KALMAR MARINA EN SKAMFLÄCK FÖR KALMAR?

Jag börjar lite mjukt med mitt bloggande efter semestern och tar upp ett ämne som jag planerat att skriva om ända sedan senaste sommaren då jag passade på att fotografera lite vid Kalmar marina.


Igår tog kommunalrådet Johan Persson (s) upp Kalmar marina i ett blogginlägg och slår sig lite för bröstet över denna verksamhet. Läs hela texten på visitse.se.

Det är klart att i all bedrövelse i turbulensen runt Kalmarhem så försöker Johan Persson gripa efter varje litet positivt halmstrå han kan hitta. Det halmstrå han hittade anser jag ändå är ett av Kalmars större misslyckande under en rad decennier.

70599-318
Norra sidan av marinan som är köpcentrats Baronens baksida.  Foto Thoralf Alfsson.


Kalmar har alla förutsättningar att ha en fantastisk marina med bara ca 200-300 meter till Kvarnholmens centrum men ändå har inga satsningar gjorts på marinan.

Här borde det ha funnits sommarrestauranger, sommarpubar och handel o.s.v. med mängder av besökare.


Istället finns på en sida av denna "fantastiska" marina ett antal byggnader med bristfälligt underhåll som med lite färg inför sommaren skyller det mesta av alla ruttna bräder.

På den norra sidan av denna marina finns en parkeringsplats och parkeringshus med kala fasader.

På den motsatta sidan (sydöstra sidan) finns en rad gamla lagerbyggnader. På denna sida som på högsommaren blir lite av solsidan på kvällen finns alltså inget som kan locka turister och kommunens innevånare till kvällspromenader.

70599-319
Södra sidan av marinan med lagerlokaler.        Foto Thoralf Alfsson.


70599-317
Lockande miljö för turister?                                    Foto Thoralf Alfsson.

Jag har alltid förundrats över hur Kalmar kommun i decennier fullständigt struntat i sina fantastiska förutsättningar att skapa något riktigt spännande i hamnområdet.

 Jämför man med hur det ser ut i en rad andra kuststäder som har förstått hur man skall utnyttja sitt läge så blir man förundrad över hur politikerna styrt i Kalmar under alla år.


HEMMA IGEN!

70599-315
Frukost på balkongen.

Förlåt alla mina läsare att jag inte informerade om min frånvaro från bloggen men jag ville inte ge visa "element" i samhället informationen om min semester.


Jag har haft en fullständigt vit vecka från datorer, Internet, radio, TV och tidningar.


Nu är jag tillbaka och jag får försöka läsa ikapp tidningarna. Jag har bara sett rubrikerna i Barometern om Kalmarhem och förstår att det är en mycket allvarlig utveckling inom det kommunala bostadsbolaget. Jag skrev om detta några dagar innan jag reste på min semester och namngav hela styrelsen på min blogg och ifrågasatte om de inte borde ställa sina platser till förfogande. Skall bli intressant att uppdatera sig på händelseförloppet.

Jag återkommer med ett inlägg.

70599-316
Välbehövliga lata dagar vid poolen och på stranden.     Foto  Thoralf Alfsson.

Är det något som kan gissa platsen?


KAN/VILL INTE SKOLORNA SVARA PÅ MINA FRÅGOR?

Den 3 februari skrev jag ett inlägg om att AFA inte betraktas på samma sätt som nazistorganisationer i skolorna. Denna information har jag fått från lärare som jobbar på skolor i Kalmar med omnejd. Tydligen är kunskapen om AFA väldigt dålig bland vissa lärare vilket jag finner mycket anmärkningsvärt och tyder på bristande information från ansvariga personer inom skolledningarna.

Läs mitt inlägg från 3 februari.


Med anledning av detta skrev jag ett mail till ett antal gymnasieskolor i Kalmarområdet och ställde ett antal frågor. Mailet skickades den 3 februari till följande skolor.


Jenny Nyströmskolan

Lars Kaggskolan

Stagneliusskolan

Ingelstorpsskolan

Mjölnerskolan

Ölandsgymnasium


Idag den 21 februari har fortfarande ingen skola svarat på mina frågor.

  

Stagneliusskolans rektor Joachim Håkansson har dock hört av sig och lovat komma med svar. Från övriga skolor har det varit dödstyst.


Här kommer en något förkortad version av mitt mail.


Hej


Jag har förstått att många skolor idag har dokument om värdegrund, som behandlar alla människors lika värde. Rasism och främlingsfientlighet tas också upp i dessa dokument.

Jag har sett skrivningar om att all form av rasistiskt material skall stoppas och anmälas.


Nu uppkommer flera frågeställningar om hur ni definierar rasistiskt material?


Vissa skolor/rektorer förbjuder vissa typer av Sverigetröjor, hur är er syn på detta?


Är informationsmaterial från Sverigedemokraterna tillåtet på er skola?


Om en lärare på er skola visar sig var aktiv Sverigedemokrat skulle detta innebära några negativa konsekvenser för läraren?


Idag är de nazistiska organisationerna väl kända i skolorna och alla informeras mycket bra om nazisternas illdåd under kriget.

Men hur står det till med informationen i din skola angående kommunismens brott mot mänskligheten. I dagens samhälle finns inte bara högerextremism utan även vänsterextremism, detta har vi sett flera exempel på under de senaste åren, inte minst i Kalmar.

I Kalmar finns en organisation som kallar sig AFA-Dackebygd, som tagit på sig flera fall av våld och skadegörelse. De sprider sitt budskap i skolorna och deras klotter finns i flera skolor som t.ex. "ANTIFA".


Hur ser din skola på detta?


Behandlar ni även vänsterextrema rörelser i era dokument om värdegrund?


Är flygblad, klistermärken och klotter från dessa vänsterorganisationer förbjudna enligt samma regler som gäller rasistiskt material?


70599-314              70599-296
      NSF                               AFA-Dackebygd

Dessa organisationer har faktiskt en hel del gemensamt! Ingen av dem förespråkar t.ex. demokrati.


Hoppas att ni kan svara på mina frågor utan något längre dröjsmål.


Tackar på förhand gör

Thoralf Alfsson

Kommunfullmäktigeledamot

Sverigedemokraterna, Kalmar.


Som ni ser är detta inga komplicerade frågor, utan de skall kunna besvaras på ganska kort tid men de har tydligen inneburit svåra övervägande för rektorer och ansvariga på respektive skola. Jag kommer att påminna rektorerna på dessa skolor om mina frågor och om det inte svarar får jag kontakta ledningen i gymnasieförbundet.


Det skall bli väldigt intressant att läsa svaren, om jag nu får några. Men eftersom jag är förtroendevald politiker borde det innebära att rektorerna inte bara kan strunta i mina frågor.


CENSUR, ISLAMKRAMARE 0CH GAMLA RADIKALER.

70599-76

Författaren Anders Johansson har intervjuats Barometern med anledning av hans senaste bok "I landet censurien". Jag har personligen fått ett exemplar av Anders J och jag finner den mycket intressant. I de första kapitlen går Anders J till hårt angrepp mot media och den censur av åsikter som råder i dagens samhälle.


Barometerns journalist Gunnar Rockströms inställning till Sverigedemokraterna framgår ju helt klart över hans frågeställningar i slutet av artikeln. I nät upplagan saknas en fråga till Anders Johansson som dock finns i den tryckta upplagan av tidningen.


"Hur väger du risken härmed att du går Sverigedemokraternas ärenden?"


Med dessa frågor angående Sverigedemokraterna visar Gunnar Rockström upp ett prov på just den censur som media driver och Anders Johansson kritiserar i sin bok. Självmål av Gunnar Rockström! 

Han har uppenbarligen inte förstått vad Anders Johanssons bok handlar om. Eller så är han så fullständigt incementerad i systemet att inga fria tankar existerar. Eller ännu värre han kanske känner sig tvungen att fråga och skriva detta för att inte försämra sin egen situation på tidningen.
Att skriva något som inte är negativt om sd är förmodligen inte rumsrent i dagens mediavärld.


Läs Barometerns intervju.

70599-313


Vill du köpa Anders Johanssons bok så gå in på http://www.dsm.nu/bokbestallningar.html


SIFO, DEMOSKOP, SYNOVATE ELLER SENTIO

Alla tycks de ha samma metoder när de gör sina opinionsundersökningar. Sverigedemokraterna finns inte som ett svarsalternativ. Läs mitt gamla inlägg om när en av våra medlemmar i Kalmar blev uppringd av ett opinionsinstitut.


Under söndagen presenterades en ny opinionsundersökning från Sifo och resultatet är ingen överraskning. Till och med sd redovisas med en stapel.

70599-312

Det som däremot är mycket anmärkningsvärt är att när SVD ställer frågan till sina läsare om hur de skulle rösta om det vore val idag, DÅ finns inte sd med som ett svarsalternativ.


När man tittar på resultatet av tidnings valundersökning blir man mycket förvånad, något annat parti har det största stödet och stapeln.

70599-311

Nog är det något som är sjukt med opinionsinstituten i Sverige. När svensken kan klicka i en ruta på internet så är det lättare att välja sd. När däremot någon ringer upp från ett opinionsinstitut finns inte sd med som ett alternativ men så blir resultaten därefter. Jag trodde att dessa undersökningar strävade efter att komma så nära sanningen som möjligt men så är tydligen inte fallet.
Nu heter det ju dock opinionsinstitut och det är ju precis opinion som dessa bedriver för att få det svenska folket att tro att sd inte har så stort stöd bland befolkningen. Ju större stöd vi får desto mer legitimt blir det att rösta på sd.

Nu kommer säkert någon av mina läsare skriva i kommentarerna att det är hela 50 procent som säger "något annat parti" och det vet jag men jag gjorde min screendump vid lunchtid idag. Jag vet att det bedrivits lite "kampanj" på sd-vänliga bloggar för att rösta på sd i denna fråga.
Detta visar ändå på att sd-sympatisörer är väldigt engagerade.


NY SKANDAL I KOMMUNBOLAG I KALMAR

Felaktig redovisning i kommunens fastighetsbolag Kalmarhem kommer att ge förluster på 35 miljoner kronor för 2007. Läs artikel i Barometern.


Antingen har företaget som innehar ca 4500st lägenheter drivits ekonomiskt helt amatörmässigt eller så har ledningen mörkat bolagets resultat medvetet och hoppats att det inte skall uppdagas. Kommunalrådet Johan Persson (s) försvarar styrelsen och alla inblandade i Kalmarhem. Istället ger han revisorerna skulden!


Det är återigen ett lågvattenmärke från socialdemokraterna. Ett företag av den storleken måste givetvis veta hur tapeter, målning, byte av fönster skall redovisas i bokföringen, något annat är ren lögn. VD Lars Graffner bör lämna sitt uppdrag omgående och frågan är om inte styrelsen bör ställa sina platser till förfogande.


70599-310
3 st av styrelsens ledamöter sitter även i kommunfullmäktige, däribland ordförande Britt Lindblad (s) och Peter Persson (v) och Tamas Lakatos (m). Det anmärkningsvärda med dessa ledamöter är att de aldrig yttrat sig i kommunfullmäktige under den jag suttit i fullmäktige (1 november 2006). Läs mitt inlägg på min kf-blogg om passiva ledamöter 

Är dessa personer lika passiva i Kalmarhems styrelse bör de givetvis fundera över sitt uppdrag.
 
Enligt hyresgästföreningens undersökningar ligger Kalmarhem på en tio i topp placering för höga hyror i Sverige. Ändå klarar företaget inte av sin ekonomi och har inte gjort det på många år.


Frågan är vad detta kommer innebära för kommunens skattebetalare.


SVENSK MEDIA MÖRKAR KRAVALLERNA I DANMARK

70599-309

I svensk media är man som vanligt väldigt "försiktig" med att tala om vem som ligger bakom kravallerna den senaste veckan. Den vanligaste benämningen i svensk media brukar vara ungdomsgäng, vilket givetvis är korrekt. Svensk media vill däremot inte gå närmare in på vilka ungdomar det handlar om. Men om man läser tillräckligt noga eller läser dansk media så framträder bilden väldigt klar.


Här kommer några citat från olika media som jag hittat på nätet.


"Flera danska imamer tog upp konflikten i sina fredagsböner. Abu Khaled vid moskén i Brabrand utanför Århus manade till lugn.

-Jag varnade barn, ungdomar och deras fäder för de oroligheter vi sett de senaste dagarna."


"De flesta av dem som gripits har invandrarbakgrund. Motivet till brandvåldet är fortfarande inte tydligt. En del talar om koppling till den nya publiceringen av Muhammedkarikatyrerna, andra om missnöjda invandrarungdomar som känner sig förföljda av polisen."


"Många experter anser att problematiken bottnar i ett utanförskap bland andra och tredje generationens invandrare.
- De känner sig exkluderade och misstänkliggjorda och tar på sig en offerroll. Den använder de sedan som en ursäkt för våldsamheterna, säger Ulla Holm, seniorforskare vid Danska Institutet för Internationella Studier."


"- Vi kommer alltid att göra så här. Tills de börjar respektera oss. Det kommer att fortsätta.
Den 15-årige invandrarkillen med keps tittar argt in i kameran. Han är en av de unga i Kalundborg som danska Tv-avisen sökt upp för att få förklaringen på oroligheterna den senaste veckan."


"Jag är djupt skadad över att det också handlar om så unga barn som 10- till 12-åringar. Jag frågar mig var föräldrarna är. De ska veta att de sitter med huvudansvaret och det bör finnas förpliktelser man som förälder inte kan avsäga sig - att hålla sina barn från kriminalitet, säger justitieministern till Berlingske Tidende."

Är det någom som tvivlar på att det till övervägande delen handlar om invandrarungdomar. Sedan är det givetvis en del danska och kanske svenska vänsterextremister som också deltar i dessa kravaller. Inte undra på att tidningen EXPO tiger om dessa kravaller.


Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen gick ikväll i dansk TV till hårt angrepp mot invandrargängen som ligger bakom kravallerna. Fredrik Reinfeldt skulle aldrig i en liknande situation ta till några kraftfulla ordalag.


70599-308

"Statsministeren understreger, at der er arbejde nok til dem, der vil have et."

Här kommer något av det som citerats i dansk media under kvällen.


"Nu må vi stoppe den sang om, at det er samfundets skyld. Det er de unges ansvar - og deres forældres,"


- I Danmark er der ytringsfrihed. Der har man ret til ikke bare at tænke og tale, men også at tegne som man vil. Der er ingen, der af den grund har ret til at brænde andres biler af, eller at brænde skoler eller institutioner ned, siger Anders Fogh.

Läs artikel i Jyllands posten

70599-265

Undrar om vi kommer att få se eller läsa något av Anders Fogh Rasmussens uttalande i svensk media. Det troliga är väl att locket får ligga på i vår media med vår "Fria Television" i spetsen.


BORGHOLMS KOMMUN SÄMST PÅ PARTISTÖD.

Barometern skriver idag att Borgholms kommun betalar ut minst i partistöd i hela landet. Den som följt min blogg vet också att Borgholm nekar sverigedemokraterna partistöd trots ett mandat i kommunfullmäktigevalet 2006.

Barometern tar också upp detta i artikeln och skriver om min överklagan till Länsrätten i Kalmar Län.
Läs artikel i Barometern.

KALMAR KOMMUNS PARKERINGSSPIONER.

Igår (fredag) ringde en journalist från tidningen  Barometern och ställde ett antal frågor angående parkeringsavgifter på Kvarnholmen (Kalmars centrum). Han frågade vad jag och sverigedemokraterna ansåg om att alla gratisparkeringar skulle tas bort och parkeringsavgifterna skulle dubbleras. Eftersom vi (sd) inte har någon insyn i nämndernas arbete var detta något helt nytt för mig och jag var försiktig i mitt svar till Barometern innan jag läst hela förslaget, men jag är mycket tveksam till detta förslag.

På min fråga vem som var ansvarig för detta förslag fick jag svaret Per-Olof Johansson, förvaltningschef på Gata- och Parkavdelningen. Då började polletterna ramla ner!  Läs artikel i Barometern.


PARKERINGSSPION!

70599-307
Registreringsnummer antecknas.                      Foto   Thoralf Alfsson

För ett antal veckor sedan såg jag några personer gå omkring och notera alla bilars registreringsnummer på grattisparkeringarna på Kvarnholmen. Eftersom jag är allergisk mot alla storebrorsfasoner gick hjärnkontoret igång! Kameran kom fram och jag frågade vad dessa personer sysslade med. De var anlitade av kommunen (troligen Gata-Parkavdelningen) för att skriva upp alla registreringsnummer på grattisparkeringarna. Dessa nummer skulle troligen sedan köras mot bilregistret för att få fram ägaren och sedan skulle ägarens adress kollas med eniro.se eller hitta.se  för att bilägarens hemadress skulle kunna registreras. Undrar om Gata- Parkavdelningen tänkt redovisa resultatet av denna tvivelaktiga undersökning som är snudd på olaglig. Det hade varit mycket enklare att fråga bilägarna när de anlände till parkeringen om deras parkeringsvanor.


Jag förstår nu att denna verksamhet med stor sannolikhet inköpts av Per-Olof Johansson för att utröna vem som utnyttjar kommunens grattisparkeringar. Är det kanske människor boende på utanför kommunen, som t.ex. på Öland eller i någon annan kommun. Om så är fallet är det ju lätt att ta bort grattisparkeringarna och dubbla avgifterna för då drabbar det ju inte kommuninnevånarna i så stor utsträckning.


Jag är motståndare till detta förslag i dess nuvarande utformning!


Om det däremot byggs parkeringshus för att utöka antalet p-platser kommer det naturligtvis att bli avgifter och det är helt ok.

Jag förstår faktiskt inte syftet med förslaget. Vi sverigedemokrater vill ha ett levande centrum på Kvarnholmen och det får vi inte genom att ta bort grattisparkeringar och dubblera avgifterna. Kvarnholmen med dessa detaljhandel utsätts för stor konkurrens just nu i Kalmar när Köpcentret Giraffen (Maxi, Coop, Siba, OnOff, Intersport, Jula o.s.v.) utökas och ett nytt affärsområde byggs upp runt Ikea med City-Gross, Bauhaus, El-giganten och Plantagen. Jag känner till flera butiker som fått slå igen på Kvarnholmen p.g.a. vikande kundunderlag.


Vad vill de partier som säger ja till detta förslag uppnå?


Ökade skatter för bilisterna sköter staten "väldigt bra" med sina enerigiskatter och andra pålagor så detta behöver inte kommunen ägna sig åt genom att avgiftsbelägga all parkering på kvarnholmen. I konsekvensens namn borde då all parkering vid Giraffen och Ikea-området också avgiftsbeläggas.


Jag anser att vi måste värna Kvarnholmens alla affärer och den mångfald som finns i Kalmars centrum annars kommer snart denna stadsdel avfolkas när det gäller detaljhandel.

De politiker som vill få bort biltrafiken från Kvarnholmen borde istället titta på vilka åtgärder som kan göras för att förbättra kollektivtrafiken istället. Nu har säkert kommunen eller Gata-Parkavdelningen ett fint underlag att utgå ifrån i denna utvärdering.


Människor som kan göra stora tidsvinster på att köra egen bil till jobbet istället för att åka kollektivt kommer nog fortsätta med detta ändå. Idag värderar många sin lediga tid väldigt högt och det skall inte någon straffas för bara för att man valt att bo på platser utan närhet till kollektivtrafik.


FÖRBÄTTRA KOLLEKTIVTRAFIKEN ISTÄLLET.


Istället diskuterar politiker att lägga ner t.ex. tågtrafiken mellan Emmaboda och Karlskrona. Snacka om dubbla budskap i miljödebatten!


BAROMETERN UPPMÄRKSAMMAR ÄVEN MIN BLOGG

Roligt att Barometern skriver om min blogg. När tidningen Östran gjorde ett reportage om politiska bloggare i Kalmar i november så nämndes inte min blogg. Detta var givetvis ett medvetet val av den socialdemokratiska tidningen. Nu är det desto roligare att läsa att Östran endast har ca 125 läsare/dag på sin ledarsida. Inte undra på att visa personer är irriterade på min blogg och det jag skriver.

Läs artikel på Barometerns ledarsida.


Här kommer en tio i topp lista på bloggande lokalpolitiker i Kalmar enligt Barometerns undersökning..

NamnPartiBesökare/dag
Thoralf Alfssonsd500
Christopher Dywikkd50-100
Jahan Perssons40
Pierre Edströmfp30-40
Sebastian Hallénfp25-30
Birgitta Axelsson Edströmv20
Inger Hilmanssonfp10
Per Gjörloffm10
Björn Brändevallfp10
Nadja Mirghasemikd1
Johanna Ingvarssonkdokänt
Monica Bengtssonkdokänt
Lasse Johansson, KFFsokänt
   
   
Kurt Lundgren 1500
   
Barometern-OT ledarsida 200
Östran/Nyheterna ledarsida 125


UNGA "FLYKTINGMÄN" MER VÄRDA ÄN GAMLA?

70599-305

Fattighuset snart en verklighet igen?                    Foto Thoralf Alfsson.


Är flyktingar mer värda/viktigare än gamla?  Den frågan måste man absolut ställa sig efter att man läst Barometerns artikel om Mörbylånga kommuns flyktingmottagning av det som jag kallar ensamkommande unga muslimska män.


Igår träffade jag en man som ringt till mig och ville träffa mig för ett samtal. Vi träffades för ett intressant samtal om Sverige, biståndspolitik, omsorgen och en del annat.. Kort kan man sammanfatta samtalet med att han inte kunde förstå att vi först och främst inte tar hand om vår egen befolkning innan vi satsar miljardbelopp på bistånd till diverse tvivelaktiga demokratiska länder i bland annat Afrika. Han hade själv jobbat i Angola under 80-talet och var mycket bekymrad över Sveriges stora bistånd till detta land. 

Han berättade också om hur omsorgen om de äldre fungerar hos Ölandskommunerna. De boende eller avdelningar som finns för t.ex. dementa personer är kraftigt underbemannade, speciellt under nattetid då en eller två personer har ansvaret för ett stort antal dementa personer. Han berättade att vid ett tillfälle när personalen fick problem med någon person som blev våldsam fick man ringa brandkåren för att få hjälp p.g.a. att de är så underbemannade. De få poliser som finns på Öland var kommenderade till Kalmar så det  fick bli en utryckning för brandkåren istället.

Personalen inom äldreomsorgen i Borgholms kommun får inga arbetskläder utan ett bidrag på 100 kronor/år till kläder. En uppsättning arbetskläder av det billigare slaget kostar 600 kronor och det går åt flera uppsättningar varje år. Tvättning får man givetvis sköta själv.

För den som är intresserad kan jag berätta att mannen som berättade detta vid samtalet var invandrare från ett före detta öststatsland och kom till Sverige i början på 90-talet.


MEN NU TILL MOTSATSEN TILL OMSORGEN AV DE GAMLA.


70599-306
Boende för ensamkommande unga muslimska män!  Foto Thoralf Alfsson.

I Mörbylånga kommun som i så många andra kommuner tar man idag emot så kallade ensamkommande flyktingbarn. Denna beskrivning är fullständigt felaktig men det har jag skrivit om i flera inlägg. Det anmärkningsvärda är den enormt höga personaltätheten för dessa mer eller mindre vuxna män utan några fysiska men.

Mörbylånga kommun har anställt nio personer för att "sköta" fem unga män. Var hittar du den personaltätheten inom kommunens äldreomsorg? Läs artikel i barometern och i Ölandsbladet.
Det är fruktansvärt bisarrt när man tänker på hur många gamla får sin hemtjänst nedskuren till ett minimum av timmar för att kommunen är "tvungen" att spara pengar.

Till alla läsare från Mörbylånga vill jag poängtera att det i slutändan inte handlar om 5 ensamkommande barn. Detta handlar om en flyktingsluss för dessa unga män, så snart en får uppehållstillstånd kommer en ny ung man. Den unga mannen som fått uppehållstillstånd har Mörbylånga kommun skyldighet att ta hand om inom kommunen. Eftersom en stor andel av dessa ungdomar fungerar som ankare kan kommunen sedan räkna med att ett antal anhöriga söker uppehållstillstånd i kommunen inom en mycket kort tid efter det första uppehållstillståndet beviljats. Sedan är "pyramidspelet" igång!


NÄR DET GÄLLER FLYKTINGMOTTAGNING SÅ HAR STATEN TYDLIGEN HUR MYCKET PENGAR SOM HELST ATT DELA UT TILL KOMMUNERNA.


Våra pensionärer och gamla får däremot bara ta emot smulorna som ramlar från flyktingpolitikens bord.


TVÅ MORDFÖRSÖK PÅ FLYKTINGBOENDE.

På bara två dagar har det varit två stycken mordförsök på flyktingboende i Kalmar län.


På tisdagskvällen inträffade ett bråk på flyktingförläggningen i Blomstermåla, där en person misshandlades och polisen betecknar det som ett mordförsök.


Under onsdagen sökte en man vård på Västerviks sjukhus med punkterad lunga. Personalen larmade polisen och nu misstänks även ett mordförsök på denna person boende på flyktingförläggning i Hultsfred.


Dessa asylsökande kommer att kosta samhället stora resurser förutom mat, uppehälle, bostad o.s.v. kommer det även kosta mycket stora summor för samhället när händelserna först skall utredas av polisen och sedan hanteras av rättsväsendet och slutligen av fångvården. Kriminella invandrare bör utvisas omgående på livstid från Sverige!


HUR HANTERAR DÅ VÅR LOKALA MEDIA DETTA.


Barometern verkar köra med "locket på tekniken" och nämner ingenting om vilka personer det handlar om i båda fallen.


Läs artikel i Barometern om Blomstermåla.

Läs artikel i Barometern om Hultsfred.


Däremot har Östran rykt upp sig och skriver om var dessa mångkulturella berikare är bosatta.


Läs artikel i Östran om Blomstermåla.

Läs artikel i Östran om Hultsfred


Frågan är om det är en kursändring från Östran eller en ren tillfällighet.


Den som inte sett detta inslag från Acess bör gärna titta på debatten huruvida man skall lägga locket på om sverigedemokraterna och kriminella invandrare. Mycket intressant! Det säga en och annan sanning som när Ortmark säger att sverigedemokraternas verklighetsbeskrivning är sann.

Se inslag på youtube.


ALL TIME HIGH PÅ MIN BLOGG

Att intresset var så stort angående domen mot den socialdemokratiske nämndemannen kunde jag inte tro. Under onsdagen fick jag ett nytt fint rekord på över 700 unika besökare på en enda dag enligt Bloggtoppen..

SKOJ!


S-NÄMNDEMAN FÄLLS VID KALMAR TINGSRÄTT

70599-222

Det blev endast fällande dom för hot mot tjänsteman för den 22-årige socialdemokratiske nämndemannen Mahmoud Haidar i Kalmar. Straffet blev 50 dagsböter a 50 kronor.
Åtalet angående misshandel ogillas av tingsrätten, däremot fälls Mahmoud Haidars kamrat Shefqet Sejdiu för misshandeln och döms till 3 månaders fängelse.

När jag läst igenom domen återkommer jag med mer kommentarer.

Barometern nämner givetvis inget om nämndemannens invandrarbakgrund och mycket låga ålder. Läs artikeln i Barometern.


Socialdemokratiska tidningen Östran har fortfarande inte skrivit en rad om detta  i sin nätupplaga.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Trots blodfläckar på Mahmoud Haidars kläder från den misshandlade och flera vittnesmål om att Mahmoud Haidar brottat ner den misshandlade och att sedan hans kamrat Shefqet sparkat den misshandlade i huvudet 3-4 gånger när den misshandlade låg på marken frias Mahmoud Haidar från åtalet om misshandel. Att Mahmoud Haidar detagit i bråket råder det ingen tvekan om när jag läser domen. I Tingsrättens bedömning skriver man följande.


"Besvärande för Mahmoud Haidar är att blod från N.N påträffats på dennes kläder. I målet har emellertid från flera håll lämnats uppgifter om att Mahmoud Haidar och N.N brottats med varandra. Blodfläckarna kan ha hamnat på Mahmoud Haidars kläder vid en sådan närkontakt".


Med andra ord måste den misshandlade redan i detta läge varit så misshandlad att blodvite uppstått innan sparkarna från Shefqet kom mot hans huvud.Mahmoud Haidar fälldes dock för hot mot tjänsteman och dömdes till 50 dagsböter a 50 kronor.

I domen kan man läsa följande om bråkets utveckling på restaurang Krögers.


"Mahmoud Haidars sällskap var mycket högljutt. Ljudstyrkan ökade. Mahmoud Haidar uttalade också kränkande saker om kvinnor och förde en högljudd diskussion om olika brottmål. När sällskapet blev för högljutt gick N.N (kvinnlig vakt) fram till dem och bad dem dämpa sig. Mahmoud Haidar talade då om att han var nämndeman och sa att N.N inte hade någon rätt att bestämma deras ljudnivå."


Efter upprepade glaskrossningar vid bordet avvisades Mahmoud Haidar och dennes sällskap. Under avvisningen och efter skrek Mahmoud Haidar att "han skulle rövknulla L.L (manlig vakt)". Att han visste var L.L bodde. När de både vakterna försökte prata med Mahmoud Haidar förklarade han emellertid "att hon kunde ta sin kukförlängare och dra." Mahmoud Haidar gick därefter fram till en kamrat och sa med ögonkontakt med L.L att "vi plockar honom sedan". Detta uttalande upprepade han tre gånger.


Det märkliga i Kalmar Tingsrätts dom är att det inte omnämns med ett enda ord att Mahmoud Haidar tidigare gjort sig skyldig till misshandel (2004). Han dömdes då till vård inom socialtjänsten.

Normalt brukar alltid tidigare belastning i brottsregistret påverka nya påföljder men det gäller tydligen inte socialdemokratiska nämndemän.


Kalmar Tingsrätt avslutar domen med följande märkliga formulering som jag uppfattar som någon slags samvetsformulering för att rätten endast  dömt ut böter. Jag har aldrig sett något liknande i tidigare domar.


"Vad Mahmoud Haidar gjort sig skyldig till kan sonas med böter"

  

En fråga som jag ställer mig är givetvis vilken parttillhörighet hade nämndemännen vid denna rättegång. De tre nämndemännen var.

Sven-Inge Karlsson

Ingrid Larsson

Christina Chavez


Jag har mailat Kalmar Tingsrätt för att få svar på frågan men om det finns någon bland mina läsare som känner till detta är det bara att skriva i kommentarerna.


Den som är intresserad av mer fakta om denne socialdemokratiske nämndeman kan läsa mitt inlägg från oktober då åtalet väcktes. Det finns lite mer fakta om personen i detta inlägg.

PAPPERSLÖSA I NYA SNYFTREPORTAGE I MEDIA.

70599-304
Papperslösa eller lönlösa kinesiska byggjobbare i Kalmar.        Foto Thoralf Alfsson.

Den senaste tiden har media drivit frågan om "papperslösa" människor i samhället. Först gällde det papperslösa barn som inte fick gå i skolan, sedan var det papperslösa som inte hade rätt till sjukvård och nu senast är det papperslösa som utnyttjas av skrupelfria arbetsgivare.


Papperslösa människor låter ju väldigt hemskt och lockar fram medkänsla hos allmänheten. Det är ju givetvis avsikten hos det vänstervridna mediadrevet som jobbar med dessa artiklar. Mening är att alla skall sympatisera med alla dessa stackars papperslösa människor som givetvis inte har någon skuld till sin egen situation. De har naturligtvis hamnat i Sverige utan sin egen medverkan. 

Men vad är det för papper de saknar?

  

De saknar inte identitetshandlingar! Nej, de saknar uppehållstillstånd i Sverige och därmed saknar de även arbetstillstånd!


Dessa papperslösa människor är illegala invandrare i Sverige, de har ingen rätt att befinna sig i Sverige och ännu mindre att arbeta i Sverige. I och med att de stannar i Sverige och jobbar svart är de också brottslingar.

  

I media och bland pk-politiker är de däremot papperslösa människor, som det är en stor skam att vi inte ger all välfärd som alla boende i Sverige har rätt till. Jag har sett siffror på att det kan röra sig om 10 000 - 50 000 illegala invandrare. För mig är detta rena rama snurren och tokerier!


SKALL VI RESPEKTERA SVENSKA LAGAR ELLER INTE?

  

Om vi nu skall tillämpa svensk lag är dessa människor illegala invandrare och inget annat, som befinner sig i Sverige olagligt och därför kan de inte räkna med vare sig skola, normal sjukvård eller att arbetsmarknadslagar skall gälla. Det enda som dessa människor kan åtnjuta från samhället är akut sjukvård som de skall betala för.

Dessa illegala invandrare betalar inte en enda krona i skatt till samhället.

Media pågår ett stort fel eller lögn när de kallar dessa människor för papperslösa istället för dess rätta namn, illegala invandrare.


När man läser vänsterpartiets motion i Riksdagen angående dessa papperslösa människor får jag gråa hår. Slutledningen måste vara att vi inte skall ha några lagar eller regler angående invandring till Sverige enligt dessa dåraktiga vänsterpartister. Vem tror dessa vänsterpartister betalar välfärden i vårt land.


INTE NOG MED ATT SVERIGE HAR EUROPAS GENERÖSASTE INVANDRINGSPOLITIK, NU SKALL ÄVEN ALLA SOM NEKATS UPPEHÅLLSTILLSTÅND HA SAMMA RÄTTIGHETER ÄNDÅ.


Varför skall någon i så fall söka asyl i Sverige? Det är ju bara att åka hit och tala om att nu är jag här.

Hit med bidrag, utbildning, sjukvård, tandvård, pensioner o.s.v. för jag är papperslös.


Sverige är på väg att bli ett laglöst land och riksdagspartiernas politiker medverkar till detta i allra högsta grad.


NYA DOMAR MOT INVANDRARE!

NORRLIDEN IGEN!

70599-222
Kalmar Tingsrätt                                             Foto Thoralf Alfsson

Ny dom mot en person boende i Norrliden, Kalmars mångkulturella centrum.


Den 29-årige mannen med invandrarbakgrund dömdes vid Kalmar Tingsrätt i fredags till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Listan över de begångna brotten är lång. Brotten har till stor del begåtts i Malmö.


Grov kvinnofridskränkning

Olaga hot

Ofredande

Tillgrepp av fortskaffningsmedel

Olovligt brukande

Våldsamt motstånd

Övergrepp i rättssak

Narkotikabrott

Brott mot knivlagen


Jag har inte sett en enda rad om denna dom i de lokala tidningarna.

Anmäld våldtäkt i Norrliden
En 19-årig kvinna har anmält att hon blivit våldtagen i Norrliden. Gärningsmännen talade på ett utlänskt språk enligt en artikel i Barometern.


Jag hörde i ett helt annat sammanhang att mäklare klagar över att det är svårt att sälja lägenheter i det nya bostadsområdet Östra Vimpeltorpet. Orsaken skulle bland annat vara det stora avståndet (3-4km) till centrum. Jag tror tyvärr att detta är ett svepskäl och att den rätta orsaken är att Östra Vimpeltorpet är närmaste granne med Norrliden. Att sätta sin barn i den mångkulturella Novaskolan är kanske inte så många föräldrars dröm.I Norrländska socialdemokraten kör man med raka rör eller vad säger ni om följande artikel om fällande domar för 4 invandrare för narkotikabrott. Namn och foto, inga krusiduller i Norrland inte. Läs artikel i Nsd

Något för Barometerns kriminalreporter Peter Karlsson och Östrans journalister att ta efter.Smålandsposten har också ett och annat att lära. För en tid sedan blev en 81-årig man ihjälslagen i Rörvik. En 16-årige pojke åtalas för mordet, läs artikel i Smp.

Domen avkunnades i fredags och är ännu en mycket anmärkningsvärd dom från det svenska rättsväsendet. Sluten ungdomsvård i 3 år var 81-åringens liv värt enligt Växjö Tingsrätt. Som anhörig till mördade mannen måste det kännas som ett stort hån. Varför protesterar ingen mot detta daltande med brottslingar!

Bloggen Rakryggad presenterar nu uppgifter om identitet och foto.

P.S.
På onsdag kommer domen mot den socialdemokratiske nämndemannen med invandrarbakgrund i Kalmar som är åtalad för misshandel och hot mot tjänsteman. Han är tidigare dömd för misshandel och jag kan inte se någon annan dom än fängelse. Jag kommer med ett inlägg om domen så snart jag har den i min hand.


MODERSMÅL ÖKAR MED 18 PROCENT.

70599-303

Svenska är ett av de allra viktigaste ämnena i skolan. Ofullständiga kunskaper i svenska språket är ett handikapp som kan följa en person genom hela livet. Det kan leda till såväl problem i vardagslivet som svårigheter att etablera sig på arbetsmarknaden.

Sverigedemokraterna motsätter sig skattefinansierad hemspråksundervisning på skoltid, såvida den inte har som uttalat mål att leda till återflyttning till hemlandet. Övrig hemspråksundervisning skall i stället utövas genom invandrarnas egen försorg.


Ovanstående text är hämtad från sverigedemokraternas handlingsprogram för skolpolitik.


Läser man istället på skolverkets hemsida hittar man detta om modersmål


Modersmål.

Ämnet modersmål behandlar kulturen och samhället i ursprungslandet. I detta ingår kunskaper om historia, traditioner, folk och land. Även de nutida samhällsförhållandena hör till de väsentliga kunskaperna. Den egna kulturkretsens musik, sånger och visor, rim och ramsor är viktiga delar av kulturarvet och därmed i ämnet.


I Kalmar kommun ökade antalet elever med modersmålsundervisning med 18 procent från 2006 till 2007. Inte mindre än 562st elever fick modersmålsundervisning under 2007 (475st under 2006). Till detta finns 20 lärare anställda som undervisar i 20 olika språk. Vad kostnaden är för denna undervisning kan nog var och en räkna ut!

De vanligaste språken är följande.


Albanska 87st

Bosniska 73st

Arabiska 67st

Polska 41st

Kurmanji 39st

Kinesiska 33st

Grekiska 30st

Vietnamesiska 25st

Sorani 25st

Persiska 21st


Att ämnet modersmålsundervisning finns i skolan känner nog de flesta till men att det finns något som heter SVA är det nog inte så vet. I statistik och revisorernas granskning av integrationen i Kalmar kommun fann jag denna förkortning. Vad är då SVA?

Följande hittade jag på skolverkets hemsida.


Svenska som andra språk.

Utbildningen i svenska som andraspråk syftar till att elever med annat modersmål än svenska skall tillägna sig en sådan språkbehärskning att de med fullt utbyte kan tillgodogöra sig utbildningen i andra ämnen och kan ingå i kamratgemenskapen och i det svenska samhället.


I Kalmar kommun var det under 2006 hela 300st elever som deltog i SVA-undervisning, gissningsvis är ökningen även där ca 20 procent till 2007. Det skulle innebära att ca 360st elever har svenska som andraspråk i Kalmar.


"KABA" BLIR 6 MILJONER DYRARE!

70599-301
Konstmuseets plywoodfasad.                                                 Foto Thoralf Alfsson

Under kommundagarna på Strand hotell i Borgholm fick vi en hel del information som ger mig uppslag till en hel rad nya inlägg på min blogg.

Ett av dessa uppslag var redovisningen från Fastighets- och Inköpskontorets om det nya konstmuseet som jag gett smeknamnet "Kaba". Beslutet om det nya konstmuseet togs innan sverigedmokraterna kom in i kommunfullmäktige 1 november 2006.


Enligt de ursprungliga planerna skulle detta bygge kosta kommunen 19 miljoner kronor men innan spaden sattes i marken var kostnaden för kommunen uppe på 27,4 miljoner kronor och den totala byggkostnaden 42 miljoner kronor.

Nu är det snart dags för invigning (maj) och då börjar också den ekonomiska verkligheten att komma ifatt. Nu beräknas den verkliga byggkostnaden till 48 miljoner kronor och 33,4 miljoner kronor för kommunen som får ta hela kostnadsökningen om 6 miljoner kronor själva.

De ökade kostnaderna beror på överklaganden, arkeologiska undersökningar och tillkommande kostnader.


Kommunalrådet Johan Persson (s) försökte i Borgholm skuldbelägga de personer som utnyttjat sin rätt till att överklaga bygglovet som ansvariga för dessa ökade kostnader för skattebetalarna. Detta var ett övertramp av Johan P och visar på en bristande respekt för vår demokratiska ordning. På sin blogg är han dock lite mer försiktig i sitt inlägg, kanske har någon mer reagerat på hans ordval.

Om kommunfullmäktige hade valt en annan plats för detta museum istället för Kalmars stadspark hade kanske alla dessa överklaganden inte kommit och de arkeologiska undersökningarna inte varit nödvändiga. Johan P måste inse att han bör ta konsekvenserna över sina beslut och inte sitta i sandlådan och kasta sand på sina meningsmotståndare när det blir besvärligt att få ekonomin att gå ihop.

70599-300
Johan Jeansson bakom galler i sin stadspark.  Foto Thoralf Alfsson


Jag undrar vad Johan Jaensson som anlade parken 1877-1880 och senare skänkte/donerade parken till Kalmar stad tyckt om denna monsterbyggnad i sin natursköna park. Jag antar att han då också upprättade regler för hur parken skulle skötas.


Vad det gäller det arkeologiska undersökningarna som enligt redovisningen kostat 1 miljon kronor mer än beräknat så ställer jag mig frågan vad kommunen egentligen hade budgeterat för. Hade man inte budgeterat för någon utgrävning överhuvudtaget?

Utgrävningarna var ju inte speciellt omfattande och gjordes under stor tidspress, trots detta gjordes många intressanta fynd och många röster höjdes för att utgrävningarna borde utökats. Nu är det dock för sent för detta med en 25 meter hög Kabaliknande betongkoloss ovanpå dessa kulturlager. Med tanke på att Kalmar kommun jobbar för att bli Europas kulturhuvudstad 2014 så är agerandet vid detta bygge av konstmuseum ganska märkligt i mina ögon.

70599-302
Utgrävningar stadsparken september 2006    Foto Thoralf Alfsson


En annan sak som gör mig ganska bekymrad är den konstruktionen på denna byggnad. Taket har utformats utan lutning vilket otvivelaktligen kommer att leda till problem med  läckage och fukt. I Mecka föranleder det ringa regnandet inte dessa problem vilket tydligen inte arkitekten tänkte på när han placerade byggnaden i Småland och med kommande klimatförändringar i bakhuvudet lär det leda till ett mer nederbördsrikt klimat.

Fasaden kommer nog tyvärr bli det stora bekymret i framtiden. Den är uppbyggd av ca 5000 behandlade plywoodskivor (lite osäker på antalet). När jag tittar på denna konstruktion och montage så får jag kalla kårar på ryggen. Jag tror inte det dröjer så länge innan vi får läsa om det första fuktskadorna på fasaden på denna byggnad. Är det någon som vågar slå vad?

Det första förslaget kommer då sannolikt bli att ta ner de stora och mer än 100 år gamla träden runt byggnaden för att minska skuggningen och fukten. I så fall hoppas jag vi får de första trädkramarna i Kalmar om detta skulle bli verklighet.


En annan märklig sak angående detta konstmuseum kunde jag läsa i tidningen Östran i veckan (finns tyvärr inte på nätet). Konstföreningen begär enligt tidningen 500 000 kronor i ökade bidrag per år för att klara driften av museet. Byggnaden är inte färdigställd ännu men ändå begär man högre bidrag! Den enda förklaring på detta är att konstföreningen har presenterat felaktiga eller glädjekalkyler på driftkostnaden när projektet skulle drivas igenom i kommunfullmäktige.
Vi sverigedemokrater kommer yrka avslag på denna begäran om den kommer upp i kommunfullmäktige.


BALKONGMÖRDARE

Jag blev för några dagar sedan påhoppad i en insändare i Barometern, skribenten var givetvis anonym. Jag skrev omgående ett genmäle som publicerades i dagens tidning.


I mitt genmäle tar jag bland annat upp hedersrelaterat våld.


"Ett annat hot är den hederskultur som börjat bli en vardag i vårt samhälle och som kostade Kalmar kommun ca 2,5 miljoner kronor under 2007. Begreppet "balkongflickor" har myntats av media och det gör mig verkligen upprörd. Det låter som en "trevlig" företeelse i mina öron, den rätta benämningen borde vara "balkongmördare" för den här typen av ociviliserade hedersrelaterade brott."


Läs hela mitt genmäle.


70599-299
Förstora bilden.

I Ring P1 togs detta hedersmord upp i flera samtal, bland annat från en invandrare som menade att denna hederskultur kommer från islam och koranen. Programledaren försöker stoppa honom men han hinner även få in en rejäl skottsalva på Lars Lejonborg och hans förslag om imamutbildning på högskolorna som han menar kommer öka antalet hedersmord istället för att minska dem.

Någon har gjort ett mycket bra youtube-klipp av detta som jag hittade på bloggen mitt sverige.


Titta och lyssna på det och "njut".
Synd att det inte var Täppas som var programledare.


NYTT SANLÖST REKORD!

I januari slogs ett nytt rekord i Migrationsverkets statistik vad det gäller ensamkommande flyktingbarn eller som jag föredrar att kalla det ensamkommande unga muslimska män.


INTE MINDRE ÄN 197 KOM TILL SVERIGE I JANUARI.

  

För att få lite förståelse för denna siffra så kan man jämföra med 84st till Danmark under hela 2007. Finland hade endast 96st under hela förra året.


Utav dessa 197 var 81 från Irak, 51 från Afghanistan och 34 från Somalia.


Det är bara att gratulera Sveriges kommuner till nys bidrag från "staten". Enligt uppgifter i media och även mina egna beräkningar ligger bidragen per "barn" och år på ca 700 000 kronor. Det innebär att dessa ensamkommande muslimska unga män kommer att kosta Sveriges skattebetalare 197 * 700 000 = 137 miljoner kronor.

Under januari sökte dessutom 3195 personer asyl i Sverige.


ÖVERKLAGAN INLÄMNAD.

70599-270

Nu är en överklagan inlämnad till Länsrätten i Kalmar Län angående Borgholm kommuns beslut att inte betala ut något partistöd till Sverigedemokraterna.


Läs mitt tidigare inlägg.


SOCIALNÄMNDEN MÖRKAR I KALMAR.

Just nu befinner jag mig på en konferens kallad "Uppstartsmöte inför budget 2009-2011" för Kalmar kommun på Strand hotell i Borgholm.

Att bli inbjuden på denna konferens var ingen självklarhet för mig utan jag var tvungen att dubbelkolla inbjudan innan jag satte upp det i min kalender.


Under gårdagen har vi lyssnat till kommunledningen och flera nämnders presentation av deras verksamhet och mål. Dessa presentationer ger mig en mängd uppslag för nya inlägg på min blogg som efter lite research kan ge nya spännande infallsvinklar och information till mina läsare.

Jag vill dock inte undanhålla mina läsare några detaljer från Kalmar kommuns socialnämnds presentation idag. Socialförvaltningens chef Jan Bolin visade sig vara politiskt korrekt uti fingerspetsarna och lovprisade allt som hade med flyktingmottagning och ensamkommande flyktingbarn att göra.

Det var alla Sveriges pensionärers trygghet i framtiden, utan invandrare skulle alla framtida pensionärer få leva i fattigdom.

Stackars alla finnar och danskar som har så låg invandring idag. De kommer att få leva på vatten och bröd på sin ålderdom.


Det märkliga inträffade sedan när socialförvaltningen började presentera sin budget och bokslut. Alla siffror som hade med invandringen att göra mörkades!


Invandrarservice                 Budget 0   Bokslut 0

Ensamkommande barn      Budget 0   Bokslut 0


Motiveringen till dessa nollor i kolumnerna var att det finansierades med statsbidrag. Alltså skall alla hållas okunniga om de verkliga kostnaderna.


När sedan socialbidrag redovisades gjordes detta exklusive "flyktingar".


Vid redovisningen av antal hushåll med försörjningsstöd fanns inte "flyktingar" med i statistiken eller när kostnaderna för försörjningsstöd reovisades gjordes detta exklusive "flyktingar". Jag finner detta mycket anmärkningsvärt att socialnämnden redovisar sin verksamhet genom att mörka vissa delar i den samma.


Allt enligt socialdemokratiska riktlinjer där inga kostnader för flyktingmottagning får redovisas öppet. Inte en enda deltagare på denna konferens ifrågasatte dessa nollor eller att man utelämnat dessa kostnader i sin redovisning.

Detta menar jag visar hur fullständigt genomruttet vår invandringspolitik blivit, när vi inte kan redovisa dessa kostnader på ett normalt och anständigt sätt som vilka andra kostnader som helst på en konferens med lokalpolitiker och tjänstemän från en medelstor svensk kommun.


Detta ger bara upphov till nya spekulationer om vad de verkliga kostnaderna i själva verket ligger. Inte minst med tanke på socialdemokraternas agerande i Bromölla angående mångkulturella bokslut.


LYSSNA PÅ DEBATTEN MED JIMMIE ÅKESSON

Idag har det varit en debatt mellan Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och socialdemokraten Mats Johansson i Radio Blekinge.


Mats Johansson var den politiker som i ett program i TV4 under valrörelsen vägrade sitta tillsammans med sverigedemokraten Richard Jomshof i en TV-soffa, utan satt för sig själv i en annan hörna.
Snacka om att stå för människors lika värde.


Lyssna till del 1 om invandring


Lyssna till del 2 om arbetsmarknad.

BRA JOBBAT JIMMIE!!

Hur dessa personer i P1 kan få det till att Mats Johansson van debatten på poäng är för mig en gåta. Sedan är det som vanligt bara personer som är negativa till sverigedemokraterna som får uttala sig. Det är väldigt illa ställt med objektiviteten på P1.


Lyssna till Studio P1


Hur Lotta Fogde fd. socialdemokratisk statssekreterare kan få det till att Jimmie Åkesson var svarslös är för mig en gåta. Lotta Fogde måste ha svårt med hörseln eller lyssnar endast på det hon vill höra men det är ju inget ovanligt när det gäller vissa sossar.


VÄRSTINGPOLISER KOSTAR 100 MILJONER?

70599-298
F.d. dagisfröken Carin Götblad kanske snart rikspolischef.

Jag antar att det var många med mig som satte frukosten i halsen när Skånes länspolismästare Eva Årestad Radner ville att ett stort antal värstingar skulle få pröva på polisyrket. Polisen söker nu ett bidrag om ca 100 miljoner kronor för detta projekt.


Daltandet med dessa ungdomar visar inga gränser i Sverige. En väg till polisyrket är tydligen att bli en värsting.
Läs artikel i Sydsvenskan.


Följande brev har skickats till länspolismästaren och till media idag.


Till länspolismästare Eva Årestad-Radner
 
Det tragiska balkongdramat på Hermodsdal i Malmö där en 16-årig flicka troligen blev utslängd och dödad av sina släktingar kan vara ett gyllene tillfälle för dig att rekrytera nya poliser bland unga icke nordiska ungdomar. Den 19-åriga brodern sitter tydligen häktad och får väl anses vara skäligen misstänkt. Om brodern nu befinns var skyldig så måste ju det att man slänger ut sin syster från fjärde våningen vara synnerligen meriterande att bli s.k projektanställd i till ditt s.k mångfaldsprojekt och kanske senare också bli antagen till polishögskolan.
Jag tror att du kan finna ännu en kandidat till ditt projekt om nu den skyldige till dödsskjutningen utanför pizzerian på Lantmannagatan för några dagar sedan blir gripen.
Om nu inte ditt projekt blir av så kan det i varje fall inte bero på svårighet att finna lämpliga deltagare i det numera så mångkulturella Malmö.
 
Med vänliga hälsningar och lyckönskningar till projektet
Sandor Herold
Malmö


I Tyskland har man börjat skicka dessa ungdomar till Sibirien istället enligt BBC.
German authorities have sent a violent 16-year-old youth to Siberia in the hope that a tough, strange environment will help improve his behaviour.
Långt ifrån civilisation och alla bekvämligheter tillsammans med en rysk vakt är vad som väntar dem. De får hugga ved och hämta vatten ut i kyla ned till -30 grader. Då är det ruskigt obehagligt att gå på utedass men nöden har ingen lag. ;-)

De tyska myndigheterna spar dessutom mycket pengar, kostnaden ligger bara på en tredjedel av andra alternativ. Läs artikel i BBC.


Detta vore något för svenska sociala myndigheter att ta efter och kostar bara en bråkdel mot detta värstingpolisprojekt.


AFA I KALMARS SKOLOR?

Som jag skrivit tidigare är många av Sverigedemokraternas sympatisörer lärare, ibland börjar jag nästan tro att det är den yrkesgrupp som är vanligast inom sd. I och för sig är väl detta inte så konstigt då skolan konfronteras med mångkulturen i ett tidigt skede. Skolan har ju också varit utsatt för den förra regeringens slappa och kravlösa flumskola.


Jag får med anledning av detta en hel del häpnadsväckande information från dessa lärare. För några dagar sedan skrev jag om kulturskolans rektor som i Kalmar Läns Tidning ansåg att hon bara följde Kalmar kommuns policy.

Jag har även fått en del information om att vänsterextremistiska gruppen AFA sprider sitt budskap i Kalmars skolor utan att någon från skolledningarna reagerar.


Jag har idag skickat mail till en rad skolor med ett antal frågor om detta och deras syn på dessa vänsterextrema grupper, t.ex. AFA-Dackebygd.


70599-296

Skall bli mycket intressant att se vilka svar jag får. Jag har givetvis ställt frågorna som kommunfullmäktigeledamot i Kalmar vilket borde innebära att ingen skola i Kalmar kan strunta i mina frågor.

70599-297

Nykommunisterna i AFA vill aldrig vara med på bild!


SD UTESTÄNGS I MÖRBYLÅNGA

Ölandsbladet ansluter sig till tidningar med mycket dålig journalistik eller politiskt korrekta journalister som jag föredrar att kalla det.


I början av veckan lämnades det in en tvärpolitisk motion i Mörbylånga om en skolutredning. Ölandsbladet slår på stort och skriver att alla partier utom sverigedemokraterna står bakom motionen. Läs artikel i Ölandsbladet.

Journalisten på tidningen har givetvis inte frågat sd varför inte sd även skrivit under motionen. Istället försöker journalisten göra ett stort nummer av detta i artikeln.


Nu har sverigedemokraten Rolf Jönsson i Mörbylånga ilsknat till och pratat med Ölandsbladet och informerat tidningen om att sverigedemokraterna inte ens blev tillfrågade om motionen eller ens informerad om densamma innan den var inlämnad.


Jag har full förståelse för Rolf Jönssons ilska även om jag tror att Ölandsbladets journalist överdriver Rolf Jönssons uttryck för att återigen misskreditera en sverigedemokrat.

Läs artikel i Ölandsbladet.


Bra Rolf Jönsson!  Att ryta till är det enda rätta.


Återigen ett bra exempel på att det är de så kallade etablerade partierna och media som skapar martyrstämpeln på sverigedemokraterna och inte vi själva, vi bara protesterar mot de orättvisor som hela tiden drabbar oss.


DESSA PERSONER SÄGER SIG STÅ FÖR MÄNNISKORS LIKA VÄRDE. VILKEN FRUKTANSVÄRD DUBBELMORAL DE HAR!

Är du ölänning och vill ha information om sverigedemokraterna eller vill bli medlem är du välkommen att ringa mig på 070-3792233 eller skicka ett mail till [email protected]


ÖLANDSBLADET OM PARTISTÖD

Idag skriver Ölandsbladet om att vi nekats partistöd i Borgholm men man nämner givetvis inte ett ord om mixtrandet med ord i citatet från fullmäktigebeslutet. Se mitt inlägg från den 31 januari.
Jag anser att det vore på sin plats att tidningen också informerade sina läsare om att platsen inte kan besättas i efterhand.

Läs artikel i Ölandsbladet.


MEDIA NAPPADE PÅ MITT INLÄGG

Kalmar Läns Tidning skriver idag om Kalmar kulturskola sedan jag skrivit om detta på min blogg den 29 januari. Läs artikel i KLT.

Rektorn Doris Aronsson säger följande om mitt samtal till henne.
"- Det stämmer att han ringde, men jag trodde det var reklam för Sverigedemokraterna han ville förmedla, därför sade jag nej tack till att prata med honom, säger Doris Aronsson."
 
Hur människan kan få det till att jag ville göra reklam för sverigedemokraterna är för mig en gåta. Jag hann inte mer än att presentera mig och fråga om jag kunde få ställa några frågor innan hon tackade nej och avslutade samtalet.
Det här var en ny ursäkt för att slippa prata med en förtroendevald politiker.

Skrattretande, Doris Aronsson.

Jag hoppas att jag även får information från tisdagens personalmöte och om jag i så fall tycker att det framkommer något intressant skall mina läsare få ta del av detta.

RSS 2.0