DEN STORA BLUFFEN MOT SVENSKA FOLKET.

I Kalmar kommuns budget för 2009 och planering 2010-2011 finns en skrivning om mångkultur. I detta avsnitt skriver majoriteten att man ser invandringen som en ekonomisk tillgång. Detta är något som dessa mångkulturella förespråkare försöker banka in i skallen på alla medborgare. Invandringen är en inkomst inte en kostnad.


Senast ut i raden med detta budskap var idag sommarprataren Margot Wallström som berättade en historia om en rumänsk familj som kom till Sverige och minsann jobbade dubbla skift och alla pengar gick till telefonkiosken för att ringa "hem".


Hur ser verkligheten ut?


När jag ställde frågan i kommunfullmäktige hur kommunen beräknat och kommit fram till att det var en ekonomisk tillgång fick jag givetvis inget svar. Det är givetvis jättesvårt att få fram vilka siffror som gäller för ekonomiskt bistånd (f.d. socialbidrag) till olika grupper i samhället. Jag har dock fått ett dokument från kommunen som visar på detta. Detta är vad jag kan förstå den officiella redovisningen som kommunen vill att medborgarna skall tro på.

Jag har gjort en liten sammanställning på detta för några kommuner som jämförelse.


Alla siffrorna är i miljoner kronor.


 Ej flyktingarFlyktingarTotalt
Kalmar38,513,952,4
Hultsfred4,34,99,2
    
Malmö527,290,5617,7
Landskrona62,410,272,6
Södertälje146,897,5244,3
Vellinge202

Malmö betalar alltså ut rejält mycket mer än en halv miljard i bistånd.

Det är på det här sättet kommunen ofta redovisar dessa kostnader och väldigt ofta är det dessa siffror som förekommer i media. På det här sättet föranleds läsare att tro att kostnaderna för invandringen inte är så stora. I Kalmars fall är det ju i så fall bara ca 13 miljoner av ca 52 miljoner som går till flyktingar/invandrare. MEN nu är detta inte hela sanningen för i summan 38 miljoner för Kalmar gömmer sig även invandrare.


Jag har lyckats få fram siffror på hur det ser ut för personer födda i Sverige eller utrikes och då ser det ut på följande sätt. Jag har även lagt till hur stor andelen av befolkningen som är utrikes födda för att klargöra än mer vad jag menar är ett lurendrejeri mot det svenska folket av de etablerade politikerna.


 Född i SverigeUtrikes föddTotalt Andel utrikes födda
Kalmar22,23052,2 8,80%
Hultsfred2,27,19,3 9,80%
      
Malmö148,9468616,9 28,30%
Landskrona17,553,270,7 22,70%
Södertälje51,7191,6243,3 28,50%
Vellinge1,60,42 6,70%

Som ni ser är siffrorna helt plötsligt omkastade mellan ej flyktingar och invandrare. Nu är det de utrikes födda som får 2-4 gånger så mycket bistånd.

För att göra det hela än mer uppseende väckande så har jag delat upp ovanstående även i hushållstyp (ensamstående eller gifta/sammanboende). Tittar man på gruppen gifta/sammanboende så blir det riktigt obehagligt.


 Född i SverigeUtrikes född
Kalmar1,415,6
Hultsfred0,24,3
   
Malmö6,3200,5
Landskrona124,9
Södertälje4,196,1
Vellinge0,20,1


I Kalmars fall har det betalats ut 1,4 miljoner kronor till gifta/sammanboende hushåll som är födda i Sverige.
Till gifta/sammanboende hushåll som är födda utrikes har det betalts 15,6 miljoner kronor i ekonomiskt bistånd.

Tänk om vi sedan även kunde dela upp detta på olika befolkningsgrupper så skulle vi med stor säkerhet finna kusliga siffror bland t.ex. somalier eller irakier men detta är inte tillåtet ens för SCB tror jag.


Som var och en kan se är det för svenska familjer i stort sett inget bistånd utan det går mer eller mindre uteslutande till familjer som är utrikes födda. Jämför detta med siffrorna i översta tabellen så ser ni hur våra politiker lurar oss eller är det till och med så att våra politiker i många fall är lurade av våra myndigheter.

Det är med andra ord ganska svårt att se massinvandringen som en ekonomisk tillgång!


Vellinge framstår som en mönster kommun! Ingen flyktingmottagning men ändå 6,7 procent utländsk födda i kommunen men i princip inga ekonomiska bistånd till dessa ca 2000 invånare i kommunen som är utrikes födda. Detta talas det dock väldigt lite om i den förtals kampanj som pågår i media och hos migrationsverket av Vellinge.


Alla siffror kommer från SCB eller från Sveriges Oficiella Statistik.


P.S. Jag har siffrorna för alla Sveriges kommuner om någon är intresserad av sin hemkommun.

SvD  SvD
DN


Kommentarer
Postat av: Roberth Ström

Hej kunde du maila över det om Surahammars kommun? Hoppas det var bra på Gotland.

2008-06-29 @ 23:44:33
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Lassese

Givetvis skall du lägga ut alla siffror för alla kommuner här på din blogg, alternativt mejla det till Janne Millds faktabank.

2008-06-29 @ 23:57:09
Postat av: Roberth Ström

Det är ju så att personer med utländsk bakgrund uppgår till knappt 14% i Sverige men står för 62% av socialbidragskostnaden. Det är uppenbarligen inte mycket till tillgång!

2008-06-29 @ 23:58:04
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Skånepåg

> Thoralf1. Avses med flyktingar de som fått uppehållstillstånd enligt Genévekonventionen eller är det alla som fått uppehållstillstånd oavsett beteckning. Vi vet ju att enligt Migrationsverket så är endast cirka 5 % flyktingar enligt denna konvention.

2. I gruppen födda i Sverige ingår väl även barn till utrikes födda. Hur många etniska svenskar det rör sig om i denna grupp får man alltså inte reda på. Siffrorna är därför fortfarande missvisande låg för icke etniska svenskar i tabellerna.

3. Tabellerna 2 och 3 är givetvis närmast sanningen, men fortfarande icke korrekta med hänsyn till vad jag anger i punkt 2.Vi får även lägga till en massa andra summor som går via statliga kanaler till invandrare. T.ex. äldreförsörjningsstöd och olika arbetslöshetsersättningar m.m. Såg siffror för några år sedan ang. andelen förtidspensionerade inom denna grupp och den var skrämmande hög. Kurdo Baksi menade för några år sedan i ett TV-program att invandringen var positiv ur arbetslöshetsynpunkt eftersom det fanns cirka 20 ooo personer i Sverige som jobbar med att ta hand om "invandereriet"! Och vem står då för dessa kostnader?För att få fram kostnaderna för det multikulturella experimentet skall givetvis alla sociala kostnader delas in i 2 grupper avsett vilka beräkningar som än görs. Etniska svenskar och övriga. Mera korrekt än så kan det knappast bli, då slipper vi allt onödigt bollande och trixande med alla siffror. Men vi vet ju att ett sådant förslag ger de etablerade politikerna "kalla fötter" och en flitig användning av passande invektiv mot den som föreslår detta!

2008-06-29 @ 23:59:15
Postat av: Thoralf A

Skånepåg, din notering i punkt 2 är helt korrekt. Jag har försökt få fram siffror för bistånd till personer med utländsk bakgrund utan framgång.Flyktingar i Sverige är enligt svenska myndigheter alla som sökt asyl i Sverige och det är dessa som det syftas på i tabellerna.

2008-06-30 @ 00:04:50
Postat av: Skånepåg

> ThoralfOm jag inte minns alldeles fel, så var det en intervju med Christina Magnusson för några år sedan i Barometern beträffande socialbidrag. Där framkom att efter 2 år så räknades "flyktingar" som "ej flyktingar" i socialbidragsstatistiken efter 2 år i Sverige. Därför blir det i så fall de fantasisummor som anges i din första tabell!

2008-06-30 @ 00:18:38
Postat av: Lassese

Hittar inte din mailadress nu så jag skriver det här:

Jag hörde en snutt av reprisen på Margot Wallströms bidrag till sommarpratandet i radions P1

Jag kom in i slutet och det var väl tur det. Jag hade nämligen aldrig orkat med att höra hela programmet med den entoniga kalla politikerrösten. Det jag slogs av var den otroliga självgodhet med vilken hon glatt förklarade att hon tyckte det var härligt att inte veta vad hon skall syssla med när hennes Bryssel-förordnande tar slut. Hon gillar tanken att få gå sin egen väg... etc.Så låååångt bort från den vanlige arbetande svensken hon befinner sig! Hon har hela sin framtid säkrad i form av rikligt tilltagna pensioner och behöver inte bekymra sig om sin försörjning... den får Hr Svensson sköta om! Vilken svensk kan tillåta sig en sådan sorglöshet inför ett förestående avsked? Ingen! Såvida man inte tillhör den politiska adeln... Då får man sitt apanage oavsett om man arbetar eller inte.Du Thoralf... Om Sverigedemokraterna kommer till makten... kommer man då att säga upp alla sådana pensionsavtal? Jag menar, politikerna har ju fixat pensionsavtal till oss dödliga. Politikerna skall inte ha några gräddfiler tycker jag. De skall leva efter EXAKT samma villkor som de förhandlat fram för alla oss dödliga!

2008-06-30 @ 00:34:41
Postat av: BAW

Hej Thoralf, tack för att du plockar fram sanningar. Har du möjlighet att mejla siffrorna för

Ale kommun?

2008-06-30 @ 07:37:46
Postat av: heimdal

intressanta siffror.

skulle vara kul att få höra bortförklaringarna om du trycker upp de siffrorna i nyllet på diverse PK lokalpolitiker. :)

2008-06-30 @ 07:46:26
Postat av: AWSvensson

Vi har ju alla blivit itutade hur livsviktigt invandringen var för Sverige på 60 Talet. Vad man inte tala om är den stora andelen förtidspensionärer bland greker och jugoslaver. Efter några år i Sverige så fick man unt i ryggen med följande förtidspension, dvs med livstidsförsöjning återvändander man till Grekland där man kan starta restuaranger och jobbar allt medan svenska skattemedel förstärker deras ekonomi. En rejäl undersökning där man ser på hur mycket denna arbetskraftsinvandring, som höll dålig industri under armarna, verkligen tillförde vore önskvärd för en gång för alla slå ihjäl denna myt.

2008-06-30 @ 09:40:54
Postat av: Skånepåg

> ThoralfKan du förtydliga vad du avser i följande tabell så att detta framgår utan minsta tvekan?För att göra det hela än mer uppseende väckande så har jag delat upp ovanstående även i hushållstyp (ensamstående eller gifta/sammanboende). Tittar man på gruppen gifta/sammanboende så blir det riktigt obehagligt.

Född i Sverige Utrikes född

Kalmar 1,4 15,6

Hultsfred 0,2 4,3Malmö 6,3 200,5

Landskrona 1 24,9

Södertälje 4,1 96,1

Vellinge 0,2 0,12008-06-30 @ 10:20:22
Postat av: Thoralf A

Skånepåg, i Kalmars fall har det betalats ut 1,4 miljoner kronor till gifta/sammanboende hushåll som är födda i Sverige.

Till gifta/sammanboende hushåll som är födda utrikes har det betalts 15,6 miljoner kronor i ekonomiskt bistånd.

2008-06-30 @ 10:56:18
Postat av: Skånepåg

> ThoralfJo det är ju den tolkning som jag gjorde först. Men sedan funderade jag över var skillnaden på 38 miljoner tar vägen i Kalmar. D.v.s. 55,2 miljoner minus dessa 17 miljoner. Detta tycker jag är ännu obehagligare och skulle vara intressant att veta.Har ju då och då t.o.m. rapporterats i massmedia, att skilsmässor inom vissa invandarrgruppen inte är ovanligt enbart för att man skall få mera bidrag. I Helsingborg uppdagades att det var 43 män som i våras var registrerade i en liten lägenhet enbart för att ge sken av en skilsmässa!

2008-06-30 @ 11:33:04
Postat av: Thoralf A

Skånepåg, det du saknar hamnar hos ensamstående med ekonomiskt bistånd. I Kalmar fördelas det på följande sätt

Födda i Sverige 20,7 miljoner kronor

Födda utrikes 14,4 miljoner kronor2008-06-30 @ 11:52:09
Postat av: Skånepåg

> ThoralfTack för infon. Nyfiken på vad "Födda i Sverige 20,7 miljoner kronor" kan vara för personer. Men detta lär väl inte gå att kartlägga?Ref. till min tidigare kommentar beträffande skilsmässa, så var det i någon mellansvensk stad för något år sedan som man började kontrollera om den officiella skilsmässan även var registerard hos deras muslimska "tillhörighet". Det blev ju som vanligt de kränktas kör och man hann knappt börja förrän man fick sluta. I stort fick man bekräftelse på sina misstankar att så inte var fallet, men kunde inte göra något åt det!

2008-06-30 @ 12:39:40
Postat av: Thoralf A

Skånepåg, jag har samma funderingar själv men att tränga ännu djupare är inte lätt.För att få PUT gäller skenäktenskap och för att få bidrag gäller skenskilsmässa inom vissa grupper.

2008-06-30 @ 13:15:24
Postat av: Tore

Att det behövs en "revision" av utbetalningar till

såväl etniska svenskar som till personer med ut-

ländsk bakgrund, när SD bestiger tronen, är en självklar sak. Inget skall hemlighållas för Sveriges befolkning. Att vi har en mängd ungdomar

födda i Sverige, fast med utländsk bakgrund, som

erhåller sociala bidrag, är en självklarhet...Nog behövs en total redovisning, hur det står till

i respektive kommuner. Thoralf! du kan ju börja med

Arvika kommun. Jag tycker det är väldigt tyst i

denna kommun. Dessutom har vi en tidning som ej

tar upp det som inte behagar dessa. Kommunen placerar ut "invandrare", och närboende folk, för-

söker sälja sina bostäder. Men "tyst som fan" är

det. Vi borde ha en motsvarande blogg, som du har,

mycket informativ och med bra kunskap mot alla dessa lögner vi utsätts för! Tack på förhand, Thoralf...

2008-06-30 @ 13:25:02
Postat av: Sven-Olof Sällström

Thoralf. Om du nån gång tar dig tid att skicka mig dessa uppgifter för följande kommuner så är jag dig evigt tacksam..Östersund, Berg, Härjedalen, Bräcke, Ragunda, Strömsund, Krokom, Åre .Om du dessutom kan klistra in länkar till källan vore det helt underbart.MVh Sven-olof Sällström

2008-06-30 @ 16:53:13
Postat av: Lennart

Margot Wallströms sommarpratande var ett av det mest enfaldiga som sänts i svensk media. Att hon sitter på posten som vice i EU är fullkommligt overkligt. Läste även hennes inlägg häromdagen i DI som visar på en fullständig okunskap vad gäller företagande. Vad har människan för lön + förmåner i EU?

2008-06-30 @ 19:02:42
Postat av: j-å

Funderar lite om när vi får ett nytt parti i Sverige. Ett invandrarparti...varför inte ett muslimskt...de borde väl snart kunna skrapa ihop röster till något eller några riksdagsmandat.

Det vore väl något för SD att sätta tänderna i.

2008-06-30 @ 19:56:17
Postat av: Skånepåg

> j-åMan försökte i Jönköping (tror jag att det var) 2006 och kallade sig Invandrarpartiet eller nåt sånt.Gick visst inte så bra, men jag har mina misstankar att man bara vilar på hanen. Skulle ett sådant muslimskt parti dyka upp, tror jag att Sd:s opinionsiffror snabbt blir 2-siffriga. Jag brukar vara försiktig med att "sälja skinnet innan björnen är skjuten", men i det här fallet tror jag att Svensson skulle tänka till!

2008-06-30 @ 20:03:28
Postat av: Tore

Tyvärr mina herrar! Det fordras svenskt medborgar-

skap för ett riksdagsintresse! Så många med svenskt

medborgarskap tror jag inte finns.

En syn för "gudarna" om svenskarna tvingas lära sig

arabiska för att bemöta dessa i riksdagen. :)

Här gäller det för SD att vara stenhårda med "språk

& kultur". Annars går det "riktigt åt helv-te"...

Däremot på kommunal nivå, kan det ske något, på

sossarnas bekostnad!...

2008-06-30 @ 22:51:19
Postat av: Tore

Margot Wallström ja! Värmländskan (bodde sist på

Hammarö) som numera tydligen boat i Bryssel, har

visst hållit sitt avskedstal i radiolan. Nästa år

kommer hon vara EU pensionär, med multrom i sin

handväska. Inte f-n kan hon få sitta kvar, hon som

skulle upplysa svenska folket om verkligheten i

EU och inte en massa svammel. Men typiskt en sosse!

En annan dåre, partiledare, tillsammans med en fd

partiledare, har rest till Grekland och sammanslut-

ningen "internationalen", en samling fd kommunister

och annat drägg, för att planlägga "världens ödeläggelse"! Huvudtalare hos "bödlarna" i socialistinternationalen är Mona "Muslim". Källa:

www.sverigedemokraterna.se

Gud bevare oss...

2008-06-30 @ 23:06:36
Postat av: D Puddingfjäll

Tore

Och sen är det också det där med hennes demokratiska sinnelag. Ja hur är det med detta ? Angående den irländska folkomröstningen skriver hon i SvD att irländarnas nej till Lissabonfördraget är ett svar men inte en lösning. Hon vill alltså göra om folkomröstningen, precis som Mugabe gjorde alldeles nyligen och man frågar sig har han rådgjort med Wallström och EU?

Och man frågar sig vidare:

Vem kopierar vem? Är det Wallströms EU som dragit lärdom av Mugabes verksamhet eller är det Mugabe som lärt sig av Eu och Europa, t ex av flummiga tjänstemän på Sida? Eller av Olof Palme som ju deklarerade att han var socialist?

Men visst är Wallström som Mugabe - det är bara att göra om valet när det blir fel.

2008-07-01 @ 08:54:54
Postat av: Micael Foghagen

Oroande statistik helt klart men föga förvånande...

Att massinvandringen kostar skjortan är nog även PK-nissarna medvetna om. Varför skulle de annars motsätta sig en oboeroende utredning som visar fakta svart på vitt? Om de verkligen tror sig ha rätt att invandringen ger ett nettoplus borde de ju välkomna en sådan granskning...

2008-07-01 @ 12:01:24
Postat av: Lunkentuff

Räknar man ut hur mycket mer "Utrikes född" får i genomsnitt än "Född i Sverige" blir det ännu värre, se nedan.Kalmar 14.0

Hultsfred 29.7

Malmö 8.0

Landskrona 10.4

Södertälje 9.3

Vellinge 3.5dvs, i invandrartäta kommuner tycks utrikes födda få 8-10 gånger mer i ekonomiskt bistånd än svenskfödda. I invandrarglesare kommuner är det möjligtvis ännu värre.

2008-07-01 @ 14:23:33
Postat av: Tore

Och räknar man sedan på den procentuella fördelningen av befolkningen "etniska svenskar" och

personer med "invandrarbakgrund", kommer den verkliga chocken!...

2008-07-01 @ 20:46:32
Postat av: norbergssonen

Det är precis den här typen av information som SD skall ta fram till nästa val.

2008-07-01 @ 21:06:36
Postat av: Micael Foghagen

I Malmö är den största gruppen "utlandsfödda" danskar (9000 personer). Den gruppen tror jag står sig ganska bra. Tänk hur statistiken hade sett ut utan deras bidrag....eller tänker jag fel?

2008-07-01 @ 21:52:10
Postat av: MX

Skrämmande fakta.

Bra att sånt här kommer upp till ytan.

Dock har våra mänskliga hjärnor lättare att ta till oss fakta och få en bra helhetsbild när data presenteras i diagramform istället för sifferkolumner.

Så det vore grymt om du även kunde lägga upp förslagsvis stapeldiagram över socialbidragen på bloggen.

Det är väldigt snabbt och enkelt gjort i t.ex OpenOffice. Jag markerade bara texten direkt ur bloggen och klistrade in den utan modifikationer.

Sen var det bara lite finjustering för att få till rätt storlek etc.

Jag har illustrerat det med ett exempel nedan:http://i27.tinypic.com/2u6p4br.jpg

2008-07-02 @ 14:51:08
URL: http://mxcartoons.blogspot.com/
Postat av: MX

Gjorde en ny bild med diagram över alla tre varianter så man kan jämföra de sida vid sida:http://i29.tinypic.com/16hj7yd.jpgObservera att jag bara slängde ihop de lite snabbt, utan tanke på det estetiska resultatet. :)

2008-07-02 @ 15:16:23
URL: http://mxcartoons.blogspot.com/
Postat av: Thoralf A

MX, du har alldeles rätt! Med grafik är det alltid mycket enkelt göra något mer verkningsfullt.Jag sitter och tittar på Stockholm och några värstingkommuner i olika kategorier och kommer med ännu ett inlägg om denna bluff och då skall jag ta med några snygga diagram också.

2008-07-02 @ 23:40:02
Postat av: Kompis_en

Hej Thoralf.

Först måste jag säga att det är ett sant nöje att läsa din blogg - keep up the work!Vidare skulle jag vilja se statistik för följande kommuner: Sundsvall, Timrå, Härnösand, Ånge.

I dessa kommuner har det länge funnits kulturberikare men några siffror får vi aldrig.

Visa gärna siffrorna på din blogg.Tack på förhand

Kompis_en.2008-07-03 @ 15:27:05
Postat av: Nagajken Karlstad

Fint att du Thoralf gräver i dessa siffror.

Annan beräkning ger ett totalt underskott för invandringen på ca. 300 miljarder för hela Sverige.

Här pratar PK-politikerna om berikning. Mer om bakfoten går det knappst att få.

(ENKLA BERÄKNINGEN: Totala offentliga utgifter 2007 på ca. 1500 mijarder, 20% med invandrarbakgrund = 300 miljarder.

Överkostnad med ca. 25% i förhållande till etniska svenskar ökar på med 75 miljarder. Ca. 500.000 arbetar vilket ger inkomst på ca. 75 miljarder.

SUMMA +75-75-300 = -300 miljarder.)Fint om du Thoralf vill skicka mig siffrorna för Karlstad.

2008-07-06 @ 17:07:01
Postat av: Anonym

Jag har redan flyttat från sverige. Judemakten tillsammans med PK-kärringar av bägge kön är för stort motstånd. Livet är roligare utomlands.

2009-03-08 @ 02:49:11
Postat av: kritiker

Lite svårt att se sambanden. du borde presentera det hela mer logiskt och förklara exakt vad du presenterar, precis som i en mattebok. Du kommer få många fler som förstår istället för att bara hålla med för att de har lika åsikter. Ge bara hänvisningar som du gör så att man kan gå djupare.och förklara de olika choken av siffror i förhållande till varandra istället för att bara ge osammanhängande rakt av. Använd dig av folk som kan presentera förståeligt alla samband klart o tydligt så få får du mer anhängare. Du ger ingen klar bild. inse att du behöver folk som kan klart o tydligt kan förklara vad du menar, som en lärobok. Budskapet går inte genom. som sagt förklara detaljerna med hänvisningar om de behöver närmre förklaring. inse att saker o ting ska redovisas som det vore en exakt förteckning över debit o kredit, om du inte klarar detta så förklara vad som är ologiskt ,inte stämmer. multikultikramarna hatar klara resonemang eftersom de håller på med en religion, inte kan belägga sina resonemang med mer än känslor. fall inte i samma grop. inga flumresonemang. dina glidningar eller vad som inte kan förstås av mottagaren blir direkt tro på att du talar sant inte att man förstår vad du säger. hur ska vi kunna lita på dej annars. Visa att sanningen är med dig klart o tydligt.

2012-04-25 @ 22:13:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0