ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDEEtt typexempel på Barometerns journalistik från den 26 juli 2011. Om ca två av hundra kommentarer kan betecknas som hatfulla är då bloggen full av hatfulla kommentarer? Det kanske Mats Andersson kan svara på.

För ungefär ett år sedan drog valrörelsen igång på allvar. Det innebar också att förtalskampanjen av Sverigedemokraterna och dess företrädare startades på allvar. Varje morgon när jag hämtade tidningen hade jag en knut i magen och undrade om man kokat soppa på någon spik.

Efter vår valframgång, trots medias smutskastningskampanj, trodde eller hoppades jag att det skulle lugna ner sig lite men ack vad jag bedrog mig. Det blev bara värre! Stämning piskades upp fram till riksdagens öppnande den 4 oktober och kulminerade efter biskopens ”straffpredikan” i Storkyrkan. Jag kände mig vid den tidpunkten mycket låg. Media gjorde verkligen skäl för ”Vi gillar olika”. Det är väl egentligen det som syftas på med Aftonbladets och Jan Helins kampanj ”Vi gillar olika”. Att Sverigedemokraterna i förhållande till andra partier skall behandlas olika. Jan Helin till och med gillar när människor behandlas olika. Det står i skarp kontrast till alla människors lika värde.

Under året har sedan etablissemanget visat detta vid en lång rad av tillfällen som i många fall bara kan beskrivas med ordet mobbing. Detta har även förekommit i riksdagen vid ett flertal gånger och det som är slående är att just det ledamöter som oftast pratar om alla människors lika värde är också de som mobbar mest och oftast.

Det mest graverande exemplet från riksdagen är dock att Sverigedemokraterna inte får ingå i kvittningssystemet. Jag kan bara beteckna detta som den största mobbingen jag någonsin upplevt. Här visar sjuklövern verkligen upp sitt rätta jag och att man fortfarande har ena foten kvar i sandlådan och dessutom inte lever upp till alla människors lika värde.

Vi har fått släpa in ledamöter (Stellan Bojerud) i rullstol till kammaren för att trycka på knappar vid voteringarna. Du kan inte gå på en begravning av en nära anhörig om det är votering just den dagen. Du har inte ens rätt att vara sjuk om det är votering i kammaren. Det här är en av de värsta mobbingkampanjerna som jag varit utsatt för och den bedrivs dessutom i Sverige riksdag. Det är nog bara i Sverige en sådan sak kan förekomma i västvärlden. Tack Fredrik Reinfeldt och tack Håkan Juholt för er medmänsklighet.

Några veckor innan riksdagen tog sommarledigt fick jag en fråga från den kristna tidningen Dagen. Vilken fråga skulle du vilja ställa till Gud? Jag tror alla ledamöter fick samma mail. Svaren på frågorna presenterades i ett nummer som utkom i samband med Almedalsveckan. Min fråga var följande.En högst relevant fråga som jag gärna skulle vilja få svar på.

Efter det avskyvärda dåden i Norge har återigen etablissemanget visat sitt fula tryne och förtalskampanjen av Sverigedemokraterna fått nytt bränsle och min fråga till Gud blev minst sagt aktuell igen!

Det har varit många som försökt skuldbelägga mig, inte minst Håhan Juholt i Barometern, där journalisten Mats Andersson gärna står till tjänst för detta uppdrag. I riksmedia har kampanjen varit massiv och först ut var ”tempelriddaren” Jan Guillou med beskyllningar i en krönika. Är det någon som massmördaren i Norge kan haft som idol är det möjligtvis Jan Guillous rollfigur tempelriddaren Arn.

”Några satans förbannade islamistiska idioter, vettvillingar eller rena knäppgökar, hade genomfört det som fremskrittspartister och sverigedemokrater önskat mest.”

”Därför att gärningsmannen visade sig vara icke en islamistisk galning, som självsprängaren i Stockholm, utan en galning som hörde hemma politiskt bland sverigedemokrater och fremskrittspartister.”
Jan Guillou i Aftonbladet.

Exemplen på rena förtalsartiklar är många där skribentens enda syfte varit att skuldbelägga invandringskritiska röster och de som inte höjer mångkulturen till skyarna.

”Radikaliseringen av Anders Behring Breivik uppstår inte ur ingenting utan ur en högerradikal miljö med parlamentarisk representation i alla skandinaviska länder. De delar hans syn på islam och på det mångkulturella samhället. De bejakar vanligtvis inte våldsbrott men de har alla, särskilt SD i Sverige, ett förflutet i rörelser som begått allvarliga brott för att nå sina politiska mål.”
PM Nilsson på Newsmill.

”Det framgår snart att den misstänkte massmördarens åsikter är identiska med dem hos ledande sverigedemokrater”
Lisa Bjurwald i Expressen.

Att de stora mediaföretagen släpper fram dessa skribenter och deras osmakliga artiklar bara några dagar efter massmorden i Norge är rent ut sagt bedrövligt. Jan Guillou, PM Nilsson, Lisa Bjurwald och övriga personer som ägnat sig åt detta är bara ute efter att vinna personliga och politiska poäng innan gråten ens har tystnat.

Men det finns även riksdagsledamöter som passat på att ge uttryck för sitt hat och förakt. Samma personer som så innerligt i andra sammanhang pratar om alla människors lika värde. Nymoderaten Lars Beckman är ett utmärkt exempel på detta. Han är minst lika ”duktig” som Jan Guillou. Jag undrar i mitt stilla sinne varför inte personer som Lars Becklund uppmärksammas i media. Uppenbarligen har media två helt olika måttstockar när man bestämmer vem som skall hängas ut och förtalas i TV, radio och tidningar."Hela länets riksdagsledamot!" Stor i orden, liten på jorden!

Stellan Bojerud har faktiskt hittat denne moderat och gett ett mycket bra svar. Samtidigt vill jag passa på att gratulera Stellan som nu skall gifta sig med sin M.
Är det underligt att man ibland undrar över om det är värt sitt pris att engagera sig politiskt?

Att ofta gå med en knut i magen på grund av att journalister med flera tycks ha som sin enda uppgift att förtala mig och andra Sverigedemokrater. Jag känner numera alltid ett stort obehag när en journalist ringer och vill ställa frågor. Tyvärr tror jag inte det har några positiva avsikter utan bara är ute efter att göra mig illa. Varför skall jag då samtala med dem.

Det finns en praxis för Sverigedemokrater som innebär att de alltid namnges i media när något som kan framställas som negativt hänt. Men tillhör du sjuklövern så heter det bara att en ”politiker” gjort något galet.

Jag tror aldrig jag och mitt namn har förekommit i media tillsammans med något positivt epitet!
Det säger allt om dagens journalistik och den värld vi lever i som skall präglas av alla människors lika värde.


Kommentarer
Postat av: Judge

försök hänga i Toralf, du och ni andra sd-riksdagsmän och kvinnor är värda er vikt i guld. Vi är många som står bakom er.

2011-07-31 @ 09:21:48
Postat av: evamarie

Mycket känslosamt.

Många av de "vuxna" i rikstagen har visat sitt rätta ansikte som mobbare. Hur lågt kan våra folkvalda sjunka?

Jag är så fruktansvärt besviken.

Kram på dig.

2011-07-31 @ 09:54:44
Postat av: Johan

Vad är det som tyder på att Thoralfs högerpopulistiska följe här respekterar alla människors lika värde? Den absoluta merparten av kommentarerna tyder på motsatsen. Och man behöver inte heller leta länge för att hitta hatfulla eller fullständigt respektlösa kommentarer.För övrigt har vi sedan länge lärt oss att det alltid är synd om SD. Partiets anhängare kommer alltid att vilja framstå som martyrer och missförstådda sanningssägare. Utan den samlade kraften kommer nämligen partiet att gå under.

2011-07-31 @ 09:57:30
Postat av: Skånepåg

@ ThoralfFörstår mer än väl ditt behov att "skriva av dig"."Varför skall jag då samtala med dem."

Jag anser att du inte behöver samtala med dem. Men ha gärna ett kortfattat välformulerat svar till hands som inte alltför lätt kan missförstås. Men tyvärr är väl risken likväl stor att det blir så, och slås upp i massmedia som en "världsnyhet"!Du får försöka att koppla av så gott det går i sommar och hoppas att du har möjlighet att åka till Sölvesborg den 6 augusti och Jimmie Åkessons sommartal. Ta till dig så mycket positiv input som det bara går och av att träffa likasinnade under lediga former!

2011-07-31 @ 09:59:36
Postat av: Ellen

Läs denna mycket insiktsfulla artikel i Politiken från en privligierad danska bosatt i Oslo sedan 14 år!http://politiken.dk/debat/kroniker/ECE1346130/en-vred-mand-mod-eliten/2011-07-31 @ 10:02:33
Postat av: Anonym

Det är i kommentarerna till dessa förvirrade artiklar och blogginlägg från PK folket som du kan utläsa vad folket ,läsarna verkligen tycker. Dessa slaskartiklar modeleras enbart i syftet att i ett desperatförsök glorifiera det mångkulturella.

2011-07-31 @ 10:07:42
Postat av: AWSvensson

Johan kan du precisera vad som menas med uttrycket människors lika värde, sätt det gärna i ett socialförsäkringssammanhang,allt för att veta vad du åsyftar .

2011-07-31 @ 10:11:34
Postat av: Lis

Det är så ledsamt att läsa det här, vad ska man göra? Ni måste kommunicera ut detta, folk borde få reda på hur det går till. Som SD:are krävs det stort mod att stå upp för sina åsikter - och bara det är ju inte riktigt klokt att det ska behövas i en demokrati. Hoppas du orkar ett tag till!

2011-07-31 @ 10:13:22
Postat av: Skånepåg

@ AWSvenssonPseudonymen Johan rensas tydligen numera av Thoralf allteftersom de dyker upp då han har tid att kolla bloggen. Kanske det rentav är Östran eller Barometern (obs ironi) som för en gångs skull är på hugget och tipsar Thoralf om dessa mer eller mindre hatiska inlägg?

2011-07-31 @ 10:22:23
Postat av: AWSvensson

Mångkulturens försvarare känner ett hårdare tryck från omvärlden ,fler och fler inser fiaskot med det fatala naiva försöket att bygga samhället där olika kulturer lever sida vid sida , snälla och hjälpsamma mot varandra ,tolerans och generositet skulle genomsyra hela exprimentet.Ett experiment som visat sig så kapitalt misslyckat att det skapat något helt motsatt nämligen konflikter. I ett sista desperat försök till försvar så gäller det att finna syndabockar .Men det är inte Sverigedemokraterna som kvaddat detta missfoster till utopiskt samhälle, det är verkligheten.

2011-07-31 @ 10:25:27
Postat av: Tomas

Hej Thoralf.

Ge inte upp, även om det ser mörkt ut ibland.

Du/ ni behövs och ni gör ett fantastikt bra jobb.

Ha en underbar semester.2011-07-31 @ 10:27:21
Postat av: AWSvensson

Skånepåg,hoppas han då släpper igenom en förklaring från Johan så vi vet vad som åsyftas.

2011-07-31 @ 10:28:48
Postat av: S-E Karlsson

Heja på Thoralf , SD Högsby stöttar dej !

Mvh Sven-Erik .

2011-07-31 @ 10:32:27
Postat av: Thoralf Alfsson

Den envägskommunikation som "Johan" sysslat med en längre tid har jag tröttnat på. Nu är han ett "troll" som vi säkert har tillbaka ganska snart under nya "parametrar".

2011-07-31 @ 10:35:29
Postat av: Mats B

Sveriges vänsterextrema media och journalistkår har fortfarande inte förstått att sanningen går inte att förvanska i och med internet.

Därför är det viktigt att vi fortsätter vår oförtrutna kamp mot mobbarna genom att fortsätta lägga våra kommentarer på artiklar som media förvrider.

Jag personligen mejlar rövskallarna och påtalar och ifrågasätter deras vänsteragenda.

Du är vår klippa Thoralf,så stå på dig.

Du borde unna dig lite semester(även från bloggen) så att du inte bränner ut dig,för det är ingen angenäm upplevelse.

Vänligast

Mats B

2011-07-31 @ 10:36:47
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: AWSvensson

Ok, Johan du är bränd, finns det då någon annan som kan förklara begreppet "alla människors lika värde" ur socialförsäkringssynpunkt. OSA.

2011-07-31 @ 10:40:22
Postat av: Matts

Det är bara att härda ut Thoralf. Det kommer att bli bättre allteftersom fler och fler svenskar öppnar ögonen. Jag tror inte du förstår hur många vi är som står bakom dig. Häng i för Sveriges skull!

2011-07-31 @ 10:45:16
Postat av: Skånepåg

@ EllenHoppas att du även läst kommentarerna och förstått så mycket av danskan, att dessa till övervägande del inte delar artikelförfattarens synpunkter. Finns ett och annat jag kan hålla med om, men annars är mycket av innehållet i artikeln sådant som redan har använts i svensk PK-media.

2011-07-31 @ 10:47:14
Postat av: Allemand

Thoralf, jag förstår dig och vet hur det känns men en sak är säker mobbningen har nått vägs ände. Det kan bara bli bättre från och med nu.En rannsakningens tid kommer och då blir SD kvar som segrare.

2011-07-31 @ 11:09:20
Postat av: Anonym

ThoralfLade in länken till en debattartikel skriven av norska Berit Seal som är väl värd att lyfta fram på bloggen som egen post. Finns ytterligaren en bra artikel från samma tidning på Denna adress: http://www.kristianstadsbladet.se/debatt/article1519152/Hyckleri-av-gigantiska-proportioner-i-Sverige.html

Lyft fram artiklar som dessa på en väl synlig plats så att de kan tjäna som motvikt till de hatfulla som sprids i diverse skvallerpress, som AB och Exp. När då folk hittar hit dom aldrig besökt bloggen förut läser dessa nyanserade och bra artiklar så kanske det kan väcka ytterligare en och annan.

Postat av: Lotta

Hmm alltid glömmer man något, det var jag som skrev ovanstående inlägg.

2011-07-31 @ 11:17:27
Postat av: Elon

Jag förstår att det kan kännas jobbigt men nära 350.000 stödde dig och SD i senaste valet.

Vid nästa val kommer SD åter att få min röst.

Jag ber dig och SD, kämpa på!

2011-07-31 @ 11:17:37
Postat av: Svinet

Sen attentaten i Norge har det märkts väldigt tydligt vilket pissland Sverige är. I Norge står nu alla sida vid sida oavsett åsikter. Här i Sverige så hatas det som aldrig förr. SDU är ej välkomna på minnesceremonin. Själva ceremonin va nog bland det lägsta jag sett, enbart multikulti propaganda och lögner om SD som matades ut. Ingen politiker eller journalist bryr sig om offren för fem öre. Förutom SD då, ni är enda parti som inte utnyttjat detta för egen vinning.SD kommer antagligen förlora en del på detta till att börja med. Just nu är hatet för starkt och folk kommer ställa sig in i pk-ledet för att slippa oroa sig över att förlora familj, vänner och jobb.

Men framöver så kommer fler och fler märka hur galet allt är och se SD som enda lösningen.2011-07-31 @ 11:18:36
Postat av: Micael Foghagen SD Kalmar

Lite då och då brukar jag föra till torgs hur viktigt det är att vi blir fler som lämnar anonymiteten. Det är onekligen otroligt många som sympatiserar med SD´s politik, gör sin röst dagligen flera gånger om dagen på bloggar och i tidningars kommentarsfält ( där de förekommer och ännu inte har stängts...)Och det är ett gigantiskt bra utfört arbete! Keep up the good work!Men.Tillsammans gläds vi ju åt framgångarna men vi behöver bli fler som även d e l a r motgångarna, så enkelt är det ,varken mer eller mindre.Vi skall inte behöva vara en anonym massa i folks ögon med vår politik. En politik som vi kan vara stolta över. Medias skrämselpropaganda livnär sig på vår anonymitet. Om proppen skall gå ur ordentligt måste fler våga, ja våga. Himlen kommer i n t e att faller ner över oss, det kan jag lova....För varje person som går ut offentligt minskar Thoralfs, min och alla andras magknip och vi kan göra det jobb som våra väljare så innerligt önskar.Som grädde på moset kommer pk-media tvingas till att byta strategi - från lögn och förtal till en sundare verklighetsbeskrivning.2011-07-31 @ 11:27:25
Postat av: Thoralf Alfsson

FoghagenDu har så rätt!Det är svårt att förtala hundratals människor i Barometern.

2011-07-31 @ 11:33:11
Postat av: Stefan

Tänk vad makt kan berusa människor.

Makten av att:

* kunna mobba sina motståndare offentligt utan åtgärd

* kunna sprida medvetna lögner utan att bli ifrågasatt

* fjäska för våra ny medborgare bara för att kunna bli återvald

* sopa allt obehagligt under mattan utan att någon reagerarJag tror att om man jobbar systematiskt mot "mobben" och håller sig till sanningen så segrar man i det långa loppet, även om det just nu ser mörkt ut.Du gör ett utmärkt arbete Thoralf, kämpa på.Sverige påminner om den gamla TV-serien "V", eller?2011-07-31 @ 11:43:41
Postat av: Essendon

Håll ut Thoralf!

Känt citat troligen Gandhi:

Först ignorerar de dig, sedan skrattar de åt dig, sedan bekämpar de dig, och sedan vinner du!

2011-07-31 @ 11:43:52
Postat av: Inge Sandén

Instämmer med alla som stöttar Thoralf i sitt arbete att framföra sanningens budskap och varför det ser ut som det gör i vårt land 2011.Det är därför det är så stort så stort,att Sverigedemokraterna tagit sig in i Sveriges Riksdag.

Det är folket,dom som troget går till sina arbeten varje dag,dom frihetsälskande,motståndarna mot alla sorters våld och tvång och de som insett och förstått vad Sverige är på väg med tvånget att älska islam och mångkulturen och den som inte så gör måste ha kraft och mod att stå emot den hycklande falska kulturelitens alla fula floskler och fula ord,det är detta folk vars förfäder började med att skapa vårt välstånd som röstat in SD i Riksdagen.

Våra motståndare är en skrivkunnig elit,som endast ser till sin egen karriär att vara en PK-it.

Chefredaktörer och deras lakejer journalister och krönikörer,professorer,docenter,falska namnkristna biskopar,som alla har det gemensamt,folket skall tycka som vi lär men skall inte leva som vi lever.

Folket lever i deras skapade getton och upplever varje dag alla orättvisor detta fört med sig.

Eliten bor i flotta villaområden med höga murar omkring sina miljonvillor och ger varandra välbetalda arbeten,Bengt Westerberg är ett bra exempel på att det är så.

Att det hemska och oförståeliga som hänt i Norge ta som förevändning till att vinna billiga politiska poäng,när vi alla istället skall böja våra huvuden och känna medkänsla för de döda och deras anhöriga skulle göra att alla sjuka kommentarer över det skedda skulle vara en omöjlighet i en sund och frisk människas kropp.

2011-07-31 @ 11:45:33
Postat av: Essendon

Thoralf!Off topic

För att komma i från djävulens hantlangare en stund d.v.s Journalistpacket,

bifogas härmed en rolig sida om Myrphys kända lagar och några andra.http://www.robotbyn.se/diverse/murphys_laws.php

2011-07-31 @ 11:59:43
Postat av: Lotta

OT/ Titta vad PK dragit och vill försvara till sista blodsdroppen.

Postat av: Tjadden

Det enda jag kan tänka mig som människors lika värde, är att utse oss till politiska brottsoffer, men det förstår inte våra belackare att så är fallet och det är inte heller att begära, så långt kan de inte tänka att de har faktiskt gjort oss till brottoffer.Skull vi inte kunna få ekonomiskt stöd för vårt lidande? Även om jag personligen ser en positiv poäng i det här, att väljarna tar parti för oss.

2011-07-31 @ 12:08:40
Postat av: Micael Foghagen SD Kalmar

>EssendonTack för den länken! Bara älskar den humorn som i grund och botten faktiskt har lite sanning i sig. Finns många varianter av den och jag har inte hunnit läsa igenom hela din länkEn som borde vara med är i alla fall - "om nånting kan gå fel gör det det - förr eller senare"...

2011-07-31 @ 12:09:29
Postat av: Da Capo

Ur Julia Ceasars senaste krönika 'Ansvar och Skuld' citaras:Marionetterna gör jobbet"Anders Behring Breivik kan känna sig nöjd. Den 32-årige norske massmördaren har lyckats med sin plan. Isolerad i häktet behöver han som en demonregissör bara sitta passiv medan marionetterna gör resten av jobbet åt honom, precis som han har förutsett.Om han inte vore avskuren från all mediekonsumtion skulle han antagligen njuta ohämmat av det som nu pågår i media när journalister och diverse andra ”experter” lika lydigt som förutsägbart axlar sina roller och bidrar till ökad polarisering och splittring.I Sverige med frontalfigurer som Lisa Bjurwald, Annika Hamrud, Daniel Poohl och Alexander Bengtsson från vänstertidningen Expo, Anna-Lena Lodenius och Lena Sundström, som verkar se sig själva upphöjda till objektiva ”experter på främlingsfientlighet” och anlitas som sådana av media, trots att det är uppenbart att de har en egen politisk agenda. Drevet går. Häxjakten är i full gång. Hyckleriet når nya höjder. Det sunda förnuftet lyser med sin frånvaro, liksom den eftertanke William Shakespeare talar om i Hamlets tredje akt:Så går beslutsamhetens friska hy

I eftertankens kranka blekhet över.”http://snaphanen.dk/2011/07/30/s%c3%b8ndagskronik-ansvar-och-skuld/http://www.document.no/2011/07/ansvar-och-skuld/

2011-07-31 @ 12:10:41
Postat av: Tjadden

Apropå mailet, vad skulle du vilja säga till gud?http://www.radda-sverige.nu/

2011-07-31 @ 12:15:12
Postat av: Essendon

@ Micael Foghagen SD KalmarEller:

Om fyra stycken saker görs efter varandra och fungerar, så kommer alltid den femte att sabba alltihop!

2011-07-31 @ 12:18:54
Postat av: Micael Foghagen SD Kalmar

>EssendonOm man "översätter" våra två exempel på Murphy´s tilläggslagar till pk-medias strategi, så faller det ut att förr eller senare kollapsar den.Gärna förr....

2011-07-31 @ 12:30:00
Postat av: Tjadden

Barometern, den 13/5 -63:"Att den svenska skölden inte är alldeles ren skall medges och kritiken bör därför lämpligen förenas med viss självrannsakan. Vi har också våra minoriteter, människor av annan ras och med andra vanor, och det sätt på vilket de behandlas i vårt land vittnar inte alltid om förståelse av det slag som vi begär att andra länder och andra folk skall visa."Så sa man då och idag säger de dessa ord och pekar ut oss svenskar gärna med namn som ett förtydligande att folk av annan ras är bättre än oss, vilket jag ser som att deras yttrande är ytterst inkonsekvent och inte har något värde, mer än som ren smutskastning i tydlig brist på intelligens.

2011-07-31 @ 12:35:57
Postat av: Essendon

@ Micael Foghagen SD KalmarYepp!

Ju tidigare, desto bättre!

2011-07-31 @ 12:59:26
Postat av: Stefan

Förstår att det måste kännas hopplöst när pk-media hela tiden är i bakhasorna på er med blåslampor och lögner.Det positiva är dock att den extrema mediabevakningen gör att potentiella väljare får upp ögonen för er.Du kan tacka Barometern för att jag kryssade dig i riksdagen - utan deras skitsnack om dig hade jag aldrig hittat din blogg.Mest får du dock tacka dig själv för att du svarade på mitt mail innan valet där jag frågade dig personligen om frågor som var viktiga för mig. Ditt svar gjorde det självklart att det var DIG jag ville rösta på. Tror knappast Bengt Westerberg hade bemödat sig att svara på ett mail från en potentiell väljare som undrade var han stod i debatten om straffrabatt i svenska rättssystemet.Sträck på dig - du och SD gör ett kanonjobb!

2011-07-31 @ 12:59:33
Postat av: Skånepåg

@ Lotta

Vad taskigt folk (och drar alla över en kam) som finns enligt vad som sägs i inledningen då han säger något i stil med: "prepered to do in order to stop islam and sharia". Vill inte sedan sen se eller höra mer. Är det någon som efter detta uttalande tvekar över vad som finns på islams agenda?@ AWSvensson

Det här märkliga uttrycket ”människors lika värde”, används det egentligen i någon annat sammanhang ("skräddarsytt" för detta ändamål?) än när man skall försvara mångkulturen? Lär visst ha en annan skrivning/betydelse i originalet men det påverkar givetvis inte hur det brukas och missbrukas i Sverige, ungefär som när olika religiösa grupper upprepar sitt ”mantra”. Verkar även som att man lägger in lite olika betydelse beroende på vad som egentligen avses och hänsyftar då tydligen på något synonymt (och det finns det flera av). Den stora frågan är således vad betyder det här uttrycket egentligen och vilket värde avser man? Minns att på åttiotalet var det vanligt med uttryck som ”att du är väl solidarisk” åtföljt av en ilsken blick och som användes i alla tänkbara sammanhang och till slut blev uttjatat.

2011-07-31 @ 13:02:59
Postat av: AWSvensson

Foghagen, jag tror att i vissa lägen så är det lättare att få ut sitt budskap om man uppträder civilt, dvs som öppet företrädare så finns det en barriär att övervinna,den man för en dialog med vet att man har ett politiskt budskap som de kan se avvaktande på. Som"civil" så kan man hamna på samma nivå i konversationen och avsaknaden av denna barriär gör att man blir personlig och få förtroende på ett annat sätt.Något jag märkt i diskussion med bl.a kunder Vet inte om pedagogiken är fattningsbar men försöka duger. Båda sorter behövs. Att vara aktiva på att kommentera allt som berör ,i synnerhet uppenbara lögner, vilka inte är svåra att finna i media, gör att dessa lögnspridare får svårare att föra ut sin lögn.Kommenterar själv på otaliga ställen i annat alias , sen jag började för ett antal år sedan när kommentarerna var fåtaliga till dagens explosionsartade utveckling.

2011-07-31 @ 13:04:50
Postat av: "Vi gillar olika"

Då stämde ryktet.Landsfader Reinfeldt åkte till Turkiet på semester mindre än två dagar efter terrorattentatet i Norge!Fredrik Reinfeldt har inte setts till sedan dagen efter terrorattentatet i Norge. Hans osynlighet och brist på kommentarer har mötts av massiv kritik. Nu säger källor till Aftonbladet att han flög till Antalya i Turkiet tidigt på söndagsmorgonen,mindre än två dagar efter attentatet.– Jag var tre meter ifrån honom när han gick ombord på planet, säger en källa.Fredrik Reinfelds pressekreterare Markus Friberg vägrar fortfarande kommentera var den svenska statsministern befinner sig och säger bara att han inte är i Stockholm.Denna känslokalla sociopat har högerväljarna valt som statsminister.

http://www.aftonlognen.se/nyheter/terrordadetinorge/article13399157.ab

2011-07-31 @ 13:12:38
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: ! ! !

Muslimska terrorister ropar Allah Akbar när de går till attack.Allah har aldrig belastats för muslimsernas terrordåd en enda gång i Politiskt Korrupt Media ! ! !

2011-07-31 @ 13:13:18
Postat av: Anonym

Skånepåg. människors lika värde är nog ett kristet uttryck. Frågan är om detta gäller ur ett muslimskt synsätt. islamkännare kan ju vidareutveckla detta.

Värde, som sagt vilket värde,vem sätter det. Om jag dödar en person så ser jag hans värde som noll, i logikens namn så är mitt liv värt lika mycket vilket skulle förespråka dödsstraff. Öga för öga ,tand för tand.

Nej nu är semestern slut , och den bärbära plockas ner.

2011-07-31 @ 13:16:22
Postat av: vmm

Det har varit en hemsk resa att upptäcka hur onda människor faktiskt kan vara. Jag trodde i min enfald att det här med mobbing var ganska ovanligt och utfördes av enskilda rötägg, men när man ser hur SD har behandlats så är det bara att konstatera att människan verkar vara en ond varelse. Kanske skulle SD kunna verka för att införa en antimobbinglag, dvs ungefär som lagen om grov kvinnofridskränkning och grov fridskränkning och att det skulle bli straffbart att systematiskt och under lång tid kränka en människa även på t.ex en arbetsplats. Det känns på sätt och vis konstigt att man måste ha en lag som förbjuder människor att beté sig som svin, men vi har ju sett att människor inte betér sig acceptabelt av egen fri vilja.

2011-07-31 @ 13:16:59
Postat av: Gute

Du avslutar med orden - "Jag tror aldrig jag och mitt namn har förekommit i media tillsammans med något positivt epitet!"Jag vill bara tala om för dig Thoralf, att du har ett mycket större stöd än vad du kan ana, och från grupper du kanske inte har i tankarna.Det är bara för dig och dina medarbetare att fortsätta i samma anda, det är vi väljare som har makten, inte urusel vänster-media!2011-07-31 @ 13:17:47
Postat av: Johan

Tage Erlander i Riksdagen, i samband med raskravallerna i USA 1965:”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga som rasen utan också i många andra avseenden.”

2011-07-31 @ 13:20:57
Postat av: Tjadden

Något annat som är nog så viktigt att förstå, vi kallar massmedia för tredje statsmakten, idag kan vi sätta den på första plats!

Tänkt dig vilken relevant frågeställning det är vid en gallupundersökning, vilken tidning skulle du rösta på om det var val idag?

2011-07-31 @ 13:27:01
Postat av: vmm

Jag har ju förstått nu att människor inte kallar SD för rasister för att vara taskiga utan för att dom verkligen tror att SD är rasister. Jag tänker på Maud Olofsson (C) i den avslutande partiledardebatten i riksdagen inför sommaruppehållet när hon sa att SD vill slänga ut alla invandrare. Hon TROR faktiskt det! Då är det såklart inte konstigt att anklaga SD för rasism. Men på sätt och vis konstigt att en partiledare, efter att ha suttit i samma kammare i nästan ett år, har en sådan föreställning om SD. Eller som den riksdagsledamot från (V) (minns inte vem det var) som berättade att han på valnatten när det stod klart att SD skulle komma in i riksdagen hade mötts av gråtande invandrare som frågat honom om dom nu skulle slängas ut ur landet. Dom TRODDE verkligen att dom skulle slängas ut! VEM har fått dom att tro det? Är det SD? Eller andra, typ Maud Olofsson & Co? VEM har piskat upp hatet mot SD? VEM är det som gjort invandrarna så rädda att dom gråter för att dom tror att dom ska kastas ut? Läser man det som tidningarna skriver och om man tror på Olofsson och Lars Beckman så är det inte konstigt att folk är rädda och hatiska. Undrar om journalisterna och andra politiker nu är riktigt nöjda med vad dom ställt till med...

2011-07-31 @ 13:32:04
Postat av: Tjadden

vi gillar olikaÄr du helt säker på att det inte är en politisk tjänsteresa där Reinfeldt lovar turkarna att han ska göra allt för att Turkiet ska komma in i EU?

2011-07-31 @ 13:36:57
Postat av: Ylva

@ Tjadden! Jag skulle rösta på SVT!SVT är Sverige´s i särklass främsta, största och effektivaste opinionsbildande medium.

Det är SVT som sätter normen för vad som är korrekt respektive inkorrekt att säga.

SVT är den största boven i multikulti-dramat, som har drabbat landet.

Den som har makten över SVT har makten över Sverige!

Och idag är det muhammedanerna och deras rövslickare som har makten över SVT.

2011-07-31 @ 13:37:08
Postat av: Kurtan

Eftersom det verkar finnas en hel del vettiga skrivare, dvs icke Pk-hjärntvättade, på denna bloggen kanske någon skulle kunna ge en analys av följande:Media och andra talar allt som oftast om de sk moderata muslimerna speciellt i islamistiska terror sammanhang.Eftersom "de troende" själva konstaterar att koranen är allah's ord som inte kan/får ändras och att M är den perfekta muslimen, är min fråga:- Vilken del av koranen (allah's ord) förkastar de moderata muslimerna ? Eller finns det två koraner ?MVH

2011-07-31 @ 13:43:27
Postat av: Hulda

Det fins märkliga människor i Sverige. En av dem är bloggaren Lasse Strömberg som jag hittade idag.

Han skriver i sin blogg "Lasses blogg" under rubriken "Alltid någon annnans fel" bla: " Det stora hotet mot oss utmålas av bekvämlighet som Islam. Eventuella svårigheter skylls på Islam. Den arbetslöse får höra att invandrare stulit hans möjlighet att få jobb. Den bostadslöse får höra att invandrarna får lägenheter medan han själv är bostadslös."Ja, men...Det är ju så. Med arbetskraftsinvandring av bla. städare och serveringspersonal, minskar ju möjligheten att en arbetslös Svensk får ett enkelt jobb. Drivs städfirman, närbutiken eller Pizzerian av en "nybyggare" är det självklart att "kusinen" från hembyn får sin stora chans att få sina problem lösta för alltid...

Landets ibland enormt barnrika "nybbyggarfamiljer" KRÄVER lägenheter som passar för att inte bli kränkta.

"Sunt förnuft" och verkligheten är inte det samma för de som vistas i de röda dimmorna, som för oss som ser och läser om eländet varje dag....

2011-07-31 @ 13:52:58
Postat av: ! ! !

Var har "moderata muslimer" sin moské någonstans? ! ! !

2011-07-31 @ 14:02:06
Postat av: carl

nu när "makteliten" börjar se att slutet närmar sig för sötebrödsdagarna, då de kan roffa åt sig av folkets skattepengar. och mediamaskineriet indoktrinerar folket.alltså genom att sanningen går att finna på internet, blir det svårt för 7 klövern att fortsätta försätta folket i ovisshet om vad de håller på med.

__________________________________________________

ingen idé att tala med media, hänvisa till denna blogg att svar kommer ges via bloggen.då kan man fundera ut en bra svar och tv-tittare och tidningsläsare kan själva läsa samma info som media får bygga sina storys på.då vet alla sedan vilka lögner och medvetna feltolkningar pk-media gör.samtidigt får internet större vikt och folket är inte så beroende av papperstidningar och ful-tv.

________________________________________________

2011-07-31 @ 14:18:09
Postat av: LN

AWSvensson skrev: Ok, Johan du är bränd, finns det då någon annan som kan förklara begreppet "alla människors lika värde" ur socialförsäkringssynpunkt. OSA.

2011-07-31 @ 10:40:22

---------------

Jag vill göra ett försök genom att inledningsvis hävda att satsen ALLA MÄNNIOSKORS LIKA VÄRDE sedan länge har varit maktetablissemangets främsta indoktrineringslögn. Med hjälp av denna lögn har den politiska maktens koryféer lyckats köra ner begreppet MULTIKULTURALISM, som ju förmodas vara baserad på ALLAS LIKVÄRDIGHET, djupt i halsen på det svenska folket.Det 'sovande svenska folket' (Reinfeldt) är så till den milda grad impregnerat, med denna lögn enligt mönster som framgångsrikt tillämpades av en ej obekant herr Joseph Goebbels, att man numera nästan kan höra hur det sovande folket mumlar tesen i sömnen. Lögnen ligger som ett "manchuriskt" implantat under huden på alla icke reflekterande svenskar, och de är till antalet många fler än få.Självfallet har ingen människa samma VÄRDE som vilken som helst annan medmänniska. Det är feltänk av detta slag som i bakgrunden inte obetydligt medverkar till att möjliggöra det ohämmade insläppet och dito importen av identitetslösa och kulturfrämmande personer till Sverige.Inte har en TBC-sjuk, analfabetisk, könsstypad, somalisk flerbarnsmamma samma värde som en frisk, välutbildad, flerspråkig, irakisk kärnfysiker, även om den senare av det ojämlika svenska samhället där alla människor påstås har samma värde, tvingas försörja sig som taxichaffis. Du kan ju fråga hos ditt försäkringsbolag eller hos Försökringskassan!Det svenska påståendet om ALLAS LIKA VÄRDE emanerar från en genant felöversättning på den tiden då Sverige hade en flitig bordellkund vid namn Geijer som justitieminister. Förenta nationernas deklaration om de mänskliga rättigheterna skulle få svensk språkdräkt, och där det i första artikeln talas om: "all human beings are born free and equal in dignity and rights" blev klantmajas svenska översättningen: "alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter".Equal DIGNITY and rights = égaux en DIGNITÉ et en droits = lika i VÄRDE och rättigheter.

Origalet talar om "värdighet" som i klantmajas svenska översättning återges med "värde". Svenskar saknar värdighet - de har endast värde för makteliten som röstboskap!Det fanns tid att korrigera felöversättningen då det begav sig. Så skedde emellertid inte, sannolijt därför att felöversöttningen passade maktelitens syfte bättre, än att framhålla att det svenska folket besatt värdighet. Jag tror mig veta att klantmajas översättning även är inkluderad i den svenska grundlagen.Jag hoppas att AWSvensson finner svaret vara tillfyllest.

2011-07-31 @ 14:18:16
Postat av: Leif T Åhlin SD/Arvika

Visst är det märkligt. I skolorna uppsätts riktlinjer för att stävja våld och mobbing. Ganska tuffa åtgärder.

Riksdagskvinnor och män kommer från den kommunala verksamheten i de olika kommunerna i Sverige.

När de etableras i riksdagen griper "nojan" in, och allt de lärt barnen/åskådliggjort den mobbande kulturens borttagande, är detta som en bortblåst händelse.

Folk som inte vill använda kopiator för att SD fingrat på den, vill ha en egen kö vid bespisningen,

går andra vägar när SD uppenbarar sig, ja listan kan göras riktigt lång!Hur kan ett folk som ser och hör och hur SD mobbas, rösta in en mobbande samling till att styra ett land, där mobbing är absolut den viktigaste åtgärden bland ungdomar, för att trivsel och kunskap skall premieras. Det måste vara något fel med/på människorna i vårt annars så fagra land.Här i Arvika är det endast små incidenter, men alla måste ju behandlas, för fortsätter lögnandet blir detta en sanning för de flesta, om inget bemötande sker. Folk här vet inte vem de har att göra med(jag) men jag vet till 90 % vad det är för människor jag har att göra med. Då är det "lätt som en plätt" att verka!Jag avundas dig icke Thoralf, utan berömmer dig för den arbetskapacitet du genomför. Mycket av

de problem du erhåller, beror onekligen på den populära blogg du innehar. Onekligen bland den bästa, avslöjande och kommenterade bland Sveriges alla bloggar. Det är så en blogg skall fungera.

Kämpa på Thoralf, vi är många som stödjer dig...

2011-07-31 @ 14:25:01
Postat av: carl

BRAAA thoralf att Ni skriver om hur det går till riksdagen. förr hade man respekt för politiker, men nu vet man att 7 klöverns kreatur inte vill folket väl. de tänker bara på sin egna karriär och att roffa åt sig så mycket de kan.för att behålla sina förmåner och feta arvoden juger och fuskar de, och bedriver falskspel.

samtidigt spelar de upp en fasad så man skall tro de bryr sig om oss.oavsett om de är från alliansen eller sosseblocket så håller de alla varandra om ryggen, det viktigaste är att de kan behålla makten och fortsätta roffa åt sig.sedan jag läst sanningen på internet blir man frusterad hur PK-indoktrinerade folk verkligen är.

2011-07-31 @ 14:28:51
Postat av: Skånepåg

@ LN"Förenta nationernas deklaration om de mänskliga rättigheterna skulle få svensk språkdräkt, och där det i första artikeln talas om: "all human beings are born free and equal in dignity and rights" blev klantmajas svenska översättningen: "alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter"."Tackar ödmjukast, det var detta som fallit mig ur minnet. Man kan f.ö. undra om det verkligen var ett misstag i översättningen, utan en medveten sådan för att passa in bättre i det "klimat" som redan börjat så smått på Geijers tid som justitieminister.Håller fullständigt med dig i det andra som du skriver.

2011-07-31 @ 14:41:38
Postat av: Thorun

Tack Mats Andersson,

för att du såg till att jag hittade till Thoralf´s blogg!WOW, vilken fantastisk blogg!

En oas för det fria ordet, som en av kommentatorerna beskriver den, i en annars kompakt PK-öken.Mats Andersson,

kör hårt,

du är nog SD´s bästa valarbetare i länet!

2011-07-31 @ 14:42:29
Postat av: Allemand

@Hulda, han och Jinge är kompisar. Försök att få in någon sanning om kommunisterna skall du få se på det fria ordet i V-tappning.

2011-07-31 @ 14:47:41
Postat av: LN

@ SkånepågMed tanke på vad som nu utspelas i kölvattnet av Norgemassakern vill jag på intet sätt avvisa din misstanke.

Ja, varför inte en initial och avsiktlig manipulation istället för en tafflig fel-översättning?

En gång i tiden trodde jag de flest medmänniskor om gott. Men det sket sig i slutet av 70-talet.

Men, jag är nog fortfarande litet godtrogen.

2011-07-31 @ 14:56:43
Postat av: Lars E

Det som borickan Mats Andersson driver på sin blaska "Barometern" är inte nykter, saklig och hederlig journalistik. Det är snarare lågsinnad, illvillig och skadelysten hets mot SD i stort och Thoralf Alfsson i synnerhet.

2011-07-31 @ 14:57:12
Postat av: ! ! !

Vilket parti röstar Barometern´s Mats Andersson på? ! ! !

2011-07-31 @ 14:58:56
Postat av: Skånepåg

@ EllenVill be om ursäkt för vad jag skrev tidigar så konsekvent då jag skummat igenom artikeln och missade tydligen t.ex. nedanstående vardagliga som hon för fram och som visar på hennes realistiska insikt. Men finns en del påståenden som jag inte delar och inte riktigt heller förstår, men sparar inlägget för att se hur jag uppfattar det vid en ny genomläsning längre fram:

”Til internationale medier udtalte USA’s udenrigsminister, Hillary Clinton, lørdag, at »tragedien har ramt et fredeligt folk i hjertet«, og at det var særlig tragisk, at dette kunne ske for en nation, der er kendt for sit sociale iværksætteri og internationale bidrag.Men det glansbillede er begyndt at krakelere i almindelige menneskers bevidsthed. For dem er det absurd at bruge 1 procent af bruttonationalproduktet på international bistand eller fejlslået krigsførelse, når deres lokalsygehus nedlægges, eller pensionssystemet bliver dårligere i takt med demografiske ændringer – den såkaldte ’ældrebyrde’. Benzinpriserne stiger, og nogle har en times pendlervej til den lokale børnehave.Det er disse hverdagsproblemer, som det norske folk bekymrer sig om. Det betyder ikke, at man er ligeglad med civile tab i Afghanistan eller sultkatastrofen, som atter hærger Afrikas Horn – men det foregår så uendelig langt væk fra almindelige menneskers virkelighed.”Har läst så många "förståsigpåareinlägg" på framförallt svenska media om denna händelse, att en viss skeptisism tycks reflexmässigt infinna sig när jag ser nya artiklar vilket kanske i viss mån påverkar min objektivitet?

2011-07-31 @ 15:33:17
Postat av: Skånepåg

Reinfeldt får svidande kritik i Norge.

Postat av: Simon Nylander

Hej Toralf!Jag tillhör det som du kallar "extremvänster". Jag tillhör de som tror på det mångkulturella samhället. Jag är övertygad om att det inte finns någon annan väg att gå än framåt. Vi måste älska varandra, oavsett hudfärg, etnicitet, religion, sexuell läggning eller vad det än kan vara. Vi behöver inte alltid tycka om varandra, vi behöver inte alltid vara överens, men vi måste älska varandra.Jag kan bara beklaga att det finns människor som trakasserar er Sverigedemokrater. Det är inte värdigt ett demokratiskt samhälle, och framför allt är det kontraproduktivt. Vi som är övertygade om att "islamiseringen av Sverige" eller "det stora hotet från muslimerna" inte är något annat än hjärnspöken i era huvuden borde inte sänka oss till rena personangrepp eller lögner om er. Vi måste istället bekämpa er ideologi med kärlek, intellektualitet och medmänsklighet.Vi träffades för några veckor sedan på lilla puben i Kalmar, jag tog dig i hand och sa att jag har all respekt för dig som riksdagsman men att jag tycker dina åsikter är fruktansvärda. Du skrattade åt mig, uppbackad av dina kompisar i bästa högstadieanda.Jag hoppas att du förstår att jag menade precis det jag sa. Jag lider faktiskt med dig i allt du och andra sverigedemokrater får utstå.Men samtidigt ska du veta att vi kommer aldrig tystna, vi kommer aldrig ge oss i kampen för öppenhet, kärlek och nyfikenhet på vår omvärld. Vi kommer aldrig sluta att bekämpa er verklighetsfrånvända och dömmande människosyn.Det som hänt i Norge är självfallet inte ditt eller Sverigedemokraternas fel, men det är en väckarklocka för insikten om hur fruktansvärt illa det går när vi börjar dela in människor i vi och dem.Den norske nationalistiske fundamentalisten kan lika lite som al-qaida hota vårt samhälle. De kan orsaka stor skada, men de kan aldrig hota oss i grunden.Det kan däremot ni. Att den smygande islamafobin och den absurda idén om "Sverige åt svenskarna" numera finns representerad i Sveriges riksdag är det största hotet mot Sverige som vi känner det. På mycket länge.Jag tror på ett samhälle där alla är välkomna. Du är när som helst välkommen att delta i kampen för ett öppet, mångkulturellt samhälle. Du är varmt välkommen!Återigen, jag tror på demokratin, och därför har jag den djupaste respekt för ditt ämbete. Men jag och miljoner andra svenskar kommer aldrig vika en tum i kampen mot din ideologi.Med vänliga hälsningar

/Simon Nylander

2011-07-31 @ 16:14:33
Postat av: Tjadden

YlvaApropå att rösta på SVT så har det gjort att som vänstervriden institution, att jag drar mig för att lyssna på deras nyhetssändningar, om det inte har hänt något särskilt och då i studiesyfte hur deras påståenden är vinklade om sanningen.

2011-07-31 @ 16:20:29
Postat av: Skånepåg

@ Simon NylanderFrån en presskonferens från en moské i Oslo i förrgår med anledning av den norska tragedin och man inleder med bl.a.:

- The Sharia is unstoppable.

- We have with us two of Britannia’s most prominent islamists.

- Groups and individuals are willing to stop the rise of Islam and Sharia.Du skriver: “Vi som är övertygade om att "islamiseringen av Sverige" eller "det stora hotet från muslimerna" inte är något annat än hjärnspöken" i era huvuden". Hur kommenterar du då ovanstående som dessa, tydligen prominenta herrar bland Storbritanniens muslimerna, framför i videon och är det som de framför också bara hjärnspöken och skall tas med en "klackspark"?

Postat av: Lotta

@Simon Nylander

"Hjärnspöken"??? Om du tror att hotet om islamiseringen av Europa endast är ett hjärnspöke kan du väl ta en titt på filmen jag länkar till. Här får du fakta från "the horses mouth" så att säga. Vore sedan uppriktigt och ärligt intresserad av dina åsikter när du sett filmen.

Postat av: Skånepåg

@ LottaEnbart inledningen ger mig rysningar! Här sticker man ta mig f-n inte under stol med vad man har för avsikter, sedan kan Sveriges vänstermuppar fortsätta i sin drömvärld med sina hjärnspöken!

2011-07-31 @ 17:14:21
Postat av: Allemand

@Skånepåg, det vänster-mupparna inte verkar förstå är att det är deras nackar som ligger risigast till tillsammans med några andra i samhället.

2011-07-31 @ 17:17:23
Postat av: OT

@Simon Nylander: "Jag tillhör de som tror på det mångkulturella samhället."Är du för religionsfrihet? Om svaret är ja, varför försöker du då pracka på alla i Sverige din tro på det mångkulturella samhället?

2011-07-31 @ 17:24:44
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Ville bara skriva att jag viker mig inte ett tum för " överheten ", jag kommer att kämpa på för Sverige och förljugenheten, lögnerna, förtalet etc. Hoppas bara att fler visar civilkurage, och står upp för var ni/du tycker är rätt eller fel. Personligen tycker jag att man inte skall lägga för mycket energi på en massa journalistnollor, enligt undersökningar har dessa lögnhalsar endast 4 procent förtroende hos vanligt folk. Tack.

2011-07-31 @ 17:35:48
Postat av: Skånepåg

@ Simon NylanderNär tror du att vi får se motsvarande gula skyltar, som finns på foto i tidningen, här i Sverige?På skylten anges bara en bråkdel av vad Sharia innebär så låt er inte luras!

Postat av: Lotta

@SkånepågVisst ger det rysningar av obehag att lyssna på filmen. Vore ändå högst intressant att höra vad Simon Nylander eller någon annan som önskar ett mångkulturellt samhälle tillsammans med muslimer vad det tycker när de sett filmen.

2011-07-31 @ 17:55:36
Postat av: Hulda

@Allemand... Jo, jag vet att Vänsterbloggarna är livrädda för debatt. Det ska mest föras ut den "rätta" sanningen till massorna....

2011-07-31 @ 18:25:17
Postat av: Gubben o Gumman

Niveus lag1 Holknivå

2 Kontaktlimsnivå

3 Dagisnivå

4 Småskolenivå (Dampklass)

5 Högstadienivå

2011-07-31 @ 18:32:32
Postat av: Mange

Julia Caesar skriver klockrent om ansvar och skuld.http://snaphanen.dk/2011/07/30/s%c3%b8ndagskronik-ansvar-och-skuld/#more-98986

2011-07-31 @ 18:40:57
Postat av: Rune

Thoralf! När etablissemangets journalister håller på, på detta sätt så betyder det ju att de har förlorat varje seriös diskussion.

Deras omätliga högfärd och okunskap är deras fall. (Som just nu pågår)

2011-07-31 @ 18:48:25
Postat av: World Traveller

@ LottaSimon Nylander kommer aldrig att vaga svara dig. Jag har aennu aldrig fatt ett svar fran en multi(islam)foresprakare nar jag har stallt en "obehaglig" fraga.

2011-07-31 @ 19:10:15
Postat av: Lotta

@ World TravellerNej jag tror inte heller jag kommer få något svar. Vore bara intressant att få höra Simon Nylanders åsikt när han fått höra "hjärnspökena" själva berätta om sina planer för Europa. Nu har han ju ett gyllene tillfälle att få stifta bekantskap med dem.

2011-07-31 @ 19:37:02
Postat av: Välkommen världen!

@Simon Nylander

Huvudet på spiken.

Skönt med ett avbrott i glorifiering av medeltida åsikter. Stå på dig!

2011-07-31 @ 19:37:13
Postat av: Lotta

@Välkommen världenPå tal om glorifieringen av medeltida åsikter. Länken är till dig. Håll till godo.

Postat av: Ruskprick

Felet ni pk-muppar gör är att ni hela tiden utgår från att vi i SD är hemska rasister/nazister. Det är vi inte. Vidare är ni så skrämmande naiva. Alla människor är inte lika. Muslimer är inte som vi. Varför blundar ni? Tror inte ens du kommer att kolla på länken som skickades till dig. För du vill inte se hur det verkligen är. Du blundar för verkligheten för att du är så himla god. Muslimerna skrattar åt er naivitet.

2011-07-31 @ 19:59:02
Postat av: Lars-Inge

@ Välkommen världen!"Huvudet på spiken."

Använd hammare nästa gång, så slipper du få fler bestående skador.2011-07-31 @ 20:04:20
Postat av: Ruskprick

Här kommer mer hjärnspöken åt vår naive kompis Simon Nylander;

http://www.youtube.com/watch?v=p7cdIarwh0U&feature=player_embedded

2011-07-31 @ 20:15:23
Postat av: KurtanBeträffande "hjärnspöken" ala S. Nylander...Från den Holländsaka dagstidningen De Telegraaf

_Zorgen_om_islam_.html?p=24%2C1" rel="nofollow">http://www.telegraaf.nl/binnenland/10281042/_Zorgen_om_islam_.html?p=24,1Meerderheid maakt zich zorgen om Islam

Amsterdam - Een meerderheid van de Nederlanders (63 procent) maakt zich zorgen over de invloed van de Islam in de West-Europese landen, zo blijkt uit het wekelijkse onderzoek van Maurice de Hond.Fritt översatt;

En majoritet är bekymmrade över islam

Amsterdam - En majoritet av holländare (63 procent) är bekymmrade över islams inflytande i väst-europeiska länder, detta är att utvisa ur denna veckas undersökning av Maurice de Hond.När skall vi få se en icke tillrättalagd ärlig undersökning som denna i Sverige ?!Undrar ven som har hjärnspöken Herr Nylander...MVH2011-07-31 @ 20:32:47
Postat av: Ruskprick

Kan Simon Nylander förklara för mig varför jag inte behöver vara orolig för att muslimerna kommer att kräva att få införa shariakontrollerade zoner i Sverige som de gör i England? Samt att våra ryggradslösa politiker och skamlösa journalister inte kommer att vika sig för dessa små petitesser?Är det för att vi i Sverige kryper mer inför Islam än i England? Därför kommer "våra" muslimer att vara snällar? Är Sharialagar något du välkomnar i Sverige?

2011-07-31 @ 20:48:42
Postat av: Stefan K

"Är det underligt att man ibland undrar över om det är värt sitt pris att engagera sig politiskt?"

Jag förstår ditt och övriga Sverigedemokraters dilemma. Att ständigt hånas, förlöjligas och utsättas för hatattacker och lögner skulle knäcka de flesta.

Därför ser jag och många många fler på er som engagerar er politiskt med stolta ögon.Trots Anders Breiviks fasansfulla brott går livet vidare och verkligheten gör sig påmind varje dag.Nu ser media och de politiska motståndarna sin chans att döda all debatt i ämnet invandringspolitik. M.a.o. det man försökt göra i trettio år. Om de tror att detta löser problemen så är de mer än lovligt naiva.Problem löser man inte genom att låsa in dem i garderoben. Problemen finns kvar därinne och så småningom finner de hål där de sakta men säkert sipprar ut.Lösningar på problem är att diskutera och debattera. Detta görs bäst vid frukostbordet, i klassrummet, i talarstolar och de bästa lösningarna kommer man fram till genom att vara öppen, ärlig och värdig.Två meningar från SVT:s webbsida:

"När vi hörde om dådet så rusade alla muslimer i området ut på gatan och sa till varandra att nu blir det svårt att vara muslim i Norge", Amer Rauf som likt många muslimer trodde att det var ett islamistiskt terrorattentat. Precis som världspressen och vår egen s.k. "media" förövrigt."Det är tid för allt, och detta är inte tiden för att peka finger mot andra partier och dess ledare", Norges utrikesminister Jonas Gahr Störe som kritiserar de som angriper Framskrittspartiet för att sprida främlingshat.Debattklimatet i Sverige som starkt dominerats av vänstersidan har mycket att lära av vårt grannland och de övriga europeiska länderna. Just nu förstår jag om det känns motigt, men som sagt.

Livet går vidare och verkligheten likaså. Folk begriper att invandringspolitiken inte kan fortsätta i samma takt, att den stjälper mer än hjälper och så småningom lär de flesta partier inse att en öppen debatt i känsliga ämnen måste upp på ytan och inte gömmas i en mörk garderob.Vänsterpartiet, Miljöpartiet och vänsterjournalisterna anser jag vara utom all räddning, då de ser på frågan med rosa ögon där inga som helst problem finns att diskutera. De andra, med en lite nyktrare syn på saken, lär öppna garderobsdörren på glänt när de inser att man löser problem bäst med en värdig och öppen debatt.Dessutom har ni i SD världens chans att nu lyfta upp andra politiska frågor på agendan, exempelvis kampen mot brottsligheten, vikten att hårdare kontrollera våra gränser, samt de äldres situation och skolans förfall som två andra vardagsfrågor.

2011-07-31 @ 20:54:38
URL: http://petterssons.bloggsida.se/
Postat av: Gubben o Gumman

Simon och "Medeltidsclownen"(begåvat skrivet):Ställ er på röda torget i Moskva och gaffla ert dampsnack,ni kommer att fänglas som ultramoderater.

Dom rätta Boljevikerna är inte intresserade av Pamperspundare ett skvatt.Försök att få en kommunal behandlingsplats,droger gör bara folk dumma i huvudet.När ni tillfrisknat om möjligt så kan ni hjälpa till att begränsa pyjamaskillarnas framfart mot kvinnor.

För guds skull sluta diskuterar politik innan ni får 1+1 till 2.Selektivt minne räknas som en grav störning inom psykriatrin.Etniska våldtäkter mot svenska kvinnor samt hedersvåld mot muslimska kvinnor blir det snart tokstop för även i Sverige, Danmark Norge visar vägen.Varenda normalbegåvad människa ser ju att en socialist/kommunist ljuger för att fylla sina egna plånböcker tacka fan för att moderaterna går bra ihop med er patetiska mordiska plattfötter.

Kvinnoförtryckare skall dingla inget annat.Warzava pucko har ingen framtid i nya Sverige.

Det är hög tid att ändra på Olaf Dolme af Jordgubbes schizofrena ideer.Miljoner människor i Skandinavien röstar redan idag på nationalvänliga partier vi vill inte ha mera medeltida kvinnovåld end of story.Sedan är det väl inte så konstigt att Thor-alf skrattar när en heltidsclown proklamerar fortsatt Naloxpolitik,att det inte går att skilja på en pub och cirkus Parttrask är tragiskt.

"Frihet/rättvisa,möter mord och förtryck"Kladdiga pundare skall vara i behandling eller på kåken, inte springa runt på pubar och bränna socialbidraget.Absolut lugnast för er och världen är att ni kopierar Japanska soldaters beslut när det gått åt helvete under WW2.

2011-07-31 @ 21:02:39
Postat av: Stefan K

Jag vill ändå ge Simon Nylander lite cred.

Även om han, precis som övriga vänstersocialister, är märkligt ovetandes om Islams innersta agenda, så är han en av få vänstersocialister som inte beskriver SD i hatiska och lögnaktiga termer. Tack Simon.Tyvärr Simon, så har du missat en hel del. Jag kan dock tipsa dig om de tre dokumentärerna "Slaget om muslimerna", "Det muslimska brödraskapet" och "Undercover Mosque". Där sitter inga al-Qaida terrorister eller talibaner och spyr ut hat. Där sitter höga muslimska företrädare, såväl i Sverige, Norge som olika arabländer, och förklarar öppet vad Islam står för och vad de vill. Som kvinna och homosexuell skulle jag vara livrädd om dessa herrars (alltid män) agenda blev till verklighet. Jag skulle t.o.m. vara livrädd som man och demokrat om dessa politiker, imamer och muftin fick sin vilja igenom.Dags att lägga naiviteten på hyllan Simon.När det gäller mångkultur så kan den visst fungera, om den sköts ansvarsfullt. Det slutade den att göra för många år sedan och idag är vi på väg in i ett parallellsamhälle där olika kulturer vill och tillåts att leva efter egna regler. Om det skapar gemenskap eller kaos har vi kanske olika uppfattningar om. Har försökt mig på att förklara min ståndpunkt i bifogad länk.

Postat av: heimdal

det är därför det är bra att du driver en blogg, då kan du framföra dina åsikter precis som du vill, utan att någon "redigerar" med PK-pennan.håll ut bara.....

2011-07-31 @ 21:29:20
Postat av: Thoralf Alfsson

Simon NylanderJag har all respekt för dina åsikter och du är välkommen att kommentera inlägg på bloggen eller debattera med andra läsare av bloggen. Du verkar stå för din åsikt utan att använda en rad negativa epitet.Jag kommer ihåg att du kom fram och hälsade på Lilla Puben men att jag skrattade åt dig, uppbackad av mina kompisar i bästa högstadieanda har jag inget minne av. Det kanske är ett "hjärnspöke" för dig. Däremot lteade jag i mitt minne efter vad jag sett och hört ditt namn. Något jag sedan kollade på nätet.Jag tänkte ställa några aktuella frågor till dig efter att jag läst din kommentar men såg sedan att andra redan ställt dessa till dig därför kommer jag inte upprepa dessa utan jag ser fram emot dina svar.2011-07-31 @ 21:41:56
Postat av: Anonym

Jo man skall nog se upp för att lägga för mycket krut på journalister och proffspolitiker i de gamla riksdagspartierna.Här på Gotland har två S-journalister skrivit artiklar efter terrorn och mördandet i Oslo där man direkt lägger skulden på SD mm. I våras hölls ett möte av S-partiföreningen där tongångarna bland medlemmarna var helt annorlunda: Ta SD´s politik,medlemmar på allvar, argumentera sakligt och behandla dem som andra partier. Föredragshållarna på mötet hade intevjuat SDare och beskrev dem som typ män, lågutbildade, arbetare och människor som ansåg att de inte tidigare hade haft några företrädare inom politiken och kännt sig maktlösa. Jag sade till dem att denna beskrivning stämde bra in på mig (men jag tror iofs den kanske haltar vad gäller SD) men bad dem betänka att denna beskrivning också stämde in på arbetarrörelsens pionjärer på 1800 och tidiga 1900-talet. Ett trevligt möte faktiskt var det och jag framhöll denna inställning i mitt svar till journalisterna. Hoppas svaret kommer in på onsdag i GT.

2011-07-31 @ 21:42:08
Postat av: Mats B

@Simon NylanderDetta är det fina med det fria ordet och en öppen omodererad dialog.

Vi tycker inte lika men vi kan samtala utan att slita strupen av varandra.

Helt i SDs anda.

Må gott

Vänligast

Mats Berndtsson

2011-07-31 @ 22:02:05
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: Observer

En religion som tillika är en samhällsform med tillhörande lagstiftning finns det inte många av. Islam är en sådan.Med en kvinnosyn som inte hör hemma i ett demokratiskt,modernt samhälle.Med en syn på homosexuella som är passe´.Med en lagstiftning som ´är passe´ osv.osv.Med en ifrån ledande muslimer uttalad målinriktning att föra in Europa,uttalanden i ett flertal dokumentärer,i denna samhällsform så är det rimligt att man som demokrat får kritisera denna religiösa samhällsform.

Att t.o.m. få säga att man inte vill ha den i ett utvecklat samhälle.Att den är intolerant,ytterligt auktoritär och föraktar västerländsk demokrati är ingen hemlighet för den som följer politik i olika länder.Av detta har uppenbarligen de flesta av riksdagens partier inte uppfattat någonting att döma av avsaknaden av diskussion om den nämnda samhällsformen.Så är det naturligvis inte.Tungorna är låsta av andra skäl.Vilka dessa är kan man endast spekulera i.Det skulle pynta om någon i t.ex Alliansen hade så mycket kurage att hon/han struntade i riksdagsarvodet och partipiskan och offentligt framförde vad som ibland sägs mellan skål och vägg.Vilken sensation det skulle bli och därför lär vi aldrig få se ett sådant ställningstagande.Så varför denna tystnad när religiösa kretsar säger att man vill ta över och förändra europeiska länders statskick?

2011-07-31 @ 22:04:18
Postat av: Lotta

Jag måste säga att jag inte begriper mig på dessa multikultikramare som försvarar muslimer i alla väder. Ni drar er inte för att håna och förlöjliga oss och kalla våra varningar för hjärnspöken. Nu har ni chansen att få lyssna på vad muslimerna själva helt öppet berättar om vilka planer de har för Europa. Vad gör ni då? Erkänner att vi har haft rätt hela tiden? Nej, ni tiger och hoppas att om ni tiger och blundar tillräckligt hårt så kommer allt det onda försvinna. Vakna innan det är försent är mitt råd till er.

Postat av: Gerhard

Häng i Thoralf, du gör ett fantastiskt jobb!Utan dig hade vi varit mycket fattiga som parti.Jag beundrar dig och ditt arbete för Sverige.

2011-07-31 @ 22:32:08
Postat av: Mats B

Vänsterextremistisk Expo medarbetare tar över Efterlyst,detta i Stalinisten/Maoisten/Marxisten/Vänsterextremisten Stieg Larsson och Robert Aschbergs anda.Journalisten och numera före detta Expo-medarbetaren Johannes Jakobsson tar i höst över som redaktör för Efterlyst i TV3. Ett program som skämtsamt kallats ”Sveriges mest mångkulturella TV-program” av uppenbara skäl.Jakobsson kom till Expo 2006 då han studerade journalistik och fick göra sin praktik där. Han har även författat boken Rasism i slips – Sverigedemokrater och nazister idag.Han tillträder platsen som redaktör för Efterlyst redan på måndagen.Med tanke på den vänsterextrema organisation Expo kan man alltså vänta sig ett ännu aktivare mörkande i framtida program.Han hade rätt Leif GW Persson,Hasse Aaro ljög och mörkade som en vänsterextremist travar.Jag ser av princip och gammal vana inte på skiten.2011-07-31 @ 22:35:53
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: Ruskprick

Häng i Thoralf! Det måste ljusna snart. Folk kan inte blunda hur länge som helst. Alla drabbas förr eller senare.

2011-07-31 @ 22:40:22
Postat av: Mats B

Efterlysts vänsterextremist kommer här:

Journalisten och numera före detta Expo-medarbetaren Johannes Jakobsson tar i höst över som redaktör för Efterlyst i TV3. Ett program som skämtsamt kallats ”Sveriges mest mångkulturella TV-program” av uppenbara skäl.

http://politisktinkorrekt.info/2011/07/31/expo-medarbetare-ny-redaktor-for-efterlyst/#more-95354

2011-07-31 @ 22:40:47
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: "Vi gillar olika"

http://politisktinkorrekt.info/wp-content/uploads/2011/02/kollage.jpgEnsamkommande bluffen.Jag mår illa!

2011-07-31 @ 22:49:28
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: MagentanJag vill bara meddela Thoralf att även jag instämmer i alla lovsångerna här till dig.

2011-07-31 @ 22:51:35
Postat av: Mats B

Då stämde ryktet vänsterextremisten Fredrik Reinfeldt och tillika statsministern åkte på semester.Denna sociopat är ett större hot mot demokratin och det fria ordet än Hitler/Stalin var.Den dolda agenda som Reinfeldt besitter är ett hot mot Rikets säkerhet,därför bör han interneras omedelbart.

Vänligast

Mats B

2011-07-31 @ 23:02:39
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: Kurtan

Thoralf,Kan du som riksdagsledamot inte kräva av Reinfelt att han öppet deklarerar vad han, som stadsminister å Sveriges vägnar, lovade/gav bort eller dyligt i mötet med det ansenliga antal företrädare för muslimska länder som han hade bakom lykta dörrar, utan protokoll (sägs det) efter Lars Vilks incidenten... ?!Detta är jag övertygad många skulle vilja veta....Är det därför t.ex massinvandringen fortsätter och ökar ?Lovade han tillträde för islamister i Sveriges riksdag ?Blev han hotad med att om han inte "plays ball" kommer oljekranen att strypas ?!Vi har rätt att få veta !. Reinfelt jobbar åt oss ! Sverige är inte hans privata egendom att göra med som han vill !MVH

2011-07-31 @ 23:17:42
Postat av: Ruskprick

Nähä där svarade inte Simon Nylander på frågorna. Kanske var de för svåra.. Tror inte han tyat se filmerna ens (Måna har ju rätt ändån). Undrar varför han hälsade på?Igår när jag och lillgrabben besökte hamnfestivalen som hastigast i O-Hamn så mötte vi Juholt med korkat bihang när vi var på väg ut. Jag gav honom ingen uppmärksamhet. Låtsades inte känna igen honom. Det gjorde lillgrabben dock men jag vet att han är patriot utan att ha pratat politik med han (11 år). Jag bara vet att jag skulle på fem minuter få honom på rätt väg. Värre är det med hans mamma tyvärr.

2011-07-31 @ 23:19:05
Postat av: Tjadden

Simon NylanderDu tror på öppenhet och kärleken till din nästa, mycket vackra ord, men det synsättet har stått Sverige mycket dyrt om du ser dig omkring.För mig framstår du som en naiv romantiker, kanske det har med din ålder att göra.Som gammal man med lång livserfarenhet har jag lärt mig att det är svårt att lita på människorna och det behövs för din önskan om öppenhet, att kunna lita på varandra och där kommer din naivitet in i bilden godtrogna människor råkar oftast illa ut.Du har säkert fått en idealbild inpräntad av någon för dig helig person som heter bedragaren.Jag vill nog påstå att det dräller av ulv i fårakläder och dem ska man passa sig väldigt noga för som lömska individer, att omvända den kategorin finns inget hjälpmedel för antingen man är Vänsterpartist eller Sverigedemokrat eller tillhöra någon annan politisk organisation.Tänk så här Simon, varenda vuxen person är beräknande dito, som går ut på att äta eller ätas, så egentligen är det ingen större skillnad på oss och djuren som överlever med denna instinkt.Om du tror att denna människoimport ska frälsa vårt land bara vi tar emot dem med öppna armar, som bevisligen har fått en motsatt effekt än den tänkta att frälsa oss så tror du helt fel!Ni i ert parti är livrädda för ett slutet samhälle, fruktar du för att Sverige ska bli ett nytt Nordkorea eller vad är det ni syftar på egentligen?Tänk om! Varje folkslag bör har rätten till sitt eget land, varför förnekar du oss den rätten, för det är exakt vad er öppenhet handlar om i 7 klövern.Jag minns vid ett torgmöte som Moderaterna höll, då säger plötsligt deras talare till åhörarna,"NI SKA INTE TRO ATT DET ÄR NI SOM ÄGER SVERIGE"Är du av samma åsikt så förstår jag resten av ditt val av parti!

2011-07-31 @ 23:29:21
Postat av: Thorun

Lars Vilks´ blogg är full av dödshot.

Men det är ingenting som bekymrar Mats Andersson!.................

* Vilks raderar ingenting,

det är gränslös yttrandefrihet som gäller på hans blogg som han betraktar som en del av det världsomspännande konstprojektet Muhammedhund!

Lars Vilks anmäler ens inte dödshoten som muhammedaner riktar mot honom bl a på bloggen.

2011-07-31 @ 23:32:40
Postat av: Magentan

Det kan vara svårt att sätta sig in i tankegången hos dem som hävdar att vi MÅSTE ta emot alla som vill komma hit. Man undrar varför de de inte förstår att våra resurser inte räcker till att försörja hur många som helst, eller om de kanske inte har fattat att det numera inte ens finns tillräckligt med jobb för vare sig pursvenskar eller de invandrare som redan är här.Signaturen "Ali87", har i en kommentar under SvD-artikeln "Solna en modell för integration" presenterat en förklaring som gjorde att jag fortfarande sitter med öppen mun av häpnad.Han anser på fullt allvar att vi är skyldiga att använda ALLA våra resurser till att hjälpa ALLA som vill och kan ta sig hit från alla jordens hörn, och vi ska göra detta tills alla våra resurser är SLUT!!!Så här skriver han:"Visst skulle vi kunna stänga gränserna och leva rikt på dalahästar och falukorv, men vi har en skyldighet att hjälpa människor på flykt..."

---

"... politik handlar om att ta ansvar. Ansvaret sträcker sig längre än till grannen - det sträcker sig över hela världen. Vi är världsmedborgare utan rätt att isolera oss. Vi ska använda våra resurser för det syftet tills de är till ända. Det är att ta ansvar."Kan det vara så här 7-klöverns riksdagsmän (inkl statsministern) tänker när de påstår att sverigedemokraterna är hårda och omänskliga som vill minska på massinvandringen och refererar till alla avtal och andra papper vi har undertecknat?

2011-07-31 @ 23:34:37
Postat av: Nykter

Ja, cred till Simon som inte faller in i det allmänna ylandet! Men som Stefan K påpekade så är det längesedan Sverige förde en ansvarsfull invandringspolitik. Vi ska heller inte dra alla muslimer över en kam! T ex iranierna som flydde efter shahens fall vill nog inte ha sharialagar.

2011-07-31 @ 23:45:35
Postat av: Mats B

Man som jag är,jag känner dig inte,varken fysiskt eller på andra sätt,men du Thoralf har behov att ta det lugnt.Nyttja någon av dina anhängare,och ta semester.Anhängare har du,och detta många.

Nyttja någon av dessa och ta semester,stäng av alla mobiler,datorer,bloggar och bara koppla av.Mycket vänliga hälsningarMats Berndtsson

2011-07-31 @ 23:51:33
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: Ruskprick

Läste din text igen nu Thoralf och förstår hur det känns. Jag som inte är offentlig person känner stort obehag efter det hat tidningarna försöker driva fram emot oss. Har känt det tidigare efter valframgången i höstas och det är en otäck och olustig känsla jag känner. Kan bara föreställa mig hur du och ni andra som offentligt vågar stå upp känner er. Belöningen kommer att komma för er. Det är ofrånkommligt i min tankesvär. Förnuftet måste segra till slut. Vansinnet måste få ett slut.

2011-08-01 @ 00:02:33
Postat av: Mats B

Det bigotta Svinet är på semester,gillar han olika eller andra terrorbrott?Statsminister Reinfeldt har åkt till Turkiet.Dagen efter terrorattentatet höll statsministern en kort presskonferens. Sedan dess har han inte synts till. Han deltog inte i minnesstunden i norska Sjömanskyrkan på Södermalm i söndags. I fredags samlades tusentals i en ljusmanifestation för öppenhet och tolerans på Sergels torg i Stockholm. Inte heller då var Fredrik Reinfeldt med. I stället representerade justitieminister Beatrice Ask Moderaterna. Från flera håll har det kommit kritik mot att Reinfeldt har varit allt för osynlig i samhällsdebatten och manifestationerna efter terrorattentaten. Hans presskontakter har hela tiden svarat att statsministern inte har haft möjlighet att delta, men de har inte velat specificera varför.Vänligast

Mats Berndtsson

2011-08-01 @ 00:07:07
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: Tjadden

Leif GW Persson: övervaka invandringskritikerSVERIGE I kölvattnet av terroristdåden i Norge förespråkar kriminologen Leif GW Persson åsiktsregistrering och övervakning av personer med invandringskritiska åsikter."Ingen sten som lämnas ovänd, ingen hålighet dit lagens långa näbb inte når och nog ska vi i god tid kunna hitta sådana som han i den framtid som vi nu inrättar oss för att möta", skriver han i en artikel i Expressen.Tanken tycks vara att övervaka invandringskritiker och registrera om sådana personer exempelvis skaffar sig vapenlicens, vilken sorts vapen det i så fall gäller, eller om de köper konstgödsel och i vilka kvantiteter. Om deras inköp är misstänkta är det "hög tid att ringa åklagaren för ett hämtningsbeslut", anser GW Persson. Han säger sig också personligen känna "en särskild förtjusning inför en sådan uppgift".Huruvida det är enbart invandringskritiker som ska övervakas, eller om den skärpta övervakningen även ska gälla sionister, frimurare och homoliberaler – som även de har vissa åsikter gemensamma med terroristen Breivik – förtäljer inte GW Persson i sin artikel.IT Red.

2011-08-01 @ 00:21:53
Postat av: Robin Shadowes

Ponera att terror-attentat inträffar i Stockholm, Göteborg eller Malmö, antingen under julhandeln eller mitt under semestern på sommarn. Med hundratals döda. Reinfeldt åker på semester en dag eller två efter. Han kommer i korthet göra ett uttalande där han beklagar dom tiotalet döda invandrarna men inte ett ord om det mångdubbelt döda pursvenskarna. Han kommer oroa sig för att det kommer gynna dom främlingsfientliga krafterna. Sedan kommer han lagom hem från semestern för att hinna gå på invandrar-begravningarna.

2011-08-01 @ 00:23:48
Postat av: Robin Shadowes

Ponera att terror-attentat inträffar i Stockholm, Göteborg eller Malmö, antingen under julhandeln eller mitt under semestern på sommarn. Med hundratals döda. Reinfeldt åker på semester en dag eller två efter. Han kommer i korthet göra ett uttalande där han beklagar dom tiotalet döda invandrarna men inte ett ord om det mångdubbelt döda pursvenskarna. Han kommer oroa sig för att det kommer gynna dom främlingsfientliga krafterna. Sedan kommer han lagom hem från semestern för att hinna gå på invandrar-begravningarna.

2011-08-01 @ 00:25:10
Postat av: Fackman

@ NykterOnyktert inlägg!

Du behöver läsa på ordentligt innan du ger dig in i debatten, men framför allt reflektera över innebörden i de begrepp du använder."Vi ska heller inte dra alla muslimer över en kam"!; skriver du.

Gäller din dogm även nazister och kommunister?Det finns bara en islam (en koran) och den

- är imperialistisk och totalitär

- tolererar inga andra former av tro och kräver total hegemoni över hela jordklotet

- uppmanar sina anhängare att döda alla som vägrar underkasta sig

- betraktar kvinnan som defekt halvmänniska.Vad kan man förvänta sig av de som bekänner sig till denna barbariska lära från 500-talets arabiska öken?Vidare skriver du: "iranierna som flydde efter shahens fall vill nog inte ha sharialagar".- Perserna som flydde från Iran och som inte vill ha sharialagar är inte muslimer, som du tror. Det är tyvärr en vanlig villfarelse att tro att alla som kommer från de muslimska kolonierna är muslimer.Som sagt, ditt inlägg gör inget nyktert intryck och du har lång väg att gå för att lära dig, ledsen för att säga det. Här får du i alla fall ett tips på en matnyttig sajt om du vill förkovra dig i ämnet islam:http://www.wikiislam.net/wiki/Main_Page

2011-08-01 @ 00:42:29
Postat av: Simon Nylander

Oj, jag orsakade visst rabalder med mitt lilla inlägg.Jag tackar er som har gett mig cred för min ton i debatten, jag tycker att det är otroligt viktigt att vi alla kan hålla en sansad ton mot varandra.Ni är många som har kallat mig naiv, någon har dessutom påpekat min låga ålder. Jag känner mig smickrad att denna person blivit så pass intresserad av mig att man bestämt sig för att kolla upp hur gammal jag är... Jag är 26. Nu vet ni alla det.Jag ska erkänna att jag inte kollat på alla videolänkar ni har tipsat mig om. Det är sent och jag har ett jobb att sköta i morgon... Men jag ska titta på resten när jag får tid. Man kan aldrig få nog av nya infallsvinklar och perspektiv.Jag har precis tittat på presskonferensen från det där muslimska rådet som vill införa sharialagar. Det som Skånepåg länkade. Jag undrar i mitt stilla sinne varför Skånepåg, som många andra här, använder pseudonym. Jag kallar mig Simon Nylander eftersom jag heter Simon Nylander och står för mina åsikter. Nåja. Det är en annan diskussion.Jag får kalla kårar av inslaget precis som alla andra på det här forumet. Dessa "prominenta islamister" talar om något som är lika verklighetsfrämmande som det Anders Behring Breivik talar om i sitt manifest.Och det är det som är hela poängen. Det spelar ingen roll om extremismen kommer från höger eller vänster, från islam eller kristendom. Extremism är extremism.Vi som tror på det öppna samhället måste bekämpa varje form av svartvitt tänkande, varje tillstymmelse till förakt eller rädsla för den som är olik oss själva. Det som händer om vi inte gör det, är att någon galning spränger sig själv på Drottninggatan eller skjuter ihjäl ungdomar på Utöja.Den förste talaren i videon säger något om "the islamic way of life", och vikten om att kämpa för det. Känner vi igen det från någon annan?George W Bush gick i korståg, den dåren använde själv den termen, mot muslimerna för att kämpa för "the american way of life." Bland annat. Oljan var förstås inte helt irrelevant, men även det är en annan diskussion.Det som ni inte verkar förstå är att hotet från fundamentalistiska islamister ökar i takt med att ni förföljer oskyldiga muslimer.Det finns två vägar att gå. Antingen kan vi fortsätta på er inslagna bana, att ställa olika grupper emot varandra. Det kommer utan tvekan att resultera i det ni är så rädda för, ett krig mellan civilisationerna. Ett tredje världskrig.Eller så kan vi välja att hålla ihop, alla vi som tror på det öppna, demokratiska samhället, vare sig vi är kristna eller muslimer, höger eller vänster, troende eller ateister.Då, och först då, kan vi på allvar bekämpa extremismen, vare sig den kommer från kristna eller muslimer, höger eller vänster, troende eller ateister.Kärlek till er alla!

/Simon Nylander

2011-08-01 @ 01:00:33
Postat av: OT

Interview with the President of the Czech Republic Vaclav Klaus - The Bolt Report - Episode 12: http://www.youtube.com/watch?v=oX03Bm_FBwQThe Tax Song: http://www.youtube.com/watch?v=K-Groi6Ziio

2011-08-01 @ 01:05:18
Postat av: OT

@Simon NylanderEftersom du verkar vara en sansad person så tycker jag du förtjänar att höra bra musik och text, håll tillgodo.Revolution - The Beatles: http://www.youtube.com/watch?v=KrkwgTBrW78P.S. Jag vill förståss få ett svar på min tidigare fråga.

2011-08-01 @ 01:21:18
Postat av: Robin Shadowes

@Skånepåg. Såg ett uttalande av Choudary där han hävdade att det enbart begåtts 60 våldtäkter och 200 handavhuggningar sedan pedofetens dagar men minns inte var det var jag såg uppgiften. Antingen bedriver han taqyyia eller så tror han på det själv, Med tanke på att han brukar vara uppriktig så kanske det är det senare.

2011-08-01 @ 01:21:29
Postat av: Tjadden

Simon NylanderDin ungdom har en fördel, du kommer att ändra åsikter med åren, tro mig, så är det för alla människor och då finns ett hopp även för dig, att komma underfund med alla politiska fallgropar på din livsväg.Jag har fått erfara den förvandlingen, ifrån en välstat till en land i "misär" och det måste du inse att det var bättre förr när alla svenskar kämpade för samma sak och inte som nu ett hat svenskar emellan har uppstått som inte finner sin liknelse i svensk historia.Här har du en länk som kan vara dig till hjälp även om den innehåller en del osanningar som jag förmodar att du inte hittar, man måste ha levt med ifrån den här tiden för att förstå att sanningen är i vissa uppgifter är tillrättalagda för att tjäna sitt politiska syfte.http://www.bgf.nu/fpol/jov.html#3http://mail.google.com/mail/?source=navclient-ff#inbox

2011-08-01 @ 01:23:10
Postat av: Ruskprick

Du driver med oss Simon Nylander. Vi ska alltså alliera oss med er i naiva pk-strutsarna och besegra islams världsherrarvälde och sharialagar i Europa genom kärlek och förståelse?!

2011-08-01 @ 01:27:07
Postat av: Ruskprick

Själv har jag tagit några bira ty jag har fortfarande semester men brajja rör jag inte. Gör du det Simon och i hur stor utsträckning?

2011-08-01 @ 01:38:08
Postat av: Mesopotamier

@ Simon Nylander: "George W Bush gick i korståg, den dåren använde själv den termen, mot muslimerna ... Oljan var förstås inte helt irrelevant"!- "dåren", vart tog "sansad ton" vägen?- Bush gick inte i "korståg mot muslimerna", som du påstår.

Bush såg till att befria Mesopotamien från historiens värsta bödel Saddam.

Mesopotamiens ursprungsbefolkningar välkomnade befrielse.

Medan de arabiska ockupanterna, av lättbegripliga skäl och den svenska vänstern, av någon outgrundlig anledning, fick spader.- Mesopotamien är inte ockuperat av Bush. Mesopotamien är ockuperat av arabiska muslimer, en ockupation som pågått sedan 600-talet.- Oljan tillhör inte de arabiska kolonisatörerna.

Vad berättigar ett fåtal arabiska envåldshärskare och schejker att äga de enorma intäkterna från oljan i de av muslimer ockuperade kolonierna och använda det för att förtrycka ursprungsbefolkningarna och hota världsfreden?

2011-08-01 @ 01:38:15
Postat av: Ruskprick

Simon säger; Det som ni inte verkar förstå är att hotet från fundamentalistiska islamister ökar i takt med att ni förföljer oskyldiga muslimer.Vi vill att Sverige förblir Sverige. Vill de söka en fristad här så får de anpassa sig till svenska värderingar. Är det något konstigt med det? Är det rasistiskt att vi säger nej till sharia i vårt land?Vad betyder; Ett öppet samhälle? Vad är det som vi i Sverige måste ge upp för att vi ger en fristad till sk flyktingar och varför måste vi göra denna uppoffring från det fria samhället när vi ger en fristad åt påstådda flyktingar?

2011-08-01 @ 01:54:43
Postat av: Anonym

Ska vi se mellan fingrarna när våra döttrar gruppvåldtags av araber för att de inte går i burka? Är det detta samhälle du ska bekämpa med kärlek Simon?

2011-08-01 @ 01:59:43
Postat av: Ve de underkastade!

Simon Nylander,Hur mycket kunskaper har du om Underkastelseläran?-----------------

Det är märkligt att underkastelselärans sak inte förs av de underkastade själva utan av en massa självutnämnda brännvinsadvokater till kommunister!

2011-08-01 @ 02:16:57
Postat av: Ruskprick

Simon säger att hotet ökar när vi förföljer "oskyldiga MUSLIMER". Då ökar hotet från fundamentalistiska islamister. Det är så synd om dessa stackars fundamentalistiska muslimer som söker en fristad undan krig och förtryck och hamnar av en slump i ett ännu värre land där SD regerar och stampar på dem. Vilken vidrig skärseld de hamnat i som hamnat i just Sverige.. Stackars dem..

2011-08-01 @ 02:20:44
Postat av: Nykter

Fackman. Du har säkert rätt angående min okunskap. Tänkte på att Khomeini införde sharialagar 1979, och många från Iran som kom hit under 80-talet har upplevt en övergång från ett relativt sekulariserat västinfluerat samhälle till en islamisk republik.

2011-08-01 @ 02:23:03
Postat av: Fackman

@ Simon NylanderUnderkasta dig eller dö!

of_Nejd%281921%29.svg?uselang=sv" rel="nofollow">http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flagof_Nejd(1921).svg?uselang=sv

Emblemet på islam´s egna standar talar sitt tydliga språk.Det finns bara en islam (en koran) och den

- är imperialistisk och totalitär

- tolererar inga andra former av tro och kräver total hegemoni över hela jordklotet

- uppmanar sina anhängare att döda alla som vägrar underkasta sig

- betraktar kvinnan som defekt halvmänniska.

Bland en massa andra hemskheter.Islam är historiens största, mest brutala och längst varande kolonialmakt. Idag härskar islam över 57 kolonier runt om i världen och fler är på gång.Simon, my baby!

Läs på lite innan du ger dig in i debatten, du gör bara bort dig, grabben.Här får du ett tips på en matnyttig sajt om du vill förkovra dig i ämnet islam:http://www.wikiislam.net/wiki/Main_Page

2011-08-01 @ 02:34:13
Postat av: Simon Nylander

Hade tänkt att gå och lägga mig men blev en smula upprörd och ämnar lämna ett sista inlägg i diskussionen för ikväll.Ruskprick, (ytterligare ett pseudonymom, varför vill du inte stå för dina åsikter?), säger att han/hon vill att Sverige förblir Sverige.Vad är Sverige? Vad är det ni har vision? Att bara vita barn ska dansa runt midsommarstången? Att Svenska Kyrkan återigen ska bli statskyrka och alla andra reliogiösa yttringar ska förbjudas? För Sveriges skull?Mina förfädrar invandrade till Sverige på 1700-talet. De var valloner och även jag är vallon, i någon mening. Är jag svensk? Jag är ju invandrare, visserligen i många generationer bakåt, men ändå.Jag är kristen. Jag tror på Gud. Jag tror på den gud som Lady Gaga sjunger om i sin lovsång Born This Way. När galningar inom den kristna tokhögern säger sig ha rätt att förtrycka människor som sticker ut, för att de är gay eller vad det än kan vara, blir jag äcklad. Det finns människor som våldtar Jesus för att vinna makt. Jag brinner för kampen att bekämpa de på samma sätt som jag vill bekämpa islamistiska fundamentalister, och på samma sätt som jag vill bekämpa den islamofobi som ni Sverigedemokrater sprider.Ytterligare en anonym skribent, så pass anonym att han/hon inte ens vill använda ett pseudonym, frågar om vi ska se mellan fingrarna när våra döttrar gruppvåldtas av araber för att de inte går i burka.Vad är det du inte förstått? Jag säger ju klart och tydligt att jag tar avstånd från varje form av förtryck, vare sig det kommer från fanatiska muslimer eller från Sverigedemokrater.Hela tanken på att araber skulle gruppvålta svenska kvinnor som inte vill bära burka är inte bara dum, den är också djupt rasistisk.Jag vill inte att det ska införas sharialagar i Sverige. Och jag vill inte att Sverigedemokraterna ska få sätta dagordningen för det politiska klimatet i Sverige. Det ena leder till samma förtryck som det andra, med skillnaden att ett visst folkslag förtrycks i det ena fallet och ett annat folkslag i det andra.Och nej, jag har inte rökt något annat än tobak ikväll, men tack för omtanken.Kärlek!

/Simon Nylander

2011-08-01 @ 02:46:41
Postat av: Fackman

@ Nykter,

desto nyktrare inlägg, tack för det.Vill bara tillägga att

Olika muslimska kolonier, såväl gamla som nya, befinner sig i olika faser av islamiseringen.

I vissa kolonier har islam fått total hegemoni och muslimerna har lyckats radera ut ursprungsbefolkningarna och alla andra former av tro. Medan kampen fortfarande pågår i en del andra kolonier, men tendensen är tyvärr densamma, ursprungsfolken decimeras stadigt medan muslimer förökar sig och islam får allt större makt.Persien ockuperades av arabiska muslimer i mitten av 600-t. Innan dess var Zoroatismen den härskande religionen. Trots att perserna förlorade första fasen av kriget fortsatte motståndet mot araberna i olika former med olika intensitet ända in i våra dagar. Först 1979 lyckades islam få total hegemoni över landet, med hjälp av kommunisterna, som sedan fick fly hals över huvudet de som klarade sig från att bli hängda i lyftkranar.Lär sig svenska kommunister något av historien?

2011-08-01 @ 02:58:39
Postat av: Gubben o Gumman

"Vare sej det kommer från fanatiska muslimer eller Sverigedemokrater"Skönt att du tillhör dom goda Simon.1600 var mellonerna som kom till Sverigen vad har dom med 60000 i nettoinvandring varje år varav hälften skall försörjas via socialbidrag att göra.Svara på dom frågorna du får annars blir du bara en i raden av vänstertomtar som kommer in och spyr sin galla även om du försöker linda in det lite.Jämförelsen mellan terrorister och Sverigedemokrater var väl trevlig,du är lika korkad som Lutten.

Fast vill någon lägga tid på ytterligare envägskommunikatörer så lever vi ju i en fri värld.Thor-alfs blogginlägg kanske ger dej en hint om varför folk skriver under nickname.2011-08-01 @ 03:21:00
Postat av: Tjadden

SimonÄr du Shariademokrat? Jag anar mig till det, att så är fallet när man läser om er politik i V där kommunisten fortfarande härjar trots all vetskap om vilka brott Stalin och många politrucker gjorde sig skyldiga till under Sovjet tiden.Det måste sägas att ni har samma synsätt som muslimerna har, trots vilka hemskheter som begås av deras fundamentalister.Jag tror att du ska gå över till någon Moderatblogg för där får du faktiskt medhåll av många av dem som tror på Sharia som en demokrati.Att förstöra Sverige kan vi svenskar aldrig acceptera och det måste du förstå, trots att du är en femtekollonare som vill ta ifrån oss vårt land och vill skänka det till hednamissionens socialfall av muslimsk karraktär.

2011-08-01 @ 06:45:52
Postat av: Tony Ingman

Simon: Du frågar varför vissa använder psedonym när

dom skriver. Ja du kan ju fråga dina kompisar i AFA, dom som inte ens kan låta ett demokratiskt valt parti hålla ett torgmöte utan att våldsvänstern stör och förstör och misshandlar

oliktänkande, så den kärlek du predikar är du nog

ganska ensam om inom vänstern.

2011-08-01 @ 07:22:55
Postat av: Stefan K

2011-08-01 @ 07:42:56
URL: http://petterssons.bloggsida.se/
Postat av: Stefan K

Ursäkta min felaktiga knapptryckning ovan.Till er som inte förstår innebörden i Islams agenda så rekommenderar jag serien Vi är alla Abrahams barn. http://svtplay.se/t/132166/vi_ar_alla_abrahams_barn

Del två såg jag på TV igår och jag rekommenderar er att se den och de intressantaste inslagen kommer 17:20 respektive 34:00 in i programmet.Ni som är morgonpigga kunde höra Jan Guillou svamla i morgonens Gomorron Sverige, där han hävdar att Islam blivit en ersättning för kommunismen efter Murens fall, då vi i väst måste ha något att hata. Förutom det sedvanliga svamlet om SD skuld för hatet (dags att anmäla SVT nu Thoralf?) så sade han en intressant sak:

DET ÄR SOCIALDEMOKRATIN SOM BYGGT UPP HATET MOT MUSLIMER!

2011-08-01 @ 07:49:04
URL: http://petterssons.bloggsida.se/
Postat av: Johan

Enligt svensk rätt, är hets mot folkgrupp att

uppsåtligen, i uttalande eller i annat meddelande som sprids, hota eller uttrycka missaktning för folkgrupp eller annan sådan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt ursprung, etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning.

2011-08-01 @ 08:31:16
Postat av: Stefan A

Guillou är det väl ingen som tar på allvar längre, raljerade friskt före jul om det obefintliga muslimska hotet,sedan blev det tyst ett tag,sen kom några helt obegripliga krönikor som något slags försvar antagligen..ingen vet...och nu är han tillbaka med sitt gigantiska ego och raljerande ton....

2011-08-01 @ 08:47:58
Postat av: Lars-Inge

@ JohanOch?

2011-08-01 @ 08:49:52
Postat av: Tjadden

JohanVänd dig till muslimerna som praktiserar hets mot folkgrupp i hela Europa!Ni som tror att burka kärringarna är unfallande mot oss svenskar har helt fel, de är nog så uppkäftiga om man ifrågasätter deras politiska idéologi som har nazistiska förtecken.

2011-08-01 @ 08:59:34
Postat av: Tjadden

Inspirerad av Mopsen och vill skriva följande rader som jag vill att ni ger svar på.(Stangnelius) "adla tvånget till frihet""adla tvånget till underkastelse"

2011-08-01 @ 09:20:44
Postat av: Tony Ingman

Johan: Men det gäller förstås inte dom 400000 som

röstade på Sverigedemokraterna?

2011-08-01 @ 09:53:00
Postat av: Stefan A

Förstår att det kan vara mycket tungt i bland,men man får försöka se det positiva, ni har gjort det egentligen omöjliga i Sverige av i dag, ni har fört in ett nytt parti i riksdagen och och otaliga kommunala och landstingsförsamlingar, trots ett massivt "hat" från alla media och etablissemanget, borde egentligen vara omöjligt, men det gick,skulle någon av de mindre partierna utsatts för samma "hat" som SD hade de garanterat åkt ut ur riksdagen, men vi åkte in, och det är en framgång i den stelbenta Svenska politiken som saknar motstycke, och det utan att äga ett enda media, utom nätet,men det "äger" SD iaf. Hur man i vanliga fall skulle få in ett nytt parti i Sveriges riksdag i dag, utan att satsa hundratals miljoner så man kunde köpa sig förbi media, övergår mitt förstånd iaf.

2011-08-01 @ 10:08:39
Postat av: AWSvensson

Thoralf trots att det känns mer än tungt ibland så försök se lite positivt på läget. Vi ska ha klart för oss att bland alla Sveriges politiker ,oavsett partifärg, så finns det räddhågsna politiker som inte vågar prata klarspråk utan tvingas försvara något mot sitt bättre vetande. Detta måste vara i högsta grad frustrerande ,samtidigt som de tvingas åse och motarbeta fria politiker representerande Sverigedemokraterna som fritt får uttrycka vad de verkligen känner i form av kunskap och tyckande.

Det är inte lätt att vara människa lär August Strindberg, jag tillägger det är inte lätt att vara politiker heller.

2011-08-01 @ 10:08:44
Postat av: Tjadden

Hur är man skapt som sosse? Märker de inte själva att de har och gör svenska folket en björntjänst.SAP:s invandrarpolitiska program "Jämlikhet, Valfrihet, Samverkan" 1978:"Jämlikheten ett huvudmål i socialdemokratisk ideologi - är ett uttryck för allas lika värde, allas lika rättigheter, allas lika möjligheter, oavsett nationellt ursprung, ras eller livsåskådning."Och på svenskarnas bekostnad (min anm.)

2011-08-01 @ 10:50:18
Postat av: Lotta

@Simon NylanderJag skulle vilja att du förklarar på vilket vis du anser att vi förföljer oskyldiga muslimer? Man slås av hur otroligt naiv du är och din ålder är troligen en bidragande orsak till detta. Du tycks tro att islamisterna i Storbritannien är en isolerad liten grupp som inte utgör någon större fara. Samma slags grupper finns i många av de europeiska länderna. Titta exempelvis på Frankrike där muslimer tar över och spärrar av gatorna för att be. I undersökningar som gjorts ställer sig flertalet muslimer bakom införa det av Sharialagar i Strobritannien. Samma sak fast inte riktigt lika många ställer sig bakom att det är rätt att stena ihjäl någon för äktenskapsbrott. Utredningen finns på nätet. Någon kanske kan hitta länken? Du kanske kommer ihåg Aldebes krav om införa det av särlagstiftning i Sverige inför valet 2006? Om inte kan du läsa vilka krav man ställde för att muslimerna inte skulle förbli soffliggare. Efter stort rabalder drog han tillbaka kravlistan. Jag tror att han insåg att det var för tidigt för svenska folket att kunna acceptera alla krav man ställde på en gång. Tiden var så att säga inte mogen. Läser du vilka kraven var så ser du att man är i full färd med att få igenom sina krav ett i taget. Skilda badtider i simhallarna, halalslaktat kött serveras i kommunala skolor. Senast var det kravet på införande av två muslimska högtider vilket Carin Jämtin ställde sig bakom. Du skriver om oskyldiga muslimer, vilka är det? Borde inte de oskyldiga muslimerna protestera mot illgärningar som islamister gör i religionens namn? Borde man inte hört dem fördöma självbombarens dåd i Stockholm? Om inte annat för att visa att de finns och tar avstånd från våldet. Då menar jag inte lögnhalsar som Helena Banouda, (eller vad hon heter) som sitter och ljuger i TV om att hon inte vet hur en terrorist ser ut när hon har en på så nära håll själv. Det ger ingen trovärdighet. Trovärdiga är kvinnor som Wafa Sultan, Ayan Hirsi Ali, Brigitte Gabriel med flera som varnar för islam och dess utbredning i Europa eller kallar du även dem för islamofober? Ett sista råd till dig är att lyssna på vad dessa kvinnor säger om islam som åtminstone två av dem är födda in i och mycket väl vet vad det vill säga.

2011-08-01 @ 10:51:26
Postat av: Lotta

@Simon NylanderGlömde länken men den kommer här. Kom också på att bland de moderata riksdagledamöterna sitter en islamist som förespråkar införandet av Sharialagar i Sverige. Waberi hetar han om du inte visste det.

Postat av: Ronny

Jag är inte orolig för medias och 7-klöverns alltmer groteska hat mot SD. Sist läste jag alla kommentarer, (så länge det får finnas kvar:), i Borås Tidning, där 2 st PK-pojkar (s) skrev en artikel, och som vanligt körde SD hatet och floskeldyngan. Av kanske 200 kommentarer stod nog 90% på SD:s sida. Likadant när A C Marteus skriver i Exp. Jag förvånas över att alla dessa nidporträtt av SD, kan få stå oemotsagda, och helt utan kritik i ett land som kallas demokratiskt? Lika förvånad är jag över varifrån dessa s.k "förståsigpåare" kommer? Man upplåter t.ex Expressens kultursidor för att sprida SD- hat!

Detta okritiska hat mot just SD, kommer givetvis att slå tillbaka på den självutnämnda "eliten".2011-08-01 @ 11:37:13
Postat av: ! ! !

@ Saimon my baby!Slöja eller String?! ! !

2011-08-01 @ 11:38:18
Postat av: "Vi gillar olika"

Kräket fick 16år och utvisning.I dag föll hovrättsdomen mot Ephram Yohannes som dömdes för mordet på Elin i tingsrätten. Hovrätten går på samma linje - han döms till 16 års fängelse och utvisning.- Han kommer att bli besviken, säger den dömdes advokat till GT.se.Tack för det.Vila i frid Elin.http://gt.expressen.se/nyheter/1.2515250/domen-for-mordet-pa-elin-krantz-star-fast

2011-08-01 @ 11:48:18
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: AWSvensson

Har glömt att tacka LN för den utvecklande redogörelsen om det felciterade "alla människors lika värde". Ett uttryck som vi därmed lägger i samma sophög som "apatiska ,ensamkommande, barnkonventionen,främlingsfientliga ,rasistiskt mm, alla missbrukade ord för att förhärliga en havrerad asylhantering.

Varför är det alltid islamisterna som tar makten och med raketfart sänder dessa muslimska länder 600 år tillbaka i historien. Allt tal om islam light är för att uttrycka sig försiktigt bull shit.

2011-08-01 @ 11:54:21
Postat av: Magentan

Islamism och sharialagar i det Nya, "Fria" Egypten?Fredagens enorma demonstration i Kairo skulle vara en demonstration i enighet, där alla från höger till vänster, religiösa och icke-religiösa skulle delta.

Det blev istället en maktdemonstration av Egyptens islamistiska rörelser som vill driva på utvecklingen av en renodlad islam-stat, styrd av sharialagar.

Salafister och Muslimska Brödraskapet utgjorde de största grupperna, enligt Ekots utsända reporter på plats.

"Det viktigaste är islam, därefter kommer enigheten" sa Muhammed abd al Hafiz.http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4623750

2011-08-01 @ 12:00:33
Postat av: S-E Karlsson

Ja jag instämmer : Vila i frid Elin !

2011-08-01 @ 12:10:54
Postat av: Inge Sandén

@Simon Nylander.

Med mina ögon sett,har du väckt ett rätt så trevligt rabalder.

Du har fått så många bra svar från Sverigedemokrater,så jag skall inte upprepa dem.

Diskussionen har blivit så djup,så det går inte på några rader förklara varför Sverigedemokraterna är det parti som ökat med 100% sedan valet 2002.

Svaret är helt kort,något måste ju vara fel i landet Sverige.

Något om ditt kärnämne,att älska och kärlek.

Ända sedan människan fanns på denna jord,har olika härskare velat bestämma hur deras undersåtar skall tycka och leva.

Ivår tid(även de som är 26 år inte upplevt två av dem)har tre idologier förpestat vår tillvaro.

1)Nazismen.Föll när Adolf besegrades av väst,trots stor hjälp av de islamistiska musslimerna.

2)Kommunismen föll på eget grepp,när Sovjetmakten inte kunde mata hären med kanonkulor.

Läran försvann inte med Josef och hans polare,trots att denna lära mördat 30 miljoner oliktänkande,fortsatte den i Sverige med olika namnbyten och det sista till endast "Vänsterpartiet".

Läran är densamma,underkastelse av oliktänkande.

3)Islam på ett sätt värre,då läran öppet säger död åt alla otrogna.

Läs dagens Sydsvenska artikeln om kvinnan som konventerade till kristendom,så har du den islamiska läran som i en liten ask.

Islam försvann inte med Sadamm vilket mejlet visar som han fick,när det stod klart att även denne massmördare skulle förlora.

"Välkommen till skärselden"undertecknat Stalin PS.Adolf hälsar dig också välkommen.DS.

Skillnaden mellan dessa läror är,att islamisterna har upphöjt sin lära till en religion och kan därför fritt verka i alla länder där det råder religionfrihet.

Särskillt "Lotta" visar ju med många bra exempel hur islam sakta smyger sig in i vårt land utan vapenmakt,det är inte att ha "Hjärnspöken"om man som Sverigedemokrat vill varna för denna lära,som tagit över nazisternas och kommunisternas våldslära i religionens namn.

Biskopen i Sthlm och Broderskaparen Weierud är några namnkristna som kramar denna lära,som står för allt som gammelsossar i hundra är kämpat emot.

Bara deras kvinnosyn,att kvinnans lott på denna jord är att sköta hemmet och föda barn.

Denna lära vill den intelektuella vänstereliten införa i vårt land.

I min kristallkula står det,när SD fått inflytande med sin politik,får Simon likt de i Sverige som kramade nazisterna tills Adolf förlorade säga,vi visste inte vi förstod inte att att den islamska läran var så ond.

Tack alla Sverigedemokrater för att ni med mod och uthållighet försvarat vårt land mot denna ondska.

Torgny Segerstedt har gått till historien,som en försvarare av det goda mot det onda.

Jimmie Åkersson och Thoralf Alfsson,kommer också att stå i historieböckerna,som försvarare för vår demokrati och modigt gått emot läran islam.

I alla länder där islam har makten råder det diktatur,de som vill ha det i vårt land kan fortsätta att rösta på 7-klövern.

2011-08-01 @ 13:40:24
Postat av: Anonym

Senaste nytt : Reinfeldt sågs smyga omrking i hemköp, läs mer http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

2011-08-01 @ 18:26:29
Postat av: Erland

Ni som företräder SD får verkligen dra ett tungt lass. Att uppleva hur företrädare för media och stat inte bara ifrågasätter ert ärliga uppsåt utan dessutom förtalar och demoniserar er är motbjudande. Men, ni har valt att utmana den svenska konsensuskulturen. Uppenbarligen har ni därmed samma status som en fredlös hade på medeltiden.

2011-08-01 @ 20:15:18
Postat av: Robert Stöm

Thoralf du är en av de jag har störst förtroende för i riksdagsgruppen kämpa på!

2011-08-01 @ 20:46:18
Postat av: Lotta

Simon Nylander vågade sig inte hit mer. Typiskt.

2011-08-02 @ 10:59:11
Postat av: Ceasar Andersson

Stark text Thoralf! Förstår vad du upplever, det blir bättre snart då fler och fler ser vad som händer i vårt samhälle.En stor eloge för ditt flitmvh Ceasar

2011-08-02 @ 15:10:41
Postat av: SM811

Det finns säkert många som liksom du har en knut i magen. Vi härdar ut, för eller senare spricker bubblan. Bara att se sig om i Europa vad som hänt den. Hoppas innerligt att du fortsätter för du har att massivt stöd av oss andra. Vilken jag än pratar med och berättar hur PK och sju(k)klövern bär sig åt fördömer deras handlingar. Bådar gott 2014.

2011-08-02 @ 17:25:03
Postat av: SM811

Jag nästan skäms över alla stavfel i min förra kommentar. Borde finnas edit-funktion.

2011-08-02 @ 17:29:46
Postat av: Simon Nylander

Jag hade inte tänkt skriva mer i denna tråden, men när "Lotta" gjorde sig lustig över vad som kanske såg ut som att jag blev byxis inför er Sverigedemokraters stora visdomsord kan jag inte låta bli att posta ett sista inlägg. Men jag säger redan nu att detta blir det sista i denna tråd, så behöver min frånvaro härefter inte misstolkas.Jag återvänder säkert på senare trådar, så ni behöver inte bli sentimentala och sjunga "Mötas och skiljas."Jag fick en del cred till en början för att jag väljer att inte gå till personangrepp eller bli oanständig i mitt språkbruk. Jag vill i min tur ge cred till Inge Sandén som faktiskt har insett det befängda med att använda pseudonym i en politisk diskussion.Nu ska jag, i ett sista litet försök, förklara vad som är problmemet med Sverigedemokraternas människosyn.Vi kan inte hålla Sverigedemokraterna skyldiga för det som hände i Norge, och att jämföra Sverigedemokraterna med Anders Behring Breivik vore okänsligt för det första, och kontraproduktivt för det andra. Men har det varit någon seriös debattör som gjort det?Nej. Däremot är det inte helt irrelevant i sammanhanget att konstatera att Breivik kommer från samma ideologiska idévärld som Sverigedemokraterna. Tokstollen Breivik använder våld för att uppnå det som Sverigedemokraterna faktiskt tror på, ett Europa utan Islam. Sverigedemokraterna tar avstånd från våldet och vansinnet, och det finns ingen anledning att försöka förtala de genom att påstå att de ljuger och i hemlighet stödjer Breiviks attentat. Sverigedemokraterna är ett politiskt parti och inte en terroristorganisation. Det är nog de flesta på det klara med.Men om vi leker med tanken att jag som vänstertänkare skulle börja tala om hur hemska och farliga kapitalisterna är, att de hotar vårt samhälle, att de har hemliga agendor och så vidare. Jag uttrycker mig därtill i hatiska ordalag, jag insinuerar att de inte är lika mycket värda som vi arbetare. Jag insinuerar, men säger inte rakt ut, att det kanske kunde vara rätt att ta livet av dem. På varenda nätsida för socialister sprider jag mitt hetska budskap om att de vidriga kapitalisternas sista stund snart är kommen. Och vi blir fler och fler som stämmer in i lovsången för ett Europa fritt från kapitalister.Vi fortsätter vår tankelek med att någon stolle från AFA eller något liknande, detonerar en bomb på Strandvägen i Stockholm, och därefter åker till ett möte för Svenskt Näringsliv och skjuter ihjäl nittio kapitalister.Skulle jag då vara fri från ansvar? Självklart, å ena sidan. Jag har inte i direkta ordalag uppmanat till terrorhandlingar eller någon form av våld. Men, å andra sidan, så har jag bidragit till att bygga upp hatet mot kapitalisterna. Jag har bidragit till den grogrund som stollen från AFA hamtat sin näring ur.När vänsterextrema terrorgrupper härjade som värst i Europa, så fanns det också en bred grupp vänstertänkare som faktiskt gjorde just detta, bidrog till en hatisk stämning. Baader-Meinhof-ligan skulle inte kunna uppstå idag, för idag finns inte det där smygande, tysta godkännandet av en sådan ideologi från den breda massan. Vilket jag som vänstertänkare i 2000-talet är väldigt tacksam för.Så, vill man på allvar och med eftertryck ta avstånd från attentatet i Norge så bör man göra det genom att ställa sig upp i kampen för det rättvisa, mångkulturella samhället. Vi måste alla samlas i kampen mot fanatism och galenskap, vare sig vi är höger eller vänster, kristna eller muslimer, arbetare eller kapitalister.Med vänliga hälsningar!

Simon Nylander

2011-08-02 @ 20:26:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0