KLIMATALARMIST VS KLIMATSKEPTIKER

Igår kväll var jag tillsammans med Josef Fransson och Julia Kronlid (riksdagsledamöter för SD) och lyssnade på en debatt mellan klimatalarmisten Anders Wijkman som köpt Al Gores recept och IPCC:s rapporter fullt ut. Motdebattör var Lars Bern som kan betecknas som klimatskeptiker. Debatten fick vissa i publiken att bli väldigt engagerade. Åtminstone om jag får döma efter deras grova språk.

Att Lars Bern väcker känslor står med andra ord utan tvivel. En kvinna var nästan hysterisk  över det Lars Bern uttryckte. Men även Anders Wijkman fick höra ett grovt "påhopp".

följande länk kan du läsa mera och se debatten.

MAIL TILL RIKSDAG OCH DEPARTEMENT

Idag skickade jag ett mail till webbansvarig på Riksdag o Departement och frågade varför artikeln om ledamöternas närvaro  vid voteringar inte fanns på nätet.

Det dröjde 36 minuter sedan fanns artikeln på deras hemsida. ;-)  Men det kanske är fler som ställt samma fråga!

UPPDATERING!

Nu har även media uppmärksammat dessa fakta.

Nu har även DN vaknat men givetvis får SD och Jimmie Åkesson inte samma uppmärksamhet. Läs artikel.

SvD är inte riktigt lika pk i sin artikel.

Sydsvenskan

"Att delta och sköta sig exemplariskt i riskdagen är oerhört viktigt för Sverigedemokraterna. Varenda sak som kan minimera att de får kritik är något de vill undanröja. Därför sköter de sig exemplariskt. De är bror duktig-partiet, och det är mycket lyssna och lära hela deras första tid i riksdagen, och det gör också att man är närvarande, statsvetaren Jenny Madestam."

Artikel i Expressen.

Jenny Madestam är statsvetare men i detta fall har hon inte riktigt koll på läget. Det tog inte lång tid att lyssna och lära i riksdagen. Att vara pk kräver ingen större ansträngning. Att däremot driva egna förslag i utskott och under debatt i kammaren kräver något som vi inte kan lära oss av 7-klövern.Radio Kalmar har även gjort ett inslag. Synd att Hasse Karlsson inte ringde upp mig för lite synpunkter. Läs och lyssna på Radio Kalmar. I och för sig var det märkligt att jag fick vara med i sammanställning då jag inte sitter på Kalmarbänken men jag får tacka Hasse Karlsson för vänligheten.

Barometern,


Sverigedemokraterna tänkte nu införa en tradition den 31 maj som vi kallar för Vasadagen i Kalmar då vi träffas och cyklar ner till den plats på Stensö där Gustav Vasa landsteg för 492 år sedan och där minnesstenarna finns. Där har vi lite picknick som var och en får ha med sig med lämplig och valfri dryck. På vägen tillbaka till Kalmar stannar vi till vid minnesmonumentet i Stadsparken och om lusten faller på kanske vi även gör ett stopp på Söderport, innan vi fortsätter in till stan för de som inte är nöjda.

Alla är välkomna att hänga med, oavsett om du är medlem i SD elle ej. Om du är intresserad maila mig på [email protected] för information om tid och plats.

LANDSHÖVDINGEN PÅ HAL ISDen nye landshövdingen Stefan Carlsson har redan hamnat i blåsväder. Ett uttalande om att fixa överklagande väldigt snabbt när det gäller Linneuniversitetet kan knappast tolkas på något annat sätt än att det skall ske vid sidan om lagboken. Det tog med andra ord inte många veckor innan svågerpolitiken drabbade den nya landshövdingen.

Detta gör mig väldigt orolig inte minst med tanke på att Länsstyrelsen med landshövdingen Stefan Carlsson skall behandla alla överklaganden när det gäller Gota Medias nya mediehus.

Jag fick faktiskt igår ett svar från landshövdingen Stefan Carlsson på mitt öppna brev som jag skickade tidigare i vår (12 mars).

Svaret gör mig väldigt orolig och betänker man sedan vad landshövdingen uttalat om att ”fixa” alla överklagande och snabbt förpassa dem därifrån. Efter detta uttalande kommer det bli svårt att ha fullt förtroende för landshövdingen. Han har mycket att bevisa!

Barometern,


SD BÄST I KLASSENRiksdag och Departement har idag en artikel och statistik som visar att Sverigedemokraterna har överlägset högst närvaro vid voteringarna i riksdagen med hela 98 procents närvaro.

Centerpartiet ligger på endast 74 procents närvaro.

Socialdemokraten Håkan Juholt är den ledamot med absolut lägst närvaro, endast 34 procent.

Jimmie Åkesson har 100 procentig närvaro. Det är med andra skillnad på partiledare o partiledare.

Tyvärr så har Riksdag o Departement inte lagt upp artikeln på nätet, trots att den är stort uppslagen på sidan 3 i den tryckta upplagan.

Är det någon som kan förstå varför?

Hur många tror att media kommer ta upp denna statistik?


”DIKTATOR” JOHAN PERSSON AVSLUTAR DET RÖDGRÖNT SAMARBETET

Vid dagens kommunfullmäktigemöte i Kalmar sparkades miljöpartisterna Anna Thore och Jonas Löhnn ut från sina uppdrag i kommunala bolag. Anna Thore förlorade sin ordförandeplats i Kalmar Vatten AB och i Kalmar Biogas AB. Jonas Löhnn förlorar sin plats som ordförande i Kalmar Science Park AB.

Anledningen är att Jonas Löhnn inte följt socialdemokraternas ”spelregler” som innebär att man kan ägna sig åt maktmissbruk och åsidosättande av kommunallagen. Jonas Löhnn har överklagat socialdemokraternas maktmissbruk vid några tillfällen och då fått rätt i Förvaltningsrätten. Detta har fått ”diktator” och kommunalrådet Johan Persson att gå i taket. Nu sparkar han ut alla miljöpartister från de positioner som han kan göra utan att bryta mot några lagar.

Konklusionen är att bråka inte med Johan Persson för då går du miste om hela din inkomst eller delar av din försörjning. Vem vågar gå emot ”diktator” Johan Persson.

Under de voteringar som detta gav upphov till avstod vi från att rösta. De märkliga var att flera moderater röstade tillsammans med socialdemokrater och vänsterpartiet för att avsätta Anna Thore och Jonas Löhnn.

Jonas Löhnn höll ett väldigt bra anförande innan voteringarna började och det skall jag lägga upp på bloggen när det kommer upp på kommunens hemsida.

Jag undrar om inte socialdemokraterna begår ett stort misstag genom detta beslut. Det är bara två år till nästa val och jag tror att Miljöpartiet tänker sig för mer än en gång innan man sätter sig i Johan Perssons knä ännu en gång.

Barometern, Barometern,


Sprutbytesprogram var också en punkt på dagordningen
. Kalmar läns landsting har för avsikt att införa ett sprutbytesprogram och har därför begärt in svar från alla kommuner. Det blev en livlig debatt med många inlägg. SD och KD var de partier som sa nej till ett sprutbytesprogram. Moderaterna var även splittrade i denna fråga, nio av tretton moderater röstade nej till sprutbytesprogram. Övriga partier med socialdemokraterna täten drev alltså igenom detta i Kalmar kommun.

Östran,


VILKEN PROGRAMLEDARE I AGENDA!

Såg debatten i Agenda mellan Andreas Schönström (S), kommunalråd i Malmö och integrationsminister Erik Ullenhag. Andreas Schönström klämde ur sig en hel del saker som borde fått tittarna att kippa efter andan. Man har satsat 2 miljarder kronor på integrationen i Malmö utan att man uppnått några resultat. Skillnaden mellan personer med svensk bakgrund eller utländsk bakgrund när det gäller sysselsättning var enorm, 74 procent för svenskar och endast 42 procent för personer med utländsk balgrund. Dessutom var nästan 7 procent utanför alla system och försörjde sig med svartjobb eller kriminallitet. Så fortsatte det hela tiden. Alla problem var relaterade till invandringen på ena eller andra sättet. Tyvärr måste programledaren Camilla Kvartoft vara hjärndöd som aldrig kommer på att fråga om vi inte måste begränsa invandringen till Malmö och Sverige.

Politiskt korrekt programledare?

När det sedan gällde fotbollsmatchen mellan regeringen och oppositionen så förteg hon att SD inte var välkomna att vara med. Utan det fick Gutav Fridolin påpeka men Camilla Kvartoft fattade nada!


SD CALMAR FIRAR VASADAGEN DEN 31 MAJKalmar stad har en rik historia och speciellt 1500, 1600-talet var mycket händelserika i Kalmar. Kalmar slott var den sista utposten mot den hatade dansken som fanns bara några mil söder om Kalmar i Blekinge och Skåne.

Den 31 maj 1520 landsteg Gustaf Vasa några kilometer söder om Kalmar slott på Stensö.

Gustav Vasas roll i införandet av en svensk arvmonarki ses i dag som grundandet av den moderna nationalstaten Sverige, och det är den 6 juni – datumet då han valdes till kung av riksdagen 1523 – som är Sveriges nationaldag. Han har senare, särskilt från det sena 1800-talet, upphöjts till landsfader och har därmed blivit en viktig nationell symbol.

Sverigedemokraterna tänkte nu införa en tradition den 31 maj som vi kallar för Vasadagen i Kalmar då vi träffas och cyklar ner till den plats på Stensö där Gustav Vasa landsteg för 492 år sedan och där minnesstenarna finns. Där har vi lite picknick som var och en får ha med sig med lämplig och valfri dryck. På vägen tillbaka till Kalmar stannar vi till vid minnesmonumentet i Stadsparken och om lusten faller på kanske vi även gör ett stopp på Söderport, innan vi fortsätter in till stan för de som inte är nöjda.

Alla är välkomna att hänga med, oavsett om du är medlem i SD elle ej. Om du är intresserad maila mig på [email protected] för information om tid och plats.

Om vädrets makter skulle försöka stoppa oss inställer vi cykelturen och nöjer oss med att besöka Vasabrunnen och minnesmonumentet i Stadsparken.


Minnesmonument i stadsparken.                 Foto Thoralf Alfsson


SD-KAMPANJ OCH BAROMETERN-KAMPANJ


Kampanj i Kalmar idag                                      Foto Thoralf Alfsson

Tyvärr var det lite småregnigt i Kalmar idag när vi stod på stan och träffade väljare och berättade om vår polis-kampanj. Men vi pratade givetvis allt möjligt, inte minst Gota Media och deras mediahus. Vi fick även inviga vårt nyinköpta marknadstält.

Vi fick oskså besök av en tjej som sa sig vara kommunist. Ett sorgligt exempel på hur fel det kan bli.


Så har Anna Bjurström ännu en gång fått spy sina galla över Sverigedemokraterna i en krönika i Barometern. En sak är i varje fall säker! Anna Bjurström hatar mig och alla andra Sverigedemokratern i vårt land.

Veckans förtalskrönika har rubriken ”Flyktingpolitik kräver mer än goda intentioner” och det är verkligen sant. Den kräver först och främst enorma resurser och det kostar enorma summor av skattebetalarnas inbetalde och surt förvärvade penningar. Men det hjälper ändå inte när inte viljan finns att anpassa sig till det svenska samhället.

Trots allt har ändå Anna Bjurström kommit till några sunda insikter och det är ju ett steg på vägen mot en tillnyktring. Här kommer ett exempel.

”Politiker och journalister
verkar inte vilja se de svårigheter och konflikter som naturligt uppstår när olika kulturer och samhällsklasser möts.”

En bra början att bygga vidare på för Anna.

”Kan SD lösa problemen
som naiv socialdemokratisk integrationspolitik eller ickepolitik har orsakat? Nej. De är inte intresserade av ett fungerande multikulturellt samhälle.”

Alldeles riktigt Anna! Socialdemokraterna och deras allierade är den största orsaken till att vi brottas med dagens problem. SD tror inte heller på ett multikulti-samhälle. Malmö är väl ett väldigt bra exempel på att ett multikulti-samhälle inte fungerar, trots en lång rad av integrationsprojekt och hundratals miljoner kronor för att komma till en anständig nivå. Men resultaten har uteblivit!

Men sedan så övergår Anna i att bli riktigt naiv och slutledningsförmågan brister kraftfullt.

”Att folk har olika religioner, traditioner, normer, värderingar och åsikter kommer alltid att leda till friktion. Jag kan inte se hur det är kontroversiellt eller ens problematiskt.”

Hur gammal är du egentligen Anna? Du borde inte vara så ung än att du känner till vad som hände på balkan under tidigt 90-tal. Vad var de grundläggande orsakerna till dessa konflikter? Hur jäkla naiv får man vara?

”Rabiata sverigedemokrater
för söker å sin sida skylla varje upptänkligt samhällsproblem på att befolkningen har olika kulturella bakgrunder.”

Och rabiata personer som Anna Bjurström förnekar konsekvent att religion och kulturell bakgrund inte orsaker de minsta problem. Jag undrar hur Anna Bjurström ser på Uppdrag gransknings program om hur imamer pratade med dubbla tungor i sina moskéer. Ett sånt reportage visar enbart på att politiskt korrekta floskelmaskiner inte har några som helst belägg för sina teser. Utan istället bekräftar det allt som oftast de tankar och den oro som vi Sverigedemokrater känner och som vi försöker förmedla till svenska folket.

Anna Bjurströms visioner och starka tro är tyvärr endast en naiv utopi!Barometern debattredaktion har dubbla regler och dubbla måttstockar. Så fort vi försöker få något publicerat så påpekas att debattartikel skall vara ”unik” och bara skickas till Barometern. Uppenbarligen gäller detta enbart SD.

I måndags publicerades en debattartikel som jag omgående misstänkte var en ”massproduktion” från Moderaterna. En snabb sökning på nätet visade att den publicerats i mängder av tidningar. Vilket bara bekräftar det jag tidigare förstått, nämligen att det gäller olika regler för SD i förhållande till partierna inom 7-klövern.

Döm om min förvåning blev stor när Barometern publicerade samma debattartikel i dagens tidning men med en annan rubrik. Inte undra på att det är svårt att få något publicerat i Barometern.

Nigel Farage håller föredrag ;-)


REKORDEnligt uppgift skall inget mediabolag viljat publicera opinionsundersökningen!

Ganska talande för vilken politisk färg som styr svensk media och hur politiskt beroende media är. Inte ens public service vill publicera dessa siffror.

REVISOR RIKTAR SKARP KRITIK MOT INVANDRARSERVICE


I början av året framkom uppgifter om att Invandrarservice inte följt de regler som gäller för utbetalning av försörjningsstöd till asylsökande och personer som beviljats uppehållstillstånd. Läs artikel i Östran.

Uppenbarligen har kommunens revisorer uppmärksammat detta och låtit PwC göra en granskning av Invandrarservice i Kalmar. Jag fick idag tillgång till denna rapport.

Missförhållandena på Invandrarservice har varit minst sagt katastrofala. Jag har aldrig läst en revisionsrapport som riktar så skarp kritik som denna.

25 personakter har granskats, 21 av dessa valdes ut helt slumpmässigt.

Invandrarservice har underlåtit att följa socialnämndens riktlinjer, t.ex har inte kvitto sparats som kan verifiera utbetalningar.

Här kommer ett antal utdrag/citat ur PwC-rapporten.

”Hälften av de helt slumpmässigt utvalda akterna innehöll brister av inte obetydlig karaktär.”

”En vanlig iakttagelse är bristen på dokumentation.”

”I fyra av de 21 slumpmässigt utvalda personakterna har inte grundutredning hittats.”

”Pappersakten för en av de slumpmässigt utvalda klienterna kunde inte återfinnas.”

”I flera fall beviljas kostnader utanför riksnormen utan tydlig motivering, t.ex. internetabonnemang och simkort.”

”I de ärenden bistånd beviljas till hemutrustning och spädbarnsutrustning saknas dokumentation av en individuell bedömning. Istället beviljas samma belopp till alla, i fallet med spädbarnsutrustning av de i riktlinjerna högsta angivna beloppet.”

”Av dokumentationen framgår sällan att kontroller genomförts. Kontoutdrag tas inte in månatligen.”

”I endast en av akterna har en deklaration funnits.”

”I två ärenden har ekonomiskt bistånd använts på ett sätt som liknar lån, vilket inte är tillåtet.”

”I ett fall hade bistånd beviljats utan föregående utredning till en skuld som klienten ådragit sig genom en fortkörning. Ekonomiskt bistånd ges aldrig till betalning av böter, skadestånd och skatteskulder.”

”I ett annat ärende beviljades bistånd utan föregående utredning och utan motivering till en skuld till CSN.”

”I ett ärende uppdagades att klienten hade en bil och att köpet finansierats med ett lån där bilen utgjorde säkerheten. Det framgår inte av dokumentationen i ärendet att klienten var i behov av bil. Krav ställdes inte på att bilen omedelbart skulle säljas.”

”En klient hade åkt utomlands under sommaren. Innan resan hadeextra pengar beviljats som lån. Under resan beviljades extra pengar till en räkning efter det att en vän till klienten kontaktat handläggaren.”

”Genomgången av personakterna visar på ett stort antal brister i handläggning och dokumentation.”

”Handläggningen har inte levt upp till krav som ställs i lagar, författningar och kommunens riktlinjer.”

”Bristerna har haft negativ inverkan på den enskildes rättsäkerhet och i vissa fall orsakat kommunen ekonomisk skada.”

”Vi anser att socialnämnden interna kontroll av Invandrarservice inte har varit tillräcklig. Nämnden har därmed brustit i sitt ansvar.

Detta då Invandrarservice inte har inbegripits i nämndens interna kontroll- och kvalitetsarbete. Invandrarservice ingick inte heller i den satsning på aktgranskning som genomfördes bland annat inom ekonomiskt bistånd, trots att det framkommit misstankar om brister inom Invandrarservice. Några kontroller av handläggningen av ekonomiskt bistånd inom Invandrarservice har inte genomförts.

Det är en brist att inte hela nämnden tidigare informerats om skillnadrna i handläggning och misstankar om brister. Frågan borde utretts av förvaltningen.”

Som ni ser är listan lång över anmärkningar och då har endast 25 personakter granskats! Med anledning av detta bör en betydligt större granskning göras.

Nu kommer givetvis den socialdemokratiska majoriteten göra allt för att mörklägga detta och skydda alla inblandade, trots att det i flera fall handlar om rena tjänstefel och att kommunen lidit en ekonomisk skada.

Det finns dock ett antal obesvarade frågor som jag skall försöka få svar på även om det kommer att bli svårt.

Kalmar kommuns revisorer anser ändå att socialnämnden skall beviljas ansvarsfrihet. Något som jag starkt ifrågasätter. Frågan är faktiskt om det inte föreligger en form av delikatessjäv även i detta fall då socialdemokraten Christina Magnusson är vice ordförande i Kalmar kommuns revisorer. Hon var fram till den 1 januari 2011 ordförande för socialnämnden, minst sagt jävig enligt min uppfattning. Hon borde utan tvekan anmält jäv när ärendet behandlades av Kalmar kommuns revisorer. 

Jag anser att denna granskning/rapport bör leda till en anmälan av berörda personer på Invandrarservice men även ansvariga på socialförvaltningen.

Östran har en artikel om detta men Barometern funderar väl fortfarande på hur man skall hantera denna skandal på Invandrarservice och Kalmar kommun.


UPPDATERING!!!

Ett rykte säger att en positiv nyhet för SD är på gång ;-)


ASYLSÖKANDE BAKOM 12 AV 13 NYUPPTÄCKTA FALL AV HIV

Barometern gör allt för att vilseleda sina läsare genom att undanhålla viktiga fakta!

I Östrans artikel framkommer också andra fakta, nämligen att 12 av 13 nyupptäckta fall av hiv-smitta under 2011 var asylsökande. Detta borde utan tvekan gett stora rubriker i media med det förtigs som vanligt.

Östran skriver i sin artikel att för närvarande vårdas ca 45-50 personer av Kalmar läns landsting för hiv-smitta. Hur många av dessa är asylsökande eller har invandrarbakgrund?

Är det så många som 35-40 eller ännu fler. Eller är det så att alla förutom de fyra sprutnarkomanerna tillhör kategorin med utländsk bakgrund. Jag har ställt frågan till smittskyddsläkaren Claes Söderström. Kommer han att svara eller få vi ta det som en interpellation i landstingsfullmäktige?

Jag har full förståelse för att Claes Söderström är oroad över utvecklingen bland sprutnarkomaner men varför oroar han sig inte för den andra gruppen utgjorde 92 procent av de nyupptäckta fallen av hiv-smitta under 2011. Är det någon som förstår den logiken? Nej, troligen inte då den är en frukt av det politiskt korrekta samhället där allt negativt som invandringen medför skall tystas ner fullständigt. Det är minst sagt upprörande!

Barometern använder sig dessutom TT:s politiskt korrekta nyhetstelegram som dessutom kommer vilseleda inte bara Barometerns läsare, utan alla läsare i hela landet. Läs mitt blogginlägg om TT, Tidningarnas telegrambyrå så får du reda på sanningen bakom detta företag.

Här kan du läsa Barometerns artikel och sedan Östrans artikel. Vilken tidning skulle du ha som din morgontidning?


 

Nu lär säkert Uffe Carlsson utsättas för påtryckningar från ansvariga inom Gota Media för sin allt annat än politiskt korrekta artikel.

 


HUR MYCKET FÅR VINDKRAFTEN KOSTA?


Läs artikel i SvD.

Hur många har egentligen koll på vad vindkraftutbyggnaden kostar dem? Hur många vet att varje gång man betalar sin elräkning går en del av dessa pengar till att hålla vindkraften ”under vingarna”!

Under 2012 väntas elkonsumenterna få betala ca 3,5 miljarder kronor till vindkraftsproducenterna genom elcertifikat. Detta läggs givetvis på elräkning till alla konsumenter. Enligt uppgift rörde det sig om drygt 6 öre/kWh under 2010.


Vindkraftverk vid Isatd på Öland                  Foto Thoralf Alfsson

Som exempel kan vi ta dessa 5 vindkraftverk på Öland vid Istad. Varje vindkraftverk är på 2000kW men eftersom det inte alltid blåser 13-14m/s så blir i själva verket verklig effekt ca 600kW eller ca 30 procent. Det innebär att varje vindkraftverk producerar ca 5300000 kWh/år. Ersättning med elcertifikat ger idag ca 20 öre/kWh vilket innebär lite drygt 1 miljon kronor i driftbidrag till varje vindkraftverk i Istad eller ca 5,3 miljoner kronor totalt för dessa 5 vindkraftverk varje år. Det innebär ca 15 000 kronor/dygn till ägarna.

Men det kan vara ännu värre! Kalmar kommun har beslutat köpa två vindkraftverk. Nu har kommunen bestämt att man skall förbruka allt som produceras av dessa vindkraftverk, oavsett årstid, veckodag eller tid på dygnet. Därmed räknas Kalmar kommun inte som elproducent och kan därmed inte sälja någon elenergi om man har ett överskott. Det "fina" i kråksången är att då behöver inte Kalmar kommun betala energiskatten på ca 28 öre/kWh för den energi som produceras av vindkraftverken.

Eftersom dessa vindkraftverk är på 2000kW och beräknas producera 5200000 kWh/år enligt kommunens budget kommer staten gå miste om ca 1,5 miljoner kronor i skatteintäkter för varje vindkraftverk.

Det innebär att Kalmar kommun slipper betala 3 miljoner kronor i elskatt samtidigt som man får ca 2 miljoner kronor i elcertifikatsbidrag. En total subvention från skattebetalarna och elkonsumenterna på ca 5 miljoner kronor/år till Kalmar kommun.

Hur många tror att Kalmar kommun skulle satsat på dessa vindkraftverk utan dessa 5 miljoner kronor/år.

En annan kommun som satsat på vindkraft är Staffanstorp. Men man har inte satsat på vindkraftverk i den egna kommunen utan på Öland. I Skånskans artikel finns det dock inte en rad om de subventioner som staten och elkonsumenterna får bistå med. Utan istället framställs det som att kommunen tjänar stora pengar på detta, vilket är sant men bara en del av sanningen. 

Genom att undanhålla hela sanningen så vilseför man allmänheten att tro att vindkraften är billigare än annan producerat el-energi vilket inte stämmer. Kan det ha att göra med att 4 av 10 journalister sympatiserar med Miljöpartiet?
 
I England debatteras vindkraften. Läs artikel


BETNÉR OCH DEN ARABISKA VÅREN

Igår var Jimmie Åkesson inbjuden till Betnér i TV5. Jag beundrar att Jimmie kan behålla lugnet trots en hel rad minst sagt anmärkningsvärda påståenden och rena lögner från Betnérs sida.

Så här skriver en av deltagarna i programmet Andreas Johansson Heinö.

"Debatten igår blev ännu en i raden av misslyckade integrationsdebatter där Sverigedemokraterna tar för stor plats. Det är en gåta hur Jimmie Åkesson fortfarande har förmågan att förmå alla som möter honom att prestera långt under sin förmåga."

Kan det möjligen bero på att Jimmie Åkesson och SD har sanningen på sin sida?

Betnér avslutade dock med att citera från ett av mina gamla blogginlägg, utan att han gav Jimmie en möjlighet att svara. Han ville genom detta citat bekräfta att SD är islamofober. Om man med islamofob menar att man är kritisk mot islam och dess syn på jämlikhet, religionsfrihet, yttrandefrihet, jämställdhet, kvinnosyn och så vidare. I så fall är jag definitivt en islamofob.

Jag är också av den uppfattningen att islam och muslimska länder utgör ett stort hot mot världsfreden. Därför har jag hela tiden sett med skeptiska ögon på den så kallade arabiska våren. Jag tror risken är stor att den arabiska våren kommer öka motsättningarna mellan den västerländska världen och den muslimska världen.

Den arabiska våren som prisats av så många kommer föra in dessa länder i ett långt mörker eller arabisk vinter. Vilket mycket väl kan leda till att det ”kalla krigets” dagar åter blir en verklighet.

Efter att jag sett detta videoklipp från ett valtal i Egypten blir man inte mer hoppfull utan det ser väldigt mörkt ut och jag har full förståelse för den oro som man känner i Israel inför den arabiska våren.

Får dessa mörka krafter fullt stöd så kommer ”helvetet” snart bryta ut i Mellan Östern och då kommer Betnér och hans pk-vänner inte förstå vad som hände.

 
Lyssnade igår på Studio Ett där man bland annat pratade om bråken i Tensta och Rinkeby. Man frågade sig vad som startat bråken/upploppen denna gång. Anledningen var enligt dessa ungdomar att det fanns för mycket poliser i Tensta/Rinkeby. Jag blir bara så trött när inte programledarna bemöter dessa ungdomar.

Jag väntade under hela programmet att det skulle komma en annan anledning till att dessa bråk startade igen men den kom aldrig. Om jag inte minns fel startade dessa bråk i mitten av förra veckan. Enligt min mening sammanföll detta väldigt väl med att Uppdrag gransknings trailer och program sändes om lögnaktiga imamer och familjerådgivare i moskéer. Jag tror att det finns ett samband men det ärju som sagt var inte politiskt korrekt att tro det.EN DANSK SKALLE PÅ ETABLISSEMANGETPia Kjaersgaards veckobrev kom alldeles nyss och det är en rejäl sågning av svensk politisk korrekthet, en riktig dansk skalle på etablissemanget. 

Pia Kjærsgaards ugebrev

Mandag den 21. maj 2012  


Den svenske løgn

Vores naboland hinsides Øresund har længe været udlændingepolitikkens ”Utopia”. Her modtages alle mennesker fra den tredje verden med åbne arme, hvad enten de nu er personligt forfulgte eller blot ønsker et bedre liv uden fattigdom. I Sverige er ”multikulturalismen” statsdoktrin på samme måde som ”antifascismen” var det i det tidligere DDR.

Og i det stærkt hierarkisk opdelte svenske samfund diskuteres magtelitens officielle politik ikke. Selv om det ved riksdagsvalget i september 2010 lykkedes det indvandringskritiske parti, Sverigedemokraterna, at komme i Rigsdagen, bliver det i dag af de øvrige partier frosset ude i et omfang, så den borgerlige regering stemmer mod egne forslag, hvis det viser sig, at et flertal kun kan tilvejebringes ved hjælp af Sverigedemokraternas stemmer.

Weekendavisen kunne for et par uger siden bringe en længere historie om Sveriges hastige forandring. Siden august 2004 er folketallet øget med en halv million, hvilket primært skyldes familiesammenføringer. Befolkningssammensætningen ændres samtidig. En stor del af stigningen i befolkningstallet skyldes indvandring fra ikke-vestlige lande som Somalia, Irak og Afghanistan.

Men Sveriges forandring har aldrig været et anliggende for den svenske befolkning. Den er aldrig blevet spurgt. Den har aldrig ytret sig. Enhver kritik af indvandringen har tangeret et socialt og karrieremæssigt selvmord. Så sent som ved riksdagsvalget i 2006, havde de statslige medier pligt til at anvende ordet ”fremmedfjendsk” i forbindelse med omtale af Sverigedemokraterna.

I dag må svenskerne leve med deres forandrede samfund. Sveriges tredjestørste by, Malmø, et stenkast fra Danmark, udgør et af Sveriges største sociale og etniske eksperimenter. Her er hver fjerde borger født i andre lande end Sverige, og bydelen Rosengård er måske det første reelle parallelsamfund med egne regler og love i Skandinavien. Her har de muslimske imamer mere at skulle have sagt end den svenske øvrighed.


Det multikulturelle eksperiment har en række uhensigtsmæssige konsekvenser, som især rammer den almindelige svensker. Malmø er en af Sveriges – ja Skandinaviens – mest kriminelle byer, hvor tyverier, vold, voldtægt og mord hører til dagens orden. Sidste efterår og i det tidlige forår var byen på alles læber som følge af en række mord begået i byens hastigt voksende kriminelle miljøer.  Men kriminaliteten er ikke den eneste pris for multikulturalismen –  etnisk had og ægte ”racisme” er en anden.

Under Besættelsen udgjorde det neutrale Sverige en sikker havn for flere tusinde danske jøder, som dermed blev reddet fra undergangen i nazisternes dødslejre. Sverige var frihedens land. I dag gjalder råbet ”jävla jude” eller det arabiske ”yahoud” gennem gaderne i Malmø, og Simon Wiesenthal Centeret i Wien anbefaler jøder at gå i en stor bue udenom Malmø, hvor selv borgmesteren, Ilmar Reepalu betegnes som et problem, fordi han forbød publikum adgang til en tenniskamp mod Israel, da dette kunne skabe uro i byen. Ja, selv præsident Obama har ytret bekymringer om tilstandene i Malmø. 


Svenskerne fik for nyligt en anden eksotisk smagsprøve på, hvad der rører sig i parallelsamfundet, da det viste sig, at seks ud af ti imamer for skjult kamera svarede, at en hustru ikke har ret til at nægte ægtemanden sex, og at ni ud af ti imamer mente, at flerkoneri under visse omstændigheder er i orden. Svarene var naturligvis helt anderledes, da svensk tv officielt efterspurgte imamernes holdninger.

Denne dobbeltstandard giver mig mindelser om en tilsvarende undersøgelse af svenske politikere for nogle år siden. Her omtalte anerkendte svenske politikere for skjult kamera muslimske indvandrere med sprogets værste gloser. Da de efterfølgende blev konfronteret med optagelserne, nægtede de alt. Løgnen er blevet en fast bestanddel af det svenske ”eksperiment”.

Mens det officielle Sverige nægter at lytte til svenskernes bekymringer, og mens svenskerne tier af frygt for sociale repressalier, blomstrer underskoven af voldelige nazistiske og racistiske bevægelser. Malmøskytten, hvis sag for øjeblikket oprulles for retten, er et af de ekstreme eksempler. I Sverige overlader man en stor del kritikken af indvandringen til nynazister. Her findes ventilen for frustrationerne.

Sveriges multimulturalisme er en kunstig kulisse. Mens det officielle Sverige med fanatisk iver forsøger at opretholde skinnet af godhed og at fremstå som et forbillede for resten af verden, gærer og syder det i undergrunden. Det officielle Sverige er truet fra flere sider: Blandt dele af de muslimske indvandrere, er islamismen og et middelalderligt livssyn en realitet, og for et stigende antal svenskere er de ekstremistiske bevægelser det sidste tilflugtssted.

Sverige indledte det multikulturelle eksperiment for at vise hele verden, at et lille skandinavisk land kunne være tilflugtssted for alle forfulgte. Sverige ville være et forbillede. I dag er dele af landet forandret til ukendelighed. Den højeste pris har været, at løgn og forstillelse er blevet en integreret del af den svenske mentalitet.

Med venlig hilsen

Pia Kjærsgaard               
  


FRAMTIDENS SVERIGE

Framtidens Sverige

Dagens samhälle är en tidning som utges av Sveriges kommuner och landsting. I det senaste numret kan man läsa på mittuppslaget att ”SVERIGES FRAMTID FINNS I BOTKYRKA”. Motiveringen tycks vara att svenskarna är i minoritet.

54 procent har utländsk bakgrund med ca 160 nationaliteter. Bland annat 8000 från Turkiet, 4000 från Irak, 2300 från Syrien, 2000 från norra Jugoslavien och så vidare.

Att Sveriges framtid finns i Botkyrka är ett minst sagt uppseendeväckande påstående. Jag tror snarare att Botkyrka tillhör en av de mest segregerade kommunerna i landet. Om SKL och Dagens samhälle anser att det är Sveriges framtid får det stå för dessa PK-nissar.

Jag blir bara beklämd när jag läser vad dessa naiva journalister skriver i sina skönmålande reportage! Det är med sorg i hjärtat som jag ser 7-klöverns politiker rasera vad många generationer byggd upp i vårt land. Vårt välfärdssystem har bara börjat krackelera än så länge. Det riktiga sönderfallet kommer även komma i Sverige. I Grekland beror det mycket på ett korrupt system. I Sverige kommer sönderfallet bero på pk-politiker och en vansinnig massinvandringspolitik. De svenskar som säger nej till detta kommer snart sitta i små enklaver ute i glesbygden eller i ”gated communities” i tätorterna.

Vaknar inte etniska svenskar till valet 2014 så kommer detta bli en verklighet.

Att politiker inom 7-klövern skall vakna har jag definitivt inga förhoppningar om efter snart 2 år i riksdagen. De är så indoktrinerade och har dessutom fingrarna långt ner i syltburken. Dessutom är arvodena viktigare än hur det går för vårt land. Som de flesta vet så bor de flesta redan i etniskt svenska enklaver bland den övriga politiskt korrekta eliten som har ekonomi för detta. Så långt från de segregerade områdena som de ser som SVERIGES FRAMTID.

Jag tar mig för pannan och undrar vad de har innanför pannbenet!

När tidningar sedan håller sig med krönikörer som håller denna kvalitet så blir inte förutsättningarna bättre. Stoppa huvudet i sanden. Läs Jenny Thomassons krönika. Det bästa vore att skicka iväg henne på sex månaders praktik i Saudi Arabien.


VIKTIG UTANFÖR PLANEN

Kalmar FF har skrivit ett nytt kontrakt med Henrik Rydström på 1 + 1 år. Med andra ord fram till valåret 2014. Vilka av socialdemokraternas valsedlar kommer Henrik Rydström finnas på 2014?

Så här kommenterar ansvariga i KFF det nya kontraktet med Rydström.

”Henrik är en oerhört viktig spelare för oss både på planen och i gruppen, och så varit i många år. Därför känns det väldigt bra att han är med oss även över nästa säsong, säger klubbchefen Svante Samuelsson.”

”Rydström är väldigt viktig för oss oavsett om han sitter på bänken eller spelar. Han har en viktig roll i omklädningsrummet, säger tränaren Nanne Bergstrand.”

Frågan är om det är detta de tänker på?


"CENSURERAD" INTERVJU MED ROLAND JAHN

Hittade klippet från TV4-inslaget (13 maj) om Stasi, där intervjun med Roland Jahn fanns med.  Precis som jag antog så hade man klippt bort alla intressanta frågor som ställdes till Roland Jahn om stasisvenskarna och hur den svenska regeringen hanterat frågan. Intervjun gjordes den 19 april. Läs mitt blogginlägg från den 19 april.

Undrar hur det är att vara Ann Tiberg och veta att någon annan klipper bort intressanta frågor och svar. Jag skulle aldrig kunna acceptera en sådan behandling.


LÖGNENS RELIGION

Alla civiliserade samhällen borde bekämpa islam.

Finns det något positivt med islam? Varför skall etniska svenskar integreras med muslimer?

 Som de flesta vet finns det en rad bloggare och andra tyckare på nätet som tar varje chans att kritisera Sverigedemokraterna och vår negativa inställning till den förda invandringspolitiken, inte minst våra åsikter om islam.
 
Idag är det väldigt tyst på dessa bloggar!


KG Bergström skriver bland annat följande i Expressen.

"Det är förstås önskvärt att reportaget leder till att imamer med medeltida inställning till månggifte hustrumisshandel och dylikt avlägsnas från svenska moskéer."

Frågan är om KG Bergström anser att det är lika angeläget att riksdagsledamöter med samma medeltida inställning avlägsnas från sina uppdrag? Men det kanske inte är lika angeläget i Sveriges riksdag, som stiftar rikets alla lagar.

Sedan skall man också komma ihåg att i praktiken är det dessa imamer vi tar hänsyn till när vi avstår från att fira skolavslutningen i en kyrka. Vi är minst sagt väldigt naiva och godtrogna! Läs om den pågående debatten i Mönsterås.

SVENSKT REKORD I HYCKLERI AV MONA SAHLIN

Mona Sahlin grundlurad eller bara PK?

Förra S-ledaren Mona Sahlin rasar mot avslöjandet om kvinnosynen hos imamer i svenska moskéer.

– Alla rättigheter i Sverige ska gälla alla. Också kvinnor, säger hon.

Det är upprörande och kränkande att behandla kvinnor på detta sätt. Det är mycket bra med avslöjandet. Nu måste alla goda krafter agera och kräva ett slut på dubbelmoralen, säger hon.

Hyckleriet kommer inte sky några gränser de närmaste dagarna då alla feminister nu tvingas ur sina hålar i och med Uppdrag gransknings reportage om imamar i svenska moskéer. Först ut var Mona Sahlin! Frågan är vem som står näst på tur. Kommer till och med Gudrun Schyman trädda fram från sin skånska gård och beskylla islam för kvinnoförtryck. Eller får vi höra före detta Roks ordförande säga att ”män är djur” igen eller vi kanske skall ändra det till att ”imamer är djur”.

Detta reportage borde väl sätta fokus även på alla så kallade feminister som aldrig vågat eller vågar kritisera islam för deras kvinnosyn.

Omar Mustafa

I Studio Ett kallar man imamernas falskhet eller lögner för ett ”glapp”. Jag kan bara konstatera att Sveriges Radios journalister fortsätter med detta hyckleri genom att kalla det för ett ”glapp”. Vad det handlar om är ju att dessa imamer blåljuger i Muhammeds namn.

I Studio Ett intervjuas Omar Mustafa och enligt min mening blåljuger även han på flera av frågorna. Jag anser att muslimska organisationer har en dold agenda och det är en liten del av detta som UG avslöjar i kvällens program. Nu har man bara skickat några kvinnor att fråga om problem inom relationer. Hade de skickat några män att ställa liknande frågor så hade UG säkerligen fått än mer skrämmande och radikala svar.

Ikväll skall jag gå på fotboll och se KFF - Helsingborg så jag får se Uppdrag granskning på SVTplay senare ikväll när det läggs upp.ETNISKA SVENSKAR MITT I LIVET

Har minst arbetslöshet! En helt logisk slutsats av statsministern. Han kunde även passat på att reta upp feministerna genom att säga ”etniskt svenska män mitt i livet” vilket hade varit ännu mera sant.

Men som alla vet så är sanningen väldigt svår för väldigt många i det här landet. De föredrar istället lögner och väl inarbetade floskler som de känner sig trygga med. Särskilt när floskelmästarna Ullenhag och Lööf har fått fart på munlädret.

Moderaterna har ju själv tagit fram en rapport som visar att det i genomsnitt tar 7år för en man som invandrat till vårt land att komma i arbete. För en kvinna tar det i genomsnitt 10år. Jag gissar att denna rapport grundar sig på data från 80-talet och en bit in på 90-talet. Då vet vi att en majoritet av dessa invandrar kom från europeiska länder, framförallt balkanländerna.

Hur ser invandringen ut under 2000-talet? Nu handlar det om Somalia, Irak, Afghanistan och andra muslimska länder. Om moderaterna skulle göra samma rapport om några år är jag övertygad om att tar betydligt längre för de nya grupperna att komma ut i ett svenskt arbetsliv med löner enligt avtal.

Sanningen är nog att en stor andel av dessa aldrig kommer ut på den reguljära arbetsmarknaden. De kommer istället bidra till lönedumpning genom att jobba svart eller i statligt subventionerade jobb vilket även kommer ha en lönedumpande effekt och dessutom skapa en osund konkurrens inom vissa arbetsområden.

Hur länge kommer etniska svenskar mitt i livet vilja betala skatt men endast få en sämre välfärd tillbaka? Hur länge kommer de lyssna på alla floskler om invandringen utan att protestera?

Statsminister Fredrik Reinfeldt och finansminister Anders Borg har redan använt möjligheten med sänkta skatter för etniska svenskar mitt i livet. Oavsett vem som styr Sverige kommer det krävas höjda skatter i framtiden om samma invandringspolitik skall bedrivas.

Undrar om Stefan Löfven går i skola hos Mona Sahlin? Åtminstone börjar jag misstänka det, när han reagerar på  att någon pratar om etniska svenskar och börjar prata om det otäcka med vi och dom.

Trams och inget annat än trams!

Till något helt annat. Hur mycket koldioxid släpper en elbil ut?Prästen Dag Sandahl skriver en motion om Stasi till stiftsfullmäktige. Han vill att Växjö stift startar ett forskningsprojekt om kontakterna mellan stiftet och DDR.

Det kanske även finns en eller flera Alexander Radler i Växjö stift. Läs motion.


KLIMATUTSLÄPP

I kvällens Agenda pratades det bland annat om klimatutsläpp. Det var klimatavtal, klimatändringar och klimatutsläpp. Klimatavtal och klimatändringar kan jag förstå innebörden av men klimatutsläpp är ett märkligt ord.

Vad är det vi släpper ut? Klimatet?

Vid en sökning på Google fick jag 110 000 träffar på ”klimatutsläpp”. Med andra ord är det ett minst sagt vanligt ord som används väldigt flitigt i media. Oftast för att skapa en domedagsstämning och för att skrämma alla, inte minst politiker för klimatförändringarna. Men vad betyder egentligen klimatutsläpp? Hur definieras klimatutsläpp? Vilken ingenjörsstorhet mäts klimatutsläpp med?

För att bringa lite klarhet i detta gick jag in på Wikipedia för att hitta en förklaring men ordet ”klimatutsläpp” fanns inte med. Kan ni tänka er ”klimatutsläpp” är ett ickeord! Ingen har lyckats med att definiera det på Wikipedia.

Är detta ett klimatutsläpp?Hur många tror att solens energi är absolut konstant över tiden? Jag tror det definitivt inte!


INGA RAKA BESKED

Lyssnade på lördagsintervjun med Stefan Löfven idag. Raka besked var det minsta vi fick höra. Om Stefan Löfven inte kan prestera mer än detta så börjar snart resan nedåt i opinionen för socialdemokraterna. Det går inte att först inte uttala sig under flera månader i någon fråga och sedan passa eller utreda allt innan man kommer med några besked. Socialdemokraterna har haft snart 6 år på sig att komma med en ny politik som oppositionsparti.

En mycket svag insats av Stefan Löfven i lördagsintervjun, något som borde oro socialdemokraterna.Nanne Bergstrand gjord något som jag efterfrågat länge, tyvärr tog han inte beslutet före matchen utan först i halvlek och därför förlorade Kalmar FF mot Mjällby.  I halvlek bytte han ut Henrik Rydström! Den som inte såg skillnaden på KFF:s mittfält mellan första och andra halvlek måste vara blind. Farten i passningsspelet ökade rejält utan att sega gubben bromsade spelet. Skall bli intressant att se hur Henrik Rydström tar denna "petning".

Hoppas nu att Nanne vågar sätta Rydström på bänken mot Helsingborg på onsdag. Eftersom Nouri även blev utvisad kommer vi få in en ny frisk fläkt även på denna position, där det brustit ordentligt den senaste tiden.

UPPDATERING!

Min analys kan inte ha varit så illa. Så här säger Nanne efter matchen till Barometern.

"Under min tid i Kalmar FF var den första halvleken det sämsta vi presterat. I andra fick vi upp laget och jag är stolt över att vi kunde ändra matchbilden. Det här var lite av framtidens Kalmar FF vi fick se i andra halvlek, sade Nanne Bergstrand."

Det borde innebära att Rydström hamnar på bänken i nästa match! 

Henrik Rydström själv skyller mest på backlinjen och alla andra i laget. Det är inget fel på självförtroendet hos denna kosmopolit i KFF. Läs hans blogginlägg på DN, han borde skämmas och be sina lagkamrater om ursäkt. 


VI MÅSTE HÖJA TONLÄGET

Har lyssnat till dagens riksdagsdebatt om polisen. Den kampanj som vi idag startar för att sätta fokus på att vi vill se fler synliga poliser i samhället är ett bra initiativ. Men jag anser dock att vi måste höja tonläget i den allmänna debatten. Jag försöker på min blogg lyfta tabubelagda frågor och samtidigt vara lite provokativ för att skapa debatt men det vore betydligt bättre om även partiet höjde tonläget.

Vid dagens debatt blev Jimmie Åkesson angripen av socialdemokraten Morgan Johansson angående datalagringsdirektivet. Jag tycker att Jimmie Åkesson borde slagit tillbaka hårt mot Morgan Johansson då vi krävde att alla dessa data skulle lagras i Sverige för att stödja förslaget och att data skulle sparas i 12 månader istället för i 6 månader. Nu kommer dessa data att sparas i kanske Ryssland, Rumänien, Kina eller kanske Indien. Jag litar inte ett dugg på datasäkerheten i dessa länder men det gör tydligen socialdemokraterna och Morgan Johansson. I alla andra sammanhang är integriteten väldigt viktigt men i detta fall bryr man sig inte ett dugg. Ingen av riksdagens partier hade förståelse för vår oro över datasäkerheten. Detta borde Jimmie Åkesson kastat i ansiktet på Morgan Johansson och därmed höjt tonläget.

Läs mitt blogginlägg från februari 2011, med en artikel om datasäkerheten i det så kallade molnet.


BAROMETERN CENSURERAR IGEN!

Igår skrev jag en kommentar till artikeln om befolkningsutvecklingen som svar på en annan kommentar från Bejje. Han hade svårt att få en lägenhet i Kalmar. Jag påtalade då att Invandrarservice och Kalmar kommun lägger beslag på ca 50-100 lägenheter/år för den "flyktingmottagning" och till de ensamkommande barn som fyllt 18år och fått uppehållstillstånd. Dessa lägenheter tillhandahålls nästan uteslutande av Kalmarhem. De lägenheter som tas i anspråk ligger ofta i Norrliden, Funkabo, Oxhagen och Smedby. Detta får till följd att segregeringen ökar, att svenska familjer flyttar ut från dessa områden och att utanförskapsproblematiken ökar.

Denna kommentar har nu Barometern censurerat bort. Sanningen är uppenbarligen svår för Barometern.


UPPDRAG GRANSKNING HÖJER TONLÄGET!

Programmet sänds i SVT1 och i SVT Play, onsdag 16 maj kl 20.

"Uppdrag gransknings Nadja Yllner har besökt moskéer på en lång rad olika platser i landet för att ta reda på hur detta efterlevs i verkligheten.

Det handlar om moskéer med många besökare och stort inflytande över samhället. Och det är moskéer med goda förbindelser till Sveriges ledande politiker.

Utåt sett är de muslimska ledarna tydliga med att man ska följa svenska lagar och värderingar.

Inför dold kamera – ger de en helt annan bild."

http://svt.se/ug/16-5-bakom-fasaden-i-svenska-moskeer

Detta skall bli väldigt intressant att se. Har SVT vågat gå hela vägen?

Jag gissar att hoten mot SVT och Uppdrag granskning kommer ganska snart i ett försök att stoppa denna sändning.

Min förhoppning är sedan att SVT även vågar visa den engelska "Undercover mosque". Då kanske vi kan få en rejäl debatt om islam och moskeer i Sverige.
OROANDE BEFOLKNINGSUTVECKLING

Barometern tar idag upp den negativa befolkningsutvecklingen i Kalmar län. Den är en helt naturlig följd av den politik som förs av 7-klövern. Sydöstra Sverige nonchaleras dessutom fullständigt av både riksdag och regering när det gäller investeringar eller statlig verksamhet.

De riksdagsledamöter som kommer ifrån Kalmar län verkar ha väldigt lite samarbete eller snarare inget samarbete alls. Jag har i varje fall aldrig blivit inbjuden till något under två års tid. Det kan ju också bero på att jag är Sverigedemokrat och samma strukturella mobbning kanske även finns i Kalmar län bland de partier som är representerade i riksdagen som när det gäller en fotbollsmatch i riksdagen.

Jag tycker det är mycket anmärkningsvärt att man inte gemensamt försöker lyfta fram viktiga frågor för Kalmar län. Inte minst infrastruktursatsningar. Kalmar län har haft representanter i trafikutskottet under flera mandatperioder utan det minsta resultat.

Som säkert några känner till så sitter jag på östgötabänken i riksdagen. Igår kväll var Landshövdingen på besök i riksdagen för träff med alla riksdagsledamöter från Östergötland. Då diskuteras viktiga frågor för länet och det informeras om kommande aktiviteter som alla har ett syfte, att marknadsföra länet, stimulera näringslivet eller kort sagt bygga Östergötland starkare. Dessa möten sker regelbundet eller ca varannan månad. Just nu finns två möten inplanerade i juni och ett innan riksdagen öppnar i september. Jag tror att Kalmar län har mycket att lära av hur man jobbar i Östergötland.

När det gäller befolkningsutvecklingen har jag kommenterat Barometerns artikel och tagit upp befolkningsutvecklingen i Kalmar kommun med två stapeldiagram över hur befolkningsutvecklingen ser ut för personer med svensk bakgrund och med utländsk bakgrund.Antalet personer med svensk bakgrund står i stort sett still, endast en svag ökning på några hundra på tio år. Men när det gäller personer med utländsk bakgrund är ökningen drygt 2500 personer under samma tidsperiod.

I mina ögon är det en mycket oroande utveckling vi ser i Kalmar. Personerna med utländsk bakgrund har i många fall väldigt låg utbildning och i vissa fall ingen utbildning eller till och med analfabeter. Dessa kommer aldrig få några jobb, förutom subventionerad sysselsättning som betalas av samhället och detta innebär ingen utveckling av Kalmar eller av vårt län.

Det pratas mycket om vikten av Linneuniversitetet och den uppfattningen delar jag, dock inte att man behöver helt nya lokaler och definitivt inte placeringen men det är en annan fråga. Linneuniversitetet skulle kunna vara en motor i Kalmar läns utveckling men då får vi inte ta in raka motsatsen i andra ändan. Asylsökande från muslimska länder gynnar definitivt inte utvecklingen av Kalmar län, denna grupp kommer kräva stora resurser bara för att komma till grundskolenivå. Resurser som samhället har stort behov av i andra sammanhang.

Segregationen kommer endast öka och bidragsberoendet kommer öka då det inte finns några riktiga jobb till denna grupp. Andelen personer med utländsk bakgrund kommer bara öka i Norrliden, Funkabo, Oxhagen och Smedby. Svenskar kommer fortsätta att flytta ut från dessa områden och nya utanförskapsområden kommer skapas och förstärkas i Kalmar.

Tyvärr är det den bistra sanningen oavsett hur många "multiarenor" eller konstverk man sätter upp i Norrliden.


AVSLÖJAD

Idag kan vi läsa ännu en debattartikel i DN angående Stasi. En professor Erik Lundgren angriper Birgitta Almgren för att hennes forskning om Stasisvenskarna inte genomgått någon etikprövning. Ännu en i raden av personer som försöker smutskasta Birgitta Almgren och hennes arbete.

Nu har dock professor Erik Lundgrens "dubbelspel" avslöjats. Följande kan läsas på nätet.

En sökträff visar att Lundgren är socialdemokratisk politiker som i alla fall för ett år sedan satt som ordförande för kyrkonämnden i Umeå. 

Nästa och nästa sökträff visade att Lundgren dessutom råkar sitta som ledamot i domkapitlet i Luleå stift. Hoppla Hoppla!!! Nu börjar det bli intressant! För i mitten på april gick ju Luleå stift ut med ett pressmeddelande om att utredningen kring en präst som i media utpekats som Stasiagent återupptagits. Det är domkapitlet, som Lundgren ingår i, som ska göra en bedömning i ärendet. Pressmeddelandet hittar ni här.

Det bör kanske också påpekas att hr Lundgren råkar vara kollega vid Umeå universitet till den som ska utredas.”


Den som skall utredas är Alexander Radler som jag skrivit om i tidigare blogginlägg. Inte undra på att Erik Lundgren är kritisk över att Birgitta Almgren avslöjat hans kompis som ”stasiagent”.

Nu kan säkert var och en räkna ut hur det fungerar med utredningen som Luleå stift skall göra när Erik Lundgren sitter som ledamot. Man har redan lagt ned en utredning angående Alexander Radler tidigare om jag inte minns fel.

Inte särskilt smart av Erik Lundgren att skriva denna debattartikel med tanke på alla "kopplingar" till detta fall.
Hur många fler förtroendevalda i Luleå stift delar Erik Lundgrens kritik mot Birgitta Almgren?
Kan det överhuvudtaget bli en objektiv utredning av domkapitlet i Luleå stift? Jag tvivlar starkt på detta!Senaste klippet med Nigel Farage


DEN RÖDGRÖNA SANDLÅDANIdrott och politik hör visst ihop, i varje fall i riksdagens rödgröna sandlåda!

Läs artikel i DN. SvD

Kommentarer överflödiga.

Det handlar om en strukturell mobbning av Sverigedemokraterna i riksdagen, när det finns en möjlighet utan att bryta mot någon lag.

Roliga kommentarer.


DEBATT ÅKESSON VS ULLENHAG


JAG ÄR EN KLIMATSKEPTIKER

Jag har alltid sett kritiskt på allt som presenterats som sanningar av mainstream i samhället. När jag för ca två år läste en artikel i DSM om ”climategate” och FN:s Klimatpanel IPCC blev jag väldigt fundersam och tveksam till alla floskler som ständigt och jämnt fördes fram av t.ex. Miljöpartiet.

Läs gärna artikeln från februari 2010 på följande länk.

Idag kan vi läsa i DN att ca 60 procent av kommunpolitikerna är klimatskeptiker. Givetvis får detta en forskare att gå i taket och hon menar att den globala uppvärmningen är ett säkerhetsproblem för Sverige. Jag anser att hon har helt fel. Jag har inte sett några problem och definitivt ingen global uppvärmning. För övrigt är det många forskare som menar att Sveriges förutsättningar i många avseenden skulle bli bättre vid ett mildare klimat i Sverige.  Detta är ju givetvis provocerande för miljöpartister till exempel som bygger stora delar av sin politik på klimathotet. Om någon skulle sticka hål på ”klimatballongen” skulle miljöpartiet pysa ihop till noll och ingenting på väldigt kort tid.Att gå emot den allena rådande uppfattning angående den globala uppfattningen är förödande för karriären som forskare eller politiker. För oss Sverigedemokrater har det dock ingen större betydelse. Som alla vet idag så består mediakåren och journalisterna av nästan till hälften miljöpartister.

För en tid sedan hade vi en föreläsare vid namn Lars Bern i riksdagen. Hans erfarenheter och tankar var mycket intressant att lyssna på. Läs hans artikel ”Koldioxiden påverkar inte klimatet” som undertecknats av 20 toppforskare. Lars Bern har trotsat alla miljöpartister i media och har nu väldigt svårt att få några artiklar publicerade och därmed hänvisas han till t.ex. Newsmill.

Medias makt och dess sätt att utnyttja sin makt är minst sagt oroande.

Ett exempel på detta är den sanslösa utbyggnaden av vindkraft som endast görs på grund av de enorma summor pengar som skattebetalarna tvingas pumpa in. Nu börjar man dra öronen åt sig! Den enorma utbyggnaden innebär lägre elcertifikatspengar till vindkraftsägarna som nu börjar gapa om det är för dyrt med vindkraft. Nu väntar vi bara på att Miljöpartiet och deras sympatisörer på alla landets tidningar nu höjer debattklimatet angående koldioxidutsläppen och höjda elpriser och mer pengar till elcertifikat för att göra vindkraftsutbyggnaden skall bli lönsam igen.

Enligt min mening skall varje energislag kunna bära sina egna kostnader annars är det inte försvarbart. Utbud och efterfrågan är det bästa vägen till en sund elmarknad.


DEBATTEN I SVT

Debatten var totalt ca 96 minuter lång. Det innebär 12 minuters talartid/partiledare. Jimmie Åkesson fick ca 7:10 och mer eller mindre varje gång blev han avbruten av programledarna eller av Jonas Sjöstedt men han fick aldrig tillbaka ordet vid något av dessa tillfällen, vilket de andra partiledarna fick. På den punkten måste Jimmie ta för sig mer.

Löfven hade i mitt tycke ganska stora problem vid några tillfällen och det kommer utan tvekan göra utslag i opinionen i framtiden.

Jonas Sjöstedt skrämmer betydligt fler än han attraherar.

Floskel-Lööf kom inte med något nytt.

HENRIK RYDSTRÖM MAJTALAR OM GIFT (SANNINGEN)


Jag fick ett tips några dagar innan 1:a maj att fotbollsspelaren Henrik Rydström skulle angripa mig i sitt 1:a majtal på Larmtorget i Kalmar. Därför valde vi att filma hela talet för att sedan kunna vissa valda delar av talet på YouTube.

På sätt och vis känner man sig hedrad av att Henrik Rydström väljer att angripa mig i sitt tal om man ser till vilket sällskap jag hamnade tillsammans med, nämligen statsministern och finansministern.

Att Henrik Rydström på det här sättet går ut och marknadsför sitt eget ”varumärke” har väckt mycket ont blod i Kalmar. Inte minst för att han så starkt förknippas med Kalmar FF. Sponsorer anser nu att ”Kalmars röda bröder” har fått en ny icke sportslig innebörd vilket gör att de blivit tveksamma till fortsatt sponsring av KFF.

Men samtidigt förstår jag att Henrik Rydström planerar för nästa steg i hans liv. Med tanke på hans insatts på fotbollsplanen detta år kan den delen av hans liv ta slut väldigt fort. Matchen mot Gais i fredags var inget undantag, Henrik Rydström gav uttrycket ”seg gubbe” en ny innebörd. Att Barometern kan ge Rydström betyg 6 är för mig en gåta då. Undrar om Nanne Bergstrand har modet att sätta Henrik Rydström på bänken inför måndagens match mot Örebro?

I sitt tal på Larmtorget pratade Rydström om gift, giftiga tankar och giftiga ord.
För somliga är det svårt att se sanningen i vitögat, speciellt när det inte stämmer överens med deras egen övertygelse. Jag undrar vad Henrik Rydström t.ex. anser om gruppvåldtäkten i Mariannelund eller våldtäkterna och alla sexuella ofredanden som skett på boendet för ensamkommande barn i Kalmar. För Henrik Rydström blir detta ”giftiga tankar” och ”giftiga ord” men för mig är det bara sanningens tankar och sanningens ord att prata och informera om dessa händelser. Henrik Rydström tillhör det vänsterfolk som aldrig vill tala om den negativa sidan av massinvandringen.

Rydström pratar om draksådd men den absolut farligaste draksådden är dagens massinvandring av religiösa fundamentalister.

”Med draksådd menas utspridande av fördärvbringande åsikter eller läror, eller en handling som leder till ödesdigra följder. Begreppet härstammar från den forngrekiska sagan om Jason som sådde draktänder och ur sådden såg vapenklädda män uppstiga vilka ville förgöra honom.”

”Människors inbillade rädslor”
säger Henrik Rydström. Jag undrar om han funderat över varför svenskar flyttar ut från städer som Malmö, Landskrona, Södertälje, delar av Göteborg och Stockholm o.s.v. Jag tror knappast att det handlar om inbillade rädslor! Men alla mord i Malmö det senaste året kanske bara är inbillning enligt herr Rydström.

Varför flyttade Henrik Rydström själv från norra delarna av stan ut till Boholmarna som är mer eller mindre kliniskt rent från invandrare. Läs mitt gamla blogginlägg.

Idag kan han sitta på Boholmarna och inbilla sig både det ena och det andra men sanningen kommer alltid ifatt förr eller senare, även när det gäller Henrik Rydström. 

PS

Jag kommer återkomma i veckan med fler klipp från Henrik Rydströms majtal.


TOBIAS BILLSTRÖM UNDVIKER ATT SVARA

I förra veckan ställde jag en fråga till migrationsministern Tobias Billström angående ensamkommande barn. Du kan läsa min fråga i följande blogginlägg.

Idag svarar Tobias Billström på min fråga men samtidigt undviker han att svara. Det tolkar jag som att han är väldigt feg och gömmer sig bakom EU. Något som inte Finland eller Danmark gör.

Alliansen och Moderaterna ger samtidigt besked om hur handlingsförlamade de är när det gäller invandringspolitiken.

Här kan du läsa svaret.Sorgligt att Tobias Billström inte förstår att fusket bland ensamkommande barn är väldigt stort och därmed försöker införa verktyg som gör det möjligt att lagar och regler följs.


MILJÖPARTIET OCH KALMAR BIOGAS ABJohan Persson utnyttjar sin maktställning i Kalmar och sparkar ut Miljöpartiet ur alla sammanhang som det är möjligt. Kommunalrådet Anna Thore får behålla sin 60 procentiga tjänst men det är också allt, hon sparkas som ordförande för Kalmar Biogas AB och som ordförande för Kalmar Vatten AB. Jonas Löhnn får lämna sin plats som ledamot i Kalmar Science Park AB. Anledning är ju den strid som fram för allt Jonas Löhnn tagit när det gäller KSRR där han anmält socialdemokraten Steve Sjögren.

Det innebär att Anna Thore förlorar ca 175 000 kronor i årsinkomst. Jag gissar att Miljöpartiet inte är så förtjusta i Johan Persson just nu. Det här borde öppna upp för nya möjligheter och samarbeten efter valet 2014. Frågan är om Alliansen är beredda på den möjligheten eller om de väljer att fortsätta att sitta i Johan Perssons knä och låtsas vara med i majoriteten men endast få sopa upp brödsmulorna. Läs artikel Barometern.

Kalmar Biogas AB som nu Anna Thore tvingas lämna som ordförande håller på att bli nästa stora ”katastrof” för Kalmar kommuns skattebetalare. Revisorerna har lyft frågan flera gånger men inget tycks hända.

Med tanke på den nyhet som kom häromdagen som visade att 41 procent av journalisterna stödjer Miljöpartiet så är det kanske inte så konstigt att det är så tyst om detta i media. Jag har fått ett mail från Boo Malm som är revisor och det är en mycket deprimerande läsning. Det framgår att förlusterna varit ca 27 miljoner kronor men då saknas årsredovisningar för 1998-2000 och för 2007, vilket är anmärkningsvärt. Bo Malm gör en bedömning att förlusten sannolikt är större än 30 miljoner kronor för Kalmar Biogas. Enbart för 2011 var förlusterna närmare 6 miljoner kronor.

Vi är på väg mot ett nytt Salve eller Fanerdun i Kalmar!

Han bifogar också en sammanställning från andra kommuner som bedriver produktion av biogas och det är ingen munter läsning.

För Kalmar kommuns skattebetalare finns det bara ett beslut som gäller! Sälj ut verksamheten eller avveckla den.

Här det mail som skickats till ett stort antal politiker inom Kalmar kommun från revisor Boo Malm

”Hej !

På torsdag den 3 maj 2012 är det årsstämma i Kalmar Biogas. Kalmar kommunbolag tog i januari 2012 ett inriktningsbeslut att lämna ut Biogasbolaget till försäljning men försäljningen har ännu inte lyckats utan gått i stå. Det finns alltför många osäkra moment med i bilden... men de politiska partierna och majoriteten i Kalmar kommun måste snart komma till skott. Det är ohållbart att fortsätta som nu! Jag har varit lekmannarevisor i bolaget alltsedan Biogasbolaget körde igång 1998. Jag har gått tillbaka till alla årsredovisningar från år 2002. Tyvärr har jag inte lyckats lokalisera 1998-2001 samt år 2007. Men det som finns innebär totala förluster i biogasbolaget på drygt 26 miljoner kr. Om 1998-2001 och 2007 inkluderas, så blir en kvalificerad gissning att de totala förlusterna är drygt 30 miljoner kr. När man från "vård, skola och omsorg" ropar på förstärkning, så låter man biogasförlusterna bara växa och växa.

För mig känns det som en ny "Salvediskussion" står för dörren. Jag bifogar en historisk överblick och den senaste granskningsrapporten för 2011, så fundera själv hur man bör ställa sig till biogasen. Allt har alltid sin början men också ett slut ...

Bästa hälsningar / Bosse Malm

PS. Själv har jag inget mot biogas men inte till vilket pris som helst. Jag har inte ännu hittat något biogasbolag i Sverige som går med vinst, se bifogad bilaga! Jag vet att det finns andra aspekter än ekonomiska ifråga om biogasen men borde inte marknaden någon gång ta över och ta sitt ansvar? Men frågan är då om det finns någon marknadsekonomi i biogasdrift (se Barometerns arikel 5 mars 2012!)”


TRÖTT

Ibland blir man trött på datorer och programvaror. Håller man samtidigt på att bli sjuk och mår tjuvtjockt så blir man bara sur (orkar inte bli förbannad). Skulle fixat ett blogginlägg om Henrik Rydströms 1:a maj tal men det får jag återkomma till.

Hur sjuk jag än blir är jag tvungen att flyga till Stockholm imorgon då det är voteringar och vi inte får vara med i kvittningssystem.


RSS 2.0