födda utomlands. (Detta innebär en ökning jämfört uppgifterna från 2005, vilket skulle kunna peka på att fenomenet är tilltagande.) Inom kategorin grov våldtäkt var siffran så hög som 64 procent. 

Det har i den här studien inte varit möjligt att utreda situationen beträffande andra generationens invandrare, men baserat på proportionerna i BRÅ:s rapporter samt en studie av våldtäktsmännens efternamn görs bedömningen att cirka två tredjedelar av samtliga våldtäkter i Sverige begås av första och andra generationens invandrare.”

Läs hela rapporten.

Jag följer uppmärksammade rättegångar vid Kalmar tingsrätt och kan inte annat än bekräfta att det är många andra generationens invandrare inblandade i våldtäkter. Vid Kalmar Tingsrätt har flera gruppvåldtäkter varit upp till förhandling där samtliga inblandade varit unga invandrare och troligen andra generationens invandrare.

Det mest beklämmande vid dessa rättegångar är dock den misstro som hela tiden våldtäktsoffret utsätts för. Därför är det mycket förvånande att unga flickor som utsatts för övergrepp ändå vågar anmäla förövarna. Men om inte dessa unga kvinnor får stöd av samhället kommer troligen anmälningsbenägenheten minska bland dessa våldtäktsoffer.

Ibland undrar jag om detta är etablissemangets syfte med behandlingen av våldtäktsoffer, då skulle ju nämligen statistiken gå åt ”rätt” håll enligt det politiskt korrekta etablissemanget trots att verkligheten säger något annat.

Nu väntar vi bara på BRÅ:s kommentarer och det politiska etablissemanget svar på denna rapport. Jag gissar att detta kommer att nonchaleras genom att underlaget är för litet och att det inte går att dra några slutsatser på detta material.

För mig är det bara en i raden av rapporter som bekräftar den mycket negativa trenden när det gäller våldtäkter i vårt land.


HUR MÅNGA TROR ATT DET ÄR SVENSKAR

Minst 45 skottlossningar i Malmö bara under detta året. Ändå påstår Lena Sundström i TV4 att vi har mindra antal brott i Sverige. Varför åkte inte Lena Sundström till Malmö och intervjuade lite vanligt folk om vad de tycker om utvecklingen i sin stad. Läs artikel i Aftonbladet.

I söndagens Agenda lovade Jimmie Åkesson att Sverigedemokraterna idag skulle presentera sin undersökning angående etnicitet på lagförda våldtäktsmän under 2009. Enligt Jimmie skall denna undersökning bekräfta att invandrare är starkt överrepresenterade. Det skall bli intressant att ta del av materialet.

Det har tydligen även gjorts en undersökning för 2008 också, vilket jag fått ett tips om idag med en tabell som visar att drygt 60 procent av de lagförda för våldtäkter var personer med invandrarbakgrund.Att överrepresentationen är enorm för MENA-länder överraskar inte mig och troligen ingan annan heller även om vissa vill påstå det.

I gårdagens Nordegren gjorde man dock ett nytt räkneexempel som visade att 99,78 procent aldrig begick något brott eller blev anmälda. Man menade i princip att det var så få som begick brott att man inte kunde döma en hel befolkningsgrupp. Med samma resonemang kan man ju i princip säga att det bara är 0,22 procent som anmäls för brott och det är försumbart och att vi lika gärna kan lägga ner rättsväsendet och skicka polisen på semester.

Frågan är vid vilken procentsats dessa politiskt korrekta individer (läs t.ex. Lena Sundström) anser att det är ett problem. Är det när vi når 1 procent, 5 procent eller 10 procent?

Jag anser att vi skall ha nolltolerans när det gäller brottslighet och definitivt när det gäller våldsbrott och våldtäkter.


SR-MOBBING PÅ HÖGSTA NIVÅ


Thomas Nordegren.        Foto Thoralf Alfsson

Nordegren i P1 ägnade idag nästan hela programmet åt Sverigedemokraterna. Inbjudna till studion var ett helt gäng mångkulturella förespråkare och kritiker till SD, Dansk Folkeparti och Fremstegspartiet. Den före detta socialdemokratiska partiledaren Ingvar Karlsson var bisittare och vräker ut sig flera icke sanningsenliga påståenden. Men något annat är väl inte att vänta sig. Att någon Sverigedemokrat skulle få medverka är ju givetvis uteslutet, oj vilken hemsk tanke!

Var man än vänder sig idag, tidningar, TV eller radio så tycks man ägna sig åt att förtala mig och alla andra Sverigedemokrater. Om inte detta är mobbing ”på högsta nivå” så vet jag inte vad som är mobbing.

Jag tror inte etablissemanget inser vilket hat man kan lägga grunden till hos väldigt många av Sverigedemokraternas sympatisörer genom att på ett så utstuderat sätt utestänga och förtala Sverigedemokraterna.

Mina egna ”aggressioner” låter jag komma ut i fysisk ansträngning, som ikväll inneburit att ca 500-600 hushåll i Lindsdal fått flygbladet ”De tabubelagda kostnaderna” , samt vårt "pensionärsblad". Jag är övertygad om att många i Lindsdal kommer diskutera dessa flygblad under morgondagen. Vi får se om det kommer några kommentarer på bloggen.

Under kvällen träffade jag flera för mig okända personer i Lindsdal som redan bestämt sig för att rösta på SD ;-)

Vi Kalmar har även tagit fram lite kläder som vi nu erbjuder alla sympatisörer att köpa. Vi har tagit fram kläderna med syfte att vara rätt klädd men inte med ett jättebudskap på kläderna utan istället bara vår logga på bröstet i en klädsam storlek.

Unna dig ett snyggt plagg till valrörelsen och visa vad du står för!

I intervjun av mig i SD Television har jag den kortärmade skjortan på mig. Se tidigare blogginlägg.

Vit piké 150 kronor

Vit kortärmad skjorta 200 kronor

Vit Keps 80 kronor

Frakt tillkommer.

Den som vill köpa ett plagg kan maila mig på [email protected]

 


ETT JOURNALISTISKT SVEK

Jag kan inte undvika att ställa mig frågan hur en journalist tänker. Vad får de egentligen lära sig på journalisthögskolan? Om det vi ser idag i media är vad som är resultatet av denna utbildning bör den omedelbart döpas om till journalistlågskolan. Jag tror att till och med en förskoleelev är mer kreativ i sina frågor än dagens politiskt korrekta journalister.

Idag har Barometern en artikel om att det är jämnt i landstingsvalet i Kalmar län och att det ser ut som att Sverigedemokraterna kan bli vågmästare med 4,4 procent, vilket i så fall troligen skulle ge 3 mandat i landstingsfullmäktige.

Journalisten har bara intervjuat en från de rödgröna och en från alliansen men givetvis ingen från Sverigedemokraterna.

Centerpartisten Christer Jonsson säger följande.

”Skulle vi däremot hamna i ett läge med SD som vågmästare, jag då kommer det bli samtal över blockgränserna för att finna någon form av lösning som förhindrar att Sverigedemokraterna från att få inflytande, säger Christer Jonsson (C).”

Socialdemokraten Anders Henriksson säger följande.

”Men om SD blir vågmästare är mitt besked helt klar, vi kommer aldrig att medverka till att Sverigedemokraterna får något att säga till om i landstinget.”

Med dessa svar nöjer sig journalisten Mats Andersson. Han har fått fram sitt budskap och vill uppenbarligen inte pressa dessa landstingspolitiker på vad som är "fel" med Sverigedemokraternas landstingspolitik. Dessa båda landstingspolitiker måste ju veta en hel del om Sverigedemokraternas landstingspolitik eftersom de så bestämt kommer att vilja hindra SD från att få något inflytande i landstinget vid en eventuell vågmästarroll. Någon annan förklaring kan jag inte se. Min egen uppfattning är att dessa båda politiker egentligen inte vet ett enda dugg om Sverigedemokraternas landstingspolitik utan bara följer de riktlinjer som de fått från respektive partihögkvarter i Stockholm.

Man kan också tolka svaren som att de båda blockens viktigaste fråga i valet är att ge illegala invandrare (så kallade papperslösa) som befinner sig i Sverige olagligt, rätt till gratis sjukvård.

Att en journalist kan känna sig nöjd med dessa svar utan att ifrågasätta och utveckla sina frågor är för mig en gåta.

Vilken journalist kommer bli den förste att ställa dessa politiskt korrekta politiker mot väggen och utmana dem med konstruktiva frågor om varför de är så negativa till Sverigedemokraternas politik? Tyvärr befarar jag att det inte finns någon journalist på de lokala tidningarna som vågar ta detta steg.

De största förlorarna på detta journalistiska svek är länets väljare som undanhålls viktig information för att kunna ta ett rättvist ställningstagande bakom tygskärmen i vallokalen den 19 september.


JIMMIE OCH GUDRUN

Bengt Westerberg och Nisha Beshara kommenterar den korta debatten mellan Gudrun Schyman och Jimmie Åkesson det säger allt om SVT.

Deras slutsatser var så förutsägbara att man bara skakar av ilska och skratt. Två personer som har som enda uppgift att smutskasta SD. Undrar hur stor ersättningen är för denna ”show”.

Egentligen är det så snuskigt att man mår illa.

Varför skall vi inom SD vara så ”präktiga” när våra politiska motståndare med hjälp av public service företaget SVT ägnar sig åt att förtala oss Sverigedemokraterna.

Det här får mig att damma av gamla idéer om socialdemokraterna i Kalmar!

PS
Jimmie gjorde ett bra jobb när han nu fick säga nått utan att hysteriska Gudrun snackade samtidigt. Kass programledare!


2 PROCENT I OPINION BLEV 12,6 PROCENT I VALRESULTAT

På fyra dagar har mer än 1300 personer tittat på SD-televisions och Isabellas intervju av mig i Kalmar. Det har dessutom kommit flera positiva kommentarer på intervjun.
Den opinionsundersökning som Barometern presenterade igår gjorde mig lite besviken till att börja med men sedan förstår man att skämmighetsfaktorn är större än man tror. Jag skulle tro att vår situation liknar den som man hade i Skåne i valet 2006. I Trelleborg fick Sverigedemokraterna då ca 2 procent i opinionsundersökningarna men i valet fick man hela 12,6 procent (läs artikel). I år får man 10 procent i opinionsundersökningarna och då kan man fråga sig vad valresultatet blir den 19 september i Trelleborg.

SD fick 2,4 procent i Barometerns undersökning. Skulle vi få 10 procent i Kalmar skulle det gå en chockvåg genom de politiskt korrekta leden, inte minst på Barometern.

Att socialdemokraterna får 47 procent är egentligen inte så märkligt när vi i Kalmar har två socialistiska tidningar, Östran och Barometern.

I fredags och igår har vi stått på stan och träffat sympatisörer, vilket alltid är trevligt och stimulerande. Trots att det dyker upp en och annan som fått ett och annat om bakfoten när det gäller Sverigedemokraterna. Men när det samtidigt kommer fram många och säger att vi skall rösta på er i år känns det riktigt bra.

Vi får ta emot många uppskattande ord under en dag och det känns ända in i hjärtat.

Våra flygblad om de tabubelagda kostnaderna och mediehuset fortsätter att väcka uppmärksammhet och debatt.

Igår hade jag dock ett samtal som ju mer och mer jag tänker på det blir obehagligt. Tre invandrarungdomar (två tjejer och en kille som inte sa ett ord) kom och ville diskutera bland annat varför vi var emot religiösa friskolor. Diskussionen fortsatte sedan till islam och sharialagar. Dessa ungdomar undrade varför vi var rädda för islam? När diskussionen var över och de skulle gå yttrade en av tjejerna ungefär följande.

”Eftersom ni (kristna) är rädda för islam så är vi (muslimer) de starkaste!”

Jag kan läsa in massor av tolkningar i dessa ord, till och med ett förtäckt hot om man vill vara konspiratorisk.

Ju mer jag tänker på dessa ord och tjejens sätt att uttrycka det blir jag bekymrad.  Man kan ju undra varför dessa människor sökt asyl i Sverige och inte i något annat muslimskt land. De vill definitivt inte assimilera sig i det svenska samhället, utan de har en helt annan agenda.

Denna lilla episod gör mig bara än mer övertygad om att Sverigedemokraterna behövs i Sveriges riksdag.


SOCIALBIDRAGEN SKENAR

Den mycket negativa utvecklingen av socialbidrag eller ekonomiskt bistånd som det heter numera skenar i Kalmar. Ökningen under 2009 var mer än 20 procent och som vanligt är det personer med utländsk bakgrund som står för den största ökningen. Ca 41,5 miljoner kronor betaldes ut i ekonomiskt bistånd till denna grupp. Sedan 2003 har haft en ökning med ca 100 procent.

Är det någon som läste något om denna utveckling i våra lokala tidningar. Nej, vi får istället läsa helt andra artiklar som skönmålar allt som har med den stora invandringen att göra. Idag skriver Barometern om det "fantastiska" Norrliden.


Utveckling ekonomiskt bistånd till personer med utländsk bakgrund.

Summan 2009 motsvarar den skattehöjning som vänsterblocket genomförde i Kalmar under 2008 med 40 öre.

2009 blev återigen ett år då bidragen/ersättningarna från Migrationsverket inte ens täckte kostnaderna för ekonomiskt bistånd till personer med utländsk bakgrund. Ändå hävdar de socialdemokratiska kommunalråden att invandringen till Kalmar inte kostar kommunens medborgare något. En präktig lögn.

Den negativa utvecklingen på hur stor andel av det ekonomiska biståndet som går till personer med utländsk bakgrund fortsätter därmed. Diagrammet är samtidigt ett slående bevis för den misslyckade integreringen av invandrare i vårt svenska samhälle.Det mest oroväckande är hur denna tickande bomb skall lösas i framtiden. Utan tvekan är det våra pensionärer och barn som kommer att få betala det mesta av notan för denna huvudlösa invandringspolitik. Något dagens småbarnsföräldrar, pensionärer och blivande pensionärer borde fundera extra mycket på innan de lägger sin röst i valet den 19 september.


OROANDE OPINIONSUNDERSÖKNING

Idag presenterar Barometern sin opinionsundersökning på kommunalnivå och den är ingen rolig läsning. Vänsterblocket får 59,1 procent i Kalmar, socialdemokraterna får hela 47,1 procent. Uppenbarligen har väljarna glömt Salvestaden, Fanerdunprojektet och WTC-fiaskot och för den delen en hel del annat också.

Sverigedemokraterna får 2,4 procent vilket till att börja med känns som en stor besvikelse men sedan inser jag vilken stor felmarginal som finns när det gäller SD. Sedan skall man jämföra med de 0,7 procent vi fick i SCB:s stora undersökning i maj 2006 och att vi sedan hamnade på drygt 3 procent som valresultat 2006. Att mörkertalet är stort när det gäller SD är helt uppenbart.

Det är ca 850 personer som uppgett sina partisympatier i undersökningen, vilket innebär att ca 20st valt SD. Nu är jag övertygad om att minst lika många inte svarat eller uppgett något annat parti till SIFO. Rätt eller fel det får vi se på valdagen.

I veckan ringde en kvinna som jobbar inom omsorgen i Kalmar kommun och berättade att hon ville gå ut offentligt med att hon är Sverigedemokrat men inte vågade p.g.a. att det kunde påverka hennes jobb. Det är bedrövligt att någon överhuvudtaget skall behöva tänka dessa tankar och göra sådana överväganden. Vi behöver kvinnor i partiet och kvinnor som jobbar i den offentliga sektorn.

Det stora bekymret i Kalmar är Alliansens kräftgång där man bara når ynka 37,5 procent tillsammans. Jag har min analys helt klar vad det gäller denna kräftgång för alliansen men den skall vi ta efter valet.

Några förhoppningar om att kunna bli vågmästare kan vi nog räkna bort i Kalmar om inte något sensationellt inträffar inom vänsterblocket. Det skulle kunna vara att alliansen lyckas locka över Miljöpartiet till sin sida istället vilket skulle göra det spännande i Kalmar.

Nu gäller det att alla som sympatiserar med SD hjälper till för att göra valet den 19 september till en framgång för Sverigedemokraterna.


SD FRAMÅT I KALMAR LÄN

NY JOURNALISTISK BEDRIFT PÅ BAROMETERN

Den här gången är det dock något positivt. Uppenbarligen har tidningen lagt ganska mycket pengar på en opinionsundersökning i Kalmar län inför valet.

I dagens tidning publicerar man resultatet på riksdagsnivå. Undersökningen ger Sverigedemokraterna 4,4 procent (3,17 i valet 2006) vilket är en uppgång med 1,2 procent, sedan skall skämmighetsfaktorn läggas till.

Jag noterar också att hela 14 procent inte uppgett något parti. Min egen uppfattning är att där finns många av Sverigedemokraternas röster, personer som känner sig obekväma med att uppge SD till en person som säger sig ringa från SIFO. Men som med stor frihetskänsla kommer att lägga sd-valsedel i sitt valkuvert bakom skärmen i vallokalen.

För att få rätt perspektiv på valresultatet skall man nog jämföra med opinionsundersökningar innan valet 2006. Enligt SCB hade övriga partier där SD ingick då ca 1,7 procent. Då handlar det faktiskt om en uppgång på ca 3 procent för Sverigedemokraterna.

Detta bara bekräftar de positiva signalerna jag dagligen får från personer som tänker rösta på Sverigedemokraterna. Mitt eget tips är att vi får över 6 procent i valet i Kalmar län. Inte minst med tanke på att alla hushåll i Kalmar län kommer att få två utskick från Sverigedemokraterna. Dels ett utskick (ca den 2 september) med riksinformation och valsedlar till alla tre valen och sedan en SD-Kuriren speciall för enbart Kalmar län som skickas ut ca den 9 september, där artiklar finns från Kalmar, Mörbylånga, Oskarshamn, Vimmerby och Västervik

Socialdemokraterna är Kalmar läns stora förlorare med ett ras på hela 6,86 procent mot valresultatet 2006. En riktig kalldusch för Juholt och Hallengren!

De stora vinnarna förutom Sverigedemokraterna i opinionsundersökningen är Moderaterna och Miljöpartiet.

Imorgon publicerar Barometern siffrorna på kommunnivå för Kalmar och Oskarshamn och det skall bli mycket intressant. Hur har vi Sverigedemokrater lyckats i Kalmar? Kan SD bli vågmästare i Kalmar?

Lyckas socialdemokraterna behålla sitt grepp om Kalmar? Vilket lägger väljarna i Kalmar kommun störst vikt vid? Kommer IKEA, Hansa-City och Guldfågeln arena lyfta socialdemokraterna eller är det Salvefiaskot, Fanerdunfiaskot och WTC-fiaskot som kommer att sänka socialdemokraterna?

NY VALAFFISCH!

NY JOURNALISTISK BEDRIFT PÅ BAROMETERNIgår kunde vi läsa en artikel i Barometern som visar på ett mycket påtagligt sätt hur journalister och ”etablerade politiker” lever i symbios med varandra men att de försöker ge sken av något helt annat.

Samtidigt förstår jag om Johan Persson blir irriterad på journalisten Mats Andersson som anser att socialdemokraterna ljuger i sin valfilm för att befolkningen minskat med hela 0,024 procent eller med 15 personer. Dessutom jämför Mats Andersson päron och äpplen.

Ännu en i raden av imponerande journalistiska bedrifter på Barometern, helt i klass med ledarsidan på tidningen.

Om Mats Andersson inte varit så politiskt korrekt kunde han istället ställt lite frågor om hur befolkningstillväxten sett ut under de senaste åren i Kalmar kommun. Det hade säkert varit betydligt mer intressant för Barometerns läsare att läsa hur kommunalrådet Johan Persson förklarar att befolkningsökningen mellan 2002 och 2009 på 2322 personer består av 1876 personer med utländsk bakgrund.

Vilka satsningar har kommunen gjort för att åstadkomma dessa sensationella siffror?

Är detta en önskvärd utveckling i kommunen?

 Vilka befolkningsgrupper rör det sig om?

Vilken utbildningsnivå har dessa 1876 personer?

Den här typen av frågor finns uppenbarligen inte inom Barometerns journalisters kompetensområde. I varje fall har jag aldrig sett prov på att någon ställt liknande frågor som sedan funnits publicerade i tidningen.

Apropå Barometerns webbchef, Peter Sigfridssons önskan om att vi skall använda oss av mer statistik så kommer här befolkningsutvecklingen i Kalmar i två diagram. Diagram 1 svensk bakgrund, diagram 2 utländsk bakgrund. Källa SCB.

Om jag vore kommunalråd skulle jag vara bekymrad över framtida kostnader för denna invandring till kommunen! Det är väl bara fyra brassar i Kalmar FF!

 


SVERIGEDEMOKRATERNAS VALAFFISCHERSvD dömer ut riksdagspartiernas valaffischer. ”Dålig reklam som varken påverkar och engagerar”.

Det är ju synd att man inte låtit dessa experter granska även Sverigedemokraternas valaffischer. En sak är då säker när det gäller Sverigedemokraternas affischer och det är att de just påverkar och engagerar.

Det hade varit intressant att se hur en röstning även på Sverigedemokraternas valaffischer hade gått! Men det kanske just är det som SvD vill undvika genom att utelämna Sverigedemokraterna.

Våra valaffischer kanske är så engagerande och påverkande att riksdagspartiernas valaffischer hade framstått som urvattnade skurtrasor med samma politiskt korrekta budskap.

I Kalmar gjorde Sverigedemokraternas valaffischer så stort intryck i vår lokala styrelse att vi även valt att trycka upp dessa som flyglad, som vi kommer dela ut tillsammans med annat material.

Här kommer några valaffischer från Sverigedemokraterna!Jag har flera valaffischer i lager som kommer i kommande inlägg.


Jag har blivit intervjuad av SD-Television.


HELLRE LARS OHLY ÄN JIMMIE ÅKESSON

Lena Sundström är ett stort skämt!

Jag kan inte annat än skratta åt hela hennes film ”Dom kallar oss rasister”. Oavsett vad hon ville åstadkomma med denna film så faller det platt till marken.

God dag yxskaft, Lena Sundström!

Jag trodde detta skulle vara dagens samtalsämne men istället blev det ett stort gäässssp!


Dagens ”bottennapp” står istället Fredrik Reinfeldt för som i P1:s partiledarutfrågning fick en rad snabbfrågor.

”I intervjun ställdes moderatledaren också inför en rad snabbfrågor där det framkom att han föredrar italiens Silvio Berlusconi framför Rysslands Vladimir Putin, SVT framför TV4, Vänsterpartiets Lars Ohly framför Sverigedemokraternas Jimmy Åkesson och Feministiskt initiativ framför Piratpartiet.”

Att Fredrik Reinfeldt föredrar kommunisten Lars Ohly före sverigedemokraternas Jimmie Åkesson borde fått många moderater att reagera och undra vad deras partiledare har för planer i framtiden.

Om Sverigedemokraterna blir vågmästare efter valet den 19 september så samarbetar uppenbarligen nya moderaterna hellre med Vänsterpartiet än med Sverigedemokraterna.

God natt, Fredrik Reinfeldt!


Idag har jag varit ute på vägarna i Kalmar län och kom då ifatt en långtradare med nedanstående budskap. Undrar om det är Nya moderaternas valkampanj som hittat ett nytt sätt att marknadsföra sin finansminister, Anders Borg  ;-)


BARA SNACK PÅ BAROMETERN?

Peter Sigfridsson, webbchef på Barometern har nu beklagat sig över de kommentarer han fått efter hans krönika i Barometern som jag kommenterade i ett inlägg.

Nu är Peter tillbaka med en krönika med rubriken ”Hissa den goda debatten – dissa tarvligheterna”. Självklart håller jag med Peter Sigfridsson. Kommentarer eller genmälen som innehåller nedsättande epitet eller andra tarvligheter kan vi alla vara utan. Det säger mer om personen bakom dessa ord än om den de är riktade mot.

Peter uppmanar alla att ta del av statistiken och använda den. Ett av de bättre sätten att använda statistik är grafik. Med grafik kan man göra statistik lättförståelig så att man på ett snabbt och enkelt sätt kan tolka t.ex. en trend.

Det tråkiga är att Barometern vägrar ta emot insändare/debattartiklar som innehåller t.ex. statistik som visas med hjälp av grafik. Här har alltså Peter Sigfridsson något att jobba med på sin egen tidning om han skall vara trovärdig.

Jag är dessutom övertygad om att Peter Sigfridsson är medveten om att jag alltid använder mig av statistik från en rad officiella källor. Jag kan till och med berätta för Peter Sigfridsson att vi inom Sverigedemokraterna i Kalmar tagit fram ett informationsblad som vi kallar för ”De tabubelagda kostnaderna”. Detta informationsblad kommer alla hushåll i Kalmar kommun få ta del av innan valet den 19 september. Alla dessa diagram och staplar i detta informationsblad bygger på statistik från SCB, SKL, Skolverket och Kalmar kommuns ekonomiavdelning.Av denna statistik framgår det att de bidrag/ersättningar Kalmar kommun får från staten/Migrationsverket inte ens täcker kommunens kostnader för socialbidrag för personer med utländsk bakgrund under 2009.

Jag skriver gärna en debattartikel exklusivt för Barometern om jag vet att jag också får redovisa statistik genom dessa diagram som också publiceras.

Peter Sigfridsson, visa att det också finns handling bakom dina ord.


PIA KJAERSGAARD I HÅRD ATTACK PÅ DET SVENSKA ETABLISSEMANGET

Dansk Folkepartis partiledare Pia Kjaersgaard ger sig in i den svenska valrörelsen i sitt veckobrev. Hon fyrar av ett mycket kraftigt batteri av kritik mot det svenska etablissemanget.

Det skall bli mycket intressant att se hur svenska politiker och svensk media reagerar på denna svidande kritik.

Har även fått en översättning till svenska från en läsare. Tack Peter. Den svenska texten kommer efter Pias veckobrev för den som har svårt med danskan.

Tack Pia! Vi älskar dig!
Er der håb for Nordens syge mand?

”Hvis svenskerne vil gøre Stockholm, Göteborg og Malmø til skandinaviske Beirut’er med klan-krige, æresdrab og massevoldtægter, så dem om det. Vi kan altid sætte en broklap i Øresundsbroen”.

Sådan skrev jeg i mit ugebrev for mere end otte år siden på baggrund af den daværende socialdemokratiske svenske regerings voldsomme kritik af de stramninger på udlændingeområdet, som gennemførtes i Danmark i foråret 2002.

Den provokerende sætning fik øjeblikkeligt det officielle Sverige til at koge over af hysteri og hellig forargelse. Vi var ”danskjävlar”. Vi kunne få lov at indavle os selv tilbage til stenalderen. Jeg husker, at jeg mødte en stærkt ophidset Lars Leijonborg fra det svenske Folkpartiet til en duel på ord i tv-udsendelsen Deadline. Den humorforladte mand var så desperat og sur, at han i mangel af argumenter for åbent kamera gav sig til at rive en af Dansk Folkepartis brochurer i stykker.

Men mens den svenske elite spruttede af raseri og udstedte daglige bandbuller, strømmede det ind med flere hundrede mails til Dansk Folkeparti fra helt almindelige svenskere. Næsten alle var de fulde af taksigelser over, at vi havde sat fokus på det svenske udlændingeproblem og den svenske meningsundertrykkelse. Men det var også trist læsning. Tonen var næsten bønfaldende: ”Hjælp os”.

Det fik os til at indrykke en annonce i den svenske avis ”Dagens Nyheter”, hvor vi takkede for støtten. Vi bragte her nogle citater fra de mange mails, vil havde modtaget. Det officielle Sverige skreg straks, at vi selv havde fabrikeret citaterne, fordi de indeholdt fordanskninger – noget som naturligvis skyldes, at nogle af afsenderne ønskede at gøre indholdet lettere at forstå. Ligesom når vi siger ”ursäkta” eller bestiller ” ett rum med frukost”, når vi opholder os på den anden side af Sundet.

Alt i alt gav det et indblik i en politisk kultur, jeg ikke troede mulig i en oplyst, vestlig verden anno 2002. Hvad var gået galt i Sverige? Hvordan kunne det lade sig gøre at undertrykke en befolkning så voldsomt?

Det grænseløse svenske hykleri kom ligeledes til udtryk under valgkampen i 2006, hvor svensk TV med skjult kamera havde filmet politikere fra de anerkendte – eller skulle man sige ”lovlige” – partier i Sverige. Her stod socialdemokrater og moderater pludselig og omtalte indvandrere med sprogets værste og mest hadefulde gloser. Da de efterfølgende blev konfronteret med deres udtalelser, nægtede de lamslået, at det overhovedet var deres ord. Et sørgeligt bevis på en syg politisk kultur!

Ved samme valg blev det i øvrigt påbudt de statslige svenske medier konsekvent at omtale det indvandringsskeptiske parti Sverigedemokraterne som ”fremmedfjendske”, hvis partiet en sjælden gang blev nævnt i ”Ekot” eller ”Rapport”. I takt med at indvandringen til Sverige eskalerede yderligere med tusindvis af irakere, kørte den svenske elite videre i samme verdensfjerne spor.

Den svenske socialdemokratiske leder Mona Sahlin – som gerne vil være Sveriges næste statsminister - udtalte eksempelvis i 2002, at ”Jeg tror, at det som gør så mange svenskere misundelige på indvandrergrupper, det er, at I har en kultur, en identitet, en historie, noget som binder jer sammen. Og hvad har vi? Vi har midsommeraften og den slags tåbelige ting”. Men den nuværende statsminister Frederik Reinfelts fædrelandskærlighed var såmænd ikke meget større, da han udtalte, at ”kun barbariet er oprindeligt svensk”.

Det vil sprænge alle rammer at gengive den endeløse række af svenske absurditeter som for eksempel, at en elev blev sendt hjem fra en skole, fordi han bar det svenske flag på en bluse, at en fyret medarbejder fra den svenske udlændingestyrelse ikke en gang kunne få hjælp fra sin egen fagforening, fordi han havde vovet at kritisere den svenske udlændingepolitik offentligt – eller at jeg af den svenske succes-forfatter bag bl.a. Hamilton-bøgerne, Jan Guillou blev betegnet som ”farligere end Bin Laden”.

Jeg kan nøjes med at konstatere, at den svenske udlændingepolitik er kørt helt af sporet.

At Sverige i dag har en af Europas højeste kriminalitetsrater, og at den massive indvandring har tvunget hele det svenske velfærdssystem i knæ. Hvilket ikke mindst går ud over de ældre på svenske plejehjem, som i dag visse steder får rationeret alt fra kaffe til antallet af kartofler, de må spise, fordi der skal spares.

Hvornår har svenskerne endelig fået nok? Det har vi tit gået og spurgt os selv på denne side af Sundet. Ja, hvornår? Noget tyder på, at det måske er ved at ske. I hvert fald står Sverigedemokraterne i meningsmålingerne til at forcere den svenske spærregrænse på fire procent. I visse målinger har partiet endda opnået mere en seks procent af stemmerne. Det tyder på, at der er håb for Sverige.

Kritikere af Sverigedemokraterne har hånligt sagt, at partiet er en kopi af Dansk Folkeparti. Og hvad så? Hverken jeg eller andre i Dansk Folkeparti har aktivt blandet sig i svenske forhold. Det har hele tiden været vores klare holdning, at kun svenskere kan afhjælpe situationen i Sverige. Men at Sverigedemokraterne selvfølgelig har skelet til Dansk Folkepartis succes, er kun helt naturligt.

Der forestår et politisk oprydningsarbejde af næsten bibelske dimensioner i Sverige efter Riksdagsvalget den 19. september, og Sverigedemokraternes kommende udfordring bliver at vise, at de – ligesom Dansk Folkeparti – er i stand til at skaffe sig indflydelse og samtidig formår at holde en stram disciplin i partiet. Men forudsætningen er naturligvis, at de øvrige svenske partier vil respektere partiet og de svenskere, som har stemt på det.

Meget tyder på, at det mentale jerntæppe omkring Sverigedemokraterne endelig er ved at krakelere. Det er godt. Ikke kun for Sverige og svenskerne, som igen kan rejse hovedet og synge ”Du gamla, du fria” uden at risikere at blive beskyldt for ”hets mot folkgrupp” - men for hele Norden. Der er håb for Sverige.

Med venlig hilsen

Pia Kjærsgaard

------------------------------------------
Svensk text


Finns där hopp för Nordens sjuka man?

Om Svenskarna vill göra om Stockholm, Göteborg och Malmö till Skandinaviska Beirut, med klankrig, hedersvåld, och massvåldtäkter, så låt dom göra det. Vi kan alltid sätta en spärr vid Öresundsbron.

De orden skrev jag I mitt veckobrev för mer än åtta år sedan, mot bakgrund av den dåvarande socialdemokratiska svenska regeringens våldsamma kritik av de åtstramningar på invandringsområdet som
genomfördes I Danmark 2002.

Det provocerande ställningstagandet fick ögonblickligen det officiella Sverige till att koka över av hysteri och helig förargelse. Vi var "danskjävlar". Vi kunde få lov att inavla oss själva tillbaka till stenåldern. Jag minns, att jag möttes av en starkt upphetsad Lars Leijonborg från det svenska Folkpartiet I debatt I TV programmet Deadline. Den humorbefriade mannen var så desperat och sur, att han I brist på argument framför kameran började riva en av Dansk Folkepartis broschyrer I bitar.

Men medans den svenska eliten sprutade av raseri, strömmade det in flera hundra mejl in till Dansk Folkeparti från vanliga Svenskar. Nästan alla var fyllda med tacksamhet över, att vi hade satt fokus på de svenska invandringsproblemen, och det svenska åsiktsfötrycket. Men det var också tråkig läsning. Tonen var nästan bönfallande, "Hjälp oss".

Det fick oss att trycka en annons I den svenska dagstidningen "Dagens Nyheter", där vi tackade för stödet. Vi hade här med några citat från de många mail, vi hade mottagit. De officiella Sverige skrek mycket snart att vi själva hade fabrikerat citaten, eftersom de innehöll danska ord, något som naturligtvis förklaras med att några av avsändarna önskade göra innehållet lättare att förstå. Precis som när vi säger "ursäkta" eller beställer "ett rum med frukost", när vi är på det andra sidan sundet.

Allt I allt gav det en inblick I svensk politisk kultur, jag inte trodde var möjligt I en upplyst, västerländsk värld 2002. Vad har gått galet I Sverige? Hur kunde det låtas göra ett sådant våldsamt förtryck på en befolkning?

Det gränslösa svenska hyckleriet kom också till uttryck under valet 2006, där svensk TV med dold kamera hade filmat politiker från de erkända - eller ska man säga "lagliga" - partierna I Sverige. Här stod socialdemokrater och moderater plötslig och omtalade invandrare med språkets värsta och mest hatfulla gloser. Då desamma blev konfronterade med deras uttalanden, nekade de lamslaget, att det överhuvudtaget var deras ord. Ett sorgligt bevis på en sjuk politisk kultur.

Vid samma val blev det I övrigt lag att de statliga svenska medierna konsekvent skulle benämna det invandringskritiska partiet Sverigedemokraterna som "främlingsfientligt" varje gång partiet blev nämnt I "Ekot" eller "Rapport". I takt med att invadringen till Sverige eskalerade ytterliggare med tusentals av irakier, körde den svenska eliten vidare I samma verklighetsfrämmande spår.

Den svenska socialdemokratiska ledaren Mona Sahlin - som gärna vill vara Sveriges nästa statsminister, uttalade sig exempelvis på följande sätt 2002, att "Jag tror, att det som gör så många svenskar avundsjuka på er invandrargrupper, det är, att ni har en kultur, en identitet, en historia, något som binder er samman. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker". Men den nuvarande statsministern Fredrik Reinfeldt fäderneslandskärlek var inte så mycket större, när han uttalade sig att "Endast barbariet är det ursvenska".

Det skulle spränga alla gränser att återge den endlösa serien av svenska absurditeter som t ex. att en elev blev hemskickad från skolan, för att han bar en t-shirt med en svensk flagga, att en avskedad anställd på det svenska migrationsverket inte kunde få hjälp av sitt eget fack, eftersom han hade vågat att kritisera den svenska invandringspolitiken offentligt - eller att jag av den svenska framgångsrike författaren bakom Hamilton böckerna, Jan Guillou blev betecknad som "farligare än Bin Laden"

Jag kan nöja mig med att konstatera att den svenska invandringspolitiken är helt urspårad.

Att Sverige idag har en av Europas högsta kriminalitet. Och att massinvandringen har tvingat ner hela det svenska välfärdssystemet på knä. Vilket inte minst går ut över de äldre på svenska äldreboenden, som idag på vissa ställen får ransonerat allt från kaffe till antalet potatisar, de får lov att äta, för att det ska sparas.

När har svenskarna äntligen fått nog? Det har vi ständigt gått och frågat oss själva på denna sidan sundet. Ja, när? Något tyder på, att det kanske är på väg att ske. I varje fall står Sverigedemokraterna i undersökningar till att forcera den svenska fyraprocents-spärren. I vissa mätningar har partiet ända upp till över sex procent av rösterna. Detta tyder på, att det finns hopp för Sverige.

Sverigedemokraternas kritiker har hånfullt sagt, att partiet är en kopia av Dansk Folkeparti. Så vad? Varken jag eller andra i Dansk Folkeparti har aktivt blandat oss i svenska förhållanden. Det har hela tiden varit en tydlig hållning, att endast svenskarna kan göra något åt situationen i Sverige. Men att Sverigedemokraterna självklart har hjälp/är influerade av Dansk Folkepartis framgångar, är helt naturligt.

Det ligger framåt, ett politiskt saneringsarbete utav nästan bibliska dimensioner i Sverige efter Riksdagsvalet den 19. September, och Sverigedemokraternas kommande utmaning blir att visa, att de - liksom Dansk Folkeparti - kan skaffa sig inflytande och samtidigt förmår att hålla en stram disciplin i partiet. Men förutsättningen är naturligtvis, att de övriga svenska partierna kommer respektera partiet och dom svenskarna, som har röstat på det.

Mycket tyder på, att det mentala hjärnsläppet omkring Sverigedemokraterna äntligen håller på att krackelera. Det är bra. Inte enbart för Sverige och svenskarna, som åter kan resa huvudet och sjunga "Du gamla, du fria" utan att riskera att bli beskylda för "hets mot folkgrupp" - men för hela Norden. Det finns hopp för Sverige.

Med vänliga hälsningar

Pia Kjærsgaard


BOJKOTTA SVT?

Sveriges Television kommer utestänga Sverigedemokraterna från slutdebatten i TV. Ett beslut som enligt programdirektör Jan Axelsson grundar sig på att SD fick under riksdagsspärren i SIFO:s opinionsundersökning eller närmare bestämt 3,9 procent.

Sedan denna undersökning har det kommit ytterligare 12st mätningar. I tio av dessa har SD varit över riksdagsspärren. En opinionsundersökning gav SD hela 6,5 procent. Trots detta har SVT inte ändrat sitt beslut att utestänga Sverigedemokraterna.

Om man sedan tar med i beräkningen att SD även har en stor skämmighetsfaktor så ökar siffrorna. Kom ihåg minaretomröstningen i Schweiz och valet i Nederländerna där skämmighetsfaktorn var ca 50 procent. Polls of poll för juli ger SD 5,0 procent, med en skämmighetsfaktor på 50 procent skulle det ge SD ca 7,5 procent i valet.

Ett valresultat på den nivån och med ca 30st nya riksdagsmän och kvinnor för SD skulle det vara en ”extremsensation” om man använder kvällstidningarnas löpsedelsjournalistik. SVT:s reportrar och journalister skulle svärma på Sverigedemokraternas valvaka i Stockholm. (Jag är inbjuden men jag kommer att vara i Kalmar och jobba hela valdagen och sedan se valvakan tillsammans med mina partimedlemmar i Kalmar län).

Det jag tycker partiledningen borde fundera över är om SVT inte skall bojkottas på valdagskvällen. SVT:s kamerateam skall inte släppas in på valvakan. Inga Sverigedemokrater skall ge några intervjuer till SVT under valdagen, inte ens på lokal nivå. Jimmie Åkesson skall efter valsegern inte åka till någon TV-studio där SVT intervjuar tillsammans med andra partiledare. SVT skall bojkottas!

Tänk vad pinsamt för SVT att inte kunna göra ett enda reportage med valets stora vinnare på valdagen.

Det kanske är dags för SD att börja säga ifrån! Varför skall vi alltid stå med mössan i handen och bocka så fort media önskar!

Vill SVT behandla Sverigedemokraterna på detta sätt kan vi välja att svara med samma mynt. Eller vad tycker du?


MÄRKLIGA MEDIADEBATTER I VECKAN


Diagram från Affes statistikblogg.


Den här veckan har varit märklig med tanke på de debatter som förekommit i media, både nationellt och lokalt.

Förra lördagen lyssnade jag på Jimmie Åkessons sommartal i Sölvesborg där den genomgående tråden var den otrygghet som framförallt drabbar kvinnor och äldre människor. Jimmie Åkesson ägnade en stor del i sitt tal till att prata om den våldtäktsvåg som sveper över landet. Dagen efter släpper djurrättsaktivister sina filmer från intrång på minkfarmer. Vad händer i media? I stort sett inte en enda kommentar om alla våldtäkter men istället en fullständig explosion av artiklar och inslag i TV om minkar. Jordbruksministern Eskil Erlandsson har varit ett jagat villebråd hela veckan men jag tror ingen journalist ställt en enda fråga till justitieministern Beatrice Ask om våldtäkterna som bara under 2010 ökat med 25 procent.

Uppenbarligen anser Sveriges politiskt korrekta mediekår att minkarnas situation är betydligt viktigare än alla tusentals våldtäkter som sker i vårt land med många unga flickor som brottsoffer.

Givetvis blir även jag upprörd av de levnadsvillkor som minkar får leva under på dessa minkfarmer som endast producerar "råmaterial" till lyxprodukter. Det som dock förvånar mig allra mest är att ingen journalist tagit upp det faktum att dessa lagar och regler som styr minkuppfödningen idag styrs från Bryssel och EU. Varför ingen kritik av EU och den överstatlighet som idag råder över våra lagar. Där vi inte själva råder över och kan skärpa dessa lagar på grund av EU. Så länge dessa minkuppfödare följer EU-lagarna så kan vi inte klaga.

På det lokala planet har det rasat en ”het debatt” om ett inställt kommunfullmäktigemöte i Kalmar.
Anledningen till att KF:s presidium ställde in augustimötet var att det fanns för få ärenden. Min personliga reaktion på detta beslut var, vad skönt. Med tanke på vår begränsade organisation i Kalmar och den pågående valrörelsen kändes det som en befrielse att slippa KF-mötet den 31 augusti och istället kunna ägna sig åt alla uppgifter i valrörelsen.

Den känslan delar då inte folkpartiet och centerpartiet som i insändare och på bloggar har angripit det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson för att vara feg och inte våga ta debatten. Under denna mandatperiod har det faktiskt ställts in flera kf-möten utan att någon haft några invändningar. Dessutom har vi haft ca 40st kommunfullmäktigemöten som folkpartister kunnat debattera sina frågor på. Jag anser att folkpartisterna reaktioner är patetiska och visar på ett dåligt omdöme.

Nu är det inte bara några ledamöter i kf som reagerat utan Barometern politiske chefredaktör Ulf ”bärsärk” Wickbom har även varit igång igen med en mycket osmaklig ledare.Detta fick i sin tur Peter Akinder på den socialdemokratiska tidningen Östran att gå i taket eller som Barometern uttryckte det, att se rött. Läs ledare i Östran.

Till och med den moderata ledningsgruppen i Kalmar ansåg att Wickboms ledare var ett lågvattenmärke vilket de framförde på Östrans ledarsida. Sämre betyg kan knappast den borgerliga tidningen Barometern få!

På mig framstår denna debatt som helt befängd men samtidigt ett i raden av bevis på att de rödgröna och alliansens politik inte skiljer dem nämnvärt åt utan därför bråkar man om patetiska saker, som ett inställt kommunfullmäktigemöte. Man menar till och med att detta är ett hot mot demokratin.

Jag anser att det är ett betydligt större hot mot demokratin om man försöker utestänga ett demokratiskt valt parti från inflytande. Det är precis detta som både riksdagspartierna, media och till och med vår public service företag sysslar med just nu.

Ulf ”bärsärk” Wickbom var också nyligen ute på djupt vatten när han skrev en ledare om ”Prins Daniels Ramadan-tal”. Denna ledare fick tydligen en del läsare att säga upp prenumerationen på Barometern. Jag förstår dem!

Frågan är hur länge som Ulf "bärsärk" Wickbom blir kvar på Barometerns ledarredaktion?


EN GRÄSROTSRÖRELSE

Expressens ledarsida har Aron Lund spridit sitt hatbudskap om SD men samtidigt har han rätt i mycket när han analyserar Sverigedemokraterna. Tydligen har han svårt att acceptera sin egen analys och lägger därför in några mycket negativa epitet om SD in sin text.

Jag har roat mig med att byta ut några få ord i texten och då är texten riktigt läsvärd ;-)

Hur länge dröjer det till Expressens ledarskribenter själva byter ut liknande formuleringar?

Ändrade ord med fet stil i texten.

”Jimmie Åkesson är inte Geert Wilders, och Sverigedemokraterna är inte Frihetspartiet - för SD är, faktiskt, ett riktigt politiskt parti.

Om Åkesson avgick
i morgon skulle SD finnas kvar. Det skulle väljas en ny ordförande ur partitoppen som styr organisationen, och verksamheten skulle rulla på som tidigare. Vad Åkessons partikamrater har lyckats göra är nämligen något så sällsynt som att bygga en gräsrotsrörelse.
I över 20 år har SD satt upp klistermärken, vikt flygblad, kopierat affischer och tryckt tidningar. De har jobbat hårt för att nå fram till fyraprocentströskeln.
Det är dags att erkänna det: SD:s framgångar handlar inte bara om att de säljer världens mest lättköpta budskap - att mycket är invandringspolitikens fel - utan också på att de drivit tålmodigt folkrörelsearbete i en tid när de större partierna nästan givit den fronten förlorad.

Det är det som gör SD så mycket starkare än Geert Wilders. De är på väg att ta sig in i riksdagen utan Theo van Gogh-mord, utan att Pim Fortuyn har röjt väg för dem, utan att de existerande partierna givit dem ens lillfingret.
Wilders är en ensam estradör med talang för provokativa pressmeddelanden, men SD är ett långsiktigt projekt. Det är välfärdspolitikens och ansvarstänkandets egen folkrörelse, som håller på att ta klivet in i den svenska politikens hjärta.
Om en dryg månad kan de ha förändrat vårt land för evigt.”


Tänk vad några få ord kan förändra en text,


RATTFULL S-POLITIKER I OSKARSHAMN

Efter min "efterlysning" av namnet på den socialdemokratiska politiker som Östran/Nyheterna valde att hålla om ryggen har det startats en tråd på Flashback. Se följande länk.

”SISTA SVENNEN PÅ BYGGET”

Lyssnade på Studio Ett i P1 häromdagen som handlade om byggbranschen och lönerna  men i praktiken handlade det om utländsk billig arbetskraft. Det var skrämmande att höra dessa byggjobbare beskriva hur verkligheten ser ut på många svenska byggarbetsplatser idag. Missa inte att lyssna till dessa byggjobbare, här sägs det ett och annat sanningens ord.

Det mest förvånade var faktiskt att Sveriges Radio sände detta program med all kritik av LO och socialdemokraterna. Missa inte att lyssna på dessa byggjobbare. Jag väntade bara på att de också skulle säga att deras enda hopp idag var Sverigedemokraterna och det kom också så småningom.

Även om Vanja Lundby-Wedin får chansen att försvara sig så klingar hennes ord mycket ihåligt eftersom hon även måste försvara socialdemokraterna.

Nu är det inte bara inom byggbranschen denna lönedumpning pågår.
För någon dag sedan kunde vi läsa i Barometern om ”gurkflygaren i Läckeby. På denna maskin jobbade 15 polska arbetare med att plocka gurkor 10 timmar om dagen. Samme bonde odlar även jordgubbar och jag gissar att han har minst 50-60 jordgubbsplockare från polen och andra före detta öststatsländer. Det handlar i dessa fall om outbildad arbetskraft som jobbar för mycket låga löner i jämförelse med svenska lågavlönade. Detta samtidigt som det finns närmare 2400 arbetslösa bara i Kalmar kommun. Man kan ju undra vad vi sysslar med i det här landet när vi betalar ut bidrag till människor för att det inte finns jobb men samtidigt finns det jobb för tusentals arbetare från andra länder i Sverige.

Bärplockare kommer ju ofta från andra länder och i Kalmar har vi en person vid namn Peter Fust som lurar upp naiva thailändare och kineser. Han är även känd son VD för Fanerdun i Sverige under en tid. Nu kanske han hämnas på kineserna genom sitt skojarföretag. Läs artikel i Barometern.

För några veckor sedan träffade jag en företagare i Kalmar och hans fru.
De ville gärna bjuda på en öl och prata lite. Han berättade att det var väldigt sura miner på byggföretagen i Kalmar när det gäller den nya fotbollsarenan som just nu byggs i Kalmar. Det socialdemokratiska  kommunalrådet,  Johan Persson som drev igenom borgen på 100 miljoner kronor för detta bygga hävdade att detta bygge skulle skapa många jobb i Kalmar.

En sak är i varje fall säkert och det är att några byggjobb har det inte blivit i någon större omfattning för svenskar, trots att NCC fick jobbet.

Hela betongkonstruktionen kommer från Litauen och monteras av personal därifrån. Stålkonstruktionen kommer från Tjeckien och monteras följaktligen av personal därifrån. Den nyligen upphandlade ljudanläggning levereras från Tyskland.

Webbkamera på arenan.

Inte nog med att vi är en stor nettobetalare till EU! Vi låter även de stora bidragsländernas arbetare inom EU ta jobben i Sverige. En dubbel galenskap som kommer att straffa oss hårt.


VÄSTERVIK TIDNINGS SMUTSIGA BYK


Av någon mystisk anledning finns inte dessa artiklar på nätet. Varför?

Med anledning av Västervik Tidnings återkommande smutskastning av Benny Johansson skrev ansvariga inom SD i Västervik ett genmäle till tidningen. Chefredaktören Charlie Nilsson vägrade att publicera detta genmäle om man inte strök delar av texten. Vilket ansvariga inom SD i Västervik ansåg sig tvungna att göra för en publicering.

Charlie Nilsson visar upp ett skrämmande förakt för sanningen och samtidigt är det ett prov på den hänsynslöshet han uppvisat när det gäller Benny Johansson och hans familj. Bennys yngste son drabbades under våren/försommaren av leukemi, något som Västerviks Tidning varit informerade om men inte tagit någon hänsyn till, utan man har vid ett antal tillfällen ägnat sig åt mycket smutsig journalistik.

Här kommer hela texten i genmälet, text med fet stil krävde Charlie Nilsson skulle strykas innan publicering vilket också gjordes.


”SD-politiker åtalas för grovt rattfylleri” lyder den svarta rubriken i Västerviks-Tidningen den 6 augusti, inkl. löpsedlar, med syftning på vår tidigare ordförande i SD Västervik, som frivilligt avgick från sin förtroendepost redan i januari.
Till vanlig, mänsklig anständighet hör att man inte förföljer en person som frivilligt valt att lämna offentligheten. Än värre blir det, när man som Västerviks Tidningen, inte håller sig till sanningen: Benny Johansson kandiderar inte till något politiskt uppdrag, vare sig till kommunfullmäktige eller någon annan beslutande församling. Västerviks Tidningen rubricering ”SD-politiker” är således ren och skär lögn.

Att använda Benny som slagträ, för att på ett ”nytt sätt” svärta ner SD precis innan valet, tycker vi är skamligt, då det lyser igenom med full kraft beträffande syftet med rubriken.

Benny Johansson är, då han frivilligt avstått från alla sina uppdrag, inte längre en offentlig person och skall därför inte behandlas som en offentlig person. Det är en hedersregel, som Västerviks-Tidningen beklagligt nog i detta fall helt struntar i. Dessutom sätter man aldrig ut ett namn på en person innan denne är dömd för något.

Än mer beklagligt är att man tar noll och ingen hänsyn till Bennys familj. Rättegången mot Benny skulle ägt rum i juni, men fick skjutas upp till september p.g.a. att Bennys tvåårige son är svårt sjuk i leukemi. Något som Västerviks-Tidningen varit informerad om, men tog ingen hänsyn alls till detta då Benny kontaktades av VT.

Men vad gör man inte för en smaskig rubrik?

Ordf. SverigeDemokraterna Västervik
Kenneth Siekas


Skitstövel är ett lindrigt epitet på Charlie Nilsson!

Så här kan det se ut i en artikel när man vill skydda en socialdemokratisk politiker som till och med är dömd för rattfylleri. Läs artikel.

Men det är som sagt var skillnad om det är en dömd socialdemokrat och en icke dömd sverigedemokrat!

Är det någon av läsarna som vet vem denna socialdemokratiska politiker är så tar jag tacksamt emot denna information på mail.
[email protected]


HÄKTNING = INGET STRAFFJag kan inte annat än lyfta på ögonbrynen när jag läser domen mot denna 22-åriga kvinna som försökte stjäla 2st laptop (värde drygt 20 000 kronor) på MediaMarkt för några veckor sedan genom att gömma dem i en barnvagn utan barn.

Kvinnan häktades och har suttit häktad under drygt två veckor. Anledningen till häktningen torde vara att åklagaren misstänkte att kvinnan skulle avvika eller lämna landet.

Nu har Kalmar tingsrätt dömt den rumänska kvinnan till villkorlig dom. Inga böter eller annat straff! Man beslagtar dock barnvagnen. Motivet till att inga böter eller annat straff döms ut är att kvinnan suttit häktad och det är straff nog enligt tingsrätten.Det är med andra ord bara att fortsätta in i nästa butik och stjäla. Inget skall få mig att tro att detta var första gången för denna rumänska kvinna.

Hon är inte svensk medborgare och uppenbarligen inte skriven på någon adress i Sverige, utan har endast rumänskt medborgarskap. Jag anser domen vara ett stort skämt och uppmuntrar endast fler att komma till Sverige för att begå brott.

Enligt min rättsuppfattning skall kvinnan utvisas ur landet direkt efter avslutad rättegång!


SKOTT I FOTENSvenska journalisters retorik på ledarsidorna blir allt märkligare och liknar i mina ögon rena självindoktrineringen.

Idag får vi ett nytt exempel i DI (Dagens Industri) där en Sven-Olov Lööv menar att Jimmie Åkesson har skjutit sig själv i foten genom att ta upp den våldtäktsvåg som pågått under flera år och bara tycks accelerera. Men det är klart läser dessa skribenter enbart vad andra politiskt korrekta journalister skriver så kan ju inte resultatet bli något annat i deras lilla förljugna värld.

Att Sverige ligger i den absoluta världstoppen när det gäller anmälda våldtäkter borde inte ens ha undgått den mest politiskt korrekte journalisten. Läs artikel i Aftonbladet.Att sedan BRÅ i sin senaste rapport ”Brott bland svenskar och invandrare” avstår från att dela upp statistiken mellan olika invandrargrupper är ju väldigt tråkigt men de följer bara de politiska riktlinjerna. I BRÅ:s rapport från 1996 fanns denna uppdelning och den redovisades också i flera tidningar. Troligen var statistiken 2005 betydligt mer anmärkningsvärd än 1996 och därför avstod BRÅ från denna uppdelning. Man behöver inte vara Einstein för att räkna ut detta.

Att som Sven-Olov Lööv så fullständigt nonchalera alla dessa våldtäktsoffer är skrämmande och får mig att må illa. Men det som får mig att må allra mest illa är att Sven-Olov Lööv med stor sannolikhet inte ansett att Fredrik Reinfeldt skjutit sig själv i foten om han tagit upp det ökade antalet anmälda våldtäkter i vårt samhälle. Då hade det säkert varit positivt för de nya moderaterna.

Hyckleriet hos etablissemanget visar inga gränser när det gäller att misskreditera oss Sverigedemokrater och Jimmie Åkesson i synnerhet.

Det parti som avstår från att ta upp den våldtäktsvåg som löper över landet, från söder mot norr, kan inte kalla sig för ett ansvarsfullt parti. Trots detta kallar sig alla de etablerade partierna för feministiska med det är förstås bara ett ord som fungerar som en floskel för dessa politiskt korrekta politiker. Det är dock stor skillnad på att låta flosklerna strömma ur munnen och istället gå till handling när statistiken säger att invandrarna är överrepresenterade.

Det är dessutom förvånande att den så politiskt korrekta DI överhuvudtaget skriver om Sverigedemokraterna. I deras värld tycks partiet inte existera, trots att Jimmie Åkesson är "högintressant" enligt Sven-Olov Lööv.

Men i DI:s väljarbarometer saknas SD. En klarare bekräftelse på tidningens hyckleri kan knappast finnas.


EN HEL RAD MÄRKLIGA OMSTÄNDIGHETER

Jag har tidigare skrivit om Benny Johansson som hängdes ut i Västerviks Tidningen då han misstänktes för rattfylleri. Han var då en mycket omtyckt och engagerad ordförande för SD i Västervik. Efter det inträffade avsade han sig uppdraget med hänsyn till partiet och kandiderar inte till något förtroendeuppdrag i det kommande valet.

Det finns en rad märkliga omständigheter när det gäller myndigheternas agerande frågan är om inte Benny hade varit helt friad från detta om detta inte varit ett valår och han inte varit Sverigedemokrat.

Den första märkliga omständigheten kom efter att åklagaren beslutat att lägga ner förundersökningen med följande motivering. Läs mitt blogginlägg.

"Det föreligger inte tillräckliga skäl att väcka åtal, eftersom man med hänsyn till bevisningen på objektiva grunder inte kan förvänta sig en fällande dom."

Några dagar senare öppnade åklagaren My Junhammar ändå upp förundersökningen igen. En sak står helt klart för mig och det är att det handlar om påtryckningar på åklagaren att driva fallet till en rättegång.

Nu har My Junhammar beslutat att väcka åtal mot Benny Johansson. Kan ni gissa vilket rättegångsdatum som fastställts? Jo, just det, 14 september. 5 dagar innan valdagen den 19 september.

Det normala är att tingsrättens beslut kommer ca 1 vecka efter rättegången. Det skulle alltså betyda att rättegången sker före valdagen men en eventuell friande dom kommer efter valdagen.

Tror någon att datum för denna rättegång är en slump?

Det framstår för mig som en mycket välregisserad strategi från det svenska rättsväsendet!

Finns det även en lokal "Mats Svegfors" som försöker styra rättsväsendet?

Det finns dock ännu en märklig omständighet och det gäller ett vittne som framträtt och som tydligen är åklagarens enda vittne. Jag har full förståelse för att åklagaren la ner förundersökningen i ett första läget.

Vittnet har en hel rad ”speciella omständigheter” i bagaget som borde göra många läsare nyfikna. Jag blev minst sagt förvånad och häpen när jag tog del av dessa uppgifter. Och ställde mig då frågan om detta vittne är trovärdigt. Jag är inte ens säker på att jag ”vågar” publicera dessa uppgifter på bloggen utan att själv drabbas men det får framtiden och rättegången utvisa.

Västerviks Tidning och Nyheterna har i flera artiklar nu hängt ut Benny Johansson med bild och namn trots att han inte är dömd. Tvärtemot den policy som dessa journalister påstår sig följa.

När det däremot gäller de så kallade etablerade partiernas kandidater i det kommande valet så visas det stor hänsyn från media som absolut inte namnger ens dömda kandidater. Idag har jag fått uppgifter om en vänsterpartist som kandiderar i en kommun i länet som dömts för grovt rattfylleri men som vi inte kan hitta en enda artikel om i vår lokala media.

Är det någon som är förvånad över detta hyckleri?


STRÅLANDE DAG I SÖLVESBORG


Jimmie Åkesson i Sölvesborg.    Foto Thoralf Alfsson

Idag åkte vi ifrån ett regnigt Kalmar till ett soligt Sölvesborg och allra mest strålande Jimmie Åkesson som gladde sig över det stora antalet åhörare och Sverigedemokrater som tagit sig till hans hemstad för att lyssna på Jimmies sommartal. Detta är en ny idé som med stor säkerhet kommer att bli en ny tradition.

Jimmie inledde sitt nästan en timme långa tal med att tala om de äldres situation i samhället och den otrygghet som sprider sig bland allt större grupper av pensionärer. Otryggheten gäller både när det den allt större gruppen av fattigpensionärer som kan vara så stor som upp mot 800 000st enligt vissa källor. Det gäller givetvis även den exploderande brottligheten mot äldre och då speciellt stölder och rån i deras hem. Något som utan tvekan kan kallas ”äldrerånsvågen”.


"Vi är på gång nu!"                                 Foto Thoralf Alfsson

Sedan övergick Jimmie till att tala om ”våldtäktsvågen” som drar fram över landet. Kvinnornas otrygghet i samhället fick stort fokus i Jimmies tal och utan tvekan är syftet att fånga upp de kvinnliga väljarna. Jag hoppas att många väljer att lyssna på Jimmies tal på nätet när SD-television lägger upp detta. Han kritiserade kraftfullt de etablerade partierna för deras totala ovilja att diskutera eller debattera den ökande brottsligheten och då speciellt äldrerånsvågen och våldtäktsvågen. Men jag tror de flesta redan kan räkna ut varför riksdagspartierna undviker dessa frågor. Det är omöjligt att debattera detta utan att samtidigt komma in på massinvandringen och det mångkulturella samhället och därför så mörkar man dessa frågor istället.

Massinvandringen fick inget större utrymme i Jimmies sommartal och det anser jag vara en bra strategi.


Många som lyssnade på Jimmie Åkesson.        Foto Thoralf Alfsson

Som avslutning på sitt tal gav Jimmie Åkesson media en rejäl ”skopa” för den smutskastningskampanj som media redan ägnar sig åt. Han förberedde oss samtidigt på att detta bara är början i den skrämselkampanj som nu startat och som bara kommer accelerera fram till den 19 september.


Rihard Jomshof tackar Jimmie Åkesson.            Foto Thoralf Alfsson

Några journalister har redan skrivit artiklar om Jimmies sommartal och genom att läsa dessa artiklar och se vilka ämnen de tar upp så ser man en klar bild av vilka som är seriösa eller inte. De seriösa ägnar sig åt att kommentera de politiska ämnen och förslag som Jimmie Åkesson tog upp i sitt tal.

Expressen är ett utmärkt exempel på att vara oseriös. I artikeln handlar det mest om smutskastningen av partiet och dess medlemmar och kandidater på valsedlarna.

Sveriges Radio, Aftonbladet, Expressen, DN


RESPEKTERAR SVENSKA KYRKAN SVERIGES RIKES LAG?

Svenska kyrkans företrädare respekterar uppenbarligen inte de lagar som styr vårt rättsväsende. Detta oavsett om lagarna ingår i Sveriges rikes lag eller kommer via det överstatliga EU.

Gång på gång åsidosätter Svenska kyrkans de beslut som beslutas av svenska myndigheter genom de lagtexter vi skall följa.

I Kalmar försökte Svenska kyrkan stoppa avvisningen av två flickor som var döttrar till en självmordsbombare från Tjetjenien.

I Östrans artikel skriver man ”om pappan som dog som självmordsbombare”. Man får nästan känslan av det var någon form av naturlig och ledsam bortgång. Jag får till och med känslan av att pappan framställs som något offer för att dessa flickor skall få stanna i Sverige.

Hur många oskyldiga människor tog denne självmordsbombare med sig i döden?

Givetvis undviker Östran dessa uppgifter i sin artikel. Då skulle texten ”om pappan som dog som självmordsbombare” kännas osmaklig och inte väcka några sympatier.

Skall självmordsbombare i familjen vara ett asylskäl?

Det handlar om en terrorist och med stor sannolikhet en massmördare! Pappan borde istället tagit hand om sin familj men uppenbarligen valde han alla jungfrur ”där upp” före sin familj. Att nu denna familj som redan fått avslag på sin asylsökan i Polen skulle vara Sveriges ansvar strider helt och hållit med de regler som gäller men det kan uppenbarligen inte svenska kyrkans företrädare begripa.

Polisen hämtade uppenbarligen flickorna en dag tidigare än vad man uppgivit och därmed missade tydligen Svenska kyrkans personal i Kalmar att gömma dem, gissar jag.


NYA INVANDRARPARTIET

Socialdemokraterna har förlorat sin själ och har mer och mer omvandlats till ett invandrarparti som inte ser vart utvecklingen är på väg.

Ordspråket att man ser inte skogen för alla träd har fått en ny innebörd när det gäller socialdemokratiska företrädare.

Socialdemokraterna i Södertälje med Anders Lago i spetsen satsar givetvis på invandrarna i valet vilket denna valfilm med eftertryck visar.

Vilka väljare satsar Anders Lago på?

Uppenbarligen är socialdemokraterna rädda att många invandrare kommer att rösta på SD. Annars skulle man aldrig gjort nedanstående film. Den kan ju knappast varit tillägnad svenskar.
Med klipp från sent 80-tal eller tidigt 90-tal försöker man framställa oss Sverigedemokrater på ett mycket falskt sätt. Det visar endast vilka smutsiga metoder dessa socialdemokrater använder för att nå sina mål.

Jag utsattes för en mycket smutsig attack på socialdemokraterna bloggportal s-info för en tid sedan. En socialdemokrat från Östergötland hade gjort en fejkad bild av mig iförd SS-uniform, med hakkors och en liten hitlermustach hade jag även fått. Detta låg upplagt på socialdemokraternas bloggportal under en tid. Inte förrän jag gjorde en anmälan raderades hela bloggen bort.

JK lade ganska omgående ner min anmälan men polis/åklagare har ännu inte kommit till något åtal. Jag har försökt att få ett besked men åklagaren har tydligen semester. Nu kanske jag kan be Sveriges Radios VD, Mats Svegfors om hjälp. Han kan kanske få åklagaren att väcka åtal mot denne socialdemokrat och få till en rättegång innan valet den 19 september.

Sannolikt kommer åklagaren lägga ner detta, allt annat skulle vara en stor överraskning men underverk har ju hänt tidigare. Nu tror jag personligen att åklagaren i vilket fall som helst kommer vänta till efter valet med att agera i detta fall.

Den politiska korrektheten tillåter inte att en socialdemokrat åtalas för förtal av en Sverigedemokrat mitt under en pågående valrörelse. Den åklagaren som begår detta misstag hamnar med stor sannolikhet i "frysboxen" under lång tid.

Jimmie Åkessons sommartal i Sölvesborg!

Är det någon av läsarna på bloggen som vill följa med till Sölvesborg på lördag kan ni kontakta mig. Vi försöker samåka så många som möjligt. Vi åker ca 10:00 från Kalmar.
Ring eller maila mig på 070-6520773 eller
[email protected]


BRA DAG

”Men det är du som har makten i din hand. Om 46 dagar är det du som bestämmer. Reinfeldt, Sahlin eller Jimmie Åkesson?”

Lena Mellin, Aftonbladet

En ganska talande sammanfattning av Lena Mellin. Övriga partiledare nämns inte!

Gårdagen var en riktigt bra dag!

Responsen på min insändare fortsatte. Den har uppenbarligen spridit sig i landet och jag blev uppringd från vår riksorganisation som mottagit ett antal samtal från läsare som ville tacka för insändaren.

När sedan UnitedMinds opinionsundersökning presenterades i Aftonbladet där SD får 6,5 procent så mådde man inte precis sämre.

Igår kväll var jag dessutom på invigningen av Ängö gårdsbryggeri och fick premiärdricka Ängöl på Kalmar slott (jag bor granne med bryggeriet, inbjuden som granne, inte som politiker ;-)). En mycket trevlig tillställning där kommunalrådet Johan Persson fick öppna första fatet.

Under kvällen och allteftersom som glasen tömdes blev gästerna mer ”talförda” och sympatierna för Sverigedemokraterna allt tydligare. Jag samtalade en god stund tillsammans med Johan Persson och några gäster och det är alltid lika ”dråpligt” att se de etablerade politikernas reaktioner när andra personer ger sitt stöd för SD eller ger små gliringar till de etablerade partierna samtidigt som man ger uppmuntrande lovord till SD på ett väldigt utstuderat sätt. Då går man hem med ett småleende på läpparna, som faktiskt fortfarande sitter kvar.

Johan Persson föreslog under sitt korta tal på slottet att Kalmar nu borde jobba för att arrangera en oktoberfest i Kalmar. Med ett eget öl från Kalmar skulle det vara ett trevligt höstarrangemang. Ett förslag som jag personligen gärna skulle stödja men frågan är om socialdemokraterna vill ha Sverigedemokraternas stöd. Alla kommer väl ihåg Mona Sahlins löfte om att ”aldrig, aldrig någonsin samarbeta eller ta stöd av Sverigedemokraterna”. Frågan är om Johan Persson då skulle dra tillbaka sitt förslag på samma sätt som socialdemokraterna i Karlskrona drog tillbaka sitt budgetförslag när SD beslutade att stödja deras förslag och istället lät alliansens budget vinna i kommunfullmäktige i Karlskrona.

Det enda som inte kändes riktigt bra idag var en intervju med Östran. Magkänslan var inte den rätta efter intervjun men vi får väl se hur artikeln vinklas i tidningen.

Dagens lågvattenmärke är utan tvekan Sveriges Radios VD Mats Svegfors som ger sig in i valet på ett mycket obehagligt sätt genom att försöka styra det svenska rättsväsendet. Läs artikel i Expressen
Det finns uppenbarligen ingen hejd på hur pk-etablissemanget försöker misskreditera Sverigedemokraterna. Hade Mats Svegfors agerade på detta sätt mot något av de etablerade partierna i Sveriges riksdag hade de blivit ett ramaskri i media och hans avgång eller till och med hans huvud hade krävts på fat av vissa skribenter. Nu befarar jag dock att ingen vågar så mycket som att kritisera Mats Svegfors för hans mycket plumpa agerande.

 


INSÄNDARE TILL BLOGGEN

Idag har jag haft en mycket trevlig dag men det kommer jag återkomma till i ett frukostinlägg imorgon.

När jag kom hem ikväll kollade jag mina olika mailboxar och i ett av mailen fick jag en önskan från en Ulrika i vårt avlånga land som önskade att jag på min blogg publicerade en insändare. Skribenten har försökt få den publicerad i sina lokala tidningar men inte lyckats. När jag läst texten så förstår jag varför pk-media inte vill publicera denna text. Den skulle på ett ganska dramatiskt sätt rubba "världsbilden" av en sverigedemokrat som pk-media gör allt för att tvinga på svenska folket.

Läs och begrunda.

DÅ och NU.

År 1968 flydde jag och min hustru från en kommunistisk diktatur.
Som politisk flykting kunde vi söka asyl i hela Västeuropa.
Vi valde Sverige som var känt för sin humanitet och hjälpsamhet. Vi
mötte ett varmhjärtat folk som tog emot oss.

För oss var det naturligt att återgälda den hjälp och generositet vi
fick. Kan tilläggas att det inte var en massa olika bidrag.
Det var arbete och bostad. Man anpassade sig till det samhälle, seder
och tradition som var i det land man kom till.
Man gjorde rätt för sig och försörjde sig och familjen med hederligt arbete.

Vi var alltid omtyckta av arbetsgivama för alla jobbade för att skapa
ett bättre liv.
Man var mån om att lära språket att kunna göra sig förstådd i samhället.

Våra barn gick i svenska skolor.
I skolorna lärde sig våra barn respekt för varandra och visade respekt
för lärarna .
Vi krävde inte och behövde inte kostsamma extra hemspråksundervisning.
Det skötte föräldrarna.
Vid skolavslutningen gladdes man med barnen när de sjöng "den blomster
tiden kommer"
Det räckte att ungarna vinkade med den Svenska flaggan och inte en massa
andra nationers flagga.
Inte kände  vi oss "kränkta"
Jag kom till Sverige som tekniker. Började som underhållsarbetare.
Min personliga intregritet blev inte skadad av att göra samhällsnytta.
Det finns gott om nu också möjlighet för att invandrare kan hjälpa till,
men ...men.

Jag började studera på högskolan och 1980 blev jag maskiningenjör.
Jag har haft en lång och fin arbetsliv med mina Svenska kolleger. Jag
behövde aldrig känna mig "segregerad"

Efter 10 år fick mina svärföraldrar besöka oss i Sverige.
Jag skulle intyga hos polismyndigheten att jag stod för deras försörjning.
Dessutom att de återvänder till hemlandet efter besökstid
På den tiden vardet inte så att hela släkten , halva byn kunde komma
till oss och leva pa bidrag.
Vi tog emot våra släktingar barn på semestrarna. De var lyckliga och
njöt av den vackra naturen.
När de skulle åka hem blev de inte för den skull "apatiska".

Vi Sydeuropéer ville aldrig omvända svenskar att de ska bli katoliker.
Våra präster predikade evangeliumet och  krävde inte att det skulle
byggas en massa katolska kyrkor.
Man blir ledsen när man tänker vilket liv en del av gamla pensioner får
i välfardslandet Sverige.

På min tid togs det emot så mycket invandrare som kunde sättas i arbete.
Men nu vissa politiker vill förmedla för världen att här har vi
paradiset, resursena obegränsade.
På den tiden var det helt naturligt att man blev utvisad om man begått
brottsliga handlingar och inte följde lagarna .
Jag kommer så länge jag lever vara tacksam för detta land som gav mig en
fristad utan att vara en kravmaskin hela tiden.
Det hjälpte mig och min familj till en gott och lyckligt liv.
Jag valde Sverigedemokrater for att de står för tradition, humana
värderingar och är stolta att vara Svenskar.
De är inte människofientliga, rasistiska trots den enorma massmediala
hetskampanj de utsätts för.
De vill bevara en kulturellt fri demokratiskt land på kristna värderingar.
Ett land där människor skall med sitt arbete, och respekt för de
traditioner bygga och bevara det land som heter Sverige.


FÖRTAL ISTÄLLET FÖR SAKLIGHET

Antalet artiklar i media där Sverigedemokrater eller Sverigedemokraterna framställs i så negativa ordalag som möjligt börjar dugga tätt. Det gäller både i lokala tidningar som i nationella.

Det genomgående kännetecknet i dessa artiklar är att det aldrig handlar om sakpolitik eller något ur vårt valmanifest som framställs negativt. Nej, det handlar om helt andra saker som t.ex. en lokalpolitiker som hoppat av sitt uppdrag i kommunen. Vi får dock aldrig veta orsaken såvida inte denna person kritiserar partiet, då blir det stora rubriker i media. Men när någon politiker lämnar på grund av hot eller trakasserier från vänsterextrema personer är det tyst i media.

Idag kan man läsa att Lena Sundström på TV4 har gjort en dokumentär om SD med titeln "Dom kallas rasister", som dessutom skall visas den 17 augusti och säkert gå i repris ett antal gånger innan valet den 19 september. Bara titeln på dokumentären får mig att må illa och jag känner mig kränkt av Lena Sundström.
Syftet är så uppenbart att man mår illa över det sätt som media med statliga medel försöker påverka valutgången.

Tänk om Lena Sundström istället lagt lite energi på att granska "fattigpensionärernas" situation i samhället. Men det intresserar givetvis inte Lena Sundström hon skulle ju kunna komma några obehagliga sanningar på spåret med kortslutning i pk-hjärnan som följd.

Nu väntar jag bara på vad Barometern och Östran skall hitta på lokalt i Kalmar. På vilket sätt skall de angripa oss Sverigedemokrater i Kalmar. Det är lite svårare då vi inte har några avhopp. Min kollega i kommunfullmäktige har 100 procent närvaro i KF under mandat perioden. Jag har missat några KF då min mor var svårt cancersjuk och gick bort. Vi har varit aktiva i debatten och jag var till och med bland de tio mest aktiva i KF när Barometern gjorde en sammanställning för något år sedan. Jag gissar att de kommer gräva i mina blogginlägg för att hitta något litet halmstrå de kan använda till något SD-kritiskt.

Ingen politiskt korrekt journalist skulle få för sig att skriva om våra politiska förslag och vårt valmanifest. Det skulle utan tvivel ge oss nya röster i valet.

Idag fick jag dock en insändare publicerad i Barometern.
Har försökt under ca en månad att få den publicerad i Barometern. Uppenbarligen krävdes det en pensionerad manlig journalist som sommarvikarierar på insändarredaktion för att den skulle publiceras. Tack Gunnar Rockström.

Idag har jag faktiskt fått flera samtal från äldre människor som läst insändaren och ville tacka mig för det jag skrivit. De berättade också att de kommer att rösta på SD den 19 september. Det här är samtal som värmer och som jag tänker på när pk-journlister gör vad de kan för att förtala mig som Sverigedemokrat.

Tänk om media istället skrev om det som SKL rapporterar, då hade jag inte behövt skriva denna insändare men dessa fakta är inte politiskt korrekta och skulle dessutom gynna SD om de hamnade i rampljuset. Därför ägnar sig dagens pk-journalister mer åt förtal av SD än att sakligt rapportera om hur verkligheten ser ut för våra medborgare.

Här kommer insändaren som funnits som ett blogginlägg i juni med en liknande text. Men eftersom Barometern inte lägger upp dessa på nätet så lägger jag upp den på bloggen också om någon är intresserad av att läsa den.

 

Asylsökande kostar 22 miljoner för Kalmar läns landsting

Den 1 augusti 2009 höjde Kalmar läns landsting sina patientavgifter radikalt. Nya avgifter infördes, befintliga avgifter höjdes med 33 procent. Efter höjning blev Kalmar läns landsting ”värstingen” i Sverige tillsammans med Gotland enligt uppgifter i media. De rödgrönas avgiftshöjning orsakades givetvis av landstingets dåliga ekonomi och skulle resultera i ca 10-11 miljoner i ökade intäkter för Kalmar läns landsting.

Höjningen av patientavgiften drabbar som vanligt de svagaste i samhället hårdast och då inte minst ”fattigpensionärerna”.

Nyligen kom uppgifter och statistik från SKL (Sveriges Kommuner o Landsting) angående landstingens kostnader för asylsökande. Enligt statistiken från SKL kostade de asylsökande Kalmar läns landsting 22,2 miljoner kronor under 2009. Kom ihåg att det bara gäller asylsökande och inte de som redan fått uppehållstillstånd. Migrationsverket ersatte under 2009 Kalmar läns landsting med 13,3 miljoner kronor.

Kalmar läns landsting går alltså back med ca 9 miljoner kronor för asylsökande under 2009 enligt SKL!

Hela höjningen av patientavgiften går alltså åt för att täcka kostnaderna för asylsökande.

Bara tolkar till asylsökande har kostat Kalmar läns landsting nästan 2 miljoner kronor under 2009.

Kalmar läns landsting har den näst högsta kostnaden per asylsökande i hela landet med nästan 26000 kronor/asylsökande. Varför så stora kostnader i Kalmar läns landsting?

När det gäller patientavgifter för asylsökande ser det helt annorlunda ut än för svenska medborgare. En asylsökande betalar endast 50 kronor för ett läkarbesök medan en svensk ”fattigpensionär” som besöker akuten betalar 300 eller 400 kronor beroende på tidpunkt för besöket. För receptförskrivet läkemedel betalar en asylsökande endast 50 kronor och för en sjukresa högst 40 kronor.

När det gäller tandläkarbesök är skillnaden ännu större, då den asylsökande endast betalar 50 kronor för behandling hos tandläkare inom folktandvården.

Som ”fattigpensionär” måste det kännas mycket orättvist att bli diskriminerad genom dessa patientavgifter.

Vi Sverigedemokrater vill ha en mer ansvarsfull invandringspolitik och avgifter som är lika för alla.

Thoralf Alfsson
Riksdagskandidat för Sverigedemokraterna


ÅTERBLICK

Jag får väldigt mycket tips om artiklar och webbsidor till bloggen men tyvärr har jag inte tiden att följa upp alla tips. Jag vill ändå passa på att tacka alla som skickar mig detta.

Igår fick jag ett mail från en trogen läsare av min blogg med en ca 30 år gammal insändare. Jag tycker det är synnerligen intressant att läsa denna insändare. Därför vill jag gärna ge mina läsare denna möjlighet också. Först en liten inledning av mailskrivaren.

"Det var nu snart trettio år sedan jag med familjen flyttade utomlands. Ett väl genomtänkt beslut efter att kontaktat alla partiledare med direkta frågor för att känna dem på pulsen om Sveriges framtid. Svaren jag fick avgjorde familjens vidare öde och vi flyttade bort till ett land under solen, där man ställde krav. Det bästa vi någonsin gjort.

Nu befinner jag mig på ålderns höstkant. Innan upphängning av kepsen började jag städa upp ur mitt brokiga förflutet från många arbetsfält i omvärlden. Hyllmeters av brev, skrifter, urklipp och egna artiklar. Mycket är samlat i en utgiven bok. Därmed ville man bespara barn och barnbarn den omfattande pärmrensningsaktionen en gång ...

Jag hittade gamla pärlor bland annat den nedan faktiskt än i dag så aktuella insändaren. Tyvärr har jag inte tidningsangivelse eller datumuppgift.  Den härleder sig till tidigt 80-tal alltså skrevs den för ca 30 år sedan! – Nå SD väljare samla er till kamp ty inte har skett någon större förändring på dessa år! – Nu är det dags att rädda SVERIGE OCH VÅR EGEN KULTUR!"


”FRAMTIDEN GER MIG ÅNGEST.

Medelålders vita klasskäringar är de värsta rashetsarna, det har man ju hört och sett från den amerikanska Södern. Jag stirrar med fasa på mig själv i spegeln och undrar vem jag är. Medelålders vit... Är jag en rashetsare – föraktlig därför att invandringen fyller mig med en ohygglig ångest?

Jag hatar våld, jag har aldrig lyft min hand mot någon. Jag är medlem i Amnesty, betalar till Individuell Människohjälp och Lutherhjälpen och Rädda Barnen och Röda korset. Men den vilda invandringen till Sverige fyller mig alltså med en ångest jag inte kan behärska.

För det första för att invandrarna är så många. Nu 1/10 av av Sveriges befolkning. Vart fjärde barn som föds är invandrarbarn. ”Invandrarbarnen är Sveriges framtid” heter en liten bok, som DN flitigt annonserar om. Är det inte hemskt det kanske, att det inte är svenska barn som är Sveriges framtid? Om en generation är nog invandrarna flera än vi.  Svenskarna kommer att vara en alltmer krympande minoritet. Har våra snälla dumslappa kortsynta myndigheter aldrig tänkt så långt? Säkert inte.

Svensk kultur blir utplånad 

  Att vi har så många invandrare skulle väl inte göra så mycket i vårt glesbebefolkade land om de nu ville bli svenskar. Men icke! Tänk en så oerhörd vikt det läggs vid hemspråksundervisningen, möjligen på goda grunder, men vore det inte bättre att inrikta alla krafter på att lära ut svenska? Ska de stanna här måste de ju bli svenskar, vi kan ju bara inte ha 90 nationella identiteter utan svenskheten.

En sak är helt klar med tanke på svenskarnas ödmjuka dörrmattebeteende inför främlingar: den svenska kulturen kommer att bli utplånad. Någon stark nationell identitet har vi ju inte. Vår usla skola har ju de senaste 25 åren duktigt hjälpt till med att sudda ut eller tiga ihjäl eller avskaffa det svenska kulturarvet. Det är det minsann inte så noga med. Annat är det när det gäller att stödja invandrarnas kulturella identitet. Då är plötsligt t o m nationalism prisvärt.

Vi stöder nationella befrielserörelser i andra länder, men här hemma är det hemskt fult att gilla svensk kultur och historia. Varför skulle invandrare i styrande ställning i framtiden bevilja anslag till exempelvis svenska byggnadsminnesmärken, museer och liknande?

Det påstås att invandrarna tillfört oss stora kulturella värden. Det är ju möjligt rolig ny musik, spännande maträtter. Men räcker det? Kultur betyder också sedvänjor – laglig rätt att hålla hustrur och döttrar inlåsta. Fördömandet av den ohyggliga seden med omskärelse av småflickor var konstigt nog inte enhälligt. Nu börjar man tala om problemen med månggifte, juridiskt sett, men det slutar nog med att en mans alla änkor får änkepension.

När man vill peka ut hur mycket kultur invandrarna tillför oss, så nämner man alltid högt begåvade, framstående och älskansvärda personer som Ana Maria Narti och Theodor Kallifatides. Men de är väl knappas typiska, även om det finns fler av den sorten.

De dumma svenskarna    

   Så har vi det förakt invandrarna visar oss och vårt land. För all del. Här finns mycket som är fasansfullt fel. Men det är kanske inte våra ärade gästers sak att gnöla om det jämt. En grupp satt i TV förra vintern och sa att Sverige är ett skitland och att det aldrig skulle falla dem in att arbeta åt en svensk. Det är ju en evig tur att stoltheten inte förbjuder dem att leva på socialbidrag.

I Invandrarverkets tidning stod för några månader sedan att svenskarna är Europas byfånar. De har så rätt, så rätt. Något mer godtroget, enfaldigt och glatt benäget att låta klippa sig finns nog inte någon annan stans. Häromdagen stod det i DN att invandrarna måste börja (!) ställa krav, att få bo på Östermalm och i Djursholm t.ex. Ja, det skulle jag också gärna vilja göra, men vem ska jag kräva det av? – somliga tycker inte ens att det är något tokigt med krav på dubbel rösträtt!

Vad kostar de oss egentligen? Det kommer vi aldrig att få reda på. Man bara hänvisar till det stora antalet skötsamma, flitiga och duktiga invandrare som har bra jobb och fast bostad och har acklimatiserat sig här – de som kom hit på direkt inbjudan på 60-talet.

I förra veckan sa en polis i radio: ”Man undrar hur en nyinflyttad socialhjälpstagare plötsligt har råd att köpa en ny bil kontant” – En sorts socialchef svarade: ”Även bland svenskar finns folk som köper kapitalvaror de inte har råd med” ett svar som i sin enfald måste vara svår att överträffa. Pengarna kommer förstås från oss, de snälla idioterna som jobbar på oss magsår och hjärtinfarkt för att få ihop till skatten. Och hur ska det bli i krig? Ska en handfull svenska pojkar försvara oss alla?

Den 2 oktober tror man att det är 1 april. I en debattartikel i DN föreslås att invandrare ska få ledande poster. Som domare och polischefer – när brottsligheten bland invandrare är bevisad. Som officerare – och få inblick i svenska känsliga försvarshemligheter. Som ambassadörer – och representera Sverige i utlandet. Omvärlden kommer att skratta ihjäl sig. Varför inte göra alla till statsråd direkt? Vi är nog inte bara byfånar utan jubelidioter.

Med ångest i hjärtat, Britt Jonsson, Bromma.”    

Denna insändare är tyvärr än mer aktuell idag än för 30 år sedan, suck!


RSS 2.0