SD ÖVER RIKSDAGSSPÄRREN!


image10

4.3 procent så härligt!

Detta var verkligen efterlängtat efter allt slit och släp. De senaste veckornas hot från AFA och senare skadegörelse med fönsterkrossning vid två tillfällen känns nu långt borta. Polisens utredning går framåt och intressanta uppgifter finns som kan göra att polisen har goda möjligheter att lösa detta.

När jag läste om att vi nått över riksdagsspärren i en opinionsmätning blev jag varm i hela kroppen och en behaglig känsla spred sig sakta ut i varje del av kroppen. Hela dagen har gått lätt som en dans.

Det som är lite märkligt är att det sker i en opinionsundersökning som leds av ett norskt företag. Jag är i och för sig inte förvånad för det har tidigare förekommit uppgifter att de svenska opinionsinstituten försökt påverka personer som sagt sig vilja rösta på SD för att hålla SD:s opinionssiffror nere. Men detta är bara spekulationer men ändå ett märkligt sammanträffande!

Inom vissa kretsar i media råder tydligen mer eller mindre panik och det ena ogrundade vokabulären efter den andra sprids. Jag måste säga att jag tycker det är tragiskt när dessa journalister ägnar sig åt pajkastning istället för att lite mer seriöst fundera över orsakerna till sverigedemokraternas framgångar.

Marita Ulvskog sa så sent som för några veckor sedan i TV8 att socialdemokraterna skulle ta debatten med sverigedemokraterna i de kommuner där vi var representerade men själv var hon för feg för att ta debatten i TV8 med Jimmie Åkesson, partiledare för SD. Hon ville inte ens möta Jimmie Å utanför TV8:s studio. Läs Jimmies kommentar.

Om det är nye socialdemokratiska partiledaren Mona Sahlin som är orsaken till framgången eller att kristdemokraterna backar på grund av sitt ställningstagande i abortlagstiftningen är omöjligt att säga men det troliga är väl att det är en kombination av dessa händelser.

Eftersom jag sitter i Kalmar kommunfullmäktige så har jag ju också egna referenser att grunda mina åsikter på. De sju övriga partierna försöker i media framstå som de tar väldigt hårt avstånd från oss sverigedemokrater men när man kommer mellan fyra ögon med någon så uttrycker många oftast sympati med våra åsikter om invandringspolitiken och tar inte riktigt avstånd på samma sätt som i media. Det finns faktiskt några stycken som uttryckt att det är förenat med "självmord" inom det egna partiet om man uttrycker negativa uppfattningar om invandringen offentligt
Efter att jag utsatts för hot och fönsterkrossning har flera politiker varit oroliga att jag skall hoppa av och det har nästan varit lite komiskt. Min intuition säger mig att dessa personer önskar mig och min kollega kvar i kommunfullmäktige för att vi skall föra fram åsikter som de själva är förhindrade att framföra på grund av den så kallade "politiska korrektheten".
Skulle det vara på detta sätter är det verkligen höjden av hyckleri!
Men å andra sidan kan i så fall Marita Ulvskog titta in i stjärnorna efter en riktig inlevelsefull debatt om invandringspolitiken.
Jag tror istället  att vi kommer att få se flera av riksdagspartierna försöka börja vrida sin politik mot det mer försiktigt invandringskritiska riktningen. Frågan är om de klarar av det med den rådande "politiska korrektheten".

Så alla vänner gläds med mig och fortsätt att jobba på så sitter vi i riksdagen till hösten 2010.


Osman Yasin Ahmed

Idag (24 mars) råkade jag lyssna på programmet konflikt i P1. Hela programmet handlade om Osman Yasin Ahmed som sitter fängslad i Addis Abeba sedan han tillfångatogs när han försökte fly från Somalia i slutet av december.
Programledaren Saam Kapadia vinklar programmet till en riktig snyfthistoria om en totalt oskyldig Osman som drabbats av Etiopiens arme understödda av ?satan? USA. I programmet ställs inte en enda kritisk fråga till alla personer som intervjuas. Vilken katastrofal journalistik! Eller är det den svenska politiska korrektheten som förhindrar dessa frågor. Jag tror inte att Osman är något helgon utan snarare motsatsen!!

Lite fakta om denne Osman Yasin Ahmed.
Han sökte asyl i Sverige 1990 och fick svenskt medborgarskap för sex år sen. Han har två fruar, en i Sverige och en i Somalia. Med sin fru i Sverige har han lyckats få sex barn och med sin fru i Somalia har han minst två barn, varav det yngsta endast skall vara ca 7 månader enligt media, vilket innebär att han återvänt till Somalia vid flera tillfällen.För det första varför återvänder han till landet han flytt från! Han har återvänt till Somalia vid ett flertal tillfällen innan det senaste då han skaffat sig både en ny fru och två barn. Undrar om det svenska samhället även betalar barnbidrag för dessa? Enligt media finns även hans yngre bror och fler familjemedlemmar i Sverige. Undrar hur stora dessa familjer blivit och hur många fruar hans bror har lyckats med. Bigami är faktiskt ett brott i Sverige! Men i dessa kretsar är det väl sharialagar som gäller och står över svensk lag. 

Jag är fullständigt övertygad om att denne 39-årige Osman Yasin Ahmed har deltagit på islamisternas sida i kriget i Somalia och kände sig tvingad att fly när de Etiopiska styrkorna besegrade islamisterna i slutet av december. De enda som flydde från Somalia och hade anledning att fly i detta läge var de som stött de islamistiska domstolarna som styrt i Mogadishu under det senaste halvåret. Varför flydde Osman annars?Enligt min uppfattning har den som sökt asyl i Sverige och fått permanent uppehållstillstånd i landet ingen rätt till fortsatt uppehållstillstånd när man återvänder till det land man flytt från för att delta i krigshandlingar. I detta läge måste vi som nation kunna dra in medborgarskap och utvisa personen i fråga.I de flesta fall behåller asylsökande personer sitt ursprungliga medborgarskap när de även får sitt svenska medborgarskap och det förenklar egentligen Sveriges situation vid såna här tillfällen. Enligt lagboken och som även migrationsverket upplyser alla asylsökande om gäller följande:

Bara den som endast har svenskt medborgarskap kan räkna med fullt svenskt rättsskydd utomlands. Den som även har ett annat medborgarskap än svenskt betraktas nämligen i det andra landet som medborgare endast där. Sverige har då små möjligheter att hjälpa personen om han eller hon råkar illa ut. 

Detta är något som svenska myndigheter borde vara mycket hårda på och tillämpa i fallet Osman Yasin Ahmed. Osman har återvänt till Somalia med full vetskap om situationen i Somalia och med stor sannolikhet stridit på islamisternas sida och därför har Sverige ingen skyldighet att lägga några resurser för att han skall kunna återvända till Sverige. 

Att man i Sveriges Radio P1 utelämnar så många fakta i fallet Osman Yasin Ahmed är beklämmande men det bara bekräftar bilden av media som inte vågar ifrågasätta och kritisera muslimer och islam. Eller ännu värre redan styrs av personer med dessa värderingar.     

Mr Lou en ful fisk?

image9

Fanerduns bygge av mässhallar har stått stilla under ca 1 månad p.g.a. bland annat att det kinesiska nyåret firats.
Frågan är nu om inte bygget kommer att stå still ännu en längre period när det uppdagats att de första byggjobbarna endast fått ut ca 20 procent av avtalad lön.

Ingen skall få mig att tro att Mr Lou inte har haft ett finger med i spelet i planeringen av utbetalningen av dessa löner. Om nu facket ställer hårda krav på Fanerdun angående lönerna för de nya 45 byggjobbarna som skall komma från Kina kommer det att bli en fördyring om ca 500 procent för arbetskostnaderna för Mr Lou i förhållande till de första byggjobbarna.
Budgeten för projektet är med stor sannolikhet beräknade med lönekostnader efter den "kinesiska modellen".
Mr Lou får nu helt enkelt finna sig i nya ekonomiska förutsättningar för sitt projekt. Det gäller inte bara byggandet av mässhallarna utan även hotell och bostäder för ca 3000-4000 kineser. Det handlar inte om några småpengar precis utan kanske belopp i storleksordningen 100 miljoner i ökade kostnader. Enligt byggnads har löner om 28000 kronor/månaden förhandlats fram med Fanerdun. Inga dåliga löner må jag säga!
Det kan man inte kalla LÖNEDUMPNING.

Innan Mr Lou kan fortsätta byggandet måste han nu sälja ytterligare ett antal andelar i projektet till kinesiska investerare. Det finns givetvis en undre gräns på sålda andelar som måste uppnås innan han kan fortsätta med sina planer.

Jag tror inte det kommer 45 nya betongarbetare från Kina under nästa vecka!!! Om byggnads driver sina krav så kommer det bli betydligt billigare för Fanerdun att erbjuda dessa jobb till svenska arbetare så slipper de betala kostnaderna för alla resor från Kina till Sverige o.s.v.

Utan det här var nog bara början på något som kan sluta i ett totalt fiasko för Kalmar kommun och då främst för kommunalrådet Johan Persson (s) som utnyttjade denna affär maximalt i valrörelsen 2006. Där han utlovade 800 nya jobb till Kalmars innevånare som senare har ökat till 1000 arbetstillfällen.
Jag anser att kommunen bör ta en "time out" med alla sina uppdrag i kinaprojektet tills alla frågetecken angående Fanerduns roll och målsättning klarats upp!

Bilden ovan är från den 14 mars och vi får väl se hur det ser ut den 14 april då jag skall ta några nya foton.

Angående de 45 byggjobbare som jag tidigare skrivit om i min blogg. Som enligt platsannonsen hade ett krav på att kommunicera flytande i tal och skrift på mandarin kan jag inte undanhålla er följande uppföljning som Kurt Lundgren gjort. 

"Svenska är diskriminering

Jag kan upplysa läsarna om att jag kollat med DO om det är diskriminering att kräva kunskap i mandarin för betongarbete i Sverige.

- Nej, sade DO, det är inte diskriminering.

- Men om ett företag kräver svenska, är det diskriminering?

- Ja, då är det diskriminering.

- Så svenskakrav är diskriminering, men inte krav på mandarin. Menar du verkligen vad du säger?

Nu blev det förvirring i DO-huvudet.

- Nja,nä, joo, va?

Efter många om och men och krumbukter kom DO fram till att samma bedömning gäller för alla språk, också svenska, och man får vara glad för lite nuförtiden."
 

Socialdemokraterna byter skepnad!


Auktoritet ersätts med flum!

Men vad tycker den socialdemokratiska väljarkåren?  

Enligt en undersökning stöds Mona Sahlin bara av ca 50 procent av socialdemokraterna. Men på den extra partikongressen kommer stödet givetvis vara överväldigande. Jag tror inte vi kommer att få se någon deltagare på kongressen som kommer att föreslå någon annan kandidat till partiledare för socialdemokraterna.
Inom idrotten säger man att det många gånger är en fördel att vara underskattad och slå från underläge men jag är mycket tveksam till att samma sak gäller inom politiken. Mona Sahlin har nog inte de kvaliteter som krävs för att vända opinionen bland de socialdemokratiska väljarna. Istället tror jag att det är mer sannolikt att vi får se eller höra om nya "affärer" där Mona är inblandad. Vi kanske snart får höra henne säga att "Mona tycker ..." igen.  
Monas referenser

Göran Skytte skrev följande i Svenska Dagbladet för en tid sedan och jag tror att det ligger mycket i dessa ord.
"I vissa delar av landet har många socialdemokrater strömmat över till Sverigedemokraterna. Kommer Mona Sahlin som partiledare att förmå stoppa flykten av sossar till Sverigedemokraterna - eller finns det nu risk att alla fördämningar brister?" 

Nu tror jag inte att alla fördämningar brister men för oss Sverigedemokrater var nog Mona Sahlin den bästa partiledare som socialdemokraterna kunde välja och det besannas tycker jag av det låga stödet hon har bland de socialdemokratiska väljarna. Nu gäller det att suga upp de socialdemokratiska väljarna som fortfarande har lite nationalistiska värderingar kvar.

Lyckas vi med detta så kommer framtiden att se mycket ljus ut!

Täppas Fogelberg i ring P1 mycket osmaklig!

Den 6 mars ringde en Kurt Nyberg från Piteå ring P1 och ville prata om invandringens konsekvenser men det föll inte i god jord hos programledaren Täppas Fogelberg som var mycket osmaklig i sina argument. Lyssna på denna länk (ca 8 min in i programmet från den 6 mars 09:20 kommer samtalet från Kurt N) Lyssna hur Täppas förolämpar Kurt Nyberg med uttryck som ?Du vet ingenting? eller ?fakta från avloppsdiken? eller ?sunt förnuft som Hitler? eller ?goja? och som avslutning ?gäggiga luftslott?. Senare i programmet kallade han norrlänningar för Sveriges niggrer. Jag måste säga att det var bedrövligt och upprörande att lyssna till detta. 

Täppas Fogelberg påstod också att antalet personrån har minskat enligt statistiken men det är en ren lögn och mycket enkelt kollat på brottsförebyggande rådets hemsida www.bra.se . Antal rån 1985 var 963 st och hade till år 2005 ökat till 2606 st vilket är en ökning med närmare 200 procent.
Han påstod även att Sverige ropar efter arbetskraft och därför behövs invandringen! Vilken lögn och hån mot alla arbetslösa! Inte vet jag var han lever någonstans men jag har svårt att tro att han lever i samma land som mig. I Kalmar har vi ca 2500 personer arbetslösa/åtgärder enligt AMS och ytterliggare ca 3200 personer som har aktivitetsersättning/sjukersättning enligt försäkringskassan. Alltså närmare 6000 personer på en total folkmängd om ca 62 000 personer. 

Ring P1 skall vara ett program där alla våra medborgare skall få göra sin röst hörd utan att någon åsiktspolis filtrerar samtalen. Täppas F gör tydligen allt i sin makt för att följa den politiska korrektheten, bedrövligt.

Även en blind höna kan hitta ett korn men det gäller tydligen inte Täppas Fogelberg. 

Sparka Täppas som programledare för ring P1!!!!

Ompröva alla uppehållstillstånd för irakier.

Sverige har världens mest naiva myndigheter!

Sverige översvämmas av irakiske medborgare som söker uppehållstillstånd i landet.  Närmare 50 procent av alla irakier som söker sig till västeuropa söker sig till lilla Sverige eller närmare 9000 personer under 2006. Siffrorna för Norge var ca 800, Danmark ca 450 och Finland ca 200 och det är inte bara antalet som är den stora skillnaden utan även det faktum att våra grannländer i stort sett endast beviljar tillfälliga uppehållstillstånd medan Sverige beviljar permanenta uppehållstillstånd på löpande band.För några veckor sedan avslöjades att Irakiska ambassaden i Stockholm utfärdad ca 26000 falska irakiska pass som används vid bland annat ansökningar om asyl i Sverige och Norge. Dessa pass har i stor utsträckning utfärdats till personer från andra länder än Irak. Nu framkommer också uppgifter om att det sker en stor handel med svenska pass bland irakier som fått svenska pass. Ett svenskt pass kan köpas för  1000 dollar. Enligt Dagens Nyheter (3 mars) har rikspolisstyrelsen känt till detta under flera år men har ändå ingen uppfattning om hur omfattande det är. Det är fullkomligt obegripligt att ett land kan vara så slappt med sina viktiga samhällsfunktioner som Sverige!

Irakier (och andra), som fått svenskt medborgarskap säljer sina pass både en, två och flera gånger till landsmän - och andra än landsmän - som kommer in i Sverige på det sättet. Alla dessa felaktigt, på falska grunder utfärdade irakiska pass och all denna handel med sina pass som irakier och andra med svenskt medborgarskap ägnar sig åt gör alltså att vi nu faktiskt inte har den minsta aning om vilka människor som befinner sig i vårt land och om de har skäl att vara här och skäl att beviljas asyl. Migrationsverket och Polisen har med andra ord inte klarat sina uppgifter.

Därför måste alla permanenta uppehållstillstånd som utfärdats sedan 2005 för irakier omprövas.

Fanerdun och kinaprojektet

Följande platsannons finns på platsbanken AMS

"Vi behöver 45 st byggnadsarbetare under 18 månader för byggnadsarbeten i Kalmar. Arbetet kommer bestå av betongarbeten och montering av prefabricerade huskroppar från Kina. Erfarenhet av större kinesiska byggprojekt i Kina och erfarenhet från produktionen av dessa byggelement är en förutsättning för att kunna utföra arbetet. Kommunicera flytande, i tal o skrift, på mandarin. "

Kan bara konstatera att vi kan nog räkna det på ena handens fem fingrar hur många svenskar som kan matcha detta. Vi är inte i Kina, byggarbetsplatsen ligger faktiskt bara ca 4 km norr om Kalmar centrum och här pratar vi småländska inte mandarin.

TÄNK ATT DET ÄR SÅ ENKELT ATT DISKVALIFICERA ALLA SVENSKAR OCH MED HJÄLP AV AMS.

Kommunalrådet Johan Persson (s) har utlovat 1000 jobb i och med denna investering men fortsätter Fanerdun med dessa språkkrav kommer Johan P att få stå med lång näsa.

Att någon ansvarig politiker i Kalmar kommer att kritisera Fanerdun för detta kan vi nog inte räkna med då den personen i så fall skulle diskvalificera sig till nästa "turistresa" till Kina på projektet/kommunens bekostnad.

Just för tillfället befinner sig 2 delegationer ( ca 6-8 personer) från Kalmar i Kina. (1 mars)

JK utreder inte hot mot SD-politker

Det var väl heller inte förvånande med tanke på hur JK agerat tidigare när sverigedemokrater varit utsatta för diverse brottslighet.
Efter de hot som AFA Dackebygd uttalat på en hemsida anmälde polisen i Kalmar detta till justitiekanslern. Men JK Göran Lambertz säger nu att att myndigheten inte kommer att inleda någon förundersökning. Orsaken är att AFA Dackebygds hemsida inte har någon ansvarig utgivare och därför inte faller under yttrandefrihetsgrundlagen.

TÄNK VAD DET ÄR LÄTT ATT UNDGÅ SVENSK LAGSTIFTNING

Det är mycket beklämmande att JK på ett så lättvindigt och initiavtivlöst sätt kastar in handduken.

RSS 2.0