POLITISKT VÅLD ÄR VARDAG I SVERIGE

Politiskt våld håller på att bli vardag i det land som styrs av en moderat statsminister som omger sig med en lång rad borgerliga statsråd. Dekadensen fortgår med allt snabbare takt med större delen av mediaeliten ombord och med Jan Helin som kapten och Thomas Mattson som styrman. Expos bearbetarbetare jobbar i maskinrummet då de helst undviker dagsljus. I regeringskansliet sitter statsministern och myser över utvecklingen. På något annat sätt kan inte statsministerns tystnad och tidigare kommentarer tolkas.

Per Gudmundsson tycker att det politiska våldet måste stoppas men det är han uppenbarligen väldigt ensam om. Åtminstone om vi skall bedöma intresset för frågan på landets ledarsidor. Att behöva ta Sverigedemokrater i försvar är inte tänkbart när man samtidigt förtalar oss i alla andra sammanhang.

Den senaste tiden har vi sett en rad experter passera revy i TV-sofforna som försökt analysera hur en sådan galning som Anders Breivik kan skapas. Svaret finns rakt framför näsan på dem! Det mediaklimat som till och med public service är med och skapar kan mycket väl få till följd att Anders Breivik får en efterföljare i Sverige. Jag hoppas innerligt att jag har fel.

Per Gudmundsson skriver idag på SvD ledarblogg om att det politiska våldet i Sverige måste stoppas. Artikeln är mycket bra, den sammanfattar läget på ett utmärkt sätt och ger samtidigt statsminister Fredrik Reinfeldt en rejäl men välförtjänt snytting. Men publiceras denna artikel enbart på nätet är det som ett slag i luften.

Är Per Gudmundsson bara hänvisad till SvD nätupplaga?

Är Per Gudmundsson trots en månads karantän/semester inte önskvärd i media efter hans kritiska granskning av islam/islamister?

Var hans avbön i SVT:s morgonsoffa inte tillräcklig. I samma program höjde han Expo och dess medarbetare till skyarna? Expo är utan tvekan en pådrivande faktor när det gäller de hot och våld som Sverigedemokraterna utsätts för.

Per Gudmundsson har mycket att bevisa efter sin avbön i SVT.PI har även tagit upp det politiska våldet i en artikel.

Kors i taket!

Sveriges Radios Ekot tar upp mordbrandsförsöket i 16:45 sändningen och Studio Ett har även just nu ett längre inslag.
Therese Borg och Björn Söder gör mycket bra ifrån sig i Studio Ett.
En som har en helt annan uppfattning är Jinge. Vill ni får hjärtklappning så gå in på hans inlägg "Mystisk brand hos Sverigedemokrat". Missa inte kommentarerna där Jinge tar AFA i försvar.

”GASKAMRARNA ÄR REDO”För varje dag som går blir man bara mer och mer frustrerad över hur svensk media fungerar.

Jag läste alldeles nyss att en kvinnlig Sverigedemokrat i Gnesta utsatts för en mordbrand.
Läs mer om detta på Therese Borgs blogg. Frågan är om media även kommer mörka detta attentat? Det är ju ändå bara en Sverigedemokrat som blivit utsatt och vi ”gillar olika”.

Mitt blogginlägg ikväll skulle egentligen handla om en annan händelse som svensk media undvikit att förmedla till sina läsare och tittare. Den enda svenska tidningen som uppmärksammat detta är den kristna tidningen Världen idag.
Med tanke på den iver Expressen, Aftonbladet och TV4 visat så fort något kan kopplas till nazismen är det helt oförståeligt att man så fullständigt missat den nyhet. Nu kanske det är så att drottning Sylvia och IKEA-ikonen Ingvar Kamprad passar mycket bättre in i den kampanj som media driver. I denna kampanj passar uppenbarligen inte muslimer in.

För ca en vecka sedan genomfördes demonstrationer utanför Israels ambassad i Kairo. På plakaten fanns hakkors och budskapet ”Gaskamrarna är redo”. Ett minst sagt upprörande budskap men det kanske är precis just det som kommer av den så kallade ”arabiska våren” som alla politiskt korrekta journalister har så stor tilltro till. Jag är betydligt mer tveksam och definitivt väldigt orolig över vilken utveckling vi kommer att få se i arabvärlden det närmaste decenniet.

Jag frågar mig också om inte Sveriges radios Cecilia Uddén borde ha uppmärksammat demonstrationen i Kairo i något inslag. Hon bor ju faktiskt i Kairo med sina familj så hon kan knappast ha missat detta då det funnits i alla arabiska nyhetsmedier. Cecilia Uddén har nog gjort den avvägningen att det skulle ha kastat en skugga över den arabiska våren och det vill givetvis inte Cecilia Uddén och Sveriges Radio och därför kniper de istället käft.

Precis på samma sätt som när Sverigedemokrater utsätts för våld och hot. Nu även mordbrand! Men det kan du med stor sannolikhet bara läsa i lokaltidningen och möjligen en liten notis i någon annan tidning. Att SVT, SR och Expressen, Aftonbladet kommer göra någon större affär över detta är högst osannolikt.

MemriTV
UPPDATERING!

DN har en artikel om mordbranden. 

Övriga medier har nöjt sig med TT:s korta text, om de överhuvudtaget omnämnt det inträffade.

SVT, SvD


MEDIA ANSVARIGA

Allt tyder på att våldet mot SD-företrädare har ökat under augusti. Antalet attacker verkar ha ökat och jag gissar att samma sak gäller för hot och andra händelser som jag hört talas om. Det är en mycket oroande utveckling som jag hoppas att polisen och Säpo uppmärksammat.

De som skyller denna utveckling på Anders Breivik anser jag har helt fel. Anders Breiviks fruktansvärda terrordåd i Norge borde inte ha någon som helst inverkan på våld och hot i Sverige. Snarare motsatsen om man nu vill hävda att våld är fel metod att bedriva sina åsikter på.

Nej, jag lägger hela skulden på den utveckling som verkar pågå på media. Det är alla de journalister, tidningschefer (Helin, Mattsson), reportrar o.s.v. som politiserat de tragiska terrordåden som bär ansvaret. De som har pekat ut ”SD” som medansvariga till dessa terrordåd. Det är dessa personer som bär ansvaret för att vissa vänsterelement tar till våld i sitt hat av medmänniskor och i synnerhet Sverigedemokrater.


TVINGADE HULTHÉN VÄSTTRAFIK ATT ÅTERUPPTA TRAFIKEN

Västtrafik stoppade all nattrafik i vissa områden i Backa under helgen på grund av de oroligheter som varit under veckan.


Under helgen hävdes stoppet trots att ingen förändring av säkerhetsläget skett för busschaufförerna och passagerarna.

Enligt uppgifter till bloggen skall det vara det socialdemokratiska kommunalrådet Annelie Hulthén som tvingat Västtrafik att återuppta trafiken. Hon menar att Västtrafik genom stoppet pekar ut Backa som ett problemområde! Om uppgifterna stämmer är det ännu ett exempel på hur politiskt korrekta politiker maktmissbruk. Hellre ”offras” någon busschaufför eller passagerare än att ett problemområde viks ut i media. All mediafokusering på dessa områden måste uppenbarligen stoppas och döljas till varje pris.

En stilla fundering är om busschaufförerna har något fackförbund och vilket fackförbund de i så fall är anslutna till. Jag gissar att de har kommunal som fackförbund. Kommunalarbetarförbundet har säkert överseende med att ett socialdemokratiskt kommunalråd kör över både busschaufförerna och Västtrafik.

GT


MÅTTET RÅGATVår kanslichef i riksdagen Mikael Valtersson blev misshandlad i Norrköping efter ett torgmöte idag som arrangerades av SDU. Jag blir så fruktansvärt upprörd när jag får höra om detta. Jag blir inte arg på polisen vars uppgift inte är så enkel som vissa tycks tro. Jag blir bara så förbannad på dessa ”vänsteridioter” som inte fattat vad demokrati innebär! Att bruka våld kan aldrig rättfärdigas. Dessa vänstermänniskor är inte ett dugg bättre än vissa andra tokidioter som har brukat våld och fördömts av hela världen.

Läs artikel i DN

Idag har jag varit på Hultsfreds marknad. Eftersom jag varit bosatt ca 20 år i Hultsfreds kommun (1981-2002) så blev det många samtal med gamla vänner och före detta arbetskamrater. Blandat med samtal med personer som är ”nyfikna” på Sverigedemokraterna. Med andra ord en mycket, mycket trevlig dag! Under hela dagen i Hultsfred hörde jag inte ett enda negativt ord om SD från en enda person, det är faktiskt unikt. Det brukar alltid vara någon som vill vräka ur sig något.

Tyvärr höll inte detta hela dagen. Ikväll var jag ute och åt lite mat tillsammans med en partikamrat i Kalmar. Lite senare hamnade vi på Lilla Puben och där ofredade mig en människa genom att vräka ur sig diverse saker. Det uppmärksammades dock av en ordningsvakt som ”ingrep” men personen i fråga valde att inte lyssna på ordningsvakten. Enligt säkra uppgifter är personen anställd av Svenska Kyrkan i Kalmar och han var också rejält berusad. När han inte lyssnade på ordningsvakten blev han avvisad från Lilla puben men han fortsatte bråka ute på gatan vilket slutade med att han fick handfängsel och hämtades av polisen. Gissningsvis fick han härbärge på samhällets bekostnad denna lördagskväll. Något han kan berätta för sina arbetskamrater inom Svenska kyrkan på måndag.

Jag är fortfarande medlem i Svenska Kyrkan men nu är nog måttet rågat!

Barometern


VAL I DANMARKIdag kom beskedet om att det blir val den 15 september i Danmark.

SVT hade redan till kvällens sändning av Rapport börjat med sin förtalskampanj av Dansk Folkeparti. Man hade hittat ett riktigt bra ”intervjuoffer”. Man mår illa när man ser hur fruktansvärt vinklad den svenska nyhetsrapporteringen är i våra public service kanaler.

Det skall dock bli väldigt intressant att följa den korta valrörelsen på ca tre veckor. I opinionsundersökningarna har vänsterblocket haft ett rejält övertag under lång tid men idag kom en undersökning som ger det minsta övertaget på länge. Dansk Folkeparti ligger idagsläget på något lägre siffror än vid valet 2007, då partiet fick nästan 14 procent, vilket gav 25 mandat. Men även i frispråkiga Danmark härjar den så kallade skämmighetsfaktorn så vi kan nog förvänta oss högre valresultat för DF än opinionsundersökningarna.

Nu lär det väl inte dröja länge innan vi även får se Lena Sundström fara runt i Köpenhamn och intervjua nya vänsteranhängare som är villiga att uttala sig negativt om Dansk Folkeparti. Hur stora är oddsen på att SVT kommer släppa fram någon som säger något positivt om DF och Pia Kjaersgaard?

Men hon hade visst ingen rolig tid i Danmark om man skall tro danska tidningsartiklar.

"Faktisk havde Lena Sundström så få middagsaftaler i løbet af sine tre måneder i Danmark, at hendes urin til sidst lugtede af friture, fordi hun spiste så meget junkfood."


PS
Imorgon kommer jag att vara på Hultsfred marknad tillsammans med partivänner.


SVAR PÅ TAL

Anders Johansson ger Kalmar FF:s Henrik Rydström svar på tal i dagens Barometern. Nu får givetvis Anders Johannson inte skriva några krönikor i Barometern utan han är hänvisad till insändarsidan. Ett litet tips till Barometern vore annars att låta Anders Johansson skriva krönikor i Barometern. Jag är övertygad om att många skulle uppskatta hans krönikor.

Nu är det många som har synpunkter på Anders Johanssons föredrag, trots att de inte lyssnat och många tror/litar tydligen på Gösta Hulténs version. Jag var och lyssnade på Anders Johansson föredrag när han höll det i Böda den 27 juli.I sitt ca en timma långa föredrag/berättelse om sin bok drar Anders Johansson vissa paralleller med Wilhelm Mobergs konflikter med 1930-talets politiska korrekthet och dagens. Han tog även upp den flathet som visades mot nazismen under 30-talet och tidigt 40-tal av det ”politiskt korrekta Sverige” på den tiden och jämför det till viss del med dagens islamisering av samhället. Anders ägnade endast ett fåtal minuter av sitt föredrag åt dessa jämförelser, där han även tog upp sharialagar och halalslakt. I Böda var det nog ingen som hade en tanke på att avbryta Anders Johansson men där fanns givetvis ingen Gösta Hultén som uppenbarligen är allergisk mot all kritik av islam och muslimer.

Innan Henrik Rydström uttalade sig skulle han nog haft mer på fötterna!

"Han hörde inte föredraget och har inte läst min bok
I Vilhelm Mobergs sällskap, men anser sig ändå kunna fastslå att jag profiterat på Mobergs namn i egna smutsiga syften. Att Rydström själv använder Moberg för att göra sig förträfflig begriper han inte."

”Rydström påstår att jag ”hatar det kosmopolitiska samhället”. Ett sådant världsomfattande och mondänt samhälle finns inte, men ordvalet visar Rydströms okunnighet.”

Läs Anders Johansson genmäle till Henrik Rydström.

Frågan är vad Nanne Bergstrand anser om Henrik Rydströms ”fokusering” och uppladdning inför den viktiga hemmamatchen mot IFK Göteborg imorgon?

Att Barometern nappade på mitt blogginlägg om TV-licensen får jag tacka för. Tyvärr finns det inte på nätet så jag "citerar" det här för de av mina läsare som inte har tillgång till Barometerns pappersupplaga.
NAPP OCH BOTTENNAPP

Barometern nappade omgående på mitt blogginlägg om att vägra betala TV-licens. Som jag publicerade sent på kvällen. Redan vid 10-tiden ringde en journalist från Barometern som uppenbarligen vädrade en möjlighet att skriva något riktigt negativt med braskande rubrik som t.ex. SD-riksdagsman vägrar betala TV-licensen. Undrar om hon överhuvudtaget kommer nämna orsakerna till mitt ifrågasättande av TV-licensen eller att jag anser att SVT och SR borde ägna energi åt att få Stasi-listan att bli en offentlig handling. Jag gissar att hon kanske fokuserar på att jag stödjer Ingvar Kamrad. Imorgon får vi se vad den kvinnliga reportern hittat på.

Kalmar Familjebad inför segregerade badtider. Detta är vad jag kallar ett typiskt exempel på den islamisering som pågår av vårt samhälle.
Jag är fullständig motståndare till detta. Jag kommer begära ut protokollet från det möte som beslutat om denna segregering. Kalmar familjebad är ett kommunbolag och dess styrelse är politiskt sammansatt. Jag gissar att ingen av dess ledamöter har motsatt sig detta beslut men vi får se vad protokollet visar. Före detta Kalmar FF spelaren Lasse Johansson är ordförande i Kalmar Familjebad. Undrar om Barometern kommer ta upp detta?
Idag kom ännu en opinionsundersökning TV4/Novus som ger SD 5,6 procent en ökning med 0,2.
Denna undersökning bygger på ca 2000 telefonintervjuer och jag är förvånad att vi ökar i opinionen då undersökningen pågått mellan den 22 juli till den 22 augusti. Det här lovar gott inför hösten och jag tror inte det är omöjligt att vi kan få 10 procent i någon av opinionsundersökningarna.

För Kristdemokraterna var dock undersökningen en katastrof med 2,9 procent. Men har man släppt alla sina grundvärderingar som gjorde att man en gång kom in i riksdagen så får man bara skylla sig själv, svårare än så är det inte. Jag kan inte annat än tänka på mitt blogginlägg från 2008 och Göran Hägglunds Almedalstal. Jag kan inte annat än citera mitt eget blogginlägg från den 9 juli 2008.

”Att en partiledare för ett regeringsparti ägnar ca 8-9 minuter av sitt tal på 35 minuter för att angripa ett parti som inte ens är representerade i riksdagen måste vara fullständigt unikt i Sverige.

Men det visar vilka kristdemokraterna ser som sin stora utmanare inför kommande valrörelser och den desperation som finns i kd-ledningen över partiets låga opinionssiffror.

Att partiledaren Göran Hägglund kan använda sig av så billiga argument som bruna kläder, nazistuniformer och som grädde på moset Zlatan i sin argumentation visar bara hur okunnig Göran Hägglund är över de bakomliggande orsakerna till Sverigedemokraternas framgångar i opinionen. Var fanns de sakliga argumenten? Var fanns fakta som bekräftade alla dessa påståenden? På det hela taget var det ett ganska solkigt angrepp på sd då det innehöll mängder av lögner och falska anspelningar. När han till och med skämtade om vad som var brunt och hoppade runt i träden blev det lågt, riktigt lågt, till och med lägre än Glocalnet ;-)

Du skall inte bära falsk vittnesbörd mot din nästa, Göran Hägglund!

Göran Hägglund visade med detta tal att även han är beredd att smutsa ner sina händer på ett ovärdigt sätt när han är pressad. Alf Svensson hade aldrig uttryckt sig på detta sätt.

Nej, Göran Hägglund och kristdemokraterna har nog sjunkit i anseende hos många svenskar de senaste veckorna och då tänker jag även på alla sveken mot sina väljare.

Något som dock var positivt var att Göran Hägglund var villig att debattera med Jimmie Åkesson och det ser vi fram emot.

Om inte Göran Hägglund kommer ner på jorden och ser den verklighet som alla pensionärer, ungdomar, handikappade eller sjukpensionärer lever i, där allt mer av samhällets resurser går till invandrargrupper som inte kan eller vill försörja sig själva kommer kristdemokraterna ramla ur riksdagen och Göran Hägglund bli den partiledare som får stå med den skammen.”

Nu har verkligheten, 2,9 procent kommit ifatt Göran Hägglund som utan tvivel kommer tvingas lämna som partiledare inom en snar framtid.

 


VÄGRA BETALA TV-LICENSEN?

I början av veckan blev det tjuvstart i riksdagen. Vi har haft ett budgetmöte om vår höstbudget som skall presenteras veckan efter att riksdagen öppnar. Vi har haft flera möten under sommaren om vår budget som nu växer fram.

Jag fick även ta det första mötet i justitieutskottet på tisdagen. Kent Ekeroth som är ordinarie ledamot var bortrest.I söndags gjorde SVT det ännu en gång! När man presenterade Sifo:s senaste opinionssiffror utelämnande man Sverigedemokraternas siffror trots att man har en vågmästarställning. Politiskt inkorrekt uppmärksammade detta och skapade ett dokument som man kunde skicka till SVT. Uppenbarligen gjorde många människor detta och detta fick till följde att SVT och Rapport presenterade siffrorna ännu en gång i måndagens sändning 18:00.Nyligen har TV4 fört sin kampanj på kungahuset och drottningen Sylvia och hennes far. Det handlar om saker som hände innan 1939 eller mer än 70 år sedan.

SVT har dessutom börjat/fortsatt med sin förföljelse av Ingvar Kamprad. Det handlar även i detta fall om händelser som är ca 70 år gamla. I mina ögon har Ingvar Kamprad bevisad genom sitt bygge av IKEA vad han har för värderingar. Det räcker för min del och jag anser att SVT bör ta och fundera på vad som borde vara mest intressant för svenska folket. Jag hoppas att 68-vänstern nu slutar handla på IKEA. Då blir det i varje fall en plats som man slipper dessa människor.

Jag tror att Stasi-listan är det som borde engagera SVT i betydligt högre grad än Ingvar Kamprad. Det är händelser som bara ligger ca 20 år tillbaka i tiden. De ca 900 personer som finns på listan har hemligstämplats av regeringen. Varför? Jag vill se journalister från SVT gräva i Stasi-listan med en total offentlighet över de personer som finns på listan.

Att SVT dessutom ägnat sig åt ren mobbing av Sverigedemokraterna upplevde vi under valrörelsen 2010 då SVT vägrade låta SD deltaga in slutdebatten. Argumenten var minst sagt ihåliga.

Om SVT fortsätter med sin alla partiers icke lika värde. Trots att alla är demokratiskt invalda partier i Sveriges riksdag är det nog dags för en kampanj med parollen vägra betala TV-licensen.

Jag kommer vara den första att vägra betala licensen om inte SVT gör bot och bättring!
Varför skyddas landsförädare! Något för SVT att gräva i!

I Högsby finns en person som ägnar sig åt en ganska bedrövlig bloggstil. Han behöver ett och annat mothugg. Att han inte har så mycket att tänka med framgår väl av det blogginlägg som jag länkat till nedan. Alternativet är ju annars att han bara låter sitt hat gå ut över personer som han inte gillar. I så fall ett ganska märkligt beteende med tanke på hans bakgrund.
HG-Strömmer

DEBATTARTIKEL I BAROMETERN

Efter åtta sorger och nio bedrövelser är min nedbantade debattartikel publicerad på debattsidan i Barometern. Någon plats på ledarsidan fick jag inte trots löften om att jag var välkommen på samma villkor som andra.

När jag påpekade de villkor som gällt för andra debattörer så slutade svaren att komma från Barometerns ledarredaktion. Ulf Wickbom och Lars Anders Johansson hade uppenbarligen inga mer argument utan drabbades antagligen av dåligt samvete, gissar jag, om de nu har något samvete.

Sin vana trogen har Barometern givetvis lagt upp en motdebattartikel på samma sida. Ett fenomen som bara vi Sverigedemokrater drabbas av. Men jag har inte något emot detta. Lite bludder från en socialdemokrat gör säkert ingen glad som tror på vår sanning av verkligheten.

Här kan du läsa min nedbantade debattartikel. Notera att de i första hand är mina personliga åsikter om storregioner. Jag skulle givetvis även vilja skriva en del fördelar med en större region men jag tvingades fokusera på de negativa konsekvenser som jag tror övriga partier blundar för.


ENFALDSKRÖNIKÖRERI Barometern är ett antal skribenter inbjudna att skriva krönikor. (finns ej på nätet) Givetvis är det endast politiskt korrekta som är inbjudna. Skulle någon ha blivit inbjuden i tron att han är politiskt korrekt så får han/hon rätta in sig i ledet eller så åker man ut som krönikör. En person berättade för mig att hans första krönika inte föll i god jord hos ansvariga på Barometern och han blev tvungen att redigera sin text. Nu var det länge sedan jag såg en krönika från den personen, jag förstår honom.

Däremot finns det ett helt koppel av krönikörer som ser sin chans att smutskasta oss Sverigedemokrater i dessa krönikor. Deras ord får ju alltid stå helt oemotsagda och på bästa plats i tidningen. Ingen har möjligheten att bemöta dessa anklagelser på krönikersidan. Henrik Rydström missar sällan chansen att försöka misskreditera SD. Med det finns fler krönikörer, Barometerns webbchef Peter Sigfridsson, fågelskådaren Christian Cederroth, Anna Bjurström samhällsdebattör är några som ofta försöker sig på att svärta ner Sverigedemokraterna.

Barometerns ledning sitter säkert och applåderar varje gång någon attackerar mig eller Sverigedemokraterna.

Henrik Rydström är den senaste i raden. Givetvis i lördagsupplagan som torde vara den mest lästa dagen/helgen. I sin krönika gick han till angrepp på Sverigedemokraterna som vanligt men även författaren Anders Johansson.

Guilt by association är bara förnamnet på det som Henrik Rydström ägnar sig åt i sin krönika. Givetvis använder han sig av Anders Breivik i sin ”guilt by association-krönika”, men han citerar även Mattias Gardell och Gellert Tamas från Aftonbladet. Han avslutar dock med följande.

”Givetvis är inte SD eller dagens allt hårdare politiska klimat ansvarigt för det som hände i Norge. Men vi måste fundera på ordens konsekvens.”

Det är uppenbarligen bara alla andra som skall ”fundera på ordens konsekvens” om man skall tro besserwissern Henrik Rydström.

Nästa del av krönikan använder han sedan till att kritisera Anders Johansson. Frågan är om Henrik Rydström bygger sin kritik enbart på de tidningsartiklar som varit eller om han har pratat med berörda parter, något jag tvivlar på. Det handlar snarare om en ryggradsreflex från Henrik Rydström. Anders Johansson pratar om islam och halalslakt då måste givetvis Rydström försvara halalslakt och sharialagar. På något annat sätt går det inte att tolka Henrik Rydströms kritik av Anders Johansson.


"KINESERNA KOMMER"

SVT2 klockan 22:55

För den som missade dokumentären som sändes "strategiskt" ca 1 vecka efter valet förra året. 


DEN "DEMOKRATISKA" MOBBINGENS MÅNGA SKEPNADER


Reinfeldtsretorik.

Nu har det hänt igen! En Sverigedemokrat är återigen utsatt för våld och hot. Denna gång är dessutom en kvinna, Therese Borg som utsatts för fönsterkrossning i sitt hem. Där även hennes barn fanns.

AFA säger sig ligga bakom detta politiska attentat. Hur reagerar då media på detta? Som vanligt är det tyst i media när en Sverigedemokrat utsätts för liknande händelser. Ingen av de större medierna har tagit upp detta. Jag har själv varit utsatt för fönsterkrossning vid tre tillfällen. Varför har David Baas inte skrivit något i Expressen om den förföljelse som vi Sverigedemokrater utsätts för av vänsteranhängare.

Det handlar om mobbing på flera plan. Dels att vi utsätts för hot, våld och skadegörelse men det handlar också om den mobbing som media är ytterst ansvarig för då de endast skriver om det som kan ses som negativ publicitet. Att en kvinna med barn utsätts för vålsamheter i sitt eget hem kan kanske väcka sympatier hos allmänheten och då kniper journalister som David Baas käft. Det handlar inte om allas lika värde utan mobbing från medias sida.

Det värsta av allt är att medias agerande skickar ut signaler i samhället som kan uppfattas som att det är helt ok att begå brott mott Sverigedemokrater!

I Sveriges Riksdag pågår en annan mobbing.
Där vägrar de övriga sju riksdagspartierna att prata med Sverigedemokraterna och de kommer heller inte att göra det om man skall tro deras företrädare. Visst det är deras rättmätiga val men det är inte särskilt demokratiskt. Den mobbing som jag framförallt vänder mig emot är att SD inte tillåts ingå i kvittningssystemet. Systemet är en frivillig överenskommelse mellan partierna men SD vägras tillträde. Vid voteringar i riksdagen är vanligtvis 30-60 ledamöter frånvarande eller utkvittade vid omröstningarna. I praktiken innebär detta att Sverigedemokraternas ledamöter alltid tvingas närvara vid omröstningar. I värsta fall kan det innebära att man inte kan närvara vid anhörigs begravning eller annan familjeangelägenhet, får inte bli sjuk, kan inte åka på en utbildning som sammanfaller med en omröstning o.s.v.

Att denna typ av mobbing får pågå i Sveriges riksdag är allt annat än smickrande för vårt land.

I Kalmar har vi den politiske chefredaktören Ulf Wickbom
som bjuder in alla partier utom Sverigedemokraterna att skriva var sin egen debattartikel om storregioner. Ett av de mest simpla sätten att utöva mobbing på är att alltid utelämna en och samma person (parti).

Vi har till och med organisationer i vårt land
som får statligt stöd för att bedriva mobbing mot utvalda partier. Detta sker genom ett massivt ”förtal” och genom indoktrineringskurser på framför allt offentliga arbetsplatser. Med andra ord en statligt godkänd och sanktionerad mobbing.

Media är dock de mest utstuderade mobbarna
i vårt land men då kallas det ofta ”granskning”. Men för den som tittar bakom kulisserna framstår nog denna ”granskning” för mycket ensidig då alla inte granskas utan bara speciellt utvalda. De som ställer sig på barrikaderna tillsammans med de politiskt korrekta undgår denna granskning oavsett vad de har i bagaget, de tillhör de ”goda”.

Det finns dock journalister som försöker vara objektiva men risken är då stor att karriären inte blir så rak som man hoppats på. En chefredaktör kan huxflux bli allmän reporter över en dag. En annan kan bli asienkorrespondent.

Att vi sedan har en statsminister som med sin retorik rättfärdigar de hela är minst sagt bedrövligt.
Fredrik Reinfeldt har haft relativt få motgångar så här långt men på det sätt han bemött dessa är jag djupt orolig inför framtiden. Motgångarna kommer bli fler och större för Fredrik Reinfeldt och då kan vi nog få se och höra än mer obehagliga saker som kan förstärka den "demokratiska" mobbingen och ge den nya skepnader.

Till många av dessa mobbares förtret har inte Sverigedemokraterna backat i opinionssiffror
efter Norge-attentaten. Idag kom Sifo:s mätning som är utförd under augusti och som bygger på väljarintervjuer. Sverigedemokraterna får 6,0 procent, ett mycket bra resultat med tanke på den massiva mobbing och förtalskampanj som pågått under den senaste månaden.

Detta tyder istället på en enorm styrka bakom Sverigedemokraternas argument och politik.

JOHAN PERSSON (S) ANKLAGAS FÖR VÄNSKAPSKORRUPTION


Steve Sjögren                    Foto Thoralf Alfsson

Nu angrips Steve Sjögren (S) och Johan Persson (S) från flera håll. Kraven på Steve Sjögrens avgång som ordförande för KSRR kommer nu från flera håll. Hur länge kommer Johan Persson att hålla Steve Sjögren om ryggen?

Leif Lewin, professor i statsvetenskap anklagar det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson för vänskapskorruption i en artikel i den socialdemokratiska Östran.

”Det spelar ingen roll i sak om en kompis ger en annan kompis sitt förtroende. Det är vänskapskorruption och ingenting annat.”

Leif Lewin ger även de styrelseledamöter som deltagit i de informella möten som hållits en rejäl örfil och menar att det inte finns några ”pryo-politiker”.

”Professor Lewin är också starkt kritisk till att de styrelseledamöter, som varit med i de inofficiella möten med facken och som inte krävt att frågan om skilja förbundschefen från sin tjänst tagits upp i styrelsen, skyller på att de är nya och oerfarna.
– Det finns ingenting som heter ”pryo-politiker”. Är man invald i en styrelse så har man ett personaligt ansvar. Det går aldrig att skylla på att man är oerfaren. Makt och ansvar, det ingår i rollen.”

Om demokratins spelregler följs har Steve Sjögren gjort sitt som ordförande på KSRR men så enkelt är det inte när vi har ”Starke Johan” som kommunalråd i Kalmar och en hel rad ”nickedockor” som inte vågar ta strid för sin sak. Dessa ”nickedockor” försöker just nu ligga lågt och inte uttala sitt stöd för vare sig den ena eller den andra, utan de väntar tills allt är ”klart” med att ta ställning.

Media borde ringa upp alla gruppledare i kommunfullmäktige och fråga om de anser att Steve Sjögren bör avgå.

Som ordförande för KSRR har säkert Steve Sjögren ett bra arvode. Om Johan Persson skall sparka Steve Sjögren måste han säkert kompensera honom för detta och det blir ju lite svårt då det är 3 år till nästa val och den socialdemokratiska spelplanen skall besättas ännu en gång.


MÅNGKULTUREN I NORGE

När får vi se ett reportage likt detta utfört av SVT eller TV4?

Tyvärr är det mer eller mindre fullständigt osannolikt. Då måste nog hela ledningen avgå först. Ingen journalist/reporter i Sverige vågar göra något liknande, då är karriären "rökt". Ändå är det bara ett vanligt reportage!


PADDLING

Igår var jag ute och paddlade kajak. Något som jag borde göra lite oftare då det är väldigt bra och härlig avkoppling. Dessutom är det väldigt bra motion. Det känns i kroppen idag! 6 timmar i kajaken sätter sina spår.

Jag hade givetvis några stopp med bad, bland annat på Sandö längst upp i norr som var en liten pärla med en fin liten sandstrand. Där blev det bad och vila. Efter att jag slumrat en stund upptäckte jag att jag fått besök på stranden, dovhjort. Lite märkligt med tanke på öns storlek.

Läs lite om Vållö

Tyvärr tog batterierna slut i min kamera redan vid första stoppet på Vållö.  


Vållö.GÖSTA HULTÉN OCH AHMED AGIZA

För några dagar sedan skrev jag om Gösta Hultén och nu har PI följt upp detta med ett intressant inlägg och mer bakgrund om den naive och godtrogne Gösta Hultén.

Nu ger sig Gösta Hultén in i debatten angående Ahmed Agiza. När det gäller Ahmed Agiza så finns det inget mer att säga. Han har utvisats av regeringen, den socialdemokratiska regeringen.

Han dömdes till 25 års fängelse i Egypten men den ”egyptiska våren” har uppenbarligen ändrat straffet till 10 år och nu är han alltså frigiven. De är dock väldigt svårt att hitta uppgifter på vad domen grundade sig på. Men det är väl helt ointressant för svensk media gissar jag.

Den ”egyptiska våren” borde innebära att Ahmed Agiza mycket väl kan stanna i Egypten och hans fru och barn kan återförenas i det nya Egypten. Han har dessutom fått 3 miljoner kronor i ”skadestånd” av de svenska skattebetalarna som plåster på såren för utvisningen. Därmed har Sverige ingen skuld eller moraliskt ansvar för Ahmed Agiza.

Med 3 miljoner kronor i fickan skall det inte vara något problem att överleva i Egypten. Om nu inte de svenska skattebetalarnas pengar gått till annan verksamhet.

Har USA något ansvar när det gäller Ahmed Agiza?

I och för sig spelar ännu en tvivelaktig person i Sverige ingen större roll. Det gör säkert bara att ett antal tusen personer får upp ögonen för vilka menlösa politiker som just nu styr vårt land. Det har jag inget emot.

Många bäckar små gör en stor å till 2014.

PS

Bloggen vill även passa på att gratulera Victoria o Daniel till det som komma skall i mars och önska paret lycka till.
Undrar hur länge det dröjer innan skammedia börjar göra samma kopplingar till gammelmorfar som man gör med oss inom SD.


VAD VET JOHAN PERSSON?

Steve Sjögren (S) får nu mycket skarp kritik av revisorerna sedan de granskat turerna kring att chefen på KSRR sparkades. Det naturliga är givetvis att Steve Sjögren nu ställer sin plats som ordförande för KSRR till förfogande, med andra ord avgår med omedelbar verkan. Nu är han dock socialdemokrat och de har en viss förmåga att försöka klamra sig fast vid förmånliga positioner då de inte har något att falla tillbaka på.

Östran, Barometeren.

Efter att jag läst en hel del om detta ärende i media och revisorernas uttalande i media undrar jag faktiskt en sak. Jag är personligen helt övertygad om att Steve Sjögren inte gjort detta helt och hållet på eget bevåg. Han har givetvis fått ett godkännande från kommunalrådet Johan Persson innan han sparkade Herold. Jag är mycket förvånad över att inga av dessa ”journalister” ställt några frågor till Johan Persson.

Anser Johan Persson att Steve Sjögren kan sitta kvar som ordförande i KSRR?  Vad anser övriga kommuner som ingår i bolaget?


Johan Persson gör sig dessutom idag skyldig till ett litet klavertramp på sin blogg ;-)

Han besökte ju nyligen Ayhmadiya muslimerna konferens i London och skriver nu följande på sin blogg för att rättfärdiga detta besök.

”Ahmadiya muslimerna hade inte svårt att förstå mitt tal mot religiös och politisk extremism. Denna församling som har 200 miljoner medlemmar är själva förföljda av extrema muslimska krafter. Man betraktas inte som riktiga muslimer eftersom man bland annat förespråkar icke-våld.”

Johan Persson menar alltså att riktiga muslimer förespråkar våld. Våld mot icke godkända trosuppfattningar, inte bara Ahmadiyaanhängare, utan även kristna, judar, hinduer och så vidare.

Skönt att äntligen en socialdemokratisk företrädare talar i klarspråk.

Nu är troligtvis inte Johan Persson särskilt uppdaterad på Ahmadiya muslimerna och det här med våld. Läser man Wikipedia kan man läsa följande.

”Ahmadiyya anser att det finns tre typer av Jihad - * den lilla som handlar om försvaret av tro, gud och liv, om så krävs med vapen, * Det stora Jihad som handlar om spridning av visdom, kunskap och koranen, och, * Den största Jihad som är kampen mot det egna jaget, själen, som frestar till det ondskap, de brister och fel som individer besitter. Ahmadiyya förkastar homosexualitet som en icke-islamisk, okristen och icke-judisk företeelse. De förordar att all homosexualitet skall hållas strikt privat, för att inte infektera omvärlden.”

För dessa muslimer höll alltså Kalmars kommunalråd ett tal i London, ungefär samtidigt som terrordåden i Norge.

”Om så krävs med vapen”.


EN ULV I FÅRAKLÄDER

Idag tror jag ordspråket från bibeln ”en ulv i fårakläder” är högst befogat. Det som Alexander Louhichi sysslar med borde få till och med socialdemokraterna att dra öronen åt sig eller åtminstone Allmänna arvsfonden.

Efter att Östran publicerat artikeln om Alexander Louhichi blogginlägg och hans påstående att några sverigedemokrater inte var välkomna i de kommunala gymnasieskolornas lokaler har sanningen så sakta börjat komma fram. Läs mitt tidigare blogginlägg för lite bakgrund.

Muslimen Alexander Louhichi gick dock i taket över att Östran kallade honom för en muslimsk debattör i sin artikel. Något han skriver om på sin blogg. Han krävde en rättelse i Östran och fick det också. Jag tror att man på tidningen blev minst sagt konfunderade.Frågan är om inte nu Alexander Louhichi även kan ses som en förrädare, ungefär på samma sätt som han beskyllde Samuel Älgemalm tidigare under året. I samma inlägg skriver han att muslimer skall hålla fast vid sin identitet. Undrar om han tänkte på sin identitet när han krävde att kallas samhällsdebattör istället för muslimsk debattör. Ena stunden propagerar och agerar han för islam och nästa stund förnekar han sig vara muslimsk debattör. Jag tror det finns psykologiska termer för detta beteende.

Vad Alexander Louhichi vill kalla sig är dock hans ensak så länge han inte anklagar andra.

Vad som dock är allvarligare är att Alexander Louhichi skriver rena osanningar på sin blogg. Något som Östran och journalisten Lena Finnas är väl medveten om men inte tar upp i sin artikel. Som jag skrev i mitt tidigare blogginlägg har jag kontaktat gymnasieförbundets förbundschef Joachim Håkansson som idag svarat mig och samtidigt diariefört svaret som därmed är en offentlig handling som jag kan citera ifrån.

Svaret visar att Alexander Louhichi ljugit om att han varit i kontakt med de tre gymnasieskolorna!

Något som uppenbarligen upprör de tre cheferna/rektorerna på de berörda skolorna.

"Min första tanke var att få till en debatt i någon utav gymnasieskolornas aula men efetrsom ingen utav Kalmars kommunala skolor vill ha en sverigedemokrat i deras lokaler väljer jag nu att titta efter idrottshallar
."
Alexander Louhichi.


Här kommer några utdrag från de mail som dessa skrivit på de anklagelser som Alexander Louhichi framfört på sin blogg.

Lars Peter Gustafsson, chef Jenny Nyströmsskolan.

”Jag har inte fått någon som helst förfrågan och inte heller någon av övriga rektorer vid Jenny. Att jag vet detta beror på att en journalist på Östran ringde mig i morse och påstod samma sak vilket jag kraftfullt dementerade.”

”I förmiddags var första gången jag över huvud taget hörde talas om någon planerad debatt.
Alltså, rent sakfel (lögn) i Alexanders i blogg vad avser Jenny Nyströmsskolan -frågan har aldrig ställts!.”

Carl Petter Lindén, chef Lars Kaggskolan.

”Känner inte till ursprunget till detta men jag blev idag uppringd av en journalist från Östran som hänvisade till något mail som skulle vara skickat av en rektor som där skulle ha svarat Alexander Louhichi något konstigt.

Jag hävdade med bestämdhet att inget mailsvar utgått ifrån Kagg”

Bengt Larsson, chef Stagneliusskolan.

”Ingen av rektorerna här, inklusive mig själv, känner till att någon sådan fråga har ställts. Det skulle vara intressant att veta när frågan ställdes och till vem”


Vem skall man tro på? Rektorerna eller Alexander Louhichi som hatar oss Sverigedemokrater samtidigt som han ”predikar” förståelse, tolerans och kärlek på sin blogg. Jag tvekar i varje fall inte.

Efter att jag läst dessa svar från cheferna har jag väldigt svårt att förstå texten i Lena Finnas artikel i Östran. Att hon har en egen agenda med sin artikel lyser i eldskrift. Artikeln har uppenbarligen inte tagits väl emot av någon av de aktuella cheferna eller förbundschefen om jag förstått det rätt.

Vad tror ni jag anser om Lena Finnas vinkling av sin artikel då hon fått samma svar som jag från rektorerna?

Om jag hade ljugit på samma sätt som Alexander Louhichi hade Barometern och sannolikt även Östran slagit upp dessa lögner på första sidan i respektive tidning. Det hade sannolikt fått till följd att även riksmedia hängt ut mig som en lögnaktig Sverigedemokrat. Men vad händer nu? Ingenting!
Absolut ingenting!

Barometern har inte ens nämnt det i sin "blå pravdaupplaga" och Östrans Lena Finnas ville ha en annan vinkling än sanningen på sin artikel då hon i sann politisk korrekt anda ville misskreditera Sverigedemokraterna i samma artikel. Trots att vi inte haft med detta att göra ett endaste dugg.

Jag hoppas dock att så många som möjligt av Kalmars politiker, tjänstemän och företagare får upp ögonen för vilken ulv i fårakläder som Alexander Louhichi är!

PS

Än en gång använder Alexander Louhichi Östrans och Barometerns upphovsrättsskyddade bilder på sin blogg. Jag har påpekat detta vid ett flertal tillfällen för ansvariga på respektive tidning men det har uppenbarligen aldrig fått Alexander Louhichi att ta bort några stulna bilder från sin blogg. Med hans bakgrund har man uppenbarligen immunitet hos Barometern och Östran.

 


ÖSTRAN FÅR NY CHEFREDAKTÖR

Uffe Carlsson slutar som chefredaktör på Östran. Jag tror att det är Uffe Carlsson som ligger bakom den grävande journalistik som Östran ägnat sig så framgångsrikt åt under de senaste åren. Jag har haft en rak och ärlig kommunikation med Uffe Carlsson, som jag har uppskattat och jag har haft känslan av att han har respekterat mig. Der är mer än vad man kan säga om vissa andra i den lokala mediavärlden.

Frågan är om han lämnar sin position frivilligt eller om det är Gota media som ligger bakom denna degradering? Gota Media äger ju även Barometern så inget skulle förvåna mig.

Östran, Barometern


HAR MEDIA MISSLYCKATS?United Minds senaste opinionsundersökning presenteras idag i Aftonbladet. Sverigedemokraterna ökar med 0,4 procent till hela 7,8 procent. En av de högsta siffrorna någonsin i en opinionsundersökning. Detta skall ses i ljuset av den massiva förtalskampanj som pågått i media sedan det oerhörda attentatet i Norge. Aftonbladet menar att det är en framgång för Socialdemokraterna men personligen anser jag att Sverigedemokraterna är de stora ”vinnarna”!

Det märkliga är att United Minds lämnar ut deluppgifter under mätperioden. Hur många intervjuer dessa uppgifter bygger på får vi dock inte veta men Aftonbladet påstår att SD skulle minska med 3,3 procent. Då kan man ju samtidigt fråga sig hur mycket SD i verkligheten skulle ökat om inte attentatet i Norge inträffat. Gissningsvis handlar det om så få personer att det är fullständigt statistiskt förkastligt att dra några slutsatser överhuvudtaget.

Jag har förutspått att SD kommer få minskat stöd i kommande opinionsundersökningar. Speciellt då i de undersökningar som bygger på telefonintervjuer. Inte på grund av att våra sympatisörer lämnar oss utan på grund av att de inte vågar uppge sina sympatier i telefonen till en okänd människa. Media har skrämt upp det svenska folket rejält under de senaste veckorna. Men så småningom kommer allt återgå till det normala, även om det kommer att ta några månader. Det kan mycket väl bli så att Sverigedemokraterna då kommer att visa nya framgångar i opinionen. Inte minst tack vare svensk medias bisarra beskyllningar!

PS
Min debattartikel om storregioner skickades igår till Barometern. Nu återstår det att se hur välkommen jag i själva verket är.


WE SPIT ON SD

Lyssnade ikväll på sommarprataren Cecilia Uddén och jag blir än en gång häpen över den demonisering som pågår på alla nivåer inom publikservice av Sverigedemokraterna. Cecilia Uddén spelade en låt gjord av hennes söner med titeln ”We spit on SD”. Möjligen har de lyssnat på Zlatan som i en intervju sa att "Jag pissar på dem" men det kanske var lite för magstarkt även för Uddén. Sönerna är 13 respektive 18 år och har väl knappast bott i Sverige någon längre tid, förutom några veckor varje sommar på södra Öland. Utnyttjar Cecilia Uddén sina söner för att kasta sin skit?

För några veckor sedan var jag på ett frukost möte i Böda hamn och lyssnade på författaren Anders Johansson som berättade lite om sin nya bok om Wilhelm Moberg.  I sitt föredrag tar han upp det politiskt korrekta samhället som inte förändrats mycket sedan 30-talet. Skillnaden är bara att det är andra hot som hotar världsfreden. Kalmar läns tidning skrev om boken och jag citerar lite nedan.

”Vi kan knappast tvivla på att Vilhelm Moberg skulle ha vänt sin vredes skålar mot det massiva förnekandet av allt svenskt som blivit ett mode i de flesta politiska partier.”

”Kanske kan man sammanfatta Anders Johanssons personliga ställningstagande med följande citat:

- Jag tror fullt och fast på något så otidsenligt som nationell säkerhet och på ordens och tankens frihet. Det var inte många i vårt land som vågade slå larm mot nationalsocialismen, ännu färre vågade göra det mot kommunismen. Ska samma sak behöva hända med det nuvarande fundamentalistiska hotet?”

Läs hela artikeln här.

Innan frukost mötet började fick jag en liten pratstund med Anders. Han berättade då att han varit inbjuden till att föreläsa vid Wilhelm Mobergdagarna i Rävemåla några veckor tidigare. Detta hade mer eller mindre slutat i katastrof då moderatorn, Gösta Hultén blivit ”skogstokig” över Anders Johanssons synpunkter och åsikter. Anders Johansson berättade att han skrivit ett brev till Wilhelm Mobergssällskapet efter det inträffade med en del krav. Om inte dessa uppfylls kommer han lämna sällskapet. Nu har detta uppenbarligen nått media som intervjuat Anders Johansson och skrivit en artikel med rubriken ”Stor kalabalik på Mobergdagen”.

Vem är då Gösta Hultén? Här kommer några utdrag från Wikipedia.


"Gösta Hultén
, född 2 december 1944, är en svensk författare och journalist. Har studerat juridik vid Stockholms universitet, men har sedan 1980-talet främst varit verksam som chefredaktör för olika facktidningar. Har därutöver bland annat varit redaktör för tidningen Medborgarrätt och reporter på SR.

En av grundarna av Svenska Afghanistankommitten 1980. Gösta Hultén var 2002-2004 ordförande för den tvärpolitiska Guantánamogruppen och 2008 en av initiativtagarna till medborgarrättsrörelsen Charta 2008, som kritiserar rättsövergrepp i kriget mot terrorismen. Hultén ledde en uppmärksammad presskonferens när Mehdi Ghezali kom tillbaka till Sverige då han frigetts från Guantánamobasen där han suttit fängslad i 2,5 år.

I boken Fånge på Guantánamo (2005) kritiserar Hultén USA:s så kallade Guantanamosystem där fångar hålls frihetsberövade utan rättegång och tidsbegränsning. Författare och medförfattare till ett tiotal böcker om bl a media och folkrörelsehistoria."

Den meritlistan säger allt och borde avskräcka Wilhelm Mobergssällskapet. Inte undra på att Gösta Hultén gick i taket när Anders Johansson kritiserade den politiska korrektheten och det mångkulturella samhället.

Gösta Hultén har tidigare kallat Per Gudmundsson för ”islamätande högerextremist”. Gösta Hultén är säkert nöjd med att Per Gudmundsson gjorde en pinsam avbön i SVT och sedan försvann på semester.

UPPDATERING!

Jag missade att ni skulle notera att Östran i sin artikel inte nämner ett enda ord om Gösta Hulténs meriter och engagemang när det gäller islamisten Mehdi Ghezali. Hur kan Östran missa det mest iögonfallade när det gäller Gösat Hultén?


STADSFEST

I Kalmar pågår stadsfesten med många artister och arrangemang. Det var otroligt mycket folk på stan igår kväll. Jag var en av dessa.

Det roliga med att gå ut på stan är att så många kommer fram och vill tacka mig för min blogg. Något som hände mer än en gång igår. Det är väldigt skönt att få den här typen av uppskattning från personer som jag aldrig träffat tidigare. Ibland får jag också ett ansikte på någon som jag bara ”känner” som ett alias.

Dessutom hörde jag inte ett negativt ord igår från någon. Trots att Barometern gör allt för att misskreditera mig allt från ledarsidan, artiklar, till krönikor. Jag tror uppriktigt sagt att läsarna istället blir förbannade på det sätt som Barometern bedriver sin journalistik. I varje fall om jag skall tro på de röster jag hörde igår kväll.

Antalet sidvisningar på min blogg överstiger nu 2 miljoner sidvisningar enligt Bloggtoppen.

Idag skall jag inte missa Lifvens på Larmtorget. De kommer från mina hemtrakter uppe i Hultsfred/Vimmerby.


FÖRBLUFFANDE SVARNär jag idag läste Barometern trodde jag knappt inte mina ögon och ju mer jag läste desto mer förbluffad blev jag. Med rubriken ”Ledarsidan svarar” har Ulf Wickbom skrivit om historian som bara en politisk chefredaktör klarar av.

För det första är rubriken minst sagt märklig. För att ledarsidan skall kunna svara så måste det givetvis finnas något att svara på men jag har ju faktiskt utestängts från att få min debattartikel om storregioner publicerad, ändå svarar Ulf Wickbom.

Ulf Wickbom är inte lite fräck då han kommer med flera osanningar i sin korta artikel på dagens ledarsida.

För det första har jag aldrig varit välkommen att publicera en debattartikel i regionfrågan dessutom har jag absolut inte krävt att få bestämma formatet på min debattartikel men jag har önskat att få samma utrymme som andra politiker (drygt 3000 tecken) men erbjöds 1000 tecken och en eventuell publicering. Helst skulle jag dock skicka min artikel till debattsidan!

Den sista spydigheten från Ulf Wickbom är helt makalös, ”Välkommen, Thoralf Alfsson, på samma villkor som alla andra.” Det är ju precis det som jag inte varit. Enligt flera av 7-klöverns företrädare har Ulf Wickbom endast bjudit in 7-klöverns företrädare till denna debatt. Sedan har han mage att skriva att jag är välkommen på samma villkor som alla andra. Vilken mytoman det sitter som politisk chefredaktör på Barometern.

Det intressantaste kanske ändå är vad som fått Ulf Wickbom att skriva denna korta artikel.
Det lyser igenom att han inte gillar att skriva detta utan han försöker på ett mycket lågt sätt (lägre än glocalnet) misskreditera mig. Antingen har Barometern fått påstötningar varför man utestänger SD och kanske till och med kritik från demokratiskt sinnade personer. Eller är det så att min blogg har så många läsare att Barometern tvingas ta hänsyn till detta. Vem vet!

Vem som borde stå i skamvrån råder det dock ingen tvekan om!

PS
Jag kommer nu skriva om min debattartikel om storregioner till ca 3200 tecken och sedan skicka den till Ulf Wickbom så får vi se om han lever upp till att jag är välkommen på samma villkor för alla.

UPPDATERING

Får passa på att tacka Barometern för att man idag passar på att länka till min blogg. Det är Barometerns webbchef Peter Sigfridsson som dagen till ära inte nämner min blogg vid namn men länkar till en av Kalmars mest besökta bloggar i en krönika där han försöker nedvärdera alla sanningar som finns på nätet.

En sanning var ju t.ex. vilka somutförde knivmordet midsommarhelgen 2009 i Köpingsvik. Bara några dagar efter mordet pekades de skyldiga ut med namn på >Flashback men polisen plockade dem inte förrän i september. Polisen berättade sedan att man hade folk som bevakade och läste allt på nätet. Peter Sigfridsson måste därmed mena att polisen ödslar med skattebetalarnas pengar genom att använda nätet då det endast är ruffel och båg på nätets anonyma webbsiter.


LOUHICHI PÅ HAL IS?

Den 6 augusti skrev Alexander Louhichi ett blogginlägg där han påstod att Kalmars kommunala gymnasieskolor inte ”vill ha en Sverigedemokrat i deras lokaler”. Se nedanstående klipp från Louhichis blogg.De gymnasieskolor som kan vara aktuella är Lars Kaggskolan med rektor Carl-Petter Lindén, Jenny Nyströmsskolan med rektor Lars-Peter Gustafsson och Stagneliusskolan med rektor Bengt Larsson. Dessa rektorer vill alltså inte ”ha en Sverigedemokrat i deras lokaler” om man skall tro Alexander Louhichi. Ett häpnadsväckande påstående och eftersom han fått samma besked från samtliga skolor så tolkar jag det som att det är en överenskommelse mellan rektorerna/cheferna på dessa gymnasieskolor.

Nästa fråga blir då om de elever som röstade på Sverigedemokraterna i senaste skolvalet skall kastas ut från dessa skolor eller vad menar dessa rektorer. Är elever som sympatiserar med Sverigedemokraterna inte välkomna på dessa kommunala gymnasieskolor i Kalmar?

Jag kontaktade redan den 7 augusti Kalmarsunds gymnasieförbunds ordförande Mona Jeansson (S) och förbundschefen Joachim Håkansson för att få en bekräftelse på dessa uppgifter.

Mona Jeansson (S) har bara svarat att hon vill kontrollera korrespondensen innan hon ger mig besked och det har uppenbarligen tagit tre dagar att kolla. Har ännu inte fått något svar. Det tyder ju på att uppgifterna stämmer.

Förbundschef Joachim Håkansson svarar att han skall ta upp detta med rektorerna men han känner inte till något förbud. Han säger också följande.

”Det citat du hänvisar till är inte bara häpnadsväckande utan något som strider mot öppenhet och demokrati.” 

Nu kan ju det också vara så att Alexander Louhichi har gjort sin egen tolkning och far med rena lögner på sin blogg. Om så är fallet kommer säkert hela etablissemanget med Anette Lingmerth (S) och Nasim Malik (S) i spetsen att skynda till för att försvara den mångkulturella förespråkaren Alexander Louhichi. Bortförklaringarna kommer vara många, likaså missförstånden.

Alexander Louhichi har uppenbarligen blivit uppringd av en journalist från Östran angående sitt blogginlägg och undrar oroligt vilken vinkling Östran kommer ha på sin artikel. Har Östran gjort sitt jobb kommer Alexander Louhchi vara på hal is eller rektorerna på de aktuella skolorna.

Läs Östrans artikel.

Tag chansen att kommentera Östrans artikel.


UPPFÖLJNING

Men anledning av att min debattartikel om storregioner inte publiceras av Barometern vilket jag skrev om i föregående inlägg har jag ställt en fråga till Barometerns ansvariga utgivare Gunilla Sax.

Jag har även skickat mail till 7-klöverns företrädare som fått sina artiklar publicerade på Barometerns ledarsida och frågat om de har någon kommentar till att Barometern inte publicerar min debattartikel.

Jag återkommer i detta ämne med eventuella svar.Jimmies sommartal i Sölvesborg.


NORGE SOM ALIBI FÖR EN CENSURERAD DEBATT?Ett åskväder drog in över Kalmar läns kusten igår kväll. Det blev nattsvart (strömavbrott) och väldigt mycket blixtar vilket framgår av SMHI:s blixtkarta.Först blev jag arg, sedan frustrerad, sedan indignerad och sedan ledsen över hur den fria debatten fungerar i Sverige. Det verkar som svensk media tagit den tragiska händelsen i Norge som alibi för att utestänga Sverigedemokraterna från det offentliga debattrummet.

I det danska programmet Deadline intervjuas Siv Jensen om debattklimatet efter det fruktansvärda terrorattentatet i Norge. Siv Jensen dömer även ut debattklimatet i Sverige. Se inslaget nedan.Varför blev jag då arg, frustrerad, indignerad och sedan ledsen?

I Barometern har det sedan den 27 juli pågått en debatt på ledarsidan om storregioner. Debatten startades av Nils Fredrik Aurelius och sedan har debattinlägg från Malin Petersson (M), Johan Persson (S), Anders Andersson (C), Monika Bengtsson (KD), Jonas Löhnn (MP), Inger Hilmansson (FP) och idag har Bertil Dahl (V) publicerats i tidningen (jag länkar inte till några av debattartiklarna). Därför skrev även jag ett debattinlägg som jag skickade till Barometern i mitten av förra veckan. Ansvarig på ledarsidan Lars Anders Johansson svarade enligt nedan.Visst mitt debattinlägg var lite för långt men går det så går det. I sitt svar ber dock inte Lars Anders Johansson mig korta ner mitt debattinlägg, vilket är brukligt. Detta fick mig att ana ”ugglor i mossen”. Jag frågar då i ett nytt mail hur mycket jag måste korta ner mitt debattinlägg för att få det publicerat. 500 tecken eller 1000 tecken? Jag fick då följande svar från Lars Anders Johansson.Barometern är så generösa att de erbjuder mig hela 1000 tecken, inklusive blanksteg och att det eventuellt kan publiceras. Jag vill bara påpeka att flera av de debattinlägg som publicerats haft mellan 3000-3500 tecken. Lars Anders Johansson vet mycket väl att 1000 tecken inklusive blanksteg är noll och ingenting om man skall skriva om storregioner.

Lars-Anders Johansson! Det är bättre att prata klarspråk än att bara hymla med de direktiv du fått från Gunilla Sax. Inget skall publicerad från företrädare från SD!

I och med detta svar skrev jag ett nytt mail där jag påtalade om inte alla människors (partiers) lika värde gällde på Barometerns ledarredaktion. Då man behandlar de politiska företrädarna på väldigt olika sätt. Detta föranledde följande svar där det mer eller mindre slås fast att jag istället får vända mig till Barometerns debattsida då ledarredaktionen inte tillåter att jag får något infört på ledarsidan. På debattsidan styr Mats Andersson och då förstår nog var och en utgången. Läs nedanstående svar från Lars Anders Johansson.En anledning som framförs är att det inte inkommer nya argument eller perspektiv i artiklarna. Jag kan lova mina läsare att i min debattartikel kommer det just in nya argument och perspektiv men det är ju just detta som Barometern vill stoppa. Återigen detta otroliga hyckleri!

Jag tror att var och en förstår att skall man banta en debattartikel från ca 4000 tecken till 1000 tecken blir det inte särskilt mycket kvar och att det mesta som jag vill ha sagt måste plockas bort.

I Danmark och Norge strävar man efter ett mer öppet debattklimat efter terrordådet men i Sverige är det locket på som gäller oavsett vem som bestämmer, S eller M, alla är lika politiskt korrekta då det är rädda för att såga av den gren de sitter på. Det krävs många motorsågar för att såga av dessa grenar och åstadkomma en förändring i landet där småpåvarna Jan Helin, Thomas Mattsson och Gunilla Sax med flera styr.

UPPDATERING

Det finns flera nya artiklar i GT när det gäller Abdirizak Waberi och Römosseskolan.

Kritiken stämmer inte

Stämmer det är det oacceptabelt

Barnpsykologen

Flickor med mens förbjudna i mosken

Religiösa friskolor strider mot lagen

SEMESTER?

Nu har jag mer eller mindre avslutat mitt projekt med utbyte av ett styrsystem på mitt tidigare jobb. Stannade på vägen hem från Sölvesborg igår eftermiddag och gjorde en del kompletterande programmeringsändringar. Det har varit kul att vara tillbaka i verkligheten och göra en driftsättning av ett styrsystem och ett antal operatörspaneler. Dagarna har gått fort och jag måste erkänna att jag saknar mitt gamla jobb till viss del.

Nu skall jag dock försöka vara ledig/semester under några veckor och koppla av så gott det går från politik och jobb. Skall ägna mig åt helt andra arbetsuppgifter som t.ex. att snickra ett vedförråd. En vecka vid Medelhavet kommer det också bli tillsammans med mina barn och barnbarn innan det är dags att börja pendla till Stockholm och Riksdagen igen.

Ett och annat blogginlägg kommer det dock att bli ändå. Det finns mycket att skriva om.


7,7 procent för SD

Inte ens om Centern och Kristdemokraterna slår upp ihop sina påsar blir de lika stora sm SD!Mätningen utförd mellan 4 juli - 1 augusti. Läs artikel.


VARFÖR SÅ TYST OM MODERATA RIKSDAGSMANNEN ABDERIZAK WABERI


Jimmie Åkessons sommartal 2011.          Foto Thoralf Alfsson

Idag har jag lyssnat på Jimmie Åkessons sommartal i Sölvesborg. Man behövde inte vara någon Einstein för att räkna ut att talet skulle handla om massmördaren i Norge och den efterföljande hatkampanjen mot Sverigedemokraterna som pågått i svensk media. En hatkampanj som drogs igång bara 36 timmar efter dåden av Jan Guillou.

Jimmie Åkesson hade känt sig tvungen att läsa Anders Breviks manifest för att själv kunna bemöta de anklagelser som vissa debattörer riktar mot SD, vilket bara det är sorgligt och visar hur sjukt svensk media och de så kallade etablerade debattörerna agerar. Det mest tragiska är dock att de själva inte har någon sjukdomsinsikt.

Jimmie Åkesson slog dock fast i slutet av sitt tal att massmorden i Norge inte förändrar något i Sverigedemokraternas politik. Vår kritik av t.ex. islamismen, massinvandringen och det mångkulturella samhället står fast.Här kommer några citatet från en stor svensk tidning. Citat som borde få varenda journalist och debattör i hela landet att reagera. Frågan är hur många som gör det. Om jag känner dem rätt så kryper de tillbaka under sina stenar och håller dessutom för öronen.

”Islamlektionen bedrivs i moskén med koranläsning. En flicka med mens får varken vara med i moskén eller röra koranen. Därmed tvingas hon berätta för sin manliga lärare och därmed hela klassen att hon har mens.”

”Skolan har arabiska och hemspråk. Men som hemspråk måste man välja somaliska eller arabiska. Även barn med andra hemspråk tvingas läsa arabiska.”

”Alla barn tvingas att be. Alla från 6-åringar som inte är obligatoriskt för att be upp till nior som själva borde få välja. Många vill inte be men tvingas in i skolan av föräldrar.”

”Många har IG och även de som går ut med MVG har svårt att klara skolan på gymnasiet.”

”Förekommer dagligen grovt språk och så mycket bråk att undervisningen blir lidande eller inte alls går att genomföra alls.”

”Barnen lär inte sig fungera i det svenska samhället utan håller sig bara till islam och somalisk/arabisk kultur.”

”Framför allt arabisk/somalisk personal tar hårt tag i barn eller slår dem.”

Skolan det gäller är den muslimska Rödmosseskolan där den moderata riksdagsmannen Abderizak Waberi är rektor. Det bör också sägas att Fredrik Reinfeldt även satt Abderizak Waberi som ersättare i Försvarsutskottet i riksdagen. I mina ögon har Sveriges statsminister satt en islamist i Försvarsutskottet där mycket hemligstämplad information förekommer. Jag undrar vad överbefälhavaren tänker varje gång han kommer till Försvarsutskottet för att informera om utvecklingen i Afghanistan eller Somalia eller Libyeninstatsen när en islamist sitter och lyssnar. Jag tar mig för pannan och undrar varför inte svenska journalister överhuvudtaget inte reagerar på detta förhållande.

Detta borde få varje riktig svensk att ge Fredrik Reinfeldt sin misstroendeförklaring och fråga sig om statsminister Fredrik Reinfeldt är rätt person att leda Sverige.

Läs artikel i GT-Expressen

 


VÅLDSVÄNSTERN

Ann-Charlotte Marteus artikel på ledarsidan är bara för bedrövlig. Om det är någon som skapar hatiska människor så är det Ann-Chatlotte Marteus. Uppenbarligen är hon inte medveten om detta faktum. Att en sådan text överhuvudtaget publiceras av Expressen är ett bottennapp av rent historiska mått. Om något är kontraproduktivt så är det artiklar av den här kalibern. Undrar om hon överhuvudtaget träffat och samtalat med en Sverigedemokrat.

För några år sedan blev jag ombedd att inte komma till en 40-års fest/kalas. Anledningen var att en kvinnlig vänsterpartist skulle komma till festen och ”födelsedagsbarnet” var orolig över vad som kunde hända. Hon var inte det minsta orolig över att jag skulle ställa till bråk men den vänsterpartistiska kvinnan var problemet, hon var dessutom närmare släkt med födelsedagsbarnet. Nu hjälpte inte detta då den vänsterpartistiska kvinnan istället gav sig på (slog till i ansiktet) födelsedagsbarnets far, eftersom han uttryckte sig kritiskt om invandringen. Flera på kalaset blev mer eller mindre chockade över den vänsterpartistiska kvinnan sätt att "samtala". 

Den vänsterpartistiska kvinnan har faktiskt varit ordförande för ett distrikt inom vänsterpartiet. Jag tror att Ann-Charlotte Marteus befinner sig i samma division. Det mest förvånande är att hon tillåts skriva i en borgerlig tidning, dessutom på ledarsidan. Något har verkligen gått snett i vårt land. Nya moderaterna har verkligen vänt upp och ner på ledarredaktionerna.

PS.
Födelsedagsbarnet har för övrigt besökt mig denna vecka och fått med sig ett exemplar av Världsmästarna hem till sin sympatiske far.

Idag har jag dessutom shoppat aktier över nätet. Köpläge? Det får framtiden utvisa.

Mopsen har varit rejält uppkäftig de senaste dagarna, möjligtvis stärkt över att ha ingått äktenskap med sin M.
Läs de senaste blogginläggen.


VAR ÄR SJUKLÖVERNS POLITIKER

Uffe Carlsson har lyft en helt relevant fråga i sin senaste ”Uffe direkt”. Idag debatteras ofta hur kommentarer skrivs på artiklar i tidningarna. Östran tillhör en av få tidningar som låter kommentarsfältet även vara öppet vid t.ex. artiklar som tar upp massinvandringen. Det föranleder ofta att en stor mängd kritiska kommentarer inkommer. I många fall är nog språkbruket ganska bedrövligt och mer eller mer rasistiskt då 98 procent skriver dessa kommentarer anonymt.

Uffe frågar sig var alla förespråkare för invandringen finns. Han påminner om att det bara i Kalmar län finns 500-600 kommunpolitiker som förespråkar massinvandring till Sverige. Men ingen av dessa syns till bland kommentarerna på dessa artiklar i tidningen.

Personligen tror jag att det i själva verket finns en väldigt enkel förklaring till detta eller snarare två förklaringar.

Nummer ett är att dessa politiker i grund och botten inte själva tror på massinvandringen, dessutom vet de att en majoritet av svenska folket också är emot denna massinvandring när den diskuteras runt köksbordet eller på arbetsplatsen. Att i det läget gå ut offentligt med sitt eget namn och hylla massinvandringen i kommentarsfälten i de lokala tidningarna kan bara betecknas som rena politiska självmordet.

Samtidigt vet vi att de flesta av dessa kommunpolitiker inte är ett dugg intresserade av att hamna i en offentlig debatt om massinvandringen. Framförallt inte i den lokala tidningen. Tuffare än så är inte nio av tio kommunpolitiker. Det är dessutom väldigt bekvämt att följa partipiskan och inte riskera sin position genom att försvara massinvandringen till Sverige.

Så tyvärr, Uffe Carlsson så kommer nog dessa 500-600 kommunalpolitiker lysa med sin frånvaro i kommentarsfälten även i framtiden.

PS
Nu lyckades jag klämma in ”massinvandring” hela sju gånger i detta blogginlägg. Undrar om media kommer lyfta fram mig som ett avskräckande exempel! Eller kanske Expo, vem vet.


SEKRETESSBELAGD KALKYLSekretessbelagd kalkyl (ett av fem handskrivna blad).

De som följ bloggen vet att SD i Kalmar har ifrågasatt den avsiktsförklaring om att bygga nya lokaler för Linneuniversitetet i Kalmar. Vi har dessutom överklagat detta beslut till Förvaltningsrätten på grund av att handlingar undanhölls för kommunfullmäktiges ledamöter.

Rektor Stephen Hwang införde dessutom sekretess på en hel rad dokument. Nu har Kammarrätten rivit upp sekretessbeslutet och därför har jag begärt ut dessa handlingar från Linneuniversitetet. Jag fick handlingarna under måndagen och jag kan konstatera att de inte är speciellt omfattande.

Den kostnadskalkyl som gjorts är handskriven på ett rutblock och knappt läsbar. Jag har full förståelse för att Stephen Hwang beslutade om sekretess. Det är minst sagt pinsamt att det tagits beslut som kan kosta en miljard kronor med dessa underlag. Kostnadskalkylen skall bevisa att nya lokaler blir billigare än att behålla de ”gamla”. Vissa av de ”gamla” är relativt nybyggda.

Den 27 juli påstod det moderata oppositionsrådet Malin Petersson i  Östran att hon inte sett dessa kostnadskalkyler. Med anledning av detta skrev jag en insändare till Östran enligt nedan.

Kammarrätten har undanröjt den sekretess som Linneuniversitetets rektor Stephen Hwang införde på handlingar rörande nya lokaler i Kalmar. I en artikel i Östran den 27 juli säger det moderata oppositionsrådet Malin Petersson att hon inte kan kommentera de kostnadskalkyler som Linneuniversitetet tagit fram. Hon har nämligen inte sett dokumentet. Ett mycket märkligt uttalande!

Malin Petersson har nämligen sedan 2009 ingått i den styrgrupp som bildades gemensamt av Kalmar kommun och Linneuniversitetet. Styrgruppen har tillsammans med konsulter haft en lång rad möten som utmynnade i det kontroversiella beslutet i februari 2011 att bygga nytt på Ölandskajen och Fredriksskans. Ändå påstår sig Malin Petersson inte sett Linneuniversitetets kostnadskalkyl. Kan man lita på Malin Petersson? Även socialdemokraternas kommunalråd Johan Persson har ingått i samma styrgrupp. Är det så att Linneuniversitetet undanhållit hela styrgruppen dessa kostnadskalkyler? På vilka grunder har man i så fall fattat detta beslut?

Det blir ännu märkligare när dessa politiker under våren försvarade de kostnadsberäkningar som ingen uppenbarligen sett och samtidigt drev igenom frågan i Kalmar kommunfullmäktige. Där kommunfullmäktigeledamöterna endast fick ett beslutsunderlag om knappa 4 sidor, som dessutom var glest skrivna.

Thoralf Alfsson
Sverigedemokraterna

 


FÖRBJUD ORDEN MASSINVANDRING OCH ISLAMISERING

Media blir bara värre och värre. Det är inte klokt vilka frågor som ställs av dessa journalister i Sveriges Radio. Jag är full av förundran över att Jimmie Åkesson klarar av att behålla sitt lugn. Jag hade exploderat och tagit upp Lars Ohlys uutalande efter valet 2010 då han ansåg att utomparlamentariska rörelser kunde vara ett sätt att bekämpa "vissa grupper".
 
Hur stor uppmärksamhet ägnade Sveriges Radio åt detta?

Lyssna på hur objektiva dessa journalister är på Sveriges Radio.

Sedan skall Jimmie Åkesson få sista ordet. Men hur gick det med det. När Jimmie kallade von Essen för politiserad fick hon givetvis sista ordet, som vanligt.Täppas i Ring P1 är inte ett dugg bättre när han sprider sina lögner helt oemotsagd i Sveriges Radio. Jag delar inringarens uppfattning att detta kan skapa människor som blir hatiskt inställda till samhället. Det räcker med att lyssna på Täppas för vissa människor, han är allt annat än objektiv.

Det som är så upprörande och bedrövligt är att detta numera är legitimt i Sveriges Radio och i SVT.
Jag tror alla SD-företrädare som varit intervjuade av radio eller TV varit utsatta för samma lögner om upplägget. Jag undrar hur dessa journalister kan somna på kvällen efter deras lögner. Har de inget samvete?
Jag är förbaskat irriterad på det språk som vissa använder i kommentarerna. Jag är föbannat trött på vissa epitet som används. Den som inte kan skriva kommentarer som håller en anständig nivå stoppar jag direkt, utan att varna.

I slutändan är det inte de anonyma personer som skriver kommentarer som drabbas utan jag. Det finns journalister som bara sitter och väntar på att någon skall servera dem en smaskig kommentar.

Om inte de som skriver kommentarer skärper sig kommer bloggen modereras permanent. Jag är trött på att sitta och bevaka bloggen morgon till kväll.


VÅRDA SPRÅKET

Jag är förbaskat irriterad på det språk som vissa använder i kommentarerna. Jag är föbannat trött på vissa epitet som används. Den som inte kan skriva kommentarer som håller en anständig nivå stoppar jag direkt, utan att varna.

I slutändan är det inte de anonyma personer som skriver kommentarer som drabbas utan jag. Det finns journalister som bara sitter och väntar på att någon skall servera dem en smaskig kommentar.

Om inte de som skriver kommentarer skärper sig kommer bloggen modereras permanent. Jag är trött på att sitta och bevaka bloggen morgon till kväll.


MOTSÄGELSEFULLT OM RAMADAN

Idag skriver Östran om ramadan i två artiklar.

”Idag börjar ramadan, den muslimska fastemånaden.”

”För hans matbutik Pristhina livs är månaden årets mest lönsamma.”

I mina öron låter det snarare som festmånaden!


RSS 2.0