ABRAHAM BAYLAN

Läste i en artikel att Ibrahim Baylan egentligen heter Abraham Baylan men namnet var för kristet så han byte till Ibrahim som har en annan religös bakgrund.

"Den islamiska profeten Ibrahim, eller dennes motsvarighet i Bibeln, Abraham. "

Abraham Baylan hade aldrig gjort karriär inom socialdemokraterna, däremot är tydligen Ibrahim väldigt gångbart.

ELUPPRORJag tror att det är många som reagerat på samma sätt som jag gjort efter att man fått sin elmätare utbytt. När första fjärravlästa elräkningen dimper ner i brevlådan får man en negativ överraskning och börjar funderar över hur det kunde bli så här bara för att man fått en ny och modern elmätare.


Det märkliga är att alla grannar också fått samma överraskning. Pratar man sedan med människor som jobbar inom elbranschen framträder en bild som är ganska märklig. Det verkar som mer eller mindre alla som fått nya elmätare har gjort samma erfarenheter.


Nu har Barometern uppmärksammat det i några reportage men tyvärr så ställer inte tidningens journalist de rätta frågorna till elbolagen. Läs artikel.


Barometern fokuserar på att de nya elmätarna skulle visa fel men så är givetvis inte fallet. Det är istället de gamla elmätarna som har varit väldigt dåliga. Man har tolererat en felvisning på 5 procent på dessa mätare (när de var nya). De gamla elmätarna är mekaniska och kan jämföras med en klocka med ett mekaniskt ur. Som alla vet måste en klocka med jämna mellan rengöras för att fungera och detsamma gäller för den gamla elmätaren. Men vem har sett elleverantören göra någon service på sin mätutrustning ute hos kunden. Följden har istället blivit att de gamla elmätarna fungerat allt sämre på grund av smuts och beläggningar och trissan snurrat trögare och trögare. Och det har givetvis blivit än värre när det varit kallt under vintern då elmätaren i de allra flesta fall är placerad i ett icke uppvärmt utrymme. Det har med andra ord krävts en högre ström för att skapa det magnetfält som drivit räkneverket i dessa mätare. Följden har givetvis inneburit att elmätarens felvisning ökat med åldern och kunden inte betalat för all elenergi han förbrukat. Ett vanligt fel har också varit att en fas ej fungerat i mätaren vilket kan innebära en felvisning på mer än 30 procent om det inte varit en snedbelastning av någon fas.


När sedan nya elektroniska elmätare kommer på plats ökar förbrukning radikalt och vissa kunder upplever att elmätaren "skenar" men jag är övertygad om att 99,9 procent av de nya mätarna visar korrekt.


Detta är givetvis något som elbolagen varit medvetna om och det är givetvis en av anledningarna till att man byter alla elmätare, förutom att man inte behöver ut och läsa av mätarna en gång om året.


Den fråga som Barometern givetvis skulle ställt till elbolagen är hur mycket deras intäkter ökat efter utbytet av elmätare, både i kronor och i procent. Eftersom Barometern inte ställt denna fråga mejlade jag frågan till Kalmar Energi och EON:s kundinformation.

Ca 30 minuter efter att jag mejlat min fråga blev jag uppringd av Kalmar Energis VD Anna Karlsson! Frågan är om orsaken var att jag sitter i kommunfullmäktige eller om det beror på att jag driver en välbesökt blogg. Jag tror inte att företagets VD ringer upp alla som har frågor.


Givetvis fick jag inget svar på hur mycket intäkterna ökat tack vare de nya mätarna utan istället fick jag veta hur kyla och blåst påverkar energiförbrukningen och att kunderna inte är vana att få en faktura som är baserad på faktiskt förbrukning.


Elbolagen har givetvis kompenserat sig för dessa felaktiga elmätare genom högre elpriser och nu kan de även kvittera ut "dubbla" inkomster genom att de nya mätarna visar korrekt elförbrukning.

Jag är övertygad om att elbolagen ökar sina intäkter kraftigt tack vare de nya elmätarna och därmed måste det också finnas ett utrymme för att sänka elpriset för elbolagen men tyvärr kommer vi aldrig att få uppleva detta.


HALV SAAB-FABRIK TILL SVERIGE

Sedan alliansregeringen införde de nya reglerna för arbetskraftsinvandring den 15 december har man gett en halv SAAB-fabrik arbetstillstånd i Sverige. Visst är det fantastiskt att tusentals demonstrerar för jobben i Trollhättan med Mona Sahlin i spetsen. Samtidigt ger man arbetstillstånd för tusentals från bland annat Indien utan att så mycket som en enda politiker ens lyfter på ögonbrynen.

Dessa indier kommer givetvis att acceptera betydligt lägre löner än svenska välutbildade ungdomar med stora studieskulder. Det är ett helt horribelt system som bara kommer öka den inhemska arbetslösheten. Att det sedan beror på att våra politiker ger tusentals människor som bor utanför EU arbetstillstånd är än mer häpnadsväckande. Och detta till på köpet i den värsta lågkonjunkturen sedan 30-talet. Snacka om att vi begåvats med naiva politiker, utan verklighetsförankring.


När man sedan hör Dan Eliasson beklaga sig över att andra EU-länder inte vill ta emot "flyktingar" från Irak så blir jag än mer bekymrad. Sverige skall givetvis vara bäst i klassen genom att ta emot 800 irakiska "flyktingar". (I förhållande till befolkningsmängd)

Hade Dan Elisson och svenska politiker haft något sunt förnuft överhuvudtaget hade man stoppat all "flyktingmottagning" från Irak precis som 17 andra länder inom EU.


Sveriges Radio skriver följande.


"Sverige ska ta emot 800 irakiska flyktingar och Migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson uppmanar nu i ett brev sina kollegor i EU att ta sitt ansvar."Det märkliga är att man längre ner i artikeln skriver följande.


"Det handlar i huvudsak om statslösa palestinier som hamnat i någon typ av limbo i gränstrakterna mellan Syrien och Irak, säger Dan Eliasson."Med andra ord handlar det i verkligheten inte om Irakier utan om palestinier. Det innebär fler Hamasmedlemmar till Sverige och därmed än mer bekymmer och bråk vid demonstrationer och manifestationer.


Det är synd att det är så långt till nästa val! Jag önskar att det vore val imorgon så svenska folket hade haft en möjlighet att byta ut dagens naiva riksdagspolitiker.


PK-RIKTIG SLUTLEDNINGSFÖRMÅGA"Det finns inget politiskt budskap bakom bränderna i mataffärerna i Södertälje. Den slutsatsen drar Dick Malmlund, säkerhetschef på Svensk Handel, efter att ha pratat med polisen. Också polisen tillbakavisar att det skulle handla om politiska attentat. "Det är bara spekulationer", säger presstalesmannen Kia Samrell""Varför skulle en politisk gruppering slå till enbart i Södertälje? Det är lätt att slänga fram att det finns en koppling, men varför skulle det ske lokalt i Södertälje?, säger Dick Marklund"
SvD


Ja, varför skulle en Intifada utbryta just i Södertälje som har en av de högsta andelarna invandrare från Mellan Östern?


Att det skulle råda någon koppling mellan stenkastning mot bussar, raketer mot bussar, skottlosssning mot polisstationer, misshandel av svenska ungdomar och rena kravaller i Södertälje och dessa bränder är ju väldigt långsökt och orealistiskt.

Att det dessutom skulle handla om vänsterextremistiska grupper som aldrig ägnar sig våld, skadegörelse, upplopp och förföljelse av oliktänkande är ju helt absurt.


Grattis till era slutsatser inom polisen och säkerhetschefen på Svensk Handel,  med den inställning lär aldrig dessa brott kunna lösas.

DN


SAHLIN FORMAR SITT B-LAG


Monas lärjungar                                                 Foto Thoralf Alfsson

Det är ju ett känt faktum att en svag ledare väljer att omge sig med ännu svagare medarbetare för att säkra sin egen framtid och det är precis det som Mona Sahlin gör just nu.

Att utse Ibrahim Baylan som partisekreterare visar verkligen inte prov på socialdemokratisk styrka. Däremot visar det på inriktningen mot invandrargrupper som väljare. Tomas Östros, Sven-Erik Österberg och Ibrahim Baylan är enligt min mening inga starka kort utan visar på en ganska medioker uppställning för socialdemokraterna inför valet 2010..

Håkan Juholt har blivit blåst på konfekten av Mona Sahlin och hamnar på gubbhyllan som Östran skriver. Han har ju även blivit blåst på en valbar plats i EU-valet så frågan är vilket hundben som Mona Sahlin kommer att kasta till den jycken, det blir i vilket fall som helst inte särskilt fett. Pär Nuder som var ett starkt kort lämnar riksdagen 2010 och Marita Ulvskog drar till Bryssel. Sönderfallet inom socialdemokraterna fortsätter och sannolikheten för att vänsterblocket skall vinna valet 2010 minskar för varje dag med Mona Sahlin som partiledare. Men jag gråter inte utan är bara nöjd ju längre Mona Sahlin tillåts sitta kvar som partiledare.

 

Att vi Sverigedemokrater kommer att utsättas för en smutsig valrörelse bekräftas gång på gång. Senast var det Sydsvenskan som i en artikel skriven av kommunisten Petter Larsson, som ägnar sig åt rena lögner i sin artikel. Det är samma skiva som snurrar om och om igen i sina försök att skrämma svenska folket för oss Sverigedemokrater. Men jag kan lova dessa skribenter att den taktiken är redan dömd att misslyckas. Antalet nya medlemmar stiger varje vecka och antalet personer som öppet stödjer oss ökar också.

Sveriges Radio fula försök att infiltrera SDU är ett annat exempel på denna kampanj som vi Sverigedemokrater utsätts för men jag är inte det minsta förvånad. Så fort media har det minsta chans att komma åt någon Sverigedemokrat tar man den utan några som helst skrupler.

När det däremot händer saker där politiker för de etablerade partierna är inblandade i på det ena eller andra sättet tiger media med hänsyn till de inblandades integritet. Den senaste veckan har jag noterat två händelser tack vare att jag bland annat håller koll på Tingsrätten som borde gett rubriker i media om dessa politiker behandlats på samma sätt som vi Sverigedemokrater.

Men jag sparar dessa händelser i mitt "arkiv" för att plocka fram om jag själv utsätts för medias eller de etablerade partiernas smutskastning.


FAMILJEN AYGANFör ca en vecka sedan skrev jag om Abdulkadir Aygan som fick uppehållstillstånd i Sverige tillsammans med sin familj om 5 barn trots att han erkänt delaktighet i 36 politiska mord i Turkiet och troligtsvis har mer på sitt samvete. Läs mitt tidigare inlägg.


Sedan jag skrev mitt inlägg har det förekommit flera artiklar i media, Dagens Nyheter, Kvp, Sveriges Radio och Aftonbladet där flera kända kurder  som Dilsa Demirbag-Sten och Kurdo Baksi anser att denna förbrytare inte skall utlämnas till Turkiet. Det märkliga är att dessa personer inte finner det märkligt att han går om kring fritt i vårt samhälle. Ännu märkligare är att ingen tycks anse att han skall stå till svars för sina brott.


Jag utlovade en fortsättning då det framgick av lokala tidningsartiklar att han även varit dömd till fängelsestraff i Sverige.


Abdulkadir Aygan dömdes 2007-10-11 till 3 månaders fängelse för falsk tillvitelse (Mål nr B 2460-07). Av domen framgår också att han tidigare lagförts för rattfylleri.


Vid ett bråk i Ryd som ligger Tingsryds kommun mellan Aygan och hans familj och ett gäng svenska ungdomar blev en svensk kille skallad och brutalt nedslagen med ett en meter långt järnrör. Även en annan svensk kille blev skallad av Aygans familj. Vid förhör och rättegång framgång sådana uppgifter att familjen Aygan kommit överens om att den då 15-årige sonen Salih Aygan skulle bära skulden för slaget med järnröret. Givetvis skulle det innebära att straffet blev mycket lågt. Men följden blev istället att pappan Abdulkadir Aygan dömdes för falsk tillvitelse till 3 månaders fängelse.


Den som utdelade slaget och utförde flera skallningar var den då 19-årige Hasan Acikgöz som är gift med Aygans dotter. Han dömdes till 2 månaders fängelse för misshandel och falsk tillvitelse och 16 000 kronor i skadestånd till offren. Ur domen kan följande läsas.

"Frivården har bedömt att Hasan Acikgöz inte är lämplig för samhällstjänst på grund av bristfällig arbetsinsats vid studierna i svenska för invandrare och svårigheter att hålla tider."


Nu är det tyvärr inte slut med detta. En tjänsteman på Tingsrätten i Växjö ringde mig angående min begäran och passade då på att upplysa mig om att det fanns flera domar mot medlemmar i familjen Aygan. Givetvis begärde jag även ut dessa domar.


I detta fall gällde det inte helt oväntat sonen Salih Aygan som är född 1991.

Han är dömd till ungdomsvård (Mål nr B 2404-07) för följande bedrifter.

Stöld (K 11867-07)

Stöld (K 11868-07)

Stöld (K 12338-07)

Olaga hot (K 14395-07)

Olaga hot (K 18817-07)

Misshandel och Olaga hot (K 18465-07)


Misshandeln gäller en utvecklingsstörd pojke, mamman upptäckte misshandeln och rusade ut och enligt domen sades följande.

"Salih bankade även Jerry i ryggen med flera slag. Hon rusade ut och frågade vad fan han gjorde. "Passa dig hordjävel jag skall mörda dig och hela din familj" sade Salih till henne. Salih var väldigt arg och hotfull."


Under våren 2008 skulle den unge Salih genomgå ett ungdomskontrakt som innebar ett antal samtal med ungdomsbehandlare men det tycks inte ha haft någon större effekt för under hösten blev han anmäld för Olaga hot ännu en gång (K 17722-08), mot den man som blev nedslagen med ett järnrör. Salih hotar personen med att "kvivhuggen kommer". Det tolkar jag som att någon slags hämnd är på gång från familjen Aygans sida.

  

Givetvis måste ovanstående domar vägas in när åklagare och högsta domstolen överväger skälen till en eventuell utvisning av Abdulkadir Aygan till Turkiet.

  

Jag anser att familjen aldrig skulle ha beviljats uppehållstillstånd från början. När man nu även ser att de inte respekterar svenska lagar och regler och att det enligt en av domarna framgår att man inte gillar "svennar" så är det helt klart för mig att de har förverkat sin möjlighet att få stanna i Sverige. Om det verkligen varit rädda för att bli utvisade till Turkiet så ägnar man sig inte åt brottslighet på det här sättet utan gör allt för att en bra assimilering kommer till stånd i vårt samhälle.

Hela familjen bör därmed utvisas till Turkiet. Turkiet har avskaffat dödsstraff så det kan inte vara något problem att utvisa familjen. Dessa personer kommer att göra sig skyldiga till ytterligare brott i Sverige om de inte utvisas.

Vem blir nästa offer?


KINESERNA HAR GJORT FÖRSTA AVBETALNINGEN!


Skattkistor i Bombardierlokakerna.                      Foto Thoralf Alfsson

Enligt kommunchefen Roland Karlsson har de nya investerarna som vill ta över Fanerdunprojektet idag betalat den första miljonen av skulden på ca 6,5 miljoner till kommunen.

Betalningen gjordes idag med 3 checkar hos Swedbank i Kalmar. Checkarna skall nu skickas med DHL till Bank of China i Frankfurt för att deras äkthet och om det finns täckning för beloppet skall kontrolleras.


När betalningen är godkänd får dessa investerare tillgång till Bombardierlokalerna där mängder av investerarnas utställningsmaterial finns. Det lär också finnas mängder av hotellmöbler för det tänkta hotellet vid Snurrom.


Jag är rädd att kommunen gått på en ny nit när man nu låter kineserna få tillträde till lokalen utan att behöva betala hela sin skuld till kommunen. Har bara dessa investerare fått ut sina produkter från lokalerna så kommer kanske ingen ytterligare betalning av skulden till kommunen är jag rädd för.


En investerare värderade bara sina produkter till 5 miljoner kronor enligt en artikel i Barometern.

"Nu bekymrar sig Chen Dongliang över vad som ska hända med de värdefulla och sköra keramikvaser, värda över fem miljoner kronor, som han fortfarande har Bombardierlokalen."Det är bara att konstatera att det är bra utdelning om nämnda siffror är korrekta. Sätt in en miljon och få tillgång till produkter för miljontals kronor.


Det som gör mig extra fundersam är att betalningen till Kalmar kommun gjordes med tre checkar. Detta tyder på att det är tre olika personer/företag som betalar den första avbetalningen för att få ut sina produkter.


Hur många tror att kommunen får nästa inbetalning om 1 miljon kronor den 17 mars. Jag är i varje fall mycket tveksam om kineserna lyckats tömma lokalerna till det datumet.


VI BLIR FLER!

"Nu kommer en ärlig text. Helt fri från hyckleri och inställsamhet. Att jag vågar skriva denna texten, beror på att jag inte har något att förlora längre. Jag beslutade mig för två år sen för att fullt ut följa mitt hjärta. Jag älskar Sverige som det var en gång. En gång innan Socialdemokratin och vänstern körde huvudet i sanden, och media började hjärntvätta folket med sin smörja. Ni som inte vill vara mina vänner efter detta, tackar jag för. Det var en trevlig tid. Nu har jag min väg att gå. "

By Håkan Bergman

Läs fortsättningen här.

LANDSTINGENS BLUFF MED IDENTITETER

Gömda flyktingar skall få gratis sjukvård har våra politiker beslutat i många landsting. Det samma gäller aborter på kvinnor från utlandet vilket har lett till en ökande abortturism till Sverige.

Allt detta innebär att många landsting måste fuska med identiteterna på dessa personer.


I Kalmar har läkaren Staffan Skobe som är ansvarig för landstingets datajournalsystem krävt att ansvariga politiker i landstinget skall tala om hur dessa papperslösa skall registreras.

Med andra ord skall landstingspolitikerna tala om hur personalen skall ljuga/bluffa dessa personers identitet.

  

  

  

Det skall bli väldigt intressant att se hur vänstermajoriteten besvarar hans fråga.


Abortturismen har återigen diskuterats när det blivit känt att kvinnor från andra länder kommer till Sverige för att göra abort. Orsaken till en del av dessa aborter är felaktigt kön enligt dessa föräldrar eller rättare sagt att flickor är inte välkomna tillökningar i familjen.


Det media inte upplyser om är att det i många fall handlar om kvinnor med annan kulturell bakgrund. Men lägger man samman alla indicier från initierade personer så råder det nog inget tvivel om vilken kulturell och religiös bakgrund som är aktuell.


"Barnmorskan Sara Kahsay, som ursprungligen kommer från Eritrea, säger till Vårt Land att hon inte är överraskad. Hon säger också att det i de flesta fall som hon känner till har varit familjer med pakistanskt ursprung som bett att få könsbestämma fostret.- Det händer ofta att vi får frågor från kvinnor som vill veta könet på barnet väldigt tidigt. Vi hör ofta kommentarer från familjen, som mannen eller farbröderna, om att de önskar sig en manlig arvinge, säger Sara Kahsay."

Dagen.


"Om man har tre fyra flickor och är från Turkiet är det rätt hårda krav på dem att föda pojke. I det enskilda fallet kan jag förstå problematiken."

SvD"Några säkra siffror finns ändå inte. Under det första halvåret i fjol gjordes 350 aborter i Sverige där kvinnan var bosatt i okänt län - sannolikt bodde många av dem utomlands."

Yle


"Det är inte aborträtten man ska attackera, säger Birgitta Ohlsson, riksdagsledamot för FP till TT, utan att kvinnor och flickor fortfarande ses som mindre värda i olika kulturer."

Norrbottens Kuriren.


Göran Hägglund (kd) är upprörd över denna abortturism enligt uppgifter t.ex. i tidningen Dagen. Jag har väldigt svårt att förstå hans upprördhet då han själv deltagit i alla beslut som lagt grunden för denna abortturism. Dessutom förespråkar han ju ett mångkulturellt samhälle och mångfald.

Här har han ju fått ett "fint" exempel på mångkulturen så varför klagar han.

  

Av ovanstående uppgifter kan man gissa att ca 700 aborter gjordes på utländska kvinnor i Sverige under 2008 och det på svenska skattebetalares bekostnad.


P.S.

Min mor har fortfarande inte fått en tid för operation av Kalmar Läns Landsting. Läs mitt tidigare inlägg.


ALL PUBLICITET ÄR BRA PUBLICITET

Der är ju en devis man kan ha olika uppfattning om men när det gäller min blogg så är det uppenbarligen sant. Efter att jag medverkat i Sveriges Radios program medierna steg besöksantalet ganska kraftigt på min blogg och det har gett nya besöksrekord enligt statistik från Bloggtoppen.


Det är faktiskt så att det blivit veckorekord sju veckor i rad!

  

SD Bluffen som startades av några lokala ssu-ungdomar som skulle granska SD i Kalmar län har givit en hel del publicitet och därmed många nya läsare. Det kanske inte var deras avsikt men så kan det gå när man tror att man skall vara duktig och politisk korrekt.

Jag tackar och bockar för deras initiativ, vilket har gett mig möjligen att nå flera läsare.


Hoppas bara inte att Kurt Lundgren blivit sur nu när jag för första gången haft fler besökare under en vecka än mästerbloggaren Kurt.


JAG ÄR KRÄNGT

"Torsdagen 19 februari slår vi upp portarna till vår nya utställning, Moder Svea! Där visar vi vår bild av Sverige och det svenska, där både hemslöjden och sverigedräkten får en enligt oss välbehövlig ansiktslyftning."

Designgalleriet hittar ni på Odengatan 21 i Stockholm.

"Då kliver en man och en kvinna i 65 års åldern in i galleriet. Högt skriker kvinnan "Ta genast bort det där", "Ta bort det nu, det är inte tillåtet att göra så där." Vi fattar snabbt att det är slöjan på Sverigedräkten hon menar."

 

"Man får inte blanda muslimsk och svenskt. Det är att blanda muslimsk religion med svensk kultur och det är inte tillåtet. Att vi borde åka dit istället och sätta Sverigedräkter på deras religiösa dräkter."

 


Hade jag bott i Stockholm hade jag ställt mig utan för denna lokal och delat ut information från Sverigedemokraterna och informerat om den svenskfientlighet och oikofobi som råder i vårt land.

Jag rekommenderar mina läsare att gå in och kommentera detta på denna blogg


SKRÄMMANDE VISION AV VACKRA KALMAR!

Kalmar sjöstad.

Kalmar sjöstad borde vara mycket attraktiv att flytta till om man betraktar ovanstående bild, även om man har lyckats att trolla bort Öland. Öland är ju faktiskt en av sakerna som gör Kalmar till en så bra stad att bo i. Att på sommaren eller faktiskt året runt kunna ta utflykter till Öland och den varierande naturen med alvaret och alla kuststräckor och inte minst fina stränder är en lisa för själen.


Ändå ökar inte Kalmars befolkning än med något hundratal invånare det senaste året och då skall man givetvis komma ihåg att kommunen har ett avtal med Migrationsverket om att ta emot 175 så kallade flyktingar varje år. Så i själva verket flyttar ändå fler svenskar ut från kommunen än det flyttar in trots att det under 2008 rådde högkonjunktur. Även om det blev sämre tider under de sista månaderna av 2008 så påverkade det säkert endast minimalt.


Är det vänstermajoritetens sätt att sköta kommunen som skrämmer?


Sedan Johan Persson (s) tog över som ledande politiker under 2006 har jag märkt en förändring i synen på hur nya etableringar sker. Utveckling för vänstermajoriteten tycks vara lika med förtätning. Johan Persson är den största förespråkaren av förtätning av stadens centrum och detta ord har börjat likna ett mantra som tycks vara heligt. Detta modeord innebär i praktiken att man bebygger alla ytor som inte redan är bebyggda. Det innebär att parkeringsytor och framförallt gröna ytor försvinner i det ena projektet efter det andra och att hela stadens fantastiska karaktär är på väg att förstöras. Jag har tagit upp detta i flera inlägg på min blogg under det senaste året.


Tidigare inlägg 1

Tidigare inlägg 2

Tidigare inlägg 3


Johan Persson tycks anse att gröna ytor inte har något värde utan vill man ha natur skall man åka ut i skogen, där finns hur mycket gröna lungor som helst. Men så kanske det blir om man inte har det intresset utan de enda gångerna man "njuter" av naturen är när man har bössan med sig i skogen.


Tyvärr så smittar givetvis Johan Perssons inställning och ständiga prat om förtätning och uttalade intresse av att bygga attraktiva bostäder av sig på det kommunala tjänstemännen som har karriären som mål. Givetvis ligger de mest attraktiva lägena i de centrala delarna av stadens centrum och självklart skall alla ha sjöutsikt. Detta har fått kommunens tjänstemän att ta fram ett skrämmande förslag/vision som visades för många vid en sammankomst den 9 februari av planeringschef Björn Strimfors. Jag tror att det var fler än jag som blev ganska förskräckta över denna vision som tydligen finns hos kommunledningen. När Björn Strimfors även tyckte att vi ser för lite av vattnet och hoppades att Gata o Parkavdelningen skall börja såga ned träd för att öppna upp blev det säkert lite för mycket för en del.

Jag har ända sedan 9 februari försökt att få dessa bilder från kommunens tjänstemän men det har varit besvärligt. Inte förrän jag skickade ett mail till kommunchefen Roland Karlsson efter en dryg vecka om att jag inte fått bilder så damp de ner i inkorgen inom någon timma. Antagligen ville inte de kommunala tjänstemännen att denna "vision" skulle publiceras på min blogg, vem vet.Alla centrala grönområden bebyggda, det kallas förtätning med ett "finare" ord.

I denna vision av Kalmar är alla grönområden bebyggda. Malmfjärden har delvis fyllts ut för att man skall kunna bebygga båda sidorna av ängöleden. Till och med har man lyckats få in ett antal bostäder runt rondellen på Ängö.
Lindö har givetvis också fått stryka på foten som den oas det är idag.

Fredrikskans området är bebyggt men ändå verkar det som fotbollsarenan är ombyggd i denna vision. Kommunen kanske inte tror på en ny arena längre. Rävspelet är fortfarande obebyggt men det dröjer nog inte så länge innan det också ingår i visionen.

Barometerns nya mediahus tycks redan vara inritat vid systraströmmen. Ronny Nilssons nya bygge på motsatta sidan av systraströmmen finns även det med.

Men Olgas kiosk verkar inte ingå i visionen.

Hela den stora parkering som fram till höstas var en gratis parkering är nu bebyggd och jag antar att det är WorldTradeCenter som finns på dessa ytor.

Till och med på kajen framför Riskvarnen finns det nya byggnader.

Är det denna utveckling som Kalmars innevånare önskar sig?

  

Titta på den översta bilden så tror jag alla inser att det finns många andra platser som nya bostäder kan byggas på och det även sjönära. Man behöver inte förstöra de centrala delarna i Kalmar!


JAN GUILLOU OM SD I NORDENGREN P1

Jan Guillou hos Nordengren i P1 var en positiv överraskning för mig och säkert för många andra också och en och annan satte säkert eftermiddagskaffet i halsen. Det tycktes också både Jan Guillou och Nordengren gjort. I Jan Guillous fall handlade det om att han försökte både prata och dricka te samtidigt. Nordengren däremot hade det svårt att omformulera sina frågor till Jan Guillou eftersom han inte fick de svar han hade förväntat sig, vilket tydligen innebar en smärre chock för programledaren och hans bisittare.


Svaren var i och för sig ingen överraskning utan detta hör man ganska ofta från personer som för första gången kommer in i partiet och lär känna medlemmarna. Många är lite försiktiga som nya medlemmar då de inte riktigt vet hur det ser ut men efter något medlemsmöte eller liknande brukar alla reagera på liknande sätt.


Det är bara att hoppas att detta kan locka nya medlemmar och nya väljare till Sverigedemokraterna.


Lyssna på Nordengren i P1, ca 3:30 minuter in i programmet.


FÖRSTA STEGET MOT SHARIAPOLISER?Stockholmspolisen skall rekrytera poliser i Stockholms moské. Frågan är vad syftet är med denna rekrytering. Den enda logiska förklaringen måste vara att man inom polisen i Stockholm har planer på att inrätta shariapoliser.

Jag har aldrig hört talas om att polisen besökt kyrkor för att rekrytera poliser. Ingen skulle väl komma på tanken att polisen skulle åka till Knutby för att hitta nya aspiranter.


Se inslaget.


LÖGNER BAKOM MALMÖBESLUT


Ilmar Reepalu går islamisternas ärenden!         Foto Thoralf Alfsson.


Riksidrottsförbundets ordförande Karin Matsson anklagar Malmös vänstermajoritet i kultur o fritidsnämnden för lögner när de angav säkerhetsskäl för att spela tennismatchen inför tomma läktare.

Enligt uppgifter i SvD handlar det nu om ett politiskt beslut.


"Från att ursprungligen ha hänvisat till säkerhetsskäl har de lokala fritidspolitikerna nu klargjort att det handlar om ett renodlat politiskt beslut", konstaterar hon i ett pressmeddelande.


Men likaväl hävdar nämndens ordförande Bengt Forsberg (S) att det är av säkerhetsskäl.

Enligt TV4 har ingen tagit kontakt med polisen och inga hot har framförts.


Det är bara att konstatera att vänsterpolitikerna använder ett stort idrottsarrangemang för sina egna politiska syften. Det handlar inte ens om Sveriges intressen utan om en minoritet av Malmös befolkning med sina rötter i Mellan Östern som Ilmar Reepalu och hans politiska kompanjoner kapitulerar inför. Ilmar Reepalu vill till och med stoppa matchen av hänsyn till Malmös invandrare. Kvällsposten.


Malmö är på väg att bli en förlorad stad som invaderats av islamister och antisemiter.


ABDULKADIR OCH ADVOKAT KOMMENTERAR

Hej,
Jag är inte en mördare.Jag har fem barn.Jag samlar med Yehovas vitner.Om man har en tro på gud,kan man inte döda mäniskör.Turkiets åklagare stickat till Svensk åklagare en felaktigt bevis.Jag är huvud vitne för Kurder, som de har dödat av Turkisk
militär.Turkiet vill ta mig och tourtera eller döda mig.Jag är författare också. Jag har skrivit en bok i Sverige.

2009-02-19 @ 21:54:04

Läs här.

Migrationsverket har meddelat att handlingarna är sekretessbelagda och att jag endast kan få ta del av dessa om jag har en fullmakt. Men det kanske ovanstående person/personer kan ordna till mig.

Dilsa Demirbag-Sten skriver i Kvällsposten om Aygan.
 

FINNAR KRÄVER MIGRATIONSMINISTERNS AVGÅNG

Det ökade antalet asylsökande till Finland har skapat en laddad debatt där ett ungdomsförbund kräver migrationsministern Astrid Thors avgång för hennes liberala åsikter om invandringen. Då skall man ha i minnet att Finland under 2008 endast gav 792 asylsökande uppehållstillstånd och då var en del av dessa endast tillfälliga uppehållstillstånd.

Under 2008 har antalet asylsökande till Finland ökat till 4 000 och det skall jämföras med ca 1500 under 2007. Sveriges Radio hade idag ett inslag om detta.


Med anledning av detta kan det vara intressant med lite jämförande statistik med Sverige och Danmark i förhållande till Finland.Är det någon i Sverige som krävt migrationsministerns avgång?Inte undra på att våra grannländer ser Sverige som ett skräckexempel och bara skakar på huvudet när de läser om t.ex. kravallerna i Rosengård och den ökande brottsligheten.NYTT ROSENGÅRDSFJÄSKKommunalråd Bertil Dahl (v) i Kalmar kräver bojkott av Israel.


Efter hot från AFA/Palestinier/araber har kultur o fritidsnämnden i Malmö beslutat att Davis-cup matchen mellan Sverige och Israel skall spelas utan publik. Vänstermajoriteten s, v och mp har böjt sig för det muslimska hotet om kravaller i samband med matchen. Eller kanske mer riktigt man är rädd om sin väljare med muslimsk bakgrund och springer därför deras ärende i denna fråga. Precis som vänsterpartiets kommunalråd Bertil Dahl gjorde under den så kallade fredsdemonstrationen i Kalmar där han krävde en bojkott av Israel och att denna tennismatch skulle stoppas.


Kultur o fritidsnämnden i Malmö motiverar sitt beslut med att de inte kan garantera säkerhet med 4000 människor i publiken. Detta är väl polisens sak att bedöma inte några vänsterpolitiker i en nämnd. Sverige framstår nog i världens ögon som ett riktig bananland med en polismyndighet och en försvarsmakt som inte klarar av ett litet idrottsarrangemang som en tennismatch i Davis-cup.

Sverige kan därmed lägga ner alla ambitioner att få arrangera någon form av större idottstävlingar under överskådlig framtid. Det kan vi tacka socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet för i Malmö.


Jag anser att man kan kalla in den så kallade NordicBattleGroup för att övervaka tennismatchen och höja säkerhetsnivån på arrangemangen.

Att informera alla om att polismyndigheten har order om att använda skjutvapen om våldsamheter från vänster/invandrargrupper uppstår.

Att det inte kommer finnas några så kallade dialogpoliser på plats utan endast riktiga poliser.

Att låta alla i publiken identifiera sig och lämna ifrån sig giltiga identitetshandlingar om de vill se matchen live.

Att låta alla besökare passera en hård säkerhetskontroll.

Det finns mängder av möjligheter att anordna tennismatchen om man bara har viljan.

Men tyvärr saknas den i Malmö som så mycket annat.


ABDULKADIR AYGAN SMÅLÄNNING!Efter att jag grävt lite mer angående Abdulkadir Aygan som jag skrev om i ett tidigare inlägg har det framkommit uppgifter om att Abdulkadir som lever med skyddad identitet bor i Tingsryds kommun och med andra ord är "smålänning".

Trots att Sverige varit så oerhört generösa och gett denna grova brottsling asyl och skyddad identitet till hela hans familj med 5 barn har han fortsatt med brott även i Sverige.


Sveriges Radio skriver i en artikel den 30 januari att han häktats vid Växjö Tingsrätt


I Smålandsposten kan följande läsas den 30 januari och det är inte svårt att räkna ut att det rör sig om Abdulkadir Aygan.


"Det andra utlämningsfallet gäller en 50-åring som bor på en ort i Tingsryds kommun. Mannen misstänks för mord och mordförsök och brotten skall ha begåtts under hösten 1992.
50-åringen har begärts häktad av åklagare Ronnie Jacobsson vid Åklagarkammaren för säkerhetsmål. Under fredagen ställs 50-åringen inför häktningsdomaren vid tingsrätten i Växjö.
Den misstänkte mannen dömdes hösten 2007 av samma tingsrätt till tre månaders fängelse för falsk tillvitelse. Enligt den domen ljög 50-åringen under en misshandelsrättegång när han pekade ut fel gärningsman."Som det framgår av artikeln är han även dömd till fängelse i Sverige och det gör detta asylfall än mer anmärkningsvärt. Jag frågar mig vad denna misshandelsrättegång handlade om? Av vilken anledning skyddar svenska myndigheter denna grova brottsling.


Jag kommer givetvis att följa upp detta med ytterligare efterforskningar. Jag har begärt ut handlingar från Växjö Tingsrätt och Migrationsverket. Svensk media tycks inte vilja skriva en enda rad om detta och det gör dem lika medskyldiga som svenska myndigheter till denna mörkning.


Tips från personer i Tingsryd tas gärna emot.


Fortsättning följer på bloggen.


INTE DET MINSTA FÖRVÅNAD


Erik Almqvist talar i Malmö.

Jag hoppas att Erik Almqvist orkar med den förföljelse han utsätts för i media. När Erik Almqvist utsätts för stenkastning eller jagas vänsterextrema knivmän så är det väldigt små eller inga rubriker alls i media men däremot när man avslöjar en infiltratör i ungdomsförbundet och ställer henne mot väggen blir han anklagad för rån och stöld. När man lyssnar på Kalibers egen inspelning av händelsen så framgår det med all tydlighet att tjejen blir halvt hysterisk när hon avslöjas och flyr fältet och lämnar sin väska med den dolda videokameran. Kalibers släppta inspelning avslöjar mest hur hysterisk denna Caroline Stenman blir efter avslöjandet. Anledningen till att hon blir halvt hysterisk är ju att hon är fullt medveten om vad hon gjort och inte vågar stå för sina handlingar utan flyr till sin vuxna programledare i en annan hytt på båten.


Läs även Expressen som i sin artikel friar Erik Almqvist utan att själva begripa det när det skriver följande från det inspelade "bråket".

- Varför känner du dig påhoppad?
-Nej, vadå?
- Det märker jag på dig.. Kan du öppna din väska?
- Nejnejnej.
(Klirr av glas, tumult)
- Nej, nej.
Reportern låter livrädd.
Erik Almqvist:
- Vänta!
Reportern:
- Nej. Nej, nej.
- Lämna dina grejer!
- Okej, jag lämnar dem.

Erik ber henne lämna sina grejer och hon svara Okej! Hur kan detta bedömas som rån eller stöld?

Det som skrämmer mig mest i detta är att jag inte litar på vårt rättssystem längre. Om nu inte åklagaren lägger ner denna utredning utan tar den till tingsrätten så litar jag inte på en rättvis rättegång, då det är en Sverigedemokrat som är den tilltalande.


Att något sådant här skulle hända förvånar mig inte det minsta utan det var mer eller mindre väntat. Det som är förvånande och mycket anmärkningsvärt är att det är Sveriges Radio som ligger bakom detta med hjälp av skattebetalarnas licenspengar. Om det hade varit Expo eller något av partierna i vänsterblocket hade jag inte blivit det minsta förvånad. Jag har redan varnat i tidigare blogginlägg för att det kommer att bedrivas en smutsig kampanj mot Sverigedemokraterna inför kommande val.


Tjejen Caroline Stenman, som blivit medlem i SDU under falsk identitet och tagit på sig förtroendeuppdrag har med stor sannolikhet provocerat andra SDU-medlemmar att utrycka sig på ett olämpligt sätt för att få "smaskiga" videoklipp eller ljudinspelningar. Det är att jämställa med brottsprovokation som är förbjudet i Sverige men nu är det Sverigedemokraterna som är utsatta och ingen kommer att ifrågasätta dessa metoder som Sveriges Radio använder. Det är tur att vi är så stora på nätet att vi kan ifrågasätta medias rapportering om olika händelser.


Erik Almqvist är en klippa och en alldeles utmärkt ordförande för SDU och jag hoppas att han spottar i nävarna och blir än mer övertygad om att Sverigedemokraterna behövs. Utveckling inom ungdomsförbundet går spikrakt uppåt och det märks inte minst i Kalmar där antalet ungdomar ökat dramatiskt de senaste månaderna och det har vi Erik Almqvist att tacka för till väldigt stor del. Hans utåtriktade arbete med torgmöten i Malmö och Stockholm har varit tuffa utmaningar.


Vi ses på söndag , hoppas jag, Erik.


Läs Erik Almqvists egen kommentar till det inträffade.

DN


HUVUDLÖST

Kommunstyrelsen I Torsås kommun har sagt nej till ensamkommande barn vilket givetvis vållat uppståndelse inom vissa kretsar. I Torsås som ligger söder om Kalmar finns Torsåspartiet med drygt 18 procent av rösterna och detta har ju gett upphov till ett dramatiskt parlamentariskt läge med tp som vågmästare. Vilket de "etablerade" partierna har svårt att acceptera. Efter nästa val kommer med stor säkerhet samma situation råda i många kommuner med Sverigedemokraterna som vågmästare. Torsåspartiets framfart med Bert Appert som ledare har samtidigt inneburit att Torsås är den kommun i Kalmar län där sd har minst antal medlemmar. Trots att Torsåspartiet driver en politik som i mångt och mycket liknar sd:s politik förekommer inga epitet som främlingsfientliga eller rasistiska i media.
Efter att Torsåspartiet, Centern och Moderaterna sagt nej till att ta emot ensamkommande barn har dock en hel rad insändare publicerats i Barometern och Östran och i stort sett alla är kritiska till detta beslut. Centern och Moderaterna valde att inte motivera sina beslut då det inte finns något krav på detta i kommunstyrelsen. Vi får se om beslutet även står sig i kommunfullmäktige eller om några ledamöter inte klarar av pressen.


Ett citat från en insändare.
"Att i dessa tuffa ekonomiska tider säga nej tillsex-sju årliga miljoner statliga pengar till kommunen, flera nya arbetstillfällen, säga nej till flera nya kommuninvånare finner jag huvudlöst. "
Insändare


Här följer fler exempel på fler insändare från Barometern. Insändare1, Insändare2


När man läser dessa insändare så blir jag alltid så förvånad över att ingen tycks tänka på vad detta kostar. Ingen tycks fundera över varifrån statens pengar kommer. Borde det inte i dessa tuffa ekonomiska tider vara bättre att använda dessa pengar till att försöka behålla kvaliten inom skolan och omsorgen hos kommunerna.
Med anledning av dessa insändare har jag skrivit följande insändare som jag skickat till Barometern.


De senaste dagarna har det varit flera insändare som kritiserar Torsås kommuns nej till att ta emot ensamkommande barn. Alla dessa kritiska insändare ser till att 7-8 arbetstillfällen skulle skapas utan att det kostar kommunen en enda krona. Hurra så bra, tycker de. Ingen av dessa kritiker tycks fundera över vem som betalar för dessa arbetstillfällen, de tycks tro att det är manna som regnar ner från himlen. Med samma logik vore det ju ypperligt om staten tog över all kommunal verksamhet så kan vi slopa kommunalskatten. Och när vi ändå håller på kan ju staten även ta över sjukvården från landstingen så kan vi även slopa landstingsskatten. Vilket skatteparadis vi skulle få? Tyvärr är det många kommuner som jobbar efter den principen men det är skönt att se att det finns kommuner som Torsås som vågar säga nej till ensamkommande barn som inte är ensamma. Under 2008 fick migrationsverket in ca 600 ansökningar om uppehållstillstånd från anhöriga till ensamkommande barn som fått permanenta uppehållstillstånd i Sverige. Något att tänka på för de kommuner som sysslar med denna verksamhet bara för att skapa arbetstillfällen genom att ta emot mutorna från migrationsverket (ca 800 000 kronor/barn). Hur många av dessa kommuner skulle ägna sig åt denna verksamhet utan dessa generösa ersättningar från migrationsverket?


Thoralf Alfsson

Sverigedemokraterna


ABDULKADIR AYGAN


Abdulkadir Aygan.

"Det hände att vi tog in fel personer", berättade han. "Men det var redan för sent. JITEM:s existens fick inte avslöjas. Alla som togs in till förhör skulle avrättas. Det var en order uppifrån."

  

"Vi väntade utanför rättssalen och plockade upp tre fackliga företrädare i vårdförbundet som precis blivit frikända. Chefen sköt alla tre med ett skott i nacken. Jag kan inte glömma deras glada miner när de lämnade rättssalen, och blodet som forsade ut som ur en kran ur deras pannor en stund senare."
Aygan jobbade på en av åtta avdelningar inom JITEM. Bara på hans avdelning avrättades 600-700 personer. Vid åtminstone 36 av dem var han närvarande. Han visade mig på en karta var exakt kropparna är nedgrävda.


FAKTA I FALLET AYGAN

·  22/2-05 avslöjade Expressen att Abdulkadir Aygan sökt asyl i Sverige.

·  10/3-05 trädde han fram i en exklusiv intervju i Expressen.

·  18/3-05 anmälde Migrationsverket Aygan till internationella åklagarkammaren.

·  1/4-05 åtalades han i Turkiet.

·  22/4-05 beslutade chefsåklagare Ulf Forsberg att inleda förundersökning.

·  29/1-06 inleds en rättegång mot Aygan i Diayarbakir.

•  30/1-09 begärs Aygan utlämnad till Turkiet.

Abdulkadir Aygan har erkänt att han är delaktig till 36 politiska mord i Turkiet under 90-talet. Hur många gånger han själv hållit i mordvapnet framgår inte men det är sannolikt många gånger. Frågan är hur många mord ytterligare som han är delaktig i? Med stor sannolikhet är det bara en bråkdel som han erkänt.

JITEM, den turkiska underrättelsetjänsten misstänks ligga bakom 17 000 mord i Turkiet. Detta land TURKIET, vill en majoritet av Sveriges politiker skall bli medlem i EU. Inte nog med det, en majoritet av länderna vill även att Turkiet med ca 70 miljoner muslimer skall bli fullvärdig medlem av EU. Man tar sig bara för pannan och undrar hur det är med förståndet hos vissa politiker!

"According to Aygan's own account, he killed six ultranationalists during this period. In 1980, he was captured by security forces. He was released after 18 months in three different prisons."


"Aygan accomplished much in his 10 years with JİTEM, from making blacklists of people to kidnappings, torture, hostage-taking, murder, extortion, theft and smuggling. Aygan resigned on Sept. 12, 2001. He is currently residing with his wife and five children in Sweden, which has granted him political asylum as a "victim of war."

Portrait of a JİTEM hit man: Abdülkadir Aygan


Givetvis har Sverige gett denna mördare asyl i vårt land och hela hans familj (5 barn). Han har dessutom fått en skyddad identitet och livstidsförsörjning av den svenska staten.


HUR ÄR DETTA MÖJLIGT!


Han är ju inget offer utan en kallblodig mördare som varit verksam även inom PKK.

Nu har Turkiet begärt att Sverige skall utelämna honom och då rycker givetvis pkk-media ut och försvarar denne mördare. Man menar att det är stor risk att han tystas i Turkiet om Sverige lämnar ut honom. Detta är samma pk-media som förespråkar att Turkiet skall få EU-medlemskap.

Media och politiska företrädare vill att Turkiet skall bli medlem av EU och samtidigt anser de att det inte går att utelämna en brottsling till Turkiet eftersom man inte litar på rättssystemet.

Hyckleriet vet inga gränser, man kan bli spyfärdig av mindre!


MEDIERNA I P1


Högby fyr.                                                                                       Foto Thoralf Alfsson

Kurt Lundgren har kommenterat Bloggarnas afton med ett litet förtydligande.


"Under bloggaftonen satt jag ner på en stol, men det berodde inte på att jag blev tillsagd att sitta vackert - plats! - utan på att jag har ont i ett knä på grund av för mycket träning på elitnivå."Givetvis var det så men jag noterade att moderatorn Fredrik B Nilsson bara en enda gång under "debatten" bad Kurt sätta sig ner och det var direkt efter att Kurt pratat om mig och min blogg. Troligtvis var det beröringsskräcken som drabbade Fredrik B Nilsson som på detta "artiga" sätt ville stoppa att Kurt utvecklade detta mer och kanske rent av bjudit upp mig på scenen när nu Henrik Rydström saknades. Vilket inte hade varit omöjligt med tanke på Kurts egen kommentar.


"Eftersom jag aldrig haft och aldrig kommer att få politisk beröringsskräck kan jag säga att det var synd att en bloggare som Thoralf inte var med i panelen - hans blogg är ju, och man får tycka vad man vill, en av de mest lästa politiska bloggarna i landet, och det på rekordtid. Det håller inte i längden att blunda för samhälleliga realiteter."


Läs hela Kurts kommentar.På följande sätt presenterade Medierna sitt inslag om bland annat min blogg.Klicka på bilden för att lyssna på programmet.

Den intervju som tog ca 20 minuter blev bara några meningar kvar i detta program.


Tydligen har flera av dessa bloggare tackat nej till att intervjuas av P1 och anledningen skulle vara att det ändå bara kommer att användas i ett negativt syfte av Sveriges Radio. Jag anser att det är ett tveksamt ställningstagande om man vill förändra vårt samhälle. Jag har förståelse för att många bloggar mer eller mindre anonymt men det skulle vara betydligt mycket bättre om det inte vore så. Vi skulle vara betydligt mer "trovärdiga" om vi stod för våra åsikter med namn och det skulle samtidigt avdramatisera våra bloggar och det skulle ge oss mer utrymme och större möjlighet att påverka utvecklingen i media.


Hela programmet är egentligen ganska oskyldigt och patetiskt i sina försök att misstänkliggöra dessa bloggar.
Tydligen anser flera att det är "brottsligt" att försöka påverka media genom dessa bloggar och det är en skrämmande inställning med tanke på att delar av media styrs av politiska organisationer. Snacka om att ha en hycklande inställning.

Man försöker också i programmet få det till att dessa bloggar samarbetar och det finns en strategi bakom detta. Personligen känner jag inte till något samarbete och har aldrig blivit kontaktad av någon annan bloggare förutom att man ibland får uppskattande kommentarer på bloggen eller i mail.

Om det nu skulle finnas ett systematiskt samarbete, so what! Det är väl inte förbjudet! Det är väl snarare ganska naturligt om man vill uppnå ett gemensamt mål. Jag skulle gärna träffa andra bloggare som har samma åsikter och utbyta erfarenheter och kanske ha gemensamma kampanjer eller liknande. Men eftersom jag inte känner någon eller vet vem dessa anonyma bloggare är så är det omöjligt för mig att ta dessa kontakter.

Socialdemokraterna har ju en egen bloggportal, som samlar många socialdemokratiska bloggare och om mediernas granskning är allvarligt menad så förväntar jag mig en granskning av s-info av programmet medierna.


Dessutom vill jag påpeka att ingen från Sverigedemokraternas riksorganisation har uttryckt åsikter eller försökt påverka mitt bloggande. Hade någon försökt påverka mitt bloggande hade jag blivit irriterad men idag vet jag inte om min blogg anses som positiv eller negativ av partistyrelsen och det finner jag lite märkligt. Att jag som offentlig bloggare i dessa frågor utsätts för diverse påhopp i media vet nog de flesta och därför hade det inte varit fel med lite positiv uppskattning från ledande personer inom partiet.


SJUKVÅRD FÖR ALLA

Många påstår att sjukvården i Sverige håller en hög kvalitet och det är kanske också riktigt. Problemet är bara att få tillgång till den.


En nära anhörig till mig har haft stora problem med sin rygg under många år men alltid kämpat på utan att klaga. Men under hösten blev smärtan och värken och framförallt rörelseförmågan starkt begränsad. Efter undersökningar och röntgen ställdes diagnosen Spinal stenos och att enda möjliga sättet att åtgärda är en operation. Denna diagnos ställdes i november och min nära anhöriga placerades i en operationskö. Besvären blev dock värre och under december blev personen mer eller mindre sängliggande och kunde bara med allra största besvär endast ta sig till toaletten och köket. Värktabletterna blev som godis i väntan på brevet om en operationstid. Jul och nyår blev ingen rolig upplevelse men det nya året kom utan att det efterlängtade brevet från sjukvården kom i brevlådan. Att se en mycket nära anhörig tappa tron på livet och ta så mycket stryk både fysiskt och psykiskt är en mycket smärtsam upplevelse. Snart hade även hela januari gått utan att det efterlängtade brevet kommit.

Situationen blev sedan akut då den anhöriga ramlade vid ett toalett besök mitt i natten. Det blev ambulans till närmaste lasarett och nya röntgenundersökningar som visade på en spricka i bäckenet. Detta innebar en 10 dygns vistelse på en ortopedavdelning där smärtan för den nya skadan adderades till smärtan från den tidigare diagnosen.

Hade landstinget klarat av en operation inom rimlig tid så hade denna olycka aldrig inträffat med stora kostnader för landstinget som följd.

Idag är min nära anhöriga uttransporterad från lasarettet och ligger hemma i bostaden, mer eller mindre oförmögen att klara sig själv. Hemtjänsten får komma ett antal gånger varje dag för att hjälpa till med alla behov och allt beroende på att landstinget inte klarat av att utföra en operation i rimlig tid..

Nu skriver vi den 13 februari och fortfarande har inte det efterlängtade brevet om en operationstid kommit.


Nu visar det sig att den läkare som har den specialistkompetens som krävs för att utföra dessa operationer bara jobbar en vecka/månad vid det aktuella lasarettet. Då antog jag att han utförde operationer vid något annat sjukhus men döm om min förvåning blev stor då jag fick reda på att han på övrig tid jobbade åt Försäkringskassan. Med andra ord sitter denna läkare med sin specialistkompetens och bedömer vem som skall få sjukbidrag/ersättning eller inte. Istället för att utföra operationer och förhindra att människor plågas dag efter dag, vecka efter vecka och månad efter månad. När man sedan får höra läkare säga att de inte får jobba övertid p.g.a. att landstinget inte vill betala ut övertidsersättning blir jag upprörd. Läkarna skall istället ta ut all övertid i ledighet, det kan man verkligen kalla för ett moment 22 som gör det omöjligt att kapa operationsköer.


När man sedan läser i den lokala tidningen att kommunen där min anhöriga bor skall ta emot ensamkommande barn och anställa 8 personer för detta blir jag rent ut sagt förbannad. Då finns det minsann pengar i överflöd och ingen gräns för vad staten kan tänka sig att betala ut i ersättning till kommunerna. Men när det gäller våra "gamla" så finns det inga extrapengar. När det däremot gäller ekonomiska "flyktingar" finns det hur mycket pengar som helst. Då skapas "konton" som "extra ömmande skäl" eller "humanitära skäl" eller "skyddsbehov" och det är ingen hejd på hur många miljarder som staten skickar till migrationsverket men när det gäller den svenska sjukvården då gäller helt andra regler inte undra på att min nära anhöriga är mycket besviken på samhället.

Landstinget satsar istället på gratis sjukvård till illegala invandrare. Inte undra på att det jäser bland de grupper som drabbas. Men kom ihåg att alla blir gamla en dag och då kommer även du med stor säkerhet att drabbas av denna politik.


Min anhöriga är inte den enda drabbade utan jag vet att det finns mängder av människor som får lida helt i onödan på grund av otillräckliga resurser inom sjukvården.


Vem den anhöriga är? Min mor!


Idag är det ca 80 dagar sedan min mor hamnade i en operationskö men hon har fortfarande inte fått ett datum för operation!

  

Kalmar läns Landsting skryter med sina korta operationsköer och att de är bäst i landet när 17 procent tvingas vänta längre än 90 dagar på en operation. Det är ungefär som att jag skulle skryta med att jag missar sista betalningsdagen på 17 procent av mina räkningar. Då skulle jag snart ha kronofogden efter mig men när det gäller landstinget så finns det ingen övervakande myndighet utan där slår istället den politiska vänstermajoriteten sig för bröstet av självgodhet.


"Operationskön har blivit kortare i Kalmar län. I september var det 17 procent av patienterna som väntat längre än 90 dagar på en operation/åtgärd, mot 21 procent i augusti. Jämfört med övriga landet har Landstinget i Kalmar län bäst resultat. Rikets medeltal är att 38 procent av patienterna väntat mer än 90 dagar.

Detta framgick av den information om tillgänglighet och vårdgaranti som hälso- och sjukvårdsdirektör Ragnhild Holmberg lämnade vid landstingsstyrelsens sammanträde under onsdagen.
Av länets tre sjukhus har Länssjukhuset i Kalmar längst operationskö. Där har 24 procent av patienterna väntat mer än 90 dagar. Motsvarande siffror för Oskarshamns sjukhus är 5 procent och för Västerviks sjukhus 14 procent."

Kalmar Läns Landsting 2008-11-12


"STÅ IVÄGEN MED VÅRA KROPPAR"

Se hela polisens film från Rosengårdkravallerna.

"Det kan väl inte vara meningen att vi skall gå ut dit och stå i vägen med våra kroppar?"


Klicka på bilden för att se filmen.

Notera smällarna i början på filmen som kommer från slangbomber och gatstenar som kastas mot polisbussen. Hur skulle du känna dig efter att du blivit utsatt för samma sak. En kvinnlig polis har verkligen darr på rösten och jag udrar om inte alla funderar över sitt yrkesval i denna situation. Jag har också förståelse för att de då kan komma en och annan verbal kommentar som aldrig skulle komma i en annan situation.

"Hör den kvinnliga polisen som med gråten i halsen drar igen luckan mot bombregnet med ett uppgivet FY FAN. På radion hör man hur någon insatsledning försöker hålla koll på personalen och patrullerna -man vill ju inte tappa bort någon stackars ensam sate därute i djungeln- och samtidigt pågår fullt krig utanför bussen. Fordon brinner, det kastas bomber och molotovcoctails. En annan kvinnlig polis säger något om att "det kan väl inte vara meningen att vi skall gå ut dit och stå i vägen med våra kroppar?"

En av polismännen i bilen, förmodligen både stressad och nervös av den mycket pressande och frustrerande situationen, försöker lätta upp stämningen genom att kläcka ett fnissigt skämt inom tabu-belagt område. Han citerar en ICA-handlare i Vellinge, använder uttrycket "blattajävel" och cirkusen är igång! Sedan följer kameran en grupp som utmärker sig som väldigt aktiva. En förbipasserande civilist attackeras av en sten eller smällare och man filmar samtidigt som man förbereder att gripa två väldigt aktiva individer man identifierat. Jag förutsätter att det är just dessa två som nu åtalats: En svensk AFA:it (en rikemansson från Höllviken) och en slyngel med invandrarbakgrund. För övrig är det AFA:iten polismannen syftar till när han säger "ape-jävelen". Alltså INTE en neger, vilket drevet gärna vill få oss att tro!"

Citerat från bloggen rebell.dk

Jag träffade i veckan en mamma vars son jobbar som polis i Malmö och Rosengård. Hennes son hade nu begärt inre tjänst och gissa om hon var nöjd och glad över att han också beviljats detta. Vem vill jobba i dessa arbetsmiljöer?


GORDON BROWN EUROPAS STÖRSTA FEGIS!


Länk till artikel och 11 minuters intervju av Gert Wilders av BBC.

Gert Wilders avvisades från England när han igår kom till London från Holland. Gert Wilders är parlamentsledamot för Hollands tredje största parti och är känd för sin hårda kritik av islam. Han är också en av personerna bakom filmen Fitna som väckte stor uppståndelse våren 2008.


Att en folkvald politiker nekas inträde till ett annat EU-land efter en inbjudan till House of Lords är mycket skrämmande. Orsaken är givetvis att fegisen Gordon Brown är rädd för alla radikala och fundamentalistiska muslimer som finns i England. Samtidigt som de knäböjer för imamer som predikar terror i moskéerna i England. Hyckleri på regeringsnivå i England.

Jag skulle vilja föreslå att någon svensk organisation bjuder in Gert Wilders så får vi se om Fredrik Reinfeldt kommer agera på samma bedrövliga sätt som Gordon Brown och den brittiska regeringen.


Pk-media i Sverige skriver inte en enda rad om denna händelse som gett stora rubriker ute i Europa. I vårt grannland Danmark har det skrivits många artiklar som gett stora rubriker som "Skammens dag" och krav om regeringsprotester mot Englands agerande på ledarsidorna. Till och med Naser Khader har reagerat på denna avvisning i skarpa ordalag.


Men i Sverige tystas detta självklart ner. Vad lever vi i för land? Vad har vi för journalister? På SvD ger en sökning på Gert Wilders inte en enda träff. På Dagens Nyheter är det inte mycket bättre med endast en träff på en artikel från april 2008.

Men på webben ger Gert Wilders 261 000 träffar.

Ekot på Sveriges Radio är tydligen de enda som tagit upp det inträffade av de större svenska medierna.


Det är tur att Internet finns annars skulle man inte veta något om vad som händer i världen.

HENRIK RYDSTRÖM BALLADE UR

Som en och annan förutspått dök aldrig Henrik Rydström upp till "Bloggarnas afton". Det var säkert många som betalat 170 kronor för biljetten för att just lyssna på Henrik Rydström som blev mycket besvikna, det kunde höras ett sus genom publiken när arrangören meddelade att Henrik Rydström lämnat återbud. Möjligen kanske det är tån som spökar på Henrik Rydström.

Henrik Rydström har varit affischnamn i marknadsföringen av denna kväll och då är det mycket anmärkningsvärt att lämna återbud utan någon riktig förklaring. Jag frågade arrangören om orsaken till hans återbud men fick bara ett svar att det kanske berodde på att han varit på träningsläger i Spanien och var nyligen hemkommen.

Det är rena divafasoner när man först tackar ja och sedan uteblir utan "giltigt" skäl.


Kurt Lundgren talade klarspråk som vanligt och det är befriande. Han passade även på att nämna mig och min blogg som en av de mest lästa politiska bloggarna med en liten passning till arrangören. Tack Kurt!

Efter detta politiskt okorrekta uttalande uppmanade Fredrik B Nilsson som fungerade som moderator Kurt att sätta sig ner. Möjligen blev han rädd att Kurt skulle börja prata om Sverigedemokraterna också.


Mikael som tydligen har en blogg om vin var lite eller mycket blyg men han var riktigt rolig i sin försiktighet. Skoj med nya ansikten.


Politikerna Johan Persson och Inger Hillmanssom gjorde ett ganska slätt intryck. Johan Persson ansåg att journalisterna och tidningarna numera är mer noggranna med vad dom skriver sedan bloggarna kommit. Demonstrationen på Larmtorget var ju verkligen ett slående exempel på raka motsatsen men kanske en nyttig upplevelse för de lokala journalisterna.


När man sedan läser Barometerns artikel om Bloggarnas afton skriven av journalisten Jesper Ericson som andra journalister tycker är den bästa journalisten på Barometern får man ett nytt exempel på hur media mörkar. Inte med ett enda ord nämner Jesper Ericson att Henrik Rydström som var det stora dragplåstret uteblev från Bloggarnas Afton.

Noterbart är också att man endast länkar till 3st av deltagarnas bloggar, de som skriver om politik utelämnar tidningen. Varför?
Östran tar däremot upp att Henrik Rydström uteblev.

Det var väldigt tråkigt att "duellen" mellan Kurt och Henrik uteblev. Men Kurt Lundgren menade att Henrik Rydströms blogg mest bestod av bludder och det var synd att Henrik inte var på plats och bemötte Kurt. Läs Kurts egen kommentar.

Kvällens behållning blev istället Charlie Norman stipendiaten Emma Essinger som med sin röst och saxofon var en angenäm överraskning.


INTERVJUAD AV P1

Igår blev jag intervjuad av programmet "Medierna" som sänds i P1. Tydligen har man uppmärksammat att just bloggar som skrivs av Sverigedemokrater eller personer som är kritiska till invandringen har väldigt många läsare och min blogg är en av dessa. På min fråga varför de ville intervjua mig fick jag svaret att min blogg "är en av de mest lästa politiska bloggarna i Sverige". Det är givetvis väldigt roligt att min blogg uppmärksammas av Sveriges Radio.

En sak som var väldigt positiv med denna intervju var att det ställdes inte en enda fråga om invandring, muslimer eller svenskhet och det hör verkligen till ovanligheterna. De flesta frågor handlade om syftet med bloggen och relationen till journalister och de lokala tidningarna. Att döma av frågorna så tror jag att det kan bli ett seriöst inslag i programmet men säker kan man aldrig vara. Jag hoppas i varje fall på ett objektivt inslag som eventuellt kommer att sändas på lördag.
I morgon är det "Bloggarnas afton" i Kalmarsalen och flera lokala bloggare är inbjudna. Henrik Rydström och Kurt Lundgren är väl de mest kända namnen och det skall bli intressant att höra vad de har att säga varandra. Det finns även två politiker med bland de inbjudna bloggarna och det är kommunalrådet Johan Persson (s) och oppositionsrådet Inger Hillmansson (fp) som båda är "flitiga" bloggare.

Arrangörerna vågade inte gå utanför de politiskt korrekta ramarna och bjuda in en Sverigedemokrat men jag kommer att sitta i publiken och lyssna till etablissemanget.
Frågan är om det är värt 170 kronor att lyssna på dessa personer men Kurt Lundgren kanske kan ge valuta för biljettkostnaden.


SVERIGE INGER INGET FÖRTROENDE!Antalet värnpliktiga i Sverige under de senaste 30 åren. Detta visar på ett väldigt enkelt sätt den katastrofala utvecklingen av det svenska försvaret som snart är nere på noll. Försvarsministern vill väl mer eller mer lägga ner värnplikten och istället satsa på en liten trupp fast anställda för internationella uppdrag.Sten Tolgfors                                                       Foto Thoralf Alfsson

Inte nog med att försvarsministern Sten "tomhylsan" Tolgfors blundar för verkligheten, han är dessutom naiv när han tror att andra länder skall köpa flygplanet JAS Gripen. I kvällens Rapport kritiserade han Norge för att de inte valde JAS Gripen.
Det har egentligen ingen betydelse om planet är både bättre och billigare än konkurrenterna då det handlar mycket mer om trovärdighet då ett land beslutar om en sådan jätteinvestering som ett nytt vapensystem.


Ett land som köper ett flygplan som man skall leva med i 20-25 år tittar givetvis på detta i ett långsiktigt perspektiv och då tänker jag på något annat än det rent ekonomiska perspektivet.

Det allra viktigaste är ändå att det vapensystem man satsar på kommer att utvecklas av leverantören och att service och underhåll kan garanteras av leverantören.


Med Sverige som leverantör av detta vapensystem är det mycket tveksamt att man kan leva upp till detta. Den utveckling eller förlåt avveckling som skett av det svenska försvaret under flera decennier gör nog ingen köpare speciellt övertygad om Sveriges förmåga att leva upp till både utveckling och garantier under livstiden för JAS Gripen. Risken är nog istället stor att regeringen lägger ned JAS Gripen eller i varje fall utvecklingen. Sten Tolgfors har ju heller inte övertygat som försvarsminister och är man riktigt ärlig så tror jag vilket land som helst blir mycket tveksam till Sverige och dess uppriktiga vilja att värna vår försvarsindustri då regeringen tillsätter en vapenvägrare som försvarsminister.


Om det dessutom skulle bli regeringsskifte 2010 där Miljöpartiet och Vänsterpartiet får stort inflytande så kan nog vem som helst förutse vad som skulle hända med svenska försvaret och vår försvarsindustri. Frågan är i och för sig om det kan bli värre med en vänsterpartist som försvarsminister än moderaten Sten Tolgfors som fick posten efter att en annan moderat avgick som försvarsminister.
Mikael Odenberg ville ha en helt annan utveckling av försvaret och när han inte fick gehör för detta inom de nya moderaterna lämnade han sin ministerpost och ersattes av vapenvägraren och nickedockan Sten Tolgfors.


DEBATT BRA, SANNINGEN BÄTTRE


Martin Andersson, SSU-ombudsman

"Gång på gång så attackerar Thoralf mig på sin blogg. Jag börjar allvarligt tröttna på den karln. Jag tar gärna kritik, men när det kommer till lögner så är det en annan femma."


Martin Andersson på bloggen SD Bluffen idag.


Har Martin Andersson svårt att förstå att jag menar att han inte på någon punkt tog avstånd från Hamasflaggor, Hizbollahflaggor, hakkorsplakat eller att man skanderade "NO MORE PEACE WITH ISRAEL" i sitt tal på Larmtorget.


Martin Andersson får gärna ta avstånd från dessa antisemitiska yttringar på bloggen SD-Bluffen. Jag väntar med stor spänning på denna historiska händelse.


Martin Andersson citerar sedan några korta delar i sitt tal där han menar att han på något sätt tar avstånd från dessa yttringar vilket jag har svårt att förstå. Nu undrar jag om inte Martin även kunde citera de delar av hans tal där han fördömer Israel och den judiska befolkningens agerande i konflikten. Den delen var ju den absolut övervägande delen av talet så det kan inte vara svårt att hitta de mest graverande exemplen.


Jag förstår att Martin Andersson är irriterad över detta men nu är det ju så att han och socialdemokraterna inte kan styra över detta vilket det alltid varit vana vid tidigare i pk-media.
Det är inte så lät när man sitter med skägget i brevlådan, det är vare sig ynkligt eller patetiskt utan bara en följd utav ett dåligt omdöme av Martin Andersson. Det bästa socialdemokraterna kunde gjort från början hade varit att de tagit ett kraftfullt avstånd i media men istället trodde man att man kunde mörka hela "affären" men tyvärr var jag närvarande vilket alla på demonstrationen var medvetna om, då det tisslade och tasslades bland arrangörerna och talarna när jag kom till Larmtorget.


NY BESÖKSSTATISTIK

För femte veckan i rad blev det besöksrekord på min blogg enligt Bloggtoppens statistik. Den här fina utvecklingen av besökare irriterar med stor sannolikhet mina politiska motståndare i Kalmar som tar till allt fulare knep i sin retorik för att smutskasta mig och andra sverigedemokrater på bland annat insändarsidorna. Att jag har ett så välbesökt forum som ingen annan kan kontrollera och utöva den politiska korrektheten över är tydligen frusterande.
Jag återkommer framåt kvällen med ett inlägg om hur Kalmars kommunalråd i flera olika insändare den senaste tiden försöker smutskasta mig.

På torsdag är det även något som kallas "Bloggarnas afton" i Kalmarsalen. Kurt Lundgren och Henrik Rydström är inbjudna gäster och det skall bli intressant att se dem braka samman. Denna begivenhet tänker jag inte missa, gör det inte du heller om du har möjlighet att besöka Kalmarsalen.

Här kommer ett diagram över besöksstatistiken som säkert irriterar många i speciellt vänsterblocket i Kalmar.


Jag däremot vill bara tacka mina besökare för visat intresse ;-)


GENMÄLE PUBLICERAS INTE

En del av mina läsare kanske tycker att jag är tjatig i detta ämne men turerna kring denna så kallade fredsdemonstration i media är intressanta och visar på den politiska korrekthet som råder. Demonstrationstillståndet söktes för övrigt av en Marwan Mohammed enligt uppgifter från en kommunal tjänsteman.


Efter att Barometerns insändarredaktör Maria Sjöström strukit stora delar i min insändare vilket jag skrev om i ett tidigare inlägg har jag försökt få en förklaring på denna strykning.


Min insändare publicerades inte heller i nättidningen där alla andra insändare publiceras. Däremot publiceras Johan Perssons svar på min insändare i nättidningen vilket är en märklig logik av Barometern. Detta är givetvis en medveten handling från Barometern och ett sätt från tidningen att förhindra att jag når fler läsare än bara de som läser den tryckta upplagan. Detta är demokrati och att behandla alla lika enligt Barometern.


På ledarsidan i Barometern publicerades ett brev från en läsare angående demonstrationen och min insändare och i den kan man kanske finna orsaken till att Barometern inte gärna publicerar mina insändare. Läs brevet på ledarsidan.


Efter flera påstötningar fick jag ett mycket kort svar från Maria Sjöström men utan förklaring. I torsdags skickade in ett genmäle till både Barometern och Östran på kommunalrådet Johan Perssons svar på min insändare. Östran publicerade den i dagens tidning och det tackar jag för. Barometern har dock fortfarande inte publicerat den och det föranledde mig att på nytt skicka ett mail till Maria Sjöström och fråga varför. Jag fick ganska omgående följande svar från henne.


Hej!

Ditt genmäle kommer inte att publiceras. Du har framfört din åsikt, Johan Persson har svarat, och därmed får denna fråga vara färdigdiskuterad på insändarplats. Beträffande de frågor du ställt till mig: jag svarar än en gång att insändare behandlas som övrigt redaktionellt material. Jag textredigerar och vid behov stryker jag i insändare. 


Mvh

Maria Sjöström


Locket på med andra ord. Jag hade verkligen sett fram emot att få svar på min slutfråga i mitt genmäle.

Barometerns hållning mot mig som Sverigedemokrat har utan tvekan försämrats radikalt under de senaste månaderna. Möjligen beror detta på min kritik på deras journalistiska arbete. Denna kritik kommer ingalunda förändras utan jag kommer fortsätta att granska media och deras hantering av den politiska korrektheten och kritisera dem när jag finner det befogat.


Här nedan följer mitt genmäle som Barometern vägrar att publicera trots att enligt de pressetiska reglerna skall ge mig ett genmäle publicerat om man namnges i en insändare.


I sitt svar på en interpellation i kommunfullmäktige svarade Johan Persson på följande sätt.

"Jag beklagar och är bekymrad över att inte någon av politikerna som deltog vid demonstrationen agerade med att polisanmäla direkt på plats och tydligt tog avstånd med krav på att plakaten skulle tas bort."

Trots detta ger Johan Persson sitt fulla förtroende för Nasim Malik.

Johan Persson påstår i sitt försvarstal att Nasim Malik bestämt tagit avstånd från de antisemitiska yttringarna under denna demonstration. Johan Persson glömde bara att tala om när, var och hur Nasim Malik gjorde detta. Det har definitivt inte skett i media eller under senaste kommunfullmäktigemötet. Vi var många som var förundrade över Nasim Maliks totala tystnad under detta möte då demonstrationen debatterades, trots att han var huvudpersonen vid demonstrationen.

Varför bemöter inte Nasim Malik själv den kritik jag framför i min insändare? Har han belagts med munkavel av sina partivänner? Att jag bara uppmanar Nasim Malik att avgå grundar sig givetvis på hans roll som ansvarig under denna demonstration. Om Johan Persson bevistat demonstrationen, som jag gjorde, hade han inte uppfattat Nasim Malik som medverkande utan som ansvarig.

Att kommunalrådet Bertil Dahl (v) och SSU-ombudsmannen Martin Andersson inte tog avstånd från dessa antisemitiska yttringar utan att de istället piskade upp israelhatet i sina tal är beklagligt men jag uppfattade dem inte som arrangörer utan endast som "inbjudna" talare och jag anser att det är arrangören som borde ta konsekvenserna.

Jag personligen tar starkt avstånd från grupper som ägnar sig åt rasism, nazism och terrorism och det är just därför jag reagerar på demonstrationen i Kalmar. Till skillnad mot Nasin Malik har jag vare sig ansvarat eller deltagit i en demonstration där nazistsymboler och terrororganisationers flaggor vajat.

Johan Persson ger dock inget svar på om han och Nasim Malik och socialdemokraterna i Kalmar tar avstånd från de av EU terrorstämplade organisationerna Hamas och Hizbollah. Jag tror att många med mig nu förväntar sig ett rakt svar från Johan Persson och Nasim Malik på denna fråga.


WANTEDKalmar Läns Tidning publicerar nu en bild på den man som bar hakkorsplakatet under den så kallade fredsdemonstrationen på Larmtorget i Kalmar den 17 januari. Se bild och läs artikeln skriven av Kurt Lundgren.
Polisen och åklagaren söker nu efter denne man. Är det så att någon av mina läsare vet vem personen är så går det bra att maila uppgifterna till mig. [email protected]  Full anonymitet utlovas!

Samtidigt vill jag passa på och slå ett slag för Kalmar Läns Tidning som utkommer med ett nummer varje vecka (fredag).
En årsprenumeration kostade senaste ca 450 kronor. Stöd gärna denna tidning som ännu inte drabbats av den utbredda sjukdomen "politisk korrekthet".


SÅPAN FANERDUN FORTSÄTTER.

Östran tar upp samma mejl till Kalmar kommun i en artikel som jag skrev om i ett tidigare blogginlägg. Östrans journalist har även intervjuat kommunchefen Roland Karlsson och kommunalrådet Johan Persson som båda skyller ifrån sig när det gäller det slängda mejlet.


Svaren från dessa båda herrar är pinsamma.


Men varför slängdes brevet från konsuln?

•-         Det minns jag inte. Det är så länge sedan.


Det var inte så att det kändes pinsamt att kritikerna till projektet hade rätt och att ni ville undvika skriverier om detta?

•-         Nej.


Hur många tror att dessa personer talar sanning? Personligen tror jag att de har väldigt dåligt samvete just nu.Tänk att Mr Lou bara några dagar innan han skall börja betala av sina skulder enligt de avtal Fanerdun han kommit överens med kommunen om så säljer han hela Fanerdun. Läs artikel i Barometern.

Den 17 februari skulle han betalat av den första miljonen till kommunen på den skuld om drygt 6 miljoner kronor. Kommunen blir nu blåst ännu en gång.

Nu måste säkert de nya investerarna söka de 27 tillstånden hos olika myndigheter i Kina för att kunna föra ut pengar till projektet i Kalmar.


Jag anser att kommunen inte skall diskutera med dessa investerare förrän skulden till kommunen är betald. Inte ens en fralla skall det bjudas på i stadshuset till dessa kineser innan skulden är reglerad. Inte ett enda tillstånd eller handling skall godkännas i de kommunala instanserna innan skulden är reglerad.


Frågan är om Roland Karlsson och Johan Persson klarar av att driva en så tuff linje eller om det blir flera klavertramp.


BESÖKSREKORD

I förrgår hade bloggen över 1000 unika besökare på en och samma dag. Det är första gången det händer och det var ingen engånsföreteelse  utan även fredagen hade närmare 1100 unika besökare.

Givetvis har detta att göra med mina inlägg om den så kallade fredsdemonstrationen i kalmar och den insändardebatt som pågår i lokal media. Sedan har nog många lyssnat på de tre invandrarna som ringde in till Ring P1 och fick möjligheten att uttrycka sin tankar.

Mina inlägg på bloggen och insändare i tidningarna har fått stort gensvar. Jag har fått mejl, telefonsamtal, vykort och blivit stoppad på stan av människor som vill tacka mig för mina åsikter och att jag står upp för dem även när de politiskt korrekta etablissemanget försöker beskylla mig för främlingsfientlighet och till och med rasism.

Det känns väldigt skönt varje gång jag får ett uppskattningens ord från någon.

Tack!
 
Jag har just nu problem med min dator (moderkort skall bytas) därför har det varit lite glesare med inlägg de senaste dagarna. Har just nu en lånad laptop och därmed ej tillgång till allt mitt material och foton men jag återkommer senare idag.

INVANDRARE VÅGAR TALA KLARSPRÅK

Lyssna på dessa 3 röster från dagens Ring P1. Hade det varit etniska svenskar som uttryckt detta hade de blivit dömda som rasister och främlingsfientliga.


Tyvärr är Tomas Tengby ganska otrevlig mot Albert Kronberg.


Lyssna på dessa röster om de poliser i Malmö som kallat ungdomar från Rosengård för blattejävlar och apor.
Undrar om dessa poliser tillhör gruppen dialogpoliser. Vilket jäkla pk-tjafs i kvällens Debatt.


Skrivbordspolisen Ulrika Herbst har troligen aldrig varit ute i verkligheten och då är det ju jäkligt lätt att sitta i studion och fördöma sina kollegor. Jag anser att hon skall dra på sig kravallhjälmen och stå i främsta leden av poliser nästa gång det är kravaller i Rosengård. För det är inte en fråga om utan bara en fråga om när det inträffar igen. Lycka till Ulrika Herbst! Du kanske redan kan få en möjlighet vid manifestationen för Israel som skall hållas i Malmö i helgen, det kommer säkert bli riktigt livat efter att dessa poliser kallat ungdomar för "blattejävlar" och "apjävlar".


Kvällens Debatt var höjden i politisk korrekthet. SVT hade inte lyckats skrapa en enda person som försvarade dessa poliser. Någon kritik mot dessa ungdomar i Rosengård som framkallar dessa polisers reaktioner förekom inte i programmet. Så fort någon nämnde problemen med ungdomarna i Rosengård fanns det en vänsterperson i studion som hela tiden påstod orsakerna till dessa kravaller var klasskillnader och inte hade något med etnicitet eller kulturell bakgrund att göra. Men i samma andetag kunde han säga att dessa ungdomar hade dåliga erfarenheter av polisen och myndigheter från sina hemländer.


Den utbildning i värdegrund som 20 000 poliser genomgått som också diskuterades i Debatt handlar om en datautbildning om 20-30 minuter framför datorn. Enligt de poliser som genomfört den är den bedrövlig.

I första frågan i denna vassa utbildningen visas en bild på en kvinna med asiatiskt utseende men i svensk miljö och sedan ställs frågan. Är kvinnan svenska? Rätt svar är "givetvis" svenska. Slutsatsen skall tydligen vara att alla som befinner sig i Sverige är svenskar.


JIMMIE ÅKESSON I EXPRESSENLäs debattartikel i Expressen.

KOMMUNALRÅDET FÖRSVARAR NASIM MALIK


Nasim Malik talar under "fredsdemonstrationen.  Foto   Thoralf Alfsson

Så har då kommunalrådet Johan Persson ryckt ut till Nasim Maliks försvar i en insändare i Barometern, tydligen klara inte Nasim Malik av detta för egen del. Undrar hur mycket av Johan Perssons text som Barometerns insändarredaktion strukit?


Vi Sverigedemokrater har alltid tagit avstånd från rasism, nazism och terror! Faktum är ju att det är vi som är utsatta för både det ena och det andra av just våldsvänstern. Där jag själv varit utsatta för både hot, ofredande och skadegörelse sedan 2006. Att sedan socialdemokraterna försöker att få vår kritik av dagens invandringspolitik och de problem som speciellt de muslimska invandrargrupper skapar i vårt samhälle till rasism är nog tyvärr något vi sverigedemokrater får leva med.


Johan Persson använder sig av det så populära "Guilt by association" i sin insändare där han försöker påskina att jag skulle vara rasist och inte ta avstånd från nazism. Ett mycket lågt trick av Johan Persson som jag tror de flesta genomskådar. Att min kritik av socialdemokrater och i detta fall deras deltagande i denna så kallade fredsdemonstration är en nagel i ögat på Johan Persson och hans partivänner, inklusive Vänsterpartiet och Miljöpartiet förstår nog de flesta.


Nasim Malik deltog inte bara i denna demonstration som Johan Persson skriver han var även organisatör och arrangör detta gör att det faller ett tungt ansvar på Nasim Malik. Övriga politiker som deltog i demonstrationen var endast talare till skillnad från Nasim Malik. Jag tycker det var beklämmande att Bertil Dahl (v) och SSU-ombudsmannen Martin Andersson inte tog avstånd från dessa yttringar men anser att det vore magstarkt att kräva att de skall lämna sina förtroendeuppdrag till skillnad från Nasim Malik och hans roll i denna demonstration.

Johan Persson påstår i sin insändare att Nasim Malik bestämt tagit avstånd mot slagord mot Israel men jag har vare sig läst eller hört detta någonstans. Nasim Malik själv tiger som muren!.


Att Nasim Malik tagit avstånd från rasism och nazism är nog känt för de flest men då kritiserar han ju samtidigt högerextremisterna och då är det givetvis enkelt. Det jag vänder mig mot i min insändare är att han inte tar bestämt avstånd från de av EU terrorstämplade organisationerna Hamas och Hizbollah. Det var dessa organisationers anhängare som på Larmtorget viftade med Hamas och Hizbollahflaggor och dessutom hade plakat med hakkors och till på köpet motsatte sig fred med Israel. Jag har aldrig hört Nasim Malik ta avstånd från dessa organisationer. Trots att han just nu har ett ypperligt tillfälle att göra det har han ännu inte gjort detta och det gör mig mycket bekymrad över hans innersta åsikter. Det kan tolkas som att han stödjer dessa muslimska terrororganisationer. Då ställer man sig givetvis frågan om han även stödjer andra muslimska terrororganisationer? Frågan är om han är rädd för att stöta sig med muslimska väljargrupper i samhället.


Om nu Johan Perssons påstående i insändaren är sant att Nasim Malik bekämpar just dessa organisationer kan det ju heller inte vara så svårt att offentligt ta avstånd från Hamas och Hizbollah och de antisemitiska yttringarna som skedde på Larmtorget för Nasim Malik.

Jag väntar på att få läsa eller höra dessa avståndstaganden från Hamas och Hizbollah av Nasim Malik själv istället för genom ombud som kommunalrådet Johan Persson.


MONA SAHLINS MODIGA UTTALANDE"Vi kommer aldrig någonsin i någon nivå, i någon kommun eller i något val att samarbeta eller vara beroende av Sverigedemokraterna."


Mona Sahlin i Agenda 1 februari 2009.


Mona Sahlin upprepade återigen sitt "modiga" uttalande om Sverigedemokraterna i söndagens Agenda. Detta uttalande tror jag personligen att Mona Sahlin kommer att få "äta upp" i framtiden. När den dagen kommer skall jag gratulera de socialdemokrater som är modiga att ta det steget.


Ett litet steg för en politiker men ett stort steg för Sverige!

  

Hur situationen kommer se ut i kommuner, landsting och riksdagen efter valet i september 2010 vet ingen idag. Men de allra flesta är nog överens om att Sverigedemokraterna kommer att öka sina mandat i kommuner och landsting. Det kommer samtidigt innebära att Sverigedemokraterna också kommer i vågmästarställning i många fler församlingar ute i landet än vad fallet är under innevarande mandatperiod. I dessa kommuner och landsting måste alltså blocköverskridande samarbete startas om det inte skall bli minoritetsstyre under den kommande mandatperioden om inte något av blocken inleder ett samarbete med Sverigedemokraterna.

.

Det är även ett uttalande som visar att den socialdemokratiska ledningen inte tillåter lokala kommunpolitiker att jobba efter eget huvud och enligt de lokala förutsättningarna. Att tvinga in lokala kommunpolitiker i ett hörn och förbjuda dem att själva bestämma över med vem de vill samarbeta med eller söka stöd av i en särskild fråga är beklämmande och liknar mer diktatur än demokrati. Men detta är ju inget som är förvånande när det gäller ett parti från vänsterblocket där ett eget fritt tänkande sällan är tillåtet och partipiskan viner titt som tätt för att alla sossenissar skall rätta in sig i ledet.


Nalin Pekgul medverkade också i programmet och jag reagerade särskilt på följande uttalande med ett stort gapskratt.
"Mona Sahlin är den enda politiker som socialdemokraterna har och bland de andra partierna som kan ena Sverige."


Nalin Pekgul i Agenda 1 februari 2009.


Hur kan Mona Sahlin ena landet när hon stänger ute alla människor som sympatiserar med Sverigedemokraternas politik? Nalin Pekgul har nog inte funderat särskilt mycket över sitt påstående.


Man kan fråga sig om ledande socialdemokrater inte förstått att Mona Sahlin är väldigt impopulär hos väldigt många svenskar. Det stora problemet kanske är att det idag är det socialdemokratiska Feministas som styr i detta parti. Mona Sahlin och Nalin Pekgul är ju inte ensamma i partitoppen som styr socialdemokraterna. Marita Ulvskog toppar valsedeln till EU och där har vi redan Margot Wallström. LO styrs av en Vanja Lundby-Wedin som inte klarar av att försvara den svenska modellen mot den överstatliga EU-kolossen.


KALMAR KOMMUN JO-ANMÄLD


Johan Persson och Mr Luo

Journalist Agneta Adeen på tidningen Östran har JO-anmält
Kalmar kommun sedan det visat sig att kommunen inte diariefört alla handlingar. Enligt anmälan har kommunen endast 2 diarieförda handlingar när det gäller brev och mail till/från ISA (Invest in Sweden Agency), Regionförbundet och generalkonulatet i Shanghai när det gäller det "storslagna" kinaprojektet Fanerdun. Nu var journalisten så smart att hon begärde samma sak även från motparten och fick därmed bekräftat att det fanns en lång rad handlingar som Kalmar kommun inte lämnat ut till journalisten.


På dagens kommunstyrelsemöte godkändes kommunens yttrande på denna JO-anmälan. I svaret finns en hel del intressanta detaljer och jag tänkte återge en del av dessa som jag tror kan vara av intresse för mina läsare.


Tydligen handlar det om 13 handlingar som kommunen inte diariefört och därmed inte kan lämna ut då de inte existerar.


"Om de hade funnits kvar skulle de lämnats ut."

  

Detta är den stående förklaringen till att 9 av dessa handlingar inte lämnats ut. Det känns helt enkelt pinsamt att läsa denna bortförklaring gång på gång när kommunen försöker förklara varför handlingen inte lämnats ut.

Personligen tror jag helt enkelt att ansvariga på kommunen försökt mörka dessa brev som bevisar att dessa personer känt till den infekterade situationen med Fanerdun långt tidigare än någon kan ana. I sin enfald trodde man att man skulle lyckas med detta men nu blir det istället än mer publicitet och i centrum står som vanligt kommunalrådet Johan Persson (s).


Som bilaga 3 kan man läsa att generalkonsulatet i Shanghai redan den 7 juni 2007 skickade ett mail till Johan Persson och Roland Karlsson om Fanerduns marknadsföringsteknik i Kina om 1+3+3.


Jag citerar en punkt från detta mail, som är fritt översatt av generalkonulatet.


"3  Ultra value service.

Chance to 3 permanent residence permits in Sweden

Chance to realize full family immigrant to Europe through family reunification, to realize one investment with full life enjoyments for 3 families (generations?) both good for business and living, free access to EU.

Under this item it means to hold or possess permanent residence permit which grant you full life insurance of welfare that covers from cradle to grave. Besides that the whole generation will enjoy welfare in education, medicare, elderly care and unemployment insurance, etc.

Also to hold Swedish green card so you have the whole EU in front of you which means you get free access to the 15 Schengen countries covering Western, Mid, Nordic, and South Europe."


Det här är ett av de dokument som "Om de hade funnits kvar skulle de lämnats ut."

  

I detta mail framkommer uppgifter som är så graverande för hela kinaprojektet, ändå diarieför inte kommunens tjänstemän detta. Varför?

  

DET HANDLAR HELT ENKELT OM ATT MÖRKA DETTA.

  

Kommunalrådet Johan Persson kan omöjligt vara ovetande om denna mörkning. Det kan till och med vara så att det är han som beslutet om detta, vem vet. En märklig omständighet är att ingen från kommunen tycks ha svarat på detta mail.


Som tur är skickades en kopia av detta mail även till en tjänsteman på migrationsverket.


918 000 KRONOR I SOCIALBIDRAG

Trots 4,2 miljoner kronor i inkomster från utlandet sökte Göteborgsparet socialbidrag och fick ut hela 912 000 kronor.
Dagens Nyheter.


TURKIET EJ OPARTISKTDen som har sett föregående inläggs video där Shimon Peres säger många sanningar och får applåder vid Davosmötet och sedan ser Turkiets premiärminister Erdogan gå i taket och lämna sin plats i vrede över att han inte fått lika lång talartid som Shimon Peres borde bli förundrade. Erdogans ilska mot Shimon Peres går det inte att ta miste på och hans uttalanden är allt annat än opartiska. Hur skall Erdogan och Turkiet kunna medla mellan Israel och Hamas när man tagit ställning så massivt för Hamas och emot Israel.


Saken blir inte mindre anmärkningsvärd när Erdogan hyllas som en hjälte i Turkiet när han kommer hem från Davos.


En annan sak som också är slående när man läser artiklar i svensk press om denna händelse är att i stort sett endast Erdogan citeras. Vad Shimon Peres uttryckte är det svårt att hitta i någon svensk tidning.


Se följande exempel i Aftonbladet, Sveriges Radio och Nyhetskanalen.


Personligen blir jag bara än mer övertygad om att Turkiet inte skall bli medlem i EU. Ännu en stor anledning att rösta SD vid EU-valet den 7 juni.


SHIMON PERES

 

Lyssna på Shimon Peres ca 40 minuter in i videon.  När han avfyrar en rad sanningar.

RSS 2.0