KOSMOPOLITEN HENRIK RYDSTRÖM

Henrik Rydström fortsätter sitt raljerande om "SD-killen" om än i något mera återhållsamma ordalag på sin blogg. Även hans omdömen om författaren Anders Johansson och journalisten Kurt Lundgren är betydligt mer återhållsamma och nästan ursäktande i hans senaste inlägg.


Jag respekterar Henrik Rydströms åsikter och hans kosmopolitiska världsåskådning som han redogör för på sin blogg men jag undrar i mitt stilla sinne om Henrik Rydström även anser sig vara en kosmopolit.

"Kosmopoliten är "världsmedborgaren", alltså en människa som med sitt intresse omfattar inte bara sitt fäderneslandet, utan alla jordens folk, en person som vistas än i det ena, än i det andra landet, eller som har lätt för att tillägna sig skilda folks sedvänjor."


Man kan väl knappast kalla ett boende på Boholmarna att bo än i det ena, än i det andra landet så det måste vara sedvänjorna som präglar Henrik Rydströms liv. Det skulle vara intressant att veta vilka andra folks sedvänjor han tillägnat sig själv och sin "familj". Det kanske är matsedvänjor som pizza och kebab som denne kosmopolit tillägnat sig. Sharialagar är kanske något för Rydström.


Den självgodhet och besserwisserstil som präglar Henrik Rydström är i mina ögon en skrämmande naivitet på hur saker och ting ser ut i dagens samhälle. Att Henrik Rydström fortfarande vid 32 års ålder (snart 33 år) inte fått upp ögonen för den verklighet som råder i världen är beklämmande. Att världen tyvärr inte bara består av godhet utan även en stor portion ondska och som i mångt och mycket består i maktbegär.

Att det största hotet mot kvinnors självständighet och jämlikhet mellan könen stavas islam har tydligen inte denne fotbollsspelare ännu inte upptäckt, trots att han är en "världsmedborgare".

Att mer eller mindre alla terroristattentat idag begås av muslimer och i profeten Muhammeds namn har tydligen heller inte trängt in i Henrik Rydströms medvetande som "världsmedborgare".

Det givetvis en bra grundregel att tro på alla människors goda vilja men att blint tro på detta är att vara mycket naiv.


När det gäller Henriks Rydströms påhopp på Danmarks regering så kommer nog framtiden utvisa vilket land som bedrivit den bästa politiken. Henrik tycks anse att vi har det mycket bättre i Sverige idag än vad man har i Danmark. Nu tror jag inte Henrik har så stor erfarenhet av Danmark den inskränker sig kanske bara till att Ceasar Santin spelar fotboll i FC Köpenhamn.


I sitt inlägg raljerar Henrik Rydström om att vi Sverigedemokrater generaliserar å det grövsta när han skriver att om en person i Hudiksvall begår ett brott, så är alla som bor i Hudiksvall kriminella. Vilket trams Rydström! Är detta det enda "argument" som du kunde uppfinna i ditt blogginlägg?

Tydligen har Henrik Rydström inhämtat sina kunskaper om Sverigedemokraterna i Aftonbladet och Expressen. Innan Henrik Rydström fortsätter raljera om SD på sin blogg rekommendera jag honom att läsa Sverigedemokraternas partiprogram eller åtminstone principprogrammet. Men allra helst borde han fördjupa sig i de olika handlingsprogrammen innan han fortsätter med sitt okunniga raljerande.


Nu tror jag inte för ett ögonblick att denne vänsterorienterade och högerfotade fotbollsspelare tänker läsa en enda rad ur sd:s politiska program för då riskerar han ju att hans fördomar mot sverigedemokrater kan raseras.


Detta har dock gett mig följande idé.


SD-SKOLA FÖR HENRIK RYDSTRÖM, DEL 1.


Ur valtidning 2006.


HÖGSBY KOMMUN BYGGER NYTT FÖR MIGRATIONSVERKETEn av Sveriges fattigaste kommuner bygger nytt åt Migrationsverket. De nya lokaler till Migrationsverket beräknas kosta ca 26,5 miljoner kronor men frågetecknen är många.

För att kunna finansiera detta bygge säljer kommunen en av sina värdefullaste tillgångar, nämligen sitt skogsinnehav. Läs artikel i Barometern.

Sverigedemokraternas representanter reserverade sig mot detta beslut i Högsby kommunfullmäktige och det är mycket klokt agerat av Sven-Erik Karlsson och Bernt Limegård. Om migrationsverket anser sig behöva nya lokaler är det deras ansvar att bygga dessa lokaler inte Högsby kommuns skattebetalare. Migrationsverket är en statlig förvaltning och bör alltså inte belasta Högsbys kommuns innevånare.

Jag anser att detta eventuellt strider emot kommunallagen om riktat stöd till enskild näringsidkare. Därför anser jag att detta beslut bör överklagas till Länsrätten i Kalmar Län så att det prövas.


Högsby kommun som är en mycket liten kommun med mindre än 6 000 innevånare har under flera år försökt finansiera sin verksamhet med bland annat en stor flyktingmottagning. Detta har lett till att denna lilla kommun i det inre av Kalmar Län fått stora problem med otrygghet och brottslighet som avslöjades i polisens senaste Trygghetsundersökning. Högsby kommun placerar sig i topp på flera områden och då innebär inte en topplacering något positivt utan tvärtom.


Här följer en lista på de kategorier som Högsby kommun toppar i Trygghetsundersökningen för Kalmar län.


Problem med nedskräpning

Problem med skadegörelse

Problem med berusade personer utomhus

Problem med narkotikapåverkade personer utomhus

Problem med bostäder som är tillhåll för alkoholister

Problem med bostäder som är tillhåll för narkotikamissbrukare

Problem med folk som bråkar och slåss utomhus

Problem med att kvinnor antastas

Utsatt för stöldbrott inom 12 månader

Oro att utsättas för inbrott i källare, förråd eller liknande

Rädd för speciella personer i egna bostadsområdet

Anser att polisen inte bryr sig om de lokala problemen

Total problembildOm jag vore ansvarig politiker i Högsby kommun skulle inte byggandet av nya lokaler till Migrationsverket ha största prioritet. Men det verkar som de styrande politikerna gett upp hoppet om att kunna rätta till dessa trygghetsproblem så att kommunen blir en attraktiv kommun att bo i igen. Utan nu handlar det tydligen bara om att få statsbidrag genom t.ex. flyktingmottagning för att hålla kommunens ekonomi flyttande utan att bry sig om de långsiktiga konsekvenserna.


Är Högsby kommun en förlorad kommun?


KORS I HIMLEN FÖR FLYGVAPNET


Utflykt till Öland.                                                 Foto Thoralf Alfsson

Efter en lång period med mycket jobb och mycket politik är det skönt att vara ledig några dagar. Idag har det varit en strålande dag med sol och inte en enda liten vindpust. Just en sådan dag passar utmärkt för en utflykt till Öland och en promenad längs Ölands långa östkust. En mycket avkopplande sysselsättning och oftast utan att möta en enda människa. Givetvis är både kameran och tubkikaren med om det skulle dyka upp något intressant att spana på.


Idag dök faktiskt något mycket sällsynt upp vid horisonten, nämligen två stycken Jas 39 Gripen. Något som snart kan betraktas som riktiga rariteter numera. Tydligen har flygvapnet några kronor kvar av årets anslag så att några piloter kunde få lite flygtid.JAS 39 GRIPEN över Öland idag.                Foto Thoralf Alfsson

För en tid sedan frågade jag min dotter om hon någon gång hade hört ett flygplan "gå genom ljudvallen"? Hon blev som ett stort frågetecken och förstod inte alls vad jag menade. Då insåg jag att dagens ungdomar nästan aldrig kan se Sveriges flygvapen öva som jag gjorde under min uppväxt. Även om jag växte upp i Södra Vi långt ifrån närmaste flygflottilj så var det ganska vanligt att man såg Draken och "flygande tunnan" träna och då och då också gå igenom ljudvallen så att fönsterrutorna skallrade.


Idag fick jag inte höra att någon av dessa gripenplan gick igenom ljudvallen men genom min tubkikare fick jag i varje fall se en riktigt fin flyguppvisning av dessa båda piloter ute över Östersjön innan det drog iväg ut mot Gotland.När man ser dessa flygplan agera i luften känns det skönt att vi inte är i krig med någon. Att bli attackerade på marken av dessa plan skulle kännas mycket skräckinjagande och man skulle känna sig helt maktlös. Därför är det obegripligt och fullständigt omöjligt att förstå hur dessa galningar i Hamas tänker när de avfyrar sina raketer mot Israel när det vet vad Israel har för resurser att slå tillbaka med. 


HAMAS SKÖNMÅLAS AV BAROMETERN

Det är med förundran jag läser en artikel på Barometerns ledarsida skriven av den politiske chefredaktören Per Dahl. I mina ögon framstår den som rena propagandan för terroristorganisationen Hamas eller vad sägs om följande.


"Israeliskt stridsflyg har sedan i lördags attackerat 230 mål i Gaza. Flera hundra dödades varav många civila. Israel genomförde på söndagen flera nya räder mot Gaza, bland annat mot tv-kanalen al-Aqsas huvudkvarter och en träningsanläggning för Hamas.

Hamas har svarat genom att skjuta raketer mot Israel. Ska det aldrig ta slut?"


Hamas har svarat genom att skjuta raketer mot Israel, vilken lögn!


Hamas har sedan den 19 december skjutit ca 400 raketer mot Israel eller om man använder Per Dahls formuleringar från artikeln skulle det kunna se ut som följande.

Hamas har under den senaste veckan attackerat 400 mål i Israel. Målen har uteslutande varit civila mål. Hamas utförde under söndagen mer än 80 nya raketattacker mot civila mål i Israel.


Per Dahl tycks inte vara medveten om att vapenvilan slutade den 19 december och sedan dess har Hamas skjutit ca 80 raketer/dygn mot Israel från Gazaremsan. Israel har varnat Hamas gång på gång för hårda konsekvenser om man inte upphör med raketbeskjutningen men utan effekt. Efter närmare en veckas raketbeskjutning agerar Israel och slår tillbaka hårt mot Hamasmål i Gazaremsan.


Ändå försöker Per Dahl skuldbelägga Israel för utvecklingen i Gaza. Verkligheten är ju den att det är Israel som svarar på Hamas raketbeskjutning. Frågan är om Per Dahl är fullkomligt desorienterad när det gäller omvärlden eller följer han bara den den pk-linje som härskar i media när det gäller Israel i det fantastiska landet Sverige.


Hamas raketbeskjutning av Israel omnämns i stort sett aldrig i media utan endast de handlingar som Israel begår och detta finner jag mycket märkligt. Det har stora likheter med den propaganda som krigförande länder sysslar med under konflikter mellan nationer. Att svensk press och media sysslar med den typen av missvisande rapportering finner jag mycket allvarligt i ett land som säger sig vara en av världens mest "perfekta" demokratier.


P.S.

Nu är det väl stor risk att mitt svar till Jonas Löhnn inte kommer att publiceras i Barometern vare sig på nätet eller i den tryckta upplagan men om så skulle vara fallet får mina läsare på bloggen ännu ett bevis på hur pk-media fungerar.


SINAIÖKNEN

Det var en del som tyckte att jag var tokig som ryckte in till FN-tjänstgöring direkt efter lumpen, 10 månader på I12 i Eksjö. Muck på fredagen och inryckning på måndagen i Strängnäs men jag ångrade aldrig en enda gång att jag tog chansen att göra FN-tjänst.

Jag hade redan när jag började min värnplikt en FN-tjänstgöring som mål och därmed så kämpade jag också för att få tillräckligt bra betyg för att bli antagen, vilket jag också blev.

Jag tjänstgjorde i bataljon 70M i Sinaiöknen från juni till december 1978.
Här är kartan över Swedbatts område som gränsade till Egypten i väster och Medelhavet i norr. Jag tillhörde 1:a kompaniet och vår grupp roterade mellan olika camper och positioner/checkpoints.Camp Sinai.                                                                             Foto Thoralf Alfsson


När vi anlände till Sinai strax före midsommar placerades min grupp på Camp Sinai och det blev några ganska behagliga veckor. Fördelen med att ligga på campen var att det fanns matsal och en mäss. Vi gjorde våra bevakningspass och andra sysslor men sedan kunde man koppla av i mässen med en pilsner och diverse spel eller bara läsa en bok.Jag läser av dagens temperatur, 43 grader i skuggan.


Hettan var förstår ganska jobbig men ändå inte så farlig som man skulle kunna tro när man tittade på termometern. Luften var relativt torr vilket gjorde att värmen ändå inte var så pressande men man vistades inte i solen i onödan mitt på dagen.

Kvällarna var däremot väldigt behagliga och nätterna var riktigt sköna då vi på campen hade stora tält som bostäder. Vi hade endast moskitnäten nerfällda på våra tält och vinden som drog genom tälten var bara varm och behaglig.Luftigt logement.                                             Foto Thoralf Alfsson

Livet uti på positionerna skiljde sig väldigt mycket ifrån livet på campen. Då fick vi ordna även med maten helt själva. Men i vår grupp erbjöd sig Larsson ganska tidigt att göra frukost och middag på kvällen i utbyte mot att slippa all bevakningstjänst vilket vi i gruppen köpte utan diskussioner. Larsson blev därmed lite som en mamma för oss.

De positioner vår grupp var placerad vid var 550, 552, 553 och 555.


Position 553.                                                                            Foto Thoralf Alfsson

Position 553 var lite speciell då den även var en checkpoint för trafik in och ur FN-zonen. Därför var vi alltid två grupper på den positionen, då alltid minst 3st var i tjänst.Beduinkvinnor i sina typiska kläder.                  Foto Thoralf Alfsson

Under dagtid var det tillåtet för befolkningen som bodde inne i FN-zonen att passera genom checkpointen och det hände alltid saker och ting. Där lärde jag mig att det inte gick att lita på en enda människa, lögner var något man fick höra under varje pass när vi kontrollerade fordonen och vilka varor de transporterade in i FN-zonen.Egyptiska checkpointen.                            Foto Thoralf Alfsson

På den egyptiska sidan vid position 553 fanns också en egyptisk checkpoint och vi hade lite utbyte med dem ibland. Vi spelade fotboll mot dem vid några tillfällen på vägen mellan våra checkpoints. Det gällde bara arr vara lite försiktig så att fotbollen inte hamnade uti i minfälten som låg på andra sidan taggtrådsstängslen.


Egypten - Sverige                                             Foto Thoralf Alfsson


Jag själv i bevakningstornet på position 553.


HAMAS HAR UPPNÅTT ETT DELMÅL

Jag kan bara konstatera att palestinska Hamas uppnått sitt mål att skruva upp våldet på Gazaremsan. Under den så kallade vapenvilan mellan 19 juni och 19 december avfyrades 271 missiler från Gazaremsan mot Israel.

När sedan vapenvilan gick ut trappade man upp raketattackerna mot Israel.  Givetvis var det ingen slump att man bara på julafton avfyrade 80 raketer mot Israel. Det var en mycket väl planerad attack som genomförts under hela julhelgen. Israel varnade gång på gång Hamas för vad som skulle komma om man fortsatte med sin beskjutning men Hamas lyssnade inte. Självklart har då Israel rätt att försvara sig mot dessa raketattacker.


När man sedan kan läsa att Egypten förstärkt sin säkerhet vid sin gräns mot Gaza så att ingen skall kunna fly in grannlandet Egypten och att Hamas hindrar skadade från att söka vård i Egypten så blir man förskräckt över den människosyn som dessa islamister står för.


STRAFFSPARK

Den 15 december var det kommunfullmäktigemöte i Kalmar och efter detta möte skickade jag in en insändare till Barometern, Östran och KLT. Den enda tidning som tagit in eller lovar ta in den är Kalmar Läns Tidning. Barometerns och Östrans insändarredaktioner vägrar uppenbarligen ta in mina insändare numera.


I ett sista försök skickade jag den även till Per Dahl, politisk chefredaktör på Barometern och han publicerade den på ledarsidan med sitt eget svar. Läs här.

Igår fick jag ett tips om att kommunalrådet Jonas Löhnn svarat på mitt "brev till ledarsidan" men det har ännu inte publicerats i den tryckta upplagan.


Jonas Löhnns svar består mest av pk-svammel men det ger mig möjlighet till en rad "straffsparkar" på Löhnn och det tackar jag för. Mitt svar kommer på bloggen och skickas till Barometern så fort Jonas Löhnns brev till ledarsidan publicerats i den tryckta upplagan.


Sedan kan jag bara hoppas på att Per Dahl har utrymme för mitt svar på ledarsidan ännu en gång. Men jag finner det mycket märkligt att det bedrivs en insändardebatt mellan två lokalpolitiker på ledarsidan och inte på insändarsidorna i Barometern. Tyvärr visar väl det bara på vilken linje som den nya insändarredaktören Maria Sjöström driver på Barometern.


När det gäller Östrans totalvägran att publicera mina insändare (det är inte den första) kan det bara summeras med ett ord, BEDRÖVLIGT!

Östran gör tydligen allt för att "skydda" vänstermajoriteten och läsarna från mina insändare. Den verklighet som jag förmedlar är tydligen "ohälsosam" för Östrans läsare.


NEIGHBOURHOOD WATCHTänk att inte någon nitisk pk-människa anmält tillverkaren av denna skylt för rasism.


Tänk att det tydligen finns behov av att upplysa om grannsamverkan på engelska "Neighbourhood Watch" i ett så litet samhälle som Södra Vi mitt i mörkaste Småland. Vid en promenad så räknade jag till inte mindre än 15 skyltar i bara två villaområden.

Det är inte utan att man börjar fundera på om det inte i vissa avseenden var bättre förr.


Undrar om tillverkaren även tillhandahåller skylten på andra språk?


BUDKAVLE FRÅN SDU

Hej kära partikamrater och sympatisörer!


Aktiviteten inom Sverigedemokratisk Ungdom (SDU) har ökat det senaste året, och kommer så fortsätta göra under 2009. Det är kul att vara med i SDU, det är lärorikt att vara med i SDU, det är coolt att vara med i SDU. Det är hos SDU framtidens politiker fostras. Du som är 80- eller 90-talist: gå med i SDU nu och var med och skriv historia!


Som en liten julklapp har SDU nu gjort medlemskapet gratis. Medlemskap tecknas på denna sida: http://sdungdom.se/medlem.php


Vi har som målsättning att nå 1000 medlemmar under 2009 vilket skulle ge oss ett rejält ekonomiskt tillskott i form av statsbidrag. Sprid detta mail vidare till alla svenskvänliga ungdomar ni känner!


--
Med vänliga hälsningar / Best regards

Erik Almqvist
Ordförande / Chairman
Sverigedemokratisk Ungdom


LÅG NIVÅ RYDSTRÖM

"Rydström: Du är skrämmande inskränkt. Och borde köra dina formuleringar genom ett rättstavningsprogram."


"Rydström: Haha, briljanta argument. Fortsätt du skriva, du står för dagens skratt."


"Rydström: Förresten måste jag säga att dina svar på vad som är "svenskt" och vad som inbegriper i begreppet verkligen var....uttömmande. Haha......."


"Rydström: Oj, nu skrev du lite väl snabbt. Och stavade som en kratta igen. Eller, det är kanske ditt normala tillstånd? Stackars dig. Du förstår väl att dina mejl till mig är så pass uselt skrivna att barn i förstaklass formulerar sig bättre? Fast hur skulle du kunna förstå något sådant? Det är för mycket begärt. Jag ska inte döma dig för hårt. Bara du tar din medicin blir allting bra."


Ovanstående är några av de svar Henrik Rydström gett i en mailkonversation med en påstod Sverigedemokrat. Hela konversationen finns på hans blogg.


Så här presenterar Rydström sig själv.

  

"Henrik Rydström

31 år, bördig från Blekinge, pappa till Tuva 3 år, fotbollsspelare, nöjesrecensent, skribent, lärare, lutheran, mystiker, ödmjuk besserwisser som försöker späka både kropp och själ."


Med ovanstående "CV" kan man faktiskt förvänta sig betydligt mer från Henrik Rydström än ovanstående bedrövliga svar där han trakasserar motparten å det gruvligaste.

Han framstår inte bättre än de vänsteranhängare som besöker min blogg titt som tätt.

Just det där med Haha..... är väldigt lika dessa personer och nu börjar jag faktiskt att undra om.........


Jag skrev en kommentar till detta inlägg på Rydströms blogg men det har uppenbarligen inte gått igenom Rydströms censur för det tycks vara som bortblåst eller om det försvann ut i den binära världsrymden, ditförpassat av Henrik Rydström. Trots att jag var kritisk till det språk och det sätt som denne Robert uttrycker sig på. Nu är jag så van vid detta att jag alltid sparar en kopia av mina kommentarer för att kunna visa/bevisa vad jag skrivit. Då jag faktiskt slutat lita på alla pk-människor inom media och myndigheter.


I min kommentar skrev jag bland annat följande.


Nu har vi dock bara Henrik Rydströms "ord" på att det är en Sverigedemokrat och kan vi lita på hans uppgifter.  Han kanske grundar detta på att denne Robert i sina mail sagt att han sympatiserar med sverigedemokraterna och därför är han också Sverigedemokrat enligt Henrik Rydström, vilket kan synas något märkligt i mina ögon.


En annan tanke kan ju också vara att Robert utger sig för att vara Sverigedemokrat och skriver dessa mail bara för att svärta ner oss äkta Sverigedemokrater.

Det har ju hänt tidigare. Jag hoppas att Henrik Rydström inte hittat på dessa mail tillsammans med någon sosse i Kalmar.


Kalmars socialdemokratiska kommunalråd Johan Persson har ju ett och annat tvivelaktigt försök att smutskasta politiska motståndare i bagaget innan han blev kommunalråd.

Detta kan ju säkert inspirera andra unga socialdemokrater till denna typ av försök till smutskastning. Jag vet i varje fall en mycket tänkbar person inom de socialdemokratiska ungdomsförbundet i Kalmar.


Jag skulle i varje fall inte bli förvånad om så vore fallet.

Men efter att jag läst Rydströms svar så har hans stjärna dalat än mer och man kan ju fråga sig hur lämplig han är som lärare för första klassare!

Den som undrar över detta med Johan Persson så har jag skrivit om det tidigare men vid det senaste kommunfullmäktigemötet fick jag höra en del historier från kristdemokraterna om hans "arbetsmetoder" som jag inte hört tidigare.


GOD JUL TILL ALLA MINA LÄSAREJag vill önska alla min läsare en riktigt god och traditionell jul även om snön "lyser" med sin frånvaro i Kalmar. Själv kommer jag åka upp till det lilla samhället Södra Vi (ca 10 km norr om Vimmerby) där mina föräldrar bor. Där firas en kristen jul med läsning av julevangeliet innan alla får sina julklappar och sedan avslutas julafton med midnattsmässan i Södra VI kyrka där min mor även sjunger i kyrkokören. Vid denna midnattsmässa brukar kyrkan vara fylld mer än till sista plats.


Om nu tomten läst min önskelista och jag varit en snäll pojke under året så kan det bli några annorlunda inlägg på min blogg under julhelgen. Den som läste mina fyra inlägg om Indien under påskhelgen kan kanske räkna ut vad som kommer. (alla fyra inläggen hittas under Mars 2008)


När jag letade runt bland mitt material inför detta blogginlägg hittade jag en del gamla godsaker. Detta skämtsamtal till Migrationsverket från något radioprogram har jag skrattat åt många gånger. Nu hade jag nästan glömt bort det. Efter lite letande på nätet hittade jag det även där men tydligen har inte så många hitttat det där för antalet som sett det var bara ca 380st. Säkert har många redan lyssnat på det då det säkert är ca 3 år gammalt men det är faktiskt lika roligt idag och kanske stämmer än mer med verkligheten idag.

"Jag vill bli utvisad"


Mina läsare har också skickat många julhälsningar och följande "mångkulturella julkort" var med i ett av dessa mail.GOD JUL!


"VI BEHÖVER FLER IDIOTER"

Det skulle vara väldigt enkelt att använda Henrik Rydströms egna ord från hans senaste inlägg på sin blogg med tanke på hans uttalande i Aftonbladet att "vi behöver fler idioter i laget". På sin blogg skrev Henrik följande.


"Ibland står saker bäst för sig själva. Man behöver liksom inte tillägga något. Man behöver inte säga något mer. Dumheten talar för sig själv."


Ja, du Henke, det är vad jag kallar ett riktigt självmål. Jag undrar vad hans lagkamrater tycker om hans nedvärderande synsätt på laget. I artikeln vill Henrik Rydström inte uttala sig om sin egen familjeproblematik med tanke på Ingelstens flytt till Holland.


Idag har jag ägnat en stund åt att läsa äldre inlägg på Henrik Rydströms blogg. Som ni säkert har läst så blev jag ganska upprörd över hans påhopp på Anders Johansson där han bland annat skrev "Det mångkulturella är alltid rätt". Frågan är om han lever som han lär..

"Nu är jag alltså tillbaka och hade inte Tobbe och hans gäng beställt en resa hit hade nog inte Tuva och jag hamnat just här. Men Thailand kändes för långt, Egypten för osäkert och kvar fanns Kanarieöarna."

Inte tror jag att Henrik Rydström tänker på att vädret skulle vara osäkert i Egypten. Nej, jag är övertygad om att han har helt andra tankar i huvudet och det rör sig säkert om sin dotters säkerhet i ett muslimskt land där religiösa fanatiker härjar och det har jag full förståelse för.


I ett annat inlägg skriver han att en bok om Stalin är beroendeframkallad.


"jag läste den smått beroendeframkallande boken om Stalins uppväxtår, skriven av den fantastiske Montefiore. Som också skrev om Stalin och hans hov och förutom med Peter Englund kan jag inte komma på någon annan historiker som skriver bättre än Montefiore. Filippa ville dock att jag skulle läsa ur Bamse för henne, men jag fintade snyggt och gled snabbt in på Stalin, men då gick hon."


Tänk om någon "kändis" skulle skriva att en bok om Hitler är beroendeframkallande. Hujedamej, vilket liv det skulle bli i media.

Det kanske är så att sosse-Lasse och kommunist-Jonny i Kalmar FF får sällskap av kommunist-Henke så småningom.


KRISTDEMOKRATERNA PK I KVADRATLennart Sacrédeus
inte välkommen på kristdemokraternas valsedel till EU-valet enligt valberedningen. Trots att Sacrédeus var den stora vinnaren i kristdemokraternas provval får han inte plats på den 50 namn långa listan. Hans EU-kritiska hållning och hans grundlägande kristna värderingar i kärnfrågorna gör att han tydligen är obekväm för partiledningen och partistyrelsen.


Partiledningen i kd bäddar därmed för partiets egen undergång genom att inte respektera sina medlemmars åsikter.

I dagens Studio ett spekulerades i om att ett utbrytarparti kommer att bildas och det skulle givetvis innebära att kd inte klarar riksdagsspärren på 4 procent. Det var i det närmaste pinsamt att höra Lennart Sjögrens försök att undvika att svara på varför Sacrédeus inte finns med bland de 50 namnen.

Anledningen är givetvis att även om han hamnar på plats 50 på valsedeln kan han kryssas fram till plats ett och den risken vill givetvis inte partiledningen med Göran Hägglund i spetsen ta.


I juli försökte Sverigedemokraterna värva Lennart Sacrédeus till sd:s valsedel i EU-valet men han tackade nej enligt tidningen Dagen.


"- Jag blev uppringd första fredagen i juli när jag var på semester i Berlin. Jag sa att jag är med i kristdemokraterna, att jag är med i vårt provval till EU-parlamentet, och att jag inte har några tankar på att vara någon annanstans, säger Sacrédeus till Dagens Nyheter."


Frågan är vad Lennart Sacrédeus skulle svara på samma fråga från SD idag?


Eller rättare sagt om kristdemokraternas partiledning står fast vid sitt beslut och spikar valberedningens förslag den 16 januari. Då tror jag inte det blir så svårt att övertala Lennart Sacrédeus om han vill vara med i EU-parlamentsvalet.


HENRIK RYDSTRÖM I OBALANS

Inom fotbollen brukar man prata om balansspelare men det är ingen roll för Henrik Rydström som tydligen är rejält ur balans. Hans fula påhopp på författaren Anders Johansson har väckt en mängd reaktioner, inte minst jag själv blev rent ut sagt väldigt upprörd. Kurt Lundgren har nu i flera dagar kritiskt granskat Henrik Rydström på sin blogg och det har varit en svidande kritik som Henrik Rydström haft svårt att bemöta. Idag gör han ett taffligt försök på sin blogg när han skriver följande


"Ibland står saker bäst för sig själva. Man behöver liksom inte tillägga något. Man behöver inte säga något mer. Dumheten talar för sig själv."


Sedan länkar han till Kurt Lundgrens blogg och givetvis tackar Kurt för alla nya läsare han får genom Henrik Rydström.


Idag fick vi dock svaret på varför Henrik Rydström är i obalans!


Patrick Ingelsten blir nämligen proffs i Heerenveen i Holland. Är Henrik Rydström avundssjuk? Ja, kanske det, men det är nog snarare en annan sjuka som han lider av.


Patrick Ingelsten la ju faktiskt beslag på Henrik Rydströms ex-sambo tidigare i år och blev därmed plastpappa till Rydströms dotter Tuva


Detta kan ju innebära att hans dotter kommer att flytta till Holland och det kan säkert få vilken pappa som helst att gå i spinn och tappa omdömet. Det kan ju också leda till att man tar ut sin ilska på andra i sin omgivning men det är ändå oförlåtligt av Henrik Rydström.


Lyssna på Rydström tidigare i fotbollskanalen.


MIGRATIONSVERKETS DUBBELSPELNyligen startade Migrationsverket ett nytt projekt för att försöka efterforska anhöriga till så kallade ensamkommande barn. Jag tror att många svenskar tror att dessa "barn" inte har några föräldrar eller anhöriga och den bilden har ju också pk-media också gjort mycket för att framhålla. Jag och andra inom SD har däremot försökt nå ut med budskapet att det handlar om så kallade ankarbarn som kommer till Sverige för få uppehållstillstånd. När väl uppehållstillstånd beviljas, simsalabim så finns det helt plötsligt en hel rad anhöriga. Givetvis är just detta planeringen, att föräldrar och andra anhöriga skall söka uppehållstillstånd som anhöriga i de allra flesta fall.
Nu startar Migrationsverket alltså ett projekt för att efterforska de ensamkommande barnens anhöriga. Detta framstår ju vid en första betraktelse som något vettigt, sedan är ju frågan vad Migrationsverket kommer att göra om anhöriga kan spåras i t.ex. Irak. Skall Sverige hämta de anhöriga eller kommer de skicka tillbaka det så kallade ensamkommande barnet.


MEN känner man till lite fakta angående dessa ensamkommande barn blir jag väldigt fundersam och undrar om Migrationsverket sysslar med något slags dubbelspel. När man skriver att det är förenat med stora svårigheter.

  

En siffra som du aldrig får se i svensk media är hur många föräldrar eller andra anhöriga som helt plötsligt uppstår från de "döda" så fort ett av dessa barn fått ett permanent uppehållstillstånd i Sverige.

Under 2007 ansökte inte mindre än 345 föräldrar till så kallade ensamkommande barn uppehållstillstånd i Sverige.


I år blir det givetvis även ett rekord i denna kategori. Hittills har inte mindre än 506 föräldrar sökt uppehållstillstånd och då har inte december räknats in.


Jag frågar mig vad detta projekt på Migrationsverket i verkligheten har för syfte. Säkraste sättet att hitta föräldrarna är att ge barnen uppehållstillstånd sedan kommer hela tjocka släkten som på beställning utan att Migrationsverket behöver driva ett kostsamt projekt som är förenat med så stora svårigheter.

Ingen kan väl förneka att det mer eller mindre alltid handlar om ankarbarn när man ser dessa siffror.


Invandrarservice i Kalmar vill inte svara på frågor på hur många av de ensamkommande barnen i Kalmar som fungerat som "ankarbarn".


NYTT SVENSKT REKORD I ANHÖRIGINVANDRING 2008

Återigen kommer ett rekord slås när det gäller invandringen till Sverige. Den som trodde att alliansregeringen skulle stämma i bäcken när det gäller invandringen har nu fått svart på vitt att så inte är fallet.

Det är väl i och för sig inte så underligt när alliansregeringen har som ett av sina mål i den "dolda" agendan är att skapa ett stort antal arbetssökande som gärna jobbar för löner långt under de svenska avtalen på arbetsmarknaden. Den nya lagen om arbetskraftsinvandring är ju en rejält steg mot att skapa kaos på den svenska arbetsmarknaden genom lönedumpningar med hjälp av utländsk arbetskraft.

Att LO inte reagerar kraftfullare är rent ut sagt rena katastrofen men det är kanske en följd av att man går i Mona Sahlins ledband och att både LO och SAP leds av två kvinnor. Lissabonfördraget godkännande borde ha lett till skarpa protester från LO men jag har knappast hört så mycket som en harkling från Vanja Lundby-Wedin.


Prognosen för anhöriginvandringen pekar på ca 33 000 personer under 2008 och det är givetvis nytt rekord. Hur regeringen och migrationsverket tänkt sig att dessa 33 000 människor skall kunna försörja sig i Sverige med sin i de flesta fall mycket bristfälliga utbildning är en gåta för mig. Det mest troliga är istället att vi fått ett stort antal nya stenkastande kulturberikare till Rosengård, Ronna, Hovsjö, Tensta, Rinkeby o.s.v.


I Danmark ser det helt annorlunda ut och prognosen pekar på lite drygt 3 000 personer som anhöriginvandring under 2008. I diagrammet kan var och en se hur utvecklingen gått helt åt olika håll sedan Dansk Folkeparti fick stort inflytande i Danmark.Källa Migrationsverket och Ny i Danmark.


Var och en kan nog räkna ut vad som kommer hända i Sverige och inte i Danmark under kommande år. Diagrammet borde få varje svensk politiker att reagera men så tycks inte vara fallet. 

De siffror som presenterats i media tidigare är att antalet asylsökande från Irak har minskat under 2008 och förväntas "bara" bli ca 6 000 personer under innevarande år och Tobias Billström har hävdat att antalet irakier som får asyl i Sverige är mindre under detta år är en sanning med modifikation.


Det media och migrationsministern Tobias Billström inte nämner något om är att ca 8 000 irakier fått uppehållstillstånd genom anhöriginvandring.

Till detta skall även närmare 3 500 somalier läggas till vilket kommer göra arbetsbördan för svenska skattebetalare allt tyngre.


Här kommer de ca 40 mest vanliga länderna bland anhöriginvandringen. Siffrorna gäller för perioden jan-nov.Källa Migrationsverket.

Länk, Länk Länk


HALAL ROSENGÅRD

Sista avsnittet av Halal-TV stoppas och ersätts av en debatt om varför programmet skapat sådana upprörda känslor framförallt inom bloggvärlden.

För det första är frågan väldigt korkad, vem som helst kan räkna ut det utom de ansvariga på SVT.


För det andra
skall det bli väldigt intressant att se vilka personer som SVT väljer ut att delta i denna debatt, Jimmie Åkesson anser jag vara ett självskrivet namn eftersom han medverkat i programmet.


För det tredje
och viktigaste. Varför stoppas det sista programmet i serien. Min personliga uppfattning är att det har att göra med programmets innehåll som kanske kommer att uppröra många och kan få bägaren att rinna över.

Enligt uppgifter i media skall det handla om kvinnors hälsa. Givetvis är det något som gått snett och gör att det sista programmet kan bli väl magstarkt för många och därmed gynna Sverigedemokraternas argument mot det mångkulturella samhället.


Men som Sverigedemokrat får man nog ändå vara tacksam för serien som utan tvivel lyft ögonlocken på en och annan människa om vad islam gör med människor och då framförallt kvinnor.


Men med följande medverkande lär det inte bli mycket till debatt på måndagkväll i SVT

"Medverkande gäster: Från Halal-TV: Cherin Awad, jurist, Dalia Azzam Kassem, läkarstuderande och Khadiga El khabiry, tandsköterska.

Devrim Mavi, chefredaktör Arena, Andreas Malm, författare, Ozan Sunar, f d programgengrechef SVT, Helena Benaouda, ordförande Sveriges muslimska råd, Shora Esmailian, redaktionssekreterare Arbetaren, Alf Linderman, religionssociolog och Robert Olsson, programbeställare SVT."Rosengård

  

"Vi måste bränna, polisen skall inte komma hit"

  

Vänsteraktivister stöder muslimerna enligt P1. Med andra ord frågar jag mig om Lars Ohly också stöder dessa kravaller.


Hör på dessa ligister som skyller på både det ena och det andra i Studio ett


På en direkt fråga varför ungdomar kommer till Rosengård svarar en kille i programmet att de vill ha roligt. Alltså tycker dessa invandrarungdomar att det är roligt att bränna ner andras egendom och kasta sten på polisen o.s.v.

Då vill jag föreslå svenska myndigheter att skicka tillbaka dessa ungdomar till de länder som de "flytt" från. Om jag inte har fått alldeles fullständigt om bakfoten har de eller deras föräldrar flytt från krig och elände men ändå tycker de att det är roligt med kravaller. Det är kanske det som är mångkultur.

I sina hemländer kan de säkert få det väldigt roligt om de vill och har dom tur så kanske de också hamnar i ett riktigt krig och då kan de få det riktigt roligt, en riktig orgie i förstörelse och "nöjen".

Jag blir så jävla upprörd när jag hör dessa "idioter" uttala sig! Än mer uppretad blir jag när jag tänker på att det finns pk-politiker som menar att dessa ungdomar är Sveriges framtid. Hur dum kan man vara?


Enligt P1 handlar det om en grupp hårdföra muslimer som blivit av med sin moské och dessa muslimer ligger bakom dessa kravaller. En grupp som utan att jag behöver använda ett större mått av fantasi står för införande av sharialagar i Rosengård och sedan Malmö och sedan .........

Svd

Henrik Rydström

  

Nu idiotförklarar denne allsvenska fotbollsspelare alla som kritiserat honom för hans mycket negativa blogginlägg om författaren Anders Johansson.  Jag är tydligen en av alla dessa personer som "krälar under stenarna".  Precis som jag skrev tidigare så är det ingen chans att Henrik Rydström skriver Sverigedemokraterna vid namn i sin blogg, det skulle nämligen vara ett stort nederlag för denne oikofob.

  

Nej, du Henrik Rydström jag tror du tappat många supportrar de senaste dagarna och fortsätter du så kommer det att bli fler.

  

Oikofoben Henrik Rydström anklagar indirekt svensk friidrottare och skidåkare för att dopa sig. Det är den enda slutsatsen som jag kan dra utav hans raljerande i detta ämne.


"Och så en sak till. Det finns en pompös självgodhet i det här landet där man tror sig stå över andra nationaliteter. Vi svenskar är ordentliga, vi svenskar är moraliska, vi svenskar dopar oss inte (och om en svensk friidrottare eller skidåkare gör häpnadsväckande framsteg beror det enbart på hård träningsdisciplin, medan andra länders skidåkare och friidrottare antagligen dopat sig)"


Grattis Henrik Rydström!


Jag undrar vad Henrik Rydström anser om dessa ljushuvuden som bränner upp allt i sin väg i Rosengård? Jag undrar hur han skall ursäkta detta beteende? Skall han också säga att det är ungdomer som kommer till Rosengård för att bråka och då beror det inte på problem i Rosengård. Men om dessa ungdomar nu kommer från någon annan invandrartätt stadsdel i Malmö eller från Landskrona är det då inte samma problematik?

Jag har väntat och väntat på att Kurt Lundgren skulle försvara sin vän Anders Johansson och idag kom det förväntade inlägget. Jag blev inte besviken över Kurts sågning av läraren och fotbollsspelaren Henrik Rydström eller vad sägs om följande stycke.

"Det oroar mig att han är lärare. Verkligen. Jag skulle inte vilja ha mitt barn i en klass där läraren talar om medmänniskor i insektstermer - nazisterna talade om människor i insektestermer - det slutade med Cyklon B - just mot insektsohyra, som judarna jämställdes med."

Läs hela Kurts inlägg.

Jag kan inte annat än instämma i det Kurt Lundgren skriver. Henrik Rydström iklädd munkjacka, palestinasjal och kängor skulle säkert känna sig hemma i kravallerna i Rosengård.


40 I TOPPLISTAN PÅ ASYLSÖKANDE

Så närmar vi oss då slutet på ännu ett år av massinvandring till Sverige. Även under 2008 kommer ett antal ny rekord att slås när det gäller asylsökande, anhöriginvandring och ensamkommande barn.


Nästa år kommer vi även få en helt ny lista att studera och det är förstås arbetskraftsinvandring. Skall bli riktigt intressant att se hur Migrationsverket kommer att presentera denna lista och vilka uppgifter som de finner "relevanta"


Jag har varit i kontakt med min "kontaktperson" på Migrationsverket för att få lite förhandsinformation. Givetvis har jag också fått lite statistik på sådant som inte Migrationsverket presenterar på sin hemsida eller som media gärna inte vill publicera.


Jag kommer att dela upp det på 3 olika inlägg enligt ovanstående fördelning. Idag tar vi det som är mest känt och det är asylsökande och deras nationallitet. I år förväntas antalet asylsökande stanna vid ca 24 000 personer och det är en nedgång i jämförelse med 2007 som var ett extremt år då Sverige var särklass världsbäst på asylsökande. Antalet asylsökande under 2008 kommer att ligga i samma nivå som 2006 men det placerar ändå Sverige som världens bästa land i asylsökande i förhållande till vår befolkning.


Det som skrämmer mig mest är från vilka länder dessa asylsökande kommer. Den som är intresserad kan räkna samman hur många länder i nedanstående lista som har islam som huvudsakliga religion.Antal asylsökande från respektive land.


HENRIK RYDSTRÖM TILL SAUDIARABIEN?

Det skulle säkert vara en nyttig erfarenhet för Henrik Rydström och kanske skulle ge honom en och annan tankeställare.


På sin blogg går Henrik Rydström till ett sanslöst angrepp på Kalmarförfattaren Anders Johansson och hans kritiska åsikter om massinvandringen. Nu hör det också till saken att Anders Johansson inte deltagit i denna debatt under flera år men ändå tycks Henrik Rydström ha ett ont öga mot Anders Johansson. Senast Anders Johansson var aktuell i invandrardebatten var när han talade valborgsmässoafton för kanske 3 år sedan. Han tog då upp fattigpensionärerna och undrade om det var rätt att det äldreförsörjningsstöd som utbetalas till invandrare var högre än till svenska fattigpensionärer. Henrik Rydström kanske förfasades över detta "rasistiska" ifrågasättande och har fortfarande inte glömt bort det.

Ett riktigt lågvattenmärke av Kalmar FF:s fotbollsspelare Henrik Rydström!

  

Läs Rydströms blogginlägg.
Henrik Rydström i mig vänder det sig tamefan i magen när jag läser om hedersmord, självmordsbombare och stening av kvinnor som blivit våldtagna och sedan till på köpet döms till stening genom de islamska sharialagarna men du kanske inte ser det som något PROBLEM, Henrik Rydström.

För du tycker ju att det är häftigt med mångkultur i alla dess former! Vad jag vet har alla tillgång till Kalmar som stad och dess kulturella begivenheter och vem som helst inom Norden kan flyyta till Kalmar utan byråkrati. Kalmar FF har väl inga regler som stoppar någon annan än möjligtvis huliganer från att besöka hemmamatcherna på Fredriksskans även om Nanne Bergstrand anser att det är en "djävla plats."

Är man så pk-indoktrinerad som tydligen socialdemokraten Henrik Rydström är har man tydligen svårt att hålla isär begreppen. Alla människors lika värde tycks enligt Rydström innebära att alla som vill skall, inte bara kunna bosätta sig i Kalmar utan kommunen och samhället skall försörja dem med bidrag när inga arbeten finns att tillgå.  Eller känner Rydström till tusentals arbetstillfällen som ingen annan känner till?
Har det gått Rydström förbi att det kinesiska företaget Fanerdun som lovade tusentals arbetstillfällen mer eller mindre är utkastade av Kalmar kommun.


"Det mångkulturella är ALLTID rätt. Ingen människa ska stängas ute på grund av sitt kön, sin sexualitet, sin bakgrund eller sin tro. Det är min grundsyn."

  

Så skriver Henrik Rydström på sin blogg men har han funderat på vad han i verkligheten menar med det han skriver. Han menar säkert gott med sin grundsyn men i den realitet som vi lever i är det fruktansvärt naivt att inte se vad religionen innebär och då speciellt vad islam innebär för freden på jorden. Har han aldrig hört talas om terrorattentaten i New York, Madrid, London, Bali och nu senaste i Bombay. Nej, du Henrik Rydström det mångkulturella är inte alltid rätt. Vill du skapa ett samhälle som är tryggt och säkert skall alla dela liknande värderingar och religion för annars uppstår motsättningar på ena eller andra sättet. Historian talar sitt tydliga språk.
Ett så homogent samhälle som möjligt är nog det som är den största garantin för ett tryggt och lugn samhälle. Och ett sådant samhälle fick du växa upp i, nere i Blekinge, där fanns inga Rosengård, Tensta, Ronna o.s.v. Idag ser det helt annorlunda ut och det kommer inte bli bättre, var så säker.


"Det mångkulturella i sig kan aldrig vara ett problem. Det är bara vår inställning till det som kan vara ett problem."

  

Maken till blåögdhet får man leta efter. Jag tror helt säkert att Henrik Rydström genom detta blogginlägg kvalificerat sig till en topplats på socialdemokraternas valsedel i kommunvalet i Kalmar 2010. I förra valet var ju Lasse Johansson ett stort dragplåster för socialdemokraterna han blev till och med personvald på sina meriter som fotbollsspelare, inte politiker och det kommer säkert även Henrik Rydström att klara av också.


"Jag tar ställning. Så in i helvete. Mot Anders Johansson mänskliga inskränkthet. "

  

Jag undrar om Henrik Rydström överhuvudtaget har träffat Anders Johansson eller om han dömer honom helt ohörd?

I vilket fall som helst är det verkligen ett riktigt lågvattenmärke från denne duktige fotbollsspelare och tyvärr har hans anseende dalat betänkligt i mina ögon.


Jag fick för några dagar sedan detta klipp från en hotellmapp i Saudiarabien som borde få Henrik Rydström att fundera över hur islam praktiseras i verkligheten. Missa inte nedersta raden!Ladies are not allowed!

Är det den kvinnosynen som du finner attraktiv i det islamistiska samhället Henrik Rydström? Eftersom du häcklar Anders Johanssons för hans kritik av islam.

Hur många muslimska länder brukar delta i mästerskap i damfotboll?
Det vet säkert besserwissern Henrik Rydström.

Just nu känns det väldigt bra att trycka på publicera knappen!


KRISTDEMOKRATERNA PÅ DEKIS

Opinionssiffrorna för Kristdemokraterna fortsätter att vara väldigt låga och vid flera tillfällen har de legat under riksdagsspärren. Men detta förvånar inte mig när partiet inte står upp för sina kärnfrågor utan istället böjer sig i fråga efter fråga. Kristdemokraterna med partiledaren Göran Hägglund tillhör flugviktsklassen i jämförelse med övriga partier i alliansen.

Min favorit partiledare för socialdemokraterna efter Göran Persson var Mona Sahlin. För med henne vid rodret blir det inte en liten grundstötning utan en katastrofal förlisning, för det så kallade arbetarpartiet och det kan till och med ske innan valet 2010. Vi kanske snart får lära oss ett nytt begrepp, Sahlineffekten!

När det gäller kristdemokraterna så gäller nästan samma sak: Göran Hägglund har inte klarat av att axla Alf Svenssons mantel som partiledare. Hans desperata angrepp på oss Sverigedemokrater i Almedalen som jag själv upplevde på plats var i princip ett angrepp på kristdemokraternas egen politik. Inom flera områden har Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna flera gemensamma nämnare, inte minst inom familjepolitiken. Göran Hägglunds tal i Almedalen har bäddat för den resan nedåt som mycket väl kan leda till att partiet får lämna riksdagen och ersättas av Sverigedemokraterna.


När man läser dagens debattartikel i SvD av Alf Svensson så förstår man varför inte Göran Hägglund klarar av att leda sitt parti. När Alf Svensson yttrar sig så är det ord och inga visor och jag tror att det är många Kristdemokrater som saknar sin gamla partiledare. Jag tror att det är fullständigt osannolikt att Göran Hägglund skulle uttrycka sig på det här sättet.


"Vad håller vi på med i vårt land? Har dumhetens fundamentalister, om de nu sitter i skolstyrelser eller i andra kulturvårdande sammanhang, för avsikt att göra barn och ungdomar urarva vår tradition och vår kultur?"


Dagens fråga i SvD ger även den ett klart besked om vad svenska folket anser om skolavslutningar i kyrkan.
I måndags tog även Per Dahl på Barometerns ledarsida upp kristdemokraternas kräftgång i opinionen med rubriken "Vart tog alla kristdemokrater vägen".


Befinner sig kristdemokraterna även i kris på det lokala planet i Kalmar? Ja, den frågan är givetvis berättigad. I kommunvalet fick partiet 4 mandat i kommunfullmäktige och enligt valmyndigheten var det följande personer som tog plats i november 2006.
Idag drygt 2 år efter deras tillträde har tre av dessa lämnat sitt förtroendeuppdrag i kommunfullmäktige. Ann-Mari Jeansson är den enda som återstår. Varför har 75 procent hoppat av sina uppdrag?
Hade det varit en Sverigedemokrat som hoppat hade det gett stora rubriker och hade det varit två Sverigedemokrater som hoppat av hade det varit på riksnyheterna. Och jag vill inte tänka på vilka rubriker det varit om tre Sverigedemokrater hoppat av men nu är det Kristdemokrater så då tar alla det med ro.


Självklart så måste jag spekulera i om det inte är Kristdemokraternas förändrade politik och att man övergett sina värderingar om kärnfamiljen och andra grundläggande kristna frågor som fått dessa personer att lämna sina förtroendeuppdrag. Både Lars Graaf och nu även Bent-Olof Roos har återgått till sina jobb som präster på heltid.


Frågan är hur partiet kommer klara sig på det lokala planet när den mycket sympatiske och trevlige Bengt-Olof Roos inte längre är frontfiguren i partiet. Han har nu ersatts av Monica Bengtsson som gruppledare och för alla som inte vet är det hon som inte kan sjunga Sveriges nationalsång på grund av texten "jag vill dö i Norden" som hon upplever nationalistiskt. I kommunfullmäktiges talarstol berättade hon under en debatt om flyktingmottagning att hon istället ändrar texten till "jag vill dö på jorden". Läs mitt gamla inlägg.

Eller varför inte läsa Kurt Lundgrens kommentar om samma händelse där han undrar om hon har alla hästar hemma.

Där har Kristdemokraterna fått något som kan bli riktigt besvärligt inför valet 2010 och vi Sverigedemokrater kommer givetvis att påminna väljarna om Monica Bengtssons problem med Sveriges nationalsång.


MILJÖPARTIET LITAR MER PÅ HALAL-TV ÄN SKL.

Kvällens kommunfullmäktigemöte utvecklade sig till ett maratonmöte precis som jag förutspått. Efter 6 timmars möte känner man sig ganska mör när man dessutom hade en full arbetsdag på jobbet innan man åkte till kommunfullmäktige.


Avtalen med kinesiska Fanerdun är nu uppsagda och nu är det dags att summera detta projekt och dra lärdom av detta luftslott. Tyvärr har inte vänstermajoriteten samma uppfattning i fullmäktige utan tycker att det räcker med att revisorerna gör sin sedvanliga granskning av kommunens verksamhet.

I mina inlägg i denna debatt pläderade jag för att en total kostnadssammanställning för alla kommunal kostnader skulle upprättas. Men givetvis var det ingen samtycke från någon annan ledamot.

I kommunens officiella dokument anger man intäkterna till ca 21 miljoner kronor och kostnaderna till ca 4,6 miljoner kronor. Med dessa siffror vill Johan Persson påskina att kinaprojektet ändå har varit en bra affär för Kalmar kommun.
När jag själv gör min kostnadssammanräkning kommer jag till något helt annat. För det första måste den hyresskuld om ca 6,4 miljoner kronor som Fanerdun har till det kommunala bolaget Industriparken AB räknas in i resultatet.


Sedan är det fullständigt fel att räkna 21 miljoner kronor i intäkter som en ren vinst. Självklart har ju kommunen sålt mark som hade ett bestämt värde och i detta fall har kommunen såld till ett pris under aktuellt marknadsvärde enligt kommunens markprislista. Jag gissar att marken egentligen sålts med en rejäl förlust och kanske så mycket som 15-20 miljoner kronor. Bara markområdet Tehuset 1 värderas idag till ca 39 miljoner kronor enligt 2007 års kommunala markpriser och såldes i så fall med över 30 miljoner i rabatt.


Sedan saknas en otroligt stor mängd poster i kommunens redovisning om 4,6 miljoner i kostnader.

Det som saknas är kostnader för markberedning, skogsavverkning och andra kostnader som belastat Gata-Park avdelningen. Samhällsbyggnadskontorets alla arbetstimmar med planer, bygglov o.s.v. Flera personer från samhällsbyggnadskontoret har även varit i Kina för att diskutera hotellet och bostädernas utformning.

Det finns en lång rad av tjänstemän och politiker som varit i Kina inom detta projekt. Det är möjligt att de externa kostnader som flygbiljetter och hotell finns med i ovanstående sammanställning men deras arbetstid finns däremot inte redovisad någonstans förutom en assistent Kommunen har även haft närmare 200 studiebesök och presentationer av projektet både i Kalmar och på andra orter vilket givetvis gett kostnader och tusentals arbetstimmar.

En intressant sak är att kommunen förde upp kostnaden för besöket av ostindiefararen Göteborg på Fanerdun och kinakontot. Denna kostnad hamnade på ca 250 000 kronor om jag inte minns helt fel.

Min egen gissning är att kommunen i själva verket haft kostnader på runt 20 miljoner kronor + förluster vid markförsäljningen.

Kostnaderna kommer givetvis inte vara slut. Kommunen kan bli tvungen att köpa tillbaka markområden och återställa detta till ett skick så att nya intressenter kan vilja köpa marken.

Artikel Barometern.

Rasism och främlingsfientlighet var även det uppe till debatt då majoriteten ville ansluta Kalmar till något som kallas "Europeiska koalitioner av städer mot rasism". Det är helt befängt att tro att dessa europeiska projekt har någon effekt utan det är bara ett antal tjänstemän som kan åka runt i Europa och berika sig själva. Min kollega i fullmäktige Lars Rosén uttryckte det mycket slående när han tyckte att socialdemokraterna borde ta detta i sitt eget ungdomsförbund först, med tanke på hur deras f.d. ordförande Anna Sjödin uttryckte sig om "svartskallar" innan man går ut i Europa.
 

Jag upplyste ledamöterna om hur socialdemokraterna i Borlänge behandlar svenskar och invandrare olika vid nyanställningar. Är det något som föder rasism och främlingsfientlighet så är det när alla inte behandlas lika. På detta fick jag givetvis inget svar från någon socialdemokrat.


Skattehöjningen på 40 öre ett faktum för Kalmars skattebetalare. Jag valde i debatten om kommunens ekonomi givetvis att ta upp kostnaderna för flyktingmottagningen i kommunen. Jag började med att presentera SKL:s (Sveriges Kommuner och Landsting) beräkningar om hur stor del av kommunernas kostnader som täcks av bidrag från staten enligt följande artikel.


Dagens Nyheter 2007-07-17

Om man omsätter dessa 22 procent i praktiken innebär det att 1 miljon i bidrag ger 4 miljoner i ökade kostnader för kommunen, 10 miljoner i bidrag ger 40 miljoner kronor i ökade kostnader.


Som räkneexempel för Kalmar använde jag hur mycket kommunen fått i bidrag för flyktingmottagningen de senaste 5 åren. Bidragen uppgår till lite drygt 70 miljoner kronor och med lite huvudräkning innebär det 280 miljoner i ökade kostnader för kommunen enligt SKL:s beräkningar. Eller samma summa som Kalmar kommun beräknas förlora i skatteintäkter under åren 2009-2011. Otroligt mycket pengar enligt kommunalrådet Bertil Dahl (v) när det gällde skatteintäkter men tydligen inte när det gällde flyktingmottagningen för det hade han ingen åsikt om.


Att denna fråga är tabubelagd märktes omgående för ingen ville ifrågasätta mina beräkningar men till slut kände sig nog kommunalrådet Jonas Löhnn (mp) tvungen att bemöta mig och tog Bromölla som ett exempel där kommunens beräkningar visar på ett plus på 1,5 miljoner kronor.

Jag frågade då Jonas Löhnn om miljöpartiet litar mer på siffror från Halal-TV än SKL:s beräkningar och att jag fann detta som mycket märkligt men att det kanske är en förklaring på miljöpartiets politik när det gäller flyktingmottagningen.


Jag visade också ett utdrag från Moderaternas framtidskonvent där följande uttrycktes i ett anförande om integration och invandring.Detta visar med all tydlighet att kommunerna får räkna med stora kostnader under många år för sitt flyktingmottagande.


Jag ställde frågan om Kalmar kommun för att reducera sina kostnader var beredd att säga upp dagens avtal med Migrationsverket om 175 flyktingar/år och återgå till det gamla avtalet som gällde fram till 2005 om 50 flyktingar/år men fick ingen som helst förståelse för mitt förslag från något av de övriga partierna i fullmäktige under den 3 timmar långa debatten om kommunens ekonomi.

Min slutsats av denna kväll är att alla de övriga sju partierna i fullmäktige gärna gör nedskärningar i den kommunala kärnverksamheterna som skola och äldreomsorg men vägrar att göra samma nedskärningar på den stora flyktingmottagningen i kommunen.

Jag får ändå vara nöjd med att kunna föra fram våra argument och beräkningar i denna församling även om ingen vågar ge sitt samtycke. Det kanske trots allt får någon av dessa ledamöter, press eller åhörare att börja fundera över dessa kostnader.

Artikel Barometern.

Kalmar läns Tidning


VARE SIG POLITIK ELLER INVANDRING

De senaste månaderna har varit mer än fyllda av arbete, möten och politik. Fritid har varit något som inte existerat under många veckor och det börjar också ta ut sin rätt. Jag känner mig väldigt sliten just nu. En veckas jobb till men sedan skall det bli skönt med lite ledigt över jul och nyår.

I morgon har vi ett späckat kommunfullmäktigemöte med flera stora frågor som en skattehöjning på 40 öre och uppsägning av alla avtal med det kinesiska företaget Fanerdun och mycket, mycket mer.Östra Öland söndagen den 14 december 2008.                        Foto Thoralf Alfsson

I helgen har jag varit en tur på Öland och laddat batterierna genom att få både motion och en stor portion frisk sjöluft. Öland är snöfritt och det gillar jag verkligen men för några veckor sedan var det faktiskt närmare 15-20 centimeter på norra Öland.

 Tubkikaren har varit med, även om jag inte är någon fågelskådare tycker jag det är rogivande att se vad man kan fånga in med tubkikaren. Första gången jag fick tillfälle att använda en tubkikare var det faktiskt lite som en ny värld som öppnade sig. Så det var naturligt att köpa en billig modell för mina små promenader i naturen.


Vid dagens utflykt var det mest spännande att jag fick se två havsörnar och man slås av hur stora de är när man jämför med andra fåglar i deras närhet. Tyvärr var avståndet lite för stort för min kamera för att jag skulle kunna få ett bra bildbevis. Vid en annan vinterpromenad lyckades jag dock fånga denna fasan som solade sig i den lågt stående vintersolen.Ölandsfasan en vinterdag                                                              Foto Thoralf Alfsson


Ett litet annorlunda inlägg på min blogg men jag tror att även vissa mina läsare och debattörer behöver att lugna ner sig och fundera på något annat.


Att Sifo gav Sverigedemokraterna sin högsta siffra (4,5 procent) någonsin i en opinionsundersökning i helgen känns väldigt bra och gör att man kan ta jul och nyårshelg med gott samvete och en stor portion av optimism inför framtiden och EU-parlamentsvalet.


LÖNSAMT MED SLÖJAFrågan är hur många muslimska kvinnor som nu börjar bära slöja i förhoppning om att utsättas för "diskriminering" av det svenska samhället.

Sverige har begåvats med en ny DO som ser diskriminering så fort en slöja kommer i vägen i något sammanhang.

Att en muslimsk gymnasieflicka tilldöms ett skadestånd på 100 000 kronor är absurt men det som är än värre är de följdverkningar detta får hos många företag.

Den som inbillar sig att detta leder till att den mångkulturella mångfalden ökar på våra arbetsplatser drar nog för snabba slutsatser. Jag tror att dessa skadestånd leder till att många arbetsgivare tar det väldigt försiktigt när man skall anställa nya medarbetare. Det blir än viktigare att ha ett stort kontaktnät.

Jag vet att på vissa arbetsplatser erbjuds anställda 10 000 kronor om man kan hitta bra medarbetare som företaget kan anställa. Självklart vill många människor tjäna 10 000 kronor bara genom att tipsa om bra och duktiga medarbetare. Inga platsannonser behövs och därmed kan ingen bli diskriminerad eller bortsållad. Inom offentliga verksamheter är det givetvis inte lika lätt att göra samma sak men jag är övertygad om att chefer även där har sina metoder för att hitta "rätt" personer att anställa på ett så smidigt sätt som möjligt. DO har med sina skadestånd skrämt det privata näringslivet till än mer sofistikerade lösningar vid anställningar.


En följd kan ju också bli att företag slutar at ta emot praktikanter då de kan drabbas av liknande problem och i värsta fall höga skadestånd när de försöker hjälpa skolorna med praktikplatser.


En person som jag däremot anser var berättigad till ett skadestånd är den 53-åringe Marino Bozic som satt häktad misstänkt för att planera ett terrorattentat vid kärnkraftverket i Simpevarp. Han hängdes ut och dömdes av tidningar och TV-kanaler. Sedan visade det sig att det bara var raklödder eller något liknande som gett utslag på mätutrustningen. Att det sedan visade sig att han hade ett digert brottsregister men ändå jobbade på ett kärnkraftverk är en helt annan historia.

Marion Bozic krävde sedan 10 000 kronor i skadestånd för att han suttit häktad och att han hängts ut i media men han fick inte ett enda öre. I det här fallet anser jag dock att ett mindre skadestånd är berättigat..


Att han förlorade jobbet på Simpevarp med tanke på hans brottsregister var däremot en självklarhet för mig. Att han överhuvudtaget kom in på den arbetsplatsen är helt obegripligt men det borde fungera som en tankeställare och väckarklocka på ansvariga myndigheter.

Att sitta oskyldigt häktad innebär inte något skadestånd men att inte få bära religösa attribut på en arbetsplats med tjänstekläder ger 100 000 kronor i skadestånd.


GUD ÄR INTE SOCIALDEMOKRATFrågan är om socialdemokraterna i Borlänge drabbats av fullständigt pk-hysteri när man vill införa bönerum på kommunala arbetsplatser. Givetvis handlar det om muslimfjäskande.


Kommunen vill se en ökad etnisk mångfald i sin verksamhet. Nu har man tagit fram ett förslag på riktlinjer som skall öka mångfalden och som en direkt följd av detta kommer den etniskt svenska befolkningen att diskrimineras.


" Man ska kunna be. Det ska finnas utrymme och rum för det. Ett fredat ställe, säger Ronny Beyer (s), personalutskottets ordförande."


Ett förslag är att det skall inrättas bönerum på arbetsplatser och att man skall kunna ta paus från sitt arbete för att be fem gånger om dagen.


"Anpassning av arbetsförhållanden kan innebära aktiva åtgärder inom exempelvis semester, annan ledighet, pauser, klädsel och mat på arbetet."Socialdemokraterna i Borlänge är tydligen sanna oikofober. Fortsätter man läsa artikeln i Dalarnas tidning blir det än värre.


"Det fastslås också att samtliga platsannonser ska innehålla följande text:


"Borlänge kommun värdesätter de kvaliteter som en etnisk och kulturell mångfald tillför arbetsplatsen. Vi ser gärna därför sökande som kan bidra till detta".


I riktlinjerna sägs också, att om det finns sökande med utomnordisk bakgrund som har lämplig kompetens, så ska dessa alltid kallas till intervju."


Alla med utomnordisk bakgrund skall alltså kallas till intervju men inte svenskar även om de har lämplig kompetens.

Är inte detta diskriminering så vet jag inte vad som kan kallas diskriminering. Jag hoppas någon i Borlänge överklagar detta beslut om det blir verklighet i Borlänge kommunfullmäktige.


"Det är en aktiv åtgärd. Så att man inte blir bortsållad, säger Ronny Beyer (s)."


Att svenskar blir bortsållade bekymrar tydligen inte socialdemokraterna i Dalarna. Tänk så ofta dessa socialdemokrater pratar om alla människors lika värde men dit hör tydligen inte svenskarna enligt socialdemokraterna.

Mona Sahlin har verkligen lyckats med att få sina förtroendevalda socialdemokrater att behandla svenskar på ett diskriminerande sätt.

Läs hela artikeln i Dalarnas Tidning.

Rubriken har jag lånat från en artikel i tidningen Dagen som också är läsvärd där kyrkan anklagas för att driva vänsterretorik av en moderat riksdagskvinna. Läs artikel.


SANSLÖSA DOMSKÄL AV LÄNSRÄTTENVår överklagan till Länsrätten i Kalmar län angående markreservationen till Fanerdun avslås av Länsrätten.


I och för sig är jag inte förvånad av beslutet som givetvis följer pk-linjen i samhället. Nej, det som förvånar mig är Länsrättens domskäl som får mig att ifrågasätta om de överhuvudtaget läst och förstått vår överklagan.


Vår överklagan gäller den markreservation som finns i avtalet och inget annat.

Men i domskälen skriver man bland annat följande.


"Det synes så att om Fanerdun inte utnyttjar markreservationen gör kommunen en mycket bra affär och har möjlighet att sälja Tehuset 1 med avsevärd vinst. Om Fanerdun utnyttjar markreservationen gör kommunen ingen förlust då den inom ett halvår får tillbaka den erlagda köpeskillingen."Nu är jag ingen jurist men jag anser att detta domskäl är fullständigt horribelt.

Länsrätten skall inte avgöra om detta är en bra eller dålig affär för kommunen utan om den markreservation som ges i avtalet följer de regler och lagar som finns. Detta struntar Länsrätten fullständigt i.


I sitt domskäl framgår det dock med all tydlighet att Länsrätten anser att det rätta värdet för marken är just 39 miljoner kronor hur man då kan komma till slutsatsen att kommunen inte gör en förlust om man säljer den för 6,6 miljoner kronor är för mig en fullständig gåta och ett sanslöst idiotiskt resonemang av dessa tre herrar i Länsrätten.


Domskälen avslutas med följande mening.


"I den speciella situation som råder anser Länsrätten att det inte går att påstå att kommunen bryter mot sina regler om tomtpris eller ger ett individuellt riktat stöd till en näringsidkare."

  

Länsrätten skall inte ta hänsyn till någon speciell situation utan enbart granska huruvida markreservationen följer kommunens regler och kommunallagen. Domskälen är fullständigt absurda och får mig verkligen att tvivla på kompetensen hos juristerna på Länsrätten i Kalmar län och rättsystemet i det här landet..


Nu vet väl alla att dessa jurister tittar på vem som överklagat innan de avgör varje ärende!

  

De som avgjorde detta ärende var.

  

Raimo Gustavsson, rådman

Styrbjörn Bjarke

Per-Gudmund Lindencrona


De två sista var även med och godkände kommunens ekonomiska stöd till Arenan i Kalmar.
 

Om kommunen inte river upp detta avtal vid måndagens kommunfullmäktige kommer jag utan tvekan överklaga detta beslut i Länsrätten


HOTELSER PÅ BLOGGEN

Den som läst mitt föregående inlägg kanske också sett att någon kommer med hotelser om att döda mig.
När argumenten tryter så tar man till denna typ argumentation för att få tyst på sina meningsmotståndare. Det visar bara på deras eget oförstånd, brist på demokratisyn och yttrandefrihet men som alla vet är det ju demokrati och yttrandefrihet inte en tradition hos kommunister. Det blir än mer tragiskt när dessa personer och organisationer demonstrerar mot t.ex. rasism för att sedan slänga plakaten och sedan praktisera de metoder som det påstår sig känna sådan avsmak för. Det är verkligen hyckleri!


Jag skulle givetvis kunna radera kommentaren och glömma alltihop men jag anser att det är min skyldighet att anmäla dessa hotelser. Den kan även få synas som ett lysande exempel på stenkastarvänsterns arbetsmetoder.

Polisen lyckades ju tidigare spåra upp en person som ofredad mig och han blev också fälld vid Kalmar tingsrätt. Personer som ägnar sig åt denna typ av hotelser skall veta att det automatiskt också leder till en polisanmälan.


Denna hotelse ser jag som en följd av min kritik på bloggen mot vänsterpartiet (kommunisterna) och dess stenkastarsvans som härjar runt både här och där.


På nätet finns ju diverse möjligheter att spåra IP-nummer och vid en sådan spårning fick jag följande resultat på det aktuella IP-numret.

Hur rätt och riktigt det är kan jag inte svara på men om det är riktigt är det ändå anmärkningsvärt att det kommer från en dator ansluten till Mönsterås kommun.
Nu skall det bli intressant att se om de lokala tidningarna uppmärksammar denna hotelse. När socialdemokraten Martin Andersson fick någon form av hotelser och anklagade sverigedemokraterna för dessa hotelser blev det stora rubriker i media. Nu gissar jag att det inte är lika intressant att skriva om detta.


BLIR ARENAN EN VERKLIGHET?Länsrätten i Kalmar län godkände Kalmar kommuns borgensåtagande på 100 miljoner kronor och det ekonomiska stödet på 29 miljoner i engångsstöd förutom det föreningsstöd på drygt 5 miljoner kronor/år till Kalmar FF.


Nu återstår det för Arenabolaget att klara av finansieringen med Swedbank och det är som jag förstår inte så säkert att man lyckas med i spåren av finanskrisen.

Vi får väl se hur lång tid det dröjer innan spaden åker i marken för detta bygge. Jag misstänker att det fortfarande kan dröja en tid.


STENKASTARVÄNSTERN IN I REGERINGEN

Detta kan vara ett faktum vid en seger för oppositionen vid riksdagsvalet 2010.


Mona Sahlin har visat prov på sin bristande kompetens och sin svaghet under de senaste veckorna då vänsterpartiet har tvingat in sig i detta valsamarbetet. Vänsterblocket kan nu bättre sammanfattas med kommunistblocket. Tydligen är det den vänstra flygeln inom socialdemokraterna som har makten och det bådar inte gott inför framtiden.

Jag ställer mig bara frågan vilket departement som Lars Ohly i så fall skall ta över.


Peter Erikssons uttalande i Agenda "att det enda parti som miljöpartiet inte kan tänka sig något samarbete med är Sverigedemokraterna" är ganska anmärkningsvärt och visar på den enorma vänstervridning som pågår inom miljöpartiet. Att partiet inte har några problem att samarbeta med kommunister som gång på gång ger uttryck för sin brist på att respektera demokratin är mycket häpnadsväckande och borde stämma till eftertanke hos mittenväljarna inför valet.


De senaste dagarna har vi sett fina exempel på hur stenkastarvänstern uppfattar demokratin i Grekland. Dessa personer kallar sig för anarkister när de är maskerade men så fort de är demaskerade är de inget annat än kommunister. Jag finner det mycket egendomligt att inte media ägnar tid och utrymme åt att avslöja detta hyckleri.

I Sverige såg vi ju flera exempel på detta i Malmö så sent som för bara några veckor sedan då Sverigedemokraternas ungdomsförbund försökte hålla torgmöten men som stenkastarvänstern omsatte till kravaller.


KOMMER ALLIANSEN STOPPA SKATTEHÖJNINGEN

Just nu är det politiska klimatet glödhett i Kalmar. Den politiska majoriteten bestående av socialdemokrater, vänsterpartister och miljöpartister har det hett om öronen.

Innan jul kommer en skattehöjning på 40 öre kanske vara ett faktum, Fanerdunavtalen vara uppsagda och utslag angående arenaprojektet i länsrätten.


Alliansen är ju totalt emot en skattehöjning 2009 och vill istället ha en utomstående konsult som granskar kommunens verksamhet. I mitt tycke en något feg attityd, jag anser att alliansen borde komma med en del skarpa förslag om besparingar. Nu har ju faktiskt alliansen en möjlighet att stoppa skattehöjningen genom att yrka på en återremiss i kommunfullmäktige. Vilket antagligen kommer att fördröja beslutet och vad detta innebär för skattemyndigheten om de inte får beslutet innan 1 januari är jag osäker på.


Frågan är om alliansen vågar yrka på en återremiss?


Fanerdunavtalen kommer att sägas upp eller kommer den nye kinesen att hosta upp pengar när han anländer till Kalmar på torsdag så att Johan Persson kan göra en ny kovändning innan måndagens kommunfullmäktige. Inget förvånar mig längre då styret i kommunen mer och mer framstår som en enmans show med Johan Persson i huvudrollen.


Den som tänker komma till kommunfullmäktige på Brofästet som åhörare på måndag får nog ta med sig både matsäck och sovsäck.


Vad kommer att hända om länsrätten imorgon inte avslår överklagan angående arenaprojektet? Kommer det vara knockout på Johan Persson som satsat så mycket prestige i detta projekt.

Kommer han i så fall kasta in handduken lagom till jul och komma tillbaka som rådgivare åt Mona Sahlin ;-)
Hon behöver säkert en kinaexpert till den röd-gröna röran.


Kommunen har sålt Tulluset och gjort en realisationsvinst om 11 miljoner kronor och det är ju positivt. Men det som inte är lika roligt är att man skriver ned värdet på Salvestaden med ca 9 miljoner kronor så där försvann den vinsten från Tullhuset. Slaveprojektet har kostat Kalmars skattebetalare ca 20 miljoner kronor.
Den skattehöjning som man vill genomföra kommer tillföra kommunen ca 42 miljoner kronor i ökade skatteintäkter under 2009 eller hälften av vad Salvestaden kostat som jämförelse. Om man sedan lägger till kostnaderna för Fanerdunprojektet så motsvarar det nästan hela skattehöjningen.

Det är bara att gratulera socialdemokraterna till deras "framgångar".


KOMMUNIST I GRANSKNINGSNÄMNDEN FRIADE GOMORRON SVERIGEJag var en av de sex personer som anmälde Gomorron Sveriges sändning den 18 juli till granskningsnämnden. Läs mitt inlägg från 19 juli.


Jag skrev då bland annat följande i mitt inlägg.


"Detta har SVT mage att kalla "Fri Television" i sin egen reklam!  Nog är den fri alltid, inga som helst regler gäller och inga krav ställs på de som sitter i morgonsoffan. Programledaren Elisif Elvinsdotter tycks även vara "insyltad" i denna förtalskampanj."


"Kommunisten America Vera-Zavala tillåts i programmet smutskasta sd med att påstå att sd sprider lögner utan att tala om vad det i så fall skulle vara. Programledaren Elisif Elvinsdotter har inte ens så mycket förstånd så att hon frågar vad det är för lögner utan ingriper inte. Birger Schlaug spinner vidare på detta och blir inte heller ifrågasatt när han påstår att sd sprider lögner på gator och torg."


Idag kom alltså granskningsnämndens beslut som friar programmet. Det är för mig en gåta att grn kan fria detta inslag. Läs hela beslutet här.


Det är dock två av ledamöterna i nämnden som inte är eniga utan anser att programledaren Elisif Elvinsdotter borde ha ifrågasatt kommunisten America Vera-Zavalas påståenden.Gomorron Sverige 18 juli.

"Ledamöterna Per Frankelius och Pia Brandelius var skiljaktiga. Enligt deras

mening borde beslutet under rubriken Granskningsnämndens bedömning ha

följande lydelse.

Granskningsnämnden konstaterar att de tre debattörerna i Nyhetspanelen var

tillfälliga medverkande som gav uttryck för sina personliga åsikter om

Sverigedemokraterna. Deras uttalanden strider inte i sig mot kraven på

opartiskhet och saklighet i Sveriges Televisions sändningstillstånd.

Granskningsnämnden anser dock att America Vera-Zavalas flera gånger

upprepade påståenden om att Sverigedemokraterna ljuger på något sätt borde

ha ifrågasatts av programledaren. Genom att någon balansering av dessa

uttalanden inte skedde strider inslaget mot kravet på opartiskhet."


Granskningsnämndens motivering att fria inslaget är ganska märklig men så blir det när man skall motivera något som uppenbarligen är fullständigt regelvidrigt mot reglerna om opartiskhet. Men en sak i motiveringen är ändå intressant och det är följande.


"Sveriges Television anser att inslaget inte strider mot kravet på opartiskhet

och anför följande. Gästerna i Nyhetspanelen är vana samhällsdebattörer, som

ofta har en bakgrund i olika politiska partier, men som också gjort sig kända

som fritänkare. Varje vecka väljer redaktionen ut en panel med

utgångspunkten att de tre deltagarna ska ha olika infallsvinklar på de aktuella

frågorna. Nyhetspanelen är alltså inte en fast panel, utan deltagarna och

sammansättningen skiftar."


Jag förväntar mig nu också att vi får se en samhällsdebattör I TV-soffan som har sina rötter i Sverigedemokraterna. Jag skulle vilja föreslå att SVT frågar Jan Milld om han inte skulle kunna tänka sig att sitta i denna soffa och kommentera stenkastarvänstern.

Det skulle jag se fram emot men tyvärr kommer det nog aldrig att hända i SVT:s Fria Television.


En sak som är mycket anmärkningsvärd är att en före detta kommunist sitter i granskningsnämnden, nämligen Annika Åhnberg. Självklart friar hon detta inslag i SVT.Frågan är om granskningsnämnden kan betraktas som opartisk med denna fd. kommunist som en av ledamöterna.


SOMALISK SHIGELLA

Idag har jag fått uppgifter från en tjänsteman på kommunen som bekräftar att det rör sig om Somalisk shigella som härjat på den mångkulturella förskolan Tingbydal i Smedby. Det är med andra ord barn och familjer från Somalia som är den troliga smittkällan.

Att de skulle röra sig om somaliska barn är givetvis inte relevant i svensk media. Däremot är det tydligen väldigt relevant om morötterna är svenskodlade. (Se mitt tidigare inlägg)

Även Barometern tycks anse att morötternas ursprung är mycket relevant. I självaverket är det ju hur dessa morötter hanterats efter skörd som är relevant. Är det t.ex. en smittad somalisk person som hanterat (plockning, tvättning,packning) av dessa morötter hos odlaren i Sverige så har ju faktiskt inte ursprunget någon betydelse.

Det är kanske inte är så förvånande att landstinget också tillhandahåller patientinformation om Shigella på somaliska trots att den knappast tillhör de vanliga tarminfektionerna i Sverige..Det som jag däremot tycker är mycket märkligt är att den hälsoundersökning som asylsökande borde genomgå är helt frivillig. Med andra ord kan dessa asylsökande föra in vilka sjukdomar som helst till Sverige utan någon som helst kontroll av svenska myndigheter. För att inte tala om aids eller könssjukdomar.

Ännu ett exempel på den mångkulturella berikning.

6 MÅNADER TILL EU-VALETIdag är det precis 6 månader till EU-parlamentsvalet som äger rum den 7 juni. Trots att Lissabonfördraget röstades igenom i Sveriges riksdag hoppas jag att det fortsätter att vara något som vi Sverigedemokrater kommer att fortsätta att påminna det svenska folket om dess konsekvenser för vårt självbestämmande.


Min förhoppning är att valet skall bli en rejäl framgång för Sverigedemokraterna och att vi därmed tar minst en av platserna till parlamentet . Det skulle i så fall bli ett mycket fint avstamp mot kyrkovalet och kommande riksdagsval 2010.


Sverigedemokraternas EU-valplattform är mer eller mindre spikad och grundar sig på följande 10 huvudpunkter.


  • Sverige ut ur EU!
  • Stoppa Lissabonfördraget!
  • Samarbete - JA! Union - NEJ!
  • Försvara den svenska modellen, nej till lönedumpning.
  • En ansvarsfull invandringspolitik.
  • Nej till Turkiet i EU!
  • Nej till en EU-armé!
  • Stärkt gränsskydd!
  • Behåll den svenska kronan!
  • Svenska naturresurser är svenska!

  

För mig är dessa punkter väldigt naturliga och självklara men det är det tydligen inte för Sveriges riksdagspartier som vill ge bort både vårt självbestämmande och vår självständighet.


2009 beräknas Sveriges avgift till EU vara närmare 20 miljarder kronor. Det innebär att landets 290 kommuner i genomsnitt betalar närmare 70 miljoner var. Eller att varje svensk, stor som liten, betalar ca 2 200 kronor/år för att vara med i EU.

Kalmar kommun skulle säkert behöva dessa pengar för att undvika en skattehöjning på 40 öre som kommer att drabba alla skattebetalare under 2009.


SHIGELLA

En allvarlig och mycket smittsam tarmsjukdom härjar på en förskola i Kalmar skriver Östran idag.
Enligt sjukdomsupplysningar är det allra vanligast att människor smittas av shigalla utomlands. Det är säkert ingen tillfällighet att detta inträffar på förskolan Tingbydal i det mångkulturella Smedby.Kalmar kommun presenterar förskolan som just mångkulturell.


En liten märklig detalj är det Östran avslutar sin artikel med.


"De flesta fall av shigella är importfall. I höstas var det ett utbrott i Stockholm då ett stort antal personer insjuknade efter en middag på Företagarnas hus. Där tror man att orsaken var morötter, odlade i Sverige."


Först skriver man att det flesta fall är importfall men sedan nämner man ett annat fall där det om jag inte minns fel misstänktes att någon förgiftat maten.


Tydligen tror man nu att orsaken var morötter. Sedan tillägger man att morötterna var "odlade i Sverige". Varför?

Hur många tror att man skrivit något om morötternas ursprung om de varit importerade.

Varför nämner inte tidningen något om nationalitet på de personer som smittats på förskolan. I några fall handlar ju det tydligen om flera i samma familj. Hade det varit svenska barn och familjer hade vi säkert kunna läsa detta i tidningen men nu handlar det med stor sannolikhet om invandrarfamiljer och då är det tabu att ta upp nationalitet i den pk-korrekta mediavärlden.


När det gäller morötter är det ok med ursprung men några andra rötter får inte anges i media.


MARIA ABRAHAMSSON PÅ LILLA PUBEN


Maria Abrahamsson.             Foto Thoralf Alfsson

Efter ännu en tuff arbetsvecka på Gotland kom jag hem till Kalmar vid 21-tiden. Efter en snabb koll av posten tog jag en sväng till Lilla Puben. Strax innan jag var på väg att gå hem kom ett känt ansikte in på puben, nämligen Maria Abrahamsson från SvD och även känd från SVT:s nyhetspanel i Gomorron Sverige. Maria är bördig från Kalmar och jag har sett henne på Lilla Puben tidigare men det var för några år sedan.


Givetvis tog jag chansen att hälsa och frågade henne om vad hon ansåg om Sverigedemokraterna. Givetvis fick jag ett svar som var pk-korrekt och att hon helst inte ville se oss ta plats i beslutande församlingar.

När jag sedan också berättade att jag var Sverigedemokrat och sitter i kommunfullmäktige i Kalmar blev hon faktiskt lite intresserad och ställde en rad frågor om SD. T.ex. om hur våra medlemmar ser ut enligt min erfarenhet. När jag nämnde att vi har många medlemmar som är lärare blev hon förvånad. Tyvärr är det så att flera av dessa lärare inte vågar vara aktiva Sverigedemokrater då det kan leda till problem på deras arbetsplatser.

Sedan kom givetvis Fanerdun och Kinaprojektet upp till diskussion och jag fick möjligheten att berätta om vår syn på projektet och vilka kostnader som kommunen haft och kan komma att få.


Jag hoppas att hon fick med sig en något annorlunda och bättre bild av oss Sverigedemokrater än den bild som media hela tiden klistrar på oss Sverigedemokrater. Jag hade gärna avsatt hela kvällen för att diskutera media och politik med henne men jag är ändå glad för det samtalet som vi fick.


SVENSKA KYRKAN ANSTÄLLER MUSLIM

Umeå stadsförsamling söker en aktiv troende muslim för anställning av Svenska kyrkan i Umeå. Om detta skriver prästen Dag Sandahl på sin blogg i Östran.


"Den kyrkligt anställda muslimen, som alltså ska vara troende, ska tillsammans med en pedagog och en präst möta elever i årskurs 7 för att visa på möjligheter att leva tillsammans i fred och frid, oavsett religion, kultur och etnicitet."


Tydligen har den process som pågått i Umeå där en moské inom kort skall byggas skapat stora motsättningar mellan kristna och muslimer så att Svenska kyrkan tar på sig ansvaret för att vissa på "möjligheterna att leva tillsammans i fred och frid".

Hyckleriet inom Svenska kyrkan har tydligen inga gränser. Runt om i världen trakasseras kristna i länder där muslimer och islam är i majoritet. Kyrkor bränns och skövlas! Men i Sverige anställer Svenska kyrkan muslimer för att upprätthålla en falsk bild av den verklighet som råder.

Jag undrar i mitt stilla sinne vad alla kristna som flytt från t.ex. Iran och Irak just på grund av dessa muslimska fundamentalister tycker om Svenska kyrkans agerande. Jag har träffat flera av dessa då vi har några som är medlemmar i partiet på lokal nivå och de är de mest kritiska av islam som du kan träffa. Och det har de säkert mycket goda grunder till sin mycket negativa hållning.


Nu borde det dock vara omöjligt för Svenska kyrkan att anställa en muslim med tanke på att kristna betecknas som "otrogna hundar" bland troende muslimer. Och att kristna antingen skall konvertera eller dödas. Att en troende muslim skulle kunna tänka sig vara anställd borde därmed vara uteslutet. Men svenska staten och arbetsförmedlingen kan säkert ordna det med någon form av projektanställning eller instegsjobb.

Snart har vi säkert också imamer i Svenska kyrkan.


Är detta månne Svenska kyrkans sätt att bemöta flykten av medlemmar från Svenska kyrkan. Med tanke på att det finns ca 500 000 muslimer så kan det bli många nya skattekronor till kyrkan. För mig blir det dock ännu ett starkt skäl att lämna Svenska kyrkan då man för varje dag bara mer och mer förlorar tron på kyrkan och dess ledare.

Läste förresten nyligen att Michael Jacksson konverterat till islam. Han har ändrat sitt förnamn till Mikaeel efter en av Allahs änglar. Undrar hur många fruar han planerar för?


SENT SKALL SYNDAREN VAKNA.

Det satt långt inne men efter de senaste turerna med kinesiska Fanerdun och inte minst Sverigedemokraternas överklagan till Länsrätten angående den senaste markreservationen har även socialdemokraterna med kommunalrådet Johan Persson i spetsen insett att Mr Luo och Fanerdun är en bluff.
Johan Persson har in i det längsta vägrat att se de signaler om att Mr Luo och Fanerdun bara är ett luftslott. Ett luftslott som socialdemokraterna utnyttjade under valrörelsen 2006 utan så mycket som en enda liten kontroll av det kinesiska företaget. Man brukar tala om att vara blåögd men i det här fallet handlade det verkligen om "rödögda" socialdemokrater men det var ju kanske inte så underligt när man hade röda Kina på entrétrappan.


"Kalmar full fart framåt" och "Det går bra för Kalmar" var två slogans som socialdemokraterna använde i valrörelsen. Denna vecka har vi fått det verkliga resultatet av dessa lögner. En skattehöjning på 40 öre och att kommunen säger upp alla avtal med kinesiska Fanerdun.


Den 5 april i år hade Barometern en artikel där man ställt 5 frågor till alla partier. Det kan kanske idag med facit i hand vara intressant att se vad Johan Persson svarade och vad jag själv svarade för Sverigedemokraternas del.
Enligt Barometerns nätupplaga skall även det avtal om byte av mark mot hyresskuld och en ny markreservation som beslutades i kommunfullmäktige den 27 oktober rivas upp. Sverigedemokraterna var det enda parti som sa nej till detta avtal och reserverade sig mot detta beslut (Protokoll $ 165) Det skall bli mycket intressant att se hur många av de 7 "systerpartierna" som stödjer att riva upp avtalet bara några veckor efter sitt eget beslut, kan bli ett riktigt roligt kommunfullmäktige den 15 december.

Med anledning av detta beslut lämnade vi in en överklagan till Länsrätten i Kalmar där vi överklagade markreservationen. I och med Johan Perssons kovändning angående detta beslut kommer vår överklagan inte prövas av Länsrätten och det kan vara en av orsakerna till denna kovändning av Johan Persson. Att vi Sverigedemokrater hade haft stora möjligheter att få rätt i Länsrätten är jag fullständigt övertygad om och det kanske även kommunens jurister insett och den risken vill man inte ta i kommunledningen.

Det skall bli väldigt intressant att se om Sverigedemokraternas överklagan nämns i morgondagens tidningsartiklar om Kommunens skilsmässa med Fanerdun.


EURON INGET ATT LUTA SIG EMOTJag är ingen vän av euron och jag har reagerat emot att det höjts röster för euron i spåren av finanskrisen. En något svagare krona gynnar ju bara de flesta svenska företag. Idag fick jag ett tips om en artikel som just tog upp detta ämne och efter att jag själv läst den anser jag att fler skall få möjligheten att läsa om de "kacklande euroivrande hönsen".


"Allt fler röster börjar höjas för en svensk euroanslutning. Lyssna inte på detta kackel. Låt kronan flyta. För mycket talar för att kreditkrisen snart är en statsfinansiell kris inte minst inom en handfull vacklande euroländer.


Kreditkrisen har fått de euroivrande hönsen att klättra ner från sina sovpinnar uppe på den ekonomiska läktaren. Med stirrig blick börjar de kackla om "den svaga kronans skvalpande" och den politiska "beslutskraften" hos euroländerna i samband med utformande av statliga bankgarantierna med mera. Allt talar för en euroanslutning enligt dessa.


Det är heller inte
vilka höns som helst som har börjat yra utan riktiga ledarhöns på de två största dagliga nyhets- och industritidningarna. Även EU-ministrar, utrikesminstrar, hallänningar, européer och tennsoldater faller in i kacklandet.


Men tvärtemot
vad dessa "Ankschluss"-anhängare kacklar om så är den flytande och i dagsläget relativt svaga kronan är en av de bästa medicinerna som svensk ekonomi kan få i den rådande krisen. Dessutom är eurons stabilitet i stora drag en illusion som döljer de mycket stora spänningar som finns i detta ekonomiska fackverk."

Läs hela artikeln "Lyssna inte på kacklet om en svensk euroanslutning".


MODERATERNA SATSAR PÅ ARBETSKRAFTINVANDRING I LÅGKONJUNKTUREN


Arbetskraftinvandring till Sverige!

Tobias Billström var nyligen i Indien för att marknadsföra Sverige och att vi har behov av mer arbetskraftinvandring. Jag har inte sett några uppgifter om detta i rapporteringen från moderaternas framtidskonvent och antagligen fick detta förslag ingen framskjuten plats på konventet. Men det nämns ändå under det anförande om integration som hölls under konventet.Uttalade om integration på moderaternas framtidskonvent 28 november 2008.

Moderaterna kanske även kunde erbjuda "nycklar som gör livet framgångsrikt" till alla svenskar som har det kärvt och är arbetslösa eller har ett varsel hängande på sina axlar. Jag blir uppriktigt sagt riktigt förbannad när jag läser dessa uttalande från moderaternas framtidskonvent. I vilken värd lever dessa pk-moderater?

Den så kallade arbetslinjen tycks även innefatta att vi skall ge arbete åt människor från alla världens hörn. Moderaterna tycks heller inte ha uppmärksammat den varselvåg som sköljer fram över landet. Man undrar i sitt stilla sinne om inte Reinfeldt och Co fått storhetsvansinne.


Enligt min mening finns det tillräckligt med arbetskraft inom vårt lands gränser och det gäller bara att utbildningen är tillräckligt framsynt så att utbud och efterfrågan matchar varandra. Sedan kan det givetvis alltid finnas behov inom vissa specialkompetenser. Som t.ex. raketforskare ;-) eller fotbollsproffs. Brassarna i Kalmar FF har skött sig väldigt bra och det vill jag se fler av i framtiden. I dessa fall handlar det om personer som handplockas för sina specialistkunskaper och skicklighet och det jämställer jag inte med den arbetskraftsinvandring som moderaterna förespråkar.


I mitt arbete har jag kommit i kontakt med flera projekt de senaste månaderna där utländsk arbetskraft använts. I två av de fall jag känner till har företagen använt svetsare och mekaniker från Polen. Enligt flera samstämmiga uppgifter jobbar dessa polacker för en månadslön om 9 000 kronor/månad.
Är detta lönedumpning? Ja, självklart är det så. Denna typ av arbetskraftinvandring slår utan tvivel undan fötterna på svenska företag och svenska arbetare som förlorar sina arbeten men det tycks inte Reinfeldt & Co ha någon förståelse för. Istället åker Migrationsministern Tobias Billström till Indien och värvar mer billig arbetskraft.  Rena dårskapen! 


Moderaternas politik är absurd och allt annat än konsekvent.


HÖJD SKATT FÖR ATT BEHÅLLA FLYKTINGMOTTAGNINGEN


Skattehöjare Bertil Dahl              Foto Thoralf Alfsson

Så fick då vänsterpartiets kommunalråd Bertil Dahl sin vilja igenom om en skattehöjning på 40 öre i Kalmar. Han har pläderat för detta under en lång tid.


Det känns skönt att vi Sverigedemokrater sa nej till borgen på 100 miljoner kronor för ett arenabygge i Kalmar. En av anledningarna till denna skattehöjning är otvivelaktigt beslutet om en ny fotbollsarena.


SKL har tidigare granskat Kalmar kommun och funnit att inom flera områden har kommunen högre kostnader än jämförelsebara kommuner. Majoritetsstyret i Kalmar, s+vp+mp har dock inte riktigt förstått innebörden i SKL-rapporten utan fortsatt som det regnar med högt flygande planer som Fanerdun och WTC istället för att konkurrensutsätta de kommunala verksamheterna från t.ex. privata entreprenörer.


Nu kommer istället den beska medicin som vi Sverigedemokrater varnat för under lång tid. När konjunkturen viker klara inte samhället av belastning från den sanslösa flyktingmottagningen som pk-etablissemanget ägnat sig åt under flera decennier. I Kalmar är det redan känt att socialförvaltningen har rejält ökade utgifter för försörjningsstöd och förvaltningen får nu extra pengar.


Man behöver inte vara raketforskare för att kunna räkna ut den effekten när man tar emot ca 200 flyktingar varje år från i huvudsak Irak, Somalia och Afghanistan. Enligt uppgift från Invandrarservice kommer ca 60 procent från Irak under 2008. Givetvis har dessa så kallade flyktingar mycket små möjligheter att kunna försörja sig själva under överskådlig framtid.

Enligt moderaternas framtidskonvent tar det ca 7 år i genomsnitt för en manlig "flykting" att komma in på arbetsmarknaden och klara sin egen försörjning och bli skattebetalare. För kvinnor är tiden mer än 10 år som genomsnitt innan de förvärvsarbetar. Under alla dessa år är det givetvis kommunerna som får försörja dessa människor.

Källa till ovanstående är Ulf Kristerssons anförande om integration på moderaternas nyligen genomförda framtidskonvent den 28 november då han sa följande i sitt tal.

"Flyktingmottagningen, introduktionen till Sverige och Svenska-för-invandrare fungerar så illa att det i genomsnitt tar sju år att få ett arbete i Sverige. För kvinnor mer än tio år. Många kommer aldrig in på svensk arbetsmarknad utan blir år efter år beroende av bidrag."


Kommunerna lurar givetvis sig själva när det skriver avtal med Migrationsverket om flyktingmottagning och stirrar sig blinda på statens stora bidrag.
Men det är som att kissa i byxorna, det blir först varmt och gott sedan blir det inte lika trevligt.


Idag är det mängder av kommuner som har kommit till det läget att man inte längre får några statsbidrag längre utan helt och hållet måste klara dessa flyktingkostnader på egen hand. Följden blir givetvis att andra verksamheter får känna på besparingar och till slut kommer det skattehöjningar som grädde på moset.


Sveriges Kommuner och Landsting gjorde för några år sedan en utredning som visade att statens bidrag för flyktingmottagningen bara täckta ca 22 procent av kommunernas kostnader (Dagens Nyheter). Denna rapport stoppades kvickt ner i nedersta byrålådan när t.ex. vi Sverigedemokraterna började använda dessa siffror i vår kritik mot den sanslösa svenska flyktingmottagningen. Nu skall jag givetvis påminna Johan Persson om denna rapport och ställa frågor om detta vid nästa kommunfullmäktigemöte den 15 december.


Jag har tidigare presenterat uppgifter om hur fördelningen av försörjningsstödet ser ut mellan svenskar och utrikes födda i Kalmar och det är nog hög tid att påminna om detta nu när vänsterstyret ger Kalmar kommuns innevånare en så fin julklapp.Som det framgår av ovanstående diagram har under de senaste åren utbetalningen av försörjningsstöd till personer födda i Sverige minskat från ca 28 miljoner kronor till ca 21 miljoner kronor. Medan det för utrikes födda ökat från ca 22miljoner kronor till närmare 30 miljoner kronor under samma period. Detta har givetvis att göra med den flyktingmottagning som ökat i Kalmar kommun de senaste åren.


Ovanstående visar hur sanslöst stor skillnaden är när det gäller gifta/sammanboende i Kalmar kommun. Till personer födda i Sverige betalas det knappt ut 1 miljon kronor i försörjningsstöd under 2007 medan det till utrikes födda betalades ut inte mindre än ca 15 miljoner kronor. Då skall alla läsare komma ihåg att utrikes födda utgör endast ca 8,5 procent av befolkningen i Kalmar kommun.
Detta är skrämmande siffror som hela kommunledning och pk-etablissemanget fullständigt blundar för.

Jag är också lika övertygad om att man kommer fortsätta att blunda för detta. Det mest naturliga borde vara att säga upp avtalet med migrationsverket och minska kraftigt på flyktingmottagningen i den rådande situationen. Men det lär vi aldrig får se då det kan tolkas som en eftergift till Sverigedemokraterna i Kalmar.

Kom nu också ihåg att detta inte är den enda kostnaden för flyktingmottagningen i kommunen till det skall läggas en hel mängd andra kostnader inom t.ex. skolan, vården och omsorgen.


VAD SKER I SVENSKA MOSKÉER?


Predikas samma budskap i svenska moskéer?


Den frågan är i allra högsta grad berättigad och det är en fråga som alla svenskar behöver ta sig en mycket allvarlig fundering över oavsett om man är religiös eller ateist.


Det finns ett otal exempel på hur dessa extrema åsikter sprids i moskéer i västvärlden och det innefattar givetvis även svenska moskéer. Det går inte många veckor emellan de tillfällen då "svenskar" är inblandade i någon form av terrorverksamhet. I de flesta fall finns också kopplingar till någon moské i Sverige.
Så var fallet med den "svensk" (Moummou) som dödades i Mosul i Irak av USA-soldater under en operation. Han hade varit verksam i moskén på Brandbergen i Stockholm. Läs mer om Moummou på Fria NyheterKalla fakta redovisade nyligen en del av dessa fakta i ett försök att göra en snyfthistoria om den "svensk-marockan" vid namn Abderazzak som utvisades till Marocko och nu sitter i fängelse. Den före detta miljöpartisten Gustav Fridolin hade gjort reportaget som givetvis saknade alla de kritiska frågorna om denne persons alla olika identiteter och göromål. Unge Gustav Fridolin tycks svälja alla lögner som en liten fågelunge och det är patetiskt att se hans försök att vara dessa falska personer till lags.


De personer som intervjuades i Brandbergen moskéen ville inte visa sina ansikten och bara det visar ju att de inte har rent mjöl i påsen och deras USA-hat lyser igenom.Dessa herrar från Brandbergen satt mest och drog i skägget.

Moskéer i Sverige ingår med stor säkerhet i verksamhet som har anknytningar till terrorverksamhet om det så bara är att samla in pengar som finansierar terrordåd. När till och med förskolor används för att "mjölka" bidragspengar till terrorverksamhet så borde sannolikheten vara ändå större att verksamheten i moskéer har samma syfte.


Jag anser att alla aktuella moskébyggen i Sverige bör stoppas. Det handlar om inte religionsfrihet utan om att stoppa islamismen som hotar världsfreden och tryggheten i västeuropa. Idag är det aktuellt med nya moskéer i Malmö, Göteborg, Skärholmen, Växjö och Umeå. Dessa planer borde stoppas!


Ute i Europa växer sig motståndet mot islam allt starkare och en sökning på nätet ger många träffar.


I Tyskland har den kände judiske journalisten och författaren Ralph Giordano, 84 år satt fart på debatten. Han överlevde nazismen gömd i Hamburg och har utmärkt sig för sitt orädda motstånd mot nynazisterna.

"Nu har han kallat moskén en symbol för den misslyckade integrationen och tyskarnas "blåögda islamkramande"."


Det är en mycket kortfattad och träffande beskrivning av Ralph Giordano.


I Sverige är vi nog än mer blåögda och naiva än vad tyskarna är. När man läser följande pressmeddelande om moskébyggen från Kristdemokraterna så förstår man hur illa det är i Sverige.


"Moskébyggen i Stockholms förorter kan vara ett bra sätt att stärka integrationen. Den tveksamhet som verkar finnas mot en ny moské i Skärholmen är därför mycket underlig. Vilka andra grupper i samhället kan anses spä på segregationen genom sina byggnader? Folkets hus? Missionskyrkan? Scoutkårerna?

Det säger Henrik G Ehrenberg, vice distriktsordförande för Kristdemokraterna i Stockholm"


Jag skulle gärna vilja höra kristdemokraterna förklara hur en moské kan stärka integrationen? Moskéer har endast den effekten att segregationen ökar i samhället men den insikten tycks inte nått till kristdemokraterna  Inte undra på att kristdemokraterna förlorar väljare med sådana stolpskott i partiledningen.


Tidningen Dagen skriver om stämningarna i Storbritannien där det enligt uppgifter i artikeln redan finns 1 600 moskéer.


"Bygg inga nya moskéer i Storbritannien så länge som kristna förföljs i muslimska länder runt om i världen. Det kravet kommer från en medlem i the General Synod, det högsta beslutande organet i anglikanska kyrkan i England.

Alison Ruoff uttalar sig för den kristna radiostationen Premier Radio om sina farhågor:

- Det finns mellan 3,5 och 4 miljoner muslimer i vårt land, byggandet av nya moskéer pågår ständigt, men nu behövs inte fler. Om vi inte ser upp kommer vi snart att vara en muslimsk stat. Det får inte hända, säger hon till radiokanalen enligt Telegraphs nätupplaga, och tillägger:

- Vi är ett kristet land, det måste vi hålla fast vid.

Alison Ruoff var en av de största kritikerna när ärkebiskopen av Canterbury, Rowan Williams, nyligen föreslog att muslimska sharialagar ska införas parallellt med brittiska lagar."


NÄR SKALL DET SVENSKA FOLKET VAKNA?


RSS 2.0