NYA LÖFTEN FRÅN FANERDUN

Idag kan man läsa om nya löften från Fanerdun i Barometern. Alla skulder skall vara betalda innan den  25 oktober lovar Mr Luo.

Följande mail ankom till kommunen under gårdagen.DET STÅR FÖRSTÅS INTE OM DET AVSER 25 OKTOBER 2008 ELLER 2010 ELLER NÅGOT ANNAT ÅR.

Men varför har man då inte tagit upp detta under förra veckans förhandling om hyresskulden så att man kunde undvika att bli vräkta av Kalmar kommun?


Kommer Fanerdun nu att köpa tillbaka marken som man lämnat tillbaka till kommunen. Det avtalet kommer tidigast att godkännas den 27 oktober av Kalmar kommunfullmäktige.


Nu skall man tydligen fira nationaldag under en hel vecka och sedan firar man kinesiskt nyår under flera månader om man skall tro hur länge som de kinesiska arbetarna var borta från arbetsplatsen i Kalmar. De måste ha det väldigt roligt med sitt firande i Kina. I Sverige är det en del som kritiserar att vi firar nationaldag under en dag och att vi till och med gjort den till helgdag. Det är ju ingenting i jämförelse med Kina.

Vilken trovärdighet har idag representanter för Fanerdun? Enligt min mening har företaget förbrukat allt förtroende och alla löften och uttalanden måste ifrågasättas.

Men vi har ju tidigare fått lära oss att kinesiska löften lika gärna bara kan vara "ledarens" visioner. Eller som försvarare av projektet i Sverige kallar det, kulturkrockar.


Till kommunfullmäktigemötet den 27 oktober har vi svaret på hur mycket Mr Luos "vision" var värd.


SVARTA LISTAN

I mitt tidigare inlägg om Syrianska i Södertälje har i kommentarerna återigen en länk kommit till Stockholms fotbollsförbunds "svarta lista" över spelare som blivit avstängda från spel. Se länk .


Om man plockar bort alla som fått kortare avstängningar än 3-4 veckor blir följande personer kvar på listan.

MEN detta är säkert någon form av konspiration inom Stockholms fotbollsförbund och borde nog anmälas till DO.

Bara att kalla listan för "Svarta listan" är ju rasistiskt och helt i klass med glassen "Black nogger" som anmäldes till DO.

Sannolikheten är nog mer eller mindre 100-procentig säker att Stockholms fotbollsförbund är rasistiska, någon annan orsak till att listan nästan uteslutande innehåller utländska namn kan väl ändå inte finnas ;-)


NU HAR DET HÄNT IGEN

Bollen rullade inte invandrarlagets väg och då tog publiken saken i egna händer. Precis som man brukar göra i Södertälje. Undrar om Anders Lago var och såg matchen mellan Syrianska- Västerås, i så fall kanske han lärde sig något nytt.

Läs artikel i LänsTidningen. Missa inte kommentarerna där bland annat följande kan läsas.

"Vsk va ett skämt ni gömde er bakom snuten.. Fegisar vi käka er!!! HOVSJÖ!!!!!!!! "

eller denna.

"Förbjuda eländet. De lär sig aldrig. Har inget med sporten att göra. Stäng klangänget SFC "

KOMMUNFULLMÄKTIGE IKVÄLL

Dagens kommunfullmäktigemöte präglades av 5 st interpellationsdebatter. Jag tänker bara kommentera den som gällde målet på 70 000 innevånare i Kalmar 2014.

I debatten framförs Växjö och Karlskrona som goda exempel på befolkningsökningen. Det man inte tänker på är vad befolkningsökningen består av. Karskrona har en dubbelt så stor invandring till kommunen än Kalmar. Växjö är ännu "bättre" med 3 gånger så stor invandring mot Kalmar eller ca 400-500 personer/år.

Min egen övertygelse är att dessa kommuner kommer att få betala dyrt för alla dessa invandrare när lågkonjunkturen slår till och bidragssystemen kommer att utsättas för stora påfrestningar som kommer att tömma kommunens redan tomma skattkistor.


Ett nytt borgensåtagande för Kalmar Airport AB om ett lån på ca 30 miljoner kronor klubbades också. De investeringar som redovisades i underlaget upplevde jag som tvivelaktiga så till vida att jag anser att visa åtgärder är rena underhållskostnader.

Som exempel kan jag nämna punkten "Markåtgärder" som är beräknad till 2,8 miljoner kronor där man kan läsa att målsättningen är att "förlänga livslängden på de befintliga anläggningarna". Detta är utan tvekan en ren underhållskostnad men det förnekade kommunalrådet Johan Persson (s) som litade på de experter som godkänt dessa punkter. Vi anslöt oss till yrkanden från m, fp och c som ville höja borgensavgiften till 0,4 procent.


Det som väckte mest debatt och där socialdemokraterna och Johan Persson fick krypa till korset för att undvika ett nytt nederlag för majoriteten (s+v+mp) när miljöpartiet och Jonas Löhnn än en gång gick sin egen väg.

Debatten gällde en skrivning i ett "Förslag till avfallsplan" där följande lilla mening utlöste en långdebatt.

"Allt hushållsavfall hämtas av förbundets eget manskap och bilar, som håller en hög kvalitetsstandard."

Företrädare för alliansen ville att även denna del skulle kunna konkurrensutsättas och ville därför ändra skrivningen vilket s och v starkt motsatte sig. När sedan Jonas Löhnn kom med ett eget tilläggsyrkande om en extra skrivning att det skulle tas i beaktande av KSRR (KalmarSundsRegionens Renhållare) blev det riktigt roligt. Alliansen ställde sig bakom Jonas Löhnn yrkande och när även vi inom SD ställde sig bakom yrkandet fanns det en majoritet för detta i kommunfullmäktige. I detta läge valde socialdemokraterna att bifalla Jonas Löhnns yrkande för att slippa att förlora en votering i kommunfullmäktige.


EN SVIDANDE FÖRLUST FÖR S OCH V I KALMAR.

Läs Barometern som uppfattar saker lite annorlunda.


VALET I ÖSTERRIKEStora framgångar för de invandringskritiska och EU-kritiska partierna FPÖ och BZÖ som får närmare 30 procent tillsammans. Jörg Haiders BZÖ får ca 10 procent.


i svensk media kallas dessa partier för extremhögern. Men hur extremt är det när närmare 30 procent av väljarna stöder dessa partier.

Socialdemokraterna SPÖ lider en svår valförlust i Österrike idag. Partiet backar med ca 5 procent till ca 29 procent. De konservativa lider ett än värre nederlag med en nedgång på ca 8 procent till ca 26 procent.

Det intressanta i Österrike är att det nu finns majoritet för att besluta om en folkomröstning av Lissabonfördraget då även SPÖ (socialdemokraterna) i Österrike svängt i frågan coh förespråkar en folkomröstning. Med tanke på den utveckling som skett i Österrike lär det  troligen bli ett NEJ till Lissabonfördraget även i Österrike om folket får rösta.


När skall socialdemokraterna med Mona Sahlin i spetsen komma till samma slutsatser som socialdemokraterna i Österrike gjort. Det finns ju faktiskt en grupp socialdemokrater i riksdagen som vill fördröja ratificeringen av Lissabonfördraget i Sveriges riksdag. Frågan är om Mona Sahlin kommer att ta fram partipiskan och göra socialdemokraterna till ett arbetarfientligt parti.


PK-HYSTERI INOM MIGRATIONSVERKET

"Vad gäller för de båda personerna? Den som ska avskedas är en kompetent person som aldrig tvekat att hålla på rättstillämpningen. Den andra är en flummig jurist som knappt fick ut sin examen, och som själv varit anknytningsperson i ett skenförhållande. Den sistnämndes åsikter går däremot helt i linje med den inom verket accepterade, det vill säga flummig och intetsägande"

Läs mer på Merit Wagers blogg.

Kommentarer överflödiga.

KINAPROJEKTET I GRAVEN

Idag är det exakt ett år sedan den märkliga invigningen av kinaprojektet DEN 28 SEPTEMBER 2007.
Mr Lou kunde verkligen få alla att dansa efter hans pipa då inget var färdigt av mässhallar, hotell eller bostäder men ändå ställde de alla upp på att medverka och hålla tal vid "invigningen".

Här följer en liten summering av Fanerduns äventyr i Kalmar och den fejkade invigningen med mina egna bilder.Så här festligt var det när Fanerdun hade sin "fejkade" invigning den 28 september 2007. Bakom konfettibomberna finns Fanerduns ägare Mr Lou, landshövdingen Sven Lindgren, regionförbundets Leif Larsson och kommunalrådet Johan Persson.


En kinesisk dansgrupp var på plats för att underhålla.


Mr Lou, troligen har han varit i Kalmar för sista gången.


Kommunalrådet Yu Han Per Son (Johan Persson) håller sitt invigningstal. Socialisten Persson ser ut att drömma om kinesiska kapitalister som skall komma till Kalmar och strö miljontals kronor omkring sig.
Hela affärsidén sprack när Mr Lou inte kunde sälja uppehållstillstånd till Sverige påstår en del, vem vet.

Gick man bara om hörnet vid lokalerna vid invigningen eller rättare sagt bakom kulisserna så möttes man av en helt annan syn.

Området ser fortfarande idag ut på samma sätt som det gjorde för ca ett år sedan.


Här skulle det pampiga hotellet ligga. Undrar om man kan köpa lite tegelsten som minne? Kommunen kanske kan bygga nåt slags monument över det havererade projektet, som påminnelse om hur lättlurade svenska politiker är.


Reklampelare vid Snurrom som ganska snart togs bort.


De kinesiska byggjobbarna lämnade Kalmar under november och december 2007 för att åka hem och fira det kinesiska nyåret sedan har de inte kommit tillbaka.
Först berodde det på att man inte klarade av att skriva ett nytt avtal med byggnads om lönerna för byggjobbarna.
Sedan var problemet att Fanerdun inte fick tillstånd att föra ut pengar från Kina.
Efter det berodde problemen på att kinesiska myndigheter var hårt sysselsatta efter den stora jordbävningen.
Sedan var de olympiska spelen som satte käppar i hjulen.
När sedan Johan Persson i gårdagens Barometern fortfarande försvarar Mr Lou och även hittar på nya ursäkter och börjar skylla på bankkrisen i USA blir det hela patetiskt. Läs artikel i Barometern.

Östran har en liten sammanfattning med milstolpar i kinaprojektet för den som är intresserad. Läs artikel i Östrran.

Valannonsen som socialdemokraterna använde flitigt under valrörelsen kommer nog att förfölja Johan Persson under lång tid. Jag kommer definitivt använda den på min blogg så fort tillfälle ges, var så säker.


PK-HYSTERI INOM MIGRATIONSVERKET

"Vad gäller för de båda personerna? Den som ska avskedas är en kompetent person som aldrig tvekat att hålla på rättstillämpningen. Den andra är en flummig jurist som knappt fick ut sin examen, och som själv varit anknytningsperson i ett skenförhållande. Den sistnämndes åsikter går däremot helt i linje med den inom verket accepterade, det vill säga flummig och intetsägande"

Läs mer på Merit Wagers blogg.

Kommentarer överflödiga.

SSU VILL KROSSA KÄRNFAMILJEN

Som om det inte var nog med utdelandet av rosor till den eller de som matförgiftade 145 personer som besökte Svenskt näringsliv i Stockholm vill även SSU krossa kärnfamiljen. Läs artikel i SvD.Jytte Guteland    Foto Thoralf Alfsson

I en liten folder med rubriken "VÄLKOMMEN TILL SVERIGE" som SSU just nu delar ut i skolorna kan man läsa om hur dessa ungdomar ser på samhället. När man läst denna lilla folder förstår man att även uttalande som att ge rosor till den som förgiftat 145 personer inte är främmande för SSU och Jytte Guteland.


Ett av många budskap i denna folder lyder


VI VILL ATT KÄRNFAMILJEN SOM NORM KROSSAS.

  

Med tanke på rubriken kan jag inte annat än börja tänka på tvångsäktenskap, barngiftermål, månggifte och hedersrelaterat våld inom familjen som förekommer inom många av de kulturer som håller på att ta över Sverige. Det är tydligen något som de socialdemokratiska ungdomarna i Sverige välkomnar och fjäskar för i sin lilla och otrevliga folder! Bevare mig från att jag slipper vara med om att dessa ungdomar kommer till maktpositioner i samhället.


Sverigedemokraterna driver rakt motsatt linje och vill värna kärnfamiljen. I vår valtidning 2006 fanns ett litet avsnitt om varje politikområde. Tyvärr fanns inte de ekonomiska möjligheterna att dela ut den till alla hushåll i Sverige inför valet 2006. Om vi hade haft den möjligheten är jag övertygad om att vårt valresultat varit ännu bättre.

I vilket fall som helst fanns ett avsnitt om vår familjepolitik som jag tänkte lägga ut. Hoppas att den blir läsbar. 


3,8 PROCENT I SYNOVATE

I dagens opinionsundersökning från Synovate får sd 3,8 procent, det är en ökning med 0,5 procent sedan den senaste mätningen. Det är lika mycket som kristdemokraterna fick i denna mätning. Det är det näst högsta värdet som sd fått hos Synovate, i juni fick sd 3,9 procent.

KOMMUNEN HAR MÖRKAT FANERDUNS HYRESSKULD!


6,4 miljoner i skuld till kommunen för Fanerdun.                          Foto Thoralf Alfsson

Idag tar sagan om kinaprojektet slut och det på dagen ett år efter invigningen. Mr Lou kommer aldrig mer sätta sin fot i Kalmar och nu startar avvecklingen av hela projektet. Någon annan tolkning kan inte jag göra efter dagens överenskommelse mellan Kalmar kommun och Fanerdun som Barometern skriver om i sin nätupplaga.


KALMAR KOMMUN HAR HELA TIDEN MÖRKAT STORLEKEN MED FANERDUNS SKULD.


Så sent som igår uppgavs skulden vara lite drygt 2 miljoner kronor men idag uppges skulden vara 6,4 miljoner kronor. Inte undra på att kommunalrådet Johan Persson tigit som muren och vägrat diskutera Fanerdun. Nu förväntar jag mig ett fylligt blogginlägg på kommunalrådets blogg. Han har tidigare vägrat skriva om Fanerdun med hänvisning till att det inte hänt något. Dagens uppgörelse där kommunen får tillbaka markområdet som kallas Karlssons äng och som såldes till Fanerdun så sent som för ett år sedan för 6,6 miljoner kronor.

Jag kritiserade denna försäljning i kommunfullmäktige p.g.a. att priset var långt under ett marknadsmässigt pris men blev bara påhoppad i fullmäktige av alla partier. Läs min kommentar från detta kommunfullmäktige möte.
I Barometerns artikel kan man läsa följande

"Enligt uppgifter från kommunen såldes marken alldeles för billigt, markpriserna har justerats rejält efter affären."


Jag kan bara konstatera att markpriserna justerades ca 3 månader innan försäljningen till Fanerdun, den 18 juni 2007 klubbades nya markpriser i kommunfullmäktige  men det är ändå en bekräftelse på att min och Svcerigedemokraternas kritik mot försäljningen var korrekt! Ett riktigt marknadsvärde var ca 25-30 miljoner kronor.

  

Detta är givetvis en stor seger för miljöpartisten Jonas Löhnn som givetvis satt inne med hela kunskapen om det verkliga skuldbeloppet när han igår gick ut med kravet om att Fanerdun skulle vräkas från lokalerna.

Det är än mer självklart att detta är en rejäl golvning av kommunalrådet Johan Persson som just nu är nere för räkning och frågan är om han kommer upp på åtta.

  

Jag tycker att det är bedrövligt att ett kommunalt bolag mörkat den verkliga hyresskulden för allmänheten och för förtroendevalda i kommunen. Det är en fruktansvärd skillnad på 2 miljoner och 6,4 miljoner kronor i huresskuld, frågan är om det finns fler hundar begravda hos Johan Persson vad det gäller kinaprojektet.

Frågan är om det inte ordföranden för Industriparken Jussi Gröhn (s) borde avgå med omedelbar verkan med tanke på bolagets falska uppgifter till media. Vd:n i bolaget Lars Malmborg har ju redan aviserat sin avgång sedan tidigare.


Barometern är ju också väldigt blåögda och inkompetenta när man skriver följande i artikeln.


"Kommunen sålde billigt men å andra sidan kan man säga att de köper tillbaka lika billigt. En annan aspekt är att det var råmark som såldes, nu får man tillfälle att köpa tillbaka ett attraktivt område som är detaljplanelagt, så kommunen kanske inte har förlorat på affären."


Vem tror Barometern har stått för kostnaden av detaljplanen för markområdet, en sak är säker det är inte kineserna utan det är Kalmar kommun.


Är det något som är positivt så är det att kommunen får tillbaka markområdet för samma låga pris som det såldes och det känns väldigt bra. Jag var rädd att kommunen skulle få köpa tillbaka den till marknadspris eftersom det inte fanns någon återköpsklausul i köpeavtalet med Fanerdun, det behövdes inte enligt kommunalrådet Johan Persson.

  

Nu är Fanerduns kinaprojekt dödförklarat men nu gäller det hur övriga delar av projektet skall kunna lösas med kineserna. Det återstår fortfarande ca 120 000 - 150 000 m2 som kineserna köpt av kommunen.


MINORITETSSTYRE I KALMAR?


Solnedgång över Kalmarsund. Är det nedgång även för Johan Persson.       Foto Thoralf Alfsson

Miljöpartiet utmanar återigen socialdemokraterna i Kalmar och kräver att det kinesiska företaget Fanerdun vräks från de lokaler som de hyr av ett kommunalt bolag. Läs artikel i Barometern.


Bara för några dagar sedan var den styrande majoriteten (s+v+mp) på väg att spricka efter att miljöpartiet med Jonas Löhnn i spetsen inte stött socialdemokraterna i arenafrågan och gått ihop med alliansen i kommunstyrelsen om friskolor i kommunen. Socialdemokraterna flörtade med centerpartiet som var på vippen att tacka ja till inviten. Läs artikel i Östran.


Nu vill alltså Jonas Löhnn att kommunen begär Mr Lou och Fanerdun i konkurs på grund av de obetalda hyrorna för de före detta Bombardierlokaler som kommunen äger. Fanerduns hyresskuld är gissningsvis närmare ca 3 miljoner kronor idag. I media kunde vi för ca en vecka sedan läsa att även flera privata företag har stora fodringar på Fanerdun. Swerock och NCC har troligtvis fodringar på närmare 10 miljoner om man skall tro uppgifter i media, representanter för företagen vägrar att tala om hur stora fodringarna är.


Kommunalrådet Johan Persson (s) vägrar att prata om Fanerdun och tycks fortfarande tro att Mr Lou skall komma med en säck pengar från Kina när han fått alla sina 27 tillstånd för att föra ut pengar. Det saknades ju bara ett tillstånd för 4-5 månader sedan. På sin blogg har Johan Persson ännu efter ca 9 månaders bloggande inte skrivit ett enda inlägg om kinesiska Fanerdun. Företagets etablering i Kalmar var ju det största som hänt i Kalmars historia när den presenterades inför valrörelsen 2006. Vore jag i Johan Perssons kläder skulle jag skämmas och tycka det vore fruktansvärt pinsamt att inte ens kommentera utvecklingen i detta kinaprojekt, eller rättare sagt den obefintliga utvecklingen av projektet.


När nu Jonas Löhnn än en gång utmanar Johan Persson och då i hans "jungfruprojekt" som kommunalråd kan Johan Persson få det hett om öronen. Det handlar i grund och botten om Johan Perssons trovärdighet som kommunalråd. Spricker Fanerduns kinaprojekt kommer socialdemokraterna i Kalmar att få stå vid skampålen för lång tid framöver. Det är därför Johan Persson försöker tiga ihjäl hela projektet och hoppas att det hela skall blåsa över som ingenting hänt förutom att kommunen förlorat ca 200 000 m2 attraktiv mark förstås. Vid KF den 24 september 2007 kritiserade jag försäljningen av det sista markområdet till Fanerdun och då speciellt det rabatterade priset, läs mitt inlägg.

Arenaprojektet har Johan Persson drivit hårt och en anledning till detta är utan tvekan att försök att fokusera media på något annat än Fanerdun. Ett annat projekt som kommunledningen försöker dölja Fanerdun med är WTC-projektet, ännu en luftballong.


FRÅGAN ÄR INTE OM FANERDUNPROJEKTET SPRICKER UTAN NÄR!


YRKESDEMONSTRANTEN ASHRAF ABU RAHMEH

Den palestinska demonstranten, Ashraf Abu Rahmeh som sköts av en israelisk soldat i benet i somras och som filmades av en 17-årig flicka fick stor uppmärksamhet i media och över hela världen. Många var upprörda efter att de sett denna filmsnutt.


I P1-morgon den 24 september beskrivs den skjutna demonstranten som en yrkesdemonstrant. Inte visste jag att det fanns yrkesdemonstranter som får bidrag av aktivistgrupper (terroristgrupper) i Palestina.

Hur allvarligt skadat blev nu denne  yrkesdemonstranten? Sanningen är den att han inte blev skadad överhuvudtaget. Enligt egen utsago hade han så grova kängor på sig att han bara fick en skråma på stortån.

Lyssna på hur Ashraf Abu Rahmeh stolt berättar om hur han blev världskändis tack vare en israelisk soldat som inte följde reglerna.

Lyssna ca 9 minuter in i programmet. Programmet är för övrigt en hyllning av stenkastande palestinier och en smutskastning av israeliska soldater som försöker upprätta lag och ordning. Den här typen av propaganda förekommer ju tyvärr dagligen i den vänstervridna Sveriges Radio.


Vänsterbloggaren Jinge var ju givetvis en av de första som gjorde stor affär av detta.


"På en av de Israelvänliga sajterna
beskylls ISM, International Solidarity Movement, för att ha förfalskat videon. Men det var den israeliska B'Tselem (israeliska fredsrörelsen) som filmade och sedan spred filmen. (undertecknad lade upp den på Youtube) Dessutom kallas den skjutne palestiniern för "ligist" och "huligan" och skottet för ett "gummiskott". I verkligheten är det en stålkula som är inbakad i gummi. Även om det inte vore på det sättet så skjuter man inte på en fånge försedd med handfängsel och ögonbindel. Många har avlidit efter att ha träffats av sådana kulor."

JINGE den 22 juli2008Se filmen.Har Jinge någonstans på sin blogg skrivit om vilka skador denne yrkesdemonstrant fick.

Nej, självklart inte, det gäller bara att propagera mot Israel och USA!


"Om detta är er hemliga plan ligger vi illa till"

"Om detta är er hemliga plan ligger Sverigedemokraterna bra till" så kunde rubriken i SvD varit istället. Socialdemokraternas Mats Johansson erkänner att det dokument som läckt ut på nätet är äkta.

SvD dömer fullständigt ut dokumentet i följande artikel.

VILL MAN INTE ERKÄNNA PROBLEMEN GÅR DET HELLER INTE ATT LÖSA DEM.

LOGISKT TÄNKANDE HOS RIKSDAGSPARTIERNA?


Festen är över för denna gång.

Samtliga partier i riksdagen är eniga om att Sverige behöver arbetskraftsinvandring. Inget av oppositionspartierna har något att invända mot regeringens nya förslag om arbetskraftsinvandring till Sverige.

Migrationsverket förutspår att arbetskraftsinvandringen kommer att öka till 37 000 personer under 2009.  En ny enhet i Stockholm kommer att öppnas för att klara tillströmningen av nya ärenden hos Migrationsverket.


Jag frågar mig vem som kommer att bli utslagna från arbetsmarknaden, blir det du och jag.
Är verkligen våra riksdagsmän vid sina sinnens fulla bruk när det kan besluta om dessa förändringar. Idag finns inte jobb till alla människor i Sverige trots att vi haft en högkonjunktur under flera år. Nu närmar sig en inbromsning i ekonomin som ser ut att bli mycket kraftig eller till och med den kraftigaste sedan 30-talet, att då i denna situation ändra reglerna för arbetskraftsinvandring är fullständigt galet. När sedan Tobias Billström säger följande i en artikel i GP undrar man om han har alla hästar i hemma."Vi har lagt fram ett förslag som hindrar lönedumpning och exploatering av arbetskraft från tredje land. Detta är den största reformen på 40 år och innebär att asyl inte blir enda vägen in i Sverige, säger Tobias Billström."


Läs artikel i GP


Alliansen är på väg att gräva sin egen grav i rasande tempo. Att nya moderaterna var så fullständigt omdömeslösa är för mig fullständigt obegripligt men så har de ju också kastat ut eller manövrerat ut alla äldre moderater med erfarenhet. Under Almedalsveckan slogs man av det faktum att moderaterna mest styrdes av ett gäng ungdomar.


I dagens Barometern kan man läsa om hur integrationen fungerar i verkligheten. Under åren 2005-2007 tog Hultsfred kommun emot ca 115 så kallade flyktingar. Enligt en kritisk rapport från kommunens revisorer är endast 13 av dessa i arbete. Det innebär att endast 11 procent har kommit in på arbetsmarknaden, övriga ca 100 personer får sin försörjning genom bidrag. Ändå skall Hultsfred ta emot ytterligare 30 personer under 2008 enligt avtalet med migrationsverket. Att få dessa 30 personer i arbete kommer således att ta ca 6år om samma takt bibehålles. Nej, det blir ännu 30 nya dagdrivare på Hultsfreds gågata!


DETTA ÄR DEN VERKLIGA SANNINGEN SOM TOBIAS BILLSTRÖM OCH ÖVRIGA RIKSDAGSLEDAMÖTER BORDE BEGRUNDA INNAN DE ÄNDRAR REGLERNA FÖR ARBETSKRAFTSINVANDRINGEN.


Dessa riksdagspolitiker tycks tro att arbetstillfällen regnar ner från himlen. Det är så fruktansvärt naivt så jag får hjärnblödning när jag hör en del uttala sig i media. Överallt kommer signaler om minskad orderingång till industrin, nya varsel kommer varje dag från alla typer av industrier och rykten om företag som har problem florerar. Vissa företag stänger hela fabriker som t.ex. båttillverkaren Nimbus gör med sin fabrik i Visby. Jag hörde idag ett rykte om att hustillverkaren Finndomo kanske kommer att slå igen någon av sina husfabriker, eventuellt den i Hultsfred. Golvtillverkaren Kährs i Nybro har lagt ett varsel om 245 personer.

När det går utför för den privata industrin så dröjer det ca ett år innan det slår igenom även i den offentliga verksamheten. Där kan vi förvänta oss en riktigt bedrövlig utveckling inom en snar framtid om lågkonjunkturen slår igenom med full kraft.


Innan det vankas sämre tider har jag fått lära mig att man skall se om sitt hus men det tycks inte gälla våra ansvariga politiker och landets regering. Det tycks nästan vara en tävlan om att öka invandringen till Sverige än mer och man ställer sig ju verkligen frågan vad Fredrik Reinfeldt har för syfte med detta agerande. Det övergår i varje fall mitt förstånd och mitt sunda förnuft.

Logiskt tänkande tycks inte vara något som riksdagspartierna ägnar sig åt.


MASSINVANDINGEN KOSTAR MINST 250 MILJARDER/ÅR


I sitt senaste veckobrev (15 september) skriver Pia Kjaersgaard följande.


"Allerede i 1997 fik Dansk Folkeparti på baggrund af oplysninger fra Danmarks Statistik lavet en undersøgelse, der påviste, at udgifterne til masseindvandringen udgjorde knap 30 mia. kr. på årsbasis - et forhold der blev bekræftet af en rapport fra 2003 af DREAM, der nåede frem til, at indvandrere og efterkommeres såkaldt "anderledes økonomiske adfærd" i 2006 ville koste samfundet 33 mia. kr. årligt."


Tyvärr finns inte samma statistik att tillgå i Sverige, det har riksdagspartier sett till att dessa kostnader inte får se dagens ljus. Att kostnaderna är enorma för massinvandringen även i Sverige och det svenska samhället förstår nog de flesta. Det har ju förekommit inofficiella uppgifter som angett allt från 30 miljarder kronor upp till 300 miljarder kronor som kostnaden för massinvandringen. Kurt Lundgren har efterfrågat dessa siffror från flera myndigheter men aldrig lyckats få fram några siffror.


Om vi nu antar att de 33 miljarder danska kronor för 2006 som anges av Danskt folkeparti är korrekta siffror för Danmark kan vi göra vissa antaganden som bör vara rimliga.


För det första måste vi räkna om till svenska kronor istället för danska. Som alla säkert vet har Sveriges valuta konstant försämrats mot den danska kronan under flera decennier.

I förra veckan fick man betala ca 1,27 för en dansk krona. Detta innebär att dessa 33 miljarder i själva verket motsvarar ca 42 miljarder svenska kronor.


För det andra vet nog alla att Danmark driver en mycket restriktiv asylpolitik och om man summerar antal asylsökande som fått uppehållstillstånd i Danmark och jämför det med Sverige ser det ut på följande sätt.Källa: Migrationsverket och Ny i Danmark.

Det visar sig att Sverige har gett ca 8,5 gånger fler asylsökande uppehållstillstånd under dessa 5 år än Danmark.


För det tredje bör man också titta på anhöriginvandringen till respektive land för att förstå skillnaderna i kostnader mellan våra länder.Källa: Migrationsverket och Ny i Danmark.

Som det framgår av diagrammet har anhöriginvandringen varit drygt ca 6 gånger högre till Sverige än till Danmark under dessa 5 år. Om man räknar lite försiktigt kan man utan att vara på hal is att kostnaderna i Sverige borde vara minst 6-7 gånger högre i Sverige än i Danmark. I Danmark är också arbetslösheten betydligt lägre än i Sverige vilket i praktiken borde innebära än högre kostnader i Sverige i jämförelse med Danmark.


Om man nu antar att kostnaderna därmed borde vara ca 6-7 gånger högre i Sverige på grund den betydligt mycket högre invandingen till Sverige än till Danmark borde massinvandringen till Sverige kosta mellan ca 42 * 6-7 = 252-294 miljarder kronor för 2006 och landets skattebetalare.

Det innebär att varje person i Sverige, ung som gammal betalar ca 27 000 - 32 000 kronor/år för massinvandringen. Inte undra på att välfärden håller på att krackelera och att det inte finns några pengar till pensionärerna!


SOSSEDOKUMENTET HAR LÄCKTMats Johanssons dokument har läckt ut på nätet.

Kan det vara så att någon socialdemokrat från Kalmar län som deltog på "förprogrammeringen" i Borgholm insett att han/hon inte gillar det som står i dokumentet och lagt ut det på nätet.

Jag träffade socialdemokratiska valarbetare på valdagen i Kalmar vid vallokalerna som lyckönskade mig och sverigedemokraterna i valet och hoppades att vi skulle lyckas bra.


Dokumentet är en intressant läsning men på en mycket banal nivå! Jag är mycket förvånad över att dokumentet är så innehållslöst och fullständigt utan en egen politik hur sd skall bemötas.


Ovanstående bild är framsidan på dokumentet och jämför man budskapet hur sd skall bemötas blir det verkligen motsägelsefullt.
Det innebär att oavsett vilka förslag vi lägger kommer inte socialdemokraterna stödja detta. Det är bara att lägga socialdemokratiska förslag i fullmäktige och se på när socialdemokraterna går emot sin egen politik.

Dokumentet handlar med andra ord i allra högsta grad om vi och de!

Så lite var Olof Palmes ord värda!

  

Jag återkommer med en egen "analys" av detta billiga dokument från Sveriges största parti i ett senare inlägg.


ISLAM DÖDSSTRAFFENS RELIGIONAtt islam skulle vara fredens religion är det många mångkulturella förespråkare som påstår. Vad de grundar sin åsikt på är däremot ganska svårbegripligt. Än mer obegripligt blir det med det nya lagförslag som just nu drivs igenom i Iran.


"Irans parlament har med överväldigande majoritet antagit ett lagförslag som föreskriver dödsstraff för alla som lämnar islam."


Som detta inte skulle vara nog finns det än mer tokerier.


"Avfällighet, förolämpande av profeten samt spådom är brott som enligt lagförslaget obligatoriskt ska ge dödsstraff."


Nu skall ni inte tro att det räcker med detta utan jag själv riskerar dödsstraff enligt de nya lagarna då jag kritiserar islam på min blogg.


"I förslaget, som Dagen skrev om i mars, ingår även dödsstraff för internetbrott som att etablera en hemsida där man propagerar för korruption, prostitution eller sin icke-muslimska religiösa övertygelse."


Läs artikel i Dagen.


Fredens och ödmjukhetens religion har åter igen visat sitt fula tryne!


Kanske vore på sin plats att de lokala tidningarna Barometern och Östran intervjuar Nasim "skinkmackan" Malik (s) om de nya lagarna. Undrar om han sitter och längtar efter liknande lagar för oliktänkande i Sverige?


GRATIS TANDVÅRD TILL ILLEGALA FLYKTINGAR!

Region Skåne blir först med att införa gratis tandvård för illegala flyktingar. Detta är ännu ett mycket märkligt beslut som skapar ett än större incitament för asylsökande som fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd i Sverige att stanna kvar och leva "gömda".


"Det är på initiativ från miljöpartiet som Region Skåne infört tillgång till sjukvård och tandvård för människor som saknar uppehållstillstånd i Sverige. Alla partier utom sverigedemokraterna är positiva."


Läs artikel i Sydsvenskan


Vi får väl se hur länge det dröjer innan Ann Hellenborg, miljöpartistiskt landstingsråd i Kalmar län föreslår samma sak.

I artikeln framgår också att folktandvården begår kriminella handlingar, på något annat sätt kan jag inte tolka följande i artikeln.


"Den nya tandvårdsförsäkringen, som började gälla den 1 juli i år, kräver en omfattande registrering av patienterna för att Försäkringskassan ska betala ersättning.
Enligt Bo Thunell kommer Folktandvården att använda fiktiva personnummer för flyktingar utan uppehållstillstånd.
- Vad jag har förstått är det så man brukar göra när personalen tänker mest med hjärtat, säger han."


Fiktiva personnummer? Bo Thunell (mp) menar alltså att Folktandvården skall använda sig av falska personnummer för att få ut ersättning från Försäkringskassan. Det handlar med andra ord om rent försäkringsbedrägeri. Jag finner det fruktansvärt upprörande att en politiker föreslår och därmed medverkar till detta försäkringsbedrägeri mot svenska skattebetalare. Han inte bara uppmanar till bedrägeri utan är även fullt medveten om att det pågår. Detta måste vara åtalbart och borde polisanmälas. Avgå, Bo Thunell!


Svenska ungdomar som lånar varandras id-handlingar för att komma in på krogen döms vid Kalmar Tingsrätt till dagsböter men sjukvården ägnar sig tydligen systematiskt åt urkundsförfalskning utan att pk-samhället reagerar.
Vad säger en jurist om detta?


Svenska hjältar skall utses av en jury i december, dagens kandidat i Aftonbladet är barnmorska och hjälper illegala invandrare som är gravida.


"När det är dags för förlossningen drar hon olika trådar och via kontakter smusslar hon in kvinnorna på sjukhus. För en papperslös kostar en komplikationsfri förlossning ungefär 25 000 kronor.

- Många kvinnor är oroliga för pengarna. De kan helt enkelt inte betala. Men det ordnar sig alltid på något sätt, säger Christina."


Läs artikel i Aftonbladet.


Frågan jag ställer mig är om det även i dessa fall används "fiktiva" personnummer och att det därmed handlar om försäkringsbedrägerier.  

Visst är Sverige fantastiskt!


UUUHH VAD RÄDD JAG BLIR!Igår träffades Kalmar läns socialdemokrater i Borgholm för att lära sig bemöta Sverigedemokraterna. Läs artikel i Barometern.


Detta är bara ett i raden av bevis på att sd går framåt medan socialdemokraterna famlar i mörkret efter en egen trovärdig politik i invandringsfrågor.

Mats Johansson från Blekinge är tydligen föredragshållare och han betraktas som socialdemokraternas specialist på Sverigedemokraterna. Hans taktik i valet 2006 var att inte sitta i samma tv-soffa som någon Sverigedemokrat och den taktiken var inte särskilt lyckosam i Karlskrona kommun där han är verksam. Sverigedemokraterna gick kraftigt framåt och är nu vågmästare i Karlskrona. Så man kan ju givetvis fråga sig på vilka meriter han fått detta uppdrag hos socialdemokraterna.


Jag får lyckönska länets socialdemokrater med Johan Persson, Ulf Nilsson och Birgitta Elfström i täten att de kanske kan lära sig något nytt. Eller varför inte komma till insikten att deras egen politik behöver reformeras i invandringsfrågor och komma närmare folket och gräsrötterna. Tyvärr är det nog så att ett antal socialdemokrater igår istället "förprogrammerades" på hur de skall bemöta Sverigedemokrater, det självständiga tänkande begränsas ytterligare inom denna så kallade folkrörelse men det är ju snarare regel än undantag.


När en ung svensk tjej misshandlas av 20-25 invandrarkillar i Södertälje för ca 2 veckor sedan tiger socialdemokraten Anders Lago (kommunalråd i Södertälje) och det är tyvärr ett skrämmande bevis på att socialdemokraterna inte begripit ett enda dugg av varför Sverigedemokraterna går framåt i alla opinionsundersökningar.

Socialdemokraterna lovordar istället mångkulturen!

När skall de inse att det är sin egen invandringspolitik de måste diskutera istället för hur de skall bemöta oss Sverigedemokrater.


Detta enfaldiga beteende kommer istället att bli deras "undergång" i valet 2010.


Problemet för socialdemokraterna är att de bara kan ändra sin invandringspolitik i en riktning, närmare Sverigedemokraterna. Därför har detta blivit ett moment 22 för socialdemokraterna och nu försöker de slingra sig på diverse olika sätt men det är "på stället marsch" som gäller för socialdemokraterna.


Egentligen är det dumt av mig att ge dem dessa goda råd men de är tyvärr så indoktrinerade av att inte lyssna på oss Sverigedemokrater så det får troligen bara motsatt effekt istället!


Barometerns journalist Peter Alexis spelar med i socialdemokraternas smutskastning av Sverigedemokraterna när han i rubriken skriver främlingsfientliga och sedan i artikeln endast nämner ett parti, Sverigedemokraterna.

Har Peter Alexis låtit någon Sverigedemokrat kommentera detta? Nej, givetvis inte.

Ställer Peter Alexis en enda kritisk eller granskande fråga till Mats Johansson i artikeln? Nej, givetvis inte.


Så fungerar objektiviteten hos den "stora" tidningen Barometern.


HEMMA FRÅN KRETAEn och annan har säkert undrat vart jag tagit vägen men jag har bara varit på Kreta tillsammans med min dotter. En härlig vecka med mycket sol och bad i medelhavet.
Nu skall jag uppdatera mig på vad som hänt här hemma och inte minst se vad som föranlett nästan 200 kommentarer på senaste inlägget.

FEGISAR, BEDRAGARE OCH YNKRYGGAR!
Med dessa ord vill jag sammanfatta de personer som härjat runt i kommentarerna den senaste tiden. Att inte kunna stå för sina åsikter men ändå hålla på att käfta är ynkligt. Jag tycker det är helt ok att vara anonym med ett alias men det skall alltid vara samma alias. En person har under september använt sig av minst dessa alias förutom "Anonym", Rager, Bengt, blindstyre, R.S och Jonas. Det finns givetvis ännu fler som Daniel men det slutade personen ifråga att använda när jag påminde om den person (Daniel) som dömdes för ofredande av mig vid Kalmar Tingsrätt i början på året. Att personen sedan använt sig av andra personers namn i kommentarerna gör det än mer uselt. Även personen som kallat sig för "Tobb" har använt andra personers namn som skriver kommentarer på min blogg. De kanske tycker att de är smarta men de är bara ett bevis för vad dessa stackars personer lyckats införskaffa sig för kunskaper och moral hittills i sina korta liv.
Vilka fega ynkryggar!  Men alla vet ju vilka åsikter de framför och var de står politiskt. I vanliga fall brukar de ju vara förklädda och vandalisera i samband med så kallade demonstrationer.

Givetvis har jag gjort åtgärder för att begränsa dessa personers möjlighet att kommentera på min blogg i fortsättningen. Det finns även en gräns för mig vad som går att tolerera och den har nu överskridits.

SE OCH LYSSNASe verklighetens Sverige
Se inslag på YoutubeLyssna på Sverigebesöket

FÖRTÄTNING DEL 3

Det "grönområde" i Kalmar som jag är mest orolig för är det område som ofta benämns Norra Fjärden. Många kanske inte reagerar när detta område nämns men skulle man istället säga att det skall byggas bostäder på Lindö, Kullö och Svinö så skulle nog flera kalmarbor reagera.På denna översikt är aktuella öar inringade.


Idag finns inga bostäder på dessa öar.
Kullö är en riktig småbåtsidyll med mycket liv och rörelse som handlar om båtliv.


Kullö och Lindö ligger på bara ca 500 m avstånd från Kalmars stadskärna Kvarnholmen och är nog ganska unika miljöer så tätt inpå en stadskärna.
Lindö används för många aktiviteter, inte minst för förskolor och grunsskolor som har små utflykter till ön. Studenter har också många aktiviteter på ön och det har även varit konserter vid strandkanten.
Svinö är den ö som Ölandsbron utgår ifrån på fastlandssidan.

Svinö använts av många till promenader, utflykter eller som tar sin joggingrunda på ön. Att det finns ett så pass stort skogsparti och så pass orört är nog också väldigt unikt och något som vi sverigedemokrater anser att vi måste bevara.


Jag anser att det är vår skyldig och ansvar mot kommande generationer att bevara dessa miljöer. Någon gång i framtiden kommer Kalmar ha en dubbelt så stor befolkning mot idag, om det tar 30 år eller 60 år ointressant. Men jag är övertygad om att de som då bor i Kalmar kommer att vara tacksamma om dessa miljöer finns kvar utan att vara exploaterade.


BEKRÄFELSEN I AFTONBLADET

"Allt blev svart"

20 till 25 svartklädda

pojkar och unga män, med invandrarbakgrund.

- Nån skrek "jävla svennehora" åt mig. Jag svarade "håll käften".

Gänget sprang in i tunneln. Slog ner Anna. Vräkte pojkvännen och väninnan över ett staket.

Läs artikeln i Aftonbladet.

Antagandet i mitt tidigare inlägg är därmed bekräftade.


ULF NILSSON (S) BORDE SKÄMMAS!


Ulf Nilsson

Jag undrar om Ulf Nilsson (s) varit på socialdemokraternas utbildning om hur vi sverigedemokrater skall bemötas? Om så är fallet är det mycket beklagligt och visar på hur tomma socialdemokraterna är på argument när de skall debattera mångkultur eller invandringspolitik.


När argumenten tryter skriker denne rutinerade socialdemokratiska politiker Ulf Nilsson, rasist, till sd:s ledamöter i Oskarshamns kommunfullmäktige.  

  

Läs artikel i Barometern.

Är det detta som lärs ut av socialdemokraternas utbildningsavdelning med Marita Ulvskog i spetsen till alla socialdemokratiska ledamöter? Mats Johanssons taktik var inte heller så lyckad ändå är han utsedd att leda socialdemokraternas korståg mot sverigedemokraterna. Läs artikel i SydÖstran.


Ulf Nilsson har ju även utmärkt sig i en rad andra sammanhang när han granskats av revisorer och media så han borde vara lite försiktig men en del människor har ju svårt med sitt eget omdöme.


Debatten handlade om en biblioteksplan som innehåll flera skrivningar om mångkultur som sd:s ledamöter yrkade på att dessa skulle strykas ur planen. Läs om dessa 4 yrkanden på följande länk.

Detta föranledde Ulf Nilsson att kalla Mattias B Johansson för rasist. Nu kräver Mattias i ett öppet brev en ursäkt från Ulf Nilsson som givetvis vägrar. Notera att artikeln i Barometern där Mattias B Johansson får bemöta dessa "fina herrar" är mycket kort.


Ulf Nilsson anser givetvis sig själv som fullständigt felfri. Det är fina personer som säger sig stå för alla människors lika värde. Vilken typ!


Detta visar bara på att denne heltidsbetalda politiker är ovärdig sin uppgift och borde snarast lämna i sin avskedsansökan och gå i pension.

  

Vänsterpartisten Bo Malm försvarar Ulf Nilsson i en artikel i Barometern och han tillåts att komma med en rad lögnaktiga påståenden om sverigedemokraterna som gör mig riktigt uppretad. Men samtidigt kommer han med några riktigt upplysande ord som t.ex. följande.


- Jag vet att invandringspolitiken inte är perfekt i alla avseenden. Men jag tackar för att vi har våra invandrare här i Sverige, både av ekonomiska och andra skäl.


Detta fick han gärna utveckla, särskild delen om ekonomiska skäl. Den beräkningen med fakta skulle jag verkligen se fram emot men som alla vet så är det bara pk-floskler som strömmar ur munnen på vänsterpartister när det gäller invandringspolitik. När han säger "andra skäl" så kan man ju verkligen undra på vad han syftar på. Var det så att han helt enkelt hade svårt att kunna nämna några "andra skäl" och därför uttryckte sig så enkelt, precis lika tom på argument som under debatten i fullmäktige.


SÖDERTÄLJE BY NIGHTLängre ner i artikeln kan följande läsas.

"Registreringsnummer och vittnesuppgifter till polisen visar ungdomarna kommer från Hovsjö och Saltskog."

Hur många tror att svenska ungdomar skulle misshandla en jämnårig tjej på det här sättet. Nej, det handlar om den så fantastiska mångkulturen som de etablerade politikerna förespråkar.

I vissa invandrarkultur förekommer misshandel till döds på ovanstående sätt, då brukar det vara så kallat hedersrelaterat våld.

För några veckor sedan fick jag ett tips om en länk till ett videoklipp där en ung kurdisk flicka dödsmisshandlas av unga kurdiska män. Den är fruktansvärt vidrig och absolut det värsta jag någonsin sett. Jag valde att inte lägga ut denna länk på min blogg efter att jag sett den. Första gången jag försökte se den stängde jag av redan efter ca 30 sekunder. Att se den är oerhört jobbigt och fruktansvärt obehagligt när man inser hur sjuka människor det finns och vilka vansinniga kulturer och religioner som ligger bakom dessa handlingar.
När jag läser om ovanstående misshandel så kommer minnesbilderna tillbaka från videon.

Frågan jag ställer mig är om jag skall lägga ut länken på min blogg?  Jag är fortfarande tveksam men .....

För den som sett denna vedervärdiga dödsmisshandel får nog ordet mångkultur en ny dimension.

När skall svenska myndigheter ta i med hårdhandskarna mot dessa sjuka hjärnor som ägnar sig åt misshandel och hedersrelaterat våld.

S OCH M LOVAR ÖKAD INVANDRING?


Karin Hubinette, bedrövlig programledare och i symbios med politikerna.

Igår kanske det var en del som såg debatten mellan integrationsminister Tobias Billström (m) och socialdemokraternas talesperson i integrationsfrågor Veronika Palm.


Debatt och debatt är väl för mycket att säga, ingen blev väl så mycket klokare på hur dessa partier vill förändra integrationspolitiken. Programledarens insats är ju även den rent katastrofal men så blir det när alla parter skall hålla till på samma planhalva, inklusive programledaren.
Detta är högkvalitativ pk-fars i svensk statstelevision!


När både Tobias och Veronika anser att asylsökande skall bosätta sig där jobb och bostäder finns hade det ju varit en självklarhet som programledare att fråga var dessa platser finns. Jag tror väldigt många svenskar är nyfikna på var jobben finns men tyvärr fick vare sig Tobias Billström eller Veronika Palm denna fråga av Karin Hubinette. Men det kanske bara är asylsökande som skall ha rätt till dessa "hemliga" jobb, det kanske är så kallade "svartjobb". Huvudet på sned taktik från Veronika Palm.

Tobias Billström tjatar på om arbetslinjen och Veronika Palm vill ge alla asylsökande egen mentor, språkutbildning, yrkesutbildning, arbetsplatsintroduktion, traumabearbetning och bostäder. Ja, jisses tänk er detta "lilla paket" till alla asylsökande, har socialdemokraterna räknat på om detta kommer kosta 30 miljarder eller 60 miljarder/år. Tror dessa politiker att svenska folket inte kan räkna och förstå att det kommer att kosta enorma summor som skall tas ifrån andra verksamheter.


Ingen tycks överhuvudtaget fundera över om inte invandringen måste minska, vilket borde vara den första frågan man ställer sig. Men så långt har dessa partier inte kommit i sitt tänkande utan de förespråkar fortfarande invandring och arbetskraftinvandring. Någon minskning av invandringen till Sverige förespråkar definitivt inte något av dessa partier, jag kan i varje fall inte uttolka detta efter denna debatt..


Skönt att sedan få se en förnuftig intervju med Jimmie Åkesson.  

Efter Jimmie Åkessons inslag i programmet handlade resten av debatten om att ta avstånd från Sverigedemokraterna. Hela debatten känns fullständigt intetsägande och kan bara gynna oss sverigedemokrater. Tobias Billström förmådde sig inte ens att ta ordet "sverigedemokraterna" i sin mun.

  

Pratade med en moderat politiker idag som berömde Jimmie Åkessons för hans svar som han kallade statsmannamässiga.  

Se debatten i Agenda.


FÖRTÄTNING IN ABSURDUM. DEL 2

Förtätningen är inte slutförd, den befinner sig bara i startblocken om man skall döma efter alla detaljplaner och önskemål som finns. Media hänger givetvis på utan att någon som är kritisk till denna "förtrollande förtätning" får yttra sig.

Läs artikel i Östran, tyvärr finns ingen artikel i Barometern på nätet.  


De områden som nu är utsatta för granskning och förtätning i Kalmars centrala delar är väldigt många. Här kommer en nätt liten lista över de centrala stadsdelar eller områden som en förtätning är aktuell för, enligt bland annat media.

Kvarnholmen, Fredriksskansområdet, Malmen, Systraströmmen, Sveaplan, Ängö, Lindö, Kullö och Svinö. Alla dessa områden är attraktiva för bostadsbyggande och komersiella fastigheter med höga bostadskostnader eller hyreskostnader som följd. Vilket innebär att det inte är några låginkomsttagare eller medelinkomsttagare som kommer att ha råd att bosätta sig i dessa nybyggda lägenheter.


Här kommer några exempel på vad som är på gång i Kalmar och jag anser att det är hög tid för allmänheten och de som vill bevara dessa grönområden att höja rösten innan det är för sent.Vänster sida höghus och på högra sidan Barometerns mediahus.

På Kvarnholmen vill Barometern bygga ett nytt mediahus. Givetvis är det en av de få gröna lungor på Kvarnholmen som Gota media koncernen siktar in sig på.En vy som bara kommer att finnas på foto snart?                       Foto Thoralf Alfsson.Bara stenkastet där ifrån på andra sidan Systraströmmen vill en privat aktör (Ronny Nilsson med flera) bygga ett höghus. Studentkåren brukar flitigt använda dessa ytor för sina aktiviteter då kårhuset är närmaste granne.Slut med partytält för studentkåren på gräsmattan?                 Foto Thoralf Alfsson


När beslutet om att bygga en ny fotbollsarena togs för snart två veckor sedan ingick också en förtidsutbetalning av föreningsbidrag om 29 miljoner kronor till Kalmar FF.

I kommunens plan för finansiering av dessa miljoner ingår en försäljning av markområden vid Fredrikskans, enligt Johan Persson. Idag används dessa träningsplaner till väldigt stor del av gymnasieskolorna under dagtid. Om nu kommunen säljer dessa träningsplaner till privata företag som bygger exklusiva bostäder här, var skall då flera tusen gymnasieelever ta vägen? För min egen del tror jag att minst hälften av denna yta måste få vara kvar till friidrotten och för skolornas verksamhet.Nytt exklusivt bostadsområde inom några år?                        Foto Thoralf Alfsson

Sedan får vi givetvis inte glömma bort World Trade Center som skall byggas på Kvarnholmen. Detta enorma komplex skall byggas på den enda större gratisparkeringen som finns på Kvarnholmen eller rättare sagt fanns. Som jag tidigare skrivit om på bloggen kommer dessa parkeringsplatser utrustas med nya parkeringsautomater för 3 miljoner kronor, så dessa gratis platser är ett minne blott om några veckor.

Sedan måste givetvis parkeringsautomaterna rivas om något år när World Trade Center börjar byggas.Ca 700 parkeringsplatser kan försvinna när WTC bygger på Kvarnholmen.
  

Detta kallas för kommunal planering! Eller är det så att inte ens de styrande i Kalmar riktigt tror på WTC:s planer att bygga för flera miljarder kronor i "stora" Kalmar. I så fall delar de min stora tveksamhet till detta jätteprojekt som har flera likheter med det stora Kinaprojektet som tydligen ligger i malpåse numera. Ett World Trade Center skulle passa mycket bättre i kvarteret Bilens närhet eller varför inte mellan nya Arenan och Fanerduns enorma mässområde ;-).

Jag återkommer med ännu ett blogginlägg om grönområden som riskerar att exploateras.


RÄTTELSE I ÖSTRAN

Men först ett litet tips för den som missat Jimmie Åkessons debattartikel på Politikerbloggen. Läs den här.I lördagens tryckta upplaga av Östran fanns en rättelse angående hur partierna ställde sig till chockhöjningen av parkeringsavgifterna och en investering på 3 miljoner kronor för att köpa in ich installera nya parkeringsautomater.


FÖRTÄTNING DET NYA MODEORDET. DEL 1


Mats Dahlström, arkitekt i Kalmar.

Nog har han rätt i sitt uttalande men i Kalmar styr socialdemokraterna med Johan Persson i spetsen och då finns det inga heliga områden i staden som skall skyddas för framtiden. Allt som kan exploateras och säljas är med andra ord tillåtet, någon respekt för andras åsikter tycks inte gälla. Frågan är om det är socialdemokraternas sätt att hålla kommunens ekonomi flyttande genom försäljning av attraktiva markområden. Är det inte miljöpartiet som stödjer socialdemokraterna och vänsterpartiet så hoppar moderaterna in som stödparti åt s och v i kommunfullmäktige när dessa beslut fattas.


Vad menar egentligen dessa politiker eller stadsplanerare när de vill förtäta ett område eller en stadsdel? Hur förtätar man hus eller gator och vägar?

Nej, just det, det är inte så lätt.


I verkligheten och rent praktiskt handlar det om att bebygga de obebyggda ytor som finns. I en stadsdel som redan är mer eller mindre fullt bebyggd handlar det endast om två olika typer av ytor som kan tas i anspråk, parkeringsplatser och grönområden/parker.

I Kalmar har det mest handlat om att förvandla de få gröna lungor som finns i staden till nya bostäder eller kommersiella lokaler. Den ena gröna lungan efter den andra försvinner i de olika stadsdelarna. Allt detta döljs med det "fina" ordet förtätning.


Hela stadens karaktär och attraktivitet håller på att förstöras genom dessa katastrofala förändringar av stadsbilden.

I den ena efter den andra detaljplanen som skickas ut från samhällsbyggnadsnämnden kan jag läsa om hur viktig förtätningen är. I själva verket är det raka motsatsen om man vill att de människor som bor i dessa områden skall trivas och må bra men den insikten tycks inte existera i Kalmar och hos stadsarkitekten och de styrande politikerna. I Kalmar tycks man sträva efter att alla "gröna lungor" skall bebyggas. Ett exempel på detta ät ju det nya konstmuseet som byggdes i stadsparken trots alla protester.


Jag vill inte undanhålla er några korta utdrag från en detaljplan för västra Malmen jag fick på fredagen från samhällsbyggnadskontoret.


"Målet med stadsutvecklingen och förtätningen är att skapa funktionsblandning och en sammanhängande stadsväv med mer finmaskig struktur. Att binda samman kvartersstaden i söder med "landskapsstaden" i norr med starka stråk och visuella axlar. Att stärka rumsligheten i norr och nyansera storskaligheten. Kopplingen till de offentliga rummen behöver stärkas och verksamheternas lokaler bli mer utåtvända. Ett större samspel mellan det inre och det yttre bidrar till den kreativitet och aktivitet som är stadslivets hjärta. Skapandet av ett "Hälsokvarter" som skall bli sydöstra Sveriges största samlade centrum för idrott och hälsa blir den starkaste motorn i stadsomvandlingen på västra Malmen"


Vilket ordbajsande!

För att inte tala om vilket skrytande det är när man skriver att det skall bli "sydöstra Sveriges största samlade centrum för idrott och hälsa". Här är man rädd för att ta till överord! Allt detta är till för att trycka ner den lilla människa i skorna, så att ingen vågar protestera mot dessa storstilade planer.

Hur skall ovanstående kunna realiseras i en stadsdel som byggdes för många år sedan, där de enda ej bebyggda ytorna är parker. Har stadsarkitekten tänkt att riva byggnader för att åstadkomma dessa "visuella axlar"? Jag återkommer i ett senare inlägg om alla de grönområden som nu riskerar att försvinna i Kalmar centrum.


Här kommer två exempel på denna så kallade förtätning som redan gjorts eller pågår.


Längs med södra vägen försvann en "grön lunga" när Netto fick tillstånd att bygga sin andra butik i Kalmar. I detta fall nöjde sig inte kommunen med bara en butik utan man tog bort hela detta grönområde och byggde även ett antal nya lägenheter också.Södra vägen, det markerade området vara tidigare grönområde.


Idag är det asfalt och betong som gäller.    Foto  Thoralf Alfsson

Ett annat exempel kommer från Kalmarsundsparken där ett delvis lummigt grönområde som varit tillhåll för bland annat Näktergalen har jämnats med marken och bebyggs med bostäder.Slut på Näktergalens sång under sommarkvällar?


Nya bostäder byggs i attraktiva Kalmarsundsparken.  Foto Thoralf Alfsson

Rätt eller fel att bebygga alla dessa grönområden, vad tycker du?

Vi sverigedemokrater motsätter oss detta skövlande av grönområden och parker i stadens centrala delar.


JOHAN PERSSON OCH ÖSTRANS OSANNINGAR


Kommunens nya sparbössor på Kvarnholmen.   Foto Thoralf Alfsson

I en artikel i Östran den 3 september kommenterar kommunalrådet Johan Persson (s) chockhöjningen (100 procent) av parkeringsavgifter och borttagandet av gratisparkeringar på Kvarnholmen i Kalmar som han drivit igenom.

Johan Persson säger i artikeln att det endast var centerpartiet och miljöpartiet som var emot denna avgiftshöjning och borttagande av gratis parkeringsplatser. Johan Persson har tydligen drabbats av förvirring eller så har han ett mycket dåligt minne och då borde han läsa på lite innan han uttalar sig om andra partiers ståndpunkt i olika frågor.

Folkpartiet protesterade mot denna artikel och fick in en rättelse i Östran den 4 september med folkpartiets reservation i kommunfullmäktige.


Det är mycket beklagligt att ett kommunalråd kommer med så felaktiga uppgifter men ännu värre är att en tidningen Östran och journalisten Oddbjörn Andersson vidarebefordrar dessa felaktiga uppgifter till sina läsare utan att ens kontrollera fakta i t.ex. protokollet från kommunfullmäktigemötet eller prata med berörda partier. Eller kanske läsa tidningens egna artikel om detta kommunfullmäktigemöte den 26 maj men den artikeln kanske inte återger alla partiers ståndpunkt i denna fråga, vilket inte är ovanligt i den socialdemokratiska tidningen Östran.


I protokollet från kommunfullmäktige (§102) framgår det att Miljöpartiet var för en avgiftshöjning. Centerpartiet var ej emot en avgiftshöjning utan yrkade på återremiss för att en utredning om nya parkeringsplatser skulle finnas innan parkeringsavgifterna fick höjas och att de ökade intäkterna skulle användas till att förbättra parkeringssituationen.


Centerpartiet reserverade sig mot beslutet med ovanstående motivering.


Det var endast två partier som reserverade sig mot beslutet om höjda parkeringsavgifter, Sverigedemokraterna och Folkpartiet.
Utdrag ur protokollet från kommunfullmäktigemöte den 26 maj 2008.

Jag förutsätter att Östran och aktuell journalist läser protokollet från kommunfullmäktige den 26 maj och sedan gör en rättelse snarast i en ny artikel i tidningen om man nu vill ge sina läsare fakta och inte Johan Perssons egna svaga minnesbilder.

Varför inte även fråga kommunalrådet Johan Persson varför han lämnar felaktiga uppgifter till media i denna fråga.

Jag har mailat Östran dessa uppgifter och jag väntar nu på någon form av reaktion från tidningen.


TOKKÄRINGEN WANJA LUNDBY-WEDIN

Idag invigs detta fackliga centrum med LO och TCO som drivande organisationer.


I en artikel i tidningen Dagen kan man läsa följande anmärkningsvärda texter.


"Här ska människor som lever utan id-handlingar i Sverige kunna få information om sina rättigheter, få hjälp och stöd mot arbetsgivare som utnyttjar deras utsatthet och kunna komma i kontakt med sjukvård och jurister."


"Lever utan id-handlingar" Detta är en omskrivning av att dessa människor inte har uppehållstillstånd i Sverige och befinner sig illegalt i landet. Hur kan en journalist förvrida fakta på ett så bedrägligt sätt?

Att kalla uppehållstillstånd för id-handlingar i en artikel tyder på en pk-journalistik utöver det vanliga.


Dubbelmoralen från LO och Wanja Lundby-Wedin lyser igenom i följande citat.


"- Normalt vet vi att vi har rätt, förhandlar, går till central förhandling och kan gå till arbetsdomstolen, men det går inte med en papperslös, för då åker de ut eftersom det är kriminellt att vara här. Då får vi använda lite annorlunda metoder så länge vi inte har lagstiftningen på vår sida"


Detta är ju ett fullständigt hårresande uttalande från LO:s ordförande. Hon säger rent ut att man struntar eller rent ut sagt skiter i svensk lagstiftning och arbetar efter sina egna regler. Anarki kallar jag detta för! Om inte våra journalister och lagstiftare i det här landet reagerar på detta uttalande visar det bara på det pk-samhälle som vi lever i gått längre än vad man kan uppleva.


Och det blir inte bättre när hon återigen öppnar munnen med följande ord.


"- Därför är det viktigt att vi, förutom att ha det här centret, fortsätter jobba för att påverka politiken och förändra statusen för de papperslösa, så att det åtminstone inte är kriminellt att vara i Sverige."


Med andra ord illegal invandring skall inte vara kriminellt i vårt land. Detta vill alltså LO:s ordförande uppnå i Sverige. I praktiken innebär det att hon förespråkar fri invandring till Sverige och jag som trodde att LO skulle värna de svenska arbetarna. Nej , tydligen anser LO att den svenska LO-medlemmen gärna skall bli utmanövrerad av arbetskraft från låglöneländer och att lönedumpning skall bli en vanlig förekomst i vårt land. Sverige kommer att översvämmas av lycksökare om Wanja Lundby-Wedin får som hon vill.

Tokkäring!


Det är nog dags före den svenska arbetaren och låginkomsttagaren att fundera på vem som bäst tar till vara på hans/hennes intressen.
Sverigedemokraterna är ett bra alternativ!


Läs artikel i Dagen.


TOM STOL GER PARTISTÖDAlvesta kommun backar om partistöd till sverigedemokraterna och överklagar inte Länsrättens dom som ger sverigedemokraterna rätt till partistöd för en tom stol i fullmäktige.


Anledningen till att Alvesta kommun inte överklagar är att det nu visar sig att man tidigare betalt ut partistöd för tomma stolar, då gällde det miljöpartiet. Kommunens företrädare kände givetvis till detta redan när de vägrade betala ut partistöd till sverigedemokraterna och hoppades givetvis att partiet inte skulle överklaga till Länsrätten. När nu Länsrätten gav sd rätt och kommunpolitikerna kryper till korset är det pinsamt att lyssna på Robert Olesen (s), kommunalråd i Alvesta. Varför ställer inte reportern frågan, Varför de inte betalde ut partistöd från första början? En överklagan till Länsrätten kostar ju en hel del pengar av samhällets knappa resurser.

Läs och lyssna på inslag från Radio Kronoberg.


Detta exempel från Alvesta visar verkligen på vilket hyckleri det råder inom kommunerna när de på alla sätt försöker stoppa partistöd till sverigedemokraterna.

Jag hoppas nu bara att sverigedemokraterna i Tingsryd också lämnar in en överklagan. De vinner mycket lätt i Länsrätten efter denna dom i samma Länsrätt.


GROV MISSHANDEL PÅ FOTBOLLSPLANEN

Ännu en gång kan vi läsa om hur en nysvensk spårat ur under en fotbollsmatch och misshandlat en målvakt i motståndarlaget.


Läs artikel i Smålandsposten som mot all förmodan även angett de inblandade personernas namn. Jag ställer mig givetvis frågan hur detta kunnat ske i en så pk-styrd tidning? Den mest troliga förklaringen är nog att de inblandade spelarna tydligen kommer i huvudsak från Syd-Amerika och då är det tydligen inte lika känsligt med etnicitet.


Missa inte att läsa kommentarerna där det framgår det att det inte var första gången en Dalbo spelare blev våldsam på fotbollsplanen.


"Det blev en svart fotbollskväll" skriver journalisten som avslutning på artikeln.

IFK Dalbo har även en egen lite presentation på youtube som kan vara väl värd att se.
Se presentation på youtube.

För något år sedan skrev jag om ett annat invandrarlag, Besa FF (albanskt) som mordhotat domaren. I den artikel som Expressen skrev om detta mordhot angavs inte ens namnet på fotbollslaget.
Läs mitt gamla inlägg.

Tydligen finns inte Besa FF:s hemsida längre, i varje fall fungerar inte den länken längre.

Eller Eskilstunalaget Al Salam som också varit i farten. 


MARIE DEMKERÄnnu en gång har Marie Demker varit ute i riksmedia och förtalat oss sverigedemokrater.


Vem är då denna kvinna? Jag fick följande mail under dagen med lite information om henne och jag tänkte delge er detta mail.


Hej!
Hörde på nyheterna idag att Marie Demker är igång och kritiserar SD igen. Nu fick hon uttala att SD visst är ett främlingsfientligt parti. 
 
Genom att hon är professor och s.k. "statsvetare" framstår hon som trovärdig. Men hur trovärdig är hon egentligen?
 
Här är lite kort info om Demker som kanske inte direkt överraskar.
 
Hon var med i VPK 1977-84. Gick sen med igen efter murens fall och var medlem i vart fall fram till 2006. Jag har sett någonstans att hon sen gled över i det s k Vägval vänster och enligt någon uppgift lär hon idag vara folkpartist.
Demker bor tillsammans med Ulf Bjereld som är en gammal KPML(R):are. De är parhästar och skriver politisk vänstersnömos tillsammans.
Demker håller mycket föredrag. Enligt hennes egen presentation har det företrädesvis varit för ABF, Broderskaparna, svenska kyrkan och Ung vänster. Likatyckare med andra ord.
Hon är en av de ansvariga för den stora SOM-undersökningen som görs av Göteborgs universitet om bl a svenska folkets inställning i flyktingfrågan. En mycket skruvad undersökning och med tanke på Demkers politiska förflutna förstår man varför.
Hon utnyttjas mycket flitigt av GP, SR och SVT eftersom de vet att de får "rätt" svar från henne.
Självklart är hon utbildad journalist i grund och botten. Hur journalisterna kan se henne som objektiv "statsvetare" är obegripligt.
 
Kämpa på Thoralf.


Vem är förvånad över hennes bakgrund och att hon anlitas flitigt av Sveriges Radio.


MER STATISTIK OM INVANDRINGEN

Antal asylsökande i olika länder brukar ofta jämföras mellan olika länder. För några dagar sedan hade jag ett diagram som visar antalet asylsökande till Norden för att alla skall få möjligheten att jämföra dessa siffror med våra nordiska grannländer.

Jag anser att antalet asylsökande i väldigt stor utsträckning styrs av de asylregler som finns i respektive land. Dansk folkepartis inträde på den politiska scenen i Danmark kan tydligt avläsas i antalet asylsökande till Danmark. Hårdare regler och högre krav avspeglas omgående i antalet asylsökande.


Nu är det visa som kommenterat dessa diagram och anser att de inte är av något värde, utan de anser att de är antalet uppehållstillstånd som är mer intressant. Detta är en sanning med stor felaktighet då antalet som stannar i Sverige efter ett negativt beslut är så stort som 90 procent för bland annat irakier. Dessa kallas sedan felaktigt för "papperslösa flyktingar" när de i själva verket är illegala invandrare och befinner sig olagligt i Sverige.


Hur som helst har jag försökt få fram jämförbara siffror för våra grannländer i Norden.

Nu vill jag direkt påminna om att dessa siffror visar endast asylsökande som fått uppehållstillstånd. De som fått uppehållstillstånd av andra  skäl finns alltså inte med i diagrammet.
Tyvärr visar även detta diagram på den huvudlösa invandring till Sverige i jämförelse med våra nordiska grannländer. Den extremt höga siffran under 2006 hänger samman med den så kallade flyktingamnestin som var aktuell under 2006.


Vänsterpartiet och Miljöpartiet har höjt röster för ännu en så kallad flyktingamnesti. Deras politik är ett sätt att få till en mer eller mindre fri invandring till Sverige som dessa partier förespråkar. Jag anser att det är fullständigt tokigt och oansvarigt av dessa vänsteranhängare.


För att ytterligare påvisa hur frikostigt antalet uppehållstillstånd delas ut i Sverige vill jag också visa antalet personer som fått uppehållstillstånd av anhöriginvandringsskäl.
Jag säger det igen! Varför får vi aldrig se dessa siffror och liknande diagram i media? Varför vågar man inte redovisa dessa sanningar för svenska folket. Siffrorna är inte speciellt svåra att få fram men tydligen desto svårare att publicera i media som styrs av pk-journalister.


Här finns svaret på varför jag ägnar Danmark stor uppmärksamhet i mina blogginlägg. Det går att förändra ett lands invandringspolitik vilket Dansk Folkeparti är ett slående bevis på. Dansk Folkeparti har påverkat övriga partier att inta en mycket restriktiv syn på invandringen, inte minst socialdemokraterna i Danmark, som inte har nycket gemensamt med Mona Sahlins socialdemokrater i Sverige.

Jag hoppas att sverigedemokraterna kan föra Sverige i samma riktning  som Dansk Folkeparti lyckats med i Danmark.

Källa
Alla de siffror som jag har använt för dessa diagram kommer från Migrationsverket i Sverige, Ny i Danmark, Utländningsdirektoratet i Norge och Migrationsverket i Finland.

RSS 2.0