ÅKLAGARE BEGÄR UT RADIOBAND FRÅN RADIO KALMAR

Nu begär åklagaren Johan Henningsson att få ut arbetsmaterial från Radio Kalmars journalist Hasse Karlsson för att kunna utreda anmälan mot oss Sverigedemokrater om hets mot folkgrupp under en fullmäktigedebatten 27 november 2006 om ensamkommande flyktingbarn.


Läs artikel i Kalmar Läns Tidning


Jag har skrivit om detta i ett inlägg den 9 september.


Praxis är att journalister inte lämnar ut sitt arbetsmaterial men nu är det ju en sverigedemokrat som är anmäld och då skulle det inte förvåna mig om det görs ett undantag från denna praxis efter påtryckningar från det "politiskt korrekta" etablissemanget.

DET MÄRKLIGA ÄR ATT ANMÄLAREN FORTFARANDE HEMLIGHÅLLS!

Jag tar gärna emot tips om vem som är anmälaren.


NYBRO KOMMUN NEKAR SD PARTISTÖD.

Läs artikel i Barometern

De partier som sitter i kommunstyrelsen i Nybro är också de som ofta påtalar alla människors lika värde men det är tydligen bara när det passar deras egna syften. I Nybro kommun har tydligen inte sverigedemokraternas väljare samma värde som t.ex. en socialdemokrat eller centerväljare. Någon annan slutsats går inte att komma till efter kommunstyrelsens beslut att neka sverigedemokraterna partistöd trots att vi erhöll ett mandat i valet till kommunfullmäktige 2006, alla övriga partier erhåller partistöd baserat på antal mandat i kommunfullmäktige.

.

Enligt kommunallagen finns det inget som förhindrar att partistöd delas ut till ett parti även om stolen är tom.

I kommunallagens paragraf 10 står det däremot följande.


"Fullmäktige skall besluta om partistödets omfattning och formerna för det. Stödet får inte utformas så, att det otillbörligt gynnar eller missgynnar ett parti."


Det beslut om lokala regler för partistöd som Nybro kommun fattade efter valet har egentligen endast ett syfte, att förhindra att något partistöd betalas ut till Sverigedemokraterna. De nya lokala reglerna har inget stöd i kommunallagen utan snarare strider de i vissa avseenden med kommunallagen. 


Det beslut som kommunstyrelsen i Nybro fattat innebär att Sverigedemokraterna otillbörligt missgynnas. Ytterst handlar det om att värna demokratin i vårt land men tyvärr har kommunstyrelsen visat prov på ett mycket dåligt omdöme i och med sitt odemokratiska beslut.


Jag hoppas detta leder till att flera människor i Nybro kommun väljer att bli medlemmar i sverigedemokraterna och att en arbetsgrupp/kommunförening med det snaraste kan bildas i Nybro. Vilket definitivt skulle leda till en ny begäran om partistöd som inte en demokratiskt vald församling kan avslå.

Läs artikel i Barmoterns nätupplaga

NYTT 071101

LÄNSRÄTTEN GER SD RÄTT ANGÅENDE PARTISTÖD I NORRKÖPING.
Läs artikel här


SOMALIER FUSKAR. BEGÅR BROTT, MISSBRUKAR, ARBETAR INTE

Enligt Göteborgs Posten är det verkligheten bland Somalier i Göteborg. Här kommer några utdrag från tidningen vilket bekräftar de sanningar vi Sverigedemokrater försöker framföra och som vi alltid blir anklagade för. Det vore mycket märkligt om inte GP blir anmälda för hets mot folkgrupp.


Att varannan somalisk kvinna inte lever med sina barns far.
Att bara tre av tio somaliska ungdomar har fullständigt betyg från 9:an.
Att var femte ung somalisk man varit misstänkt för våldsbrott.
Att nästan hälften av somalierna hade noll i arbetsinkomst 2005.


Det låter grymt, men det svenska samhället borde ha hårdare koll på somaliska män. Männen måste lära sig att skaffar man en familj så ska man också försörja den.


Tolken Abdi igen:
- Jag har tolkat åt folk som jag vet ljuger, som lever tillsammans.


Flera andra somaliska tolkar bekräftar den bilden, att familjer väljer bidragsfusk för att bättra på ekonomin.


Paret skriver på ett papper och plötsligt tar samhället över försörjningsansvaret för barnen, trots att man och hustru i religiös mening fortfarande betraktar sig som gifta.


Ibland försvinner han därför att han har ytterligare en familj på det andra stället.


I nästan varannan somalisk barnfamilj i Göteborg finns fyra eller fler barn under 17 år.


En ensamstående mamma i Hammarkullen, utan jobb och med fyra barn födda mellan 1991 och 2004, är garanterad 19 393 kronor i månaden i barnbidrag, flerbarnstillägg, studiebidrag, underhållsstöd, bostadsbidrag och försörjningsstöd. Dessutom får hon, baserat på behov, hjälp med kostnader för vård och medicin, hushållsel, tandvård, förnyelse av husgeråd och utrustning i hemmet och "andra godtagbara behov".

  

Om hon i stället har sex barn bidrar samhället med 23 560 kronor plus det behovsprövade biståndet.

  

Kat säljs i dag öppet på torgen i nordöstra Göteborg och i Biskopsgården, de stadsdelar där huvuddelen av Göteborgs somalier bor. Handeln omsätter många miljoner vilket gör ämnet känsligt.


Problemet var bara att tre av kvinnorna, som under utbildning varit helt normalt klädda, kom till avslutningen i heltäckande klädsel. Städbolaget konstaterade att de tre på grund av sin klädsel inte vara anställningsbara.

Vi uppfattade att kvinnorna gjorde en klar markering, att de inte ville ha arbete, säger han. Självfallet ska man ha frihet att tro och klä sig hur man vill, men om man sätter upp ett hinder som gör att man inte är anställningsbar, har man då rätt till försörjningsstöd?


Det enda de behöver göra för att få socialbidraget är att gå på SFI och se till att inte bli godkända där.


När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. Men när torkan kommer jobbar nomaderna hårdare än någon svensk bonde och ser till att kamelerna och korna och getterna överlever i öknen. När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden - socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?
- Men, säger han, placera samma människor i England eller USA, då kickar nomadsystemet in och de blir väldigt företagsamma.

Läs hela artikeln i Göteborgs Posten

2006 sökte ca 1100 Somalier asyl i Sverige. Under de nio första månaderna 2007 har ca 2500 Somalier sökt asyl i Sverige men det är ju en naturlig utveckling med tanke på hur naiva myndigheter är i vårt land.

HUR ÄR DET MÖJLIGT ATT INGA ANDRA POLITIKER ÄN SVERIGEDEMOKRATER REAGERAR PÅ DESSA FÖRHÅLLANDEN.
NÄR VÅGAR EN SOCAILDEMOKRAT ELLER MODERAT TALA UR SKÄGGET?


HAR INGER HILMANSSON DÅLIGT SAMVETE?

Oppositionsrådet Inger Hilmansson (fp) har nyligen varit på en tjänsteresa till Kina.

Inger H har en blogg där hon skriver relativt regelbundet och jag har väntat på att hon skall skriva lite om sin Kinaresa som bekostats med kommunala skattepengar Hon har nu varit hemma i drygt en vecka och hunnit skriva två nya blogginlägg men inte ett enda ord om resan till Kina. Märkligt!

70599-100
Inger Hilmansson, se följande länk.


Kan det vara så att Inger Hilmansson har dåligt samvete eller skäms för sin kinaresa eller finns det inget som är värt att skriva om angående besöket i Kina.


VAR DET HELT ENKELT EN "NÖJESRESA"?


SAUDIARABIEN ETT FÖREDÖME?

Tobias Billström är ansvarig minister för migrationsverket och också den minister som skall se till att de regler och lagar som gäller asly och flyktingfrågor. Enligt flyktingombudsmannen Merit Wager är det inte många regler som följs av det svenska myndigheterna. Det är kanske dags för vår migrationsminister Tobias Billström att åka till Saudiarabien på studiebesök.
Följande har jag hämtat från hennes blogg.

70599-163


 

Saudiarabien:
Köerna var långa - många köade upp till 10 timmar - vid sektionen för besöksvisa vid passkontoret i Jeddah den 23 oktober. Avdelningen hade varit stängd under Eid-helgen, som började den 2 oktober.

Enligt en regeringsorder som trädde i kraft nyligen får den utlänning som stannar så mycket som en enda dag längre i Saudiarabien än han har visering för, betala 10.000 rialer (ca 18.000 kronor) i böter och deporteras därefter ut ur landet.

Abdullah Abdu, en jemenitisk medborgare, som hade stått i timtal utanför passkontoret, var i upplösningstillstånd. "Min frus visum gick ut under Eid-helgen när visasektionen var stängd. Jag har väntat från tidigt i morse till nu, kl åtta på kvällen, och jag har fortfarande inte fått komma in på grund av den enorma mängden människor som väntar. Jag har varken ätit frukost, lunch eller middag". Abdullah Abdu undrade hur passkontoret skulle klara av att hantera 18 dagars eftersläpning på en enda dag...

70599-162


Sverige:

En ryska utan några som helst asylskäl kommer inte på möten som Migrationsverket kallar till. Eftersom hon har kommit in på en folkhögskola så tycker hon inte att att hon behöver gå till Migrationsverket, trots att hon alltså är asylsökande. Det hjälper inte heller att ta ifrån henne dagbidraget eftersom hon har pengar så det räcker. Nu avskriver personalen på verket hennes ärende. Hon bor här, går på sin folkhögskola, jobbar svart och gör som hon vill. Om hon sedan åker fast på sitt svartjobb så kan hon alltid uttala ordet ASYL. Och då börjar det hela om.

En turkisk medborgare som sökt asyl i falskt namn och en annan nationalitet och som inte anses ha några asylskäl, jobbar på sina släktingars verkstad och struntar helt och hållet i Migrationsverkets kallelser. Han bryr sig inte om verkets beslut så länge han kan jobba och bo här, med eller utan uppehållstilstånd.

En annan man har bott här illegalt i fyra år. Han har aldrig anmält sig hos någon myndighet. Nu har han ansökt om asyl trots att han saknar asylskäl. Hans svenska flickvän väntar barn. Därför hoppas han få stanna här.

VAD GÖR ANSVARIG MINISTER TOBIAS BILLSTRÖM?

YTTERLIGGARE KOMMENTARER ÖVERFLÖDIGA!


ETNICITET TABU VID BROTTSLIGHET

När jag i förra veckan lämnade ut namn på den socialdemokratiska nämndemannen i Kalmar som är åtalad förr misshandel och hot mot tjänsteman var jag beredd på att detta kunde leda till en del negativa reaktioner.

Till min glädje har jag bara fått positiva reaktioner, inte en enda negativ kommentar.


Jag träffade en erfaren journalist i veckan som läst min blogg. Han gillade att jag publicerat namnet på nämndemannen och berättade att när han började jobba som journalist publicerade man alltid namnen på de personer som begått vissa typer av brott. 


Idag publiceras aldrig namnet på någon som fälls oavsett vilket brott det gäller. Det är tydligen inte heller tillåtet att skriva om etnicitet men ibland kan tidningen nämna att åklagaren yrkar på utvisning eller om domen innebär utvisning och då kan man dra sina egna slutsatser.


Detta har gett mig tanken att försöka bevaka de brott (misshandel, rån, hedersrelaterade brott, mord) på lokal nivå som leder till åtal och fällande domar.
Nu har det väckts åtal mot två invandrare från Mönsterås som grovt misshandlat en man vid två tillfällen, dels den 26 september då de slog mannen med ett järnrör i huvudet.

Den 2 oktober misshandlade de samme man på öppen gata mitt på dagen i Mönsterås, de utdelade slag och sparkar mot offret som låg ner enligt vittnen.


De åtalade är dels en 20-årig man som är medborgare från Serbien/Montenegro och den andre är 26 år och är medborgare från Algeriet.
Åklagaren yrkar på utvisning för mannen från Algeriet.


PK-JOURNALISTERNA OCH SVERIGEDEMOKRATERNA.

70599-161
Idag har jag varit ledig och gjort en liten biltur på norra Öland. Kalmarsund låg i det närmaste spegelblankt, endast ett svagt vågskvalp vid vattenbrynet som var mycket rogivande och avkopplande.

Media och det så kallade politiska etablissemanget hävdar som envisa åsnor att sverigedemokraterna enda fråga är invandringspolitik.

Medias rapportering av sd:s kommunkonferens i Getinge belägger istället det faktum att media och pk-journalisterna fått invandringspolitiken på hjärnan.

Ett mycket påtagligt exempel på detta är den radiojournalist som var närvarande under söndagen i Getinge. Han trampade otåligt runt i lokalerna under söndagen tills avsnittet om invandringspolitik avhandlades då han med sin mikrofon ivrigt försökte fånga alla inlägg. Så fort detta avsnitt var avklarat lämnade han lokalen. Att vi sedan avhandlade ytterliggare 10 avsnitt om kommunpolitik var fullständigt ointressant för denne pk-journalist.

Det som också bör nämnas är att just avsnittet om invandring antogs utan att någon debatt krävdes, alla andra avsnitt debatterades friskt.


ETT TYPEXEMPEL PÅ MEDIAS OFÖRMÅGA ATT VARA OBJEKTIVA!


Efter att ha läst en rad tidningar (DN, Expressen, Svd, Sydsvenskan, GP) och deras ledarkommentarer blir bilden än mer "skrämmande". Alla ledare handlar i stort sett endast om avsnittet invandring, alla övriga avsnitt (10st) är tydligen fullständigt ointressanta för dessa skribenter.

Det märkliga är att inte i någon av dessa ledare eller artiklar citeras det kommunpolitiska programmet om invandring, vilket borde föranleda en och annan fundering över innehållet i dessa ledare. Däremot är ledarna fulla av egna tolkningar den ena mer vild än den andra för att belägga flosklerna om sverigedemokraternas invandringspolitik som artiklarna bygger på. Det troliga är tyvärr att många läsare litar på dessa skribenter som fullt medvetet försöker föra sina läsare bakom ljuset.


FÖR DET KAN VÄL INTE VARA SÅ ATT  DE BARA VILL FÖRSTÄRKA BILDEN AV SD SOM ETT ENBART INVANDRARPOLITISKT KRITISKT PARTI.


JAG MENAR SÅ OPROFESIONELLA KAN VÄL ÄNDÅ INTE SVENSKA JOURNALISTER VARA?


VI ANSER JU OSS VARA ETT FÖREGÅNGSLAND VAD DET GÄLLER YTTRANDEFRIHET OCH DEMOKRATI.


Dessa politiskt korrekta journalister vägrar med andra ord skriva något om följande avsnitt i sverigedemokraternas kommunpolitiska program.


Demokrati

Ekonomi

Barnomsorg

Individ och Familjeomsorg

Äldre och Handikappomsorg

Miljö och Natur

Samhällsbyggnad

Brottsbekämpning

Skola och Utbildning

Kultur och Fritid


Så fort jag får tillgång till det uppdaterade kommunpolitiska programmet skall jag publicera avsnitt för avsnitt på min blogg.

Jag frågar mig bara om dessa journalister har något eget samvete eller är det viktigaste att vara etablissemanget till lags och då bryr man sig inte ett dugg om sitt eget samvete eller moral.

Vart är vårt samhälle på väg när en majoritet av journalisterna inte är självständiga längre utan tänker i första hand på att inte hugga av den hand som föder dem.


DANSK FOLKEPARTIES VALAFFISCH

Inte utan att man är lite avundsjuk på Danmark som går till nyval den 13 november.

Jag är fullständigt övertygad om att Dansk Folkeparti kommer att stärka sin position i folketinget.

De har redan gått ut starkt i valrörelsen och gjort frågan om invandringen och islamiseringen till en valfråga.

70599-159

Pia K med den uppmärksammade valaffischen.


Dansk Folkeparti tycks ha taktiken att gå ut hårt och sedan bara öka tempot.


Det skall bli väldigt intressant att följa valrörelsen i Danmark, med stor sannolikhet kan vi sverigedemokrater lära oss en hel del de närmaste veckorna. Inte minst om hur svensk media kommer bevaka valet i Danmark. Som tur är finns ju Internet så man även kan läsa danska tidningar.


LYCKA TILL PIA K!

Vi i Sverige får hoppas på att Fredrik Reinfeldt kör i "diket" så att vi även får ett nyval och inte behöver vänta till 2010.


SVERIGE SKALL BLI EUROPAMÄSTARE I INVANDRING

Migrationsminister Tobias Billström har fått spelet när han vill göra Sverige till Europamästare i arbetskraftinvandring, enligt P1 ekot.

70599-137


De "nya moderaterna" går från oklarhet till rena vansinnespolitiken.


Vem som helst skall ha rätt att komma till Sverige under 3 månader och söka jobb.
Jag tror att många av dessa kommer att utnyttja tiden till att framförallt jobba svart under dessa månader men det kommer säkert också finnas grupper som kommer sätta i system att begå brott eller trafficking och allt vad som kan följa i dess spår.


Förslaget innebär också att människor som fått avslag på sin asylansökan skall kunna stanna kvar i landet och söka jobb under 3 månader som arbetskraftsinvandrare.

Hur gör man för att avsätta denne naive migrationsminister?


För mig är det fullständigt en gåta hur moderaterna kan ha några väljare kvar. Det borde bli en riktig revolution på partiets stämma i Gävle denna vecka men det är väl som vanligt att alla är rädda om den hand som föder en och då tiger man och finner sig i alla de nya moderaternas tokigheter.

En moderat politiker i Kalmar sa häromdagen till mig att den moderata kompassen hade gått i spinn och att ingen längre vet åt vilket håll den pekar. Stackars moderater, hur länge kommer Reinfeldt få sitta kvar?

Partiet har ju chansen att välja ny partiledare om några dagar.

Många moderater har i det tysta visat sitt stöd för sd och jag är helt övertygad om att vi klommer att få ännu fler om utvecklingen av de nya moderaterna fortsätter. Snart har moderaterna mycket gemensamt med vänsterpartiet.


Pest eller Kolera ifrån mitt inlägg igår har fått  ytterliggare en ny dimension.


PEST ELLER KOLERA?

Den frågan kan man ställa sig i en rad sammanhang. Hur är det med den lokala tidningen Barometern. I förra veckan försökte jag kommentera åldern på den unga socialdemokratiska nämndemannen som åtalats för misshandel och hot mot tjänsteman. Barometern släppte inte igenom min kommentar där jag skrev om att han endast var 21 år gammal. Jag nämnde inte hans namn eller etnicitet men ändå godkände inte Barometern mina kommentarer. Frågan är om Barometern fort farande är en borgerlig tidning?

70599-154

Men med tanke på att de nya moderaterna kallar sig för ett arbetarparti så kan man ju förstå att det råder en hel del förvirring bland ledarskribenter och journalister på borgerliga tidningar.


I vår nya kampanjtidning om invandringen som skall delas ut under de närmaste veckorna till ett stort antal hushåll håller man dock fast vid partifärgerna men frågan blir ändå. Pest eller kolera?

Kampanjtidningen kanske inte motsvarar mina förväntningar då jag tycker att det är lite för mycket text. Jag hade gärna sett lite mer statistik och grafik som hade åskådliggjort verkligheten på ett enklare sätt men hur som helst så gillar jag baksidan på tidningen allra bäst.

Vad tycker du om baksidan?

70599-155
70599-156

70599-157

Vill du ha tidningar kan du skicka ett mail med adress  till [email protected] eller ringa vår meddelandebox (0480-24392) och lämna adress.


SD-KOMMUNKONFERENS I GETINGE

Helgens kommunkonferens i Getinge avlöpte i lugnets tecken. Endast 5-10 personer i en liten motmanifestation visade upp några röda banderoller någon timme under lördagen sedan tröttnade de och åkte hem till mamma och pappa.

70599-158

Antalet poliser är antagligen så pass avskräckande att dessa antidemokrater insett att de inte kan störa våra möten längre. Det är bara tråkigt att det skall behövas polisresurser i den här omfattningen som kostar våra skattebetalare stora summor. Polisen skulle kunna använda sina resurser på ett betydligt bättre sätt om dessa vänsterelement kunde acceptera de demokratiska regler som råder i vårt samhälle.

70599-153
Några av de poliser som höll ett vakande öga över oss.


Det kommunpolitiska programmet som antagits under konferensen blir ett mycket bra styrdokument för alla våra ledamöter i olika kommunfullmäktigesamlingar. Här finns minst ett hundratal uppslag till motioner som kan läggas i kommunerna.

Jag har också fått många uppskattande omdömen om min blogg under helgen vilket givetvis känns väldigt bra och som uppmuntrar till att fortsätta.


S-NÄMNDEMAN I KALMAR ÅTALAD FÖR MISSHANDEL!

En socialdemokratisk nämndeman vid Kalmar tingsrätt är åtalad för misshandel och hot mot tjänsteman. Enligt handlingar från tingsrätten har nämndemannen tillsammans med en kamrat misshandlat en man och sedan de slagit ner mannen sparkade de den liggande mannen i ansiktet. Mannen fick sårskador, näsblod och svullnader kräver nu de båda på drygt 13 000 kronor i skadestånd. Vid ett annat tillfälle blev nämndemannen avvisad från restaurangen Krögers där han uppträtt störande och uttalade då hotelser mot vakterna.
Nämndemannen är tidigare dömd för misshandel till dagsböter och vård inom socialtjänsten.

70599-152
Kalmar Tingsrätt.

Tidningarna Barometern och Östran har idag artiklar om detta men de har inte talat med den åtalade nämndemannen och tydligen inte med någon företrädare för socialdemokraterna heller, vilket jag finner mycket märkligt agerande av deras journalister.
Jag har försökt kommentera artikeln i Barometern med upplysningar om att nämndemannen endast är 21 år men mina kommentarer censurer Barometern bort.  Läs artikel
Hade nämdemannen varit sverigedemokrat hade drevet gått för fullt även i riksmedia, i såväl tidningar som alla TV-kanaler.

Enligt de offentliga handlingarna vid Kalmar tingsrätt är nämndemannen  och är endast 21 år.

För mig är det en gåta att socialdemokraterna kan utse en 20-åring (2006) som är dömd för misshandel till nämndeman vid Kalmar Tingsrätt!

Socialdemokraterna undergräver förtroendet för vårt rättsväsende genom att utse så unga personer och till på köpet olämpliga personer till nämndemän.

För mig är det även en gåta att inte journalisterna på de lokala tidningarna uppmärksammar socialdemokraternas omdömeslösa sätt att utse sina nämndemän men de är väl rädda för att stöta sig med de styrande socialdemokraterna. Enligt kommentarer på Barometerns internettidning var socialdemokraterna informerade om detta missförhållande. Signaturen Kalmarit skriver följande


"Den här (f.d.) nämndemannen har en lång meritlista. Han har gjort dumheter både under och före hans uppdrag. Tyvärr lyssnade inte politikerna när vissa personer protesterade högt när de fick veta att han blev vald som nämndeman. Snacka om inkompetenta politiker... Vissa personer förändras aldrig, så är det bara... Kalmarit"

Det kan omöjligt ha varit okänt för socialdemokraterna att X X var dömd för misshandel tidigare då han dömdes till vård inom socialtjänsten. Valberdnings ordförande Christina Magnusson (s) är nämligen också socialnämndens ordförande.

Personligen tror jag att socialdemokraterna struntade i alla varningar utan deras huvudsyfte med att utse X X till nämndeman var att han hade invandrarbakgrund och var muslim. Baktanken är givetvis att skapa förutsättningar för nya väljargrupper i kommande val men den här gången blir det istället en skandal om tidningarna vågar fortsätta driva och tvinga fram X X och ledande socialdemokrater t.ex. Christina Magnusson i rampljuset..


När X X var 15 år intervjuades han i den socialdemokratiska tidningen Östran och efter att ha läst den artiklen börjar jag fundera på vad som ligger bakom både det ena och det andra. Här kommer några citat från den artikeln.


"Han är som vilken elev som helst på Vasaskolan, tränar karate och umgås med kompisar. Men sedan tre år tillbaka är han även en starkt troende muslim."


"- När min pappa vallfärdade till Mecka för tre år sedan fick jag ett starkare intresse för islam. Nu följer jag livsreglerna så bra jag kan, ber fem gånger om dagen och äter inte fläskkött och sådär, säger X X."


"- Min dröm är att få vallfärda till Mecka." 


"Enligt islam så ska alla troende delta i ett heligt krig om andra religioner försöker att utplåna islam."

"För ett tag sedan försökte han även att starta en moské i Kalmar.

- Det fanns ett stort intresse för det, men planerna tog slut när jag märkte att det inte skulle gå att få fram pengar. Ändå var det bara tal om att hyra en lokal någonstans. Det skulle ju inte gå att få fram så mycket pengar att man kunde bygga en, säger X, en ung man med stark övertygelse."


Det känns bra att nämndemannen är avstängd från sitt uppdrag i tingsrätten tillsvidare. Med stor sannolik har han ett fängelsestraff att se fram emot så vi får nog utse en ny nämndeman för socialdemokraterna inom kort i kommunfullmäktige. Det är bara att hoppas att socialdemokraterna då visar ett bättre omdöme.

Lilly Näslund (v) har också visat prov på omdöme som nämndeman. Läs här

Tillägg 071019
Östran följer idag upp sin artikel med kommentarer från socialdemokraternas valberedning och lagman Conny Järneklint. Läs artikelnFortfarande nämner dock inte Östran några uppgifter om nämndemannens ålder eller invandrarbakgrund.

Kalmar Fria Tidning
(Kurt Lundgren) skriver ett inlägg om nämndemannen. Läs inlägget.

Kalmar Läns Tidning har idag en artikel på sin websida om att jag namnger nämndemannen. Länk till artikeln.
 
 


MIGRATIONSVERKET GER MOBBINGEN ETT NYTT ANSIKTE

Idag publicerar migrationsverket en lista på de kommuner som inte tar emot flyktingar eller så kallade ensamkommande barn. Dessa kommuner har inte begått något fel men bestraffas ändå av migrationsverket och dess generaldirektör Dan Eliasson genom att hängas ut i media. Politisk korrekthet ut i fingerspetsarna.


70599-151
Mobbaren Dan Eliasson.

Dessa kommuner pekar Migrationsverket ut:
Ydre, Torsås, Vellinge, Svedala, Klippan, Eda, Hammarö, Munkfors, Sunne, Laxå, Askersund, Vansbro, Älvdalen, och Storuman.


Metoden kan betecknas som ren mobbing av dessa kommuner. Dan Eliasson är med andra ord en riktig skitstövel som använder utpressning som en arbetsmetod i sitt arbete som generaldirektör.

  

Jag tycker att dessa kommuner istället har visat ett stort ansvar mot sina innevånare. Kommunerna utgör i stor utsträckning av små kommuner med litet befolkningsunderlag och därmed begränsade resurser för den kostsamma mottagningen av flyktingar.


Enligt en utredning av SKL, Sveriges Kommuner och Landsting ersätter bara staten ca 22 procent av kommunernas kostnader under introduktionstiden och därefter får kommunen ta 100 procent av kostnaderna själva. Se mitt inlägg från 23 juli


Torsås kommun som är en grannkommun till Kalmar är på väg att falla för trycket från migrationsverket och media enligt uppgifter på Barometerns nättidning.


Vid valet 2006 fanns det endast ca 4400 röstberättigade i kommunen och sverigedemokraterna fick 3,98 procent av rösterna.
Om Torsås kommun skriver ett avtal med migrationsverket om flyktingmottagning är jag övertygad om att stödet för sd kommer öka och att vi får en mängd nya medlemmar i Torsås.

INGET ONT UTAN ATT DET HAR NÅGOT GOTT MED SIG!


MUTRESOR TILL KINA?

Kinahysterin fortsätter i Kalmar och även inom regionförbundet. Fanerdun har tydligen fått Kalmars politiker och tjänstemän att fullständigt glömma bort resten av landet, Norden och Europa. Nu är det bara Kina som lyser i varje tjänstemans ögon och längtan över att få åka till Kina på tjänsteresa tycks vara det som hägrar mest av allt. Om resan fyller någon funktion tycks vara av mindre betydelse.

Kalmar kommun har under lite drygt ett år betalt för ca 30st resor till Kina. Kostnaderna torde vara rejält över 500 000 kronor. Jag trodde att det var kommunens kärnverksamhet som skulle prioriteras men Kalmar kommun tycks ägna sig åt något helt annat.

Just nu befinner sig 5 personer från Kalmar kommun i Kina på något som kallas China Baltic Sea Business. Regionförbundet i Kalmar Län har även de en grupp på 6 personer på plats i Kina.

Från Kalmar kommun åker denna gång dessa personer.
Thomas Davidsson  (Näringslivschef)
Kyrre Dahl (Kommunledningskontoret)
Roger Kaliff (Kommunfullmäktiges ordförande)
Bo Lindholm (Agenda 21 samordnare)
Inger Hilmansson (Oppositionsråd, fp)

Denna gång är det fyra nya resande på Kina!  Jag upplever detta som att man använder dessa resor som något slags löneförmån för tjänstemännen på kommunen. Vid varje resa är det några nya som får möjlighet att åka men har de verkligen någon uppgift att utföra. Alla kan väl inte vara inblandade i Kinaprojektet! Man kan fråga sig om man drar lott på kommunledningskontoret om vem som skall åka vid nästa resa.

När det gäller politiker och oppositionsråden verkar det mer som en "mutresa" för att tysta kritiken mot Kinaprojektet och företaget Fanerdun Group AB. Efter en resa till Kina är det kanske lite mer problematiskt att kritisera projektet så att säga, det är som att bli tagen med fingrarna i syltburken.
Tidigare under året åkte centerns oppositionsråd Anders Andersson till Kina och nu är det alltså dags för folkpartiets Inger Hilmansson att åka på sin resa. Nu är det bara och vänta och se om det blir moderaternas Göran Häggfors eller kristdemokraternas Bengt-Olof Roos som åker på nästa Kinaresa.

70599-131
Kommunalrådet Johan Persson med Kina i blicken?  Toppar listan på Kinaresor.

Här följer en lista på Kalmars politiker och tjänstemän som åkt till Kina på kommuninnevånarnas bekostnad det senaste året.

Johan Persson,  4 gånger,  (Kommunalråd)
Ronny Nilsson,  4 gånger,  (Konsult)
Thomas Davidsson,  4 gånger,  (Näringslivschef)
Roland Karlsson,  2 gånger,  (Kommunchef)
Ann-Sofie Dejke,  2 gånger,  (Kommunjurist)
Per-Olof Johansson,  1 gång, (Gatu o parkchef)
Peter Kriegström, 1 gång  (Konsult)
Martin Storm,  1 gång,  (Samhällsbyggnadschef)
Staffan Lindholm,  1 gång,  (Stadsarkitekt)
Björn Strimfors,  1 gång,  (Planeringschef)
Kyrre Dahl,  1 gång,   (Kommunledningskontoret)
Bo Lindholm,  1 gång,   (Agenda 21 samordnare)
Wiola Hägglöf,  1 gång,  (Turistchef)
Roger Kaliff,  1 gång,  (Kommunfullmäktiges ordförande, socialdemokrat)
Anders Andersson, 1gång,  (Oppositionsråd centern)
Inger Hilmansson,  1 gång,  (Oppositionsråd folkpartiet)

Rena rama lämmeltåget till Kina.

Lite förvånande är att inte kommunisten Bertil Dahl (v och kommunalråd) varit med på en kinaresa till sitt föregångsland Kina.
Jag har väldigt svårt att förstå att så många människor från kommunen har behov av att besöka Kina för att kunna utföra sina arbetsuppgifter på Kalmar kommun vars kärnverksamhet är skola, kultur, fritid och omsorg med angränsande verksamheter och administration.

Frågan är om inte kinaresorna används som ett belöningssystem för "pålitliga" tjänstemän och politiker av de styrande inom kommunen.

Man kan tro att Kalmar kommun är en riktigt rik kommun men så är inte fallet utan en skattehöjning på 50-75 öre väntar utanför dörren.

SD INGET ALTERNATIV HOS OPINIONSINSTITUTEN.

I Dagens SIFO-undersökning särredovisas inte Sverigedemokraterna. Är detta en ny gemensam strategi från opinionsinstituten?  Tidigare har Sverigedemokraterna särredovisats i de flesta opinionsundersökningar men denna vecka har det kommit två undersökningar där SD inte särredovisats. 
SIFO har tidigare redovisat SD men inte idag.

Demoskop särredovisar inte Sverigedemokraterna. De flesta andra opinionsinstitut har särredovisat sd men Demoskop har ännu inte tagit det beslutet. Tydligen har Demoskop inga regler för när ett parti skall särredovisas utan detta beslutas på andra grunder.

Andra opinionsinstitut särredovisar ett parti om de har mer än 1,5 procent i tre på varandra följande mätningar (men nu kanske de ändrat sina regler igen).

I Demoskops septembermätningen som redovisades i Expressen i början på veckan ingår sd i gruppen övriga med 4,3 procent.


Detta föranleda mig att fråga någon ansvarig på Demoskop varför sd inte särredovisas.

Följande svar fick jag:


" Hej Thoralf,


De finns särredovisade den här gången. Resultaten finns på vår hemsida.


Vänliga hälsningar


Anders"


Efter en kontroll på deras hemsida kunde jag konstatera att detta inte stämde så jag mejlade över länken och frågade igen.

Då fick jag följande svar:


"Du har rätt. Det skulle ha varit med i tabellen den här månaden. Kommer finnas med nästa månad.


Vänliga hälsningar


Anders"


Det var ju bra och nu får vi se om det stämmer när nästa mätning kommer. Sedan passade jag på att fråga om de använder sig av samma teknik som Temo/Synovate gör vid sina telefonuppringningar. Jag skickade med länken till mitt inlägg om detta där en av våra medlemmar i Kalmar blev uppringd av Synovate. (se mitt inlägg)

Svaret jag fick gör mig besviken, det var kort och koncist.


"Ja"


Inga vänliga hälsningar den gången! Nu hade Anders tydligen konstaterat att jag är Sverigedemokrat.


Jag kanske skall vara glad att jag ändå fick ett svar. Nu har jag i varje fall en bekräftelse på att Demoskop inte har sverigedemokraterna som ett svarsalternativ som läses upp vid undersökningen. Detta påverkar ju givetvis resultatet i deras undersökningar och gör inte trovärdigheten bättre för detta opinionsinstitut.


SD ENDA EU KRITISKA PARTIET I SVERIGE?

De svenska politikerna i EU-parlamentet har redan börjat diskutera hur man skall hålla sverigedemokraterna UTANFÖR från parlamentet.

Dessa naiva politiker tycks tro att det bästa sättet att motverka sverigedemokraterna är att öka valdeltagandet i EU-valet 2009. Det är en logik som borde innebära att det är de EU-kritiska som röstar i valet medan de EU-vänliga ligger på sofflocket. Allt sunt förnuft säger ju raka motsatsen, det är de EU-vänliga som i huvudsak röstar i detta val. Jag tror istället att ett ökat valdeltagande gynnar sd.
 

Sverigedemokraterna är ett EU-kritiskt parti och som absolut inte vill få med Turkiet som medlem. Utav riksdagspartierna är det bara v och mp som är EU-kritiska och dessa båda partier kommer få det mycket problematiskt 2009 med att vissa sina EU-kritiska hållning om de samtidigt skall vissa upp en gemensamt alternativ med socialdemokraterna inför riksdagsvalet 2010. Miljöpartiets Peter Eriksson har redan flaggat för att man kan ändra uppfattning i EU-frågan om det gäller att t.ex. bilda regering med socialdemokraterna. Bägge partierna har dessutom inget emot att Turkiet blir medlem i EU vilket gör att de inte framstår som äkta kritiker av unionen.


Vid en intervju av några EU-parlamentariker svarar de på frågan om de tror att Sverigedemokraterna kan ta någon av de 20 platserna till EU-parlamentet.

Inger Segerström (s) säger sig vara mycket orolig för sverigedemokraterna men förklarar inte varför.

Carl Schlyter (mp) uttrycker däremot den förnuftig inställning att alla partier har rätt att försöka ta sig in i EU-parlamentet och att miljöpartiet skall ta mer platser i till parlamentet i nästa val.


Gunnar Hökmark (m) däremot uttrycker en skrämmande inställning och dålig kunskap då han i Rapport säger följande "Sverigedemokraterna tycker illa om människor för att de kommer från ett annat land eller annan kultur eller miljö". Gunnar Hökmark känner givetvis ingen sverigedemokrat utan sprider bara sina floskler och skrämselpropaganda.


70599-148
Gunnar Hökmark, gammal moderat i ny tappning.

Han vet givetvis inte att många av våra medlemmar är människor från andra länder eller kulturer. Han är till och med okunnig om att vår vice partiledare Anna Hagwall är invandrare från Ungern. Gunnar Hökmark gör sig själv till ett åtlöje genom dessa uttalanden och skaran som lyssnar på detta blir bara färre och färre. När vi kommer till 2009 kommer inte dessa argument att räcka till för att få människor att avstå från att rösta på Sverigedemokraterna.


Jag tycker synd om de "gamla" moderaterna!  Jag tror att väldigt många "gamla" moderater undrar över vad som pågår i partiet och även tänker att det var mycket bättre förr. Jag har hört moderata politiker säga att om homoäktenskap godkänns vid partistämman i Gävle i slutet på oktober så kommer de lämna partiet och politiken.

DE ÄR VÄLKOMMNA TILL SVERIGEDEMOKRATERNA, DET ENDA PARTIET I SVERIGE MED VÄXTVÄRK!


MONA SAHLIN PÅ HAL IS IGEN!

Vid ett besök i Jönköping under gårdagen kommer Mona Sahlin med flera anmärkningsvärda uttalanden. Socialdemokraterna kommer att få stora problem med sin partiledare när groddorna fortsätter att hoppa ur munnen på henne så fort hon öppnar den. Även en del andra sanningar framkommer vid besöket i Råslätt.

70599-150
Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin och gud bevare mig kanske vår nästa statsminister.

För det första föreslår hon att det är arbetsgivaren som skall bevisa att diskriminering av en arbetssökande skett och inte tvärtom som idag. Det är lika dumt som att kräva av tjuven att han skall bevisa att han inte begått någon stöld/brott istället för att polisen och åklagare skall bevisa detta.
 
DET HANDLAR JU FÖR GUDS SKULL OM VÅR RÄTTSSÄKERHET!

Skulle detta bli verklighet kommer antalet anmälningar öka lavinartat. Möjligheten bland invandrare att få ut skadestånd för detta kommer medföra att de kommer söka jobb som aldrig förr. Om man får jobbet är det ju bara att tacka nej och söka ett annat.

Sedan till en riktig Mona Sahlin grodda när hon pratar om det invandringstätta Råslätt i Jönköping som har haft samma stora problem som andra enklaver som växer upp i de flesta större städer i landet.

Mona Sahlin säger ungefär följande "så att de svenskar som fortfarande finns kvar här (Råslätt)".

Mona Sahlin och socialdemokraterna har tydligen fullständigt kapitulerat inför den utveckling som sker i Sverige!
Att det ena efter det andra bostadsområdet mer eller mindre töms på etniska svenskar.

Hör inslaget från Radio Jönköping

Tack Lars-Göran för tipset.

I Jönköping nu kan man läsa om Mona Sahlin besök i Råslätt där hon träffade invandrarkvinnor som efter 10-15 år i Sverige fortfarande är analfabeter. Går inte alla på SFI?  Så fort någon kritiserar SFI blir de ansvariga upprörda över kritiken men den är med andra ord mer än väl berättigad.

Stoppa alla bidrag till dessa människor om de inte anstränger sig det minsta för att ens lära sig svenska.

Mona Sahlin fick också många frågor om A-kassan under sitt besök i Råslätt vilket antyder vad dessa invandrare har tänkt sig för framtidssysselsättning.

Läs artikeln i Jönköping Nu

GUD BEVARE OSS FÖR MONA SAHLIN


HEDERSRELATERAT VÅLD KOSTAR KALMAR 2,5 MILJONER.

Detta skrev jag redan om den 26 augusti (läs inlägget) men nu har tydligen Radio Kalmars reporter Hasse Karlsson vaknat efter ca 6 veckors slummer. Han borde läsa min blogg, då vore han lite mer uppdaterad på intressanta uppgifter i Kalmar men det gäller ju förstås att hålla en viss distans till oss sverigedemokrater.

70599-100
Christina Magnusson  se länk till kommunens bildarkiv. Hon vill inte vara med på bild.


Först vill jag ge en eloge till socialnämndens ordförande Christina Magnusson (s) som vågar att särredovisa denna kostnad i nämndens kostnadsuppföljning. Hon kan ju väldigt lätt bli anklagad för både det ena och andra av de politiskt korrekta när det handlar om hedersrelaterat våld som uteslutande begås av invandrare. Jag hoppas att ingen kritiserar henne för att hon redovisar fakta eller som hon uttryckte det i en tidigare intervju "Det här är vår verklighet idag".

Lyssna till inslaget i Radio Kalmar, som delvis också sänds på riksnivå.

Givetvis är Christina Magnusson pressad av det budgetunderskott på ca 7 miljoner kronor som socialnämnden befarar och använder kanske dessa kostnader på 2,5 miljoner kronor som en ursäkt till det ekonomiska läget.

Enligt Christina Magnusson handlar det i dagsläget om fem fall (tydligen unga kvinnor) som har fått skyddat boende. Eftersom totalkostnaden för detta beräknas till 2,5 miljoner kronor för 2007 innebär det att varje person kostar 500 000 kronor/år eller ca 40 000 kronor/månad.

Jag anser att de familjer/personer som utsätter sina döttrar eller släktingar för dessa hot måste anmälas för olaga hot och framförallt att deras uppehållstillstånd i landet bör omprövas.

Accepterar inte dessa människor Sveriges lagar bör de omgående avvisas till sina hemländer.

Christina Magnusson befarar att kostnaderna kommer att accelerera och jag håller fullständigt med om den uppfattningen. Möjligen har hon lyssnat till mina varningar om kostnaderna för den ökade flyktingmottagningen som Kalmar kommunfullmäktige beslutade om den 28 maj trots sverigedemokraternas protester och varningar.


Läs mina kommentarer om kf 28 maj


Med tanke på att Kalmar kommun beslutat om 300 procentig ökning av flyktingmottagningen i förhållande till 2005 års nivå kommer givetvis kostnaderna för detta öka.

När vi sedan vet att de så kallade flyktingarna som kommunen tar emot till 85-90 procent kommer från länder med hedersrelaterad kultur och/eller muslimska länder kan nog Christina Magnusson förvänta sig kostnader runt 10 miljoner för hedersrelaterat våld inom en snar framtid och detta i en tid när kommunen tvingas till skattehöjningar.


Det enda sättet att stoppa denna utveckling är att säga upp avtalet om flyktingmottagning med migrationsverket för att sedan eventuellt omförhandla fram ett minimalt mottagande av flyktingar och som i verkligheten motsvarar de flyktingar som är kvotflyktingar eller har äkta flyktingstatus.

Detta skulle innebära att Kalmar skulle ta emot ca 10-15 flyktingar/år istället för ca 200 flyktingar enligt rådande avtal med migrationsverket.


SENT SKALL SYNDAREN VAKNA!


FRÅGAN ÄR OM KOMMUNEN KOMMER VAKNA ELLER OM MAN BARA ACCEPTERAR DETTA?


I dagens (11/10) Barometer skriver journalisten Anders Blank om dessa kostnader men inte en enda kritisk fråga om orsakerna till dessa kostnader ställs till Christina Magnusson. Det naturliga borde ju vara att fråga hur denna utveckling skall stoppas men så långt kom tydligen inte Anders Blank i sin journalistutbildning!  


ÄNNU MER AKTUELLT IDAG!

Jag tänkte idag tacka alla som skickar artiklar och mail som handlar om invandring/integration, brottslighet med mera.
Tyvärr har jag svårt att hinna med att läsa allting. Det är dock intressant att läsa gamla artiklar som i vissa fall är 20 år gamla och en del ännu äldre.
Den som upplever att den muslimska fundamentalismen är något som hör 2000-talet till skulle läsa alla dessa artiklar från 80 och 90-talet som jag fått. Många hade då redan fått uppleva detta och skrev artiklar som skulle passa in ännu bättre i dagens debatt eller rättare sagt önskvärda debatt.

Jag har fotograferat av några illustrationer till gamla artiklar som jag finner ganska bra och som gäller i ännu högre grad idag.

70599-145
Sveriges folkmängd ökade under 1987 med 32 000 personer.


70599-144

Svensk mot svensk = Våld
Invandrare mot invandrare = Våld
Invandrare mot svensk = Våld
Svensk mot invandrare = Rasistiskt våld

Situationen har ju blivit ännu värre vilket denna bild illustrerar.

70599-147

Samtidigt som företrädarna för riksdagspartierna säger att skall ta debatten med Sverigedemokraterna men den debatten la Bengt Westerberg beslag på för länge sedan.

70599-146

Vad i helvete är det som pågår?
utbrister idag Ulf Nilsson i sin krönika i Expressen. Läs hela krönikan

"I Fornhöjden i Södertälje vågar brandkåren inte rycka ut om man inte får poliseskort - och det får man inte. I Ronna och Hovsjö pågår något slags "tävling i kriminalitet" mellan ungdomsgäng, rapporteras det. Samma i ökända Rosengård i Malmö där dubbelsidig rasism (invandrare mot svenskar och tvärtom) spelar en betydande roll. I utkanten av detta dagliga fightande - och stickande och skjutande - rånas fler och fler värdetransporter. Och antalet våldtäkter har ökat från sju per dygn häromåret till tolv per dygn numera.
Vad i helvete är det som pågår?"

VI SVERIGEDEMOKRATER VET VAD SOM PÅGÅR!

NY TIDPLAN MED NYA FÖRDRÖJNINGAR FRÅN FANERDUN

70599-142
FOTO  THORALF ALFSSON
Invigningsklippet utfört av Peter Fust, Leif Larsson, Mr Lou, Sven Lindgren och Johan Person.

Jag frågar mig vad dessa personer egentligen invigde?

Endast några dagar efter den så kallade invigningen kommer Fanerdun Group AB med en reviderad tidplan. Detta gör man samtidigt som man ansöker om en förlängd markreservation för etapp 2.

Ändå har man mage att i brevet till kommunen skriva att "Fanerduns utveckling av projektet har följt de ursprungliga planerna". I så fall hade nog Fanerdun andra planer än de officiella planerna.


Markreservationen löpte ut den 24 september och gällde ett markområde på 200 000 m2 och till ett pris av 13 miljoner kronor. Eftersom markreservationen inte utnyttjats gäller givetvis inte priset från investeringsavtalet längre. I och med den förlängda ansökan för denna markreservation har kommunen en fin möjlighet att marknadsanpassa priset uppåt. Jonas Löhnn från miljöpartiet anser att priset borde ligga mellan 16 - 30 miljoner kronor, vilket han uttryckte under kommunstyrelsemötet idag.
SD kommer motsätta sig denna markreservation om inte en uppräkning till ett marknadsmässigt pris sker.


Så sent som i mitten av september reviderades tidplanen (se mitt inlägg 12 september)

Den senaste (ej sista)  reviderade tidplanen innebär att alla byggprojekt flyttas framåt i tiden.


*  Ombyggnaden av chokladfabrikens gamla lagerlokal är inte klar förrän april 2008.


*  Byggnationen av de 1100 utställningsmontrarna (skulle varit klart 28 september 2007) kommer inte att färdigställas förrän december 2008.


*  300 lägenheter vid Karlssons äng inte klara förrän december 2008.


*  Hotellet flyttas 1 år framåt i tiden och kommer inte vara klart förrän juni 2009


*  Etapp 2 utställningshallar och lagerbyggnad i Smedby ligger ännu längre fram i tiden.

Nu tror inte jag att detta är den sista revideringen av tidplanen men det kommer nog att dröja några månader innan vi får se en ny.

I brevet framhåller Fanerdun att kinesisk design på byggnaderna är ett villkor för att projektet skall färdigställas. Om man vill vara lite känslig kan detta tolkas som ett hot mot kommunen att vara väldigt välvillig vid godkännande av byggloven för till exempel hotellet och bostäderna vid Karlssons äng.

70599-143
FOTO   THORALF ALFSSON
Modell av planerat bostadsområde som skall vara färdigt december 2008, byggnadslov saknas dock fortfarande och ansökan om byggnadslov har vad jag vet ännu ej lämnats in till kommunen.
Med tanke på vad Fanerdun hitills har åstadkommit i byggnadsväg kommer inget att vara färdigt i december nästa år, är det någon som vågar slå vad.


AGENDAS SIFO-BLUFF.

SIFO har frågat svenska folket om vilka frågor Sahlin och Reinfeldt skall debattera i kvällens agenda. Undersökningen är en bluff!!!


Nedan kommer resultatet hämtat från Agendas hemsida
Länk till Agendas hemsida

Svar (procent):

1. Sysselsättning: 20 %

2. Skola, utbildning: 15 %

3. Sjukvården: 14 %

4. Äldreomsorg: 13 %

5. Skatter, moms: 12 %

6. Pensioner: 11 %

7. Sjukförsäkring: 10 %

8. A-kassa: 9 %
9. Klimatfrågan: 8 %

10. Övriga miljöfrågor: 7 %

11. Barnomsorg: 7 %

12. Invandring: 6 %

13. Fastighetsskatten: 5 %

14. Jämställdhet: 5 %

15. Bostäder: 3 %

16. Energipolitik: 3 %

17. Privatiseringar: 3 %

18. Landets ekonomi: 3 %

19. Lag, ordning: 3 %

20. Globalisering: 2 %

21. Försvaret: 2 %

22. Utrikespolitik: 2 %
23. Familjepolitik: 2 %

24. Företagande\Näringslivsfrågor: 2 %

25. Alkoholpolitik: 1 %

26. EU-frågan: 1 %


Annat*: 12 %

Tveksam, vet ej: 25 %


Summerar man ihop detta blir inte summan 100 procent!   Utan 206 procent.

  

Nog trodde jag att SIFO kunde räkna men så är tydligen inte fallet.

Varför denna felräkning?
Kan det möjligen vara ett sätt att undgå att diskutera/debattera invandringen!

Debatten då?
Inget nytt vare sig från Mona Sahlin eller Fredrik Reinfeldt, med andra ord helt förutsägbart.


MÖTE I SVERIGES "JERUSALEM"

70599-140
FOTO THORALF ALFSSON

Lördagen ägnade jag åt ett möte i Jönköping där både Jimmie Åkesson och Björn Söder deltog.


Jönköping brukar ju kallas för Sveriges Jerusalem och därför är det roligt att sverigedemokraterna blivit så många och starka i Jönköping. När jag för några år sedan började engagera mig för sd var uppslutningen inte så stor vid möten men idag ser det helt annorlunda ut och det var mötet i Jönköping ett bevis på. Till Jönköping åkte ett antal medlemmar från Kalmar, Borgholm och Mörbylångas kommun och vi hade en trevlig dag tillsammans, även andra kommuner från Kalmar län var representerade.


Informationen på mötet handlade om den kampanj om invandringen som kommer att starta under hösten med kampanjtidning, hemsida och motioner i kommunpolitiken.

Även arbetet inför valen till EU juni 2009, kyrkovalet september 2009 och riksdagsvalet 2010 har redan inletts och mål och strategi inför detta redovisades av Jimmie och Björn.


SDU presenterades också av dess nyvalde ordförande Erik Almqvist. Han har ett väldigt viktigt jobb med att få fart på SDU som jag tror har mycket goda möjligheter att få många nya medlemmar med tanke på våra höga siffror i skolvalen.


Det var också roligt att träffa Sven-Evert Gunnarsson som driver nöjesstället Seghalla och som har utsatts för en hatkampanj från den socialdemokratiska riksdagskvinnan Carina Hägg.
Att höra Sven-Evert berätta om det stöd han fått i Värnamo med omnejd var en ren fröjd i mina öron. Han hade aldrig kunnat tänka sig att han skulle få ett sådant stöd! En enda person hade under den här tiden uttryckt sig negativt, med andra ord en droppe i havet.


Läs gärna kommentarerna till följande artikel i Smålandsposten så förstår man vilket stöd Sven-Evert fått.

Den som funderar på att ta steget att börja engagera sig i Sverigedemokraterna hoppas jag förstår att bemötande bland släkt, vänner, arbetskamrater och allmänheten är till 99 procent väldigt positivt. Vissa kanske inte delar vår åsikter och politik men det påverkar ändå inte relationerna då de respekterar våra åsikter.

Personer som Carina Hägg är undantag och ibland dessa undantag finns även vänsterpartiets anhängare men det är inget jag hänger läpp för. 

Vänsterpartiet som med sin tysthet stödjer organisationer som AFA (AntiFacistiskAction) och Osynliga partiet och därmed också förespråkar odemokratiska metoder är något resten av Sverige borde ta avstånd från.


SVERIGEDEMOKRAT BARA POSITIVT

Idag eller inatt blir det en annan typ av betraktelse på min blogg.

Under veckan har jag varit ute lite i Kalmar län och jobbat. Jag har varit i Vimmerby, Hultsfred och ikväll avslutade jag arbetsveckan med några Newcastle hos Fotis på Lilla Puben i Kalmar, vilket är en pub som jag verkligen vill rekommendera för alla som besöker Kalmar och vill släcka törsten. Stans största utbud på Öl och Whiskey!

70599-139
LILLA PUBEN                                      FOTO THORALF ALFSSON


Det roliga med den här veckan är den tillfredställelse och klapp på axeln jag får var jag än kommer så är det någon som säger:

Är det du som är Sverigedemokraten i Kalmar eller du har börjat med politik?.

När jag sedan svarar JA, kommer alltid kommentaren bra, kör hårt, kämpa på, det är många som stöder er, tack för ditt arbete (politiken) och en rad andra omdömen som visar på en enorm uppskattning på att jag vågar föra fram åsikter som inte är politiskt korrekta men som en stor del av Sveriges befolkning delar. Många av dessa personer röstar troligen inte på SD men ändå stödjer de hos helt och hållet i frågan om invandringen till vårt land. Jag hoppas att de byter parti till valet 2010 för då kommer Sverige hamna i ett chocktillstånd om alla dessa människor röstar på SD.


Jag undrar om övriga partiers företrädare möts på samma sätt i länet?  Om helt främmande människor kommer fram på lunchrestauranger, i butiker, på Maxi eller i träningslokalen och säger positiva omdömen om den politik som deras partier för men det är en verklighet som jag får uppleva. Det var faktiskt inget jag hade räknat med men det är det som är min verklighet idag och det gör mig så fullständigt övertygad om att SD är morgondagens parti i Sverige.


MEN SOM MED DET MESTA FINNS DET ALLTID EN MOTPOL ELLER EN BAKSIDA, SÅ ÄVEN I KALMAR!


I Kalmar har vi en kommunfullmäktigeledamot som har en egen blogg och på denna blogg har man sedan valet 2006 kunnat läsa diverse märkliga inlägg om sverigedemokraterna. Jag tänker här ge prov på denna persons sätt att genom förtäckta ordalag spridda sina åsikter med ett antal citat från dennes blogg.


" . Sån skit vill vi inte ha med att göra. Och alla ska veta att vi kommer att göra ALLT som står i vår makt för att se till att de elimineras som parti i nästa val."


" Den svenska flaggan blev dock nersolkad av omdömeslösa ledamöter. Det gillar jag inte. Skäms."

Min egen kommentar: Vi hade med en liten svensk flagga till första kommunfullmäktigemötet vi deltog i.


" Efter den här dagen kan jag klart konstatera att det lönar sig att vara gris också, i Kalmar alltså. Lika lyckliga är förmodligen inte grisarna på landet. De i sin tur går en säker slakt till mötes. Deras stadskusiner är och förblir under överskådlig tid ute på grönbete och skvätter lort omkring sig."


" Igår fick vi återigen och tyvärr höra antidemokratisk politik formulerad med hatspråk. Frågan det gällde var naturligtvis ökat antal introduktionsplatser för flyktingar. Vulgärpropaganda och skrämsel är viktiga delar i en politik som bygger på en grundsyn som värderar en del liv mindre och en del mer. Påstådda samband mellan brottslighet och etnicitet blandas med allmän demonisering av annat än det "äktsvenska väsen" som beskrivs i unkna nationella självbilder och som luktar murket 1800-tal. Usch."


ELLER VAD SÄGS OM DETTA INLÄGG!


" Nej, jag mådde dåligt, och mår fortfarande dåligt. Ren ondska har aldrig tidigare grinat mig så rakt upp i ansiktet, till råga på allt så skedde det från fullmäktiges talarstol. Smutsiga svintrynen på människokroppar klarar jag mig utmärkt utan."

  

Idag har vi återigen kunnat läsa ett nytt inlägg i förtäckta ordalag på denna blogg, enligt följande:

"Inskränkthet, tunnelseende, förenklade resonemang, skitprat, kränkningar, elakhet, stroppighet, ogrundad offermentalitet, okunnighet, dumhet, bitterhet, rigiditet, oförmåga att lyssna, ovilja att ta till sig nya perspektiv, hån, förlöjligande, respektlöshet....
Ja listan kan göras lång på humörsänkande och energislukande egenskaper och karakteristika som man kan hitta hos en del."


Vem eller vilka denne kommunfullmäktigeledamot syftar på tror jag alla förstår. Hur många av ovanstående omdömen bevisar inte denne person med sina inlägg att den själv besitter.

Personen i fråga upprepar gång på gång sina mantra om "människors lika värde" men samtidigt dömer personen ut andra människor på löpande band p.g.a. att de inte delar dennes åsikter.


Att skriva sina inlägg i förtäckta ordalag tycker jag är fegt och visar på en brist av kurage..


Vågar man inte stå för sina inlägg på sin egen blogg är det dags att packa ihop och göra något annat!!!!!

MIGRATIONSVERKET NÄRA HÄRDSMÄLTA!

70599-138

Situationen på migrationsverket kan närmast likna vid en analkande härdsmälta. Migrationsminister Tobias Billströms oförmåga att leda svensk invandringspolitik kommer att leda till en härdsmälta hos migrationsverket inom kort.
Till följd av detta kommer kostnaderna för migrationsverket att accelerera i sällan skådat format!

Orsaken till detta är det världsrekord i asylsökande som söker sig till vårt förlovade land.

*   Antalet asylsökande överstiger redan föregående års totala siffra med råge.
*   Antalet  så kallade ensamkommande barn slog samma rekord redan i Juli.
*   Anhöriginvandringen har även den fördubblats (118 procent) enligt uppgifter i media.
*   Kärleksinvandringen slår nya fantastiska rekord, 14 000 personer redan under detta år.

Vem som helst med något så när sunt förnuft förstår att denna massinvandring tar enormt stora resurser från våra gemensamma inbetalade skatter till samhället. Konsekvensen blir givetvis nedskärningar på andra områden i samhället som skola, vård och omsorg.

VARFÖR HÄRDSMÄLTA?

17 000 PERSONER SOM FÅTT AVSLAG PÅ SIN ANSÖKAN STANNAR KVAR I LANDET OCH BOR KVAR PÅ MIGRATIONSVERKETS FÖRLÄGGNINGAR, MED KOST, LOGI, MOBILTELEFON OCH KLÄDER BETALT.

VISST ÄR SVERIGE FANTASTISKT!

17 000 personer fortsätter alltså att bo och leva på Sveriges bekostnad trots att de fått avslag på sin ansökningar och inte har rätt att vistas i Sverige. Detta sker alltså med våra myndigheters tillåtelse och utan åtgärder!

Varför skall vi behandla asylsökande på annorlunda sätt än de kriminella personer som är dömda till fängelsestraff med efterföljande utvisning ur landet. Vårt rättsväsende förväntar sig att dessa personer skall lämna landet frivilligt men de väljer att stanna kvar och ingen tycks bry sig.  Läs om detta i ett tidigare inlägg.

Inte ens när någon av dessa begår mord höjer någon från våra myndigheter på ögonbrynet.
I Kalmar känner nog de flesta till Oxhagsmordet (65-årig kvinna mördad) men inte lika många vet att det var en man från Algeriet som utförde dådet med 22 knivhugg. Denne algerier hade haft ett utvisningsbeslut på sig under 4 år utan att det hade verkställts. Uppgifter om etnicitet är ju "inte" tillåtna i svensk press p.g.a. att den styrs av den så kallade politiska korrektheten.

Istället för att se till att personer som inte får uppehållstillstånd i Sverige lämnar landet öppnar istället migrationsverket nya flyktingförläggningar i rasande fart för nya asylsökande. Då är det ingen som bryr sig om att pengarna rinner i väg i en allt större ström ut ur statskassan.
Staten kunde utan tvivel höjt pensionerna med minst 1000 kronor/månad för våra "fattigpensionärer" för dessa pengar istället men pensionärerna är det tydligen ingen som bryr sig om.

INGEN ANSVARIG PERSON PÅ BERÖRDA MYNDIGHETER VÅGAR TA TAG I AVVISNINGARNA AV OVANNÄMNDA PERSONER P.G.A. RISKEN ATT HAMNA I MEDIA OCH DÄRMED KALLAS FRÄMLINGSFIENTLIG ELLER TILL OCH MED RASIST.

YTTERST ANSVARIG ÄR ÄNDÅ REGERINGEN OCH MIGRATIONSMINISTERN TOBIAS BILLSTRÖM.
Det är han som har ansvaret för att dessa personer lämnar vårt land.


UTSE TOBIAS BILLSTRÖM TILL SYNDABOCK?

Sverigedemokraterna kritiserar den förda invandringspolitiken och integrationspolitiken i diverse forum. På sverigedemokraternas hemsida kritiseras officiella beslut av företrädare från partistyrelsen och på partiets tidning SD-kuriren kan andra partimedlemmar framföra sin åsikter. Sedan finns det en hel mängd av bloggar där partimedlemmar och andra sympatisörer skriver sina inlägg som väldigt ofta handlar om deras kritiska syn på invandringen.

Jag själv är ju en av dem som skriver kritiska inlägg på min blogg och jag skriver ofta om det som är aktuellt och om händelser som media återger. Med andra ord blir det aldrig någon röd tråd i det hela utan det blir ofta ett hoppande från det ena till det andra. Detsamma tror jag gäller för många andra skribenter, många följer strömmen. När en nyhet eller något som är speciellt händer skall alla skriva om detta och det är en helt naturlig reaktion.

Ett typexempel på detta är den socialdemokratiska riksdagspolitikern Carina Hägg som förföljer sverigedemokraternas kontaktperson i Värnamo, Sven-Evert Gunnarsson. På nästan alla upptänkliga ställen på Internet kan man läsa om denna gestapokvinna.

Jag är också en av dem som blir oerhört upprörd av hennes metoder och som kastar mig över min dator och skriver något kritiskt inlägg.


MEN EGENTLIGEN BORDE VÅR KRITIK RIKTAS MOT DEN MINISTER SOM ÄR ANSVARIG FÖR INVANDRINGEN, TOBIAS BILLSTRÖM.

70599-137


I alla inlägg borde det finnas en vinkling eller kritik av Tobias Billström och den invandringspolitik han och regeringen driver. Han borde bevakas av alla lokala Sverigedemokrater när han reser runt i landet och då ofta uttalar sig i lokalpress vilket kan ge nya vinklingar på att kritisera migrationsminister Tobias Billström. Skall vi kunna få något uträttat utan att sitta i riksdagen tror jag detta kan vara ett sätt att få fokus på vår naiva migrationsminister Tobias Billström.


STARTA EN KAMPANJ MOT MIGRATIONSMINISTER TOBIAS BILLSTRÖM!


Ingen människa är så tuff att han inte tar åt sig av kritik. Det gäller att inte bara skriva inlägg på bloggar och på debattsidor utan att också skicka mail, inte ett utan mängder av mail. Gärna också vanliga brev och kom ihåg att dessa också registreras på aktuell myndighet och skall besvaras om ni ställer frågor. Allt skall givetvis vara på ett korrekt sätt annars får det ingen verklig effekt.


VAD ANSER DU OM DENNA TANKE?


Läs mitt tidigare inlägg om Tobias Billström


.


IRANS REGIM GUDOMLIG!

I dagens Ring P1 ringde en Nasser Esane från Jönköping in till programmet och beskrev Irans regim som gudomlig och den bästa regimen i historien. Tyvärr var det Täppas som var programledare men det är ändå värt att lyssna på denne Nasser.

Nasser ringer ca 8 min 40 sekunder in i programmet.
Länk till Ring P1

Mahmoud Ahmadinejad en gudomlig ledare enligt "svenske" Nasser Esane.

En ledare som bland annat förnekar förintelsen och vill utplåna staten Israel.
Frågan är om denne gudomlige ledare är det största hotet mot världsfreden just nu?

Undrar hur många islamistfanatiker som Nasser som kommer till Sverige varje år?
Vad gör denne Nasser Esane i Sverige?
Varför flyttar han inte tillbaka till Iran?

RSS 2.0