NY BLOGG

Nu finns en ny blogg för den som är intresserad av vad som händer i Sverigedemokraternas riksdagsgrupp.

http://sverigedemokraterna.se/riksdagen/


RIKSDAGSMÄNS UNDERSKRIFT BETYDER INGET

Alliansen och de rödgröna försöker utestänga Sverigedemokraterna från regionförbundet i Kalmar län. Det som är mycket anmärkningsvärt när det gäller hur SD behandlas är att det i detta fall finns en partiöverenskommelse från 2006 som fastställer hur ledamöter till regionförbundet skall utses. I denna överenskommelse finns ett antal att-satser. Den som utan fastslår att SD skall ingå i regionförbundet lyder enligt följande.

”Alla partier som är representerade i länets samtliga kommunfullmäktige och/eller landstingsfullmäktige ska vara representerade i styrelsen.”

SD uppfyller detta både när det gäller kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige!

Nu menar Alliansens och de rödgrönas företrädare att detta avtal inte gäller längre. Ett mycket märkligt ställningstagande, helt plötsligt passar inte partiöverenskommelse dessa politiker längre och då anser de uppenbarligen att de bara kan strunta i den. I och för sig är jag inte det minsta förvånad då jag sett ett antal exempel på hur så kallade etablerade politiker bär sig åt för att utestänga SD. Då gäller inte vanlig hederlighet eller moral.

Det som är extra anmärkningsvärt med detta dokument är att utav de sex personer som skrivit under avtalet är idag tre riksdagsmän, nämligen följande.

Håkan Juholt (S)
Jan R Andersson (M)
Anders Andersson (KD)

Om jag var i deras kläder skulle jag skämmas över hur man nonchalerar ingångna avtal för att förhindra Sverigedemokraterna till de platser som man enligt detta avtal uppfyller inte bara på en punkt utan på två punkter.

Jag hoppas att man tar sitt förnuft till fånga och håller sig till denna partiöverenskommelse om man inte vill framstå som ytterst oseriösa, egostiska och odemokratiska politiker som dessutom inte respekterar valresultatet.

Barometern har haft en artikel inne om detta men i artikeln framgår det inte att det finns ett skrivet avtal om denna överenskommelse. Läs artikel.

Här kan du läsa avtalet.


BURKA-KVINNA FICK FÄNGELSE

En muslimsk kvinna har dömts till 6 månaders fängelse!

Hon döms bl.a. för falsk anklagelse om rasism mot polisman. I förhör ljuger hon friskt och anklagar polismannen för både det ena och det andra, samt även verbalt hotar honom.

Det hon dock inte visste var att det fanns en kamera i polisbilen som filmade hela händelseförloppet och naturligtvis friades polismannen från de falska anklagelserna, istället åtalades kvinnan och fälldes för falsk angivelse och hot.Hur många tror att dessa burka-kvinnor inte gjort på samma sätt tidigare?

Förbjud burka och nikab på offentlig plats!


Planerade bilbomb i USA.

MIDDAG PÅ SLOTTET


Nästan hela SD:s riksdagsgrupp uppklädd för middag på slottet.

Igår var det middag på slottet och jag fick hälsa på hela kungafamiljen (förutom Carl-Philip). Det var dock mycket köande hela kvällen. Kö till välkomstdrinken, kö till att hälsa på kungafamiljen, kö till festsalen och maten, kö till kaffet.

Slottet är utan tvivel en fantastisk kulturskatt som vi skall vara stolta och mycket rädda om. Sällskapet vid mitt middagsbord var uteslutande allianspolitiker, kanslichef och en hovmarskalk. En mycket trevlig kväll i ett trevligt sällskap även om jag fick skavsår i mina nyinköpta lackskor.

Före detta infrasturktur ministern Åsa Torstensson ”svimmade” under musikunderhållningen i rikssalen och fick läggas på en bänk alldeles intill min plats. Det ryktades att hon även ”svimmade” för fyra år sedan vid samma tillställning. Hon är uppenbarligen väldigt ”svag” för kungafamiljen eller takhöjden i rikssalen.

Kronprinsessan Victoria närvarade inte av förståliga skäl vid årets Victoriadag på Öland. Hon har ännu inte lämnat ett offentligt besked om sin närvaro under nästa års Victoriadag. Men vad jag hörde under kvällen på slottet så kan jag inte tolka svaret på mina frågor som något annat än att hon med stor glädje kommer närvara i Borgholm på sin födelsedag nästa år.

Idag har det varit en hel del förvecklingar i flera utskott. Inte minst i konstitutionsutskottet där Alliansen begärde ajournering av mötet i flera omgångar. Där Alliansen och SD så småningom enades om att inte offentliggöra personer som skänker pengar till partierna. Detta var en mycket viktig fråga för SD då det handlar om våra bidragssympatisörers säkerhet. Till slut lyckades Moderaterna få med övriga allianspartier på samma linje. I utbildningsutskottet går uppenbarligen Socialdemokraterna emot sin egen politik då Sverigedemokraterna har för avsikt att stödja det rödgrönas linje i utskottet. Givetvis får då S stora darren och vänder sina egna förslag ryggen och sätter sig vid förhandlingsbordet med Alliansen. Snacka om att socialdemokraternas väljare blir mer och mer förvirrade.

SVT hade idag ett bra inslag som i varje fall till viss del visar hur de rödgröna och speciellt socialdemokraterna backar från sin egen politik.


REFORMERAD GRUNDLAG

Har precis följt debatten i kammaren om en reformerad grundlag. Den var planerad till drygt en timma men tack vare oss Sverigedemokrater blev debatten närmare tre timmar lång. Jimmie Åkesson inledde debatten med sitt lugna och sakliga anförande. Sedan följde Kent Ekeroth, William Petzäll, Richard Jomshof och Björn Söder upp debatten med väldigt bra inlägg mot olika bakgrund.

Sju-klöverns företrädare valde i debatten att nedvärdera och förminska SD:s argument om att EU-medlemskapet skrivs in i grundlagen, att svenskt medborgarskap nedvärderas och urholkas, att mångkulturen även skrivs in i grundlagen. Och istället höja upp andra förändringar i grundlagen som väldigt viktiga och betydelsefulla.

En rolig poäng som lockade till skratt var dock alliansföreträdares frågor om varför moderaternas Per Schlingman inte skulle kunna bli statsråd med de gamla reglerna. Jimmie svarade då med en fråga om alliansen ansåg att ”grundlagen skulle ändras så att Per Schlingman kan bli statsråd?” Till och med moderaterna drog på munnen på denna fråga från Jimmie Åkesson.

Jonas Sjöstedt (V) var den som var aggressivast i sitt anförande men det har nog snarare sin förklaring i att ”angrepp är bästa försvar” då Vänsterpartiet säger ja till dessa grundlagsändringar i riksdagen och att EU-medlemskapet skrivs in i grundlagen trots att Vänsterpartiet säger sig vara emot EU. En mycket märklig hållning av Vänsterpartiet inte minst med hänsyn till att partiets EU-parlamentariker Eva-Britt Svensson igår uppmanade till att rösta NEJ till grundlagsändringen i en debattartikel i SvD. Det skall bli intressant om någon vänsterpartist vågar rösta nej vid eftermiddagens omröstning eller om någon väljer att avstå.

Det var förvånansvärt få personer närvarande i kammaren och precis som Richard Jomshof påpekade under debatten. Sverigedemokraterna var troligen i numerär majoritet i kammaren under förmiddagen. Uppenbarligen har inte en sådan stor fråga som en grundlagsändring någon tyngd bland ledamöterna från Alliansen och de Rödgröna. En ganska skrämmande bild av hur Sverige styrs. Inte minst med tanke på att det finns mer än 100 nya ledamöter i riksdagen som alltså inte deltog i det första beslutet som togs under våren.

Se resultatet från omröstningen i kammaren här.


"LYCKAD INVANDRING"


"Skojaren" Martin Ådahl        Foto Thoralf Alfsson.

Som riksdagsman får man en väldig massa information, tidningar, skrifter och böcker. En av dessa skrifter som kommit i min brevlåda är ”Lyckad invandring” som getts ut av Martin Ådahl och Clara Sandelid. Jag har skummat igenom den och det är inte utan att man lyfter på ögonbrynen mer än en gång.

Här kommer ett exempel på hur dessa skribenter lurar sina läsare med ett enkelt ”knep”. Läs följande text från boken ”Lyckad invandring”.

”För Sveriges del är det viktigt att konstatera att både utrikeshandel och invandring ökat de senaste åren. Sveriges import uppgick 2002 till 66,5 miljarder USD. Exporten uppgick till 82 miljarder USD. Fem år senare uppgick importen till 150 miljarder USD och exporten till 166 miljarder USD. Det totala antalet invandrare ökade med ungefär 230 000 personer.”

Det innebär en ökning med 125 procent när det gäller importen och 102 procent för exporten.

Detta låter väl som helt obestridliga fakta.

Men varför använda sig av USD när vi pratar om svensk utrikeshandel utan att jämföra med något annat land. Kan det vara så att det är mycket mer ”talande” att använda USD för att uppnå sina syften. Det anmärkningsvärda är att under 2002 var kursen på USD ca 10 kronor men 2007 var kursen nere i ca 6,50 kronor.

Omräknat i kronor skulle ovanstående siffror istället vara import 2002 665 miljarder kronor och fem år senare 975 miljarder kronor. När det gäller export skulle siffrorna istället vara 820 miljarder kronor och fem år senare 1079 miljarder kronor.

Istället för en 125 procentig ökning av exporten blir det med svenska kronor 47 procent och för exporten 32 procent istället för 102 procent.

Sedan använder författarna dessa ”falska” siffror för att belägga en ”lyckad invandring” från bland annat Asien genom att t.ex. skriva följande.

”Antalet utlandsfödda från Asien ökade under perioden 2002-2007 med 80 procent, samtidigt som exporten ökade med 85 procent och importen med 174 procent.”

Tänk vad dessa skojare lurar svenska folket!

 


KD KRYPER TILL KORSET

Kristdemokraten Christopher Dywik skrev för några veckor sedan en debattartikel tillsammans med Ann-Mari Jaensson som publicerades i Östran. Jag missade artikeln när den var införd i tidningen men Christopher Dywik upplyste mig om debattartikeln. Han fick dock ett rejält kraftfullt svar ab Bjarne Ritzen i kommentarerna. Christopher Dywik besvarade inte dessa frågor med ursäkten att Bjarne Ritzen inte bor i Kalmar. Missa alltså inte kommentarerna till debattartikeln.

Jag har i veckan fått ett genmäle publicerat i Östran.  

 


MED STOR FÖRVÅNING

Läser jag denna artikel i SydSvenskan. Den hade varit fullständigt omöjlig innan den 19 september i svensk media men uppenbarligen har något hänt sedan dess. Eller vad tycker du när du läst artikeln "SD bör ses som ett vanligt parti"


SD IN I POLISSTYRELSER

Sverigedemokraterna kommer efter den 1 januari ta plats i 11 polisstyrelser i landet.

Att SD i Kalmar län får en ordinarie ledamot och en ersättare i polisstyrelsen kom som en liten överraskning för mig. Enligt de uppgifter jag sett på papper kommer däremot Folkpartiet och Vänsterpartiet bli utan representant i polisstyrelsen för Kalmar län. Att få insyn i Polismyndighetens organisation och arbete kommer utan tvekan ge oss mer kött på benen i vårt arbete för ett tryggare Sverige.

Allt eftersom vårt parti växer kommer vi att få mer och mer insyn i olika organisationer och därmed kommer vårt inflyttande öka och givetvis också vår kompetens. Oavsett vad de så kallade etablerade partierna anser om detta så är det verkligheten. De senaste opinionsundersökningarna visar också entydigt att antalet SD-sympatisörer växer.


KRAVEN BARA ÖKARLäs artikeln.

Att en läkare blir misshandlad under en förlossning är bara en bekräftelse på att mångkulturen bara är en utopi. En dröm hos "stora" delar av etablissemanget. Tysklands förbundskansler Angela Merkel har sagt det! När skall en politiker från något annat parti än Sverigedemokraterna säga att multikulti är fullständigt misslyckat.

Missa inte att rösta!


S INGET ATT LITA PÅ

Aldrig, aldrig någonsin …

Att socialdemokraterna så fullständigt skulle anamma dessa ord börjar mer och mer framstå som helt absurt, när detta nu också styr socialdemokraternas ställningstagande i de olika utskotten börjar det mer och mer likna en parodi.

Det senaste exemplet kommer nu från arbetsmarknadsutskottet. Där SD:s ledamot Sven-Olof Sällström tidigare aviserat att SD kommer stödja de rödgrönas förslag i utskottet. Läs artikel i DN för bakgrund.

I artikeln från den 11 november säger socialdemokraternas gruppledare Sven-Erik Österberg följande.

”Socialdemokraternas (S) gruppledare i riksdagen Sven-Erik Österberg tycker dock inte att det är oppositionens jobb att regeringen får igenom sin politik.

– Vår politik har ett sammanhang och vi kan inte avstå från att driva våra frågor.”

Efter gårdagens socialdemokratiska gruppmöte tycks dock Sven-Erik Österberg tänkt om enligt SVT.

”Socialdemokraternas gruppstyrelse beslutade på tisdagen att inte stödja sitt eget förslag med motiveringen att det finns en direkt koppling till andra satsningar på andra områden, som de vill göra med de sparade pengarna.”

Med andra ord kommer man i praktiken hjälpa alliansen att få igenom sin politik, tvärtemot gruppledaren Sven-Erik Österbergs uttalande i Dagens Nyheter. Socialdemokraterna struntar därmed i sin egen skuggbudget där man hade för avsikt att spara 544 miljoner kronor på integrationsområdet.

Socialdemokraternas agerande borde få både den ena och den andre att lyft på ögonbrynen men denna nyhet från TT finns uppenbarligen bara att läsa på SVT:s webbsida. All övrig media tycks bojkotta denna nyhet, vilket jag finner mycket märkligt.

Kan det bero på att den troligen skulle ge Sverigedemokraterna en och annan ny sympatisör/väljare och ifrågasätta socialdemokraterna agerande i ännu en fråga?  


”JAG ÄR EN MEDELÅLDERS VIT SVENSK MAN”

Så svarade Anders Lago på frågan om han var intresserad av att bli socialdemokraternas nästa partiledare i kvällens Agenda. Uppenbarligen är det omöjligt för dagens socialdemokrater att välja en ”medelålders vit svensk man” som partiledare.

Då kan vi stryka många kandidater som partiledare.

Anders Lago sitter faktiskt i socialdemokraternas partistyrelse och borde ha stor insikt i vad som gäller för ”oskrivna” regler i partiet.

Det är bara att önska socialdemokraterna lycka till i sitt sökande efter en ny partiledare och i sina drömmar om att återigen bli ett 40-procents parti.


MONA SAHLIN TAR PENSION

Avgår som partiledare och lämnar riksdagen i slutet av mars. Om hon varit smart hade hon redan avgått på valnatten, vilket hade varit mer naturligt. Uppenbarligen har hon försökt rida ut stormen efter valet men tydligen har trycket och den interna kritiken varit för hård.

Vem blir ny partiledare för socialdemokraterna?

Frågan är om Thomas Bodström kommer att komma hem från USA lagom till extrakongressen i mars?

Det mest intressanta är dock om socialdemokraterna och deras kriskommission kommer att begripa varför det gått så illa i de två senaste valen. Jag och SD är en stor del av detta svar! Men kommer de ansvariga inom socialdemokraterna våga erkänna att invandringspolitiken och arbetsmarknadspolitik är en stor del av svaret.

Vågar socialdemokraterna göra en radikal kursändring när det gäller invandringspolitiken när nu en så stor del av väljarna utgörs av just invandrare? Arbetsmarknadspolitiken är ett annat område som man förlorat stort på. Vågar man sparka ut Vanja Lundby-Wedin från ordförandeposten inom LO och ersätta henne med någon som för en mer protektionistisk hållning i arbetsmarknadsfrågor. Och sist och men inte minst vågar man inta en mer restriktiv hållning till EU och dess överstatlighet. Eller med andra ord vågar man sig på en anpassning till Sverigedemokraternas politik eller är det fortfarande mest viktigt att aldrig ha en gemensam uppfattning med oss Sverigedemokrater. Aldrig, aldrig någonsin ...............

Vågar man inte sig på dessa förändringar i s-politiken så hjälper det inte med hur många kriskommissioner som helst. Även om de leds av "starke" Johan Persson från Kalmar.

 Det skall även bli intressant att se hur Mona Sahlin kommer utnyttja inkomstgarantin från riksdagen! Blir det "förtidspension" vid 53 års ålder? 


ALL TIME HIGH I KVADRATIdag kom två opinionsundersökningar som nog får våra motståndare att få skrämselhicka.

I båda undersökningarna blir det de högsta noteringarna någonsin. Att det i SIFO:s undersökning även sker två månader i rad är exceptionellt. SIFO ger SD 6,9 procent, förra månaden fick SD 6,4 procent.

SKOP ger SD 6,2 procent, den tidigare toppnoteringen i SKOP var 5,0 procent.

Att Sverigedemokraterna är på kraftig frammarsch är väldigt uppenbart men en del av förklaringen till det ökande stödet i opinionen kan vara att det numera är mer ”tillåtet” att uppge SD i dessa opinionsundersökningar efter vårt inträde i riksdagen. Skämmighetsfaktorn är kanske inte lika så stor längre.

Den största förklaringen tror jag dock är att vi inom SD spelat våra kort väl medans Alliansen och de rödgrönas tävlan om att ta avstånd från SD och vår politik straffar sig. Att nonchalera de problem som vi lyfter upp på dagordningen gillar uppenbarligen inte väljarna. Jag är dessutom övertygad om att utvecklingen kommer fortsätta på samma sätt så länge som våra politiska motståndare envisas med att ta avstånd från alla våra politiska förslag.

Personligen anser jag att vi skall vara relativt restriktiva och försiktiga i vår riksdagspolitik just nu. Alliansen och de rödgröna gör just nu allt jobb åt oss och därför kan vi istället vårda vår image med välbalanserad politik och välgrundade utspel. När dessutom socialdemokraterna har drabbats av rena kollapsen finns det inget större behov av att konkurrera med socialdemokraterna om rubrikerna i media.

SvD, Sydsvenskan


REKLAMFILM I SVT OCH SD-BLONDINBELLA

Kvällens dokumentär i SVT ser jag som en ren reklamfilm för Sverigedemokraterna. Visserligen missade jag de första 10 minuterna av dokumentären då flyget från Stockholm till Kalmar var försenat men den delen jag såg var helt ok.

Dokumentären ger faktiskt en ganska bra bild av hur begränsade Sverigedemokraternas resurser varit under de senaste åren. Inget glitter och glamour hos Sverigedemokraterna!

 Istället får vi se en bild av hur polisen gång efter gång misslyckas med att upprätta ordningen vid Sverigedemokraternas torgmöten. Utan att gripa och ställa dessa demonstranter som demonstrerar utan tillstånd till svars för sina handlingar. Hur tror ordningsmakten att dessa vänsterextrema skall respektera kravet på demonstrationstillstånd när man fullständigt struntar i lagen.

För vissa tittare kanske det känns väldigt spartanskt när våra företrädare diskuterar politik men det är den verklighet vi lever i, även om den i och med inträdet i riksdagen nu får möjligheten att utveckla och förverkliga en mer professionell organisation.

För den som missade dokumentären finns den här.

Sverigedemokraterna har också lanserat ett nytt grepp med vår egen ”Blondinbella”.
Detta har uppenbarligen rönt en hel del uppmärksamhet i vissa kretsar och tidningen City hade idag en artikel om Alexandra. Det kanske är ett litet udda grepp men det skall ändå bli intressant att följa Alexandra Brunells nya blogg Parliament princess. Det är väldigt tufft av denna unga tjej att ta på sig detta ”uppdrag” med tanke på alla hot och risker det innebär. Förhoppningen är givetvis att denna blogg skall locka många ungdomar till SD.

Tidningen Medievärlden kallar det för årets bästa spin.På följande webbadress hittar du nu fräsande färskt SD-skvaller men också rena SD-nyheter.
www.parliamentprincess.se


BLAMEGAME DÄR ALLA INTE SKA MED

Efter valet har mediafokus handlat väldigt mycket om Sverigedemokraterna och vårt intåg i riksdagen. Men de senaste veckorna har detta fokus lugnat ner sig till en mer normal nivå. Förra veckan ringde inte en enda journalist till mig och det var första veckan av medialugn för min del och väldigt skönt.

Givetvis har detta SD-fokus varit till gagn för Mona Sahlin som sluppit lite av mediadrevet efter valet men nu verkar fokus vara tillbaka på socialdemokraterna och Mona Sahlin. Uppenbarligen känner hon sig hårt pressad när hon anser att hon själv och hela partiledningen skall ställa sina platser till förfogande. Redan har ett ”blamegame” startat inom socialdemokraterna där Thomas Östros verkar vara den mest ”utmobbade” för tillfället om man skall tro socialdemokraternas ”kriskommission” under Morgan Johanssons ledning. I DN:s artikel pekas framförallt skatterna ut som de stora misstagen i valrörelsen, inte minst pensionärsskatten. Ett i mina ögon mycket märkligt ställningstagande. Sänkta skatter kan i nästan alla fall aldrig vara ett felaktigt förslag.

Att återinförd fastighetsskatt och höjdbensinskatt var vallöften som påverkade socialdemokraternas valresultat i negativ riktning håller jag med om men att sänkt krogmoms tillsammans med sänkt pensionärsskatt skulle vara några av de viktigaste orsakerna till socialdemokraternas valförlust är rent ut sagt absurt. Nu är Morgan Johansson ingen analytiker av rang, som jobbar med helt ”öppna” ögon utan skygglappar. Nej, allt som har med invandring, integration, utanförskapsenklaver och kriminallitet är tabu för Morgan Johansson och socialdemokraterna. Därmed är dessa problemområden heller inte kvalificerat för att ingå i den socialdemokratiska valanalysen.

Sunt bondförnuft tycks vara en bristvara inom socialdemokraternas kriskommission men den finns uppenbarligen bland gräsrötterna som valde andra partier på valdagen. Vilket vi Sverigedemokrater tackar för!

Det skall bli intressant att följa detta S-skådespel från parkett i riksdagshuset.

Imorgon är det frågestund av statsminister Fredrik Reinfeldt (klockan 14:00) i kammaren. Jimmie Åkesson kommer ställa en fråga till Fredrik Reinfeldt.

PS

Den låga frekvensen av blogginlägg är förorsakad av alldeles för stor arbetsbelastning den senaste tiden och en släng av ”valårsutmatning” och därmed ”energibrist”. De sista energireserverna har med andra ord sinat och en välbehövlig vila skulle vara mycket välkommet.

 Jag har denna vecka äntligen fått ett eget boende i huvudstaden och slipper nu hotell eller övernattningsrum. Men samtidigt måste lägenheten göras i ordning, då den bara är mycket spartanskt möblerad, vilket kommer kräva en hel del tid. Jag har skrivit en lång inköpslista. TV köpte jag för någon vecka sedan på MediaMarkt i Kalmar, 32” för 2222 kronor men sedan skall den givetvis till huvudstaden också tillsammans med allt annat.

Har idag även inhandlat en smoking inför middagen på slottet om några veckor.


DN, ÅKESSON O BRUNNE

Jag delar inte Politiskt inkorrekts uppfattning att artikeln i DN om Jimmie Åkesson är ”ovanligt saklig intervju”. Enligt min uppfattning är artikeln fylls av samma gamla floskler som präglad gammelmedias rapportering om SD de senaste åren. Eller vad sägs om följande formuleringar!

”Ett parti som Sverigedemokraterna, grundat 1988, och med rötterna i vit makt-rörelsen Bevara Sverige Svenskt och med nazistinfluerade grundare väcker obehag”

”Han var med och rensade bort det sista i partiet av bomberjackor, kängor, krav på dödsstraff och annat som han inte gillade.”

”Katterna – Mats, som är svart, och Franz, som är vit – krafsar intresserat på utlänningslagen. Åkesson låser in dem.”

”Under kvällens möte görs få inlägg. Också Jimmie tiger, säger bara ”ja” när votering är begärd om den översiktsplan som fullmäktige antar med röstsiffrorna 44 ja och 5 nej.”

Journalisten Lasse Granestrand använder alla knep för att framställa Jimmie Åkesson i en negativ dager enligt min uppfattning. Till och med katterna får vara med i denna strategi. Personligen finner jag inte artikeln särskilt saklig.


Dagens Nyheter har däremot inte med en enda rad kommenterat den allmänpolitiska debatten i riksdagen
under förra veckan då invandring och integration debatterades flitigt av Sverigedemokraternas talespersoner i dessa frågor. William Petzäll och Kent Ekeroth var mycket aktiva i debatten och medias totala tystnad när det gäller denna debatt kan bara tolkas på ett sätt. Ingenav Alliansens företrädare eller från det rödgröna lägret övertygade i debatten.

Frågan som måste ställas är om media tänker försöka tysta ner alla debatter i riksdagen där invandring och integration debatteras? Fria tider skriver om debatten.

Däremot framkommer det dock ändå en del intressanta och anmärkningsvärda detaljer i DN-artikeln när det gäller Eva Brunnes predikan i Storkyrkan.
En av mina läsare har ställt frågor till svenska kyrkan om Eva Brunnes predikan och fått följande svar från Annemarie Rimmerfeldt, INFORMATÖR, SVENSKA KYRKANS INFORMATIONSSERVICE. I sitt svar skriver hon bland annat följande.

”Hon anser att det är hennes uppgift att tolka evangelium in i vår tid.
Hon gör det utifrån sitt valspråk "Gör inte skillnad på människor" (Jakobsbrevet 2:1).
Därför blev hon överraskad av reaktionerna i Storkyrkan.”

Eva Brunne skulle alltså vara överraskad över reaktionerna i Storkyrkan. Tillåt mig att tvivla! När man läser artikeln i DN framkommer en helt annan bild och jag är helt övertygad att journalisten Lasse Granestrand inte ljuger i sin text där han skriver följande.

”Stockholmsbiskopen, Eva Brunne, kommer knappast att missa ett tillfälle att markera mot SD. På pressbänkarna är det glest. När biskop Eva Brunnes pressekreterare delar ut hennes predikan i förväg börjar vi förstå vartåt det barkar. En med blyerts handskriven lapp cirkulerar: ”Brunne håller presskonferens vid ljusgloben efteråt.”

Hur kan Eva Brunne vara överraskad över reaktionerna när hon redan innan predikan kallat till presskonferens! Här kan vi verkligen tala om en hycklande biskop i svenska kyrkan. Jag är väldigt nöjd med att jag tillhörde dem som lämnade Storkyrkan under hennes predikan som inte inkluderade alla medmänniskor. Falska människor tycker jag väldigt illa om!


INGA VÅLDTÄKTER INOM ÄKTENSKAPET BLAND MUSLIMER

Ja, om man skall tro denne "rättskafens man" som verkar i shariadomstolar i England.

När man läst artikeln så undrar man ju givetvis hur många av Sveriges muslimer som instämmer i Sheikh Maulana Abu Sayeed värderingar. Jag gör det i varje fall inte och jag hoppas att alla andra upplysta människor gör det samma.En centerpartist i Högsby sticker idag ut hakan och öppnar dörren för SD. Anders Ek lär få smaka på partipiskan efter detta utspel. Frågan är vem som kommer att hålla i piskan. Lyssnade Anders Ek på partiledardebatten under gårdagen och tog sådant intryck av Jimmie Åkesson att han drabbades av samvetskval och därefter gjort detta utspel.
Jag hoppas att det handlar om sunt bondförnuft och enkel logik som ligger bakom detta utspel från Anders Ek. Jag hoppas att detta leder fram till något positivt för Högsby kommun.

HARMONISKT OCH GEDIGET

Vilken härlig känsla att se Jimmie Åkesson I riksdagens talarstol och med stort självförtroende hålla sitt anförande med statsminister Fredrik Reinfeldt småtjuriga uppsyn strax intill. Att dessutom inte en enda människa försökte störa eller sabotera Jimmie Åkesson anförande måste nästan ha varit en ”chockupplevelse” för Jimmie Åkesson.

Jimmie Åkesson gjorde som vanligt ett lugnt, harmoniskt och gediget intryck under hela partiledardebatten. Detsamma går knappast att säga om Lars Ohly.

Jag är övertygad om att alla övriga partiledare för 7-klövern har ett och annat att fundera över hemma på kammaren ikväll.

Hur många tror att invandringspolitik och integration debatterats under denna partiledardebatt om inte Sverigedemokraterna suttit i riksdagen. Jag tror ingen av partiledarna tagit upp detta i någon nämnvärd omfattning utan möjligen nämnt det i förbigående. Nu blev det istället något av huvudtemat under hela debatten.

Dagens partiledardebatt visar med eftertryck att Sverigedemokraterna redan påverkar debatten i en större omfattning än vad de flesta ännu inte har förstått! Men snart kommer att inse.

Mona Sahlins motargument var som vanligt samma gamla floskler om SD:s ”rasistiska rötter” o.s.v. Så länge Mona Sahlin inte kommer längre än så i sin retorik kommer hon och socialdemokraterna befinna sig på förlorarnas planhalva. När man vägrar se problemet och dessutom inte ens inser vad stora väljargrupper, inte minst de egna väljargrupperna har för uppfattning om utvecklingen i samhället kan det inte sluta med annat än en katastrof för socialdemokraterna.

Roligast är ändå statsminister Fredrik Reinfeldt som avstod från att begära replik på Jimmie Åkessons anförande. Fredrik Reinfeldt skall istället ut och prata med Sverigedemokraternas 340 000 väljare för att förstå varför dessa röstat på SD. Fredrik Reinfeldt kunde bespara sig många resor och samtal genom att istället lyssna på Jimmie Åkessons anförande under partiledardebatten, då kanske polletten skulle ramla ner även för Fredrik Reinfeldt.

Den som påstår att Sverigedemokraterna inte har något inflyttande över den politiska utvecklingen i Sverige borde ha fått sig en rejäl tankeställare av dagens partiledardebatt.


SVARET ÄR ENKELT ENLIGT MODERAT

”Fanns det då inga glada vinnare i det senaste valet? Jo då, Sverigedemokraterna var förstås nöjda med att ha nått riksdagen trots – eller kanske på grund av – alla angrepp. Hur ska man då hindra ännu större framgångar för partiet? Svaret är enkelt: Genom att föra en rimlig flyktingpolitik, ungefär sådan som den som förs i våra grannländer.”

Som moderat måste man uppenbarligen lämna alla sina förtroendeuppdrag innan man vågar gör denna sammanfattning. På något annat sätt kan jag inte tolka att moderaten Nils-Fredrik Aurelius, före detta riksdagsman, före detta 2:e vice ordförande Kalmar kommunfullmäktige o.s.v. när han dagen efter att han lämnat alla sina förtroendeuppdrag inom moderaterna skriver bland annat ovanstående i en debattartikel i Barometern.

”Genom att föra en rimlig flyktingpolitik, ungefär sådan som den som förs i våra grannländer.”

Vad innebär detta i praktiken? Enligt min uppfattning betyder detta att Nils-Fredrik Aurelius i praktiken vill införa Danmarks invandringspolitik eller med andra ord den politik som Sverigedemokraternas förespråkar på detta område.

Jag har full förståelse för att Nils-Fredrik Aurelius väntade med att ge denna slutsats dagens ljus tills han lämnat alla sina förtroendeuppdrag för moderaterna. Det lär inte bli så många nya uppdrag hos nya Moderaterna i fortsättningen.

Nu är sannolikheten att Alliansregeringen kommer anamma Nils-Fredriks enkla lösning på invandringspolitiken minst sagt obefintlig. Vilket kommer innebära att Sverigedemokraterna växer så det knakar.


STARKE JOHAN

Ikväll har vi haft kommunfullmäktigemöte i Kalmar.

Ett av ärendena på dagordningen är föranlett av mitt överklagande tidigare, ett överklagande som Förvaltningsrätten i Växjö biföll.

Markförsäljningarna i området Ljusstaden skulle mycket väl kunna vara ett uppslag för serien ”Starke man” i Svinarp. Jag har skrivit om dessa markförsäljningar till Kärnhem AB vid flera tillfällen på bloggen och vid dagens kommunfullmäktigemöte kom nästa kapitel i denna följetong.

Inlägg 1
Inlägg 2
Förvaltningsrättens dom.

"Starke Johan", kommunalrådet Johan Persson (S) backade nu från det markpris som han genomdrev vid den första markförsäljningen till Kärnhem AB under 2009, då var priset knappt 80 000 kronor/tomt. Vid den försäljningen såldes 17 tomter till ett totalt pris av 1 352 000 kronor.

I dagens beslut i KF infördes två nya priskategorier för tomter som skall användas för upplåtelseformen bostadsrätt. Tidigare beslutade priser var 400 000 kronor för villatomt och 300 000 kronor för tomt avsedd för radhus/kedjehus/parhus. De nya prisgrupperna innebär halva priset om det gäller bostadsrätt. Alltså 200 000 kronor för villatomt och 150 000 kronor för radhus/kedjehus/parhus.

Visst är det märkligt att en tomt som är avsedd för upplåtelseformen bostadsrätt bara är värd halva priset mot en tomt som säljs till en ”villaägare”.

Jag (SD) anser att det är fel med alla dessa olika priskategorier beroende på upplåtelseform. Vårt förslag är att återgå till systemet med pris/m2. Detta är det mest rättvisa om storleken på tomterna varierar. Därför yrkade vi i första hand på en återremiss och i andra hand på avslag till de nya priskategorierna om vår återremiss skulle avslås.

Vi fick inte gehör för vår återremiss, utan "Starke-Johan" fick Alliansen med sig på dessa nya priskategorier. Vilket jag tycker är märkligt men inte förvånande!


RSS 2.0