ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDEEtt typexempel på Barometerns journalistik från den 26 juli 2011. Om ca två av hundra kommentarer kan betecknas som hatfulla är då bloggen full av hatfulla kommentarer? Det kanske Mats Andersson kan svara på.

För ungefär ett år sedan drog valrörelsen igång på allvar. Det innebar också att förtalskampanjen av Sverigedemokraterna och dess företrädare startades på allvar. Varje morgon när jag hämtade tidningen hade jag en knut i magen och undrade om man kokat soppa på någon spik.

Efter vår valframgång, trots medias smutskastningskampanj, trodde eller hoppades jag att det skulle lugna ner sig lite men ack vad jag bedrog mig. Det blev bara värre! Stämning piskades upp fram till riksdagens öppnande den 4 oktober och kulminerade efter biskopens ”straffpredikan” i Storkyrkan. Jag kände mig vid den tidpunkten mycket låg. Media gjorde verkligen skäl för ”Vi gillar olika”. Det är väl egentligen det som syftas på med Aftonbladets och Jan Helins kampanj ”Vi gillar olika”. Att Sverigedemokraterna i förhållande till andra partier skall behandlas olika. Jan Helin till och med gillar när människor behandlas olika. Det står i skarp kontrast till alla människors lika värde.

Under året har sedan etablissemanget visat detta vid en lång rad av tillfällen som i många fall bara kan beskrivas med ordet mobbing. Detta har även förekommit i riksdagen vid ett flertal gånger och det som är slående är att just det ledamöter som oftast pratar om alla människors lika värde är också de som mobbar mest och oftast.

Det mest graverande exemplet från riksdagen är dock att Sverigedemokraterna inte får ingå i kvittningssystemet. Jag kan bara beteckna detta som den största mobbingen jag någonsin upplevt. Här visar sjuklövern verkligen upp sitt rätta jag och att man fortfarande har ena foten kvar i sandlådan och dessutom inte lever upp till alla människors lika värde.

Vi har fått släpa in ledamöter (Stellan Bojerud) i rullstol till kammaren för att trycka på knappar vid voteringarna. Du kan inte gå på en begravning av en nära anhörig om det är votering just den dagen. Du har inte ens rätt att vara sjuk om det är votering i kammaren. Det här är en av de värsta mobbingkampanjerna som jag varit utsatt för och den bedrivs dessutom i Sverige riksdag. Det är nog bara i Sverige en sådan sak kan förekomma i västvärlden. Tack Fredrik Reinfeldt och tack Håkan Juholt för er medmänsklighet.

Några veckor innan riksdagen tog sommarledigt fick jag en fråga från den kristna tidningen Dagen. Vilken fråga skulle du vilja ställa till Gud? Jag tror alla ledamöter fick samma mail. Svaren på frågorna presenterades i ett nummer som utkom i samband med Almedalsveckan. Min fråga var följande.En högst relevant fråga som jag gärna skulle vilja få svar på.

Efter det avskyvärda dåden i Norge har återigen etablissemanget visat sitt fula tryne och förtalskampanjen av Sverigedemokraterna fått nytt bränsle och min fråga till Gud blev minst sagt aktuell igen!

Det har varit många som försökt skuldbelägga mig, inte minst Håhan Juholt i Barometern, där journalisten Mats Andersson gärna står till tjänst för detta uppdrag. I riksmedia har kampanjen varit massiv och först ut var ”tempelriddaren” Jan Guillou med beskyllningar i en krönika. Är det någon som massmördaren i Norge kan haft som idol är det möjligtvis Jan Guillous rollfigur tempelriddaren Arn.

”Några satans förbannade islamistiska idioter, vettvillingar eller rena knäppgökar, hade genomfört det som fremskrittspartister och sverigedemokrater önskat mest.”

”Därför att gärningsmannen visade sig vara icke en islamistisk galning, som självsprängaren i Stockholm, utan en galning som hörde hemma politiskt bland sverigedemokrater och fremskrittspartister.”
Jan Guillou i Aftonbladet.

Exemplen på rena förtalsartiklar är många där skribentens enda syfte varit att skuldbelägga invandringskritiska röster och de som inte höjer mångkulturen till skyarna.

”Radikaliseringen av Anders Behring Breivik uppstår inte ur ingenting utan ur en högerradikal miljö med parlamentarisk representation i alla skandinaviska länder. De delar hans syn på islam och på det mångkulturella samhället. De bejakar vanligtvis inte våldsbrott men de har alla, särskilt SD i Sverige, ett förflutet i rörelser som begått allvarliga brott för att nå sina politiska mål.”
PM Nilsson på Newsmill.

”Det framgår snart att den misstänkte massmördarens åsikter är identiska med dem hos ledande sverigedemokrater”
Lisa Bjurwald i Expressen.

Att de stora mediaföretagen släpper fram dessa skribenter och deras osmakliga artiklar bara några dagar efter massmorden i Norge är rent ut sagt bedrövligt. Jan Guillou, PM Nilsson, Lisa Bjurwald och övriga personer som ägnat sig åt detta är bara ute efter att vinna personliga och politiska poäng innan gråten ens har tystnat.

Men det finns även riksdagsledamöter som passat på att ge uttryck för sitt hat och förakt. Samma personer som så innerligt i andra sammanhang pratar om alla människors lika värde. Nymoderaten Lars Beckman är ett utmärkt exempel på detta. Han är minst lika ”duktig” som Jan Guillou. Jag undrar i mitt stilla sinne varför inte personer som Lars Becklund uppmärksammas i media. Uppenbarligen har media två helt olika måttstockar när man bestämmer vem som skall hängas ut och förtalas i TV, radio och tidningar."Hela länets riksdagsledamot!" Stor i orden, liten på jorden!

Stellan Bojerud har faktiskt hittat denne moderat och gett ett mycket bra svar. Samtidigt vill jag passa på att gratulera Stellan som nu skall gifta sig med sin M.
Är det underligt att man ibland undrar över om det är värt sitt pris att engagera sig politiskt?

Att ofta gå med en knut i magen på grund av att journalister med flera tycks ha som sin enda uppgift att förtala mig och andra Sverigedemokrater. Jag känner numera alltid ett stort obehag när en journalist ringer och vill ställa frågor. Tyvärr tror jag inte det har några positiva avsikter utan bara är ute efter att göra mig illa. Varför skall jag då samtala med dem.

Det finns en praxis för Sverigedemokrater som innebär att de alltid namnges i media när något som kan framställas som negativt hänt. Men tillhör du sjuklövern så heter det bara att en ”politiker” gjort något galet.

Jag tror aldrig jag och mitt namn har förekommit i media tillsammans med något positivt epitet!
Det säger allt om dagens journalistik och den värld vi lever i som skall präglas av alla människors lika värde.


ALLIANSREGERINGEN SMÖRJER BENGT WESTERBERG


Daniel Poohl från vänstertidskriften Expo och Bengt Westerberg.   Foto Thoralf Alfsson

Efter mycket hård kritik fick förre partledaren för Folkpartiet Bengt Westerberg lämna Röda Korset sedan det uppdagats att han hade en månadslön på 70 000 kronor/månad. Detta stod i skarp kontrast till alla medlemmar som jobbade ideellt inom Röda Korset. Det första steget blev att han sänkte sin lön till 58 000 kronor/månad men den 1 juli 2011 lämnade han sitt uppdrag som ordförande för Röda Korset.

Om nu någon tror att pensionären Bengt Westerberg får problem med försörjningen så misstar ni er å det grövsta. Regeringen Reinfeldt har verkligen sörjt för att Bengt Westerberg skall vara garanterad en ståtlig och statlig inkomst. Eller rättare sagt så är det finansmarknadsministern Peter Norrman och integrationsministern Erik Ullenhag som ordnat det väl för pensionären Bengt Westerberg.

1.       Bengt Westerberg har fått förlängt förordnade i tre år som Finansinspektionens ordförande av regeringen eller rättare sagt av Finansdepartementets Peter Norrman. Givetvis får Bengt Westerberg ett årsarvode på 90000 kronor för detta uppdrag eller 7500 kronor/månad.

2.       Dessutom har Bengt Westerberg utsetts till utredare av statistik enligt mitt tidigare blogginlägg. I detta fall är det också Peter Norrman och Finansdepartementet som ligger bakom utnämningen. Enligt regeringens praxis har en utsedd utredare ett månadsarvode på 80000 kronor/månad om det anses var en 100 procentig tjänst. I detta fall anser Finansdepartementet att det är en 40 procentig tjänst. Detta innebär att Bengt Westerberg kan kvittera ut 32000 kronor/månad för detta uppdrag sedan den 1 april.

3.       Integrationsminister Erik Ullenhag ville inte vara sämra och har även han bidragit till försörjning av Bengt Westerberg genom ett utredningsuppdrag där Bengt Westerberg skall utreda främlingsfientlighet och rasism. Läs mer om detta här. Erik Ullenhag anser att även detta är en 40 procentig tjänst och därmed kan Bengt Westerberg kvittera ut ytterligare 32000 kronor/månad under hela utredningstiden.

4.       Regeringen har dessutom tillförordnat Bengt Westerberg som styrelseordförande för LIU, Linköpingsuniversitet. Enligt LIU:s årsredovisning för 2010 erhöll Bengt Westerberg ett arvode om 219 400 kronor för 2010. Det motsvarar ca 18 300 kronor/månad för 2010. Sannolikt är arvodet höjt för 2011.

Huruvida Bengt Westerberg även får ut en pension från regering/riksdag har jag inte kunnat få konkreta bevis för men han har tidigare kvitterat ut 28 000 kronor/månad. Om det fortfarande utgår pension vet jag således inte men det skulle inte förvåna mig eftersom han uppnått pensionsåldern.

Om vi summerar dessa arvoden har regeringen tryggat pensionären Bengt Westerbergs ekonomi på ett betryggande sätt efter att han fått lämna uppdraget som styrelseordförande för Röda Korset.

Eller vad sägs om en månadsinkomst på ca 90 000 kronor/månad från staten eller nästan 1,1 miljon kronor/år från skattebetalarna till pensionären Bengt Westerberg.

Nu är detta inte nog! Bengt Westerberg innehar dessutom ett stort antal andra styrelseuppdrag. Här kommer de aktiebolag som han sitter i enligt Ratsit.Hur stor ersättning han har för dessa bolag framgår inte av de uppgifter jag hittat på nätet. Jag har dessutom inte sett det nödvändigt att betala för att få årsredovisningarna från dessa företag.

Utöver detta har han ett stort antal uppdrag i ideella organisationer som jag inte kunnat sammanställa. Han har dessutom ett eget företag där han förmodligen bjuder ut sina tjänster som föreläsare, moderator till t.ex. Expo. Det finns dock andra som uppmärksammat detta.

Hur människan får tiden att räcka till är för mig en gåta men Bengt ”superman” Westerberg tycks klara det galant. dock finns det de personer som säger att han inte har en susning om vissa saker han beslutar om och det kan jag förstå.

GP,


EFTERLÄNGTAT UTTALANDEDet är inte särdeles ofta jag blir förbannad, men nu är jag det. Parallellt med chocken och sorgen efter det fasansfulla som drabbat vårt västra grannland har jag under de senaste dagarna utvecklat ett allt större mått av ilska. Jag inbillar mig att det är tillåtet även för någon i min ställning under dessa omständigheter.

Förbannad är jag av flera skäl.

Dels är jag givetvis förbannad på den till synes mycket sjuka människa som utfört dessa dåd. Det finns inte ord för att beskriva den avsky jag känner inför honom och hans handlingar. Så många människors liv som han tagit och så många fler människors liv han raserat. Det är obeskrivligt vidrigt.

Dels är jag förbannad på att det finns debattörer, till och med enstaka partivänner, som inte förstår att hantera den här situationen med största respekt och empati för alla de drabbade. Som politisk företrädare uttrycker man sig inte spontant och ogenomtänkt i svåra situationer. Man söker inte de enkla förklaringarna. Man gör överhuvudtaget inte politik av en sådan här tragedi.

Detta innebär naturligtvis att jag dessutom är förbannad på den pseudodebatt som skapats och ivrigt underblåses av samma krafter som under många år strävat efter att tysta diskussionen om den misslyckade invandrings- och integrationspolitiken. De vädrar nu morgonluft. Helt ogenerat, emellanåt subtilt, skyller de detta vansinnesdåd, utfört av en terrorist och massmördare, på i stort sett alla som fört fram kritik mot ett misslyckat samhällsexperiment. Det är möjligen effektivt. Helt säkert är det både ohederligt och smaklöst.

Det är inte minst orimligt.

Vem som helst kan se att den här terroristen har en politisk agenda, men en seriös bedömare tillstår också att den bygger på ett hopkok av allehanda teorier, åsikter och konspirationer. Det tycks vara så, att agendan konstruerats för att legitimera vad det egentligen handlar om: hat och våld.

Man måste självklart tillåtas kritisera svensk invandringspolitik utan att hållas ansvarig för vad den här massmördaren har gjort. Den som säger något annat har som enda syfte att kväsa en viktig debatt. Det kan jag inte acceptera.

Jag kan inte heller acceptera att man försöker hålla mig eller mitt parti ansvarig för den här massmördarens handlingar. Hela det demokratiska samhället – som också vi är en del av – är angripet. Jag, i egenskap av demokrat och folkvald, är angripen och jag är uppriktigt bedrövad över att det finns människor i det här landet som använder en sådan här tragedi för att plocka politiska poäng.

Polarisering är precis vad denna avskyvärda terrorist vill ha. Låt oss inte ge honom det! Låt oss istället ta vårt ansvar, göra gemensam sak och stå upp för grundläggande demokratiska värden – mot våld och extremism.

Jimmie Åkesson


DAGENS KONFLIKTS LÖGNERVänsternättidningen Dagens Konflikt försöker idag hänga ut mig genom att skriva rena lögner om ett blogginlägg. Uppenbarligen har de läst Mats Anderssons ”hatiska” artikel och i sin iver att hänga ut mig missat sanningen. I artikeln citerar man kommentarer som skrivits på min blogg och hävdar att det är jag som skrivit detta.

Hur kunde jag då upptäcka det? Jo, redan klockan 10:00 hade jag haft nästan 1500 besökare på min blogg och det innebär att någon lagt upp länkar till min blogg. Det tog inte lång stund att hitta källan. Jag blev fullständigt rasande när jag läste deras artikel och mailade omedelbart ansvariga personer på Dagens Konflikt och hotade med anmälan om man inte rättade detta. Det dröjde till eftermiddagen innan jag fick något svar och en rättelse infördes.Tyvärr har många redan läst artikeln och tagit åt sig helt felaktiga uppgifter, därför funderar jag ändå på att göra en anmälan. Jag anser att misstaget är så grovt att jag inte kan strunta i det. Vi skall inte finna oss att vänstermedia ljuger i sina artiklar. Samtidigt är detta en följd av den ”hatiska” artikel som Mats Andersson på Barometern producerade i och med att Dagens Konflikt i artikeln länkar till Mats Andersson artikel på nätet. Vad jag anser om Mats Andersson förstår säkert de flesta!

Jimmie Åkesson har kommenterat hur terrorattentatet i Norge påverkar Sverigedemokraterna. Om vi levde i ett sunt samhälle skulle svaret givetvis vara ingenting. Men nu är fallet inte så, tyvärr.

Min personliga bedömning är att antalet sympatisörer inte minskar, det kan till och med öka på grund av den förföljelse vi just nu utsätts för av media. Däremot är jag helt övertygad om att våra opinionssiffror kommer att sjunka men det är inte samma sak. Det osmakliga mediadrev som just nu pågår mot SD påverkar givetvis alla människor. Betydligt färre personer kommer nu våga säga att man tänker rösta på SD när man från SKOP eller Demoskop ringer upp och frågar vilket parti du skulle rösta på om det vore val idag.

I Sverige, det mest demokratiska landet i världen vågar man inte längre säga vilket parti man röstar på.


När jag nu modererar kommentarer innebär det inte att jag delar alla de åsikter som finns i de kommentarer som jag godkänner för publicering.


EUROPOLS STATISTIK

Idag fick vi ett utmärkt exempel på att man inte behöver vara särskilt smart för att bli akademiker, inte ens docent i filosofi. Jan Björklund borde använda detta som ett exempel på vad flumskolan lyckats åstadkomma.

Det jag syftar på är givetvis den debattartikel som en Martin Peterson, docent i filosofi fått publicerad i SvD:s Brännpunkt. Jag är övertygad om att Martin Peterson aldrig talat med någon Sverigedemokrat! Hade han gjort det hade han inte uttryckt sig så fruktansvärt illa. Om de bor en liten rasist i någon så är det just i Martin Peterson, det har han bevisat med sin hatiska debattartikel. Dessutom har han vid flera tillfällen visat sig vara en antidemokrat.

I och för sig hoppas jag att 7-klövern följer hans råd för du skulle hela Sverige kapsejsa på mycket kort tid vilket skulle leda till stora framgångar för SD om 7-klövern alltid skulle rösta tvärtemot SD i riksdagen.

Frågan är varför Svd publicerar detta? Jag undrar om det egentligen är en bonus för SD när texter som denna publiceras.


Den minnesgode kanske minns detta alster av Martin Peterson. "Anti-parti kan stoppa SD". Eller detta i Expressen. Enligt artikeln i Expressen var han då professor. Är han en bluff som tidningarna använder sig av!


En annan sak som varit uppe de senaste dagarna är statistik över terroristhandlingar. Europol publicerar en rapport varje år över detta. Nu handlar det om statistik från länder i Europa vilket är väldigt viktigt att tänka på när man ser siffrorna, dessutom saknas statistik från några länder.

Det finns ett ordspråk eller uttryck som säger lögn, förbannad lögn och statistik. Nu tänkte jag visa hur man kan använda statistik om man vill vinkla saker till sin egen fördel. Statistiken gäller för 2010.

Nummer 1 är att bara presentera/publicera den statistik som visar det man vill påvisa (Detta håller nu regeringens utredare Bengt Westerberg på med att hitta nya användningsområden för). Sedan finns ju det andra möjligheter.

Statistiken visar att nästan 20 procent av dessa terroristhandlingar utfördes av vänsterextremister och 0 procent av högerextremister.

I Sverige hör och häpna utfördes 100 procent av terroristhandlingarna av islamister. Det borde väl täppa till truten på pk-folket ;-)Om vi sedan går till arresterade personer för terrorbrott var endast 0,2 procent högerextrema. Motsvarande siffra för vänsterextrem var närmare 6 procent. Det innebär att det är 30 ggr vanligare att vänsterextremister begår terrorhandlingar än högerextrema.

Tittar man sedan på arresterade islamister är siffran hela 30 procent. Det innebär alltså att det var 150 ggr vanligare att islamister arresteras för terrorbrott än högerextrema i Europa under 2010.

I Sverige utgjorde islamister hela 75 procent av de arresterade för terrorbrott under 2010.

Med procent kan man alltså överdriva mycket om man så önskar men faktum kvarstår hur man än vänder på det hela så är högerextremister i stort sätt frånvarande från statistiken. Utan det handlar om separatister, islamister och vänsterextremister. Under 2010 stod de för hela 92 procent av de arresterade enligt Europols statistik.

Nu hoppas jag att ingen misstolkar detta blogginlägg på så sätt att jag försvarar högerextremister men rätt skall vara rätt oavsett vem det kommer ifrån. Jag tar avstånd från all extremism och våldshandlingar vilket jag hoppas att alla begriper, även Mats Andersson på Barometern!

Ändå påstår den politiske chefredaktören Peter Akinder på Östran i sin ledare om terrorattentat att ”så är de huvudsakligen, rent statistiskt, utförda av så kallade högerextremister, ibland med religiösa förtecken”. Peter Akinder läser uppenbarlige statistiken från Europol som fan läser bibeln. Eller är det så att han inte ens läst statistiken?

När jag nu modererar kommentarer innebär det inte att jag delar de åsikter som finns i de kommentarer som jag godkänner för publicering.


ÖSTRAN VS BAROMETERN

De som som har följt min blogg under längre tid vet att jag är relativt kritisk mot tidningen Barometern och dess sätt att arbeta. Att tidningen skall vara ”blå” är sannerligen inte lätt att lista ut. Att jag dessutom är en av de största kritikerna av det planerade mediahuset gör inte min popularitet större hos Barometerns medarbetare.

Att detta också får ett utslag i hur objektiv journalistiken fungerar har vi idag fått ett utmärkt exempel på då både Barometern och Östran tar upp min blogg i samband med det tragiska vansinnesdådet i Norge.

I båda fallen bad jag få läsa texten och inkomma med synpunkter om journalisten uppfattat något felaktigt. Mina synpunkter till Östran gjorde att man förändrade texten men Barometerns Mats Andersson struntade fullständigt i mina synpunkter. Bara detta visar på att Barometern hade en agenda fastställd redan när man ”plikttroget” ringde upp mig för att få en kommentar.

Läs Östrans i mitt tycke balanserade artikel.

Läs sedan Barometerns två artiklar. Artikel 1 och artikel 2.

Enligt min mening är skillnaden mycket stor. Östran tar t.ex. även upp att jag fått 650 kommentarer på tre inlägg. Igår kväll var det över 800 kommentarer. Att lusläsa alla dessa kommentarer är mer eller mindre ett heltidsjobb. Detta har Mats Andersson inte någon som helst förståelse för. Utan skuldbelägger mig för vad illvilliga personer skrivit i kommentarerna. Med anledning av detta kände jag mig under gårdagen tvungen att  införa moderering av kommentarerna. Med andra ord har Barometern medverkat till att inskränka yttrandefriheten. Precis vad man är ute efter!

Att Östran har kvar möjligheten att kommentera artikeln medan Mats Andersson tagit bort möjligheten att kommentera båda artiklarna i Barometern talar sitt eget tydliga språk över vilken agenda som gäller. Ynkligt och fegt av Mats Andersson är bara förnamnet. Är det för jobbigt att läsa kommentarer och godkänna dem, Mats Andersson. Det anser du ju att jag skall göra! Borde du inte ställa samma krav på dig själv som du ställer på mig.

När det finns journalister som Mats Andersson börjar man fundera på om det är värt att ägna sig åt politik och vara en officiell företrädare. Det vore betydligt behagligare att bara vara en vanlig anonym knegare!

UPPDATERING!

Det finns dock ljus i mörkret även på Barometern i den vikarierande politiske ledarskribenten LAJ som idag har en balanserad ledare i rak motsats till Mats Anderssons alster.

Ulf Nilsson har även han tänkt lite längre än de vanliga ryggmärgsreflexerna i sin krönika


DREVET GÅR MOT SD

Media gör allt vad de kan för att misskreditera mig och Sverigedemokraterna. Nu har man skjutit in sig på att det finns kommentarer under mina blogginlägg som är skrämmande och i vissa fall hatiska. Jag har låtit dessa stå kvar oavsett om de angriper mig eller någon annan som exempel på hur illa vissa personer utrycker sig oavsett om de är vänsterextrema eller högerextrema.

Samtidigt visar det på hur dessa människor i grund och botten tänker och uttrycker sig. Något som egentligen mår bäst av det kommer fram i ljuset och inte göms av modereringen.

Nu har Barometerns Mats Andersson lyft fram några av de grövsta kommentarerna och gör en stor affär över detta. Han har även låtit Håkan Juholt uttala sig för att få "extra tyngd" bakom detta.

Även Östran har hört av sig men jag uppfattade deras frågor och den text som jag fick läsa på mail som relativt objektiv i jämförelse med det Barometern förmodligen publicerar. Barometern har även för vana att ändra texten efter att man fått ha synpunkter den. Inte efter mina synpunkter.

I mitt förra inlägg frågade jag vad som förenade dessa personer. Svaret är att de alla under helgen försökte koppla samman Sverigedemokraterna med den norske massmördaren.

Det sätt som svensk media utnyttjar de fruktansvärda vansinnesdåden i Norge är minst sagt osmakliga. Yttrandefrihet är inget som media har något intresse av, endast det som är enligt rätt mall godkänns.

Jag mår uppriktigt sagt väldigt illa över detta.

Därför har jag nu känt mig tvungen att införa moderering av kommentarer tills vidare.

Den som vill nå mig kan maila på [email protected]

Det finns dock läsare som har mer förstånd än vissa journalister. Läs följande kommentar som finns under föregående inlägg på bloggen.

VAD FÖRENAR DESSA PERSONER?

P M Nilsson

Daniel Alsén

Anders Lindberg

Jan Guillou

Anna-Lena Lodenius

Henrik Rydström

Lisa Bjurwald

Lena Sundström

Annika Hamrud

Ta en funderare på detta och kommentera. Det handlar alltså inte om att hitta fem fel ;-)


Jan Guillou får riktigt på nöten av Mats Wiklund på Acessbloggen.


Intressant nyhetssändning!


TERRORISTERNA MISSLYCKADESSå inleder Ulf Wickbom sin ledare i dagens Barometern. Ulf Wickbom tycks anse att bilbomben i Oslo inte skapade chock och panik! Jag tror att Barometerns politiske chefredaktör är synnerligen ensam om den uppfattningen. Men sitter man i sitt sommarhus söder om Byxelkrok kanske man har svårt att begripa hur människor i Oslo upplevt detta illdåd.  Ulf Wickbom borde ha samma möjlighet som alla andra att se vad som utspelats i Oslo på nätet där allt sprider sig väldigt fort.

För mig är det ett fullständigt hårresande påstående att ”terroristerna misslyckades”. Att dessutom skriva det bara några timmar efter attentatet och med mycket obekräftade i media och på nätet.

Jag är dessutom mycket förvånad över att ingen annan har uppmärksammat denna ledare.

Jag är lika chockad som alla andra över den mängd människoliv och den förödelse som en enda person lyckats åstadkomma. Att en enda person med 3 ton konstgödsel och lite diesel och två handeldvapen lyckats döda närmare 100 personer väcker en sådan avsky att det är svårt att beskriva. Man skall dock komma ihåg att terrordåd som detta inträffar näst intill dagligen i Afghanistan, Pakistan, Irak o.s.v.

Sedan måste jag också kommentera de kommentarer som inkommit på bloggen där en hel del ”vänsteranhängare” dykt upp. Flera av kommentarerna är minst sagt avskyvärda och det finns uppenbarligen personer som inte förstått vad det handlar om. Flera av dessa personer hävdar att jag bedriver hets mot muslimer. Det är ett fullständigt felaktigt påstående. Däremot är jag kritisk mot den islamisering som pågår och islam som religion och ideologi och det som följer i dess spår, detta är jag helt öppen med på min blogg. Dessutom har jag omodulerade kommentarer på min blogg så alla har möjlighet att bemöta det jag skriver. Jag står helt och hållet för det jag skriver på min blogg.


ETNISK NORSK MANAllt tyder på att en galen norsk 32-åring ligger bakom de fruktansvärda händelserna i Norge. Jag tror att de flesta inte kan förstå att någon kan vara kapabel till kallblodigt mörda 80 ungdomar med ett/flera handeldvapen. Att det handlar om en människa som är fullständigt sjuk i huvudet råder det inget tvivel om.

Denna händelse kommer utan tvekan skaka om hela världen. Hur kan någon begå så fruktansvärda handlingar. Hur kan någon hata landets styrande och i detta fall socialdemokraterna att man begår dessa handlingar?

Vad beror det på att man mister all uppfattning och alla gränser. Är det en person som levt i sin "dataspels värld" och sedan inte kunnat hålla isär fiction och verklighet utan gett sig ut på sin egen "combat".?

Hur många fler finns som har samma potentiell?

Precis som många andra misstänkte jag att någon islamistisk organisation låg bakom sprängdådet i Oslo. Nu är det uppenbarligen inte så. Oavsett vilket så kommer det att användas i den politiska debatten. Varenda ledarsida kommer att vara fylld av försök till analyser.

I kommentarerna på min blogg som varit väldigt många sedan igår och i mail jag fått kan man se hur vissa personer redan börjat utnyttja detta för sina egna syften. Samtidigt som man anklagar någon gör man sig skyldig till samma sak själv i många fall.

Den fruktansvärda händelsen i Norge visar dock på en utveckling i samhället som är fullständigt oacceptabel! Jag kan bara hoppas att detta leder till att det sker förändringar i samhället för att förhindra liknande händelser i framtiden.

BILBOMB I OSLO


http://www.vg.no/

Hur stor är sannolikheten att någon annan än muslimska terrorister ligger bakom bombdådet?

Vilka andra grupper utför liknande attentat? IRA, ETA, Tamilska tigrarna.  Vem av dessa har något intresse av regeringsbyggnader med personal i Oslo?

”Vi är muslimer - inte terrorister” och ”stoppa hetsen mot muslimerna” stod det på demonstranternas plakat.
SvD 2010-02-12

Vi får nog snart veta vem som tar på sig ansvaret för detta illdåd som väcker en fruktansvärd avsky!

När blir det Stockholm och Köpenhamns tur? I Helsingfors behöver man nog inte vara lika orolig.
KONSTGJORD ANDNING PÅ GREKLANDVilken evig tur att svenska folket hade förnuftet att rösta nej till euron. Idag beslutades om ytterligare 1500 miljarder kronor som lån till Grekland från euro-länderna och IMF, lån som med stor sannolikhet inte kommer att betalas tillbaka. Det är bara konstgjord andning på strejkande greker som inte vill avstå från något och inte förstår att man levt över sina tillgångar. Nu kräver de dessutom att vi i norra Europa ska rädda dem från konkurs och kaos. De har till och med mage att anklaga andra EU-länder för de problem som uppstått i Grekland.

Ännu en gång får den skötsamme betala för den slösaktige grannen! Frågan är om det finns några skötsamma euro-länder eller om hela korthuset håller på att rämna!


NÄR SKALL SVENSKEN VAKNA?Ibland blir jag verkligen mycket bekymrad. Ikväll är en sådan dag! Har varit ute och tagit en öl och egentligen bara lyssnat på ”bordsgrannarna” och den konversation som förs när man träffar sina vänner. Jag blir väldigt bekymrad över hur lite man bryr sig om utvecklingen i samhället eller vilken kunskap som gemene man har om tillståndet i sitt eget land. Eller rent ut sagt vilket totalt ointresse som en stor del av svenskarna har över sitt eget liv och sin egen framtid. Bristen på självinsikt över tillståndet och utvecklingen i landet tycks vara katastrofal.

När man sedan även lägger till de som ändå är lite politiskt intresserade som jag mött under de senaste ca 5 åren blir jag egentligen ännu mer bekymrad. Det stora flertalet av dessa tillhör givetvis 7-klövern och är så indoktrinerade med pk-propaganda att det inte kan se skogen för alla träd. Den mer eller mindre totala okunskap som råder när det gäller invandringen och dess konsekvenser och kostnader bland dessa politiker gör mig fullständigt mörkrädd. Än värre är den totala motviljan att försöka skaffa sig mer kunskap. Det finns dock ett fåtal undantag och jag hoppas att dessa kan öppna nya dörrar inför framtiden men det ser väldigt mörkt ut.

Vilka är då de största hycklarna?

Ja, det är då inte vänsterpartister eller miljöpartister, socialdemokrater är nog i de flesta fall ointresserade och röstar nog mest efter gammal vana på detta parti. Viljan att ta in ny information och göra nya ställningstaganden är nog inget för en betongsosse.

Kristdemokraterna och centerpartister har fått känna på stora förändringar då partiernas grundvärderingar ändrats radikalt under de senaste 5 åren.  Som exempel kan ju nämnas kärnfamiljen och kärnkraften och detta leder till att dessa partier riskerar att få lämna riksdagen 2014.

Folkpartiet är inte mycket att säga om. Jag blir i varje fall aldrig riktigt klok på vad de egentligen vill.

De största hycklarna enligt min uppfattning är dock moderata politiker och moderata väljare! Dessa är i de flesta fall väl medvetna om utvecklingen och de kostnader som drabbar samhället men de röstar bara på det parti som ger dem flest hundralappar i plånboken. Absolut inget annat. Det är mammon som styr det beteende. Jag har hört ett flertal moderata politiker spy galla över t.ex. invandringen men lika säkert är att dessa i valet röstar på sitt parti som låter massinvandringen fortsätta i oförminskad styrka utan att en enda moderat politiker opponerar sig.

Plånboksmoderater skiter fullständigt i hur deras barn och barnbarn kommer få det i det framtida Sverige. Det viktigaste för dessa är istället bara lägre skatt och mer i plånboken. De enda som utlovar detta är Fredrik Reinfeldt och Anders Borg. På något annat sätt går det inte att tolka deras bedrägliga beteende.

Att det finns så många politiker inom speciellt socialdemokraterna och moderaterna som deltar i detta teaterspel är bedrövligt och det får mig att må illa, oavsett om det är på riksnivå eller inom lokalpolitiken. Egentlige undrar jag hur dessa personer mår? Hur kan man vara medveten om dessa fakta men ändå stödja det motsatta.

Har man inget eget samvete eller egen stolthet.


ÅRSTIDERNA PÅ ÖLAND

Nu har det varit semester några dagar som jag tillbringat på Öland tillsammans med barn och barnbarn. Ikväll kom även lite släkt på besök och det är alltid trevligt.

Dagen spenderades givetvis vid stranden och det hade uppenbarligen många andra också bestämt sig för att göra.En av de bra sakerna med att bo i Kalmar är närheten till Öland. De som följer min blogg vet att jag titt som tätt åker över till Öland. Det har blivit som ett andningshål för mig där jag kan koppla av och hämta ny energi. Att åka till Norra Öland innebär också att man slipper alla beslöjade kvinnor och andra människor som man får nog av i andra delar av i landet. Då kan man givetvis fundera över hur det kunnat bli så galet i dessa kommuner. Stranden ovan är nog hundra procentigt västerländsk. Här finns ingen mångkultur eller mångfald och jag är lika säker på att inte en enda av dessa människor saknar det heller. Det kvittar hur politiskt korrekta de är så gäller det inte på sin egen semester och sitt eget ”semesterparadis”. Om det gjorde det skulle man nog välja Turkiet eller Egypten som resmål.

För min egen del har jag mer och mer börjat uppskatta andra årstider på Öland. Samma badstrand kan vara något helt annat under vintern.
På våren eller hösten kan man promenera längs stranden helt ensam och utan ett enda fotspår i sanden. Det är lite svårt att tänka sig när stranden är så full av människor att det knappt finns lite utrymme att sätta upp sin strandsol och lägga ut sin handduk på.
Alla årstider har givetvis sin tjusning och vi skulle nog sakna dem om det alltid vore sommar.

Imorgon börjar jag med driftsättningen av ett Siemens styrsystem hos en kund i Nybro. Skall bli kul att få jobba i skarpt läge igen! 


LENA SUNDSTRÖM VÄLJER SD-POLITIKER TILL PANELENLena Sundström och SD-panelen.

PI skriver följande

Enligt en läsare är de två männen i solglasögon lokala SD-politiker, Robert Wahlgren för SDU i Helsingborg och Mikael Rosenberg, SD-kommunalråd i samma stad. Huruvida kvinnan också tillhör SD-sfären vet inte PI. Oavsett är detta humor.

Personligen tror jag kvinnan är Heidi Kronvall från Bjuv, även hon SD-politiker.

Tänk så det kan bli Lena Sundström!

"SUG PÅ DEN"Ett stort grattis till svenska damlandslaget!! VM-brons!!!

En helt fantastisk match och ett helt underbart mål. Det blir bara vackrare och vackrare för var gång man ser det.
När det hände live hoppade jag runt i rena krigsdansen! Den som inte tror mig kan fråga min dotter. Ett osannolikt vackert mål. Ett "osvenskt" mål? Nej, bara en fantastisk prestation.

Jag kan se målet hur många gånger som helst!

Jag måste medge att jag får en liten tår i ögat när jag ser tjejernas glädje efter slutsignalen.

Åhh, vad jag älskar fotboll!

Nu hoppas vi på en riktig fotbollsfest på måndag kväll när Helsingborg kommer till GuldFågeln Arena men vi får sannolikt inte se ett lika vackert mål som Hammarströms.

Kåmarks kommentar i slutet på klippet är oslagbar, "sug på den!"

Jag skulle vilja skicka den till Expressen för deras "låga artikel" för några dagar sedan. 

Hammarström gav Expressen ett klockrent svar!!

Sug på den, Jesper Fundberg

DN, SvD,

OMVÄND RASISM

Fick idag ett mail från en orolig förälder som jag publicerar på bloggen. Ett mail som visar på den verklighet som många upplever.

Den omvända rasismen som tillåts i Sverige drabbar främst våra ungdomar. Mitt barn har ett sommarjobb på en camping på Öland . Sedan ett antal år sedan har så gott som hela Öland infört P-avgifter på badstränderna. Dessa P-avgifter får sommarjobbare driva in, vilket i vissa fall medför mycket obehag för dessa ungdomar. Mitt barn satt på en sådan parkering för några dagar sedan då ett stort antal nysvenskar kommer i två bilar. Dessa nysvenskar vägrar att betala P-avgiften och mitt barn upplever situationen som väldigt hotfull. De slipper med andra ord att betala. När mitt barn kommer hem på kvällen så säger det: "Jag hatar blattar, de jävla svinen!". Det var inte så kul att höra, varken det ena eller det andra. Men då sade jag: "Diskutera inte med dem, utan hämta din chef så får de sköta detta!". Varpå mitt barn säger:" Tror du jag vill bli knivskuren? De vet ju vem jag är! Dessutom är jag rädd att förlora jobbet om de får det till rasism!". Ja, vad säger man som förälder då? Till saken hör att mitt barn är väldigt osäker och blygt med ett dåligt självförtroende. Vilket är oerhört svårt som det är för mitt barn, utan att uppleva hotfulla situationer på sitt sommarjobb från nysvenskar som hatar allt vad svenskar och svenskhet heter.

Jag funderade ett par dagar; sedan gick jag till lokaltidningen Ölandsbladet. Jag tänkte i min enfald:  "De brukar ju vara rätt tuffa och våga skriva diverse sanningar.". Men ack vad jag bedrog mig. Den lilla dam som jag träffade ville absolut INTE skriva om detta. Hon frågade då mig: "Fanns det ett REELLT hot?". Jag frågade då: "Hur då reellt hot? En kniv i magen; är det enbart det som räknas som ett reellt hot?". Hur som helst så vägrade hon att ta in detta. Jag frågade då: " Om HA uppträder i sina västar så räcker det för att uppfattas som ett reellt hot, men tydligen inte i detta fallet!". Förmodligen var dessa nysvenskar mycket stolta över sin förmåga att få respekt av en liten skrämd tonåring och skrattade nog länge över sin manlighet!

Anser verkligen det svenska folket att vi ska tolerera detta? Varför ska våra redaktörer vara så fega? Varför har vi inget kurage kvar i det svenska folket? Man blir både ledsen och förbannad på en gång, men det är tydligen så här det ska vara.
 
En arg och mycket besviken förälderI veckan fick jag en länk till ett videoklipp från ett seminarium som hölls i Visby under Almedalsveckan. Jag har inte sett detta på något annat ställe. Det sägs faktiskt några intressanta saker som alla Sverigedemokrater kan använda i debatten.

http://bambuser.com/channel/fores/broadcast/1798427


EN SYMBOL FÖR KVINNOFÖRTRYCK


Exotiskt?

Idag publicerar (pappersupplagan) Barometern mitt svar på Alexander Louhichis insändare där han beskriver slöjan som något exotiskt och undrar ”vart ligger problemet”. Detta kommer från en person som är ledare för en organisation som kallar sig Invandrare för Sverige. En organisation som säger sig verka för en förbättrad integration och som söker ekonomiska bidrag från kommunen och Allmänna arvsfonden. Jag undrar om inte IFS även sökt bidrag från Ungdomsstyrelsen?

Har du missat denna insändare kan du läsa den här.

Mitt genmäle till Alexander Louhichi har ännu inte publicerats på nätet men det kommer väl förhoppningsvis men man kan aldrig vara säker på Barometern som brukar särbehandla mig.
Därför kommer mitt genmäle här nedan. Text med fet stil har Barometern tagit bort innan publicering i pappersupplagan.

"Ledaren för föreningen Invandrare för Sverige, Alexander Louchichi har än en gång visat prov på sin dolda agenda då han kallar heltäckande slöja för exotiskt. Heltäckande slöja, burka och nikab representerar något helt annat för mig. Nämligen kvinnoförtryck, ojämlikhet mellan könen och det muslimska patriarkala samhället, där mannen bestämmer allt. Dessa heltäckande klädesplagg får mig istället att tänka på Abbas Rezzai, Fadime, Pela och alla andra som fått lida och de som fortfarande lider under denna religion och hederskultur där männen är dubbelt så mycket värda som kvinnan enligt sharialagarna.

Vart ligger problemet skriver Alexander Louhichi och fortsätter med att kalla det för ”ett kollektivt ansvar från riddarna av den heliga svensk kulturen att beskydda fosterlandet”. Som inte detta vore nog kallar han det även en ”enfaldig diskussion”. Jag har aldrig hört talas om att några etniska svenskar mördar sin barn för att bevara familjens heder eller självmordsbombare som utför attentat i det kristna ordets namn och ropar ”Gud är Stor” innan de tar oskyldiga människor med sig in i döden.

Alexander Louhichi och hans förening Invandrare för Sverige har uppenbarligen inte förstått den problematik som råder med den egna religionen och kulturen. Hur han då tror sig kunna hitta lösningar på dessa problem är för mig obegripligt. Förutom att vi svenskar måste ändra oss och acceptera och integrera oss i Alexander Louhichis värld.

Invandrare för Sverige och Alexander Louhchici borde istället lägga all sin energi på att förändra kvinnosynen
inom invandrargrupper från muslimska länder istället för att klaga och kritisera oss svenskar som ifrågasätter muslimska värderingar och hederskultur. Det svenska samhället med vår demokrati och jämlikhet mellan könen anses av många i världen vara ett föredöme. Detta försöker Alexander Louhchici och hans förening IFS nu förändra och vrida tillbaka århundraden av utveckling. Till denna utveckling kanske till och med Allmänna arvsfonden kommer bidra, genom stora ekonomiska bidrag till föreningen Invandrare för Sverige.

Thoralf Alfsson
Sverigedemokraterna"

Jag ser fram emot ett svar från Alexander då det finns mycket annat som jag skulle vilja ta upp i detta ämne.UPPDATERING!

Insändaren publicerad på Barometerns webbsida.


FULLSTÄNDIGT MISSLYCKAD INTEGRATION I VÄXJÖ

Växjö kommun är ännu en kommun som fullständigt misslyckats med integreringen av invandrare. Det moderata kommunalrådet Bo Frank brukar höja rösten och kräva mer pengar från staten men det brukar aldrig bli något annat än ett litet pip och sedan rullar allting på som alla andra år. Innan det är dags för nästa lilla pip. Men den politiska korrektheten förbjuder Bo Frank från att gå från ett pip till att ryta så det hörs ända till Stockholm. Men det har viskats i mitt öra att Bo Frank talar ett helt annat språk till sina ”gamla moderater” i Småland, vilket flera moderater vittnat om. Men som alla andra är även Bo Frank bakbunden av Fredrik Reinfeldt och de nya moderaterna. Att såga av grenen man sitter på vågar inte heller Bo Frank och då får massinvandringen fortsätta till Växjö.

Under 2010 satte Växjö kommun ett nytt rekord!! Över 100 miljoner kronor betaldes ut i ekonomiskt bistånd till hushåll med utrikes födda. Ett inte så särskilt smickrande rekord för moderaterna och Alliansen i Växjö. Frågan är om det är arbetslinjen eller bidragslinjen som gäller i Växjö.

Utrikes födda utgör ca 15 procent av befolkningen i Växjö kommun men dessa 15 procent lägger beslag på ca 79 procent av det ekonomiska biståndet som betalas ut. De övriga 85 procenten inrikes födda av befolkningen får drygt 26 miljoner kronor i ekonomiskt bistånd.

Utvecklingen av ekonomiskt bistånd till utrikes födda kan knappast beskrivas på något annat sätt än en katastrof för skattebetalarna i Växjö kommun. Eller vad sägs om utvecklingen sedan 2003.Om man tittar i ett längre perspektiv under de senaste nästan 30 åren framträder en bild som är minst sagt skrämmande. Den visar på ett fullständigt misslyckat integration av invandrare. Oavsett vad Bo Frank och hans kollegor påstår så står Växjö kommun inför en utveckling som i mångt och mycket liknar t.ex. Malmö.Kom nu ihåg att Växjö kommun inte är unik. Motsvarande utveckling finns i varje kommun som har avtal med Migrationsverket om mottagning av så kallade flyktingar.

Jag vill påstå att det är ren "bullshit" när man påstår att invandrare har en så hög kompetens. Utveckling säger något helt annat.

Alla siffror kommer från SCB och Socialstyrelsen.

Från Affes statistikblogg finns här befolkningsutvecklingen i Kronoberg när det gäller svensk och utländsk bakgrund. En lika skrämmande utveckling. Kolla denna länk.

UPPDATERING!!!

Jag skickade en länk till kommunalrådet Bo Frank för att han skulle läsa mitt blogginlägg och nu har han svarat. Jag tycker hans svar är så uppseendeväckande att jag publicerar det i sin helhet på bloggen. Uppenbarligen anser han att statistik från SCB och Socialstyrelsen är ren "smörja".

Eller är han bara sur och på dåligt humör när nu verkligheten får en chans att nå ut till allmänheten. Det är dock strålande att han skickar en kopia på länken till kommunstyrelsen. De behöver säkert också bli upplysta om situationen och utvecklingen i Växjö.UPPDATERING!!

Är detta möjligen några av bidragstagarna i Bo Franks stad som sparar lite på matkontot.
Hur ställer sig nu alla djurvänner om det visar sig vara 3 nysvenska män som nackade andungarna. Blir det locket på?

Bloggen tar givetvis emot tips om identitet på dessa män.Läs artikel och kommentera.


"ISLAMOFOBEN" GUDMUNDSONOrd och inga visor från Gudmundson på ledarsidan i SvD.

Merit Wager slår ännu hårdare mot den politiska korrektheten när hon med kraft understryker det Per Gudmundson skriver i sin ledare. Läs Merit Wagers blogginlägg.

En annan muslim som vi måste hålla ögonen på är Alexander Louhichi och hans organisation IFS, Invandrare för Sverige. Han har ansökt om pengar från Allmänna arvsfonden och säkert även från Ungdomsstyrelsen. Igår hade denne Alexander Louhichi en minst sagt märklig insändare i Barometern som jag idag har skickat ett genmäle på till Barometern. Frågan är om Barometern kommer publicera mitt genmäle?

Trevlig läsning på Bloggtoppen!Är det därför som Barometern plockat bort mig från sina lista över politiska bloggare i Kalmar län?

EKONOMISKT BISTÅND

Jag har under ett antal veckor jagat SCB och Socialstyrelsen angående statistik över ekonomiskt bistånd. En statistik som alltid SCB redovisat tidigare men som tydligen nu Socialstyrelsen inte längre lämnar ut till SCB. Varför? Det kan säkert var och en räkna ut! Läs mitt blogginlägg från 29 juni.

Efter många mail till Socialstyrelsen har jag nu, hör och häpna, lyckats få ut delar av statistiken från Socialstyrelsen. Dessutom för alla landets 290 kommuner.

Som jag befarade har utbetalningarna av ekonomiskt bistånd i Kalmar kommun ökat med några miljoner kronor för 2010 i jämförelse med 2009, trots en god utveckling på arbetsmarknaden.  Enligt Socialstyrelsen överstiger nu ekonomiskt bistånd mer än 70 miljoner kronor under 2010.Till personer med svensk bakgrund betalades det ut drygt 25 miljoner kronor vilket dock är en minskning med ca 1,5 miljoner kronor i jämförelse med 2009.

För personer som är utrikes födda ser situationen dock helt annorlunda ut. För denna grupp steg utbetalningarna till drygt 44 miljoner vilket är en ökning med drygt 3 miljoner kronor.

Det innebär att under 2010 gick hela 64 procent av det ekonomiska biståndet till personer som är utrikes födda. Det är en ökning från 61 procent under 2009 men samtidigt följer det den långsiktiga trenden som alla politiker utom Sverigedemokraterna blundar för. Hur stor andel av det ekonomiska biståndet måste gå till utrikes födda innan de rödgröna politikerna reagerar? 70 procent eller 80 procent eller ännu mer?Den misslyckade integrationen fortsätter med andra ord i Kalmar. Den senaste negativa trenden började 2005, vilket sammanfaller med nya avtal med Migrationsverket.


PK-JOURNALISTERNAS FULA TRYNE

Efter att jag läst ett antal ledarsidor idag står det helt klart att Jimmie Åkessons tal var mycket bra och att pk-etablissemanget står på randen till panik.

"Åkesson gjorde ett lugnt och tryggt framförande – med största säkerhet ett resultat av en minutiös förberedelse i kombination med retorisk skicklighet. Åkesson höll ett bra taltempo med vältajmad pausering och undvek helt att staka sig. Framförandet som sådant utan tvekan i toppklass. Och Åkesson lyckades – trots tallängden – vidmakthålla ett starkt engagemang rakt igenom."
Talanalys.

Jag blir minst sagt bedrövad då jag läser vad som skrivs i vissa tidningar och de osmakliga jämförelser som sker på en fullständigt osaklig grund. Lögnerna står som spön i backen på många ledarsidor och hela batteriet av illvilliga påstående kompletterade med de sedvaliga flosklerna fyller ledarsidorna. Jag misstänker att vissa ledarskribenter redan skrivit sin ledare innan Jimmie Åkesson hållit sitt tal i Almedalen.

Nu är det inte bara på ledarsidorna som det förekommer märkliga och osakliga artiklar. SD blir också anklagade för att någon medlem fotograferat vänsteranhängare som försökte störa Jimmie Åkessons tal i Almedalen. Ett befängt påstående av Sveriges Nyheter , en så kallad oberoende nyhetsbyrå. Många kommer säkert ihåg hur jag fotodokumenterade socialdemokraternas så kallade fredsdemonstration i Kalmar den 17 januari 2009 och som jag sedan publicerat foto ifrån i ett flertal blogginlägg. Går man på ett mycket uppmärksammat evenemang får man som privatperson också räkna med att hamna på bild i någon tidning eller på nätet. Det tillhör spelets regler.


Cornelia Nordström               Foto Thoralf Alfsson.

Nu väntar jag bara på att Sveriges Nyheter anklagar Expressen för att registrera de människor som närvarat i Almedalen. Expressens fotograf Cornelia Nordström har säkert tagit många tusen bilder på politiskt intresserade människor.

Barometerns ledarskribent Alice Teodorescu fria röst tystnar alltmer. ”Dra undan mattan för SD” skriver Alice men jag kan upplysa henne om att det är redan för sent. Vi är så många som står på mattan att den redan är orubblig, dessutom börjar det bli rätt trångt då fler vill upp på mattan än vad som ryms.

”När Åkesson talar om den äldre kvinnan, om hennes rädsla för att vistas i Malmö, om hur hon misshandlats, rånats i hemmet, bestulits också på sin 60-år gamla vigselring, skapas samma klimax som när Juholt beskriver de fattiga barnen som inte har råd med glasögon. Bägges syfte är att sätta bilden av ett samhälle som visserligen ser, men som är för fegt för att agera.”

Detta är en pinsam jämförelse och ett bevis för att Alice T har fastnat i den politiska korrektheten då flera av människornas sinnen avtrubbats. Dessutom kan jag upplysa om att ÖoB (Överskottsbolaget) säljer glasögon för 10 kronor/st och därmed skall ingen tvingas vara utan glasögon oavsett hur fattigt man har det. En stort misstag i Håkan Juholts retorik!

Alice Teodorescu var en frisk fläkt som vågade utmana etablissemanget men hennes penna har trubbats av allt mer. Nu är det bara en tidsfråga innan hon formats till samma form som alla andra ledarskribenter. Tråkigt och tragiskt! En ung tjej med en karriär som gått spikrakt uppåt men nu uppenbarligen insett att hon kan tjäna mest pengar på att vara politiskt korrekt och mata mediaeliten med det som skall stå på "menyn". Hon har dessutom bosatt sig på Östermalm, bara ett stenkast från radio o tv-huset. Så var en kan säkert räkna ut vart ambitionerna pekar. Vi får önska henne lycka till som nyttig pk-ledarskribent och en förlust för landet Sverige som hon därmed sviker.

Östrans ledarskribent Daniel Suhonen tar nog ändå priset. Nu ligger han väl på den absoluta vänsterkanten inom socialdemokratin och det begriper man när man läst hans ledare från idag med rubriken ”Straff och oordning”. Att man som ledarskribent kan åstadkomma något så lågt och med så många osanningar är bara ett bevis för hur oseriösa dessa ledarskribenter i själva verket är.

”Jimmie Åkesson ägnade stora delar av sitt Almedalstal åt att tala om lag och ordning. Man kan fråga sig hur många straffade brottslingar och för detta nazister som intog Almedalen för politikerveckans sista tal?

Medan andra politiker
drabbas hårt av folkförakt när de snattar ett tuggummi, köpt en chokladbit på jobbkortet, är försenade med inkomstdeklarationen eller kör mot rött är högerpopulistiska Sverigedemokraterna ett parti med relativt många hårt belastade brottslingar. Mer än i något annat svenskt politiskt parti i alla fall, brukar antirasistiska tidskriften Expo visa i sina kartläggningar. Därför var det kanske lite oväntat att SD:s partiledare Jimmie Åkesson använde stora delar av sitt tal åt kriminaliteten.

Fast SD besitter
också en särskild expertis med ovanligt många företrädare som sett fängelser och rättssalar från de anklagades bänk och fällts för det.”

Ovanstående text är ett absolut bottenmärke i svensk journalistik och visar med eftertryck vilka metoder som vänstermedia är beredd att ta till för att förtala Sverigedemokraternas företrädare. Jag är övertygad om att denna ledare kommer anmälas på ena eller andra sättet.

Hans angrepp på svensk polis som han kallar för "urusel på att lösa villainbrott" och "synnerligen dålig organiserad" borde få polisledningen att gå i taket men jag gissar att de kniper käft för att inte förknippas med Sverigedemokraterna.

Jag vet inte om Daniel Suhonen varit i Visby under Almedalsveckan men jag tror knappast det. Daniel Suhonen skriver följande. ”Man kan fråga sig hur många straffade brottslingar och för detta nazister som intog Almedalen för politikerveckans sista tal?”

Jag kan upplysa Daniel Suhonen att Fredrik Reinfeldt och Håkan Juholt hade betydligt fler straffade brottslingar och kriminella under sina tal än vad SD hade bland sina åhörare. Varför? Jo, KRIS, Kriminellas revansch i samhället hade slagit på stort under Almedalsveckan och har varit närvarande med ca 70 personer under veckan i Visby (KRIS i Almedalen). De fick till och med pris för detta av ”Makthavarna”. Alla som varit närvarande i Almedalen kunde se dessa snaggade och tatuerade killar under alla tal i Almedalen, förutom under Jimmie Åkessons tal.Visst är det märkligt Daniel Suhonen, att om det skulle finnas en eller två före detta straffade brottslingar bland SD:s åhörare och som sonat sitt brott ändå hängs ut av Östran och Daniel Suhonen i ett försök att smutskasta Sverigedemokraterna som parti. Samtidigt som pk-etablissemanget belönar andra före detta kriminella och straffade brottslingar med ett pris i Almedalen. Ett pris som de säkert gjort sig välförtjänta av. Allas lika värde rimmar fruktansvärt illa i mina öron när jag läser Daniel Suhonens ledare!

Hyckleriet har uppenbarligen inga gränser när vi kommer till vänstermedia och pk-etablissemanget i Sverige!
 


Expressens barnarbete under Almedalsveckan bör också uppmärksammas på min blogg. Tänk vilket herrans liv det skulle blivit om SD anlitat barn till att dela ut SD-Kuriren. 


HISTORISKT TAL AV JIMMIE ÅKESSON


                                                                  Foto Thoralf Alfsson

Dagens historiska händelse i Visby när Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson äntligen fick hela scenen för sig själv i Almedalen sätter på något sätt punkt för ett fantastiskt år. Att det varit väldigt slitsamt glömmer man lätt bort en sådan här dag och det tänker jag heller inte återkomma till.

Det syntes verkligen på Jimmie att han njöt i fulla drag en bit in i sitt tal. Håkan Juholt hade fram till Jimmie den längsta talartiden men Jimmie slog honom även på denna punkt. Jag har full förståelse för att Jimmie tog tillfället i akt för att föra fram vår politik och som han gjorde det. Det var en fröjd att sitta nedanför scenen lyssna på honom.


Foto Thoralf Alfsson                                                                             

Se Jimmie Åkessons tal på följande länk.

Säpo och polisen gjorde även sitt jobb på ett prickfritt sätt när man plockade bort alla personer som uppträdde störande eller befarades kunna uppträda störande. För oss ledamöter fanns en ”plan” hos Säpo som följdes helt och hållet för att trygga vår säkerhet. Vi lotsades bort efter talet och kördes iväg i några bilar med eskort av polisen och Säpo.

Lena Mellin från Aftonbladet var dock inte lika glad när Jimmie gav journlisterna på Södermalm en rejäl åthutning.


Lena Mellin                 Foto Thoralf Alfsson

Efter Jimmies tal samlades många på O’Learys  för att se damlandslaget spela mot Australien. Dagen blev inte sämre av att tjejerna vann med 3-1. Nu kan vi se fram emot ytterligare två matcher och förhoppningsvis en final.

Nu känns det som semestern börjar och jag skall bara njuta de följande dagarna men sedan skall jag tillbaka till mitt gamla jobb någon vecka eller lite mer då jag skall byta ett styrsystem hos en av mina gamla kunder. Ett Siemens, Simatic S5-115U system skall bytas ut mot ett Simatic S7-300 system för den som känner till plc-system. Det skall faktiskt bli roligt att göra detta och komma ut i ”verkligheten” igen.

Sedan vill jag önska alla mina läsare en god fortsättning på sommaren. Bloggen kommer dock inte ta semester misstänker jag. Jag tror att jag kommer få mycket svårt att avhålla mig från bloggandet men det kanske blir en del bloggfria dagar. Dessutom har jag några bra blogginlägg på gång men jag håller fortfarande på med en del research.

Här kommer några fler bilder från Almedalen.


Gustav Kasselstrand SDU-ordförande 


SDU

 SvD, SvD, DN, GP, Sydsvenskan, SvD, Barometern, SMP, Östran


EN HISTORISK DAG

Idag skriver Sverigedemokraterna om historian ännu en gång då vår partiledare Jimmie Åkesson talar i Almedalen. Det kommer finnas en hel del Sverigedemokrater på plats och jag hoppas att även allmänheten vågar sig till Almedalen.

Tyvärr har polisen och Säpo ansett det vara stor risk för mötesstörningar i Almedalen och därför är pådraget massivt. Det inger mig samtidigt en stor olustkänsla och det är väldigt tråkigt. Säpo har både en plan A och plan B. Så de vänsterextremister och Expo-anhängare som tänkt sig några störningsdemonstrationer bör nog tänka om. Om de nu inte vill sitta inburade på Gotland.

Min förhoppning är att vi slipper detta.


ALMEDALEN 8 JULIEn helt ok intervju till absolut det sista då Marianne Rundström kastar ur sig något helt lögnaktigt. Att Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson skulle ha stört andra partier tidigare år.Jag har varit i Visby 2008, 2009 och 2010 vilket alla kan se om ni tittar tillbaka på mina blogginlägg och vi har aldrig stört några andra partier i Almedalen. Jimmie Åkesson har talat på Donners plats varje år och definitivt inte stört någon då vi alltid haft mötestillstånd. Däremot har det funnits vänsteranhägare som frsökt störa med dessa har polisen och Säpo alltid plockat bort om de inte följt de regler som varit uppsatta.

Jag blir rent ut sagt förbannad över att höra sådan lögner i vår public service kanal som skall vara objektiv. Om det hade varit Robert Aschberg i någon privat TV-kanal hade det varit en helt annan sak men inte i public service som finansieras med licenspengar.

Jag har för övrigt aldrig sett Marianne Rundström de tidigare åren i Visby under Almedalsveckan. Men det är väl någon politiskt korrekt "nisse" som berättat denna lilla lögn för henne.

Idag har jag besökt Sigyn och SKB för information under förmiddagen. SKB har haft ett upplägg där man tagit emot ett parti itaget. Vi var ca 10-12 Sverigedemokrater som var med på informationen och den efterföljande pratstunden.

Sedan har jag varit på några andra seminarier som det inte är så mycket att orda om men det sista seminariet med rubriken "Hur stor kan öresundsregionen bli" var lite intressant. Regeringen utredare Mats Sjöstrand deltog och det var intressant att få "direktinformation" från honom. Mitt intryck är att lokala politiker förstorar frågan för att uppnå andra syften. Mitt hemlän Kalmar län tittar söderut och vill gärna ingå i den södra storregionen. Något som jag personligen inte tror på! Vi kommer bli full ständigt "uppätna" avregion Skåne och detta uttryckte Skånes regionråd Pia Kinhult på sitt speciella sätt då hon under seminariet uttryckte sig på följande sätt.

"Vi har danskarna på ena sidan och smålänningarna på andra sidan och vi vet hur de är!"

Hon försökte givetvis skoja bort det men det visar ändå på hur skånningar ser på oss andra. Skåne kommer inte bidra med en enda krona till utvecklingen i Småland och därför ser jag ingen anledning att bilda en region tillsammans med nuvarande region Skåne.  

Som avslutning lyssnade jag på Håkan Juholts tal ikväll. Jag kan konstatera två saker, för det första nämnde han inte Sverigedemokraterna i sitt tal. Något som Mona Sahlin alltid gjort i sina tal. Ni vet Aldrig, aldrig någonsin .......
För det andra pratade han inte ett enda ord om invandringen förutom att han tog upp att människor kommer till Sverige och inte jobbar enligt svenska avtal och det skulle S sätta stopp för. Han prisade därmed heller inte mångkultur eller massinvandring till Sverige. En ganska intressant markering av Håkan Juholt som jag inte tror att media kommer att ta upp.

SLÄTSTRUKET ALMEDALEN

Det mobila bredbandet är fullständigt överbelastat i Visby. Det har varit mer eller mindre omöjligt att koppla upp sig idag. Nedanstående blogginlägg skulle ha publicerats idag på morgonen. Risken är stor att det är lika illa imorgon då det är sossarnas dag i Visby.


Efter att jag letat efter intressanta seminarier tvingas jag konstatera att årets program är mycket slätstruket. En förklaring kan ju vara att det inte är ett valår, vilket det var förra året. Den politiska korrektheten lyser över det mesta.

Lyssnade på Expressens utfrågning ”Korseld” av Erik Ullenhag men så mycket till korseld var det inte frågan om. De riktigt vassa frågorna uteblev och det framgår med all önskvärd tydlighet hur journalisterna lever i symbios med toppolitikerna.

Ett ämne jag letat efter är Euro-krisen och den ekonomiska krisen i PIIGS-länderna men jag har inte kunnat hitta ett enda seminarium på detta ämne. Detta är ett utmärkt exempel på hur den politiska korrektheten lagt en våt filt över Almedalen. Att debattera EMU och Euron borde vara högaktuellt under årets Almedalsvecka men uppenbarligen vågar eller vill ingen ta upp detta. Under förra året var det ett av de mest intressanta seminarier jag besökte där Villy Bergström, Nils Lundgren och Sören Wibe diskuterade den ekonomiska utvecklingen i Europa. I år är det uppenbarligen helt ointressant!

Hur den politiska korrektheten fungerar i praktiken fick vi ett förträffligt exempel på av vår public service radio, Sveriges Radio. I deras program skulle Jimmie Åkesson förnedras och Sverigedemokraterna förlöjligas men när Jimmie Åkesson försökte prata lite sunt förnuft blev det panik. PI har haft detta klipp upplagt.


MÅNGFALD = HÖGRE PRODUKTIVITET


Christer Strumark och William Petzäll.                Foto Thoralf Alfsson

Har lyssnat på en debatt mellan William Petzäll och Christer Sturmark ordförande för Humanisterna angående religionskritik och främlingsfientlighet under förmiddagen. William klarar sig som vanligt väldigt bra även mot en sån rutinerad räv som Christer Sturmark.

Givetvis var det flera muslimska kvinnor i sina slöjor som efter debatten och utfrågningen ville ställa frågor till William. I sin frågor avslöjar de sina fördomar och okunskap om SD då de kommer med mycket märkliga påståenden. Här har verkligen media lyckats med att desinformera samhället.


                                                            Foto Thoralf Alfsson

Sedan var jag på ett seminarium med rubriken ”Kan mångfald och jämlikhet leda till ökad lönsamhet” med bland annat DO Håkan Sandesjö och integrationsminister Erik Ullenhag.


DO Håkan Sandesjö och Erik Ullenhag.

Jag har jobbat för flera svenska storföretag som MoDo, M-Real, ABB och senaste ÅF (Ångpanneföreningen), dessutom har jag i mitt jobb besökt andra företag. De så kallade sanningar som DO och integrationsministern lyfter fram känner jag personligen inte igen. DO sa t.ex. att arbetsplatser med ”mångfald” var mycket mer effektiva och produktiva. Undrar hur många som håller med om detta.

Jag hör helt andra exempel och värderingar ute i det privata näringslivet. Frågan är vem som får höra sanningen? Är det DO eller Thoralf Alfsson? Jag har min uppfattning helt klar i denna fråga.

En annan sak som slår mig är hur könsfördelningen ser ut vid den här typen av seminarium. Jag räknade lite på hur många som var närvarande. Jag fick det till nästan 100 personer, utav dessa var ca 10-15 män. Ca 85-90 procent var alltså kvinnor. Jag tror mig också veta varför det är så men det håller jag för mig själv.


SCHLINGMANN FESTAR PÅ SYSTEMET


                                       Foto Thoralf Alfsson

Expressen måste ha missat detta scoop!!

Idag kom domen i Högsbymålet. Föräldrarna döms till 10 års fängelse och livstidsutvisning från Sverige. I praktiken innebär det 6 års fängelse när straffrabatten och häktningstiden dragits av. Samtidigt är det ju bra att dessa föräldrar inte belastar svenska skattebetalare i 20 år.

Det som dock är upprörande är att sonens utvisning upphävs av hovrätten. Att medhjälp till mord inte bedöms så allvarligt att det innebär utvisning är skamligt. Inte minst när det handlar om ett brutalt hedersmord. Att sonen dessutom helt nyligen är dömd för misshandel av sin flickvän tycks inte bekymra hovrätten. Denna misshandel är utan tvekan ett tecken på att hedersvåldstänkandet finns i denna individ. Hans flickvän eller idag hans hustru kommer utan tvekan få smaka på mer hedersvåld i framtiden.

Så här skriver Göta hovrätt i domen.

”När det gäller Majid Ataei har den medhjälp till mord som han döms för ett påtagligt
lägre straffvärde än mordet som Raoof Ataei och Leyla Ataei döms för. Straffvärdet för hans brott är dock likväl betydande.

Av utredningen framgår bl. a. att Majid Ataei har vistats i Sverige med permanent uppehållstillstånd sedan den 5 december 2003. Efter att han frigetts från den slutna ungdomsvården den 19 november 2009 har han fått fast anställning och gift sig. Paret har ett gemensamt spädbarn. Som tidigare nämnts dömdes han den 12 maj 2011 för misshandel till skyddstillsyn.

Främst med hänsyn till spädbarnets behov av en nära och god kontakt med sin far och Majid Ataeis familjeförhållanden i övrigt anser hovrätten att han har en sådan anknytning till Sverige att han inte bör utvisas. Hovrättens tidigare dom ska ändras i enlighet med detta.”

Det mest beklämmande är att åklagaren/åklagarna inte ens yrkade på utvisning av sonen. Gissningsvis är det en deal med åklagaren för att sonen skall vittna mot sina föräldrar.

Sedan måste man också fundera på vad mened idag har för straffvärde i det svenska rättsväsendet.

 


FREDRIK REINFELDT MÅLAR PÅ

Jag tror alla blev väldigt besvikna på Fredrik Reinfeldts tal.

Talet kommer inte att gå till historien som något historiskt tal. En historieupprepning kan knappast kallas för att ha visioner. Att moderaterna tappat bort rodret på grund av saknade visioner.

Inte ett enda ord om nya politiska mål. Med andra ord en håglös statsminister som vet att han måste ha stöd från något annat parti.

Jag har hört många tal i Almedalen men det här hamnar i den absoluta botten tillsammans med Lars Ohly.

Slutklämmen skulle väl tolkas som ett angrepp på Sverigedemokraterna men det enda Fredrik Reinfeldt uppnår med detta är att måla in sig ännu mer. Svenska folket klarar av att tänka själva och behöver inte lyssna på statsministerns "pekpinnar".

 


STATSMINISTERN GRÅTER UTStatsminister Fredrik Reinfeldt gråter ut i Dagens Nyheter! En pinsam intervju som visar på ett mycket omoget uppträdande av Sveriges statsminister. Det är inte värdigt en statsminister!

Fredrik Reinfeldt visar här prov på en sandlådenivå som är skrämmande men det avspeglar samtidigt hans ansiktsuttryck varje gång han varit i riksdagen. Aldrig ett leende utan ständigt den där sura uppsynen över att han inte själv får bestämma över landet Sverige. Alla vi andra som inte låter honom göra det är "dumma".

Undrar bara när han skall springa hem till mamma och skvallra över hur dumma alla de andra partiledarna är?

Stackars Fredrik Reinfeldt!

Min uppmaning till Fredrik Reinfeldt är, väx upp och inse det parlamentariska läget eller avgå!

Ikväll talar Fredrik Reinfeldt i Almedalen och jag hoppas att någon eller många köper ett set hink o spade till statsministern som förslagsvis överlämnas innan talet i Almedalen. 


OSANNOLIKT OCH SANNOLIKT

Svenskt näringsliv vill att Alliansen samarbetar med Miljöpartiet enligt Urban Bäckström som tydligen är imponerad av Gustav Fridolin.

"Man har gått
från ett bakåtsträvande parti som är teknikfientligt och utvecklingsfientligt till att bli ett parti som bejakar utveckling och globalisering", säger Bäckström, som inom kort ska ta kontakt med Fridolin för att diskutera denna möjliga nya samsyn.

Läs artikel i DI.

Jag undrar vad våra företrädare för basindustrin i Sverige tycker om detta utspel. Det handlar verkligen om att gå i säng med ”fienden”. Om Miljöpartiet fick bestämma skulle det inte dröja många år innan den elintensiva basindustrin i Sverige tvingas slå igen portarna. Hur en VD för svenskt näringsliv kan komma med detta utspel är för mig en gåta.

Sverigedemokraterna vore en betydligt bättre samarbetspartner för Alliansen när det gäller svensk industri och dessa framtida förutsättningar. Urban Bäckströms utspel tyder på dåligt omdöme eller snarare illa dold politisk korrekthet, definitivt inte sunt bondförnuft.

Kvällens Aktuellt visade ett reportage från Egypten och utvecklingen sedan demonstrationerna.
Vi som var pessimistiska över hur utvecklingen skulle se ut tycks nu bli besannade. Den Egyptiska polisen har tydligen slutat att utföra sitt jobb och därmed har laglösheten ökat dramatiskt. Vilket in sin tur leder till stor otrygghet och att inga turister reser till Egypten. Därmed urholkas ekonomin och detta kommer så småningom leda till nya kravaller i Egypten.

Enligt en advokat hade sexuella trakasserier och våldtäkter ökat lavinartat från en redan hög nivå om man skall tro tidigare reportage. Jag är inte förvånad men alla politiskt korrekta journalister och politiker i Sverige förnekar säkert dessa uppgifter.

Islam och demokrati är två oförenliga saker. När dessutom jämlikhet mellan könen inte existerar i ett muslimskt land kan det nog bara sluta på ett sätt.


VINNARE I KAMMAREN VAR SVERIGEDEMOKRATERNAMed 140 röster för och 139 röster emot röstades ändringar igenom i sjukförsäkringen. Det kunde dock lätt blivit lotten som avgjorde gårdagens omröstning i riksdagen.

Jag skulle flyga från Kalmar klockan 07:30 till Stockholm men när jag anlände till flygplatsen var flyget inställt p.g.a. fel på planet. Efter diverse motstridiga uppgifter fick jag tillsammans med Lena Hallengren (S) och Anders Åkesson (C) beskedet av vi skulle få åka buss till Stockholm. Ett besked som innebar att vi skulle missa omröstningen. Vi fick ingen hjälp från SAS att lösa det på något annat sätt. Lena Hallengren ringde då riksdagens resebyrå och fick hjälp med att hitta ett flyg från Växjö och att få fram en taxi. Så med några minuters marginal han vi med ett flyg till Stockholm 09:20 i Växjö. Eftersom omröstningen skulle ske direkt efter debattens slut och hur lång debatten skulle ta var ganska oklart då man debatterat detta en gång tidigare. Min frånvaro kunde därmed innebära att oppositionen förlorade omröstningen då Jonny Skallin (SD) var på BB i Sundsvall och att vi därmed redan var en man kort och att vi inte får ingå i kvittningssystemet. Därför var SD redo att sätta in extra talare i debatten för att fördröja omröstningen till jag anlände. Nu behövdes inte detta då jag klev in i riksdagens lokaler vid ca 11:20 och då var det ännu några talare kvar men marginalen var inte stor. Utan min röst hade det blivit 139-139 och lotten hade fått avgöra.

Borås Tidning publicerade redan bara några timmar efter omröstningen en ledare som ”hyllar” Sverigedemokraterna. Detta är nog något som måste kallas ett genombrott på ledarsidor. Må så vara att det är en liten tidning. Jag citerar gärna större delen av ledaren.

”Vem vann i riksdagen?

Socialdemokraterna – vars Thomas Eneroth höll ett brandtal mot alliansregeringens reformering av socialförsäkringarna?

Moderaterna – som i utskottsordföranden Gunnar Axén kunde kalla den samlade oppositionens agerande för ”… undermåligt, för att inte säga oförlåtligt”.

Eller de nollklassade, som hamnat i kläm?

Knappast. Vinnare i kammaren var Sverigedemokraterna.

Visserligen har partiet oftast lagt sin röst på regeringens förslag. Men genom att ena oppositionen bakom sitt, har man kunnat förflytta sin politiska position. Från illa tåld outsider till inflytelserik insider.

SD:s Erik Almqvist gjorde inget för att dölja hur nöjd han var för att partiet på detta sätt kunnat komma in i värmen:

”Jag vill tacka de rödgröna för en god samverkan”.

Bara för att något senare i sitt anförande vända sig till allianspartierna: ”Jag vill också tacka alliansen för att har hjälpt oss Sverigedemokrater att stoppa de rödgrönas ambition om att urholka grunden för en progressiv sjukförsäkring som uppmuntrar till rehabilitering och återgång till arbetsmarknaden”.

Utifrån denna nya position kunde sedan sverigedemokraten uppmana allianspartierna att ”lära sig ta regeringsansvar. Ni måste lära er att söka stöd för er politik, så att ni lär er att ha någon som helst kontinuitet i er politik. Ville ni haft en bred överenskommelse i riksdagen hade ni så klart hört av er till oss”.

Inte undra på att många i kammaren valde att ta kaffepaus när Almqvist talade. Och de som dröjt sig kvar i kammaren satt bokstavligen med nedslagna blickar och håglöst hängande axlar. Allt medan Almqvist kunde sammanfatta utskottsinitiativets betydelse som ”Inga omfattande förändringar, men viktiga förändringar för vissa grupper”.

Viktigast dock för Sverigedemokraterna. Almqvists position i debatten och sättet han valde att recensera båda sidors agerande, gjorde det tydligt att hans eget parti kan kalla sig för vinnare.

Ty riksdagens hantering av frågan om förändringar i socialförsäkringarna har av en utfrusen ytterlighetsaktör skapat ett nytt mittenparti.” 

Jag kan bara konstatera att Erik Almqvist gör ett enormt bra arbete i socialförsäkringsutskottet och att han är en av partiets bästa talare.

Se Eriks Almqvist anförande.
Väl hemma i Kalmar gick jag ut och tog en bit mat tillsammans med en partikollega. Sedan fortsatte jag till Lilla puben där jag omgående fick sällskap av glada och trevliga sympatisörer. En taxichaufför, lärare, polis, industriarbetare, en arbetsledare på kommunen. Det blev en trevlig kväll med många skratt.

I eftermiddag skall jag se om KFF kan behålla sin förlustfria svit på GFA.

FÖRSKOTTERINGSBLUFFEN

Vid senaste kommunfullmäktigemötet i Kalmar beslutades om en förskottering av ett infrastrukturprojekt som egentligen handlar om underhåll och upprustning av järnvägslinjerna Stångådalsbanan och Tjustbanan. För den oinvigde går Stångådalsbanan från Kalmar via Blomstermåla-Högsby-Hultsfred-Vimmerby-Kisa-Linköping. Tjustbanan går mellan Västervik – Åtvidaberg - Linköping.

Vid kf-mötet saknades information om hur de 100 miljoner kronor som skulle förskotteras av kommunerna fördelades mellan dessa. Jag ifrågasatta summorna och begärde en återremiss för att kunna granska siffrorna.

Kommunalrådet Johan Persson (S) hävdade först under mötet att summorna var baserade på befolkningsmängd. Vilket är fullständigt felaktigt enligt mina beräkningar, se nedan. Om det skulle baseras på folkmängd skulle Kalmar kommun endast förskottera 18,44 miljoner kronor men enligt det beslut som klubbades igenom av kommunfullmäktige skall Kalmar kommun förskottera hela 33,76 miljoner kronor.Siffrorna till vänster är de som beslutats och de till höger de som borde gälla beroende på folkmängd i kommunerna.

Linköpings kommun förskotterar endast 5 miljoner kronor enligt beslutet men skulle det gå efter befolkningsmängd skulle Linköpings kommun förskottera hela 42,97 miljoner kronor. Man brukar tala om snåla smålänningar men i detta fall handlar det om snåla östgötar.

När jag ifrågasatte detta under mötet ändrade sig Johan Persson och menade att summorna beräknats efter en fördelningsnyckel.

Av de investeringskostnader på 200 miljoner kronor där Trafikverket står för 100 miljoner kronor kommer ca 110 miljoner är investeringarna placerade i Östergötland och bara ca 90 miljoner placerade i Kalmar län. Det handlar bland annat om ett spårbyte mellan Linköping och Bjärka-Säby som kostar ca 75 miljoner kronor.

När det däremot gäller förskottering kommer kommunerna i Kalmar län stå för 93 miljoner och de tre kommunerna i Östergötland stå för 7 miljoner kronor.

För mig är det obegripligt detta kan drivas igenom i kommun efter kommun. Jag förstår givetvis att kommunerna i Östergötland är väldigt nöjda med att Kalmar läns kommuner betalar för investeringar i Östergötland.

Med tanke på detta ser jag det som en fullständigt omöjlighet att Kalmar län skulle slå sig samman med Östergötland vid bildandet av en storregion. Ovanstående är ett ”exemplariskt” exempel på hur den ”svage” utnyttjas av den ”starke”.

Lyssna till det något röriga ärendet i kommunfullmäktige.


RSS 2.0