KLIMATALARMIST VS KLIMATSKEPTIKER

Igår kväll var jag tillsammans med Josef Fransson och Julia Kronlid (riksdagsledamöter för SD) och lyssnade på en debatt mellan klimatalarmisten Anders Wijkman som köpt Al Gores recept och IPCC:s rapporter fullt ut. Motdebattör var Lars Bern som kan betecknas som klimatskeptiker. Debatten fick vissa i publiken att bli väldigt engagerade. Åtminstone om jag får döma efter deras grova språk.

Att Lars Bern väcker känslor står med andra ord utan tvivel. En kvinna var nästan hysterisk  över det Lars Bern uttryckte. Men även Anders Wijkman fick höra ett grovt "påhopp".

följande länk kan du läsa mera och se debatten.

Kommentarer
Postat av: MetalHeadViking

Anders Wijkman är en utav globalisternas agent från Club of Rome.Snälla! Alla ni som läser detta, tro inte på vad jag påstår kolla upp det för er själva.Om Club of Rome får som dom vill, kommer vi inte att ha någon som helst tillväxt i Sverige! Club of Rome har länge planerat och diskuterat om hur man skulle kunna tvinga fram en världsregering. De kom fram till att överdrivna miljöhot skulle de använda till att ta ifrån länderna sina respektiva nationella suveränitet, för att koncentrera makten hos några få eliter som genom "miljövänlig" planekonomi skulle leda världen "rätt".Dom är krypto-kommunister, med nazistiska (eugeniska) rötter, som vill förslava världen, och de utnyttjar människors oro till deras gagn. Snälla alla ni som läser detta studera noggrant Bilderberg och Club of Rome.Anders Wijkman är en landsförrädare!

2012-05-31 @ 00:13:56
URL: http://detopaverkadesinnet.blogspot.com/
Postat av: H Resande

Jag såg videon "The great global warming swindle" häromdagen. Intressant.

Jag tycker personligen att klimatfrågan, liksom invandrarfrågan, ligger på en alltför abstrakt nivå.

Det gör kanske hela vår världsbild iofs (som till exempel ovanstående kommentars användande av begreppet "tillväxt")."Om vi gjorde som SD säger skulle vi inte ha någon tillväxt i invandringen!!!"Tillbaks till kärnan. Gillar du att ha ett puttrande avgasrör rakt framför näsan? Vill du bo vid en motorväg?

Samma sak som med frågan om varför mångkulturälskarna bosätter sig i folkhemsområden.Det finns enklaver i Sverige där man inte kan vistas om man inte har körkortsbakgrund. (motorvägarna)

2012-05-31 @ 07:19:55
Postat av: Kerstin

I dag på barometern.se kan man läsa om den framstående forskaren vid Karolinska institutet som häktats för att skurit av och ätit upp sin frus läppar.På realisten.se kan man läsa om mannens ursprung, man blir knappt förvånad längre över vad vissa människor kan göra mot varandra. Nu en människa med hög status och utbildning dessutom, det kan inte vara lätt att vara PK idag när sanningen är så uppenbar.

2012-05-31 @ 11:57:07
Postat av: Svensson

En debatt ska uppröra och röra om lite, då är den bra.

2012-05-31 @ 14:01:47
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Martin

Tråkigt att du så lättvindigt avfärdar Wijkman. Du verkar inte ha förstått vad han talar om heller. Det handlar ju inte bara om klimatet och global uppvärmning utan om att vårt jordklot inte klarar av att förse en allt större befolkning med allt den behöver för att alla skall kunna leva på det sätt vi gör i västvärlden.Romklubben, som Metalheadviking skriver om ovan, är inte del av någon världsomspännande konspiration. Detta är trams och en galnings vanföreställningar. Den rapport som Romklubben gav ut 1972 visade sig tvärtom stämma kusligt bra gällande parametrar som befolkningsmängd, industriell produktion per capita och naturtillgångar. Detta är fakta och går relativt enkelt att själv kontrollera.Det hela borde egentligen vara självklart. Ändliga resurser såsom olja, sällsynta jordartsmetaller, rent dricksvatten etc. kommer förr eller senare ta slut om mänskligheten fortsätter att utvinna dem. Om du aldrig åker till affären och handlar utan bara plockar ut mat ur kylen och äter så kommer du förr eller senare svälta ihjäl, enkelt.Frågan är alltså oerhört mycket större än bara global uppvärmning med 2 eller 4 e grader utan rör hela vårt samhälle och synen vi har på tillväxt, vad som är välfärd och i vilket skick vi skall lämna över jorden till våra barn.

2012-05-31 @ 18:20:38
Postat av: lee

0.00388 % CO2 i atmosfären styr världensklimat??

2012-05-31 @ 18:31:42
Postat av: MakingBacon

Om det finns någon som minns klimatvarningarna på sjuttiotalet så varnades det för en ny istid.

Kommer någon ihåg vad som var boven i dramat? Jo, koldioxiden. Nu kör man samma skräckscenario fast med uppvármning pågrund av koldioxid. Tänk vad mycket pengar man kan få till forskning, bara man tar med orden koldioxid och global uppvärmning.2012-05-31 @ 19:31:10
Postat av: Hulda

@Martin.. Det är ett av de problem du nämner som vi indirekt kämpar mot här. Den stora befolkningsökningen på Jorden.

Sedan hjälper det mycket litet hur vi lever i Sverige. Det viktigaste är att stora länder som USA, Kina, Pakistan, Indien mm styr konsumtionsmönstret och befolkningstillväxten åt rätt håll.Barnkullar på tio barn eller ännu mer, leder inte framåt....

2012-05-31 @ 19:40:18
Postat av: Martin

Hulda, du har rätt i att SD:s politik motverkar befolkningsökningen. Man kan dock inte göra det riktigt så enkelt för sig som att säga att vi som bor i "lilla Sverige" är undantagna från ansvar. De naturresurser som handlas på en global marknad och som köps av oss, antingen direkt eller indirekt genom en vara vi köper som är tillverkad någon annanstans, påverkar precis lika mycket som om en amerikan eller Kines gör det. En svensk som köper en iPhone belastar jordklotet lika mycket som om en amerikan köper en iPhone. En svensk bil som drar 1 liter milen släpper ut lika mycket som en indisk bil som drar 1 liter milen. Osv..Och återigen, vill vi behålla något av den välfärd vi har idag, möjlighet att köra bil i någorlunda omfattning utan att vara miljardär osv, så är det en omställning mot andra drivmedel och energikällor som gäller. Detta oavsett befolkningstillväxt eller global uppvärmning. Det är olika problem men lösningarna är många gånger desamma!

2012-05-31 @ 20:00:29
Postat av: Magentan

Jag tillhörde de som väcktes upp till att kämpa för miljön av Rachel Carsons bok Silent Spring (Tyst vår) när den kom ut i början av 60-talet. Jag gick med i svenska Greenpeace redan när rörelsen kom hit 1983 och röstade givetvis på Miljöpartiet när detta kom in i riksdagen på 80-talet.MEN jag har hela tiden haft fullständigt klart för mig att precis som Hulda skriver, så är BEFOLKNINGSÖKNINGEN det största hotet alla kategorier mot mänsklighetens och jordklotets fortlevnad. Det finns INGENTING som är lika angeläget att snarast göra något åt. Allt annat är jämförelsevis bagatellartat i sammanhanget.Och vad händer, vad sägs, vad görs i befolkningsfrågan?

2012-05-31 @ 21:24:50
Postat av: HenrikP

Så att Annie Lööf är helt pantad måste väl vara ett faktum då hon tycker vi skall vara 30-40 miljoner i detta land.....vi har ju plats!

2012-05-31 @ 21:26:46
Postat av: Hulda

En omställning till andra drivmedel än de som kommer från Mellanöstern behöver hela världen göra.Inte främst pga. miljön, utan för att en del av de pengar vi betalar på "tappen" går till regimer och länder som inte respekterar mänskliga rättigheter och säkert i det dolda stöttar terrorgrupper.Tänk på det när du ser stormrika arroganta "Shejker" och "Prinsar" från Mellanöstern. Deras blonda långbenta blonda sk. sekreterare, lyxbilar, palats osv. osv. betalar du och jag till....Det finns också många konspirationsteorier och rykten om uppköpta patent av uppfinningar som skulle minska världens oljeförbrukning. Stämmer - stämmer inte..?

2012-05-31 @ 21:35:13
Postat av: OT

Apropå klimatförändringar m.m. det är nu dags för våra gäster från DDR och andra ställen att säga följande:"...The time has come

To say fair's fair

To pay the rent

To pay our shareThe time has come

A fact's a fact

It belongs to them

Let's give it back..."Midnight Oil- Beds Are Burning: http://www.youtube.com/watch?v=1MFTK-71S2c

2012-05-31 @ 21:53:53
Postat av: OT

Helt apropå - "Full & Go": http://www.youtube.com/watch?v=YIw4_dmSEtgBBC cracks, finally uses the word ‘Xxxxx’ to describe ... motivated crime: http://vladtepesblog.comDDR agenter, detta måste ju vara sanningen, inte sant? "...slavery in the center of Europe": http://english.pravda.ru/society/stories/30-05-2012/121267-muslim_slavery_europe-0/

2012-05-31 @ 22:49:45
Postat av: Kalle

>OT

Eseye tradui nan angle swedwa, pou ke tout moun ka konprann ki sa ou ekri olye ke yo montre la nan klas angle. Ou pa ka swedwa??

2012-06-01 @ 00:48:07
Postat av: Arvid

> Kalle

Av ditt förnamn att dömma kan du lika litet haitiska som jag. Håll dig till svenskan, så behöver du inte 'showa' med hjälp av googles översättningstjänst. Du inte bara spelar dum - du kanske avslöjar din inneboende dumhet.

2012-06-01 @ 09:28:38
Postat av: Magentan...och Kalle kämpar vidare.

"Skam den som ger sig." ("Shame on the one who gives up".):-)2012-06-01 @ 09:50:48
Postat av: Magentan

@ Arvid

Att vara irriterad är inte samma sak som att vara dum.2012-06-01 @ 10:01:07
Postat av: Magentan

@ lee och MakingBaconTänkvärda inlägg.

2012-06-01 @ 10:04:15
Postat av: Arvid

> Magentan

Pou ou kab vin leve komik pafwa iritasyon.

:-))

2012-06-01 @ 10:14:10
Postat av: Hulda

Till berörda kommentatorer.

I Sverige finns ett fullt användbart språk med både möjlighet till tal och skrift.

Givetvis ska vi först och främst använda det. Både i vår vardagliga gärning och när vi kommenterar dumheterna i vår värld här.

2012-06-01 @ 10:45:40
Postat av: S-E Karlsson

Hulda , exakt mina tankar också !

2012-06-01 @ 13:36:33
Postat av: Kalle

>Arvid & OTPå en svensk blogg bör man använda svenska. Har ni något emot det så kan ni vända er till engelska bloggar.Nu när du har sett vad man kan använda Google översättarfunktion så hittade du säkert något från engelska till svenska. Använd itället för att briljera på engelska i tid och otid. Då tar ni även hänsyn till alla som inte förstår engelska!!! De skall inte behöva lära sig engelska bara för att ni är så lata att ni inte ens ids översätta. Slö och slapp attityd mot deltagarna i en svensk blogg.Svenska språket har fullgott med svenska ord. Det gäller att använda dem istället för engelska.

2012-06-01 @ 15:00:13
Postat av: Stefan

Problemet med utsläpp, klimat (om det nu är ett problem) och resursförbrukning bottnat i jordens befolkningsökning. Jordens befolkning har ju fördubblats de senaste 40 åren (+100%). Sveriges har ökat med ca 1,5 miljoner (+18%) under samma tid och jag tror att 1 miljon av dessa går att härleda till invandringen. För att vända befolkningsutvecklingen måste hela världen tänka om vad gäller ekonomin, så länge ständig tillväxt är världsreligion så lär befolkningsökningen fortsätta.Angående språkdiskussionen anser jag också att vi bör hålla oss till svenska. Jag vänder mig också mot att använda en massa svårbegripliga låneord från andra språk när vi har "en adekvat inhemsk vokabulär" som Gunnar Sträng en gång sa i detta ämne...

2012-06-01 @ 16:07:15
Postat av: Repell

@ResandeOT) Det här rosar inte Sd på något sätt och denna man är avskydd av många och varför?

Det är bara att läsa om vad han står för på sin blogg och många ser honom som en infiltratör, men säkert finns det väl någon här som går i god för han och ser honom som en klippa för partiet, annars vore han inte en Sverigedemokrat!PS. märk väl hur han går emot det du kritiserar.http://www.youtube.com/watch?v...

2012-06-01 @ 16:19:07
Postat av: Info

INVANDRARE LÄR SIG SVENSKA: JUNIOR PILOTSKvinnliga invandrarelever från Bergaskolan i Eslöv ska nu för andra året i rad lära sig bättre svenska via gratis flyglektioner inom Eslövs flygklubb. Utbildningen hålls inom ramen för ett projekt, kallat JUNIOR PILOTS.”WOW! tycker Faisa Mohamed om kursen så här långt.” (Skånskan 2012-05-10.)Hm, det kanske inte är så konstigt att svenskundervisningen för utländska ungdomar inte ger så lyckade resultat, när eleverna får lära sig att ”unga piloter” på svenska heter ”junior pilots” och att t.ex. ”häftigt!” heter ”wow”...SFS-KURSER NÖDVÄNDIGA?Hur utbildas dagens svensklärare (numera felaktigt kallade ”svenskalärare”)? Hur bedrivs modersmålsundervisningen i svenska skolor? Vid sidan av det vanliga skolväsendet finns sedan länge särskilda SFI-kurser, Svenska för invandrare. Behövs också en särskild SFS-utbildning: Svenska för svenskar. Frågan är befogad:• SANNA RAYMAN (ledarskribent Sv.D.)


”Företaget finns inte, det är en fejk, sannolikt avsedd att fungera lite som dirty campaign mot rut-avdraget.” (Blogg 2012-01-30.)• MARTIN A. (kommentator Newsmill)


”Och för den som inte fattat det så har vi passerat point of no return.” (2012-04-17.)• CECILIA WASSAETHER (”Jag är grundare [av] och VD för Greatness PR.”)”Idag lanserar vi ett nytt företag, ett nytt kontor och en ny verksamhet. GREATNESS PUBLIC RELATIONS Gotland. - - - Greatness PR Gotland är en fullservicebyrå inom Public Relations.” (Företagsblogg 2012-04-17.)”Trots att det var påsklovvecka [= påsklovsvecka] förra veckan så var det en riktigt busy week. Inte lika många mail och inte lika många telefonsamtal. - - - Apropå Studio Samtid, ha du inte anmält dig ännu så gör det. Oj, vilken lineup vi har.” (Företagsblogg 2012-04-16.)• MARIANNE LINDBERG DE GEER (konstnär och kulturskribent)


”Kulturministern meddelar helt enkelt hur hon ser på konstnärens villkor och tricket att få det att gå runt. Bad conditions? Go eat yourself!” (Expressen 2012-04-17.)• GUNNAR CLAESSON (kommentator Newsmill)


”Lägg på detta lite avsiktliga misstolkningar av statistik, en gnutta cherrypicking”. (2011-10-03.)• LADIDA (barnprodukter, Eksjö, Småland)


”Vår affärsidé att till ett tillgängligt pris ta fram olika typer av sitt- och lekprodukter så som babysitters, barnstolar och babygym - - -. Nu kan du tjäna pengar på sajt genom vårt affiliateprogram hos Double.net. Alla som driver egen webbplats kan enkelt ansluta sig som publisher.”Liggstolar för spädbarn: Babysitter Fruit Paradise Bouncer, Babysitter Monkey Fishing Bouncer, Babyrocker Musical Portable Swing – en babyrocker för både lek och vila.• CARINA-FINA (bloggerska)


”Låter som en väldigt kinky porrfilm, men det som förbryllar är kulturministerns usla situation-awareness. - - - Kulturministerns bad-tårtdag-på-jobbet får hon klara ut själv” (2012-04-18.)• KRISTINA LUNDELL (krönikör Sv.D.)


”För den som älskar Brottet är det givetvis en extra twist att få ha Sarah Lunds variant av superhjältemanteln hängande i garderoben.” (2012-04-19.)• GALNE GUNNAR (bloggkommentator)

”Jag minns en tid då det faktiskt publicerades nya inlägg på den här bloggen. Ahh good times! Numera är det lite host dammigt här. Still nice, but a little dusty!” (Tanja B:s blogg 2012-06-01.)2012-06-01 @ 17:04:18
Postat av: Kalle

Tack Info.Du visar klart och tydligt att den riktiga fullödiga svenskan är på utgående. Det visar också på ett stort underbetyg till den svenska skolan som inte har kunnat lära sina elever modersmålet...svenska.Ditt inlägg visar också hur dessa människor saknar språköra,språkänsla och empati och vördnad för dem som inte kan engelska.Mest skrämmande är att media idag INTE kan riktig svenska utan måste blanda in andra språk. Det finns motsvarande svenska ord att använda om dessa skribenter bara vill.De vill tydligen snobba med sin dåliga språkänsla och att de INTE kan svenska. Modersmålet. Den svenska skolan har totalt misslyckats i sin modersmålsundervisning!!!I england var det för många år sedan en klassfråga om man kunde riktig engelska. Det blir snart likadant här i sverige om man kan svenska språket och talar det utan utländsk brytning. Vi är nog där redan!!!2012-06-01 @ 18:37:03
Postat av: Martin

Hulda: Ska man vara noga så går inte våra svenska pengar vid tappen till mellanöstern utan i huvudsak till Norge, Danmark och Ryssland. Det är nämligen från dessa länder som vi, eller rättare sagt de i Sverige verksamma oljebolagen, köper den olja som efter raffinering säljs i Sverige som bensin och diesel.Intressant är då att Danmark förväntas sluta helt med oljeexport runt 2016 (då deras inhemska konsumtion överstiger produktionen) och Norge samt Ryssland år 2030. Långt före 2030 kommer flera andra länder att falla ifrån och den olja som blir tillgänglig på den öppna marknaden kommer att minska succesivt, och då givetvis bli allt dyrare. Det är i första hand av denna anledning vi måste ställa om vår transportsektor, inte av klimatskäl. Detta torde också Thoralf Alfsson och andra "klimatskeptiker" förstå och hålla med om?

2012-06-01 @ 20:08:49
Postat av: Magnus S

http://www.friatider.se/invandrargang-attackerade-studentflakSD fick bara 5,9% i senaste mätningen och där brukar vi ju ligga typ. Nu vet inte jag om slaskpressen (tänker på Expr och Afton) skriver om detta och om de är tydliga om vilka förövrarna är (förmodligen inte) men om inte detta är en krigsförklaring på ett av de svenskaste vi har så vet inte jag? När i helvete skall vi vakna?2012-06-01 @ 21:25:56
Postat av: Göran

Apropå klimatdebatten.

Det grundläggande problemet är egentligen självklart, vi är alldeles för många.

Oberoende institut, som sällan uppmärksammas i media, hävdar att två miljarder är gångbart kontra jordens resurser.

Den helgonförklarade "tillväxten" kommer med andra ord vara det som dränerar sönder vår planet.

Allas rätt att överleva och kunna konsumera varor och tjänster på lika villkor är ingalunda utveckling, det är inveckling.

Vi stör jordens naturliga flödesschema med konstgjorda moln och läkare utan gränser.

Vi rubbar ekosystem och kretslopp i vår jakt på det kompletta samhället.

Epedemier som naturen sätter in som försvarsåtgärd mot ständigt växande hoper motar vi i grind. Många gånger för att bedöva västvärldens dåliga samvete. Därför pantar vi burkar och köper getter i Botswana.

Exakt vad är det som vi i väst egentligen skall ha dåligt samvete för? Om man undantager obstinata och naiva politikers gapande om mänskliga rättigheter så kan jag personligen inte se en enda orsak.

Naturen vill nämligen inte att vissa platser skall vara bebodda. Den gör vad den kan för att utrota det som är fel. Då är vi där och förstör med konstgjorda vattenhav mitt i öknen.

Om vi slutar upp med att störa moder naturs rytm så löser hon problemen själv. Hennes väg mot upprättelse ter sig kanske inte särskilt human men det är heller inte hennes uppgift.

2012-06-01 @ 23:44:15
Postat av: OT

Oavsett om man kan engelska eller inte brukar till och med barn gilla tecknat. Så håll till godo (et al).Håll i minnet denna fråga - "Vem är tysk idag?" medans ni ser filmen (en ledtråd, det är inte SD).Education For Death - Disney WWII Propaganda Cartoon: http://www.youtube.com/watch?v=D8bCuNiJ-NI

2012-06-02 @ 18:44:35
Postat av: OT

Oavsett om man kan engelska eller inte brukar till och med barn gilla tecknat. Så håll till godo (et al).Håll i minnet denna fråga - "Vem är kannstöpare idag?" medans ni ser filmen (en ledtråd, det är inte SD).Cartoon predicts the future 50 years ago. This is amazing insight!: http://www.youtube.com/watch?v=WB6p5QPVhPI

2012-06-02 @ 19:15:20
Postat av: OT

För att sjunka till dagens nivå på debatten i Sverige, så ställer jag följande fråga på fullt allvar...Är anledningen till att STASI-frågan inte utreds, att vår finansminister inte vill äventyra sitt extraknäck som dragspelare i Ryssland?Varvara - the song "Katyusha": http://www.youtube.com/watch?v=nabYYdQkS58

2012-06-02 @ 19:35:12
Postat av: OT

För Sverige i tiden, hoppla lilla åsna...Malmö 2012 - "...Country in depression, nation in dispair Reepalu seeking reasoons every, grooving hate anger...": http://www.youtube.com/watch?v=Uz1ftZ5e3hQ

2012-06-02 @ 23:32:30
Postat av: lee

Ett 84-årigt köldrekord har slagits. När det 34:e Stockholm Marathon i går avgjordes i huvudstaden nådde temperaturen inte högre än 6 graderhttp://svt.se/nyheter/sverige/kallast-i-stockholm-pa-84-ar

2012-06-04 @ 01:30:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0