”BÖGAR SKA INTE FÅ ADOPTERA!”

En moderat politiker har gått över nya moderaternas politiskt korrekta yttersta gräns när det gäller homosexuella. Karl-Otto Hultström från Botkyrka har skrivit en kommentar på en kommunists blogg och detta har fått till följd att han nu har kommit i onåd inom moderaterna och inte kan räkna med några nya uppdrag som nämndeman i fortsättningen. Läs artikel på SR

Vad har då denne förskräcklige moderat skrivit som han är så ångerfull för? Jo, följande.

"de får gärna hålla på med varandra men när de ger sig på småbarn går det för långt ! Och bögarna ska inte få adoptera !!".

Detta är alltså inte förenligt med de nya moderaterna. Det är dessutom inte tillåtet för en moderat nämndeman att uttrycka sig på följande sätt. Jag är helt förstummad!

Pedofili och bögadoptioner är uppenbarligen heliga kor för Fredrik Reinfeldt och de nya moderaterna. Personligen tycker jag att ovanstående värderingar är alldeles förträffliga för en nämndeman och jag instämmer till fullo i hans kommentar.

Jag ser fram emot att någon moderat förklarar vad som är så uppåt väggarna i denna kommentar och att den stackars Karl-Otto Hultström skall bestraffas offentligt.

Eller har nya moderaterna något nytt mål i sikte när man försvarar homosexuellas böjelser och krav på samhället Det känns som nya moderaterna försöka värva röster från kommunisterna och Feministiskt initiativ eller vad är det som är så hemskt.

Får man inte kalla Jonas Gardell för bög? Är det kanske det som är problemet! Nya moderater får inte säga eller skriva bög! Inte ens på en kommentar i en kommunists blogg.

Svennehora är ju annars ett vanligt epitet på unga etniska svenska tjejer bland invandrarkillar. Undrar om de nya moderaterna blir särskilt upprörda över om någon använder detta "trevliga" omdöme.

Förmodligen kommer denna storm i ett vattenglas leda till att ett antal moderata väljare byter parti till Sverigedemokraterna den 19 september så jag skall ju egentligen inte klaga. Men genom att skriva om detta horribla åsiktsförmynderi inom nya moderaterna så får förhoppningsvis fler upp ögonen för vad Fredrik Reinfeldt och hans unga kollegor håller på att driva igenom som de nya modraternas politik.

Sydsvenskan, SvD,


FLYHOME, ONE WAY TRAVELS

Ett litet resebolag, Flyhome i Göteborg hade ca 1000 resenärer i Irak och Libanon som tydligen riskerar att bli strandsatta på sina destinationer när resebolaget går i konkurs.

Namnet Flyhome syftar givetvis på att alla PUT-människor från MENA-länder skall åka till sina hemländer på semester, helger, för att gifta bort sina döttrar. Ägaren till detta bolag Aida Abdul Menhem Bakkar har nog varit klar över sin affärsidé.

Om ett så litet resebolag kan ha 650 resenärer i Irak så undrar jag hur många av dessa f.d. asylsökande som hotats med döden om de återvänder till sitt hemland men nu kan semestra i Irak. Uppenbarligen går alla dödshot upp i rök när de tilldelats PUT i Sverige. Ett land där de svenska flyktingkramarna anser att inga asylsökande skall utvisas till Irak. Kanske vore det bättre att Migrationsverket skickar de asylsökande på livslång semesterresa i Irak än att utvisa dem. Då skulle säkert inga flyktingkramare protestera, de protesterar ju inte emot dessa semesterresor vad jag vet.

Har dessa flyktingkramare ingen hjärna att tänka med och ifrågasätta varför tusentals irakier åker tillbaka till Irak när det är omöjligt att utvisa asylsökande till samma land.

Gissningsvis har mer än 10000 personer varit ”hemma” i Irak under sommaren på semester. Frågan man måste ställa sig är givetvis också hur dessa resor finansieras? Tyvärr är det tabu att undersöka detta i Sverige. I våra grannländer är det dock en gångbar verksamhet som myndigheterna kan utföra. Undrar hur stora summor pengar som förs ut av dessa semesterfirare till sina hemländer.

Som inte detta hyckleri med uppehållstillstånd i Sverige där alla politiskt korrekta påstår att invandringen är positivt och en god ekonomiskt affär för vårt land.

Därmed borde Malmö och Södertälje vara de mest framgångsrika städerna i Sverige. Tänk så mycket välutbildade människor och entreprenörer som flyttat till dessa båda städer. Ändå klagar de socialdemokratiska kommunalråden Ilmar Reepalu och Anders Lago i dessa kommuner. Anders Lago är nu sur för att han inte får träffa ansvariga inom regeringen då han vill ha ett flyktingstopp till Södertälje.

Som man bäddar får man ligga, Anders Lago!

Det märkliga är ändå att Anders Lago troligen sitter säker i Södertälje efter höstens val tack vare alla inflyttade invandrare som röstar på bidragspartiet Socialdemokraterna.

Som socialdemokrat måste det vara en märklig situation när den förda politiken leder rakt ner i botten i opinionsundersökningarna. Gissningsvis består socialdemokraternas väljarkår av 30-40 procent invandrare. Det forna arbetarpartiet har utvecklats till ett invandrarparti som lämnat det mesta av sina ideal bakom sig. Med Mona Sahlin som partiledare kommer det att fortsätta mot ett historiskt nederlag i valrörelsen om inte Fredrik Reinfeldt gör bort sig radikalt genom att t.ex. begå något grovt brott.

 


POLITIKERFRITT PÅ STADSFESTEN

De etablerade partierna har gått i spinn då de inte får marknadsföra sig på stadsfesten i Kalmar som pågår i tre dagar den 5-7 augusti.

Allra mest arg är Allan Johansson från socialdemokraterna och det kan man ju ha en viss förståelse för med tanke på att socialdemokraterna endast fick 29,2 procent i senaste opinionsundersökningen. Läs artikel

Nu är det så att detta gäller för alla partier och då tycker jag inte att det är något problem då det finns så många andra tillfällen att träffa väljarna.

När Barometern ringde och frågade mig om Sverigedemokraternas inställning i denna fråga blev Anders Blank förvånad över att jag svarade att det var ok. Enligt dagens artikel i Barometern (finns bara på nätet) är jag den enda politiker som svarat att det är ok.

Thoralf Alfsson (SD)

– För min del kan det faktiskt vara okej. Det finns så många andra tillfällen. Argumentet att det ska vara fest och inte politik kan jag köpa.

Det känns faktiskt väldigt skönt att vara den enda partiföreträdaren som står på ”verklighetens folk” sida. Tror faktiskt många väljare redan är trötta på politik och tycker det är bra att politikerna håller sig borta från stadsfesten. Jag tror faktiskt SD vann på poäng i denna fråga i Barometern hos verklighetens folk.

Nu får vi se om de etablerade partierna kan ändra på detta beslut innan stadsfesten startar.

När det socialdemokratiska kommunalrådet svarar enligt följande blir man ju fundersam.

Johan Persson (S)

– Jag har bara hört det här på omvägar, jag vill prata med Åke Andersson och höra vad han säger. Vi har vår valstuga uppe och det är kanske lite konstigt att inte få ha den öppen.

Jag fick uppfattningen enligt polisens tillståndsgivare att socialdemokraternas valstuga måste tas bort under stadsfesten.


UTSPELFolkpartisten Bjarne Kragh i Malmö
vill samarbeta med Sverigedemokraterna. Efter denna artikel i Skånskan kommer partipiskan vina inom folkpartiet och dansken Bjarne Kragh har förmodligen gjort sig omöjlig för lång tid framåt inom folkpartiet.

Det kan också vara en iscensatt dubbelsmäll eller trippelsmäll. Först detta utspel, sedan uteslutning ur folkpartiet och avhopp till Sverigedemokraterna. Vem vet?  Den taktiken har använts tidigare.

Nu börjar Pridefestivalen i Stockholm. Jag kan då leverera ett löfte till väljarna. Jag kommer aldrig, aldrig någonsin medverka eller besöka detta spektakel i framtiden. Definitivt inte om jag skulle bli riksdagsman. Fredrik Federley och övriga får roa sig utan min medverkan. Det finns många andra evenemang som jag sätter ett betydligt större värde i att besöka.

Har förresten aldrig besökt Pridefestivalen tidigare heller.

Märkligt att Mona Sahlin valt att åka till Afghanistan mitt under Pridefestivalen men hon hinner säkert hem och ta ett nytt ”knullborgarmärke” även i år.


SEMINARIUM ALMEDALEN VISBY

Som jag skrev i ett tidigare inlägg under Almedalsveckan besökte jag då ett väldigt intressant seminarium angående EMU och Euron. Nu har det kommit upp på YouTube. Det är hela 13 delar på 10 minuter vardera men för den som är EMU-kritisk är det intressant att lyssna.

Källarlokalen var väldigt liten och trång därför är det lite störande ljud när några personer kommer och går, tyvärr.
Se resterande delar på följande länk.

ÄR MUSLIMEN BEREDD ATT ÄLSKA JUDEN?


Arrogante Peter Weiderud blundar för verkligheten. Foto Thoralf Alfsson.

När jag läser artikeln ”Är vi beredda att älska juden och muslimen” på DN-debatt blir jag först väldigt upprörd men sedan förstår jag vem som ligger bakom största delen av texten. Med stor sannolikhet ligger Peter Weiderud bakom artikeln då jag känner igen det mesta i artikeln från de seminarium som jag besökte under Almedalsveckan i Visby där Peter Weiderud ingick i panelen.

Som företrädare för socialdemokraterna var han den enda partiförträdaren som sa JA till halalslakt utan bedövning innan man skar halsen av djuret. Samma argument kommer upp i denna debattartikel men det som förvånar allra mest är att flera andra företrädare ställer upp med sitt namn i denna artikel.

Frågan dessa debattörer istället borde ställa sig är om muslimen är beredd att älska juden?

Den frågan är betydligt mer berättigad i vårt svenska samhälle. I Malmö är det muslimska grupperingar som begår en stor majoritet av alla hatbrott och trakasserier mot judar, vilket fått en stor del av den judiska befolkningen att lämna Malmö. Detta faktum undviker Peter Weiderud och hans medskribenter väldigt noga i sin debattartikel. Jag anser det vara rena hyckleriet och vill snarare ”kasta upp” när jag tänker på denne socialdemokrat och hans arroganta uppträdande i Visby.

Peter Weiderud undviker sedan när han skriver under debattartikeln att också skriva ”Broderskapsrörelsen”, jag gissar att det troligen beror på den negativa klang som detta namn numera börjat förknippas med. Sveriges kristna socialdemokraters förbund låter nog betydligt mycket bättre i mångas öron men mig lurar inte denne socialdemokratiske hycklare.

Peter Weiderud borde istället ägna sig åt att tala och debattera mina sina muslimska vänner inom broderskapsrörelsen om varför de inte tolererar judar i Malmö och inte heller på någon annan plats. När sedan Peter Weiderud klarat av detta ”lilla projekt” kan han återkomma med sina toleranskrav på oss svenskar.

Varför skall den intolerante muslimen och deras religion islam visas någon tolerans?

Det är dock lika bedrövligt eller kanske än mer bedrövligt att företrädare för den svenska kyrkan medverkat till denna debattartikel.

Jag är fortfarande medlem i svenska kyrkan men mitt utträde ur svenska kyrkan har nu kommit ännu ett steg närmare. Det kanske är dags att starta något alternativ till svenska kyrkan som verkligen står upp för de kristna värderingarna på ett mer adekvat sätt än dagens företrädare och i många fall politiskt korrekta hycklare.


KYSSA SD-LOGGAN I TALARSTOLEN

Dagens oväder över Kalmar gjorde att vi fick ställa in dagens aktivitet på stan. Vi får fortsätta när det är dags för årets stadsfest i Kalmar om ett par veckor.

Har istället varit i Oskarshamn och Västervik med nya ”SD-kläder” och 2000st nya SD-kuriren till norra länsänden.

Just nu finns det en rad saker som jag inte hunnit med att skriva om de senaste dagarna. Jag tänker på Gothia Cup, den tokiga debattartikeln i DN och inte minst det intressanta utspelet från Dansk Folkeparti där man kräver en officiell ståndpunkt från den svenska regeringen om man är rasistiska i folketinget.

Först några ord om Gothia Cup kravallerna. Jag har läst en del men inte allt. På mig framstår det som den politiskt korrekta svenska mediakåren och ansvariga för Gothia Cup nu försöker skuldbelägga IFK Göteborgs spelare för denna händelse vilket jag anser vara fullständigt absurt.

Jag har full förståelse för den spelare som kysste sitt klubbmärke och visade fingret till motståndarnas supportrar efter att man blivit häcklad av dessa supportrar under en hel match med mängder av glåpord. Jag tror att spelaren kände sig jäkligt nöjd när slutsignalen gick och man vunnit matchen. När dessutom motståndarlaget åkt på inte mindre än fyra röda kort så säger det mig att motståndarna måste ha ägnat sig åt något helt annat än att spela fotboll vilket media fullständigt tycks ha glömt bort. Jag har säkert spelat minst 400-500 fotbollsmatcher men aldrig varit med om att fyra spelare i ett lag blivit utvisade i en och samma match. För mig och min bedömning säger det allt om detta lag! Supportrarnas agerande efter matchen är bara en ytterligare bekräftelse på lagets mentalitet.

Det är samtidigt en bekräftelse på vart det mångkulturella samhället är på väg!

När sedan den enda spelaren eller supportern som bestraffas är Göteborgsspelaren så bekräftas min bild av det sjukligt politiskt korrekta samhället nått ända in i Gothia Cups kärna.

Undrar vad som händer om jag skulle kyssa SD-loggan i talarstolen i kommunfullmäktige. Skulle ordförande Roger Kaliff (S) tillåta en sådan "provokation" från talarstolen eller skulle han ge mig "fingret" :-)

Jag kanske skall spara detta till talarstolen i riksdagen så får vi se hur talmannen ser på detta.


Igår hade jag även ett samtal med den moderata riksdagskvinnan Eva Bengtson Skogsberg som till viss mån anknyter till hur jag ser på idrottens ideal. När det gäller idrott är det en oskriven lag att önska sin motståndare lycka till och må bästa man/kvinna eller lag vinna. Något som tydligen inte är kutym bland de irakiska spelarna men det förvånar mig inte det minsta. Det som däremot förvånar mig är att Eva Bengtson Skogsberg uppvisar en sådan attityd och i mina ögon en dålig ”uppfostran” och attityd. Som Sverigedemokrat är man dock van att ta diverse negativa kommentarer men när jag i detta fall funderat och filosoferat över hennes avskedsord kom jag fram till att det var väldigt obildat och ganska ”lågt” men troligen politiskt korrekt från en riksdagskvinna från nya moderaterna.

När hon gick sa hon nämligen ”jag hoppas att ni inte kommer in i riksdagen”. Inget märkvärdigt men ändå inte särskilt intelligent av denna kvinna. Uppenbarligen grundade hon detta på min och vår människosyn om jag tolkar henne rätt, trots att hon inte känner mig och vet något om min bakgrund eller min människosyn. Om jag pratar med en politisk motståndare skulle jag aldrig säga som avslutningsord ”jag hoppas ni ramlar ur riksdagen”. Inte ens till en vänsterpartist, även om jag inte skulle gråta om så vore fallet. En person med en god uppväxt och uppfostran uttrycker sig helt enkelt inte så.

Det finns mycket i mitt samtal med Eva Bengtson Skogsberg som jag kunde skriva om men jag nöjer mig med att konstatera att min respekt för riksdagsledamöter sjunker för varje gång man diskuterar med någon av de 349 nuvarande ledamöterna. De har verkligen lärt sig en rad floskler som de aldrig behövt förklara, utan som de kan häva ur sig utan att bli ifrågasatta.

Den 19 september hoppas jag väljarna ser till att dessa pk-politiker inte kan gömma sig bakom dessa floskler längre.


REGNIG DAG I KALMAR


Mina partivänner i ett småregnigt Kalmar idag     Foto Thoralf Alfsson

Tyvärr har vädret varit lite sämre idag med en hel del regn så vi investerade i ett partytält för 169 kronor på Jula för att kunna bedriva kampanj trots regn.

Det har varit lite trögare idag men det beror nog mest på vädret. Intresset för vårt parti finns hos väldigt många och det känns väldigt bra. Men givetvis finns det de som inte gillar att vi står på stan.

I bakgrunden på bilden som du kanske inte ser utan en rejäl förstoring!

 

Där i porten står en man och håller upp händerna för att han inte skall komma med i bild. Varför?

Ett flertal personer som jobbar på restaurangen Mamas & Papas i bakgrunden har ägnat sin rökpauser och dylikt åt att skrika diverse mindre trevliga epitet till oss både idag och även under gårdagen. Inte underligt att han inte vill vara med på bild.

Den restaurangen kommer jag aldrig att besöka och ingen annan heller som sympatiserar SD hoppas jag.

Ikväll blir det mat på något annat trevligt ställe innan vi avslutar den tredje dagen på stan imorgon.

POSITIVA VIBBAR

Ovanstående plakatbild väcker stor uppmärksamhet!

Hela dagen har ägnats åt marknadsföring av SD på Kalmar marknad. Jag och mina kollegor Lars Rosen, Claus Zaar och Sune Olsson har svettats i ett kvavt Kalmar men det är det värt. Alla tyckte att det varit en lyckad dag när vi packade ihop våra grejor.

Det finns många samtal och diskussioner med väljare som jag skulle vilja återge i detta inlägg men då skulle ja få skriva halva natten. Socialdemokraterna står inte så långt ifrån oss och jag vill påstå att vi stundtals har fler intresserade hos oss än hos S.
Kanske just därför Anna Hedh (S), EU-parlamentariker, hon satte näsan i vädret när hon passerade oss utan att hälsa, vilket för övrigt gällde flera socialdemokrater.

Mona Sahlins ”aldrig, aldrig någonsin ……” har tydligen satt djupa spår hos dessa förtryckta socialdemokrater som uppenbarligen inte ens vågar att hälsa på oss Sverigedemokrater.

Det finns politiker från andra partier som inte lider av samma problem, utan respekterar oss och hälsar och pratar.

Vid valet 2006 var den utåtriktade verksamheten mer eller mindre noll i Kalmar. Ändå gav det nästan 1200 röster i kommunvalet 2006. Med tanke på det jobb som nu görs och de reaktioner man möts av när man träffar väljarna så undrar jag hur många röster vi får i kommunvalet i september. Blir det en fördubbling till 2400 röster eller blir det ännu mer. Känslan säger att det kan bli väldigt roligt framåt 22-tiden den 19 september för oss Sverigedemokrater.

Skall man tro Bo Ström, ombudsman PRO i Kalmar kommer SD få 4000-5000 röster i Kalmar. Lyssna på inslaget nedan.

Ett budskap som verkligen Kalmars innevånare står på vår sida är frågan om ett nytt mediehus. Jag har kopierat upp ett plakat med de bilder som finns i detta blogginlägg.

Detta plakat väcker mycket uppmärksamhet och lockar många till samtal.

Vi kommer även att finnas på plats imorgon och på lördag för den som vill träffa oss! Kaggensgatan ner mot Baronen för den som känner till Kalmar.

Bert Karlsson har tydligen sagt ett sanningens ord till Aftonbladet.

”Om han tog reda på verkligheten, den här Lokko, så skulle han rösta på Sverigedemokraterna.”

Bert Karlsson i Aftonbladet

Det gäller inte bara Lokko utan alla som tar reda på verkligheten!PENSIONÄRER RÖSTAR FEL!

Grattis Sverige!


MÖRKAR SOCIALEN I FAGERSTA?

Den senaste veckan har vi kunnat läsa om nya turer angående bestialiska mordet i Högsby på Abbas Rezai. Nu är det den yngre brodern (kallad 15 åringen) till den dömde som omhändertagits av de sociala myndigheterna i Fagersta.

Enligt Radio Västmanland beror omhändertagandet på uppgifter av hedersrelaterat våld inom familjen och att 15-åringen är rädd för att vara hemma i familjen. Uppgifter som stämmer in på den familjebild som uppenbarligen är denna afghanska familjens signum.

En trovärdig källa till bloggen uppger dock att den utlösande faktorn för socialtjänstens agerande och omhändertagande av 15-åringen skall vara narkotikaförsäljning på en skola i Fagersta. Dessa uppgifter cirkulerar inom media men ingen vågar uppenbarligen skriva om detta då socialtjänsten tydligen mörkar.

Frågan blir då, är det på uppdrag av pappan som 15-åringen säljer narkotika på skolor? Eller är det andra släktingar inblandade i detta?

Om dessa uppgifter är riktiga är det ännu en anledning att skicka hela familjen tillbaka till Afghanistan!


ORD STÅR MOT ORDJag är ju en stark motståndare till det mediehus som Gota media vill bygga på Kvarnholmen. Eller rättare sagt jag är mycket kritisk till den tänkta placeringen. Gota media får gärna bygga ett nytt mediehus på en mer lämplig plats.

Hur kunde placeringen bli så tokig?

Den frågan har jag ställt mig flera gångar. Jag har därför begärt ut all dokumentation från kommunen i detta ärende. Man kan väl knappast säga att samarbetsviljan varit särskilt stor hos vissa tjänstemän.

I mars 2008 begärde Gota media en markreservation vid Ölandshamnen för ett nytt mediehus, vilket man även skrev om i Barometern.

Men vad hände under sommaren 2008?

I augusti 2008 skriver Barometern att man planerar för en ny plats av mediehuset och att man har begärt en ny markreservation vid gamla vattentornet (vid Systraströmmen).

”Vi är väl medvetna om att det ur arkeologisk synpunkt vara känsligt och vi kommer därför arbeta i nära samspråk med Kalmar kommun, länsstyrelsen, antikvariska experter och Sveriges arkitekter, säger Gunilla Sax chefredaktör på Barometern.”

Gunilla Sax har sedan i flera intervjuer och artiklar sedan försvarat placeringen med att Kalmar kommun gett en markanvisning på denna känsliga plats.

Nu har jag efterfrågat denna markanvisning från Kalmar kommun och alla berörda tjänstemän men ännu efter två månader inte fått någon kopia på denna markanvisning.

Jag vill ta reda på vem som ligger bakom denna markanvisning och på vilka grunder den tillkommit.

Efter mina frågor om vad som hände sommaren 2008 och hur markanvisningen kom till, om den nu överhuvudtaget finns.

Gunilla Sax på Barometern/Gota media vill inte lämna ut denna markanvisning utan menar att jag skall begära ut den från Kalmar kommun. På Kalmar kommun kan man inte hitta denna markanvisning eller så har man inte letat tillräckligt. Jag förutsätter att det är en diarieförd handling eftersom den uppenbarligen finns hos Gota media.

Kalmar kommuns planeringschef Björn Strimfors svarade mig på följande sätt för några veckor sedan.Nu står alltså ord mot ord!

Gota media hävdar att man fått en markanvisning från Kalmar kommun och därefter lämnat in en ny begäran om  markreservation vid Systraströmmen.

Kalmar kommun hävdar att man lämnat ut alla offentliga handlingar i detta ärende men jag har inte fått någon markanvisning.

Vem skall man tro på?

Jag är benägen att tro på Gota media och Gunilla Sax. Varför skulle de säga att de fått en markanvisning som de inte fått.

Däremot litar jag inte på Kalmar kommun som troligen hanterat detta ärende på ett felaktigt sätt och därför inte vill eller kan lämna ut de handlingar som jag begär. Handlingen kanske inte ens är diarieförd. Eller är det en enskild tjänsteman som tagit detta beslut?

Troligen kommer jag inte längre med detta ärende utan nu överväger jag att JO-anmäla Kalmar kommun för att de inte lämnar ut markanvisningen, om den nu finns.


MUSLIM MAFIA OCH IFA

Stop the Muslim Mafia.Jag gissar att denna bok inte finns översatt till svenska. Finns den ens att köpa i Sverige?

När vi ändå länkar till klipp på YouTube skall jag även nämna Geert Wilders nya initiativ IFA, International Freedom Alliance.


ÄNNU EN TOMHÄNT JOURNALIST

Idag har vi fått ännu ett exempel på en politiskt korrekt journalist som vill vara ”duktig” och baktala Sverigedemokraterna men som vanligt är dessa journalister alldeles tomhänta.

Peter Sigfridsson som är webbchef på Barometern tar stå-upp-komikern Magnus Betnér till hjälp för att få någon substans i det hela när han själv inte klarar av att motbevisa oss Sverigedemokrater, det blir faktiskt lite tragikomiskt.

Hans rubrik på sin krönika lyder ”Kort sagt, ingenting Sverigedemokraterna säger om invandringen stämmer”. Om så nu vore fallet vore det väl inte så svårt för en som jag förmodar välutbildad och internetkunnig Peter Sigfridsson att ge en rad exempel på Sverigedemokraternas ”lögner”.

Jag uppmanar Peter Sigfridsson att ta del av min blogg om han nu inte redan gör det och peka ut de siffror och fakta som jag använt i min blogg och som inte stämmer. Leta på, Peter Sigfridsson!

Jag använder mig bara av Kalmars kommuns statistik, SCB, SKL, BRÅ o.s.v. Jag hittar aldrig på någon egen statistik! Vet du varför Peter Sigfridsson? Jag behöver det inte! All statistik pekar i samma riktning och ger Sverigedemokraterna rätt på punkt efter punkt. Annars hade Peter Sigfridsson och hans politiskt korrekta kollegor i journalistvärlden givetvis använt denna statistik i sina försök att förtala Sverigedemokraterna.

Nu får de istället hålla tillgodo med en stå-upp-komiker och ”experter” som Anna-Lena Lodenius och Daniel Poohl på Expo.

Peter Sigfridsson, jag har skickat in en insändare till Barometern om Kalmar läns landstings kostnader för asylsökande under 2009, insändaren bygger på statistik från SKL (Sveriges Kommuner om Landsting) som visar att Kalmar läns landsting är de näst värst drabbade landstinget i landet med kostnader på över 22 miljoner kronor och där Migrationsverket bara ersätter drygt 50 procent vilket innebär att Kalmar läns landsting har ett underskott för asylsökande på nästan 10 miljoner kronor.

Varför publicerar inte Barometern denna insändare?

Tänk vilket ypperligt tillfälle för dig och dina journalistkollegor att bevisa att SKL:s siffror och statistik är felaktiga. Eller ännu bättre kalla in Magnus Betnér han kan säkert hjälpa er.


JIMMIE ÅKESSON FÅR INTE SÄLJA SIN TVSVT:s beslut att inte låta Sverigedemokraterna delta i slutdebatten fick Jimmie Åkesson att kasta ut sin TV och säga upp sin TV-licens. Nu stoppar Tradera Jimmie Åkessons annons där han erbjuder sin platt-tv till försäljning.

Detta visar med all tydlighet hur allvarligt sjukdomstillståndet är för kungariket Sverige.

Expressen,


JAG HATAR TELIA

Just nu eller rättare sagt de senaste dagarna fungerar mobiltelefoner knappast på norra Öland. Det mobila bredbandet fungerar ännu sämre. TV4, TV6 och flera kanaler fungerar inte alls för tredje gången på några veckor. Missade flera matcher under fotbolls-VM.

Därför hatar jag just nu Telia och det företag som ansvarar för service av dessa utrustningar.

Det som retar mig mest är att man ändå får betala fullt pris utan att man får något för pengarna.

Läs artikel i Barometern

SKÖTSAMMA SVENSKAR EJ PRIORITERADE AV KALMARHEM


Socialdemokraterna Roger Kaliff och Nasim Malik.   Foto Thoralf Alfsson

Är det Roger Kaliff ordförande i Kalmarhem och Nasim Malik projektledare på Invandrarservice som upprättar prioriteringslistan för bostadssökande på Kalmarhem.

De senaste dagarna har en infekterad debatt om bostadskrisen i Kalmar förts i media där de politiska blocken anklagar varandra för inkompetens.

Debatten startade efter att Barometern haft en artikel om en yngre kvinna som ville flytta till Kalmar men inte kunde få en lägenhet utan fick återvända till Karlskrona.

Det kommunala bostadsbolaget Kalmarhem har varit på tapeten flera gånger under de senaste åren men sedan snart två år har en ny styrelse med Roger Kaliff (S) tagit över. Nu kommer uppgifter från en anonym källa med insikt i Kalmarhem att företaget har en prioriteringslista för bostadssökande. I denna lista finns fyra grupper prioriterade.

Av dessa uppgifter framgår det att kvinnan i Barometerns artikel inte tillhör någon prioriterad grupp.

Källan till bloggen säger följande.

”Hade hon varit asylsökande hade hon fått en lägenhet.”

Överst i denna prioriteringslista finns asylsökande och Invandrarservice!

Det är uppenbarligen ingen slump att Invandrarservice är den största hyresgästen hos Kalmarhem. Enligt Invandrarservice egen verksamhetsberättelse har man i dagsläget ca 200 lägenheter inhyrda med en stor majoritet hos Kalmarhem och antalet lägenheter ökar i rask takt med den ökande invandringen till kommunen.

Att sedan Invandrarservice står högst på Kalmarhems prioriteringslista förvånar väl ingen. Med socialdemokraterna Roger Kaliff som Kalmarhems ordförande och det socialdemokratiska kommunalrådet Birgitta Elfström som ansvarig i dessa frågor kommer ingen förändring ske.

Jag kan bara konstatera att skötsamma svenskar inte finns med bland de prioriterade grupperna hos Kalmarhem, utan dessa bostadssökande får söka sig till andra aktörer på marknaden.

Media borde kräva att Kalmarhem lämnar ut sin prioriteringslista så att alla vet vad som gäller.


LÖGNERNA VID RÄTTEGÅNGEN BESANNASIdag uppger Dagens Nyheter att brodern i familjen som så bestialiskt mördade Abbas Rezai i Högsby säger att det inte var 18-åringen som utförde mordet. Något som stått klart för alla åhörare vid rättegångarna men som det svenska rättsväsendet inte lyckats begripa.

I Barometern pekas pappan ut som den som utförde mordet på Abbas Rezai, vilken överraskning. Familjen har tydligen fortsatt med sina traditioner enligt artikeln i Barometern. Har polisen gripit pappan? Givetvis inte! Det handlar ju bara om ett hedersrelaterat mord och det ingår ju numera i vår förskönade mångkultur.

Nu gör tydligen familjen allt för att den dömde sonen skall få stanna i Sverige och inte utvisas till Afghanistan. Läs mitt tidigare inlägg.

Enligt uppgift bor familjen idag i Fagersta. Det är bara för polisen att åka och hämta pappan till nya förhör. Är åklagaren för feg för att ta detta beslut?

Jag är mycket trött på att höra nya lögner från familjens medlemmar!

Självklart har hela familjen medverkat på ett eller annat sätt vid detta bestialiska hedersmord och därmed skall hela familjen inklusive hela släkten som idag sannolikt befinner sig i Sverige som anhöriginvandrare utvisas till Afghanistan.

Det skulle dock inte förvåna mig det minsta om hela familjen hälsats välkomna av Fagerstas vänsterpartistiska kommunalråd Stig Henriksson på Sveriges nationaldag med ett svenskt medborgarskap och diplom!


NYTÄNKANDE I MALMÖ

"Nyttiga idioter finns det gott om i SD!! Ett gott råd till allihopa men främst THORALF! Skjut dig i huvudet Thoralf och desamma med alla smyg rasister här som inte respekterar religionsfriheten, annorlunda människor, ny tänkande, alla människor är olika etc etc etc..."

Kommentar på min blogg i föregående inlägg.

Visst är dessa vänstermänniskor fantastiska i sin stora tolerans mot islams egenheter. Man är till och med så toleranta att svenska lagar inte gäller. Religionsfriheten när det gäller islam står uppenbarligen över all annan lagstiftning.

Men visst är det "trevligt" med allt nytänkande och annorlunda människor som gör sitt bästa för att döda sina medmänniskor.Missa inte Julia Ceasars "Söndagskrönika".

"Det finns brott som är värre än att köpa sex. Att förråda sitt land till exempel. Det har både borgerliga och socialdemokratiska regeringar med full kraft ägnat sig åt de senaste 40 åren. Det finns många både nuvarande och före detta ministrar som har mycket goda skäl att brista i gråt över vad de har gjort och gör mot sitt land och dess befolkning genom att bedriva en grotesk och urskiljningslös massinvandringspolitik."


TABUN I ALMEDALEN

Sitter på färjan mellan Visby och Grankullavik på väg hem från Almedalsveckan. Noterar att jag har sällskap av kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund som uppenbarligen vågar sig tillbaka till Föra där han magförgiftades av vattnet i veckan. Med på båten finns även den politiske chefredaktören på Barometern Ulf ”bärsärk” Wickbom.

All publicitet, är bra publicitet brukar det ofta sägas men under veckan har vi faktiskt fått ett brinnande exempel på motsatsen. Gudrun Schymans tilltag att elda upp 100 000 kronor på en grill har mött en kompakt kritik och hon har fått försvara detta var hon än varit. Är man inte en fanatisk feminist så var nog denna grillning en aning svårsmält för den vanlige svensken.

Efter att jag nu varit i Visby i hela sex dagar tänkte jag sammanfatta mina intryck och de reflektioner som jag gjort under veckan.  Men först tänkte jag nämna en detalj när det gäller Gotland och Visby som många säkert inte känner till och som kanske borde göra Gotland till lite mer nationalistiskt än på fastlandet. Gotland är den del av nuvarande Sverige som senast var ockuperat av främmande makt. Under tre veckor i april 1808 var Gotland ockuperat av Ryssland.


Svenska flottan 1808?       Foto Thoralf Alfsson

Man hann dock skicka iväg några båtar till fastlandet och tre veckor senare anlände den svenska flottan från Karlskrona och den ryske militärbefälhavaren kapitulerade utan strid och fick fri lejd ut genom Norderport i Visby.

Idag är det kanske mest kryssningsfartyg med dess turister som ockuperar Visbys innerstad.Rosevin har det diskuterats mycket om i media, inte minst i Debatt med Janne Josefsson där Alexander Bard (FP) tydligen formligen badar i rosévin.

 Jag kan bara säga att jag inte sett till ett enda glas av rosévin. Möjligen beror detta på att jag är Sverigedemokrat. Vad jag vet har ingen från mitt parti varit inbjuden till något mingel, allra minst Jimmie Åkesson. Dessa mingeltillställningar tillhör det ”overkliga folket”, där ryggdunkningarna står som spön i backen. Svågerpolitiken i den ”ankdamm” som Almedalen i många avseenden representerar är mycket obehaglig.


Peter Wolodarski och Fredrik Malm.   Foto Thoralf Alfsson

Det gäller att känna rätt person/personer eller att tillhöra rätt organisation annars är du ”iskall”. Ingen organisation vill bli sammankopplad med t.ex. SD, de enda organisation som vågade detta under veckan var Fryshuset och RFSL. Men dessa organisationer har ändå någon slags immunitet i den svenska ankdammen.

Nästa års Almedalsvecka skall bli intressant, då är SD ett riksdagsparti och frågan är om det kommer ske en ”tillnyktring” bland rosévins drickarna.

Ett problem jag ser med Sverigedemokraternas egna aktiviteter i Almedalen är att SDU har väldigt stor framtoning och att jag saknar det äldre gardet under denna vecka. Jag hade önskat att t.ex. Sten Andersson varit här, Stellan Bojerud, Anna Hagvall, Jonas Åkerlund, Margareta Sandstedt eller Per-Arne Wahlberg som var ett toppnamn i EU-valet. Med dessa personer på plats under Almedalsveckan i Visby så skulle SD framstå som ett ”tyngre” parti.

Den politiska korrektheten lyser annars som en strålande stjärna över alla arrangemang under Almedalsveckan. Det skulle vara intressant att se en sammanställning i kategorier över alla arrangemang under veckan. Då skulle man även kunna uttolka vad som är mest politiskt korrekt att diskutera och vad som inte är det. Den som läst min blogg har säkert noterat att Ship to Gaza har haft många tillställningar. Ensamkommande barn har också haft gissningsvis mellan 10-20 arrangemang.

Det intressanta är kanske vad som jag har saknat allra mest under dessa dagar. Det är det som jag tolkar som det som är absolut mest politiskt inkorrekt att tala om, om man vill bli inbjuden till mingel med rosévin.

Här är min egen lista utan inbördes ordning.

  • Massinvandringen
  • Kravallerna i förorterna/invandrarenklaver
  • Turkiskt EU-medlemskap
  • Den ökande kriminaliteten i Sverige
  • EU/EMU
  • Den politiska korrektheten.


    När det gäller massinvandringen
    har jag inte hittat ett enda seminarium som tagit upp denna fråga. Integration har däremot berörts vid andra seminarier som ensamkommande barn eller ungdomsarbetslöshet. Det har dock inte funnits några seminarier som behandlat den stora invandringen, vilket jag finner fullständigt horribelt. Det visar samtidigt på hur allvarligt sjukdomstillståndet är i landet Sverige och det tabu som råder.

Inte ett enda seminarium som berört de kravaller med stenkastning mot polis, brandkår och ambulanspersonal har jag hittat under hela veckan. Trots att Ilmar Reepalu varit på plats hela veckan. Däremot fanns det ett seminarium om fotbollshuliganer. Detta ämne berör kommuner, regionerna/landstingen och staten men ändå är det tabu att arrangera ett seminarium i detta ämne. Enligt min uppfattning borde det funnits ett dussin seminarium i detta ämne.

Frågan om Turkiet skall få bli medlem i EU
är tydligen en fråga som är mycket politiskt inkorrekt då denna fråga inte berörts på ett enda seminarium. Den frågan skall med andra ord inte upp i den politiska diskussionen under höstens valrörelse. Locket på!

Det samma tycks gälla den ökande kriminaliteten i samhället
, inte minst den grövre. Egentligen är det helt sanslöst att detta ämne mer eller mindre kan stoppas under mattan under en hel vecka. Min egen förklaring är att det tystas ner på grund av att om det lyfts upp på dagordningen kommer invandrargrupper att pekas ut och det vill inget parti under en valrörelse. Det gäller alla andra samhällsorganisationer också, då de flesta ”lever” på statligt stöd och man ”sågar inte av den gren man sitter på” som de flesta säkert vet. Det är med andra ord lätt att tysta ner en så viktig samhällsfråga.

När det gäller EU och EMU har det dock funnits något
, kanske några seminarium. Jag besökte själv ett av de mest intressanta under veckan som handlade om vad som kommer att hända med euron. Men med tanke på den finanskris som varit och faktiskt fortfarande råder har det varit förvånansvärt få seminarier i just detta ämne. Men som ni alla säkert vet är idag alla riksdagspartier EU-förespråkare och därmed i praktiken även EMU-förespråkare. Det var ingen tillfällighet att det arrangemang som jag besökte arrangerades av Junilistan tillsammans med EU-democrats. Föredraget filmades av en man som jag pratade med efter seminariet och troligen kommer det ut på nätet. Jag har webbadressen som jag kommer hålla ett öga på om/när materialet läggs ut.

Den politiska korrektheten hade varit ett utmärkt ämne för flera seminarium men tyvärr är det nog att ha alldeles för stora förväntningar på det svenska samhället att detta ämne skulle debatteras seriöst.

Det är i mina ögon mycket förvånande att ingen arrangör kommer på tanken att vara fullständigt politiskt inkorrekt
och bjuda in t.ex. Jimmie Åkesson (SD), Gudrun Schyman (FI), Rick Falkvinge (PP), Lars Ohly (VP), Alexander Bard (FP) och några fler för att diskutera t.ex. yttrandefrihet, kriminalitet eller integration och invandring. Vilken debatt det skulle bli! Vilka publikrekord det skulle bli i antal tittare/lyssnare.

När det gäller de olika partiledartalen i Almedalen så har jag hört de flesta dock inte Fredrik Reinfeldt då jag inte hunnit på plats i Almedalen. Ingen av partiledarna har gjort något större intryck. Mona Sahlins tal som politiska bedömare ansåg vara en ”comeback” för Mona delar jag inte. Mona är otroligt tråkig att lyssna på inga nyanser, utan hon mal på i samma tonläge mening efter mening. Roligast tal var utan tvekan Göran Hägglunds, hans liknelser i fotbollstermer var väldigt slående och gav många skratt. Göran Hägglund hade också gått ifrån sin strategi från 2008 då han ägnade ca 25 procent eller 8 minuter av sitt tal till att kritisera Sverigedemokraterna vilket inte visat sig vara någon bra strategi om man tittar på opinionssiffrorna sedan 2008.

De miljöpartistiska språkrörens tal idag var också väldigt slätstrukna Maria Wetterstrand och Peter Eriksson delade på talartiden men inte blev det roligare för det. Med tanke på de rödgrönas löften i Almedalen så kommer det krävas enorma skatte och avgiftshöjningar för de svenska medborgarna och då även för låginkomsttagaren.

Axess-TV har bedömt partiledarnas tal enligt två parametrar vänster/höger och liberal/konservativ.


Martin Ådahl.                                           Foto Thoralf Alfsson

Var skulle Jimmie Åkesson hamnat någonstans? Mellan Reinfeldt och Hägglund?

Till slut vill jag önska alla mina läsare en trevlig sommar och semester. Troligen blir det lite mindre bloggande om det fina vädret fortsätter men det kan också bli full aktivitet på bloggen om jag känner för att ”skriva av mig”.


BARFOTA REEPALU BLIR FÖRLORARE I VALET


Dagens "hyckleripanel"                                 Foto Thoralf Alfsson

Det börjar bli lite avslaget i Almedalen, många tält och mötesplatser har redan packats ihop. Antalet seminarier idag är bara en bråkdel av vad som varit tidigare dagar.

Jag tittade förbi den så kallade internationella scenen och givetvis handlade det om Ship to Gaza. Jag vet inte hur många seminarier som handlat om Gaza och palestinierna. Varje gång jag lyssnar på dessa beskrivningar från Ship to Gaza så blir jag så förbluffad över att man inte berör vad som i verkligheten hände på det fartyg där nio människor dödades. All kritik riktas mot Israel, som utmålas på ett fruktansvärt negativt sätt. Någon kritik mot Egypten som även har en gräns mot Gaza existerar inte. Egypten nämns inte alls.

Det allra märkligaste är att representanter från riksdagspartierna, tillika riksdagsmän eller riksdagskvinnor också fullständigt nonchalerar dessa fakta. Utan faller in i samma Israelkritik som dessa Palestinaanhängare. Nyanserna mellan vänsterpartiets Hans Linde och kristdemokraternas representant eller folkpartiets är hårfin. De vågar sig inte på att kritisera terrororganisationen Hamas utan är så politiskt korrekta att man mår illa av att se detta.


Ilmar Reepalu                        Foto Thoralf Alfsson

Ilmar Reepalu tillhörde åhörarna vid detta seminarium. I och för sig förvånar det mig inte det minsta efter det senaste årets händelser i Malmö där Ilmar Reepalus agerande kan tolkas som antisemitiskt.

Ilmar Reepalu fick givetvis också möjlighet att prata när han begärde det. Hans budskap var att Israel borde lämna ockuperade områden som Västbanken, Golanhöjderna och Östra Jerusalem. I min föreställningsvärd skulle det innebära att Israel medverkar till sin egen utplåning. Israels grannar har vid ett flertal tillfällen visat att de inte går att lita på.


Ilmar Reepalu                       Foto Thoralf Alfsson

Sydsvenskan har gjort en egen opinionsundersökning i Malmö och den visar att Sverigedemokraterna kommer att gå framåt i Malmö. Ingen är väl förvånad. Om man läser lite mellan raderna och även tänker på hur stor skämighetsfaktorn är även i Skåne så gissar jag att Sverigedemokraterna i Malmö får ca 15 procent. Det är bara att hoppas att dessa väljare även lägger sin röst på SD i riksdagsvalet.
Socialdemokraterna kommer med allra största sannolikhet få mindre än 30 procent i Malmö, trots att man har Ilmar Reepalu eller snarare tack vare.


SHIP TO GREECE


Inte sju i panelen utan åtta!                       Foto Thoralf Alfsson

Idag hände något mycket ovanligt, något som skulle kunna kallas för ett genombrott när SDU:s ordförande Erik Almqvist deltog i en debatt om ungdoms o skolpolitik i Almedalen tillsammans med företrädare för alla riksdagspartier.
Den enda organisation som vågade bjuda in en Sverigedemokrat var alltså Fryshuset och Anders Carlberg. Tack Anders.

Igår frågade jag mig själv om Ung vänsters Ida Gabrielsson skulle dyka upp till denna debatt eftersom vänstern sagt att man inte skall debattera med SD. Men hon fanns på plats. Anders Carlberg är nog en listig person för han lyckades ordna så att Erik och Ida hamnade bredvid varandra utan att Ida fattade hur det gick till.


Erik och Ida sida vid sida.        Foto Thoralf Alfsson

Ida ser ju inte precis ut att gilla läget!

Som vanligt gjorde Erik Almqvist ett utomordentligt jobb i debatten. SVT filmade hela debatten och jag hoppas att den kommer att visas så snart som möjligt. Med tanke på skolvalet kunde det väl vara en tanke att skolorna kunde använda detta material i september. Inte minst med tanke på Fredrik Malms mycket låga slutreplik där han sjönk riktigt lågt. Fredrik Malms slutanförande var en uppmaning att gå och rösta, oavsett vilket parti man röstade på och så räknade han upp riksdagspartierna, Feministiskt Initiativ, Piratpartiet och Rasisterna.

Jag gissar att Fredrik Malm har gått i Bengt Westerbergs skola och inte fått lära sig att respektera sina politiska motståndare. Lågt, lägre och Fredrik Malm. Utan tvivel dagens riktiga bottennapp tillsammans med föregående inlägg om Peter Weiderud. Om jag vore folkpartist skulle jag skämmas för en sådan företrädare. Jag undrar vad Anders Carlberg från Fryshuset tänkte om Fredrik Malm. Jag hoppas verkligen att SVT visar detta så att det kan läggas upp på YouTube för att verkligen visa vilka värderingar folkpartister har och att Fredrik Malm inte är något undantag.

Idag har jag varit på det mest intressanta seminariet än så länge under denna vecka. ”Vad händer med Euro?”


Birgitta Swedenborg och Villy Bergström.  Foto Thoralf Alfsson

Deltagare var fd detta vice riksbankschefen Villy Bergström (1999-2005), Nils Lundgren fd chefsekonom Nordbanken och Eu-parlamentariker, HansTson Söderström nationalekonom, moderator Birgitta Swedenborg nationalekonom och ordförande Junilistan. Folkpartisten och euro-förespråkaren Carl B Hamilton skulle även deltagit men hade tydligen backat ur. Däremot fanns Sören Wibe bland åhörarna och deltog flitigt i samtalet.

Panelen hade ingen ljus syn på EMU och Euron utan var mycket kritisk till hela detta projekt som man menade var odemokratiskt till stora delar och felkonstruerat. Hör och häpna man menade till och med att kriser som den som pågår i t.ex. Grekland var önskvärda för det förde EMU framåt. Med framåt menades att effekterna av en kris ofta leder till mer makt för EMU/EU och att målet är total kontroll över ekonomin i medlemsländerna. Panelen sa klart och tydligt att regeringens företrädare sa en sak i Bryssel och en helt annan sak till folken i respektive länder.

Det som kallas för doubbeldipp diskuterades och panelen förväntade sig en ny rejäl dipp ganska snart på grund av alla åtstramningar som görs i nästan samtliga EMU-länder.

Rådet till den vanlige medborgaren var. Bind inga lån!

Greklands kris är inte över och Spaniens kris är nära förestående då ca 400 miljarder i lån skall skrivas om under sommaren. Panelen var osäker på om Spanien kommer att klara av detta. Olika scenarior diskuterades, kommer Grekland lämna EMU eller är det Tyskland som kommer lämna EMU. Kommer då hela EMU att braka samman.

Enligt Nils Lundgren har Finland sparat alla sina finska marksedlar och mynt för att använda om man lämnar EMU.

Allt tal om Eurons alla fördelar pulveriserades ganska så totalt av panelen med högst trovärdiga argument. Det var kanske därför som Euro-förespråkaren Carl B Hamilton tackat nej till att medverka vid detta seminarium.


Martin Ådahl Axess-TV                 Foto Thoralf Alfsson

Martin Ådahl från Axess-TV och Fores var tydligen utsatt för något skämt eller svensexa. Hur som helst så fick jag ett gott skratt av denna manifestation under namnet Ship To Greece. Där Martin Ådahl försökte samla in 100 miljarder kronor för att rädda Euron och Greklands pensionärer på Donners plats. Med tanke på det seminarium som jag tidigare lyssnat på passade dessa bilder utmärkt in i detta blogginlägg.

Foto Thoralf Alfsson


Foto Thoralf Alfsson

 

 


S SÄGER JA TILL HALALSLAKT


Peter Weiderud                     Foto Thoralf Alfsson

Socialdemokraten Peter Weiderud, tillika ordförande för Broderskapsrörelsen svarade idag som enda parti ja, på frågan om man vill tillåta äkta halalslakt i Sverige. Under ett seminarium med namnet ”Kulturrelativism och religiösa påtryckningar” ställdes frågan ”Tycker du att äkta halalslakt skall tillåtas i Sverige?” av moderatorn till representanter för alla riksdagspartier. Det enda partiföreträdaren som svarade ja på frågan var socialdemokraten Peter Weiderud.

I mitt stilla sinne undrar jag om han även skulle säga ja till stening av kvinnor som våldtagits?

Kommer detta även bli ett av Mona Sahlins utspel i kvällens tal i Almedalen? Givetvis inte! Så dum är inte ens Mona Sahlin!

Om media vill sänka socialdemokraterna och Broderskapsrörelsen samarbete med de muslimska organisationerna har man nu fått ett utmärkt tillfälle men givetvis kommer detta inte att utnyttjas. Jag gissar att det inte kommer att skrivas en enda rad om detta i svensk media.

Efter att jag hört Peter Weiderud deltaga på två olika seminarier så framstår han som en person med mycket obehagliga åsikter. Den organisation han styr bör utan tvivel synas i sömmarna!

Läs följande manifest från socialdemokratiska muslimer i Broderskapsrörelsen.

PS. Den folkpartistiska riksdagsledamoten som deltog i panel (kommer inte ihåg namnet) sa även att det idag finns ca 1 miljon muslimer i Sverige. Jag har tidigare hört 400000-500000 men aldrig en så hög siffra som en miljon. En riksdagskvinna som har tillgång till all "hemligstämplad" statistik och riksdagens utredningstjänst kan väl knappast ha fel.


I ALMEDALEN PRATAR MAN OM SVERIGEDEMOKRATERNA

Frälsningsarmen i Visby gillade uppenbarligen inte Gudrun Schymans PR-trick att elda upp 100 000 kronor utan hade ordnat med en egen liten demonstration under dagen. Efter att ha lyssnat på eftersnacket till detta PR-trick så får jag känslan att Gudrun Schyman gått över gränsen denna gång. Nu betraktas hon nog snarare som ett feministiskt hysteriskt fruntimmer som ingen vill rösta på.


Frälsningsamen i Visby.                          Foto Thoralf Alfsson

Efter tre dagar i Almedalen så kan jag konstatera att inget nytt hänt under solen. Man talar mycket om Sverigedemokraterna men inte med oss. Jag tror faktiskt det bara är ett arrangemang som jag varit på där inte Sverigedemokraterna nämndes och det var hos Kommuninvest med Bengt Dennis och Ebba Lindsö.

Enligt uppgifter i media finns det ca 1200-1300 olika arrangemang att välja på under veckan och än så länge har jag inte hittat ett enda av dessa där någon Sverigedemokrat är inbjuden att medverka. Jimmie Åkesson bekräftade tidigare idag för mig att han inte är inbjuden till ett enda arrangemang under Almedalsveckan. Detta är givetvis väldigt frustrerande men visar samtidigt hur ”sjukt” vårt samhälle blivit av alla pk-medlöpare. Det visar också hur pass ryggradslösa alla dessa arrangörer är, trots att flera arrangemang handlar om Sverigedemokraterna låter man bli att bjuda in någon företrädare från SD.

Det råder en så fullständig beröringsångest att vissa åhörare inte ens vågar säga ”Sverigedemokraterna” när de får chansen att ställa sina frågor. De säger ”något annat parti” eller FI när de i själva verket menar SD. Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta och det är jag inte ensam om. Beröringsskräcken från etablissemanget är betydligt större än jag befarat. Mona Sahlins ”aldrig, aldrig någonsin” har tydligen skrämt upp dessa ryggradslösa individer rejält.


Hans Bulow     Foto Thoralf Alfsson

Dagens pris tar annars politiske chefredaktören Hans Bulow från SydÖstran som ställde följande frågor på ett seminarium.

Hur skall vi förhålla oss till Sverigedemokraterna? Skall vi behandla dem som vilket parti som helst?

För en demokratiskt sinnad person som inte gör skillnad på olika människor och för den som anser att yttrandefrihet och jämlikhet är det viktigaste värderingarna är svaret självskrivet. Men tydligen inte för Hans Bulow. Den som läser SydÖstran vet att Hans Bulow särbehandlar SD på ett mycket negativt sätt i sin tidning. Den som betvivlar detta kan fråga Sverigedemokraterna i Blekinge.


Emil Schön och Linnea Nilsson.                   Foto Thoralf Alfsson

Frågan ställdes på ett seminarium där Emil Schön och Linnea Nilsson presenterade sin bok ”Fult folk” (Sverigedemokrater). En bok om nio personer som röstat på Sverigedemokraterna. De som lyssnade hade säkert förväntat sig en rejäl sågning av Sverigedemokraternas väljare outbildade och lågavlönade unga män från landsorten. Men det fanns även en annan bild som förmedlades som säkert gjorde en del av åhörarna lite konfunderade. Hade de dessutom fått höra sanningen från en Sverigedemokrat hur våra medlemmar och sympatisörer ser ut i verkligheten hade de nog blivit förvirrade. I och för sig var det väl mest redan förvirrade vänstermänniskor bland åhörarna men något hade väl ändå tagit åt sig.

Maud Olofssons tal lämnar jag för övrigt åt historien.


Daniel Pohl och Bengt Westerberg.             Foto Thoralf Alfsson

Som avslutning på kvällen hade jag tillsammans med ca 15-20 andra Sverigedemokrater valt en författarafton, men inte med vilken författare som helst. Det var nämligen Expo-medarbetaren Daniel Pohl som presenterade sin bok ”Ut ur skuggan”. Moderator eller snarare samtalspartner var Bengt Westerberg. Kan ni tänka er ett ”bättre radarpar”? Ibland fick man intrycket av att det var Bengt Westerberg som skrivit boken då han stundtals tog över ”föreställningen” och lät sina egna oikofobiska värderingar strömma ut ur högtalarna. Han berättade dock att han inte var kristen och det var ju inte särskilt förvånande. Frågan är om han ens har kristna värderingar? Eller om han hellre föredrar andra religioner. Även Daniel Pohl bekände att han inte var kristen men det kanske inte var så konstigt när det handlar om en kommunist.

En liten rolig detalj var att Daniel Pohl raljerade över att många sverigedemokrater har problem med att definiera svenskhet. När sedan Bengt Westerberg lite senare Daniel Pohl svara på i princip samma fråga fick han tunghäfta och kom efter en stund på naturen och årstiderna. En liten läxa för Daniel Pohl och ett rejält misstag från Bengt Westerbergs sida att ställa denna fråga.

Ulf "bärsärk" Wickbom tillhörde åhörarna och nu kan vi säkert förvänta oss en hyllning av Bengt Westerbergs agerande på Barometerns ledarsida.

Är det någon svensk politiker eller före detta politiker som jag känner en stor avsmak för, är det just Bengt Westerberg! Ända sedan han reste sig från TV-soffan när Ian och Bert kom in i studion har jag känt obehag för denne man. Han är definitivt inte en representant för allas människors lika värde. Kvällens föreställning stärkte inte precis hans aktier. Vad jag anser om Bengt Westerberg passar sig inte att skriva på bloggen. Jag upplevde det faktiskt som Daniel Pohl från Expo vid några tillfällen försökte släta över Bengt Westerbergs ”sjuka” påståenden. Då kan säkert var och en räkna ut nivån på Bengt Westerbergs agerande.

PS. Hörde ikväll att Erik Almqvist är inbjuden att berätta om Sverigedemokraternas barn o ungdomspolitik tillsammans med riksdagpartiernas representanter imorgon. Arrangör Fryshuset, utfrågare Anders Carlberg. Det kan bli intressant! Skall bli intressant att se om ung vänsters Ida Gabrielsson dyker upp när SD är inbjudna.

MAX bjöd idag på lunch och kön ringlade lång av snåla politiker, säkert 50-60 meter.


Kön sträckte sig under hela balkongens längd.  Foto Thoralf Alfsson


HALALKÖTT ORSAK TILL BRÄNDER I NORGE

Enligt en artikel i norska Dagbladet var orsaken till den nedbrända flyktingförläggningen att de asylsökande inte fick halalkött.

Detta är ännu ett bevis i en lång rad som visar att Robert Spencer som höll ett föredrag i Visby har så rätt, så rätt!

Jag tror att det är dessa muslimer som bäst behöver islamofobil!

Men varför finns inte samma problem i Sverige. Serverar Migrationsverket bara halalkött?

Får vi läsa om orsaken till dessa bränder i svensk media?

Tänk så rätt Robert Spencer har!


BLANDAD DAG I ALMEDALEN

Dags att summera dag två i Visby och detta pk-arrangemang. Ja, jag tycker faktiskt att det blir tydligt ju mer man lyssnar och suger in. Här handlar det väldigt mycket om att klappa rätt person på ryggen.

Innan jag ger mig in på dagens händelser vill jag återkomma till gårdagens så kallade bråk med biskopen Lennart Koskinen. Detta lilla intermezzo har uppenbarligen blivit omskrivit i hela landsortspressen. Landets tidningar och dess journalister ser detta som en möjlighet att misskreditera SD även om det är Svenska kyrkan och biskopen som gjort bort sig. Eller är det så att oikofoberna på de svenska medierna ser möjligheten att slå två flugor i en smäll genom att klämma till både SD och Svenska Kyrkan samtidigt.

Lokaltidningarna på Gotland har detta som förstanyhet idag.


Tidningsställ i Visby.                                    Foto Thoralf Alfsson

För den som missat denna "dramatiska" händelse rekommenderas nedanstående klipp från YouTube.
För att piggna till på förmiddagen började jag med ett seminarium om ShipToGaza.
Jag behövde inte lyssna så många sekunder innan mina föraningar besannades! Det hela handlade enbart om att kritisera Israel och deras "mordiska" soldater. Passagerarna på Ship to Gaza hade inte gjort något motstånd, förutom att hålla varandra i armkrok och vara lealösa!
Den som har sett de videofilmer som IDF släppt på YouTube vet att detta inte är sant. Edda Manga som befann sig ombord på det skepp som alla nio blev dödade på berättade om hur israeliska soldater avrättade flera personer men hon hade uppenbarligen inte sett någon som gjorde något motstånd. Mycket märkligt, trots att hon befann sig på våningen under där det mesta utspelades.


Edda Manga till vänster och Henry Ascher till höger.   Foto Thoralf Alfsson.

Det faktum att Gaza även har en ca 10 km lång gräns mot Egypten och att även denna är stängd berörde givetvis inte gästerna på scenen. Det handlade enbart om deras ”hat” mot Israel som de kallade en odemokratisk stat. Jag bara undrar vilka stater de anser demokratiska i den regionen?

Syrien? Jordanien? Libanon?

Efter detta fortsatte jag till ett mycket välbesökt seminarium som arrangerades av tidningen Fokus där Synovate presenterade en undersökning  om partiernas väljares åsikter om de olika politiska frågorna. Niklas Källebring från Synovate presenterade siffrorna som visade att Moderaterna tagit över i svensk politik och att Socialdemokraterna tappat stort i väljarnas förtroende.

Det var ändå intressant att Synovate började mäta Sverigedemokraterna 2008 när det gäller dessa frågor. Tyvärr är underlaget än så länge begränsat när det gäller SD och våra väljares åsikter om vilka frågor som är viktiga för SD.


                                                                    Foto Thoralf Alfsson

Per Schlingmann och Ibrahim Baylan fanns på plats för att kommentera dessa siffror, även Fokus politiske redaktör Torbjörn Nilsson.

Debatten handlade sedan till stor del om smutskastningskampanjer och Ibrahim Baylan ville inrätta ett FairTrade-avtal i valrörelsen om att inte gå till personangrepp med ”smutsiga” metoder. Som exempel gav han ”toblerone-politiken” när det gäller Mona Sahlin. Förresten så har jag ännu inte sett till Mona Sahlin i Almedalen. Jag har full förståelse för att Ibrahim Baylan vill ha ett sådant avtal, socialdemokraterna vet ju att de har mest att tjäna på detta med tanke på vad Mona Sahlin har i baggaget. Med tanke på Baylans förslag var det lite komiskt att SSU under eftermiddagen delade ut ett fejkad betyg för Jan Björklund. Hur trovärdig är Ibrahim Baylan och socialdemokraterna? Nej, inte ett dugg!

Sedan valde jag ett ”opolitiskt” seminarium där ingen av deltagarna var politiker. Arrangör var Kommuninvest och gästerna var Bengt Dennis, Ebba Lindsö och Thomas Werngren. Moderator var Ulf ”bärsärken”Wickbom, han skötte detta på ett förnämligt sätt, betydligt mycket bättre än de pk-ledare han skrivit i Barometern.


Dennis, Lindsö och Werngren.                 Foto Thoralf Alfsson

Jag gissar att både Ebba Lindsö som varit chef för svenskt näringsliv och Bengt Dennis som varit riksbankschef till viss del är ute i kylan. Varför? Jo, båda är kritiska till Euron och EMU. Bengt Dennis deklarerade att han kommer rösta nej om det blir en ny omröstning. Han ansåg att kunna ha både penningpolitik och valutapolitik i arsenalen var alldeles utmärkt och att man inte kastar bort sina bästa vapen frivilligt.
Ebba Lindsö berättade att hon fick munkavel av Svenskt Näringsliv och inte fick uttrycka sina egna tankar efter att hon uttalat sig kritiskt till Euron. Uppenbarligen hade Svenskt Näringsliv gjort en mycket dålig research när man anställde Ebba Lindsö som chef utan att ha koll på hennes åsikter i vitala frågor. Jag misstänker att man trodde att man kunde styra en kvinna och att det dessutom var en ”frivillig” inkvotering av en kvinna som vägde tyngre för topparna i Svenskt Näringsliv än hennes personliga åsikter.


Ebba Lindsö.                      Foto Thoralf Alfsson

Ebba Lindsö gjorde för övrigt ett starkt intryck på mig. Det skulle vara intressant att se henne som politiker. Mona Sahlin skulle framstå som en nolla i hennes närhet!

Bengt Dennis kom även med en del framtidsprognoser som inte var så roliga. Han var övertygad om att Greklands ekonomi kommer att krackelera och att flera länder kommer att ha tvingats lämna euron inom fem år. Ebba Lindsö delade även hon dessa framtidsutsikter.

Dagens sista seminarium handlade om ”Mångkultur och kulturrelativism i sekulära samhällen”. Arrangör var Humanisterna med dess ordförande Christer Sturmark, övriga deltagare var Peter Weiderud, ordförande Broderskapsrörelsen och Avni Dervishi riksdagskandidat för FP.


Peter Weiderud.               Foto Thoralf Alfsson

Jag insåg ganska snart att Peter Weiderud inte hade många rätt i debatten. Att Broderskapsrörelsen och islam har mycket gemensamt blev ganska tydligt. Peter Weiderud debatterade på samma sätt som vilken annan islamist som helst och fick applåder från just denna grupp av åhörare. Däribland den muslim som gav Robert Spencer en ask "islamofobil" och sedan försvann med svansen mellan benen.


Islamofobilmuslimen från gårdagen.   Foto Thoralf Alfsson

Den största skitstöveln var dock Avni Dervishi som uttryckte åsikter som ligger i stort sett helt i linje med Sverigedemokraternas politik och helt i linje med mina åsikter i dessa frågor. Det gällde t.ex. separerade badtider för män och kvinnor, handhälsningsfallet o.s.v. Det som gjorde mig så upprörd var det utfall som han sedan gjorde mot Sverigedemokraterna och kallade oss rasister och att SD vill ”kasta ut sådana som honom ur landet”, trots att han själv uttryckt exakt samma saker själv.

Att behöva stå och höra dessa talare kasta ur sig dessa påståenden utan att någon kan bemöta dem är fruktansvärt upprörande. När dessutom moderatorn Christer Sturmark låter detta passera utan kommentar så förstår man vilket pk-arangemang hela detta Almedalsveckan är.


Avni Dervishi.                             Foto Thoralf Alfsson

Besök Avni Dervishis hemsida och läs lite om hans ”valmanifest” så förstår ni vad han prioriterar. I varje fall inte det svenska!

Detsamma gäller Peter Weiderud, googla och läs!

Nästa år kommer dock Sverigedemokraterna ha en egen dag på Almedalsveckan.
Frågan är om något annat parti får stå och titta på under nästa års Almedalsveckan. Jag har mina förhoppningar som jag delar med Janne Josefsson, för den som såg gårdagens debatt.


HÄNDELSERIK DAG I ALMEDALEN

En lång dag börjar lida mot sitt slut och det är dags att summera den.

Jag började dagen med ett riktigt PK-seminarium om ”Mottagande av ensamkommande barn”.

När det handlar om just detta ämne har jag noterat att det nästan uteslutande är kvinnor på dessa ”samtal”. Jag vet inte om det är modersinstinkten eller om kvinnor är mer ”blåögda” än män som gör att fördelning av åhörare brukar vara 80-90 procent kvinnor.


"Kärringpanelen"                               Foto Thoralf Alfsson

Jag vet förstås inte riktigt i vilken kategori (män/kvinnor) som jag skall placera Fredrik Federley (C) och Tobias Billström (m) som ingick i panelen. I panelen fanns även Bodil Ceballos (MP) och Magdalena Streijffert (S).
Dessutom även Björn Eriksson, regeringens koordinator för ensamkommande barn. I praktiken innebär det att han skall tvinga kommunerna att frivilligt ta emot dessa ”barn”.
Moderator var Annika Hagström.

Jag finner det ganska intressant att lyssna på dessa politiker när de anser att de är bland likatänkande människor. De finner liksom inte ord för hur godhjärtade de är och generositeten med skattebetalarnas pengar har uppenbarligen inga gränser. Till och med ifrågasätts lagstiftningen av dessa politiker. Här handlar det verkligen om klubben för inbördes beundran, till och med över blockgränserna.

Här kommer några minnesvärda formuleringar som jag reagerade på.

”Ensamkommande barn är en nationalekonomisk gåva”

Björn Eriksson

”Miljöpartiet vill åsidosätta Dublinförordningen” (första asylland) så att alla ”barn” får stanna i Sverige. Dessutom vill man bygga ut mottagandet kraftigt. Man vill ha en stor överkapacitet så ingen skall behöva vänta på en kommunplacering.
Bodil Ceballos (MP)

Fredrik Federley (C) tog nog ändå priset när det diskuterades om kommunerna skall tvingas ta emot ensamkommande barn genom en lag. Man diskuterade om det var lämpligt att placera ensamkommande barn i en kommun där 90 procent av befolkningen är emot. Det tyckte inte Fredrik Federley då han ansåg att då var 90 procent av befolkningen ”knäppa i huvudet”, vilket han symboliserade genom att peka på sitt huvudet och himla med ögonen.

Jag var sedan på ett seminarium om Medias rapportering om integration och invandring där Aftonbladets chefredaktör Jan Helin skulle varit med men så var inte fallet. Nu diskuterades inte de frågor jag hade förväntat mig utan helt andra frågor. Så ni tidningsläsare kan utan tvekan förvänta er mer mångfaldsprojekt i media och mer artiklar om invandrare som lyckats i Sverige. De som misslyckas skall inte nämnas därför att det redan fokuseras alldeles för mycket på dessa i media.

Ja, jisses sicken pk-anda. Jag blir helt stum och undrar hur långt ifrån verkligheten dessa politiker befinner sig. Har allt ryggdunkande fått dem att tappa kontakten med verkligheten.


Maud Olofsson                                        Foto Thoralf Alfsson

På vägen till nästa evenemang och dagens höjdpunkt råkade jag gå förbi Maud Olofsson som tydligen älskar RUT. Undrar om hon fått en släng av samma ”sjuka” som Fredrik Federley lider av.


Lennart Koskinen                                      Foto Thoralf Alfsson   

Biskopen på Gotland passade även på att skämma ut sig genom att störa en debatt mellan SD och KD. Det som ändå är mest beklämmande är att Koskinen ändrat sin version allt eftersom han förstått att hans handlande inte var särskilt demokratiskt. Vi dödliga brukar kalla detta för att ljuga, hur biskopen ser på dessa ändringar av versionen får vi väl aldrig veta. Sverigedemokraternas egen präst Axel W Karlsson från Göteborg protesterade dock ljudligt när Koskinen intevjuades av SR och hade problem med att hålla sig till sanningen om bland annat gorillor.


Axel W Karlsson                 Foto Thoralf Alfsson

Nyhetskanalen har bildbeviset och jag kan inte se några gorillor. Vilken lögnare denne biskop är!!

Föreläsningen som Robert Spencer från USA höll får ändå betraktas som dagens höjdpunkt. Konferenslokalen var fylld till sista plats med Sverigedemokrater och andra åhörare inte minst journalister. Robert Spencer var inte nådig i sin kritik av islam. Den som har lyssnat Wafa Sultan och sedan tar sig tid att lyssna på Robert Spencer (Kommer på SD Television) har fått en ganska klar bild hur vi skall förhålla oss till islam. Islamiseringen måste stoppas!


Robert Spencer                                          Foto Thoralf Alfsson      

Enda incidenten var en muslim som ansåg att Robert Spencer var sjuk och behövde Islamofobil vilket han fick överlämna till en skrattande Robert Spencer. Sedan valde dock dessa muslimer att skyndsamt lämna lokalen med svansen mellan benen utan att svara på några frågor.


Per Gudmundsson från SvD närmast.      Foto Thoralf Alfsson

Per Gudmunsson var en av journalisterna som lyssnade på Robert Spencer. Per Gudmundsson har tidigare varit ganska kritisk mot islam på sin blogg men för några veckor sedan gjorde han uppenbarlige avbön och kritiserade Sverigedemokraterna. Nu skall det bli intresssant att läsa vad han skriver om denna föreläsning.


Jimmie Åkesson på Donnersplats.             Foto Thoralf Alfsson

Sedan var det dags för Jimmie Åkessons tal på Donnersplats vilket var utformat till ett samtal mellan Erik Almqvist och Jimmie. Jag gissar att även detta snart kommer på SD Television.

Lars Ohlys tal i Almedal är inte mycket att orda om utan jag säger som en ekonomisnubbe i Axcess TV som slutade räkna när Lars Ohly lovat bort 100 miljarder kronor utan att berätta hur han skulle finansiera alla löften. Jag tröttnade relativt fort på att lyssna på kommunisten Ohly.

Dagens sista punkt blev att se Debatt live vid Almedalen. Den undersökning som SVT låtit göra om hur svenskarnas ”drömregering” skulle se ut blev nog rena chocken för socialdemokraterna.


Drömregering enligt SVT                           Foto Thoralf Alfsson

Reinfeldt och Borg toppade listan över de tio mest önskade politikerna. Bland de socialdemokratiska politikerna fanns Margot Wahlström, Thomas Bodström och Jan Eliasson men ingen Mona Sahlin.

Det verkar som de socialdemokratiska väljarna redan bytt partiledare.

De socialdemokratiska debattörerna hade verkligen svårt att förklara detta i programmet. Sämst lyckades Jytte Guteland som istället visade prov på dålig förlorare genom att anklaga Moderaterna för en smutskastningskampanj. Sedan har vi partisekreteraren och skämtet Ibrahim Baylan som aldrig är förvånad över något.

Ett gott råd till Socialdemokraterna om man vill vinna valet i september. Bytt partledare nu! Det är deras sista chans och det är faktiskt ca 75 dagar kvar till valet.


Jan Axelsson SVT och Jimmie Åkesson i Debatt    Foto Thoralf Alfsson

I slutet av programett fick även Jimmie Åkesson komma in några minuter och kritisera SVT:s beslut om att utestänga Sverigedemokraterna från slutdebatten. Jimmie gjorde som alltid väldigt bra ifrån sig och jag hoppas att många lyssnare reagerar på detta horribla beslut av SVT.

Maila SVT och klaga!

 


FULLTECKNAD DAG

Dagen har varit helt fulltecknad och nu tänker jag bege mig till Almedalen och lyssna på kommunisten Lars Ohly. Första gången i mitt liv.

Sedan skall jag försöka se Debatt live med Janne Josefsson och förhoppningsvis Jimmie Åkesson. Det går aldrig att lita på Public service i Sverige. Någon kan ju få pk-frossa i SVT:s ledning och stoppa Jimmie Åkesson.

Sedan skall jag sätta mig på balkongen och skriva ett blogginlägg om dagens mycket blandade upplevelser.

PK-ALMEDALEN

Sitter på färjan mellan Grankullavik på Öland och Visby, det är en underbar kväll. Skall besöka Almedalsveckan och se hur illa läget är i vårt land. Jag är rädd för att den politiska korrektheten och oikofobin har tagit över fullständigt. Kommer att besöka en del programpunkter som jag hoppas skall vara intressanta. De kan vara intressanta ur flera olika synvinklar, antingen diskuterar man utan politiskt korrekta ramar eller med dessa ramar.

Tyvärr har det inte gått ut någon information om Sverigedemokraternas program i Almedalen vilket jag tycker är ganska dåligt. SD:s programpunkter får givetvis inte vara med i den officiella tidningen, i varje fall kan jag inte hitta något under morgondagen då jag vet att Robert Spencer från USA (islamkritiker) kommer hålla ett föredrag. Detta finns i varje fall inte med i programmet.

Jimmie Åkesson kommer också tala vid Donnersplats imorgon och detta blir lite spännande då det samtidigt är Vänsterpartiets dag och Lars Ohly talar i Almedalen, ett stenkast från Donnersplats.

Kameran är givetvis med och jag hoppas kunna utöka mitt bibliotek med egna bilder på pk-politiker och pk-journalister till mina blogginlägg.

Hoppas kunna skriva några intressanta blogginlägg under veckan som avviker från den gängse rapporteringen från Almedalen.


FÄNGELSEANSTALTER WICKBOM?

I dagens Barometern är Ulf Wickbom igång vad det gäller invandring igen. Denna gång undviker han dock att nämna Sverigedemokraterna helt och hållet men hela ledaren syftar till att försöka påverka läsaren att invandringen är bra för Sverige. Nu lyckas Ulf Wickbom inte särskilt bra och hans slutsatser är inte särskilt genomtänkta. Som alla andra pk-människor kan han inte skriva sanningen utan kommer med en rad krystade förklaringar till dagens problem. När jag läste följande mening fick jag ett riktigt skrattanfall och undrade hur många som håller med Ulf Wickbom.

”Av mycket krassa skäl behöver Sverige en fortsatt invandring. Redan idag är det personer från andra länder, som står för verksamheten i stora delar av offentlig sektor.”

Undrar vilka sektorer som Ulf Wickbom räknar som offentlig sektor. Är det möjligen våra fängelseanstalter han tänker på?

Han tar även upp Holland och Geert Wilders som ett varnande exempel där PVV gick från 9 mandat till 24 mandat vid valet i början av juni. När det gäller Holland utelämnar dock Ulf Wickbom en mängd mycket relevanta fakta men det är givetvis inte hans avsikt att skriva sanningen.

Rättegången mot Geert Wilders i Holland är tydligen på gång och uppenbarligen har försvaret tillfrågat Wafa Sultan som ”vittne” i rättegången. Med anledning av detta har hon intervjuats och det är en intressant 30-minuters intervju som jag rekommenderar den intresserade att titta på.


sitestat


ENGELSK MEDIA VS SVENSK MEDIA

Ett litet och "harmlöst" exempel på hur svensk media mörkar för sina läsare. Tyvärr är det många som inte har förmågan att räkna ut bakgrunden till detta mordförsök när de läser Expressen.

Från Expressens artikelFrån Engelsk språkig media


VEM SKALL EGENTLIGEN SPARKAS?

Framlidne journalisten Kurt Lundgren sade vid ett tillfälle att ”har jag inte blivit förbannad två gånger innan klockan elva, så går jag och lägger mig igen”.

Idag var det inte hälsosamt att lyssna på P1 på morgonen och därmed ingen risk för att behöva gå och lägga sig igen. Jag blev helt enkelt tvungen att stänga av radion i bilen innan jag exploderade. Först Anders Lago från Södertälje om dödsskjutningarna och sedan om Migrationsverkets handläggare som skrivit något mycket klokt på sin facebook sida. Något som jag tror varje sund människa tycker på samma sätt.

Men någon nitisk pk-människa tyckte sig se att detta kunde uppfattas som rasistiskt och hade tipsat Sveriges Radio om detta. Givetvis slår SR upp detta som en stor riksnyhet.

Hur kan följande text uppfattas som rasistiskt?

"Kan ingen ansvarig skicka dessa förstörande element från Rinkeby med rötterna i andra länder hem till sina mor- och farföräldrar för att lära sig lite ödmjukhet?"

Migrationsverkets kommunikationschef Jonas Lindgren ifrågasätter mannens lämplighet som handläggare.

Jag tar mig för pannan och undrar hur långt dessa pk-iter skall få driva detta vansinne.

Är det någon som skall sparkas från sitt jobb så är det Jonas Lindgren och den nyhetschef på Sveriges Radio som konstruerat denna nyhet.

En sak är i varje fall säker och det är att om ovanstående text är rasistisk så finns det väldigt många rasister i Sverige eller rättare sagt jag tror att mer eller mindre varenda svensk är en rasist enligt denna måttstock.

Samtidigt visar det att det håller på att gå väldigt snett i vårt land.

 

 


RSS 2.0