DEN STORA BLUFFEN MOT SVENSKA FOLKET.

I Kalmar kommuns budget för 2009 och planering 2010-2011 finns en skrivning om mångkultur. I detta avsnitt skriver majoriteten att man ser invandringen som en ekonomisk tillgång. Detta är något som dessa mångkulturella förespråkare försöker banka in i skallen på alla medborgare. Invandringen är en inkomst inte en kostnad.


Senast ut i raden med detta budskap var idag sommarprataren Margot Wallström som berättade en historia om en rumänsk familj som kom till Sverige och minsann jobbade dubbla skift och alla pengar gick till telefonkiosken för att ringa "hem".


Hur ser verkligheten ut?


När jag ställde frågan i kommunfullmäktige hur kommunen beräknat och kommit fram till att det var en ekonomisk tillgång fick jag givetvis inget svar. Det är givetvis jättesvårt att få fram vilka siffror som gäller för ekonomiskt bistånd (f.d. socialbidrag) till olika grupper i samhället. Jag har dock fått ett dokument från kommunen som visar på detta. Detta är vad jag kan förstå den officiella redovisningen som kommunen vill att medborgarna skall tro på.

Jag har gjort en liten sammanställning på detta för några kommuner som jämförelse.


Alla siffrorna är i miljoner kronor.


 Ej flyktingarFlyktingarTotalt
Kalmar38,513,952,4
Hultsfred4,34,99,2
    
Malmö527,290,5617,7
Landskrona62,410,272,6
Södertälje146,897,5244,3
Vellinge202

Malmö betalar alltså ut rejält mycket mer än en halv miljard i bistånd.

Det är på det här sättet kommunen ofta redovisar dessa kostnader och väldigt ofta är det dessa siffror som förekommer i media. På det här sättet föranleds läsare att tro att kostnaderna för invandringen inte är så stora. I Kalmars fall är det ju i så fall bara ca 13 miljoner av ca 52 miljoner som går till flyktingar/invandrare. MEN nu är detta inte hela sanningen för i summan 38 miljoner för Kalmar gömmer sig även invandrare.


Jag har lyckats få fram siffror på hur det ser ut för personer födda i Sverige eller utrikes och då ser det ut på följande sätt. Jag har även lagt till hur stor andelen av befolkningen som är utrikes födda för att klargöra än mer vad jag menar är ett lurendrejeri mot det svenska folket av de etablerade politikerna.


 Född i SverigeUtrikes föddTotalt Andel utrikes födda
Kalmar22,23052,2 8,80%
Hultsfred2,27,19,3 9,80%
      
Malmö148,9468616,9 28,30%
Landskrona17,553,270,7 22,70%
Södertälje51,7191,6243,3 28,50%
Vellinge1,60,42 6,70%

Som ni ser är siffrorna helt plötsligt omkastade mellan ej flyktingar och invandrare. Nu är det de utrikes födda som får 2-4 gånger så mycket bistånd.

För att göra det hela än mer uppseende väckande så har jag delat upp ovanstående även i hushållstyp (ensamstående eller gifta/sammanboende). Tittar man på gruppen gifta/sammanboende så blir det riktigt obehagligt.


 Född i SverigeUtrikes född
Kalmar1,415,6
Hultsfred0,24,3
   
Malmö6,3200,5
Landskrona124,9
Södertälje4,196,1
Vellinge0,20,1


I Kalmars fall har det betalats ut 1,4 miljoner kronor till gifta/sammanboende hushåll som är födda i Sverige.
Till gifta/sammanboende hushåll som är födda utrikes har det betalts 15,6 miljoner kronor i ekonomiskt bistånd.

Tänk om vi sedan även kunde dela upp detta på olika befolkningsgrupper så skulle vi med stor säkerhet finna kusliga siffror bland t.ex. somalier eller irakier men detta är inte tillåtet ens för SCB tror jag.


Som var och en kan se är det för svenska familjer i stort sett inget bistånd utan det går mer eller mindre uteslutande till familjer som är utrikes födda. Jämför detta med siffrorna i översta tabellen så ser ni hur våra politiker lurar oss eller är det till och med så att våra politiker i många fall är lurade av våra myndigheter.

Det är med andra ord ganska svårt att se massinvandringen som en ekonomisk tillgång!


Vellinge framstår som en mönster kommun! Ingen flyktingmottagning men ändå 6,7 procent utländsk födda i kommunen men i princip inga ekonomiska bistånd till dessa ca 2000 invånare i kommunen som är utrikes födda. Detta talas det dock väldigt lite om i den förtals kampanj som pågår i media och hos migrationsverket av Vellinge.


Alla siffror kommer från SCB eller från Sveriges Oficiella Statistik.


P.S. Jag har siffrorna för alla Sveriges kommuner om någon är intresserad av sin hemkommun.

SvD  SvD
DN


SPANIEN VANN RÄTTVIST

Hör och häpna, jag hade faktiskt tippat Spanien som vinnare på jobbet innan EM startade.


HAR KURT LUNDGREN STÄLLT IN SIG I LEDET?

Jag tycker det är tråkigt att Kurt Lundgrens penna inte är så vass längre. Det är slut med inlägg om muslimer och deras kvinnosyn och allt annat som kritiserar invandring och dess följder men även den bäste har nog svårt att stå emot pk-eliten när trycket ökar.Är det dags att stryka ordet fria i Östra Ölands fria horisont?

Jag har under flera års tid följt Kurt Lundgrens bloggar och läst eller skummat alla hans inlägg och idag kan man bara konstatera att något har förändrats under våren och sommaren, borta är kritiken mot t.ex. islam.
För min egen del tror jag att det beror på det som Kurt har varit utsatt för. I vintras krävde anonyma skribenten (Nils Olsson) att Kurt L skulle sparkas som journalist p.g.a. hans blogg, Expo stämplade Kurt L som islamofob vilket Radio Kalmar gjorde en stor grej av. Han fick kritik för att vissa ansåg att han gick "Sverigedemokraternas ärenden" genom att låta mig komma till tals. Kurt L blev även utsatt för hotelser när han skrev om "Oxhagsmordet" som begicks av en algerier som dömdes till 10-års fängelse och utvisning.
Om allt detta har Kurt L skrivit på bloggen Kalmars Fria Tidning som tyvärr inte längre finns på nätet. Att bloggen är borttagen kanske också beror på påtryckningar från något håll, den innehöll en och annan obekväm sanning.

Jag är också helt övertygad om att Kurt L även utsatts för påtryckningar som han inte tagit upp på sin blogg, gissningsvis kan hans arbetsgivare haft synpunkter på hans bloggande och olämpligheten att ge sd positva omdömen.


Att ledarskribenten på Barometern sedan snart ett år Lotte Zenkert sedan är Kurt Lundgrens dotter gör inte situationen enklare för Kurt L utan påverkar givetvis pennan en del av hänsyn till sin dotter vilket är helt naturligt. Lotte Zenkert kom ju med ett riktigt fult påhopp på mig på ledarsidan som grundade sig på en ren lögn från hennes sida, vilket gjorde mig både förvånad och besviken.


Kurt Lundgren har vid några tillfällen skrivit om min blogg under de senaste månaderna men han har alltid varit noga med att ta avstånd från det jag skriver om eller som i senaste inlägget skriva.


"Jag såg just i går att Sverigedemokraten Thoralf Alfsson haft 100 000 unika besökare på sin blogg - jag delar inte Thoralfs synpunkter men jag brukar gå in och läsa, dessutom känner jag honom från den lokala politiken uti min lilla stad."


Detta fick signaturen Tore att skriva följande kommentar i Kurts blogg.

KL!, vad är det som du inte delar i Thoralfs blogg. Nu blev jag mycket nyfiken faktiskt!
Är det för att han är Sverigedemokrat, och säger det som vi andra tänker!, eller
Är det för att han är bland de enda som talar sanning i denna politiska oro, eller
Är det för han hotar ditt arbete som bloggande journalist, eller
Är det för att Folkpartiet tappat en mängd väljare kanske till SD. För visst är dessa folkpartister en samling förrädare, som folk numera uppmärksammat, eller
Är det för att han har den största kontakten i sin blogg och i ditt närområde.
Varför inte berätta om dina problem med Thoralf Alfsson, verksam i KF Kalmar, där han verkligen ger befolkningen sanningen om vad som händer i Kalmar!
Du delar ju inte hans synpunkter, då borde du ju också kommentera vad som är fel.
Vi är nog många som undrar, KL...

Jag väntar med intresse på Kurts svar.

Ett annat exempel på detta är följande


"JAG GÅR in och tittar lite på de lokala politikerbloggarna varje dag - mest intressant finner jag basseblogg vara, thoralfbloggen är väl ur nyhetssynpunkt inte så dum den heller, men jisses vad han är flyktingfokuserad, det blir to much"Annat var det tidigare då Kurt L kunde länka till min blogg som i detta inlägg


http://thoralfalfsson.webblogg.se/

Den sista bloggen tillhör en Sverigedemokrat, så det mest politisk inkorrekta jag kan ta mig till är väl att hänvisa till honom, men där finns ganska intressanta inlägg och observationer kring och om Fanerdun. Jag hoppas nu att ni blir allvarlig upprördas över denna min referens; inget skulle glädja mig mer.Eller varför inte läsa detta inlägg där Kurt L driver med Monica Bengtsson (kd) och genom detta ger sd sitt stöd.


I ett annat inlägg skrev Kurt L följande


"Jag tror att Sverigedemokraterna blir ett tioprocentsparti - de kommer att finna sin nisch i glappet mellan missnöjda moderater-kristdemokrater, i snittet/segmentet mot folkhemsnostalgiker av det lite mer radikala slaget -där finns många röster att hämta."Men nu tycks det vara slut på vänliga ord om sverigedemokraterna.


Som sagt, tycker jag att det är väldigt tråkigt om Kurt L utsatts för påtryckningar och att han därmed inte längre skriver från hjärtat utan fått ett pk-filter på sina handleder.


Det är bara att hoppas att jag har fel och att jag är överkänslig men mitt sjätte sinne säger mig att något förändrats.

===========================================================


Jag vet inte om Kurt ogillar mitt inlägg men han har i vilket fall som helst omgående skrivit ett svar på http://kalmartidningen.blogg.se/


Någon osämja mellan Kurt och mig existerar inte, i varje fall inte från min sida. Kurts bloggar är mycket läsvärda och så hoppas jag det förblir.


Jag har full respekt för Kurt L, i mitt inlägg finns ingen kritik annan än att pennan behöver vässas och som jag uppfattar det en attitydsförändring mot sd, men det är som sagt min egen uppfattning.

Kurt L är en av de få journalister som behandlat oss sverigedemokrater i kommunfullmäktige som vilka politiker som helst och även låtit oss komma till tals och det säger inte lite i dagens pk-Sverige.


Kurt L har kommenterat min blogg vid ett antal tillfällen och jag finner det mycket bra med konstruktiv kritik, vilket Kurts kritik eller synpunkter varit. Det är lätt att bli "hemmablind" och jag har inte tagit illa vid mig av dessa kommentarer utan finner det bara uppmuntrande att få både ris och ros av en sådan journalisträv.


Att mina inlägg handlar mycket om invandringen och dess kostnader och konsekvenser är för mig helt naturligt och inte tjatigt. Jag ser dagligen exempel på hur media undanhåller uppgifter eller förtiger fakta i sin rapportering och detta kan jag inte låta passera utan att granska och kommentera på min blogg. Den dagen media rapporterar mer sakligt kommer jag alltså inte behöva bli upprörd varje gång jag slår upp en tidning. Sedan anser jag det inte vara "att stirra upp stämningarna" när jag redovisar fakta som jag kommer att göra i mitt nästa inlägg.
Kommer till kvällen med ett inlägg om ekonomiskt bistånd (socialbidrag) som har mörkats av kommunerna inte minst Kalmar kommun.


Jag vet inte om Kurt ogillar mitt inlägg men han har i vilket fall som helst omgående skrivit ett svar på http://kalmartidningen.blogg.se/


Möjligtvis kanske han känner sig lite träffad, därav hans snabba reaktion. Jag kanske träffade någon tunn punkt på Kurts elefanthud. Det är i varje fall skönt att veta att han inte utsatts för några påtryckningar på grund av sitt bloggskrivande.


 


EU-PARLAMENTETS PRESSENHET MÖRKAR

Lyssna på hur EU-parlamentets pressenhet försöker mörka informationen angående förslaget om att bloggare skall kartläggas.


Ett bra inslag från Sveriges Radio

Med allra största sannolikhet är det så det alltid går till på denna pressenhet.


BAROMETERN OCH ÖSTRAN PUBLICERAR INTE

Min insändare angående det senaste kommunfullmäktigemötet i Kalmar publiceras tydligen inte av lokal media som tidningarna Barometern och Östran.


Tydligen var frågan så infekterad att tidningarna inte vågar/vill publicera min insändare. Eftersom jag inte fick de svar jag ville i kommunfullmäktige hade jag hoppats få dem i en debatt på insändarsidorna men tyvärr är tidningarna inte av samma mening.


Jag uppfattar det som att tidningarna i och med sd:s senaste framgångar i opinionsmätningarna gör ett sista försök att stoppa oss genom diverse smutskastning och hindrande av att nå ut med vårt budskap.


Tidningen Kalmar Läns Tidning publicerade dock min insändare den 20 juni, tyvärr finns den inte på nätet.


För den som vill läsa min insändare så finns den här.


Vid Kalmar kommuns senaste kommunfullmäktigemöte den 16 juni togs beslut om budgeten för 2009. I budgeten ingår också en mängd skrivningar om kommunens inriktning och mål. Ett sådant mål som det beslutades om var andelen anställda med utländsk bakgrund enligt följande skrivning.

"År 2005 hade 5,2 % av kommunens anställda utländsk bakgrund. Av kommunens innevånare var motsvarande siffra 9,4 %. Kommunens anställda med utländsk bakgrund ska vara motsvarande andel av kommunens innevånare som har utländsk bakgrund 2011."

Andelen innevånare med utländsk bakgrund hade under 2007 ökat till 10,7 % och kan antas vara ca 12,0 % år 2011 med tanke på den flyktingmottagning som sker i Kalmar kommun.

Detta innebär att andel anställda med utländsk bakgrund inom kommunen skall öka från drygt 5 % till 12 % på tre år. Eftersom kommunen har nästan 5 000 anställda innebär denna ökning att ca 300 anställda inom kommunen med svensk bakgrund kommer att få sluta sin anställning och istället ersättas med anställda med utländsk bakgrund om kommunen skall leva upp till de mål som beslutats i kommunfullmäktige.

Vi sverigedemokrater protesterade mot denna skrivning och yrkade på att den helt skulle strykas ur budgeten. Vi menar att det är utbildning och kompetens som skall styra vem som anställs av kommunen och inte etnisk bakgrund. Vi drev frågan till votering i fullmäktige men ingen annan ledamot stödde vårt yrkande. Voteringen fick följande resultat 53 ledamöter mot vårt yrkande, 2 ledamöter (sd) för yrkandet och 6 ledamöter avstod från att rösta. Av de 53 ledamöter som röstade emot ingår alla socialdemokrater, vänsterpartister, miljöpartiet, centerpartiet, kristdemokraterna och 10st moderater. Folkpartiet och 2st moderater avstod från att rösta.

Som kommunanställd med svensk bakgrund finns det all anledning att vara orolig för sin anställning och några personer med svensk bakgrund kommer troligtvis inte anställas de närmaste åren av kommunen om vänsterblocket skall leva upp till det beslutade målet.


Thoralf Alfsson

Sverigedemokraterna Kalmar

SvD


SD KAN FÅ 12 PROCENT

Detta förutspår Ian Wachtmeister i TV4 ikväll. Tänk vilken chockvåg som skulle gå igenom pk-etablissemanget.


Se inslaget på hela 2:47 min i TV4.Eller lyssna på när kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund ljuger så att näsan växer ner till knäna på honom.
För mig känns det mycket märkligt att en person som säger sig vara kristen och respektera alla människors lika värde ägnar sig åt en lögnaktig smutskastning av mig och alla andra sverigedemokrater i vårt land.
Uppriktgt satt känner jag mig kränkt av hans lögner och hans uttalande tyder på en stor desperation hos kristdemokraternas partiledare och speglar nog mest hans egen oro över att åka ut från riksdagen.

Det visar att Göran Hägglund inte har bättre moral än kommunisten Lars Ohly. 

Se inslag i TV4


4,2 PROCENT IGEN!

Sverigedemokraterna (sd) hamnar över riksdagsspärren i ytterligare en väljarbarometer. Med ett stöd på 4,2 procent har nu partiet lika många väljare som kristdemokraterna (kd), enligt Novus Opinions väljarbarometer.
 

Siffrorna presenteras samtidigt som kristdemokraterna samlas för sitt årliga riksting i Norrköping.
Kd-ledaren Göran Hägglund är upprörd över resultatet och tycker att det är konstigt att ett parti som sd kan samla så många röster.

Göran Hägglund befinner sig långt från gräsrötterna kan man förstå!

Läs artikel på politikerbloggen.

Läs artikel i Aftonbladet.


NASIM MALIK EN RIKTIG SOCIALDEMOKRAT

Den socialdemokratiske politikern Nasim Malik är upprörd över förslaget att utomeuropeiska studenter skall betala en terminsavgift om minst 30 000 kronor som utbildningsminister Lars Lejonborg föreslagit.

För mig är det självklart att utländska studenter skall betala en avgift för att studera såvida det inte finns ett avtal med något land där svenska studenter kan studera utan avgifter.


"Jag är chockad över att Högskolan i Kalmar välkomnar det här förslaget när de säger sig värna demokratiska frågor, mänskliga rättigheter och ska bedriva utbildning utifrån ett globalt perspektiv, säger Nasim Malik."Nasim Malik har fått mycket om bakfoten när han uttalar sig på ovanstående sätt i Barometern men som alla andra invandrare tycks han tro att det är fritt fram för pakistanier att komma till Sverige och få allt serverat på silverfat. Och får det inte detta strider det tydligen mot mänskliga rättigheter och demokrati. En mycket märklig slutsats av Nasim Malik. Han har tydligen inte funderat över vem som skall betala för detta. Undrar om han bara jobbat inom skyddade och konstruerade befattningar inom invandrarservice och aldrig haft ett "riktigt" jobb i det privata näringslivet där det ställs krav.


- Utbildningen i Sverige är inte på den nivån att den kan konkurrera med skolorna i USA eller Storbritannien.


Till på köpet anser han tydligen också att utbildningar i Sverige håller en låg standard men varför är han då så upprörd. Det är väl bättre att hans landsmän studerar i USA och Storbritanien istället men det kanske inte är gratis.


Läs artikel i Barometern som Nasim Malik själv beställde hos tidningen och det är ju jättebra att tidningen skriver om hans utspel.


Antal utomeuropeiska studenter som söker till Kalmar har på det senaste året ökat från 300 till 1736 ansökningar. Jag tror att vem som helst som har lite bakom pannbenet förstår att det inte bara handlar om att studera i Sverige utan att det till stor del handlar om att komma in i Sverige på ett legalt sätt för att sedan försöka stanna kvar i Sverige.

Enligt högskoleservis är ökning av ansökningar från utländska studenter dramatisk. I en kategori för sig självt står Pakistan med ca 10 000 ansökningar.

Är det någon som nu kan gissa från vilket land Nasim Malik kommer ifrån och till vilket land som han titt som tätt besöker? Pakistan förstås!

Nasim Malik vill givetvis även att andelen muslimer i Kalmar skall öka!


Någon kanske minns att det var Nasim Malik som anmälde SAS för diskriminering när han på ett flyg serverades en skinkmacka då ostmackorna var slut. Den processen kostade säkert SAS en rejäl summa pengar. I valrörelsen anmälde han att han blivit misshandlad men det visade sig att han troligen bara svimmat utan att någon rört honom. Troligen ville han få lite rubriker i media under valrörelsen.


Det viskas också inom kommunens tjänstemän att under valrörelsen ägnade han hela sin arbetstid på invandrarservice till att bedriva socialdemokratisk valpropaganda i de invandrartäta områdena i Kalmar.


Jag anser att Nasim Malik inte har många rätt men han har ju sin beskyddare i kommunalrådet Birgitta Elfström (s) som är Kalmars största "flyktingkramare" och förespråkare för mångkultur.


Dessa båda socialdemokratiska politiker i Kalmar kommunfullmäktige krattar manegen för oss sverigedemokrater i Kalmar. Så jag hoppas verkligen att de fortsätter med sina utspel som med stor sannolikhet upprör en hel del av Kalmars invånare.

Läs en bra ledare i SvD
Orimligt med alla dessa rättigheter

FINNS DET ETT SAMBAND?

Aftonbladet har idag en artikel om inbrott i hus och lägenheter. Att Skåne skulle toppa i denna kategori var väl inte helt oväntat. I Aftonbladet presenterar man dessa siffror med länen i alfabetisk ordning. Jag har ju mina egna idéer om varför denna "inbrottslista" ser ut som den gör. Att invandring och närheten till vissa grannländer har stor betydelse är säkert som korvspad men det är givetvis inte politiskt korrekt att uttrycka.


Jag har istället presenterat det län med störst risk/andel inbrott i topp på listan och sedan kompletterad med andel personer med utländsk bakgrund för respektive län (SCB).
Det går helt klart att se ett samband mellan dessa siffror.


 Inbrotts-Andel med utländsk 
 procentbakgrund %
Skåne län0,6620,8
Hallands län0,4812,3
Stockholms län0,4126,3
Kronobergs län0,3914,7
Blekinge län0,3411,2
Västra Götalands län0,3417,9
Södermanlands län0,3117,4
Jönköpings län0,2615,2
Kalmar län0,249,5
Uppsala län0,2315,7
Östergötlands län0,2313,7
Örebro län0,2215
Västernorrlands län0,217,6
Västmanlands län0,2120,2
Värmlands län0,210,4
Gävleborgs län0,169,1
Dalarnas län0,159,4
Gotlands län0,155,4
Jämtlands län0,136,1
Norrbottens län0,1210,3
Västerbottens län0,117,6


Det finns givetvis några undantag som t.ex. Västmanlands län som har väldigt stor andel personer med utländsk bakgrund men ändå relativt låg andel inbrott. Min gissning är att detta kan bero på ASEA eller numera ABB stora betydelse som arbetsgivare i Västerås.


Läs artikel i Aftonbladet.

Här finns också förklaringen till varför sverigedemokraterna har störst stöd i södra delarna av Sverige och att endel som stöder oss är så låg i Norrland.


RING P1 OCH 100 000 BESÖKARE.

Det är verkligen roligt att höra när någon vågar stå upp för sverigedemokraterna och det var i och för sig inte förvånande att det var en invandrarkvinna som gjorde det.

Kjell-Albin Abrahamsson fick tunghäfta en stund innan han hämtat sig från chocken och insåg att de vanliga argumenten inte dög då han pratade med en invandrarkvinna. Hans lilla försök med att sverigedemokrater inte skulle vara trevliga föll pladask i marken.

Frågan är om han överhuvudtaget träffat några sverigedemokrater?


Lyssna på ring P1 ca 32:30 in i programmet och njut.


(Tack för tipset Tobias Lindgren)


Igår passerade min blogg 100 000 unika besökare totalt enligt Bloggtoppen och det skall jag fira ikväll med något gott att äta i Visby.

Givetvis också ett tack till mina trogna läsare.


ÅKLAGAREN FJÄSKAR FÖR BATTI

Chefsåklagaren Mikael Hammarstrand avsäger sig målet mot den socialdemokratiske politikern Battal Batti som är häktad för anstiftan till mord. Battal Batti har anklagat åklagaren för att ha något otalt med Batti och därför lämnar nu åklagaren över målet till en annan åklagare.

Battal Batti har till och med anklagat åklagaren för förtal.

" -Det är bäst för Battal Batti själv om en annan åklagare tar över. Jag vill att han och även allmänheten ska ha fullt förtroende för det svenska rättsväsendet"


Läs artikel i Gefle Dagblad.


Jag kan inte kalla det för något annat än rent fjäsk för denne kurdiske invandrare som genom anklagelser kan få åklagarämbetet att vika ner sig. Skrämmande!


Åklagaren säger att "även allmänheten ska ha fullt förtroende för det svenska rättsväsendet"


Förtroende för rättsväsendet är det minsta jag får när jag läser detta. En person som är häktad har ingen rätt eller möjlighet att påverka vem som är åklagare i målet men i Sverige kan vad som helst hända när invandrare är inblandade.


Det socialdemokratiska partiet avvaktar rättegången innan några åtgärder vidtas mot Battal Batti. Det måste innebära att han fortfarande kan tjänstgöra som nämndeman. Det självklara vore givetvis att han stängdes av från den tjänst fram till dom faller.


Läs artikel i Gefle Dagblad.


Släkten är kränkt och gör JO-anmälan.


"Behzat Batti är kränkt över de anklagelser som riktas mot hans bror. Att det skulle handla om hederskultur och hierarkier är totalt fel. I stället handlar det om att den åtalade 26-åringen inte mår bra och därför berättar lögner.

- De här bröderna är mästare på att ljuga, säger Behzat Batti."


Det är nog snarare så att hela tjocka släkten är mästare på att ljuga och Behzat Batti kanske är den duktigaste eftersom han fått familjens förtroende att uttala sig.


Läs artikel i Gefle Dagblad.


Detta kan bara hända i landet Sverige.


SD STÖRRE ÄN KD

Opinionsundersökningarna duggar tätt just nu. I SIFO fick sverigedemokraterna 4,2 procent för några dagar sedan, vilket var det högsta noteringen någonsin hos SIFO.


Synovate släppte också sina senaste siffror idag och där fick sverigedemokraterna 3,9 procent, även hos Synovate var det den högsta noteringen någonsin.


Sentio har också presenterat en opinionsundersökning idag och i denna undersökning får sverigedemokraterna 4,0 procent. Kristdemokraterna får endast 3,0 procent och därmed är sd större än kd för första gången men säkert inte för sista gången.

Tidningen Dagen skriver givetvis om detta idag.

  

Frågan är vilket parti som sd kommer att passera nästa gång, kan det månne bli kommunisterna.


RESPEKTERA IRLANDS NEJ.Efter Irlands nej i folkomröstningen kommer fler och fler signaler om att EU:s ledare tänker stoppa Irland i karantän och försöka driva igenom Lissabon fördraget ändå.


Margot "Krösa-Maja" Wallström är en av dessa ledare som tydligen bestämt sig för att driva igenom detta fördrag med näbbar och klor.


Det är ändå skönt att se att de möter på motstånd i EU-parlamentet från flera länders ledamöter. Hanne Dahl från Danmark skräder inte på orden!

Men var är de svenska ledamöterna förutom Krösa-Maja?  Finns det inte en enda kritisk svensk EU-parlamentariker?


Se inslag från EU-parlamentet som aldrig kommer visas i svensk statstelevision.

  

Det svenska folket skall hållas ovetande om motståndet som finns mot Lissabonfördraget och annat. Det skulle ju kunna ge Sverigedemokraterna vind i seglen inför EU-valet 2009.

SvD försöker analysera.


Masoud KamaliAtt en person som Kamali med ett sånt "hat" till det svenska och det västerländska kan få bedriva forskning som med allra största sannolikhet betalas med skattepengar eller via EU är skrämmande.

Slutsatserna som Kamali drar är att det finns en liten rasist i varje liten Svensson, Andersson och Karlsson. Däremot är alla invandrare bara motarbetade och diskriminerade i det svenska samhället. Att några invandrare skulle vara upphov till problem eller kriminalitet i samhället tycks denne professor inte uppmärksammat.


Jag bryr mig inte det minsta om vad denne rabiata iranske professor kommer fram till i sin forskning! Och det gäller säkert fler än jag.


Följande kunde jag läsa i artikeln i SvD


"Färsk forskning i åtta europeiska länder visar entydigt att medial uppmärksamhet gynnar xenofobiska populistiska partier (XPP)."Man behöver inte vara professor för att begripa att medial uppmärksamhet gynnar ett parti.
Har möjligen EU betalat 8st forskningsprojekt i 8 länder inom unionen för att komma fram till den slutsatsen så är anledningen ännu större att lämna EU och dess inkompetenta byråkrater.


Han skriver även följande.


"De etablerade partierna har redan förverkligat ny demokratis främlingsfientliga program, som till exempel hårdare asylpolitik, hårdare krav på invandrarna, normaliseringen av kulturrasismen och framställningen av "invandrarna som problem"."Skall bli intressant att se om någon från "riksdagspartiet" vågar ifrågasätta detta påstående. I min värld har det varit raka motsatsen de senaste åren i Sverige, mildare asylpolitik, inga krav på invandrare, absolut ingen kulturrasism och fullständigt tabu att se invandrare som ett problem.


Masoud Kamali har inte många rätt men det är det som gör honom till en mycket farlig och obehaglig person i vårt land.


MER OM BATTI

"- Han kom in till partiexpeditionen och berättade att han varit politiskt aktiv i Kurdistan, men råkat i klammeri med PKK. Nu hade han läst alla partiprogram och tyckte att centerns var mest intressant, säger Carl-Ewert Ohlsson, c, kommunalråd i Sandviken.

Men senare under 1990-talet bytte Battal Batti parti till socialdemokraterna. Enligt Carl-Ewert Ohlsson ska han ha sagt att "det är i alla fall de som bestämmer"."


Ny artikel i Gefle Dagblad.

Märkligit att han var i klammeri med PKK när både hans son och dotter tydligen varit aktiva inom terrororganisationen PKK. Battal Batti har nog ljugit om ett och annat under sina år i Sverige.


Aftonbladet mörkar rejält idag, allt om etnicitet och vilket parti Batti företräder tiger tidningen om. Detta är PK-journalistik i världsklass!

Läs artikel i Aftonbladet,
RYSSLAND!

Ryssland helt suveräna mot Holland. Ren fotbollspropaganda!

Fortsätter Ryssland på det här sättet blir det guld.

S-POLITIKER BAKOM MORDFÖRSÖK

"Sandviken Battal Batti, s, ledamot i kommunfullmäktige ska ha sagt åt sin systerson att åka och göra upp med den rivaliserande familjen. Det slutade med en blodig knivuppgörelse vid Nya Bruket. Nu sitter politikern anhållen för anstiftan till två mordförsök. "


Läs artikel i Arbetarbladet.


Battal Batti sitter förutom i kommunfullmäktige även som ordinarie ledamot i Tillväxtnämnden och är även nämndeman vid Gävle Tingsrätt.


Battal Batti är kurd från Turkiet. Han har varit verksam politiker i Sandviken under flera år och ofta figurerat i lokal media. Han har ofta förbannat det "rasistiska" Sverige. Förra året klagade han högljutt då Migrationsverket beslutade att inte ge upphållstillstånd till hans dotter som under 16 år varit soldat i PKK. Med understöd av media gav protesterna resultat och beslutet återkallades.


Denne Battal Batti har tydligen tidigare varit aktiv för centerpartiet, 1998 kandiderade en Battal Batti för centerpartiet.i riksdagsvalet.


MÅNGKULTURELL TOPPOLITKER ANHÅLLEN I GÄVLE

Egentligen skulle jag inte skriva något mer inlägg efter min midsommarhälsning till mina läsare men detta kan jag inte undanhålla mina läsare, hörde om det för en liten stund sedan i P1.


En toppolitiker i Sandviken är anhållen misstänkt för anstiftan till mord. Han skall ha sin bakgrund från Mellanöstern enligt uppgifter i Gefle Dagblad. Politikern har en mängd politiska uppdrag i Sandviken och är även nämndeman.


I en enda liten mening i Gefle Dagblad får man den lilla ledtråd man letar efter.


"Han berättar sedan att han växt upp i Mellanöstern och att han från barnsben lärt sig att älska, se upp till och lyda sin morbror, politikern, som var och är familjens överhuvud."


Läs artikel i Gefle Dagblad.


Finns även en ny artikel i Gefle Dagblad där inget nämns om bakgrund.


Ännu ett "beundransvärt" inslag av mångkultur i vårt land.


I våra stora tidningar nämns självklart inget om utländsk bakgrund i de artiklar som finns på nätet. SvD har inget om detta överhuvudtaget.


Artikel i DN


Artikel i Expressen


Artikel i Aftonbladet

Jag anser detta vara ett oerhört anmärkningsvärt om media kommer mörklägga denna så kallade toppolitikers bakgrund. i artiklarna framgår det inte vilket parti han företräder men jag tror att alla kan gissa detta utan att vara för vågade.

I Kalmar hade vi ju för några månader sedan en socialdemokratisk nämndeman som endast var 22 år gammal som fick lämna sitt uppdrag efter att han dömts vid Kalmar Tingsrätt. Läs mitt inlägg.


GLAD MIDSOMMARHelgen är räddad ;-)

Jag vill önska alla mina läsare av bloggen en trevlig midsommar och samtidigt tacka för alla kommentarer på mina inlägg. Dessa kommentarer är väldigt viktiga för att göra bloggen läsvärt och jag hoppas att fler av mina läsare då och då skriver en kommentar.

Jag fick följande följande lilla historiebeskrivning av vårt midsommarfirande i ett mail idag.

Midsommardagen firades ursprungligen den 24 juni till minne av Johannes Döparen. 1953 flyttades den till närmaste lördag.

I bondesamhället firades midsommar som en hyllning till sommaren och växtligheten. På vissa platser klädde man därför ut sig med ormbunksblad till lövgubbar. Man lövade (majade, därav som vissa kallar det maj-stång, från tyska ordet majen) också sina hus och redskap och reste, sannolikt redan under 1500-talet och efter tysk förebild, höga lövade majstänger att dansa kring. Midsommar var framför allt en ungdomsfest men även viktig vid bruken i Mellansverige, där alla anställda då bjöds på sill, öl och brännvin. Sin betydelse som den mest svenska festen av alla har den dock fått först under 1900-talet.

Sedan 500-talet har man i Europa tänt eldar till midsommar. I Sverige var midsommareldar vanligast i landets södra delar. Ungdomen besökte också gärna heliga källor, där de drack det helande vattnet och roade sig med lekar och dans. Källbesöken påminde om hur Johannes Döparen döpte Jesus i Jordanfloden.

Midsommarnatten är årets ljusaste och betraktades som en magisk natt, då det var särskilt lämpligt att ta tydor om sin framtid. Flickor åt salt gröt (drömgröt) för att drömma att den blivande maken kom med vatten till dem. De kunde också vaka vid en källa för att se sin tillkommandes bild i vattnet.

Under midsommarnatten kunde man även, t.ex. genom ljussken, hitta platser med nedgrävda skatter. När man grävde blev man ofta utsatt för lustiga gyckelsyner, som skulle locka en att skratta eller tala. Man kunde t.ex. få se en halt höna dra ett stort hölass. Kunde man bara hålla sig tyst hittade man skatten.

Under midsommarnatten ansågs källvattnet förvandlas till vin och ormbunken till blomma. Många växter var laddade med läkande kraft denna natt.

Glad midsommar på er alla!

ZLATAN BRANDMAN I ROSENGÅRD

I gårdagens match mot Ryssland så upplevde jag Zlatans insats som mycket svag men jag har ju aldrig gillat hans osvenska sätt sedan han stal straffen för Kim Källström vid en landskamp mot San Marino för ett antal år sedan, om ni minns. Ingen av lagkamraterna i landslaget gratulerade efter att Zlatan slagit in den straffen. Läs artikel i Expressen.


Zlatans insats igår var mycket svag men i dagens SvD får ändå Zlatan högsta betyg av de svenska spelarna vilket är en fullständig gåta för mig.

När jag sedan pratat med en rad vänner och bekanta idag och dessa har exakt samma upplevelse så framstår media än mer märklig.

Zlatan är helt enkelt överreklamerad. Zlatan var kass!!! Och efter att jag lyssnat på honom ikväll sedan han kommit till Malmö framstår han som en riktig diva.


Nej, slå två flugor i en smäll. Låt Zlatan praktisera som brandman i Rosengård så kanske snorungar där slutar kasta gatsten på brandkåren och Zlatan kommer ner på jorden igen.


Anders Svensson sa så här i en intervju idag.


"Kan man inte tända till i en sådan här match, har man problem!"Jag förstår vem Anders Svensson tänker på!


Till nästa landskamp bör för övrigt Zlatan lära sig nationalsången.


REGIONFÖRBUNDET HAR SVÅRT FÖR SANNINGEN
När jag en morgon i förra veckan satt och avnjöt min hotellfrukost i Visby bläddrade jag samtidigt i Dagens Industri. Tidningen hade även en bilaga som handlade om Kalmar Län.

Regionförbundet i Kalmar län har en stor artikel om det kinesiska företaget Fanerdun i tidningen och när jag läser vad Magnus Gustafsson, investeringsfrämjare vid regionförbundet säger undrar jag om han har alla hästar hemma. Här kommer några citat från Magnus Gustafsson.


"Detta är en av de allra viktigaste investeringarna i regionen i modern tid""De jättelika investeringar som görs kommer att skapa massor av ringar på vattnet, naturligtvis. Det har redan investerats 400 miljoner kronor och vi märker tydligt ett uppsving i ekonomin"


Jag frågar mig om denne Magnus Gustafsson lever i samma Kalmar som jag gör. Annars är Magnus Gustafsson en välbetald "lögnare" som skattebetalarna i Kalmar län får avlöna. Om han har vägarna förbi Snurrom kan se att hotellet inte ens börjat byggas trots bygglov sedan juni 2007.
Var har han fått dessa 400 miljoner kronor ifrån. Fanerdun får ju inte förra ut några pengar från Kina till Sverige enligt Mr Lou. Det är ju därför företaget inte kan betala sina skulder till bland annat Kalmar kommun.

Bilden ovan i artikeln är bara kinesernas vision om ett hotell vid Snurrom. Här nedan kommer ett foto med verkligheten.


Status på hotellbygget den 14 juni 2008                                                   Foto  Thoralf Alfsson


Har han inte noterat att denna investering har varit nedlagd de senaste 6 månaderna. De kinesiska byggjobbarna lämnade Kalmar i december 2007 och har fortfarande inte kommit tillbaka. Enligt uppgifter i Barometern kan troligtvis inget nytt avtal med facket skrivas förrän tidigast i september vilket innebär att det troligen inte kommer några nya byggjobbare detta år utan de skall fira det kinesiska nyåret även nästa år in de kan komma till Kalmar.

Alla svenska styrelsemedlemmar har lämnat Fanerduns styrelse. Osakerna till det är ju inte svårt att räkna ut men inte för regionförbundets anställda.

Hur kan regionförbundet sätta in en artikel i en informationstidning med ett så falskt budskap eller är till och med tidningen en skapelse av regionförbundet.Skrotupplagg 14 juni vid Snurrom?                                             Foto  Thoralf Alfsson

Även företaget Fanerdun har en stor annons i tidningen och där kan vi heller inte läsa något om hur verkligheten ser ut i Snurrom. Men i Kalmar har vi ju lärt oss att kineser alltid pratar om visioner oavsett om de förverkligas eller inte. Den som tar det på allvar har fått lära sig att det handlar om kulturkrockar när tidsplaner inte följs.Osanningarna står som spön i backen i dessa båda artiklar i denna tidning. Bilagan hittar du här.

Det skulle vara intressant att få reda på vem som står bakom denna tidning och om det är med skattpengar som den har betalts.

Jag vill heller inte undanhålla er hur den minnessten som restes när näringslivsminister Maud Olofsson tog första spadtaget vid bygget ser ut idag. Frågan är om det är en minnessten från invigningen eller en begravningssten över projektet. I vilket fall som helst är det inte någon som är rädd om stenen och därför har den tydligen börjat sitt fall mot marken vilket även hela projektet också börjat.


Minnessten eller?                                                                             Foto  Thoralf Alfsson


HAR KALMAR KOMMUN GLÖMT BORT FANERDUN

I augusti 2006 presenterades en sensationell nyhet av kommunalråden och oppositionsråden i Kalmar. Det kinesiska företaget Fanerdun skulle bygga ett enormt mässcentrum i miljardklassen.

Som alla mina läsare vet har detta "sensationella" projekt kantats av bakslag.


Kommunalrådet Johan Persson (s) startade i december en egen blogg men han har fortfarande inte skrivit ett enda inlägg om detta kinesiska projekt vilket jag finner mycket märkligt.


I förra veckan kom en informationstidning från Kalmar kommun med titeln "Det nya Kalmar växer fram". Tidningen är på 20 sidor och handlar om företag och utvecklingen i Kalmar. Det som är märkligt är att det kinesiska företaget Fanerdun inte nämns överhuvudtaget i hela tidningen. Hur är detta möjligt?


Det säger allt om vad Kalmar kommun anser om Fanerdun idag men som man inte vågar säga öppet ännu..


TRAMSIG FRÅGA

Detta skulle mycket väl kunna vara i Kalmar där kommunen har betalat ut ca 1,5 miljoner kronor i bidrag till invandrarföreningar men inte en enda krona till hembygdsföreningarna i Kalmar kommun, trots vädjanden från hembygdsföreningarna men som kulturnämndens ordförande i Kalmar sitter den sverigefientliga kommunisten Birgitta Axelsson Edström, för övrigt gift med en folkpartist. Läs mitt inlägg från förra året.


Lyssna på denna debatt där unge William Petzäll verkligen gör bra ifrån sig i Borås kommunfullmäktige. Kommentarer överflödiga! Tack för tipset Peter A.

Tänk om vi kunde få samma media möjligheter i Kalmar kommunfullmäktige.


SVENSKAR UT, INVANDRARE IN I KALMAR KOMMUN.

Vid dagens budgetdebatt i kommunfullmäktige blev diskussionen het och flera av ledamöterna var irriterade över oss sverigedemokrater. Må hända har det att göra med våra fina opinionssiffror i SIFO:s senaste undersökning.


Johan Persson, kommunalråd för socialdemokraterna angrepp oss redan i sitt första inlägg utan att vi ens varit upp i talarstolen. Riktigt roligt!!


Han anklagade oss Sverigedemokrater för att skapa kaos i Karlskrona, vad det nu har med budgetdebatten i Kalmar att göra. Men där hoppade Johan Persson i galen tunna.

Det kaos som råder i Karlskrona beror på att inga partier vill samarbeta med sd och det kan man inte skylla sd för. Sd har vad jag vet inget emot att samarbeta med något annat parti men då skall det också vara ett samarbete i alla frågor. Kaoset i Karlskrona beror snarare på att Johan Perssons parti socialdemokraterna har svårt att smälta valförlusten 2006 och har svårt att acceptera valresultatet.


Vi valde att inte göra en egen budget utan har prioriterat andra uppgifter i vår begränsade organisation. Under budgetdebatten yrkade jag på tre ändringar i budgeten för att markera vår ståndpunkt. Vi skulle givetvis kunna lagt en rad ändringsyrkanden men vi valde några få som vi istället ville fokusera mer på.


I budgetförslaget finns några skrivningar som jag reagerat på och här kommer dessa med min kommentar.


"År 2005 hade 5,2 % av kommunens anställda utländsk bakgrund. Av kommunens innevånare var motsvarande siffra 9,4 %. Kommunens anställda med utländsk bakgrund ska vara motsvarande andel av kommunens invånare som har utländsk bakgrund 2011."


Enligt SCB:s senaste siffror har andelen med utländsk bakgrund ökat till 10,7 % 2007 i Kalmar kommun.


Vad innebär denna skrivning i praktiken?


Kalmar kommun har närmare 5 000 anställda och är med det kommunens största arbetsgivare. Ovanstående skrivning innebär att andelen anställda med utländsk bakgrund skall öka från 5,2 % till 10,7 % 2011. Sannolikt kommer andelen vara ännu högre 2011 med tanke på kommunens utveckling.

Detta innebär att andelen anställda med utländsk bakgrund skall öka med 5-6 %, vilket innebär 250-300 personer.


Kommunen vill alltså byta ut 250-300 med svensk bakgrund till anställda med utländsk bakgrund
.


Det kan man kalla ett Sverigefientligt förslag och är enligt min uppfattning helt sanslöst.


Sverigedemokraterna yrkade på att ovanstående skrivning skulle strykas helt och hållet ur budgeten.


En annan skrivning i budgeten är följande.


"Förvärvsfrekvensen för befolkningen i åldern 20-64 år i Kalmar kommun ska öka från 74,8 % 2005 till lägst 80 % 2014. Arbetslösheten ska inte överstiga riksnivån.

Förvärvsfrekvensen för utrikes födda i åldern 20-64 år ska öka från 53,4 % 2005 till lägst 70 % 2014."Detta innebär att kommunen ställer lägre krav på förvärvsfrekvens för personer med utländsk bakgrund. På svenskar ställs krav som i praktiken innebär 81-82 % förvärvsfrekvens medan personer med utländsk bakgrund bara skall uppnå en förvärvsfrekvens om 70 %.


Det är väl det som är mångkultur och skall berika oss svenskar. 

Det kan man kalla ett riktigt Sverigefientligt förslag.


Sverigedemokraterna yrkade på att även personer med utländsk bakgrund skall ha samma krav som personer med svensk bakgrund, alltså 80 % förvärvsfrekvens oberoende av etnisk bakgrund.


Vid den avslutande omröstningen begärde vi votering på ovanstående ändringsyrkanden. Vi var för övrigt det enda partiet som begärde en votering under denna budgetdebatt.


Omröstningen utföll enligt följande på ovanstående två punkter som slogs ihop till en votering.


53 ledamöter röstade emot våra ändringsyrkande, 6st ledamöter avstod att rösta (4st folkpartister och 2st moderater), det var endast vi sverigedemokrater som röstade för våra ändringsyrkande. 


För mig är detta fullständigt horribelt och skrämmande att 53 ledamöter utan att blinka stöder ett förslag som innebär att kanske 300 svenskar ska bytas ut mot 300 personer med utländsk bakgrund. 10st så kallade nya moderater eller nysossar stödde denna skrivning i budgeten 


Det finns givetvis en hel mängd annat att skriva om angående detta kommunfullmäktigemöte som startade 10:00 och inte var slut förrän ca 17:15 men det kommer jag kanske återkomma till.

Läs Barometerns nätartikel.

Anders Blank missuppfattar dock att jag blev rejält sur på Johan Persson för att han anklagar sd för att vara ansvariga för "kaoset" i Karlskrona och inte på att vi inte gjort en budget. Johan Persson (s) har inte ett dugg med att göra hur vi inom sd använder det partistöd eller partisekreterar tid vi får. Att lägga en väldig massa tid och energi på en budget som inte ens alla ledamöter i fullmäktige läser och media inte kommenterar i tidningarna är fullständigt bortkastat tid och ger inte sd fler väljare i valet 2010. Om vi däremot producerar debattartiklar, insändare, uppdaterar bloggar och delar ut flygblad och annan information från sverigedemokraterna så kommer det förhoppningsvis ge betydligt mycket mer än en budget som ingen läser. Det handlar om att använda våra resurser mest effektivt.

I dagens artikel om fullmäktige i tidningen Östran nämns sverigedemokraterna överhuvudtaget inte! Det är på det sättet som det socialdemokratiska maskineriet tar debatten. Att ovanstående punkter skulle omnämnas i Östran är givetvis uteslutet och rena självmordet för vänsterblocket!


INTRESSANT UTVECKLING FÖR SD.

Idag har SvD haft en nätfråga på webben om vilket parti som du skulle rösta på om det var val idag.

Jag vet att resultatet inte är på något sätt är representativt men resultatet är ändå av ett visst intresse. Jag förutsätter att läsarna hos SvD är i stort sett desamma över tiden.


Vid klockan 17:20 hade ca 8 230 personer röstat med följande resultat.
Det som jag finner som en väldigt intressant utveckling är när jag jämför med en liknande undersökning den 15 april 2007. Då ca 9 000 personer svarade på samma fråga med följande resultat.
Det som är noterbart är den stora minskningen för moderaterna och den stora ökning för sverigedemokraterna. Är det några väljare som är besvikna över sitt partis agerande så är det just moderaterna. Detta kan jag själv bekräfta då flera eller rent ut sagt många som röstade på moderaterna i senaste valet redan nu berättat för mig att de kommer rösta på sd i valet 2010.


När man sedan hör sossarnas Marita Ulvskog i TV4-Nyheterna som skall förklara för väljarna hur verkligheten i förhållande till vad vi sverigedemokrater säger ser ut blir det riktigt komiskt.


DET ÄR MARITA ULVSKOG SOM BÖR LÄRA SIG HUR VERKLIGHETEN SER UT OCH DET LÄR BLI EN CHOCKARTAD UPPLEVELSE FÖR HENNE!


Statsminister Fredrik Reinfeldt kommenterar också undersökning men han tycks tro att det bara handlar om jobb till invandrare. Till och med den politiske kommentatorn i TV4 ansåg statsministerns svar vara naivt.


FÖR MIN DEL FÅR DESSA POLITIKER GÄRNA FORTSÄTTA VARA NAIVA, DET GYNNAR BARA SD.


SD 4,2 PROCENT I SIFOÅterigen kommer Sverigedemokraterna över 4 procent i en opinionsundersökning och detta trots att media gång på gång försöker svartmåla och förtala hederliga och skötsamma företrädare för partiet. Jag själv har ju varit utsatt för diverse angrepp både på Östrans och Barometerns ledarsidor under den senaste månaden.

I SvD:s artikel är det samma gamla visa med invandrarfientliga sverigedemokraterna men sen finns det också lite kunniga synpunkter från statsvetaren Sören Holmberg.

Personligen tror jag att vi har goda möjligheter att profilera oss inför det kommande EU-valet den 7 juni 2009. Jag kommer själv att lägga ner mer tid på EU-frågor och inläggen på min blogg kommer med jämna mellanrum handla om detta. Läs artikel i SvD.   Missa inte att rösta på SvD om du läser artikeln så kan vi ge de etablerade politikerna ännu en spark i rumpan!

Läs artikel i DN.

Vill du läsa ett typexempel på hur dessa ledarskribenter försöker vrida till verkligheten så läs dagens ledare i GP med titeln "Tillfällig fluga". Frågan är om den anonyma ledarskribenten tror på sig själv eller om han hoppas att läsarna skall tro på hans lögner. Jag är personligen fullständigt övertygad om att han vet exakt vilka lögner han skriver men att han gör det av rena pk-skäl.

LÅT ROSENGÅRD BRINNA!

I Kalmar län skall polisen spara 9 miljoner kronor trots att antalet brott ökar enligt uppgifter i dagens Barometern. Länspolismästaren hoppas att det inte skall medföra minskat antal poliser i länet men kan inte lova något.


Ett litet exempel på brottsutveckling i Kalmar län.

Antalet anmälda våldtäkter har ökat med ca 100 procent på bara några år och ändå så sparas det bara inom polismyndigheten.


Nya polishuset i Kalmar.                                       Foto Thoralf Alfsson

I Kalmar bygger man just nu ett enormt fint polishus med ädelträfasad men utan ett häkte!
Det känns som att polismyndigheten inte riktigt har kontroll över sin ekonomiska situation. Regeringen har samtidigt lovat 4 000 nya poliser men som vanligt lär vi väl inte få se någon av dessa i Kalmar län. De kommer säkert att behövas i Malmö numera sedan brandkåren vägrat åka till Rosengård på alla anlagda bränder om de inte får poliseskort..


Polisens uppgift är inte att vara eskort till brandkårer under uttryckning!

Låt det istället brinna i Rosengård om innevånarna inte vill att brandkåren skall komma. De kan väl starta ett eget brandvärn om inte Malmö kommuns brandkår duger.


1 maj 18.11 Von Rosens väg
2 maj 00.25 Ramels väg
2 maj 00.42 Von Rosens väg
2 maj 17.15 Rosensgårdsskolan
2 maj 15.56 Rosengårdsskolan
3 maj 00.53 Derbyvägen
3 maj 02.46 Ramels väg
3 maj 04.21 Mölledalskolan
4 maj 03.01 Ramels väg
4 maj 21.48 Ramels väg
4 maj 23.35 Ramels väg
5 maj 01.34 Östra kyrkogården
5 maj 16.18 Ramels väg
6 maj 17.25 Ramels väg
5 maj 22.40 Von Rosens väg
6 maj 21.53 Västra Kattarpsv
6 maj 23.18 Ramels väg
10 maj 02.48 Bennets väg
11 maj 13.49 Bennets väg
12 maj 22.33 Von Rosens väg
13 maj 22.15 Ramels väg
13 maj 22.52 Ramels väg
14 maj 12.33 Västra Kattarpsv
14 maj 13.08 Ramels väg
17 maj 02.43 Ramels väg
17 maj 04.34 Flygledaregatan
19 maj 16.35 Bennets väg
20 maj 00.29 Ramels väg
21 maj 21.21 Hårds väg
21 maj 21.43 Verner Rydénsk
21 maj 22.26 Rosengårds cent
23 maj 23.13 Hårds väg
24 maj 13.42 Ramels väg
25 maj 17.08 Von Lingens väg

Bränder i Rosengårdsområdet i Malmö under 1-25 maj där de flesta är anlagda.
Läs artikel.

Ett eget brandvärn i Rosengård kommer inte behöva ha några brandövningar, de kommer att få en massa praktiska övningar ändå.

Men detta är väl mångkultur och då får vi acceptera det som något berikande för oss laglydiga svenskar.


TACK IRLAND!

Idag kan man bara tacka Irland som har en konstitution som inte tillåter att regeringen kan köra folket som vår egen statsminister Fredrik Reinfeldt gjorde när han skrev på Lissabonfördraget i december förra året.

Sverige borde givetvis ha en liknade konstitution som kräver en folkomröstning innan ett fördrag som Lissabonfördraget kan genomföras. Att vår regering är beredd att lämna ifrån sig vår nationella självständighet utan att genomföra en folkomröstning anser jag är att likna vid ett landsförräderi.


EU:s ledare har tydligen varit så säkra på att man skulle kunna få igenom Lissabonfördraget att man inte har någon plan B vilket säger allt om dessa självgoda byråkrater.


Jag är övertygad om att även det svenska folket hade röstat nej om vi av den svenska riksdagen hade givits möjligheten till detta genom en folkomröstning. Det självklara hade ju varit om alla länder hållit en folkomröstning så att det hade blivit ett väl förankrat demokratiskt beslut. Nu har Irland med ca 1 procent av EU:s befolkning sagt nej och detta kommer säkert EU att försöka gå runt på något sätt, så det är absolut för tidigt att ropa hej.

Det bästa hade givetvis varit om ett antal länder röstat nej till Lissabonfördraget.


Men nu gläds vi dock åt Irlands nej. Ikväll blir det inte en Newcastle på Lilla Puben utan det får nog bli något irländskt att fira med.


LÄNSRÄTTEN AVSLÅR MIN ÖVERKLAGAN

Jag har själv inte sett domen från Länsrätten i Kalmar Län men enligt en journalist från Barometern som ringt mig i eftermiddag så har min överklagan avslagits. I och för sig hade jag inte förväntat mig något annat.


Jag anser att Länsrätten ägnat sig åt ett politiskt ställningstagande och beslut. Det handlar om att inte ge sverigedemokraterna några ekonomiska möjligheter att stärka sin kassakista inför de kommande valrörelserna. Ingen kommer någonsin att erkänna detta men det är min övertygelse att det är huvudorsaken till Länsrättens beslut.


Läs artikel i Barometern.


SCB kom idag med sin väljarundersökning och tyvärr har sd inte gått fram något utan behåller sina siffror sedan i november 2007.


DET SOM ÄR ANMÄRKNINGSVÄRT ÄR ATT SD ÄR INTE ETT SVARSALTERNATIV! Utan den tillfrågade måste avböja att rösta på något av riksdagspartierna och sedan avge vad SCB kallar en "spontanröst" på något av övriga partier för att sd skall få en röst. Detta förfarande av SCB leder givetvis till ett lägre resultat för sd.

Några siffror är ändå intressanta från denna undersökning.


 cfpmkdmp svövriga 
Svensk bakgrund6,17,224,93,66,343,85,32,8%
Utländsk bakgrund1,65,317,93,26,557,46,71,6%
          
Förstagångsväljare 18-21 år2,87,720,31,412,639,978,4%
          
Arbetare (LO-förbund)4,33,612,22,7463,56,13,5%


SD har med stor sannolikhet ett stort stöd bland förstagångsväljare. Sedan kan man nog konstatera att är det någon grupp vi skall satsa hårt på att värva är det arbetare som tillhör LO-förbunden.


En annan sak är det stora stödet om s har hos personer med utländsk bakgrund. Så vi kan förvänta fortsatt flirtande med dessa grupper från socialdemokraterna och detta skall vi utnyttja för att kunna sno väljare från socialdemokraterna!


UTVISAD FICK PUT, BEGICK MORD OCH ...............

Den historia som idag kan läsas i Helsingborgs Dagblad gör mig fullständigt mållös!

 

Redan 1993 utvisades mannen av terroristskäl ändå får han några år senare permanent uppehållstillstånd i Sverige. 2001 greps han och dömdes till 10 års fängelse och utvisning för ett mord tillsammans med en släkting. Redan i december 2007 frigavs han och har ännu inte utvisats. Nu är han häktad för att ha misshandlat sin 15-åriga dotter.

 

Läs artikel!!!!!!!

 

Svenska myndigheters flathet är fullständigt sanslös och betydligt mycket värre än någon kan föreställa sig och allt beroende på dessa förbannade pk-människor som inte tillåter att myndighetspersoner gör det jobb de är tillsatta att utföra. Dessa myndighetspersoner är så livrädda att bli indragna i media och kallade främlingsfientliga eller till och med rasist att de avstår från att utföra det som faktiskt åligger dem iu sin tjänsteutövning.

 

I detta fallet borde det krävas flera huvuden!!

 

Vem beviljade denne kulturberikare uppehållstillstånd trots tidigare utvisning?

 

Vem har ansvaret för att denne kulturberikare inte avvisats efter avtjänat straff?

 

Dessa båda personer borde omedelbart avstängas från sin jobb i väntan på en utredning som bara kan komma till slutledningen att dessa personer får sparken.

 

Kommer svensk media driva detta? Givetvis inte då de är i maskopi med pk-eliten.

Expressen utelämnar att mannen utvisades 1993 av terroristskäl och för att utgöra ett hot mot rikets säkerhet men ändå återvände till Sverige och fick permanent uppehållstillstånd. Ynkligt Expressen. Läs artikel.

Dagens Nyheter begår samma "misstag" och utelämnar samma fakta som Expressen.

DETTA ÄR TYDLIGEN DEN PK-GODKÄNDA ARTIKELN SOM TIDNINGARNA SKALL PUBLICERA.

Läs denne mångkulturberikar från Palestinas snyftinsändare i Kåkbladet nr 5 från 2002.

Bassam Azzam, som man bäddar får man ligga. Du skall bort från Sverige och ta med dig hela släkten när du lämnar landet!

Det finns säkert någon vänsterpartist eller mångkulturell sosse som vill hjälpa dig, du kan ju försöka med någon av Birgittorna i Kalmar.  Birgitta Elfström (s) eller Birgitta Axelsson Edström (vpk).


”PLASTMEDBORGARE” MED ALLA RÄTTIGHETER MEN INGA ……

Tänk att en debattartikel i DN kan röna så stor uppmärksamhet som den i gårdagens Dagens Nyheter där ett par mångkulturella förespråkare föreslår att man redan skall kunna få svenskt medborgarskap efter 2 år om man kan säga några "meningar" på svenska.


Redan idag har Sverige generösa regler vad det gäller medborgarskap i jämförelse med en rad andra EU-länder. Sverige borde istället närma sig övriga EU-länder och skärpa sina regler. I Danmark ser man säkert med vånda på ett sådant förslag vilket skulle ge många individer som vill till Danmark eller något annat nordiskt grannland en mycket smidig bakdörr eller genväg till dessa länder genom ett svenskt medborgarskap. Jag antar att våra grannländer och då speciellt Danmark skulle protestera mot en sådan galenskap.


Jag anser att förslaget i DN-debatt är ytterligare ett tecken på den oikofobi som råder hos många inflytelserika personer i vårt land.

Sverigedemokraterna föreslår raka motsatsen i sitt handlingsprogram om Invandring och integration som antogs 2007. I detta handlingsprogram finns följande.


"Kraven för att få svenskt medborgarskap skall skärpas kraftigt. Grundläggande krav skall vara att man varit bosatt i landet i minst tio år och att man under denna tid uppvisat en klanderfri vandel. Genom ett obligatoriskt medborgarskapstest skall man också visa att man tagit till sig det svenska språket och skaffat sig grundläggande kunskaper om svensk historia och svenskt samhällsliv. Därtill skall man också underteckna en deklaration där man bekräftar sin lojalitet med Sverige och förbinder sig att respektera svenska lagar och övriga samhällsregler."


Det som ändå är mest beklämmande och skrämmande är att så få om ens någon politiker vågar kritisera detta förslag. Ingen politiker med någon form av ställning eller ekonomiskt beroende av politiken vågar så mycket som harkla sig på grund av rädslan av att förlora sin ställning eller sin ekonomiska inkomst från politiken.

Flera etablerade politiker från riksdagspartierna har sagt till mig att det är tabu inom deras partier att kritisera offentligt något som har med invandring eller islam att göra.


Idag har Studio P1 haft ett långt reportage om hedersvåld med flera vittnesmål om hur det fungerar i dessa familjer. Detta borde leda till skarpa reaktioner och högre krav på dessa grupper men i landet Sverige kommer det med stor säkerhet inte leda till någon reaktion från några politiker överhuvudtaget. Med tanke på den enorma invandringen från just länder med hederskultur kommer problemen bli enorma under de närmaste decennierna.


När dessa sedan blir svenska medborgare på 2 år har vi sedan ingen möjlighet att utvisa dessa individer efter hedersbrott


SVERIGEKNUT


Sverigeknut?                                                          Foto Thoralf Alfsson

"Det var Abdul och Muhammed som lärde Svenne och Nisse att det inte är fel att älska Sverige"
Kjell-Albin Abrahamsson, nationaldagen i Kalmar.

Lyssna på inslaget i Radio Kalmar där Kjell-Albin Abrahamsson finns med.

(Numera omdöpt till Kjell-Abdul Arabson av signaturen Johan G)

Landet där pk-eliten älskar att förnedra det svenska folket och landet som har slagit knut på sig själv.

NATIONALDAGEN

Jag har tittat runt i media och kollat in deras rapportering av nationaldagen och det är inte Sveriges nationaldag som dessa oikofober i media fokuserar på.

Här kommer några länkar på fina exempel på vad jag menar SvD, DN och City


Herman Lindqvist uttryckte det på ungefär följande vis för två år sedan i radio. (Efter det får han väl aldrig medverka en nationaldag i radion igen)

 "Att vi skall vara stolta över att vi är svenskar på nationaldagen och tänka på tidigare generationer som skapat det land vi kan njuta av idag. Fira nya svenskar finns 364 andra dagar på året att göra! Nationaldagen skall vara svenskarnas dag."

  

Jag tror dock att fler och fler svenskar retar sig på hur våra offentliga myndigheter som håller i nationaldagsfirandet hanterar detta. Även medias sätt att rapportera tror jag många reagerar på. Detta leder förhoppningsvis till att fler och fler börjar sympatisera med oss sverigedemokrater.


Igår fick vi Sverigedemokrater en fana vid ceremonin på Stortorget i Kalmar. Jag medverkade inte själv utan Lars Rosén tog emot fanan tillsammans med Anders Leander.

Enligt dessa applåderades det friskt när de tog emot fanan och många kom fram och lyckönskade dem och lovade läggs sina röster på sd i nästa val.

Lokala media är inte ett dugg sämre.

Se Barometerns webb-tv.    Nationaldagsfirandet i Kalmar

Vad har kurdisk dans med sveriges nationaldag att göra?

Radio Kalmar är inte ett dugg sämre. 
Lyssna på denna nyhetssändning!!!!!!!!!!!!


När ni sett och lyssnat på detta förstår ni säkert varför jag undviker Stortorget och dessa oikofober.
Egentligen är det bara och tacka och ta emot att den lokala median retar upp ett stort antal svenskar i Kalmar med omnejd. Antalet sympatisörer och nya medlemmar får säkert en extra skjuts efter detta.
Kjell-Albin Abrahamsson sänkte nog sin populäritet hos många kalmarbor igår.


Här kommer några bilder på vårt eget firande.


Raketer appteras vid midnatt på en sandbank.


Min dotter provar min kajak för första gången.


Nypotatis, sill och skåne.


Kvällsbad på nationaldagen, 21 grader i vattnet.


Trötta ungdomar.


HAR OIKOFOBERNA TAGIT ÖVER NATIONALDAGEN?Något traditionellt nationaldagensfirande t.ex. på Stortorget i Kalmar är inte aktuellt för mig. Det räcker med att läsa om vad dessa mångkulturella talare har sagt i tidningen eller på Kurt Lundgrens blogg. Det är endast "trogna och säkra" oikofober som idag släpps fram som talare på vår nationaldag.

 

Jag firar istället med fyrverkeri, nypotatis, sill, nubbe och öländska jordgubbar.

 

Ikväll firar jag och mina närmaste in nationaldagen. I år ser planeringen ut som följer, jag skall ha grillat kött, bakad potatis och klyftpotatis och diverse tillbehör klara tills alla anländer framåt sena kvällen. Det hela sköljs ner med något "gott" att dricka. Strax före midnatt vandrar vi ner till stranden och skjuter in nationaldagen med ett fyrverkeri ut över Östersjön. (tillstånd finns, skall bara ringa sjöräddning enligt polisen så ingen tror att det är nödraketer men på sätt och vis är det ju faktiskt just det)

Jag och prinsessan Madeleine apterar raketer vid midnatt 2006.


På fredagen blir det stranden och sol o bad om det fina vädret består sedan väntar nypotatis, sill, nubbe, öl, köttbullar, prinskorv, jansson, ägghalvor, omelett, revben o.s.v.  glömde varmrökt lax.

Sedan toppar vi det hela med öländska jordgubbar, vispgrädde och glass.


Renate Clumska nationaldagstalar på norra Öland (Skäftekärr) eventuellt kanske vi besöker det men risken är stor att man stöter på Ulf Wickbom som bor i närheten och med tanke på vad Kurt Lundgren skrev om hans tal i Kalmar för några år sedan kanske jag startar en diskussion om Sverigedemokraterna.

Så här skrev Kurt Lundgren 2006

Det var tur att jag tog mig till nationaldagsfirandet uti vår lilla stad; det hölls på Stortorget och nationaldagstalare var journalisten, författaren, radiorösten Ulf Wickbom. Jag sammanfattar hans tal i några punkter.

 

. Det skall inte kallas nationaldag utan Sverigedagen.

 

. Nationalism är detsamma som chauvinism och sådana kryp är mestadels sverigedemokrater.

 

. Vi bör inte hålla på Sverige allt för mycket i fotbolls-VM, ty det är nationalism.

 

. Vi bör inte tala så mycket om svensk historia eftersom de som invandrat kan känna sig utanför.

 

. Kungen bör hålla tal inför muslimernas firande av ramadan på samma sätt som han håller jultal.

 

. Fädernas kyrka är också en moské.

 

. Det var  Gustav Vasa som skapade den hemska nationen; förr fanns bara små länder inom landet och dit bör vi återvända, till det lilla och hanterliga, som Dacke vill ha det.

Jag hörde om en undersökning angående fotbolls-EM häromdagen och enligt den skulle svenskarna vara det mest trogna och starkaste supportrarna av sitt landslag. Tacka faan för det! Det är ju enda gången som det är tillåtet att vara nationalistisk utan att bli kallad för främlingsfientlig eller till och med rasist. Nu är till och med tillåtet att ha Sverigetröjor utan att någon tittar snett, även i skolan.

Mina läsare har kanske märkt vad Sverigetröjor som säljs och många butiksanställda har även Sverigetröjor. Detta har alltså inget med vår nationaldag att göra utan bara med Zlatan och de andra att göra......    Zlatan har förresten inte gjort mål i landslaget sedan 2005 läste jag i någon tidning. Upp till bevis Zlatan!!!

Synd att det inte är fotbolls-EM eller VM varje år så folk ser det normala i att vara lite nationalistisk.

Hur som helst vill jag önska alla mina läsare och Sverigevänner en trevlig nationaldagshelg med förhoppningsvis god mat och trevligt sällskap, vädret är ju strålande så det kan ingen klaga på.

HA DE GOTT!

Vill ni ändå bli ordentligt taggade så kan ni lyssna på professorn Jonas Frykman från Lund i dagens Studio P1. Om någon är korkad så tar han priset.
Lyssna på Jonas Frykman, kommer ca 4-5 min in i inslaget.

Citat "Det går inte att köpa en fläskkotlett utan att den har svenska flaggan på sig"

Svd


RESPEKTEN LÅG FÖR POLITIKER

Lena och Ann ger sig inte. I ett nytt genmäle undviker de att nämna ordet gratis sjukvård till illegala invandrare.

Så här skrev jag i mitt senaste svar.


Lena Segerberg och Ann Hellenborg slingrar sig som hala ålar när de försöker föra över debatten till att handla om akut sjukvård till alla. I sitt senaste svar undviker de återigen helt och hållet att nämna att det gäller gratis sjukvård till illegala invandrare. Jag och sverigedemokraterna kommer aldrig att neka någon akut sjukvård men den kan aldrig vara gratis, förutom enstaka fall där minderåriga barn utan vårdnadshavare behöver sjukvård.
Den normale arbetstagaren som jobbar heltid betalar mellan 20 000-30 000 kronor varje år till landstinget i skatt. Att den illegala invandraren skulle få samma tillgång till sjukvården utan kostnad som den hederlige skattebetalaren är för mig helt främmande.
Anser Lena Segerberg och Ann Hellenborg att dessa illegala invandrare även skall få mediciner utan kostnad?
Hur mycket empati känner Lena och Ann med andra svaga grupper i samhället? För arbetslösa, sjukpensionärer, funktionshindrade och så kallade "fattigpensionärer" med låga inkomster innebär patientavgifter och medicinkostnader att det grävs stora hål i plånboken vid varje besök inom sjukvården. För dessa grupper vill Lena och Ann och deras kollegor i vänsterstyret i Kalmar läns landsting istället höja avgifterna med 20-30 procent.
Följden blir alltså att dessa svaga grupper får betala för att illegala invandrare skall få gratis sjukvård, vilket jag finner fullständigt horribelt.


Thoralf Alfsson
sverigedemokrat Kalmar


Så här svarade dessa landstingsråd.


Frågan om illegala invandrare skall få även mediciner utan kostnad undvek de helt och hållet. Ynkligt av två välbetalda landstingsråd att inte kunna svara på mina frågor.


Inte undra på att människor förlorar respekten för dessa landstingsråd och politiker som är för fega för att svara på frågor utan istället kommer med floskler och beprövade argument mot sverigedemokrater men så blir det när de sakliga argumenten saknas.

I mitt genmäle kommer jag bara ställa två frågor:
Skall sjukvård vara gratis för illegala invandrare?
Skall mediciner vara grattis för illegala invandrare?


SVAR I "FOTOKRIGET"

Idag har jag bara fått ett svar på min fråga (se tidigare inlägg) och därmed tror jag att jag bara kommer få något enstaka svar till.

25 ledamöter har svarat av 60 ledamöter, jag räknar inte med mig själv.


11st har svarat nej och 14st har svarat ja på min fråga om jag får publicera en bild på dem på min blogg i samband med att jag skriver om något som berör kommunens arbete.


Följande säger NEJ.

Bertil Dahl (v)

Birgitta Elfström (s)

Britt Lindblad (s)

Christina Magnusson (s)

Peter Persson (v)

Birgitta Axelsson Edström (v)

Steve Sjögren (s)

Cecilla Strömberg (s)

Camilla Svensson (m)

Ann-Marie Jeansson (kd)

Anita Wollin (c)


Följande säger JA, en del med vissa förbehåll.

Göran Häggfors (m)

Nils Fredrik Aurelius (m)

Anders Andersson (c)

Ingemar Einarsson (c)

Lene Sejr (mp)

Bengt-Olof Roos (kd)

Lars Rosen (sd)

Jan R Andersson (m)

Johan Persson (s)

Jonas Lövgren (m)

Bengt Sundström (fp)

Kerstin Edvinsson (m)

Inger Hilmansson (fp)

Kajsa Hedin (m)


Övriga vill tydligen inte svara eller anser det som ointressant om jag publicerar bilder av dem på min blogg.


Hur skall man då kommentera detta.


Var de mörka krafterna finns framgår ju med stor tydlighet i svaren. Samtliga tre vänsterpartister svarar nej.


Det första som är intressant är varför ingen stödde vår motion i fullmäktige när ändå en majoritet av de som svarat inte har något emot att jag publicerar deras foto. Svaret är ju givetvis att en motion från sd får inte stödjas, oavsett innehåll. Svensk demokrati i ett nötskal..


Det andra är att allianspartierna är mer välvilliga till ett öppet samhälle. Den ende socialdemokraten som svarat Ja är för övrigt kommunalrådet Johan Persson. Socialdemokraterna har 27 ledamöter i kommunfullmäktige och endast 6st har svarat, även det väldigt anmärkningsvärt.


För det tredje är det ett kommunalråd Jonas Löhnn (mp) som trots påminnelse bara svarat att han inte vill svara. Detta har säkert att göra med hans "smygfotografering" i kommunstyrelsen för ett antal år sedan, vilket väckte en hel del uppmärksamhet enligt en journalist. På min fråga om tidningarna även kallade hans tilltag för smygfotografering har Jonas Löhnn inte svarat.


De flesta svar från ja-sägarna har varit trevliga och vänliga och flera svar har haft "glimten i ögat" men när det gäller nej-sägarna så är det lite si och så med den saken.


Dessa tre vänsterpartister och Birgitta Elfström (s) visar på sina egna brister då de inte klarar av att avsluta sitt mail med t.ex. Med vänlig hälsning eller Hälsningar.

Vänsterpartisten Peter Persson svarade gott och gott Nej, men sen har han heller aldrig yttrat sig i kommunfullmäktige under snart två år.Mitt svar är NEJ!


Bertil Dahl

---------------------------

Hej!


Mitt svar är som tidigare; Nej!


/Birgitta Elfström

------------------------------

Nej


------------------------------

Nej, min tillåtelse får du inte.


/Birgitta Axelsson Edström

---------------------------


Att Birgitta Axelsson Edström har problem med sin omgivning har vi ju tidigare fått bevis för när hon kallade mig och min kollega i kommunfullmäktige för "svintrynen på människokroppar"på sin blogg. Häromdagen fick vi ett nytt exempel från Birgitta i Barometern där hon kallade skolelever för "ungdomarna som en hjärna på två ben" i en kommentar om elitklasser på gymnasiet.


BADBURKAN ETT TECKEN I TIDEN

Ja, i varje fall om man skall tro Aftonbladet. Läs artikel.

Själv får de inte vissa en kvadratcentimeter av sin kropp men det skämdes tydligen inte över att bada med nakna gubbar, vilken dubbelmoral.

Tänk om det var det som var tanken med detta bildarrangemang av Aftonbladet, kan Aftonbladet vara så lömska och lite smygrasistiska? 


"Badburkan skyddar både mot utforskande blickar och solsveda och Lama och Salam tror att efterfrågan finns."Inte undra på att deras män är de största gluttarna i simhallar, gym och på badstränder där svenska tjejer är lättklädda. Det säger en hel del om den religionen.


SVERIGE STRUNTAR I RISKERNA.


"Dette er ikke Muhammed"?  Norsk Muhammedkarikatyr.  SVD

"Terrorister skal ikke bestemme over os. Vi giver ikke op overfor terrorister. De skal besejres. Og i denne kamp skal vi samarbejde med moderate kræfter i andre lande. Og disse moderate kræfter er heldigvis i flertal overalt, lød det fra udenrigsministeren, Per Stig Møller."

Undrar vilka moderata krafter i Sverige som skall stödja Danmark mot terrorismen? Jag har väldigt svårt att se vår mjäkige statsminister Fredrik Reinfeldt vara kraftfull. Carl Bildt verkar mest flumma omkring, undrar vad den karlen är ute efter. Jag skulle gissa att han är ute efter jobbet som FN-chef om ett antal år och då gäller det att hålla sig väl med alla.I Danmark har UD rekommendationer för resor till olika länder i Världen och just nu ser den ut enligt denna enligt uppgifter i dansk media.

Pakistan:

Alle rejser til Pakistan frarådes. Danskere, der opholder sig i Pakistan, rådes til at udvise den største agtpågivenhed.

Afghanistan:

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til landet.

Irak:

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til Irak.

Gaza/Vestbredden:

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til Gaza og Vestbredden.

Libanon:

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til landet.

Iran:

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til dele af landet.

Saudi-Arabien:

Alle rejser til Saudi Arabien, der ikke er nødvendige, frarådes.

Syrien:

Der er en betydelig risiko for terrorhandlinger i Syrien. Rejsende bør derfor udvise agtpågivenhed

Jordan:

Der er en betydelig risiko for terrorhandlinger i Jordan.

Somalia:

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til landet.

Algeriet:

Udenrigsministeriet fraråder rejser til hovedstaden Algier samt byerne Oran og Constantine, der ikke er nødvendige samt alle rejser til resten af landet.

Tunesien:

Der er risiko for terrorangreb mod vestlige mål i Tunesien.

Marokko:

Der er en betydelig risiko for terrorhandlinger i Marokko.


Om jag sedan kompletterar med följande lista.
Irak18 559
Somalia3 349
Serbien2 500
Palestina1 312
Eritrea878
Ryssland788
Afghanistan609
Bolivia567
Libanon523
Mongoliet519
Iran485
Syrien440
Libyen420
Uzbekistan416
Vitryssland365

Vad kan då detta vara? Jo, det är de största länderna med antal asylsökande till Sverige 2007. Som in kan se är 7-8 länder identiska på båda listorna.

Detta kommer utan tvekan leda till bekymmer i Sverige, kanske inte idag men imorgon. I oh med att vi ger så enormt många permanenta uppehållstillstånd kommer dessa grupper växa sig starkare för varje år och så småningom kommer det att leda till problem som i allra värsta fall kan leda till terrordåd i Sverige. Jag tror inte det är frågan om utan bara frågan om när detta händer i Sverige eller i Danmark.


Jag kommer definitivt inte bli överraskad när det inträffar.


”FOTOKRIGET”


Jag ser lite trött och sur ut men det får väl duga.

I sanningens namn måste jag också informera om att jag fått kommunens tillstånd att använda fotot på mig själv från kommunens register, vilket var en fin gest från kommunens informationschef Christina Karlberg.

Fram till skrivande stund har 24st ledamöter svarat på min fråga om jag får publicera foto av dem på min blogg. Av dessa har 10st svarat nej , givetvis är det alla tre vänsterpartister och fyra socialdemokrater. Alltså har än så länge en majoritet svarat Ja eller med ett litet förbehåll att de gärna vill se bilden innan, 14st Ja.


Eftersom det är 61 ledamöter i kommunfullmäktige förväntar jag mig fler svar innan jag publicerar hur varje ledamot svarat.

Vänsterpartisterna svar kommer jag redovisa ordagrant!


På kalmartidning.blogg.se kunde den som besökt den läsa följande som jag tror Kurt Lundgren skrivit. Jag hoppas att han inte har något emot att jag citerar hela stycket som handlar om mitt "fotokrig"


"JAG BEGRIPER INTE att Kalmars politiker bjuder Sverigedemokraten Thoralf Alfsson på den enkla gratisreklam han får genom att de vägrar ställa upp på bild - Thoralf är ju tack vare denna kontraproduktiva politikerhållning i tidningarna varje dag - jag skulle tro att han numera är kommunens mest kände politiker vid sidan av Johan Persson, kommunalråd.


Thoralf driver detta skickligt, han är, vågar jag säga efter många år i mediabranschen, ganska mediabegåvad och han vet hur pr-maskineriets slipstenar skall dras - han har till exempel hela Barometerns webbtidning till förfogande där han häromdagen hade tre egna kommentarer till en nyhet som handlade om honom själv! Helt unikt i mediavärlden. (Det gällde just fotobråket)


Detta är för en politiker rena lottovinsten.


På sin egen blogg har Thoralf kanske bortåt 1 000 besökare om dagen - men på Barometern har han tiotusentals läsare.


Thoralf tycks vara den ende politikern i staun som begripit detta.


Om nu de lokala politikern struntat i att bråka om sina eländiga porträtt hade de publicerats på Thoralfs blogg, och vem hade då brytt sig?


No one.


För övrigt och låt mig säga det utan att jag tar ställning i själva fotostriden: Thoralf har rätt att publicera bilderna, liksom jag har det och alla andra tidningar och bloggar - bilderna är att betrakta som offentliga handlingar.


Är de inte offentliga handlingar, så skall de tas bort.


Så enkelt och så svårt är det."


FLYKTING STÄMMER SAMARKAND

Enligt Smålandsposten har en flykting stämt köpcentret Samarkand i Växjö.

Läs artikel i Smålandsposten

I Kalmar har vi ett köpcentrum som heter Giraffen undrar hur länge det dröjer innan någon afrikansk flykting stämmer dess ägare.

Ytterligare kommentarer överflödiga!

Smålandsposten tog vid lunchtid bort möjligheten att kommentera artikeln! 

Kommentarer tydligen överflödiga i dubbel bemärkelse.

PK-MEDIA HAR IDAG FIRAT STORA "TRIUMFER"!

Efter dagens bombattentat mot den danska ambassaden i Islamabad kunde man ha förväntat sig något stöd för Danmark av någon regeringsföreträdare men ack vad man bedrog sig. Inte ens vår utrikesminister Carl Bildt hade tydligen något att säga, ynkligt. Han reser ju inte land och rike runt utan jorden runt minst en gång månaden efter gratismiddagar. Nu när vårt grannland Danmark attackeras på detta sätt är de moderata ynkryggarna Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt knäpptysta. Jag skulle skämmas ihjäl i deras kläder.


TYDLIGEN FISKAR ÄVEN MODERATERNA EFTER MUSLIMERNAS RÖSTER!


Att någon i oppositionen skulle ha något att säga existerar inte i min sinnesvärld tyvärr.


Yttrandefrihet och alla andra grundläggande rättigheter är inte så viktiga att någon riksdagspolitiker vågar ta bladet från munen.


I SVT:s Aktuellt bad man till och med om ursäkt att man inte publicerade någon av Muhammedkarikatyrerna med motiveringen att man publicerat dem vid flera tillfällen tidigare. Då syftade man på Muhammed med en bomb i turbanen. Det dåliga samvetet lyser igenom.Denna karikatyr är väl i allra högsta grad aktuell efter dagens bombattentat.


I Kalmar har vi ju vår egen Pakistankännare Nasim Malik (s) som far till Islamabad och den svenska ambassaden minst en gång om året. Han vill ju inte heller vara på bild på min blogg men enligt de lokala journalisterna är han riktigt "mediakåt" så i morgon får vi se om han uttalat sig till stöd för Danmark ;-)


Idag har även en ensamutredare presenterat en rad förslag angående flyktingmottagning och integrering i vårt svenska samhälle. Jag satt hela tiden och väntade på en fråga från journalisterna men den kom aldrig.

Tar inte Sverige emot för många invandrare?


I Klippan hade man dessutom hittat två personer som med kameran från svt rakt i ansiktet inte vågade annat än säga att kommunen borde ta emot "flyktingar". Någon med motsatt uppfattning fick givetvis inte komma till tals i Aktuellt.


'Personlig lots till varje person som fått uppehållstillstånd i Sverige, vad kostar det?

I Kalmar kommun finns ett förslag om servicetjänster till äldre personer inom omsorgsnämnden men på grund av den ekonomiska situationen i kommun skjuts det förslaget fram till 2010.


INGA LOTSAR TILL SVENSKA ÅLDRINGAR MEN TILL INVANDRARE!


ADOBE STREAMLINE

För en gångs skull tänker jag utnyttja min blogg för att få lite hjälp med en konvertering av en file. Enligt branschkunniga behövs Adobe Streamline. Är det någon som har tillgång till denna programvara och är villig att hjälpa mig att konvertera en file för en mindre ersättning.

Mejla mig på [email protected]

Uppdaterad 3 juni ca 13:00

Fantastiskt vilket stöd. Jag vill tacka alla som hjälpt mig, där någon suttit halva natten och gjort jobbet åt mig.
Har även fått programvaran Adobe streamline. Så nu är mina problem troligen lösta.

GRATIS MEDICINER TILL PAPPERSLÖSA?

Idag har mitt senaste genmäle till landstingsråden Lena Segerberg (s) och Ann Hellenborg (mp) angående gratis sjukvård till illegala invandrare publicerats i Barometern.

Läs mitt genmäle i Barometern.


Nu skall det bli intressant att se vad dessa landstingsråd anser om gratis medicin till illegala invandrare.


HÄNDELSERIK VECKA SNART ÖVER.


Solnedgång ikväll klockan 21:34 över Kalmarsund och Blå Jungfrun.   Foto Thoralf Alfsson

En mycket händelserik vecka är på väg att nå sitt slut. Aldrig någonsin har jag och sd fått så mycket utrymme i lokal media och mitt i alltihopa har jag även opererat mig. Fin tajming av landstinget också, ja jag tänker på vädret och att jag är hemma från jobbet några dagar medan jag läker ihop igen.
Antal besökare på bloggen blir nästan nytt rekord denna vecka men det kommer troligen fattas ca 50 unika besökare.

"FOTOKRIGET" FORTSÄTTER I KALMAR

I torsdagskväll (29 maj) skickade jag ett mail till samtliga 61 kommunfullmäktigeledamöter i Kalmar enligt följande. Det märkliga är att hela 9st saknar mail, dessa omvandlas till brev av kommunen istället.


Hej


Med anledning av den debatt som varit om att kommunens bilder på förtroendevalda politiker i Kalmar som finns på kommunens hemsida inte får användas utan tillstånd från informationsansvarige Christina Karlberg kommer jag att när tillfälle ges ta en del egna bilder. Jag kommer med stor sannolikhet endast ta bilder på de politiker som är "mest i elden" men jag tänker ändå fråga alla förtroendevalda i kommunfullmäktige om de har något emot att jag publicerar en bild av dem på min blogg.


Jag kommer även redovisa hur alla förtroendevalda politiker svarat på denna fråga på min blogg.


Har du inte besökt min blogg så är detta min URL

http://thoralfalfsson.webblogg.se/


Får jag publicera en bild på dig på min blogg i samband med att jag skriver ett inlägg som berör kommunens arbete?


Med vänlig hälsning

Thoralf Alfsson


Denna fråga betraktar jag på samma sätt som en folkomröstning i kommunen, den är endast rådfrågande. Jag kommer att publicera mina egna bilder av politiker på min blogg när jag finner att det höjer värdet på mitt inlägg på bloggen.


I skrivande stund har endast 13 ledamöter svarat vilket jag finner mycket märkligt. Är det så att intresset inte är större för denna fråga eller ännu värre är de mailadresser som finns på kommunens hemsida inaktuella. Eller ännu värre kollar inte ledamöterna sina mailboxar!


Av dessa 13 har 7st svarat nej, bland dessa finns givetvis Bertil Dahl (v) och Birgitta Elfström (s) och ytterliggare några socialdemokrater.


Alltså har 6st har svarat ja men några med förbehållet att de gärna vill se bilden först och även med kommentaren att jag gärna får använda kommunens bild. Det som är noterbart är att alla utom en kommer från allianspartierna.

Jag hoppas att Lene Sejr (mp) som svarat ja inte misstycker att jag publicerar delar av hennes svar.

" Hej Thoralf !
 Det är jo klart att jag som politiker är en offentlig person och som så MÅSTE alla få veta vem jag är! jag förstår inte frågan, jag trodde det var en skyldighet som folkvald , att visa vem man är?"


Lene S var frånvarande vid senaste kf annars kanske omröstningen slutat 58 - 3 istället.

Det bör nog också tilläggas att Lene kommer från Danmark och där vet vi ju alla att man har en annan syn på yttrandefrihet och öppen debatt än vad vi har i PK-Sverige.


Det är ändå märkligt att 5st ledamöter som röstade emot vår motion om att kommunens bilder av förtroendevalda politiker skall vara fria att användas ändå säger JA.


HANDLADE DET BARA OM ATT INTE STÖDJA EN MOTION FRÅN SVERIGEDEMOKRATERNA.


Men de kanske har insett att detta har blivit ett problem för deras trovärdighet som politiker och att de nu riskerar att fastna i sandlådan tillsammans med Bertil Dahl och Birgitta Elfström och det sällskapet vill de till varje pris undvika.


Jag hoppas på ytterligare svar från ledamöter och väntar med att publicera hela listan på hur alla svarat. Om någon politiker som redan svarat nej vill ändra sig är det helt ok ;-)


Östran tar upp detta i en artikel på lördagen. Om ni undrar över var den svarta rutan är för något på bilden som kommer förklaringen här. I mina tidigare inlägg fick den svarta rutan symbolisera ett foto som jag istället fick lägga en länk i bildtexten till aktuell politiker, i detta fallet de ljusskygga kommunalrådet Bertil Dahl (v) som företräder de mörka krafterna i kommunen.......


Bertil Dahl (v)

Några andra omständigheter som kommit fram de senaste dagarna är att många inom media reagerat på politikernas inställning, vilket inte överensstämmer med deras egen bild. De har alltid upplevt att dessa politiker viljat synas på bild i så många sammanhang som möjligt vilket de nu upplever som ganska dråpligt.

En politiker som alltid har en åsikt i alla frågor är kommunalrådet Jonas Löhnn (mp) men just i denna fråga har han varit fullständigt frånvarande vilket jag funnit väldigt märkligt. Igår viskade dock en person i mitt öra, varför.
För ett antal år sedan ägnade sig Jonas Löhnn åt "smygfotografering" i kommunfullmäktige vilket fick dåvarande socialdemokratiske kommunalrådet Kjell Henriksson att gå i taket. Inte undra på att Jonas Löhnn varit frånvarande i debatten. Jonas Löhnn har för övrigt ännu inte svarat och något annat än ett Ja kan han knappast svara men det mest sannolika är nog att han avstår.


RSS 2.0