HALALSLAKT HUMANT?Helena Benouda ordförande i Sveriges muslimska råd argumenterar för halalslakt i SVT:s morgonprogram häromdagen.

Är det inte inopererandet av mödomshinnor så är det halalslakt eller något annat som muslimer i Sverige argumenterar för.


Den som har modet kan se denna film från USA. Djurrättsaktivister har filmat halalslakt i ett slakteri. Jag vill varna alla känsliga personer från att titta på denna film men den som tittar på filmen kan ju sedan fundera på hur Helena Benouda argumenterar för denna slaktmetod.


Jag anser att import av halalslaktat kött borde förbjudas. Halalslakt är ju förbjudet i Sverige och då borde även import av detsamma vara förbjudet. Något annat är bara hyckleri.


Skulle någon importera varor som har tillverkats av barnarbetare går mediadrevet igång mot de företag som säljer dessa varor. Jag undrar varför inte media granskar de företag som importerar halalslaktat kött och även de företag som säljer dessa "religiösa" produkter.Extrapris på halalslaktade produkter hos COOP i Kalmar.

"De kristna socialdemokraterna i Broderskapsrörelsen är en av få politiska krafter som slåss för muslimers och judars rätt att få äta svenskt halal- och koscherkött.
- Det är oerhört viktigt att alla svenskar känner att deras religion respekteras fullt ut i Sverige, så att de slipper importera sitt kött, säger broderskaparnas ordförande Peter Weiderud."
Läs denna artikel i SvD om halalslakt i Kävlinge.


ÖKAD BROTTSLIGHET I KALMAR

För några dagar sedan skrev Barometern om den ökande brottsligheten i Kalmar kommun. Tidningen pekade ut några områden där antalet anmälda brott ökat, som t.ex. Kvarnholmen, Smedby och Ljungbyholm. Tidningen var också väldigt noga med att peka ut att anmälda brott minskat i några av de invandrartäta områdena som Norrliden och Berga-Funkabo. Det är ju en positiv utveckling om detta håller i sig och inte bara är en tillfällig förändring. Den som har läst lite rapporter (givetvis inte svenska) vet att invandrare i stor utsträckning begår brott mot landets ursprungsbefolkning, inte mot sina egna landsmän.

I den välfärdsrapport som Kalmar kommun sammanställer framkommer dock en annan bild där just otryggheten och andelen av befolkning som utsatts för flest brott är just i dessa invandrartäta områden.


Barometern menar också att ökning av antalet anmälda brott i Kalmar kommun är betydligt mycket lägre än riksgenomsnittet.

Jag har sammanställt lite statistik för de vanligaste brotten i Kalmar kommun 2000-2007 och då framträder in skrämmande bild för vissa typer av brott. Narkotikabrott har under den perioden ökat med drygt 130 procent. Däremot har stöld och tillgreppsbrott minskat och då undrar man givetvis om detta är sanna siffror. Personligen tror jag att människor idag inte anmäler vissa tillgreppsbrott. T.ex. cykelstölder tror jag inte anmäls i samma utsträckning som för 10 år sedan. Alla vet att polisen bara tar emot anmälan och sedan inte lyfter ett finger. Detta leder utan tvekan till att vissa stölder och tillgreppsbrott inte anmäls till polisen längre.


Här kommer några diagram som visar brottsutvecklingen i Kalmar för de vanligaste förekommande brotten. I alla diagram är det antal anmälda brott/år.

Källa: Kalmar kommun statistik årsbok och Brå.En ökning med drygt 40 procent under dessa år.En ökning på ca 80 procent.Narkotika brotten har alltså ökat med över 130 procent.Skadegörelse har ökat med ca 55 procent.Att antalet anmälda rån, stöld och tillgreppsbrott har minskat enligt statistiken är för mig mycket märkligt men har någon några tankar om detta får ni gärna skriva en kommentar. Personligen anser jag det helt osannolikt att denna typ av brott skulle minska samtidigt som alla andra typer av brott ökar.

Sedan finns det ju en del så kallade experter som hävdar att brottsligheten inte har ökat men här är svart på vitt i lilla Kalmar.


CHOCKUPPLEVELSE ATT KOMMA TILL SVERIGE


"Grenen" vid Skagen.                                                               Foto Thoralf Alfsson

Efter flera lugna och lata dagar i Danmark avslutade jag med ett besök vid Skagen och "Grenen" sedan tog jag färjan från Fredrikshamn till Göteborg. Överfarten var mycket behaglig på ett nästan spegelblankt hav och med solnedgången i väster.

Det har dock blivit ca 120 mil i bilen under några dagar i Danmark. Det har varit mycket behagligt att åka omkring utan att ha några direkta och förutbestämda mål.

Därför blev det en chockartad upplevelse att komma tillbaka till Sverige och helt plötsligt möta dessa vägmonster vid vägkanten mitt i natten mellan Göteborg och Kalmar. Det fanns i stort sätt bara jag och dessa vägmonster. Vad fyller de för funktion på en öde väg mitt i natten? Eller mitt i semestertrafiken på Öland där någon mitt i en bilkö helt plötsligt reflexmässigt tvätbromsar på grund att det står ett av dessa vägmonster i vägkanten.  Vägverket tillåter inga reklamskyltar vid vägkanten eller ens i närheten av väggen p.g.a. att de kan distrahera bilföraren men dessa vägmonster som skapar en mängd mindre tillbud på väggarna är helt ok.

Jisses vilket storebrorssamhälle vi har i Sverige.Vägmonster vid Halltorp, Öland.                    Foto Thoralf Alfsson

I Danmark har man tydligen inte drabbats av denna övervakningshysteri som råder i Sverige. Inte en enda fartkamera har jag kunnat upptäcka i Danmark.


FRA-debatten går ju het men den borde också gälla det övervakningssamhälle som alla bilister utsetts för varje dag. Det borde startas en ny FRA-debatt, mot Fart Radar Anstalten, som terroriserar alla bilister.


GODMORGON VÄRLDEN MED SVERIGEDEMOKRATERNA

I Godmorgon Världen idag behandlas Sverigedemokraterna men media har faktiskt gjort en del framsteg då Anna Hagvall även får prata en del. Ett stort fel gör man dock när man inte presenterar Anna Hagvalls invandrarbakgrund från Ungern. Detta är givetvis avsiktligt från Sveriges Radio, då detta inte stämmer med den bild som media vill klistra på sd.


Kristdemokraternas partisekreterare Lennart Sjögren anser att inga kristdemokrater kommer gå till Sverigedemokraterna. Men det finns ju en rad sådana exempel på lokal nivå redan och det kommer säkert att bli fler. När Göran Hägglund i sitt tal i Visby attackerade sverigedemokrater och gjorde sig lustig så ironiserade han faktiskt även över sina egna väljare. Många grundläggande värderingar delar sverigedemokrater med kristdemokraterna men nu verkar det som kd överger dessa grundläggande värderingar, den ena efter den andra.

Just nu pågår pridefestivalen i Stockholm och det är ju ett utmärkt tillfälle för kristdemokraterna att visa de "nya kristdemokraterna". Förra året tog ju Mona Sahlin "knullborgarmärket" och då kan ju inte Göran Hägglund vara sämre. Om han nu klarar av att svara på frågorna.
Göran Hägglund och kristdemokraterna värnar tydligen inte kärnfamiljen längre då det anses vara konservativt, och det är fult.


Programmet är ändå en bekräftelse på att vi går framåt i många avseenden.


Vi får mycket mer tid i media.


Riksdagspartierna kan inte längre avfärda oss utan måste svara på frågor från media.


Invandringspolitik nämns knappast i detta program och det är något nytt.


I hela programmet söker man efter något av tyngd att kritisera oss för men man hittar inget att ta på.


Medias balansgång är svår, den kan lätt leda till att vi får fler väljare istället. Den vanlige medborgaren ser vad som håller på att ske samhället och därmed medias balansakt allt svårare vilket dagens program var en bekräftelse på.


Ett annat exempel som kom för några veckor sedan var ju den ökande brottsstatistiken där inget annat parti kan gå ut och profilera sig utan att samtidigt ha samma åsikter som sverigedemokraterna och då ligger istället riksdagspartierna lågt. Att brotten under första halvåret 2008 ökat med 5 procent innebär i praktiken 32 500 fler brott eller drygt 5 000 fler brott/månad jämfört med 2007.


SAMUEL FRÖLER IDIOTFÖRKLARAD AV NANNE

I en intervju av Barometern säger Samuel Fröler så här.


"Vad anser du om planerna på nya fotbollsarena i Kalmar?
- Fredrikskans ligger så vackert - jag önskar att den befintliga arenan kunde byggdes ut i stället för att flyttas."Samuel Fröler en av många andra som har samma känsla för Fredrikskans som dock Kalmar FF:s tränare Nanne Bergstrand idiotförklarade på presskonferensen i måndags.


Tidningen Östran har idag uppmärksammat mitt inlägg om Nanne Bergstrands utbrott vid presskonferensen. Man kan ju undra vilket syfte Östran har med denna artikel?

Agneta Adeen har satt rubriken "Attack på Nanne" och då är det faktiskt inte svårt att förstå syftet med artikeln. Östran har inte ens citerat Nanne Bergstrand när han idiotförklara många människor när han säger följande.


"Hur kan någon tycka att det skall ligga en arena på den här platsen, det är helt idiotiskt. Det är naivt! Det är ungefär som när den vise pekar på månen så tittar den enfaldige på fingret."

Nanne Bergstrand 21 juli 2008.

Detta citat borde givetvis varit med i Östrans artikel, läsarna kan ju gärna inte gå in på webben och se Nanne.Östran vrider också till det med att jag kräver att Nanne skall be om ursäkt men jag skriver faktiskt "borde be om ursäkt" men så är det med journalister när de försöker sätta en negativ stämpel på mig som sverigedemokrat. Svårt att hålla sig till sanningen och citera korrekt. Se mitt tidigare inlägg där det finns en länk till Nanne Bergstrands utbrott.

Nu väntar jag bara på att journalisterna skall ringa om mitt inlägg om kommunsten och läraren Tomas Jonsson (v) som slippar knivarna och laddar gevären för att starta revolution. Men den dagen lär inte inträffa, eller vad tror mina läsare.


DEN LILLE BYEN EBELTOFT

När jag jobbade i ett Arla projekt för ett antal år sedan i Visby berättade en dansk som jobbade i samma projekt att det fanns en lille by i Danmark som hetta Ebeltoft och att den hade vissa likheter med Visby.

Det har tagit några år men nu är jag äntligen här och det finns många likheter med Visby i bebyggelsen. En härlig och trevlig atmosfär råder också.


Här kommer några smakprov från Ebeltoft.Visby eller Ebeltoft?                                   Foto Thoralf AlfssonBlues på torget.                                           Foto Thoralf Alfsson
Äkta gatuservering av öl.                         Foto Thoralf Alfsson

Här behövs inga staket eller inhägnade områden för att servera en öl, gatan duger gott.   
Dansk gatumusikant.                              Foto Thoralf AlfssonFregatten Jylland i Ebeltoft.                           Foto Thoralf Alfsson

Har även hunnit med ett besök på Randers Regnskov. 3st stora kupoler med olika miljöer av regnskog (Afrika, Asien och Sydamerika). Den största har en höjd om ca 30m.


Många av djuren rör sig fritt inne i kupolerna som t.ex. fåglar, apor och flygande hundar.


MODERAT SLUT VID 50

Jag är på en "lille tur" på Jylland och är för tillfället i Ebeltoft och har ikväll besökt kulturhuset och spisat lite blues. Imorgon blir det mer av den varan i Århus och klubben Fatter Eskild och inte mindre än en liten favorit Thorbjörn Risager.


Östran har ringt idag och undrat lite om mitt blogginlägg om Nanne Bergstrands utbrott vid senaste hemmamatchen. Vi får se vad Östran "kokar ihop" för något. Jag tycker att det är bra om tidningen skriver om detta då jag anser att Nanne gick över gränsen när han idiotförklarade alla som ser ett ombyggt Fredrikskans som ett alternativ. Dagen efter ville han inte kännas vid sina uttalanden enligt Barometern.
Jag har pratat med flera gammelmoderater eller rättare sagt det är dom som pratar med mig. Många av dessa känner sig utmanövrerade på grund av att de är 50+. Det har till och med uttryckts under interna möten att 50+ är passé inom moderaterna. Nu gäller max 35 år eller nåt i den stilen. Inte undra på att så många moderater inte känner sig hemma i partiet längre. Vi sverigedemokrater behöver nog inte anstränga oss så särskilt mycket för att övertala dessa att lägga sin röst på sd.


En politiker berättade för övrigt att det pågår en gissningstävling bland riksdagspartiernas förtroendevalda om hur stora sverigedemokraterna kommer att bli 2010. Enligt dessa kunniga personer skall sd få någonstans mellan 7-10 procent, vilket mycket väl kan göra sd till tredje största parti 2010.


INTE MEJ EMOT.LÄRARE OCH VÄNSTERPARTIST VILL STARTA REVOLUTION!

Att vara både lärare och sverigedemokrat kan vara svårt i vissa kommuner. Det har en hel rad av våra medlemmar fått erfara och flera har också förlorat sina anställningar på grund av sitt engemang för sverigedemokraterna. Trots att vi har åsiktsfrihet och yttrandefrihet i detta land. Richard Jomshof (sd) i Karlskrona är ju ett skrämmande exempel på detta.


Däremot är det tydligen helt accepterat att vara kommunist och samtidigt vara lärare i en skola. Till och med att som lärare helt öppet propagera för en ideologi som mördat miljontals människor i en rad länder världen över och samtidigt arbeta som lärare är inget som någon reagerar på i Sverige, mycket märkligt.
I en grannkommun till Kalmar, nämligen Mönsterås finns en person som heter Tomas Jonsson, som är vänsterpartist och arbetar som lärare och även är ledamot av Barn och ungdomsnämnden i Mönsterås.

Denne kommunist hade den 17 juli en insändare i tidningen Östran, där han ondgör sig över direktörer och regeringen som "trakasserar sjuka och arbetslösa".

Men det som är mest häpnadsväckande är avslutningen i hans insändare där han skriver följande.


"Nu räcker det inte med att vädra de röda fanorna en gång om året. Det är dags att sätta fart på revolutionen!"


I sin insändare har han ändå varit mer återhållsam i förhållande till hur hans inlägg på sin blogg såg ut. Där skriver han samma sak fast med betydligt kraftfullare ordalag, eller vad sägs om denna formulering.


"Nu räcker det inte med att vädra de röda fanorna en gång om året. Det är dags att slipa knivarna och ladda gevären och sätta fart på revolutionen!"


Denne Tomas Jonsson uppmanar sina kommunistkamrater att använda knivar och gevär mot de personer som dessa vänsterpartister hatar. Möjligen är det Östrans insändarredaktion som strukit "slipa knivarna och ladda gevären", vem vet.


Är denna person lämplig som lärare på våra skolor och i en kommunal nämnd för skola och barnomsorg? Nej, verkligen inte.

  

Vänsterpartiet borde givetvis utesluta en person med dessa åsikter från partiet om de överhuvudtaget skall ha någon trovärdighet i framtiden. Det är lika anmärkningsvärt att övriga ledamöter i barn o ungdomsnämnden i Mönsterås inte tar avstånd från denne kommunist. Se ledamöter i nämnden.


Nu vet jag att många journalister läser min blogg och jag förväntar mig givetvis att de intervjuar Tomas Jonsson och ställer honom mot väggen, inte med gevär som han förespråkar utan med papper och penna. Tänk vilka rubriker det hade blivit om en sverigedemokrat uttryckt sig på detta sätt, då hade mediadrevet varit i full gång men nu gäller det en vänsterpartist, en riktig kommunist och då reagerar inte ens pk-media.


SKRÄMMANDE!

  

Varför inte fråga det vänsterpartistiska landstingsrådet och tillika ordförande i Kalmar FF Jonny Petersson vad han anser om sin partikamrat. Det skulle säkert skapa rubriker i media. Eller varför inte samtidigt fråga Kalmars vänsterpartister Bertil Dahl och Birgitta Axelsson Edström vad de anser om sin partikamrat ideer.

  

Tar inte Barometern upp detta på både ledarplats och i artiklar i tidningen är det inget annat än en ren skandal. Barometern skall ju vara en borgerlig tidning men ibland undrar man ju hur det står till på redaktion och hos ledarskribenterna.


Läs inlägget på Tomas Jonssons blogg, den 7 juli. Jag har sparat hela inlägget om han skulle få för sig att plocka bort det.

Kurt Lundgren nappade tydligen på mitt inlägg och har synat Tomas Jonssons blogg lite mer och hittat ännu mer anmärkningsvärda texter. Kurt Lundgren har lagt upp ett antal citat i detta inlägg.

Tråkigt att Kurt Lundgren inte anger att källan till detta var min blogg, men det bjuder jag så gärna på.

P.S.
Kurt Lundgren har vässat pennan på sistone och är betydligt giftigare på sin blogg igen, skoj!


ALLTID TREVLIGT PÅ STAUN!

Ikväll har jag varit ute på stan och träffat flera personer som jag haft intressanta samtal med och fått en del tips.
 
Det är alltid trevligt att gå ut i stan, den som inbillar sig att människor på något sätt ser ner på mig på grund av att jag är sverigedemokrat misstar sig väldigt mycket. Däremot är det alltid någon eller flera som vill "bikta" sig och "bekänna" sina synder, att de röstade på sd i senaste valet eller att de kommer att rösta på sd i nästa val. Egentligen skulle man vara ute varje kväll på stan och prata med nya "väljare"Senaste numret av vår partitidning SD-Kuriren var ett väldigt bra nummer, jag önskar att detta nummer hade tryckts upp i en betydligt större upplaga än 25 000 exemplar. Vi hade gärna delat ut minst 5 000st i Kalmar kommun. I tidningen finns bland annat flera artiklar om de äldres situation i dagens Sverige som jag gärna sett att flera personer tagit del av.

Är du intresserad av tidningen kan du hitta den här som pdf.

CEASAR SLIPPER DEN HÄR FÖRBANNADE SKITENIgår sjönk den mycket uppskattade tränaren i Kalmar FF, Nanne Bergstrand till riktigt låga nivåer under presskonferensen efter matchen mot Malmö FF.

Att Nanne Bergstrand är besviken över att Ceasar Santin lämnar FF har jag full förståelse för och att han känner besvikelse över att en ny fotbollsarena hamnat i en långbänk hos kommunen är väl också en besvikelse men att uttrycka sig som Nanne Bergstrand gjorde under presskonferensen är jäkligt lågt. Se Nannes ilskna utbrott här.


Gräset blir inte kortare på en ny arena!


Hur långt gräset är på arenan styrs av kommunens anställda som sköter Fredrikskans och det lär inte ändras med en ny arena, om nu Nanne skulle tro det, såvida det inte blir konstgräs.


Att dessutom idiotförklara alla som anser att en ny arena inte kan ligga vid Fredrikskans betecknar jag som en ren skandal och rena hjärnsläppet av Nanne Bergstrand och han borde nu be om ursäkt för sitt uttalande.


Nu är det inte Nanne Bergstrand (inte bosatt i kommunen, utan på Öland) som kommer att få betala för den nya arenan som idag beräknas till ca 260 miljoner kronor. Får den samma kostnadsutveckling som nya konstmuseet (Kaba) som beräknades till ca 25 miljoner vid byggstarten och sedan slutade på ca 48 miljoner kronor så kan detta arenabygge bli en mardröm för Kalmar kommun, oavsett vad tränaren Nanne Bergstrand anser.
Hur mycket detta kommer att kosta Kalmar kommuns skattebetalare vet vi ännu inte men risken är stor att det kommer få konsekvenser för kommunens kärnverksamhet som skola, vård och omsorg.
Jag anser fortfarande att Fredrikskans istället borde byggas om till en ren fotbollsarena och det finns uppgifter från tjänstemän på kommunen att detta i så fall "bara" skulle kosta ca 120 miljoner kronor. Detta alternativ skrotades dock tidigt utan att någon fått reda på varför eller sett någon utredning på hur detta beslutades, den är väl hemligstämplad av arbetsgruppen med Ronny Nilsson i spetsen.

Om denna grupp varit lite mer flexibel i sitt tänkande och arbete och inte vägrat se ett ombyggt Fredrikskans som ett alternativ kanske bygget redan hade varit igång. Fredrikskans har ett alldeles underbart läge vid Malmfjärden med bara några minuters promenad till Kvarnholmen, vilket skapar en härlig atmosfär i stan vid varje hemmamatch. Med en arena 5 km från centrum kommer detta bara vara ett minne blott i framtiden


Det finns de som klagar på vad dom kallar parkeringseländet vid Fredrikskans men om de inbillar sig att detta skulle bli bättre vid en ny arena så är de antingen naiva eller okunniga, eller både och. Med en arena i kvarteret Bilen där även Ikea, Bauhaus, Citygross, Elgiganten och Mediamarkt ligger kan väl ingen vara så naiv och tro att dessa affärer upplåter sina parkeringsplatser till fotbollspubliken, no way.

Jag uppmanar alla att titta på parkeringslösningen (detaljplanen) till nya arenan så kan var och en se att det är en allt annat än bra lösning parkeringsmässigt. Det är en billig och mycket dålig parkeringslösning, viken kommer att skapa bilkaos i kvarteret Bilen vid varje match på arenan. 45 minuter i bilkö för att kunna lämna kvarteret Bilen ser jag som mycket möjligt.

Tydligen är det så att visa personer befinner sig i en drömvärld där de tror att de skall kunna parkera bilen 100 m från entren och promenera in till sin sittplats men det är inte verkligheten i allsvenskan utan då bör de rikta in sig på att se division 5 matcher istället så slipper de "parkeringskaoset". Vill man se allsvensk fotboll i Kalmar får man nog vara beredd att promenera 500-1000m om man vill eller är tvungen att ta bilen till matcherna.


Jag finner det mycket märkligt att inte lokal media har följt upp Nanne Bergstrands utbrott med kommentarer från ansvariga i t.ex. kommunledningen.


BITTER FOLKPARTIST I KRONOBERG

Det är inte bara kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund som är desperat och tar till osanningar och lögner i sin retorik mot oss framgångsrika sverigedemokrater.

Gunnar Nordmark (fp)

Nu har även den förre detta riksdagsmannen för folkpartiet Gunnar Nordmark i Kronoberg (Växjö) tagit till samma lögner och osanningar i en riktigt osmaklig debattartikel i Smålandsposten. Denne Gunnar Nordmark är säkert fortfarande bitter över folkpartiets valnederlag i Kronoberg och att han fick gå tillbaka till ett lågavlönat lärarjobb, stackars liten.


Nu gick han inte tillbaka till sitt lärarjobb omgående efter valförlusten i september 2006 utan han väntade till augusti 2007 innan han började jobba igen. Under dessa 11 månader kvitterade han ut ett bidrag om närmare 40 000 kronor/månad från riksdagen utan att lyfta ett finger. Det är just en fin herre! Läs och lyssna på Radio Kronoberg.
Med de senaste opinionsundersökningarna i ryggen inser han säkert att han troligen får stanna kvar som "lågavlönad" lärare efter valet 2010 och detta har han tydligen svårt att svälja. Det är tydligen så här allianspartierna tänker ta debatten med sverigedemokraterna.


Mona Sahlin (s) försökte, Per Schlingman (m) försökte och Erik Ullenhag (fp) försökte men alla misslyckades i sina debatter mot Jimmie Åkesson, det är de flesta politiska bedömare idag överens om.


Tydligen är det allianspartiernas nya taktik att genom guilt by association, klistra på mig och alla andra sverigedemokrater åsikter som vi inte har. Personligen vill jag nog påstå att de flesta sverigedemokrater försvarar Israels rättigheter, inte minst p.g.a. att det är den enda fungerade demokratin i den regionen. Efter mina 6 månaders FN-tjänstgöring i Mellersta Östern har jag i varje fall min ståndpunkt klar och den överensstämmer inte med Gunnar Nordmarks beklämmande artikel. Det blir närmast lite komiskt när han försöker göra oss till antisemiter.

Nu tycker jag inte att Gunnar Nordmarks debattartikel är rolig utan jag blir väldigt irriterad och ledsen när någon på ett så oärligt sätt försöker smutskasta mig och mina partikamrater i dagens SD. Att det fanns personer med tvivelaktiga åsikter när partiets bildades förnekar ingen men inga av dessa finns kvar i partiet, de försvann redan på 1990-talet men det bryr sig Gunnar Nordmark inte om, han är bara ut efter att smutskasta och tydligen beredd att smutsa ner sina händer på samma sätt som Göran Hägglund.


Sverigedemokraterna spelar på människors oro menar Gunnar Nordmark i sin debattartikel. Människors oro är något som riksdagspartierna skapat genom den förda politiken. Det vi Sverigedemokrater gör är att vi sätter fingret på orsakerna till denna oro och det gillar inte etablissemanget. Vi tar upp de problem som finns i samhället, samma problem som Gunnar Nordmark och hans kompisar gör allt för att sopa under mattan men nu är det så fullt under mattan att alla snubblar och det gör dessa politiker väldigt nervösa.
Gunnar Nordmarks lögnaktiga beteende framgår med all tydlighet då han skriver följande.


"Självfallet måste seriösa partier samtala om hur vi skapar ett fungerande Sverige för oss alla oavsett ursprung. Något sådant intresse har dock aldrig funnits hos SD."


Sverigedemokraterna är villiga att diskutera med alla partier hur vi får ett bättre fungerande Sverige. Däremot tillhör Gunnar Nordmark ju själv ett parti som vägrar samtala med sverigedemokraterna och som hade en partiledare som vägrade sitta i samma TV-soffa som Ny Demokratis ledare vid en valvaka.


Detta måste innebära att folkpartiet inte är ett seriöst parti enligt Gunnar Nordmarks egen logik!

O.B.S.

Smålandsposten vägrar publicera min kommentar

Postat av: Smålandspostens Webbredaktion

Hej Thoralf,
tyvärr kan jag inte publicera din kommentar med länk till din blogg på vår hemsida. Men tar gärna emot en artikel från dig på våra lobbysidor (om det är publicistiskt möjligt) som bemöter Gunnar Nordmark. Du är välkommen att mejla [email protected]
MVH
Smålandspostens webbredaktion

2008-07-22 @ 08:32:45

Smålandsposten motiverar inte varför min kommentar inte kan publiceras vilket jag tycker är mycket anmärkningsvärt.
Man tar däremot en artikel från mig om det är "publicitiskt möjligt". Detta mina vänner säger allting om Smp! Gunnar Nordmarks osmakliga och lögnaktiga artikel var möjlig men jag får inte ens en kort kommentar med länk till min blogg publicerad. Den bryter för övrigt inte mot några av Smp:s regler för kommentarer som finns på webbsidan.

ÄR DETTA DEMOKRATI SMP. Är detta vad en moderattidning kallar demokrati och yttrandefrihet?

Smålandspostens agerande gör mig mycket upprörd!

Jag hoppas alla mina läsare sprider mitt blogginlägg om Gunnar Nordmark till så många som möjligt. Och informerar om den kommentar som finns från signaturen "Rudface" som är mycket bra. Jag hoppas Rudface skickar den i något nedbantat skick till "Lobby" på Smålandsposten.


DE ”KRÄNGTAS” LAND

Ännu en gång viker en kommun ner sig och till och med betalar pengar till en Abdullah för att han inte skall gå till domstol.


DETTA MÅSTE VARA ETT KLART FALL AV MUTA!  ANMÄL SÖDERTÄLJE KOMMUN!


Södertälje kommun mutar uppenbarligen denne Abdullah med 40 000 kronor för att han skall hålla "tyst".


Jag undrar om kommunallagen tillåter att kommunen använder skattemedel på det här sättet. Det är bara att hoppas att någon förnuftig person överklagar detta till Länsrätten.

Så fort dessa invandrare inte får ett jobb de anser sig ha rätt till är de "krängta" eller diskriminerade, det handlar aldrig om att de inte har kompetens eller utbildning utan endast diskriminering. Det har tydligen blivit ett nytt sätt att sko sig på i det naiva Sverige. Till på köpet måste Södertälje kommun påpeka enligt LänsTidningen.


"Samtidigt betonar ledningen att man arbetar aktivt med att få en ökad mångdfald."


Ja, jisses sicket land vi lever i.


Artikeln i Länstidningen är för övrigt skriven av Shamiram Demir.


Tack för tipset "Sun".


ÅTERIGEN MÅNGKULTURELLA BERIKARE

Det mycket grova vapenrånet i Trollhättan är på väg att klaras upp. Frågan är om det äldre paret i 70-års åldern som misshandlades svårt kommer att överleva.

Polisens tycks ha gjort ett gott jobb då de redan under förmiddagen grep fem personer i Göteborg. I och för sig kan ju polisen utesluta alla etniska svenskar vid ett våldsdåd av den här typen vilket gör det betydligt mycket lättare för polisen.


I de första artiklarna i media handlade det bara om 5st personer men så småningom börjar sanningen komma fram.

I lunchekot 12:30 sa polisens presstalesman att det handlade om både svenska medborgare och utländska, vilket inte var någon överraskning.

Under eftermiddagen började sedan mer detaljerade uppgifter komma om de 5 personernas bakgrund. Då var endast en svensk medborgare och övriga utländska medborgare ej bosatta i Sverige enligt SvD. Under kvällen plockade dock SvD bort artikeln från sin hemsida, troligen på grund av gärningsmännens etnicitet, det gäller att vara politiskt korrekt och inte peka ut andra folkgrupper än svenskar.


I Dagens Nyheter skriver man dock följande i sin artikel.


"Bland de fem finns en svensk medborgare, boende i Göteborg, och fyra som är hemmahörande utomlands. De fyra hade kommit till Sverige några dagar tidigare. Vad som ledde fram till gripandet är polisen förtegen om."


Vi får se hur länge Dagens Nyheter väljer att ha denna nyhet på sin hemsida.


En är svensk medborgare enligt uppgifter i media men det innebär inte att han är svensk. För att bli svensk medborgare idag ställs inga krav överhuvudtaget, möjligtvis att du deltar i nationaldagsfirandet i "pyjamas" och sedan kvitterar ut dit medborgarskap och rätt till att rösta på bidragsvänstern i riksdagen.


Jag kan sätta hur mycket som helst på att denne svenske medborgare har utländsk bakgrund, är det någon som vågar sätta emot?


Jag undrar hur länge alla dessa mångkulturella förespråkare har modet att stå upp för dessa kriminella element i samhället. När inser de att sanningen är viktigare än deras stolthet att inte erkänna sin egen missbedömning av människor från andra kulturer och religioner.


VEM BLIR DEN FÖRSTE AV VÅRA 349 LEDAMÖTER I RIKSDAGEN SOM KLIVER NER FRÅN DENNA PIEDESTAL OCH SER SANNINGEN I VITÖGAT OCH VÅGAR UTMANA ETABLISSEMANGET.


KOMMUNISTPANELEN I SVT!Se Nyhetspanelen i SVT, ca 10 min in i programmet.

I dagens (18 juli) nyhetspanel i Gomorron Sverige ägnar sig "soffsittarna" åt rena förtalskampanjen av Sverigedemokraterna med programledarens Elisif Elvinsdotter goda minne, vilket är helt sanslöst och en ren katastrof.
Varför inte döpa om programmet till kommunistpanelen.Elisif Elvinsdotter partisk och pk-programledare.

Detta har SVT mage att kalla "Fri Television" i sin egen reklam!  Nog är den fri alltid, inga som helst regler gäller och inga krav ställs på de som sitter i morronsoffan. Programledaren Elisif Elvinsdotter tycks även vara "insyltad" i denna förtalskampanj.

Uppriktigt sagt, mycket upprörande!


Kommunisten America Vera-Zavala tillåts i programmet smutskasta sd med att påstå att sd sprider lögner utan att tala om vad det i så fall skulle vara. Programledaren Elisif Elvinsdotter har inte ens så mycket förstånd så att hon frågar vad det är för lögner utan ingriper inte. Birger Schlaug spinner vidare på detta och blir inte heller ifrågasatt när han påstår att sd sprider lögner på gator och torg.

.

Detta är nog något av det mest vidrigaste jag hört och sett i SVT.

  

Jag bara förutsätter att någon angriper denna kommunist America Vera-Zavala i media och kräver att hon redogör för sina påståenden och bevisar eller tar en debatt kring detta i media. Men det kommer aldrig ske i svensk media där till och med Dagens Nyheter styrs av röda kommunister.


Denna kommunist America Vera-Zavala måste ha gråtit många gånger över sitt namn eller så lider hon av mindervärdeskomplex för sitt namn och försöker därför hävda sig som kommunist. Ett mer passande namn vore Cuba Vera-Zavala.


Här kommer några fakta om denna kommunist och frågan jag ställer mig är hur SVT kan anlita en person med följande referenser i Nyhetspanelen. Men samtidigt säger det allt om public service i Sverige. Genomruttet!
America Vera-Zavala, född 16 januari 1976, är en svensk politiker (vänsterpartist), författare och debattör. Vera-Zavala är politisk aktivist inom rörelsen för global rättvisa och en av grundarna av den svenska grenen av organisationen Attac. Sambo med Magnus Hörnqvist.

Vera-Zavala är född i Rumänien av en chilensk far och peruansk mor.


"Jag kallar mig inte för kommunist, jag är kommunist och har så varit sedan jag var sexton år och skulle gå med i ung Vänster."

America Vera-Zavala


"För att han genomförde revolutionen på Kuba, som är något av det vackraste som genomförts."

America Vera-Zavala på frågan om varför hon föredrar Fidel Castro framför George W. Bush, Tony Blair och Göran Persson. Intervjuad i Sveriges Television, 24 minuter, 23 juni 2003.


Irakierna har rätt att göra motstånd

America Vera-Zavala, tidigare ledande inom Attac-rörelsen, har väckt uppmärksamhet genom sin förståelse för bombdåden i Irak.

I förrgår uppmanade Aftonbladets ledarskribent Jesper Bengtsson America Vera-Zavala att fördöma terrorn. Det vill hon inte.

- Enligt folkrätten har befolkningen i ett angripet land rätt att tillgripa självförsvar mot en ockupationsmakt, skriver America Vera-Zavala tillsammans med Magnus Hörnqvist i dag.


I artikeln kallar hon sig och sin sambo för aktivister och det vet vi ju vad den kategorin av människor sysslar med.
FRA-debatten pågår ju för fullt och dessa båda individer är väl lämliga att ingå i en testgrupp hos FRA, om de nu inte redan gör det!

Är detta en person som är lämplig i TV-sofforna i svensk television? Nej, absolut inte!

Saken blir inte bättre när man vet vem som är hennes sambo, Magnus Hörnqvist har varit och kanske fortfarande är aktiv inom extrema vänsterörelser som t.ex. AFA.


Bilden nedan visar Magnus Hörnqvist vid en AFA-attack mot ett möte arrangerat av Sverigedemokraterna som hölls i Stockholm 2003.´


Magus Hörnqvist i "aktion".

Den som har uppgifter om denne Magnus Hörnqvist får gärna maila det till mig
[email protected]

En anmälan till granskningsnämnden kommer givetvis att skickas in angående Nyhetspanelen och programledarens insats.

Ju fler som anmäler programmet till granskningsnämnden desto bättre!
Gör anmälan här  http://www.grn.se/


ETNICITET EJ RELEVANT?

De senaste veckorna har det skett två tragiska mord där unga människor blivit mördade av "sjuka" människor. Som vanligt har media varit väldigt försiktiga med etnicitet av dessa gärningsmän.


I Göteborg sköts en 21-årig svensk man till döds vid ett bråk om en mobiltelefon. De som attackerade 21-åringen var en 46-årig kurdisk man och hans två söner, 19 respektive 16 år gamla. Enligt vittnen var det pappan som sköt 21-åringen i halsen.

För ett par veckor sedan åtalades den 19-årige sonen för flera fall av misshandel, hot, knivinnehav och övergrepp i rättssak.


För mer info läs denna blogg

Dessa artiklar handlar om samma familj i Göteborgs Posten

Och så givetvis en snyftarartikel i Metro med den häktade fadern själv på bild.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I Södertälje mördades 16-åriga Norba Haddad när hon väntade på att hennes syster skulle hämta henne. I media betecknas mördaren endast som en 39-åring med allvarliga psykiska problem men det är dock inte hela sanningen.


39-åringen kom till Sverige som flykting från Bosnien 1994. Han har ända sedan han kom till Södertälje gjort sig skyldig till flera fall av misshandel och ofredande. Vid ett tillfälle uttryckte han följande enligt Länstidningen i Södertälje.


"39-åringen ska sedan ha pratat osammanhängande om "svenska och finska flickor" och på grova sätt uttryck vad han vill göra med dem."


Varför just svenska och finska flickor? Kan det han något att göra med blonda flickor.
Frågan är nog berättigad när man ser Norba Haddads blonda hår, troligen färgat.

Blev det hennes död?

Varför har inte denne 39-åring utvisats till Bosnien? Han åker ju på semester dit varje sommar till modern och tjocka släkten!

Etnicitet är alltid relevant när det gäller brottslighet.


BOTKYRKA FÖRSTA KOMMUN ATT AVSVENSKAS!

Botkyrka kommun har störst andel utrikes födda i hela Sverige med ca 35,2 procent. Andelen med utländsk bakgrund uppgår till hela 50,8 procent enligt SCB, vilket är svenskt rekord och ett rekord som ingen har anledning att vara stolt över i Botkyrka kommun.

Det innebär att svenskar befinner sig i minoritet i denna Stockholms kommun som styrs av vänsterblocket som givetvis grundar sin kommunpolitik på bidrag.


Nu tar man dessutom nästa steg och inför en tvåspråkig grundskola som alltså inte innebär 2st språk utan ca 70st språk då alla skall få undervisning på sitt modersmål och svenska. Hur detta rent praktiskt skall gå till är för mig en gåta men det kommer givetvis innebära att grundskolan i Botkyrka kommer att få landets högsta lärartäthet.

Vem som skall betala för detta kalas framgår inte av artikeln i DN men för den som har lite tankeförmåga är svaret givet. Det blir givetvis vi svenska arbetare som sliter för brödfödan varje dag, som får stå för alla kostnader för hundratals anställda lärare i Botkyrka kommun.


Botkyrka blir därmed första kommun i Sverige som avsvenskas och inte helt förvånande är det en socialdemokrat som står för detta beslut.

Läs artikeln i DN


SD I SVTSVT är roliga! I kvällens Aktuellt kör man ett långt reportage om sverigedemokraterna.

Framgångarna i de senaste opinionsmätningarna beror inte på oss själva utan på något annat enligt SVT men vad får vi aldrig svar på. Det hade givetvis varit intressant om SVT hade utvecklat detta i inslaget men så sker givetvis inte.


Givetvis beror framgångarna på oss själva och inget annat. Det är vårt målmedvetna arbete bland gräsrötterna med utdelning av flygblad, insändare i lokala tidningar och inte minst de rubriker vi skapar i alla kommuner där vi har platser i kommunfullmäktige.

Många har nog också genomskådat medias smutskastning av våra förtroendevalda.


Se det nästan 8 minuter långa inslaget i Aktuellt.

Med tanke på den diskussion som pågår i kommentarerna vill jag gärna komplettera inlägget med SVT:s "nya" loga.


HAR UPPVAKNANDET BÖRJAT?

Den som har följt min blogg vet att jag redan direkt efter Mona Sahlins tal i Almedalen fick jag en pratstund med Anders Lindqvist, reporter på SVT, om att flera partier idag är beroende av sverigedemokraterna på kommunalnivå. Se mitt inlägg.Mona Sahlin måste ha bättre på fötterna.     Foto Thoralf Alfsson

I Almedalen sa Mona Sahlin följande.


"Aldrig någonsin gör vi oss beroende av ett parti som Sverigedemokraterna, i någon politisk församling, någonstans, någon gång, aldrig. Det är mitt besked till er."

Mona Sahlin, Almedalen 8 juli 2008.


SVT hade tydligen inget intresse av att följa upp mina påståenden men det har dock Sveriges Radio gjort och kom igår med "nyheten" att socialdemokraterna i Kävlinge (Skåne) samarbetar med sverigedemokraterna. Så mycket var Mona Sahlins löfte värt! Det tog inte SR många dagar att motbevisa Mona Sahlin. Jag hoppas att media fortsätter att granska alla kommuner där sd är vågmästare och alliansen eller vänsterblocket är beroende av sd för att få igenom sina beslut. Ett annat exempel är ju Karlskrona där sd med sina 8st mandat också är vågmästare. Om media fortsätter granska dessa kommuner kommer alliansen och vänsterblocket tvingas till samarbete och detta kommer med stor sannolikhet inte ses med blida ögon från någon av dessa partiers väljare. Hur socialdemokraterna än beter sig kommer de ha byxorna nere vid fotknölarna tack vare Mona Sahlins tal i Almedalen och DN-debatt artikeln tillsammans med miljöpartiet.


I dagens Aftonbladet tar Lotta Gröning upp detta, det är nog första gången jag länkar till henne när hon faktiskt skrivit något vettigt som det här.


"Nej, fyraårsnivån i debatten står Mona Sahlin och språkrörens agerande för. De ska motverka att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen genom att sticka huvudet i sanden och låtsas som att de inte finns."


Jag är övertygad om att uppvaknandet lär komma både bland ledande journalister och bland politiker, var så säkra. I grund och botten har de samma skäl till uppvaknandet, nämligen att bägge grupperna får sin utkomst av sitt arbete och de vill givetvis behålla kakan och helst göra den lite större på någon annans bekostnad och då går det inte längre att nonchalera sverigedemokraterna eller försöka frysa ut oss.
 

Alla är sig själv närmast när det kommer till kritan!  Makt och pengar kan nog få många av dessa pk-personer att vända kappan dit de blåser.

SKOP:s senaste undersökning som presenteras i Dagens Nyheter är ytterligare ett bevis på detta uppvaknande.
"SKOP uppger att sd är undersökningens stora vinnare. Partiet har ökat med 1,5 procentenhet sedan den senaste mätningen."
Läs artikel i DN
SvD


DANSK NINJA FRÅN NÖRREBRO?

Frågan är om denne danska ninjaman är dansk eller är en kulturberikare i Danmark. Då har han ju i varje fall levt upp till att berika oss i Sverige med en "äkta" ninjakrigare och kultureliten och mångkulturens förespråkare borde jubla och applådera.


Så här skriver man i Danmark i kommentarerna till en artikel.


" Jeg har faktisk kørt i tog med denne "Ninja"
Han er totalt gak i låget og render rundt med en stor sort hund.
Kommer vist fra Nørrebro.
Den dag jeg stødte på ham var han i sort læder fra top til tå og som hovede beklædning var han iklædt en slags læder burka.

Det eneste man kunne se af ham var øjnene i de små sprækker i hans hjemmesyet burka.

Han kæftede op om hvor træt han var af Danmark og af regeringen osv.............Der var bred enighed i toget om at han var langt ude selv et par unge der så ud til at tilhører ungdomshus miljøet rystede på hovedet af ham.

Jeg glemmer ham ikke han var totalt uden for pædagogisk rækkevide det sjove var at han rendte rundt med Ekstra Bladet og læste højt op af forsiden.
Der stod åbenbart et eller andet som hidsede ham op.
Gadvide om det var Pia Kjærsgaard som var på forsiden den dag :-)"

I Barometern är däremot tydligen en del läsare upprörda över att man i artikeln skrivit

"Han var dansk, hade svarta läderkläder, en svart scarf svept runt huvudet på beduinvis och en rottweiler i sällskap."

  

Beduinvis var tydligen inte politiskt korrekt enligt vissa läsare.


SVARTA FÅRET ELLER FAMILJENS HJÄLTE

Det här med heder hos vissa befolkningsgrupper är något mycket märkligt som vi västerlänningar har svårt eller är helt enkelt är för "dumma" för att förstå. I dessa familjer är man väldigt rädd om sina döttrar men samtidigt kan de mörda dem om de inte uppför sig på ett "riktigt" sätt enligt familjen och då är det familjens heder det gäller. Annat är det med sönerna i dessa familjer, de kan begå brott och det försämrar inte familjens heder de kan till och med begå grova brott och dömas till långs fängelsestraff utan att det påverkar familjens heder. Snarare blir dessa söner tydligen hjältar i sina familjer.


Var finns logiken?  Det handlar i själva verket endast om kvinnoförtryck!


Den 21 december 2007 dömdes den 29-årige Hassan Mohammad El-souki till 14 års fängelse och livstids utvisning från Danmark för grova narkotikabrott.


Familjen kom till Danmark från Libanon när Hassan Mohammad var ca 10 år. Ännu ett exempel på en fullständigt misslyckad anpassning till samhället.
Rättegången flyttades från domstolens huvudbyggnad till en annan byggnad på grund av att man befarade ett fritagningsförsök. Rättegången var omgärdad med en mängd poliser i skyddsvästar maskingevär och automatpistoler.

När domen lästes upp vände han sig om med ett hånflin till sina kompisar på åhörarbänken i rättssalen.


I förra veckan dog hans mor på ett sjukhus i Köpenhamn och enligt muslimska seder skall begravning ske inom 24 timmar. Hassan Mohammad beviljades att få deltaga i begravningen och bevakades av 4 beväpnade fängelsvakter. Redan vid den moské i Köpenhamn utsattes polisbilar förvandalisering med punkterade däck.

När sedan sällskapet kom till begravningsplatsen iscensattes en mycket välplanerad flykt, 50-60 personer i begravningssällskapet började kasta sten på poliserna och bilda "köttmur" så att Hassan Mohammad kunde springande fly till en väntande svart Honda Civic utan registreringsskyltar. Efter detta har ingen sett skymten av denne muslimske gangster i Danmark. Detta hände den 9 juli i Köpenhamn.


Enligt dansk media har Hassan Mohammad levt i sus och dus i Köpenhamn.

"Ifølge politiet har El-Souki levet højt på narkokriminaliteten og købte bl.a. en lejlighed til fire mio kr. på Grønningen i København til sin søster. Han fik også råd til at købe Café Cleopatra i Rantzausgade på Nørrebro, som han drev sammen med sin lillebror.
Begge brødre har været sigtet for at besidde skydevåben.
I juli 2006 opstod et masseslagsmål mellem 30-40 indvandrere foran Cleopatra, der endte med en drive-by-shooting, da en rød bil passerede slagsmålet og skød 11 gange ind i flokken. Én mand blev ramt, men overlevede. Dengang gik spekulationerne på, at det var et opgør om narko-markedet."


Polismannen Jesper Simonsen säger sig inte förvänta sig att någon av de ca 100-120 begravningsgästerna skall säga något vid förhören. Sedan är det märkligt att dansk polis endast bevakar Hassan Mohammad med endast fyra poliser. Frågan är om man ville bli av med honom i Danmark. Danskt rättsväsende sparar säkert miljonbelopp varje år på att slippa denne muslimske gangster i sina fängelser.


Visst är det fantastiskt med mångkultur! Döttrarna mördas i dessa familjer för att behålla familjens heder medan deras kriminella söner blir hjältar och inte svarta fåret i familjen. De skyddas dessutom av hela släkten och alla vänner.

Vad innebär egentligen heder för en muslimsk familj?

Jag tror någon har översatt detta ord på ett felaktigt sätt från arabiska.

  

Danmark skulle ta och skicka tillbaka varenda en av dessa begravningsgäster till Libanon eller något annat passande muslimskt land. Hassan Mohammad har säkert redan flytt från Danmark med tanke på den välplanerade flykten med närmare ett 100-tal personer inblandade.
Var till och med moderns död planerad? Man kan ju fråga sig.


Jag tror att denne Hassan Mohammad bara kan ha flytt till två länder och det är Sverige eller Libanon. Rosengård i Malmö är nog det säkraste platsen i norra Europa, dit åker inga poliser frivillgt.


På en dansk blogg såg jag följande kommentar


"Måske skulle DK give dem lidt ad ders egen medicin.

Grav hende op og så lave en byttehandel. - Narkoforbryderen kommer tilbage og so.. bliver lagt tilbage i jorden."


DEN FÖRBJUDNA SANNINGEN.

Som mina läsare vet har jag under senaste veckan jobbat i Visby och därmed också kunnat följa Almedalsveckan på plats. Detta har helt och hållet styrt innehållet i mina inlägg men under tiden har jag fått en hel mängd med tips om vad jag borde skriva om.

Jag vill tacka för alla tipsen men jag kan tyvärr inte p.g.a. tidsbrist få med allt på min blogg men en del av detta kommer att komma de närmaste veckorna.


Jag har även fått förfrågningar om ekonomiskt bistånd för några kommuner som jag tänkte redovisa ikväll, bland annat Jönköping och Eskilstuna. När jag ser från vilka kommuner dessa förfrågningar kommer ser man ett klart mönster, det är från kommuner med hög andel av utrikes födda. Idag tänkte jag ta med ett par kommuner som jämförelse, där andelen utrikes födda är väldigt lågt. Askersund och Åtvidaberg är två sådana kommuner där kommunpolitikerna antagligen varit väldigt försiktiga med att ta emot flyktingar men som alla kan se har de också väldigt låga kostnader för ekonomiskt bistånd.


Först till det diagram som visar de siffror som ofta brukar presenteras i officiell statistik. Alla siffror i diagrammen är i miljoner kronor
Sedan det diagram som visar fördelningen av ekonomiskt bistånd till personer födda i Sverige eller personer födda utrikes i respektive kommun.
Sedan även ett diagram som visar hur mycket ekonomiskt bistånd som betalats ut till gifta eller sammanboende.
Som alla kan se är skillnaden markant eller helt enorm mellan dessa kommuner. Eskilstuna betalar ut ca 170 miljoner kronor i socialbidrag (vilket motsvarar ca 1 800 kronor/kommuninvånare) medan t.ex. Askersund endast betalar ut ca 2,5 miljoner kronor (vilket motsvarar ca 225 kronor/kommuninvånare).


Den huvudsakliga anledning till denna skillnad är hur stor andel utrikes födda som bor i kommunen.Eskilstuna toppar med 17,9 procent av befolkning som är utrikes födda medan Askersund enadast har 4,9 procent. Här finns sanningen om kostnaderna för invandringen till Sverige.

Den förbjudna sanningen.


KINESER KONKURRERAR INTE MED SVENSK ARBETSKRAFT


Ej konkurrerande kinesiska arbetare.                                             Foto Thoralf Alfsson

Hemma ifrån Visby läser jag igenom veckans Barometern och finner att såpan Fanerdun fortsätter och ett avtal med Byggnads tycks inte vara i sikte. Informationsansvariga Angie Qian på Fanerdun har uttalat sig på ett mycket märkligt sätt vilket tyder på ett stort mått av okunskap om både det ena och det andra.

I Barometern den 8 juli kan man läsa att

"På Fanerdun tycker man det är orättvist att de som utländsk investerare ska behöva betala löner i Sverige."

Angie Qian säger dessutom

"Vi använder kinesiska pengar och kinesisk arbetskraft och våra arbetare konkurrerar inte med svensk arbetskraft."


Här framgår det med all tydlighet var skon klämmer hos Fanerdun. Det handlar om att dessa kinesiska byggjobbare skall få kinesiska löner på några tusenlappar i månaden annars blir det ingen fortsättning i Kalmar. Hur hon kan få det till att man inte konkurrerar med svensk arbetskraft är för mig en gåta. Men det är förstås bara en "kulturkrock" enligt Fanerdun.


I det investeringsavtal som tecknades mellan Kalmar kommun och Fanerdun den 19 augusti 2006 finns följande skrivning som punkt nr 6.

"Fanerdun är skyldig att följa svensk lag i alla avseenden av detta projekt och skall följa svenska arbetsavtal. Fanerdun skall utveckla varje tomt enligt sin exploateringsplan i enlighet med en överenskommen tidsplan. Fanerdun skall påbörja byggnadsarbetet på varje tomt inom två år från datumet för köpet av marken."

  

Fanerdun har med andra ord skrivit på detta avtal med öppna ögon och försöker nu i efterhand kringgå detta. Anledningen är givetvis de kontroller som skett när det gäller utbetalningar av löner till de byggjobbare som tidigare jobbat på bygget. Fanerdun hade räknat med att det skulle vara lätt att lura svenska myndigheter och facket.

Detta visar med all tydlighet vilka fula fiskar Mr Luo och hans kumpaner är.

  

Redan under 2007 visade det sig att tidsplanen inte följdes vilket var ett avtalsbrott. Den 5 oktober 2007 lämnade Fanerdun in en ny tidplan till Kalmar kommun. I denna tidplan finns 9 punkter angivna och jag kan konstatera att den nya tidsplanen redan brutits. Jag uppskattar dessutom att inte en enda av dessa 9 punkter kommer att fullföljas inom tidplanen. Några exempel är att gamla chokladfabriken skulle vara klar i mars 2008 och att 300 lägenheter skulle stå färdiga i december 2008. Byggandet  av bostäder har inte ens börjat.


Läs dagens artikel i DN.Många kommer nog ihåg den uppståndelse som rådde när det blev känt hur spartanskt dessa kinesiska byggjobbare bodde i Kalmar och det startades till och med insamlingar. När jag fotograferade minnesstenen tidigare i år fann jag följande packar med vad jag tror är liggunderlag. Jag gissar att dessa var tänkta till byggjobbarna istället för sängar.


Det är kanske dags för Janne Josefsson och Uppdrag granskning.

Kommunalrådet Johan Persson (s) har för övrigt fortfarande inte skrivit ett enda inlägg om Fanerdun på sin blogg under dryga 6 månader, mycket underligt.
I april 2007 lovade han intäkter på närmare 100 miljoner kronor till Kalmar kommun i det så kallade kinaprojektet. Fanerdun är istället skyldiga Kalmar kommun miljonbelopp i hyresskulder, tänk så fel det kan bli.


JUBEL I ALMEDALEN


                                                                         Foto  Thoralf Alfsson

Fredrik Reinfeldt talade om pensionärer, arbetslinjen, skattesänkningar och lite miljö. Om man ska tolka publikens reaktioner så älskar moderater skattesänkningar. Oj, vad det jublades då statsministern lovade nya skattesänkningar på 15 000 miljoner kronor. Är moderater så fruktansvärt egoistiska? För jag inbillar mig att de räknade kronor i den egna plånboken innan de jublade!


Jag undrar vad alla fattigpensionärer tycker om detta. Dessa skattesänkningar innebär möjligtvis en dosa snus varannan månad för denna grupp. Så de jublas nog inte så mycket i stugorna på landsbygden över statsministerns Almedalstal. Bensinskatten ger enorma intäkter till staten just nu och ännu mer kommer det att bli nästa månad och ännu mer månaden därpå och då är det lätt att sänka lite inkomstskatter för löntagare. Statsministern aansåg att pensionärer skall jobba längre och inte gå i pension


Nej, jag kan inte påstå att jag är imponerad av Fredrik Reinfeldts tal utan det var nog ett ganska förutsägbart budskap utan poänger och nyheter.


Han berörde för övrigt inte sverigedemokraterna med ett enda ord i sitt tal. Men med tanke på DN-debatt artikeln under gårdagen förväntade jag mig inget om sd av statsministern, det hade ju varit att följa Mona Sahlins krav i DN och det hade varit som ett nederlag för Fredrik Reinfeldt.


De gamla moderaterna har nog väldigt svårt att känna igen sig idag och ikväll. Många gamla hjärtefrågor för den äldre stammen moderater nämndes överhuvudtaget inte.

Ett sånt ämne var försvaret som Fredrik Reinfeldt tydligen vill lägga ner helt och hållet. Någon annan slutsats går knappast att dra med tanke på att en "tomhylsa numer är försvarsminister.

Sten "tomhylsan" Tolgfors.                       Foto Thoralf Alfsson


Han blundar uppenbarligen för de flesta försvarsfrågor. På Gotland finns idag ca 20 militärer totalt som bland annat skall serva de få JAS-plan som landar. Dessa militärer är även de på väg bort från ön. Det är bara för ryssen att stiga i land så är det "klart", precis som man gjorde 1808. Läs mitt tidigare inlägg "När ryssen tog Gotland"I dagens Expressen finns en ledare som spekulerar i olika scenarier om sd skulle komma in riksdagen med tanke på Mona Sahlin och Maria Wetterstrands debatt artikel i DN.


"Sahlin, Wetterstrand och Eriksson låter antyda att alliansen leker med tanken att ta in sverigedemokraterna i regeringen 2010. Hatten av för "Hans Excellens, minister Jimmie Åkesson!", alltså?"


Varför inte som migrationsminister?


"Ett annat alternativ är att skapa en bred, blocköverskridande regering. Mest radikalt vore det om både s och m ingick"


Ett samarbete mellan socialdemokrater och moderater finns redan i ett flertal kommuner. I Kalmar har förvisso vänsterblocket en klar majoritet men moderaterna jamsar med och det saknas en verklig opposition.

Frågan är om ett samarbete mellan s och m på riksplanet är möjligt? Ungdomsförbunden har tydligen redan börjat vänja sig vid den tanken.MUF + SSU = SANT                                  Foto Thoralf Alfsson

Niklas Wykman (muf) och Jytte Guteland (ssu).

På SvD:s ledarsida har man tydligen under denna vecka vaknat upp ur sin sömn och förstått att vi Sverigedemokrater inte är några idioter och att debatten inte kommer bli så lätt. Nästa offer för dessa missbedömningar kommer sannolikt bli Göran Hägglund (kd) om han nu vågar ta debatten med Jimmie Åkesson men Göran Hägglund har knappast något val efter hans falska och rent av lögnaktiga påståenden i Almedalen. Jimmie Åkesson kan kanske bjuda på pizza/kabab och Coke så faller även det argumentet platt till marken.


En journalist på SvD ursäktar sig också på ledarsidan för att hon pratat med två sverigedemokrater. Jag vill istället gratulera henne till att ha levt upp till sitt yrke för en gångs skull och det behöver hon inte be om ursäkt för, det bör alla andra journalister som anklagar henne göra.


Om ni läst mitt inlägg från i tisdags vet ni att jag fick en liten pratstund med Anders Lindqvist från SVT och han vände definitivt inte ryggen när jag berättade att jag var sverigedemokrat från Kalmar utan ställde istället en del frågor om Fanerdun (Kinaprojektet) och lite annat. Det kanske är dags för en ursäkt och avbön i SVT nu av Andera Lindqvist.
Det kanske finns en möjlighet att bikta sig för denna stora synd!

SvD


SD PÅ TREDJE PLATS

Tidningen Resumé har i dagens nummer en artikel med namnet "Nobbat parti syns mycket" och det stämmer väldigt bra Sverigedemokraterna hamnar på tredje plats i kategorin utrymme i media efter socialdemokraterna och miljöpartiet.


Idag blir det mer utrymme i Expressen. Vilka spekulationer!


Idag är det statsminister Fredrik Reinfeldts tur i Almedalen och det skall bli intressant att lyssna på. Kommer han överhuvudtaget ta upp Sverigedemokraterna i sitt tal?

Mona Sahlin krävde ju alliansen på svar om de var beredda att samarbeta med sd. Det har regnat i Visby under eftermiddagen och det får vi hoppas att det inte gör när det är dags för Fredrik Reinfeldt att kliva upp i talarstolen. Men innan dess tänkte jag hinna med ett bastubad och ett dopp i poolen på hotellet.


MILJÖPARTIET INTET NYTT!


                                                                       Foto  Thoralf Alfsson

Det var en avslagen tillställning i Almedalen när språkröret Maria Wetterstrand talade. Det kanske berodde på att hon höll sig till att inte begå falsk vittnesbörd som kristdemokraternas partiledare ägnade sig åt under gårdagen.

Maria Wetterstrand nöjde sig med att i sitt tal uttrycka att miljöpartiet aldrig kommer samarbeta med Sverigedemokraterna och det tycker jag är ok. Inga slag under bältet eller falska påståenden och det skall Maria Wetterstrand ha all heder för.


Idag har Mona Sahlin, Maria Wetterstrand och Peter Eriksson en debattartikel i DN där de lovar att inte samarbetar med Sverigedemokraterna. Läs DN-debatt


Göran Hägglund framstår mer och mer som en partiledare på dekis med tanke på gårdagens tal..


Med tanke på att Sverigedemokraterna inte har någon egen dag i Almedalen framstår ändå Sverigedemokraterna som det parti som fått mest uppmärksamhet i förhållande till vår storlek. I stort sätt alla dagar har sd fått media utrymme och det är inte illa för ett parti som inte sitter i riksdagen. Jag är övertygad om att detta mediautrymme gör många väljare intresserade av sverigedemokraterna och förhoppningsvis skaffar sig lite information om partiet.


Arrangörerna av Almedalsveckan har redan lottat dagarna för partierna 2011, utan någon dag för Sverigedemokraterna.

 


DET PROGRAMMET SKALL VI ÄNDRA PÅ I VALET 2010.


MATTE PÅ ARABISKA

Det är miljöpartiets nya giv!  Matematik och engelska skall ges på modersmål i alla skolor om miljöpartiet får bestämma. Till på köpet skall det vara en merit vid ansökan till högskolan. Ännu ett förslag som diskriminerar svenskar. Läs artikel i SvD.


Nu skall jag strax promenera till Almedalen och lyssna på miljöpartiets Maria Wetterstrand eller som Kurt Lundgren brukar skriva Maria Snatterstrand. Sedan hoppas jag få ytterligare några bilder till mitt fotoarkiv också


GÖRAN HÄGGLUND DESPERAT?


Kd-ledaren i obalans i talarstolen.             Foto  Thoralf Alfsson

Någon annan slutsats går knappast att dra efter att jag lyssnat till Göran Hägglund i Almedalen ikväll. Att en partiledare för ett regeringsparti ägnar ca 8-9 minuter av sitt tal på 35 minuter för att angripa ett parti som inte ens är representerade i riksdagen måste vara fullständigt unikt i Sverige.

Men det visar vilka kristdemokraterna ser som sin stora utmanare inför kommande valrörelser och den desperation som finns i kd-ledningen över partiets låga opinionssiffror.


Att partiledaren Göran Hägglund kan använda sig av så billiga argument som bruna kläder, nazistuniformer och som grädde på moset Zlatan i sin argumentation visar bara hur okunnig Göran Hägglund är över de bakomliggande orsakerna till Sverigedemokraternas framgångar i opinionen. Var fanns de sakliga argumenten? Var fanns fakta som bekräftade alla dessa påståenden? På det hela taget var det ett ganska solkigt angrepp på sd då det innehöll mängder av lögner och falska anspelningar. När han till och med skämtade om vad som var brunt och hoppade runt i träden blev det lågt, riktigt lågt, till och med lägre än Glocalnet ;-)

Du skall inte bära falsk vittnesbörd mot din nästa, Göran Hägglund!

Göran Hägglund visade med detta tal att även han är beredd att smutsa ner sina händer på ett ovärdigt sätt när han är pressad. Alf Svensson hade aldrig uttryckt sig på detta sätt.

Nej, Göran Hägglund och kristdemokraterna har nog sjunkit i anseende hos många svenskar de senaste veckorna och då tänker jag även på alla sveken mot sina väljare.


Något som dock var positivt var att Göran Hägglund var villig att debattera med Jimmie Åkesson och det ser vi fram emot.


Om inte Göran Hägglund kommer ner på jorden och ser den verklighet som alla pensionärer, ungdomar, handikappade eller sjukpensionärer lever i, där allt mer av samhällets resurser går till invandrargrupper som inte kan eller vill försörja sig själva kommer kristdemokraterna ramla ur riksdagen och Göran Hägglund bli den partiledare som får stå med den skammen.
                                                                              Foto  Thoralf Alfsson
Jimmie Åkesson intervjuades direkt av TV4 efter att Göran Hägglund avslutat sitt tal. Se inslaget på TV4.

Läs Jimmie Åkessons mycket sansade svar på Göran Hägglunds attack i SvD. Mycket bra svar av Jimmie vilket tyder på skicklighet vilket Göran Hägglund tycks ha förlorat.

DN, Dagen


SVARTSKALLAR BEMANAR SVERIGE

Socialdemokratisk politik är "fantastisk".


Samtidigt som Anders Lago och Södertälje kommun klagar över alla asylsökande som söker sig till Södertälje slår man sig för bröstet i Almedalen och arrangerar ett seminarium med namnet "Välkomna svartskallar". Läs artikel.


Tröjor med texten "Vi bemannar Sverige" delades ut och man kallade Södertälje för Sveriges största "bemanningsföretag", med hela 1 344 inskrivna kandidater i sitt introduktionsprogram. Läs på Södertälje kommuns hemsida.


Anders Lago och hans partikamrater försöker nu i ett förtvivlat försök dölja de stora problemen i Södertälje. Anledningen torde vara att vi sverigedemokrater går starkt framåt i opinionen och då gäller det att mörka situationen i Södertälje.


Annat var tonläget i januari då följande kunde läsas i SvD.


2007 blev ett rekordår för flyktingmottagandet i Sverige. Och för Södertälje kommun. Inte sedan Balkankriget har så många flyktingar kommit hit. Kommunledningen höjer nu tonläget och försöker sätta stopp: "Vi måste få en andhämtningspaus."Detta har tydligen Anders Lago "glömt bort".


Siffrorna för ekonomiskt bistånd (socialbidrag) talar dock ett helt annat språk.


Se mitt tidigare inlägg där värstingen Södertälje finns med.


Några siffror för Södertälje.
 
Socialbidrag ca 250 miljoner kronor.
Andel utrikes födda ca 29 procent eller ca 25 000 personer.
Andel med utrikes bakgrund ca 40 procent eller ca 34 000 personer
Antal arbetssökande ca 5 500 personer.


MONA SAHLINS LÖFTE I ALMEDALEN


Mona Sahlin i talarstolen.                             Foto Thoralf Alfsson

Jag lyssnade till Mona Sahlin i Almedalen ikväll. Givetvis skällde hon på Fredrik Reinfeldt och Maud Olofsson men det var nog mest för syns skull.

Samtidigt lovade hon att behålla fastighetsskatten som alliansens genomfört förutom att fastigheter men högre taxeringsvärde än 5 miljoner kronor kommer få högre skatt.


FRA-lagen kommer socialdemokraterna och miljöpartiet att riva upp men de kommer att ersätta den med en ny lag och vem vet hur den kommer att se ut. Vänsterpartiet och Lars Ohly fick inte vara med i denna uppgörelse vilket signalerar om hur socialdemokraterna tänkt sig styra Sverige efter en valseger 2010.Lars Ohly surade för att han inte fick vara med.  Foto Thoralf Alfsson

En sak som media inte tagit upp är att även Sverigedemokraterna fick vara med i hennes tal. Givetvis pratade f.d. integrationsministern Mona Sahlin inte om den misslyckade integrationspolitiken men det var säkert inte någon som hade förväntat sig det heller, då detta ämne är tabu i svensk politik. N Sabuni har ju i dagens DN och SvD gett Mona Sahlin rejält på pälsen för socialdemokraternas integrationspolitik.

Nej, Mona Sahlin kom med ett löfte till väljarna angående Sverigedemokraterna.


"Aldrig någonsin gör vi oss beroende av ett parti som Sverigedemokraterna, i någon politisk församling, någonstans, någon gång, aldrig. Det är mitt besked till er."

Mona Sahlin, Almedalen 2008.


Detta löfte kommer nog att hålla fram till september 2010 men hur blir det därefter?Trogna socialdemokratiska väljare i Almedalen.  Foto Thoralf Alfsson

Det innebär i praktiken att alla förtroendevalda socialdemokrater i hela riket inte får samarbeta med Sverigedemokraterna i en enda fråga på någon politisk nivå. I t.ex. kommuner där Sverigedemokraterna är vågmästare kommer alla beslut som inte stöds av allianspartierna vara omöjliga att genomföra om det är förbjudet att bli beroende av Sverigedemokraternas röster.

Vem tror på detta när det gäller maktgalna socialdemokrater.


Efter detta uttalande från Mona Sahlin fick jag en intressant diskussion om detta med SVT:s Anders Lindqvist och tog upp en rad exempel på fall som tyder på att det är möjligt med ett samarbete med t.ex. socialdemokraterna men även andra partier. Vi pratade även en del om Kalmar och Fanerdun och min syn på detta projekt och hur socialdemokraterna skött detta i Kalmar kommunfullmäktige.


Anders Lindqvist, SVT live från Almedalen.      Foto Thoralf Alfsson         

SvD, DN                    


GÖRAN HÄGGLUND

När jag kom tillbaka till hotellet efter en joggingrunda längs stranden och skulle gå ut och sätta mig på solterassen utanför mitt rum på fjärde våningen hade kristdemokraterna någon form av presskonferens där.

Göran Hägglund intervjuades av både SverigesRadio, SVT och TV4.


                                                                                  Foto Thoralf Alfsson
Han pressades om svikna vallöften.


                                                                             Foto  Thoralf Alfsson

TV4 ägnade hela sin intervju åt att pressa Göran Hägglund på sveket av fastighetsskatten.


SD PÅ DONNERSPLATS I VISBY

Jag gissar att en del av mina läsare väntar på något läsbart inlägg från Visby men jag har inte fått tid till att skriva utan jag har mest glidit omkring i stan under ledig tid men här kommer i varje fall några bilder från Sverigedemokraternas torgmöte på Donnersplats idag. Som "vanligt" stördes det av några vänsteraktivister som polisen fick plocka bort innan det lugnade sig.


                                                                            Foto Thoralf Alfsson
Som mest under det nästan 1 timma långa mötet var det ca 200-300 personer på torget och restaurangerna runt torget som lyssnade på talarna med Jimmie Åkesson.


                                                                                Foto Thoralf Alfsson    
Jimmie Åkesson inledde mötet med att prata en del om opinionsläget och de kommande valen.


                                                                              Foto  Thoralf Alfsson
En av åhörarna var Ilmar Reepalu, socialdemokratiskt kommunalråd från Malmö..

ÖSTRAN MÖRKAR OM HIV/AIDS

På dagens ledarsida skriver Kenneth Jonsgården om det ökade antalet anmälda fall av HIV-smittade. Läs artikel på ledarsidan.

I sin artikel skriver han följande


"Antalet smittade av hiv har ökat dramatiskt i Sverige. Enligt siffror från smittskyddsenheterna är ökningen bland homo- och bisexuella män störst i Skåneregionen. Men också i Stockholm växer antalet".


Kenneth Jonsgården pekar i sin artikel ut homo- och bisexuella män som den största orsaken till det ökade antalet hiv-smittade i Sverige. Till viss del är ju detta sant men som alltid finns det ju flera orsaker till denna ökning och det tar givetvis inte Kenneth Jonsgården upp i sin ledare.

Under 2007 anmäldes 541st nya hiv-smittade i Sverige, detta skall jämföras med 377st under 2006 vilket innebär en ökning med närmare 45 procent.


Det Kenneth Jonsgården och Östran undanhåller i sin artikel är att drygt 50 procent av dessa eller 275st under 2007 var smittade innan de kom till Sverige. Det handlar alltså om asylsökande till Sverige från i huvudsak Afrika och Asien. Ytterligare ett 50-tal smittas utomlands och detta håller jag inte för otroligt att det handlar om invandrare som åker på "semester" till hemlandet och blir smittade. Det finns också en grupp i statistiken som kallas "Uppgift saknas", är även detta till stor del personer med utländsk bakgrund?


Kenneth Jonsgården har fått sina fakta från en rapport från smittskyddsinstitutet men han har tydligen inte läst hela rapporten där man bland annat skriver följande.


"Av de anmälda har ca 50 % smittats i länder med hög förekomst av hiv, före ankomst till Sverige (se fig. 3). Under 2007 ökade antalet personer som flyttar till Sverige med en hiv-infektion vilket är en spegling av migrationsströmmar till Sverige ."


"Fall där immigranter smittats vid återbesök i sina hemländer, framför allt i högprevalenta länder i Afrika, förekommer också."


"Även för heterosexuell smitta har en viss ökning av inhemsk smitta skett till 40 fall jämfört med i medeltal 27 under den föregående 5-årsperioden. Nära hälften av dessa har smittats efter immigration till Sverige, vilket visar att utlandsfödda i Sverige som grupp löper större risk än svenskfödda att smittas här."


Följande diagram visar med all tydlighet vad som är den största orsaken till att hiv-smittade ökat i antal i Sverige under de senaste åren..
Det jag saknar är statistiken över hur många av dessa 541st nya fall av hiv-smittade som är födda utrikes. Utom allt tvivel är det 300-350st eller kanske ännu fler. Jag får fortsätta leta efter detta på nätet.


Kenneth Jonsgårdens artikel borde istället handlat om hur man minskar antalet hiv-smittade som kommer till Sverige och varför inte alla asylsökande till Sverige hiv-testas.

Om han nu är så oroad över ökningen av hiv kan man väl inte blunda för den vanligaste orsaken till att nya fall upptäcks i Sverige. Men som alla vet är det inte politiskt korrekt i Sverige att tala om sanningar där invandrare eller asylsökande är grundorsaken till problemen.


Istället ägnar sig Kenneth Jonsgården åt att ge USA skulden för att antalet hiv-smittade ökar i världen. Har inte övriga stormakter något ansvar? Kina är det land som har en av de kraftigaste ökningarna av hiv i världen just nu. Före detta Sovjetunionen är ett område som utbredning av hiv ökar. Har inte Ryssland eller Kina även ett ansvar Kenneth Jonsgården?


DET ÄR SKRÄMMANDE NÄR MAN TILL OCH MED MÖRKAR VEM SOM ÄR HIV-SMITTAD FÖR ATT VARA POLITISKT KORREKT.


Off topic.

Jag har skrivit ovanstående inlägg på färjan mellan Grankullavik och Visby, anländer till Visby 13:10. För att få en plats med ett vägguttag till datorn tog jag en annan plats än den på min biljett. Gissa vems plats jag råkade ta?  Peter Jidhes! Han på TV-sporten. Pinsamt? Nej, inte alls, vi har en del gemensamma "intressen" på Öland.


8,9 MILJARDER I SOCIALBIDRAG OCH ALMEDALEN.

Har roat mig med att räkna samman ekonomiskt bistånd i alla Sveriges 290 kommuner.

Under 2007 betalades det ut 8,9 miljarder kronor i ekonomiskt bistånd. Utav dessa gick 3,4 miljarder till personer födda i Sverige och 5,5 miljarder till utrikes födda. Andelen utrikes födda i Sverige är ca 13,4 procent av befolkningen eller drygt 1,2 miljoner personer.

Bidrag till gifta/sammanboende visar på att något är fel i det här landet. Jag skulle vilja att detta undersöktes och att orsakerna kommer fram till dessa skrämmande siffror.

Ekonomiskt bistånd till denna grupp som är födda i Sverige är under 2007 endast 210 miljoner kronor i hela riket medan det till utrikes födda uppgick till hela 2 203 miljoner kronor. Betänk också då att utrikes födda endast utgör 13,4 procent av befolkningen.


Personligen är jag fullständigt övertygad om att det är ett av de pris vi får betala för mångkulturen som så många pratar sig varma för.


Ikväll packar jag för en ny arbetsvecka i Visby, vilket inte är fel med tanke på att Almedalsveckan pågår. Jag hoppas få en del tid över för att kunna besöka diverse tillställningar eftersom jag bor på ett av de bättre hotellen innanför ringmuren. Hotellet har varit fullbokat under en längre tid men tack vare att jag bott så mycket där under de senaste månaderna har de ändå ordnat med ett rum till mig. Jag kommer säkert stöta på en och annan känd politiker eller journalist på hotellet.

Kameran kommer givetvis vara med så att jag kan utöka mitt eget arkiv med foto till min blogg. Förhoppningsvis kanske man kan få en och annan bild på något av Visbys uteställen när någon kändis slår klackarna i taket, vem vet.


INVANDRARSERVICE INGEN KOSTNAD

I mina inlägg om att kommunerna inte redovisar sina siffror om invandringens kostnader på ett öppet sätt har jag fått många kommentarer. Några har varit lite ifrågasättande och menat att detta är inga hemliga uppgifter och det är helt sant men det krävs lite arbete för att lyckas få fram dem. Att få dessa uppgifter från kommunens tjänstemän är inte alltid så enkelt, vilket jag själv fått erfara trots löften kommer inte saker som jag blivit lovad.


För Kalmar kommun redovisade jag följande siffror på ekonomiskt bistånd i ett tidigare inlägg.


 Ej flyktingarFlyktingarTotalt
Kalmar38,513,952,4


 Född i SverigeUtrikes föddaTotalt
Kalmar22,23052,2


Gifta/sammanboende 
 Född i SverigeUtrikes född
Kalmar1,415,6

Alla siffror i miljoner kronor.

Under 2007 betalades det alltså ut 52,4 miljoner kronor i ekonomiskt bistånd.


I Kalmar kommuns årsredovisning ser det ut på följande sätt när det gäller ekonomiskt bistånd.
Alltså kommunen redovisar inte hela sanningen.


I de ekonomiska uppföljningar som jag som kommunfullmäktigeledamot kan ta del av redovisas socialnämnden för 2007 följande siffror (feb 2008).
Som alla kan se redovisas det 0 kronor för invandrarservice. Trots att Kalmar kommun har ett avtal om mottagande av 175st asylsökande, inte flyktingar, varje år redovisar man inga kostnader i sin uppföljning. Invandrarservice har ett flertal anställda, bland annat den omtalade s-politikern Nasim Malik. Den enda slutsatsen man kan dra av denna redovisning är att Nasim och hans arbetskamrater jobbar utan lön, vilket är föga troligt

Jag är övertygad om att det inte bara är Kalmar kommun som redovisar sin ekonomi på det här sättet utan jag gissar att detta är praxis i de flesta svenska kommuner.

Var siffran på 47,8 miljoner kronor på ekonomiskt bistånd kommer ifrån är också lite märklig då den inte överensstämmer med någon annan siffra. Kommunen har tydligen reducerat den i sin årsredovisning vilket är mycket märkligt!  Detta är något som borde få kommunens revisorer att lyfta på ögonbrynen men även de kanske ingår den mörkning som sker mot det svenska folket.


I många kommuner har Sverigedemokraterna lagt motioner om att mångkulturella bokslut skall upprättas men hittils har detta inte vunnit gehör hos något annat parti i någon kommun. MEN det kan nog var och en förstå varför!

Genom att redovisa på det här sättet kan givetvis de s-märkta politikerna i Kalmar kommun påstå att "flyktingmottagningen" inte kostar Kalmar kommuns skattebetalare en krona.

================================================================================

HAR HITTAT SIFFRORNA SOM SAKNAS FÖR INVANDRARSERVICE!

Budget 2007  14,9 miljoner kronor
Utfall 2007  19,6 miljoner kronor

Invandrarservice gick alltså back med -4,7 miljoner kronor eller ett överdrag med ca 32 procent mot budgeten.
 


MECKA FÖRBJUDET ORD I INSÄNDARE?

Mitt genmäle som jag skrev om i mitt inlägg från onsdagen publicerades idag i Östran. Det publicerades mer eller mindre utan redigering av Rolf Asmundsson men ett ord var struket av Östran.


Det är cyniskt av Birgitta Elfström att mena att vi i välfärdens "Mecka", Sverige skall roffa åt sig dessa välutbildade personer från dessa u-länder.


I ovanstående mening har Rolf Asmundsson, ledarskribent på Östran strukit "Mecka". Ska man skratta eller gråta?

Jag tyckte att jag fått till ett litet underfyndigt ordval men detta passerade inte Östrans nålsöga, insändarredaktionen.

Orsaken är säkert att Nasim Malik (s) eller någon annan muslim kunde ha känt sig "krängt". Ett litet men ändå mycket slående exempel hur dessa pk-journalister vakar över allt som skrivs.

Om man censurerar dessa oväsentligheter, vad censurerar inte dessa insändarredaktioner mer bort i så fall.


HELSIDA I KALMAR LÄNS TIDNINGI tisdags blev jag intervjuad av Kalmar Läns Tidning, även om tidningen är liten och endast utkommer varje fredag så uppskattar jag deras intresse. Idag kom det en artikel på nätet och i den tryckta upplagan blev det en helsida om Sverigedemokraterna.


Axel Johansson som intervjuade mig var en ung man som tydligen inte fått något pk-filter ännu. Jag hoppas att dessa unga journalister orkar stå emot trycket från pk-etablissemanget och kan fortsätta med en objektiv rapportering i media. Kurt Lundgren finns ju som läromästare för dessa unga journalister.


Vi träffades på Kalmars mest anrika café,  Kullzénska Caféet och pratade i ca 1 timme. Givetvis är det bara små fragment av vårt samtal som finns med i artikeln. Jag saknar många saker som jag tagit upp på min blogg de senaste månaderna och som jag tog upp under intervjun. Synd att inte EU kom med i artikeln eller min gissning att sd:s framgångar i opinionsundersökningarna framförallt beror på att människor börjat genomskåda de etablerade partiernas smutskastning av sd. Jag tror många människor börjat förstå att det inte handlar om "stöveltramp o.s.v." utan att vi Sverigedemokrater i allra högsta grad är vanliga jobbare som fått nog av massinvandringen.

Sedan tror jag även att allt arbete på lokal nivå också börjar ge utslag i dessa undersökningar.

Läs artikel på nätet.

Att Axel J missat mitt "h" i förnamnet bjuder jag på med tanke på att det blev en helsida.

Vi får se hur länge det dröjer innan Barometern eller Östran vågar sig på samma sak?

De personer som finns längst ner på sidan svarar som följer.

"- Nej, det är bara ett tillfälligt missnöje med de andra partierna."

"- Ja, de kommer in."

"- Ja, de tror jag. De ökar ju mer och mer nu."

"- Det tror jag, men hoppas att de inte gör det."

SvD, DN


MILJARDER i BIDRAG TILL UTRIKES FÖDDA I STORSTÄDERNA

Sedan jag skrev om ekonomiskt bistånd till utrikes födda i vissa kommuner (Landskrona, Malmö, Södertälje, Vellinge) har jag fått en hel mängd av förfrågningar från andra kommuner som jag skickat på mail. Jag redovisade dock bara en av Sveriges största städer Malmö men jag har givetvis fått frågor om Stockholm och Göteborg också.

En sak vill jag också poängtera att i dessa summor ingår endast ekonomiskt bistånd (tidigare socialbidrag). Hur mycket som betalas ut av A-kassan, försäkringskassan o.s.v. ingår alltså inte i dessa siffror.


Jag tänkte nu göra en liten gemensam redovisning av dessa tre städer.


I den "officiella" redovisningen i dessa kommuner kan jag tänka mig att det är följande siffror som redovisas.

 Ej flyktingarFlyktingar
Stockholm857,6189,5
Malmö527,290,5
Göteborg803143,9
Storstäder2187,8423,9
Med dessa siffror kan man ju tro att det är svenskar som får huvuddelen av dessa summor men så är alltså inte fallet. Här kan man tro att svenskar i dessa tre storstäder får ca 2 190 miljoner i bistånd och flyktingar "bara" 425 miljoner.


Delar man istället upp summorna på födda i Sverige och utrikes födda så ser det istället ut på det här sättet

 Född i SverigeUtrikes född
Stockholm310,8738,5
Malmö148,9468
Göteborg295,7644,5
Storstäder755,41851


Med lite grafik så kan var en se att staplarna så att säga har bytt plats. Nu börjar då sanningen närma sig. Här kan vi se att födda i Sverige får ca 750 miljaoner kronor i bistånd medan utrikes födda får 1 850 miljoner i bistånd.

MEN då ska vi också komma ihåg att i dessa staplar har vi inte tagit hänsyn till hur stor andel av den totala befolkningen som utrikes födda är. Om vi istället räknar ut hur mycket varje person född i Sverige får i jämförelse med varje utrikes född person ser staplarna än mer ojämna ut. (kronor/person)


 Född i SverigeUtrikes född
Stockholm4954423
Malmö7405889
Göteborg7586249

.


Detta mina vänner är egentligen hur man skall jämföra dessa grupper och som alla kan se är det faktiskt Göteborg som betalar ut mest bidrag.


Detta är det verkliga beviset på den katastrofalt misslyckade integrationen av invandrare i samhället. Givetvis borde dessa fakta få varje frisk och sunt tänkande politiker att inse att massainvandringen måste begränsas drastiskt.

  

Jag har ju för övriga kommuner redovisat hur fördelningen ser ut när det gäller gifta/sammanboende personer.

 Född i SverigeUtrikes födda
Stockholm8,8260,2
Malmö6,3200,5
Göteborg16,8251,7
Storstäder31,9712,4


Totalt i dessa tre storstäder får gifta/sammanboende som är födda i Sverige 32 miljoner i bidrag. Medan gifta/sammanboende som är födda utrikes får hela 712 miljoner i bidrag. En bakgrund till dessa siffror torde vara den låga förvärvsfrekvensen bland kvinnor inom vissa befolkningsgrupper. Eller det som vissa kallar den berikande mångkulturen.


Personligen blir jag bara mer och mer förbluffad över dessa siffror ju mer jag granskar dem och det är inte omöjligt än att det blir en sammanställning över hela riket om några dagar.

Det skulle dessutom vara intressant att se siffrorna från andra bidragssystem i samhället.

DN, Dagens Nyheter
SvD


OHELIGT MEDIA SAMARBETE?

I mitt inlägg från den 28 juni där jag skrev att vare sig Barometern eller Östran publicerade min insändare så har jag nu blivit rättad av ledarskribenten Rolf Asmundsson på Östran i ett mail. Min insändare publicerades den 24 juni i Östran och då får jag givetvis be om ursäkt för mitt tidigare inlägg. Den 30 juni svarade också kommunalrådet Birgitta Elfström på min insändare. Tyvärr publicerar inte Östran insändare på nätet så jag kan tyvärr inte länka.


Jag har idag skickat ett genmäle till Östran på Birgitta Elfströms svar som jag hoppas publiceras någon av de närmaste dagarna. Se mitt genmäle längre ner.


Samarbetar insändarredaktionerna på socialdemokratiska tidningen Östran med den borgerliga tidningen Barometern?

Den frågan är i allra högsta grad befogad. Sedan en ganska lång tid tillbaka publiceras mina insändare alltid bara i en av tidningarna och det följer alltid samma mönster. Först den ena tidning sen den andra o.s.v.

Detta tyder på att de har en uppgörelse om att turas om att publicera mina insändare och detta är ju ganska smart då det innebär att max hälften av mina insändare kommer att publiceras i en tidning. Det ryktas också att tidningarna konsekvent stoppar vissa insändarskribenter.

Östran favoriserar vänsterblockets politiker på insändarsidorna och det tycker jag inte är så konstigt men Barometern stoppar tydligen publiceringen av vissa allianspolitikers insändare och det är ju verkligen märkligt. Frågan är om tidningen tagit moderaterna, det nya arbetarpartiet på ordet och bytt färg.


Genmäle på Birgitta Elfströms insändare 080630


Som vanligt använder sig Birgitta Elfström av socialdemokratisk retorik genom att klistra på mig och sd åsikter som vi inte har. I min insändare anser jag att kompetens och utbildning och inte etnicitet skall styra vem som anställs i kommunen och givetvis gäller det alla, även invandrare.

Det jag vänder mig emot är att Kalmar kommun beslutat att under de närmaste 3 åren byta ut ca 300 anställda med svensk bakgrund till anställda med utländsk bakgrund om man skall leva upp till målet i budgeten. Jag anser att det är en omöjlighet att genomföra men Birgitta Elfström får gärna redovisa hur detta skall genomföras. Kommer det innebära ett anställningsstopp för personer med svensk bakgrund?

I sitt genmäle kommer de vanliga påståendena som att det rör sig om välutbildade flyktingar och invandrare som lärare, sjuksköterskor o.s.v. och det stämmer säkert till viss del men tror inte Birgitta Elfström att dessa välutbildade personer skulle behövas i ännu högre utsträckning i sina hemländer som just saknar dessa grupper för att kunna utveckla sina länder. Det är cyniskt av Birgitta Elfström att mena att vi i välfärdens "mecka" Sverige skall roffa åt sig dessa välutbildade personer från dessa u-länder.

När man tittar på siffrorna för ekonomiskt bistånd (socialbidrag) i Kalmar kommun framträder dock en annan bild än den Birgitta Elfström beskriver. Under 2007 betalade kommunen ut drygt 52 miljoner kronor i bidrag och utav dessa gick 30 miljoner kronor till personer som var utrikes födda. Andelen utrikes födda i kommunen var 2007 ca 8,8 procent av befolkningen, alltså gick närmare 60 procent av bidragen till knappt 9 procent av befolkningen (källa SCB). Att som Birgitta Elfström kalla det för att bidra till välfärden och tillväxten är att komma med falska påståenden och helt förneka de problem som finns med flyktingmottagningen.

Birgitta Elfström beklagar sig även över att sd inte lämnat in någon skuggbudget. Hon anser att kommunen ger sd så stort stöd att vi skall prestera en budget. Men med andra handen motar hon bort oss från alla nämnder, styrelser och insyn i den kommunala verksamheten. Detta är inget annat än hyckleri!

I jämförelse med socialdemokraternas parti/utbildningsstöd på drygt 800 000 kronor/år och ca 10-talet politiker anställda av kommunen framstår sverigedemokraternas resurser med 60 000 kronor/år och en 0,75 procent tjänst som mycket små.

SD beslutades sig för att inte lägga våra små resurser på en skuggbudget som inte ens alla kommunfullmäktigeledamöter skulle läsa och som media inte skulle redovisa en rad av i tidningarna och det beslutet står jag fortfarande för. Vi lägger istället våra resurser på att vinna nya väljare till valet 2010.


INGET PARTISTÖD I ”DEMOKRATISKA” TINGSRYD

Tingsryd kommun vägrar betala ut partistöd till sverigedemokraterna trots att sd har ett mandat i kommunfullmäktige som också är besatt av Håkan Klasson. En lokalförening finns under namnet Kronoberg Östra, där ytterligare några kommuner ingår. Därmed borde alla krav vara uppfyllda för att kommunen skulle betala ut partistöd till sd men inte i Tingsryd.

Moderaten och kommunstyrelsens ordförande i Tingsryd Arne Karlsson driver sin egen kampanj mot sverigedemokraterna och kräver en lokal styrelse så sd kan bedriva ett "riktigt partiarbete". Tänk så omtänksamma de nya moderaterna är!


Lyssna på Radio Kronoberg. eller Smålandsposten, äldre artikel i Smålandsposten

Arne Karlsson tar nog priset i odemokratiskt agerande och visar verkligen genom sitt exempel på hur de etablerade partierna gör allt för att försvåra sd:s arbete på lokal nivå.


Jag har skickat några frågor till Arne Karlsson i ett mail men han behagar tydligen inte svara en sverigedemokrat.

Nu kommer Håkan Klasson att överklaga detta beslut till Länsrätten i Kronoberg och hans möjlighet att vinna detta kan bara vara 100 procentig. Allt annat vore fullständigt horribelt.


I kommunallagen lyder lagtexten i 10 §

"Fullmäktige skall besluta om partistöd omfattning och formerna för det. Stödet får inte utformas så, att det otillbörligen gynnar eller missgynnar ett parti."


Om detta inte handlar om att missgynna ett parti så tappar jag fullständigt förtroendet för vårt rättssystem.


EKONOMISKT BISTÅND

Mitt inlägg igår om hur ekonomiskt bistånd redovisas i de flesta kommunerna har fått stor uppmärksamhet och många har hört av sig på mail om att få siffrorna för sin kommun. Jag kommer givetvis svara alla med det kanske tar lite tid (några dagar).

Sven-Olof Sällström frågade om kommunerna i Jämtland och Härjedalen och dessa tänkte jag redovisa på bloggen. Siffrorna för dessa kommuner är inte så uppseendeväckande men så är också andel utrikes födda inte så stor heller o jämförelse med kommunerna i södra Sverige.
Där finns nog en stor förklaring till varför sd är så starka i speciellt Skåne.

Här kommer siffrorna.

Den ofta och vanilga officiella siffrorna. Alla siffror i miljoner kronor.

 Ej flyktingarFlyktingarTotalt
Berg1,623,6
Bräcke2,646,6
Härjedalen3,31,34,6
Krokom6,12,78,8
Ragunda2,30,32,6
Strömsund7,307,3
Åre3,60,94,5
Östersund30,58,438,9


Sedan samma men uppdelat på födda i Sverige eller utrikes födda.

 Född i SverigeUtrikes föddaTotaltAndel utrikes födda
Berg1,32,33,63,80%
Bräcke2,24,16,36,40%
Härjedalen2,52,34,85,60%
Krokom5,14,19,25,00%
Ragunda2,20,62,85,00%
Strömsund6,11,57,66,10%
Åre31,14,15,80%
Östersund22,116,9395,40%


Sedan hur det ser ut med bistånd till gifta/sammanboende

 Född i SverigeUtrikes föddaTotalt
Berg0,21,11,3
Bräcke0,32,32,6
Härjedalen0,20,70,9
Krokom0,822,8
Ragunda0,40,20,6
Strömsund0,60,71,3
Åre0,20,40,6
Östersund1,77,28,9


Tendensen är den samma för Jämtland och speciellt Östersund får se upp när andelen utrikes födda ökar.


SOMMARPRATARE MED KLASS

I dagens sommarpratare i P1 fick vi höra många sanningar som aldrig får sägas i riksradion oemotsagda. Elisabeth Massi Fritz, advokat och framförallt målsägarbiträde berättade om hedersrelaterat våld och hennes tankar kring vår lagstiftning. Gårdagens program med Margot Wallström framstår som rena gojan i jämförelse med dagens sommarpratare.

Nu är ju Elisabeth Massi Fritz föräldrar invandrare från Syrien på 60-talet så hon kommer inte anklagas för att vara rasist men hade samma saker sagts av en känd svensk advokat hade drevet gått i svensk media.


Stora delar av programmet handlar om hedersrelaterat våld. Hon uttrycker sin syn på tvångsäktenskap där i många fall minderåriga vigs och anser att själva cermonin som präster eller imamer utför skall vara en brottslig handling som ska kunna lagföras.

Hon anser vidare att det är skandal att det inte finns ett enda ord om hedersbrott i svensk lagstiftning. Hedersbrott skall vara en försvårande omständighet enligt Elisabeth Massi Fritz och hon anser att utvisning skall användas i större utsträckning. Anledning till detta är att hon vet att vissa individer anser att utvisning är värre än ett mångårigt fängelsestraff.

Medborgarskap skall vara på prov under 5 år och skall kunna återkallas om personen ifråga begår brott under denna provtid.


Jag måste säga att jag instämmer till fullo i hennes åsikter och de ligger väl i linje med sverigedemokraternas handlingsprogram. Jag antar att vissa ansvariga på Sveriges Radio har haft svårt att svälja detta program och vissa politiker är kanske förvånade över hennes åsikter.


Jag rekommenderar verkligen alla att lyssna på programmet.


RSS 2.0