LÖGN, FÖRBANNAD LÖGN OCH STATISTIK OCH FIXARFRASSE

Att Expo ägnar sig åt att producera diverse artiklar med tvivelaktiga uppgifter är ingen nyhet då det hänt ett antal gånger tidigare. Att däremot Dagens Nyheter samarbetar med Expo är mycket förvånande och nu riskerar tidningen att förlora det relativt stora förtroende i mediabranschen som man trots allt har.

Vad är det då som sticker i ögonen i denna artikel som idag publicerades i DN.

För det första måste man veta vilka bloggar och sajter som räknas som högerextrema ingått i undersökningen av Expo och DN . Vid en förfrågan till den journalist som skrivit artikeln på DN fick jag följande svar.

Politiskt inkorrekt
Avpixlat
Nordisk.nu
Nationell I dag
Realisten
Nationellt Motstånd
Nationell.nu
Kampanjen Stoppa pedofilerna
Motpol.nu
Fria tider

Jag ställde sedan en följdfråga hur stor andel av de som besökt någon av dessa sidor som endast besökt Politiskt inkorrekt och Avpixlat. Men fick då inget svar från journalisten och det säger mig precis det jag misstänker. Att dessa två sajter har kanske uppemot 90 procent av besökarna.

Genom att ta med sajterna Politiskt inkorrekt och avpixlat i undersökningen får man ett mycket märkligt resultat.

I artikeln framgår det att 6 procent av de tillfrågade hade besökt någon ”högerextrem” sajt men av dessa var det 63 procent som besökt Politiskt inkorrekt. Gissningsvis har säkert 20-30 procent av de tillfrågade som besökt Avpixlat. Andelen som besökt de nazistiska sajter är troligen mycket låg. Hade Expo utslutet Politiskt inkorrekt och Avpixlat hade med stor säkerhet inte resultatet varit så intressant.

Politiskt inkorrekt och Avpixlat är definitivt inte några högerextrema sajter utan kan endast betraktas som ett uttryck för den ”svenska våren”.


ATT ÄTA KAKAN OCH TRO ATT MAN HAR DEN KVAR

Moderaternas oppositionsråd i Kalmar Malin Pettersson tycks tro att det är möjligt att ingå ett samarbete med socialdemokraterna i en rad frågor och inte minst sin egen lön och samtidigt kunna behålla Allianssamarbetet med Kristdemokraterna och Folkpartiets Inger Hilmansson. Det oheliga samarbetet med socialdemokraterna kan knappast stärka moderaterna i Kalmar. Om sedan Folkpartiet och Kristdemokraterna ändå fortsätter med sitt Allianssamarbete med moderaterna så finns det ju ingen opposition kvar i Kalmar förutom vi Sverigedemokraterna. Väljarna kommer att bli minst sagt vimmelkantiga av 7-klöverns outgrundliga pirutter.

Å andra sidan har jag hört moderater säga de mest hårresande saker om hur Inger Hilmansson borde "tuktas" så de är sannolikt inte missnöjda med att spola samarbetet med Folkpartiet.SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDENS  ORDFÖRANDE KAN BARA RÄKNA TILL SEX

Nu är det inte något sexuellt med detta utan det handlar om hur många våningar ett hus har. Länsstyrelsen har konstaterat att Samhällsbyggnadskontoret beviljat ett byggnadslov för en fastighet med sex våningar trots att den i verkligheten har åtta våningar. Ordförande i samhällsbyggnadsnämnden är Mattias Adolfsson som är ombudsman för socialdemokraterna och kallas för Fixarfrasse av Östrans ledarredaktion i en artikel.

Så här räknar man våningar om man bara kan räkna till sex.

Vindsvåning
6:e våningen
5:e våningen
4:e våningen
3:e våningen
2:a våningen
1:a våningen
Bottenvåningen

Då blir det bara sex våningar enligt ordförande Mattias Adolfson på samhällsbyggnadsnämnden.

Uppenbarligen har Mattias Adolfson tagit med sig sin ”fixarkultur” från socialdemokraterna till samhällsbyggnadsnämnden. Att fixa till ett sexvåningshus till ett åttavåningshus för att på det sättet gå runt en detaljplan var tydligen ett stort misstag av fixarfrasse.

Med den ”fixarkulturen” kan jag tänka mig att Mattias Adolfson inte följt alla lagar och regler när det gäller Gota Medias planer på ett mediehus. Här gäller det att läsa alla dokument väldigt noggrant!

SD-KVINNOR PÅ FRAMMARSCH!


VEM TROR NI ATT NI ÄR!

Före detta moderaten och riksdagskvinnan Anne-Marie Pålsson sågar Fredrik Reinfeldt i en nyutgiven bok. Hon kallar Alliansen för ”knapptryckarkompaniet” och jag kan bara instämma i detta begrepp. Jag har förundrat mig över hur 4 partier och ca 110 ledamöter från Alliansen alltid tycker exakt likadant i varje fråga i riksdagen. I ca 600 voteringar under förra riksdagsåret röstade de alltid lika förutom en gång då Kristdemokraternas ledamöter avstod från att rösta vid ett tillfälle och möjligen vid något mer tillfälle.

Hon skräder inte på orden om man skall tro artikeln i Expressen där hon kallar Alliansens riksdagsledamöter för statister. Men priset tar nog ändå Fredrik Reinfeldt när han läxade upp moderaternas riksdagsgrupp med följande ord enligt Anne-Marie Pålsson.

 "Vad tror ni att ni är? Ett remissorgan? Som får tycka vad ni vill? Ni är här för att genomföra regeringens politik och inget annat", hävdar Anne-Marie Pålsson att Fredrik Reinfeldt ska ha sagt.”

Att hon inte längre är medlem i nya moderaterna är nog fullt förståeligt. Med dom tendenserna hos Fredrik Reinfeldt kan man ju fundera på vem han liknar mest. Jag kan ju tänka mig rätt så många från historieböckerna.

Framsidan på boken är inte så rolig med en bild på kammaren, om jag får säga det.

Kanske skulle den sälja bättre med denna travesti på en känd bok som en av mina läsare på bloggen skickade till mig i förra veckan, vilken kommer mycket väl till pass idag.


Om han nu inte hatar svenskar så hatar han i varje fall mig och alla andra sverigedemokrater.


(M)ASK FAST PÅ KROKEN

Hur många har trätt på en daggmask på en fiskkrok och sett hur den slingrar sig.

Det är precis på det sättet som jag upplever att Beatrice (M)ask just nu uppträder när det gäller det så kallade Stasidokumenten. För några veckor sedan ställde jag en skriftlig fråga angående om inte Sverige skulle agera för att få ut alla dokument från CIA. Läs mitt blogginlägg.

Igår hölls det första mötet mellan alla riksdagspartierna företrädare och justitieminister Beatrice Ask. När man läser DN:s artikel angående mötet framgår det att Beatrice Ask minst sagt slirat med sanningen i sitt svar på min skriftliga fråga.Läs detta en gång till.

”Jag utgår från att frågeställaren med Stasiarkiven menar de arkiv som finns hos den tyska myndigheten BStU i Berlin. Det är i så fall en fråga mellan Tyskland och USA. Jag ser för närvarande inte några skäl att agera i frågan.”

Nu svarar hon istället på följande sätt i artikeln.

”Nu säger hon att Säpo tidigare har begärt och fått de uppgifter som kan vara relevanta från CIA.

– Det jag visste då var att vi hade de uppgifter vi behövde, säger Ask nu som förklaring till sitt svar för några veckor sedan.”

En minst sagt dåligt svar från Beatrice Ask. Det hon egentligen säger är att hon var fullständigt okunnig om vad det hela handlar om. Hon visste uppenbarligen inte vad Rosenholz-kartoteket innehåller. Eller är det så att hon rent ut sagt ljuger i sitt svar på min fråga.

Är det då någon mening med att ställa skriftliga frågor till statsråden/ministrarna?

Inte undrar på att hon slingrar sig som en mask som är ”fångad och fast” på en metkrok.


LOVSÅNG FÖR STORREGIONER

Vid kvällens kommunfullmäktigemöte i Kalmar sjöngs det storregionernas lovsång, dock inte av SD. Får vi i Kalmar län bara en storregion tillsammans med Skåne så blir allting så bra. Då kommer Skåne satsa stora summor av deras skattemedel på utvecklingen i Kalmar län. Allt enligt Kalmars kommunalråd Johan Persson som jämförde med Västra Götaland där Göteborgs skattebetalare satsar stort på ytterkommunerna som är de stora vinnarna i Västra Götaland. Något jag tvivlar mycket starkt på men det kanske någon läsare berätta mer om i kommentarerna.

Givetvis var det de nya samarbetspartnerna S, M och C som var de stora förespråkarna för att gå ihop med Skåne. Men Folkpartiet och Vänsterpartiet ville också vara med och leka med de välbetalda kommunal och oppositionsråden i S, M och C.

Undrar förresten om samarbetet spricker efter att de erhållit det första lönekuvertet med den nya lönen?

Kristdemokraterna och Miljöpartiet var dock lite mer osäkra på vilken region de ville tillhöra.

Mitt avslöjande av rekordlönehöjningarna för några dagar sedan gillades tydligen inte av Johan Persson som uppenbarligen var irriterad.

När jag skulle ge mig in i debatten om Bovierans planerade byggnation i Kalmar valde ordförande Roger Kaliff (S) att fråga om ärendet skulle bordläggas. Ville han inte att jag skulle få chansen att prata i ärendet? Ingen hade yrkat på bordläggning utan det förslaget lyfte ordföranden helt själv innan debatten var klar.

Nu är jag fruktansvärt trött efter att flängt land och rike runt under en längre tid. Imorgon bär det av till Stockholm igen om inte den förkylning jag börjat känna av bryter ut för fullt.


STOPP FÖR MUSLIMSKA VIGSLAR

Kammarkollegiet har dragit in vigselrätten för Förenade islamiska föreningars  vigselförrättare sedan de anmälts vid flera tillfällen då de inte följt de reglerna. Anmälningarna kommer bland annat från Skatteverket.

”För att få bli vigselförrättare måste man ha nödvändiga kunskaper för uppdraget. Vigselförrättaren ska till exempel kunna den svenska lagstiftningens bestämmelser om hur en vigsel ska gå till, ordningen för vigseln, hindersprövning, kontroll av hindersbevis och underrättelse till Skatteverket.”

Nu gråter Alexander Louhichi ut i Radio Kalmar!

Han menar att detta kan föda hat mot svenska myndigheter och även svenskar förmodar jag. Än en gång är denna grupp kränkt av det svenska samhället och man anser dessutom tydligen att man inte behöver uppfylla svenska lagar då man vill att Kammarkollegiet skall ompröva sitt beslut utan att man vidtagit några åtgärder.

Hur kommer det sig att dessa muslimer alltid blir kränkta så fort de inte får göra som de vill och menar att det är svenska myndigheter och det svenska samhället som skapar hatet. När skall de inse att det oftast är deras egen religion och kultur som kolliderar med det västerländska samhället och vår kultur. Det är ju faktiskt de som valt att komma till Sverige och därmed har de ingen anledning att känna sig kränkta över att följa våra lagar och regler.

Även Vimmerby Tidning har skrivit om detta.


BAAS-HAT

På Expressen finns journalisten David Baas. Hans uppgift på tidningen tycks vara smutskastningsartiklar om SD. Idag får vi ett nytt exempel på detta när han med rubriken ”SD smög undan miljardmiss” på ett mycket bedrövligt sätt försöker ge Sverigedemokraterna skulden för något som partiet skött helt enligt ”regelboken”.

Hela artikelns syfte är ett försök att skuldbelägga SD för räknefelet och dessutom försöka få det att framstå som att vi försökt mörka det när vi fick kännedom om felet. Vilket är fullständigt felaktigt men samtidigt visar det med stor tydlighet hur David Baas agenda ser ut.

David Baas upprepar räknemissen vid ett flertal tillfällen i artikeln men först i absoluta slutet av artikeln skriver han att SD skyller på RUT, Riksdagens utredningstjänst. I artikeln skriver David Baas att ”taktiken från SD:s sida har varit att låtsas som ingenting”.

Detta är en fullständig lögn från David Baas!

Nu vill jag rätta ut begreppen enligt min uppfattning och min kunskap. Inför årets budget gav SD i uppdrag till RUT att göra kostnadsberäkningar på en lång rad områden. Svaren från RUT har kommit in och dessa svar har utgjort underlag för vår budget som presenterades i början av oktober i riksdagen. Ca en vecka efter denna presentation informerades vårt parti av RUT om ett fel på drygt 5 miljarder kronor. En tjänsteman på RUT hade förväxlat två begrepp i sina beräkningar vilket fick denna konsekvens. Enligt ett rykte blev tjänstemannen så bedrövad över misstaget att han/hon sjukskrev sig.

Beräkningsmisstaget hörde till arbetmarknadsområdet då det var instegsjobb och nystartsjobb förväxlats av tjänstemannen på RUT.

Hur agerade vi då som parti?

Efter som jag var den som först konfronterades med detta problem i Arbetsmarknadsutskottet då Sven-Olof Sällström just vid det tillfället var förhindrad att deltaga. Vid mötet som var i slutet av oktober informerade jag hela utskottet och utskottskansliet om att RUT gjort ett misstag i ett utredningsuppdrag och att vi innan behandlingen av budgeten för respektive utgiftsområde skulle inkomma med förändringar tillföljd av detta beräkningsfel från RUT.

Detta har sedan skett i alla de utskott där vi har varit tvungna att göra förändringar. RUT har djupt beklagat misstagit och tagit på sig hela ansvaret för det inträffade. De har också berättat att för ett antal år sedan gjordes ett misstag på hela 20 miljarder kronor i ett utredningsuppdrag för Socialdemokraterna vilket inte gav någon större uppmärksamhet i media. Nu är det dock Sverigedemokraterna som drabbas och då skall de också skuldbeläggas enligt David Baas.

Alla övriga partier har alltså varit medvetna om felräkning och sett våra förändringar i alla utskott och har därmed kunnat kritisera RUT för deras misstag eller informera media om RUT:s misstag men det har de inte sett som särskilt klokt då det kan vara de själva som drabbas nästa gång.

Att som David Baas påstå att SD försökt dölja detta är en fullständig lögn. Artikeln säger mer om David Baas än vad den säger om Sverigedemokraterna.


LANDSDAGARNA OCH PRINCIPPROGRAMMET

Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn, som betraktar värdekonservatism och upprätthållandet av en solidarisk välfärdsmodell som de viktigaste verktygen i byggandet av det goda samhället.

För mig är det väldigt märkligt att så ”många” ombud har uppfattat det som att vi som parti vill tona ner begreppet nationalism eller till och med lägga det åt sidan.

Jag tycker att den inledande meningen talar sitt eget språk och borde vara tillräckligt klargörande.

Sedan kan man alltid ha synpunkter på om principprogrammet är för långt och detaljerat eller inte. Beroende på i vilket sammanhang man avser använda principprogrammet kan det var för långt eller alldeles utmärkt. För den nye medlemmen eller intresserad kanske det är för omfattande men för den som är mer politiskt intresserade som orkar läsa ett 30 sidors dokument är det alldeles ypperligt. Principprogrammet kan med fördel även användas som underlag vid utbildning inom kommunföreningar och i andra sammanhang.

Under debatten yrkades det på bifall, avslag och återremiss på principprogrammet.

Vid voteringen om återremiss röstade 40 för en återremiss och 115 emot.

Därefter röstades det om bifall eller avslag till principprogrammet. Röstning utföll med 125 för och 28 emot vilket innebär att Sverigedemokraterna nu har ett nytt principprogram.


Nu har finsk TV intervjuat Nigel Farage!! Nu är det snart bara Sverige och SVT/TV4 som vägrar ge svenska folket insyn i den hårda kritik som finns i EU-parlamentet. Är detta ett exempel på hur vårt public service företag ser på Fri Television.

Se Nigel Farage i finsk TV.


S + M + C = EXTREMLÖNEFÖRHÖJNING

Expressen varnar för extremväder i helgen! Det skall nämligen blåsa lite. I Kalmar blir det istället extremlönehöjningar till några politiker.

För ca två veckor sedan gjorde det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson ett utspel i en debattartikel i Barometern där han bjöd in Moderaterna och Centerpartiet till samarbete. Utspelet chockade säkert de gamla samarbetsparterna i Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Men Bertil Dahl (V) och Anna Thore (MP) köper nog både det ena och det andra bara de får vara med ”starke Johan”.

I veckan har både Moderaterna och Centerpartiet accepterat frieriet från Starke Johan och Socialdemokraterna enligt en artikel i Barometern. Folkpartiet är av någon outgrundlig anledning inte lika roade av Allianspartnernas beteende och pratar om ett brutet förtroende enligt Barometern.

Av någon underlig anledning har den socialdemokratiska Östran fullständigt undvikit att skriva om detta, åtminstone på nätet. Den politiske chefredaktören Peter Akinder har uppenbarligen svårt att förhålla sig till detta frieri som nu besvarats.

Nu har jag fått protokollet från det senaste mötet i arvodeskommittén. I veckan skede en rejäl förändring i förslaget om höjda arvoden för alla förtroendevalda politiker med arvoderade uppdrag, precis samtidigt som M och C besvarade frieriet. Socialdemokraterna, Moderaterna och Centerpartiet hade tydligen vid sidan om arvodeskommittén nått en uppgörelse som helt enkelt bara presenterades som ett faktum för arvodeskommittén. Arvodeskommitténs uppdrag var att komma med ett förslag över hur alla arvoden skulle kunna kopplas till riksdagsarvodet med olika procentsatser.

Nu blev övriga partier överkörda i arvodeskommittén av S, M och C!

För Starke Johan innebär det en extremlöneförhöjning på ca 80 000 kronor/år eller ca 6 600 kronor/månad.

Men det mest anmärkningsvärda är det moderata oppositionsrådet Malin Pettersson som får en extremlöneförhöjning på nästan 100 000 kronor/år eller 8100 kronor/månad.

Jag kan bara konstatera att det lönar sig att samarbeta med socialdemokraten Starke Johan i Kalmar. Åtminstone i lönekuvertet. Frågan är om det även kommer löna sig och uppskattas bland väljarna.

Övriga förtroende valda politiker med arvoderade uppdrag får nöja sig med 5,3 procent i löneförhöjning men det är inte heller dåligt med tanke på att arbetsmarknadens parter knappast kommer nå över 3 procent i årets förhandlingar med tanke på det osäkra ekonomiska läget.

Kommer våra lokala tidningar skriva om detta? Kommer den ”socialdemokratiska” Barometern att mörka detta som så mycket annat?

Hur kommer Östrans Peter Akinder rättfärdiga dessa extremlönehöjningar?

UPPDATERING!!

Nu har Barometern också lagt upp en artikel om lönehöjningarna som än så länge går att kommentera.
 


BERGA BRANDEN

Ibland tar det en månad innan uppgifterna kommer i media men för eller senare så kan vanliga medborgare också läsa det som det ryktats om under en längre tid.

Barometern skriver väldigt kortfattat i sin artikel vilket är enligt deras strategi men Östran har ett betydligt mer fylligt material i sin artikel.

Frågan är hur mycket hot mot vittnen som kommer att omgärda den aktuella rättegången och hur polisen kommer bedöma säkerhetsnivå.


TAXITULLAR I MALMÖ

Expressen jobbar på en artikel om skadeståndskraven (33-70 miljoner kronor enligt Barometern) med anledning av mordbranden i Berga centrum i Kalmar. Idag blev jag kontaktad av en Lars Lindström från tidningen. Han hade tydligen letat igenom min blogg på alla inlägg jag skrivit om branden och försökte med diverse frågor hitta något han kunde angripa mig med. Jag blir bara så trött på dessa journalister som inte ser som sin uppgift att skriva objektivt utan bara är ute efter sensationsnyheter och att misskreditera oss Sverigedemokrater.

Jag tror dock att han fått vissa saker om bakfoten men det får framtiden utvisa.


I stadsdelen Seved i Malmö har invandrargängen infört ”taxitullar”. Gängen kräver del av intäkterna för att taxibilar skall få köra in i stadsdelen. Det har fått många taxichaufförer att avstå körningar till eller från stadsdelen. Detta berättade en taxichaufför för en av våra ledamöter från Skåne häromdagen. Det liknar mer och mer utvecklingen i stadsdelen Nörrebro i Köpenhamn.

Polisen tycks stå fullständigt förlamade inför den utveckling som pågår i Malmö. Jag undrar när man skall inse att dialogpoliser inte tjänar till i denna ”miljö”. Det är helt andra metoder som gäller för att stävja dessa maffialiknande metoder som dessa invandrargäng använder sig av.

Det kan inte vara lätt att vara socialdemokratiskt kommunalråd i Malmö. Ilmar Reepalu är så bakbunden av det socialdemokratiska partiet och Mona Sahlin-syndromet att han nu är så inmålad i ett hörn att han blivit helt handlingsförlamad. Det minsta vettiga förslag han kommer med förkastas ögonblickligen av invandrarkramarna inom den socialdemokratiska toppen.

Hans förslag om tillfälliga medborgarskap väckte ju stor uppståndelse. Vad kan vi förvänta oss i framtiden?

Många ser redan Malmö som en förlorad svensk stad. Om man skall tro socialdemokraterna och övriga partier i 7-klövern är Malmö en mönsterstad för det mångkulturella samhället. Jag delar inte den uppfattningen.


SVERIGE IDAG

Igår var en riktig struldag med inställt flyg på grund av dimma i Kalmar. Östran ville inte publicera med genmäle på en insändare. Fick korta ner mitt genmäle med 500 tecken men fick inget svar från Östran om det tänker publicera mitt nedkortade genmäle.

En annan tidning som har ”roliga” medarbetare är Sydsvenskan.

Björn Söder har köpt en negerboll i riksdagens cafeteria! Det är det ultimata beviset på att Sverigedemokraterna är rasister. I varje fall om man skall tro Sydsvenskan och den intervju man gjort med Jimmie Åkesson med anledning av den artikel med Fredrik Reinfeldt där han gick till angrepp mot Sverigedemokraterna. Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta. I och för sig applåderar jag varje utspel från Fredrik Reinfeldt i den här riktningen då han än mer målar in sig i ett hörn varje gång. Moderaternas väljare tvivlar allt mer på att moderaterna är det rätta partiet för dem. Läs artikel.

Undrar vem som skvallrat om negerbollen till Sydsvenskan. Gissningsvis någon riksdagsman från 7-klövern.

Nigel Farage intervjuas ännu en gång i Russian Today. Man kan inte annat än bli imponerad över hans förmåga att svara och den klarsynthet som finns i hans svar. Jag har full förståelse över att svensk media totalvägrar att intervjua Nigel Farage eller ens visa en intervju som något annat bolag gjort. SVT skall ju vara ”Fri Television” enligt reklamen så nu är det hög tid att t.ex. Agenda tar och gör en intervju med Nigel Farage och samtidigt visar något av alla hans anföranden i EU-parlamentet. Då kanske det blir lite fart på progammet som nu mer och mer håller på att somna in i pk-tristess.


SVERIGES PK-SÄKRASTE BRANSCHDe senaste veckorna har uppståndelsen varit stor över att företag inom äldreomsorgen plockat ut stora vinster till utlandet genom diverse skattetekniska finesser. Ett av de duktigaste företagen tycks vara Carema.

Alla partier har varit ute och haft synpunkter och media har svämmat över av avslöjanden.

Det finns dock företagare som är mycket smartare och satsar på helt andra verksamheter där risken för att bli avslöjad och uthängd i media är minimal. En bransch där man kan göra stora vinster utan att media har något större intresse av detta.

En som varit ganska smart är Robinson vinnaren Jan Emanuel Johansson som även suttit i riksdagen till och från. Jan Emanuel startade ett företag inom ”behandlingsbranschen” med ett så kallat HVB-hem där kommunerna placerar personer till en kostnad av ca 4000 kronor/dygn. Där har han sedan tjänad mycket pengar med en vinstmarginal på drygt 20 procent. Men han har dock vid flera tillfällen blivit granskat av media på grund av sina stora vinster i företaget.

Det finns dock en mycket säkrare pk-bransch där man inte riskerar någon granskning från media eller statsmakten. Nämligen invandringsindustrin!

Detta oavsett om du hyr ut bostäder till Migrationsverket eller tar hand om så kallade ensamkommande barn. Nu växer det också upp mängder av företag som satsar på att förmedla ”arbeten” som etableringslotsar, jobbcoacher, introduktionskurser för invandrare, SFI-utbildning o.s.v.

Dessa företag kommer garanterat inte granskas av media oavsett hur stora vinster de gör, trots att det är samma skattemedel som t.ex. Carema plockar av de svenska skattebetalarna. I veckan var det ett gäng invandrare i Kalmar som krävde att vi (svenskar) skulle "fixa" jobb till dem. Företaget som anordnade mötet heter Eductus.
 
Alliansregeringen så kallade arbetslinje gör att dessa företag nu kan skära guld, svenska skattebetalarnas guld. Dessutom i förvissningen om att media inte kommer granska dem då ingen vill publicera några siffror över vad verksamheten kostar svenska folket. Tänk om svenskarna då skulle få upp ögonen för vad massinvandringen i verkligheten kostar.

Eductus har under de senaste åren haft en minst sagt fin utveckling i omsättning och resultat.Jag gissar att omsättningen med den utveckling förtaget haft de senaste åren kanske nådde 350 miljoner kronor i omsättning med en vinst på ca 70-80 miljoner kronor under helåret 2010, kanske ännu mer med tanke på Alliansregeringens satsning på lotsar och jobbcoacher under 2010.

Om man statsat rätt kan 2011 bli rena jackpotten för Eductus!

Hur många tror att media kommer granska dessa företag som finns i den här ”skyddade branschen” oavsett hur stora vinster de plockar ut?

Styrelseordförande i AcadMedia Eductus AB heter Ulf Marcus George Strömberg som också är ett riktigt styrelseproffs med 60 uppdrag enligt Ratsit. Här kommer några av uppdragen och jag tror merparten är företagen som baserar sina inkomster från stat, landsting och kommuner. En mycket smart affärsfilosofi.


VAD GÖR NI FÖR ATT GE OSS JOBB?

I mina ögon är det en mycket provocerande rubrik som Östran använder på första sidan. I veckan arrangerades ett möte mellan politiker och nya invandrare i Kalmar.  Sverigedemokraterna var givetvis inte inbjudna till detta möte och det kanske var lika bra då våra sanningar säkert inte uppskattats. Läs artikel.

Dzenita Abaza (S) svarar direkt.

- Invandrare är inte bara duktiga på att starta eget, där ar tvungna att göra det för att få ett arbete.

Dzenita Abaza har blivit ”inkvoterad” som ordförande för Servicenämnden i Kalmar kommun. Det är dock inte så länge sedan som kronofogden jagade henne då hon uppenbarligen varit alldeles för ”duktig” på att starta företag och sedan inte sköta det på ett riktigt sätt. Barometern skrev då att hon hade 30 anmärkningar hos Kronofogden enligt uppgifter i Aftonbladet.

Ibland undrar jag hur det står till med sju-klöverns politiker som uppenbarligen inte kan lägga ihop 1 + 1 och förstå vad slutsumman blir. Att först ha en stor invandring genom asylsökande och deras anhöriga och sedan även plussa på detta med en helt sanslös arbetskraftsinvandring av helt okvalificerad arbetskraft är en matematik som absolut inte går ihop. Inte minst med tanke på att vi har en arbetslöshet som är historiskt hög för svenska förhållande med ca 8 procent. Att då fylla på med flera i den grupp som är absolut minst efterfrågad tyder på en total brist på logik hos Fredrik Reinfeldt.

Jag är förvånad att inte våra ungdomar i samhället reagerar på den minst sagt stolliga politik som bedrivs av alliansregeringen med Miljöpartiet som ivrig påhejare.

Alla som har varit aktiva på arbetsmarknaden vet hur den har utvecklats under de senaste decennierna. Jag har jobbar med automation, programmering av så kallade PLC-system inom indunstrin sedan början av 80-talet. Jag har sett hur datoriseringen tagit över många jobb som tidigare utfördes av människor. När vi var som flest anställda på Silverdalens pappersbruk var vi drygt 600 anställda i mitten av 80-talet. Ca 10 år senare tror jag vi var mindre än 400 personer men vi producerade betydligt mycket mer. Samma resa har de flesta företag gjort under 80-talet och 90-talet och den resan fortsätter med nyutvecklade maskiner och metoder där maskiner/datorer gör mer och mer av jobbet. Vilket inneburit att många enkla men tunga och monotona jobb följdriktigt försvunnit och ersatts av betydligt färre jobb men mycket mer avancerade jobb, där datorer ingår som ett verktyg i de flesta jobb.

För mig är det då helt sanslöst att våra politiker tror att alla nya invandrare skall erbjudas dessa jobb när det inte kan vårt språk, ännu mindre läsa och skriva på svenska. Det är en ekvation som i min värld inte går ihop.

Jag har jobbat på nystartade industrier och jag vet hur få anställda som behövs i dessa avancerade processer och vilka yrkesmänniskor som behövs för att köra och underhålla dessa anläggningar.

Förr i tiden tog företag ofta även ett socialt ansvar på sin ort genom att även anställa personer med mindre handikapp. Då fanns det vissa arbetsuppgifter som dessa personer kunde genomföra och därmed fick de en social gemenskap och en meningsfull sysselsättning som gav dem självaktning. Idag finns inte dessa jobb längre och konkurrensen på marknaden är så hård att det löneutrymmet inte längre finns hos företagen utan staten/samhället får subventionera dessa arbetstillfällen.

Arbetsmarknadspolitiken går idag ut på att skapa konstlade åtgärder som kallas t.ex. instegsjobb och gud vet vad. Till detta har man sedan infört ”jobbcoahing” och ”matchning” som ”hippa” ord men som egentligen enbart är ett slöseri med samhällets tillgångar då man inte kan match någon som inte har någon utbildning eller i många fall är analfabet mot något jobb på arbetsmarknaden.

De jobb som ändå finns av enklare karaktär utförs av tusentals arbetskraftsinvandrare som ofta jobbar i ”ljusskygga” verksamheter.

Under 2010 fick drygt 13000 personer från länder utanför EU arbetstillstånd i Sverige och ca 50 procent av dessa jobbade inom sektorer där det utan tvekan finns kompetens inom landets gränser som kunnat utföra dessa arbetsinsatser. Många av dessa utnyttjas av arbetsgivarna som enbart billig arbetskraft. Se nedan statistik från Migrationsverket.

 


SÄNDAREN PÅ TT IGEN

Idag har vi ett typexempel på vad TT, Tidningarnas Telegrambyrå sysslar med när man förser alla tidningar med ”färska” nyheter. Den så kallade ”sändaren" har varit framme med sin pk-deleteknapp innan det skickas ut till alla tidningsredaktioner.

En tio-årig flicka blev igår våldtagen i Danmark och så här beskrivs förövaren i dansk media, Ekstra Bladet.

”Gerningsmanden beskrives som 16-18 år gammel, afrikansk af udseende med kort, sort, krøllet hår.”

När TT fått ordna till det så finns bara detta kvar!

”Gärningsmannen uppges vara i 16- till 18-årsåldern.”

TT-Ritzau


Detta är bara ett litet exempel på vad den TT gör varje dag för att hålla det svenska folket ovetande om den verklighet som råder oavsett om det är i Sverige eller utomlands.

Läs mitt blogginlägg ”TT Sveriges största pk-filter”.


SMUTSKASTARVECKAN HAR BÖRJAT

Under de senaste dagarna har en hel rad tidningar ringt mig och frågat om allt möjligt. Men ännu har inget av detta publicerats i media, så vitt jag känner till. Anledningen är nog att pk-media samlar på sig material inför kommande vecka då Sverigedemokraterna har sina Landsdagar i Göteborg fredag-söndag.

Gissningsvis kommer media svämma över av smutskastningsartiklar i alla dess former under den kommande veckan, något annat vore helt sensationellt.

Sydsvenskan har idag smygstartat smutskastningskampanjen av Sverigedemokraterna i en intervju med Fredrik Reinfeldt.

Min blogg får reklam då den nämns i artikeln för att jag uppmärksammade Fredrik Reinfeldts uttalande.

"Jag är en typisk svensk. Min farfarsfar var frukten av en romans mellan en färgad amerikansk cirkusartist och ett lettiskt hembiträde. Det är svenskt."

Ett uttalande som väldigt många reagerade på! Jag anser att det knappast kan kallas för typiskt svenskt och jag undrar hur många av Sveriges befolkning som håller med statsministern.
Om man t.ex. jämför med SVT:s program ”Vem tror du att du är” så kan man knappast kalla det för typiskt svenskt. Men det är ju bra att statsministern känner sig som en svensk. Det vore dock ännu bättre om han styrde regeringen som en typisk svensk.

T.ex. när det gäller införandet av elprisområden där Sverige böjde sig för Danmark och EU utan minsta motstånd!

Läs artikel "Statsministerns avsky mot SD" i Sydsvenskan.

Nu har Håkan Juholt fått svara i Sydsvenskan

Nu ställer jag mig frågan om Jimmie Åkesson också får utrymme att angripa Fredrik Reinfeldt och Håkan Juholt i Sydsvenskan?


OBEGRIPLIGT SVAR FRÅN JUSTITIEMINISTERNAlla som läst Birgitta Almgrens bok ”Inte bara spioner” vet vad jag talar om. I boken har Birgitta Almgren kartlagt 57 misstänkta fall av spioneri mot Sverige av så kallade IM:s som jobbade för Östtyskland.

De beskrivningar som framkommer överensstämmer inte med de bedömningar som Säpo gjort under sina utredningar för ca 10 år sedan. Jag har frågat Birgitta Almgren om man kan tolka det som hon är kritisk till Säpos bedömningar vilket hon svarat ja på.

Min bedömning är att antingen har Säpo:s utredare varit inkompetenta och okunniga eller har de jobbat efter direktiv ovanifrån med uppgiften att ”inte hitta några spioner”.

En av de största anledningar till detta är att Säpo inte begärt ut allt material från de så kallade Rosenholz-kartoteken. Med anledning av detta ställde jag i förra veckan en skriftlig fråga till justitieminister Beatrice Ask om hon nu kommer agera för att få amerikanska CIA att lämna ut de så kallade F22-korten och statistikkorten till den ”myndighet” i Tyskland som ansvarar för alla Stasidokument. Läs min fråga.

I veckan fick jag följande svar från Beatrice Ask.För mig är svaret obegripligt!!

Den svenska alliansregeringen vill uppenbarligen inte veta hela sanningen om dessa spioner. Man anser tydligen att det är en fråga mellan Tyskland och USA. God dag yxskaft!!!

Läs debattartikel i DN skriven av Birgitta Almgren.Uppenbarlige har inte alla koll på var kärnkraftverken är placerade i vårt land. Här kommer en kompleterande karta me elprisområde SE3 och som visar hur väl Svenska Kraftnät ramat in dessa i SE3.Kartan är så avslöjande över vilken agenda Svenska Kraftnät haft när man skapat dessa elprisområden.

EXPO + IF METALL

Ibland blir jag bara så trött när man ser hur journalisterna på Barometern utnyttjar varje liten möjlighet att peka ut oss Sverigedemokrater som både det ena och det andra.

I artikeln pekas vi Sverigedemokrater indirekt ut som fascister av journalisten Håkan Carlsson.

Expo:s Magnus Manhammar  har varit i Oskarshamn och föreläst om eller snarare sagt spridit sina fördomar om Sverigedemokraterna.

”SD:s största fråga just nu är att peka ut muslimer som syndabockar. Muslimer pekas ut som det stora hotet. Muslimerna kommer enligt SD att ta över både Sverige och Europa. Anders Behring Breivik delar SD:s värderingar. Det som skiljer
honom från SD är våldet och hans handlingar, inte idéerna. Man kan inte beskylla SD för hans dåd. Men man kan beskylla SD för att sprida hat mot muslimer, sade Magnus Manhammar.”
Vem var det då som bjudit in och betalade för denna föreläsning i Oskarshamn? Jo, det var IF Metall. Så nu vet alla att delar av medlemsavgiften går till att driva politiskt propaganda mot Sverigedemokraterna.Nigel Farage har gjort ett nytt tufft inlägg i EU-parlamentet. Något som du aldrig kommer få se i svensk media.


EU BÄR SKULDEN FÖR HÖGRE ELPRISERJag är helt förbluffad över hur media undviker att informera om orsakerna till de olika elprisområden som införts från den 1 november. Följande finns att läsa på EON:s hemsida.

”Under sommaren 2009 gjordes den preliminära bedömningen från EU-kommissionens sida att Svenska Kraftnäts hantering av interna begränsningar i det svenska stamnätet kan strida mot EU:s konkurrensregler.

Detta kan förklaras genom att Svenska Kraftnäts exportbegränsningar gynnar svenska konsumenter framför andra kunder i Europeiska unionen. För att klargöra ärendet inledde kommissionen under 2009 en granskning.

För att gå kommissionen till mötes och undanröja problematiken med exportbegränsningar av el till andra länder tog Svenska Kraftnät fram ett förslag som gick ut på att dela in Sverige i fyra olika prisområden. EU-kommissionen godkände Svenska Kraftnäts förslag den 14 april 2010.”

Enligt EU får alltså inte Svenska Kraftnät gynna svenska konsumenter! Det är minst sagt helt horribelt enligt min mening. Likaså är det ynkligt av Svenska Kraftnät att utan minsta strid mot EU och för svenska konsumenter ge upp och vika sig för EU.

Det är den typiskt svenska fegheten och flatheten inför det överstatliga EU. Media mörkar dessutom denna sanning för både läsare och tittare.

Vad lär sig journlisterna på högskolorna egentligen? Inte är det eget tänkande i varje fall.

Sedan är ju den indelning i fyra elprisområden som Svenska Kraftnät utförd mycket märklig. Jag ställer mig verkligen frågande till hur man gjort denna uppdelning.

”Svenska Kraftnäts modell med fyra prisområden synliggör flaskhalsar som uppstår när el distribueras från norra till södra Sverige, och därmed också behovet av nödvändiga förstärkningar av elnätet samt ökad elproduktion i södra Sverige. I dagsläget är det svårt att förutspå elpriserna i de nya prisområdena.”

Nu vet vi vad som hänt med elpriserna och det är att det som kallas SE4 (södra Sverige) har fått kraftigt höjda elpriser. Vilket bekräftas av följande priser från elhandeln på Nord Pool där SE4 har drygt 30 procent högre priser just nu.Detta leder osökt in mig på hur fan Svenska Kraftnät gjort indelningen i elprisområden. Helt klart har man valt att gynna region SE3 där de båda storstadsregionerna Stockholm och Göteborg ingår. Hur man då gjort detta? Genom att dra gränserna så att både Ringhals och Simpevarp inte hamnar i södra Sverige trots att Ringhals ligger strax norr om Varberg och Simpevarp strax norr om Oskarshamn.

När det gäller Simpevarp har man till och med varit så fräck att placera Simpevarp i elprisområde SE3 men Oskarshamns stad ligger i SE4. Något som borde fått kommunpolitikerna i Oskarshamn att rasa över detta men jag har inte hört en stavelse från kommunalrådet i Oskarshamn.Man kan riktigt se hur noga man varit med att införliva kärnkraftverken med storstadsregionerna i elprisområde SE3.

Som inte detta vore nog så har man även placerat in Forsmark i SE3. Med andra ord har man alla kärnkraftverk vi har i Sverige inom SE3. Snacka om att mygla med elpriserna för storstadsregionerna.

Nu har nog ingen förstått att prisskillnaderna skulle bli så våldsamma.

Inte kan det vara så roligt att jobba på OKG i Simpevarp och sedan veta elmätaren tickar på hemma i huset i Oskarshamn på grund av att det inte blåser i Danmark. Det är väl dags att damma av kärnkraftverken i Barsebäck oavsett vad danskarna och Köpenhamnarna anser om detta.

Visst är Sverige fantastiskt! Visst är det fantastiskt att vara medlem i EU!


MORDBRÄNNARNA HEMMA IGEN OCH S GÅR FRAMÅT

De små liven han knappt komma hem från sina LVU-hem igen innan det var dags för bråk i Bergacentrum. Kan det vara så att någon som ”goolat” om mordbränderna fått på nöten av övriga ”mordbrännare”.

Enligt Östran har dessa mordbrännare redan kostat Kalmar kommun 2 miljoner kronor och det är bara början. Kan inte Invandrare för Sverige ta hand om dessa fina gossar istället på ideell basis.


Socialdemokraterna i Kalmar har beställt en egen opinionsundersökning för Kalmar kommun. Jag fick idag resultatet i ett mail från Östran där jag ombads svara på några frågor.

Hur opinionsundersökningen utförts framgår inte av mailet. Det är av stor betydelse för oss Sverigedemokrater om den bygger på telefon intervjuer eller om bygger på internet svar eller en kombination. Hur som helst så är resultatet ingen rolig läsning.Det är en ganska intressant undersökning som visar på att socialdemokraterna uppenbarligen har stärkt sin ställning sedan valet då partiet fick 45,9 % men nu skulle få 52,5 % i kommunvalet. Dock skulle bara ca 36 % rösta på partiet i riksdagen. Det understryker vilken stark ställning Johan Persson besitter i Kalmar. Trots Juholt-affären, Bergabranden och KSRR-affären. Undersökningen kommer nog som en chock för Alliansen i Kalmar. Alliansen får bara ca 36 procent tillsammans.

Miljöpartiet får också känna på hur det är att vara styrd av Johan Persson. Att det nya kommunalrådet Anna Thore inte kunnat axla manteln efter Jonas Löhnn var inte någon överraskning.

I ljuset av denna undersökning som knappast kan ha varit okänd för Johan Persson när han publicerade sin debattartikel i lördags där han ville ha ett samarbete med M och C. Ett mycket märkligt utspel med tanke på att S har egen majoritet i undersökningen. Är det ett sätt att håna Alliansen och dess företrädare?

När det gäller SD vet vi att vi alltid är underskattade i dessa undersökningar. Vi kan mycket väl vara tredje största parti i Kalmar med ca 6 procent om man räknar in de som inte vågar svara SD i undersökningen. Personligen anser jag att vår målsättning måste vara att dubblera 2010-års valresultat, vilket innebär ca 9 procent 2014. En realistisk målsättning om alla bitar faller på plats.Jag har börjat att gå igenom min fars gamla diabilder och digitalisera dem. Jag har hittat många spännande bilder och kommer lägga upp en och annan på bloggen. För den som är hemmahörande i Vimmerbytrakten kan denna bild vara intressant som är från Vimmerbymarken i oktober 1957. Bilden är tagen från kyrkoterassen.


Den uppmärksamme kan ser de patrullerande konstaplarna i gathörnet.

Nästa bild kommer också från marknaden i Vimmerby. Studera ballongen som flickan har. Tänk om någon sålde sådana ballonger på Vimmerby marken idag.

 


OPINIONEN GER MEDIA INTRESSE?

I helgen har jag varit på besök i Östergötland och pratat om riksdagen och mitt bloggande på ett medlemsmöte för SD-Östergötland. Alltid väldigt trevligt att träffa SD-medlemmar och höra deras erfarenheter och idéer. Vädret var dock inget vidare med dimma så bilkörningen fram och tillbaka till Kalmar var dock inte lika rolig.

Idag kom en opinionsundersökning som var väldigt trevlig! SD fick en av de högsta siffrorna någonsin i en opinionsundersökning med 8,4 procent. Vi fick ett tapp efter de tragiska händelserna i Norge den 22 juli men sedan har siffrorna sakta men säkert vänt uppåt igen. Vilket varit helt förväntat. Att sedan Håkan Juholts ”affärer” även haft en positiv inverkan på våra siffror står nog helt utan tvivel. Tyvärr för socialdemokraterna är det nog inte den sista Juholtsaffären. Han kommer med stor sannolikhet göra flera märkliga utspel, om inte annat kanske han uteblir från flera debatter i SVT. Även om han deltar kommer han få det väldigt svårt att välja sida. Alliansen eller SD?Jag hade hoppats på att vi skulle nå 10 procent i en opinionsundersökning innan årets slut och det är inte omöjligt om vi spelar våra kort rätt och övriga partier håller fast vid sin politik.

Hovet bjuder in Jimmie Åkesson till slottet på lunch. Något som tydligen är en tradition att göra med alla nya partiledare i riksdagen. Jag kan ändå inte annat än fundera på varför hovet valt en dag i samma vecka som nobelfesten. I mina egna funderingar tror jag faktiskt att det är välplanerat av hovet och att det skall ses som ett ”pekfinger” till nobelstiftelsens beslut att inte bjuda in Jimmie Åkesson till Nobelfesten. Det är faktiskt svårt att tolka det på något annat sätt.


Igår ringde Expressen upp mig och ställde frågor om varför jag hoppat av mitt politiska uppdrag? Den kvinnliga journalisten var minst sagt dåligt påläst så jag fick berätta för henna att jag sitter både i riksdagen och i Kalmar kommunfullmäktige. Men att jag avsade mig förtroendeuppdraget i landstinget på grund av de övriga förtroendeuppdragen. Jag gissar att hon ändå registrerar mig som avhoppare i landstinget för att statistiken skall se sämre ut i hennes artikel. Så nu vet ni vad Expressen jobbar på för ”skitartikel” om SD. Det lär nog inte dröja så många dagar innan den kommer.

Idag ringde en journalist från Kvällsposten och undrade om mitt ”släktskap” med Gustav Eriksson Vasa. Se mitt blogginlägg. Han ställde en hel rad frågor om gener och kulturell bakgrund och liknande. Jag gissar att han var ute efter någon vinkling om rasbiologi eller liknande. Jag har inga större förhoppningar om att det skall vara en artikel som kan ses som positiv.

Om de båda journalisterna på Expressen och Kvällsposten vrider till dessa båda artiklar till något politiskt korrekt och missvisande om SD i sina artiklar har jag pratat färdigt med dessa tidningar för lång tid in i framtiden.


ÄNTLIGEN NÅGON SOM VÅGAR

Nu har Ängelholms FF ordförande tagit till ordet och det rejält. Det som framgår är rent makalöst, att inte journalister tidigare uppmärksammat detta är märkligt. De fanns ju på plats likaväl som TV. Jag förstår att Mats Karlsson hade förväntat sig att media skulle skriva om dessa omständigheter men när nu sanningen om hur det politiska korrektheten styr media har han själv tagit till orda efter två veckor. Trots att han mycket väl är medveten om att han nu kommer få löpa gatlopp i många tidningar inte minst för följande uttalande.

”Det är apor på läktaren – jag står för det.”

Tyvärr är det nog så att det Mats Karlsson beskriver är verkligheten och jag tror att det faktiskt bara finns en åtgärd för att få stopp på detta och det är som Mats Karlsson skriver förbjud allsvenska matcher i Södertälje så länge dessa ”apor” får härja utan åtgärder från klubben eller svenska fotbollsförbundet.

Domaren har väl lämnat sina rapporter och fotbollsförbundet måste väl också haft representanter närvarande så de kan omöjligen vara helt ovetande men de mörkar som vanligt och inbillar sig att man kan jobba utan rubriker.

Tack Mats Karlsson för att du vågar!

Läs artikel i Aftonbladet


BAROMETERN SPARKAR KRÖNIKÖR

Så har då Barometern ännu en gång visat att den politiska korrektheten är den allena rådande sanningen på tidningsredaktionen och ett villkor för att få jobba för tidningen. Några andra uppfattningar tolereras inte av de ansvariga på tidningen. Som anställd eller arvoderad av tidningen får du inte ens uttrycka icke politiska uppfattningar på din blogg eller likande. Då åker du ut från tidningen med huvudet före.

Detta har nämligen hänt Ingrid Carlqvist. Den 12 oktober presenterade tidningen henne som ny krönikör.
Läs blogginlägg.

Hennes första krönika tog upp pappornas svåra situation vid skilsmässor. Ett ämne som knappast kan ha fått ledningen på Barometern att gå i taket.

Det som däremot troligen fick dem att skaka ända in i märgen var det blogginlägg som Ingrid Carlqvist skrev den 17 oktober på sin egen blogg ”Gud bevare oss för antirasister” efter att hon bevittnat den motdemonstration i Malmö som krävde en insats på ca 700 poliser. Jag länkade till hennes blogginlägg då jag tyckte att det var så bra skrivit. Nu känner jag mig nästan skyldig till att jag troligen satt Barometern på spåren genom mitt blogginlägg. Hennes blogginlägg är allt annat än politiskt korrekt enligt Barometern.

”Runt omkring dem, bakom kravallstaketen står människor och skriker: ”Inga rasister på våra gator! Inga rasister i våran riksdag!” Hatet i deras röster och ögon, skrämmer mig. Vad är det för pöbelfasoner? Vad hade hänt om inte poliserna skyddat de demonstrerande ungdomarna? Antagligen hade ”antirasisterna” kastat sig över dem och slitit dem i stycken, som de blodtörstiga bestar de såg ut att vara. ”

”Själv är jag djupt bekymrad över tillståndet i Sverige. Det är hög tid för ett demokratiskt  kunskapslyft för svenska folket. Den som tror att demokrati betyder att partier vars åsikter JAG inte gillar inte ska få sitta i riksdagen eller demonstrera eller hålla torgmöten, borde tvingas tillbaka till skolbänken.”

Nu har Barometern med Gunilla Sax och redaktionschefen Anders Enström gett henne sparken. De fega uslingarna skickade bara ett mail till Ingrid Carlqvist där de meddelade att samarbetet avbröts omedelbart. Som plåster på såren skulle hon få fakturera en extra krönika till tidningen.

Läs Ingrid Carlqvists egen kommentar till att hon fått sparken.

Barometern har än en gång visat upp det politiskt korrekta fula trynet! Det är skrämmande att se och höra hur Barometern genom sitt agerande förhindrar ej politiskt korrekta åsikter.

När jag sedan hör föreningsmänniskor berätta om hur Barometern låter föreningar få annonsera grattis eller till starkt reducerat pris har man mutat ännu en kategori människor till tystnad. Ingen av dessa i många fall inflytelse rika människor vill riskera att man får betala fullpris för sina annonser.

De lokala politikerna har redan Barometern lyckats fånga i sitt grepp. Ingen vågar kritisera den politiskt korrekta ledningen på tidningen då de riskerar att komma i onåd hos journalisterna som bevakar lokalpolitiken. Den totala avsaknaden av kritik från politiker när det gäller Gota Medias planer på ett nytt mediahus är ett synnerligen slående bevis på den makt som tidningen besitter.

Att sedan Gota Media lägger under sig den ena tidningen efter den andra tidningen är mycket oroande för yttrandefriheten och demokratin. Inga andra uppfattningar än de politiskt korrekta kommer tillåtas inom det lokala monopol på media som Gota Media nu har uppnått.

Det finns nog bara ett sätt att påverka tidningen och det är att vägra köpa tidningen och deras produkter.


SKRIFTLIG FRÅGA TILL BEATRICE ASK

Idag har jag lämnat in en skriftlig fråga till justitieminister Beatrice Ask. Regeringen har svängt i frågan om Stasidokumenten och kan nu tänka sig att offentliggöra dokumenten i någon form.

Men detta är inte tillräckligt! Den svenska regeringen har inte begärt ut all dokumentation som finns i det så kallade Rosenholz-kartoteket som amerikanska CIA sitter på.

För att kunna bedöma vad varje ”spion” lämnat till Stasi måste även de delar som inte svenska regeringen begärt få tillgång lämnas ut av CIA. Detta kan endast göras efter en begäran av den svenska regeringen. Just denna fråga har jag ställt idag. Läs min fråga.

Min fråga skrev jag redan under onsdagen men lämnade in den först idag till kammarkansliet.

Det gjorde jag utan vetskap om att Dagens Nyheter idag publicerat en debattartikel från Birgitta Almgren med just det budskapet. Det upptäckte jag först på flyget hem från Stockholm när jag läste DN. Läs debattartikel.


KRÄVER RESPEKT

Håkan Juholt borde nog tänka lite på opinionen men istället går han ut och kräver respekt av SVT annars kommer han och socialdemokraterna inte delta i några debatter och istället gå till TV4. Jag kan bara gratulera socialdemokraterna till deras fortsatta sandlådenivå. Jag trodde i min enfald att det var vuxna människor som fanns i toppen på partiet.

Nu skall det bli väldigt intressant om SVT böjer sig för socialdemokraternas krav. Frågan är då var Jimmie Åkesson skall placeras i studion. Kommer nu mobbning även sanktioneras av public service med hjälp av svenska folkets licenspengar?

Socialdemokraterna sjunker bara djupare och djupare ner!


DN


Idag har jag gått in som ordinarie ledamot arbetsmarknadsutskottet, något som jag även kommer göra under nästa vecka. Vice riksbankschefen Svante Öberg informerade om penning politisk rapport för oktober. I den presentation som visades fanns flera intressanta bilder. Här kommer några som jag gärna vill dela med mina läsare på bloggen.

Av diagrammet framgår det att Sverige följer Tyskland mer eller mindre.Den här bilden tycker jag är ganska märklig med tanke på att vi har så många arbetslösa. Hur definieras brist på arbetskraft?  Är det om man saknar billig arbetskraft från östeuropa? Vilka kvalifikationer har de ca 500000 arbetslösa i Sverige. Något stämmer inte enligt min uppfattning.Frågan är vem som är mest illa ute, Europa eller USA?


DEBATTARTIKEL GOTA MEDIA

Min debattartikel angående Gota medias planer på att bygga ett ”mediehus” på Kvarnholmen publicerades idag i Barometern. Den har också lagts upp på webben. Läs debattartikeln.
UPPDATERAD

Har ändrat bild i bloggen efter att jag fått en bra länk i kommentarerna av "Da Capo".

Ser byggnad ut att vara 15 meter hög? Nej, snarare 7-8meter om man ser den i relation till de omgivande träden.


CENTERPARTIET HAR BYTT FOT OM STASIARKIVEN

UPPDATERINGEN!

Regeringen öppnar för ett öppnande av Stasiarkiven. Bjuder in alla partier i riksdagen till samtal säger Beatrice Ask enligt en artikel i DN.


Tänk att de partier som suttit i riksdagen sedan urminnes tider aldrig tidigare ansett att Stasiarkiven skall göras offentliga, för i varje fall forskning. Har någon funderat på varför Kristdemokraterna bytt fot i frågan? Eller varför Socialdemokraterna har ändrat uppfattning? Sist ut att byta ståndpunkt var Centerpartiet som vid dagens gruppmöte också vill offentliggöra Stasiarkiven, enligt medieuppgifter ikväll. Två andra partier som också bytt fot i frågan är Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

Varför har alla dessa partier bytt fot i frågan under den senaste månaden? Svaret är enkelt! Sverigedemokraternas inträde i riksdagen och våra motioner under den allmänna motionstiden som slutade den 5 oktober.

Alla dessa partier är medvetna om att vi kommer driva våra motioner ända fram till en debatt i kammaren med en efterföljande omröstning/votering där alla ledamöter/partier blir tvungna att bekänna färg. Något som inte hänt tidigare när det gäller Stasiarkiven. Tidigare har ledamöter från dessa partier lagt motioner i frågan men dessa har alltid avslagits i utskotten och därmed aldrig nått till kammaren. Med Sverigedemokraterna i utskotten kan inte den ”rutinen” upprätthållas längre.

Vilken ledamot vill rösta nej till offentliggörande av spioner?

Detta faktum låtsas inte media om och nämner aldrig Sverigedemokraternas roll i denna utveckling. Nu gäller det att framställa det som att de så kallade ”etablerade” partierna har tagit intryck av Birgitta Almgrens bok ”Inte bara spioner” och att man tar detta som en intäkt för en omsvängning i frågan. Verkligheten är dock en helt annan menar jag.

För den som är lite insatt i frågan blir detta ännu ett bevis för hur media lever i symbios med de så kallade etablerade partierna och gör allt för att hålla Sverigedemokraterna utanför.

Under årets allmänna motionstid lämnades fyra stycken motioner in om Stasiarkiven. Motion K223 har jag författat.

2st från Sverigedemokraterna (2011/12:K223 Stasidokumenten, 2011/12:K259 Öppnande av Stasiarkiven)

1st från Kristdemokraterna (2011/12:K305 Offentlighet kring svenska Stasispioner)

1st från Centerpartiet (2011/12:K353 Offentliggör de östtyska Stasiinformatörernas namn)

Alltså ingen motion från Socialdemokraterna, Miljöpartiet eller Vänsterpartiet men ändå stödjer de ett offentliggörande av Stasiarkiven. Från Nya Moderaterna och Folkpartiet är det däremot tyst.

Lyssna på inslag i P1:s Godmorgon Världen från i lördags.

DN, DN, DN, DN


BLEKINGAR KRÄNKTA AV SOCIALDEMOKRAT

Som om inte socialdemokraterna har det tillräckligt jobbigt i opinionen så har nu även Leif Pagrotsky lämnat sitt bidrag. I en artikel i Dagens Industri säger han följande.

”Grekland är i EU vad Blekinge är i Sverige.”

Undrar om de lokala tidningarna i Blekinge kommer ta Leif Pagrotskys plumpa jämförelse eller om det kommer tystas ner. I och för sig har man ju i Karlskrona hanterat Sverigedemokraterna väldigt illa men att det skulle vara så genomkorrupt som Leif Pagrotsky vill påstå hade jag ingen aning om ;-)

AWSvensson som kommenterar mina blogginlägg så proffsigt från Blekinges skärgård kanske kan bringa lite ljus över denna jämförelse?


SNART KAN DET FINNAS MER ATT RETA SIG PÅ

I mina forskningar efter ett gammalt dokument gjorde jag idag ett framsteg då jag besökte Kalmar kommuns arkiv. Fick en alldeles utmärkt hjälp och service av personalen. Dokumentet nedan ger mig ett utomordentligt spår till det jag söker. Fortsättning följer i Stockholm under veckan i riksdagens bibliotek eller i Riksarkivet.Mitt blogginlägg om min ”relation” till Gustav Vasa har uppenbarligen retat Peter Akinder på Östran som tar upp det på ledarsidan idag. Att just reta personer som Peter Akinder vart ett av syftena med detta blogginlägg och Peter Akinder svalde betet med både hull och hår. Nu väntar vi bara på att Ulf Wickbom skall försöka sig på en "rolig" text också.


Den här bilden skulle Peter Akinder haft! Jag bjuder på detta bildcollage som en annan tidning åstadkommit.


Jag har också skickat in min debattartikel till Barometern angående detaljplanen för Gota medias planer på ett mediehus på Kvarnholmen. Frågan är om Barometern kommer publicera den när de fått ensamrätt på den enligt deras önskemål. 

När jag var ute på stan ikväll och handlade några presenter hörde jag en historia av en handlare.

Arabpojken frågar sin pappa
-Pappa varför har vi så konstiga mössor?
Fadern svarar: Min son det är för att vi ska skydda oss mot den heta ökensolen.
-Men pappa varför har vi då så konstiga kläder?
Fadern svarar: Jo, min son de skyddar oss för ökensanden när det stormar.
-Bra pappa man varför har vi då så konstiga skor?
Den tålmodige fadern: Min son det är för att skydda våra fötter så vi inte bränner oss på den heta ökensanden. Våra förfäder har i tusentals år utvecklat det som passar oss bäst.
-Du är klok du pappa. Men varför bor vi då i Malmö?


LUGNA DAGARFör några veckor sedan köpte jag upp mig lite på kamerasidan. Min gamla Olympus som jag haft sedan 2004 funkar alldeles utmärkt men ibland har jag saknat en del möjligheter som en systemkamera ger. Nu har jag inhandlat en Nikon D3100 med två zoomobjektiv 18-55 och 55-300mm. Har nu börjat hitta rätt med inställningar och programvara för att jag skall börja få önskat resultat.

De senaste dagarna har det handlat en hel del om Stasi i media men det märkliga är att SD så gott som aldrig omnämns i dessa program eller i artiklarna. Justitieminister Beatrice Ask kniper dock käft och har ännu ej uttalat sig. Det är nog på tiden att hon tvingas öppna munnen angående Stasi och Birgitta Almgrens bok.

Idag har jag tagit det lugnt och varit ute i naturen på Öland. Nu sitter jag och skriver på en debattartikel till lokaltidningarna i Kalmar därför blir det bara detta blogginlägg idag.

Dimma och solen som försöker att bryta igenom ger en härlig stämning över landskapet.
MORDBRÄNNARE SKALL DÖMAS SOM MORDBRÄNNARE

I Mönsterås finns det ungdomar som har inspirerats av Bergabränderna i Kalmar. Under de senaste veckorna har flera bilbränder inträffat i Mönsterås och det kulminerade under natten då ett garage/carport med tio bilar brändes ner.

Med stor sannolikhet rör det sig om ungdomar även i Mönsterås.

Det skall bli väldigt intressant att följa rättegången mot det ungdomar i Kalmar som varit anhållna/häktade i Kalmar för Bergabranden. Om samhället vill få slut på dessa bränder duger det inte att döma dessa gangsters till 100-200 timmars samhällstjänst. En samhällstjänst som kan utföras på en ungdomsgård eller en förening. Jag anser att det är ett hån mot offren för bränderna och även ett hån mot hela samhället när vårt rättssystem inför helt orimliga straffskalor och skapar en ”ogiltig” praxis.

En åtgärd för att få stopp på dessa anlagda bränder är att straffa dessa mordbrännare hårt och använda sig av lagens strängaste straff för mordbrand. Lagen säger följande.

”1 §
Om någon anlägger brand, som innebär fara för annans liv eller hälsa eller för omfattande förstörelse av annans egendom, döms för mordbrand till fängelse, lägst två och högst åtta år.

Är brottet mindre allvarligt, döms till fängelse, lägst ett och högst tre år. Lag (1993:207).

2 § Är brott som i 1 § sägs att anse som grovt, skall för grov mordbrand dömas till fängelse på viss tid, lägst sex och högst tio år, eller på livstid.

Vid bedömande huruvida brottet är grovt skall särskilt beaktas, om branden anlagts i tättbebyggt samhälle, där den lätt kunde sprida sig, eller eljest inneburit fara för flera människor eller för egendom av särskild betydenhet.”

Att mordbranden skall anses som grov råder det inga tvivel om. Det är med andra ord inga problem för Kalmar Tingsrätt att döma ut långa fängelsestraff för dessa missanpassade ungdomar.

Barometern, Östran

Idag kunde man på insändarsidan i Barometer läsa en bloggkommentar som jag reagerade på men samtidigt är jag inte förvånad. DN:s krönikör Johan Croneman som ondgör sig över SVT:s nya program Allt för Sverige.Det är inte underligt att våra tidningar och annan media ser ut som den gör med dessa stolpskott som journalister.Tidningen Östran uppmärksammar mitt blogginlägg om min "relation" till Gustav Vasa. Uffe Carlsson ringde i veckan och ställde några frågor och fick lov att plocka bilderna på antavlan från min blogg. Östran utmärker sig markant i sin journalistik till skillnad från den näst intill hatfyllda agendan som Barometern driver mot mig och SD.

Barometern gillar inte min kritik av deras sätt att driva journalistik och definitvt inte min kritik och granskning av deras mediehus. I mina ögon är det inte ett vuxet sätt att driva en tidning på utan det hör snarare hemma i sandlådan. 


STASISPIONER GRÅTER UT HOS SÄPO

Jag tror faktiskt Sverige är ett dårhus. Nu gråter före detta informatörer till Östtyska säkerhetspolisen Stasi ut hos den svenska säkerhetspolisen. I sin bok ”Inte bara spioner” skriver professorn Birgitta Almgren om en hel rad fall av personer som arbetade för Stasi men hon namnger inte en enda person.

Nu har flera av dessa personer vänt sig till Säpo av alla ställen för att få ”upprättelse”! Jag tar mig för pannan och undrar vad i helvete som pågår. Än mer förvirrad blir jag när sedan Säpo gör en anmälan mot Birgitta Almgren till JK.

En av dessa personer har dessutom tillåtits läsa sin egen personakt på 115 sidor hos så sent som för två veckor sedan. Vad sysslar Säpo med? Hon kommer dessutom med uppgifter efter att hon läst sin egen akt om att hon är svensk spion med spionuppdrag i Östtyskland. Uppenbarligen är hon väldigt desperat!

Detta kan bara hända i det politiskt korrekta Sverige. I min enfald trodde jag att en av Säpo:s uppgifter vara att avslöja spioneri mot vårt land men nu tycks uppgiften vara att skydda spioner som förrått vårt land.

Det är inte Säpo:s uppgift att göra anmälningar till JK det skall de individer som känner sig felaktigt utpekade göra själva. Utan hjälp från Säpo!

Vad/vem är det Säpo vill skydda? Finns det lik i garderoben hos Säpo?

Läs artikel i SvD

Jag anser att ju fortare alla namnen blir offentliga desto bättre! Samtidigt vill jag påminna om att flera av dessa stasiagenter har kontaktat Birgitta Almgren efter att boken släpptes i mitten av september men ingen av dessa har ångrat sina handlingar.

Offentliggör namnen nu!

UPPDATERING!

Anders Jallai har idag lagt upp ett mycket intressant blogginlägg om detta, måste läsas!

"Jag tycker att Säpo och JK ska lägga ned förundersökningen eftersom den kastar ett löjets skimmer över Säpo och signalerar dåliga förlorare. Almgren har gjort precis vad Säpo, under ledning av Tore Forsberg, borde ha gjort för länge sedan; att gå igenom och jämföra egna uppgifter mot det tyska Stasiarkivets och lagföra eller åtminstone pröva några av de uppenbara spioneribrotten. Om inte Almgrens uppgifter i kombination med Säpo:s egna räcker för ens ett åtal, så räcker ingenting – spionernas egna fysiska rapporter finns ju att läsa i Stasiarkivet!"

Anders Jallai


POLITISKT KORREKT MOBBNING

Nobelstiftelsen har haft ett helt år på sig att nyktra till men uppenbarligen lider styrelsen fortfarande av en stor portion av feghet och brist på kurage. Om styrelsen besuttit dessa egenskaper hade man givetvis bjudit in partiledarna för alla demokratiskt valda partier i Sveriges riksdag. Enligt uppgifter i media grundar sig Nobelstiftelsen sig på en formulering ”att inget avseende ska fästas vid nationstillhörighet”. Jag trodde faktiskt att det gällde när man utser pristagare och inte vilka som inbjuds till middagen och högtidligheterna. Eftersom det är så många andra svenskar kan det knappast vara något problem med ännu en svensk bland gästerna.

Danska Jyllandsposten tar upp det i en artikel och påpekar att Nobel både säljer dynamit och vapen för att användas i krig och menar underförstått att det är ett moraliskt hyckleri av styrelsen.

Det som jag ändå tycker är det mest anmärkningsvärda är att ingen tycks reagera på detta beslut förutom Sverigedemokraternas medlemmar och väljare. Ingen vågar uppenbarligen stå upp mot den politiskt korrekta mobbningen som pågår. Risken är väl stor att man blir utkastat från klubben för inbördes beundran.


Den här mobbningen pågår även på det lokala planet. I valrörelsen 2010 skrev den politiske chefredaktören på Barometern Ulf Wickbom följande på ledarsidan.

”Hur tänker du (Jimmie) göra med alla som inte frivilligt utsätter sig för den försvenskningen? Hur mycket betong har ni? Hur många sjöar behövs för att lösa det problemet? Jag tror bara att max 1200 personer får plats på Lillsjöns botten. Dessutom är betongblandarna tillfälligt slut på byggmarknaden.”

Läs hela artikeln här.

En minst sagt bedrövlig text som borde fått många andra ledarskribenter och läsare att reagera men reaktionerna uteblev.

För några dagar sedan skrev jag ett blogginlägg om hur Barometern behandlar Sverigedemokraternas politiker på ett sätt där både partinamn och politikers namn skrivs ut men om det gäller andra politiker utelämnas både partibeteckning och namn. Vilket jag gav flera exempel på i mitt blogginlägget.

På detta reagerade Ulf Wickbom och fick ihop följande med hjälp av Photoshop gissar jag.Istället kunde Ulf Wickbom svarat på min kritik av tidningens sätt att bedriva nyhetsjournalistik. Uppenbarligen hade inte Ulf Wickbom några argument att komma med utan han menade att det borde införas en varningstext på min blogg om att den mentala hälsan riskeras om man läser min blogg.Detta är ännu ett exempel på den politiskt korrekta mobbningen som bedrivs av klubben för inbördes beundran som allt för många journalister och skribenter ingår i och Barometern verkar vara ett "föredöme" i dessa kretsar.

När det gäller språkbruk vill jag bara påminna Ulf Wickbom om Lillsjön och cementblandare! Med det språket bemöts man inte med respekt. Med det språkbruket skapar man istället individer som Anders Breivik.


KULTURMINNESLAGEN

12 § Den som vill rubba, ändra eller ta bort en fast fornlämning skall ansöka om tillstånd hos länsstyrelsen.

Länsstyrelsen får lämna sådant tillstånd endast om fornlämningen medför hinder eller olägenhet som inte står i rimligt förhållande till fornlämningens betydelse.

Ovanstående är ett utdrag ur Kulturminneslagen och enligt min mening är det därmed helt otänkbart att Länsstyrelsen ger detta tillstånd till Kalmar kommun och den detaljplan som föreligger. Att det aktuella mediehuset skall placeras ovanpå fornlämningar som härrör sig från Kvarnholmens unika historia är helt absurt med tanke på att mediehuset lika gärna kan placeras på en hel rad andra platser i de centrala delarna i Kalmar.

Länsstyrelsen har dock ännu inte prövat detaljplanen enligt Kulturminneslagen enligt ett mail jag fått idag. Men i mailet skriver man något som gör mig väldigt fundersam.Trots att prövningen enligt Kulturminneslagen inte är klar tänker Länsstyrelsen lägga ut en anbudsförfrågan på en arkeologisk slutundersökning. Detta är ett mycket märkligt förfarande av Länsstyrelsen då en arkeologisk slutundersökning inte behövs om inget tillstånd ges.

Har Länsstyrelsen redan beslutat att ge tillståndet utan att någon prövning är utförd? Har kommunen redan fått ett beslut under bordet.

Jag väntar på ett nytt svar från Länsstyrelsen.Barometern och Anders Blank har idag återigen en artikel om Micael Foghagen (SD) och hans skatteskuld.

Det tråkiga är att Anders Blank inte berättar hur illa han skött detta. Anders Blank hörde av sig sent på fredagskvällen och ville ha en kommentar till att skulden hos Kronofogden var 120000 kronor. Micael Foghagen bad Anders Blank lugna ner sig så att Micael F fick kontakta Skattemyndigheten och Kronofogden på måndagen men det vägrade Anders Blank hans artikel skulle ut i lördagstidningen.

Under måndagen redde Micael F ut det hela med Skattemyndigheten och precis som Micael F försökte säga Anders Blank så var stora delar en fiktiv skuld. Vid kontroll med Skattemyndigheten visade det sig att ca 103000 kronor av skulden var fiktiv. Återstoden betaldes in under måndagen av Micael F. Det tråkiga är Anders Blank inte bryr sig om att nämna att nästan hela skulden var fiktiv. Mycket illa av Anders Blank trots att han fick se alla papper under KF-mötet i måndags.

(Artiklar finns inte på nätet).


SE SIG SJÄLV I SPEGELN

Det rullas upp det ena efter det andra i media men så fort det är personer med invandrarbakgrund som är inblandade och i vissa fall till och med dömda mörkas detta i media. Hyckleriet är så makalöst att man knappt kan tro sina ögon eller öron när nya fall rullas upp.

Nu har vi fusket med assistansersättningar. I media nämns siffror på fusket och bedrägerierna, bedömningen som myndigheter gör är runt 1 000 miljoner kronor. Hur mycket av detta hamnar på bankkonton i utlandet. Hur många kommer ihåg ”kaninmannen”? Han och hans familj var väl en av de första som avslöjades och media gör allt för att dölja identiteten och den utländska bakgrunden.

Hur förljugna är merparten av de svenska journalisterna? Hur fan står de ut med att se sig själva i spegeln varje morgon! Tänker de att nu skall vi ljuga det svenska folket rätt upp i ansiktet ännu en dag. Den egna lögnen har blivit så massiv och omfattande att de inte längre kan göra en pudel.  Hellre fortsätter de med sina lögner.

Jag har i varje fall inga problem med att se mig själv i spegeln eftersom jag håller mig till sanningen. När jag blir urförbannad så skriver jag även det och kan då till och med använda mig av ett Zlatan-citat som media uppenbarligen inte vill amvända eller påminna det svenska folket om.

Imorgon får vi se vad Anders Blank lyckats åstadkomma när han fått fakta på bordet gällande hans ”uthängningsartikel” i lördagens Barometern. Tyvärr har jag tappat förtroendet hos tidningens journalister så jag har inga större förväntningar men Anders Blank kanske överraskar.

Uffe Carlsson på Östran har ringt idag och undrat lite om mitt blogginlägg om min släktforskning. Uffe Carlsson har visat prov på en god objektivitet sedan han fick kliva av som chefredaktör på Östran så jag hoppas på en ”bra” artikel från Uffe Carlsson.

Hur många kommer ihåg dessa ord som publicerades under förra årets valrörelse.

”Hur tänker du (Jimmie) göra med alla som inte frivilligt utsätter sig för den försvenskningen? Hur mycket betong har ni? Hur många sjöar behövs för att lösa det problemet? Jag tror bara att max 1200 personer får plats på Lillsjöns botten. Dessutom är betongblandarna tillfälligt slut på byggmarknaden.”

Det är nog dags att påminna skribenten och mina nya läsare på bloggen om hur illa ”eliten” i Kalmar uttrycker sig i tidningen.

Det kanske är så att skribenten ifråga inte har några speglar hemma.


 


RSS 2.0