VAD SAS EGENTLIGEN PÅ KOMMUNFULLMÄKTIGE

Citat från Radio Kalmars nyhetssändning 2007-09-05


"Det kan röra sig om tusentals mördare, våldtäktsmän och knarklangare som går fria i samhället och för att vi inte kan utvisa dem".
Lars Rosen i kommunfullmäktige 27 november 2006.

Detta är tydligen det mest extrema Radio Kalmar lyckats få fram från kommunfullmäktige mötet den 27 november 2006. Är detta något som kan betecknas som rasism, kränkande utalande eller hets mot folkgrupp?

Att invandrare är överrepresenterade i brottstatistiken är ett faktum som framgår av BRÅ:s rapporter men om någon sverigedemokrat talar om dessa siffror eller fakta blir vi anklagade för rasism eller hets mot folkgrupp.


Men när Ilmar Reepalu som är kommunalråd i Malmö och vice ordförande i Sveriges Kommuner och Landsting säger följande i Dagens Nyheter 17 juli reagerar ingen.


"- Det är skillnad på att ta emot en tandläkare från Iran eller en analfabet från Afghanistan, säger Ilmar Reepalu."

Om en sverigedemokrat hade uttryckt sig på detta sätt hade vi omgående blivit anklagade för att inte respektera alla människors lika värde.

De uppgifter som Lars Rosén uttryckte under kommunfullmäktigemötet kommer från en artikel i Metro i november 2006. (se nedan)

Jag citerar inledningen på artikeln:

"Minst 32 utländska medborgare, dömda för våldtäkter, kvinnofridskränkning, grov misshandel och narkotikabrott, rör sig just nu fritt i Sverige trots att de har ett utvisningsbeslut på sig"

  

Visa av dessa har vistats upp till 10 år i Sverige efter att skulle ha blivit utvisade och de fortsätter med sin brottslighet.


I artikeln skriver Metro också att "577 fångar i svenska fängelser ska utvisas efter verkställd dom".

  

"Vi är mycket oroade över att grova brottslingar går lösa i samhället på grund av att ambassader inte medverkar till att de skickas hem. Jag tror inte att folk har kännedom om hur många personer det egentligen handlar om, säger kommissarien Sven-Erik Eriksson och beslutsfattare vid gränspolisenheten i Stockholm."


70599-89

Det var detta min kollega i kommunfullmäktige ville upplysa alla partiers ledamöter om och som vi sedan blir anmälda för rasism, kränkande uttalanden och hets mot folkgrupp.

Att det sedan enligt uppgifter på nätet är Nasim Malik som ligger bakom denna anmälan förvånar mig inte det minsta.


Läs mitt blogginlägg från den 12 augusti om att utvisningar som inte verkställs.

DET SOM ÄR ALLRA MEST ANMÄRKNINGSVÄRT ÄR ATT VARE SIG POLISEN ELLER ÅKLAGARMYNDIGHETEN HAR INFORMERAT OSS OM DENNA ANMÄLAN!

Läs journalisten och bloggaren Kurt Lundgrens kommentar till detta här Kalmar Fria Tidning


Kommentarer
Postat av: Knute

Jag skrev en kommentar på något som heter Politikerbloggen, en blogg som i övrigt verkar sansad, men inte det svar jag fick:
"Sverigedemokraterna skapar bara hat och konfliket och det har aldrig varit en väg framåt."
Vad är detta? Jag tror de förväxlar ORSAK och VERKAN. Sverigedemokraterna UPPLYSER om det hat de konflikter som invandring och islam medför. Och i och med det går det kanske att finna bot på problemen, nämligen att minska invandringen. Men det går inte om man sticker huvet i busken och inte vill se problemen.
Okej, alla är inte sådana, ditt citat av Reepalu visar det. Men skillnaden är att det bara är ord, någon handling får vi vänta förgäves på. Säkert kommer folkpartiets Björklund att säga många kloka saker inför valet, men någon ändring av invandringspolitiken från det hållet kan vi inte vänta oss.

2007-09-10 @ 03:23:00
URL: http://everykindapeople.blogspot.com/
Postat av: Leo Sundberg

Jag tycker man glömmer en viktig sak här. Varför i hela fridens namn ska exempelvis Nicaraguas kriminalvård anstränga sig för att ta tillbaka kriminella nicaraguaner? (obs! fiktivt exempel)

De vet att det finns ett land i nordeuropa med europas mest invandringsliberala politik, där straffen är låga och där man tycker mer synd om brottslingar än brottsoffer. Att ta tillbaka dessa kriminella skulle kosta Nicaragua massa pengar i fängelsekostnader och brottsbekämpning. Så varför skulle myndigheterna i andra länder lyfta ett finger? De handlar helt rationellt när de dumpar sina kriminella här (därmed INTE sagt att alla latinamerikaner är kriminella).

Efter terrordåden i Storbritannien i samband med Irakkriget, skickades en propå till Pakistan (attentatsmännens födelseland) om att Pakistan skulle ta tillbaka "sina" terrorister. Varpå Musharraf förvånat frågade:
"Vem tvingade er att ta emot dem?"

Tony Blair gav aldrig något svar på den frågan.

2007-12-20 @ 18:52:58
URL: http://leosundberg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0