HYCKLERIETS HÖGBORG


Hyckleriets högborg i Kalmar.                   Foto Thoralf Alfsson.

En kommentar på min blogg som jag raderat och tar starkt avstånd ifrån får Barometern att slå upp det på första sidan med stora svarta rubriker. Hela artikeln går ut på att svartmåla mig.

Den 2 december begicks en gruppvåldtäkt i Migrationsverkets lokaler i Mariannelund. En gruppvåldtäkt begången av 11 män, som betecknats som den värsta och grövsta i modern svensk historia. Alla gärningsmännen kommer från Afghanistan enligt uppgifter i media, bosatta bland annat i Vimmerby och Hultsfreds kommun. Denna gruppvåldtäkt har inte med en enda artikel, inte en enda rad, inte ett enda ord omnämnts i Barometern från den 3 december fram till den 11 december. Läsarna skall uppenbarligen hållas ovetande om gruppvåldtäkten och gärningsmännens bakgrund.

Från Brottsbalken:

”Är brott som avses i första eller andra stycket att anse som grovt, döms för grov våldtäkt till fängelse i lägst fyra och högst tio år. Vid bedömande av om brottet är grovt skall särskilt beaktas, om våldet eller hotet varit av särskilt allvarlig art eller om fler än en förgripit sig på offret eller på annat sätt deltagit i övergreppet eller om gärningsmannen med hänsyn till tillvägagångssättet eller annars visat särskild hänsynslöshet eller råhet. Lag (2005:90).”

En otrevlig kommentar som skrevs 01:20 på min blogg om gruppvåldtäkt får omgående stora rubriker i Barometern, men ett brott som enligt brottsbalken ger minst 4 års fängelse har inget nyhetsvärde enligt Barometerns tidningsredaktion!

Det säger mer om ansvariga på Barometern än om mig som person!

Hyckleriet visar inga gränser i hyckleriets högborg i Kalmar.


Vem som upplyste Johan Persson om kommentaren kan jag gissa då jag vet att journalister dagligen läser min blogg. Johan Perssons fru ringde mig strax efter att journalisterna börjat ringa och jag har full förståelse för hennes upprördhet. Men efter att vi klarat ut en del missuppfattningar och jag fått förklara en del saker så infann sig ett ”samförstånd” och när vi avslutade samtalet önskade hon mig ett Gott Nytt År och jag detsamma.

Både Barometern och Östran ägs idag av Gota Media, detsamma gäller även Ölandsbladet. Med andra ord har Gota Media totalt monopol på nyhetsförmedlingen i regionen. Inga alternativ finns med andra ord.

Det gör min kritik av Gota Medias planerade nybyggnation mycket obekväm för Gota Media. Att jag ligger på andra myndigheter som t.ex. Länsstyrelsen angående dessa byggplaner är helt klart irriterande för Gota Medias ledning och ansvariga på tidningsredaktionerna men även för kommunalrådet Johan Persson. Att jag dessutom har mage att kritisera deras publicistiska ansvar och hur deras anställda journalister sköter sitt jobb är än mer irriterande gissar jag. Inte minst för dessa journalister.

Jag tvekar inte en sekund på att det är detta som är orsaken till den förföljelse som jag utsätts för av dessa tidningar. Så fort de ser minsta möjlighet att misskreditera mig tar de chansen även om det endast gäller en enda kommentar bland tusentals på min blogg. Exemplen är många under bara det senaste året.

En gång i tiden kände jag respekt för denna yrkesgrupp men sedan jag blev aktiv inom politiken har den respekten försvunnit. Med erfarenheterna av min blogg har dessutom ett förakt för media allt mer infunnit sig och det hyckleri med utelämnande av personuppgifter, pixling av bilder och undvikande av ej politiskt korrekta nyheter som dagligen pågår hos svensk media blivit allt mer uppseendeväckande.

Det är inte lustigt att svenska journalister som yrkeskår ligger i botten i förtroendebarometern när svenska folket får säga sin mening. Som man bäddar får man ligga! Det tragiska är att det inte syns någon ljusning i detta mediamörker.

Hur resonerar ansvarig utgivare Gunilla Sax på Barometern? Eller redaktionschefen Sören Björklund? På Barometerns hemsida går det inte ens att finna uppgifter vilka som sitter i tidningsredaktionen. Ansvariga gömmer sig bakom anonymiteten. Bara det säger en hel del om tidningen.

Om man däremot går in på t.ex. Ratsit kan man hitta följande uppgifter.En minsta sagt minimal styrelse för Barometern-OT.

Jag anser att ansvariga personer bör sätta sig ner och diskutera sitt publicistiska och journalistiska uppdrag när man gör stora rubriker av en icke modulerad kommentar på min blogg samtidigt som man förtiger den grövsta och värsta gruppvåldtäkten i modern svensk historia.

Jag skulle skämmas ögonen ur mig om jag var i deras kläder över detta hyckleri!

Att Barometern inte lagt upp artikeln på nätet är symptomatiskt för deras agerande. Om den läggs upp kommer det inte gå att kommentera artikeln. Risken är ju stor att många kommer kritisera tidningen och ge mig sitt stöd.

Östran som numera ägs av Gota Media har givetvis också gjort samma journalistiska bedömning som Barometern att en kommentar på min blogg har större nyhetsvärde än en fruktansvärd gruppvåldtäkt i regionen men ingen vill uppenbarligen sätta sitt namn under artiklarna. Skillnaden är att Östran även lagt ut sina artiklar på nätet och att de går att kommentera.

Läs artikel 1 och artikel 2

Att kritisera tidningar, tidningsredaktioner och journalister är med andra ord förenat med risken att bli uthängd för något som någon annan skrivit. PK-Sverige i ett nötskal!

Om nu någon skulle tro att jag på grund av denna förföljelse skulle backa i min kritik av tidningarnas agerande, kan jag meddela att jag står än mer stärkt i mina uppfattningar. Jag känner mig dessutom än mer motiverad att lyfta fram alla fakta, information och händelser som svensk pk-media undviker. Behovet av min blogg blir bara större och större. Det bevisas av det ständigt ökande antalet besökare som söker sanningen på min blogg, den som inte går att finna hos pk-media.

Det var besöksrekord och all time high under förra veckan ;-)

Till sist vill jag önska alla mina läsare ett Gott Nytt År!

UPPDATERING 1!

Nu har Barometern lagt upp artikeln på nätet. Men som jag befarade i mitt blogginlägg finns det ingen möjlighet att kommentera artikeln. Det visar i all sin nakenhet vad Barometern har för dold agenda med sin artikel.

UPPDATERING 2!

Att Gota Media satt ditt en politiskt korrekt chefredaktör Bo Hedin efter att man köpt tidningen förstår man när man ser dagens löpsedel av Östran. Läs Bo Hedins fem nyårslöften. De går faktiskt att kommentera än så länge.

Det fanns en person som jag hade lite förtroende för på Östran men det förtroendet är från och med idag förbrukat.UPPDATERING 3

Efter att jag sett Östrans löpsedel som jag tycker är ett utmärkt exempel på dagens pk-media, där riktigt "fina" gruppvåldtäktsmän skyddas av media och deras integitet är så viktig men oskyldiga Sverigedemokrater däremot skall "hängas" ut och ta ansvar för andras dåliga omdöme. Ingen är nog förvånad över att adrenalinet pumpade runt i min kropp. Därför tog jag en joggingrunda ner till havet och det ångrar jag inte en sekund då det var bedårande vackert. Eller vad sägs?Bastun är på uppvärmning och kall pilsner finnes och lite blues med BB.King snurrar i CD-spelaren. Sedan skall jag fundera på hur man bäst bemöter dessa anklagelser, Tidningarna kan knappast vägra mig utrymme efter detta påhopp!

Jag är glad att jag tog upp Gota Medias byggplaner vid vårt senaste styrelsemöte i vår kommunförening för SD i Kalmar kommun och det beslut vi fattade. Jag tror att styrelsen är villig att satsa än mer pengar idag på mitt förslag.


I VÄNTANS TIDERNu inväntar vi morgondagens upplagor av Barometern och Östran sedan får vi se om riksmedia kommer att hänga på! Skall bli väldigt intressant hur Pelle Johansson på Barometern och Uffe Carlsson på Östran tagit sig an denna arbetsuppgift som ålagts dem. Det gäller alltså en kommentar på min blogg.

Johan Persson kräver i dagens Barometern en ursäkt från Inger Hilmansson (FP) för att hon sagt att ”Johan Persson är också känd för sitt sätt att belöna och bestraffa, det vet tjänstemännen om”. Till Barometerns journalist.

Till grund för sitt påstående ger hon några exempel. Bland annat hur Johan Persson stuvade om i arvodeskommittén efter att SD avslöjat hur man kuppade fram extremlönehöjningar. Därför bestraffades SD med uteslutning från arvodeskommittén. Den som inte lyder starke Johan bestraffas.

Johan Persson har väldigt svårt att ta motgångar och allra helst om det är kvinnor som serverar dem. Jag har hört honom vara vad jag kallar rent oförskämd mot kvinnor under kommunstyrelsemöten i Kalmar. Jag förvånats över att ingen har reagerat på dessa övertramp. Men det är väl så att ingen vågar opponera sig mot starke Johan för då blir det bestraffning enligt den modell som Inger Hilmansson lyfter fram. Ingen vill ju försämra möjligheten att göra karriär inom kommunen.

Jag förstår att Johan Persson är orolig över de låga opinionssiffrorna för socialdemokraterna men det blir inte bättre av att han kör starke Johan-stilen. Snarare har det motsatt effekt.

Jag hade egentligen ett helt annat blogginlägg planerat för kvällen men nu inväntar jag morgontidningarna med en ”nyårsbomb” om min blogg.

Sunt bondförnuft från Nigel Farage.


BAROMETERN "JAGAR" MIG IGEN

Barometern ”jagar” mig ännu en gång! Någon på Barometern har hittat en kommentar som skrevs under natten av Gubben o Gumman. I kommentaren uttrycker man sig synnerligen olämpligt. Kommentaren är nu borttagen!

Jag uppmanar de som skriver på bloggen att hålla sig inom de gränser som normalt funtade människor respekterar.

Jag är jäkligt trött på att gång på gång ”jagas” av media på grund av en kommentar på bloggen.

Sedan är jag mycket väl medveten om att det finns personer som under falsk flagg ständigt försöker skriva kommentarer just med syftet att ställa till jävelskap för mig. Detta tar dock media ingen hänsyn till, i synnerhet när det gäller en Sverigedemokrat.

Är det så att Barometern gör en stor sak av detta kan jag bara beklaga det men samtidigt förstår jag att mitt motstånd mot deras planerade mediahus på Kvarnholmen och min kritiska hållning till hur Barometern utför sitt journalistiska uppdrag är den troliga orsaken till deras agerande. Uppenbarligen lusläser man min blogg och inte minst kommentarerna efter minsta halmstrå att använda för att angripa mig.

Media gör allt för att misskreditera mig och stoppa/förhindra att det fria ordet får flöda!


MALMÖ EN SPÄNNANDE STAD

”I helgen var det besök i vackra Malmö. Jag är verkligen imponerad över den omvandling som Malmö gått igenom under ledning av Illmar Repalu. Från en ganska inbunden industristad till att idag vara en riktigt spännande stad att både bo i och besöka. Vem tänkte ens tanken att åka till Malmö över en weekend för tio år sedan?”

Johan Persson (S), kommunalråd i Kalmar den 28 november 2011 på sin blogg.

Att Johan Persson fjäskar för en storregion med Skåne och Malmö kan nog ingen missta sig på.

Sedan undrar jag vad Johan Persson tänker på när han skriver vackra Malmö. Det skulle vara väldigt intressant. Är det byggnaderna? Är det parkerna och kanalerna? Besökte han Seved eller Rosengård?

När han skriver att Malmö blivit ”en riktigt spännande stad att både bo i och besöka”, är det då brottsligheten och alla morden han tänker på? Eller är det bara spännande att gå en runda i staden och se om man blir rånad. I november satte man nämligen rekord i Malmö med över 100 personrån på en månad. Så visst är det spännande att promenera en kväll i Malmö. Om man vill ha lite extra spänning så skall man dessutom promenera ensam!


Karta över mord och skottlosningar i Malmö.

Just nu utreder Rikskrim sex mord och ett 20-tal skottlossningar i Malmö. De boende tycker nog att det är allt annat än spännande.

Jag undrar hur många som överhuvudtaget överväger att åka till Malmö över en weekend. Jag tror inte ens jag åker till Malmö om jag så får betalt för besöket. Ni som bor i Malmö får ursäkta men det lockar inte det minsta. Det finns ju andra alternativ som är betydligt trevligare.Jag ställer mig istället frågan vad gör Ilmar Reepalu? Jag har letat runt på Malmö kommuns hemsida men inte hittat något som jag anser vara av värde. Den bild som framträder är snarare att Ilmar Reepalu och hans allierade anser att det är polisens sak att se till att ingen brottslighet förekommer. Det är att göra det väldigt lätt för sig som kommunalråd.

Håkan Juholt har just nu utsetts till syndabock inom socialdemokraterna men det är inte särskilt rättvist. Det finns många fler s-politiker som håller på att köra vårt land åt skogen. Ilmar Reepalu är en, Anders Lago en annan men han hoppade av politiken när han insåg vart Södertälje var på väg och att det inte fanns någon återvändo med dagens majoritet i riksdagen för den förda massiva invandringen. Med Johan Persson i Kalmar kommer min hemstad att gå samma öde till mötes som Reepalus och Lagos kommuner. Om nu inte stora stygga vargen kommer och väcker den fårskock som snällt och lydigt går till valurnorna vart fjärde år.

Idag var det ännu en debattartikel i Barometern som kritiserar Johan Persson planer för nybyggnation av lokaler för Linneuniversitetet. Att det är en före detta VD för Akademiska hus som skrivit debattartikeln borde få Johan Persson att må dåligt. Men nu har det med stor sannolikhet gått prestige i det hela och då gäller det bara att blunda för alla argument.

Som avslutning citerar jag några rader från en debattartikel i DN.

”De unga ser inte skörheten i vår moderna civilisation. De ser inte förutsättningarna – att all civilisation uppehålls av makt och våld. Allt som hände före 1989 tycks vara bortglömt. Att läsa om världskrigen har blivit som att se en spännande film. För dem som fötts rakt in i den moderna och globaliserade världen kan historien uppfattas som tillryggalagd. Unga människor lever i illusionen om att det finns någon förutbestämd harmoni.”

Nu tror jag inte att detta bara gäller unga, utan en stor del av Sveriges befolkning som är yngre än 50-60 år.


PK-SAMHÄLLETS FULA TRYNE

Alla människors lika värde gäller definitivt inte hos Transportarbetarförbundet. Om så hade varit fallet hade man inte försökt utesluta Fredrik Lantz, ordförande för Sverigedemokraterna i Motala. Läs artikel.

Det är inte första gången som Transport ägnar sig åt att utesluta Sverigedemokrater. Att detta fackförbund får fortsätta att ägna sig åt denna verksamhet utan att LO höjer rösten visar på att även LO och Wanja Lundby Wedin har problem med att leva upp till alla människors lika värde.

Om uteslutningen verkställs anser jag att SD skall agera på alla upptänkliga sätt som det är möjligt. Om det så skall ända upp i Europadomstolen.

Transportarbetarförbundet visar samtidigt upp en fullständig okunskap om vad som avhandlas i riksdagen och vem som står bakom en del beslut som i allra högsta grad gynnar deras medlemmar. Men som vanligt finns det ingen logik när sd-hatet flödar hos dessa ”rödingar” som fortfarande lever kvar på Ådalen-decenniet.

Jag har själv varit utsatt för dessa ”reliker” från en svunnen tid från Pappers avdelning 49 på Silverdalens Pappersbruk men det var på 80-talet, då jag vägrade gå med i facket på grund av att en del av medlemsavgiften gick till socialdemokraterna. Jag blev upptryckt mot en vägg och hotades med stryk av fackordförande och kassören om jag inte blev medlem. Efter den episoden var mitt motstånd än mer kompakt.

Ca 15 år senare valde alla facken (Pappers, Ledarna och SIF) mig som arbetsplatsrepresentant i Modo Pappers styrelse. Då hade man tydligen glömt bort detta. Tänk så det kan förändras.

Om några år kanske Sverigedemokrater sitter i styrelser på Transportarbetarförbundet. Jag är övertygad om att det i dessa lokalstyrelser redan sitter personer som röstat på SD men de vågar inte stå för det öppet utan spelar med i apspelet. Sådant är det svenska hyckleriet.

PK-samhällets fula tryne vill ingen bli utsatt för och därför vågar många människor inte prata politik annat än hemma vid köksbordet. Kanske inte ens där.


HAR GROVA BROTTSLINGAR RÄTT TILL INTEGRITET?

Nu har jag farit runt några dagar hos min familj och släkt. Givetvis kommer politik och aktuella händelser upp till diskussion. Det som är allra mest slående är hur ovetande många människor är om till och med de mest omtalade händelserna. Som exempel kan ju nämnas gruppvåldtäkten i Mariannelund. Personer som bara bor några mil från Mariannelund och inte läser Vimmerby Tidning har inte aning om denna fruktansvärda gruppvåldtäkt, ännu mindre vilka som utfört den.

Massmedias mörkning av brott som denna gruppvåldtäkt är mycket effektiv. De lokala tidningarna Barometern och Östran är utmärkta exempel på detta och det måste vara ett uttalat mål för Gota Media att agera på det sättet. Det är mycket skrämmande i mina ögon.

Att jag däremot väljer att visa en bild av en av de misstänkta våldtäktsmännen, som dessutom är tidigare dömd för våldtäkt tycker tidningarna däremot är värt att skriva om. Ibland får man ju nästan uppfattningen att man inom media att jag gör något som de betraktar som värre än att begå en våldtäkt. På något annat sätt har jag svårt att tolka medias sätt att agera.

Sedan frågar jag mig också hur Sverigedemokraternas pressansvariga ser på att publicera bilder på våldtäktsdömda personer med flera fängelsedomar. Anser pressansvariga att det är rätt eller fel? För mig är svaret självklart!


BORTGLÖMD FRED I BRÖMS


Brömsebro och minnesstenen rest 1915.             Foto Thoralf Alfsson

I mån av ledig tid så läser jag just nu en serie böcker om ”Kalmar slotts och stads historia” skriven av Gustaf Volmar Sylvander på 1860-talet. Just nu håller jag på med den bok som avhandlar Konung Gustafs Riksstyrelse 1521-1560. När man läser dessa intressanta historier så förundras jag över att inte Gustav Wasa Erikssons liv har filmatiseras. Jag har kommit till 1542 då Gustaf Wasa sluter ett fredsavtal med Kung Kristian den tredje vid Bröms. Detta fredsavtal omnämns nästan aldrig utan det är freden vid Brömsebro som kom nästan hundra år senare som ”gått till historien”.

Bröms och Brömsebro är i princip samma plats och ligger sig 50 km söder om Kalmar, vid gränsen mellan Kalmar län och Blekinge. Vid Brömsebro har man rest en minnessten men inte någonstans på alla informationstavlor omnämns Gustav Wasa och freden 1542.

Jag passerade förbi igår och passade på att stanna till och känna historiens vingslag en stund.

Promenerade även ner till resterna av Brömsehus från 1300-talet. Här kan man dock bara se resterna av vallarna och vallgraven.

God fortsättning!


SKÅDESTÅND

En natt för ett antal år sedan väcktes jag och min dåvarande särbo av att telefonen ringde. När jag svarade förstod jag direkt att något allvarligt hänt när en kvinna frågade efter min särbo. När min särbo fick telefonen och lyssnat i några sekunder tappade hon telefonen i chock. Jag fick ta telefonen och fick då beskedet att min särbos son låg på operationsbordet svårt knivhuggen och vi ombads att snarast komma till sjukhuset. Sonen överlevde men enligt överläkaren som opererade var ett av knivhuggen bara en millimeter från att träffa en pulsåder, vilket hade lett till förblödning på någon minut.

Gärningsmannen var en invandrarkille från Mellersta Östern.

Vid den efterföljande rättegången tilldömdes min särbos son ett stort skadestånd. Hur många tror att sonen någonsin sett några pengar från den här invandrarkillen. Nu är jag inte särbo med den här kvinnan längre men senast jag frågade om sonen fått något skadestånd fick jag ett nekande svar.

Det här fallet är ett slående exempel på hur illa vårt samhälle fungerar. Alla får sina pengar förutom offret. Åklagaren, domare, nämndemän, försvarsadvokat och alla andra inblandade får sina löner eller de arvoden de yrkar på i tingsrätten. Gärningsmannen får i många fall psykologisk hjälp eller så sätter samhället in andra resurser för att ”hjälpa”.

Brottsoffret skiter samhället fullständigt i! Han eller hon har ju fått ett skadestånd! Ett skadestånd som i många fall aldrig betalas ut. Ett fullständigt svek av det svenska  samhället som uppenbarligen inte bryr sig om brottsoffren.

Media och alla Sveriges journalister, inklusive Janne Josefsson och Uppdrag granskning eller Kalla fakta och vad alla granskande program heter skiter fullständigt i alla tusentals brottsoffer som varje år förväntas klara sig själva och driva processer mot myndigheter och försäkringsbolag för att åtminstone få ut en del av det skadestånd de tilldömts av det svenska rättsväsendet. Det är ett hån mot dessa brottsoffer.

Ännu värre är att hela mediakåren, den tredje stadsmakten bara står och tittar på utan att lyfta ett finger. Jag känner bara ett allt större förakt för den yrkeskår som bara följer minsta motståndets lag. Med andra ord pk-lagen.

Rafi Bahaduri som på sannolika skäl är häktad för ännu en våldtäkt
har tidigare dömts ett antal gånger vid flera olika tingsrätter. I dessa domar har han dömts till att betala ut skadestånd till ett antal brottsoffer på totalt 92 944 kronor. Han har också dömts att betala böter på 7750 kronor och 3000 kronor till brottsofferfonden. Hur många tror att han har betalat något av dessa skadestånd till brottsoffren eller dessa böter?

Vid en kontroll med kronofogdmyndigheten framkommer det att han har obetalda skulder på 121 875 kronor den 19 december 2011. Jag gissar att det härrör sig från dessa domar.

Den 6 december 2011 dömdes han återigen vid Kalmar tingsrätt till sex månaders fängelse. Han dömdes även att betala skadestånd till tre personer på totalt 21 979 kronor och ännu en gång 500 kronor till brottsofferfonden. Så skulden till kronofogden kommer med stor sannolikhet att öka med motsvarande belopp. Chansen att brottsoffren kommer få en enda krona är minst sagt minimal. Så ser tyvärr verkligheten ut i det svenska rättssamhället och det struntar den så kallade tredje statsmakten fullständigt i. Det är uppenbarligen inte politiskt korrekt att granska detta av journalister då det kan skada brottslingarna och kränka dem och deras integritet!

Om Rafi Bahaduri även döms för den gruppvåldtäkt som han är häktad för kommer han med stor sannolikhet dömas att betala ett mycket stort skadestånd till den gruppvåldtagna kvinnan.

Tyvärr är nog verkligheten den att hon kan hon titta i stjärnorna efter detta skadestånd och det samma gäller nog övriga häktades förmåga att betala ett skadestånd.

Förr i tiden pratade man om skådebröd på matbordet men idag handlar det nog om ”skådestånd” som utdöms vid svenska domstolar.

Jag anser att dessa brottslingar efter avtjänat straff skall sättas på ”straffarbete” för att avbetala skadeståndet om de inte har betalningsförmågan, om de så får sitta och vika servetter i ett år tills det betalat sitt skådestånd! Jag är då helt övertygad om att betalningsförmågan skulle öka med 1000-tals procent.


Sven-Erik Alhem i Kalmar                               Foto Thoralf Alfsson

Den före detta överåklagaren Sven-Erik Alhem har ännu inte svarat på mitt mail, trots att jag påmint honom en gång. Han är i varje fall vid liv då han uppdaterar sin blogg och är mycket flitig på Twitter men det är väl roligare än att svara på mitt mail.

Värt att veta är också att Sven-Erik Alhem är förbundsordförande för Brottsofferjourernas riksförbund. Frågan är om han bara glider runt och inte uträttar ett dugg med tanke på hur brottsoffrens situation ser ut.

Den som vill hjälpa mig att få ett svar från Sven-Erik Alhem kan skicka ett mail, men tänk på språket.
[email protected]

eller besöka hans blogg för kontaktuppgifter  http://www.svenerikalhem.se/  

eller twitter  http://twitter.com/SvenErikAlhem

Han har även en blogg på Expressen http://bloggar.expressen.se/svenerikalhem/


Även om detta blogginlägg inte har sitt signum i julefriden så skall jag tagga ner under helgen men tyvärr har jag fått ett antal mindre roliga besked den senaste tiden. Dessutom en dator som börjat krångla.

Jag vill tacka för alla varma julhälsningar som hela tiden kommer i kommentarerna. Det uppskattas verkligen! Hade jag inte dessa värmande och uppmuntrande kommentarer hade jag nog inte orkat. Att jag dessutom haft förmånen att träffa så många av er som döljer sig bakom era alias gör det bara roligare.

Jag kan dock inte lova att jag inte bloggar under helgen ;-)

God Jul och Gott Nytt År önskar jag alla som läser min blogg!


SKRIFTLIGA FRÅGOR OM MYTER

Först vill jag tacka för allt stöd jag fått med anledning av att Nyheter24 försöker hänga ut mig. Uppenbarligen inser alla övriga aktörer att det är kontraproduktivt att göra samma sak när jag bara har återgett sanningen från ett antal domar vid tingsrätter i mitt närområde. Den enda tidning som hört av sig är Smålandstidningen och vi hade ett bra samtal igår. Om någon läst artikeln så får ni gärna scanna den och skicka den till mig, om den nu publicerats.

Jag har även fått några trevliga samtal som tack för mitt blogginlägg och andra positiva reaktioner.

Jag har också skickat ett mail till Sven-Erik Alhem och bett honom att förtydliga vad han menar är grovt förtal i mitt blogginlägg men han har ännu inte svarat. Jag har även tipsat Byaradion (den klassiska intervjun med Roger Jansson på Rapport) om att en intervju med Sven-Erik Alhem på detta ämne skulle vara intressant lyssna på.

Antalet besökare på bloggen har dessutom varit rekordstort de senaste dagarna! Jag har aldrig haft så många besökare på bloggen under flera dagar i rad.

Med anledning av ”regeringsmyterna” så skrev jag två skriftliga frågor till statsråden Erik Ullenhag och Beatrice Ask
innan jag tog juluppehåll från riksdagen. Om nu regeringen verkligen vill ”avliva” dessa myter borde de också agera i den riktningen när man sitter vid rodret. Läs mina skriftliga frågor här.

Skriftlig fråga 2011/12:266

Skriftlig fråga 2011/12:267

Jag återkommer givetvis med ett blogginlägg när statsråden har svarat på mina frågor. Alla med lite förstånd inser nog hur svaren kommer att se ut ;-)

Centerpartisten Leif Larsson intervjuas i Barometern.
Enligt artikeln är han aktuell som ordförande för regionförbundet. Undrar om nuvarande kommer att sparkas? Leif Larsson anser tydligen även han att Kalmar län skall bli ett ”nybyggarland” om man skall tro på hur han svarar på hur Kalmar län skall kunna öka sin befolkning.

 

Fråga nr 10 har tydligen censurerats bort av redaktören på Barometern. Var det en följdfråga?

Undrar om man i Mariannelund tycker att utländska medborgare är en fantastisk resurs?


Barometerns journalist Mats Andersson har tagit åt sig av den kritik jag riktat mot hans artiklar
om landstingspolitiken och idag producerat en artikel som inte innehåller några påhopp på SD:s ledamöter. Sverigedemokraterna får det utrymme som vi förtjänar då vi i praktiken är det enda oppositionspartiet i landstingsfullmäktige. Skillnaden mellan de rödgröna och alliansen är marginell då det i mångt och mycket ägnar mest tid åt att ta avstånd från SD. Vårt yrkande om en folkomröstning 2014 angående storregioner får ett eget utrymme i tidningen. Det är jag mycket tacksam för men det retar säkert en och annan politiker bland de rödgröna och alliansen.

I sin krönika kritiserar han flera ledamöter för att inte agera som länspolitiker utan som kommunpolitiker. Jag vill påminna Mats Andersson om att i landstingsvalet är länet uppdelat i sex olika valkretsar och man representerar givetvis den valkrets som man är invald för. Hade det bara funnits en valkrets kunde jag förstått Mats Anderssons synpunkt men nu är fallet inte så.

Sedan tycker han att det är lustigt att 9 ledamöter röstade Nej när det bara fanns ett förslag. En mycket lustig synpunkt. När det bara finns ett förslag och man inte samtycker finns det ju inget annat alternativ än att rösta nej.


HAR SVEN-ERIK ALHEM LÄST MITT BLOGGINLÄGG?


Artikel Vimmerby Tidning 10 december.

Har Sven-Erik Alhem läst mitt blogginlägg?

Den frågan kan man verkligen ställa sig efter att jag läst Nyheter24 artikeln där man angriper mig för mitt blogginlägg om Rafi Bahaduri. I artikeln gör man allt för att hänga ut mig, inte bara med en artikel utan med en hel rad artiklar för att måla ut mig som en "hemsk Sverigedemokrat".
Som vanligt försvarar hellre svensk media de allra grövsta brottslingarna bara de kan försöka hitta en angreppspunkt på en Sverigedemokrat.

I detta fall tror jag dock att man lurat Sven-Erik Alhem och inte låtit honom läsa blogginlägget innan han fick uttala sig. Att en före detta överåklagare anser att mitt blogginlägg är att betrakta som grovt förtal är minst sagt häpnadsväckande. Är det så att Alhem bara gått på de uppgifter som Nyheter24 angett?

I mitt blogginlägg har jag bara återgett de domar som tingsrätter i Kalmar, Karskrona och Eksjö dömt. Sedan har jag även publicerat ett foto (ej pixlat) och uppgett namnet på personen och vilket datum han är född för att kopplingen till medias uppgifter om en 24-åring skall kunna bekräftas. Att detta skulle kunna kallas grovt förtal är helt absurt. Vilket jag också svarade den journalist från Nyheter24 som ringde idag.

Jag undrar vad Sven-Erik Alhem menar med att det är ytterst olämpligt och grovt omdömeslöst? Det får gärna Sven-Erik Alhem förklara. Jag tycker istället att Sven-Erik Alhem ska förklara varför dessa brottslingar integritet alltid skall skyddas av media?

Advokat Thomas Magnusson anser att det ”är en jävla otäck företeelse” utan att han sett mitt blogginlägg. Thomas Magnusson var Bahaduris offentliga försvarare när han dömdes till sex månaders fängelse vid Kalmar tingsrätt för ca två veckor sedan. Alla som läst mitt blogginlägg vet att jag skriver att Rafi Bahaduri än så länge bara är häktad på sannolika skäl skyldig till våldtäkt. Något annat har jag inte skrivit i mitt blogginlägg.

De jag möjligen angriper i mitt blogginlägg är åklagarmyndigheten och deras medarbetare som sällan yrkar på utvisning. En utvisning betraktats ofta av gärningsmannen som värre än 4 års fängelse vilket inte minst Abbas Rezzai målet från Högsby bekräftar.

Personligen anser jag att media borde upplysa sina läsare om bakgrunden på de häktade i det som anses vara den värsta gruppvåldtäkten i Sverige. Att en av de häktade dessutom är dömd för en tidigare begången våldtäkt är minst sagt anmärkningsvärd, ändå tystas det ned i svensk media, helt makalöst.

Om jag nu skulle anmälas för mitt blogginlägg och någon åklagare väljare ett gå vidare med en sådan anmälan har vi allvarliga problem i vårt land.

Journalisten på Nyheter24 ansåg att jag hängde ut Rafi Bahaduri med mitt blogginlägg men när man läser allt som Henrik Eriksson lyckats få ihop så tvivlar jag inte det minsta på hans uppsåt. Men det kanske inte är så förvånande att Expo:s Alexander Bengtsson är båda krönikör och bloggare på Nyheter24.

Det är en alldeles utmärkt värdemätare på Nyheter24!

Skriv gärna en kommentar under artikeln i Nyheter24 som stöd för min blogg!!! Men formulera er väl i kommentarerna!


Artikel Vimmerby Tidning den 10 december

Skall Sven-Erik Alhem och Thomas Magnusson även anklaga Vimmerby Tidning för förtal närman kallar 24-åringen för "ökänd våldsbrottsling"?

Jag blir bara så trött på svensk media och deras pk-journalister som tycks ha förlorat allt sunt bondförnuft!

Nu väntar jag bara på att Sveriges Radio, SVT, Expressen och Aftonbladet skall försöka misskreditera mig för att jag informerar om sanningen och domar vid svenska domstolar.


SD UTESLUTS AV JOHAN PERSSONFör några veckor sedan avslöjade jag de extrema lönehöjningarna som planerades i Kalmar av politikerna. Det blev en rejäl folkstorm när uppgifterna efter någon dag publicerades i de lokala tidningarna. Politikerna stod på sig under några veckor men bytte for under galgen när man konstaterade att flera av de som ingick i arvodeskommittén själva skulle få höjda arvoden. Med andra ord jäv!

I kommunstyrelsen beslutades då att en ny arvodeskommitté skulle utses vid kommunfullmäktiges möte den 19 december. Jag hade själv inte möjlighet att närvara vid kf-mötet då vi hade voteringar i riksdagen samtidigt.

Men efter kontakt med min ersättare Micael Foghagen har jag idag fått fårvånande uppgifter.

Vid kommunfullmäktige mötet den 30 maj beslutades att en arvodeskommitté skulle utses med 8 ledamöter, en från varje parti i kommunfullmäktige.

Nu har man dock ändrat detta till 9 ledamöter och uteslutet SD från att deltaga i arvodes kommittén. Istället har socialdemokraterna 3 ledamöter och övriga partier var sin ledamot, förutom SD. Tillsammans med C och M, de nya samarbetspartnerna har man nu majoritet i arvodeskommittén och kan driva igenom vad som helst.

Anledningen till att SD uteslutits är givetvis mitt avslöjande på bloggen. På det här sättet straffar kommunalrådet Johan Persson oss Sverigedemokrater. Utfrysningen är total från socialdemokraterna som säger sig stå för social demokrati!

Sandlådenivån fortsätter med andra ord inom socialdemokraterna! Tillbakagången i opinionen kommer fortsätta!


MYT NR 8

Vid dagens votering i riksdagen hade Erik Ullenhag och hans alliansvänner möjligheten att bringa fakta på bordet om kriminaliteten bland Sveriges invandrare och svenskar, myt nr 8.

Min motion 2011/12:Ju385 som jag lämnat in tillsammans med Kent Ekeroth var upp till behandling i kammaren och votering.

I motionen vill jag att Brottsförebyggande rådet, BRÅ skall göra en ny studie av brottsligheten bland svenskar och invandrare. Den senaste undersökningen kom 2005 och byggde på statistik från åren 1997-2001. Idag kan man alltså säga att den bygger på uppgifter som är 10-15 år gamla.

Om nu Erik Ullenhag verkligen vill slå undan benen på myt nummer 8 så borde man ju inte ha några problem med att ge BRÅ i uppdrag att utföra en ny utredning/studie över hur utvecklingen gått sedan senaste rapporten.

Nej, Erik Ullenhag vill istället framföra sina floskler på regeringens hemsida och försöka dupera det svenska folket men jag tror att man nu börjat genomskåda detta.

Så här såg omröstningen ut i riksdagen idag.Inte heller min motion 2011/12:Ju386 fick något stöd i riksdagen. Den gällde att utveckla statistiken över de som sitter intagna vid våra fängelser så att medborgarskap framgår mer individuellt.

Den hade också varit ett bra verktyg för Erik Ullenhag om han ville torpedera myt nr. 8 Men inte heller på denna punkt fick min motion något stöd.Jag kan bara konstatera att Erik Ullenhag och regeringen påstår en sak på regeringens hemsida men agerar precis tvärtemot i riksdagen, tillsammans med de rödgröna.

Heja PK-Sverige!  Myterna kommer bara bli ännu fler när man uppträder så falskt!

"För den arabiska våren är frihet på internet bra. För svensk invandrings- och integrationsdebatt tydligen ett problem."

Sven-Olof Sällström


DN, SvD,


TACK, ERIK ULLENHAGTack för dina 13 myter! Undrar varför du just valde 13? Ett otursnummer!

Personligen tror jag att regeringen och Erik Ullenhag har skjutit sig själva i foten med denna Myt-sida. Det kommer med stor sannolikhet istället bli regeringens myter om invandringen, som förklarar varför Alliansregeringen ständigt misslyckas med sin invandrings- och integrationspolitik.

Jag tror att det kommer bli klassisk sida om hur insnöade de politiskt korrekta politikerna i Rosenbad i själva verket är. En sida som många kommer skratta åt i framtiden, en del gör det redan idag. Men ännu fler kommer skratta gott åt den naivitet som Erik Ullenhag och Fredrik Reinfeldt besitter och som de ger uttryck för genom dessa myter.

Regeringen använder sig uppenbarligen av samma sätt att tolka statistik som Expo gör i sina alster! Kan det helt enkelt vara så att regeringen har anlitat Expo till att ta fram dessa myter. Omöjligt är det inte.

Nu kommer alla inklusive jag granska fakta och statistik för att bevisa att regeringen ljuger i sina myter.

För inte så länge uppgavs det att mer 100 000 irakier kommit till Sverige under det senaste decenniet. Bara här säger det sunda förnuftet att regeringen fuskar med statistiken. En titt på Affes statistikblogg ger vid handen helt andra siffror. Men regeringens myter ger oss en fingervisning om att man kommer fortsätta massinvandringen då antalet utlandsfödda kommer fortsätta att öka ända fram till 2050.

Nu ser vi fram mot att Avpixlat och alla andra skjuter regeringens myter i sank! Skall även bli väldigt intressant att se hur media granskar dessa myter.

Jimmie Åkesson anmäler Erik Ullenhag till konstitutionsutskottet. Läs artikeln i BLT

DN

 


R B, MEDBORGARE AFGHANISTAN

Jag har nu läst ett antal domar mot R. B. och det framträder en grovt missanpassad person. När han nu återigen är både dömd till fängelsestraff och häktad för att på sannolika skäl vara misstänkt för att medverkat i en gruppvåldtäkt i Mariannelund finns det absolut ingen anledning för åklagaren än att yrka på livstids utvisning från Sverige. Allt annat är ett ”brott” mot svensk lagstiftning.

Här kommer en liten och kort resumé över hans brottsliga verksamhet. Hur många brott som begåtts utöver dessa kan var och en bara spekulera över men jag gissar att det är många.

Den 24 maj 2004 dömdes R. B.
för misshandel och olovlig körning och överlämnades åt socialnämnden i Vetlanda kommun.

Den 9 september 2006 dömdes R.B.
vid Eksjö tingsrätt för bland annat bedrägeri och övergrepp i rättssak till skyddstillsyn.

Nästa gång är en dom från 2008-01-09 vid Kalmar tingsrätt.
Han dömdes för olaga hot mot en före detta flickvän. Enligt vittnesmål har han hotat att döda henne.

”B kallade henne, samtidigt som han höjde rösten bland annat för hora, rasist och slampa och att han skulle ”plocka henne” då hon var ensam.”

Domen blir dagsböter 50 á 50 kronor (2500 kronor)

Nästa dom kommer 2008-03-13 vid Kalmar tingsrätt.
Den här gången handlar det om misshandel, olaga hot och våldsamt motstånd. I detta fall misshandlade han sin systers pojkvän med en livrem med metallspänne. Något som låter som hedersrelaterat våld.

Domen blir fängelse i 4 månader.

Nästa dom kommer 2008-07-31 vid Blekinge tingsrätt
. Den här gången handlar det om våldtäkt. Våldtäkten begicks den 23-24 maj 2008 i Karlskrona under den tid då R.B. borde suttit i fängelse enligt den tidigare domen. Denna gång får han även genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Domen blir 2 års fängelse.

Nu börjar dock det svenska rättssystemet konstigheter göra sig gällande. Enligt min mening borde vice chefsåklagare Ingela Klinteberg även försökt få R. B. utvisad från Sverige då han inte är svensk medborgare, utan afghansk medborgare. Finns ingen anledning att han stannar i Sverige då man måste förutsätta att han kommer begå fler brott så snart han friges.

Dessutom finns det ett märkligt faktum i domen.Jag tycker det är mycket märkligt att häktningstiden för våldtäkten räknas som fängelsetid för ett helt annat brott.

Domen vinner laga kraft i slutet av augusti 2008. Om man sedan räknar med att ett fängelsestraff bara avtjänas till 2/3 bör R.B. således tillbringa 16 månader bakom lås och bom. Han kan under denna tid inte begå några brott och allmänheten är därmed skyddad från R.B. Han friges den 30 november 2009 med 7,5 månader kvar av straffet.

Nästa dom kommer 2009-03-05 vid Kalmar tingsrätt.
Brottet är enligt domen begått mellan dec 2007 – jan 2008 och gäller häleri.

Domen blir dagsböter 60 á 50 kronor (3000 kronor)

Men läser man domen så är nog sannolikheten rätt stor att R.B. även gjort inbrottet och inte bara tagit emot stöldgodset. Men det har uppenbarligen inte gått att bevisa.

Nästa dom kommer 2010-10-21 vid Kalmar tingsrätt.
Den här gången handlar det om narkotikabrott och olovlig körning.

Domen blir dagsböter 45 á 50 kronor (2250 kronor)

Den senaste domen kommer 2011-12-06 vid Kalmar tingsrätt
. Den här gången gäller det ett stort antal brottspunkter. Misshandel, olaga hot, olovligt förfogande, brukande av falsk urkund, 3st narkotikabrott, rattfylleri, olovlig körning och dopningsbrott.

Domen blir 6 månaders fängelse.

Inte heller denna gång yrkar kammaråklagare Åsa Adolfsson på utvisning från Sverige. Något som jag finner mycket märkligt.

Om R. B. kvarhållits i häktet tills domen avkunnats och att den vunnit laga kraft så hade med stor sannolikhet inte den fruktansvärda gruppvåldtäkten inträffat i Mariannelund. Det var nämligen R. B. som hade med kvinnan till Migrationsverkets lokaler i Mariannelund enligt uppgifter i media och på nätet där han kallas 24-åringen.

Vi är nog väldigt många som kommer följa vad åklagarna kommer att yrka på vid rättegången i Eksjö tingsrätt mot alla dessa 8 våldtäktsmän i Mariannelund. Där merparten eller kanske alla har sin bakgrund i muslimska Afghanistan.

Efter detta blogginlägg får jag nog räkna med att bli hotad av någon i hans vänkrets då olaga hot och övergrepp i rättssak mer eller mindre varit något som förekommit i alla utredningar.

Lokala medier har varit väldigt "sparsamma" med uppgifter.

I Barometern finns endast detta Barometern. På Östrans webbsida går det inte att finna en enda artikel genom att söka på gruppvåldtäkt eller Mariannelund.


VILKS MORDPLANER I MOSKÉN

Citerat från Gudmundssons blogg.

"I Rinkeby anställde moskén en ungdomsledare för verksamheten i Kreativhuset. Han, Yassin Ismail Ahmed, visade sig vara rekryterare åt somaliska terroriströrelsen al-Shabaab. Själva ordföranden för paraplyorganisationen Sveriges Muslimska Råd, Helena Benaouda, förnekade att hon sett några extremister. Det visade sig att hennes egen svärson i tur och ordning gripits i Somalia, i Pakistan och på väg mot Jyllands-Posten. Och nu, i Göteborg, visar det sig att de som misstänks ha planlagt mord på Lars Vilks är ledare i en ungdomsförening som är väl sedd medlem i både det stora studieförbundet Ibn Rushd och i ungdomsparaplyorganisationen SUM, och dessutom mottagare av offentliga medel.

Att Säkerhetspolisen och åklagaren tonar ner kopplingen mellan mordplanerna och det etablerade religiösa föreningslivet är politiskt begripligt. Det är känslig terräng. Men samtidigt sviker man då de föräldrar som intet ont anande släpper iväg sina barn till en miljö som i själva verket är extrem.

Vill du släppa iväg din tonåring på aktiviteter där ledarna står åtalade för att ha planerat heligt krig?"

Varför publiceras detta på Per Gudmundssons blogg och inte i SvD? Det säger allt om hur förljuget samhälle är som vi lever i.

HÖRT I RIKSDAGEN

Efter voteringen i torsdags hörde jag följande kommentar utanför plenisalen.

”De äter bara halalslaktat kött så de har fått äta fisk hela veckan.”

Besök i riksdagen från något muslimskt land. Oj, vad synd det är om dessa människor. Äta fisk i en hel vecka!

Jag undrar om inte även fisken måste ”halalslaktas”?


Fick ett mail idag från en riksdagsman för miljöpartiet, Kew Nordqvist. Jag reagerar väldigt starkt på detta mail. Menar Kew Nordqvist att Fremskrittspartiet i Norge är ansvariga för judeförföljelsen? Eller vad menar han? Är det en åsikt som hela Miljöpartiet står bakom?

Anser Kew Nordqvist att Sverigedemokraterna kan delta vid den ceremoni då Roul Wallenberg skall hedras den 17 januari i riksdagen. Eller skall vi vara utestängda från riksdagen den 17 januari?Mörkhyade slog ihjäl 44-åringen i Ludvika.
Den arabiska vintern!


ROMER OCH AFGHANER I STORSLAGSMÅL

Bråken på Migrationsverkets inhyrda anläggning Lundegård på Öland fortsätter. För någon vecka sedan var det knivbråk mellan flera personer. I veckan var det något som Ölandsbladet beskriver som upploppslikande slagsmål på förläggningen.Media, förutom Ölandsbladet och ansvariga på förläggningen gör allt för att tysta ner det hela. Även polisen väljer att hålla en låg profil. Läs händelse. Inte mindre än fem polispatruller kallades till Lundegård.

Ölandsbladet skriver dock i artikeln "Det påstådda lugnet på Lundegård tycka ha övergått i full storm".

Nu har Migrationsverket tvingats hyra in vaktbolag som patrullerar området dygnet runt enligt nya uppgifter i Ölandsbladet. Läs artikel.

Tänk om det varit ett bråk med ett 30-tal högerextremister som bråkat i samma omfattning. Jag kan se rubrikerna i varenda tidning över hela landet!

Nu planerar även ägarna för Kapelluddens camping att hyra ut till Migrationsverket enligt Ölandsbladet. Läs artikel.

De boende och affärsägarna runt Borgholm och Köpingsvik är dock inte lika roade som de campingägare som nu tjänar stora pengar på de avtal som Migrationsverket tvingas skriva. Under förra året fick Lundegård närmare 2 miljoner/månad i intäkter från Migrationsverket. Något som man tydligen är avundsjuk på hos Kapelluddens camping.

Vad befolkningen och andra tycker i Borgholm är uppenbarligen av mindre betydelse. Mitt förslag är att sätta bråkstakarna på en buss och köra tillbaka dom till sitt hemland.

Jag gissar att det inte dröjer många dagar innan vi får se nya tidningsartiklar från Lundegård i Ölandsbladet. De känner sig säkert tvingade att skriva om detta då alla boende vet vad som händer då det sprids från mun till mun väldigt fort. Men övrig media knipper käft i traditionell PK-anda.

SVT KRÄVS PÅ SVAR

Läs SD kräver svar från SVT


GRUPPVÅLDTÄKT I MARIANNELUND

För lite drygt två år sedan skrev jag om ett antal gruppvåldtäkter som skett i Kalmar län. I blogginlägget uttryckte jag mig på följande sätt.

”För att begå denna typ av brott måste förövarens människosyn och kvinnosyn vara näst intill sjuklig. Det hittar man ytterst sällan hos några etniska svenskar men är betydligt vanligare hos män från vissa andra kulturer där jämlikhet mellan könen inte existerar.”

På grund av dessa rader blev jag i april 2011, ca 20 månader efter mitt blogginlägg uthängd av SVT:s Rapport på bästa sändningstid. Se inslaget nedan. Värt är att notera är att Björn Söder inte alls har upplysts om vem som skrivit dessa rader som reportern  påstår i inslaget.

Nu har det snart gått två veckor sedan den fruktansvärda gruppvåldtäkten i Migrationsverkets lokaler i Mariannelund.
En gruppvåldtäkt där nu hela 8 personer är häktade. Sju av dessa kommer från Afghanistan enligt uppgifter på nätet och det gäller troligen även den åttonde och den sist häktade.

Tyvärr är det en fruktansvärd händelse som bekräftar min slutsats och det citat som jag återigen lägger in på min blogg. Om SVT anser det befogat får de gärna gör ett nytt reportage och prata om gruppvåldtäkten i Mariannelund.

Eftersom jag bott i Silverdalen under många år, som endast ligger 10-12 km från Mariannelund har jag mycket kontakter i trakten. Flera personer har hört av sig och berättat om Rafi Bahaduri som har ett digert brottsregister trots att han bara är 24 år och kom till Sverige 2001. Enligt uppgift skall han inte ha svenskt medborgarskap och det är då helt makalöst att han inte utvisades i samband med att han dömdes till två års fängelse för en våldtäkt 2008. Tyvärr är det vårt svenska rättssamhälle i ett nötskal. Sverigedemokrater tycks dessutom vara det enda parti i riksdagen som vill förändra detta missförhållande. Övriga partier i riksdagen tycks ha uppfattningen att alla kriminella skall ”vårdas” i Sverige och sedan friges i förtid.

Vimmerby Tidning har förvånansvärt skrivit om denna gruppvåldtäkt men även om Rafi Bahaduri.

”Han har sedan han var 17 år dömts till böter och fängelse för misshandel, olovlig körning, olaga hot, våldsamt motstånd, bedrägeri, häleri, skadegörelse och övergrepp i rättssak. Och inte minst, sommaren 2008 våldtog 24-åringen en kvinna i Karlskrona och dömdes till två års fängelse.”

Enligt uppgift skall han så sent som den 2 december 2011 dömts till sex månaders fängelse vid Kalmar Tingsätt. Senare samma dag begick han denna gruppvåldtäkt i Mariannelund.

Varför har inte Rafi Bahaduri utvisats från Sverige till Afghanistan för länge sedan?

Jag har nu fått alla domar mot Rafi Bahaduri och jag kan bara säga att Vimmerby Tidning inte fått med allt som Rafi Bahaduri dömts för. När jag läst domarna kommer jag att återkomma med ett långt blogginlägg om Rafi Bahaduri men det kommer även vara ett mycket upplysande blogginlägg om hur illa vårt rättssystem fungerar.

När det gäller de 8 häktade har jag även fått häktningsframställan från Eksjö tingsrätt för alla och jag kan bara konstatera att uppgifterna på nätet att alla kan vara från Afghanistan mycket väl kan stämma.


UPPDRAG FÖRVANSKNING


Den hemlige David Baas från Expressen.

Idag ägnar SVT och Uppdrag granskning ett helt program till att försöka koppla samman Anders Breivik och EDL med Sverigedemokraterna och då i synnerhet Kent Ekeroth.

Expressens journalist David Baas har enligt programmet infiltrerat SDL men David Baas vill uppenbarligen inte vara med på bild, utan visar endast ryggen i Uppdrag granskning. Därför publicerar jag denna bild på David Baas tagen för ett par veckor sedan på Sverigedemokraternas Landsdagar i Göteborg. Jag misstänkte att jag skulle få användning för denna bild.

Jag är personligen mycket kritisk till den islamisering som pågår i vårt samhälle och jag ser islam som ett av de största hoten mot vårt fria, sekulariserade och demokratiska samhälle.

Gång på gång återkommer man i programmet till att försöka koppla samman Kent Ekeroth och SD med diverse tveksamma organisationer och personer, inte minst Anders Breivik.

När kommer SVT göra samma typ av program om islamister i Sverige och infiltrera moskéer med dold kamera. Eller varför inte alla vänsterrörelsen som gång på gång håller sina motdemonstrationer som ofta slutar med att många av dessa motdemonstranter grips, aldrig några av Sverigedemokraterna.

Jag såg själv dessa vänsterextremister i Malmö den 15 oktober och jag skulle vara väldigt nöjd om SVT bara en enda gång kunde filma hur dessa personer agerar och vilka åsikter de ger uttryck för. Tänk om David Baas kunde ägna lite av sin dyrbara tid åt att forska i de vänstergrupper som finns representerade men den tanken kommer nog aldrig slå rot hos Expressen och David Baas. Deras "dolda" agenda har helt andra syften.

Om SVT infiltrerade AFA och andra vänstergrupper i Sverige så kan SVT utan tvekan få material för många program av Uppdrag granskning. Men att granska de egna leden kan ju leda till obehagliga avslöjanden.

UPPDATERING!

Med anledning av gårdagens Uppdrag granskning skickade jag följande mail till programledaren Karin Mattisson idag på morgonen.Jag fick ett snabbt svar.Jag ser fram emot denna granskning!


KVITTNINGSSYSTEM

Just nu är jag mycket, mycket besviken på hur ledamöterna i de andra riksdagspartierna behandlar (mobbar) Sverigedemokraterna. Vi är fortfarande utestängda från kvittningssystemet.

Min far som är lite dement försvann från sitt hus en kväll i slutet av förra veckan. Som tur var uppmärksammade grannarna detta och han hittades innan det var för sent men han fick tas med ambulans till Västerviks sjukhus på grund av att han var i dålig kondition och nedkyld.

Nu skall han flyttas från Västervik till hemkommunen Vimmerby. Idag har jag fått flera samtal från Västerviks sjukhus om att det är problem med min far och att de önskar närvaro av någon anhörig när han skall förflyttas.

Jag är dock ”tvingad” att närvara vid dagens och morgondagens votering i riksdagen på grund av att vi inte får ingå i kvittningssystemet.

Gissa vad jag tycker just nu om Socialdemokrater, Moderater och övriga partiers mobbning av Sverigedemokraternas ledamöter genom utestängningen från kvittningssystemet.

Om några av Sverigedemokraternas ledamöter i riksdagen blir sjuka kan det parlamentariska läget i nationen Sverige förändras, då har oppositionen inte längre majoritet i riksdagen. Så vill uppenbarligen övriga partier ha det i riksdagen.

Det kanske är läge att sjukskriva sig och några fler av Sverigedemokraternas ledamöter på måndag då regeringen med stor sannolikhet kommer åka på flera nederlag om det inte lämnar walkover i debatten.


(S)ANDLÅDA I JUHOLTS HEMKOMMUN

För några veckor sedan fattade Socialnämnden i Oskarshamn beslut om att man skulle ta emot sju ensamkommande barn. Sverigedemokraterna överklagade beslutet till Förvaltningsrätten då vi anser att ett sådant beslut endast kan tas av kommunfullmäktige.

Efter överklagandet gör nu Socialnämnden helt om och river upp sitt eget beslut. Men nu börjar sandlådan.

För att ”hämnas” på SD så utökar man nu antalet så kallade ”ensamkommande barn” från sju till tio enligt Socialnämndens arbetsutskott. Jag har svårt att tolka det på något annat sätt än att man på något sätt tror sig kunna ”hämnas” på SD genom att utöka antalet. Jag undrar vilka faktiska omständigheter som ändrats som fått Socialnämnden att förändra sitt beslut.Oskarshamn är en ”röd” kommun om nu någon undrar.


Författaren Tomas Arvidsson går idag till hårt angrepp på kommunalrådet Johan Persson och rektor Stephen Hwang på Linneuniversitetet i en debattartikel.
Jag kan inte annat än att instämma till fullo i Tomas Arvidssons argumentation.

”Totalt tondöva för utvecklingen väljer Linnéuniversitetet och Kalmar kommun att satsa på lokaler i stället för på kvalitet! Man väljer en mycket omfattande kapital- och miljöförstöring. Man väljer en försämring av universitetets utbildnings- och forskningskvalitet.

Till sist bara en stilla reflexion. Ska stadens ledande politiker och chefstjänstemän låta de grova fadäserna Salve och Fanerdun följas av ett nytt, oändligt mycket dyrare, misstag?”

Nu är ju inte detta det enda vansinniga projektet som är på gång i Kalmar. Gota Medias planer på ett mediehus är ett annat exempel på att kommunalrådet Johan Persson är ”totalt tondöv”.

Ett annat ”projekt” kommer upp i kommunfullmäktige på måndag. Jag trodde i min enfald att Socialdemokraterna hade lärt sig något av Carema men så tycks inte vara fallet.


Veckans Nigel Farage!


DAGENS NYHETERMin förhoppning var en opinionsmätning där SD får mer än 10 procent under 2011 men jag får väl hålla till godo med 8,9 procent. SD är dubbelt så stora som KD och C.


Idag blev jag uppringd av Dagens Nyheters journalist Emma Löfgren. Hon var minst sagt irriterad över mitt blogginlägg om Brittans damgympa och att jag lagt upp hennes mailadress. Hon hade uppenbarligen fått en del mail ;-)

Hon menade att uppgifterna var fel i mitt blogginlägg och att ingen gripits av dessa. Aftonbladets uppgifter skulle också vara fel enligt Emma Löfgren. Däremot hade flera av dem omhändertagits av polisen då de inte följt polisens instruktioner.

För det första så länkar jag bara till två artiklar, Emma Löfgrens artikel och Aftonbladets artikel. Jag ställer endast frågan om det finns en gemensam nämnare i dessa artiklar. Om Emma Löfgren anser att uppgifterna är felaktiga bör hon istället vända sig till Aftonbladet, inte till mig.

Hennes artikel som innehåller hennes mailadress har kunnat läsas av alla på nätet. Den har dessutom länkats av bland annat Avpixlat och andra bloggar. Att då vända sig med sin irritation mot mig och vara minst sagt otrevlig och begära att jag skall införa en rättelse på min blogg är lite väl magstarkt i min smak. Det borde hon istället ta med Jan Helin på Aftonbladet! Inte en ”liten” bloggare i Småland.

När jag aldrig fick prata färdigt under samtalet utan att avbrytas av hennes åsikter ansåg jag det inte vara värt att fortsätta samtalet. Jag avbröt helt enkelt samtalet då det kändes helt meningslöst. Till och med Expo:s medarbetare är trevligare än denna kvinna.

Det är efter samtal som dessa man verkligen inser hur journalister fungerar och att de lever i sin egen lilla bubbla, full av ryggdunkare.

Dessa journalister sitter på sin höga piedestal och tror att de står över alla andra. De anser dessutom att de har rätten att ”skriva ner” vem de så önskar. Givetvis den som inte delar deras åsikter och det politiskt korrekta.  Uppenbarligen är det något de lär sig på journalisthögskolan. Nåde den som kröker ett hår på deras huvud!

När de själva blir föremål för ett blogginlägg och de utsätts för uppmärksamhet och lite kritik rasar hela deras värld samman. Vi kunde se detsamma i förra veckan när Barometerns Mats Andersson blev arg över mitt blogginlägg.

Att DN-journalisten Emma Löfgrens politiska åsikter finns långt ut på vänsterkanten tvivlar jag inte det minsta på efter detta samtal. Jag kände inte bara irritationen utan även hatet mellan ”raderna” i samtalet och hennes totala ointresse av att lyssna på mig.

Tänk vad ett litet blogginlägg kan ställa till med!Alla som fram till idag beställt julvykort kommer inom någon dag ha dem i sin brevlåda då jag idag postat ett antal kuvert.

 


BRITTANS DAMGYMPA BAKOM LÅS O BOM?Dagens Nyheter hade den 8 december ett reportage om Brittans damgympa som skulle demonstrera genom dans. Givetvis fastnade inga ansikten på bild och heller inga namn på gruppens medlemmar. Idag förstår vi varför. Läs artikel och se foton.

Frågan är om det vara samma dansdemonstranter som man kan läsa om i Aftonbladet?

Sannolikheten är nog rätt stor.

En av dem har i alla fall dansat färdigt för ett tag.

Varför inte maila [email protected] och be henne följa upp sin artikel med ett nytt reportage.

NOBELFESTEN

"Sharia-lagarna är skapade ur en form av politisk islam, numera kallad islamism. Här måste du se skillnad mellan en muslim och en islamist."

Alexander Louhichi

En ny definition på islamister! Det innebär att alla som vill införa Sharia-lagar är islamister.

Läs senaste blogginlägget.

Har sett lite på Nobelfesten men jag blir ganska upprörd när jag ser "alla" partiledare utom Jimmie Åkesson på festen. Bäst att inte kommentera mer ..............

Idag kanske det är dags att påminna om förra årets mest omtalade nobelfesttal. Vilket är minst lika aktuellt idag, inte minst med tanke på mediadrevet mot kungen.


SMÅTT O GOTTFörst vill jag informera alla som väntar på julkorten att jag ”fyllde” en av postens brevlådor i kväll med brev till alla som ”beställt” dessa vykort. Tyvärr har efterfrågan varit så stor att jag bara kan skicka ca 15st till varje person som hört av sig. Troligen får jag ett antal nya julkort imorgon så om någon mer önskar dessa så är det bara att maila mig på [email protected]

Glöm inte att uppge adress!

Att julkortet rönt ett sånt intresse är väldigt roligt. Tanken på att skapa ett julkort kommer från Claus Zaar i Färjestaden på Öland och det skall han ha mycket ”kredd” för. Vi funderar nu på att även skapa påskkort, nationaldagskort och midsommarkort med samma budskap.

Igår kände jag mig väldigt sliten när jag kom hem till Kalmar men efter en bra dag med Polisstyrelsen för Kalmar län och en kväll tillsammans med flera av mina partivänner i Kalmar på Larm och lilla Puben har tröttheten försvunnit.

Min motion om begränsning av gratis tolkhjälp behandlades i Riksdagen under torsdagen. Du kan läsa motionen här.

Vid omröstningen var det endast Sverigedemokraterna som stödde motionen. Alla andra partiers ledamöter röstade Ja till att avslå motionen.

Det ”märkliga” är att flera ledamöter från moderaterna ansåg att motionen var bra och tyckte att det var en skam att människor kan vara bosatta i 10 år i Sverige men ändå beviljas tolkhjälp vid kontakter med svenska myndigheter eller sjukvård. Men tyvärr röstar dessa tvärtemot sin egen övertygelse. Visst blir man häpen över detta hyckleri!I veckan har jag också pratat lite om problemen för mikrobryggerier med en moderat politiker. Det visade sig att vi hade samma syn på frågan. Jag föreslog då att vi skulle skriva en motion tillsammans i riksdagen. Han avböjde dock med motiveringen att det var för farligt. Inte för mig svarade jag men han svarade att det var det för hans del.

Ovanstående två exempel visar på ett stort demokratiskt problem i vårt fina land. Ett problem som härstammar från invandringen men som nu förgiftar alla politiska områden på grund av att ledare som Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt missbrukade/missbrukar sin ställning som partiledare för de största partier vi har i Sverige.

 


SVENSKA KVINNANS DÅLIGA MORAL

Ibland undrar man vad man lever för liv? Ikväll är en sådan kväll! Har man något eget liv överhuvudtaget? Precis hemkommen från Stockholm men i morgon väntar en fulltecknad dag med bland annat möte med Polisstyrelsen för Kalmar län. Lördagen blir ingen ledig dag utan möte med vår nybildade styrelse för SD i Kalmar län. Ibland önskar man att man hade ett 8 till 17 jobb på ”hemmaplan”.Sedan kan jag inte avstå från att kommentera ett inlägg som Alexander Louhichi gjort på sin blogg där han kallar mig för ”god vän”. Ett mycket märkligt påstående då jag aldrig träffat honom. Personligen skulle jag aldrig våga kalla någon en "god vän" som jag aldrig träffat men det kanske man gör i andra kulturer.

I blogginlägget kallar han det för en ”hatfull kampanj” att jag tar upp utvecklingen i Egypten och den negativa utveckling som jag befarar. Att Alexander Louhichi som muslim inte ser det med samma ögon har jag full förståelse för men att han som jag uppfattar det försvarar muslimska brödraskapet gör mig däremot orolig över vilken värderingar som Alexander i verkligheten står för. Är det den kvinnosynen som även präglar Alexander.

I ett tidigare blogginlägg beskriver han och sin familjs syn på den svenska kvinnan och varför så många muslimska män söker sig till Sverige.

”En tunisisk man går in och sätter sig i en bar i Sverige. I baren möter han en kvinna som säger att en sanning är att om man ska ha sex med en kvinna innan giftermål i Tunisien måste man köpa detta med sju fullvuxna kameler. Det stämmer säger den tunisiska mannen som köper en öl till den svenska kvinnan och insisterar på att hon ska följa med honom hem. Dagen efter tar mannen upp diskussionen igen: ” Varför ska jag köpa sex för sju fullvuxna kameler i Tunisien när det kostar en öl i Sverige?”

Nu förstår säkert alla hur den muslimska mannen ser på den svenska kvinnans moral enligt Alexander Louhichis tolkning. Det kanske också är en förklaring till den överrepresentation som förekommer i BRÅ:s brottsstatistik när det gäller personer med en viss kulturell bakgrund.

I ett senare blogginlägg visar sig den tunisiska mannen i ovanstående ”berättelse” var Alexander Louhichis farbror.

Alexander Louhichi marknadsför sig nu också som föreläsare. Möjligen håller ”Invandrare för Sverige” på att gå i graven när inga kommunala bidrag flyter in till föreningen. Alexander Louhichis attack på kommunalrådet Johan Persson i samband med Bergabranden kanske skickade honom ut i den kommunala kylan även hos de rödgröna i Kalmar.

Läs gärna hans råmaterial till den föreläsning han marknadsför. Jag får obehagliga vibrationer när jag läser vissa delar av materialet. När jag sedan kopplar samman det med ett annat blogginlägg där Alexander Louhichi beskriver hur hans anfäder kommer från 600-talet och var de första arabiska erövrarna börjar jag verkligen ana ugglor i mossen.

En sak är säker och det är att Alexander Louhichi inte sysslar med integrering i det svenska samhället i sin förening "Invandrare för Sverige". Jag skulle snarare vilja likna det vid något helt annat. Döm själva!


RÖSTADE CENTERPARTISTEN FEL OM HOVET

Vid dagens votering om större insyn i Hovets ekonomi  hade jag förväntat mig en helt jämn votering då vi bara var 17 SD-ledamöter i kammaren. Men resultatet blev 146 ja mot 144 nej. Ett resultat som förvånade mig. Ikväll har jag kollat hur alla ledamöter röstade. Det visar sig att en ledamot för Centerpartiet gick emot alliansen och stödde oppositionen, nämligen Per Åsling.

Var det en feltryckning eller ett medvetet val?

Ingen i media tycks ha uppmärksammat detta ännu.

Om han röstat med Alliansen hade det blivit 145-145 och lottdragning i riksdagen ;-)

UPPDATERING!

Aftonbladet har sent om sider uppmärksammat mitt blogginlägg. Läs artikel.

Även Expressen har nu vaknat. Läs artikel

Även DN har vaknat.
.


STARKA REAKTIONER PÅ BAROMETERN

Mina senaste blogginlägg har uppenbarligen väckt starka reaktioner på Barometern om jag ska tolka den information jag fått ikväll.

Tidningen har nu lagt upp en ny version av debattartikeln med författarnas namn och det tackar jag för.

Däremot ser jag det som en helt naturlig reaktion att kritisera den journalist som skriver kritiskt och anklagar sd:s ledamöter för att inte alla går upp i talarstolen under landstingsfullmäktige när faktiskt en av de utpekade hade hållit ett anförande från talarstolen.


Mats Anderssons artikel/krönika har flera faktafel. T.ex. att även Bo Karlsson var uppe i talarstolen!

Sedan är jag övertygad om att minst en tredjedel av de 69 ledamöterna i landstingsfullmäktige inte var uppe i talarstolen utan att det i första hand är partiernas gruppledare som sköter stora delar av debatten.  Men de socialdemokrater eller moderater som aldrig yttrar sig blir aldrig uthängda av journalisterna utan det är endast Sverigedemokraternas ledamöter.

Därför förde jag statistik över detta under mina första år i kommunfullmäktige i Kalmar. Jag skulle nu kunna hänga ut ett antal ledamöter i kommunfullmäktige som aldrig yttrat sig sedan 2006, utan de tillhör det så kallade knapptryckarkompaniet som har som enda uppgift att trycka på rätt knapp vid voteringarna. Men är det så att Barometerns journalister börjar hänga ut oss Sverigedemokrater för det ena eller det andra har jag både det ena och det andra i mitt förråd som jag kan lägga upp på min blogg.

Sedan är det säkert också väldigt upprörande för dessa journalister att bli ifrågasatta. De har under alla tider kunnat fungera som den ”tredje statsmakten” och aldrig blivit ifrågasatta. Nu har dock medievärlden förändrats tack vare internet och de möjligheter som finns. Att min blogg har ett så stort antal läsare är Barometern och dess journalister också medvetna om men det är säkert väldigt irriterande när de inte längre har ensamrätt på sanningen.

När journalisterna respekterar oss Sverigedemokrater på samma sätt som man respekterar och behandlar socialdemokrater, moderater eller andra partiers ledamöter och att man lever upp till alla politikers lika värde. Då kommer jag inte heller ha någon anledning att lyfta de orättvisor och den särbehandling som ständigt pågår i dagens medievärld av oss Sverigedemokrater.

Bollen ligger helt och hållet hos medierna och journalisterna, inte hos mig.


VÅRD FÖRE KULTURBarometerns "avslöjande" kom två dagar efter mitt blogginlägg. Mitt blogginlägg som jag publicerade natten till fredagen den 25 november utlöste säkert febril aktivitet hos Barometern under fredagen, som sedan kom med sitt avslöjande på lördagen den 26 november.

Mitt avslöjande har väckt ett minst sagt ramaskri hos befolkningen i Kalmar och nu backar kommunstyrelsen från förslaget och menar att flera av de personer i arvodeskommitten som drev igenom förslaget är jäviga. Bland annat Göran Häggfors  (M) och Ingemar Einarsson (C) som båda sitter på arvoderade poster.

En ny arvodeskommitte skall utses. Tänk vad ett blogginlägg kan göra nytta!

Läs artikel.


Hipp hurra!

Idag publicerar Barometern en debattartikel från vår landstingsgrupp i Kalmar län på debattsidan. En debattartikel som jag tycker är klockren och mycket förnuftig. Jag hoppas att många tar sig tid att läsa den och sedan funderar på varför övriga partier var så avvisande till landstingsgruppens budgetförslag om mer pengar till läkare och specialistsjuksköterskor.

Jag är helt säker på att debattartikeln lockar nya väljare till SD.

Läs debattartikel

Så här svarade 7-klöverns ledamöter på Sverigedemokraternas förslag. Argumentationen känns säkert igen.

Ett stort tack till utomordentligt jobb med landstingsbudgeten av landstingsgruppen. Jag vet att ni lagt otroligt mycket tid på budgeten.

Att sedan journalisten Mats Andersson försöker misskreditera er i Barometern i en artikel tidigare skall ni bara se som ett eländigt försökt att förringa ett fina arbete.

Mats Andersson har till och med utlämnat namnen på de som skrivit debattartikeln på den "version" som finns på ovanstående länk. Något som är helt emot praxis på tidningen. Här kommer de som ligger bakom artikeln.Äras de som äras bör!


BAROMETERN 300 000 KRONOR FATTIGARE?”Allting blir inte riktigt som man tänkt sig, men många gånger blir det bättre ändå, om än annorlunda.”

Så skrev förra ledarskribenten Alice Teodorescu på sin blogg för några veckor sedan. Jag gissar att hon syftar på att hon sparkats från Barometern och Gotia Media. Enligt de uppgifter som jag fått anlitade hon en känd advokat från södra Sverige som skulle föra hennes talan mot Barometern som först försökte sparka henne på grund av att hon inte ville bosätta sig i Kalmar.

Enligt en källa till bloggen skall man nu ha nått en uppgörelse där skälet till uppsägningen anges vara att hon varit illojal mot tidningen. Som plåster på såren skall hon fått 300 000 kronor. Huruvida det stämmer eller inte låter jag vara osagt. Det är bara att gratulera Alice Teodorescu som både slipper Ulf Wickbom och dessutom får 300 000 kronor.

Nog stämmer Barometerns slogan "Barometern ger mest tillbaka"

Uppenbarligen ser Gotia Media, Barometern och den politiske chefredaktören Ulf Wickbom det som att Alice T varit illojal när hon medverkat i t.ex. SVT Debatt och andra forum. Eller när hon fått någon text publicerad i riksmedia. Som ansvarig på Barometern skulle jag istället se detta som en bekräftelse på att man anställt ”rätt” person och utnyttja detta i sin egen marknadsföring.

Nu är det dock Ulf Wickbom som riskerar att bli nedpuffad från tronen och det är nog det största bekymret. För bara någon vecka sedan blev Ulf Wickbom hårt attackerad av moderaten Jonas Lövgren som kallade Ulf Wickbom för att vara manschauvinist. Han kräver dessutom att Ulf Wickbom skall avgå som politisk chefredaktör. Nu är det anmärkningsvärt med tanke på att Jonas Lövgren ingår i den ”hemliga” stiftelsen Barometern.

Enligt Östrans artikel och Jonas Lövgren är det stiftelsen som anställer politisk chefredaktör. Gissningsvis har även stiftelsen varit inblandad vad uppsägningen av Alice Teodorescu med tanke på kostnaderna.

Jag har under någon veckas tid försökt få fram vilka som ingår i Stiftelsen Barometern och vilka som sitter i stiftelsens styrelse men detta tycks vara stört omöjligt. Stiftelsens ordförande Karl Johan Raaegaard vägrar uppenbarligen att svara på mail. Barometerns ansvariga utgivare Gunilla Sax hänvisar bara till Karl Johan Raaegaard när det frågor om stiftelsen. Här är det minst sagt locket på.

Ändamålet med stiftelsen är följande.

”Stiftelsen skall verka för att trygga av Stiftelsens bolag utgivna tidningar som organ för kristna värderingar, sund konservativ samhällsuppfattning och näringsfrihetens bevarande.”

Man skulle kunna tro att det vore Sverigedemokraterna som står stiftelsen närmast. Definitivt inte moderaterna och Fredrik Reinfeldt.

Undrar om stiftelsens styrelse utvärderar hur tidningarna följer ovanstående ändamål med tanke på att 70 procent av alla journalister har vänstersympatier och knappast gillar kristna värderingar och konservativ samhällsuppfattning.

Hur många kommer ihåg hur man t.ex. skrev eller rättare sagt inte skrev om den så kallad fredsdemonstrationen i Kalmar. Läs mitt blogginlägg från 2009.


LÄNSSTYRELSEN OCH KALMAR KOMMUN I SYMBIOS


Vem vill ha ett mediehus här?                           Foto Thoralf Alfsson

Det är en stor skam att dessa miljöer (se mina höstbilder) kommer förstöras för all framtid av Gota Media och Kalmar kommun. De är dock inte de enda som bär ansvaret för detta.

När Calmar stad på 1860-talet fick ta över alla fortifikationsjordar, bland annat befästningsvallar så upprättades en regleringsplan för hur dessa markområden skulle användas för stadens utvidgning och försköning. Då bildades också föreningen Dryaden som planerade och planterade mängder av träd och buskar på befästningsvallarna. Något som dagens invånare och besökare i staden kan njuta av längs med de gamla Befästningsvallarna ändå från porten som kallas Kavaljeren till bron som går över till Sveaplan.

Om någon vet om den nya föreningen Dryaden fortfarande är verksam skulle jag gärna vilja veta det.


Kunklig Majestäts brev                

(Jag har efter en del forskning hittat det aktuella brevet jag sökt med regleringsplanen från 1860-talet på Riksarkivet i Stockholm).

I ca 150 år har de styrande i Kalmar respekterat denna av Kungligt Majestät upprättade regleringsplan men nu kommer Kalmars socialdemokratiska kommunalråd Johan Persson skriva in sig i historien som den som i sin arrogans över Kalmars historia förstör den natursköna och kulturhistoriska platsen för att istället bygga ett mediehus. Han är dock inte ensam om ansvaret för detta vansinne! Kommer de nya samarbetspartnerna Malin Petersson (M) och Anders Andersson (C) också stå bakom detta vansinne.

Länsstyrelsen i Kalmar län har ett stort ansvar för om Gota Media får bygga ett mediehus på Kvarnholmen. För det första gäller det om man kan ge dispens för strandskyddet. I kommunens genomförandeplan finns det märkliga skrivningar om detta som skäl för en dispens från strandskyddet.

”Punkt 6: Det avser ett område som behöver tas i anspråk för att tillgodose ett annat mycket angeläget intresse.
Kommentar: Kommunen har bedömt att det är mycket angeläget att mediehuset kommer tillstånd inom detta område och att detaljplanen syftar till att skapa ökad kontakt och förbättrad tillgänglighet till Systraströmmen. Genomförandet av detaljplanen främjar alltså samma syften som strandskyddet.”

Vad är det för ”mycket angeläget intresse” och ”just inom detta område” som Kalmar kommun avser med denna formulering. Den frågan kommer Johan Persson med flera för eller senare tvingas svara på!

Länsstyrelsen har för det andra även ansvaret när det gäller kulturminneslagen och den dispens för att permanent förstöra en mycket fin och välbevarad fornlämning, bastionen Gustavus Primus. Något som jag tagit upp i ett tidigare blogginlägg.


Hur kan någon vilja förstöra denna miljö?    Foto Thoralf Alfsson

Var och en som ser dessa bilder kan säkert räkna ut att det inte bara handlar om att delar av en parkeringsplats försvinner och att parken blir kvar.

Hela intrycket av den gamla inkörsporten till Calmar stad med sin träbro kommer att förändras när ett stort glaskomplex med en höjd på ca 15 m kommer byggas bara ca 50m vid sidan om den gamla inkörsporten till staden.


Vem vill ha ett mediehus bara ett fåtal meter bort?  Foto Thoralf Alfsson

Dessa träd kommer sannolikt sågas ner för att ge plats åt mediehuset. Med stor sannolikhet planterades dessa träd på 1860-70-talet av föreningen Dryaden med pengar som skänktes till förening av näringsidkare i Calmar stad för att skapa de vackra promenadplatser som föreskrivs i regleringsplanen från 1860-talet.


Finns det några trädkramare i Kalmar?      Foto Thoralf Alfsson

Här kommer motorsågen snart fälla dessa träd om Johan Persson får som han vill med hjälp av Moderaterna och Centerpartiet, ivrigt påhejade av Folkpartiet, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet. Vad Miljöpartiet vill är höjt i dunkel sedan Anna Thore tog över.

Ikväll har vi haft styrelsemöte i SD Kalmar, kommunförening. Vi har diskuterat hur vi kan göra Kalmar kommuns invånare medvetna om vad som håller på att hända. Det var en enhällig styrelse som ansåg att vi skall spendera en del av vårt partistöd för att lyfta upp frågan och informera Kalmars medborgare om vår syn på detta mycket felplacerade byggnadsprojekt och de konsekvenser som detta får.

UPPDATERING!

Idag kan man läsa i Östran att Länsstyrelsen stoppar byggandet av ett vindkraftverk sedan en yxa från bronsåldern hittats. En arkeologisk undersökning skall nu göras av platsen. Följden kan bli att bygglovet för vindkraftverket dras tillbaka.
I Kalmar har man redan gjort en förundersökning men frågan är hur Länsstyrelsen kommer att bedöma värdet av denna förundersökning.

Idag kan man i Svd läsa om att länsantikvarie Inger Liliequist vill skärpa lagstiftningen för fornminnesbrott. Hon kanske borde hålla ett öga på Länsstyrelsen i Kalmar och dess hantering av detaljplanen för Kvarnholmen. Läs artikel.

Sverigedemokraterna driver redan denna fråga i riksdagen där vår ledamot Mattias Karlsson lägger ner mycket energi på frågor för att bevara vårt kulturarv. Läs pressmeddelande.


DET BLÅSER SD-VIND

Den senaste veckan har jag fått många positiva reaktioner från väljare. Både på riksnivå och på den lokala nivån. Det kanske är svårt att tro när det förekommer så många negativa personer i kommentarsfälten på bloggen som inte gör annat än för fram kritik men några egna konstruktiva genomförbara förslag kan de inte komma med. Det ropar bara att vi syns för lite i media. Det håller jag givetvis med om men det är inte SD som bestämmer över detta utan det gör våra public service kanaler som finansieras med licenspengar. Dessutom är det allt annat än objektiva i sin granskning. När såg vi senast några kritiska frågor till Miljöpartiet?

Nu är det dock inte så nattsvart som dessa personer gör gällande. Det visar inte minst den omröstning som pågår på Aftonbladet. Där snart 25000 personer varit inne och klickat på vilka parti de skulle rösta på omdet vore val idag. Tänk på att det är Aftonbladet, socialdemokraternas ”partitidning”.Jag har träffat personer som jag aldrig trott skulle rösta på SD som sagt att de kommer rösta på SD i kommunvalet för vi är det enda parti som säger nej till Gota Medias planerade mediehus på Kvarnholmen. Jag har en känsla av att vi kan få väldigt mycket stöd just för den frågan i Kalmar och den kommer utan tvivel att dra ut på tiden. Jag tror knappast att det blir en byggstart under 2012 även om S+M+C driver igenom frågan i kommunfullmäktige under våren. Även om FixarFrasse försöker gå vid sidan om regelverket när det gäller bygglov. Det kommer utan tvekan innebära att frågan kommer engagera Kalmars invånare under 2013-2014.

I fredags när jag och en annan SD-medlem var ute och tog en pilsner fick jag skriva ”idolkort” till en man som ville ha det till sin sambo. Som tur var hade jag vårt God Jul o Gott Nytt År kort med mej som fick duga som ”idolkort”.Är det någon som skulle vilja ha detta julkort att skicka till vänner eller andra som kan vara intresserade så kan ni maila er adress till mig så kan jag skicka ett antal utan kostnad.
[email protected]

Jag märker dessutom att personer som tagit avstånd från oss tidigare inte är lika avvisande längre. I vissa fall kan de till och med medge att vi har rätt i vissa frågor. Vilka frågor det gäller är kanske inte så svårt att gissa.

I fredags besökte jag en gymnasieskola i Kalmar och träffade ett antal elever. De hade en hel rad frågor som de ville ha svar på och jag svarade efter bästa förmåga. Om nu någon tror att jag blir illa bemött att av någon av eleverna så måste jag göra er "besvikna"! Jag tolkar själv det som att väldigt många är positiva till vår politik och de frågeställningar vi lyfter upp till debatt även om de så kallade etablerade partierna inte vill debattera detta.

Jag tror de flesta känner att det börjat blåsa SD-vindar den senaste tiden. Inte minst när socialdemokraterna visar att de inte klarar av att hålla ihop och stötta sin partiledare. När sedan inte Håkan Juholt klarar av att svara på de allra enklaste frågorna i kvällens Agenda så är ännu botten inte nådd för Socialdemokraterna.

Det finns också människor som uppmärksammar de ”små” sakerna vi gör i riksdagen. Det är inte ovanligt med mail som tackar för det jobb vi gör. Hur många har uppmärksammat detta under veckan.

”Hej,

Jag tycker att det var väldigt modig av er att rösta emot den löjliga ryska jämställdhetsprojekt!! varför man ska ge 35 000 000 kronor till den mest korrumperade landet i Europa!!
Jag är själv ryska och helt emot alla ” jämställdhetsprojekt" som drivs av Sverige i Ryssland! Mer pengar till våra barn och gamla!! Det är en skandal att regeringen vill skicka mina skatter till feta tjänstemän i Ryssland som behöver 15 minuter på sig att stjäla de pengarna. Jag är så glad att jag röstade på SD, mitt samvete är rent..

Hälsningar

Tania”

Läs pressmeddelande.

Det känns väldigt bra när dessa saker uppmärksammas och uppskattas.

DN,


KVINNAN FÖDER MÄN

I veckan kom Cecillia Uddén med ett reportage om salafisterna i Egypten där hon tog upp deras kvinnosyn. Bland annat att kvinnan har ett sämre minne än männen och glömmer mycket mer än sin man. Min egen erfarenhet är det rakt motsatta ;-)  Lyssna på inslaget.

  


För den som nu tror att dessa åsikter bara finns i muslimska länder blev kanske överraskade när Mahmoud från Göteborg ringer till Ring P1 i torsdags och menade att det var vetenskapligt bevisat att kvinnor har sämre minne än män.

Programledaren vet först inte riktigt vilket ben hon skall stå på men efter en stund inser hon vem det är hon har på tråden. Då gäller det att avsluta samtalet så fort som möjligt innan personen hinner berätta fler ”sanningar” för lyssnarna till Ring P1. Annars skulle ju risken vara stor att fler personer i Sverige vaknar upp ur sin törnrosasömn och inser att Sverigedemokraterna är det enda parti som ser verkligheten.Hur kommer det sig att det är så få kvinnor i vårt avlånga land som inte förstått vad som även håller på att hända i Sverige när personer som Mahmoud får sprida sin idéer.

Var är de så kallade feministerna?
Var är alla förespråkare för jämlikhet mellan könen?
Varför vågar inga av dessa kritisera islam och dess företrädare?


”MUSLIMERNA ÄR VÅRT STÖRSTA UTLÄNDSKA HOT”Det var rubriken när Aftonbladet satte den på Jimmie Åkessons debattartikel 2009. Det var med andra ord inte Jimmie Åkessons egen rubrik på sin debattartikel .

Idag är nog tyvärr rubriken än mer gångbar och Aftonbladet hade nog mer rätt än man anade 2009 när man satte rubriken. Den arabiska våren håller på att utvecklas till ett totalt mörker i Egypten där muslimska brödraskapet förväntas få ca 45 procent av röster men det som är än värre är att de än mer extrema salafisterna förväntas få 20-25 procent av rösterna i valet. Salafisterna vill styra tiden tillbaka till 600-talet! Då Fredrik Reinfeldt kanske barbariet får en ny innebörd även för dig!Hur många tror att denne Imam är ensam om detta budskap?

Jag lyssnar alltid på P1 när jag kör bil och det innebär att jag lyssnar ett antal timmar varje vecka. Ett program som väldigt ofta är intressant och upplysande är Människor och tro. Om man lyssnat på detta program under en längre tid så har man säkert en förståelse för den rubrik som Aftonbladet satte på Jimmie Åkessons debattartikel. Människor och tro handlar väldigt ofta om det problem i världen som islam oundvikligen ständigt skapar med den civiliserade världen.Gårdagens program var inget undantag! Hela programmet handlade om islam på det ena eller andra sättet. Lyssna på programmet och begrunda vad som sägs och rapporteras. Hur många kunde tänkt sig dessa problem och frågeställningar i det svenska samhället för 15-20 år sedan. En sak är dessutom helt säkert problemen är inte mindre nästa år eller året därpå om vår regering inte ändrar kurs. 


Islam är just nu det största hotet mot världsfreden enligt min uppfattning. I Iran har studenter stormat den brittiska ambassaden utan att Irans polis eller militär försökt stoppa studenternas framfart. Kanske en liten händelse men ändå väldigt talande för hur islamismen tar sig i uttryck när den får fria tyglar. Samma fria tyglar kommer snart även härska i Egypten och i Libyen samt i alla andra länder där den så av svensk media och politiker prisade ”arabiska våren” drar fram. Europa kommer snart stå inför det faktum att en islamisk front håller på att torna upp sig inte bara i Turkiet utan längs med hela EU:s södra gräns. Ända från Gibraltar till Istanbul!

I Sverige har det redan gått så långt att Moderaterna låtit islamister komma ända till riksdagen. Jag blir minst sagt mörkrädd när jag hör Aberizak Waberi intervjuas i svensk radio.


SPÄNNANDE STAD ATT BO I

”I helgen var det besök i vackra Malmö. Jag är verkligen imponerad över den omvandling som Malmö gått igenom under ledning av Illmar Repalu. Från en ganska inbunden industristad till att idag vara en riktigt spännande stad att både bo i och besöka. Vem tänkte ens tanken att åka till Malmö över en weekend för tio år sedan?”

Vem skriver något sådant idag? Nog är Malmö spännande!

Jag och många andra har en helt annan bild av Malmö. På Wikipedia kan man läsa följande om Malmö.

”Malmö är en av Sveriges mest brottsdrabbade kommuner. Det anmäldes över 59 000 brott i Malmö kommun år 2006. Det utfördes 21 382 brott per hundra tusen invånare år 2009 vilket gjorde Malmö till den näst mest brottsdrabbade kommunen räknat i anmälda brott per invånare.”

Dödsskjutningarna duggar tätt i Malmö. Senaste tiden har vi kunnat läsa om stadsdelen Seved som håller på att utvecklas till en laglös stadsdel som polisen förlorat kontrollen över.

Vem är det då som skriver ovanstående? Jo, Kalmars socialdemokratiska kommunalråd Johan Persson på sin blogg. Frågan är om kommunalrådet inte har tid att läsa tidningar eller är det så att man som kompis till Ilmar Reepalu blundar för allt som inte är ”politiskt korrekt”.


Barometerns journalist Mats Andersson har bevakat landstingsfullmäktiges budgetmöte och skriver om detta i tidningen (finns ej på nätet).

SD har lagt förslag om utförsäljning av länets folkhögskolor och nedskärningar på kulturanslag vilket fick vissa ledamöter att gå i taket. Uppenbarligen även Mats Andersson som passar på att vädra sina personliga åsikter i artiklarna. Jag blir minst sagt förbannad över Mats Anderssons påhopp på SD och våra ledamöter i landstingsfullmäktige. Jag gissar att socialdemokraterna och moderaterna har en hel rad ledamöter som aldrig visar sig i talarstolen precis som i kommunfullmäktige men dessa uppmärksammar givetvis inte Mats Andersson. Men råkar en Sverigedemokrat inte gå upp i talarstolen så passar Mats Andersson på att vara ironisk och spydig.I kvällens Aktuellt debatterade Jimmie Åkesson med Annie Lööf och man kan inte annat än förundras över hur Annie Lööf tänker. Tänker hon överhuvudtaget? Hon bubblar om läkare och tandläkare som har utländsk bakgrund när orsaken till detta är att vi inte haft utbildningsplatser i tillräcklig omfattning under många decennier. Men som vanligt vill man inte se den verklighet som isjälva verket råder i samhället.

Jimmie Åkesson gav ett betydligt mycket bättre intryck trots att programledaren hela tiden försökte avbryta Jimmie. Medan Annie Lööf ofta fick prata till punkt men det är ju praxis numera att inte låta SD:s representanter får debattera under samma förutsättningar.

Svenska folket kommer snart tröttna på den flinande Annie Lööf när man genomskådat henne.

 


RSS 2.0