ISLAMOFOBI? JAVISST!

Så har vi då återigen fått ett bevis för vilka galningar det finns inom islam. Terrorattentaten i Bombay har tagit ca 200 människors liv. Tyvärr är det bara ett i raden av terrordåd och frågan är bara var kommer nästa terrordåd att ske.

New York, Madrid, London, Bali och nu Bombay har fått utstå terrorattacker, vilken stad kommer att hemsökas av dessa muslimska galningar nästa gång. De finns överallt och frågan är vem eller vilka av dessa som går i samma funderingar och tankar som dessa galningar i Indien.


I svensk media kan man knappt läsa om vilka dessa terrorister var. Om man däremot går ut på nätet och letar runt så hittar man en del uppgifter. Jag har fruktansvärt svårt att förstå varför svensk media försöker dölja eller undviker att skriva om det faktum att det är islamister som utfört dessa terrordåd.


I SvD kan man dock få en liten fingervisning men så mycket mer än så är det inte.


"Det finns grupper som inte vill ha fred och normalisering mellan Indien och Pakistan. Det strider mot deras agenda. De vill ha en sharialedd regering i Pakistan och gör terrorattacker i vad de uppfattar som muslimska länder. De bekrigar de "otrogna". Jag gillar inte att låta dramatisk, men jag tror att dessa terrorister vill provocera fram det så kallade kriget mellan civilisationer."


Den som såg Dokument utifrån för någon vecka sedan kommer kanske ihåg den lärare/Imam som intervjuades i programmet. Så länge dessa galningar fortsätter undervisa barn i koranen kommer vi inte att se något slut på terrordåd.


Alla muslimer är inte terrorister men alla terrorister är muslimer.

Än en gång har detta påstående besannats.

  

Den sanningen kommer inte förändras och den som inte är rädd för vad islam kan innebära för världsfreden i framtiden bör nog vakna ur sin törnrosasömn.


Det innebär samtidigt att alla som nu är rädda för islam också är islamofober. Det innebär med stor sannolikhet att en majoritet av Sveriges befolkning är islamofober om de tänker efter en liten stund.

(Islamofobi är en pejorativ neologism som syftar på rädsla eller fördomar riktade mot muslimer och religionen islam)


På 30-talet fick nazismen frodas utan att någon stoppade dessa tokstollar. Jag upplever islam som det största hotet mot världsfreden och islam kan utan tvivel jämställas med nazismen och inte bara jämställas den är betydligt mycket värre.

Islam är betydligt mer än en religion och muslimer i Sverige utnyttjar vår religionsfrihet till att spridda budskap liknande det som ovanstående lärare/imam gjorde i inslaget från Dokument utifrån.

Barometern


MR LUO HAR INTE INVESTERAT EN ENDA EGEN YUAN


Lurendrejaren Mr Luo             Foto Thoralf Alfsson

I ett av mina första inlägg om Fanerdun på denna blogg den 21 mars 2007 skrev jag med rubriken "Mr Luo en ful fisk".

I mitt inlägg skrev jag bland annat följande


"Utan det här var nog bara början på något som kan sluta i ett totalt fiasko för Kalmar kommun och då främst för kommunalrådet Johan Persson (s) som utnyttjade denna affär maximalt i valrörelsen 2006. Där han utlovade 800 nya jobb till Kalmars innevånare som senare har ökat till 1000 arbetstillfällen.
Jag anser att kommunen bör ta en "time out" med alla sina uppdrag i kinaprojektet tills alla frågetecken angående Fanerduns roll och målsättning klarats upp!"Tänk så rätt jag hade och tänk om någon lyssnat.  


Idag står Fanerdun på randen till konkurs som antagligen kommer den imorgon eller på måndag. Jag misstänker att det finns en uppgörelse mellan Kalmar kommun och NCC om när företaget skall begära Fanerdun i konkurs. Den 28 november vinner kommunfullmäktiges beslut i fullmäktige om markbyte laga kraft och NCC har säkert lovat att inte begära Fanerdun i konkurs före detta datumet men nu har ju vi Sverigedemokrater lämnat in en överklagan vilket gör att spelplanen förändrats och frågan är om NCC kan vänta längre.


Kalmars kommunalråd Johan Persson (s) har vid flera tillfällen sagt "att han inte kan förstå hur någon kan strunta i något som man lagt ner hundratals miljoner kronor på". Det är inte alls så svårt när det handlar om andras pengar.


Senaste gången jag hörde Johan Persson säga detta var i kommunfullmäktige den 24 november. Jag passade då på att fråga Johan P hur han kommit fram till denna siffra. Svaret blev givetvis inte så detaljerat utan bara en liten uppräkning på olika saker som borde ha kostat en del pengar. Några exempel från uppräkningen var byggmaterial som tegelstenar, stålbalkar, markköp, kinesiska arbetare, investerarnas resor till Kalmar, lokala entreprenörer som anlitats och marknadsföring. Med andra ord är det bara Johan Perssons egna uppskattningar av kostnaderna men inga fakta.

Vad fick t.ex. dessa kinesiska arbetare ut i lön i verkligheten? Inte var det de 27 000 kronor/månad som facket krävde.
Det må så vara att tegelhögarna är stora men vad kostade de i Kina.


Hur ser verkligheten i själva verket ut?


Enligt uppgifter i media från bland annat Dagens Industri som granskat Fanerdun har företaget skulder på ca 50 miljoner kronor i Sverige. Av dessa skulder är ca 18 miljoner kända och består i skulder till Kalmar kommun 6,4 miljoner kronor och NCC ca 11,5 miljoner kronor. Vilka övriga företag som har fodringar har ännu inte läckt ut. Ett företag som med stor säkerhet har stora fodringar på Fanerdun är Swerock som levererat stora mängder betong till bygget vid Snurrom. När briserar den bomben?


En annan uppgift som angetts i media vid flera tillfällen är att ca 60st investerare i Kina gått på Mr Luos locktoner om uppehållstillstånd i Sverige och investerat ca 3 miljoner kronor var i projektet.

De kinesiska investerarna kan alltså i värsta fall betalat in ca 180 miljoner kronor till Fanerdun och Mr Luo.


Om man ovanpå detta lägger skulder på ca 50 miljoner så kan alltså Mr Luo ha spenderat ca 230 miljoner kronor utan att behöva sätta in en enda egen krona i projektet. Det kan utan tvivel betraktas som århundradets största bedrägeri i Kalmar och till på köpet har Kalmar kommun varit med och marknadsfört detta bedrägeri.

  

Det blir i slutändan alla de kinesiska investerarna, de svenska entreprenörerna och Kalmar kommun som kommer att få stå för kostnaderna.


Att sedan Johan Persson kan påstå att det varit en bra affär för Kalmar kommun är för mig en fullständigt obegriplig gåta.
Vi har inte sett slutnotan för Kalmar kommun och det kan dröja flera år innan vi kommit till sista raden.


Den nye kinesen Mr Ren som omnämns som en eventuell räddare och som skulle kunna tänka sig ta över projektet är tydligen inte heller något att lita på. Han kräver visum och uppehållstillstånd för att ta över projektet, det säger allt om hur seriös den mannen är.

Min egen uppfattning är att Mr Rens uppgift är att rädda så mycket som möjligt av de kinesiska investerarnas pengar. Han är inte det minsta intresserad av att driva projektet vidare om inte investerarna kan få uppehållstillstånd och återbäring på sina misslyckade investeringar. Den som tror att Mr Ren skulle vara någon frälsare har inte lyckats öppna ögonen ännu utan blundar tydligen fortfarande för verkligheten.


Jag har också fått en lista på ca 150 studiebesök som gjorts angående kinaprojektet. Det är både besökare till Kalmar och kommunala tjänstemän som rest land och rike runt och presenterat projektet.


Här kommer ett litet smakprov från denna listaDet har blivit många middagar och resor för vissa kommunala tjänstemän. Frågan är hur dessa kostnader bokförts av Kalmar kommun.


ROLIGT MED SPONTANT STÖD

Idag fanns det en länk i kommentarerna till ett videoklipp på Youtube. Döm om min förvåning blev stor när jag tittade på klippet och att jag själv har huvudrollen. Jag har ingen aning om vem som skapat detta klipp men allt stöd och support är givetvis något jag är tacksam för och det kan kanske leda till att fler personer tar steget att bli aktiva Sverigedemokrater.


Klicka på bilden för att se klippet.

Jag får passa på att tacka producenten av denna film.

FEMTIO KRONOR FÖR TANDLÄKARBESÖK

På torsdag skall jag till tandläkaren och inte kan jag räkna med att jag kommer undan med 50 kronor.

Region Skåne beslutade idag att illegala invandrare endast skall behöva betala femtio kronor för ett tandläkarbesök. Detta är ett hån mot t.ex. den grupp som numera kallas fattigpensionärer som tvingas betala både skatt och kostnader vid varje besök hos tandläkaren om man överhuvudtaget har råd att besöka en tandläkare.

Mötet i Kristianstad blev tydligen hetsigt och en vänsterpartist var tydligen våldsam rent fysiskt under mötet men det var tydligen inget farligt enligt ordförande då Björn Söder inte skadade sig.
Läs mer i Sydsvenskan. där Sydsvenskans journalist skriver snuskigt partiskt och försöker framställa Björn Söder så negativt som han bara kan.


KOMMUNISTLOGIK.

När moderaterna kopierar delar av Sverigedemokraternas invandringspolitik angriper vänsterpartiet kristdemokraterna.

 

Det är logik på hög nivå hos kommunisten Kalle Larsson

NYA KOSTNADER FÖR KALMAR KOMMUN


Var skall minnesstenen placeras?                   Foto Thoralf Alfsson


Det är något som kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (s) bör fundera över. Kalmar kommun har haft mer än 300 besök av grupper som kommit från kommuner, företag, riksdagsmän, regioner och privatpersoner för att studera kinainvesteringen i Kalmar. Efter den massiva kritik som nu riktas mot kommunen inte minst i de granskande artiklarna i Dagens Industri så känner sig säkert många av dessa studiebesökare väldigt besvikna. Jag skall maila kommunens näringslivschef och be att få en sammanställning på alla grupper som kommunen tagit emot. Jag är övertygad om att det blir en mycket intressant lista att presentera på bloggen.

Jag undrar också lite över vad alla dessa besök kostat kommunens skattebetalare. Det vore något för Rolf Asmundsson på Östran att granska med tanke på hans oro över skattebetalarnas pengar.Flickorna från Kina fick i varje fall ett Sverigeäventyr.  Foto Thoralf Alfsson

Idag kan vi läsa i Barometern att Fanerdun inte tömt den lokal man blivit vräkta ifrån till den 1 december. De få personer som finns hos Fanerdun vet inte vad de skall göra av allt material. Mr Luo har inte bara övergett sin så kallade investering utan även sin fåtaliga personal i Kalmar. Med stor sannolikhet kommer även Industriparken AB få stå för även denna kostnad. Vad som gäller juridiskt om inte Fanerdun tömt sin lokal till det datum man är vräkt känner jag inte till men företaget har haft ca 2 månader på sig att tömma lokalen men uppenbarligen inte gjort något alls. Man kunde ju fraktat allt till Snurrom och de ej färdigställda lokalerna där. Men sannolikt finns det inte ett enda transportföretag i regionen som gör ett enda litet handtag utan en förskottsbetalning från Fanerdun.Hotellhålet en säkerhetsrisk?                        Foto Thoralf Alfsson


Den nya bassängen vid Snurrom skulle utan tvekan ha betraktats som en säkerhetsrisk om det varit ett svenskt företag som hade ansvaret för marken. I så fall skulle företaget ålagts att åtgärda detta vattenhål. Det är inte så många hundrameter till närmaste villaområde och vattenhål av den här typen är givetvis lockande för barn.

Nu kommer det säkert att sluta med att kommunen får stå för kostnaden att återställa detta markområde.


Sedan är ju frågan vad kommunen skall göra med de enorma tegelhögarna, som syns i bakgrunden. Enligt uppgift kan de eller får inte användas av andra byggföretag i Sverige och kanske slutar det med att dessa tegelstenar får användas som fyllmassa när hållet fylls igen. Detta kan ju bli ett intressant mysterium för framtida arkeologer att lösa.


Ett annat alternativ är ju att kommunen skänker varje familj i kommunen tegelstenar så att var och en som vill kan bygga sin egen utegrill i trädgården. Kommunen kanske kan ta fram ritningar på en kinagrill.


MEDIA UNDVIKER REDOVISA FAKTA


Sanningen har kommit ifatt kommunens tjänstemän.   Foto Thoralf Alfsson

I dagens Östran angriper Rolf Asmunsson på ledarsidan oss Sverigedemokrater med rubriken "Dumheten har ett pris" för att vi överklagat markreservationen för Fanerdun. Se följande inlägg.

För det första har Rolf Asmundsson ett grovt sakfel i sin ledare då vi inte överklagat markbytet utan den markreservation som finns i avtalet. Detta tyder på att han inte ens läst vår överklagan eller än värre så försöker Rolf Asmundsson vilseleda sina läsare.


Industriparken och Fanerdun har full möjlighet att stryka denna markreservation ur avtalet och fullfölja markbytet utan densamma. Det skulle innebära att vår överklagan inte behöver prövas av Länsrätten.

Priset för denna markreservation borde enligt kommunens markprislista vara 49 103 kvadratmeter * 800 kronor = 39 282 400 kronor. Att sälja detta markområde för 6,6 miljoner kan också kallas att "dumheten har ett pris".


Det Rolf Asmundsson även utelämnar i sin ledare är att det är Industriparken som kommer att bli ägare till marken efter markbytet och att sedan kommunen skall köpa marken av Industriparken för 6,6 miljoner kronor. Så affären är ingalunda gratis för Kalmar kommun även om Industriparken ägs av Kalmar kommun.

Det Rolf Asmundsson och Östran borde ägna sig åt istället är att granska Industriparkens ledning och styrelse som utan åtgärder lät hyresskulden växa månad för månad tills den nådde sanslösa 6,4 miljoner kronor. Varför var Industriparkens ledning så godtrogna trots att alla larmklockor ringt under de senaste 18 månaderna när det gäller Fanerduns betalningförmåga.


Sedan vill jag också föreslå att Rolf Asmundsson förklarar för sina läsare varför bostadsbolag som Myresjöhus och HSB skall betala 800 kronor/kvadratmeter för marken i detta område när kinesiska Fanerdun endast behöver betala drygt 134 kronor/kvadratmeter. Eller ännu hellre varför barnfamiljer som vill bygga sig en egen villa skall behöva betala 400 000 kronor för en tomt när Fanerdun bara behöver betala ca 70 000 kronor för motsvarande tomt.


Att sedan påstå att skattebetalarna får ta smällen är en grov överdrift från Rolf Asmundsson. Det är Industriparken som genom sin försummelse kommer att få ta smällen och den dumheten kommer snart att få ett pris. Det är den bistra verkligheten för företagsledningen och styrelsen i Industriparken AB, inte kommunens skattebetalare.

Även Smålandsnytt undviker redovisa fakta i sitt inslag.


thoralf.se

Förra veckan gav återigen ett nytt besöksrekord på bloggen som uppgick till nästan 5 000 besökare, det fattades 12 besökare för att nå denna "drömgräns". Senaste veckan handlade ju mycket om Lissabonfördraget men vi får heller inte glömma socialdemokraten Martin Anderssons påhopp på mig som lockade väldigt många besökare. Tack Martin för dessa besökare!

Jag har även köpt ett eget domännamn som också fungerar utmärkt.

Nu kan du använda thoralf.se eller http://www.thoralf.se/ så når du min blogg. Detta förenklar säkert får många som försöker hitta min blogg.


En annan sak som jag vill poängtera för mina läsare och de som kommenterar mina inlägg. Det har under den senaste tiden blivit fler och fler kommentarer som är off topic med många länkar i dessa kommentarer. Jag är givetvis tacksam för alla kommentarer men det får givetvis inte bli för stora och många utsvängningar i andra ämnen om de inte har någon anknytning till något blogginlägg.

Jag tar mycket gärna emot tips på min mail [email protected].


Sitter just nu på färjan till Visby och tappar snart min uppkoppling men jag kommer med ännu ett inlägg framåt midnatt när jag anländer till Visby.


KONSTFÖRENINGEN NY HUVUDVÄRK FÖR KALMAR KOMMUN?

Kalmar konstförening har bedrivit en annonskampanj för att få privatpersoner och företag att skänka pengar till föreningen. Denna kampanj har bland annat bedrivits i Kalmarposten och där har även resultatet redovisats.

 

Enligt denna redovisning har ca 50 personer betalat livstidsmedlemskap på 5 000 kronor. Sedan har ca 100 personer betalat in 300 kronor som stöd till föreningen. Den totala summan för denna kampanj torde var ca 280 000 kronor vilket är ett ganska gott resultat kan det tyckas.

Men är det bra?

  

Med tanke på konstförenings 5 miljoners lån hos Swedbank som enligt uppgifter kostar ca 260 000 kronor/år täcker insamlingen knappt räntorna för lånet.

 

När man sedan betänker att varje annons i Kalmarposten som till storlek är mer än en halvsida blir man än mer fundersam. Priset för en halvsidas annons i Kalmarposten är 15 660 kronor + moms. Konstföreningen har säkert haft minst 30st annonser i tidningen sedan i våras. Det skulle innebära en annonskostnad om ca 450 000 kronor. Nu har säkert konstföreningen en bra rabatt på dessa annonser men om man gissar att man fått ca 50 procent i rabatt blir ändå kostnaden drygt 200 000 kronor + moms.

 

Konstföreningen kommer med allra största säkerhet bli en ny huvudvärk för Kalmar kommuns kommunalråd Johan Persson inom en ganska snar framtid.


PROFETEN MOHAMMED INTE VÄLKOMMEN TILL KABA I KALMARLandshövdingen Sven Lindgren som också är ordförande i konstföreningen stoppar Lars Vilks från att ställa ut i Kalmars nya konstmuseum. Läs artikel i Barometern.

Den planerade utställningen var tänkt som det stora dragplåstret till sommaren 2009 och det hade också med stor sannolikhet inneburit besöksrekord för det nya museet och många extra turister till Kalmar. Men nu säger alltså konstföreningen med Sven Lindgren i spetsen nej och kör över museichefen Klas Börjesson


Profeten Mohammed som rondellhund skulle givetvis ha ingått i denna utställning och det hade väl varit väldigt passande att få se profeten i sitt rätta element Kaba. Nu är det säkert just profeten Mohammed som rondellhund som fått den politiskt korrekte landshövdingen att stoppa denna utställning.
Nu väntar vi bara på att Barometerns islamspecialist Nasim Malik (s) skall uttala sig om denna utställning."Kaba" i Kalmar                                                      Foto Thoralf Alfsson


Med tanke på konstförenings skulder på ca 5 miljoner kronor är det mycket märkligt att man tackar nej till en säker kassaframgång. Konstföreningen hade lovat att skrapa ihop 5 miljoner till bygget av konstmuseet men det lyckades man inte med så föreningen fick istället låna 5 miljoner kronor hos Swedbank. Räntorna för detta lån är redan 180 000 kronor under 2008 och kommer med stor säkerhet leda till ekonomisk kris i konstföreningen. Det kommer i sin tur leda till krav på kommunen att gå in med mer pengar i föreningen men det kommer vi Sverigedemokrater säga nej till så länge Sven Lindgren är ordförande i föreningen.


Lars Vilks närvarade för övrigt vid invigningen av det nya konstmuseet där även Sven Lindgren deltog: Då var tydligen Lars Vilks välkommen eller var han inte det?


Enligt uppgifter i media är orsaken till att utställningen stoppas att Lars Vilks konst inte håller måttet enligt Kalmars konstförening. Det tycker jag faktiskt besökarna själva skall få avgöra inte landshövdingen Sven Lindgren. Att få ett så välkänt namn och till och med världskänd som Lars Vilks till Kalmar borde i normala fall betecknats som en succe men inte i det politiskt korrekta kretsarna i Kalmar.Sven Lindgren                              Foto Thoralf Alfsson

Till Radio Kalmar säger Sven Lindgren följande.


"Sven Lindgren säger också att det inte handlar om rädsla för att visa den kontroversiella konstnären.


-Nej, tvärtom, vi är måna om att utställningarna ska hålla en konstnärlig hög kvalitet. Styrelsen ansåg att Vilks konstnärskap inte höll den konstnärliga höjd som passar museet."


Hur många tror att landshövdingen Sven Lindgren talar sanning i detta uttalande? I varje fall inte jag, utan det är ännu ett osmakligt exempel på etablissemangets hyckleri!


Alla som besökt Kaba under sommaren har säkert tittat på och funderat över spånskivestaplarna utanför museet och förundrats över hur detta kan betraktas som konst.


"Konst utanför Kaba.                                                Foto Thoralf Alfsson


Detta är tydligen konst med tillräcklig konstnärlig "höjd" enligt landshövdingen Sven Lindgren..

Man tar sig för pannan.


Museichefen Klas Börjesson sa upp sig bara dagar efter att Lars Vilks utställning stoppats av Sven Lindgren och uppenbarligen har man försökt tysta ner detta. Enligt Barometerns artikel är styrelseprotokollet från den 20 oktober och Klas Börjesson uppsägning finns i Barometern den 26 oktober. Ett mycket märkligt sammanträffande som utan någon närmare undersökning pekar på orsaken till att Klas Börjesson sagt upp sig.

AVGÅ SVEN LINDGREN!


ÖVERKLAGAN TILL LÄNSRÄTTEN

Sverigedemokraterna i Kalmar har nu lämnat in en överklagan till Länsrätten i Kalmar län angående den markreservation som kommunfullmäktige i Kalmar godkände vid senaste kommunfullmäktigemötet där sverigedemokraterna reserverade sig mot detta beslut. Läs mitt blogg inlägg.


Jag finner det mycket märkligt att Kalmar kommun och alla de så kallade "etablerade partierna" i kommunfullmäktige godkände denna markreservation. I praktiken innebär den att det kinesiska företaget Fanerdun får köpa 49 103 kvadratmeter för drygt 134 kronor/kvadratmeter. MEN om ett svenskt bostadsföretag eller en svensk barnfamilj vill köpa en tomt i samma område är priset ca 800 kronor/kvadratmeter. Som ägare eller ansvarig i något bostadsföretag skulle jag vara mycket upprörd. För att inte tala om hur det skulle vara som barnfamilj och betala ca 800 kronor/kvadratmeter för sin villatomt när kineserna bara behöver betala knappt 135 kronor/kvadratmeter.


Detta faktum vill vi Sverigedemokrater att Länsrätten i Kalmar län prövar om det är förenligt med kommunens markprislista som fastställdes i juni 2007, kommunens nya regler för markreservationer och även om det är förenligt med kommunallagens paragraf nr 8 som säger följande.


8 § Kommuner och landsting får genomföra åtgärder för att allmänt främja näringslivet i

kommunen eller landstinget.

Individuellt inriktat stöd till enskilda näringsidkare får lämnas bara om det finns synnerliga skäl för det.


Ett så kraftigt rabatterat pris som i denna markreservation kan inte tolkas som något annat än ett riktat stöd till Fanerdun, något annat skulle vara mycket förvånande.


I kommunens markreservation anges priset för dessa 49 103 kvadratmeter till 6,6 miljoner kronor.

Med kommunens gällande markprislista skulle priset vara

49 103 kvadratmeter * 800 kronor = 39 282 400 kronor.

  

Det skall bli mycket intressant att se hur Kalmar Länsrätt bedömer denna markreservation.


Vår överklagan kan också innebära att överenskommelsen om att kvitta Fanerduns hyresskuld till Industriparken AB mot detta markområde spricker.


Men jag säger som centerns kommunfullmäktige ledamot Ingemar Einarsson sa i fullmäktige när han förespråkade en borgen om 100 miljoner kronor till Kalmar FF och om det värsta skulle inträffa att kommunen får ta över arenan. So what!

Kalmar Läns Tidning har uppmärksammat vår överklagan.

Barometern har inte ens besvärat sig med att skriva om vår överklagan i nätupplagan.


SOCIALDEMOKRATERNAS SVEK

När man tittar på listan över hur de olika riksdagsledamöterna röstade eller vilka som var frånvarande uppträder ett skrämmande mönster hos socialdemokraterna.

Av de ledamöter som var frånvarande eller avstod att rösta var hela 35 ledamöter socialdemokrater.

Det bekräftar mitt påstående att de socialdemokratiska ledamöterna inte fick svara på mail om Lissabonfördraget. Med stor sannolikhet kan man gissa att dessa ledamöter till stor del var emot Lissabonfördraget. Genom att vara frånvarande eller avstå från att rösta dämpade de sitt eget samvete och sina väljare med att kunna säga att de inte röstade JA till Lissabonfördraget.

En av länets socialdemokrater avstod från att rösta och därför får jag uppdatera mitt "foto".


54 LEDAMÖTER FRÅNVARANDE

Inte mindre än 54 utav 349 riksdagsledamöter var frånvarande när Sveriges riksdag sa JA till Lissabonfördraget. Detta upplever jag som en enorm nonchalans från dessa riksdagsledamöter och givetvis kommer deras namn redovisas efter detta fega agerande.


243st JA

39st NEJ

13st Nedlagda


De ledamöter som röstade JA till Lissabonfördraget kommer så småningom redovisas på denna blogg, de skall för all framtid bli påminda om deras ställningstagande. Ingen av dessa JA-sägare skall inbilla sig att detta är över i och med att riksdagen tagit detta beslut.


Kalmars läns oikofober består av följande 8st riksdagsledamöter.INTE ENS EN AV TIO

På fyra dagar har endast 27 ledamöter av 349 ledamöter svarat på mina frågor. Det är 7,7 procent av Sveriges riksdagsledamöter som gjort sig besväret att svara. Noterbart är att vänsterpartisterna varit väldigt duktiga med att svara och det skall de ha all heder av.

Följande riksdagsledamöter har svarat.


LiseLotte Olsson (v), Lena Olsson (v), Ulla Andersson (v), Gunilla Wahlén (v), Kalle Larsson (v), Josefin Brink (v), Kent Persson (v), Peter Pedersen (v), Egon Frid (v), Torbjörn Björlund (v)

 

Ulf Holm (mp), Gunvor G Ericson (mp)

 

Magdalena Streijffert (s)

 

Sven Bergström (c), Fredrick Federley (c), Maria Kornevik Jakobsson (c), Staffan Danielsson (c), Anders Åkesson, (c), Eva Selin Lindgren (c)

 

Barbro Westerholm (fp), Karin Pilsäter (fp)

 

Margareta Cederfelt (m), Magdalena Andersson (m), Jan Ericson (m), Anne-Marie Pålsson (m)

 

Holger Gustafsson (kd), Annelie Enochson (kd)
Fredrick Federley                       Foto Thoralf Alfsson

Svaren är av blandad kvalitet och några svar vill jag gärna förmedla till mina läsare. Ett sådant är svaret från Fredrick Federley (c) som svarat på följande sätt.

 

1) Har du läst Lissabonföredraget i sin helhet?
Nej. Precis som jag inte läst Svea rikes lagar i sinhelhet.
2) Anser du att du förstått innebörden av detta till fullo?
Ja.
3) Nämn 3 fördelar för en svensk medborgare i detta fördrag som vi inte skulle kunna uppfylla om vi stod utanför EU (floskler undanbedes).
Man stärker den folkvalda arenan på bekostnad av samarbetet. Det gö att EU-parlamentariekrnas roll stärks på bekostnad av Reinfeldtvalda ministrar.

Vi får en tydligare uppdelning av maktbefogenehterna.

Vi tar tydligare steg mot ett demorkatiskt europa.
Jag omfamnar att vi går mot ett federalt Europa.

 

Ja så talar en sann "centerpartist"!

 

Socialdemokraterna är det parti med flest ledamöter i riksdagen men det är endast en enda som ansträngd sig att svara. Tydligen har de socialdemokratiska ledamöterna i riksdagen fått munkavel av sin partiledning när det gäller Lissabonfördraget. Vilket är mycket skrämmande i ett demokratiskt samhälle.

Istället har jag fått ett långt mail från partiet som börjar på följande sätt."Hej! Tack för det mail som du skickat till flera socialdemokratiska
riksdagsledamöter.

Vi och LO vill se det nya Lissabonfördraget träda i kraft. Fördraget är
viktigt för Europas löntagare eftersom det bland annat innehåller ett
starkare skydd för grundläggande rättigheter - däribland strejkrätten.

 

Lissabonfördraget rymmer även en rad andra fördelar. Med fördraget blir det
lättare att fatta politiska beslut. Det ger EU bättre möjligheter att
arbeta med utvidgningen, att kunna samla sig kring en klimatuppgörelse,
stimulera till tillväxt och jobb och bygga ett socialt och rättvist Europa.

...............

 

Med vänliga hälsningar
Socialdemokraterna (S)var Direkt"Tänk att inte en enda socialdemokrat har en avvikande åsikt, det är bara att ställa in sig i ledet, skrämmande. Tänk att vara medlem i detta parti och inte få svara själv på ett mail. Det är väl anledningen till att ingen av Kalmar Läns riksdagsledamöter svarat på mina mail.

Det är för långt för att återge hela detta mail men det räcker med att läsa det första stycket. Att LO vill se det nya Lissabonfördraget träda i kraft är väl verkligen en ren lögn från det socialdemokratiska partiet.

LO hade en manifestation i Stockholm i tisdags där Wanja Lundby-Wedin talade och bland plakaten kunde man läsa följande "Dumpa Lissabon inte lönen" eller "Vi slåss för den svenska modellen"
Sätt denna LO-manifestation i relation till det mail jag fick från socialdemokraterna så ser nog alla som har ögonen öpnna vilket hyckleri som råder hos Mona Sahlin och hennes partivänner. Hur kan man vara medlem i detta parti med gott samvete och acceptera detta hycklande?

Socialdemokraten Jan Andersson i Helsingborg röstar JA till Lissabonfördraget för att SD säger NEJ. Frågan är om det är den nya socialdemokratiska logiken som inrättats av Mona Sahlin.


Klicka på bilden och besök hans blogg och läs kommentarerna,


PANIKSLAGNA SOCIALDEMOKRATER

Opinionsundersökningarna visar förutom ett jätteras för Mona Sahlin och socialdemokraterna också med stor tydlighet att vi närmar oss en situation där Sverigedemokraterna kan bli vågmästare i riksdagen. Detta har tydligen fått vissa av socialdemokraternas företrädare att komma i något som kan kallas rena paniktillståndet.
Den ena värre än den andra.


I gårdagens Östran skrev Peter Akinder med följande rubrik


m+fp+c+kd+sd=sant

  

Östran tycks vara förvissad om att detta är en bra taktik och hoppas givetvis att slå två flugor i en smäll. Nu visade ju SIFO-undersökningen att sd är starkare än vänsterpartiet bland traditionella arbetare, så jag tror inte så många går på Östrans vinkling.

Vem vet, det kanske slank med ett "d" av misstag i Östrans rubrik när man betänker vad som händer senare i denna vecka.

  

På torsdag den 20 november får vi en ny bekräftelse på att dessa ledarskribenter blundar så fort det inte passar dem. På torsdagen debatteras Lissabonfördraget i riksdagen och då kommer vi få se en "ny allians" som godkänner Lissabonfördraget utan att svenska folket har fått säga sin vilja. Denna nya allians består av följande partier.


m+fp+c+kd+s=sant

  

Denna nya allians bara bekräftar det omöjliga i att bilda ett gemensamt valmanifest för socialdemokrater, miljöpartister och kommunister.


Luciano Astudillo är riksdagsman för socialdemokraterna och nyligen debatterades en interpellation från denne invandrare.
Jag tror inte knappt mina ögon när jag läser interpellationen.


"Efter riksdagsvalet 2010 finns det risk att det Sverigefientliga partiet Sverigedemokraterna kommer in i Sveriges riksdag och därmed blir en vågmästare vid ett regeringsbildande."

Nu är vi inte längre främlingsfientliga utan Sverigefientliga! Möjligtvis ser denna socialdemokratiska riksdagsman redan Sverige som ett land för invandrare och minoriteten av etniska svenskar skall ignoreras och höjer någon rösten för svenska traditioner och kultur är man sverigefientlig då landet redan behärskas av främmande kulturer

Läs hela interpellationsdebatten här. Det finns ett och annat att läsa inte minst från centerpartisten Gunnar Andrén.


I Kalmar/Nybro har vi tydligen en rabiat ssu:are vid namn Martin Andersson som i en video på Youtube angriper mig i en strid ström av fräsande och utspottade ord.

Han har givetvis varit på socialdemokraternas kurs om hur sverigedemokrater skall bemötas och därför får vi heller inte höra några sakargument utan bara samma rappakalja som vanligt. Det blir pizza, kebab och McDonalds och som vanligt en slutkläm om nazi-tyskland. Han glömde faktiskt Zlatan som förresten fick guldbollen för tredje gången igår.
Jag vill gärna inte undanhålla er denne påläggskalv inom socialdemokraterna i Kalmar län och påminna mina läsare om att detta kan vara Johan Perssons arvtagare i Kalmar eller Markus Lundh i Nybro. Hujedamej.


Klicka på bilden och se detta uppiggande klipp

Ett påhopp på den här låga nivån förtjänar inte ens ett bemötande då det fullständigt saknas  sakargument. Med tanke på hans i närmaste hysteriska framträdande börjar man ju fundera på hur långt det är kvar innan även han börjar använda våld för att uppnå sina syften och stoppa oss Sverigedemokrater.

Ska man skratta eller gråta?


Det är givetvis Sverigedemokraternas framgångar som får dessa socialdemokrater att fullständigt tappa omdömet och inte minst beror det på att jag driver en blogg med viss framgång.

Den senaste veckan innebar ett nytt veckorekord av besökare som innebar över 4 500 besökare och denna vecka har inte börjat sämre tack vare bland annat Martin Anderssons reklam för min blogg, tack Martin.Trenden ser riktigt lovande ut.

Även våra annonser i Kalmarposten har säkert retat upp en och annan läsare. Inte minst placeringen i tidningen för någon vecka sedan då man placerade vår och socialdemokraternas annonser bredvid varandra. En riktig fullträff av Kalmarposten.


Eller vad tycker mina läsare?


BEDRÖVLIGA RIKSDAGSLEDAMÖTER

Endast 8st ledamöter har hittills svarat på mina frågor om Lissabonfördraget och jag kan bara konstatera att det är rent ut sagt bedrövligt att 341 fortfarande inte svarat.

.

Noterbart är att ingen av dem som svarat har läst hela Lissabonfördraget. Nu har de endast 3 dagar på sig!

 

Än mer anmärkningsvärt är att ingen kunnat ge ett enda exempel på följande fråga.

Nämn 3 fördelar för en svensk medborgare i detta fördrag som vi inte skulle kunna uppfylla om vi stod utanför EU (floskler undanbedes).

De som svarat är följande personer.

Anne-Marie Pålsson (m)

Staffan Danielsson (c)

Anders Åkesson, (c)

Eva Selin Lindgren (c)

 

Gunvor G Ericson (mp)

Peter Pedersen (v)

Egon Frid (v)

Torbjörn Björlund (v)

 

Ingen skugga skall falla över dessa riksdagsledamöter, som svarat ärligt på mina frågor.

Inte en enda socialdemokrat, folkpartist eller kristdemokrat har ännu svarat!

De ledamöter som inte svarat får givetvis en påminnelse!

O.B.S. TILLÄGG

Vissa ledamöter gillar inte mina frågor utan upplever dem som hotelser, vilket är fullständigt obegripligt för mig. Gunnar Andrén (fp) är en av dessa och han skriver följande på sin blogg. Här följer hans inlägg.


"17 nov Frågor som ställs under hot

Som riksdagsledamot får man massor med frågor - senast har Fredrick Federley (c) beskrivit våndan över 100-tals e-postbrev varje dag.
Jag tycker mig kunna hantera de flesta ganska väl.   Men på en punkt är jag lika bestämd som tvärilsk: Det gäller frågor som ställs och då man samtidigt hotas med att om man inte svarar så läggs informationen om detta ut på frågarens blogg.
Med vilken rätt kräver just sådana personer svar på sina frågor? Jag tänker inte ge vika för sådana odemokratiska hot.
En person som sysselar med detta i samband med Lissasbon-fördraget heter Thoralf Alfsson, fullmäktigeledamot (sd) från Kalmar. (Tänk av vänsgterpartiet, miljöpartiet och sverigedemokraterna också i denna fråga kommer varandra så nära!)
Gång efter annan skriver Alfsson och hotar med att ställa samman svar eller icke-svar. Sedan skall det publiceras. Valfriheten består att låta sig skjutas eller hängas. Partitillhörigheten hör egentligen inte hit men det är ett omen - skulle jag vilja säga till alla väljare som överväger att rösta på sverigedemokraterna - att det blir ett åsiktsmässigt stillestånd på låg nivå om det partiet Alfsson med sina olika hot mot förtroendevalda företräder får makt i vårt land.
Från mig från Alfsson (sd) inget svar.
Och jag vill varna väljare som tycker att sådana som Alfsson i Kalmar inte är något att bry sig om. Så resonerade man i Tyskland en gång i tiden också.  Det slutade med moralisk och mänsklig katastrof." 

Vad skall man säga om detta utfall med en slutkläm om nazi-Tyskland. En sak är i varje fall säker Gunnar Andrén har stora problem med sitt samvete när det gäller Lissabonfördraget och låter det gå ut över mig. Skulle vara intressant om någon annan folkpartist kommenterar detta.


Klicka på bilden för att se vädjan.


KALMARBORNA SÄGER NEJ TILL MÅNGKULTURELLT SAMHÄLLE

På något annat sätt kan jag inte tolka försäljningen av bostadsrätter i det nya bostadsområdet som man kallar Norra Staden eller som i reklamen marknadsfört som Ljusstaden men kalmarborna anser tydligen att det inte är en lysande idé. Försäljningen av lägenheter i området har pågått under närmare ett år men det har gått minst sagt trögt. Eller rättar sagt helt dött.


HSB började bygga två hus med totalt 32 lägenheter utan att man sålt en enda av dem. Idag är husen i det närmaste färdiga men fortfarande är inte en enda lägenhet såld.HSB-lägenheter som ingen vill köpa.               Foto Thoralf Alfsson

Ikano har köpt ett markområde där man tänkt bygga ca 200 lägenheter men företaget har heller inte lyckats sälja en enda lägenhet. Vid en visning kom endast tre intresserade för att se prospekt och utformning av lägenheter. I senaste veckan kunde man läsa i Östran att företaget lägger hela projektet på is.


Kommunalrådet Johan Persson hävdar att det råder bostadsbrist i Kalmar och vill bygga 500 lägenheter varje år och det känns minst sagt märkligt.


Kalmars största fastighetsmäklare Pontus Löfgren vågar faktiskt sig på att tala om orsakerna till de mycket svårsålda lägenheterna när han säger följande i artikeln.


"För bergaborna är området stämplat Norrliden och där betalar man inte över miljonen för en insatslägenhet."


Kan man inte skönja en viss främlingsfientlighet och rasism i fastighetsmäklaren Pontus Löfgrens uttalande.


Sanningen är nog den att det nya området ligger tvärs över gatan till det mest omtalade bostadsområde i Kalmar, Norrliden. Det är den stadsdel med högst andel innevånare med utländsk bakgrund, andelen närmar sig 50 procent. Svenskar flyttar ut från området och kommunens invandrarservice flyttar i samma takt som det blir lediga lägenheter in invandrare i bostadsområdet. Norrliden håller på att utvecklas till Kalmars Rosengård eller Ronna.

Kommunen är mycket medveten om detta och har i sin marknadsföring kallat området för Norra staden eller Ljusstaden istället för Norrliden men spekulanterna har inte låtit sig luras.

Nu är det givetvis väldigt tabu att dra de slutsatser som jag gör men det är nog den bistra sanningen även om många hellre skyller på dagens finanskris vilket är mycket lättare och mer politiskt korrekt.


Att som barnfamilj köpa en dyr lägenhet i detta mångkulturella bostadsområde är med andra ord helt stendött. Att placera sina barn i dessa mångkulturella dagis eller förskolor är inget som lockar svenskar eller assimilerade invandrare. Det samma gäller givetvis för skolorna där bland annat Novaskolan finns.


Pensionärer är givetvis inte heller intresserade av att flytta in i detta mångkulturella område men då handlar det mer om trygghet och att inte utsättas för någon form av brott. Jag bevakar ju Kalmar tingsrätt så ofta jag har möjlighet till och kan konstatera att varje vecka så kan jag se adressen Två Bröders väg eller Två Systrars väg som båda hör hemma i Norrliden bland de dömda personerna.

Detta är givetvis något som eventuella spekulanter av lägenheter också lägger i vågskålen när man bestämmer var man skall bosätta sig.  


Vid nästa kommunfullmäktige skall en detaljplan för Lillviken (Stensö) upp till beslut och om den godkänns kommer ännu ett grönområde eller grön lunga i Kalmar försvinna.

Ännu en grön lunga vingklipps i Kalmar.        Foto Thoralf Alfsson

Det kommer att byggas 7st hus om 45 lägenheter. Detta område ligger så långt från Norrliden som man kan komma i Kalmar och jag är helt övertygad om att dessa lägenheter kommer att säljas väldigt fort. I detta område är jag övertygad om att köparna utan att blinka betalar över en miljon kronor för att få en lägenhet.

Kalmarhem har nyligen beslutat sig för att höja hyran mer i attraktiva områden. Det kommunala bostadsbolagets lista över de mest attraktiva områden bekräftar statusen.


Det segregerade Kalmar kommer att bli allt mer segregerat till följd av den invandringspolitik som bedrivs av regeringen och det stora flyktingmottagande som råder i kommunen. När sedan svenskarna genom sitt handlande säger nej till ett mångkulturellt samhälle genom att välja bostad i "rätt område" kommer segregeringen bara accelerera.


Ett annat tecken på denna utveckling kan vi se i städer med stor andel invandrare och stor segregation där allt fler vill hägna in sina villor eller helt enkelt bygga murar runt sin egendom. Läs mer i Dagens Nyheter.


SOM MAN BÄDDAR FÅR MAN LIGGA.


4 DAGAR KVAR

När jag häromdagen skrev om Lissabonfördraget fick jag en kommentar från Kurtan som tyckte att jag skulle ställa ett antal frågor till alla riksdagsledamöter. Jag har nappat på hans ide och jag har tidigare ordnat maillistor till alla riksdagspartier så det är inte så tidskrävande att skicka ett mail till alla 349 ledamöter.

Tack för tipset Kurtan!

 

Denna text har jag skickat till våra riksdagsledamöter.

 

Hej

 

På torsdag den 20 november 2008 kommer riksdagen att debattera Lissabonfördraget och eventuellt ratificera detsamma. Med anledning av detta vill jag att du besvarar följande frågor.

 

1) Har du läst Lissabonföredraget i sin helhet?
2) Anser du att du förstått innebörden av detta till fullo?
3) Nämn 3 fördelar för en svensk medborgare i detta fördrag som vi inte skulle kunna uppfylla om vi stod utanför EU (floskler undanbedes).
4) Är du medveten om att genom detta "fördrag" kommer våra nationella lagar att vara av underordnad betydelse i jämförelse med EU:s lagar?
5) Är du medveten om att genom detta fördrag så kan EU stifta vilka lagar de vill utan att medborgarna i unionen kan invända?

 

Frågorna 1, 2 och 4, 5 besvaras med fördel med Ja eller Nej.

 

Fråga 3 så kortfattat som möjligt.

 

Jag kommer att redovisa vilka som svarat och hur svarsfrekvensen ser ut för respektive parti på min blogg.

 

Ser fram mot ditt svar och tackar på förhand.

 

Med vänlig hälsning

Thoralf Alfsson

Kommunfullmäktigeledamot

Kalmar

 

Jag kommer varje dag påminna de ledamöter som inte svarar och givetvis redovisa på bloggen vilka ledamöter som svarat på mina frågor. Hur de svarat kommer jag givetvis också att sammanställa varje dag, jag är övertygad om att det kommer bli intressanta svar.

 

Jag har faktiskt redan fått svar från 4 ledamöter

 

Eva Selin Lindgren c

Anne-Marie Pålsson (m)

Peter Pedersen (v)

Egon Frid (v)

 

Ingen av de som hittills svarat har läst Lissabonfördraget i sin helhet!

Sammanfattning av Lissabonfördraget av Ted Ekroth Sverigedemokraterna


SD SKAPAR STOR POLITISK OREDA?

I dagens SIFO-undersökning får SD 4,2 procent och är lika stora som kd men i själva verket kan man nog lägga på minst 1 procent utan att skämmas. Om dessa siffror skulle stå sig till juni 2009 kommer Sverigedemokraterna att få en plats i EU-parlamentet. Vilket skulle skaka om etablissemanget rejält!


Flera tidningar skriver om dagens SIFO-mätning, DN, SvD och GP. Göteborgs Posten nämner dock inte ett ord om Sverigedemokraterna.


I Skånska Dagbladet skriver man däremot en hel del intressant men slutledningarna är ändå ganska märkliga och tyder på att tidningen inte riktigt förstått vad demokrati innebär. Tidningen är tydligen fastvuxen i att Sverige endast består av sju partier och endast kan fungera om detta består.


"Det mest oroande i Sifo-mätningen är att Sverigedemokraterna ännu en gång tar sig över fyraprocentsspärren. Partiet pendlar lite fram och tillbaks kring den gränsen, men tendensen pekar ändå rätt så tydligt på att partiet är på väg in i riksdagen i nästa val. Det riskerar att skapa stor politisk oreda i vårt land eftersom partiet kan få en vågmästarställning.
Framförallt är det bland LO-grupperna som Sverigedemokraterna har ett starkt väljarstöd. Enligt Sifo är partiet klart starkare bland traditionella arbetare än vänsterpartiet med ett stöd på 6,7 procent mot vänsterpartiets 4,2. Avgörande för om Sverigedemokraterna lyckas ta sig in i riksdagen blir uppenbart hur väl partierna på vänsterkanten lyckas hantera det politiska missnöje som finns i den egna väljarkåren och som gör att vänsterväljare ser Sverigedemokraterna som ett möjligt alternativ, ett som ligger färre steg bort än att rösta borgerligt."Det är inte Sverigedemokraterna som kommer skapa politisk oreda utan de partier som är fastvuxna i blockpolitiken och samtidigt vägrar samarbeta med Sverigedemokraterna som har detta ansvar. Det har vi ett lysande exempel på i den kommunala politiken i Karlskrona.
Intressant att också notera att Sverigedemokraterna är mycket starkare än vänsterpartiet bland traditionella arbetare.

Som vanligt är sd starkare bland män än kvinnor så nu gäller det för alla "gubbar" att övertyga alla "käringar" om att Sverigedemokraterna är det "rätta" partiet.


14,5 PROCENT TILL SDNu är jag mycket väl medveten om att man inte skall dra för stora växlar på en undersökning i Aftonbladet men siffrorna bygger ändå på över 40 000 personer och det är ett relativt stort underlag. I Aftonbladet kan alla vara anonyma när de röstar och det gynnar självklart Sverigedemokraterna.
Att socialdemokraterna och Mona Sahlin endast får ca 25 procent av rösterna och moderaterna hela 35 procent av rösterna i Aftonbladets omröstning är även det mycket anmärkningsvärt.

Att Mona Sahlin kommer innebära en katastrof för socialdemokraterna har jag hävdat ändå sedan urminnes tider men att raset skulle bli så dramatiskt hade jag inte förväntat mig. Smekmånaden med svenska folket är över för Mona Sahlin och hon kommer aldrig kunna vända den negativa trenden. Hur länge dröjer det innan socialdemokraternas partistyrelse inser detta?

Det parti som är först ut med att de kan tänka sig ett samarbeta med Sverigedemokraterna kommer att skörda stora framgångar i opinionen oavsett om det är på det lokala eller nationella planet.

6 DAGAR KVAR

Jag anser det vara fullständigt overkligt att inte en enda rad skrivs i media om Lissabonfördraget när det bara återstår 6 dagar till fördraget skall godkännas i Sveriges riksdag. En av de viktigaste frågorna på flera decennier har degraderats till en "inte" fråga av politiker, ledarskribenter och journalister. Att debattera Lissabonfördraget och dess konsekvenser för det svenska samhället tycks vara fullständigt tabu.

Att det handlar om Sveriges självbestämmande tycks inte bekymra makteliten i Sverige. Antagligen ser de stora möjligheter att utöka sitt eget välstånd och det är viktigare än något annat. Att mer och mer makt flyttas till Bryssel tycks inte bekymra en majoritet av de svenska politikerna och det är mycket märkligt i ett land som är ett av de mest EU-kritiska länderna i Europa. Snacka om att gå i otakt med folket.


I Kalmar län sitter följande personer i riksdagen

Jag uppmanar alla att skicka mail till dessa personer och försöka påverka dem att säga nej till Lissabonfördraget. Se mailadress längre ner.


Jag kommer givetvis att bevaka hur dessa politiker från Kalmar län röster den 20 november och "hänga" ut dessa svenskfientliga riksdagspolitiker om de säger ja till Lissabonfördraget. Sedan kommer jag med jämna mellanrum fram till valet i september 2010 påminna mina läsare om deras svek.De två partier som ändå vill säga nej till fördraget är vänsterpartiet och miljöpartiet men de tycks inte vilja lyfta frågan när ett samarbete med socialdemokraterna förhandlas, vilket skulle innebära problem i en gemensam valplattform.

Lissabonfördraget och EU är frågor som splittrar vänsterblocket i grunden men den fege Lars Ohly har inte vågat ta upp dessa frågor av ren rädsla för att hamna utanför samarbetet mellan s och mp.

Lasse liten vill ju också vara med de stora och leka. Och då är det bäst att knipa käft om EU och Lissabonfördraget.


Till slut kände tydligen ändå vänsterpartiet att man var tvungen att agera om man inte skulle förlora allt förtroende hos väljarkåren och har nu lämnat in en så kallad vilandeförklaring inför riksdagens beslut den 20 november. För att denna vilandeförklaring krävs det att en sjättedel av riksdagsledamöterna stöder den. Det vill säga 58 ledamöter om alla är närvarande. Vänsterpartiet och miljöpartiet har 41 ledamöter så det krävs med andra ord att minst 17 andra ledamöter stöder vilandeförklaringen som kan fördröja beslutet i 12 månader.


Jag har information att följande politiker tänker stödja vilandeförklaringen

Sven Bergström (c)

Eva Selin Lindgren (c)

Per Lodenius (c)


Frågan är om även dessa 4 kommar att göra det på torsdag.

Anne-Marie Pålsson (m)

Annelie Enochsson (kd)

Lennart Sacredeús (kd)

Ingemar Vänerlöv (kd)
HUR MÅNGA ANDRA RIKSDAGSLEDAMÖTER VÅGA GÅ EMOT SIN EGEN PARTILINJE, NÅGON FRÅN KALMAR LÄN?


[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]


.


MINISTRAR I MONAS REGERING


Mehmet Kaplan blivande minister?                    Foto Thoralf Alfsson

Klantiga Mona har bäddat för en mycket obehaglig regering om vänsterblocket skulle vinna i valet 2010. Med största sannolikhet kommer det bråk som nu pågår mellan socialdemokraterna och vänsterpartiet att sluta med att vi får ett valsamarbete mellan alla tre partierna.

Jag har tidigare varnat för att vi får kommunister i regeringen och som ministrar. Idag tar tidningen Dagen upp att det mycket väl också kan leda till att vi får muslimer som ministrar.


Mehmet Kaplan (mp) drömmer tydligen om att bli minister 2010. I intervjun menar han att det skulle innebära religionens återkomst i politiken och då syftar han inte på kristendomen utan på islam.

Han berättar att miljöpartiet är mycket tillmötesgående och att man undviker möten som krockar med fredagsbönen och att han även får tid för sina 5 bönestunder varje dag.

Svenska folket kan i så fall se fram emot ett departement som stänger för fredagsbönen.


I Dagens Nyheter kunde man läsa följande


"Islam spelar en stor roll i Mehmet Kaplans liv. Han ber fem gånger om dagen, varav två böner i riksdagshuset: en mitt på dagen, och en på eftermiddagen. Då går han till sitt rum där han har egen dusch och toalett. Där tvagar han sig före bönen: armar, öron, ansikte och fötter tvättas. I ett skåp på rummet förvarar han sin bönematta och Meckakompass."


I en debattartikel i Dagens Nyheter för några år sedan beskyllde han tillsammans med Yvonne Ruwaida (mp) SÄPO för att trakassera muslimer och underblåsa islamofobi.


Så varsågod svenska folket det är ert val 2010.


F.D. RIKSDAGSMAN NU SVERIGEDEMOKRAT PÅ ÖLAND.

Det är med stor glädje jag kan informera om att en före detta riksdagsman nu kommer att företräda Sverigedemokraterna på Öland. Claus Zaar som är 63 år gammal har suttit i riksdagen för Ny demokrati under åren1991-1994. Under sin tid i riksdagen var han suppleant i jordbruksutskottet och utbildningsutskottet. Läs mer på riksdagens hemsida.


I och med Claus Zaars inträde i den lokala politiken kommer vår kommunfullmäktigeledamot i Mörbylånga kommun Rolf Jönsson att få support och stöd i sitt arbete, att vara ensam ledamot för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige kan vara väldigt "jobbigt". Rolf Jönsson kommer givetvis att fortsätta att bevaka den lokala politiken men förutsättningarna inför valet 2010 med flera namn på valsedlarna kommer förhoppningsvis attrahera väljarna.
Claus kommer även att starta en egen blogg och jag kommer återkomma med en länk till bloggen när Claus kommit igång med sitt bloggande.


Ambitionen är också att så snart som möjligt bilda en ny kommunförening med namnet Sverigedemokraterna Öland, som kommer att vara gemensam för både Borgholm och Mörbylånga kommun. Antalet medlemmar på Öland stiger hela tiden och med Claus Zaar vid rodret hoppas vi på många nya öländska medlemmar.


Tidigare i år bildades även en ny kommunförening i Västervik och där har intresset och tillströmningen av nya medlemmar ökat markant. Benny Johansson som valdes till ordförande i Västervik har tidigare varit vänsterpartist och satt bland annat i kommunstyrelsen men hoppade av vänsterpartiet för många år sedan. Orsakerna var bland annat att det inte var tillåtet att diskutera invandringspolitikens negativa konsekvenser i samhället inom vänsterpartiet.


När en kommunförening är bildad på Öland kommer 5 kommuner i länet fortfarande sakna en kommunförening och det är Vimmerby, Mönsterås, Nybro, Emmaboda och Torsås. Men det  rör på sig i även i dessa kommuner och jag hoppas att vi får anledning att återkomma med mer information om nya kommunföreningar även i dessa kommuner inom en inte alltför avlägsen framtid.


Är du intresserad av att få information om Sverigedemokraterna eller bli medlem så skicka ett mail till [email protected] eller ring mig på 070-6520773.

Ölandsbladet först ut på nätet med nyheten men de har i stort sett bara kopierat mitt blogginlägg.

Barometerns mycket korta notis. (Man får vad man förtjänar)


ELISABETH HÖGLUND TALAR UT!

Äntligen vågar en känd journalist tala ut om den pk-anda som råder inom statstelevisionen. Elisabeth Höglund vittnar om den totalt okritiska och politiskt korrekta rapporteringen om så kallade apatiska flyktingbarn i en artikel i Expressen.
 

Nu får vi hoppas att hon inte får sparken från Rapport för att hon berättar sanningen om sin tid på Aktuellt.
Som det påpekats i kommentarena slutade hon på SVT under sommaren och det är väl den stora anledningen till att hon nu vågar gå ut och berätta sanningen. Vem vet det kanske också var orsaken till att hon slutade på SVT eller hur skall man tolka artikeln i DN.

 

Sedan är frågan om det finns fler journalister som vågar ta samma steg som Elisabeth Höglund och berätta hur pk-mediavärlden ser ut. Jag är övertygad om att ju mer den så kallade pk-bubblan spricker så kommer fler och fler journalister träda fram och vittna om hur smutsigt det är i journalistkåren.


------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fler och fler personer väljer också att ansluta sig till Sverigedemokraterna och utav dessa är det också fler som vill jobba aktivt för partiet och vill kandidera till nästa val. Jag kommer senare ikväll på min blogg presentera ett nytt toppnamn i Kalmar län som nu vill jobba aktivt för Sverigedemokraterna.


ARABVÄRLDENS HYCKLANDE LEDARE

Idag har så gått som alla medier rapporterat om att Israel stoppat leveranserna av bränsle till det enda elkraftverket i Gaza. Underförstått är det en direkt kritik av Israel som genom detta skapar stort "lidande" bland befolkningen på Gazaremsan. Att Israel fortfarande exporterar stora mängder el till Gaza är man inte lika snabb med att informera om.

Det viktiga tycks ändå vara att kritisera Israel i svensk media.


Men som jag tidigare har skrivit på min blogg har faktiskt Gaza i gräns mot Egypten så man kan mycket väl importera olja den vägen om nu inte Egypten stängt gränsen till Gaza.


Det som är än märkligare är att enligt uppgifter i bland annat Dagens Nyheter är det EU-kommissionen som bekostar detta bränsle till Gaza.

I mina ögon framstår detta som fullständigt absurt!


Hela arabvärlden med sina enorma oljetillgångar och oljeproduktion och sina enorma inkomster för sin olja kan inte förse ett elkraftverk på Gazaremsan med bränsle.

Detta gör istället Israel trots att raketerna ständigt regnar ner över Israel, avfyrade från Gazaremsan.

Till på köpet exporterar man ca 50 % av Gazaremsan elbehov från elkraftverk i Israel.
Ovan på detta så är det EU, med andra ord du och jag som betalar för bränslet till detta elkraftverk.


Ändå kritiseras Israel och västvärlden, hur inne h..... fungerar och tänker journalisterna i svensk media.

  

Nog är det vänstervridet så det förslår.

  

Faktum är ju att det är arabvärldens ledare som skulle kritiseras i media. Men dessa ledare vältrar sig i lyx och överflöd i sina egna palats och skiter fullständigt i palestinierna på Gazaremsan. De fungerar bra som gisslan så att opinionen mot Israel kan hållas vid liv och Hamas är deras förlängda arm som håller hatet vid liv.

Och den svenska journalistkåren leker givetvis följa John som vanligt och straffar den som inte följer spelets regler.
Var är kritiken mot Egypten och övriga arabvärlden i media?
Vilket hyckleri som råder i svensk media media.


HALAL-TV

Feminism och jämställdhet var ämnet i gårdagens Halal-TV (Rätta-TV). Programmet är ett skrämmande bevis på vad en religion kan åstadkomma på människors eget tänkande. De tre programledarna är just ett slående exempel på hur de indoktrinerats i kvinnans roll och ställning inom islam. De ansåg att den enda skillnaden mot etniska svenska kvinnor och dem själva var att de bar slöja.

I programmet fick givetvis ingen kritisk röst av islam och dess kvinnosyn göra sig hörd utan det hela framstod som ren propaganda från dessa kvinnor.

Inte ett ord nämndes givetvis om hur t.ex. sharialagar diskriminerar kvinnan när det gäller skilsmässa som bara kan begäras av en man eller arvsrätten där kvinnan bara ärver hälften mot en man.

Att kvinnor inte får cykla i vissa muslimska länder.

Att kvinnor inte får ta körkort och köra bil i vissa muslimska länder.

Att kvinnor inte får gå i skola i vissa muslimska länder.

Att kvinnor inte får resa på egen hand i vissa muslimska länder.

Att kvinnor inte får bo ensamma på hotell i vissa muslimska länder.

o.s.v.


Mina läsare kan säkert fylla på listan och jag hoppas att ni också gör det så får vi se hur lång den blir.


Jag anser att det är en ren skandal att SVT låter dessa tre kvinnor få försköna islam utan att någon kritisk röst får förekomma i programmet.


DEMOKRATINS DÖDGRÄVARE

"Vänstern är makalös! 364 dagar om året så attackerar man Israel och judarna med illa dåld antisemitism, för att sedan delta i en demonstration för nazismens offer! Fy Fan vilka hycklare vänstern är, dessa demokratins dödgrävare!"

Kommentar från Peter på tidigare inlägg.

HYCKLERIVÄNSTERN I KALMAR


Bertil Dahls hyckleri i kommunstyrelsen.

Vid dagens kommunstyrelse i Kalmar fanns en extra punkt på föredragningslistan med anledning av det bråk som förekom vid en minnesstund med anledning av kristallnatten i Kalmar under gårdagen.


Ett antal förklädda personer angrepp minnesstunden som arrangerades av bland annat Ung vänster. De svartklädda och maskerade ungdomarna med luvjackor förstörde banderoller förstörde material och uppträde hotfullt. Läs mer på Barometern och Östran.


Kommunalrådet Bertil Dahl (v) begärde idag och hade tydligen också en överenskommelse med Kalmar kommun om att det skall arrangeras en demonstration mot främlingshatet. Det skall även också arrangeras seminarium i samma ämne.


Bertil Dahl var tydligen mycket upprörd över det som hänt och att det var ett hot mot demokratin och yttrandefriheten. Jag har full förståelse för hans upprördhet och anser att det är ett fullständigt förkastligt beteende och något som måste motarbetas med såväl mjuka som hårda metoder. Polisens nonchalans eller bristande resurser är också något som måste uppmärksammas och kritiseras. Alla vet att det föreligger en hotbild vid denna typ av arrangemang.


Det som gör mig minst sagt förbannad är det hyckleri som Bertil Dahl ger uttryck för när han inte erkänner och inte ens nämner att hans eget ungdomsförbund, Ung vänster, använder sig av samma typ av motdemonstrationer där t.ex. vi Sverigedemokrater blivit utsatte så sent som för några veckor sedan i Malmö vid två tillfällen. Men då handlar det inte om demokrati eller yttrandefrihet utan då är det plötsligen något helt annat enligt dessa hycklande vänsterpartister.


I Malmö deltog till och med förtroendevalda vänsterpartister i de våldsamma motdemonstrationerna. Och än mer beklämmande var att ett vänsterpartistiskt kommunalråd försvarade metoderna. Läs mina tidigare inlägg med länkar om dessa våldsamheter i Malmö.


Det kallar jag hyckleri Bertil Dahl.

  

Det är fruktansvärt frustrerande att sitta på kommunstyrelsemötet som åhörare och höra detta hyckleri utan att få yttra sig och kunna påminna Bertil Dahl om hans egna partivänner och ungdomsförbunds uppförande.
Om detta seminarium blir av kommer jag tillfråga Sverigedemokraternas ungdomsförbunds ordförande Erik Almqvist om han vill deltaga och berätta om det våld, hot, skadegörelse och trakasserier som vi Sverigedemokrater ständigt utsätts för av vänstergrupper i samhället, däribland Ung vänster.


Jag förväntade mig att någon i kommunstyrelsen skulle göra Bertil Dahl påmind om hans hyckleri men det var helt tyst från folkpartiet, centern och kristdemokraterna. Som tur var tog moderaternas oppositionsråd Göran Häggfors till slut mod till sig och tog upp vänsterpartisternas agerande vid dessa så kallade motdemonstrationer i t.ex. Malmö, tack Göran.

Vi Sverigedemokrater tar givetvis avstånd från dessa våldsmetoder och det är inget som vi ägnar oss åt. Tyvärr har inte vänsterpatiets företrädare samma uppfattning utan de anser det vara ok att genom motdemonstrationer förhindra t.ex. Sverigedemokraterna från att hålla torgmöten som i Malmö.
Vänsterpatiets kommunalråd i Malmö, Anneli Philipsson med ansvar för demokratifrågor uttryckte sig på följande sätt till tidningen City angående de kravaller som råde i Malmö när Sverigedemokraterna skulle hålla torgmöte.

"Folk har rätt att protestera mot det som sägs och visa sitt missnöje. Accepterar man inte det får man hålla interna möten.""

En minst sagt skrämmande syn på yttrandefrihet och mötesfrihet.

Men som den uppklistrade affischen säger "Inga argument, krossa demokratin" underskriven av Ung vänster säger egentligen allt om vänsterpartiets stora problem med sitt eget ungdomsförbund och att man borde ägna sig åt att städa upp inom de egna leden innan man börjar anklaga alla med andra åsikter.

Personligen har jag inget till övers för personer som ägnar sig åt politiskt våld oavsett om det är höger, vänster, eller religösa grupper. De bör spärras in bakom lås och bom för de utgör ett hot mot demokratin i vårt land


SM-GULD TILL KALMAR
Kalmar slott söndagkväll.                                                           Foto Thoralf Alfsson


Stortorget i Kalmar 22:30, hjältarna har anlänt.     Foto Thoralf Alfsson

HEJA LARS OHLY


Inga klarsynta utspel från Lars Ohly.                     Foto Thoralf Alfsson

Ett nytt misstag av oppositionen!

I dagens lördagsintervju i P1 anklagar Lars Ohly socialdemokraterna och miljöpartiet och deras partiledare och språkrör för att ha orsakat oppositionens ras i opinionssiffrorna. Tydligen har Lars Ohly inte tänkt så långt som att hans eget utspel kommer leda ett än större ras i opinionen och att han därmed gör sig skyldig till samma sak som han beskyller Mona Sahlin och miljöpartisterna Maria Wetterstrand och Peter Eriksson.


I lördagsintervjun kräver Lars Ohly en ministerplats annars fäller han Mona Sahlin som statsminister vid en eventuell valseger för oppositionen 2010. Klarare än så kan det inte sägas, en kommunist som minister annars blir det inget samarbete med socialdemokraterna. Inte undra på att de svenska väljarna börjar titta efter andra alternativ. När konsekvensen av detta uttalande från Lars Ohly går upp för väljarna så kommer raset att tillta. Möjligen har Lars Ohly fått storhetsvansinne efter några extra tiondelar i opinionsundersökningarna.


I lördagsintervjun kom några intressanta uppgifter fram som jag lyfte på ögonbrynen när jag hörde och Tomas Ramberg  ledde skickligt Lars Ohly i fällan när presidentvalet i USA diskuterades. Lars Ohly hade i en tidigare intervju sagt att han stödde socialisten Brian Moore och han påstod att han fick ett par hundra tusen röster. Men Tomas Ramberg hade kollat upp antalet röster som i självverket var 6 500 röster. Pinsamt för Lars Ohly som försökte skratta bort det hela. Men det skrattet satte han i halsen när Tomas Ramberg även spelade upp en intervju med Brian där han säger att han vill förstatliga allt genom att "konfiskera rubbet". Lars Ohlys favorit vill konfiskera rubbet och han själv kräver en ministerpost i en eventuell vänsterregering 2010. Varje svensk med någon form av sunt förnuft kan inte annat än vända dessa kommunister ryggen.


Att Lars Ohly ser lätt på frågan om Lissabonfördraget är mycket förvånande. Socialdemokraterna är för fördraget och då borde frågan vara mycket svår. Att Tomas Ramberg inte pressar Lars Ohly i EU-frågan hårdare under intervjun anser jag vara mycket märkligt.

Men EU och Lissabonfördraget är en "inte" fråga i Sverige och eftersom media och i det här fallet Sveriges Radio lever i symbios med politikerna så får inte EU och Lissabonfördraget diskuteras.


DEN 20 NOVEMBER KOMMER SVERIGES RIKSDAG MED STOR SANNOLIKHET GODKÄNNA LISSABONFÖRDRAGET.


JAG ANSER DET ÄR NÅGOT SOM KAN LIKNAS VID LANDSFÖRÄDERI!

ATT GE UPP SVERIGE SJÄLVSTÄNDIGHET UTAN EN FOLKOMRÖSTNING ELLER BESLUT AV TVÅ OLIKA REGERINGAR ÄR ETT BROTT MOT SVENSK GRUNDLAG.


Lyssna på intervjun.


Idag har jag varit i Jönköping på ett möte med en mängd andra Sverigedemokrater från i huvudsak Småland. Partistyrelsen var också på plats och Jimmie Åkesson informerade om de kommande valen och dess stora betydelse, inte minst valet till EU-parlamentet.

Sven-Olof Sällström från Östersund informerade sedan om den valplattform på 10 punkter som tagits fram till EU-valet. Jag återkommer med ett separat inlägg senare om dessa punkter.

Mötet avslutades med en diskussion om att bilda ett nytt Smålandsdistrikt för Sverigedemokraterna.


NY FRAMGÅNG FÖR SD

Hemma från en trevlig kväll på stan tillsammans med ett gäng Sverigedemokrater är det trevligt att läsa att SD får 4,7 procent i Skops oktobermätning. Det är den högsta siffran någonsin hos Skop.

Mona Sahlins kräftgång fortsätter även hos Skop. Varje gång hon öppnar munnen kommer hon att ställa till det för socialdemokraterna.


Redan i mars 2007 skrev jag ett inlägg om Mona Sahlin som även innehöll följande citat av Göran Skytte.


"I vissa delar av landet har många socialdemokrater strömmat över till Sverigedemokraterna. Kommer Mona Sahlin som partiledare att förmå stoppa flykten av sossar till Sverigedemokraterna - eller finns det nu risk att alla fördämningar brister?" 


Allah vill tydligen inte vara med Mona längre.


Är detta ett första tecken vi ser i de senaste opinionsundersökningarna att fördämningarna är på väg att brista inom det socialdemokratiska partiet. Det enda sättet att få stopp på raset är att sätta munkavel på Mona Sahlin men det inser ju var och en att det inte är ett alternativ.

Som Sverigedemokrat är det bara tacka och ta emot nya trevliga opinionssiffror och med tanke på Halal-TV och gårdagens Debatt kommer bara stödet för Sverigedemokraterna att öka. Om jag vore socialdemokrat skulle jag idag vara mycket bekymrad över min inkompetenta partiledare och det värsta för socialdemokraterna är att det finns ingen förhoppning om att hon skulle kunna lyfta partiet igen. För socialdemokraterna finns idag bara ett annat alternativ som partiledare och det är Margot Wallström men hon blev ju förvissad till Bryssel av Göran Persson och trivs tydligen väldigt bra där, lönen är väl till och med bättre än en svensk statsminister så det har säkert sin betydelse.


Med tanke på den utveckling som råder i Sverige är frågan bara när de första avhoppen från något av riksdagspartierna till Sverigedemokraterna kommer? Jag har redan hört förtroendevalda prata om de skall våga ta detta steg. Men med ytterligare 5 program av Halal-TV kan kanske någon våga ta detta steg. Om bara en enda vågar kan det utlösa rena ketchupeffekten.


MOTA I GRINDENKvällens Debatt i svt1 var väldigt intressant och borde ha fått både den ena och den andra att tänka till.

Först debatterades gratis sjukvård för illegala invandrare där till min stora häpnad Björn Söder var inbjuden att delta. Björn gjorde bra ifrån sig och miljöpartisten Anders Åkesson hade väldigt svårt att se Björn i ögonen då han mest tittade i golvet när Björn pratade och detta kallar jag ett mycket dåligt uppförande och bristande respekt.


Alla tittare fick samtidigt också en bekräftelse på hur svt väljer ut personerna i studion då ingen vågade uttala sig negativt om denna gratis sjukvård till illegala invandrare. Så går det till när vänstermedia samlar "rätt" personer i studion.


Sedan blev det väldigt hett när Halal-TV och Carl B Hamiltons gräl debatterades i studion. För mig handlar väldigt mycket om att mota islam redan i grinden. Först handlar det om att vi skall respektera muslimers sätt att hälsa och I förlängningen handlar det om att vi även skall respektera sharialagar i Sverige.


Carl B Hamilton hade i varje fall så mycket "stake" i sig och tackade ja till inbjudan att deltaga i Debatt. Det gjorde däremot ingen av programledarna från Halal-TV, utan den ansvarige utgivaren Joakim Sandberg fick föra deras talan.

Cherin Awad visste säkert vad som skulle komma angående hennes syn på stening av muslimska kvinnor. Det var väldigt befriande att se att Janne Josefsson vågade visa det avsnitt från Existens där Cherin Awad klart och utan tvekan sägar JA till stening av kvinnor som bryter mot sharialagen. SVT har tidigare plockat bort detta från nätet men nu är det återigen tillgängligt på nätet och kommer att hamna på Youtube inom några minuter. (tar gärna emot en länk)


SVT:s ansvarige utgivare Joakim Sandberg framstod som näst intill hysterisk i sina attacker på Carl Hamilton och de gör mig mer än förundrad över vilka personer som sköter public service i Sverige. Den personen förbrukar alltså mina licenspengar på att införa islam och dess seder i Sverige. Detta gör mig mer än upprörd och jag hoppas att det är flera personer som fått upp ögonen i och med kvällens program och att det är dags att mota islam vid grinden om det nu inte är för sent med tanke på riksdagspartiernas svenskfientliga politik.

Jag hoppas att Barometerns politiske chefredaktör Per Dahl såg kvällens debatt. Då kanske han förstår varför det pågått en bloggstorm mot Cherin Awad den senaste tiden. I sin ledare den 5 november missar han helt och hållet det faktum att hon förespråkar stening i programmet Existens. Nu tror jag inte Per Dahl var ovetande om detta utan han valde medvetet att dölja detta faktum i sin ledare. Minst sagt ynkligt av Per Dahl!

Cherin Awad har inte alls tagit avstånd från stening!
Jag lyssnade på Kvällspasset i P3 igår  (5 min in i programmet), javisst det är vänstervridet så det skriker. I programmet ställdes frågan om hon var för stening och hon hade väldigt svårt att svara och blev till slut irriterad och ansåg att hon inte behövde redovisa sina politiska och religiösa åsikter istället för att svara ett rakt NEJ. Istället har vi fått se det raka JA-svaret från Existens.
Hon är jurist men har inga problem med att få ihop svenska lagar med muslimska lagar (sharialagar). Om det inte råder några problem med detta är hon antingen fullständigt dum i bollen eller en mytoman.


SES VI I KALMAR?

På fredag kväll (7 november) träffas vi Sverigedemokrater i Kalmar med omnejd och tar en öl eller något alkoholfritt. Du behöver inte vara medlem utan är du bara lite nyfiken på vilka vi är, så är du givetvis också välkommen.

Vi har inget speciellt program utan tar kvällen som den kommer. Det viktiga är att träffas och att ha trevligt. Är du intresserad hör av dig till mig på telefon 070-6520773 eller mail [email protected]


Lördagen den 8 november kommer Jimmie Åkesson och partistyrelsen till Småland. Vi samordnar resan till mötet och åker från Kalmar på morgonen. Är du intresserad av att följa med så kontakta mig även när det gäller detta.


RIKET RUNT

Tipsen om intressanta artiklar till bloggen strömmar in och här kommer ett antal av dessa i kortformat med länkar.
Jag vill samtidigt tacka mina läsare för tipsen. Det är alltid intressant att få reda på vad som skrivs i lokal media.

En ny moské i klassisk stil med kupol och minaret planeras i Malmö. På onsdagskvällen godkändes den nya detaljplanen för Elisedals industriområde där moskén är tänkt att ligga.
Enligt tidningen City Malmö-Lund var politikerna i tekniska nämnden eniga.
Läs mera.


Nu är det sista ordet sagt,
bygglovet för moskén i Umeå står fast. Grannarna fick inget prövningstillstånd i regeringsrätten.
Läs mera.


En 84-årig kvinna nekades
att få den omvårdnadshjälp hon behöver genom en kommunal anhöriganställning. Nu har hon fått rätt - men det krävdes domslut i såväl länsrätt som Kammarrätt.

Kvinnan, som kommer från ett annat land, har under flera års tid fått all den hjälp och omvårdnad hon behöver av sonen och sonhustrun. I våras gjordes en framställning till kommunen, en begäran om att sonhustrun skulle få ekonomisk kompensation genom anhöriganställning.
Läs mera.


En man i 40-årsåldern skottskadades
i natt svårt i Rinkeby i nordvästra Stockholm.
Han opererades under natten - och polisen jagar nu flera gärningsmän.
- Vi tror att det handlar om minst två. De är misstänkta för mordförsök, säger Jens Wismar vid Stockholmspolisen.
Läs mera.


På måndagen begärdes en av arabvärldens största sångstjärnor häktad misstänkt för narkotikabrott. Popstjärnan George Wassouf, 47, misstänks för kokaininnehav.
Nu erkänner en 38-åring, som greps samtidigt, narkotikainnehav.
Läs mera.


Hovrätten ändrar inte det halvårslånga fängelsestraffet för den 26-årige somalier som ertappats med stora mängder narkotika i bilen, efter att den kört av vägen utanför Åmotfors.

Mannen har hävdat att han inte visste om narkotikan i bilen, runt 30 kilo av den narkotikaklassade växten kat.
Läs mera.


Den man som ofredat ett tiotal kvinnor i centrala Västerås under hösten dömdes på fredagen för sexuellt ofredande till tre månaders fängelse och fem års utvisning.
Läs mera.


Under en dryg veckas tid har två asylsökande grupper i Boden bråkat. Vid tre tillfällen har polis tillkallats och påkar och knivar har tagits i beslag. Fyra personer anhållits men släppts. Men i dagsläget finns inget som kan göras åt bråken. Det säger Per Erik Bjurholt, enhetschef på Migrationsverket Boden.

Läs mera.


HOVSJÖ Ungdomsgängets hot
och trakasserier mot socialsekreterarna tvingar kommunen att flytta kontoret från Hovsjö. Annars hotar Arbetsmiljöverket med vite på två miljoner kronor.

Hot, sabotage och trakasserier är vardag för socialsekreterarna på barn- och ungdom i Hovsjö.
Ofta leder omhändertaganden av barn till hot och hämndaktioner från anhöriga. Bilar rispas, hot och okvädningsord skriks mot handläggarna och till och med dödshot har uttalats.

Bakom de flesta aktionerna står ungdomsgäng - ofta anhöriga och kompisar till omhändertagna barn och ungdomar. Men vissa är så unga som tio år, andra 25 år.

Läs mera.


FRÄLSAREN OBAMA

Jag var i USA under valet 2000 då George W Bush besegrade Al Gore med minsta möjliga marginal i en kaotisk rösträkning. Det som jag upplevde som mycket märkligt var frånvaron av valkampanj. Den tycktes försiggå någon helt annanstans än i Boston och den lilla förorten Concorde där min syster bodde under några år. Åkte man in till Boston kunde man kanske se någon enstaka affisch på Bush eller Gore men det var också allt. Däremot hade vart och vartannat hus den amerikanska flaggan någonstans.

Efter att ha följt en valkampanj under flera veckor i USA så verkar svensk medias rapportering om presidentvalet vara närmast hysterisk. När till och med Radio Kalmar i sina lokala nyhetssändningar rapporterar om presidentvalet anser jag att det gått för långt. Men i och för sig är det ju inget nytt, radiosporten brukar ju börja med NHL-hockeyn innan man rapporterar om svenska elitserien. Vilket bara är ett av många tecken på den oikofobi som råder i Sverige där allt svenskt nedvärderas.


Obama eller McCain tror jag inte gör någon jättestor skillnad för USA. Svensk media skall vara objektiv i sin rapportering men det kan man knappast påstå att SVT varit. Republikanernas McCain har framställts väldigt negativt till skillnad mot demokraten Obama, som verkligen har höjts till skyarna av svensk media.

Det är ganska märkligt att både Lars Ohly och Fredrik Reinfeldt stöder Obama och det gäller ju faktiskt alla riksdagspartiers partiledare.


När det gäller Irakkriget har många stora förväntningar på Obama men han kommer göra många besvikna. Barack Obama kommer att spela ett högt spel om han börjar ta hem de amerikanska styrkorna från Irak och Mellan Östern. Konsekvenserna kommer att bli ökat våld i regionen och frågan är om han tänker ta på sig skulden för detta.


Personligen tror jag att många kommer vara mycket besvikna på Barack Obama om ett år och kritiken mot att han inte genomfört sina vallöften kommer att våra hård. Särskilt bland den svarta delen av befolkningen i USA.
Så tyvärr min läsare Barack Obama var inte heller någon frälsare!


HUCKLE-TV MED CHERIN AWAD

EN BEDRÖVLIG MILSTOLPE I SVERIGES TELEVISIONS HISTORIA!Inte nog med att programledaren Cherin Awad anser att stening är ett bra straff för kvinnor som begår äktenskapsbrott även om hon nu tar avstånd från sitt tidigare uttalande i programmet Existens. Vilket enligt min mening bara är en lögn för att hon inte skall bli bortkopplad från Halal-TV
Vid inspelningen av ett av programmen vägrade hon att ta en gäst i handen. Hon hänvisar till sin religion! Återigen denna stenåldersreligion som förtrycker halva mänskligheten och resten av världen kniper käft förutom USA och Israel.

Varför handhälsar inte Cherin Awad? Jo, Carl Hamilton är kristen och otrogna hundar tar inte Cherin Awad i handen. Det är precis det religionen islam och koranen egentligen uttrycker.
Kom också ihåg att denna kvinna Cherin Awad är född i Sverige och alltså uppvuxen i vårt land men ändå har hon tagit till sig denna tokreligion fullständigt. Det är bara ännu ett bevis på den katastrofala integrationspolitiken som bedrivs i vårt land.

I Kalmar har vi Nasim "skinkmackan" Malik som socialdemokratisk politiker. När vi Sverigedemokrater tog plats i kommunfullmäktige den 6 november 2006 var Nasim Malik den första att hälsa oss välkommen. Han stod till och med och väntade vid entren. Det var tydligen både första och sista gången. 
Det finns bara ett ord hyckleri!!!


Hultsfred oktober 2008.                                     Foto Thoralf Alfsson

Hur många kunde tro att detta skulle vara en normal statsbild i Hultsfred 2008 bara för några decennier sedan.

Halal-TV tittare? Frågan är om programmet kommer att sändas på svenska. Kommer det i så fall textas på arabiska så att i varje fall de arabiska männen kan följa programmet, kvinnornas läskunnighet är mer osäker då de inte får gå i skola enligt religionen islam i vissa länder.

Läs mer om detta på följande blogg.

I Kunskapskanalen går just nu ett 2 timmar långt program om Islam. "Profetens döttrar - kvinna och muslim i Sverige"
SVT hårdsatsar på islam, undrar vad svenska kyrkan och dess företrädare funderar på?

Barometern fegar i sin ledare skriven av Per Dahl där han inte vågar nämna att en av programledarna förespråkat stening.

SISTA DANSEN MED HÄGGLUND?


Svåra frågor för Göran Hägglund.                       Foto Thoralf Alfsson

Kristdemokraterna är på väg att ge upp sina grundläggande värderingar och Göran Hägglunds försök att hitta lösningar på om homosexuellas rätt att viga sig känns nästan patetiskt. Kd vill att en myndighet skall registrera alla äktenskap.

Tidningen Dagen kallar det att Hägglund "satt ner foten" när han vill avskaffa kyrkans vigselrätt vilket säkert får en och annan kristdemokrat att sätta kaffet i halsen. Moderaterna har redan sagt nej till Hägglunds förslag vilket sätter hela alliansen på hårda prov.

Det sannolikaste är nog att kristdemokraterna får "krypa till korset" ännu en gång och lyssna till vad fader Fredrik Reinfeldt tycker.

  

Om detta skulle bli verklighet så kommer ännu fler av kristdemokraternas kärnväljare börja tvivla på sitt eget parti och risken är stor att visa lämnar partiet för andra alternativ. Frågan är om Göran Hägglund vågar ta strid mot fader Reinfeldt? För kristdemokraterna gäller det om det skall överleva riksdagsspärren på 4 procent vid valet 2010. Om Göran Hägglund viker ner sig ännu en gång är risken stor att kristdemokraterna ramlar ur riksdagen vilket jag tycker vore beklagligt. Jag är övertygad om att med Alf Svensson vid rodret hade det sett helt annorlunda ut. Sedan Göran Hägglund tog över partiledareskapet har partiet styrt in sig i den katastrofala mittenröran som råder i svensk politik där man snart inte vet vad som är höger eller vänster.

Inte undra på att väljarna börjat att agera som yra hönor och flyttar sina sympatier från höger till vänster och tvärtom från den ena opinionsundersökningen till den andra.


Äktenskapet och vigsel i kyrkan är något som skall vara förbehållet en man och en kvinna, inte två personer av samma kön. Idag har samkönade par samma juridiska rättigheter vad jag har förstått och det räcker. Jag anser också att homosexuella par inte bör få adoptera barn och då tänker jag på barnets bästa. Jag anser att alla barn har rätt till både en mor och en far, svårare än så är det inte. Det handlar inte om vem som är bäst utan en grundläggande rättighet för varje barn.


Jag vet att det finns kristdemokrater som hoppat av till Sverigedemokraterna tidigare och de är säkert inte slut med det. Jag har till och med hört att det finns förtroendevalda kristdemokrater som om de "bara vågade" skulle byta parti till Sverigedemokraterna då de tycker att det gått alldeles för långt i vårt land.

Homoäktenskap kanske kan få dem att ta steget!


Från valtidningen 2006.


VI TRÄFFAS I HELGEN?

På fredag kväll (7 november) träffas vi Sverigedemokrater i Kalmar med omnejd och tar en öl eller något alkoholfritt. Du behöver inte vara medlem utan är du bara lite nyfiken på vilka vi är, så är du givetvis också välkommen.

Vi har inget speciellt program utan tar kvällen som den kommer. Det viktiga är att träffas och att ha trevligt. Är du intresserad hör av dig till mig på telefon 070-6520773 eller mail [email protected]


Lördagen den 8 november kommer Jimmie Åkesson och partistyrelsen till Småland. Vi samordnar resan till mötet och åker från Kalmar på morgonen. Är du intresserad av att följa med så kontakta mig även när det gäller detta.


LÅT SVERIGE FÖRBLI SVERIGE!

I helgen har jag och min dotter varit på Öland. Vårt landskap och den rena naturen vi har försäkrat oss om genom ett genomtänkt slit i generationer är något som vi måste vårda och vara mycket rädda om. Nu i finanskrisens dagar ser man hur girigheten har styrt över det sunda förnuftet och det gäller ju även en hel rad andra områden i samhället men där uppmärksammas det inte på samma sätt utan snarare skall det tystas ner.
När man befinner sig ensam i naturen så funderar man mycket över meningen med alla stormarknader och den köphysteri som tycks vara mångas fritidssysselsättning på lediga dagar.


Högby fyr på Öland, Alla Helgons dag 2008.                    Foto Thoralf Alfsson

Högby fyr är ett exempel på fyrar som tillhör vårt kulturarv och som vi har ett ansvar för att de bevaras.


Från valtidningen 2006.

MIGRATIONSVERKET TROR PÅ REKORD, 1,2 MILJARDER I KOSTNADER

Migrationsverkets prognos angående ensamkommande barn förutspår ett nytt rekord under 2009. Hela 1 500 så kallade  ensamkommande barn beräknas komma till enbart Sverige under detta år.


Lite jämförande statistik med våra nordiska grannländer brukar alltid visa hur extrem svensk invandringspolitik är och det är inget undantag i detta fall heller.
Jag brukar ofta använda Danmark som jämförande exempel och det gäller även ensamkommande barn. Siffran för september är ännu inte officiell i Danmark.Jag har tidigare skrivit om Kalmar kommuns beslut om att ta emot 8 ensamkommande barn som i dagsläget blivit 26 st. Av dessa bor 8 på Villa Ossian i Påryd och 16 på Horisont i Kalmar. Bidragen från staten är som jag tidigare skrivit om mer än väl tilltagna.


Tidigare i år skrev kommunen ett nytt avtal med migrationsverket om 24 platser istället, där kommunen får 1 600 kronor/dygn för ej belagd plats och 1 900 kronor/dygn för belagd plats. Eftersom Kalmar redan har tagit emot 24 personer kommer kommunen att kunna kvittera ut ett enormt bidrag från staten (våra inbetalda skatter) om drygt 18 miljoner kronor/år  (24 * 1 900 * 365 = 16 644 000 kronor/år).


Dessutom tillkommer diverse andra bidrag som t.ex. ca 60 000 kronor/år för varje "barn" som går i grundskolan eller gymnasiet. Detta innebär ytterligare 1 440 000 kronor/år.

  

Varje ensamkommande "barn" kommer alltså kosta staten och samhället ca 750 000 kronor/år.

  

De ensamkommande asylsökande som kommit till Kalmar är enbart pojkar. De har enligt uppgift från ansvarig person för boendet i Påryd följande nationallitet, irakier, iranier, somalier, guineianer, burundi och afghaner.

Mitt antagande i fullmäktige om att detta egentligen handlade om ensamkommande unga muslimska män har alltså besannats.


Om det då enligt Migrationsverket kommer 1 500 personer under enbart 2008 till Sverige så innebär det att staten kommer att betala ut ca 1 500 * 750 000 = 1 125 000 000 kronor i bidrag till kommunerna.
DRYGT 1,1 MILJARD KRONOR!


HUR ANVÄNDER MAN DÅ DESSA PENGAR?


I Kalmar använder man en del av pengarna till aktiviteter för dessa ungdomar. Följande aktiviteter under 2008 kan nämnas.


Bowling (en gång per månad)

Bio (en gång per månad)

Stockholm, Gröna Lund

Göteborg, Liseberg

Ölands djurpark

Hockey i Nybro

Älgpark

Utflykt till Ottenby

Ullared

Fotbollsturnering i Lessebo

Fotbollsturnering i Kalmar organiserad av Villa Ossian och Horisont

Små utflykter till Kalmar, Öland och runt omkring Påryd.


Hur många barn i svenska familjer får under en 10 månadersperiod uppleva så många spännande resor? Både Gröna Lund och Liseberg under samma sommar. Som låginkomsttagare och förälder skulle jag reagera mycket starkt på dessa uppgifter!


RSS 2.0