NY BLOGG

Min blogg finns sedan den 27 juli på följande plats
 
www.thoralf.bloggplatsen.se
eller
www.thoralf.se
 
Anledningen till min flytt kan du läsa om i föregående blogginlägg-

MITT SISTA BLOGGINLÄGG

Sannolikt är detta mitt sista blogginlägg på blogg.se som ägs av Blogg Esse AB.

 

Innan midsommar uppgraderade företaget sitt bloggverktyg vilket omgående gav mig stora problem. Hela uppgraderingen har skötts mycket amatörmässigt och nonchalant mot användarna. Jag har jobbat som konsult under de senaste tio åren och kan bara säga att ett företaget som jobbar med den policyn går i konkurs inom ett år, ett ”one case företag”, som aldrig får återkomma till en kund.

 

Nu är det inte bara ni som läsare som märkt problemen. För mig har problemen varit betydligt större men eftersom jag har ca 2500 inlägg i bloggen har jag hoppats att man skulle rätta till problemen.

 

Några av mina mail till blogg.se

 

Jag har skrivit många mejl till blogg.se men jag får känslan av att det sitter 18-20 åringen på deras så kallade ”support” och de svarar inte på mejl om de har lust, det vill säga i princip aldrig. Endast en gång har mina mejl fått respons och detta under ca 6 veckor.

 

Jag vet att många av mina läsare är mycket irriterade över att mötas av denna ko. Det samma gäller för mej.

 

Blogg.se tycker uppenbarligen att denna ko är rolig! De borde begripa bättre!

 

Egentligen borde jag varna alla för att använda denna produkt från blogg.se

 

 

Vad är det då som fått mig att fatta det avgörande beslutet idag?

 

För några dagar sedan fick jag ett mejl med en del upplysningar som jag fann mycket intressanta och oroväckande. Det gäller vilka som sitter i styrelsen för Blogg Esse AB.

 

 

De personer som jag i första hand reagerat på är Patrick Sandberg och Douglas Roos. Men det kan givetvis finnas andra kopplingar med övriga styrelseledamöter som är intressanta.

 

Jag tror att de flesta av mina läsare känner till SD-hatar sajten Nyheter 24. Som kommer med rena lögner om SD. På Nyheter 24 får även Expo härja fritt och andra ”storheter” som t.ex. Schulman som får spy ut sina galla över personer som säger eller skriver något negativt om massinvandringen eller mångkulturen. Senast gäller det tenniskommentatorn Janne Gunnarsson.

 

Vilka är det som står bakom Nyheter 24?

 

Jo, just det! Patrick Sandberg och Douglas Roos!

 

 

Till på köpet är det bara dessa båda herrar som står bakom Nyheter 24. Båda är med andra ord SD-hatare kan jag förmoda.

Hur många kommer ihåg de tre tjejerna som fälldes för misshandel av Kinnunen och hans flickvän. En av dessa har namnet Rebecka Roos. Har ingen anning om det finns ett samband men omöjligt är det inte. Det kanske någon läsare kan upplysa om.

 

När jag sedan i en tråd på Flashback hittar uppgifter om att den person eller alias som anmält mig för "hets mot folkgrupp" har uppgivit att han har jobbat eller jobbar på blogg.se blir det ett än mer märkligt sammanträffande.

 

Jag har givetvis inga bevis för att dessa kopplingar är orsaken till mina problem på bloggen! Men dessa omständigheter gör det omöjligt för mig att vara kvar på blogg.se

 

Jag uppmanar dessutom alla Sverigedemokrater och alla Sverigevänner som använder blogg.se produkter att överväga att lämna företaget och hitta något annat företag utan liknande kopplingar.

 

Jag har nu flyttat över till en annan bloggleverantör. I första hand är detta en tillfällig lösning. Sedan får framtiden utvisa hur jag skall gå vidare med min blogg. Min gamla blogg kommer ligga kvar tillsvidare men ej uppdateras.

 

Här hittar ni mig nu

 

www.thoralf.bloggplatsen.se


KALLE ANKA ANMÄLAN

Efter diverse problem har jag fått anmälan som riktats mot mig för ”hets mot folkgrupp”. Den person som anmält mig existerar inte i Sverige, i varje fall är personen inte sökbar på eniro, hitta, ratsit och så vidare. Namnet verkar vara påhittat och den mail adress som finns i anmälan går till en gmail-adress. Möjligen kan det gå till en 23-åring i Södertälje som kanske lekt lite med sitt namn.

 

Visst är det märkligt att en polisanmälan kan göras med ett helt fejkat namn och över ett "anonymt" mail till polisen i Kalmar. Anmälaren kunde lika gärna skrivit Kalle Anka!

 

Men det finns ändå intressanta uppgifter på nätet under det fejkade namnet. Inte minst på Flashback där namnet kopplas till ett företag som jag har under lupp just nu av helt andra anledningar.

 

 Personen ifråga har uppenbarligen använt detta namn flitigt i diverse forum som ett alias.


KD-PRÄST VAR STASISPION

Jag har tidigare skrivit om Alexander Radler som är präst men även förtroendevald för Kristdemokraterna och gästprofessor vid Umeå universitet. Alexander Radler var en av de personer som Birgitta Almgren skrev om i sin bok ”Inte bara spioner”. Alexander Radler kallades i boken nr 24.

 

Sedan boken kom ut i september förra året har nätet runt Alexander Radler dragits åt allt hårdare och bevisen blivit allt mer säkra. Nu erkänner han sig som Stasispion, under ca 25 års tid, enligt en artikel i Dagens Nyheter. Det anmärkningsvärda är att merparten av tiden skett i Sverige.

 

Jag undrar vad Säpo har haft på denna präst. Måste läsa kapitlet om nr 24 i boken och se hur Säpo:s egen bedömning beskrivs.

 

Frågan är nu om Kristdemokraterna och Umeå universitet kastar ut Stasispionen.

 

Läs artikel i DN.

 

PS

Har fått ett tips om varför det bråkar på min blogg. Skall kolla upp det och ställa frågor till berörda personer men efter en liten koll kan mycket väl uppgifterna stämma. I så fall är situationen mycket värre i Sverige än vad man kan föreställa sig.

Stasi-Sverige!


DEN ARABISKA VÅREN! KOMMENTAR ÖVERFLÖDIG


ÖSTRAN VÅGAR ÄNNU EN GÅNG

Östrans artiklar om Bistro Bar.

 

Igår ringde ägaren till Bistro Bar, Thomas Kazantzidis och tackade för mitt blogginlägg med rubriken ”Styr vänskapskorruption i Kalmar?”.

 

Blogginlägget har enligt uppgift väckt en hel del uppmärksamhet och konstigt vore väl annars. Men som jag inledde det blogginlägget med att ”jag kan inte stilla se på när Socialnämnden missbrukar sin ställning mot en enskild näringsidkare och samtidigt blundar för de ”goda näringsidkarnas” ständiga felsteg”.

 

Min förhoppning var givetvis också att media skulle uppmärksamma alla detaljer och inse att det inte står rätt till i hur socialnämnden arbetar. Mycket riktigt så kom både Barometern och Östran med artiklar idag.

 

Barometern mörkar helt och hållet mitt blogginlägg. Istället kallar man in moderaten Jan-Ingemar Lundström som får kommentera det hela när deras oppositionsråd Malin Pettersson gömmer sig under ”täcket” för media tillsammans med det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson.

Vi får se om Anders Blank på Barometern har några ”balls” och vågar gå vidare. När nu socialnämndens ordförande Roger Holmberg gjort sig oanträffbar kan man ju försöka få tag i Nasim Malik som får kommentera det hela. Jag har gett Anders Blank tipset.

Läs Barometern artikel. Barometern har till och med stängt av möjligheten att kommentera artikel. Min slutsats är att det beror på att det skulle läggas in länkar till mitt blogginlägg och det vill man undvika. Hur länge kommer Barometerns taktik att hålla?

 

Det måste vara pinsamt att jobba Barometern om man har något samvete!

 

Men när man läser Östran blir jag faktiskt glad. Här är det raka rör! En mycket bra artikel eller rättare sagt två stycken. Tyvärr finns ingen av dem på nätet. I den andra artikeln tar man upp mitt avslöjande blogginlägg.

 

Man kanske inte helt skall förlora hoppet om media. Barometern har dock mycket att bevisa innan de når samma öppenhet och ärlighet som Östran i sina nyhetsartiklar.

 

Hoppas att Östran nu inte stämmer mig för att lägger upp den artikel som handlar om mitt blogginlägg.

 

 

Tack Lotta för ”klippen”!


OLAGLIG KÄLLARMOSKÉ I KALMAR?

Kalmar kommun och socialförvaltningen var snabba med att kalla in brandkåren för en oanmäld översyn av brandskyddet på Bistro Bar. Något som man sedan använt som det tyngsta argumentet för att dra in serveringstillståndet för Bistro Bar.

 

När det gäller den islamiska kulturföreningen i Kalmar är det helt andra måttstockar som gäller.

 

Ingång till källarmoskén.                         Foto Thoralf Alfsson

 

Uppenbarligen är det väldigt få av Kalmar kommuns invånare som känner till att det finns en lokal på Kvarnholmen som används som källarmoské. Lokalen ligger på Storgatan 27, ingången ligger mellan KappAhl och Rågårds modehus. Den uppmärksamme har säkert noterat den livliga trafiken till lokalen i samband med fredagsbönen, då ett mycket stort antal människor besökare lokalen. Vid fredagens fredagsbön fanns det säkert minst 200 personer i lokalen samtidigt. I huvudsak män men även en del kvinnor och små barn.

 

Vid en kontroll med ansvarig tillsynsmyndighet för brandskydd fick jag ett minst sagt häpnadsväckande svar.

 

 

Efter att jag även upplyst brandingenjören om att lokalen används som källarmoské fick jag följande svar.

 

 

Brandingenjören i Kalmar känner inte ens till lokalen trots att den funnits på denna plats under minst 3-4 år. Ingen brandsyn har gjorts av lokalen och därmed finns heller ingen uppgift om max tillåtna antal besökare i lokalen eller hur utrymningsvägar är utformade.

 

Ägare till lokalen är kommanditbolaget Åldermannen. Jag har sökt företaget och lämnat meddelande om att jag vill komma i kontakt med dem men de har inte återkommit.

 

Jag är helt övertygad om att ett stort antal personer inom Kalmar kommun känner till denna lokal och hur den används idag men tydligen har ingen vågat kontrollera vilka tillstånd som finns för lokalen. Det är med andra ord Kalmar kommun som har det yttersta ansvaret för tillsynen av lokalerna oavsett om det gäller Bistro Bar eller en källarmoské på Kvarnholmen.

 

Men som vanligt kammar myndigheterna och socialdemokraterna vissa medhårs medan andra får det betydligt mer besvärligt.

 

En fråga som också måste ställas är om det sker servering av mat och dryck i lokalen. I så fall är det även en fråga Hälsovårdsnämnden men det sannolika är att de är lika ”ovetande” som brandingenjören var.

 

Eller så är alla rädda för att bli kallade främlingsfientliga och rasister om de börjar kontrollera och ställa myndighetskrav på en källarmoské i Kalmar. Därför har alla legat lågt tills det uppmärksammas av någon annan.

Något som jag gör nu, oavsett om det är ramadan eller inte!

 

PS

Hur många tror att Barometern eller Östran kommer lyfta detta ämne? Mina förhoppningar är att i varje fall Östran gör det. Barometern och Anders Blank är mera tveksamt om inte Blank kallar in moderaten Jan-Ingemar Lundström igen för att kommentera det hela ;-)


RYDSTRÖMS PERSONANGREPP

Så har då min käre vän Henrik Rydström ännu en gång spytt galla över mig och min blogg. I ett blogginlägg på DN går han till ett hårt personangrepp på mig. I mitt stilla sinne undrar jag hur mycket han får betalt av Dagens Nyheter och Bonnierkoncernen för att producera rena personangrepp.

 

Jag undrar också om det är det som är syftet med DN-bloggen och om det ingår i kontraktet att producera politiskt korrekta blogginlägg? Är det detta som läsarna förväntar sig av den allsvenska fotbollsspelaren i Kalmar FF?

 

Henrik Rydström, jag är invald i riksdagen av ca 350 000 väljare som röstade på Sverigedemokraterna, det kallas demokratiska val.

Som riksdagsledamot lyfter jag de frågor som jag finner angelägna och framförallt frågor som rör Sveriges framtid. Det är ett mandat som dessa 350 000 väljare gett mig under 4 år, nuvarande mandat period. När det är dags för val 2014 har väljarna alla möjligheter att antingen ge mig nytt förtroende eller låta mig lämna riksdagen. Men fram till dess kommer jag driva de frågor som jag tycker angelägna, sedan får väljarna sätta ”betyg” vare sig du gillar det eller inte.

 

Massinvandringen och den ökande brottsligheten är två huvudfrågor för mig och dessa bloggar jag regelbundet om för det är mitt sätt att skapa opinion mot 7-klövern i riksdagen och regeringen som håller på att skapa ett mångkulturellt samhälle som kommer innebär enorma utmaningar för samhället idag men ännu större i framtiden om inte regeringen lägger om kursen.

 

Ett av dessa problem är den stora massinvandringen från tredje världen, där räknas också Somalia in. Att somalier är den mest svårintegrerade gruppen i Sverige är de flesta bedömare och politiker ense om. Det har många olika orsaker men framförallt gäller det kultur, religion och låg utbildningsnivå och i många fall läs och skrivsvårigheter. Somaliernas svårigheter i vårt samhälle har beskrivits i många artiklar men kanske framförallt i våra grannländer Danmark och Norge. Men det finns även artiklar och studier i Sverige som vittnar om detta. Det handlar inte om generaliseringar när jag lyfter dessa frågor utan om att se den verklighet som vi ställs inför på grund av den massinvandringspolitik som bedrivs i vårt land.

 

Eftersom du har svårt att förstå artikeln i Dagens Nyheter med rubriken ”Drogpengar från Sverige går till terror” så tänkte jag förklara lite. För mig som riksdagsledamot är denna hantering ett problem som lagstiftaren (riksdagen) har i uppdrag att lösa även om du inte ser det som ett problem.

 

Vi utgår från följande fakta som grundas på statistik från SCB och Tullverket. År 2000 fanns det enligt SCB drygt 13000 utrikes födda somalier i Sverige, samtidigt beslagtog Tullverket ca 1,8 ton Khat under samma år. Tullverket beräknar dock att ca 90-95 procent av alla Khat slinker igenom tullen. Om vi räknar på den lägre siffran som anges i artikeln, 90 procent innebär det att det kom in ca 18 ton khat i Sverige år 2000. Nu är det ju inte bara somalier som använder khat men vi säger att 90 procent av det insmugglade säljs till somalier i Sverige.

 

I så fall innebär det att 16200 kg khat används av drygt 13000 somalier vilket blir 16200/13000 = 1,25kg khat/somalier under år 2000.

 

Om man nu gör samma räkneexempel för 2011 då det beslagtogs drygt 18 ton khat och enligt SCB fanns det ca 40 000 utrikes födda somalier i Sverige. Med samma antagande från Tullverket har troligtvis ca 182 ton khat smugglats in i landet och av detta förbrukas ca 90 procent av somalier i Sverige vilket ger ca 164 ton.

 

I så fall innebär det att 164 000 kg khat används av drygt 40 000 somalier, vilket blir 164000/40000 = 4,1 kg khat/somalier under år 2011.

 

Det är möjligt att du inte litar på SCB:s statistik eller Tullverkets årliga redovisning men i så fall är det bara att beklaga. Men faktum kvarstår att khatsmugglingen ökat från 1,2 kg till 4,1 kg khat för varje somalier i Sverige under en 10-års period.

 

I artikeln beräknar också Tullverket att khatsmugglingen under 2009 gav en vinst på mellan 80-160 miljoner kronor. För 2011 då khatsmugglingen ökat med närmare 100 procent torde då siffrorna vara någonstans mellan 150-300 miljoner kronor. Om Henrik Rydström inte ser ett problem i detta är det mycket anmärkningsvärt. Som riksdagsledamot ser jag allvarligt på detta då man från Tullverket befarar att en stor del av dessa pengar används till att finansiera terrorverksamhet i Somalia. Risken är dock stor att dessa pengar även hamnar hos Al-Qaida och då kan finansiera terrordåd över hela världen.

 

Detta har uppenbarligen inte Henrik Rydström någon som helst uppfattning om då han endast ägnar sig åt ett rent personangrepp på sin DN-blogg. Skriv istället ett blogginlägg om hur du ser på detta problem och hur det skall lösas.

 

Det är tragiskt att inte Henrik Rydström klarar av att göra kopplingen mellan massinvandringen av somalier till Sverige och khatsmugglingen. Som i sin tur leder till inkomster för terrororganisationen al-Shabaab som säger sig ingå i Al-Qaida.

 

Efter söndagens förlust med 3-0 mot Elfsborg skriver Rydström ett blogginlägg med rubriken ”Passiviteten blev vårt fall”. Han har mer rätt än han kan föreställa sig men då tänker jag främst på nationen Sverige!

 

 

UPPDATERING!!

 

Jag vill också göra er läsare uppmärksamma på att det i kommentarerna på Henrik Rydströms DN-blogg finns det som kan uppfattas som dödshot mot mig. Dessa kommentarer har dessutom inte raderats! Trots att de funnits där sedan lördag natt.

 

Givetvis är detta inget som media uppmärksammar!  Det är bara om det kommer in olämpliga kommentarer på min blogg som det blir stora rubriker i media.

 

 

 

UPPDATERING!!!!

 

Tidigare fanns det närmare 40 kommentarer under blogginlägget men nu har Henrik Rydström eller DN städat bort alla kommentarer som inte passar honom. Bland annat ovanstående kommentarer. Min egen kommentar får dock än så länge stå kvar.

 

I mina ögon är det ett ynkligt beteende att städa bort de kommentarer som inte stödjer Henrik Rydström utan som kritiserar honom och hans blogginlägg. Men det är ju på det sättet som man tar debatten inom socialdemokraterna.

 


STYR VÄNSKAPSKORRUPTIONEN I KALMAR?

Detta blogginlägg är långt och kommer sannolikt innebära att ett antal dörrar slår igen framför mig och att jag gör mig kanske till ovän med flera etablerade personer men jag kan inte stilla se på när Socialnämnden missbrukar sin ställning mot en enskild näringsidkare och samtidigt blundar för de ”goda näringsidkarnas” ständiga felsteg.

 

Frågan är om det inte handlar om ett rättsövergrepp!

 

Nu är socialnämnden i Kalmar återigen i blåsväder enligt min uppfattning och detta kommer jag redogöra för i detta blogginlägg. Jag är minst sagt upprörd efter att jag tagit del av diverse handlingar från socialförvaltningen och socialnämnden. Under det senaste året har socialnämnden och socialförvaltningen varit i blåsväder vilket jag skrivit om tidigare. Det har gällt ensamkommande barn som begått våldtäkt mot barn och andra sexuella ofredanden och inte minst Invandrarservice som svindlat Kalmar kommun på mångmiljonbelopp genom felaktiga utbetalningar av bidrag där socialnämnden är ansvariga.

 

Bistro Bar i Kalmar                             Foto Thoralf Alfsson

 

Jag undrar varför socialnämnden negativt särbehandlar Bistro Bar och ägaren Thomas Kazanzidis och därigenom slår undan benen på honom och hans verksamhet under den absoluta högsäsongen? Läs artikel i Östran. Efter att jag läst alla handlingar undrar jag om det döljer sig en dold socialdemokratisk agenda bakom socialnämndens agerande då det var S och V ledamöterna som röstade för ett indragande av alkoholtillståndet, övriga ledamöter röstade för en varning. Se omröstning i socialnämnden nedan.

 

 

Vad är det som gör mig så upprörd?

 

De anmärkningar som riktas mot Bistro Bar är enligt min mening inte av den tyngden att de skall föranleda ett indraget alkoholtillstånd, utan en varning. Det är anmärkningar som säkert går att hitta på de andra krogarna i Kalmar. Jag vet eftersom jag rör mig ute ganska ofta.  

Att det saknas vakter en kväll där det råder delade meningar om vakter skulle finnas eller inte är inte tillräcklig grund för att dra in ett serveringstillstånd. Att man dessutom anmärker på en plast som är uppsatt under en ombyggnad och förhindrar en utrymningsväg är givetvis ett problem men inte något som skall innebära så drastiska åtgärder.

 

Att man inte anmält förändringar i styrelsen har tidigare gett Bistro Bar en varning men det tycks inte gälla andra företag i branschen, något som jag återkommer till.

 

Så här skriver socialförvaltningen angående lagtexten.

 

”Därmed är inte avsikten att varje förseelse ska medföra påföljd; det kan ju röra sig om missförstånd eller av andra skäl te sig ursäktligt. Om det uppenbarligen rör sig om enstaka tillfälle bör påföljd också kunna underlåtas.”

 

Denna skrivning har uppenbarligen socialnämnden glömt bort när man behandlade ärendet mot Bistro Bar. I varje fall socialdemokraternas och vänsterpartiets ledamöter.

 

En annan omständighet som även skall beaktas är att enligt Anna Mokvist, alkoholhandläggare, har inte Bistro Bar misskött sina inbetalningar till Skatteverket av moms och arbetsgivaravgifter.

 

Jag kan inte annat än undra om det finns en dold agenda och andra syften med denna särbehandling av Bistro Bar? Ett indraget alkoholtillstånd innebär givetvis en dödsstött för företaget.Utan att servera öl och vin överlever inte företaget. Beslutet kommer otvivelaktligen gynna Palace, Kalmar Krogar och Harrys.

 

Vad menar jag med särbehandling?

 

Här kommer lite detaljer om övriga krogar i Kalmar.

 

Harrys, Cosmic Bowl i Kalmar AB.

 

Underskott på bolagets skattekonto vid ett flertal tillfällen, problem med att inkomma med årsredovisning och en företagsrekonstruktion.

 

Trots mycket allvarliga brister i de ekonomiska förpliktelserna utdelar Socialnämnden endast en varning 2011-12-07

 

Palace Entertainment Group i Kalmar AB (Palace, Teatervallen, Verandan senare Stars & Stripes).

 

Bolaget varnades redan 2009-03-17 av Socialnämnden på grund av obetalda skatter och avgifter. Under sommaren 2011 uppstod nya skulder till Skattemyndigheten som restfördes hos Kronofogdmyndigheten. Trots utlovade löften från bolagets ordförande dröjde det nästan ett halvår innan skulderna reglerades. Så här skriver Socialnämnden i sitt beslut.

 

”Socialförvaltning bedömer att Bolagets underlåtelse att i rätt tid reglera skatter och avgifter på skattekontot samt varit restförda hos Kronofogden med betydande belopp är allvarligt. Enligt förvaltningens bedömning finns det grund för återkallelse, men eftersom skulderna reglerats och de gått 2 år och 7 månader sedan Bolaget meddelades varning finner socialförvaltningen att det får anses föreligga sådana skäl att varning bör kunna meddelas istället för återkallelse.”

 

Att socialnämnden inte följer alkohollagen är uppenbart. Så här beskriver man det själv i sina tillsynsärenden som skickas till tillståndsinnehavarna.

 

”För att ett tillstånd skall få meddelas eller behållas krävs ekonomisk skötsamhet. Ekonomisk misskötsamma tillståndshavare kan på ett otillbörligt sätt skaffa sig konkurrensfördelar och göra det svårt för seriösa tillståndshavare att hävda sig, vilket leder till en för branschen osund utveckling. Detta kan medföra risker att bl.a. servering av alkoholdrycker missköts. Den som drar sig undan från beskattning eller som övrigt på ett betydande sätt missköter sina ekonomiska åligganden gentemot det allmänna är därför inte lämplig att inneha tillstånd enligt lagen. Som exempel kan nämnas missköta skatte- och avgiftsbetalningar och allvarligt åsidosättande av bokförings- och uppgiftsskyldighet. Av en tillståndshavare krävs således att han självmant fullgör sina åliggande när det gäller bl.a. skatter och avgifter och att han reglerar uppkomna skulder.”

 

I fallet med Palace Entertainment Group i Kalmar Ab är det klockrent men ändå avstår man ifrån att återkalla tillståndet.

 

Det som gör det extra ”obehagligt” är denna uppgift som kom till min kännedom under gårdagen.

 

Som ordförande för Palace Konceptkrogar AB sitter således socialdemokraten Lasse Johansson och före detta fotbollsspelaren i Kalmar FF. Lasse Johansson är kommunfullmäktigeledamot, ledamot i Kultur o Fritidsnämnden samt ordförande i Kalmar Familjebad AB. Som utomstående måste jag givetvis fråga mig om detta är orsaken till att Palace fått behålla sitt alkoholtillstånd?

 

Målvakt eller alibi?

 

 

Som inte detta vore nog så inkom under våren en anmälan mot Palace för alkoholservering till minderåriga enligt nedan.

 

 

Hör och häpna! Den har hemligstämplats av Socialförvaltningen. Den 16-åring som serverats alkohol på Palace är så kallade ensamkommande barn som sedan även begick sexuellt ofredande på dansgolvet något som han sedan dömts för vid Kalmar tingsrätt. Detta ärende har uppenbarligen hemligstämplats på Socialförvaltningen i Kalmar. Frågan är om ett nytt tillsynsärende öppnats mot Palace? Det framgår inte av de handlingar som jag fått. Jag kan inte hitta något om denna anmälan på nätet och i Barometern eller Östran när jag googlar.

 

Är hemligstämplingen ett sätt att undgå ett nytt tillsynsärende mot Palace som oundvikligen skulle leda till ett indragit alkoholtillstånd?

 

Sedan till det värsta exemplet av dem alla.

 

 

Kalmar Krogar (Byttan, Calmar Hamnkrog, Kalmar Slott, Helen o Jörgen senare Larm, Pizzeria Italia, Kalmar Cafe o Krogar AB).

 

Mot dessa företag finns det ett stort antal anmärkningar när det gäller skatter och avgifter vilket framgår av nedanstående mailtrafik.

 

 

 

Det finns även anmärkningar om ändringar i styrelser som inte anmälts utan att det utdelats några varningar till bolaget. Även ansvariga i de olika bolagen har ändrats utan att socialförvaltningen meddelats. Ett exempel på detta gäller Pontus Löfgren som lämnat bolaget.

 

Som säkert alla vet är en av ägarna till Kalmar Krogar, Ronny Nilsson som innehar inte mindre än ca 25 styrelseuppdrag enligt Ratsit. Han sitter bland annat i det kommunala bolaget Kalmar Airport men han är även ordförande för Kalmar FF och en eldsjäl för Kalmars nya arena. Tyvärr drabbades han av en stroke för en tid sedan och jag hoppas att han blir fullt frisk igen.

 

Men det innebär inte att jag kommer se på sanningen på något annat sätt. Ronny Nilsson och det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson är de allra bästa vänner. Han beskrivs också som Johan Perssons mentor sedan han blev kommunalråd 2005. Det innebär utan tvekan att det finns risk för så kallad vänskapskorruption mellan socialdemokraterna och företaget Kalmar Café och Krogar AB eller Invest in Kalmar som moderbolaget heter.

 

Flera av företagets krogar har tilldelats varningar (Byttan, Kalmar Slott, Helen o Jörgen) och andra har fått en erinran men jag anser att detta inte kan ses som enskilda varningar mot varje krog utan skall ses som varningar mot ett och samma moderbolag. Det borde därmed leda till samma konsekvenser som för Bistro Bar.

 

I det yttrande som bolaget lämnat in till socialförvaltningen (inkom 2011-11-08) och som Ronny Nilsson skrivit under förekommer flera hårresande avsnitt. Jag tänker därför citera väl valda delar.

 

”Till detta vill vi också informera om att INGEN av oss ägare känt till att det fanns de nämnda öppna tillsynsärende hos socialförvaltningen, ej heller att begärda handlingar ej skickats in till er i tid, innan vi träffade er nu i oktober.”

 

Ronny Nilsson påstår med andra ord att man varit ovetande under hela ca sex månader. Hur många tror på den sagan? Sedan kommer en väldigt lång text där man skyller på både underställd personal och andra problem att man inte klarat av sina åligganden och hoppas därmed på förståelse från Socialförvaltningen. Men sedan kommer det lite obehagliga.

 

”Med detta yttrande inser vi risken att ni meddelar oss en erinran, men absolut inte en varning.”

”En varning skulle kännas som en stor besvikelse och ge mer salt i såren som ej gynnar verksamheten, tvärtom, en varning gör det mycket osäkert för fortsatt drift.”

 

Med dessa ord försöker Ronny Nilsson påverka socialförvaltningens beslut men det kan även uppfattas som ett hot att lägga ner verksamhet om man delar ut en varning.

 

Men det värsta har jag sparat till sist.

 

”Vi vill dessutom att ärendet ej blir offentligt för det skadar verksamheten och våra ambitioner. Det gagnar ingen.”

 

Det är ett minst sagt häpnadsväckande krav som Ronny Nilsson ställt på Socialförvaltningen. En positiv särbehandling önskas av Ronny Nilsson och det tyder på att det kan råda en vänskapskorruption mellan Kalmar krogar och makten i stadshuset. Annars skulle Kalmar Krogar förstå att det är krav som absolut inte kan ställas på en tillsynsmyndighet.

 

Hade Kalmar Café och Krogar tänkt bjuda på middag som tack för besväret till ansvariga alkoholhandläggare och socialnämnden?

 

Med anledning av det ovan anförda ställer jag mig väldigt frågande och mycket undrande till det beslut som fattats av socialdemokraternas 5 ledamöter och vänsterpartiets ledamot i socialnämnden angående Bistro Bar.

 

Det känns som ett uttryck för den maktfullkomlighet som råder inom socialdemokraterna i Kalmar där vänskapsbanden mycket väl kan påverka myndighetsbeslut. Allt under starke Johans överinseende och vakande hand. 

 

Frågan är om inte Bistro Bar och Thomas Kazanzidis utsatts för ett rättsövergrepp av socialnämnden i Kalmar?

 

Bistro Bar har definitivt inte bedömts efter samma måttstock som Kalmar Krogar, Palace eller Harrys.

 

Man måste ställa sig frågan!  Vem tjänar på detta beslut?

 

Med tanke på alla andra omständigheter runt socialnämnden i Kalmar är det nog dags att kräva dess avgång!

 


KALMAR OSÄKERT

Idag har jag varit på stan i Kalmar mest hela dagen, förutom de två timmar jag stod vid kopieringsmaskinen och kopierade handlingar från socialnämnden i Kalmar. Jag har ännu inte hunnit läsa allt men jag blir förundrad över hur det går till i socialnämnden. S + V tycks bedriva något som skulle kunna liknas vid ”maffiametoder” då inte näringsidkare behandlas lika. Ni vet det där med alla människors lika värde som dessa vänstermänniskor tar till så fort de debatterar med SD, det har det svårt att leva upp till.

 

Jag har sett ett dokument som är minst sagt häpnadsväckande!

 

Socialnämnden behandlar i varje fall inte alla lika det kan jag redan konstatera. Jag kommer med ett blogginlägg om detta under helgen när jag läst allt och pratat med några kontakter.

 

Många har samtidigt gett mig sitt stöd angående polisanmälan idag på stan, inte minst flera invandrare. Jag har haft kontakt med både polisen i Kalmar och JK för att få ut anmälan och fått några märkliga svar men jag avvaktar med att skriva om detta tills jag har fått alla uppgifter.

 

När det gäller khatsmugglingen har jag vänt mig till Malmö Tingsrätt och begärt ut alla domar som rör khatsmuggling under 2011, till att börja med nöjde jag mig med 2011. Det blev visst väldigt jobbigt för en redan hårt ansatt tingsrätt i Malmö. Men om anmälaren och media ”jävlas” med mig så skall fakta fram på bordet och presenteras på bloggen och i debattartiklar. Jag får som vanligt göra det jobb som välbetalda journalister skall/borde göra.

 

Vad jag gjort på stan idag kommer i ett blogginlägg under nästa vecka men det var ju fredag och inte vilken fredag som helst. Har skickat lite frågor till myndigheter som jag vill ha svar på innan jag skriver ett blogginlägg. Sedan köpte jag ett par walkingskor, så om ni ser någon susa förbi vet ni vem det är.

 

Till sist ett mail som kom under kvällen. Troligen har avsändaren sett Smålandsnytt där man tagit upp anmälan mot mig och letat upp min blogg. Jag håller givetvis avsändaren anonym.

 

“Dear sir

 

I am Christian refugee from Iraq I and my family flet from our homeland because of radical Islam. Your article about Somalis is absolutely right. A 15 year old Somali boy says to my son “you Christians hell is your fate after death because you are sinners so you should convert to Islam”.

 

It is impossible to assimilate Muslims in your society. ARE THEY ASSIMILATED IN THEIR HOMELANDS IN Iraq ,Afghanistan ,Somalia, Pakistan and….? The mass invasion of Somalis and Afghanis will jeopardize the security of Sweden and soon.. “

 

TIPS

För den som vill läsa ett intressant blogginlägg om Sverker Åström kan jag rekommendera Anders Jallais senaste blogginlägg "Sverker Åströms hemlighet".

 


BAROMETERN UNDVIKER VERKLIGHETEN OCH SANNINGEN

Anders Blank och Barometern missar inte möjligheten att baktala mig och SD. I pappersupplagan får jag plats på både framsidan tillsammans med kungen och på första nyhetsplats på sidan 3 får jag vara ensam, utan kungen ;-)

 

Att Barometeren och Anders Blank inte gillar min blogg efter min kritik av tidnings journalistik och mitt och Sverigedemokraternas motstånd mot mediahuset spelar givetvis in i deras sätt att baktala mig.

 

AndersBlank glömmer däremot att redovisa att mängden beslagtagen khat ökat med ca 1000 procent de senaste 10 åren. Givetvis glömmer han också alla de fall som förekommit där man upptäckt penningflöden från Sverige till muslimska terroristorganisationer, bland annat Al-Shabaab.

 

Har hittat en mycket intressant artikel hos Dagens Nyheter angående khatsmuggling och al-Shabaab. Artikel understryker precis det som jag lyfter upp i mitt blogginlägg. Rubriken är ”Drogpengar från Sverige går till terror”, klarare än så kan det inte uttryckas. Artikeln är från 2010 och sedan dess har beslagen ökat från 10,3 ton till drygt 18 ton enligt Tullverket.

 

Världsbanken räknade ut att under 2005 skickade migranter och gästarbetare i Sverige ca 4 miljarder till sina hemländer. Med tanke på den massinvandring som pågått sedan 2005 kan säkerligen summa vara större än 10 miljarder idag. Hur stor del av detta som hamnar hos terroristorganisationer vet ingen men jag gissar att det handlar om många miljoner kronor varje år.

 

Läs följande artikel som rör Danmark, där danska PET säger att 10 miljarder dollar skickas varje år från Danmark till icke västländer. Frågan är då hur stora belopp som skickas från Sverige?

 

Per Gudmundsson har skrivit mycket om muslimska terrororganisationer och hur de finansieras. Här följer några intressanta länkar och som vanligt avstår svensk media att skriva om detta något som Per Gudmundsson allt som oftast väljer att kommentera. Jag skulle rekommendera Anders Blank att läsa Per Gudmundssons texter istället för att åka till Japan titt som tätt och skriva om Fukushima. Jag tror att detta är ett större hot i Sverige än kärnkraften.

 

Vem betalar för Al-Qadia i Sverige

 

Stor belöning för tips om svensksomalisk terrorledare

 

Om svenska jihadisters resor till Somalia och AfPak

 

Insamling till etiopisk jihad i Sundbyberg

 

Al-Shabaab nu del av Al-Qaida

 

Svensk medborgare: Därför gick jag med i Al-Shabaab

 

Jihadkrigare i Somalia: Mitt befäl var från Sverige

 

Om al-Shabaab i Skandinavien

 

Svenske Shabaabledaren tar över Puntland

 

Tillbaka till Anders Blanks artikel i Barometern där han räknar upp ett antal gånger min blogg fått ”uppmärksamhet” i Barometern. Att det i många av dessa fall handlar om kommentarer på mina inlägg gör inte Anders Blank någon skillnad på utan han skuldbelägger mig. Jag kan inte sitta vid datorn 24 timmar om dygnet och bevaka alla kommentarer.

 

Men det grövsta är när han tar våldtäktsmannen Rafi Bahaduri i ”försvar” utan att nämna att Rafi dömdes till drygt 6 års fängelse som huvudman i Mariannelunds gruppvåldtäkten. Allt för att baktala mig. Att Rafi dessutom är dömd för våldtäkt tidigare och ett stort antal andra domar glömmer Anders Blank, bara han kan räkna upp ytterligare ett exempel till där min blogg uppmärksammats. Fy fan, så ruttet!

 

Varför inte en faktaruta över Rafi Bahaduri med alla domar vid Kalmar Tingsrätt, Eksjö Tingsrätt och tingsrätten i Blekinge. Så att läsarna kan förundras över det svenska rättsväsendet och varför han inte utvisas från Sverige.

Anders Blank, du kan få domarna från mig så blir det lite enklare för dig. Han är ju dömd i samtliga fall till skillnad från mig.

 

Rydström i DN


ÄVEN OM SANNINGEN SVIDER ……….

När jag nu ännu en gång blev polisanmäld av någon politiskt korrekt individ kom jag att tänka på en ledare som skrevs i Motala & Vadstena Tidning efter att jag dömts för förtal av en aktiv kommunist i Skåne. Jag har inte tidigare länkat till ledaren som till vissa delar är ganska bra då den ifrågasätter domen vid Malmö Tingsrätt. Men för att skribenten inte skall förknippas med SD har han kryddat med lite annat också men det förlåter jag honom/henne för.

 

"Det kanske mest intressanta i sammanhanget är ändå att det är enligt domstolen är irrelevant om det som Alfsson skrev är sant eller inte. Det är inget nytt inom svenskt rättsväsende, men likväl värt att fundera kring.
”Det saknar betydelse för uppsåtet om uppgiften är riktig” skriver Malmö tingsrätt, som också säger att ”frågan om sanningshalten i uppgifterna prövas endast om det varit försvarligt att sprida dem”. Är det på detta sätt vi vill ha det, rent juridiskt? Vad är viktigast i sammanhanget, individens roll eller sanningen?"

 

Med tanke på dagens polisanmälan tänkte jag att fler kanske kan få ta del av ledaren med rubriken ”Vem får egentligen leken tåla?” Idag tänker jag framförallt på den sista meningen i ledaren som lyder.

 

”Även om sanningen svider, så ska den i grundläget få gå främst i ledet.”

 


 

Egentligen hade jag tänkt fortsätta att skriva om klimatlogikerna idag men polisanmälan kom emellan.

En av de som kontaktat mig på senaste tiden är Sture Åström. Han har nyligen haft en debattartikel införd i Piteåtidning. Här kommer några delar från artikeln.

 

”Den generation som växer upp nu kommer att uppleva en värld där "den accelererande globala uppvärmningen" avslöjas som seklets största bluff. Det är faktiskt så att de senaste 13 åren har ingen uppvärmning skett. Den accelererar inte. Den har stannat. Data hittar man genom att googla på "not risen 13 years". Den hypotes om koldioxidens värmande effekt, som FN:s klimatpanel IPCC drivit under mer än 20 år, men ändå inte lyckats bevisa, är i grunden falsk.

 

Koldioxid är en växthusgas, vars effekt ger ett litet bidrag till att vi har ett behagligt klimat. Det allra största bidraget ger emellertid vattenångan, särskilt i form av moln. Man behöver bara minnas när solen gick i moln på badstranden och jämföra en stjärnklar natt med en mulen, för att bli övertygad om det.

 

Koldioxidens fysikaliska egenskaper är kända sedan hundra år. Den reagerar bara inom ett par smala spektralband av värmestrålningen. Där finns en begränsad mängd energi. Redan vid en halt av 100 ppm i atmosfären har gasen absorberat 90 procent av den energi som finns där. Vid dagens 400 ppm gör en ytterligare ökad halt ingen mätbar skillnad.

 

Man behöver bara lite sunt förnuft för att förstå hur obefogad paniken är. Jordens temperatur har stigit hela tiden sedan den "Lilla istiden" på 1600-talet, då Karl X tågade över Bälten och erövrade Skåne och Halland. Under de första 200 åren därefter brände människan inget kol att tala om. Temperaturen steg ändå. Det var alltså inte koldioxiden som drev uppvärmningen. Det gjorde solen.

 

Nu finns direkta mätningar, som visar hur solen påverkar vår temperatur. Den får ibland utbrott, som slungar ut stora mängder materia och därmed stärker sitt magnetiska fält runt jorden. Då styrs den kosmiska strålningens laddade partiklar förbi jorden i ökad utsträckning. Den kosmiska strålningens intensitet på jorden minskar plötsligt. Det blir färre kollisioner mellan de kosmiska partiklarna och luftens molekyler. Enligt en teori av dansken Henrik Svensmark skapar dessa kollisioner kondensationskärnor, som vattenångan behöver för att bilda moln. Med färre kosmiska partiklar får vi färre moln och det blir varmare.

 

Solen får sådana utbrott då och då. Nu har en grupp forskare sammanställt data från många sådana tillfällen, då den kosmiska strålningens nivå plötsligt minskat. Ett par dagar senare har temperaturen på 184 mätstationer på norra halvklotet stigit en halv grad. Rapporten därom finner man på: "forbush plus cosmic plus serb". Detta innebär en övertygande bekräftelse på Svensmarks teori. Det är alltså direkta mätningar utan sådana verklighetsfrämmande datorsimuleringar som IPCC byggt sina skräckscenarier på.

 

Jag kan tillägga en världshistorisk sensation: För första gången på 350 år har solen inte haft några solfläckar alls på en hel månad. Sådana sensationer uppfattar inte TT. Nuvarande solfläckscykel är längre och svagare än normalt, vilket även gällde på 1600-talet.

 

Detta gör det mycket sannolikt att vi nu får ett par kalla decennier. Vi står ingalunda på randen till någon värmekatastrof. Möjligen på randen tíll en "Liten istid". Det kan inga politiker göra något åt. Det bestämmer solen.”

 

Den som lever får se men jag har mina tvivel på att koldioxiden är den stora boven. Det kan mycket väl vara seklets största "vetenskapsbluff" men historien är ju helt full av dessa så det är väl ingen sensation.

 

Jag gissar att Stebbings allmänna lag om offentliga projekt även kan gälla IPCC ;-)

 


POLISANMÄLD IGEN

Att utvecklingen är svår att se för vissa individer i samhället är nog många införstådda med. Nu har någon polisanmält mig och min blogg för att jag skrivit om den mest svårintegrerade gruppen i Sverige, somalier.
 
Syftet med polisanmälan kan mycket väl vara att försöka tysta mig och andra som skriver om de problem som finns i samhället och då även invandringen. En polisanmälan skrämmer troligtvis många till tystnad. Att föra en öppen debatt om ett känsligt ämne i det politiskt korrekta Sverige är inte lätt, för att inte säga omöjligt. Det största ansvaret för detta har utan tvivel media och dess chefredaktörer.
 
Vill påminna om denna utveckling då antalet besökare på bloggen är många just nu.
 
 
 
När det gäller uppehållstillstånd så lär vi få se en dramatisk ökning under 2012 och 2013 då 20000-30000 somalier förväntas få uppehållstillstånd i Sverige.
 
 
När det gäller drogen khat har Tullverkets beslag ökat med ca nästan 1000 procent på 10 år. Nästan alla beslag görs vid Öresundsbron.
 
Har Expressen, Aftonbladet, DN, SvD, SVT, SR eller någon annan media uppmärksammat denna khatexplosion i Sverige? Nej, givetvis inte!  Varför?
 
 
Läs även mina tre blogginlägg som tydligen retat upp polisanmälaren. Att skriva om somalier och länka till tidningsartiklar i våra grannländer är tydligen inte politiskt korrekt.
 
Somalier 1
Somalier 2
Somalier 3
 
Att skriva om penningströmmen till Al-Shabab och att beslagen av drogen khat ökar dramatiskt är uppenbarligen hets mot folkgrupp enligt anmälaren!

KLIMATLOGIKERNA

Jag började min yrkesverksamma tid på MoDo:s pappersbruket i Silverdalen där jag började på underhållsavdelningen och ganska omgående började jobba med processdatorsystem och programmerbara styrsystem som oftast kallas för plc-system. Något som jag hållit på med hos flera olika arbetsgivare fram till 2010. Min senaste arbetsgivare är ÅF, där jag som konsult framförallt jobbat mot processindustrin och livsmedelsindustrin och deras styrsystem.

 

Med andra ord är det logik som gällt för min del. Ettor och nollor i alla dess former. Det har väl på sätt och vis blivit en yrkesskada efter ca 30 år i yrket men så fort jag ställs inför ett problem börjar jag bryta ner det i biståndsdelar. Allt kan omsättas i ettor och nollor och om du skall lösa ett problem måste du ner på den nivån som krävs för hitta orsaken på ett problem eller lösningen på en uppgift.

 

Varför denna utläggning?

 

Ju mer jag läser om klimatförändringarna och klimatalarmister och klimatskeptiker så förundras jag över hur argumenten framställs. Det är minst sagt ologiskt när klimatalarmisterna debatterar. När de hävdar att solens påverkan är minimal och att koldioxiden har större inverkan på klimatet. Det är ett fullständigt ologiskt resonemang enligt min mening.

 

Dra ner ”rullgardin” så får vi se vad som händer med klimatet!

 

Ju mer jag läser om detta så hamnar jag på den sida som lite felaktigt kallas klimatskeptiker. Det är där logiken finns!

Jag skulle hellre vilja kalla dessa för klimatlogikerna. Vilket jag kommer göra i fortsättningen på bloggen. Något som jag uppmanar alla som läser min blogg att även göra.

Jag har googlat "klimatlogikerna" men det ger ingen träff idag ;-)

 

Jag är övertygad om att klimatförändringarna är mer komplicerade än vad vi idag har kunskap om. Att då dra slutsatsen att det är koldioxidutsläppen som är den stora ”boven” när det gäller klimatförändringarna är helt absurt, då det helt saknas logisk grund för detta historiskt.

 

Solens aktivitet med solfläckar och påverkan genom magnetisk aktivitet från solen har säkerligen en större påverkan än koldioxid.

 

Läs gärna följande artikel från Ny Teknik.

 

Jag återkommer med flera blogginlägg i detta ämne de närmaste dagarna då jag tycker att det är intressant. Mina klimatskeptiska, förlåt klimatlogiska blogginlägg har gett mig en hel rad nya kontakter, intressanta kontakter.

 

PS

 

Mitt blogginlägg om Svenskt Näringsliv har gett väldigt många besökare på bloggen idag utan att Avpixlat uppmärksammat och länkat till blogginlägget. Undrar var dessa besökare kommer ifrån?

 

Avpixlat har idag fått kritik för att man stjäl texter från andra bloggar utan att länka till källan. Om uppgifterna stämmer bör ansvariga på Avpixlat ta sig en allvarlig funderare på vad man sysslar med.


SVENSKT NÄRINGSLIV INDOKTRINERAR SVENSKA SKOLUNGDOMAR

Svenskt näringsliv har sponsrat en bok som uppenbarligen skall distribueras till svenska skolor och skolelever. Tydligen är det ett nytryck av en bok från 2010 men som uppdaterats med statistik från 2011. Nu gäller det uppenbarligen att påverka ungdomar inför valet 2014. Frågan är om även EU har ett finger med i spelet?

Det borde nog kollas upp.

 

Inför valet 2010 trycktes den i minst 50 000 ex. Enligt uppgift trycks den i år i 20 000 ex.

 

MIGRATION – SÅ FUNKAR DET

 

Jag tror alla förstår vad boken budskap handlar om!

 

Boken är full av positiva exempel på vad invandringen till Sverige inneburit. Givetvis nämns inte ett enda ord om de negativa konsekvenserna som invandringen inneburit.

 

Det är delvis en ganska obehaglig läsning som man bjuds på och detta är något som Svenskt näringsliv finansierar. Jag tror att det finns en stor mängd svenska företagare som är medlemmar i denna organisation och tvingas betala för denna bok som milt uttryckt föringar alla svenskar som genom hårt slit och uppoffringar åstadkommit ett land som trots sin litenhet blivit eller åtminstone var världsledande på flera områden. Idag går tyvärr utvecklingen åt fel håll men det har svenskt näringsliv uppenbarligen ännu inte förstått då den politiska korrektheten förblindar även dem.

 

Eftersom det är Svenskt näringsliv som finansierar boken ägnas givetvis en stor del åt att lovprisa arbetskraftsinvandringen till Sverige vilket borde få den svenska arbetarrörelsen och facken att gå i taket men som alla vet är det svenska facken alldeles handlingsförlamade av de den politiska korrektheten. Här kommer ett exempel från boken.

 

Det är väl för mycket begärt att skolungdomar skall tänka till och förstå sambanden som inte presenteras i boken.

 

Ikväll rapporterar TV4 om ca 400 bulgariska bärplockare som lever nomadliv i skogarna mellan Uppland och Gästrikland. Den här baksidan av arbetskraftsinvandringen och EU nämner man inte med ett ord i boken. Men det är väl just detta som Svenskt näringsliv gillar allra mest med arbetskraftsinvandringen, nämligen billig arbetskraft som slår ut den svenska.  Se inslaget från TV4.

 

 

Sysslol%C3%B6sa%20b%C3%A4rplockare%20oroar%20bybor

 

 

Svenskheten tas även den upp i boken. Som alla andra svenskfientliga organisationer stämmer även Svenskt näringsliv in i kören av de som anser att det inte finns något svenskt. Man radar upp exempel på vad som inte är svenskt. Det ena mer pinsamt än det andra!

Bildtexten.

 

Eller vad säger ni om dessa exempel.

 

Det som jag ändå finner förvånande är att det är Merit Wager som har sålt sig till Svenskt näringsliv och är författare till denna bok. Merit Wager talar eller skriver med kluven tunga men även hon måste tjäna ihop till sitt levebröd.

 

 

Det är med andra ord stora och starka krafter som vi Sverigedemokrater måste jobba emot men jag hoppas att det svenska folket förstår vilka krafter som gömmer sig bakom den politiska korrektheten och att foket har makten en dag var fjärde år och att man då också har sin chans att påverka.

 

Sedan något helt annat som ni inte skall missa. En intervju med Wafa Sultan.

 


SKÖN START PÅ SEMESTERN

Henrik Rydström avstängd!
 
Då slår Kalmar FF serieledarna Elfsborg med 2-1. En 16-åring, Melker Hallberg avgör matchen i 89:e minuten. Ikväll var det betydligt roligare på Guldfågeln arena än under vårens matcher.
 
Jag hoppas Rydström får stanna på bänken i nästa match även om han inte är avstängd.
 
Nu skall jag försöka ta semester under några veckor men jag kommer säkert inte klara av att hålla mig ifrån bloggen. Men man vet ju aldrig.............
 
Nu hoppas jag bara på att den globala uppvärmning även skall komma till Sverige och Öland ;-)

SUMMERING KALMAR MARKNAD

Hemma efter två långa dagar på Kalmar marknad men med ett leende på läpparna.

 

Jag vet inte hur många som jag pratat med under dessa båda dagar men det är väldigt roligt att så många hittat min blogg och följer den. Samtidigt är det intressant att alla har sina ”favoritblogginlägg” som det gärna vill prata om och tacka mig för.

 

Vår trottoarpratare som vi utrustat med information om Gota Medias mediehus lockade många att stanna upp och prata en stund. Under dessa två dagar var det bara en anda person som ansåg att mediehuset skall byggas på denna plats. Desto fler uttryckte mycket starka och negativa omdömen om Gota Media/Barometern och de politiker som försöker driva igenom detta. Många önskade oss lycka till i våra överklaganden av dessa byggplaner.

 

 

Vår knapp med SD-loggan tog slut under söndagen. Det är väldigt roligt när våra sympatisörer kommer fram och frågar om de kan få en knapp och sedan sätter den på sitt klädesplagg omgående. Och sedan stolt promenerar ut i marknadsvimlet, även en hel del kvinnor!

 

Många äldre kommer också fram och vill prata och få vår tidning. Att många av dessa är välutbildade går inte att ta miste på. En del skämtar till och med över den bild som media försöker ge av Sverigedemokraternas väljare som lågutbildade män på landsbygden. I mina ögon har det varit mer äldre kvinnor än äldre män som kommit och pratat med oss och som fått information från oss.

 

Sedan har jag även fått träffa flera av er som skriver kommentarer på bloggen vilket givetvis är jätteroligt, oavsett om det är nya bekantskaper eller er som jag redan träffat.

 

AFA och andra vänsterextremister har också lyst med sin frånvaro, trots att jag ”annonserat” om vår närvaro på marknaden. I stort sett inga negativa yttringar överhuvudtaget, förutom någon ungdom som sparkade på Tryggve (vår papperspolis).

 

Utvecklingen och intresset för SD har förändrats väldigt mycket de sista åren och det är något som verkligen märks när man kommer ut på detta sätt. Nästa val kommer utan tvekan bli väldigt roligt!

 

Vi hade även en tysk turist som passade på att spy galla över Angela Merkell och EU. Han var inte det minsta road över hur finanskrisen hanterades från tysk sida.

 

En liten episod måste jag dock återge. Det kom fram några killar i ca 11-12 års åldern och frågade.

 

-Varför hatar ni utlänningar?

 

Vi svarade att det gör vi inte alls då vi t.ex. har många med invandrarbakgrund i partiet. Sedan frågade vi vad dom lärt sig detta om SD.

 

-På TV, blev svaret.

 

Ganska talande för den propaganda som bedrivs av media och inte minst public service som finansieras med skattemedel. Här måste vi intensifiera vår kamp mot SVT och SR och göra allt för att bevisa hur styrd media är.

 

Under fredagen fick vi också uppleva hur Storgatan fylldes med muslimska kvinnor i sina hucklen i samband med fredagsbönen. De märkliga är att en så stor andel av dessa kvinnor har en barnvagn också. Jag vet att många reagerar på alla dessa ”hucklekvinnor” och undrar vad det är som håller på att hända. En sak är i varje fall helt säker och det är att dessa kvinnor inte har det minsta intresse av att integrera eller assimilera sig i det svenska samhället. De håller benhårt fast vid den egna etniska och religiösa gruppen.

 

Det mest negativa under dessa dagar var att jag såg den första kvinnan i Kalmar som bar Niqab. Jag hoppas att denna kvinna kommer att få många Kalmarbor att reagera på vad som håller på att ske. Kvinnans man hade för övrigt alla attribut som en taliban i Afghanistan också bär.

 

Första kvinnan som bär Niqab i Kalmar.              Foto Thoralf Alfsson

 

Islamiseringen går fort just nu i Kalmar och den kommer gå ännu fortare när alla somalier börjar komma till Kalmar.

 

"Över en meter , alltså"

 

Till sist vill jag inte undanhålla er denna "räknetavla" av Janne G på Östrans ledarredaktion. Inte undra på att man ofta är kritisk mot alliansen på Östrans ledarsida om inte de matematiska kunskaperna är på högre nivå. Samtidigt som de rödgröna kan lura Janne G med vilka siffror som helst.  Det är med andra ord inget skrivfel, utan ren okunskap, vilket understryks av förklaringen ;-) 

 

Läs artikel och kommentarer ;-)

 


KALMAR MARKNAD

Vi har blivit flyttade av ansvariga för marknaden. Vi finns inte på Larmtorget!!
 
Vi finns på Storgatan mellan Larmtorget och Stortorget. (mittemot Dillbergs bokhandel)
 
Vi är på plats fredag och lördag för de som vill träffa oss!
 

UPPRORISK

Jag känner för att göra uppror mot public service som är så partiska. Inte minst Eva Hamilton.
 
Valet 2014 kommer inte bli någon vacker historia. Ska man börja vägra betala TV-licensen så länge SR och SVT inte jämställer alla riksdagspartier?

FINN FEM FEL

Läs först artikeln i Dagens Nyheter om tiggaren i rullstol. Sedan kan du läsa vad den norska tidningen Aftonposten skriver om samma person.

Hittar du något fel eller skillnad?

 

Den norska tidningen Dagbladet har också gjort en granskning som ingen svensk tidning skulle få för sig att göra och ännu mindre skriva en artikel om.

 

Tidningen har granskat alla fall av sexuella trakasserier begångna av läkare under yrkesutövning. Man kunde konstatera 39 fall och inte mindre än 32 av dessa vara begångna av läkare med utländsk bakgrund. Jag är inte det minsta förvånad!

 

Dessa läkare mister sin läkarlegitimation i Norge men jag gissar att flertalet av dessa fortsätter till den svenska sjukvården.

 

I Kalmar har det funnits både läkare och tandläkare med utländsk bakgrund som begått övergrepp på sina patienter men detta tystas givetvis ner. Läs Dagbladets artikel.


BO FRANK, SOM MAN BÄDDAR FÅR MAN LIGGA

Ännu en gång är Växjös moderata kommunalråd, Bo Frank ute och beklagar sig i media över situationen i Växjö! Läs debattartikel

 

Jag vill säga följande till Bo Frank. Han har styrt Växjö sedan 2006 och har haft alla möjligheter under i varje fall de senaste sex åren att såga upp avtalet med Migrationsverket. Bo Frank har också varit fullt medveten över vilka förutsättningar som gällt under dessa år och vilka konsekvenser som t.ex. anhöriginvandringen från tredje världen innebär. Inget kommer som en överraskning för Bo Frank. Regeringen har inte ändrat några förutsättningar utan oavsett om det varit en socialdemokratisk eller borgerlig regering så har samma generösa invandringspolitik bedrivits. Bo Frank har till och med haft förmånen av att ha sina egna partibröder som statsminister, finansminister och migrationsminister och därmed möjligheten att påverka utvecklingen politiskt. Han kan säga upp avtalet med Migrationsverket när han så önskar. Ändå klagar han högljutt!

 

Jag säger till Bo Frank. Byt parti eller var tyst!

 

Som Sverigedemokrat är jag dock tacksam för Bo Franks frispråkighet, även om han fumlar med sanningen en del i debattartikeln. Uppgiften om att endast fem (5) personer kommit i sysselsättning av 600 personer som kommit till Växjö under de senaste 18 månaderna visar på att det bara finns ett enda parti som pratar sanning när det gäller invandringspolitik, Sverigedemokraterna.

 

När man sedan också räknar med ytterligare 400 nya somalier till Växjö så förstår nog var och en att situationen med skenande socialbidrag kommer leda till skattehöjningar, uppsägningar och försämrad service inom Växjö kommun. Inte minst skolan kommer att drabbas hårt!

 

”Sverige och Växjö har aldrig tidigare tagit emot så många människor med dålig eller obefintlig utbildning.”

 

Det var en sanning som fler av 7-klöverns politiker borde komma till insikt om. Det är inga raketforskare som kommit till Sverige och Växjö, det har Bo Frank förstått.

 

Att det skulle vara en ickefråga i riksdagen har däremot Bo Frank fullständigt fel i. Det är en ickefråga eller rättare sagt en tabubelagd fråga för 7-klövern i riksdagen. Vi Sverigedemokrater tar däremot chansen så fort den bjuds och lyfter dessa frågor i riksdagen.

 

Nu är Bo Frank nöjd bara han får ett antal miljoner kronor mer ifrån staten. Det är hans enda önskemål för han tror på ett mångkulturellt samhälle och att Sverige skall ha en generösare flyktingpolitik än andra länder. I varje fall så skriver han så på sin blogg.

 

På sin blogg eller dagbok har han skrivit en hel rad anmärkningsvärda saker som borde få moderaternas partiledning att gå i taket och ta Bo Frank i örat. På samma sätt som man gjorde med moderaterna i Vellinge för några år sedan. Här kommer ett antal ej ”rumsrena” citat från Bo Frank.

 

”På senaste Sverigemötet flockades alla kring Sofia Arkelsten. Det vanliga lismande gänget av hovnarrar. Förmodligen ansåg redan då en del av dessa att hon var en nolla, tunn och inte riktigt lyckad.”

”Några dagar senare var hon borta. För en månad sedan såg jag nye partisekreteraren och frälsaren Kent Persson. Samma gäng flockades runt honom. Det kan ju bli något uppdrag! När gruppledaren i riksdagen glider förbi flinar alla riksdagsledamöter upp sig.”

Bo Frank, 120621

 

”Innan jag lämnade kommunhuset i fredags han jag se ett personligt brev från Erik Ullenhag som tackade för Växjös stora flyktingmottagande men där han samtidigt förklarade att staten inte tänker ersätta kommunerna efter den s k tvåårsgränsen. Detta är rullgardinen ner! Växjö stattebetalare och politiker kommer att få se på hur socialbidragen kommer öka sin andel av kommunens budget i både relativa och reella tal. Jag kommer att utveckla kommunens officiella syn på detta i ett längre debattinlägg i sommar. Staten har svikit i två avseenden som är lika illa. Under många år har man skickat dubbelt så många flyktingar till Växjö som avtalats. Och det andra är att man vägrar betala de faktiska kostnaderna som skenat! Min personliga uppfattning med facit i efterhand är att man inte skall lita på staten och att vi inte borde träffat avtal om flyktingmottagande över huvudtaget som resulterat i att Växjös flyktingmottagande legat över snittet. Och som alla vet har ju senare års flytkingmottagande inneburit att det kommit människor där vår ”socialchef” till SmP sagt att det föär 50% av flyktingarna tar mellan 7 – 9 år att komma ut på arbetsmarknaden och för resterande del 10 år och uppåt. Eller kanske aldrig. Och staten betalar enligt ministern för två år! Jag kan inte gå 10 meter på stan förrän jag får frågor och skäll från medborgare som har synpunkter på detta!”

Bo Frank, 120701

 

”Träffade på min runda ett par som flyttat från Alvesta. Deras skäl var att det är så mycket brottslighet i Alvesta i form av stölder och inbrott. Träffade också en person i veckan som påstått sig med egna ögon se hur man sålde motorsågar och liknande i anslutning till färjeterminalen i Karlskrona. Vi är för jäkla flata i Sverige. Det sammantagna rättsväsendet fungerar inte i Sverige. Ofattbart att inte denna fråga rankas högre hos medborgarna när man skall bedöma hur en regering lyckas.”

Bo Frank, 120701

 

”Idag skall jag ha min Anders Borg T-shirt när vi går vår morgonrunda. Mitt bidrag till opinionsbildningen denna vecka. Och hela fjärden ligger blank, himlen är svensk blå och det vet till sjutton om jag inte skall hissa flaggan bara för att den är så vacker. Och jag hoppas att det precis som igår sveper förbi några JAS över hustaket så man kan få känna sig stolt över det lilla försvar vi har kvar. Borg är kung, men kungar brukar ju vilja ha ett försvar! Hoppas att detta bara är det sedvanliga spelet och att försvaret får sina pengar!”   

Bo Frank, 120703

 

”Radioteatern hade fått i uppdrag att mobba Jimmy Åkesson. Och media förföljer honom. Och jag undrar hur länge som sossarna skall ta hjälp av honom i riksdagen för att få igenom sina förslag. Och jag undrar när alliansen kommer till insikt att det är bättre att få igenom sin politik med stöd av sd än att låta sossarna få igenom sin politik med stöd av sd. Så får man inte säga, men så tänker många av de som röstat på moderaterna och alliansen. Sd kommer säkerligen att fortsätta vara vågmästare mellan blocken och det säkraste sättet att ge sd större väljarstöd är att fortsätta mobba dem!”

Bo Frank, 120703

 

Nog låter Bo Frank mer som en Sverigedemokrat eller åtminstone som en sd-sympatisör.


DISKUTERA MEDIEHUSET PÅ KALMAR MARKNAD

På fredag och lördag är det Kalmar marknad och SD kommer att vara på plats båda dagarna. Vi kommer att vara på Larmtorget med vårt tält.

 

Förutom vårt vanliga informationsmatrial kommer vi också informera om Gota Media / Barometerns mediehus som vi är starkt kritiska till den tänkta placeringen.

 

Någon kanske också vill diskutera ”bidragssvindeln” vid Invandrarservice i Kalmar eller Linnéuniversitetets byggplaner. Eller varför inte "kärlekskrisen" inom socialdemokraterna och moderaterna ;-)

 

När det gäller mediehuset är jag väldigt orolig över hur Länsstyrelsen och den nya landshövdingen, Stefan Carlsson ser på frågan. Hans uttalande har varit allt annat än förtroendeingivande.

 

Det verkar som länsstyrelsen silar mygg och sväljer elefanter. På Öland har en bonde som tagit bort en stenmur nu ålagts att återställa den annars utgår ett vite på 850 000 kronor/kvartal. Det innebär 3,4 miljoner kronor/år. Enligt Ölandsbladet utgör den rivna stenmur 0,1 procent av den totala andelen stenmurar på bondens mark. Länsstyrelsens beslut har lett till ett bondeuppror på Öland som samlade 175 bönder, kommunalråd och expertis till ett möte.

 

I Kalmar och på Kvarnholmen finns dock en fullständigt unik historia med de gamla befästningsverken från 1600-talet. Resterna från Bastion Gustavus Primus kommer jämnas med marken om Gota Media får tillstånd för sitt mediehus. Om jag skulle jämföra med den aktuella stenmuren på Öland borde de aktuella fornlämningarna vara värda tusenfalt mer. I så fall borde länsstyrelsen ”döma ut ett vite” till Gota Media AB i miljardklassen om mediehuset blir en verklighet.

 

I Kalmar verkar det som att man kan begå fornminnesbrott med kommunens "goda minne" och allmänheten tycks inte reagera. Möjligen när det är för sent. 

 

Om länsstyrelsen ändå godkänner detaljplanen för mediehuset och avslår alla överklaganden så är det en katastrof och ett hån mot den lagstiftning som finns.

 

Kom gärna till oss på och diskutera mediehuset på Kalmar marknad. Vi kommer vissa de skisser som Gota Media och Barometern vägrade oss att använda i vår informationsfolder som trycktes i 35 000 exemplar, tack vare bidrag från alla er bloggläsare.

 

Alla som beställer SD-infomaterial genom vårt travkort under marknadsdagarna i Kalmar får en andel i vårt travsystem som lämnas in en speldag i slutet på juli.

 

Foto o layout  Micael Foghagen.


MILJONERNA RULLAR PÅ

Socialnämnden i Kalmar har haft det besvärligt den senaste tiden.

 

De ”små” ensamkommande barnen har varit åtalade för våldtäkter och sexuellt ofredande och i flera fall blivit dömda vid Kalmar tingsrätt under det senaste året, något som jag skrivit om på bloggen. Men socialnämnden tycks bara skaka av sig och fortsätta som ingenting hänt.

 

När revisorerna avslöjade det bidragssvindleri som pågått på Invandrarservice så började det synas tecken på att fasaden skulle krackelera men eftersom media gärna skyddar sina kommunpolitiker och inte ställer dessa mot väggen och heller inte vågar ta tag i de tjänstemän som är ansvariga så faller snart det hela i glömska. Skattebetalarna kan ännu en gång känna sig blåsta på 20-30 miljoner kronor som försvunnit i detta bidragssvindleri utan att någon ställs till svars. Bollen ligger just nu hos socialnämnden som skall svara revisorerna senast den 26 augusti.

 

Socialnämnden skall vara medveten om att de inte kan lägga locket på utan egentligen bara har en möjlig väg och det är att göra en total utredning av merparten av de 300 akter som legat under Invandrarservice, för att kartlägga hela svindleriet mot Kalmar kommuns skattebetalare.

 

Ett annat penningvansinne som pågår med skattebetalarnas inbetalade skatter är verksamheten med så kallade ensamkommande barn som slukar enorma belopp varje dag. I Kalmar startade man denna verksamhet redan 2007 och kostnaderna för verksamheten har minst sagt exploderat. Vilken annan verksamhet skulle tillåtas expandera på följande sätt.

 

Källa. Ekonomiansvariga på Kalmar kommun 

 

Denna verksamhet ligger också under socialnämnden och jag funderar på att kräva ut varenda liten post/faktura som rör denna verksamhet som också varit nära kopplad till Invandrarservice. Vilket missbruk har funnits inom denna verksamhet?

 

Det skulle vara väldigt intressant att se vilka kostnader som beviljats inom denna verksamhet som bara inom Kalmar kommun kostat skattebetalarna ca 60 miljoner kronor sedan starten 2007.

 


FLAGRANT MOBBNING AV TV4

TV4:s startsida ser det just nu ut så här (lördag morgon).
 
Länk till Jimmie Åkessons tal har helt enkelt utelämnats av TV4. Detta borde utan tvekan ge stora rubriker men det tystas som vanligt ner och om protesterna blir för stora lägger man troligen in en länk.
 
Jag säger bara FY FAN.  Sedan undrar man varför det skapas galningar och människor som hatar det politiskt korrekta etablissemanget. Man behöver inte vara raketforskare för att räkna ut varför.
 
Vilka skitstövlar det finns på TV4. Det handlar inte om problempartiet utan problemjournalister!
 
UPPDATERING!
 
Det tog ca 5 timmar för TV4 att ändra och även lägga in en länk till Jimmie Åkessons tal. När även Avpixlat skrev om detta blev troligen mailboxarna fulla på TV4.
 
Sorgligt att detta skall hända titt som tätt men det är väl Lena Sundströms-syndromet på TV4.
 

PROBLEMJOURNALISTERNA 2

I mitt förra inlägg tog jag upp boken Problempartiet som visar hur den svenska journalistkåren ”misshandlar” Sverigedemokraterna. Nu tänkte jag skriva några rader om motsatsen, för den finns.

 

Det finns dock en grupp politiker som samma journalister behandlar på ett helt annat sätt, som aldrig ifrågasätts när det gäller siffror, fakta och påståenden. Istället så håller man med och ifrågasätter de få ”motståndarna” som vågar trotsa klimatalarmisterna inom Miljöpartiet.

 

För några dagar sedan kunde vi se dessa rubriker och korta artiklar i media. Och givetvis hängde i stort sett varenda tidning på denna TT-notis. Vilket samtidigt avslöjar TT:s agenda.

 

Denna artikel har nog publicerats i varenda lokaltidning för att skrämma upp befolkningen. När det gäller klimatalarmisterna ska givetvis inget ifrågasättas, vare sig siffror eller påståenden. Det enda man vill ha är någon som bekräftar möjligheten. Givetvis nämner man sedan inte ett enda ord om vad t.ex. landhöjningen innebär.

 

Hos SGU (Sveriges geologiska undersökningar) har uppenbarligen inte klimatalarmisterna fått så stort inflyttande ännu. Se hur landhöjning kommer utvecklas i filmen.

 

 

När det gäller landhöjningen finns det en plats i Sverige som är mycket intressant. Jag ägnade nästan en timme åt att försöka hitta bilder på nätet från denna plats men misslyckades. Något som jag finner mycket märkligt!

 

Platsen jag tänker på heter Lövgrundet och ligger utanför Gävle. Här högg Anders Celsius (1701-1744), år 1731 in ett medelvattenståndsmärke, det är alltså ca 280 år sedan och därför fullt jämförbart med den artikel som tittar 300 år framåt i tiden. Gissningsvis ligger märket ca 2,0 meter över dagens medelvattenstånd på grund av landhöjning och havsnivåernas utveckling. Det skulle vara väldigt intressant med ett foto från platsen idag, kanske någon läsare kan hitta något på nätet eller ännu bättre om jag har någon läsare i Gävletrakten som känner till platsen och kan ta ett färskt foto.

 

"På en häll vid Lövgrundet utanför Gävle har Anders Celsius ristat in årtalet 1731. Det skulle visa eftervärlden att fenomenet vattuminskning faktiskt existerade."

"När isen smälte lättade trycket och marken började höja sig. Det är det vi kallar för landhöjningen. I början gick den fort, drygt 10 meter på 100 år. Idag, 10 000 år efter att isen försvann från Uppland, höjer sig marken fortfarande. I Uppsala är landhöjningen 0,4 meter på 100 år, medan marken i norra Uppland stiger 0,6 meter under samma tid.

Om marken fortsätter att höja sig kan det innebära att Bottenviken om 1000 år är en sötvattenssjö. Men det beror också på hur mycket havsytan stiger eller sjunker."

 

Ovanstående från Biotopia.

 

När jag sökte runt på nätet hittade jag ett intressant dokument som tog upp det historiska perspektivet med ändringar i havsnivåerna. Teorierna har som sagt varit många de senaste 500 åren. Läs dokumentet ”Från vattuminskning till landhöjning”.

 

Man skall komma ihåg att dagens klimatalarmister också bara har teorier och beräkningsmodeller för sina påståenden. Jag tror inte för ett ögonblick att dessa stämmer. Det är alldeles för komplext för att man skall kunna göra några säkra beräkningar.

 

Just nu hejar problemjournalisterna på Miljöpartiet och klimatalarmisterna och behandlar alla klimatskeptiker som man behandlar Sverigedemokraterna.

 

Det med andra ord inte lätt att vara både Sverigedemokrat och klimatskeptiker!

 

I framtiden är jag övertygad om att det kommer att skrivas böcker om hur illa media granskade alla klimatalarmister. Frågan är bara hur många år det kommer dröja.

 

Åsa Romson hade ju med sig meteorologen Pär Holmgren på scenen i Almedalen för att vissa att Miljöpartiet har rätt i klimatpolitiken. Hur många kommer ihåg den här artikeln och de tre senaste vintrarna i Sverige.

 

 


PROBLEMJOURNALISTERNA

Inför kyrkovalet 2005 stoppade Barometern och Östran alla mina försök att få insändare eller debattartiklar publicerade. De sista sju veckorna innan valet var det tvärstopp. Därför insåg jag redan då att det skulle bli samma visa inför valet 2006 och då beslutade jag mig för att satsa på nätet med en hemsida och en blogg. Mina föraningar besannades också under valrörelsen 2006.

 

Nu har jag läst den nya boken Problempartiet och alla mina fördomar om journalister besannas med råge.

 

För journalisterna och redaktionerna är inte sanningen det viktigaste utan det politiskt korrekta!

 

Det är en skrämmande läsning över hur politiskt korrupta dessa människor är och detta gäller även idag då samma personer fortfarande styr mediesverige. Det har funnits några journalister som jag ändå haft ett visst förtroende för men efter att jag sett citat från dem förstår jag att det ligger en falskhet bakom den putsade fasaden.

 

Frågan är om alla dessa journalister som intervjuats av Björn Häger insett att det skulle komma att citeras och publiceras i en bok. Lena Sundströms SD-hat är så uppenbart att hon för all framtid borde vara diskvalificerad att arbeta med material och inslag rörande Sverigedemokraterna. Men den insikten finns säkerligen inte på TV4.

 

Det är så skrämmande att läsa att all rapportering om SD i valen 2006 och 2010 utgår ifrån om det kommer att gynna SD. Oavsett om det handlar om artiklar, insändare, debattartiklar, politiska utspel, torgmöten, demonstrationer eller våld mot sverigedemokrater eller skadegörelse av sverigedemokraters egendom. Alltid görs det överväganden på redaktionerna om det kan gynna SD vid en publicering.

 

Tänk så många gånger jag diskuterat detta med lokala journalister eller ansvariga utgivare och varje gång har det förnekat detta. Nu finns det svart på vitt och från ett stort antal ledande journalister och tidningsredaktioner.  Om de nu har något förstånd borde de skämmas men tyvärr så är det nog bara någon enstaka som har den förmågan.

 

I boken finns mängder av citat från journalister, från tidningar, radio och TV. Det ena är inte värre än det andra men det är det stora antalet och samstämmigheten  som förskräcker.

 

Jag gissar att många aldrig kommer att hitta boken eller läsa den så därför tänkte jag citera några mycket avslöjande uttalanden.

 

”SD levererar ofta förenklade lösningar på komplicerade problem och söker gärna etniska svar på olika frågor. Låt dem inte göra det utan vidare. Skriv aldrig om SD:s pressmeddelande, motioner eller andra utspel utan kritiska frågor. Ifrågasätt siffror, fakta och påståenden. Ta reda på vad som gäller innan intervjun. Läs på! Quick response och Expo hjälper gärna till….”

Förslag på riktlinjer Helsingborgs Dagblad.

 

”Fortfarande är det ju så att redaktionerna håller tillbaka publiceringar om Sverigedemokraterna. Det är väldigt svårt varje gång man skall skriva om dem. Varje text läses av tio personer, istället för en person, innan den går i tryck.”

Tobias Brandel, reporter på Svenska Dagbladet.

 

”Vissa förklaringar till varför människorna på Bårstaberget i Södertälje röstat på Sverigedemokraterna klipptes bort helt, eftersom de ansågs för grova och rasistiska.”

Staffan Sillén, SR Ekot

 

Nedanstående citat är ett av de mest skrämmande i hela boken enligt min uppfattning. Läs det några gånger och fundera över konsekvenserna!

 

”De har ju en del påståenden om invandrargrupper, brottslighet, i Malmö framförallt, där de går ut med påståenden som vi vet är sanna. Vi kan kontrollera dem, vi känner till dem, men vi publicerar dem inte ändå utan vidare därför att vi vet att det ställer till sådan helvetes skada för samhällsutvecklingen. ”

Jan A Johansson, chefredaktör Skånska Dagbladet

 

Har man överhuvudtaget funderat om vad som ställer till med mest skada för samhällsutvecklingen på Skånska Dagbladet. Att skriva om brottsligheten ställer uppenbarligen till mer skada än brottsligheten i sig självt. Det är beklämmande och borde utan tvekan rendera sparken från tidningen!

 

”Facket uteslöt sverigedemokrater, på löpande band faktiskt. Det är inte alls vanligt längre, nu är det bara Transport som gör det tror jag, då var det liksom Kommunal och alla möjliga. Då vet jag att snacket var, och jag var med i snacket, att vi kanske inte ska skriva om det här så tätt före valet för det kan ge dem onödig draghjälp.”

Niclas Orrenius, Sydsvenskan.

 

”Jag tror att många skulle tycka att det var skönt om de gjorde ett dåligt valresultat och hamnade på två procent, då slapp man ha med dem att göra.”

Pontus Mattsson, SR Ekot

 

Det var ett litet smakprov på ett antal citat men det finns som sagt betydligt fler. Som säkert alla inser är det inte sanningen som är viktigast för de ledande journalisterna och medieföretagen i vårt land, utan den politiskt korrekta agendan, som i och med denna bok fått ett nytt ansikte. Jag kommer med stor sannolikhet använda mig av flera citat i kommande blogginlägg, när det passar.

 

Tack Björn Häger för en mycket upplysande bok som säkert kommer citeras i många år. Om jag hade fått välja titel på boken skulle jag utan tvekan valt Problemjournalisterna.

 

Läs mer på Björn Hägers blogg, där hittar du också en mängd artiklar och alla gillar uppenbarligen inte boken. Vem gillar att bli avslöjad!  Björn Häger lär få det tufft i framtiden efter detta "avslöjande".


RÖTÄGGEN I TAXIBRANSCHEN

 

Att taxibranschen i städerna just nu har stora problem av mindre seriösa taxibolag och chaufförer eller som panelen valde att kalla dem ”rötägg”, rådde det ingen tvekan om bland deltagarna på taxiförbundets debattseminarium.

 

 

Däremot var man inte lika glad över regeringens motvilja att stävja dessa ”rötägg” som förstör hela branschen. Sverigedemokraterna har verkat för att redovisningscentraler som töms dagligen skall bli obligatoriska i taxibilar, det kan liknas vid kassaregister i krogbranschen. Efter många om och men drevs detta igenom i riksdagen under våren. Men det kommer sannolikt behövs ett helt batteri av åtgärder för att komma åt dessa ”rötägg”.

 

En av åhörarna var taxichaufför från Stockholm fick möjligheten att ställa frågor till panelen men han talade istället om vad han ansåg skulle införas för att komma åt dessa ”rötägg”.

 

  • Bättre och utökad tillsyn från myndigheterna.
  • Alldeles för lätt att få ett taxitillstånd.
  • Krav på gymnasiekompetens för att få ett taxitillstånd.
  • Krav på lokalkännedom.
  • Man skall ha bott i Sverige ett antal år innan man kan söka taxitillstånd
  • Krav på goda svenska kunskaper, svenskaprov för att få taxitillstånd

Efter att han lagt fram sina förslag fick han applåder både från publiken och panelen.

 

Sedan hoppas jag alla tänker efter vad dessa förslag innebär i praktiken. Det han menar är att rötäggen mer eller mindre tillhör gruppen med utländsk härkomst, vilket framgår av förslagen.

 

Om jag hade lagt fram dessa förslag som svensk hade jag säkert uppfattats som främlingsfientlig. Hade jag lagt fram det som Sverigedemokrat hade jag utan tvekan kallats för rasist!

 

Nu var det som tur var en invandrare som lade fram detta batteri av åtgärder vilket även jag applåderade, så klart.

 

 

Denne man skull jag gärna åka med i Stockholm.

 

 En intervju med Björn Söder.


ALMEDALEN ETT SPEKTAKEL

Sketlukta i Almedalen.                                 Foto Thoralf Alfsson

 

Fredrik Reinfeldt möttes idag med ett lass skit från Gotlands upproret. De protesterar mot de höga färjepriserna och det blev inte bättre av att infrastrukturministern föreslog att färjorna ska sänka farten rejält för att spara bränsle. Klimatalarmisterna har uppenbarligen ministern i sitt grepp.

 

På Donners Brunn trängs eliten. Det är minst sagt patetiskt och se dem packade som sillar stå och trängas på den minimala ytan. Det gäller att hålla in magen om man skall komma åt att svinga en bägare.

 

Patetisk trängsel                                            Foto Thoralf Alfsson

 

Mona Sahlin besökte även hon Donners Brunn men höll sig till restaurangdelen. Undrar vilket kort hon använde sig av för att betala notan. Undrar om ”vi” fick nöjet att vara med och betala till ”fifflarna” som driver Donners Brunn. De verkar vara kreativa ägare som ägnar sig åt kreativ bokföring om man skall tro vad som framkommer enligt följande granskning.

 

Återigen gäller att man skall inte kasta sten när man sitter i glashus med tanke på att de stängde när det var Sverigedemokraternas dag i Visby. Men Mona Sahlin gillar ju olika, så då är olika behandling helt ok.

 

Vilket kontokort idag?                                 Foto Thoralf Alfsson

 

Det råder ingen tvekan om att en stor majoritet av de som deltar på Almedalsveckan är välbärgade personer med bra jobb och lön men ändå flockas de som flugor runt en sockerbit, när det bjuds på gratis mat och rosévin av något företag eller organisation. De kan köa hur länge som helst för att komma in, tyckte jag såg bland annat Alexandra Pascalidou i kön. Jag är förvisso smålänning men så snål är jag inte utan att jag köpa min egen mat och dryck. En del är ju så försiktiga med mutor men i Almedalen gäller uppenbarligen inte detta.

 

Lång kö när Företagarna bjuder på mat o dryck.     Foto Thoralf Alfsson

 

Apropå Fredrik Reinfeldts tal idag så är jag inte det minsta imponerad. Han räknade upp alla ställen han besökt under året. Hemtjänsten i Kristinehamn, polisen i Malmö, busschaufförer i Uddevalla, tullpersonal i Trelleborg o.s.v. men ändå har han och moderaterna inte lyckats dra rätt slutsatser. Jag hoppas att de nya moderaterna fortsätter på de enfaldigas väg. Varje dag de vandrar "golgata fram" kommer fler och fler väljare inse att man blundar för de verkliga problemen och de enda rätta lösningarna.

 

Imorgon lämnar jag Almedalen och det gör jag med glädje. Tre dagar är helt tillräckligt. Idag letade jag runt i programbladet efter intressanta seminarier men det är tyvärr svårt att hitta. Allt handlar om mainstream. Att hitta något om invandring, migration, Euro, EMU och t.ex. kriminalpolitik är definitivt inte enkelt. Vissa ämnen är minst sagt tabubelagda!


DEN STRUKTURELLA MOBBNINGEN OCH SÄRBEHANDLINGEN AV SD

Thomas Mattsson                   Foto Thoralf Alfsson

 

Under Almedalsveckan ser vi mängder av prov på den strukturella mobbningen och särbehandlingen som pågår av Sverigedemokraterna. I många fall handlar det kanske enbart om ren beröringsskräck för att man kan få ett sämre rykte som företag eller organisation om man även bjuder in Sverigedemokraterna. I mitt tycke är det ett väldigt demokratiskt problem att denna situation råder. Som vanligt är det media som enligt min uppfattning får bära huvudansvaret för detta. En som får bära ett stort ansvar för detta är Thomas Mattsson på Expressen.

 

Igår talade Expressen med kluven tunga när man på ledarsidan med rubriken ”Vuxenmobba inte sd” försöker visa sig duktiga och ”demokratiska”. Men sedan gör man allt för att förtala SD en annan dag eller till och med samma dag. Det finns ett ordspråk som säger att man inte skall kasta sten när man sitter i glashus. Något som Expressen borde fundera på!

 

 

I vilket fall som helst tänkte jag ge Expressen några tips på vuxenmobbning från Almedalen.  Först kan vi börja med Donners Brunn som följaktligen ligger vid Donners plats som stängde sin populära uteservering under söndagskvällen för att det var Jimmie Åkesson som höll tal ca 200 m därifrån, första gången i historian som man stänger för ett. Ställ ägaren till Donners Brunn mot väggen och låt honom inte komma undan. Eller var det så att han ville ge personalen en möjlighet att lyssna på Jimmie?

 

Den här delen stängdes under söndagskvällen.  Foto Thoralf Alfsson

 

Men den mest vanliga mobbningen är givetvis att utestänga Sverigedemokraternas representanter vid alla evenemang. Ett av många exempel är detta som ett företag som heter Swedegas stod för idag. Jag är övertygad om att SD aldrig blivit erbjuden att deltaga, sannolikheten att jag skulle ha fel är väldigt liten.

 

 

Ett annat exempel är Lärarnas riksförbund som inte låter Richard Jomshof deltaga, trots att Richard sitter i utbildningsutskottet och dessutom rankas som nummer 18 i mest inflyttande när det gäller skola/utbildning. Avpixlat skriver mer om detta. Läs här.

 

Här har Expressen ännu en uppgift att fylla genom att ställa Lärarnas riksförbund mot väggen.

 

Det vara några små exempel på den strukturella mobbning som pågår under varje dag i Almedalen. Trots att vi nu är ett folkvalt parti i Sveriges riksdag. Sverige är nog det enda demokratiska landet där media så fullständigt backar upp detta beteende utan att reagera.

 

Igår hade vi också ett tre timmar långt budgetmöte i riksdagsgruppen. Vår utredning om invandringens kostnader går framåt, den ena biten efter den andra faller på plats inom respektive utgiftsområde. Riksdagens utredningstjänst betar av del efter del och vi sätter samman det till en enhet. Vår budget till hösten kommer att bli spännande då vi har ett helt annat ekonomiskt utrymme än övriga partier i 7-klövern. Vore jag i deras kläder skulle jag vara väldigt orolig!


RÄTT SKALL VARA RÄTT

Sven-Erik Karlsson har fått ta mycket stryk efter sin olyckliga kommentar om terroristen i Norge. För oss Sverigedemokrater är det helt enkelt tabu att ens prata om terroristen i Norge. Att Sven-Erik skulle vilja ge terroristen asyl i Sverige är helt enkelt absurt. Snarare tror jag Sven-Erik skulle skicka honom så långt bort som det bara gick från Sverige och Norden.

 

Sven-Erik är en trogen och mycket arbetssam medlem inom SD. Han har kört åtskilliga mil eller hundratals mil sedan valrörelsen 2006 med sin bil och delat ut flygblad och tidningar i sin kommun. Han har sällan begärt någon milersättning för alla dessa resor utan har gjort det med omtanke för partiets ekonomi. Trots att hans egen pension inte är speciellt hög och hans frus handikapp inte gjort att hon har någon pension att tala om. Ändå har Sven-Erik ställt upp för partiet helhjärtat. Det gör mig ont att höra de okunniga kommentarerna både inom och utom partiet. Jag dömer inte Sven-Erik efter en obetänksam kommentarer, utan jag ser allt han gjort för partiet de senaste sex åren.

 

Sven-Erik tillhör även den grupp som berör den så kallade vanvårdsutredningen eller fosterhemsbarnen. Hans barndom var nog inte så rolig och det var sannolikt därför han i väldigt unga år gav sig ut på sjön för att komma ifrån eländet. Är det någon som är värd dessa 250 000 kronor som utlovats av regeringen så är det Sven-Erik Karlsson. Det kanske är med den bakgrunden som man skall se det olyckliga ordvalet om man nu inte förstår ironin i kommentaren, där huvudbudskapet var alla brottslingar och terrorister som får asyl i Sverige.

 

Media har ju ett väldigt selektivt urval när det gäller invandringen, något som många anser överensstämmer med den överenskommelse som gjordes inom journalistkåren under slutet av 1980-talet.

 

Att Sverige gett ett stort antal brottslingar, terrorister och krigsbrottslingar råder det ingen tvekan om men detta undviker media konsekvent att skriva om. Ett helt sanslöst men för Sverige ett fullt normalt beteende inom journalistkåren.

 

”Varmt välkomna ska ni vara, ni som har blod på era händer och har mördat några hundra eller tusen människor! I Sverige kan ni känna er som hemma. Känn ingen oro för att ert blodiga förflutna ska läggas er till last! Här ser vi det tvärtom som en mycket angelägen uppgift att skydda krigsförbrytare från lagföring och rättvisa. Vi öppnar vår vida, generösa och humanitära famn för alla! Inte heller er försörjning behöver ni oroa er för. Den står svenska folket för. Och vill ni ta hit er stora familj och era gamla älskarinnor har ni regeringens och Migrationsverkets välsignelse. Svensk humanitet omfamnar både onda och goda”

 

Detta skrev Julia Caesar på nationaldagen 2010 och en sak är i varje fall helt säker och det är att situationen har inte förändrats till det ”bättre” efter regeringes uppgörelse med Miljöpartiet. Antalet krigsförbrytare och terrorister kommer med stor sannolikhet öka i Sverige allt eftersom den arabiska våren utvecklas i land efter land eller som Jimmie Åkesson kallade det, den muslimska erövringen.

 

Grattis Sverige och ett stort tack till mediekåren!   (Detta var ironi för den som inte förstår det).


SD SÄRBEHANDLAS NEGATIVT AV MEDIA

Jimmie Åkesson talar i Almedalen.             Foto Thoralf Alfsson

 

Så var även jag på plats i Visby. Det verkar inte vara några större förändringar mot förra året. Per Lublin tecknar sina gubbar o gummor ;-) och kränger dem sedan för 300 kronor/st. Det verkar som att de flesta sedan även köper dem. Jimmie, Björn, Carina och Julia hann jag se bli föreviga av Lublins snabba pennor. För er som inte vet vem Per Lublin är så leder han Ölandspartiet i Borgholm. Även om partiet verkar vara i upplösningstillstånd. Han har även en blogg där det finns exempel på teckningar.

 

Jimmies tal var som vanligt väldigt bra, även om det saknades politiska utspel och några nyheter. Vi får se hur mycket nytt det kommer från övriga partier under veckan.

 

Det mest intressanta för min del under dagen var ett seminarium arrangerat av Tidningsutgivarna. Seminariet handlade om en ny bok med titeln ”Problempartiet”, som tar upp hur Sverigedemokraterna behandlas av medierna och då speciellt under valrörelsen 2010. Boken är skriven av Björn Häger som började med att presentera sin bok. Björn Söder var även inbjuden att kommentera boken och delta i den paneldiskussion som följde.

 

Medias policy inför valet 2010 enligt Björn Häger                           Foto Thoralf Alfsson

 

Jag hade förväntat mig att det var en i raden av böcker om Sverigedemokraterna som bara ville belysa negativa saker. Därför blev jag förvånad när Björn Häger på punkt efter punkt bekräftade den bild som vi Sverigedemokrater har av medias negativa särbehandling av SD. Det var ett stort antal journalister och chefredaktörer på plats, bland annat Thomas Mattsson från Expressen. Jag hoppas att alla fick sig en tankeställare. Jag fick en bok och det skall bli intressant att läsa då den skall vara fylld av citat från kända journalister som Björn Häger intervjuat som material till boken.

 

Kersti Forsberg, Björn Häger, Lena Melin och Björn Söder.  Foto Thoralf Alfsson

 

Björn Söder gjorde sedan också väldigt bra ifrån sig under den paneldiskussion som följdes. Lena Melin från Aftonbladet var väldigt tyst och fåordig, det kan möjligen bero på att budskapet i boken inte riktigt var det hon förväntat sig. Expos representanter kanske också hade svårt med budskapet.

 

Det blev säkert inte bättre under den avslutande frågestunden då publiken fick ställa frågor då en äldre man som invandrat till Sverige på 60-talet boende i Rosengård började prata. Alla i publiken förväntade sig nog en kritisk fråga till Björn Söder eller ett påhopp. Istället kom en bekräftelse på att det SD säger om utvecklingen i Malmö som media mörkar stämmer till 100 procent.

 

Ett liknande seminarium 2010 hade varit en omöjlighet enligt min uppfattning men 2012 är det fullt möjligt. Vi kan se framtiden an med tillförsikt och det är inte omöjligt att medias rapportering förändras till vår fördel inom en snar framtid då vi har vind i seglen. Och som alla vet vill journalister vara med där det går framåt och medieljuset finns.

 

Det tråkiga var att jag hann inte vara i Almedalen i mer än några minuter innan Jimmie Åkesson fick frågor om Karlssons kommentar om Breivik under Aftonbladets utfrågning. Precis som jag gissade, detta kommer säkert förfölja oss under Almedalsveckan.


RSS 2.0