GOTT NYTT ÅR

Jag vill önska alla som läser min blogg ett Gott Nytt År. Ett år som med allra största sannolikhet kommer att bli Sverigedemokraternas chockartade genombrott i den svenska politiken med mer än 10 procent i valet.

Ett år då Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin får finna sig i nya spelregler i riksdagen och Jimmie Åkesson får tala i riksdagen. Ett år då media inte kommer kunna stänga ute Sverigedemokraterna med argumentet att vi inte är representerade i riksdagen.

GOTT NYTT ÅR!Se hela bilsserien från Sydney.


RESUMÉ DEL 1

Det är ganska typiskt att man blir sjuk när man är ledig. Precis det har drabbat mig och jag känner mig ganska under isen just nu. Så ikväll blir det inte klackarna i taket utan det blir nog soffan framför braskaminen med ett täcke och pappersnäsdukar inom räckhåll.

Vid årets slut ägnar sig många åt en återblick av det gångna året. Att göra en summering av vad som hänt är något som är väldigt nyttigt och den som skriver dagbok vet hur bra det är att tänka tillbaka och summera den senaste dagen eller veckan. Man kan så att säga lägga det som varit till handlingarna.

Jag har börjat titta tillbaka på det senaste året och de blogginlägg jag publicerat. Det är märkligt hur fort man glömmer vissa händelser medan andra saker etsar sig fast i minnet. Jag tänkte därför ägna några blogginlägg åt en liten resumé av 2009 mellan alla mina snytningar.

Januari.

Året började med en ganska häftig debatt med Henrik Rydström och det mångkulturella samhället, där även journalisten Kurt Lundgren deltog och senare även författaren Anders Johansson.

Mitt blogginlägg där jag gått igenom vilka som bor på Boholmarna tillsammans med Henrik Rydström blev väldigt lyckat.

”Att en sådan ivrig förespråkare av det mångkulturella samhället som Henrik Rydström bosätter sig i ett bostadsområde 100 procentigt rent på mångkultur är häpnadsväckande men inte förvånande. Frågan är vad Henrik är så förtvivlat rädd för?”

Läs mitt blogginlägg.

Fredsdemonstrationen på Larmtorget den 17 januari
har jag fått anledning att återvända till många gånger under året och jag är övertygad om att den även kommer att förkomma under den valrörelsen.

”Tyvärr besannades mina misstankar då det viftades ivrigt med t.ex. Hezbollahflaggor av maskerade män på torget och det var inte det enda som det viftades med utan även hakkors förekom på demonstrationsplakaten.”

Denna bild har rönt stor uppmärksamhet och många har frågat om det fått använda den.Gå till blogginlägg.

Granskningen av denna fredsdemonstration av media var minst sagt bristfällig. Barometern till och med strök stora delar av min insändare när den publicerades i tidningen.
Gå till blogginlägg.


Februari.

Journalist Agneta Adeen på tidningen Östran
har JO-anmält Kalmar kommun sedan det visat sig att kommunen inte diariefört alla handlingar. Enligt anmälan har kommunen endast 2 diarieförda handlingar när det gäller brev och mail till/från ISA (Invest in Sweden Agency), Regionförbundet och generalkonulatet i Shanghai när det gäller det "storslagna" kinaprojektet Fanerdun. Nu var journalisten så smart att hon begärde samma sak även från motparten och fick därmed bekräftat att det fanns en lång rad handlingar som Kalmar kommun inte lämnat ut till journalisten.
Gå till blogginlägg.

Vad hände med Abdulkadir Aygan? Det har varit väldigt tyst om denne man sedan han begärdes utlämnad av Turkiet. Abdulkadir Aygan har erkänt att han är delaktig till 36 politiska mord i Turkiet under 90-talet. Hur många gånger han själv hållit i mordvapnet framgår inte men det är sannolikt många gånger.
Gå till blogginlägg 1
Gå till blogginlägg 2
Gå till blogginlägg 3

Sedan får vi heller inte glömma Kalibers avslöjande av Sverigedemokraterna som bara "blidde en tumme" Efter mer än 90 timmars bandning i lönndom hade man några få exempel på olämpliga uttalande från några medlemmar.
Gå till blogginlägg.


Mars.

Jan Guillou ”Sverigedemokraterna är inga rasister” Under ca en vecka följde Jan Guillou vår partiledare Jimmie Åkesson och många förväntade sig nog ett riktigt snaskigt reportage från Guillou men så blev inte fallet. Nu efterhand kan fundera på om inte detta var starten på den opinionsframgång som Sverigedemokraterna haft under 2009.
Tack Jan Guillou!Lyssna på inslaget från Nordengren i P1.
Mitt blogginlägg där jag frågade mig om svenskar var välkomna till SSU fick Östrans ledarredaktion att gå i taket och uppenbarligen tog det mitt i solarplexus på ledarredaktionen som kallade min blogg för ”Alfssons digitala dynghög”. När en ledarredaktion reagerar på det här sättet vet man att man träffat en öm punkt.
Gå till blogginlägg 1.
Gå till blogginlägg 2.

Detta fick även en socialdemokratisk politiker i Östergötland, Toni Lappalainen att skriva ett mycket kränkande blogginlägg på socialdemokraternas bloggportal där bland annat han hade en fejkad bild med mig i nazistuniform. Givetvis anmälde jag Toni Lappalainen för detta tilltag och det dröjde inte många timmar innan socialdemokraterna stängde ner hans blogg på s-info.Personer som Toni Lappalainen är en tillgång för politiska motståndare och jag väntar med förtjusning på andra politiska motståndares misstag när det skall ta debatten med oss Sverigedemokrater.
Gå till blogginlägg.


S-politiker i Kalmar häktad och åtalad för våldtäkt mot barn.
Gå till blogginlägg.

En sorgens nyhet var att journalisten och bloggaren Kurt Lundgren gick bort och Östra Ölands Horisont tystnade.


SLÅ HÄR!

De flesta har nog idag kunnat läsa eller höra om Ronald Fasth som örfilade en 13-årig invandrargrabb som cyklade på verandan och på minigolfbanan trots tillsägelser och kallade Ronald för gubbjävel.

Idag kom domen vid Jönköpings Tingsrätt och Ronald fälldes för sin örfil till 30 dagsböter (3000 kronor).

Bland många människor är dock Ronald en ”hjälte” för sitt sätt att läxa upp denna invandrargrabb. Pengar har strömmat in till Ronald så han kan säkert örfila fler invandrarungdomar som fortsätter att trakassera Ronald och busa vid Folkets park i Värnamo. Ungdomarna fortsätter att provocera Ronald Fasth enligt ett inslag i Smålandsnytt.

Jag ställer mig frågan hur Jönköpings Tingsrätt dömt om det varit en svensk 13-åring som blivit örfilad av en invandrare efter att han kallat honom för blattejävel. Jag kan se rubrikerna i svensk media!


MAN SER INTE ISLAM FÖR ALLA MINARETERNu har även Kjell-Albin Abrahamson sagt något vettigt! Frågan är om det är en tillfällig tillnyktring eller om den kommer att vara bestående. Är den bestående så kommer snart Kjell-Albin försvinna från etern. I vilket fall som helst är detta 2 minuter och 46 sekunder som alla borde lyssna på. Även Folkpartister som Birgitta Ohlsson men det kanske är för mycket begärt att de skulle förstå innebörden av Kjell-Albin Abrahamsons krönika.


FOLKPARTIET VILL HA FLER MOSKÉER OCH BÖNEUTROPTack och lov att det finns folkpartister som Birgitta Ohlsson, det gör allting så lätt och sänker folkpartiet i opinionen utan att vi Sverigedemokrater behöver annat än referera till dessa debattartiklar.

Efter att Gerda Anttis debattartikel publicerades i Corren har tydligen redaktionen på tidningen drabbats av rena paniken. Skribenter som prisar mångkulturen får sina artiklar publicerade dagligen i ett försök att misskreditera Gerda Antti å det grövsta. Senast i raden av skribenter är folkpartisten Birgitta Ohlsson som i en krönika verkligen visar vad folkpartiet står i denna fråga. Inte underligt att författaren Anders Johansson skrev en debattartikel med rubriken ”Varning för folkpartister”.

”Att muslimer vill bygga gudstjänstlokaler är ett tecken på att man känner sig hemma i Sverige. Moskébyggande bör uppmuntras och inte bekämpas.”

Hur Birgitta Ohlsson kan komma till denna slutsats är för mig obegripligt. Men hon kanske anser att segregering är något som är bra för det svenska samhället och mångkulturen.

”Tack vare moskébyggen, i Malmö, Uppsala och Stockholm och andra städer, har vackra moskéer blivit synliga i det offentliga rummet. De utgör en omistlig del av Sveriges religiösa, kulturella och arkitektoniska mångfald.”

Malmömoskén styrs numera från Libyen och dess ledare Muammar Kadaffi har säkert ett finger med i spelet men det är givietvis inget som vi svenskar skall känna någon oro över enligt Jan Hjärpe.

Har aldrig Birgitta Ohlsson funderat över vad som predikas i dessa moskéer? En sak är säker det sprids inte bara fredsbudskap. Den som har sett den brittiska dokumentären ”Under cover Mosque” skulle aldrig uttrycka sig som Birgitta Ohlsson.
Vad vet vi om vad för budskap som sprids i de svenska moskéerna? Jag är helt övertygad om att det finns imamer i Sverige som sprider exakt samma budskap. Dessa muslimer kommer aldrig att integrera sig i det svenska samhället. Med Folkpartiet och Birgitta Ohlsson i riksdagen kommer Sverige sakta men säkert gå en mörk framtid till mötes. De övriga riksdagspartierna kommer inte heller att förhindra denna negativa utveckling.

Varför visas inte denna dokumentär i SVT eller TV4?

Jag vet svaret! Vet du?


SNYFTHISTORIEN SOM KOM AV SIG I MEDIA

Media så sin chans till en riktig snyfthistoria under julhelgen när 5 afghanska unga män dök upp i Sävsjö. Alla medier rapporterade om detta under julhelgen och det var en fin politiskt korrekt julsaga att berätta om dessa ”utmatade barn” tillbringat 18 dygn i en container. En riktig snyfthistoria som kunde bekräfta hur illa det är med alla ensamkommande barn som kommer till Sverige. Läs Aftonbladet som till och med rekonstruerat containern.

Den ena tidningen efter den andra har kommit med snyftdrypande historier. Värst av dem alla har ändå varit Johan Nyström som är präst i Sävsjö.

”De sista fyra dygnen av resan, när vinterkölden slog till, var vidriga, har pojkarna berättat.
– Det var så kallt att de inte kunde sova. De var helt utmattade, säger Jonas Nyström.”

”Chauffören som körde bilen som smugglade in de fem i Sverige, stannade till i en skogsglänta längs vägen genom Småland på julafton, pekade och sade ”Gå åt det hållet så kommer ni till ett samhälle”. Men pojkarna gick vilse, uppger Sveriges Radio Jönköping.
De gick i cirklar och hittade sina egna spår i snön, säger Jonas Nyström.
Till slut nådde de fem järnvägen och valde att gå åt rätt håll, åt andra hållet var det fyra mil till Nässjö, och hamnade sent på eftermiddagen, när det börjat mörkna, inne i Sävsjö.”Lögnaren avslöjad!
Nu har dock sanningen börjat hinna ifatt dessa pojkar och Jonas Nyström.

Det märkliga är att nu börjar media skydda sig själva och även de afghanska pojkarna med att tolken översatt alldeles felaktigt. Hur vet vi att detta är sant och inte en ny bortförklaring av media när snyfthistorien skjutits i sank. Den som följer min blogg vet ju dock att det finns besvärliga tolkar även vid landets tingsrätter.

Enligt Radio Jönköping klev de på tåget i Alvesta och då ställer man sig givetvis frågan hur kom de till Alvesta? En sak är i varje fall säker och det är att de kom inte till Alvesta i någon container. Här döljer sig fler lögner! Nu väntar jag mig flera avslöjanden om inte media lägger locket på som de brukar när det inte passar den pk-linje de vill driva.

De har tydligen inga pass eller andra ID-handlingar och då finns det bara en sak att göra. Sätt dem på första bästa flyg till Afghanistan. Så de kommer hem till sina föräldrar som med stor sannolikhet betalat stora summor för att de skall komma till Sverige. Enligt Rapport kan de ha betalat så mycket som 200 000 kronor/person för att ta sig till Sverige. I så fall går det ingen nöd på dem i Afghanistan. Det skulle inte förvåna mig om de kommit med flyg från Afghanistan till t.ex. Köpenhamn. Det är mycket billigare än att betala 200 000 kronor till någon flyktingsmugglare.

Enda sättet att få stopp på denna människosmuggling är att skicka tillbaka alla utan pass och ID-handlingar. Schweiz tillämpar regeln att utan pass eller ID-handling är det inte möjligt att söka asyl utan personerna avvisas omgående. Med samma regel i Sverige skulle ca 96 procent avvisas omgående enligt Migrationsverkets verksamhetsberättelse för 2008.

Nu kommer säkert media vrida om denna historia på något annat sätt. Jag har redan sett vinklingar som kritiserar SJ för att de ”utvisat” dem från tåget. Media kan också tysta ner det hela när nu hela snyfthistorien gått om intet.   


ANVÄNDER SOCIALDEMOKRATERNA PARTISTÖDET TILL REKLAM I TV4?

Johan Persson och socialdemokraterna har svårt att tackla den nya situationen i Kalmar sedan Sverigedemokraterna kom in på den politiska scenen. Att vi inte har ställt in oss i det politiska ledet och blivit någon knähund till det politiska etablissemanget retar uppenbarligen Johan Persson.  I förhållande till vår storlek så har vi lyckats få mycket uppmärksamhet och det beror framförallt på att vi inte jobbar enligt de traditionella ramarna. Att min blogg utvecklas så positivt när det gäller antalet besökare retar säkert också Johan Persson. De avslöjanden som jag presenterar på min blogg kan inte socialdemokraterna bemötta och våra överklaganden till Länsrätten har säkert också gjort att Johan Persson är mycket irriterad.

Vid senaste kommunfullmäktige hade Johan Persson låtit någon tjänsteman plocka fram hur mycket Sverigedemokraterna kostar Kalmar kommun. Denna ”häpnadsväckande bomb” lät han brisera under debatten om fortsatt flyktingmottagande av 175 personer/år. Givetvis gjorde han detta för att flytta fokus från den debatt som pågick och det undermåliga beslutsunderlaget som han godkänt i kommunstyrelsen.

Nu skall alla veta att socialdemokraterna i Kalmar är ”pappa” till hela ersättningssystemet som används i Kalmar. Johan Persson har själv alldeles nyligen lett en översyn av den politiska organisationen där alla partier medverkat men inte någon gång har han uttryckt att han vill ändra på någon form av ersättning. Det beror givetvis på att Socialdemokraterna är de största bidragstagarna av de politiska partierna. Enligt Johan Person kostar vi Sverigedemokrater kommunen 450 000 kronor/år vilket han uppenbarligen tycker är alldeles för mycket. Det han inte nämner är givetvis vad Socialdemokraterna kostar.

Efter en kort genomgång kan jag informera läsarna om att Socialdemokraterna kostar ca 6,3 miljoner kronor/år för kommunens skattebetalare. Slår man samman alla förtroendeuppdrag så ger det nästan 8 heltidsanställda socialdemokrater med en lönekostnad på närmare 5 miljoner kronor inklusive sociala avgifter.

Johan Persson förfasar sig över att Sverigedemokraterna kostat 1,3 miljoner kronor de senaste tre åren, undrar om han summerat sitt eget partis kostnader som motsvarar ca 19 miljoner kronor för samma period.

Här följer en sammanställning på Socialdemokraternas ersättningar. Jag har valt att inte ”hänga ut” de enskilda Socialdemokrater som uppbär dessa ersättningar förutom kommunalråden men för den som är intresserad kan gå in på följande länk.

 

Johan Persson har som julklapp lagt upp en länk på sin blogg till ett reklaminslag som tydligen man producerat för TV4. Är det till detta som Socialdemokraterna använder sitt partistöd från Kalmar kommuns skattebetalare.

Kalmar kommun har ökat sin befolkning med ca 700 personer under 2009. Enligt media är det 518 studenter som skrivit sig i Kalmar. Övriga ca 180 personer nämner inte media men jag kan informera om att Kalmar kommun tagit emot ca 180 så kallade ”flyktingar”. Så där har vi hela befolkningsökningen.

Socialdemokraterna har tydligen ändrat sitt budskap från ”Full fart framåt” till bara ”fortsatt framåt” och man har också övergivit kinesiskan i sin reklam.


GOD JUL ALLA BLOGGLÄSAREJag vill önska alla mina läsare en riktig god jul!

Med risk för att mina kritiker kommer att kalla mig både det ena och andra så kommer här en del skojiga grejer som jag vet att det skrattas åt vid många svenska hem.

Snart är det dags för Kalle Anka. I år har det blivit tillökning i Ankeborg, en mångkulturell tillökning.Julen är ju en kristen högtid men jag vet inte hur koranen ser på Adam och Eva men deras motsvarighet kanske kan tolkas på följande sätt.Idag är det ju fortfarande illa stämt med kvinnans möjligheter att visa sina behag inom islam men det finns undantag som denna talibanska glädjeflicka.I den kristna världen är det dock lite andra värderingar som gäller. Hur många har sett Ursula Martinez trolla.


Nu är ju hela Sverige snötäckt och då kanske det vore en utmaning att skapa en snökanon.
Ha en nu en riktig god jul.

JOHAN PERSSON KÄNNER SIG TRÄFFAD

Debatten i kommunfullmäktige där jag kritiserade och underkände beslutsunderlagen för ett nytt flyktingavtal tog tydligen på exakt rätt ställe. Kommunalrådet Johan Persson (s) har gått i spinn!

Nu försöker han flytta fokus från detta bedrövliga beslutsunderlag och nya flyktingavtal till att kritisera Sverigedemokraterna och att vi får så "mycket pengar".

Nu skall alla veta att socialdemokraterna har haft makten i Kalmar sedan början på 90-talet. Så det parti som skapat alla ersättningar och tjänster till de politiska partierna är just Johan Persson och hans kamrater. Dessutom har vi alldeles nyligen avslutat en översyn av det politiska organisationen där alla partier deltagi, även vi Sverigedemokrater. Under dessa möten har Johan Persson aldrig yttrat ett enda ord om att han vill ändra storleken på partistöd, utbildningsbidrag, politiska sekreterare. Någon jag finner mycket märkligt med tanke på hans utspel.

Jag kan lova mina läsare att jag kommer ge Johan Persson ett mycket korrekt och informativt svar på hans inlägg och jag ser fram emot att även få det publicerat i Östran.

För den som vill kan jag informera om att jag haft en liten debatt med Johan Persson angående detta på hans blogg. Nu är bloggen modererad så förvänta er inte att era kommentarer blir publicerade. Här hittar aktuellt inlägg.

Idag publicerade Corren ett debattinlägg skrivet av Gerda Antti som är mycket läsvärt. I och med detta debattinlägg har hon säkert lagt sitt liv som Centerpartist bakom sig. Läs debattartikeln. Missa inte alla tackkommentarerna till artikeln!

Nu är det snart julafton och dags för tomten eller tomtejeveln.
LÅNGSÖKT PÅHOPP

Som jag skrev för några dagar sedan har Barometern svårt att tolerera min kritik av tidningen och dess sätt att beskriva verkligheten eller snarare avstå från att beskriva verkligheten.

När journalisten Anders Blank ringde i lördags eftermiddag anade jag direkt oråd och förstod att han inte ringde för att vara artig. Utan han letade efter något negativt som han kunde utnyttja för att ”skriva ner” mig och SD.

Idag fick vi ett prov på detta då han lyckats skriva ihop en artikel med följande rubrik ”Falsk Löhnn på SD-sida”. I artikeln kan man sedan läsa ” Miljöpartisten står inte bakom en kommentar om att kommunstyrelsen är odemokratisk och som publicerats på Thoralf Alfssons (SD) hemsida

Nu är detta förstås inte riktigt sant. Kommentaren fanns inte på min hemsida (blogg) utan den fanns hos www.namninsamling.se där jag startat en namninsamling mot Barometerns planer på att bygga ett mediahus i en av de få gröna lungorna som finns kvar i Kalmar. Här hittar du min namninsamling.

För den oinvigde handlar det om att någon med falsk identitet skrivit en kommentar i Jonas Löhnns namn på namninsamlingen. Jonas Löhnn är kommunalråd för Miljöpartiet i Kalmar och är utbildad präst. Jag har nu raderat kommentaren!

Jag har idag i ett mail till ansvarig utgivare Gunilla Sax krävt att en rättelse införs i tidningen att det inte är på min hemsida denna kommentar förekommit utan att den funnits på denna namninsamling.

Detta är ännu ett exempel på hur Barometern med alla medel, till och med felaktiga uppgifter försöker sprida negativa artiklar om mig och SD. Nu använder man sig till och med vad andra gjort på en helt annan sajt för att skuldbelägga mig. Ett minst sagt långsökt påhopp.

Den debatt i kommunfullmäktige om ett nytt avtal om flyktingmottagning av 175 personer väljer dock Barometern att inte lägga upp på nätet. Samma beslut har tydligen Östran tagit då det inte heller finns en stavelse om detta på deras hemsida. Här ser vi återigen ett exempel på hur politisk korrekt media jobbar. Om läsarna på dessa hemsidor fått möjligheten att läsa om denna debatt och kommentera hade jag och SD fått mycket stöd och det är inte politiskt korrekt så då avstår hellre dessa hycklande tidningar från att publicera något på nätet.

7,1 procent i dagens opinionsundersökning är nytt rekord hos United Minds. Undrar hur många procent SD måste uppnå innan PK-media begriper vad verklighetens folk diskuterar vid de svenska köksborden.

Rättelse införd den 23 december enligt nedan.


NYTT AVTAL MED MIGRATIONSVERKET

I Kalmar kommunfullmäktige är man främlingsfientlig, har skrämmande människosyn och respekterar inte alla människors lika värde om man begär en återremiss på ett nytt avtal för flyktingmottagning därför att underlaget är bristfälligt.

I underlaget saknades en utvärdering av hur de flyktingar som mottagits under de senaste tre åren klarat att etablera sig i samhället. Jag efterfrågade hur de etablerat sig på arbetsmarknaden, hur stort bidragsberoendet är, utbildningsnivå och t.ex. hedersrelaterade problem. Dessutom fanns inga kostnader angivna i underlagen utan endast bidragsnivåerna från Migrationsverket. I mina ögon ett fullständigt undermåligt underlag att fatta ett nytt beslut om mottagning av ca 175 så kallade ”flyktingar”.

Utan att jag hade sagt ett enda negativt ord om så mycket som en liten mus blev jag beskylld för att vara främlingsfientlig, ha skrämmande människosyn och inte respektera alla människors lika värde. Flosklerna haglade från dessa duktiga pk-politiker. Så fort kommunen lägger upp detta på nätet kommer jag länka till det.

Jag tog upp den artikel i Dagens Nyheter där Ilmar Reepalu tar upp SKL:s rapport där man anger att staten endast ersätter ca 22 procent av kostnaderna för flyktingmottagningen. Jag tog även upp det genmäle som moderaternas kommunalråd Bo Frank skrev i Smålandsposten för någon månad sen där han skrev att staten bara ersätter ca halva kostnaden .

Jag passade även på att vissa ett diagram över hur stor ersättning kommunen mottaget år för år de senaste 10 åren från Migrationsverket. Jag tror de flesta var väldigt okunniga över dessa siffror! Om de sedan kan använda sin matematik med hjälp av hur stor del som staten ersätter av kostnaderna så får det förhoppningsvis fram den summa som flyktingmottagning kostat Kalmar kommuns skattebetalare. Sedan är det upp till var och en att avgöra om det är rätt eller fel.


Ersättning till Kalmar kommun.  Totalt närmare 190 miljoner kronor.

Får någon dag sedan kunde vi läsa om en 62-årig man som ”jagades” av försäkringskassan i Kalmar.
Han hade hittats död vid sitt köksbord. Trots att han hade jobbat under många år hade han nu endast ca 6000 kronor att leva på och då skulle hyran betalas på 4000 kronor. Läs artikeln i Östran.

Detta är bara ett exempel på riksdagspartiernas människosyn och hur de praktiserar alla människors lika värde. En så usel ekonomi kan bara en riktig svensk få, som dessutom jagas av försäkringskassan.

Vid kvällens kommunfullmäktigemöte beslutades att endast utreda Linnéuniversitetets placering vid Ölandskajen som huvudalternativ med kompletterande område Elevatorkajen och Malmen. Vi i Sverigedemokraterna motsatte oss detta förslag och yrkade istället att Malmen och Brofästet skall utredas. Även Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna förespråkade samma förslag.

En liten rolig sak var att författaren Tomas Arvidsson i fikapausen tackade mig för ett mycket bra inlägg i debatten om Linneuniversitetet. Även ett tidigare socialdemokratiskt kommunalråd uttryckte sig positivt om mitt inlägg i debatten och att jag framhöll det naturnära läget vid Brofästet.

 


BAROMETERN HUGGER

Att Barometern inte gillar min kritik av tidningen och inte minst deras planerade mediahus framgår med all tydlighet då deras journalist Anders Blank hugger på mig och Sverigedemokraterna i en artikel.

Anders Blank är så ivrig i sin kritik att han blandar ihop partistöd med presstöd i sin artikel (rättat i artikeln på nätet). Men jag kan meddela Anders Blank att Sverigedemokraterna i Kalmar aldrig fått något presstöd. Inte ens min blogg ;-)

Att vi inte lämnade in en egen budget till budgetmötet i juni hade sina skäl. Att då lämna in en tilläggsbudget i december känns både lite märkligt och falskt. Vi har väldigt små resurser och att göra en egen budget skulle ta all vår tid i anspråk under ganska lång tid. Därför har vi prioriterat andra arbetsuppgifter och då först och främst att nå ut med information till väljarna och att utöka vår skara av sympatisörer inför kommande valrörelse. Just nu driver vi en kampanj under namnet "Bli politiker" i hela länet, där vi har som mål att dela ut information till ca 70000-80000 hushåll i länet. Vi har med andra ord haft ett mer långsiktigt mål framför ögonen när vi prioriterat ner ett budgetförslag som kommer att röstas ner i kommunfullmäktige och med största sannolikhet inte redovisas av Anders Blank i Barometern.

Sedan borde Anders Blank som politisk journalist känna till det faktum att vi Sverigedemokrater är det enda parti som är utestängda från alla nämnder och därmed inte har någon insyn i kommunens verksamheter och deras styrning. Detta faktum gör det mer eller mindre omöjligt att lägga en bra budget. Det är som att be en journalist att referera en fotbollsmatch som han inte får se.

För drygt en vecka sedan mailade jag över tipset
angående att det hade ringts 3313st utlandssamtal från kommunens boende för ensamkommande barn till Barometern och till Anders Blank. Barometern har inte skrivit en rad om detta i tidningen. Anders Blank bemödade sig inte ens att svara på mitt mail. Så ser verkligheten ut.

Läs artikel i Barometern


S OCH M BÖJER SIG FÖR "HOTEN"

I Kalmar pågår just nu en mycket infekterad debatt om högskolans omvandling till Linneuniversitetet vid nyår och då framförallt den nybyggnation som man vill genomföra. För några månader sedan gick avgående rektorn Agneta Bladh ut och krävde att de nya lokalerna skulle vara sjönära annars skulle universitetets framtid vara hotad. Flera andra ledande personer däribland den nya rektorn Stephen Hwang har uttalat sig lika kategoriskt och dömt ut befintliga lokaler och ensidigt förespråkat en nybyggnation vid den så kallade Ölandskajen. När Stephen Hwang dessutom på en fråga om kostnaderna för dessa byggnationer svarade att Linneuniversitetet inte skall bygga något utan bara hyra blev jag väldigt betänksam. Precis som hyran inte skulle påverkas av val av plats. En hög hyra påverkar sedan givetvis resurserna och kvalitén på utbildningarna.


Är denna vy av Elevatorkajen med Riskvarnen snart borta?     Foto Thoralf Alfsson

För att kanske ersättas med detta.

 
Eller varför inte detta?Påtryckningarna har varit stora på Kalmars politiker den senaste tiden från anhägare på högskolan till dessa högtflygande planer att inta hamnområdet i Kalmar.Kommunstyrelsen har nu böjt sig för dessa krav och har lämnat följande förslag till beslut till kommunfullmäktige.

"Det fortsatta utredningsarbetet gällande Linnéuniversitetets placering i Kalmar ska omfatta Ölandskajen som huvudområde samt Elevatorkajen och Malmen som kompletterande områden."

Därmed har S,V,MP och M böjt sig för "hoten" från den akademiska världen.

Jag ställer mig frågan var man skall få rum med alla dessa byggnader på Ölandskajen?


Ölandskajen.

På det rödmarkerade område har Skanska nyligen fått en markreservation för ett bygge av hotell. Det har funnits skisser på hur Ölandskajen är tänkt att exploateras men nu går det inte att finna någon av dessa mycket skrämmande skisser längre. Frågan är om de plockats bort eller om de aldrig varit utlagda på nätet. Här är dock ett dokument som man bör studera.

Kraven på den nya platsen är att den skall vara stadsnära, sjönära och kommunikationsnära. Sedan återstår då att definiera dessa begrepp. Enligt högskolans ledning och kommunalrådet Johan Persson (S) och oppositionsrådet Malin Petersson (M) så är det endast en placering på Kvarnholmen som motsvarar dessa krav. En i mina ögon mycket märklig tolkning av ovanstående begrepp. Därför har nu dessa politiker beslutat sig för att stryka alla andra alternativ till förmån för Ölandskajen och Elevatorkajen. Ett fullständigt horribelt beslut ifrån min horisont och mina begrepp. Jag anser att Ölandskajen skall användas till att utveckla småbåtshamnen med nytt hotell och restauranger som kan gynna Kalmar inte bara sommarturismen utan året om. Att etablera Linneuniversitetet vid Ölandskajen där man redan idag inte ser möjligheten att inhysa alla lokaler utan ser sig tvungen att använda även Elevatorkajen är nog det mest kortsiktiga tänkandet jag skådat. När man bygger nytt skall man inte använda ”skohorn” från början utan man måste säkerställa möjligheter för expansion, allt annat kallar jag för inkompetens.


Förslag Kalmar Nyckel, ett spännande alternativ. Ett alternativ som går att bygga etappvis till önskad storlek i framtiden.

Personligen förespråkar jag alternativet vid Kalmar Nyckel som jag anser är mer sjönära än Ölandskajen. Det är dessutom stadsnära enligt mitt synsätt. När det gäller kommunikationsnära så har Kalmar Nyckel fler fördelar än Ölandskajen, vars enda fördel är gångavstånd till järnvägsstationen. Från Kalmar Nyckel är det dock bara några minuter med taxi eller ca 8 minuter med buss enligt tidtabell till järnvägsstationen. Busslinje 402 som passerar Kalmar Nyckel har också den fördelen att den går till flygplatsen utan bussbyte  redan idag. Fördelen med Kalmar Nyckel är ju även närheten till Ölandsleden och det mycket enkla och snabba vägen ut till E22:an och Öland.

Dessutom har även Kalmar Nyckel ett naturnära läge vilket inte Ölandskajen och Elevatorkajen har. En fördel som beslutsfattarna givetvis stoppat ner i nedersta byrålådan då det inte gynnar deras alternativ.


Kalmar Nyckel inringat med rött.

Som vanligt kommer nu kommunalrådet Johan Persson att kalla alla som inte stödjer deras förslag för bakåtsträvare men jag tänker inte dansa efter hans eller Agneta Bladhs pipa. Utan jag gör mina egna värderingar och summerar fördelar respektive nackdelar med de aktuella förslagen på den information jag fått och min egen slutsats är mycket entydig.

KALMAR NYCKEL ÄR BÄSTA ALTERNATIVET!

Så stort stöd av Barometerns läsare verkar dock inte Johan Persson och Malin Petersson ha.


FATTIGPENSIONÄRERNA ÄNNU FATTIGARE

Igår fick jag ett mail från en man som berättade att hans svärmor som är 89 år fått ett brev ifrån försäkringskassan där det framgick att hennes pension sänks med 240 kronor i månaden.

En pensionär som har varit med och byggt upp vårt land får en väldigt ”fin” julklapp från samhället lagom till julhelgen. Mailet avslutas på följande sätt.

”Nästa höst så kommer 2 röster att ges till SD.”
 

Jag är väldigt övertygad om att en stor del av pensionärerna är medvetna om att det pensionssystem som ger dessa effekter skapades av de fem partierna Socialdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna. Att sedan Alliansen även infört något sam kan liknas vid en straffskatt på pensionärerna gör ju inte saken bättre. Om vi nu haft 800 000 fattigpensionärer tidigare så borde siffran överstiga 1 miljon fattigpensionärer när vi skriver år 2010.

Detta samtidigt som invandringen till Sverige slår nya rekord och kostnaderna för den misslyckade integreringen i samhället skjuter i höjden.

I en insändare i Östran tar ombudsman Bo Ström (s), PRO i Kalmar upp detta och menar att pensionärernas dom kommer att bli hård. Han skriver att han hört att många pensionärer kommer lägga sin röst på Sverigedemokraterna. Hans stalltips är att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen efter nästa val och snor åt sig 10-12 procent av rösterna.

Det är bara att tacka Bo Ström (s) för hans fina insändare som säkert ger ytterligare vind i seglen för Sverigedemokraterna bland pensionärerna. 


PEDOFIL I KALMAR

Idag skriver Barometern om att en tidigare dömd pedofil bosatt sig nära dagis i Rockneby. Detta oroar många föräldrar på orten. Läs artikel.

Fria Nyheter har identitet på personen ifråga.

Jimmie Åkesson tog upp just detta förhållande i sitt tal vid Sverigedemokraternas Landsdagar och talade om” Megans Law ”.

Här kommer ett utdrag ur talet.
 

Megans Law

För 15 år sedan, 1994, våldtogs och mördades den sjuåriga, amerikanska flickan, Megan Kanka, av sin nyinflyttade granne, som tidigare var dömd för flera fall av grova sexuella övergrepp mot barn.

Den här händelsen ledde till man i USA införde en ny lag kallad "Megans Law", som innebär att personer som dömts för grova sexualbrott måste rapportera in till ett statligt register var de bor och var de uppehåller sig. Och det här registret är också offentligt, så att exempelvis föräldrar lättare skall kunna göra en riskbedömning och skydda sina barn.

Partiet håller just nu på att utforma förslagen som skall finnas med i nästa års valplattform och jag vill egentligen inte föregå den processen, men jag kan i alla fall säga att jag personligen kommer att verka för att partiet ska uttala sitt stöd för införandet av någon form av svensk variant på denna amerikanska Megans Law.

Våra barns säkerhet måste värderas högre än pedofilernas integritet. Kan vi bara rädda ett enda barn från att gå samma öde till mötes som Megan Kanka - eller lilla Engla, för att ta ett exempel från vår omedelbara närhet - så anser jag att det är värt besväret.

Grunden i en sund kriminalpolitik är att samhället och de laglydiga medborgarna ska skyddas från grova brottslingar. Det är vad vår trygghetslinje innebär.

Daltandet med grova brottslingar och återfallsförbrytare måste få ett slut! Och det ska vi vara en garant för.”


HATBROTT I MALMÖ


Den som närvarade vid den så kallade fredsdemonstrationen på Larmtorget i Kalmar vet hur den muslimska befolkningen i Kalmar ser på Israel. Hatet fanns under ytan och poppade upp fler gånger under demonstrationen. Det är då inte svårt att förstå hus situationen är för israeler i Malmö där muslimerna mer och mer försöker att ta över den ena stadsdelen efter den andra i Sveriges tredje största stad.

Att just hatbrotten mot judar därför ökar explosionsartat i Malmö är givetvis ingen överraskning för mig. Jag tror inte på det svammel som ofta hörs i media att islam skulle vara fredens religion. I mina ögon framstår snarare raka motsatsen, islam är ondskans religion. Det är bara att läsa tidning så kan man hitta artiklar som bevisar detta varje dag.

En religion som använder sig av stening kan omöjligen kallas för fredens religion. Svårare än så är det inte.

Per Dahl skrev faktiskt ett bra ledarstick angående dessa hatbrott i Malmö.

”För om man kan betrakta tennisspelare som ansvariga för en stats politik, vem säger då att man inte kan döma ut delar av Malmös befolkning, också?”

Nu är Per Dahl ute på slak lina. Jag kan i varje fall gissa vilken del av Malmös befolkning som Per Dahl syftar på.

SVT

Antisemistismen blomstrar i Malmö!


JAN MILLD HAR STARTAT NY BLOGG

Jag vet att SAAB skall läggas ner och det är tråkigt men inte oväntat. Jag har haft åsikten ända sedan SAAB och VOLVO blev amerikanskt att de istället skulle ha gått samman redan innan Ford och GM köpte upp dem. Då hade vi med stor sannolikhet fortfarande haft en svensk biltillverkare.

Kineserna blockerar klimatmötet i Köpenhamn enligt vissa källor i media. Vi som är boende i Kalmar och sett Fanerdun och Mr Lou i farten vet att man inte kan lita på några kinesiska "förhandlare". Kina låtsas uppenbarligen vara ett u-land vid förhandlingarna när man i själva verket snart eller redan är det land med störst ekonomi.

Tyvärr hinner jag inte skriva något mer om dessa stora händelser då det blir klackarna i taket och julfest med jobbet ikväll.

Jag vill också gärna slå ett slag för Jan Milld som är tillbaka med en ny blogg. Jan Milld är föredöme när det gäller kritiskt granskande av invandringen och media.

Här kommer ett exempel på detta och en länk till hans nya blogg.http://milld.wordpress.com/

ÖRFILAD 13-ÅRING VAR INVANDRARGRABBDe flesta har nog idag kunnat läsa eller höra om Ronald Fasth som örfilade en 13-årig invandrargrabb som cyklade på verandan och på minigolfbanan trots tillsägelser.

Så fort jag hörde om detta på radion och pensionärernas stöd till Ronald Fasth utanför Jönköpings Tingsrätt ställde jag mig frågan om denna 13-åring var svensk eller invandrare. Min intuition sa mig omgående att det måste vara en grabb med invandrarbakgrund. Hade de varit en svensk grabb hade föräldrarna insett att deras son gjort något tokigt och istället försökt klara ut det hela med dialog och bett denna pensionär om ursäkt och kanske till och med tackat honom för att han lärde deras son en läxa.

 Nu handlade det istället om en invandrarfamilj vars söner aldrig, aldrig någonsin gör något fel! Utan det beror givetvis på det svenska samhället och att de blir kränkta och diskriminerade.

Den journalist från Radio Jönköping skall ha en eloge för sin intervju och många frågor till dessa invandrarkillar som skyddar sina kriminella kompisar. Lyssna på den här.

Att Ronald Fasth har ett stort stöd framgår utan tvekan av denna webbundersökning.

 

SR, SvD, DN


ENDAST 35 PROCENT JOBBAR EFTER 10 ÅR I SVERIGE

Media läser SCB:s publikationer som fan läser bibeln. Därmed blir också deras artiklar och analyser totalt felaktiga enligt mitt synsätt. Detta gäller givetvis endast de journalister som skriver om rapporten, de flesta finner den säkert så känslig och inte i linje med deras pk-propaganda att de istället med stor sannolikhet skriver en stavelse om denna rapport från SCB som går under namnet ”Integration – utrikes födda på arbetsmarknaden”.

Enligt denna rapport går Sverige en mörk framtid tillmötes med stora skattehöjningar och en pensionsålder på 70 år om vi överhuvudtaget skall kunna behålla en acceptabel nivå på välfärden. Den grundläggande orsaken till detta är den höga andelen invandrare som inte klarar av att försörja sig själva. Huvudorsaken till detta är den låga utbildningsnivån hos utomeuropeiska invandrare som inte klarar av att etablera sig på arbetsmarknaden.
Sämst i kategorin är invandrare från Somalia, där endast ca 35 procent klarar av att försörja sig själva efter 10 år i Sverige. Man behöver inte vara raketforskare för att förstå att detta leder till stora kostnader för det svenska välfärdssystemet.

Situationen är inte mycket bättre för personer från Iran eller Irak. Hur situationen är för personer som kommer från Afghanistan framgår inte av rapporten.

I rapporten kan man också läsa att utbildningsnivå är lägst bland somalierna, endast 10 procent har eftergymnasial utbildning men generellt gäller att utbildningsnivån är mycket lägre bland invandrare från muslimska länder. Tyvärr så redovisar inte SCB några tabeller och data vad det gäller utbildningsnivåerna på asylsökande utan skriver bara detta i en sammanfattning men jag förstår att det är känsliga uppgifter som inte skall redovisas. De kan ju användas av mig och alla andra kritiska röster till dagens invandringspolitik.

Slutsatsen är att personer från framförallt underutvecklade muslimska länder har mycket svårt att överhuvudtaget komma in på den svenska arbetsmarknaden. Att i detta läge göra som de etablerade partierna i Sveriges riksdag gör genom att inte begränsa invandringen är helt ologiskt och kommer utan tvivel att leda till stor arbetslöshet och bidragsberoende inom dessa grupper.

Denna rapport är givetvis ingen nyhet utan detta faktum har alla med lite logisk förmåga redan konstaterat. Vi Sverigedemokrater har drivit denna fråga under många år utan att någon lyssnat på våra argument. Att ge människor från dessa länder uppehållstillstånd i Sverige med vetskapen att de i många fall är analfabeter kan bara sluta på ett sätt. Livstidslångt bidragsberoende!

Tidningen City Malmö är en av de få tidningar som uppmärksammar rapporten och en professor kommenterar detta på följande sätt.

”Benny Carlson har jämfört de somaliska invandrargrupperna i Sverige och Minnesota – och upptäckt att betydligt fler försörjer sig själva i USA. Bland annat är egenföretagandet flera gånger större där.
– Det visar att det inte är personerna som är problemet, utan miljön.”

Tänk att en professor inte kan komma till en annan slutsats än miljön men han kanske inte har hört talas om det svenska bidragssystemet.

Varför skall man jobba
om man kan leva behagligt och tugga kat på bidrag från det svenska samhället.

 


LOKAL MEDIA UNDANHÅLLER SANNINGENTrots allt hade jag vissa förhoppningar att de lokala journalisterna skulle ta upp det sanslösa ringandet till utlandet vid de båda boenden för så kallade ensamkommande barn. En journalist har förvisso ringt mig men någon artikel har det inte blivit. En annan journalist har tidigare följt fallet med ”ringaren från Somalia” men uppenbarlige var dessa 3313 utlandssamtal till och med för magstarkt för honom eller om det är hans chef som sagt stopp.

Det är rent ut sagt beklämmande och ynkligt av media att inte låta allmänheten ta del av denna information. Givetvis skulle dessa uppgifter om de kom fram genom media gynna Sverigedemokraterna och det är självklart inte önskvärt av dessa pk-makthavare så däför blir det locket på istället. Jag kommer att skriva om mitt inlägg till en insändare och skicka till de lokala tidningarna så får jag se om de publicerar den.

Antalet läsare av min blogg har dock varit väldigt högt de senaste dagarna och allt pekar emot att det kommer att bli ett nytt veckorekord denna vecka. Gensvaret på mitt avslöjande har varit stort och det är flera med "höga" positioner i samhället som nu även börjat höra av sig till mig. De berättelser jag nu får höra gör att jag mer och mer börjat tvivla på tillståndet i det svenska demokratiska samhället. Men det är samtidigt väldigt intressant att man börjat få ”öron” även från de ”innersta rummen”. Tyvärr kan jag heller inte publicera flertalet av dessa på min blogg utan att jag avslöjar den som tipsat mig men jag kan få helt nya uppslag till var jag skall söka efter nya avslöjanden.

Jag hade faktiskt förhoppningar om att om någon tidning skulle publicera mitt avslöjande så skulle det vara Östran. Trots sin marknadsföring om att ”gräva lite djupare” så var det tydligen lite för djupt att använda sig av mitt material.

Östran har faktiskt haft en artikel inne angående dessa utlandssamtal men utan att nämna mitt avslöjande på bloggen. Istället får vi reda på att telefonerna är spärrade för utlandssamtal. Läs artikel.

I artikel motsäger sig Ola Svensson när han å ena sidan säger att dessa ”barn” får ringa till utlandet och i nästa mening säger att telefonerna är spärrade för utlandssamtal.

Notera även att Östran skriver ”Mannen kom till Sverige som ensamt flyktingsbarn”. En ganska märklig skrivning av Östran. Ringaren från Somalia avslöjades i mars 2008 men några telefoner har inte spärrats för utlandssamtal innan oktober 2009, då det förekommer ett stort antal utlandssamtal på de senaste telefonfakturorna. Jag skulle gissa att dessa telefoner spärrats för utlandssamtal denna vecka, efter mitt avslöjande.

Att Barometern skulle följa upp mitt inlägg var nog otänkbart. De har istället publicerat en artikel om Nasim Malik (S) och jag noterar att hans fru inte fick vara med på bild, trots att Nasim Malik säger ”Utan henne vore jag noll”.


PIRATPARTIETS MELLERSTA ÖSTERN POLITIK?

Piratpartiet vill aldrig prata om sin politik på andra områden än integritet och övervakning på nätet. Den som vill kan gå in på följande länk och läsa ett mycket torftigt dokument om Piratpartiets politik. Igår råkade jag promenera förbi en bil med ett väldigt talande budskap. Eller vad säger mina läsare?

Det politiska budskapet på bilen gav mig klara besked om att Piratpartiet är långt ut till vänster och närmaste granne är nog Vänsterpartiet. Frågan är om de inte även har något ”släktskap” med AFA och andra vänsterextrema grupper. Med tanke på det budskap som framförs på bilen så är kanske även ett samarbete mellan Piratpartiet och islamister och antisemiter inte så avlägset.

Den som funderar på att rösta på Piratpartiet bör nog fundera både en eller två gånger innan han väljer deras valsedel.

När vi ändå är inne på Mellersta Östern och Palestina  så visades det ett mycket vinklat program, ”Mitt Gaza” i SVT för någon vecka sedan. En hel rad mycket tvivelaktiga påståenden fanns i programmet med utfall och beskyllningar mot Israel. Vilket ovanstående bilägare och Piratpartist uppenbarligen skriver under på.

Ett av dessa påståenden handlade om Israels blockad mot Gaza. Som vanligt nämner man inte med ett ord att Gaza även har en gräns mot Egypten som också är stängd. Jag blir alltid lika irriterad när detta faktum undanhålls för tittarna. Givetvis är det ett mycket medvetet och utstuderat sätt av vänsterstyret på SVT att blåsa upp antisemitiska stämningar mot judar och staten Israel. Egypten har rest en ca 6 meter hög metallbarrikad vid sin gräns mot Gaza som många inte känner till. Därför har invånarna på Gaza grävt tunnlar under denna mur för att kunna smuggla in varor till Gaza.
Nu stoppar Egypten även dess tunnlar genom att även gräva ner en 20-30 meter djup ”metallmur” längs hela sin gräns mot Gaza.

Har du kunnat läsa om denna mur i svensk vänstermedia? Nej, inte med en stavelse, förutom en tidning. Den kristna tidningen Dagen skriver om detta i en artikel. Även SR har haft ett inslag om detta.


VET DU VEM NIGEL FARAGE ÄR?

Varför får vi aldrig se, höra eller läsa om Nigel Farage i svensk media. Vid en sökning på google så finner man att svensk media fullständigt hållit Nigel Farage borta från sitt pk-vänliga nyhetsmaterial om EU. Inga kritiska röster får uppenbarligen förekomma i svensk media. Men det är ju inte så underligt när det numera inte finns ett enda EU-kritiskt parti i den svenska riksdagen.

Se nedanstående filmklipp från EU-parlamentet och missa inte att se Margot Wallströms ansiktsuttryck.

3313 SAMTAL TILL UTLANDET

När ”ringaren från Somalia” åtalades vid Kalmar Tingsrätt och dömdes för olovligt brukande började jag ana att det även kanske fanns ett ”lovligt brukande” av telefoner vid boendet för ensamkommande barn hos Kalmar kommun. Att dessa barn inte är så ensamma som media och vissa politiker vill framställa har jag haft klart för mig länge men rättegången mot ”ringaren från Somalia” blev den ”verkliga bekräftelsen” på detta då han ringt till sin fru, mor, mormor och kompisar i Syrien, Saudiarabien och Somalia. Läs mitt tidigare inlägg.

Jag begärde för några veckor sedan ut alla telefonfakturor för de båda boenden som finns för ensamkommande barn i Kalmar kommun. (Villa Ossian i Påryd och Horisont i Kalmar). Givetvis var det ingen populär begäran men eftersom dessa fakturor är en offentlig handling hade man på kommunen inget val trots protester att det skulle medföra mycket jobb. Efter närmare två veckors väntan kunde jag hämta en tjock lunta fakturor hos kommunen. När jag sammanställde materialet visade det sig dock att det saknades många fakturor för de fasta telefonerna. Efter kontroll med kommunen kunde vi konstatera att vissa fakturor inte varit kostnadsförda på dessa boenden utan någon annanstans. Varför? Så tjänstemännen fick börja leta och hittade dessa fakturor så småningom. Jag kan bara konstatera att mina misstankar besannades vid en genomgång av dessa fakturor.

Socialchefen Jan Bolin har sekretessbelagt alla dessa fakturor. Jag har därmed inte någon möjlighet att se vilka telefonnummer som ringts men jag kan se till vilka länder det ringts till, hur många samtal som ringts till varje land, den totala samtalstiden till varje land och den totala kostnaden för varje land.

Som bakgrund är det också viktigt att känna till att Kalmar kommun har tagit emot drygt 25 ensamkommande barn sedan starten sommaren 2007.

När jag gick igenom dessa fakturor så kunde jag inte annat än reflektera över våra fattigpensionärers situation där många knappt har råd att använda sina telefoner på grund av sin dåliga ekonomi. En fast telefon kostar idag ca 2 500 kronor/år utan att du ringt ett enda samtal. En stor utgift för fattigpensionärer.

På dessa boenden för ensamkommande barn tycks det däremot inte vara frågan om att det kostar pengar att ringa. Enligt min sammanställning har det ringts 3313 samtal till utlandet. Kostnaden för dessa samtal har uppgått till ca 215 000 kronor. En genomsnittlig kostnad på ca 65 kronor/samtal, något som bara är en dröm för våra fattigpensionärer i samhället men en verklighet för våra ”nya svenskar”.

Vem som får betala vet nog det flesta, även om en del förnekar det.

Att dessa så kallade ensamkommande barn har släkt och vänner över hela världen framgår med all tydlighet efter att jag synat dessa telefonfakturor, så ensamma är de definitivt inte. Frågan är vad de överhuvudtaget gör i Sverige med så mycket anhöriga och vänner i andra länder?

Ovanpå detta skall givetvis läggas alla telefonsamtal inom landet. Det handlar om 1000-tals samtal varje kvartal till fasta och mobiltelefoner. Den totala kostnaden för dessa telefonsamtal och utlandssamtal närmar sig 300 000 kronor på dessa boenden. På en telefon lyckades man skicka över 100 sms på ca 2 timmar.

Jag ställer mig givetvis frågan om det inte finns några regler som helst för hur ringandet får gå till på dessa boenden.

I Migrationsverkets verksamhetsberättelse från 2008 skriver man att 96 procent av de asylsökande saknar pass/identitetshandlingar när de ansöker om asyl. Hur är detta möjligt? Genom alla dessa telefonsamtal borde Migrationsverket kunna avslöja identiteten på flertalet av dessa identitetslösa personer och därmed fastställa rätt ålder på dessa "barn"!

Här följer "topplistan" på mest populära "hemland".Man kan ju fråga sig hur många av dessa samtal som uppmanat andra att komma till Sverige som ensamkommande barn eller till föräldrar och anhöriga att nu är det dags att söka uppehållstillstånd som anhörig i Sverige då det ensamkommande barnet fått permanent uppehållstillstånd.

Detta är ännu ett exempel på vad författaren Anders Johansson menade när han i sin debattartikel i Barometern och som finns på min blogg skrev följande.

"I dag har invandringen nått sådan omfattning att man med en lätt glidning i begreppen kan påstå att Sverige är det enda land i världen som frivilligt bekostar sin egen kolonisering."

Jag vill uppmana alla i vårt avlånga land att begära ut telefonräkningarna från liknande boenden i era hemkommuner. Det skulle vara intressant att veta om samma sak pågår i hela vårt land. I så fall har våra teleoperatörer fått en ny god inkomstkälla och då i första hand Telia.

Jag har även tipsat media om min "telefonundersökning" och det skall bli intressant om någon i pk-media nappar på detta eller om det är för "laddat" för att informera allmänheten om denna telefonhysteri.

Följande tidningar, Tv och radio har fått tips om mitt inlägg.
Smålandsnytt, Radio Kalmar, Barometern, Östran, Ölandsbladet och Kalmar Läns Tidning.


SD ORSAKAR PANIK INOM PK

Jag har haft en tuff arbetsvecka och har uppenbarligen missat denna intressanta intervju med Fryshusets Anders Carlberg. Programmet sändes innan den stora PSU från SCB. Intervjun understryker ändå den panik som håller på att få personer inom socialdemokraterna att tappa fattningen och börja skälla på varandra. Som Sverigedemokrat kan man bara sitta med händerna i kors och mysa.

Missa inte Richard Jomshofs kommentar till programmet.Undrar om inte socialdemokraterna närmat sig steg 4 i Stebbings lag. Det är nog bara en tidsfråga innan Kristdemokraterna och Centerpartiet börjar skylla på varandra inom respektive parti.

 


50 PROCENT AV SVENSKAR OGILLAR STARKT ISLAM


Mehmet Kaplan (MP)           Foto Thoralf Alfsson

En ännu opublicerad undersökning visar att svenskarna är mycket negativa till islam, endast 7 procent av svenskarna är positiva till islam. Ca 40 procent är dessutom negativa till att fler moskéer byggs i Sverige.

Mehmet Kaplan  (MP) medverkar i Studio Ett där denna undersökning diskuteras. Så fort Mehmet Kaplan får frågor om islamister och muslimska terrorister börjar han istället prata om andra religioner som t.ex. judendom och buddister. Han menar att ingen pratar om terrordåden på Sri Lanka som utförs av buddister. Detta skulle då om jag förstår honom rätt vara en ursäkt för alla terrordåd utförda av muslimer.

Mehmet Kaplan undviker som alla andra muslimer den kritik som framförs. Han erkänner inte några problem inom islam utan skyller på andra som tydligen är islamofober och för att de inte är toleranta mot islam. Om dessa muslimer vill att människors uppfattning om islam skall förändras måste de själva förändras. Idag vägrar alla muslimer erkänna att det är finns grupper inom islam som måste fördömas och motarbetas. Därmed kommer heller bilden av islam att förändras och det kan man bara skylla på muslimerna själva och inte på några islamofober.  Med sådana personer som Mehmet Kaplan och Aldebe kommer denna förändring aldrig genomföras.
Läs Mehmet Kaplans debattartikel "Muslimerna görs till syndabockar"

Varför vill dessa muslimska företrädare aldrig kritisera dessa islamister? Finns det en dold agenda?


JIMMIE ÅKESSON I TV4


FREDRIK REINFELDT ÅTERIGEN ”BÄST” I KLASSENDet är väldigt lätt att vara bäst i klassen när man spenderar andras pengar. Fredrik Reinfeldt och alliansregeringen har åter en gång visat vem det bryr sig om mest. En sak är i varje fall helt säkert och det är att det handlar inte om utsatta svenskar som står högst upp på regeringens lista. I veckan har säkert de flesta följt debatten angående sjukskrivna som skall tvingas till arbetsförmedlingen och istället tvingas ut på arbetsmarknaden. Den så kallade arbetslinjen gäller för oss ”svenskar”. En annan grupp som kommit i onåd hos Fredrik Reinfeldt och alliansregeringen är ”fattigpensionärerna”. I så gott som alla andra länder i Europa betalar pensionärer lägre skatt men i Sverige skall vi återigen vara ”duktigast” i klassen och suga ut det mesta ur våra fattiga pensionärer. Samtidigt som bidragen till invandrare inte beskattas överhuvudtaget och det så kallade äldreförsörjningsstödet till invandrare innebär att de har en betydligt bättre ekonomisk situation än de pensionärer som varit med och byggt upp vårt land. Jag skulle skämmas om jag vore i Fredrik Reinfeldts kläder!

Det gör dock inte Fredrik Reinfeldt som tydligen drabbats av storhetsvansinne av att vara EU-ordförande under hösten. I ett desperat försök att åtminstone lyckas med något under sin tid som EU-ordförande skänker han bort 8 miljarder kronor av våra surt inbetalade skatter till ”klimatbistånd till korrupta u-länder”. Enligt uppgifter i media kommer Sverige att vara den största bidragsgivare per capita av alla 27 EU-länderna. Dessa mottagarländer de mest korrupta länderna i världen och en stor andel av dessa bidrag kommer utan tvekan hamna i korrupta tjänstemäns fickor och bankkonton.

Fredrik Reinfeldt har uppenbarligen inte en tanke på att förbättra situationen för landets närmare 800 000 fattigpensionärerna. Jag säger som författaren Anders Johansson.

"Till politiker och andra med anlag för högmod vill jag därför säga: Sluta att vara så förbannat goda – på andras bekostnad!"

DN,


SD 5,1 PROCENT

SCB kom idag med sin stora opinionsundersökning och resultatet är bättre än vad jag vågat hoppats på.

Sverigedemokraterna är större än både Centern och Kristdemokraterna och lika stora som Vänsterpartiet. Om man sedan även tar hänsyn till skämighetsfaktorn (att en del av de tillfrågade inte vågar svara SD) så ligger säkerligen SD i själva verket på runt 7 procent eller kanske mer.

Idag firar jag med Smålands "nationalrätt", Isterband, stuvad potatis och rödbetor på Karaktärshotellet i Vimmerby.

SvD, DN, Sydsvenskan

 


"JIMMIE ÄR ETT KRÄK"

Idag har jag blivit intervjuad av Sydsvenskans Niklas Orrenius som tagit sig ändå från Malmö till Astrid Lindgrens Vimmerby för att träffa mig. Jag är alltid öppen och ärlig mot journalister och jag förväntar mig samma tillbaka från dem. Uppenbarligen har min blogg fått Sydsvenskan att bli nyfiken på vem som döljer sig bakom min blogg. Vi hade en trevlig lunch och samtal under nästan två timmar. Niklas Orrenius har intervjuat flera Sverigedemokrater och planerar tydligen att göra en större artikel eller flera artiklar om oss Sverigedemokrater men det skall inte publiceras före jul.


I Högsby finns det en person vid namn H-G Strömer
som har en blogg där han med jämna mellanrum gör osakliga utfall mot Sverigedemokraterna. För några dagar sedan skrev han följande.Detta fick mig att kräva att han skulle komma med minst 5 exempel på vad som skulle vara halvsanningar eller lögner. Läs hans mycket märkliga försök att ge exempel på detta. Läs kommentarerna där han inte vill utveckla mina frågor för han är rädd att veckla in sig och svara fel, därför avstår han. Skall man skratta eller gråta över hans billiga ursäkt.

Blogginlägget avslutar han dock med ännu ett mycket märkligt påstående som jag reagerat på.

”Just nu känns det kluvet att inte vara född i Sverige av svenska föräldrar. Varför ska jag behöva försvara min, mina barns och mina barnbarns rätt att leva, studera, gå till dagis, arbeta och få pension i Sverige? Varför får inte vi som inte är födda i Sverige bara bo här, som alla andra?”

Jag bad honom förklara vad han menar med dessa ord och vem det är han måste försvara sig och sina barn och barnbarn emot. Vem är det som anser att han inte skall få bo i Sverige.

Nu ville inte H-G Strömer vara med längre! Nu är det inte lika roligt att raljera om SD när han får mothugg. Utan nu kallar han mig för "en gökunge på min blogg". Han är bekymrad över att jag skrivit några kommentarer på hans blogg med krav på förklaringar. Detta har tydligen varit en chockupplevelse för H-G Strömer som tydligen levt i sin egen lilla bloggvärld. 

Slutsatsen jag drar är att H-G Strömer ägnar sig åt att sprida ”rykten, halvsanningar och rena lögner” på sin blogg.
Om han själv trodde på vad han skrev borde H-G Strömer åtminstone försöka försvara sina påståenden men istället gömmer han sig någonstans. Jag skulle ändå inte få för mig att kalla H-G Strömer för ett kräk! Det epitetet sparar jag till personer som verkligen förtjänat det, som t.ex. kvinnoförtryckare och våldtäktsmän, dessa anser jag vara riktiga kräk.


Imorgon kommer SCB med sin stora opinionsmätning. En mätning som skall bli mycket intressant att ta del av. Kommer SCB att bekräfta Sverigedemokraternas mycket positiva utveckling som alla andra opinionsinstitut sett. SCB har gett SD 3,2 procent som högst i en mätning. Ett resultat på över 4 procent skulle vara rena kallduschen för personer som H-G Strömer.


KALMAR KOMMUN MEDVÅLLANDE

Ringaren från Somalia har enligt rättegången haft tillgång till inte bara en nyckel utan två nycklar. Den ena till ett kontor och den andra till ett säkerhetsskåp inne på kontoret där telefonerna förvarades. Under rättegången fick han flera frågor angående dessa nycklar. Hur fick han tag i dem? Hur länge hade han dem? Varför lämnade han dem inte till personalen? Varför använde han dem bara på natten? Det enda svaret rätten fick var. HAN KOM INTE IHÅG.

Jag ställer mig frågan varför inte åklagaren även åtalade den somaliske mannen för olaga intrång?

Olaga intrång
är i svensk rätt ett brott som innebär att en person obehörigen intränger eller kvarstannar i kontor, fabrik, annan byggnad eller fartyg på upplagsplats eller annat sådant ställe. Den som begått olaga intrång döms för olaga intrång till böter.”

Är åklagare så okunniga?

Eller handlar det bara om att det är ett ensamkommande barn och då får rättsväsendet anpassa sig till detta. Då gäller inte svensk lag och rättspraxis längre.

Enligt domen döms han till villkorlig dom och behöver bara betala tillbaka ca 24 procent av det begärda skadeståndet. Åklagaren yrkade på fängelse och ett skadestånd på 93 306 kronor.

Som vanligt är det svenska samhället som brustit och därför halverar först tingsrätten skadeståndet med motiveringen att Kalmar kommun borde ha bytt ut låsen till kontoret och säkerhetsskåpet och anses därmed var medvållande enligt domen.

Sedan halverar tingsrätten det återstående skadeståndet ännu en gång av rent medlidande då somaliern går på SFI och bara har sitt bidrag att leva på. Men tingsrätten glömde säkert bort att han har lägenheten till 100 procent betald av Kalmar kommun. Med stor sannolikhet skickar han säkert pengar till sin fru i Syrien och till andra anhöriga i Saudiarabien och Somalia och det ingick nog i tingsrättens förmildrande omständigheter i domen. Skadeståndet fastställde Kalmar Tingsrätt till 22 000 kronor.

En sak kan jag redan idag säga med säkerhet och det är att denne somalier ringt för betydligt mycket mer än det åklagaren tagit upp eller så finns det fler medskyldiga som använt telefonerna.

Jag återkommer med mer angående hur telefonerna använts vid villa Ossian och Horisont som är boende för ensamkommande barn i Kalmar.

 

 


HAR SVENSKA FOLKET VAKNAT?

Det senaste dygnet har de förekommit en hel rad märkliga saker i SVT och SR. Kritik mot islam tycks helt plötsligt vara politiskt korrekt i media.

Den som missade Dokument inifrån ifrån i söndagskväll skall definitivt se programmet på SVT Play. Inte minst med anledning av att moderaten Abdirisak Waberi framträder i programmet. Jimmie Åkesson har avkrävt Fredrik Reinfeldt ett svar om denna islamist kan företräda de Nya moderaterna.

Idag har jag fått flera samtal om detta program och det är många som tydligen fått ett uppvakande efter att de sett Mona Sahlin i moskén och Fredrik Reinfeldt på halalslakteriet.I programmet framgår det att Avanza bank startat så kallade Shariafonder. Jag råkar vara kund hos Avanza och efter detta avslöjande kommer jag att lämna Avanza. Jag skall givetvis meddela Avanza orsaken till varför jag lämnar dem. Jag uppmanar alla andra att lämna denna bank.
På Newsmill publicerades dessutom idag en mycket bra artikel om invandringen. Den är mycket läsvärd och det vore intressant om Dagens Nyheter publicerade den på sin debattsida. Dagens Nyheter är dock inte mogna för detta ännu men det kommer inom en inte så avlägsen framtid.I dagens Ring P1 handlade det mer eller mindre bara om invandring, hedersmord och balkonghopp, minareter och islam. Programledaren Alexandra Pascalidou hade aldrig hört talas om balkonghopp vilket fick en kvinnlig inringare, sist i programmet att gå i taket. Kvinnan var inte nådig mot Alexandra Pascalidou som försökte försvara sig med de vanliga pk-argumenten, kvinnan fick hela 12 minuter av programmet. Notera att Alexandra Pascalidou ljuger om vad hon sa i det första samtalet och hur hon försöker vrida och vända på argumenten. Ta t.ex. om hennes tjata om nationalsången. Lyssna på programmet.

NEJ TACK TILL ISLAM!Den muslimska världen kommer nu med hot om ”konsekvenser” om förbudet mot minareter genomförs i Schweiz. När Irans utrikesminister framför dessa hotelser borde hela västvärlden reagera starkt. Iran som har en president som förnekar förintelsen borde ingen lyssna på överhuvudtaget. I Iran tillåter man människor konvertera till islam men inte motsatsen. Att konvertera från islam bestraffas med döden.

Hur många av de muslimer som framträtt den senaste veckan i tidningar och TV har någonsin kritiserat de muslimska länderna där det inte råder religionsfrihet. Dessa hycklande imamer och musselmaner har bara varit upprörda över att det schweiziska folket sagt ”NEJ, TACK” till islam. Dessa muslimer som finns i Sverige är av samma skrot och korn då de innerst inne anser att alla som inte delar deras religion är ”otrogna hundar”.
Hur kan någon överhuvudtaget lyssna till dessa intoleranta personer som sitter och kritiserar oss Sverigedemokrater för att vara odemokratiska, när de själva är de största hycklarna och företräder världens mest odemokratiska religion.

Jag är mycket orolig över den utveckling vi ser i vårt svenska samhälle. Det allra mest oroande är att vår regering och riksdag är fullständigt handlingsförlamade. De är så toleranta att de springer benen av sig så fort en imam hostar om diskriminering. Detsamma gäller SVT och SR som låter dessa muslimer komma till tals i varenda debatt och nyhetsprogram. Det enda positiva med det är väl att förhoppningsvis en och annan får upp ögonen för det hyckleri som pågår bland de så kallade etablerade partierna.

Några axplock på hur utrikesdepartementet ser på några av de muslimska länderna. 

Saudiarabien
Islam är landets officiella religion och genomsyrar samhällslivet. All annan publik religionsutövning, missionsverksamhet och uppvisande av religiösa symboler/litteratur etc. är förbjuden.
Saudiarabien upprätthåller strikt införselförbud vad gäller ett antal produkter, däribland all form av alkohol, griskött, narkotiska preparat, vapen, publikationer som anses ha osedligt eller annat olämpligt innehåll, biblar, kors, andra icke-islamiska religiösa symboler, jul/påskdekorationer samt sådant som kan anses bryta mot Islams bud och lokala tillämpning.
Rättskipningen och bestraffningssystemet bygger på den heliga Koranen och muslimsk tradition. Döds- och kroppsstraff förekommer, även för utlänningar.
Kvinnor får inte köra bil och inte heller färdas i bil med annan man än sin make, bror eller far.
Homosexualitet betraktas som ett brott enligt landets lagar.
Att dansa, spela musik eller visa film offentligt är förbjudet.
Man bör också helt undvika att fotografera människor, i synnerhet kvinnor. Att fotografera kvinnor och skicka MMS med eller utan tillstånd kan leda till mycket höga bötes- och fängelsestraff.Qatar
Att konvertera från islam är formellt belagt med dödsstraff.

Iran
Huvudprincipen är dock att islamisk rätt har företräde framför annan lag. Ett exempel är konvertering till annan religion (apostasi) som inte är ett brott enligt civil straffrätt men däremot är brottsligt enligt Koranens hodud-bestämmelser om brott mot Gud och därför ska bestraffas med döden.

Kvinnans ställning i Iran är enligt gällande lag underordnad mannens och kvinnor diskrimineras både i lag och i praktik. Trots krav på förändringar anses fortfarande en muslimsk kvinnas liv vara hälften så mycket värt som en mans. Ett vittnesmål från en kvinna är hälften värt jämfört med ett vittnesmål från en man. Enligt religiösa påbud betraktas pojkar som könsmogna strax före 15 års ålder och flickor strax före 9 års ålder. Detta har traditionellt också varit den lagligt tillåtna giftasåldern.

Ledare från dessa länderna skall bara knipa käft om förbudet mot minareter i Schweiz. De har ingen talan i denna fråga. KNIP KÄFT!

Det budskapet borde västvärldens ledare gemensamt deklarera så länge det inte råder religionsfrihet i de muslimska länderna. Men kärringarna Barosso, Obama, Merkel och vår egen Reinfeldt är tysta som "musslor".

Här kommer ytterligare lite exempel från UD:s hemsida.

Syrien:
"Shariarätten verkar diskriminerande mot kvinnor på en rad områden. Det går dock bra för en person att konvertera till islam men inte tvärtom."

Tunisien:
"Islam är statsreligion. Landets stormufti, det vill säga den högste rättslärde och uttolkaren av lagen, utses av presidenten. Presidenten måste enligt författningen vara muslim... Ingen systematisk värvning till andra religioner än islam får förekomma."

Malaysia:
"Islam är statsreligion men det står icke-muslimer fritt att utöva andra religioner... Det är i praktiken omöjligt för en muslim att byta religion... Icke-muslimer får inte aktivt verka för att omvända muslimer. Muslimer får dock verka för omvändelse till islam bland icke-muslimer. Det händer att shariadomstolar förklarar en person för "avfälling". För detta kan personen dömas till rehabilitering och böter. Men det innebär inte
automatiskt att personen därmed förklaras vara icke-muslim."

Bangladesh:
"Islam är statsreligion, men konstitutionen garanterar religionsfrihet. Islam spelar en dominerande roll i samhället och statsmakterna är känsliga i frågor som skulle kunna uppröra landets muslimska majoritet... Förföljelser av religiösa minoriteter förekommer."

Pakistan:
 "Situationen för de mänskliga rättigheterna i Pakistan har förvärrats under 2007. Liksom tidigare är bristande rättssäkerhet, godtycklig myndighetsutövning och diskriminering av kvinnor och minoriteter vanligt förekommande i det pakistanska samhället. Tortyr förekommer och dödsstraff tillämpas... Kristna pakistanier diskrimineras ofta på arbetsmarknaden och lever ofta under svåra förhållanden... Ett godtyckligt och informellt system av rättskipning baserad på islamisk rätt och stamtraditioner tillämpas i de olika stamområdena."SvD, DN, Sydsvenskan, JP


KALMAR KOMMUN TROLLAR

Sök så skall du finna är ett ordspråk som jag just nu har stark tilltro till. Ju mer man gräver inom kommunen desto mer hittar man.

För några veckor sedan beslutade kommunen att sälja ett markområde i Ljusstaden till Kärnhem AB. Jag reagerade omgående på det försäljningspris som beslutades av kommunstyrelsen. Försäljningspriset följer inte den gällande ”prislista” som beslutats av kommunfullmäktige för Ljusstaden. Läs tidigare inlägg.

När jag sedan letade i protokollen från kommunstyrelsen för att hitta markförsäljningar som följer prislistan som jag kan referera till i min överklagan till Länsrätten hittade jag något synnerligen märkligt.

Den 10 mars 2008 beslutade kommunstyrelsen att sälja samma mark, hela kvarteren Utflykten, Mötet och Tuppluren till Kärnhem AB för 15,3 miljoner kronor. Vid beräkning av detta försäljningspris har den gällande prislistan följts. Se nedanstående utdrag.Trots ovanstående beslut som endast är ca 1,5 år gammalt beslutade kommunstyrelsen den 9 november att sälja hela kvarteret Tuppluren och delar av kvarteret Utflykten och Mötet till Kärnhem AB för 1 352 000 kronor. Se nedanstående utdrag från protokollet.

Om man jämför bara den nu aktuella markens försäljningspris från den 10 mars 2008 så var den 5,7 miljoner kronor. (7*300 000= 2 100 000 kronor, 9*400 000= 3 600 000 kronor, Totalt 5,7 miljoner kronor)

Vad jag kunnat finna i protokollen finns det inget beslut om att försäljningspriset från 10 mars 2008 har dragits tillbaka av kommunstyrelsen.

Kalmar kommuns kommunstyrelse bryter inte bara mot beslut tagna av kommunens högsta beslutande organ, kommunfullmäktige utan även mot sina egna beslut i kommunstyrelsen.

Kommunalrådet Johan Persson (s) deklarerade i veckan att han hade för avsikt att riva upp en avsiktsförklaring med Kärnhem AB om att bygga ett WTC i centrala Kalmar. Har beslutet att sälja mark till Kärnhem AB till ett vrakpris något samband med beslutet att riva upp WTC-avtalet.

Att ge en rabatt på ca 4,4 miljoner koronor till Kärnhem AB är en präktig skandal, för att inte tala om hur hantering utförts av ansvariga personer. Eller är det bara ett exempel på ännu ett trolleri från Johan Persson och vänstermajoriteten.

Överklagan tills länsrätten lämnas in under kommande vecka.
 


ÅKLAGAREN ÖVERKLAGAR INTE

Åklagaren väljer att inte överklaga två friande gruppvåldtäktsdomar vid Kalmar Tingsrätt.

Uppenbarligen väger i ena fallet 4-6 invandrarkillars vittnesmål betydligt mycket tyngre än den utsatta tjejens vittnesmål. Dessa killar har givetvis pratat ihop sig och då hjälper det inte med DNA-bevis och sperma och så vidare. Killarna påstår att tjejen inte befann sig i ett hjälplöst tillstånd då de utnyttjade henne och det lyssnar uppenbarligen tingsrätten på. 

"Hjälplöst tillstånd innebär att en person inte kan värja sig och inte har förmåga att kontrollera sitt handlande.  Exempel på hjälplöst tillstånd är bland annat medvetslöshet,sömn, berusning eller annan drogpåverkan. Bedömningen av om en person är i hjälplöst tillstånd ska göras av situationen i sin helhet. Den som på grund av alkoholberusning saknar hämningar kan vara i hjälplöst tillstånd men för att så ska vara fallet krävs att det varit en så atypisk påverkan att han eller hon inte kan sägas ha varit ansvarig för sina handlingar."
Från Tingsrättens bedömning.

"De tilltalade har uppgett att X N visserligen hade druckit en del alkohol under kvällen men inte så mycket att hon var ”borta” eller hjälplös."
Från domen.

Noteras bör att man haft tre flaskor vodka och öl att förtära enligt domen. Vilket borde fått alla rejält berusade. Uppsåtet har enligt min mening varit att supa tjejen full för att sedan utnyttja henne.

Med andra ord kan en tjej inte bli våldtäkten om hon är rejält berusad, hon måste vara mer eller mindre medvetslös enligt Kalmar Tingsrätt anser att det kan bedömas vara en våldtäkt. Men om de misstänkta har en annan uppfattning så väger den tyngre.

Efter att jag läst domen kan man ju undra varför åklagaren inte överklagar domen till hovrätten. Jag är lika frågande till detta som de poliser som utrett gruppvåldtäkten.

"Klas Werme, operativ chef för polisen i norra länet, beklagar att ärendena inte prövas igen.

- Det känns jättetråkigt. Det måste framför allt vara tråkigt för de målsägande att det inte går att visa på att deras uppgifter är trovärdiga. Jag förstår om de mår dåligt.

Han är orolig för vilka konsekvenser domarna kan få.

- Risken är att tjejer som hamnar i sådana här situationer inte går till polisen för att man är rädda att inte bli trodda."

Nyheterna.


SÄLJ INTE UT CENTRALA KALMAR!


Parkområde som reserverats för Gota Media.  Foto Thoralf Alfsson

Med den rubriken skrev folkpartister en debattartikel i Barometern som publicerades i Barometern den 21 november.  Den 9 november hade samma folkpartister med oppositionsrådet Inger Hilmansson i spetsen yrkat bifall i kommunstyrelsen för en markreservation för Gota media på Kvarnholmens mest attraktiva mark och dessutom en av de få gröna lungor som återstår på Kvarnholmen. Hyckleri är inte ett tillräckligt skarpt ord för att kritisera Inger Hilmansson. Att hon bara har fräckheten att skriva en debattartikel med rubriken ”Sälj inte ut centrala Kalmar” efter att hon lovat bort ovanstående mark gör mig alldeles stum.

Här är svart på vitt för den som tvivlar.


 

Som alla kan se har inte heller Jonas Löhnn yrkat på avslag på denna markreservation som han påstått i media, utan han har yrkat på en återremiss och i andra hand en begränsad markreservation.

Detta fick mig att skriva en insändare till Barometern som jag dock inte hade några större förhoppningar om att den skulle publiceras men döm om förvåning blev stor när den publicerades i tidningen, helt oredigerad.

HYCKLANDE FOLKPARTISTER

Sälj inte ut centrala Kalmar skriver folkpartiets fullmäktigegrupp i en debattartikel den 21 november. Hyckleriet visar tydligen inga gränser hos dessa folkpartister som bara för drygt två veckor sedan i kommunstyrelsen biföll en markreservation på Kvarnholmen för Barometerns glaslåda (mediahus). Inte med ett enda ord nämner dessa folkpartister den ”våldtäkt” som är på väg att begås av ett grönområde och kulturmark på Kvarnholmen i sin debattartikel. Fredriksskans, Malmfjärden, Ölandskajen och gamla posten med biblioteksområdet omnämns i debattartikeln men inte den gröna lunga som Barometern vill bygga sitt mediahus på. Jag tolkar det som att man vill hålla sig väl med den ”stora lokaltidningen” i Kalmar, det är ju valår och många folkpartister som vill få utrymme i Barometern.

Jonas Löhnn och miljöpartiet var de enda som sa nej till denna markreservation i kommunstyrelsen. Vi Sverigedemokrater är inte representerade i kommunstyrelsen men vår linje är också ett nej till en glaslåda på detta grönområde. Jonas Löhnn skriver i en insändare i Barometern att nu är det bara ”arkeologerna eller folkopinionen som kan sätta krokben för tokigheterna”.

Därför sträcker jag nu ut min hand till Miljöpartiet och Jonas Löhnn och erbjuder vårt samarbete för att försöka stoppa detta bygge. Tillsammans kan vi säkert få många tusen att skriva på protestlistor och kanske till och med få igenom en folkomröstning i frågan. Vågar Miljöpartiet och Jonas Löhnn ta den utsträckta handen från SD?

Thoralf Alfsson
Sverigedemokraterna

Jonas Löhnn har dock avböjt min utsträckta hand för att gemensamt kunna stoppa denna byggnation. Därmed kan man givetvis fråga sig hur pass intresserade Miljöpartiet är av att stoppa detta ”glasmonster” på Kvarnholmen. För mig känns det mest som ett spel för gallerierna eller rättare sagt ett spel för väljarna. Prästen och miljöpartisten Jonasöhnn tycks att ha det svårt med alla människors lika värde när det gäller mig som Sverigedemokrat.Du som god kristen borde väl ta emot en utsträckt hand?

– Hade jag tagit emot den hade jag samtidigt stängt ute en massa andra människor.

Jonas Löhnn Barometern 1 december.

Det skulle vara intreessant att höra hur Jonas Löhnn förklarar vad han menar med sitt svar till Barometern.

Nu uppmanar jag Miljöpartisterna i Kalmar att skriva på min namninsamling på nätet för att stoppa detta mediahus om ni verligen menar allvar.

Givetvis gäller denna uppmaning även alla andra som läser min blogg.Till namninsamling.


POLITIOMETERN ÄNNU ETT OSERIÖST VERKTYG PÅ NÄTET

Politometern samlar politiska bloggar och frågorna de diskuterar. Sajten tar tempen på vilka frågor som är heta och svala, vilka partier som diskuterar vad och vilka politiker som bloggar mest.  Genom Politometern kan man hitta någon att rösta på, eller få en sannare bild av vad ett parti bryr sig om.”

Ur pressmeddelande.

Ett nytt odemokratiskt verktyg på nätet har sett dagens ljus idag. Politiometern! Hur skall man kunna ta tempen på det politiska klimatet i Sverige utan att Sverigedemokraterna får delta?

Martina Lind som tydligen är upphovet till denna produkt tycks ha fått en gedigen utbildning i politisk korrekthet. Uppenbarligen har inte syftet med projektet vara att göra det till en sann demokratisk produkt då bara riksdagspartier är välkomna tillsammans med Piratpartiet.

Ändå har denna Martina Lind mage att påstå att ”Politometern är politiskt neutral och oberoende” enligt pressmeddelandet. Den stackars lilla flickan Martina Lind har fått en inskolning i politisk korrekthet som är minst sagt mycket pinsam. Dessvärre är jag säker på att hon själv inte inser sin brist på demokrati och öppenhet.

I ett svar på hennes blogg skriver hon följande varför Sverigedemokraterna ät utestängda.

”Jag har funderat över frågan, men har ingen lust att gynna SD som hittills inte är ett etablerat parti i svensk politik. Och därmed är inte heller FI med. Piratpartiet däremot är ju medlemsmässigt ett mycket stort och etablerat parti som dessutom är stort i bloggosfären – och därmed skulle det kännas konstigt att utelämna dem. Jag tyckte det kändes som ett ganska rimligt sätt att resonera, men frågan är inte helt enkel.

Martina”

Gå in på Martina Linds blogg och ställ henne mot väggen!

 


BOENDE FÖR ENSAMKOMMANDE BARN EN IDYLL?

"Är det någon s.k.ansvarig som orkar bry sig om detta nödrop? Och det här är inte det enda… Vem tar på sig skulden för att missnöjda asylsökande män klassas som under 18 år och sätts på samma boenden som minderåriga pojkar? Ska vi återigen, på känt svenskt manér, vänta tills något riktigt katastrofalt händer innan alla rusar till och skapar krisgrupper och börjar ändra på systemen? Tyvärr tror jag att det blir så. För innan någon dödats eller våldtagits på ett sådant här boende kommer ingen att lyfta ett finger. Inte ens trots rapporter som redan föreligger om våld och knivhot och sexuella trakasserier från de asylsökande männen (av Migrationsverket och media kallade ”ensamkommande barn”) mot personalen."

Så skriver idag Merit Wager på sin blogg i en kommentar från en anställd på ett boende för så kallade ensamkommande barn. Läs hela blogginlägget.

När skall media sluta att mörka allt negativt och till och med brottsligt som händer på dessa boenden.

Idag har vi kunnat höra hur media rapporterat på ett alldeles korrekt sätt om en misstänkt pedofil som avslöjats på en kristen förskola som drivs av frälsningsarmen. Jag har inget emot att man skriver kristen förskola.

Hur många tror att media hade skrivit en muslimsk förskola om så hade varit fallet. Nej, inte en enda tidning hade uttryckt det på det sättet. Definitivt inte Barometern, Östran är jag dock lite mer tveksam till då de visat framfötterna den senaste tiden.

När det gäller dessa boenden för ensamkommande barn så skall uppenbarligen allt tystas ner. Ett effektivt sätt är ju att anställa invandrare till dessa boenden, är sedan de anställda även muslimer så blir det mer eller mindre vattentätt. Då kan det bli offerhögtider som i boendet i Mörbylånga.

Såg förresten att en boende saknade 33 får som var spårlöst borta från hans gård i Skåne. Märkligt sammanträffade att muslimerna just nu firar sin offerhögtid. Man kan ju undra om dessa får möt döden genom att luftstrupen och halspulsådern skurits av samtidigt som en imam läst böner. Skånskan

AVSLÖJANDE RÄTTEGÅNGJag har bevistat rättegången mot ”Ringaren från Somalia” vid Kalmar Tingsrätt. Jag tänker inte kommentera själva fallet förrän domen faller om ca en vecka. Men under rättegången hände några saker som jag inte trodde vara möjligt.

Under rättegången framkom uppgifter som jag anser mycket anmärkningsvärda ur rättssäkerhetssynpunkt. Jag fick detta också bekräftat vid ett samtal med aktuell åklagare efter rättegången. Det visar sig nämligen att åklagaren inte kan använda sig av ”hela brottet” då delar av det redan är preskriberat. Preskriberingstiden är 2 år för denna typen av brott och därför tar bara åklagaren upp de samtal som ringts senare än den 17 november 2007. Detta får också betydelse i att brottet inte kan ses som grovt då kostnaden för dessa samtal understiger 100 000 kronor.

Polisanmälan från kommunen registrerades hos polisen den 23 mars 2008 men åtalet väcktes inte förrän den 29 oktober 2009. Något som definitivt är ett hot mot rättssäkerheten i vårt land och visar på den överbelastning som polis och åklagarmyndigheten är utsatta för.


Det mest häpnadsväckande under hela rättegången var ändå den somaliska tolken.
Som alla vet så är det lite si och så med kvinnosynen bland vissa personer med somalisk bakgrund. Vid denna rättegång var rättens ordförande en kvinna och även åklagaren en kvinna. Den somaliska tolken klagade flera gånger på att han hörde dåligt, det sätt han klagade på var otrevligt och med ett bryskt tonläge. Min intuition gav mig ganska negativa vibrationer under hela rättegången och jag funderade flera gånger på vad tolken och den tilltalade egentligen pratade om på somaliska.

När ca en timme gått av rättegången meddelade dock tolken att han inte skulle tolka mer trots att rättegången inte var klar. Följande samtal utspelade sig mellan rättens ordförande och den somaliska tolken enligt mitt minne.

- Jag kan inte tolka längre.

- Rättegången är inte klar och jag ber dig fortsätta att tolka.

- Nej.

- Varför kan du inte fortsätta att tolka?

- Jag är bara beställd för en timma.

- Men rättegången är inte klar än och jag ber dig fortsätta att tolka.

- Nej.

- Varför?

- Jag skall äta lunch och planera.

- I så fall måste jag rapportera detta.

- Gör det då!! Klick!! (Tolken stänger av mikrofon och lämnar rättegången)

Rättens ordförande är mycket upprörd och utbrister ”Det är inte första gången detta sker”.

Kvar satt nu ordförande med en sekreterare och tre nämndemän, åklagare, försvarsadvokat och den tilltalade. Plus åhörare och journalister. Rättens ordförande beslutade efter samråd med försvarsadvokaten och den tilltalade att avsluta rättegången vilket tog ca 20 minuter utan tolken.

Notera att press fanns på plats och se vad dessa har rapporterat i sina artiklar.
Barometern, Östran och Radio Kalmar

Enligt min egen uppfattning har detta utan tvivel göra med den somaliska tolkens kvinnosyn.

Tidigare har jag fått uppgifter från advokater att dessa tolkar oftast kommer ifrån Malmö till Kalmar för att tjänstgöra vid tingsrätten i Kalmar. Jag undrar vad en tolk med en timmes uppdrag som kommer från Malmö kostar samhället.
Min egen uppfattning är att denna tolk borde få lämna sitt tjänst som tolk då han är direkt olämplig. Ett klart fall av tjänstefel som borde få allvarliga följder för tolken.

 


INGA LANDSKAMPER PÅ NYA ARENANÄntligen har man tydligen kommit till ett beslut om arenan. Personligen har jag hela tiden förespråkat ett ombyggt Fredriksskans istället för en ny arena utanför stadens centrum. Det är lite roligt att höra hur flera experter nu pratar om hur viktigt det är med att Linneuniversitet placeras i centrum för att få en levande stad. Lustigt att detta argument inte gällt när de gäller den nya evenemangsarena i Kalmar.

Nu har till och med Johan Persson beslutat att sparka ut WTC från Kvarnholmen syftet är givetvis att skapa ett nytt markområde för Linneuniversitetet i centrala Kalmar. Snabba beslut från kommunalrådet Johan Persson.

Nu skall tydligen NCC bygga den nya arenan och de får starta i raketfart för gräset måste sås redan i vår om den skall vara spelklar till vårsäsongen 2011.

Den som hade hoppats på att få se någon landskamp på den nya arenan kommer dock att bli besviken. Arenan uppfyller inte de krav Fotbollsförbundet ställer på A-landskamper. Det bästa kalmarpubliken kan hoppas på är någon U21-landskamp.

Skulle sedan Kalmar FF kvalificera sig till slutspelet i Champions League så är det även stopp där. Ett sådant slutspel kommer arenan heller inte hålla UEFA:s krav på minst 30000 åskådare.

Detta talas det tyst om i den lokala median och från Kalmar FF!

Nu hoppas jag också att Johan Persson presenterar hur stora kostnaderna är för Kalmar kommun. Inte bara bidragen till Kalmar FF, utan även kostnaderna för träningsplaner och infrastruktur vid arenan. Kostnaderna för Kalmar kommun kommer säkert överstiga 100 miljoner kronor. Detta nämns inte heller i den eufori som råder.

Kommunen har redan strukit en rondell i planeringen för att minska kostnaderna och från den nya parkeringen kommer det bara att finnas en utfart. Vilket innebär att det sannolikt kommer ta ca 1,5 timma att tömma parkeringen på bilar efter en match. Detta kommer givetvis inte vara hållbart utan kommunen kommer att bli tvungna att förändra detta med stora kostnader som följd eftersom arenan är inträngd mellan en järnväg och E22:an.

Här kommer de kommunala skattemiljonerna rulla så småningom.

Barometern, Östran


CENTERPARTIET ANGRIPER MIG

Att den stora uppmärksamhet min blogg får och att det stora antalet besökare på bloggen irriterar mina politiska motståndare får man ständigt nya exempel på. Får någon vecka sedan var det folkpartistiska oppositionsrådet Inger Hilmansson som skrev ett inlägg om ”brunt i debatten”.

Nu har turen kommit till Centerpartiet och det är ju i och för sig inte så förvånande då de närmat sig fyra procent-spärren med stormsteg. Nu gäller det tydligen att angripa Sverigedemokraterna för att få lite uppmärksamhet. Centerpartiet i Kalmar ger ut en tidning med namnet Södermöre-posten och i den har Ingemar Einarsson skrivit en ”ledare” om i första hand SD. Jag har alltid gillat Ingemar för hans ofta fyndiga och kloka inlägg i kommunfullmäktige men nu har han tyvärr snubblat en hel del med pennan, vilket jag tycker är tråkigt. I artikeln skriver han att det odlas hat och fördomar mot muslimer på min blogg och det förekommer länkar till bloggar och debattsidor som är antisemitiska.

Ikväll frågade jag Ingemar under en paus vid kommunfullmäktigemötet vad han menade med dessa lögner och när jag skulle länkat till antisemitiska sidor på nätet. Kan ni gissa vad han svarade? Jo, att jag i samband med mordet i Köpingsvik under midsommarhelgen länkat till en sida där någon bland kommentarerna kallat advokaten Leif Silbersky för ”kroknäsa” ett flertal gånger. Därför ansåg han att jag länkar till antisemitiska sidor på nätet. Det värsta av alltihop var att han inte skojade utan menade detta på fullt allvar. Ska man skratta eller gråta?

Kritik mot islam blir enligt Ingemar Einarsson till hat och fördomar mot muslimer. Har Ingemar Einarsson inga andra argument än dessa när han skall förtala mig? Pinsamt är det minsta man kan säga.

Jag kan dock lova Ingemar Einarsson att många hushåll i Södermöre kommer få nedanstående flygblad i sina brevlådor den närmaste tiden. Sedan överlåter jag åt dem att bilda sig en egen uppfattning om min blogg utan pekpinnar från Centerpartiet och Ingemar Einarsson.

Nu är det som tur är inte alla politiska motståndare som ser på min blogg med så avundssjuka ögon. Ikväll fick jag också kommentaren att min ”blogg är väldigt bra” från några av ledamöterna i kommunfullmäktige. Mellan fyra ögon så uttryckte de även sin stora tillfredställelse över folkomröstningsresultatet i Schweiz. Sin egen partiledares insatser den senaste tiden var de dock inte lika imponerade av.  


RSS 2.0