NYTT "FLYKTINGAVTAL" I KALMAR

Med 51 röster för ett fortsatt ”flyktingmottagning” beslutade Kalmar kommunfullmäktige ikväll att ta emot 175 personer/år. Jag yrkade avslag till detta avtal med Migrationsverket men tyvärr var det bara Sverigedemokraterna som röstade NEJ till kommunstyrelsens förslag till beslut.

Sex moderater avstod från att rösta vid voteringen. Där Kajsa Hedin (M) ifrågasatte kommunens möjligheter att ta emot så många som 175 personer med tanke på rådande bostadssituation. Något som även jag tog upp i mitt anförande. Kajsa Hedin blev rejält påhoppad för sin inställning och att öppet deklarerade att hon skulle avstå vid voteringen. Anette Lingmerth (S) och Anna Thore (MP) stod för några riktigt låga påhopp.

I mitt anförande tog jag upp de bristande underlagen i ärendet. Ingen uppföljning eller utredning över hur integration har gått under de senaste åren. Kalmar kommun har haft ett avtal om 175 personer sedan 2007 och det borde funnits tid att göra en uppföljning och analys innan ett nytt beslut fattades.

Det är också skrämmande att man i kommunfullmäktige kan ta beslut om kostnader för kommunen som med stor sannolikt kostar 10-tals miljoner kronor utan att någon kostnadsanalys gjorts. I underlagen fanns inte en siffra om vad detta beslut innebär för kommunens skattebetalare.

2009 betalades det ut 42 miljoner kronor bara i ekonomiskt bistånd tillpersoner med utländsk bakgrund. Sedan 2006 har dessa kostnader ökat med närmare 100 procent. Dessa kostnader kommer sannolikt växa med 100 procent ytterligare inom några år och kan inom några få år nå 100 miljoners gränsen. Kom då ihåg att det är bara en av alla kostnader som den stora ”mottagningen” av invandrare innebär.

Det fantastiskt att så många ledamöter som 51 inte ser en enda nackdel och problem med den massinvandring som råder i samhället utan istället endast pratar om att "solidariteten inte har några gränser". Och att vi nu skall öppna våra dörrar på vid gavel för flyktingströmmarna från Libyen och nordafrika. Alla som kan ta sig till Sverige skall uppenbarligen vara hjärtligt välkomna till Sverige och Kalmar. Jag är förvånad att inte dessa ledamöter ökade flyktingmottagningen till 500 personer/år då det uppenbarligen är vägen till framgång och fortsatt välfärd.

Jag blir trött på dessa naiva och blinda fullmäktigeledamöter. Jag har i varje fall rent samvete genom att jag röstat nej.

Resultat votering
51 JA
2 NEJ
6 Avstår
2 Frånvarande


MÖTEN

Har försökt att koppla av lite de senaste dagarna men det är svårt när det hela tiden skall förberedas för nya möten.

Idag har vi haft årsmöte i vår kommunförening i Kalmar. Jag blev återvald som ordförande för kommunföreningen.

Imorgon är det kommunfullmäktigemöte med flera ärenden som kommer leda till debatt. I förra inlägget skrev jag om vindkraftsplanerna söder om Halltorp. Imorgon skall även ett nytt avtal med Migrationsverket beslutas. Kommunstyrelsen har beslutat att avtalet om att ta emot 175 personer/år skall kvarstå. Den nya etableringslagen där arbetsförmedlingen numera får ta ett huvudansvar för invandrare i arbetsför ålder innebär dock att kommunen går miste om stora ersättningar från Migrationsverket. Detta kommer utan tvekan leda till ökade kostnader för kommunerna. Att de så kallade etableringslotsarna skulle lyckas bättre än jobbcoacher tror jag inte ett ögonblick på.

Det blir inte fler jobb på arbetsmarknaden oavsett hur många jobbcoacher eller etableringslotsar man anställer.


VINDKRAFT I HALLTORPVindkraftens andel av energiförsörjningen i Sverige är knappt möjlig att synliggöra i ovanstående diagram. Det är säkert något som många inte riktigt förstått av alla som anser att vi kan stänga alla kärnkraftverk och förlita oss på vindkraften.

I Kalmar har vi på måndagens KF-möte att ta ställning till en ansökan om att uppföra 8 vindkraftverk söder om Halltorp. Det är inte ofta att ett beslut i fullmäktige genererar så många mail och brev från berörda parter. Frågan är om kommunen skall utnyttja sin vetorätt mot den ansökta platsen söder om Halltorp för dessa vindkraftverk. Uppenbarligen finns det en alternativ plats väster om Halltorp och samtidigt väster om E22:an. Enda nackdelen med den alternativa platsen är att medelvinden är 6,85 m/s på västra sidan mot 7,10 m/s på södra sidan som är belägen relativt nära Kalmar sund.

Företaget RGP Vindkraft har med anledning av att den så kallade Halltorpsgruppen driver en kraftfull debatt för att stoppa det södra alternativet och förespråka det västra skickat ett brev till kommunen med vad de kallar "några förtydligande".

Jag är inte imponerad av brevet. Att använda Cajsa-Stina Åkerström (boende i Halltorp) som ett slagträ i debatten är väldigt lågt. Samtidigt ifrågasätter man de namnlistor som samlats in. Sedan påstår man att man bara kan bygga 5 vindkraftverk på den västra sidan vilket måste vara en grov "bluff" från företaget. Att man sedan grundar sina beräkningar av producerad elkraft på detta gör hela beräkningen blir helt missvisande. Jag anser att brevet inte kan kallas för seriöst.

Men sedan kommer den riktiga "ögonöppnaren" i brevet!

Sökt alternativ med 8 vindkraftverk söder om Halltorp bidrar sammanfattningsvis till att:

1.
Målet om en fossilbränslefri region i Kalmar kan uppnås.

2. Etableringen enligt sökt alternativ innebär en produktion av miljövänlig förnybar el som motsvarar ca 6,4 % av Kalmar kommuns elbehov.

3. Allmänhetens tillgång till skogsområdet söder om Halltorp inte kommer att minska.

4. Etableringen inte motverkar vindbruksplanens intentioner.

5. Man utnyttjar områden i kommunen där det blåser bäst vilket ger lägst pris per kWh för producerad el.

Punkten 1 är verkligen spännande! Skall företaget utrusta Halltorps befolkning med el-bilar? Eller vad menar företaget.

Enligt min uppfattning uppfylls alla punkter lika bra eller till och med bättre vid en placering väster om Halltorp. Jag är övertygad om att det går att placera ut 9-10 vindkraftverk vid denna placering. Från början hade RGP Vindkraft planerat in 16 vindkraftverk söder om Halltorp men på grund av protesterna minskat antalet. Att det då bara skulle finnas möjlighet till 5 vindkraftverk i det västra alternativet framstår som ganska absurt i mina ögon.

A = Södra alternativet
B = Västra alternativet


Är det någon av mina läsare som har några synpunkter?

STÅPLATSER I FYREN

Följande kommentar fick jag på mitt blogginlägg om ornitologen Christian Cederroth.

Postat av: kristina winberg

Mitt mail till christian:
Kristina Winberg till Christian
visa information 21:27 (3 minuter sedan)


Hej

Har bott på Öland i 10 år, men flyttade för 8 år sedan.
Planerar nu en mindre konferans på 8 personer i höst och undrar om du har 4 dbl rum lediga någon lör-sön i september och vad det skulle kosta per rum?

MVH
Kristina Winberg

2011-02-23 @ 21:34:27 

Idag har Christian svarat följande.

Hej Kristina!

32000/rum blir nog bra. Ståplatserna i fyren, 92 till antalet, rear jag ut för 19 900.

;o)


Bästa hälsningar

/Christian

Gissningsvis har Christian Cederroth fått ett och annat mail efter sitt bedrövliga angrepp på Jimmie Åkesson. Enligt Barometern skall Christian publicera en ny krönika på torsdag i nästa vecka. Skall bli intressant om denna kommer handla om SD.

YUSUF AL-QARADAWI

Personligen tror jag inte så många förstår hur allvarlig säkerhetssituationen håller på att utvecklas i arabvärlden. Artikeln i Dagen som jag citerat en del ifrån bekräftar bara mina farhågor. Israel kommer inte acceptera att Egypten öppnar gränsen till Gaza. Om Egypten gör detta kommer Israel se till att man får kontrollen över även denna gräns till Gaza. Israel kommer under inga omständigheter tillåta en sådan utveckling. Frågan är hur övriga arabvärlden med Iran i spetsen kommer agera om det blir verklighet. Men med islamister som Qaradawi som styr i Egypten är det nog en trolig utveckling. Det kan utan tvekan även dra in Europa och EU i en skarp konflikt.

Qaradawi har inga sådana hämningar. Han säger vad han tycker.

På torget manade han till "Palestinas befrielse", till stöd för Hamas och till att den egyptiska gränsen mot Gaza skulle öppnas.

- Jag hoppas att jag ska kunna hålla min nästa predikan i Al Aksa-moskén (i Jerusalem), förklarade han.

Har manat till Israels utplåning!

Qaradawi har tidigare manat till Israels utplåning och godkänt att också palestinska kvinnor genomför självmordsdåd mot israeler - till skillnad från andra teologer som anser att sådan verksamhet inte är lämplig för kvinnor. Han har också förklarat att Förintelsen drabbade judarna som ett "Guds straff".

Schejken förespråkar dödsstraff för homosexuella. Och han anser att män har rätt att slå sina fruar - men bara med händerna.

Läs hela artikeln.

Undrar om Qaradawi är en arab i Christian Cederroths smak?


TUFFT ÅR FÖR ORNITOLOG


Barometern har ett gäng krönikörer och en av dessa är Christian Cederroth, ornitolog. Han bor och driver ett vandrarhem vid Segerstads fyr på Öland. Han har vid några tillfällen visat prov på synnerligen dåligt omdöme men den senaste krönikan tar nog priset. I krönikan gör han ett mycket bedrövligt och skrämmande utfall mot Jimmie Åkesson.

 ”Jag fick en chock när Jimmie Åkessons bruna tryne uppenbarade sig. Han grillades i Heta stolen. In i gymmet kommer en fransyska. Hon stirrar på skärmen där något som liknar en förskrämd, lågbegåvad skolpojke repeterar sina svar med en dåres envishet. För mig blir det direkt pinsamt och jag tvingas förklara att det är en svensk extremist vi ser på.
Snart kommer det in en arab i gymmet, följd av en till. Nu får jag verkligen skämmas. Ja ni förstår, denna person tycker inte om utlänningar, alltså 6,8 miljarder människor, och särskilt illa tycker han om just er för att ni tror på en gud med ett annat namn än den som han tror på.”

Göran Rosengren beskrev Jimmie Åkesson som ”Sveriges skickligaste politiker” i TV4:s morgonsoffa för någon vecka sedan.

Att Christian Cederroth inte delar den uppfattningen är nog ingen överdrift och att han är med i Facebook-gruppen ”Sverigedemokraterna i riksdagen – Nej tack” förvånar nog ingen heller. Dagen efter valet den 20 september skrev han följande blogginlägg på sin blogg.

“IT'S A FUCKING— sorry that's lovely of course — I MEAN HELL — sorry that doesn't exist of course — TERRIBLE, DREADFUL, BLACK, abominable, appalling, awful, bad, beastly, creepy, distressing, fearful, frightful, frozen, ghastly, godawful, grievous, grim, grody, gross, hideous, horrendous, horrific, icky, lousy, mean, monstrous, rotten, shameful, shocking, shuddersome, spooky, terrible, tragic BROWN DAY FOR SWEDEN.”

Imponerande!

Det är demokrati, Christian.

Dessutom gillar Christian Cederroth uppenbarligen arabvärldens diktaturer väldigt mycket.

”Jag har under åren rest i sju olika arab länder samt många gånger till Israel. Det skönaste med att färdas i denna del av världen är att man får vara ifred. Araberna på halvön har så stor värdighet att de inte skulle störa ens den underligaste person.”

Nog är han lite speciell Christian Cederroth. Alla förstår säkert att han har haft ett tufft år med så stora framgångar för Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraterna kanske skulle överraska Christian med att boka hela Segerstads fyr för en helg i vår.

Du kan maila eller boka på [email protected]


PLENIFRITT

Jag har varit lite krasslig de senaste dagarna och kroppen har tydligen inte bestämt sig för att bli riktigt sjuk eller om den skall piggna till. Typiskt en plenifri vecka.

I fredags var det premiär som styrelseledamot i polisstyrelsen för Kalmar län. Det skall bli intressant och se vilka frågor som behandlas i polisstyrelsen och vilka frågor som går att lyfta. Jag ställde frågan om polismyndigheten i Kalmar län kommer att börja publicera bilder på misstänkte brottslingar från t.ex. bevakningskameror. Jag fick ett positivt svar på denna fråga och nu får vi se hur länge det dröjer innan det blir verklighet. Polisen i Skåne började med detta redan 2009, vilket fick stor uppmärksamhet.

Igår var jag med på årsmötet för SD-kommunföreningen för Oskarshamn-Högsby-Mönsterås. Fick vara mötesordförande och berättade sedan lite om hur det är i riksdagen. Jag fick många frågor att besvara. Det var en trevlig söndagseftermiddag som avslutades med smörgåstårta.

Utvecklingen i nordafrika fortsätter
och närmast på tur att lyckas med att kasta ut sin diktator tycks vara Libyen, vilket oroar italien.

Italiens utrikesminister Franco Frattini sa idag följande vilket borde oroa flera av europas ledare.

– Jag är extremt oroad över det så kallade självutnämna islamistiska emiratet i Benghazi. Kan ni tänka er att ha ett sådant emirat vid Europas gränser? Det skulle vara ett allvarligt hot, sade Frattini


PICASSO, MATISSE OCH MIRÓ TILL KALMAR


Konstmuseum, Kaba                           Foto Thoralf Alfsson.

Kalmar satsar stort till sommaren. En utställning med verk av Picasso, Matisse och Miró skall locka besökarna till Kalmar. Det är till och med så att jag själv tycker att det skulle vara intressant att se detta.

Nu tror nog alla att Kalmar konstmuseum gjort ett klipp. Ett konstmuseum som kostade ca 50 miljoner att bygga mot planerade 19 miljoner kronor behöver stora utställningar. Inte konststudenters videoinstallationer. Undrar förresten i vems fickor det hamnade ett antal miljoner av byggpengarna och kommunens skattemedel?

Läste nyligen att taket redan läcker in på denna byggnad. Det är märkligt att man fortfarande inte begriper hur man skall bygga ett bra tak.

Kalmar Konstmuseum har dragits med ekonomiska problem och inbördes strider om vilka utställningar som skall visas i Kalmar. Den minnesgode kommer säkert ihåg att konstföreningens ordförande tillika landshövding Sven Lindgren stoppade en utställning av Lars Vilks för något år sedan.

Nu är det inte konstmuseum som skall visa Picasso, Matisse och Miró utan Kalmar slott som satsar stort. Ett stenkast från konstmuseum. Jag är nog inte den enda som undrar vad som pågår i Kalmars konstkretsar. Det sägs att konstföreningen som driver konstmuseum förlorat 80 procent av sina medlemmar. Sant eller falskt? Jag vet inte.

Konstmuseum skulle återuppliva förslaget med utställningen av Lars Vilks. Då skulle Kalmar hamna på kartan till sommaren. Det skulle säkert rädda konstföreningens ekonomi för den närmaste tiden.

Östran

TRANSPORTS DÖDSDANS?


Läs artikel.

Socialdemokraternas kräftgång i opinionen beskylls väldigt ofta på Mona Sahlin, så även av mig. Jag var en av alla som jublade när Mona Sahlin valdes till ordförande för socialdemokraterna. Man behövde inte vara någon Einstein för att räkna ut hur det skulle gå.

Nu är inte bara Mona Sahlin orsaken till kräftgången. När LO-fack som t.ex. Transportarbetarförbundet behandlar sina medlemmar enligt ovanstående artikel så framstår utvecklingen än mer solklar och någon ljusning verkar inte finnas i sikte. Att fackliga företrädare kan bli så politiskt korrekta att de tappar allt bondförnuft är häpnadsväckande. Samtidigt är det en klockren bekräftelse på vilken återvändsgränd som facket och socialdemokraterna hamnat i.

Lyssna till detta radioinslag.

Det är dags att lämna dessa LO-fack om man är sverigedemokrat eller .....

Jag har fått följande mail till bloggen vilket jag till 100 procent instämmer i.


Hejsan (igen) Thoralf!

I veckan har det i Smålandstidningen (del av höglandspressen, som täcker Eksjö, Sävsjö, Nässjö och Vetlanda? varit en artikel om en kollega till dig, Björn Fäldt.

Han är alltså kommunfullmäktigeledamot i Vetlanda kommun, vi har bland annat sett spår efter honom på insändarsidorna.

Denna vecka var det en artikel om honom, där det framkom att han har blivit utesluten ur sitt fackförbund Transport för att han är sverigedemokrat. Detta tycker jag är oerhört upprörande. Det hela uppmärksammades även av SVT Smålandsnytt.

Jag har fått information om att det hela har anmälts till justitieombudsmannen.

Jag har dock inte sett något mer inslag på riksnyheterna men jag vill att SD reagerar på riksnivå, att detta kommer fram och att frågan drivs så att medlemskap i ett etablerat riksdagsparti inte får vara grund för uteslutning!

Det finns heller inte på Sverigedemokraternas hemsida. Vad sänder partiledningen för signaler till sina medlemmar rörande detta?!

Någon sa: Facket är en förening som själv beslutar. Jo, så må vara, men som medlem i ett fackförbund har du förmåner som du inte kan få som anställd på annat sätt. T ex försäkringar om du blir arbetslös. Någon som företräder dig gentemot arbetsgivaren osv.

Facket ska väl inte värdera dina politiska åsikter???

Och att politiskt tillhörighet ska vara grund för uteslutning är helt otroligt. Björn Fäldt får dessutom ofrivilligt ge ett ansikte för att du inte kan vara öppet sverigedemokrat, för det kan missgynna dig i ditt yrkesliv, etc. Något som jag själv befarar, jag får smyga med det. Hjälpa er så gott jag kan. Sprida information om fakta kring invandring och skapa debatt vid fikabordet och bland vänner, där så är lämpligt.

Detta menar jag att ni som har inflytande måste påverka, därför menar jag att frågan måste upp på riksnivå. Opinionen stöder er allt mer, det syntes bara i senaste väljarundersökningen när ni var uppe på 8,5%. Ni måste bädda för att fler ska kunna verka för SD, främst på kommunnivå, i fullmäktigesalar och vid nämndsammanträden.

Vilka ska Transport mer utesluta? Medlemmar som är aktiva i partier som vill öka koldioxidskatten och höja drivmedelskatter och därmed försämra villkoren för transportsektorn.

Kriminella? Religiösa? Långtidssjuka? Småbarnsföräldrar? Eller är det just bara sverigedemokrater?

Att vara sverigedemokrat och därför bli utesluten ur sitt fackförbund för det är förödande. Vad hände med Aftonbladets ”Vi gillar olika” – men inte sverigedemokrater?

Snälla, gör något! Dra i några trådar och hjälp Björn Fäldt, så inte andra medlemmar råkar ut för något liknande, t ex att fler fackförbund följer efter.

M v h
N.N.


PATETISK BEATRICE ASK OM STASILISTAN

CIA överlämnade Stasilistan till svenska myndigheter redan 1993. Dåvarande statsminister Carl Bildt hemligstämplade dokumenten, varför?

Kom ihåg att Birgitta Almgren fick kämpa hårt och överklaga ändå upp i regeringsrätten innan hon fick tillåtelse att se stasiarkivet, då med stora förbehåll och hot. Hur stor del av materialet Birgitta Almgren fått tillgång vet vi inte, det vet endast Säpo och möjligen Carl Bildt. Carl Bildt kanske redan 1993 lät vissa dokument hamna i dokumentförstöraren.

Att Säpo utreder Säpo-medarbetare låter mycket märkligt i mina ögon men justitieminister Beatrice Ask förnekar inte detta.

Tyvärr hade jag inte möjlighet att närvara i kammaren idag då jag hade flera möten i Kalmar. Har nu sett debatten på nätet och kan bara säga att Sven-Olof Sällström gick riktigt hårt åt Beatrice Ask. Mycket bra! Se debatten.FÖRST TUNISIEN OCH SEDAN EGYPTEN?

Flyktingströmmen från Tunisien eskalerar och Italien som nu har fått ta emot närmare 5000-8000 personer som lämnat Tunisien begär hjälp av EU för att klara situationen. Vi Sverigedemokrater har varnat för denna situation och den kan inom mycket kort tid även gälla Egypten och andra länder i regionen.

Kent Ekroth varnade tidigt för denna utveckling i Tunisien. Det fick Alexander Louhichi från ”brödraskapet” i Kalmar att reagera och han skrev följande på sin blogg den 15 januari.

”I ett
blogginlägg varnar riksdagsledamoten Kent Ekeroth för en invandringsström från Tunisien och han förklarar situationen som ”inbördeskrig”. Det finns två stora fel i detta som bevisar Herr Ekeroths brist på logiskt tänkande. Det första är den stora skillnaden mellan ett inbördeskrig och en revolution. I en revolution sätter sig folket mot makten för att förändra sättet att styra landet, oftast under en diktatur. Det andra är att det tunisiska folket har levt under diktatur sedan 1987 och aldrig har vi i Sverige fått en invandringsström hit, varför skulle detta ske när folket avsatt diktatorn? Ibland kanske det är bättre att hålla tillbaka sitt hat mot invandringspolitiken för att upprätthålla sin värdighet.

Faktum är att
det nu är viktigt att fler av de tunisier runt om i Europa som levt under demokrati under större delen av sitt liv åker tillbaka för att ta debatten kring hur konstitutionen ska omformas. Välutbildade individer kan nu få sin röst hörd och välfärden kan öka i landet!”

Alexander Louhichi anklagar Kent Ekroth för ”brist på logiskt tänkande” men är det någon som saknar detta är det uppenbarligen Alexander Louhichi och det är inte det enda. Han är också otroligt naiv! Sedan förväntar vi oss också att Alexander Louhichi nu åker till Tunisien och sprider sitt budskap för att skapa ett demokratiskt samhälle byggt på förståelse, tolerans och kärlek i Tunisien.

Jag är helt övertygad om att den demokratiska utvecklingen kommer bli mycket problemfylld i Tunisien och Egypten. Varför? Det finns ett mycket enkelt svar på detta. Islam! Ett demokratiskt samhälle enligt västerländsk modell är omöjlig i en muslimsk stat. Läs mitt blogginlägg från feb 2010.

Med 98 procent muslimer i Tunisien så gissar jag att de stackars 1 procent kristna (ca 100 000) kommer att få det väldigt besvärligt. Sedan finns det väl även shia och sunni muslimer i Tunisien och dessa börjar säkert bråka om makten inom en snar framtid.

En sak som de svenska medierna undvikit att nämna är att ca 5000 personer rymt från fängelser i Tunisien de senaste veckorna och nu befarar man en stor del av dessa finns bland de som lämnat Tunisien och tagit sig till italienska ön Lampedusa. Som vanligt mörkas detta av svensk pk-media!

Igår debatterade EU-parlamentet den stora strömmen lycksökare som söker sig till Italien från Tunisien och Cecilia Malmström fick det uppenbarligen het om öronen.

”Den högerextreme
nederländske Barry Madlener höjde tonläget ytterligare med sitt tal om tusentals flyktingar från ”barbariska muslimska länder”, bland dem ”terrorister och kriminella”, vilket fick vänsterns Jean Luc Mélenchon att efterfråga bevis på hans påståenden.

– Det är allmänt känt att terrorister och kriminella finns i de här länderna, blev svaret från Madlener.”

”Socialdemokraten Romero Lopez ifrågasatte vad han såg som en ”hysterisk” stämning bland debattörerna, och även påståendet om att terrorister är på väg till Europa.”

PS
Mona Sahlin saknades även vid dagens votering i riksdagen!


DEBATTARTIKEL GER MER ÄN VALANALYS

Socialdemokraternas valanalys presenterades idag. Jag har inte kunnat läsa eller höra att invandringspolitiken omnämnts med ett enda ord. Nalin Pekgul och Nasim Malik jublar säkert över kriskommissionens arbete.

Därmed kommer antalet väljare som kan tänka sig rösta på socialdemokraterna inte öka, utan snarare minska än mer. Jag var rädd för att kriskommissionen hade vågat ta ett rejält steg framåt. Istället väljer man att ta ett rejält steg till vänster, ett förvånande men kanske inte så oväntat besked.

Idag fick vi vår debattartikel om storregioner publicerad i fyra tidningar
. Barometern, Östran, Västerviks Tidning och Vimmerby Tidning. Barometern blev sura för de inte fått ensamrätt på debattartikeln. Nu hoppas vi också att de två andra tidningarna i länet, Ölandsbladet och Kalmar läns Tidning publicerar debattartikeln.

Jag tror att vår debattartikel ger mer väljare för SD än vad socialdemokraternas valanalys ger för S i Kalmar län.


FREDAGSBÖNEN I SVT?

Den kristna tidningen Världen idag har som enda tidningen än så länge tagit upp Anders Jallais avslöjanden om DC-3:an. På ledarsidan skriver Ruben Agnarsson om de senationella uppgifterna som all övrig svensk media tycks nonchalera fullständigt. Läs artikel.


SVT:s chef Eva Hamilton kritiserar Danmark för att man i det nya public-service avtalet skall lägga särskild vikt vid att förmedla ”det kristna kulturarvet” i radio och tv.

Till tidningen dagen säger Eva Hamilton.

-Jag blir beklämd för jag ser public service-bolagens uppgift som att vidga världen, inte att minska den.

Istället framhåller Eva Hamilton att vi sänder kristna gudstjänster på söndagarna. Nu kan man ju börja ana att vi inte bara kommer att få höra muslimska morgonandakter utan även får fredagsbönen rakt i ansiktet både i TV och på radio. Det ligger nog redan i ”röret” hos pk-folket på SVT och SR kan man gissa utan att vara för konspiratorisk. Läs artikel i Dagen.


8,5 PROCENT FÖR SD

Så kom då äntligen en opinionsundersökning som gav Sverigedemokraterna över 8 procent. Det har aldrig varit frågan om utan när detta skulle ske. Se artikel Aftonbladet.

Frågan är hur stor medial uppmärksamhet denna undersökning från United Minds får?  Det troliga är att pk-media endast väljer att fokusera på förändringarna för S och M och i förbigående nämner SD. Att opinionen svänger till SD:s fördel får jag mer eller mindre dagligen flera bekräftelser på. Det är många som tackar mig för vårt jobb i riksdagen och inte minst för att jag driver bloggen.

En sak som aldrig omnämns i media är att Mona Sahlin ständigt och jämnt är frånvarande från voteringarna i riksdagen. Jag har kollat de voteringsdagar som varit sedan den 16 december och Mona Sahlin har varit frånvarande från samtliga voteringar om jag inte missat någon dag. Till och med vid tillfällen då oppositionen fällt regeringen i riksdagens voteringar har Mona Sahlin varit frånvarande. Ganska märkligt när man tydligen har sin bostad i Nacka.

Att media inte fått upp ögonen för detta röstskolkande som tydlige är satt i system är anmärkningsvärt. Om en Sverigedemokrat saknas vid ett utskottsmöte har det blivit rubriker i media.

Nedanstående är ett exempel från voteringen om Öresundsbroavgifterna där regeringen åkte på ett bakslag då SD, S, V och MP gick ihop och stoppade avgiftshöjningarna.Det verkar som Mona Sahlin redan i praktiken avgått som partiledare för socialdemokraterna och då är det kanske inte så underligt att man faller som en sten i opinionen samtidigt som det inte finns någon given kandidat att ta över ledarskapet.

Att Sverigedemokraterna plockat en och annan röst från socialdemokraterna är nog ingen överdrift!

Läs artikel i Skånskan.

Uppenbarligen har det gått upp för en del socialdemokrater varför det går så illa. Men det kommer att dröja länge innan man vågar ta tag i problemet och börja ställa krav. Än så länge viner partipiskan hårt om någon skulle säga något ofördelaktigt om invandrare och mångkultur.

Det skall verkligen bli intressant att se vad socialdemokraternas valkommission kommit fram till för analys och slutresultat. Vågar man lyfta på detta tabubelagda ämne?
ÖSTRAN

Den 1 februari gick Alexander Louhichi till angrepp på Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna med anledning av debatten om våldsbejakande extremism i en debattartikel på ledarsidan i Östran.

Jag skrev samma dag ett genmäle som jag skickade till Östran. Fortfarande har inte Östran publicerat mitt genmäle efter vad jag kunnat se i tidningen.

Jag tycker att det är ganska bedrövligt av Östran att vägra publicera mitt genmäle men jag är tyvärr in förvånad. Östran kan väl knappast vänta sig att Jimmie Åkesson skulle ha tid att skriva ett genmäle.

Frågan är om det är Gota Media som nu även bestämmer över ledarsidan och insändarsidan i sedan de köpt Östran.

Tidigare har Östran varit den tidning som varit mest öppen och som jag kunnat kommunicera med på ett bra sätt vilket jag har uppskattat.

Därför publicerar jag nu mitt genmäle på bloggen då Östran uppenbarligen inte tänker göra det.

Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna bedriver ingen kampanj mot islam som Alexander Louhichi påstår i sin insändare. Däremot är vi det enda partiet som vågar lyfta på locket till dessa tabubelagda frågeställningar om islam och islamistisk terrorism. Dessutom ifrågasätter vi massinvandringspolitiken som pågått i decennier och medfört allvarliga konsekvenser i samhället med segregation, utanförskap och välfärdsbrister inom skola, vård och omsorg.

Att det idag även finns en utbredd oro och i många fall en rädsla för extrema islamister är nog ingen överdrift. Inte minst efter den självmordsbombare som i julhandeln i Stockholm försökte ta med sig många oskyldiga in i döden. Bara några dagar senare grips 4 misstänkta islamistiska terrorister som planerade ett terrorattentat mot Jyllands-Postens redaktion i Köpenhamn där man planerade att halshugga så många som möjligt. Den gemensamma faktorn i dessa fall och i så många andra stora terrorattentat utförda av islamister är följaktligen islam.

Att det då finns en oro och rädsla för islam är inget annat än ett normalt beteende och reaktion hos våra medborgare. Det är inget som Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna försöker tvinga på medborgarna som Alexander Louhichi tycks mena.

Alexander Louhichi skriver om olika verkligheter och förståelse. Sveriges grundlag ger medborgarna stor frihet till åsiktsfrihet, yttrandefrihet och religionsfrihet, vilket i sin tur innebär olika ”verkligheter”. Detta har gett de svenska medborgarna stor respekt, tolerans och förståelse för olika folkgrupper men det finns givetvis även en gräns för detta. När Alexander Louhichi skriver om andra verkligheter kanske han syftar på särlagstiftning som t.ex. sharialagar, vilket innebär ett parallellt rättssystem som enbart skulle öka segregationen och skapa ett totalt splittrat samhälle.

Om Alexander Louhichi menar allvar med sina försök till en bättre integration så vore den första åtgärden att rikta sig till de muslimer som riskerar att radikaliseras på grund av att de uppenbarligen inte förstår hur ett västerländskt samhälle fungerar. Som nummer två skulle Alexander Louhichi instämma i SD:s förslag om begränsad invandring till Sverige. Att fortsätta med dagens massinvandring innebär utan minsta tvivel att segregationen och utanförskapet kommer att öka, absolut inte minska. Därmed läggs också grunden för ytterligare radikalisering inom de muslimska grupperna, vilket i sin tur kommer leda till mer oro och rädsla bland medborgarna utan att Jimmie Åkesson behöver ge uttryck för den oron.

Thoralf Alfsson
Riksdagsledamot (SD)


FRA OCH MÖRKLÄGGNINGEN AV DC-3:an AVSLÖJAD AV ANDERS JALLAII veckan var jag med Försvarsutskottet på ett studiebesök vid FRA på Lovön. Ett intressant besök. Inte minst att se den ”stordator” som sköter all datorbehandling av det material som signalspaningen ger.  Som avslutning fick vi med oss lite material som även var lite historik. Ett häfte handlade om DC-3:an som sköts ned av ryssarna mellan Gotska sandön och Özel 1952.

För några månader sedan fick jag ett bloggtips från Micael Foghagen som är politisk sekreterare i Kalmar på deltid om Anders Jallais blogg. Foghagen och Jallai var både piloter i flygvapnet för ca 20 år sedan och känner varandra.

Anders Jallai var projektledare för den privata grupp som hittade DC-3 2003 efter flera års forskning. Jallai har däremot inte nöjt sig med vad de statliga utredningarna kommit fram till utan gjort egna efterforskningar som inte kommit till samma slutsatser.

Tyvärr finns inte FRA-häftet om DC-3 på nätet men på FRA webbsida finns ändå lite material om den tragiska händelsen. Se följande länk.

Även följande stycke från FRA-häftet är en ganska central del av vilka uppgifter som är korrekta.Den som vill ha lite eller mycket och intressant helgläsning och lyssna till de intervjuer som Anders Jallai gjort med personer som fortfarande är i livet och var med 1952 får en intressant stund kan jag lova. Det är svårt att slita sig från detta när man börjar.

Jag har väntat med att skriva om DC-3:an till Andera Jallai publicerade sin sista del om DC-3.an vilket han gjorde igår. Jag har dessutom fått Anders Jallai ok på att länka till hans blogg.

 Innan ni ger er i kast med Anders Jallais blogg så skall ni läsa uppgifterna på FRA:s webbsida så blir Anders Jallai ifrågasättande av uppgifter relevanta.
Läs Anders Jallais blogginlägg i följande ordning.


Mr X avslöjar allt om DC-3:an

En liten amerikan som gäckat oss sen 1952

Fyra svenskar i Gulag

Vem använde DC-3:ans nionde fallskärm

Ha en trevlig lässtund i helgen!

Ett stort tack till Anders Jallai som gjort denna undersökande journalistik som jag hoppas uppmärksammas av svensk media. Jag är väldigt förvånad att detta inte redan rönt stor uppmärksamhet. Troligen har Anders Jallai skaffat sig en och annan "fiende" inom diverse myndigheter.
Enligt uppgifter var det DC-3:ans drygt 50:e signalspaningsuppdrag utan något intermezzo med ryssarna. Under hur många uppdrag hade APR-9 funnits ombord? Var det en rysk spion i Sverige som lämnat uppgifterna om flygningen som låg bakom nedskjutningen? 


MODERATA SNILLEBLIXTARMed sådana M-politiker behöver inte SD och de rödgröna vara oroliga inför valet 2014.

Moderaten Krister Hammarbergh och ledamot i justitieutskottet uttalar sig idag i SvD om Sverigedemokraternas krav om att all data skall lagras i Sverige om/när datalagringsdirektivet införs. Eller rättare sagt om allt annat utom den verkliga frågan.  Läs artikel.

Här kommer några citat från artikeln.

”Så här långt finns det inget att diskutera, vi tolkar det som ett utspel för att försöka få bort uppmärksamheten på hur en del av deras ledamöter har betett sig. Det vore att föra samtal med ett parti som använder sig av utpressning.”

Uppenbarligen är det Krister Hammarbergh som avviker från ämnet och inte har några argument att försvara att data skulle lagras i utlandet. Det är minst sagt pinsamt av denne moderat när han påstår att vi skulle använda detta utspel för att få bort uppmärksamheten från hur ”ledamöter har betett sig”. Det skulle alltså vara flera enligt denna moderat. Sedan har han mage att kalla det för utpressning. Uppenbarligen är han ute efter att samla poäng hos ”pappa”.

”Det kommer att kosta skattebetalarna minst 100 miljoner kronor. Då får väljarna ytterligare en prislapp på vad det kostar att ha valt in Sverigedemokraterna, säger Krister Hammarbergh.”

För att få igenom den bordläggning som SD kan tänka sig att stödja krävs att 1/6 av riksdagens ledamöter stödjer detta, vilket innebär ca 60 ledamöter. Att redan Miljöpartiet och Vänsterpartiet beslutat att rösta för en bordläggning glömmer Krister Hammarbergh fullständigt.

Imorgon sätter sig Alliansregeringen och förhandlar med ”utpressarna” i Miljöpartiet om invandringspolitiken. Det jublar säkert Krister Hammarbergh över, trots att han kommer från Norrbotten som säkert kommer drabbas hårt över allt som miljötalibanerna kan hitta på inom energipolitiken.

”Man har några konstigheter om att allt ska lagras i Sverige. Med kännedom om hur Sverigedemokraterna resonerar ska man väl vara glad att de inte vill lägga ett yrkesförbud på telekomföretag som drivs av etniska minoriteter.”

Detta uttalande vittnar om att Krister Hammarbergh inte begripit särskilt mycket. Möjligen kan det ge poäng hos ”pappa” men knappast hos svenska folket som uppenbarligen Krister Hammarbergh anser vara dumma i huvudet. Samtidigt understryker det hur tomhänt han är på argument för att argumentera emot Sverigedemokraternas argument att data skall lagras i Sverige.

”Landet blir inte lättare att styra om vi faller till föga. Vi tänker inte medverka till att låta Sverigedemokraterna förvandla Sverige till en bananrepublik. Det här är en utpressningssituation där man säljer bort sina egna idéer, det är väldigt osvenskt.” 

 Slutklämmen i artikeln är nog väldigt svårförstålig för de flesta! För mig framstår den som att Krister Hammarbergh har snott in sig så kapitalet i sina egna lögner och vilda påståenden att han vare sig vet in eller ut.

Om detta är de nya moderaterna så skall nog det svenska folket börja känna en stor oro för utvecklingen. Inte ett enda ord i hela artikeln om vad moderaterna anser om att SD anser att all data skall lagras i Sverige. Men man kanske skall tolka detta som att Sverige inte längre existerar för moderaterna eller bara som en bananrepublik.


UTSPEL FRÅN SD OM DATALAGRINGSDIREKTIVETOm datalagringsdirektivet från EU går det att säga många för och nackdelar men med tanke på den utveckling inte minst när det gäller internationell terrorism och i synnerhet islamistiska terrornätverk så får vi nog tyvärr finna oss i att detta direktiv genomförs.
 
SD ställer dock flera krav för att vi skall ställa oss bakom lagförslaget och det viktigaste är att dessa uppgifter bara får lagras i Sverige, för att miniminera risken att uppgifter sprids till främmande land.

Läs om vårt utspel i SvD
För någon vecka sedan släppte Fortifikationsverket en rapport om it-läckor vilket gör vårt krav på att denna lagring enbart får ske i Sverige än mer aktuell.

Läs artikel om it-läckor.


Kvittningsystemet i riksdagen fungerade inte vid dagens votering i riksdagen. De båda blocken hade anmält 17 frånvarande var till dagens votering men själva verket var 19 frånvarande från de rödgröna och bara 16 från alliansen. Detta visar med eftertryck hur illa ställt det är med detta kvittningssystem som SD inte ingår i.
Läs DN:s artikel. Expressen,


KAMRAT SPION

”Det är som att lyfta en stor sten från marken i skogen. Det är mycket som kommer upp, kryp, obehag och lustigheter, från alla håll och kanter, sådant som legat nedbäddat och inkapslat så länge att egentligen ingen vill se det.”

Citat från boken ”Kamrat spion” skriven av Björn Cederberg som ägnade lång tid åt att studera Stasiarkiven och intervjua f.d. Stasianställda.

Efter Världen Idags artikel om Birgitta Almgrens forskning om Stasilistan har ingen tidningen följt upp uppgifterna. En mycket märklig omständighet. När Sven-Olof Sällström dessutom lämnade in en interpellation om Stasilistan trodde jag att någon tidning skulle uppmärksamma detta men så blev inte fallet. Tystnaden är total.

Igår hade Världen Idag en ny artikel där man intervjuat Johan Hakelius angående dessa uppgifter.

”Vi vet ju redan att många i en dominerande generation inom journalistiken har vänsterextrem bakgrund. Att deras dragning till preussisk diktatur i kommunistisk tappning i vissa fall kan ha tagit formen av spioneri och/eller landsförräderi kommer inte som en chock, resonerar Johan Hakelius.”

Läs artikel.

Framlidne Kurt Lundgren ägnade mycket intresse för Stasilistan och skrev detta mycket intressanta blogginlägg 2007.

UPPDATERING!

Världen Idag följer upp med en artikel på ledarsidan idag där man kräver att Stasi-listan skall offentliggöras.

"Världen idags nyhet förra veckan om att det finns många journalister i de svenska Stasi-arkiven, fick stor uppmärksamhet och är fram tills nu årets mest lästa på Världen idags hemsida. Detta stora intresse för nyheten visar att det finns ett utbrett folkligt missnöje med svenska myndigheters hemlighållande av dessa uppgifter.
När nu även SD kräver att Stasi-listan ska offentliggöras, blir det ännu viktigare att ledamöter för övriga allianspartier driver detta krav ännu hårdare. Att backa på detta anspråk som en eftergift för en beröringsskräck gentemot SD, leder endast till att partiet tillåts kidnappa ytterligare en politisk fråga där det finns ett brett folkligt stöd. Och det tjänar bara Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna på, medan sanningen blir den stora förloraren.
Det enda rimliga för justitieminister Beatrice Ask är därför att regeringen beslutar att öppna de svenska Stasi-arkiven omgående. Trots att SD nu sällar sig till den skara som kräver öppenhet."


DUBBLA MEDBORGARSKAP BRA FÖR PK-STATISTIKEN

Med den nya grundlagen som beslutades förra året så nedgraderades de svenska medborgarskapet. Sedan 2001 accepterar Sverige dessutom dubbla medborgarskap. I praktiken innebär det faktiskt att det finns personer med även tre medborgarskap. Många länder accepterar inte dubbla medborgarskap. Om någon person med ett medborgarskap från ett land som inte tillåter dubbla medborgarskap söker medborgarskap i Sverige så bryr sig svenska myndigheter om detta. Utan beviljar svenskt medborgarskap om personen uppfyller de svenska reglerna.

Hur många personer med utländsk bakgrund sitter i våra fängelser?
Enligt Kriminalvården får man inte föra statistik över de intagnas etniska bakgrund. Däremot har man statistik på alla som tas in och vilket medborgarskap de har. Enligt denna statistik är ca 71 procent svenska medborgare och följaktligen ca 29 procent utländska medborgare. I denna statistik finns det dock två allvarliga brister om man istället är ute efter personer med utländsk bakgrund.

Den första bristen består av att personer med dubbla medborgarskap alltid redovisas som svenska medborgare i statistiken av Kriminalvården, även om de skulle ha två medborgarskap eller till och med fler.

Den andra bristen består i att personer med enbart svenskt medborgarskap men som tidigare innehaft ett medborgarskap i ett annat land registreras som svenskar i statistiken.

Ibland ramlar man på intressanta saker av en slump
. För några dagar sedan fick jag en forskningsrapport om vissa intagna vid svenska anstalter. Rapportens urval är inte så stort men det är ändå intressant. I rapporten finns även en statistik som vid första ögonblicket överensstämmer med annan statistik. Enligt rapporten är 67 procent svenska medborgare och 33 procent utländska medborgare. Det intressanta är dock att de som utfört detta projekt även ställt en fråga till de svenska medborgarna om tidigare medborgarskap.

Svaret blev att utav de 67 procent svenska medborgarna hade hela 55 procent ett medborgarskap i något annat land eller hade haft det tidigare.

Detta innebär i praktiken att minst 70 procent av de interner som deltog i studien var av utländsk härkomst! En siffra som stämmer väl med vad jag fått tidigare från anställda vid både anstalten i Västervik och Kalmar.


ÖSTGÖTE ELLER SMÅLÄNNING

Efter ett inslag i Radio Östergötland där Markus Wiechel (SD) säger sig vara emot storregioner har media försökt ”koka soppa på en spik”.

Min personliga åsikt om storregioner är mycket tveksam eller snarare rent negativ. Jag har farhågor att besluten kommer allt längre ifrån de berörda människorna. EU är ett skrämmande exempel på när en nation låter självstyret hamna i Bryssel. Om alla svenskar vore medvetna om hur det i verkligheten fungerar och mängden av EU-direktiv som dimper ner i riksdagen och som Sverige bara har att förhålla sig till. Bedrövligt enligt min uppfattning!

Varför skall vi ha storregioner?
Jag har tolkat ja-förespråkarna att man skulle bli en starkare röst som kan lobba för t.ex. infrastruktursatsningar och att sjukvården skulle kunna vinna på samordning inom ett större geografiskt område.

När det gäller sjukvården kan man skriva avtal mellan landstingen precis som Markus Wiechel säger i intervjun. Om landet indelas i ett fåtal storregioner så kommer det sannolikt bli ännu mindre infrastruktursatsningar i ytterområden, mindre orter och där den lokala arbetsmarknaden är svag. Jag är övertygad om att t.ex. Kalmar län skulle bli en stor förlorare vid en storregion med t.ex. Småland och Östergötland som nämns i artikeln.

Östrans artikel ser jag som en mycket märklig artikel. Frågan är om de slängt mitt telefonnummer efter valet i september 2010. Jag har inte fått något samtal från Östran sedan jag tog plats i riksdagen. Uppenbarligen räknar Östran mig som östgöte sedan september 2010 och gör därmed stor skillnad på östgötar och smålänningar även om de låtsas något helt annat i sin artikel.

Jag kommer återkomma senare med ett blogginlägg hur det är att sitta på östgötabänken i riksdagen. Jag har gjort några mycket förvånande upptäckter som jag skall delge mina läsare.


Ulf Wickbom har hamnat i blåsväder och det kommer knappast som någon överraskning. Enligt Östran kräver Moderaterna hans avgång som politisk chefredaktör. Jag har även hört från andra som har insyn i stiftelsen Barometern att det är mycket kritiska till Ulf Wickbom och hans sympatier för sossen Johan Persson. Efter Alice T genombrott på Barometerns ledarredaktion känns Ulf Wickbom överflödig! Han kan fortsätta med sina krönikor och kåserier på frilansbasis.


SVENSK MEDIA TIGER ÄNNU EN GÅNGLänk till BBC

Idag höll den brittiske premiärministern David Cameron ett tal vid en säkerhetskonferens i Munchen. I sitt tal sa han att mångkulturalismen hade misslyckades. Hans tal kan liknas vid ett eko från Tysklands förbundskansler Angela Merkell som också dömde ut det mångkulturella experimentet i sitt hemland. Var Frankrike står i detta sammanhang har Niclolas Sarkozy uttryckt vid ett flertal tillfällen. Därmed borde det finnas en ganska bred majoritet inom EU som är beredda att ta ett krafttag mot islamiseringen av Europa.


Jyllands-Posten

I utländsk media har David Camerons tal uppmärksammats men som vanligt har vi inte sett en rad om detta i svensk media utan endast på bloggar. Man kan ju undra vem överkuckun är som sitter och sköter censuren för alla svenska tidningsredaktioner. På något annat sätt går det knappast att tolka den svenska likriktade journalistiken.

I svensk media ser det ut så här.Jimmie Åkesson har kommenterat David Camerons tal på Newsmill, vilket jag återger här nedan.
UPPDATERING!

SVT kommenterade talet i Rapport-sändningen 19:30

HEJA CENTERNMaud Olofsson gjorde inga centerpartister besvikna vid sitt tal under centerns kommundagar. Hon har nämligen kommit på hur Centerpartiet skall vända den negativa trenden bland väljarna. Svaret heter ”Nybyggarland” enligt Maud Olofsson.

"Vi skall göra Sverige till ett nytt nybyggarland"

"Hit skall man komma och bygga det nya Sverige"

”Det är invandrarna som bär upp välfärdens kärna”

Maud Olofsson

Uppenbarligen anser Centerpartiet att närmar 200 utanförskapsområden/enklaver i Sverige inte är tillräckligt. Tänker sig Centerpartiet en ökad invandring? I och för sig är det en helt naturlig utveckling för ett parti som vill ta så stort avstånd som möjligt från Sverigedemokraterna.

Centerpartiet är väl ett parti med väldigt stora ekonomiska tillgångar men tydligen använder man bara dessa tillgångar till att anställa politiskt korrekta medarbetare. På något annat sätt går det inte att tolka detta utspel från Maud Olofsson. Inte för att jag gråter över centerpartiets förlorade ”själ” och Stureplanscenterns totala maktövertagande av det gamla bondeförbundet. Jag tror att grisuppfödaren och mjölkbonden redan för länge sedan vänt detta parti ryggen och har man inte redan gjort så har man nog funderat över detta mer än en gång. Jag gissar att dessa snarare sneglar på Sverigedemokraterna eller Moderaterna idag.

Om Centerpartiet behåller denna linje så är jag övertygad om att man kommer fortsätta sin kräftgång i opinionen. År 2014 har dessutom partiet gjort sitt i Sveriges riksdag. Heja Centern.

Att partiets strateger väljer att istället för att närma sig SD istället väljer att öka distansen till SD tyder på en väldigt inkompetent verklighetsuppfattning inom Centerpartiet.

UPPDATERING!

"Vi kan inte sluta nu bara för att vi fått in några galningar i riksdagen, säger Centerpartiets integrationspolitiske talesman Fredrick Federley om att lyfta invandringsfrågan." 

Läs artikel i Expressen.

Enligt alla de senaste opinionsmätningarna stödjer uppenbarligen betydligt fler väljare dessa "galningar i riksdagen", där jag är en av dessa än som stödjer Centerpartiet. SD håller på att köra om och förbi alla småpartier i riksdagen med hästlängder. Om Centerpartiet inte lägger om kursen illa kvickt får nog Fredrik Federley syssla med något annat än riksdagspolitik efter valet 2014. Jag kommer definitivt inte sakna honom!


NEJ TILL ALLT

Vid onsdagens beslut och voteringar i riksdagen fick inte Sverigedemokraterna stöd från någon annan ledamot i någon av de reservationer som SD yrkat på. Det jag tänker på är flera reservationer i Justitieutskottets betänkande JuU8. Jag tänkte nämna några av de reservationer/motioner som gammelpartierna avvisade.

Förhindrande av räddningsinsats.
I motionen efterfrågas en ny lag om förhindrande av räddningsinsats i syfte att stävja våldet mot poliser, brandmän och ambulanspersonal.

Narkotikabrott.
I motionen efterfrågas en skärpt bedömning av vad som utgör grovt brott vid innehav av kat.

Förbud mot att delta i militära operationer utomlands.
I motionen begärs ett förbud mot deltagande i militära aktioner utomlands i andra fall än när deltagande sker genom försvarsmakten eller är sanktionerat av regeringen. T.ex. terroristutbildning i Pakistan eller afghanistan.

Livstidsstraff utan möjlighet till benådning.
I motionen anförs att livstidsstraff utan möjlighet till benådning, tidsbegränsning eller icke övervakade permission bör införas för de grövsta brotten.

Straffskärpning för brott mot liv och hälsa.
I motionen efterfrågas kraftiga straffskärpningar för brott mot liv och hälsa t.ex. mord, våldtäkt, väpnat rån, misshandel, narkotikabrott, inbrott, grov stöld och annan jämförlig brottslighet.

Mängdrabatt.
I motionen begärs att den så kallade mängdrabatten vid flerfaldig brottslighet ska avskaffas.


-------------------

Jag noterar också att ingen av de större tidningarna eller våra public service kanaler uppmärksammat artikeln i Världen Idag om innehållet i Stasilistan. I och för sig är det väl inte förvånande att journlister skyddar andra journalister med våra public service kanaler har ett uppdrag i sina direktiv som de skall uppfylla.

Efter Uppdrag gransknings program brukar ofta media uppmärksamma de missförhållande som påvisas men så var inte fallet när det gäller Saudi-arabisk finansiering av moskéer i Sverige. Hur länge skall denna beröringsskräck för att kritisera islam få härska oss våra journalister. Går gränsen när SD passerar 8 procent, 10 procent eller måste vi nå mer än 20 procent innan dessa journalister vågar "fatta pennan" och skriva om hur verkligheten ser ut.

 


VILKEN SD-REKLAM I UPPDRAG GRANSKNING

Uppdrag granskning är precis slut och jag tror knappt mina ögon och öron. Vilken reklam för SD!

Samtidigt var det en riktig käftsmäll till gammelpartierna och deras naiva hållning till att Saudi-Arabien finansierar moskéer i Sverige.

Det är bara att tacka SVT för detta alldeles sanningssägande reportage som avslöjade gammelpartierna med byxorna nere vid fotknölarna. C, MP och V hade dessutom vägrat svara på Uppdrag gransknings frågor! Minst sagt pinsamt för dessa partier.

Reportaget börjar ca 30 minuter in i programmet

http://svtplay.se/t/103535/uppdrag_granskning


UPPDATERING!

TV4 och programmet Kvällsöppet går tyvärr i rakt motsatt riktning och mörkar verkligheten fullständigt i kvällen program där frågan om livstidsstraff också skall vara riktiga livstidsstraff. Idag röstade gammelpartierna ner en motion från Sverigedemokraterna om just verkliga livstidsstraff. Detta nämndes överhuvudtaget inte i programmet. Att någon skulle medverka från Sverigedemokraterna hade uppenbarligen inte TV4:s researchteam kommit fram till. Istället fanns Centerpartiet och Kristdemokraterna representerade.

UPPDATERING! MÅNGA JOURNALISTER PÅ STASILISTAN

En sak som förvånat mig väldigt mycket är att den så kallade stasilistan är iskall. Att listan existerar råder det inget tvivel men hur många namn den innehåller råder det olika uppfattningar om.

Att inte ett enda namn från listan läckt ut är än mer förvånande trots att troligen en hel del människor sett listan.

Enligt svar som getts är dessa brott preskriberade och därför lämnar inte svenska myndigheter ut dessa uppgifter enligt statsminister Fredrik Reinfeldts medarbetare.

Sveriges riksdag har beslutat att Turkiets brott mot armenier 1915 var ett folkmord. Då vore det väl inte för mycket om man samtidigt offentlig gjorde Stasilistan och vilka personer som förrådde vårt land till kommunisterna.

Framlidne journalistan Kurt Lundgren grävde i denna fråga vilket han skrev om i många inlägg på sin blogg.

Jag har hoppats att wikileak-dokument skulle avslöja en del om stasilistan eller kanske till och med hela listan men tyvärr verkar det inte vara så.

Jag har fått en del kontakter tack vare min blogg som känner till en del om just stasilistan men än så länge har jag inte fått fram något av värde annat än att de verifierat att listan finns hos SÄPO.

Jag tar gärna emot tips om stasilistan, antingen på mail [email protected] eller skicka det till min adress i Kalmar om du vill vara anonym.

Thoralf Alfsson
Baggensgatan 12b
39230 Kalmar

UPPDATERING!!  UPPDATERING!!  UPPDATERING!!

Svenska politiker och poliser finns på bland de svenskar som samarbetade med Stasi.

-Men de viktigaste namnen är journalister säger professor Birgitta Almgren efter att hon granskat det hemligstämplade Säpo-materialet.

Detta uppger idag tidningen Världen idag i en artikel med rubriken "Många journalister finns i Stasi-arkiven". 

Regeringsrätten gav under föra året Birgitta Almgren rätten att granska det så kallade Stasi-arkivet. Läs artikel.

Sverigedemokraterna förbereder nu en interpellation till justitieminister Beatrice Ask om att offentliggöra den så kallade Stasilistan med anledning av de nya uppgifterna.

Journalistkåren och journalistförbundet borde också fundera på om det inte är dags att tvätta sin egen byk ren från dessa journalister annars riskerar hela journalistkåren att bli nedsmutsade av dessa medlöpare. Många tänker säkert på Jan Guillou som en av dessa.

VÄRLDEN IDAG, VÄRLDEN IDAG,


RSS 2.0