VÅLDTÄKTSMAN SLIPPER ÅTAL

Den 22 maj utsattes en ung kvinna för misshandel i samband med ett våldtäktsförsök i Smedby utanför Kalmar. Mannen kunde identifieras ganska snabbt och redan efter några timmar var han gripen och kvinnan pekade ut honom som mannen som utsatt henne för ett våldtäktsförsök.

Nu lägger åklagaren ned fallet!

Våldtäktsmannens släktingar har intygat att mannen var på en annan plats när våldtäktsförsöket utfördes.

Åklagaren struntar följaktligen i offrets vittnesmål och hennes utpekande och sätter istället större värde i dessa MENA-invandrares uppgifter.

Jag har full förståelse för att offret och hennes familj känner sig mycket illa behandlade av åklagarmyndigheten i Kalmar. Att åklagaren inte väcker ett åtal är mycket uppseendeväckande. Det är inte åklagaren utan tingsrätten som skall ta ställning till vilka vittnesuppgifter som är mest trovärdiga.

Detta beslut kommer med andra ord att skapa en ny praxis när det gäller våldtäktsmän. Det gäller bara att skaka fram några släktingar som intygar att gärningsmannen befunnit sig på en annan plats så läggs fallet ned.

Visst är Sverige fantastiskt!

Läs artikel i Östran.


MASSINVANDRINGEN VALETS VIKTIGASTE FRÅGA

När Synovate frågade väljarna vilket fråga som är viktigast blev resultatet enligt ovan. När partiledarna tillfrågas så blir också svaret i stort sett detsamma oavsett vilken av partiledarna för riksdagspartierna som svarar.

Är detta då sanningen?

Skulle jobbpolitiken kunna bryta den cementerade blockpolitiken? Nej!

Skulle sjukvårdsfrågor kunna bryta den cementerade blockpolitiken? Nej!

Skulle skola/utbildning kunna bryta den cementerade blockpolitiken? Nej!

Det finns dock en anledning till att bryta blockpolitiken för riksdagspartierna! Sverigedemokraterna!

Socialdemokraterna har deklarerat att man kan tänka sig ett samarbete över blockgränsen om Sverigedemokraterna blir vågmästare i riksdagen. Centerpartiet och Folkpartiet är tänkbara samarbetspartner enligt Mona Sahlin.

För moderaterna och Alliansen råder samma förhållande, de kan tänka sig ett samarbete med Miljöpartiet om Sverigedemokraterna blir vågmästare.

Vilken fråga kan få dessa partier att överge den cementerade blockpolitiken?

Vad är det i Sverigedemokraternas politik som kan få dagens riksdagspartier att samarbeta över blockgränserna?

Den enda logiska slutsatsen är massinvandring!

Någon annan förklaring finns inte. Med andra ord måste ett bevarande av massinvandringen till Sverige vara riksdagspartiernas absolut viktigaste fråga. Den är till och med så viktig att man är beredd att samarbeta över blockgränserna.

Att bibehålla 100000 uppehållstillstånd/år är alltså den viktigaste frågan i valet för riksdagspartierna om man ser till konkreta föreslagna åtgärder från partiledningarna.  En i mina ögon helt befängd politik! Men jag hoppas att de politiskt korrekta riksdagspartierna fortsätter på den inslagna vägen då det bäddar för en stor valframgång för Sverigedemokraterna.

Sunt bondförnuft säger något helt annat!

 


SVT UTESTÄNGER SDSVT har tagit ett politiskt beslut när man utestänger Sverigedemokraterna från slutdebatten och partiledarutfrågningen.  Läs artikel.

Den så kallade oberoende ”Fria Televisionen” i SVT är politiskt styrd upp över öronen. Jag blir mycket upprörd över detta beslut och den krystade förklaringen som programdirektören Jan Axelsson ger på SVT:s hemsida. Jag känner ett stort förakt för dessa ryggradslösa ”högt” uppsatta chefer som inte vågar ta ett beslut att låta ett nytt kommande parti i riksdagen delta i SVT. Det kommer utan tvekan leda till att SD gör ett sämre val än om vi skulle fått delta under samma förutsättningar som dagens riksdagspartier.

Jag är dessutom helt övertygad om att detta beslut från SVT kommer att framstå som särdeles dumt men politiskt korrekt ju närmare valet vi kommer. Varför? Jo, jag är övertygad om att Sverigedemokraternas opinionssiffror kommer att stiga ju närmre vi kommer valdagen.

Jag hoppas dock att detta odemokratiska beslut av SVT kommer att reta upp väldigt många av väljarna så att det blir än mer övertygade om att rösta på SD. En sak är nog säkert, om detta beslut står fast och det är att antalet personer som kommer att proteströsta på SD kommer att öka markant. Det är många som retar sig på den negativa särbehandling av Sverigedemokraterna som pk-etablissemanget ägnar sig åt.

De stora svenska medierna har än så länge mörkat denna nyhet från SVT. Vem är förvånad!


ARBETE = ASYLSKÄL ?Idag kör Barometern ett stort ”snyftreportage” om Rami Arafat som hotas av utvisning till Gazaremsan trots att han har ett fast jobb. Finns tyvärr ej på nätet.

Artikeln är så full av märkliga kommentarer och vinklingar att man blir riktigt bekymrad över hur det står till med objektiviteten hos artikelförfattaren Helena Strömblad.

Rami Arafat har fått avslag i alla instanser och skall därmed utvisas. Han har uppenbarligen inga asylskäl överhuvudtaget. I artikeln nämns inte om Sverige är första asylland eller inte. Gissningsvis tyder detta på att så inte är fallet.

Nu anser tydligen Helena Strömblad att ett fast arbete är tillräckliga skäl för att få uppehållstillstånd i Sverige. Rami Arafat skall därmed betraktas som arbetskraftsinvandrare med specialistkompetens som diskare och städare.

Den nya lagen om arbetskraftsinvandring har uppenbarligen blivit en extra genväg in i Sverige för de som inte har asylskäl. Barometern gör uppenbarligen allt för att understryka detta i sin pappersupplaga, trots att personen ifråga inte besitter någon specialistkompetens.

Migrationsminister Tobias Billströms förslag om att asylsökande skall få arbetstillstånd från första dagen i Sverige bemöts av Sverigedemokraterna i Västervik. Deras debattartikel har publicerats i dagens Västerviks Tidning. Bra jobbat Kenneth och Åke!

Läs debattartikel i VT.


DAGS ATT BETALA FÖR SJUKVÅRDSKOSTNAD.

Hur många som skjutits i Malmö under det senaste året har jag tappat räkningen på ! Frågan är om region Skåne har koll på alla dessa skjutna patienter som nästan dagligen körs till MAS.

Man måste faktiskt fråga sig om de inblandade i dessa skjutningar har rätt till fri sjukvård.

Är det inte dags att dessa personer får betala hela kostnaden för sin egen sjukvård! Någon sjukpenning från samhället skall inte heller betalas ut till dessa kriminella gängmedlemmar som skottskadats!

Det är hög tid att samhället säger ifrån! 

SvD


SVENSK FÖRDELNINGSPOLITIK

10 glada personer går ut för att äta middag tillsammans. Notan blir 1000 kr. Notan delas på samma sätt som skatt betalas i Sverige:

- De första fyra (de fattigaste) betalar ingenting
- Den 5:e betalar 10 kr
- Den 6:e betalar 30 kr
- Den 7:e 70 kr
- Den 8:e 120 kr
- Den 9:e 180 kr
- Den 10:e personen (den rikaste) betalar 590 kr

De 10 personerna äter middag på restaurangen varje dag och är nöjda med uppgörelsen om 1000 kr. En dag säger restaurangägaren:

- Ni är trogna kunder så jag lämnar 200 kr rabatt på era middagar i fortsättningen.

En middag för 10 personer kostar nu endast 800 kr och det är nu det händer grejer. Man vill fortfarande betala middagen såsom skatter betalas.

De första 4 påverkas inte. De får fortsätta äta gratis. Men hur ska de andra 6 göra? Hur ska de dela upp rabatten på 200 kr så att alla får sin del? De inser att 200 kr delat med 6 blir 33,33 kr. Drar de bort beloppet från varje persons andel får den 5:e och 6:e personen betalt för att äta.

Restaurangägaren föreslår att i rättvisans namn är det bättre att reducera varje persons nota proportionellt. Han räknar ut de belopp varje person skall betala. Resultatet blir att även den 5:e personen får äta gratis. Den 6:e får betala 20 kr, den 7:e betalar 50 kr, den 8:e 90 kr, den 9:e 120 kr och den 10:e personen betalar 520 kr istället för tidigare 590 kr.

Alla får ett lägre pris än tidigare och nu får 5 personer äta gratis. Utanför restaurangen börjar de jämföra vad de sparat...

- Jag sparar bara en tia av rabattens 200 kr, börjar den 6:e personen. Han pekar på den 10:e och säger:

- Men han sparar 70 kr!

- Precis, jag tjänar bara en tia och det är orättvist att han får sju gånger så mycket som jag, säger den 5:e personen.

- Det är sant! Varför ska han få 70 kr tillbaka när jag bara får 20?
De rika ska alltid ha det lite bättre, gormar den 7:e personen.

- Vänta ett tag! Skriker de 4 första som äter gratis varje dag.

- Vi får ingenting. Det här systemet utnyttjar de fattiga!

De 9 personerna skäller som hundar på den 10:e och kallar honom för allt möjligt och anklagar honom för att suga blodet ur de fattiga.

Nästa kväll kommer inte den 10:e personen till middagen. Skönt tycker de andra 9 och sätter sig ner för att äta. När notan sedan landar på bordet upptäcker de något väldigt märkligt:

Det fattas 520 kronor...

 


AB SVENSK BILPROVNINGEn bild säger mer än tusen ord.

KULLERBYTTA AV JOHAN PERSSON


Skiss på framtida Elevatorkajen. Skrämmande syn!

Det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson gör en ny piruett i dagens Barometern. Socialdemokraterna underkänner nu sitt beslut från kommunfullmäktige i december då man beslutade enligt följande.

”Beslut 1. Det fortsatta utredningsarbetet gällande Linnéuniversitetets placering i Kalmar ska omfatta Ölandskajen som huvudområde samt Elevatorkajen och Malmen som kompletterande områden.”

Nu är uppenbarligen inte Ölandskajen aktuell för Johan Persson. Gissningsvis har han hållit upp fingret och känt efter åt vilket håll opinionsvindarna blåser när det gäller Kvarnholmen. Han har därför troligen valt att inte ta denna strid under valrörelsen. När det gäller Barometerns mediehus på Kvarnholmen har det rödgröna styret skjutit frågan till efter valet för att undgå en debatt om detta mediehus vid Systraströmmen.

Frågan är hur det övriga partierna som stod bakom detta beslut reagerar på Johan Perssons utspel på debattsidan. Moderaternas oppositionsråd Malin Petersson kommer nu i skuggan av socialdemokraterna. Vad säger vänsterpartiets Bertil Dahl och miljöpartiets Jonas Löhnn om denna omsvängning av Johan Persson. Det kanske inte är så lätt att hänga med i svängarna.

Men framförallt vad säger Linnéuniversitetets ledning om denna förändring? I beslutet från kommunfullmäktige finns även denna skrivning.

”Beslut 2. Det fortsatta utredningsarbetet för placering av Linnéuniversitetet i Kalmar ska bedrivas i samverkan med Linnéuniversitetet i enlighet med projektplan.”

Nu väntar vi på ett genmäle från Linnéuniversitetets ledning på Barometerns debattsida. Har Johan Persson nu kommit i onåd.

Från Sverigedemokraternas sida är vi givetvis nöjda med den socialdemokratiska ”kullerbyttan” och att socialdemokraterna äntligen drabbats av lite sunt bondförnuft. Ölandskajen skall användas för båtfolket, turism, restauranger och hotell så att den blir ett attraktivt område som det så väl förtjänar.

Sverigedemokraterna röstade nej till ovanstående beslut i kommunfullmäktige i december. Inför detta möte skrev jag ett blogginlägg som blev mycket uppskattat och som kan vara värt att läsas idag med tanke på Johan Perssons ”kullerbytta”.


ÖVERTYGAR JOHAN PERSSON 97 PROCENT AV LÄSARNAMin insändare angående de märkliga turerna mellan Kalmar kommun och Kärnhem AB har nu publicerats i både Barometern och Östran. Ett tack till insändarredaktionerna på de båda tidningarna! Jag hoppas dessutom att Kalmar Läns Tidning publicerar i veckans nummer.

Östran är som vanligt lite vassare och illustrerar min insändare med en talande bild.Johan Persson svarar idag i Barometern och menar att det är ”dikt och konspiration” från min sida men han avstår från att förklara det märkliga sammanträffandet i dessa båda ”affärer”. Frågan är om han övertygar 97 procent av väljarna i Kalmar med sitt genmäle, annars riskerar stödet för SD att öka (SD hade nämligen drygt 3 procent i kommunvalet 2006).

Det han däremot gör är i sitt genmäle är att dra in moderaternas oppositionsråd Malin Petersson i denna ”affär”. Vore jag i hennes kläder skulle jag reagera mycket kraftfullt på detta men det kanske är den så berömda ”Kalmarandan” som det handlar om och då finner sig moderaterna i denna behandling av Johan Persson.

Det verkar snarare som Johan Persson även försöker binda Malin Petersson vi skampålen när det gäller Kalmar kommuns affärer med Kärnhem AB. Kände sig Johan Persson ensam med Kärnhem?


MIGRATIONSMINISTERN ETT STORT SKÄMT

Den 15 april infördes nya regler för anhöriginvandringen av alliansregeringen och migrationsministern Tobias Billström skrev i en debattartikel i Sydsvenskan följande.

”Idag beslutar riksdagen om att införa ett försörjningskrav vid anhöriginvandring.

Försörjningskravet stärker arbetslinjen för nyanlända. Människor som kommer till ordnade förhållanden, där det finns en bostad att bo i och en arbetsinkomst, har det lättare att integreras än de som kommer till en bidragsberoende inneboende.

Försörjningskravet skapar incitament för vita jobb och hindrar därigenom svartjobb och exploatering. Vikten av att komma in i de sociala trygghetssystemen, få en vit anställning och betala skatt kommer att öka. Det kommer att leda till tryggare och säkrare anställningar för de nyanlända.”

”I och med denna reform slutar Sverige att vara det enda EU-land utan någon form av försörjningskrav vid anhöriginvandring.”

Den som läst på om denna ”reform” vet att undantagen är många och att denna ”reform” mest är ett spel för gallerierna. Eller rent ut sagt ett stort skämt.

Nu har vi facit för maj månad och det visar med all tydlighet hur tandlös denna reform i praktiken är. Under maj månad behandlades inte mindre än ca 5000 ansökningar om anhöriginvandring varav endast 92 omfattades av den nya reformen. Av dessa 92 fick 73 personer avslag på sina ansökningar. Det innebär att under maj månad omfattades knappt 2 procent av de nya reglerna resten hörde uppenbarligen till undantagen i denna reform.

Ett riktigt stort skämt Billström!


SVERIGEDEMOKRATERNA FÅR 5,6 PROCENT

I United Minds senaste väljarundersökning får SD 5,6 procent och blir vågmästare i riksdagen.

Med en liknande "skämighetsfaktor" som i Schweiz och i Nederländerna pekar detta på ett valresultat på mellan 8-9 procent för Sveerigedemokraterna.

Läs Aftonbladets artikel där till och med Björn Söder får kommentera en opinionsundersökning och ett möjligt parlamentariskt läge efter valet. Kors i taket.

Tänk så illa Mona Sahlin måste må när hon läser Aftonbladet idag. Skall bli intressant att höra om hon upprepar sitt "Aldrig, aldrig någonsin ......" i Almedalen om några veckor.

DN,


MIGRATIONSVERKET ETT STORT SKÄMT

Migrationsverket har ändrat ett beslut om avvisning för en palestinsk familj från Gaza. Migrationsverket ger nu familjen permanent uppehållstillstånd. Orsak!

"En resa till Gaza för familjen är för besvärlig enligt Ekot på Sveriges Radio."

Migrationsverket är ett stort skämt.

Hur många familjer kommer inte åka på semester till Mellersta Östern med sina barn de kommande månaderna.


UPPGÅNG

Kurvan pekar brant uppåt. Kan vi få 500000 röster i riksdagsvalet den 19 september? Jag tror inte att det är en omöjlighet.

Dra ditt strå till stacken så blir drömmen verklighet!

 


DET MEST SORGLIGA

Sverigedemokraterna skulle bli ett parti med minst 10 procent av väljarna om partiets sympatisörer vågade tala om att de röstar på Sverigedemokraterna. Detta gäller då främst ”kända” personer på lokal nivå men även på riksplanet.

Allt eftersom min blogg blivit allt mer populär och att den läses av fler och fler personer så är det också fler personer som tar kontakt med mig. Dessa personer som i många fall har ett mycket gott anseende i samhället och nått fina positioner uttrycker till mig att de kommer att rösta på SD och tackar mig för mitt arbete och min blogg. Det sorgliga är att de vågar inte ge offentlighet åt sina sympatier för Sverigedemokraterna. De är rädda att det skall påverka dem i sin yrkesutövning och kanske även socialt.

Tänk om alla dessa personer vågade gå ut och säga ”Jag är Sverigedemokrat”

Helt plötsligt skulle det vara mycket mer legitimt att vara sympatisör till SD och jag är övertygad om att detta skulle ge ett rejält lyft i opinionen. Men framförallt skulle det ge utslag den 19 september.


Den kände författaren Tomas Arvidsson från Kalmar har dock aldrig kontaktat mig men i pausen vid kf-mötet i december då Linnéuniversitetets placering debatterades, tackade han mig för mitt inlägg i debatten. Jag argumenterade emot en placering vid hamnen och för en placering vid Malmen och Brofästet. I förra veckan hade Tomas Arvidsson en debattartikel inne i Barometern där han krävde att de som argumenterade för en placering vid hamnen (S och M) inte skulle mörka fram till valet.

I debattartikeln berömde han de partier som motsätter sig denna placering med följande formulering.

”V, MP, FP, KD, C har för länge sedan tydligt och klokt talat om vad de vill. De vill bevara och varsamt utveckla stadens vackraste rum. De vill inte för enorma pengar bygga sönder Kalmars stadskärna med lokaler som står öde tre månader om året. De partierna bryr sig om våra barns och barnbarns stad. S och M sitter och hukar i varandras knä.”

Om det är en släng av politisk korrekthet som gör att Tomas Arvidsson utelämnar SD i sin uppräkning vet jag inte men det är nog ytterst sannolikt. Han är i varje fall medveten om SD:s inställning i denna fråga, därför är det sorgligt att han inte skriver även SD i sin uppräkning.

Än mer tokigt blir det när man vet vilka partier som stödde förslaget att placera dessa nya lokaler på Kvarnholmen/Hamnen. Förutom S och M så stödde även V och MP beslutet i kommunfullmäktige. Ett direkt sakfel från Tomas Arvidsson i hans debattartikel. Jag gissar att Bertil Dahl (V) och Jonas Löhnn (MP) sitter och myser över att S och M får kritik och att de själva klarar sig undan, trots att de var delaktiga i beslutet. Voteringen slutade 46 Ja (S, M, V, MP) och 15 Nej (C, FP, KD, SD)  Protokoll KF 2009-12-21 §177

Denna behandling av SD är snarare praxis än undantag och gör att man ibland funderar på vad man egentligen sysslar med.  Några gratis poäng kan man definitivt inte förvänta sig som Sverigedemokrat. Ibland känner man sig riktigt trött och slut över att alltid stångas för sin rätt och sak.

Igår kopplade jag dock av och tittade på fotbolls-VM. Såg Brasilien-Elfenbenskusten från skumbadet, vilket inte var helt fel.

 


ASYLSÖKANDES SJUKVÅRD KOSTADE 22,2 MILJONER KRONOR I KALMAR LÄNDen 1 augusti 2009 höjde Kalmar läns landsting sina patientavgifter radikalt. Nya avgifter infördes medans befintliga avgifter höjdes med 33 procent. Efter höjning blev Kalmar läns landsting ”värstingen” i Sverige tillsammans med Gotland enligt uppgifter i media. Avgiftshöjning orsakades givetvis av landstingets dåliga ekonomi och skulle resultera i ca 10-11 miljoner i ökade intäkter för Kalmar läns landsting.

Höjningen av patientavgiften drabbar givetvis de svagaste i samhäller och då framförallt fattigpensionärerna. Nu kommer uppgifter och statistik från SKL (Sveriges Kommuner o Landsting) angående landstingens kostnader för asylsökande.

Kalmar läns landsting går back med ca 9 miljoner kronor för asylsökande under 2009!

Hela höjningen av patientavgiften går alltså åt för att täcka kostnaderna för asylsökande.

Enligt statistiken från SKL kostar de asylsökande Kalmar läns landsting 22,2 miljoner kronor under 2009. Kom ihåg att det bara gäller asylsökande och inte de som fått kommunplacering eller övriga invandrare! Migrationsverket ersätter under 2009 Kalmar läns landsting endast med 13,3 miljoner kronor, vilket innebär ett underskott med hela 8,9 miljoner kronor. Vilket i stort sett motsvara den genomförda höjningen av patientavgifter.

Bara tolkar har kostat Kalmar läns landsting nästan 2 miljoner kronor under 2009.

Kalmar läns landsting har den näst högsta kostnaden per asylsökande i hela landet med nästan 26000 kronor/asylsökande, Varför?

Sedan är jag inte alls så säker på att landstinget har redovisat alla kostnader för de asylsökande.

En asylsökande betalar endast 50 kronor för ett läkarbesök medans en pensionär som besöker akuten betalar 300 eller 400 kronor beroende på tidpunkt för besöket. För läkemedel betalar en asylsökande endast 50 kronor. När det gäller tandläkarbesök är skillnaden än värre då den asylsökande endast betalar 50 kronor/besök oavsett åtgärd. Sug på den, du svenske pensionär som inte har råd att gå till tandläkaren! Tänk om Sveriges pensionärer kände till dessa fakta.

De landsting som är värst drabbade är Stockholms läns landsting med ett minus på ca 31 miljoner kronor och hör och häpna Norrbottens landsting med ett minus på 16 miljoner kronor.

Dessa siffror är officiell statistik från SKL och finns tillgänglig på SKL och därmed möjligt för länets journalister att ta del av. Smålandsposten har tagit upp detta i en artikel men för Kronobergs läns landsting var underskottet endast 3,5 miljoner kronor.

Varför har vi inte kunnat läsa en rad om detta i Kalmar läns tidningar? När underskottet är nästan tre gånger så stort! Är det så att dessa siffror bara skulle reta upp stora delar av länets befolkning och kanske få en och annan att lägga sin röst på Sverigedemokraterna och då mörkar hellre länets stora tidningar Barometern, Östran och Västerviks Tidning dessa siffror.

Jag ser fram emot att få läsa om detta i länets tidningar under midsommarveckan.


SKOLAD AV MONA SAHLIN

Kalmars socialdemokratiska kommunalråd Johan Persson har kört sin bil med körförbud ända sedan i december skriver Barometern idag. Kanske inte så förvånande då Johan Persson har jobbat för Mona Sahlin och att de båda är bästa kompisar sedan dess. Mona körde också med körförbud. Läs artikel i Aftonbladet.

"Jag är noga med papper, säger Johan Persson"

Det var kanske lite för mycket att göra i december 2009, med Kärnhem ;-)

SEMESTERRESOR56 irakier, därav 28 från Sverige lika med massutvisning enligt Dagens Nyheter. Innebär då också 56 asylsökande massinvandring enligt DN?


”Europarådet kräver att den svenska regeringen agerar mot de svenska migrationsmyndigheterna efter kritiken från FN:s flyktingkommissariat om att Sverige tvångsutvisar irakier.”

Detta har varit en nyhet som körts i Sveriges Radio under i stort sett hela dagen.

Visst är det märkligt att det går en mängd flyg till Irak eller via t.ex. Jordanien med anslutningar till Irak från Sverige varje vecka. Vilka är det som reser till Bagdad, Mosul och andra städer i Irak med dessa flyglinjer.

Hur många irakier semestrar varje år i sitt hemland? Svenska skattebetalare står dessutom i många fall för notan för dessa semesterresor.

Om Europarådet nu är konsekventa i sin omtanke när det gäller dessa irakier borde man även kräva ett stopp för semesterresor till Irak från Sverige och att svenska regeringen agerar för att stoppa dessa semesterresor.

I Danmark måste den som fått asyl och vill återvända till sitt hemland begära tillstånd för att få resa. Den som reser utan tillstånd riskerar att förlora sitt uppehållstillstånd i Danmark. När får vi samma regler i Sverige?

I Sverige ansöker de "nya svenskarna" istället om resebidrag till sina semesterresor till hemlandet. Heja Sverige. Bäst i klassen i ännu en "asylgren".


FULBÖCKERNA

Den ena boken efter den andra som handlar om Sverigedemokraterna har under den senaste tiden kommit ut på diskarna. Jag har läst några av dessa vilket jag skrivit om i tidigare blogginlägg. Nu har ännu ett par böcker kommit ut, bland annat en med titeln ”fult folk”. Jag har inte för avsikt att läsa dessa nya böcker då de inte kommer med något nytt, utan snarare verkar vara en upprepning av tidigare böcker. Dessutom är ju författarnas avsikt med böckerna solklar. Det handlar enbart om att smutskasta det mesta som har med Sverigedemokraternas politiker och dess väljare.

Frågan som jag dock ställer mig är. Vem finansierar alla dessa böcker?

Jag menar att detta är inga bestsäljare i bokhandeln oavsett om Sverigedemokraterna får 3,5 eller 8,0 procent i valet den 19 september. Böckerna kommer utan tvekan vara en förlustaffär för den som ligger bakom dessa bokprojekt. Det skulle däremot vara väldigt intressant att få veta vem som tar den ekonomiska smällen. SAP? LO? Moderaterna? Migrationsverket? Vänsterpartiet? Sveriges Radio? Svenskt Näringsliv? Staten?

Hur många böcker om Socialdemokraterna och Mona Sahlin har kommit ut under detta valår? Eller om de ”nya moderaterna” med ”barbaren” Reinfeldt? Ingen som jag känner till.

Att dessa böcker skulle påverka väljarna håller jag dock som mycket osannolikt. Sverigedemokraternas väljare är enligt boken ”Fult folk”.

De är rätt unga, har bristfällig utbildning och har lågavlönade jobb inom privat industri. Eller är arbetslösa.”

Att dessa väljare skulle läsa dessa böcker är helt otänkbart, de är väl knappast läskunniga dessutom om man skall tro expertisen som ligger bakom dessa böcker. Därför kan SD knappast förlora några väljare på grund av dessa öcker. Jag skulle snarare tro att dessa böcker skapar ett intresse för Sverigedemokraterna inom ett väljarsegment där SD tidigare varit väldigt svaga men nu helt plötsligt kan börja plocka väljare.

Sanningen kan ingen blunda för oavsett hur mycket han eller hon än försöker.


MÄRKLIGT SAMMANTRÄFFANDE

För lite drygt en vecka sedan hängde ”Kalmargardet” ut en av Vänsterpartiets kandidater till kommunfullmäktige i Kalmar genom ett flygblad där Sebastian Hellvin pekades ut som AFA-aktivist.

Enligt dessa uppgifter skulle han vara ansvarig för AFA-Dackebygds hemsida på nätet. Läs mitt tidigare blogginlägg.

I förra veckan fick jag en kopia på ett mail som skickats till media av ”Kalmargardet” med ytterligare uppgifter om mail/chat korrespondens mellan Sebastian Hellvin och andra personer. Om dessa uppgifter är korrekta är det mycket avslöjande för Sebastian Hellvin. Media har dock inte redovisat detta i sina tidningar utan det verkar som media lagt locket på.

AFA-Dackebygds hemsida är dock borta från nätet sedan några dagar vilket är ett ganska märkligt sammanträffande med dessa avslöjanden. Är detta ett bevis för att "Kalmargardets" uppgifter är sanna?

http://afa-dackebygd.antifa.se/


MONA SAHLINS UPPGÅNG OCH FALL

För var dag som socialdemokraterna behåller Mona Sahlin som partiledare ler jag förnöjt. Jag har aldrig kunnat förstå hur Sveriges största parti kunde välja Mona Sahlin till partiledare med så mycket skit i bagaget. Nu är man inte längre Sveriges största parti och det kan moderaterna tacka Mona Sahlin för.

Mona Sahlins kräftgång började i sep-okt 2008 då hon och socialdemokraterna slängde in handduken och deklarerade ett samarbete med Miljöpartiet. Efter hård kritik från vänsterfalangen inom socialdemokraterna så togs även Vänsterpartiet till nåder och kommunisten Lars Ohly fick vara med i den röd-gröna röran. Ett katastrofalt strategiskt beslut av socialdemokraterna. På bara en natt försvann minst 50 procent av de poteniella väljarna för socialdemokraterna men även för Miljöpartiet.

Det var under denna period som socialdemokraternas kräftgång startade. Så småningom började det gå upp "Svensson" att vid en röd-grön valseger så skulle Sverige få kommunister som statsråd/ministrar. Det tog ett litet tag för "Svensson" att vakna men nu tycks han ha gjort det med besked. Ett 10-procentigt försprång i opinionen är nu som bortblåst. Det enda som kan rädda Mona Sahlin är om Fredrik Reinfeldt gör bort sig fullständigt men det skall nog inte Mona Sahlin hoppas på.

Förutsättningarna för att Sverigedemokraterna skall bli vågmästare i riksdagen är just nu mycket stora och det kan vi tacka "aldrig, aldrig någonsin kommer" för.

Personligen tror jag Mona Sahlin har mindre än 100 dagar kvar som partiledare för Socialdemokraterna 

 

 


MYGEL OCH FALSK SPEL AV JOHAN PERSSON?

För lite drygt en vecka sedan kom domen från Förvaltningsrätten i Växjö på min överklagan av ett beslut i kommunstyrelsen i november 2009 gällande en markaffär. Läs tidigare blogginlägg.

Förvaltningsrätten upphävde kommunstyrelsens beslut och gick således helt och hållet på samma linje som min överklagan. Döm om min förvåning blev stor när jag sedan kunde läsa att kommunen ansåg att domen inte skulle få någon praktisk betydelse. Läs artikel i Barometern.

I och med att jag överklagade kommunstyrelsens beslut och att jag fått rätt i min överklagan har alltså kommunstyrelsens beslut inte vunnit laga kraft. Ändå har Kalmar kommun genomfört denna markaffär där man säljer ett markområde för 1,3 miljoner kronor som borde ha sålts för 6,8 miljoner kronor. Om jag inte överklagat beslutet skulle det vunnit laga kraft den 21 december 2009 (tre veckor efter att det anslagits på kommunens anslagstavla).

Därför begärde jag ut köpeavtalet mellan Kalmar kommun och Kärnhem AB!
När jag ser datumen på detta köpeavtal så begriper till och med en ”idiot” att det pågått ett ”falskt spel” bakom stadshusets fasad som är skrämmande. Detta kan helt enkelt inte vara en tillfällighet! Det socialdemokratiska kommunalrådet har förhandlat bort 5,4 miljoner av Kalmar kommuns innevånares tillgångar. Skandal!

Detta till på köpet med allianspartiernas goda minne och tystnad!

Vad är det jag syftar på med ”falskt spel”? Här är lite bakgrund.

I januari 2008 presenterade Kärnhem AB stora planer på att etablera ett World Trade Center på Kvarnholmen i Kalmar. Kärnhem fick tillgång till 25 000 m2 attraktiv mark i centrala Kalmar. Kärnhem AB räknade med byggstart under 2010. Läs artikel i Barometern.

Har dessa båda affärer något samband? Döm själva! Jag har i varje fall min uppfattning helt klar.

Den 30 november 2009 anslås protokollet från kommunstyrelsen där beslutet om markförsäljning till Kärnhem AB ingår.

Den 1 december 2009 deklarerar det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson att Kalmar kommun bryter avtalet med Kärnhem AB angående World Trade Center på Kvarnholmen. Läs artikel i Barometern

Den 3 december 2009 skriver Johan Persson (s) och Malin Petersson (m) på köpehandlingarna om markförsäljningen med ett rabatterat pris på 5,4 miljoner kronor för Kärnhem AB

Den 7 december 2009 skriver Kärnhem AB på avtalet och erlägger köpeskillingen till Kalmar kommun.

Ingenting i världen kan ändra på dessa datum.


Barometern den 1 december 2009.


För mig är det fullständigt uppenbart att dessa båda ”affärer” hänger samman och att Johan Persson ”kompenserat” Kärnhem AB med 5,4 miljoner för att kommunen skulle kunna ensidigt bryta avtalet utan en juridisk process från Kärnhems sida.

Det stinker fruktansvärt från stadshuset där ”kung Johan Persson styr och ställer”.

Nu uppkommer det givetvis två frågeställningar!

Har Kalmar kommun brutit mot någon lag när man genomfört denna markförsäljning utan att beslutet vunnit laga kraft?

Dessutom måste man ställa sig frågan om kommunen även brutit mot paragraf 8 i kommunallagen som säger

"Kommuner och landsting får genomföra åtgärder för att allmänt främja näringslivet i kommunen eller landstinget. Individuellt inriktat stöd till enskilda näringsidkare får lämnas bara om det finns synnerliga skäl för det."

Jag anser att kommunen har gett ett individuellt riktat stöd till en enskild näringsidkare utan att det finns synnerliga skäl för detta .

Jag kan lova att en fortsättning följer!


SVT KRÄNKER ALLA MED NAMNET JOHANDen politiskt korrekta SVT kränker alla svenskar med namnet Johan när man kallar denne "Muhammed" i Rinkeby för Johan. Man till och med döljer varje del som kan avslöja mannens bakgrund men hans brytning går inte att dölja trots ljudförvrängning. 
Har dessa ungdomar i Rinkeby  inget eget ansvar?
 
Jag kräks över den politiska korrektheten som präglar svensk media, som till på köpet betalas med våra skattemedel.


Jag hoppas att den vanlige "Svensson" genomskådar detta "skådespeleri" och gör som i Nederländerna där PVV fick 15,5 procent i valet och lägger sin röst på SD i valet den 19 september.SORGLIG SENSATIONS-JOURNALISTIK AV BAROMETERNPå bästa och största nyhetsplats slår idag Barometern upp den sensationella nyheten att Sverigedemokraterna har personer som inte är svenska medborgare på sin landstingslista. Tre personer utav ca 30 är inte svenska medborgare.

Jag blir ganska vimmelkantig!

Ena stunden anklagar journalisterna oss för att vara främlingsfientliga och vissa påstår till och med att vi vill kasta ut invandrare. Andra stunden är det uppenbarligen upp åt väggarna att vi har personer som invandrat till Sverige på våra valsedlar.

I vårt politiska program så vill vi att människor som kommer till Sverige skall assimilera sig i vårt samhälle. En dansk eller norsk har inga problem med att assimilera då skillnaden mellan våra språk och kulturer är minimala i förhållande till t.ex. analfabeter från Somalia. En person från västeuropa har heller inga större problem med att assimilera sig i vårt land.

Många av de människor som kom till Sverige under t.ex. 60-talet har för länge sedan assimilerat sig i det svenska samhället. En grupp av dessa som inte är så liten sympatiserar också med Sverigedemokraterna och många är också medlemmar i partiet. Vissa av dessa kandiderar även för partiet i årets val.

Utav de tre personer som SD i Kalmar län har på sin valsedel har Kalle Winner fått en andra plats på valsedeln och är därmed i allra högsta grad valbar. Kalle Winner är amerikansk medborgare men har bott i Sverige ca 45 år. Under dessa år har han jobbat inom sjukvården som sjukskötare vid flera olika avdelningar på länssjukhuset i Kalmar. Vi inom SD är glada för att Kalle nu kandiderar för SD och vi värdesätter hans erfarenhet och kunskaper.

När det gäller det övriga två personerna så är det ännu en amerikansk medborgare och en ungersk medborgare. Båda har varit bosatta under väldigt många år i Sverige och är nog mer Sverigedemokrater än de olyckskorpar som härjar runt på diverse forum på nätet och kritiserar.

Jag anser att man skall vara väldigt försiktig med att kritisera andra när man själv inte vågar eller vill kandidera för Sverigedemokraterna. Istället borde man tacka dessa personer som kandiderar för deras civilkurage och att de vågar stå för sina åsikter. Jag är i varje fall väldigt nöjd med dessa personer som är beredda att ställa upp för Sverige och våra väljare.

Att Barometern väljer detta som förstanyhet i dagens tidningen säger mer om Barometerns agenda än om Sverigedemokraternas.


WILDERS BLIR MINISTER?

Svensk media mörkar de ”extremt” stora framgångarna för PVV och Geert Wilders i det holländska valet. Att den islamkritiska Geert Wilders parti går från 9 mandat till 24 mandat är en toppnyhet men inte i Sverige. Varför? Jo, det gynnar Sverigedemokraterna!

PVV ser ut att få 15,5 procent av rösterna.Geert Wilders är valets stora vinnare och har nu stora förutsättningar att även bli minister i en regering i Holland.

”– Storslaget, kommenterar Wilders och fortsätter:

– Det omöjliga
har inträffat. Vi är de största vinnarna i dag. Nederländerna valde mer säkerhet, mindre brott, mindre invandring och mindre islam.”

Det omöjliga kan även inträffa i Sverige den 19 september! Det är du som bestämmer!


WILDERS CHOCKAR EUROPA

Svensk media har tystat ner valet i Holland fullständigt. Enda rapporteringen var för någon dag sedan då de lyckades med konststycket att skriva ”ras för Wilders”. En opinionsundersökning visade på vikande siffror för PVV och givetvis så slog pk-media på stora trumman i Sverige.

Nu visar en färsk vallokalsundersökning på att PVV och Geert Wilders kommer att gå från 9 mandat till 23 mandat. Vilket knappast kan kallas för ett ras.

Nu är jag helt övertygad om att det även i Holland finns en skämmighetsfaktor som innebär att stödet för PVV i verkligheten är högre. Med en skämmighetsfaktor som i Sverige kan till och med PVV bli största parti i Holland.

Frågan är hur stor chockvåg Wilders kommer skicka över Europa under natten när valresultaten kommer in från valkretsarna.


UPP TILL BEVIS RADIO KALMAR

Idag vet jag inte hur många gånger jag gått i taket när jag lyssnat på P1 och sett på TV-nyheter. "Informationen" och nyheterna är så vinklad att det är rent bedrövligt oavsett om det handlar om opinionsundersökningar, kungens jordbruk, 6-åring i Landskrona.

I lokalradion Radio Kalmar har man haft reportage med rubriken "Upp till bevis för politikerbloggarna" om politiker som använder sociala medier och man har granskat politiker som bloggar.

"När Sveriges Radio Kalmar granskar de 18 bloggar, där politikerna själva i enkäten angett adressen till bloggen, så framtonar en bild av relativt ljum aktivitet i de flesta fall.

Vi gick igenom de senaste fem inläggen från var och en, alltså totalt 90 inlägg.

Bara 17 av dem hade någon reagerat på. En politiker fick stort genomslag på alla sina inlägg, medan de övriga bara i enstaka fall fick kommentarer, och då oftast inte i frågor av lokalpolitisk karaktär."

Givetvis namnger man inte vilken blogg det handlar om! Hade det varit en socialdemokrat eller en folkpartist hade man självklart namngett och säkert intervjuat personen ifråga.

Nu var det uppenbarligen ingen politiskt korrekt blogg det handlade om ;-)

Jag säger "Upp till bevis Radio Kalmar".


INVANDRINGENS KOSTNADER I KALMAR

Här kommer ett långt blogginlägg som mina trogna läsare säkert känner igen då det mesta har funnits i olika blogginlägg. Nu har jag dock sammanställt detta till ett "dokument" som skulle kunna ingå i ett lokalt valmaterial.

Kommer ett dokument enligt nedan kunna övertyga tveksamma väljare att rösta på SD? Vad tror du?


I de lokala tidningarna får du aldrig läsa uppgifter och fakta om kostnader för invandringen. Anledningen till detta är att dessa fakta och uppgifter inte är ”politiskt korrekta” och därför skall undanhållas för läsarna och kommunmedborgarna.
I SVT:s Agenda den 25 oktober 2009 sa socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin följande om Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

”Jimmie Åkesson är expert på att prångla ut siffror och fakta.”

Jag anser precis tvärtemot Mona Sahlin att de absolut bästa i en debatt är att visa upp siffror, fakta och statistik för att understryka sina argument. Därför tänkte jag informera dig om de verkliga kostnaderna och de ”siffror och fakta” som invandringen till Kalmar kommun gett upphov till.

Det första som man måste ha kännedom är hur befolkningsutvecklingen sett ut i Kalmar kommun under de senaste åren.
Vid utgången av 2002 hade Kalmar kommun enligt SCB 60066 innevånare, vid utgången av 2009 hade den ökat till 62388. En ökning med 2322 personer. I media har du inte kunnat läsa att utav dessa 2322 personer hade inte mindre än 1876 utländsk bakgrund. Med andra ord så består drygt 80 procent av befolkningsökningen i Kalmar kommun under dessa år av invandring. I nedanstående diagram finns befolkningsutvecklingen sedan 2002. Källa SCB.Som de allra flesta säkert känner till så är arbetslösheten oftast högre inom befolkningsgrupper med utländsk bakgrund än bland personer med svensk bakgrund.

Detta får givetvis konsekvenser när det gäller bidrag till dessa grupper. Numera kallas det inte längre socialbidrag utan ekonomiskt bistånd och försörjningsstöd. Under 2008 betalade Kalmar kommun ut drygt 56 miljoner kronor i ekonomiskt bistånd. Det du däremot inte får läsa i våra lokala tidningar är hur dessa bidrag fördelas mellan olika grupper.  Hela 60 procent eller ca 34 miljoner kronor går till personer med utländsk bakgrund trots att denna grupp endast utgör ca 10 procent av befolkningen i Kalmar kommun. Se nedanstående grafik, Källa SCB.

Fram till 2005 hade Kalmar kommun ett avtal med Migrationsverket att ta emot ca 50 personer/år. Under 2006 skrev Kalmar kommun ett nytt avtal med Migrationsverket, ett avtal som ökade mottagandet med 250 procent, till 175 personer/år. Den stora ökningen får givetvis också till följd att anhöriginvandringen ökar med ungefär motsvarande andel. Detta har nu fått tillföljd att socialbidragen till personer med utländsk bakgrund rusat i höjden i Kalmar kommun och utvecklingen kommer att fortsätta så länge Kalmar kommun fortsätter med den stora mottagningen av invandrare. I nedanstående diagram finns utvecklingen av ekonomiskt bistånd sedan år 2003. Källa SCB.

Notera att utvecklingen av utbetalt socialbidrag väldigt väl följer ökningen av personer med utländsk bakgrund i Kalmar kommun i det tidigare diagrammet.

År 1983 var andelen av socialbidragskostnaden endast 3 procent till personer med utländsk bakgrund.
Nedanstående diagram visar i princip den misslyckade integrationspolitiken i Sverige och i detta fall Kalmar kommun från 1983 och fram till 2008. Källa SCB

Vi Sverigedemokraterna i Kalmar vill i första hand säga upp Kalmar kommuns avtal med Migrationsverket eller i andra hand begränsa invandringen kraftigt.

Givetvis får Kalmar kommun ersättning från Migrationsverket för detta mottagande men som de flesta säkert förstår är detta inte pengar som ramlat ner från himlen, även om en del politiker tycks tro det. Utan det är våra surt inbetalade skatter, moms, kapitalskatter och inte minst energiskatter och andra avgifter som staten delar ut till kommunerna genom Migrationsverkets försorg.

Nedanstående diagram visar hur ersättningen från Migrationsverket utvecklats under 2000-talet i Kalmar kommun. Källa Kalmar kommuns ekonomiavdelning.

Kalmar kommun har även tecknat avtal med Migrationsverket om mottagande av så kallade ensamkommande barn. Detta gjordes redan 2007, det enda parti som motsatte sig detta avtal var Sverigedemokraterna som yrkade på avslag i kommunfullmäktige. När detta avtal tecknades förmedlade politikerna och journalisterna en bild av att det handlade om endast 8 ensamkommande barn. Idag har vi facit!

Kalmar kommun har sedan detta avtal skrevs med Migrationsverket tagit emot inte mindre än drygt 50st unga män och utav dessa har 43st fått PUT (permanenta uppehållstillstånd). Placeringen av dessa unga män sker i två boenden. Ett i Påryd under namnet Villa Ossian och ett i Kalmar med namnet Horisont för de som fått PUT innan de placeras i av kommunen betalda egna lägenheter. Den 26 maj 2010 fanns 17 lägenheter för ensamkommande barn och antalet ökar stadigt.

Vid Villa Ossian och Horisont arbetar idag ca 20st personer. Kostnaden för denna verksamhet med personal, lokaler, mat, aktiviteter och administration låg 2009 på 11,7 miljoner kronor och den ökar allt eftersom fler och fler får permanenta uppehållstillstånd.

Personaltätheten är extremt hög vid denna verksamhet trots att dessa ensamkommande barn i de flesta fall är 17-18 år gamla. Vid dessa boende går det 1,25 anställd/ensamkommande barn. Detta skall jämföras med t.ex. förskolan/dagis där det går ca 0,2 anställda/barn eller grundskolan där det går 0,09 lärare/elev. Källa Kalmar kommuns statistik årsbok och socialnämnden.

Den enhet inom kommunen som administrerar mottagandet av invandrare kallas för Invandrarservice. Under 2009 var kostnaderna för Invandrarservice enligt bokslutet 25,6 miljoner kronor. Enligt budgeten för 2010 har enheten 8st anställda vilket ger administrationskostnader på närmare 4 miljoner kronor. Värt att notera är också att Invandrarservice har kontrakt på närmare 200 lägenheter för sin ”verksamhet”, en övervägande majoritet av dessa ligger i de norra delarna av Kalmar. Notera också att kostnaden för dessa lägenheter inte ingår i Invandrarservice kostnader.

Alla invandrare som kommer till Kalmar kommun erbjuds också utbildning i det svenska språket.
Detta sker genom SFI (Svenska För Invandrare). Ansvaret för SFI i Kalmar kommun har Kalmarsunds Gymnasieförbund. Enligt statistik från Skolverket kostade SFI-utbildningen under 2008 ca 6,2 miljoner kronor. Noterbart är att endast ca 40 procent klarar av sin SFI-utbildning och inte mindre än närmare 40 procent avbryter SFI-utbildningen enligt statistik från Skolverket.

Under 2008 fick dessutom Kalmar kommun placera flera ungdomar från invandrarfamiljer i skyddat boende
på grund av att de utsatts eller riskerade att utsättas för hedersrelaterat våld. Socialnämnden angav att kostnaden för detta uppgick till 2,5 miljoner kronor under 2008.

Detta är en del av de direkta kostnader som invandringen till Kalmar kommuns innebär. Givetvis finns det även kostnader inom grundskolan och gymnasieskolan som kan räknas till mångmiljonbelopp. En sådan verksamhet är den så kallade hemspråksundervisningen/modersmålsundervisningen där Kalmar kommun bedriver utbildning i ca 20st främmande språk.

Sjukvården har också stora utgifter som är relaterade till invandringen. En fråga som Sverigedemokraterna belyst är könsstympningen (omskärelse) av spädbarn. Under perioden januari 2008 till juni 2009 utfördes inte mindre än 260 omskärelser vid Kalmar Läns Landsting. Hur många av dessa som var medicinskt betingade eller som var religiöst (rituellt) betingade framgår inte av tillgänglig statistik från landstinget.

Var och en som betraktar dessa siffror ser säkert med stor tydlighet att de bidrag som Kalmar kommun erhåller av staten genom Migrationsverket endast täcker kostnaderna för socialbidrag till personer med utländsk bakgrund.
Alla andra kostnader hamnar på Kalmar kommuns skattebetalares nota och dras som kommunalskatt varje månad.

Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu hävdade i en debattartikel i Dagens Nyheter den 17 juli 2007 följande.

"Enligt SKL:s beräkningar ersätter staten endast 22 procent av de faktiska kostnaderna för en flykting under introduktionen”. 

Frågan är om inte verkligheten är ännu sämre för kommunerna! Eller rättare sagt verkligheten är mycket värre då kostnaderna fortsätter för kommunen även efter att introduktionstiden är över.

Vi Sverigedemokrater menar att vi inte har råd med denna massinvandring utan att den måste begränsas för att Sveriges kommuner skall kunna integrera dagens invandrare i samhället och klara välfärden inom skolan, vården och omsorgen. Det handlar helt enkelt om sunt bondförnuft!

Thoralf Alfsson, Kalmar
Riksdagskandidat för Sverigedemokraterna

 


DÅ VAR DET DAGS IGEN

Det är bara några veckor sedan jag besökte en rättegång vid Kalmar tingsrätt där ett ensamkommande barn var åtalad för misshandel av ett annat ensamkommande barn. Nu är det återigen dags för en ny rättegång med dessa ensamkommande barn i Mörbylånga.

Vid senaste rättegången förklarade den dömde sitt beteende med att fotbollsträning blivit inställd och därav hans dåliga humör. Denna gång är det fotbollsträningen som är orsaken till misshandeln om man skall tro artikeln i Ölandsbladet.

Uppenbarligen finns det stora problem vid detta boende i Mörbylånga. Undrar om personalen även denna gång kommer att försöka sopa allt under mattan. Var det kanske till och med samma personer?


BAROMETERN BACKAR EFTER PÅTRYCKNINGAR?

Barometern har idag tagit bort Kalmargardets fejkade flygblad från sin webbsida. Undrar om det är efter påtryckningar från Vänsterpartiet.

Jag gissar att de personer som står bakom Kalmargardet har skrattat åt Barometerns publicering av flygbladet hela helgen. Den spridningen flygbladet fått överstiger säkert deras förväntningar med råge. Genom att politiskt Inkorrekt även tog upp Barometerns publicering har säkert minst 100 000 nåtts av detta flygblad.

På andra sidan gråter nog Vänsterpartiet krokodiltårar över Barometerns tilltag att publicerar detta flygblad.

Frågan är om det var ett misstag av Barometern eller en medveten handling.

Jag läste på ett debattforum att Kalmargardet lovat presentera bevis för påståendena i flygbladet om inte polisen lyckas komma någonstans i sina utredningar av brotten som den utpekade skall ha begått.

Jag väntar med spänning på dessa bevis!

Barometern har även följt upp domen vid Förvaltningsrätten i Växjö med en ny artikel. Däremot har den socialdemokratiska tidningen Östran inte hört av sig men det kanske inte är så lustigt.

NATIONALDAG MED ÅRETS FÖRSTA DOPP I ÖSTERSJÖN


Nationaldagsfirande på Skäftekärr.

Jag har tagit för vana att inte besöka några av de större nationaldagsfirandena. Det brukar innebära att det är en känd talare och ju mer känd desto mer politisk korrekt. Dessutom kommer alltid diverse några programpunkter som inte har med nationaldagen att göra, som t.ex. välkomstceremonier för invandrare. Därför brukar jag välja de små nationaldagsfirandena istället om jag har möjlighet. I år valde jag att besöka Skäftekärr på Öland. Där fick man höra både nationalsången och ölandssången. Talaren hade dessutom inte en massa mångkulturellt dravel i sitt tal utan istället berättade hon om hur stor längtan kan bli till Sverige om man bor utomlands under några år.

De senaste dagarna har oikofoberna fyllt tidningarna med sina artiklar som ifrågasätter det mesta. Bärsärken på Barometern ifrågasatta till och med nationalsången häromdagen. Sicken klantskalle! Barometern har visst gjort ett riktigt klipp.

För en tid sedan fick jag ett häfte av en arbetskamrat. Han hade hittat det när han städade ut ett hus som skulle säljas. Titeln löd ”SVENSKA FLAGGANS DAG 1915-1955”. En skrift på drygt 30 sidor som berättar om utvecklingen av flaggans dag fram till 1955.

Intressant att se bilder från Stockholms stadion som är fylld av tio tusentals människor och svenska fanor i tusental och hela kungafamiljen på plats på hederstronen. Då var det minsann pompa och ståt. När försvann detta?

Det första året som 6 juni firades var 1893 med en ”nationalfest till firandet af våra historiska minnen” på Skansen. Då varade festen i fyra dagar och avslutades den 6 juni. Kanske något att ta efter.

I häftet finns flera tal återgivna från Nationaldagen på Stadion. Dessa tal skulle absolut inte vara politiskt korrekta i dagens mångkulturella samhälle. Här kommer några utvalda citat från överståthållare Torsten Nothins tal på Stadion 1948.

”Vår svenska flagga, kring vilken bortgångna generationer samlats under hårda tider, är oss en ständig påminnelse om att dessa värden icke tillkommit Sveriges folk som en självklar och lättfången förmån. Tvärtom ha vår materiella och andliga odling samt våra fria samhällsskick vuxit fram och tagit form under mödosamt arbete, släktled efter släktled, och stundom under hårda strider mot yttre våld.

Det är emellertid icke i gångna tiders minnen, som grundval bör sökas för vår nationella samhörighet, utan i vår uppgift att vårda det fädrens arv, som vi sålunda mottagit, att vidare utveckla det efter vår egenart och att utan fruktan och utan tvekan värna det mot varje hot.”

Idag ser dock hotbilden väldigt annorlunda ut mot vad den bara några år efter krigsslutet 1945. Men andemeningen i talet är fortfarande lika aktuellt.

”I fred, samförstånd och samarbete med andra folk vilja vi leva, men icke till varje pris, icke på bekostnad av vår självständighet och ej heller med uppgivande av vår rättsuppfattning.”

Tankvärda ord som gäller även idag för den som förstår innebörden.

Några tal med dessa uttryck får vi knappast höra idag av talarna på nationaldagen, oikofoberna har kapat vår nationaldag. Inte bara nationaldagen, de håller även på att lägga beslag på nationen. Det är hög tid att svenska folket säger ifrån.

Årets första dopp kom på nationaldagen. Efter en joggingrunda ikväll stegade jag resolut ut i Östersjön och svalkade mig. Väldigt skönt när man väl kom upp från vattnet ;-)


BAROMETERN HÄNGER UT VÄNSTERPARTIST


Flygblad som är polisanmält av Vänsterpartiet.

I dagens Barometern hänger man ut en vänsterpartist som kandiderar till Kalmar kommunfullmäktige. Sebastian Hellvin har blivit uthängd i ett flygblad av en grupp som kallar sig för ”Kalmargardet” och det tar Barometern upp men i praktiken blir det en uthängning av vänsterpartisten till hela läsekretsen.

Det tidningen inte nämner är att Sebastian Hellvin skall vara en son till Leila Ben Larbi som också är politiker för vänsterpartiet och sitter i Barn o utbildningsnämnden.

Det vänsterpartistiska kommunalrådet Bertil Dahl säger följande till tidningen.

”Det är ogrundade påståenden. Han har ingen koppling till Afa eller de attacker organisationen utfört. Vi har pratat om saken och litar fullständigt på de uppgifter han lämnat. Det finns inga som helst indikationer på att han ljuger för oss, säger Bertil Dahl.”

Hur kan Bertil Dahl veta detta?


Bertil Dahl talar vid en demonstration mot Israel med terroristorganisationen Hizbollahs flaggor vajande framför näsan. Kan man lita på Bertil Dahl?  Foto Thoralf Alfsson

Jag har svårt att tro att ”Kalmargardet” har fullständigt fel i sina påståenden och att de skulle vara helt grundlösa.

Det finns ett ordspråk som säger ”Ingen rök utan eld” och i detta fall börjar jag faktiskt att undra. Inte minst eftersom mitt eget namn förekommer i flygbladet och att man där skriver om de fönsterkrossningar som jag drabbades av under 2007.

Efter att jag drabbats av 3 fönsterkrossningar som AFA tog på sig och ett ofredande under 2007 så vädjade jag om tips om vilka förövarna kunde vara. Jag fick in ett flertal tips och fyra personer utkristalliserades som tänkbara förövare enligt dessa tips. Jag överlämnade dessa namn till den person på polisen som utredde brotten mot mig men sedan har jag inte hört något mer från polisen om dessa namn.

Däremot så tog polisen den person som ofredad mig och han dömdes senare vid Kalmar Tingsrätt till 60 dagsböter för ofredande. Läs mitt blogginlägg.

Det ”lustiga” var att han var en av de fyra som jag fått tips om skulle vara aktiv inom AFA.

Den som dömdes för ofredande och den som hängs ut i Barometern gick båda på Jenny Nyströms skolan samtidigt.

Än mer märkligt är att den person som nu hängs ut av Barometern också fanns bland de fyra namnen jag fick tips om under 2007. Märkligt sammanträffande, eller hur?

Vore jag Bertil Dahl skulle jag inte vara så kategorisk i mina uttalanden men han kan givetvis också ha rätt. Men jag undrar.


STOPPA BLOCKADEN, ÖPPNA GRÄNSERNA TILL GAZAVem tror att dessa personer är villiga att lyssna på fredsmäklare?

Även om en viss tillnyktring skett i media så är det ändå lång väg att gå för att nyhetsrapporteringen skall kunna kallas objektiv. Igår kunde jag i TV4 se delar av IDF:s filmer i en nyhetssändningen. Det börjar också sippra ut uppgifter om den turkiska organisation som ligger bakom Ship to Gaza och dess kopplingar till Hamas och eventuella andra organisationer. Uppgifter som funnits på nätet under hela veckan. Ibland får man nästan känslan av de svenska nyhetsmedierna håller upp fingret och känner efter åt vilket håll opinionen blåser innan man lägger upp strategin inför varje dags nyhetssändningar.

Jag tror många svenskar denna vecka omvärderat sin bild av Henning Mankell och kanske även islamisten Mehmet Kaplan. Hur många som kände till Mattias Gardell har jag ingen aning om, jag gjorde det inte.

Idag hörs det bara politiskt korrekta personer i media som kräver att Israel skall stoppa sin blockad av Gaza. Egypten nämns inte i nio fall av tio. Nu lider inte människorna i Gaza brist på livsmedel och andra förnödenheter har vi kunnat se i flera olika nyhetsinslag, hyllorna är välfyllda. Det man saknade mest var tydligen israeliska matvaror eftersom de har betydligt högre kvalite. En märklig paradox.

Nu bryr sig inte svenska politiker, journalister, vänstersympatisörer och andra förståsigpåare som vill göra sin röst hörd om dessa inslag utan man låter sitt israelhat komma i första rummet och ropar bara efter ”öppna gränser till Gaza”.

Har dessa personer tänkt efter? Har de funderat över konsekvenserna? Vilka effekter skulle detta få?

Öppna gränserna, stoppa blockaden.

Vad skulle hända?Enligt min uppfattning skulle Hamas och Fatah börja en upprustning av vapen i sällan skådat omfattning. Inte minst Iran kommer bistå med vapenteknologi som Hamas bara kunnat drömma om tidigare men övriga arabländer skulle säkert dra sitt strå till stacken. Sedan skulle Hamas och Fatah börja bråka om makten i Gaza men framförallt skulle de börja med ”riktiga” raketattacker” mot mål i Israel. Dessa religösa hämndlystna galningar i Hamas skulle inte klara av situationen på Gaza så särskilt länge med öppna gränser.

Israel skulle givetvis inte tolerera ett raketregn från Gaza stillatigande. En enda raket in i Israel är en krigsförklaring, flera raketer kan inte heller misstolkas utan de styrande i Gaza får givetvis ta ansvaret för varje avfyrad raket.  Detta kommer utan minsta tvekan leda till ett krig i regionen som skulle få enorma konsekvenser för Israel och palestinierna. Hela MellerstaÖstern skulle destabiliseras!

Är det detta alla vänsteranhängare vill uppnå?

Finns det verkligen någon som är så naiv och tror att inte Hamas och Fatah skulle börja rusta upp militärt om gränserna och hamnarna vore helt öppna. Inbillar sig dessa individer som vi kan höra och läsa i media att man kan prata med Hamasledarna och få dem att erkänna staten Israel om de har möjligheten att rusta upp med avancerade vapen. Då är man sällsynt naiv!

Israel vet vad man måste göra för att undvika att mängder av israeler dödas och den strategin viker de inte en tum ifrån och jag har full förståelse för deras beslut.

Fred i MellanÖstern

Så ett litet fredagsskratt innan det är sängdags.

Är Hamas moder Theresa och IDF Jack the Ripper?


 

Sydsvenskan,


BAKLÄXA FÖR KALMAR KOMMUNDomen har nu fallit på min överklagan till Förvaltningsrätten i Växjö. Förvaltningsrättens dom är en svidande kritik över kommunstyrelsens hantering av denna fastighetsaffär. Förvaltningsrätten upphäver kommunstyrelsen beslut helt i linje med min överklagan.

Det handlar om en markförsäljning till Kärnhem där Kalmar kommun och en enig kommunstyrelse inte följde de beslutade markpriserna.

Läs dessa blogginlägg för att få bakgrunden.

Blogginlägg 1
Blogginlägg 2

I sitt beslut skriver förvaltningsrätten följande.

”Kommunfullmäktige beslutade den 18 juni 2007 om tomtpriser vid försäljning av mark för bostäder i Östra Vimpeltorpet. Tomtpriserna bestämdes för tre olika hustyper, nämligen flerbostadshus, radhus/kedjehus och friliggande villor. Någon uppgift om upplåtelseform har inte omnämnts i beslutet. Trots detta har kommunstyrelsen beslutat att sälja kvarteret Tuppluren, del av kvarteret Mötet och Utflykten för byggnation av 17 villor med upplåtelseformen bostadsrätt till Kärnhem AB för totalt 1 352 000 kr exkl. anläggningsavgift för vatten och avlopp, vilket innebär att kommunstyrelsen beräknat försäljningspriset efter tomtpris för flerbostadshus istället för friliggande villor. Övriga försäljningar som genomförts till byggbolag och privatpersoner har alla följt den av kommunfullmäktige beslutade prislistan. Förvaltningsrätten anser att kommunstyrelsen beslut innebär ett frångående av denna prislista, vilket inte kan ske med mindre än att frågan på nytt behandlas och beslutas i fullmäktige. Genom beslutet har därför kommunstyrelsen överskridit sina befogenheter. Vad kommunen numera har uppgett om nya intentioner påverkar inte bedömningen. Det överklagade beslutet strider således mot 10 kap. 8 § p3 kommunallagen och ska upphävas.”

Avslutningen är en rejäl örfil på kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (s).

Hur Kalmar kommun och Kärnhem kommer att reagera på Förvaltningsrättens dom vet jag givetvis inte men jag hoppas verkligen inte att Kärnhem kan förändra de köpeavtal som 17 familjer tecknat för dessa villabostadsrätter.

Kalmar kommun har givetvis möjligheten att överklaga Förvaltningsrättens dom men jag hoppas att man inser att man inte har mycket att komma med i Kammarrätten och därför avstår från en överklagan.

Min förhoppning är givetvis att Kärnhem nu skall betala efter den beslutade prislistan, vilket innebär ett pris på 17 * 400 000 kronor = 6 800 000 kronor. Det skulle i så fall innebära 5 448 000 kronor extra till kommunkassan som skulle kunna användas till olika verksamheter inom kommunen.

Nu är jag faktiskt inte så naiv och tror att kommunalrådet Johan Persson kommer ta detta nederlag på detta sätt. Mina farhågor är att han nu kommer inrätta en ny priskategori som ger Kärnhem exakt samma pris för markaffären. Vänstermajoriteten kan enkelt driva igenom en ny priskategori för villor med upplåtelseformen bostadsrätt i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Frågan är om Johan Persson är beredd att driva igenom ett sådant beslut som kan reta gallfeber på andra byggbolag och inte minst alla privatpersoner som betalat 400 000 kronor för sin tomt på Vimpeltorpet. Det skulle i så fall kunna liknas vid rena maffiafasonerna och nonchalans mot beslut tagna i kommunens högsta beslutande organ, kommunfullmäktige.

Framtiden får utvisa hur Johan Persson hanterar detta nederlag. Han hade lätt kunnat undvikit detta genom att låta SD fått en insynsplats i kommunstyrelsen.

Barometern,


LUGNT MÖTE I SÖDERTÄLJE


Jimme Åkesson   Foto Thoralf Alfsson

Jimmie Åkesssons möte i Södertälje igår blev mot all förmodan en trevlig tillställning i Södertälje utan extremister från yttersta vänsterkanten. Läs artikel i LT.SD vågmästare med 5,3 procent i ännu en opinionsundersökning. Givetvis publicerar inte svensk media denna undersökning. Numera publiceras endast de undersökningar som ger SD mindre än riksdagsspärren på 4 procent.
Se undersökning på PI

I praktiken tror jag att när man tar hänsyn till skämighetsfaktorn är SD fjärde största parti i Sverige just nu.


VARFÖR INTE SKUGGBUDGETEN?

Idag ägnar Peter Akinder på Östran stora delar av ledarsidan åt Sverigedemokraterna. Nu tror nog alla att ledaren handlar om Sverigedemokraternas skuggbudget men så var inte fallet. Peter Akinder kommenterar inte med ett ord skuggbudgeten och bättre betyg än så kan inte Sverigedemokraternas 80-sidiga skuggbudget få av Östrans politiske chefredaktör.

Peter Akinder tar upp de som ofta kallas för motdemonstranter när Sverigedemokraterna har möten. I och för sig kallar han dessa för ”extremister från yttersta vänsterkanten” när det handlar om Ung vänster och Vänsterpartister vilket är intressant men sedan haglar bara invektiven över hur hemska Sverigedemokraterna är. Ingen läsare blir klokare efter att ha läst den ledaren.

Länk om Peter Akinder istället hade läst Sverigedemokraternas budget och kommit med ”konstruktiv kritik” av innehållet i skuggbudgeten. Eftersom Peter Akinder anser att vi är ett enfrågeparti så borde han ju hittat hur mycket angreppspunkter som helst i budgeten. Ändå väljer han att skriva om mötesstörningar i Landskrona.

För mig kan det bara betyda att Peter Akinder inte hittat några angreppspunkter i budgeten. Jag är också övertygad om att han passar sig för att ge sig in i en debatt om kostnaderna för massinvandringen till Sverige. Det är farligt att ge sig in på siffror, det vet Mona Sahlin och Peter Akinder passar sig säkert även för det. Jag är övertygad om att han inte ens vill ta debatten om invandringens kostnader i Kalmar kommun. Kostnader som hans partivänner har det fulla ansvaret för.

Jag kan dock lova Peter Akinder att alla hushåll i Kalmar kommun kommer få valmaterial från Sverigedemokraterna med en hel rad siffror om hur dagens riksdagspartier använder våra skattemedel till denna massinvandring, både på riksplanet och på det lokala planet.


SVT OCH SR EJ TROVÄRDIGA

Ända sedan jag gjorde FN-tjänst i Sinaiöknen på bataljon 70M (1978) har jag intresserat mig och följt utvecklingen av konflikten mellan Israel och Palestinierna och arabvärlden. Dessutom gjorde jag en och annan erfarenhet under mina sex månader i regionen som fortfarande påverkar mig i mina uppfattningar. Kanske än mer idag än för 30 år sedan, då förstod jag nog inte allt jag upplevde och varför människor levde som de gjorde. Att koranen och profeten Muhammed var orsaken till så mycket elände förstod jag inte då, det är en insikt som kommit med åren.

Min erfarenhet säger mig att i svensk media går det tio pro-palestinska reportage på ett nyanserat reportage. Jag kan aldrig säga att jag hört eller läst ett enda pro-israeliskt reportage eller inslag i SVT eller SR.

Jag har idag fått samtal från andra politiker och till och med en professor som vill att jag tar upp den bedrövliga nyhetsrapporteringen i SVT och SR. Alla har sett på nyhetssändningar från BBC, CNN och andra större nyhetskanaler som inte rapporter så ensidigt vinklat som svensk media.

Därför är inte den så fullständigt ensidiga rapporteringen om Israels bordning av fartygen i Ship to Gaza någon överraskning. Jag förundras dock över hur dessa journalister som sitter i t.ex. Sveriges Radios studio och gör Eko-sändningar och StudioEtt kan göra dessa program med vetskapen om att man inte berättar hela sanningen, utan bara den som skall passa det politiska etablissemanget och sina chefer på Sveriges Radio. Dessa journalister har också tillgång till Internet och kan ta del av hur våra grannländer rapporter och inte minst vad som skrivs på bloggar. Dessutom har de med absolut säkerhet sett de videofilmer som finns på YouTube där våldet som israels soldater utsätts för framgår med all tydlighet ändå vägrar dessa ryggradslösa journalister att ta upp detta i sina program eller nyhetssändningar.

Jag kräver bara att SR och SVT skall vara objektiva i sina nyhetsprogram och uppföljande journalistik. Jag betalar faktiskt licensavgift för att få en objektiv nyhetsrapportering.

Idag fick Henning Mankell stort utrymme i Studio Ett och efter att jag hört och läst både det ena och andra från honom de senaste dagarna funderar jag starkt på skicka hans böcker i soptunnan. I programmet påstod han att israeliska soldater skjutit sovande aktivister i huvudet fullt medvetet. Hela hans historia spricker egentligen på eget grepp då han inte fick reda på att någon dödats förrän han var på väg hem till Sverige och att han uppenbarligen då bygger sina uppgifter (hörsägen) han fått sedan han kom hem till Sverige. Han befann sig överhuvudtaget inte på det fartyg som de dödade fanns. I ett tidigare inlägg finns filmen från den båten som visar vilket våld de fredliga aktivisterna visade på det fartyget. Henning Mankell har uppenbarligen inte sett dessa filmer från IDF och borde knippa käft så länge han inte vet vad som hänt i verkligheten.

Som vanligt när det gäller blockaden mot Gaza-remsan nämns inte Egypten överhuvudtaget och det faktum att Gaza har en 10 km lång gräns mot Egypten som också varit stängd under flera år. Varför tas detta faktum inte upp i Sveriges Radio?

Frågan man måste ställa sig är om man överhuvudtaget kan lita på SVT och SR i deras nyhetsrapportering oavsett vad det gäller. Kan man dölja fakta i ett nyhetsfall kan man givetvis göra det när det gäller andra nyheter också.


LÖGNERNA I KALMAR KOMMUNFULLMÄKTIGE

När Kalmar kommunfullmäktige i november 2006 beslutade om att ta emot ensamkommande barn var Sverigedemokraterna det enda parti som försökte stoppa beslutet i fullmäktige. Vi ville att kommunens kostnader skulle klarläggas innan något beslut fattades. I debatten kritiserades jag hårt av riksdagspartiernas ledamöter för att jag var kritisk till att Kalmar kommun skulle ta emot åtta barn.

Nasim Malik (s) sa följande under debatten.

”Låt oss ta ett humanistiskt beslut och välkomna åtta föräldralösa barn till en trygg plats där demokrati och humanitet är en självklarhet”

Socialnämndens ordförande Christina Magnusson (s) uttryckte sig så här.

Att en fråga om åtta barn kan få en så stor kraft visar på en oerhörd styrka i den här församlingen”

Vänsterpartiets företrädare i kommunfullmäktige Bertil Dahl, Birgitta Axelsson Edström och Peter Persson skrev följande i en insändare efter debatten.

”Fullmäktige diskuterade huruvida kommunen skulle ta emot åtta ensamkommande asylsökande barn eller inte.”

Idag vet vi att dessa ord var ren lögn från dessa ledamöter i kommunfullmäktige. Frågan är om det var medvetna lögner de uttryckte eller om de var ren okunskap. Men det kommer alltid en dag då sanningen inte längre går att sopa under mattan och lögnerna syns glasklart.

Redan under 2007 tog man emot 18 ”barn” av vilka 17 fick permanent uppehållstillstånd. Det fortsatte under 2008 med 10 ”barn” varav 9 fick uppehållstillstånd. Under 2009 kom 17 ”barn”, varav 15 fick permanenta uppehållstillstånd. Under innevarande år har hittills 5 ”barn” kommit och två av dessa har redan fått uppehållstillstånd.

Idag har alltså Kalmar kommun tagit emot inte mindre än 50st ensamkommande unga män, de flesta unga muslimska män. Nästan uteslutande kommer de från MENA-länder. Av dessa har 43 fått permanenta uppehållstillstånd.

Kostnaderna för denna verksamhet skenar givetvis iväg och var under 2009 nästan 12 miljoner kronor.

Jag ställer mig frågan om det finns något tak för hur många ensamkommande unga muslimska män som Kalmar kommun har för avsikt att ta emot.

 


FREDLIGA AKTIVISTER?

Se följande film på YouTube och ställ er sedan frågan om det var fredliga aktivister som fanns på båtarna under namnet "Ship to Gaza".Hur många medier har rapporterat om detta våld som de "fredliga" aktivisterna bemöte de israeliska soldaterna med?

 


SKUGGBUDGET

SD har idag presenterat sin skuggbudget. Tyvärr har den inte fått så stort utrymme i media på grund av händelserna i Israel. Jag har skummat igenom det 80-sidiga dokumentet och finner att det är ett väl genomarbetat dokument som vi även kommer att få nytta av på det lokala planet.

SD vill begränsa invandringen med 90 procent, till en nivå som flera av våra grannländer har. Detta skapar givetvis ett stort reformutrymme som SD använder till att förbättra tryggheten för nästan alla grupper men med en speciell omtanke till landets pensionärer.

Hur skall då politiska motståndare och media bemöta SD:s skuggbudget. Nummer ett är att hävda att besparingarna på en begränsad invandring inte är så stor som SD visar i sin beräkningar.

Tyvärr tror jag gemene man inte känner till dessa kostnader.

Jag tänkte då räkna upp några ”poster” som gäller för Kalmar kommun.

Ekonomiskt bistånd till personer med utländsk bakgrund 34 miljoner kronor (2008)

Invandrarservice (handhar mottagning av invandrare 25,6 miljoner kronor (2009)

Ensamkommande barn 11,7 miljoner kronor (2009)

Svenska för invandrare SFI 6,2 miljoner kronor (2008)

Skyddat boende p.g.a. hedersrelaterat våld 2,5 miljoner kronor (2008)

Till detta skall givetvis läggas kostnader inom grundskolan, gymnasiet, sjukvården och inte minst rättsväsendet.

Med andra ord finns det mycket stora summor att spara på lite sikt oavsett vad våra politiska motståndare säger. Vi får se om de kommer att ta risken att få invandringspolitiken på halsen under valrörelsen genom att börja diskutera kostnaderna för invandringen. Jag gissar att det kommer vara tystnaden som råder.

UPPDATERING!

Statsvetare Anders Sannerstedt kommenterar SD:s budget i SydNytt.
Sedan är det också dags för polisen att plocka bort dessa vänsterdemonstranter och Hamas-anhängare som alltid ligger bakom mötestörningar när SD skall hålla torgmöten. Polisen får se till att de avlägnas såpass långt bort att de inte kan störa våra torgmöten. Vi får se hur de lyckas resten av veckan på Jimmie Åkessons lilla turne.

Sydsvenskan,


RSS 2.0