MEDIA LJUGER OCH KOMMER MED OSANNINGAR IDAG.

Idag har nyhetsprogrammen rapporterat om den ökande anhöriginvandringen till Sverige som har fördubblats under årets första 8 månader enligt dessa nyhetsprogram.

I sina inslag anger de siffran till 5000 personer.


VILKET ÄR EN STOR LÖGN!

  

Jag fick följande statistik från migrationsverket i augusti.  

Januari-Juli 2007 har 14 984 beviljats uppehållstillstånd som anhöriga.

  

Varför försöker vår så kallade "fri radio" föra svenska folket bakom ljuset med hur stor anhöriginvandringen är.

  

Här kommer listan med de länder som har mer än 100 personer anhöriginvandrarna under perioden Januari -Juli..

Källa Migrationsverket

Totalt14984
IRAK1821
SOMALIA1614
THAILAND1534
SERBIEN839
TURKIET600
IRAN438
KINA401
BOSNIEN-HERCEGOVINA337
RYSSLAND322
AMERIKAS FÖRENTA STATER317
STATSLÖS  (ca 90 % Palestinier)292
FILIPPINERNA255
POLEN220
AFGHANISTAN214
SYRIEN204
CHILE203
VIETNAM194
BURUNDI187
ETIOPIEN184
MAROCKO178
ERITREA166
LIBANON164
RUMÄNIEN153
UKRAINA147
STORBRITANNIEN146
BRASILIEN145
PERU137
NIGERIA123
TYSKLAND114
TUNISIEN112
GAMBIA109
INDIEN103

Se även mitt inlägg från 25 augusti här


KALMARBORNA TRÄNGDES FÖR ATT KOMMA IN!

70599-132

Kalmarborna trängdes för att komma in i den provisoriska utställningshallen i Bombardiers industrilokaler.


Efter att ha sett en del av dessa 7000 produkter som Fanerdun köpt in för att ha något att vissa upp blir man betänksam. Många av dessa produkter känner man igen från Maxi, Coop, ClaesOhlsson, Ikea, Överskottsbolaget, Jula, Biltema o.s.v.

Nu inser man varför våra egna industrier slås ut av industrier från lågprisländer, det riktigt lyser en rakt i ansiktet när man går bland montrarna.

NU KOMMER DET VÄL BLI ÄNNU VÄRRE!

70599-133
Riktiga utställare saknades i de flesta montrarna! Istället fanns en rad unga flickor vid de enkla montrarna som på bristfällig engelska förklarade att man fick prata med informationen om man var intresserad av någon produkt.

70599-135

Många montrar var tomma på personal och vissa var milt sagt ointressanta. En monter med enbart penslar.

70599-136

De här trädbadkaren var i varje fall något som jag fastnade för och här fanns också riktiga representanter från Kina på plats.

70599-134

Kassakistor fanns det gott om. Månne hoppas kommunalrådet Yo Han Per Zon på att Mr Lou skall förse Kalmar kommun med välfyllda kistor.


BILDER OFFENTLIG HANDLING?

Ni som följt min blogg på sista tiden vet att jag har haft en liten "vendetta" med Kalmar kommuns informationschef Christina Carlberg angående användandet av foto på kommunens hemsida på förtroendevalda politiker.  Hon har förbjudit alla att använda dessa, även press och media.

Mitt senaste utspel är att jag i slutet av veckan lämnade in ett motion om att dessa bilder skall vara en offentlig handling.  
Läs motionen här.

Se Östrans artikel om motionen här.

I och med denna motion måste alla politiker i Kalmar ta ställning till denna fråga och det skall bli mycket intressant att se de olika partiernas ställningstaganden. Om man nu inte försöker stoppa ner motionen i någon byrålåda och glömma den. 


FANERDUNS INVIGNING EN ILUSIONS !

Media spelar med i Fanerduns så kallade invigning som inte är något annat än en ilusion. Man kan möjligen kalla det för någon form av föröppningscermoni, om man vill vara snäll. Fanerdun har ordnat till en något så när snygg fasad men lyfter man på ridån så rämnar ilusionen. Idag väljer media och alla andra att inte lyfta på ridån.

I Vimmerby var kungen på eriksgata för väldigt länge sedan och Storgatan var i ett strålande skick och i full prakt när kungen kom åkandes. Men när kungen skulle åka från Vimmerby ville han åka en annan väg ut ur staden vilket föranledde panik bland de arrangerade Vimmerbyborna. Varför? Jo, man hade endast målat husen på den sida som var mot Storgatan. Jag tycker det finns vissa likheter med dagens jippo vid snurrom.

Här kommer en liten bildkavalkad. Festbilderna kommer i tidningarna men jag visar några andra av mina bilder.

70599-131
Kalmars kommunalråd Yo Han Per Son (s)

Som strålade i glansen och var helt lyrisk i sitt beröm av Mr Lou, Fanerdun och Kina.

70599-129
De kinesiska arbetarna fick hålla sig i bakgrunden.

70599-130
Vänsterstyret i landstinget var inbjudna gäster på invigningen, de ser inte speciellt roade ut. Undrar hur långt de kommit i planeringen för att hur sjukvården skall klara av att ta emot alla dessa kineser.

70599-128
Några av de kinesiska vakter/poliser som övervakar invigningen. Kanske var det dessa personer som Östrans journalister stötte på under gårdagen. Man får en viss obehagskänsla och undrar vad dessa personer fyller för funktion. Mr Lous säkerhetsstyrkor?

70599-127
Jonas Lövgren (m) med en ny kinesisk vänskap?

Imorgon skall jag besöka utställningen i Bombardiers gamla lokaler och se hur många utställare som är på plats.

Påhittet med Yo Han Per Son kommer från Pierre Edströms blogg. Han är politisk sekreterare för folkpartiet i landstinget med en god portion av humör och även Åtvidabergssupporter.


FANERDUN OCH KINA INGET ATT VARA STOLT ÖVER!

Idag är det invigning av det ofärdiga så kallade kinaprojektet i Kalmar. Den som har följt min blogg vet att jag skriver om detta projekt med jämna mellanrum. Jag har skickat mail till Fanerdun och frågat om jag som sverigedemokrat och kommunpolitiker skulle kunna få en inbjudan till invigningen då jag skulle vilja se saker och ting från insidan. Men de ansvariga på Fanerdun har inte ens brytt sig om att svara på mitt mail, än mindre skicka en inbjudan, antagligen är jag inte välkommen p.g.a. min kritiska granskning av detta projekt.
Men det är ju så det fungerar i icke demokratiska samhällen.

Samtidigt pågår demonstrationerna i Burma och demonstranter skjuts ihjäl av militären i denna diktatur.
Det enda land som på diplomatisk väg skulle kunna stoppa detta är Kina.
Istället för att försöka påverka militärjuntan i Burma förbjuder de styrande i Kina all medier i Kina att publicera några uppgifter om utvecklingen i Burma på sina nätsajter.
Med andra ord Kina stödjer juntan i Burma.

Jag mår illa över att se de kinesiska flaggorna vaja tillsammans med svenska flaggor i Kalmar och får stor lust att åka ut till snurrom och plocka ner alla de svenska flaggorna.

70599-125

Imorgon samlas en stor mängd människor under dessa flaggor vid invigningen och jag hoppas att någon har modet att påtala för dessa kineser vad som pågår i Burma.

Egentligen borde någon ordnat någon form av demonstration för Burmas befolkning ute vid snurrom under morgondagen.


Alla som kommer hålla tal under morgondagen och prisa Fanerdun och Mr Lou borde nog fundera på att Kina inte är ett land med demokrati och på vad de egentligen står och stödjer.


70599-126

FEEL CHINA, ENJOY LIFE

Så ser reklampelarna ut vid snurrom. Undrar hur många som håller med om detta?

Jag kommer att åka ut till invigningen imorgon sen får vi se om man blir utkastad eller avvisad som dissident.


KFF GULD I SVENSKA CUPEN

70599-124

TACK KFF FÖR EN UNDERBAR FOTBOLLSFEST!

Ikväll gick man hem från Fredrikskans med en härlig känsla i kroppen.
3-0 på IFK Göteborg med mersmak, inte illa.

Vi fick till och med höra nationalsången innan matchstart, vilken känsla.

Kvällen blev inte sämre när jag fick ett samtal från en  man i Uppsala som ville tacka mig för allt jobb jag lägger ner på sverigedemokraterna. "Du skall veta att så in i helv.... många människor stöder dig".

Tack för samtalet!

Samtal som detta gör det värt att fortsätta jobba för det jag tror på.

CARINA HÄGG EN SKAM FÖR RIKSDAGEN

Lyssna på socialdemokraternas sätt att ta debatten med sverigedemokraterna i P1 morgoneko. Tydligen är detta socialdemokraternas nya taktik efter att Mona Sahlin misslyckadande i TV4-debatten mot Sverigedemokraternas partiordförande Jimmie Åkesson.

Lyssna till detta upprörande inslag i morgonekot idag (27 september) klockan 08:00 (drygt 7 minuter in i program)
Länk Ekots nyhetssändning till programet   (drygt 7 minuter in i program)

Ännu mer upprörande är debatten i P1 morgon mellan Carina Hägg och Fredrik Malm
Länk till P1 morgon   (del 5 av programmet ca klockan 08:15)

70599-74
Carina Hägg i riksdagen.

Carina Häggs agerande är inte bara upprörande utan det är skamligt och liknar mest militärjuntans metoder i Burma.
Jag hoppas att någon anmäler henne för hennes agerande!!

Men vad i h-vete har Fredrik Malm (fp) med detta att göra!

Givetvis skulle det varit en sverigedemokrat i studion inte en folkpartist. Ännu ett bevis på P1 och Sveriges Radio politiskt styrda journalistik.

Läs gärna mitt tidigare inlägg om Carina Hägg som jag skrev redan den 29 augusti. Det tar tid innan Sveriges Radio känner sig pressade att ta upp det i sin nyhetsrapportering.

SD SKA TAS RÄTT UPP OCH NER

Det är rubriken på Östrans ledarsida den 25 september, denna gång signerad Jan G Andersson. Artikeln föranleds av SIFO-undersökningen där SD får 5,9 procent bland männen men bara 1,4 procent bland kvinnorna. Jan G Andersson kommer återigen med alla dessa floskler som vi hört till leda vid det här laget.
Läs artikeln här.

70599-123


Några exempel på detta som "Partiet har haft sitt största gensvar hos yngre korttidsutbildade män". Här kan vi skönja en uppryckning hos Östran när man byt ut lågutbildade till korttidsutbildade.


Ett annat exempel som visar på Östrans bristande kunskap om sd är följande "Det är möjligt att så billiga demagogiska grepp kan locka till sig socialt förvirrade ungdomar men att stadiga äldre herrar ska gå på sådana enkla finter är väl magstarkt". Jag kan upplysa Jan G Andersson att huvuddelen av alla aktiva sverigedemokrater jag träffat ligger i åldersgruppen 40-75 år med tyngdpunkt på 55-65 år.


Sedan kommer ett riktigt skrattretande påstående "Bland sverigedemokraterna finns besvikna borgerliga väljare som vill uttrycka sitt missnöje med högeralliansens politik." Jan G Andersson tycks fullständigt glömt bort att hans socialdemokrater har styrt landet de senaste 12 år innan vi fick ett regeringsskifte 2006 och då också bäddat för sverigedemokraternas framgångar genom sin misslyckade politik. Min personliga uppfattning och erfarenhet är att merparten av våra väljare är missnöjda socialdemokrater.

Han avslutar sin ledare med följande "Sverigedemokraterna ska tas rätt upp och ner och dessa hatets och illviljans kolportörer demaskeras."

Hur många läser och bryr sig om vad denna Jan G Andersson skriver?
Ingen känner ju igen sig i hans beskrivning av s-verkligheten!


Rolf Asmundsson på samma tidning brukar även han ägna sig åt samma typ av argumentation. Han skrev följande i en ledare i augusti.
 "Sverigedemokraterna finns och deras fördomar måste bemötas och avslöjas. Några för väljarna obligatoriska besök på ett kommunfullmäktigesammanträde där sd-ledamöter sitter med vore kanske det effektivaste sättet."


Jag håller med Rolf Asmundsson om att besök i kf skulle vara välkomna men jag är helt övertygad om att effekten skulle bli den rakt motsatta.

För då skulle vår politik och våra inlägg i debatten nå ut till väljarna. Idag är det just sådana "fina herrar" som Rolf Asmundsson och Jan G Andersson som styr vad som skrivs i Östran.

Om dessa "fina herrar" verkligen menar allvar med vad de skriver skulle ju allt vi sverigedemokrater säger i fullmäktige refereras i Östran men i själva verket är det fullständigt tvärtom.


I artikeln från kommunfullmäktige i Kalmar den 24 september avstår Östran från att publicera ett enda ord från debatten om kostnaderna för flyktingmottagningen i Kalmar, inte ens en enda liten stavelse.

Vilket gyllene tillfälle att avslöja oss för alla läsare!
Varför utnyttjar inte dessa herrar detta fina tillfälle?

Sanningen är den att de vet att vår argumentation går hem hos även Östrans läsare och då är det bättre att tiga. Precis samma taktik som man beskyller Fredrik Reinfeldt för i artikeln.

  

Nej, för Östran handlar det bara om att skrämma väljarna för sverigedemokraterna eller alliansen och det kan tydligen ske med vilka osanningar som helst. Att SD ska tas rätt upp och ner är bara ännu en ny patetisk och innehållslös rubrik från denna socialdemokratiska tidning.


ISLAMOFOBI OCH SD-FOBI

Ikväll har jag lyssnat på en föreläsning om islamofobi, föreläsare var Mohmmad Fazalhashemi som är docent i idéhistoria vid Umeå universitet.

                   70599-122

Anledningen till att går på dessa föreläsningar är givetvis att öka på mina kunskaper i dessa ämnen.

Föreläsaren började med att påpeka att islamofobi är inte att rikta kritik mot innehållet i islam eller dess tolkningar. Detta borde framförallt vänsterns företrädare ta sig en rejäl funderare på. Han påpekade också att det i koranen inte fanns något förbud mot att avbilda profeten Muhammed utan det är vissa grupper inom islam som gjort denna tolkning.


Jag tänker inte referera föreläsningen utan bara nämna några reflektioner. Precis som vid föreläsningen om hatbrott fanns det inte några andra förtroendevalda politiker på plats.. Vänsterpartiets företrädare hade säkert kunnat lära sig ett och annat.

Vid den efterföljande diskussionen tog jag upp det debattklimat som råder där alla som kritiserar islam omgående blir stämplade som islamofob eller rasist. Mohmmad Fazalhashemi instämde i min tolkning och menade att det gått inflation i användandet och att det hämmar den debatt som borde finnas.


Jag tog upp islams kvinnosyn som exempel där ingen etablerad riksdagspolitiker vågar kritisera islam idag. Socialdemokraterna är ett utmärkt exempel på detta. När det så kallade pigavdraget debatterades var s-politiker snabba att fördömde det som en kvinnofälla. Samma sak gäller just nu då vårdnadsbidrag debatteras och socialdemokratiska politiker kallar återigen detta för en kvinnofälla och tidningarna fylls med debattartiklar och insändare i ämnet. Man kan faktiskt få uppfattningen att de är centralt skrivna av socialdemokraterna.

Men när imamen Abd al Haqq Kielan säger "Det är tveksamt om kvinnor bör ha rätt till ett eget socialt liv utanför hemmet" är dessa socialdemokrater knäpptysta. Då ser inte en enda s-politiker detta som en kvinnofälla utan istället handlar det om mångkultur och då är det givetvis inte något negativt. En anledning till detta är den politiska korrektheten men även risken att kallas islamofob eller rasist finns nog i bakhuvudet på många politiker.


I slutet av diskussionen nämnde jag att jag var sverigedemokrat vilket tydligen upprörde någon, tänker inte namnge personen. På väg hem från föreläsning blev jag upphunnen av personen som på ett otrevligt sätt uttryckte sin negativa uppfattning om oss sverigedemokrater. Under hela diskussionen efter föreläsningen som varade ca 1 timme uttryckte denne person inte ett enda ord men ute på trottoaren gav han istället prov på sitt nedsättande språkbruk och inskränkta synsätt.


Visa personer säger sig stå för alla människors lika värde men de brukar ofta vara de största syndarna själva.


SKADEGÖRELSE AV ENSAMKOMMANDE BARN!

Rubriken är beklämmande men sanningen är tydligen den enligt en artikel i Kalmar Läns Tidning den 25 september.

Nu är jag personligen inte förvånad över detta då detta inte handlar om ensamkommande barn utan ensamkommande unga muslimska män till 80-90 procent. Tydligen ägnar sig dessa unga män åt skadegörelse när de inte får sin vilja igenom. Enligt skvaller i Påryd där boendet ligger har även andra inventarier skadats men det är som sagt endast rykten.

Det som är förvånande är dock att någon kan slå sönder 3-5 fönster i detta så kallade flyktingboende utan att detta polisanmäls. Jag anser att den ansvariga för detta boende Annika Magnerot begår ett tjänstefel när hon inte polisanmäler detta.

Nu skall det bli intressant att följa om de politiskt korrekta tidningarna Barometern och Östran kommer att skriva om detta eller om de föredrar att hålla sina läsare ovetande. Att Radio Kalmar skulle ta upp detta är väl en omöjlighet.

All heder åt Kalmar Läns Tidning/Nybro Tidning som inte är styrda av den politiska korrektheten.

70599-121

KÖP KLT/NT OCH STÖD DÄRMED TIDNINGEN

KALMAR KOMMUNFULLMÄKTIGE

Ikväll har det varit kommunfullmäktigemöte. Jag har ägnat en stund till att skriva ett inlägg om detta på min KF-blogg. Är du intresserad, läs mitt inlägg här.

Jag har frågat tidningens Östrans fotograf som plåtade under mötet om det är möjligt att få några av dessa foton på mig själv. Skall bli intressant att läsa Östrans svar eller om även de agerar som kommunens informationschef Christina Carlberg.

Jag har för övrigt läst några blogginlägg om kommunfullmäktigemötet i Kalmar och blir lite bekymmrad.
Lasse Johansson (s) och allsvensk fotbollspelare skriver bland annat följande
 "Sd var sig lika och skyllde allt på invandrarna."
Nu måste jag säga att jag blir besviken på Lasse, antingen sov han eller så lyssnade han väldigt dåligt. Jag skyllde absolut inget på invandrarna utan bara redogjorde för ett antal kostnader som var relaterade till flyktingmottagandet i kommunen och vad som kan komma att ske när kommunen ökar mottagningen med ca 300 procent. (Jag skall ta med kameran och plåta Lasse så jag har ett foto till nästa gång)

Något som dock var sig likt är att vänsterpartisten Birgitta Axelsson-Edström ser rasism i varje uttalande från någon av oss Sverigedemokrater.  Kommunalrådet Bertil Dahl (v) tycktes också att ha svårt att räkna hur många partier det finns i fullmäktige men han kanske har svårt för att räkna längre än till sju. Han ansåg att det var total enigheten utan sverigedemokraterna men det kanske var ett utfall av vänsterpartiets demokratisyn.

Birgitta Axelsson-Edström skriver som vanligt i förtäckta ordalag i sin blogg om mig och min kollega.

70599-100
Birgitta Axelsson-Edström, vänsterpartiet.  Se länk till kommunens foto.

Läs hennes inlägg här

Som alla förstår när ni läst hennes inlägg så har dessa vänsterpartister väldigt svårt att acceptera ett demokratiskt val och att vi sverigedemokrater tagit plats i fullmäktige.
Att debattera kommunens kostnader för invandringen är enligt Birgittas syn tydligen att framföra rasistiska åsikter.
Inte undra på att samhället ser ut som det gör med sådana politiker.

Häpp  ;-)


SVERIGEDEMOKRATERNA FJÄRDE STÖRSTA PARTI!

Enligt en mycket stor SIFO-undersökning som TT skriver om ikväll är sverigedemokraterna fjärde största parti bland män, endast 0,1 procent efter folkpartiet. SIFO-undersökningen har intervjuat 5043 personer vilket kan jämföras med ca 1000-1500 vid en vanlig undersökning. Bland män väljer 5,9 procent sverigedemokraterna men endast 1,4 procent av kvinnorna väljer sverigedemokraterna

Lite självkritik är i allra högsta grad på sin plats hos oss sverigedemokrater. Vi måste verkligen prioritera att få in kvinnor i vår organisation. De kvinnor som finns inom partiet måste stötas av alla så att de orkar vara mer aktiva och synas utåt, trots medias alla försök att "hänga ut" aktiva sverigedemokrater. 

Detta innebär en stor utmaning för vice partiordförande Anna Hagwall (invandrare från Ungern) och hennes kvinnonätverk med att nå ut med sverigedemokraternas budskap till alla kvinnor i samhället.


70599-119
Anna Hagwall, 52 år, två vuxna barn, egenföretagare i Stockholm. Anna är förutom ordförande för Sverigedemokraterna i Täby även andre vice ordförande för Sverigedemokraterna på riksnivå.

Läs mer om Anna Hagwall här

Vårdnadsbidraget som alliansen vill införa kan ge oss mycket uppmärksamhet och kan innebära att vi kan locka nya grupper av kvinnor till vårt parti.

I Kalmar står just nu miljöpartiet i en svår situation om vårdnadsbidrag. Alliansen samtalar med miljöpartiet om vårdnadsbidrag och kommer de överens kommer s och v att skrika i högan sky. Men för att alliansen och mp skall få igenom ett vårdnadsbidrag i Kalmar krävs också stöd från sverigedemokraterna i kommunfullmäktige. Detta kan med andra ord ge oss en fin möjlighet att profilera oss i en fråga som berör i huvudsak kvinnor.


Ett annat område som är starkt kvinnodominerat är sjukvården och omsorgen. Det är nu hög tid att sverigedemokratena även engagerar sig rejält i frågor som rör vård och omsorg. Vi har uppenbarligen misslyckats helt och hållet på dessa områden men jag tror att det finns stora möjligheter att även lyckas bland dessa grupper.

En procentenhet till i ökning bland våra kvinnor innebär att vi är över riksdagsspärren på fyra procent.


Jag har själv för första gången på ca 20 år varit tvungen att kontakta vår offentliga sjukvård i länet då min husläkare skrev en remiss till länssjukhuset i Kalmar. Så här långt har den offentliga sjukvården varit en mycket stor besvikelse då den bara tycks bestå av väntetider. Jag kommer under hösten att återkomma med mina upplevelser inom sjukvården i blogginlägg och detta gör mig redan idag mycket upprörd. Om bara min tid räcker till kommer jag att granska vår sjukvård i länet också.


TEMO SYNOVATE ANSTÄLLDA ODEMOKRATISKA!

Jag har alltid varit tveksam till att lita på det opinionsundersökningar som görs i Sverige. Som sverigedemokrat vet jag att mycket är styrt av den så kallade politiska korrektheten men jag förväntar mig att just dessa opinionsinstitut skall vara politiskt oberoende. Jag har tidigare hört rykten om att personer som ingått i dessa undersökningar fått diverse kommentarer och till och med nekats att svara sverigedemokraterna i undersökningar.

70599-117

Under den senaste veckan blev en av sverigedemokraternas medlemmar i Kalmar uppringd av just TEMO/SYNOVATES anställda och tillfrågad om han ville ingå i månadens opinionsundersökning. Efter ett antal andra frågor som civilstånd, jobb o.s.v. kom den viktiga frågan.

På vilket parti skulle du rösta om det vore val idag? 
N.N. svarade.
-Sverigedemokraterna.
Telfonröst.
Tystnad......... -Finns inte på vår lista! Tystnad ( personen i telefonen förväntar sig att N.N. skall säga ett annat parti)
N.N. svarar igen.
-Sverigedemokraterna.
Telfonröst.
Jaha, då får vi ta fram listan på övriga partier. (mycket besvärligt)

Telefonrösten kommer med en ny fråga.
På vilket parti röstade du i valet 2006?
N.N. svarade.
-Sverigedemokraterna.
Telfonröst.
-Finns inte på vår lista! Tystnad 

Frågan är om denna telefonröst noterade N.N. röst på Sverigedemokraterna eller om den hamnade någon annanstans eller om han noterades som ett obesvarat samtal eller vet ej, vem vet.

Det här bekräftar bara de rykten som tidigare funnits om dessa opnionsinstitut och jag ifrågasätter starkt deras resultat. Jag har tidigare varit i kontakt med Nicklas Källebring på Synovate som försäkrat att allt går rätt till vid dessa telefonuppringningar. Om detta beteende är utbrett bland synovates anställda vilket är ganska troligt kan man betrakta detta som ett brott mot de demokratiska reglerna som gäller i ett civiliserat land. Sverige börjar mer och mer likna ett stasi land.

Slutsatsen blir att man utan dåligt samvete kan lägga på 1 procentenhet på Sverigedemokraternas opinionsresultat från TEMO/SYNOVATE. 
Vilket i så fall hade inneburit 4,3 procent i augustimätningen.

70599-118

SE UPP KD, MP, V, C OCH FP FÖR NU KOMMER SD!


 

NU HAR DET HÄNT IGEN!

Ikväll har jag varit ute på Lilla puben och inmundigat ett par Newcastle. Jag vet inte för vilken gång i ordningen en förtroendevald politiker i länet kom fram och ville prata med mig.

Det som är förvånande är att ingen vill tala om hur fel sverigedemokraternas politik är utan istället tala om hur rätt vi har i de frågor vi driver.

Kvällens person sa sig vara väldigt stolt över att jag satt i fullmäktige och drev våra frågor på det sätt jag gör. Han var väldigt missnöjd med sitt eget parti och förutspådde visa negativa framtidsutsikter.

Han berättade även att partiet på lokal nivå fått förhållningsorder från sin riksorganisation om att under inga omständigheter samarbeta med Sverigedemokraterna. Han ifrågasatte detta väldigt starkt då han ansåg att det ideologiska borde vara det som avgjorda vem man samarbetade med och eftersom vi hade samma uppfattning i några frågor på lokal nivå borde detta vara avgörande, inte vad partiledningen anser. Han var till och med nära att helt hoppa av politiken om ingen ändring kunde skönjas.


Med andra ord ännu ett bevis på att pk-bubblan är på väg att spricka.


I onsdags kväll hade vi i SD Kalmar en liten pubkväll och några helt nya ansikten dök upp från Kalmar och Nybro.

70599-116


SVERIGES "FARLIGASTE" MÄN, IMAMER?

När kristdemokraterna vill införa ett vårdnadsbidrag går vänsterpartiets partiledare Lars Ohly i taket och vrålar kvinnofälla i högan sky. Han anklagar miljöpartiet för att vara kvinnofientligt parti eftersom det kan tänkas stödja någon form av vårdnadsbidrag.

När allianspartier kom med förslaget om "pigavdrag" så var Lars Ohly ganska vildsint i sin retorik och anklagade partierna för att vara kvinnofientliga. Kritiken har varit ganska samstämmig från socialdemokraterna och vänsterpartiet.

70599-115                      70599-116
Lars Ohly, kommunist och partiledare för före detta vpk.


Men när Abd al Haqq Kielan, född Leif Karlsson vill kedja fast kvinnan vid spisen är Lars Ohly och alla andra feminister knäpptysta!

Abd al Haqq Kielan är imam vid moskén i Eskilstuna och Islamiska föreningen i Stockholm och ordförande i Svenska Islamiska Samfundet.

I en intervju uttryckte han sig på följande sätt.

 "Det är tveksamt om kvinnor bör ha rätt till ett eget socialt liv utanför hemmet".

Att kritisera denne konverterade muslim och hans religiösa muslimska bröder för deras kvinnosyn är tydligen uteslutet bland de så kallade politiskt korrekta i Sverige. Detta har vi till stor del vår svenska media att tacka för, så fort någon kritiserar islam sätter media en stor stämpel med texten "Islamofob" i pannan på vederbörande.

70599-114

Abd al Haqq Kielan betyder fritt översatt, sanningens underdånige tjänare. Att någon bara kan välja ett namn med den betydelsen får nackhåren att resa sig på mig.


Abd al Haqq Kielan vill inte bara kedja fast kvinnan vid spisen utan även införa barbariska lagar i Sverige. I en intervju hänvisar han till koranen som säger att

"Brott mot samhällets stabilitet och fortbestånd ger dödstraff" och exemplifierar med äktenskapsbrott, landsvägsrån och vissa typer av mord.

Jag kan bara tolka detta som att han inte värnar om demokrati utan förespråkar diktatur med stor inskränkning av yttrandefrihet, åsiktsfrihet, mötesfrihet, religionsfrihet och att han gärna ser att sharialagar införs i Sverige.

Jag antar att så kallade hedersmord är undantagna någon form av bestraffning enligt Abd al Haqq Kielan. Jag tolkar också detta som att Abd al Haqq Kielan förespråkar stening vid äktenskapsbrott.


Med tanke på det utrymme Abd al Haqq Kielan ges i svensk media och att inget riksdagsparti eller riksdagsman vågar kritisera honom anser jag att han är en av de "farligaste" männen i Sverige och ett allvarligt hot mot vårt demokratiska samhälle.

Lars Ohly framstår vid sidan av Abd al Haqq Kielan som ett riktigt söndagsskolebarn och demokratiförespråkare.


Trots detta inbjuder riksdagen denne imam till att vara med och leda inledningen av det nya riksdagsåret i Storkyrkan i Stockholm (se program). I detta fall spelar helt plötsligt inte hans kvinnosyn och hans syn på "alla människors lika värde" någon som helst betydelse för statsministern Fredrik Reinfeldt.
Vem minns inte statsministerns uttalande vid ett besök i stadsdelen Ronna i Södertälje när han uttryckte sig på följande sätt.

"Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån"

Vår statsminister har fått mycket om bakfoten!


Abd al Haqq Kielan har tydligen svårt att förstå västvärldens lagar eftersom han i en intervju uttryckte sig så här.

"Jag förstår inte Sverige och dess lagar. Det är okej att homosexuella gifter sig men det är inte tillåtet att ha fyra fruar."

Hur ser Abd al Haqq Kielan på äktenskapet

"Äktenskapet inom islam är inte baserat på kärlek. Kvinnan har inte rätt att ingå äktenskap på eget initiativ, det är pappan, brodern eller någon annan manlig anhörig som bestämmer vem hon skall gifta sig med."

  

En muslimsk man kan gifta sig med en svensk kvinna men det är inte tillåtet att en muslimsk kvinna gifter sig med en svensk man. I så fall måste han bli muslim och konvertera.  


Ändå säger denne imam att de absolut är för integration, vem går på dessa osanningar som "sanningens underdånige tjänare" uttalar.

Läs mer på följande källor

http://sv.wikipedia.org/wiki/Abd_al_Haqq_Kielan

http://www.paraplyprojektet.se/nyheter/mannens-mark-eller-husets-harskarinna/

http://www.expressen.se/1.331982KALMAR KOMMUN INTE KONSEKVENTA!

Jag tycker det är lite märkligt att Kalmar kommun tydligen tillåter media använda foto från sitt bildarkiv utan att berörd person har tillfrågats enligt de regler som kommunen åberopade när jag använde dessa foton på min blogg.

Kalmar Läns Tidning skriver om detta och använder i artikeln kommunens foto av mig utan mitt medgivande.

Se följande länk.

Nu är jag inte det minsta upprörd över detta utan jag är bara tacksam över att tidningen ger detta utrymme i sin tidning. Det jag finner märkligt är att kommunen tydligen har olika policy beroende vem användaren är av dessa foton.

Jag har ställt frågan om kommunen tänker ändra sina regler angående detta bildarkiv till informationschef Christina Karlberg och fick ett nekande svar så sent som under gårdagen.

Uppdaterad 21 september
Nu har även Kalmar Läns Tidning
fått sig en skopa förmaningar från Christina Karlberg!
Detta har gjort Kurt Lundgren rejält upprörd. Läs hans blogginlägg


10 DAGAR TILL INVIGNINGEN MEN MUTORNA SAKNAS I KINA.

I fredags hade Kalmar Läns Tidning en artikel med rubriken "Var är alla kineser?" och det undrar nog alla hotellägare också. Fanerdun hade tidigt bokat upp en mängd hotellrum i Kalmar med omnejd inför invigningen men nu avbokar man istället mängder av rum och hotellägarna är förtvivlade/förbannade eftersom Ölands Skördefest går av stapeln samtidigt och man har nekat en mängd gäster boende p.g.a. Fanerduns bokning.


Jag undrar också var alla kineser är på byggarbetsplatsen, inte bygger dom i varje fall!

70599-111
Mässhallsområdet 18 september. Inga kineser här!         FOTO Thoralf Alfsson

70599-113
Inga kineser på framsidan heller!                                FOTO Thoralf Alfsson

Mr Lou eller är det Luo har tydligen bestämt att några hundra kvadratmeter gräsmattor är viktigast inför invigningen den 28 september. I eftermiddag kunde jag räkna till mellan 45-50 kinesiska byggarbetare som istället ägnade sig åt att planera ut jordmassor och rulla ut gräsmattor. Utsidan är tydligen viktigare än insidan.

70599-112
Men här är alla kineser!                                                  FOTO Thoralf Alfsson

MEN VAR ÄR MR LOU?

För några veckor sedan kunde vi läsa i lokal media att Fanerdun köpt Möre hotell men i dagens tidningar kunde vi läsa att Fanerdun inte fullföljt köpet. Fanerdun har heller inte köpt det markområde man haft option på för etapp 2 av mässhallarna. Marken för bostäder som Fanerdun får köpa till ett vrakpris har heller inte fullföljts och som kommunmedborgare hoppas jag att det säljs till någon annan intressent vilket innebär en vinst på ca 20 miljoner för kommunen. Enligt uppgift skall det skrivas köpebrev under morgondagen.


RYKTET SÄGER ATT DET SAKNAS MUTOR I KINA

Den mest trolig orsaken till att Fanerdun inte fullföljt dessa köp kan vara att de inte fått tillstånd att föra ut valuta från Kina. Enligt obekräftade uppgifter skall detta bero på att Fanerdun och Mr Lou inte betalt mutor till rätt personer i Kina. Att Mr Lou inte behövde betala mutor i Sverige väckte stor förvåning hos denne affärsman men detta väcker också en del funderingar.

Hur många tror att mutor inte förekommer i Sverige?


FRÅGAN ÄR OM HELA PROJEKTET KOMMER STANNA AV EFTER DEN SÅPA LIKNANDE INVIGNINGEN.


SD HÖGER ELLER VÄNSTER?

Den frågan är det många som ställer sig! Det finns heller inget ensidigt svar på den frågan och den som försöker att sätta in hos i blockpolitiken kommer att misslyckas fullständigt. Blockpolitiken är något för riksdagspartierna att diskutera men jag ser gärna att sverigedemokraterna krossar denna förlamande stelbenta synsätt som politiken bedrivits i Sverige sedan "urminnes tider".

Tidningen Barometern har tydligen insett detta faktum och placerar oss därför i mitten av den politiska skalan som säkert kommer att reta en del politiker och läsare. (Hoppas Barometern inte misstycker att jag lånat några av deras grafiska bilder, med det går tyvärr inte att länka till dessa objekt)

            70599-108
Valresultat kommunval i Kalmar.

Trots att vi i Kalmar bestämde oss för att ta det första året som ett läroår har vi ändå rört om en hel del på det lokala planet och det har också uppmärksammats i media. Vi har irriterat framförallt vänsterpartiet och detta har också gjort att vi fått extra rubriker. Socialdemokraternas invandrarpolitiker Nasim Malik har också hjälpt till att marknadsföra oss Sverigedemokrater.
Vi har inte var särskilt aktiva vad det gäller motioner men har ändå lämnat in fler motioner än moderaterna och kristdemokraterna och med tanke på att vi endast har två mandat i jämförelse med moderaternas 13 så är det anmärkningsvärt.

          70599-109
Jag kan lova våra väljare att antalet motioner kommer öka under det närmaste året. Vi kommer lämna in en motion om att folkomrösta om flyktingmottagningen i kommunen under hösten.
Barometerns journalister tycker tydligen ändå att vi varit aktiva eftersom de ägnar en del av sin helsida för Sverigedemokraterna med följande rubrik.

                70599-110

Jag måste tacka Barometern för en objektiv artikel i dagens tidning som beskriver det senaste året på ett bra sätt. Det är bara att hoppas att kollegorna på Östran ser och lär.

        


KALMAR KOMMUNS BILDARKIV STÄNGT!

Varför gör sig Kalmar kommun sådant besvär med att fotografera alla förtroendevalda politiker när sedan bilderna inte får användas. Inte ens av press och media.
Varför har kommunen en heltidsanställd fotograf om inte hans bilder får användas av kommunens medborgare!
Varför denna sekretess av vanliga porträttbilder av våra politiker?

Vem är det som ligger bakom detta bildförbud?

70599-100     Länk till foto Jan R Andersson
Jan R Andersson (m) som kommunpolitiker 

70599-106
Jan R Andersson (m) som riksdagsman (bild tillåten att använda på t.ex. bloggar, har dock ej hittat fotografens namn)


Kommunens informatioschef skrev följande i ett svar till mig.
"Tillstånd kan man eventuellt få om man pratar med fotografen. Jag har pratat med honom och det är OK när det gäller bilden på dig själv. När det gäller andra personbilder kompliceras det ytterligare av Personuppgiftslagen. Där måste man även ha tillstånd av vederbörande för att publicera på nätet. Därför kan vi aldrig ge tillstånd att våra bilder på personer får användas av andra än oss själva."

Jag har pratat med fotografen Jan Magnusson men han ville inte ge mig tillstånd att amvända andra bilder än den på mig själv.

PUL (personuppgiftslagen) förändrades något 2007 och här kommer ett litet citat från den ändringen,

PUL mjukas upp från första januari 2007
Lättare hantera personuppgifter i löpande text. Men fallgroparna finns kvar.  

Numera är det  tillåtet att publicera personuppgifter i löpande texter. Likaså att lagra texter med personuppgifter i en dator. Däremot kommer det vara förbjudet att lagra eller publicera känsliga personuppgifter. Hit hör exempelvis politiska åsikter, sexuell läggning och etnisk tillhörighet, såvida inte berörda personer lämnar samtycke. Förtroendevalda behöver dock inte tillfrågas.
  

Efter att ha läst följande kontaktade jag datainspektion  och ställde följande fråga:
Behöver man samtycke för att kunna publicera bilder på förtroendevalda politiker på en hemsida eller blogg?  (Bilderna är normala porträttfoto)

Jag fick följande svar från Mats Björklund på datainspektionen.
En bild är inte löpande text, men jag anser att om det är ostrukturerad behandling och det inte är kränkande så omfattas det av nya undantaget.

Med andra ord, om bilderna inte är kränkade behöver jag inget tillstånd för att publicera dessa på min blogg. Informationscefen Christina Karlberg bör uppdatera sig på PUL en smula!

Riksdagen har också ett arkiv med bilder på alla riksdagsmän/kvinnor där man anger att de får användas fritt av press och media om fotografens namn anges. Jag ställde då frågan till informationschefen för riksdagen om jag kunde använda dessa foton på min blogg och fick följande svar.

Hej!

Ja, de får användas på bloggar om fotografens namn anges. De får dock bara användas under mandatperioden, så om bloggen finns kvar i oktober 2010 måste bilden tas bort då.


Med vänlig hälsning
Webbredaktionen
Information Rosenbad

E-post till regeringen och departementen
http://www.regeringen.se/sb/d/3109/a/18495

Foton på riksdagspolitiker är alltså tillåtet att publicera i en blogg men inte Kalmar kommuns politiker. Varför? Christina Karlbergs bortförklaring har med andra ord ingen substans.

VAD ÄR DET FÖR MÖRKA KRAFTER SOM STYR I KALMAR

AVGÅ REINFELDT!

Dödshot och stora belöningar till den som slaktar en svensk konstnär eller en svensk chefredaktör och vår statsminister vägrar uttala sig.

- Statsministern vill i det här läget inte kommentera ärendet alls, hälsar pressekreteraren Edvard Unsgaard.

                       70599-105

Vi behöver en statsminister som tar kraftigt avstånd från dessa hot oavsett vem det kommer ifrån och inte någon som gömmer sig i Filippas kjolar när det hettar till.

AGERA ELLER AVGÅ, REINFELDT


ISLAM EN FREDLIG RELIGION?

Många muslimska företrädare påstår att islam är en fredlig religion men hur kan det då vara möjligt att utfärda dödshot och belöningar till den som mördar människor som anses ha kränkt denna religion. Alla muslimer vänder tydligen aldrig andra kinden till eller finns det någon som gör det?

70599-103
Se upp, Lars Vilks!

Dessa hot uttalades av Irakiske al-Qaidaledaren Abu Omar al-Baghdadi som troligen framfördes under gårdagens fredagsbön.

  

"- Härmed, och i godhetens månad Ramadan utlyser vi en belöning på 100 000 dollar till den som dödar den kriminelle gudsförnekaren. Belöningen höjs till 150 000 dollar om han slaktas som lamm.

  

- Vi utlyser en belöning på 50 000 dollar till den som kommer med chefredaktörens huvudet på den tidning som publicerade teckningarna.
- Muslimer som dödar dessa två gudsförnekare och fähundar kommer att ersättas för gärningen hos Gud. Men, vid Guds namn kommer vi att uppfylla våra löften om pengar. Det är inte ersättning för att döda dessa fähundar utan för den tid som läggs ned för att fullfölja gärningen."

Så låter en företrädare för den fredliga religionen islam!


Sveriges Muslimska Råd skriver följande på sin hemsida om Ramadan som började den 13 september.


"Ramadan är en månad för andlighet och sökande av själsfrid, en månad för försoning och förlåtelse. Låt denna ramadananda genomsyra er, era hem och familjen, ert arbete och deltagande i samhället så att det goda och välgörande växer och sprids där svenska muslimer lever och verkar."

Ganska eller omöjligt att lita på detta budskap. Den som läser texten förstår att det muslimska budskapet skall spridas i Sverige och undrar nog också om det inte handlar om hyckleri när man skriver att ramadan handlar om försoning och förlåtelse.


När nyheten om att det utfästs en belöning på 100.000 dollar på Lars Vilks huvud och ytterliggare 50.000 dollar om han slaktas som ett lamm så försöker media tona ner det hela och ser inte alls något allvarligt på hoten.

Att media tar så lättvindigt på detta gör mig väldigt förundrad. Det här påverkar ansvariga personer på tidningarnas redaktioner oavsett vad dom säger i media och det innebär att de kommer att tänka sig för mer än en gång innan de skriver eller publicerar något kritiskt om islam i fortsättningen.


Kommer Fredrik Reinfeldt bjuda in dessa islamister till Rosenbad för att be om ursäkt eller kanske till och med leverera Lars Vilks "huvud" på ett fat för att ställa in sig hos dessa religiösa tokstollar. Nu är det hög tid för vår statsminister att kalla upp ambassadörerna från dessa muslimska länderna och tala om var "skåpet skall stå". Han bör kräva att deras regeringar omedelbart ser till att dessa islamister som utfärdat dessa hot grips och ställs inför rätta. Men för guds skull begär dom inte utelämnade till Sverige.


ISLAMISTER I SVERIGE?

70599-104
Demokrati och jämlikhet i Pakistan.


I gårdagens Studio P1 diskuterades varför unga muslimer i Sverige blir islamister och vill offra sina liv för islam i terrordåd. Det fastslogs i programmet att det fanns många islamister i Sverige men ingen av de företrädare som deltog i programmet tog egentligen inte riktigt avstånd från detta, istället visade de sitt hat till USA. De erkände utan omsvep att det finns imamer i Sverige som sprider islamistisk propaganda i moskéer.  Om jag vore i Lars Wilks eller Ulf Johanssons kläder skulle jag vara mycket försiktig i fortsättningen


Det mest sorgliga i denna historia är att de inte kan förvänta sig något stöd från den menlöse statsministern Fredrik Reinfeldt eller den resgalne utrikesministern Carl Bildt.

Att socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin skulle uttala sitt stöd för Lars Vilks eller Ulf Johansson är nog helt osannolikt utan hon fortsätter nog att tiga som hon gjort den senaste tiden. Hon vägrade ju delta i senaste Uppdrag granskning som handlade om integrationsproblemen.


VAD HAR VI FÖR RYGGRADSLÖSA RIKSDAGSPOLITIKER.


KOMMUNERNAS BEDRÄGERI OM ENSAMKOMMANDE BARN!

I en rad kommuner pågår ett bedrägeri mot kommunernas innevånare från de styrande politikerna angående så kallade ensamkommande flyktingbarn. De så kallade etablerade partierna driver fram beslut om att kommunerna skall ta emot ensamkommande flyktingbarn. Sverigedemokraterna är vanligtvis det enda parti som brukar motsätta sig dessa beslut.


70599-102
Insändare från vänsterpartiet företrädare i Kalmar.

Vad menar jag då med bedrägeri?

Jo, de politiker som driver dessa frågor och som säger till media och i debatter att kommunen skall ta emot två eller fyra eller som i Kalmars fall åtta ensamkommande flyktingbarn. De använder det låga antalet som ett argument för sina förslag och menar att det har vi råd med när staten ersätter så "generöst". Man spelar helt enkelt på människors känslor, empati och att det låga antalet vare sig gör till eller från. Dessa argument framhävde företrädare från socialdemokraterna, vänsterpartiet, miljöpartiet, folkpartiet och kristdemokraterna i den debatt som pågick när beslutet togs i Kalmar.


Jag är nog benägen att kalla dessa politiker för lögnare eller så är de fullständigt okunniga om hur verkligheten ser ut.

I Kalmar beslutades det om att teckna avtal med migrationsverket om att ordna ett mottagande av åtta så kallade flyktingbarn.

Hur ser då verkligheten ut?

Åtta ungdomar eller som jag säger åtta ensamkommande unga muslimska män kommer till förläggningen i Påryd. Så långt är allting enligt det beslut som tagits men sedan börjar det märkliga. När någon av dessa åtta får uppehållstillstånd är kommunen skyldig att ordna ett annat boende för den personen i kommunen. Då kan man ju tro att det då är sju kvar i Påryd. Nej, nej, då fylls det genast på med en ny person. Nästa person får uppehålls tillstånd och nya fylls på i en ej sinande ström. Detta innebär i Kalmars fall att det inte finns någon gräns för hur många ensamkommande unga muslimska män eller som de politiskt korrekta säger ensamkommande flyktingbarn Kalmar kommun kommer att ta emot.


 Kommer det bli 20, 30, 50 eller 100 ensamkommande "flyktingbarn" ?   Ingen vet!!

På Migrationsverkets hemsida om ensamkommande flyktingbarn skriver man följande:

" När ett barn beviljas uppehållstillstånd ser kommunen till att barnet antingen placeras i ett familjehem eller annat lämpligt boende. I några kommuner finns särskilda boenden för de barn utan vårdnadshavare som fått uppehållstillstånd."

Ett särskilt boende för åtta ensamma flyktingbarn är Kalmar kommun på väg att starta upp med ca 8 anställda enligt uppgifter i media. Detta har aldrig varit uppe och beslutats i kommunfullmäktige.

I protokollet från kommunfullmäktige var den som skrev protokollet så förslagen att antalet inte angavs. MYCKET MÄRKLIGT!

I den insändardebatt som rasade efter beslutet skrev en rad politiker att det bara handlade om åtta ensamkommande flyktingbarn. De vilseledde med andra ord kommunens innevånare och tidningarnas läsare.


"Vid kommunfullmäktigemötet i november beslutades att Kalmar kommun ska ta emot åtta ensamkommande flyktingbarn".


Insändare från vänsterpartiet, underskriven av Bertil Dahl, Birgitta Axelsson-Edström och Peter Person. (Artikel ovan)


"när det gäller åtta ensamkommande flyktingbarn"


Insändare 21 december från Jonas Löhnn, miljöpartiet.


"Det som gjorde sverigedemokraterna upphetsade var ärendet om att Kalmar kommun ska ta emot åtta ensamkommande flyktingbarn."

  

Insändare i Östran från Birgitta Elfström, socialdemokrat och kommunalråd.


"Att vi en rik medelstor kommun som Kalmar skulle påstå att vi inte har råd att ta hand om åtta barn."


Insändare i Östran från Dzenita Abazza, socialdemokrat.


Ganska typisk kommentar från socialdemokraten Dzenita Abazza men 10 månader senare planerar socialdemokraterna i denna "rika kommun" en skattehöjning på ca 75 öre/hundralapp. Ytterliggare nästan en procent i skatt.


Frågan är om dessa kommunfullmäktigeledamöter var så okunniga eller om den politiska korrektheten drev dem till dessa osanna påståenden. Det som är mest anmärkningsvärt är att ett kommunalråd far med dessa osanningar.


TÄNK OM VI HADE JOURNALISTER PÅ LOKAL NIVÅ SOM TORDES STÄLLA DESSA POLITIKER MOT VÄGGEN.
 


HATBROTT

Idag har jag varit på två föreläsningar om hatbrott. Den första hölls av överåklagare och folkpartisten Sven-Erik Alhem från Malmö och den andra av polisen Ulf Björkman som utreder hatbrott i Kalmar Län.

70599-101
Överåklagare Sven-Erik Alhem


Hatbrott handlar i första hand om "Hets mot folkgrupp" och "Olaga diskriminering" men det som var nytt för mig var att även "Hot och våld mot förtroendevald" betecknas numera som ett hatbrott enligt Sven-Erik Alhem. Med andra ord är de hot och skadegörelse som jag varit utsatt för att beteckna som hatbrott och skall prioriteras högre av polisen.


HOT ELLER VÅLD MOT FÖRTROENDEVALD = HATBROTT

I Brå:s rapport "Hatbrott 2006" nämns inte hatbrott mot förtroendevalda över huvudtaget vilket jag finner mycket märkligt om detta skall betecknas som hatbrott.

Med andra ord så begår AFA (Anti Fascistiskt Action) en mängd hatbrott.


En annan sak som var intressant var att politiska, konstnärliga och religiösa arenor har något högre till tak vad det gäller t.ex. hatbrott. Detta har vi sett exempel på som Lars Wilks rondellhund och pastor Åke Greens uttalande om homosexuella.

Det skall bli intressant att följa anmälan mot mig om hets mot folkgrupp p.g.a. en debatt i kommunfullmäktige som i allra högsta grad är en politisk arena.


Jag tycker också att det var anmärkningsvärt att inte Sven-Erik Alhem tog upp de vänsterextrema rörelserna i Sverige i sin föreläsning utan enbart pratade om högerextremism.


Polis Ulf Björkmans föreläsningsmaterial om hatbrott handlade enbart om högerextremism men jag ställde frågor om vänsterextremism och hur dessa grupper bevakas och utreds i länet. Frågorna väckte övriga deltagares intresse och diskussionen handlade sedan väldigt mycket om autonoma grupper i samhället. Många tycktes vara väldigt okunniga om dessa gruppers aktiviteter i Kalmar och i länet.

Jag upplyste dem om vad "ANTIFA" betyder och bad dem titta efter denna text som finns sprayad på en mängd byggnader i Kalmar centrum. Jag tror att många fick med sig en annan vetskap och kunskap hem än vad dom tänkt sig när dom kom till föreläsningen.


En grekisk invandrar kvinna undrade varför vi svenskar inte var stolta över den svenska flaggan och varför den kopplas till rasism, vilket fick mig att småle när andra deltagare försökte förklara detta.


En annan reflektion jag gjorde vid dessa föreläsningar var att det bara var två förtroendevalda deltagare och vi var Sverigedemokrater båda två. Var övriga partiers förtroendevalda politiker höll hus vet jag inte men föreläsningarna var kostnadsfria för kommuninnevånare och kommunen var medarrangör. Så det kan knappast berott på småländsk snålhet utan snarare på ointresse. Det går bra att prata om dessa ämnen när media är närvarande men sen betyder det tydligen inte så mycket. 


VÄNTADE BAKSLAG I KINAPROJEKTET

  • Inga pengar får föras över från Kina till Sverige av Fanerdun
  • Bygget av mässhallar försenas minst 6 månader
  • Bygget av hotell försenas minst 6 månader
70599-55
Blir hotellet något annat än en skiss?

Ambassaden i Peking har skickat ett brev till bland annat Kalmar kommun i slutet av augusti där man varnar för att det finns en del märkliga saker kring Fanerdun i Kina. Se brevet på Kalmar Fria Tidning. 

Brevet föranledde 3 politiker från Kalmar att göra en blixtutryckning till Kina. Johan Persson (s) var en av politikerna som åkte och vid hemkomsten kunde han meddela kommunfullmäktige att allt var i sin ordning. Hur nu Johan P kan vara så säker på detta? Jag skulle vara mycket försiktig med att lyssna på Mr Lous försäkringar hittills är det inte mycket som hållits av hans löften.


Nu har Johan Persson skickat ett brev till Kinas in- och utrikesdepartement där han gör allt för att marknadsföra projektet. Han skriver i brevet att han hoppas att de kinesiska myndigheterna ser positivt på projektet och att man hjälper och stöder det fullt ur från kinesiskt håll. Man kan ju fråga sig om detta brev är ett sätt att utöva påtryckningar på de kinesiska myndigheterna.


Idag den 12 september kommer uppgifter från Kina att Fanerdun fortfarande inte fått tillstånd att föra ut pengar från Kina.

Bygget av mässhallar blir inte klart förrän våren 2008 och hotellet som skulle stå klart mars 2008 blir nu inte klart förrän hösten 2008.

  

Trots dessa förseningar väljer Fanerdun att genomföra en invigning.


Invigningen den 28 september närmar sig med stormsteg och nu börjar detaljerna läcka ut. Eftersom det inte finns ett enda företag som tecknat avtal med Fanerdun finns det heller inga varor som ställs ut vid invigningen. Detta löser Fanerdun med att själva köpa in ca 7000 produkter i Kina som skall visas vid invigningen, snacka om såpa.

Invigning kommer inte att ske vid mässhallarna utan Fanerdun har hyrt in sig i de gamla Bombardier lokalerna för att kunna visa dessa "låtsasprodukter".


Ett stort antal inbjudningskort har skickats ut men på korten finns ingen tid eller plats för invigningen. På en fråga om varför detta inte angivits på inbjudan säger Angie Qian, assistent på Fanerdun

   - Vi vill inte lämna ut informationen. Det är enligt våra strategier.


Skulle vara intressant att få ta del av mer om dessa hemlighetsfulla strategier som detta företag har.


KALMAR KOMMUN FÖRBJUDER ANVÄNDANDE AV FOTON

Idag har jag fått ett mail från Kalmar kommuns informationschef Kristina Karlberg med följande  innehåll.


Hej Toralf,


Jag vill bara göra dig uppmärksam på att du inte får ta bilder från vår hemsida och lägga på er hemsida. Vår fotograf äger upphovsrätten på dem och tillåter inte detta. Jag förutsätter att du genast plockar bort alla bilder som du inte har tillåtelse att publicera.


Hälsningar


Christina


På något sätt känns detta som ett försök att förhindra eller försvåra för mig att göra mina blogginlägg så levande som möjligt.

Det handlar egentligen inte om upphovsrätten utan att någon inte gillar mina inlägg. Det är mycket märkligt att kommunen inte anger vem som är fotograf och har upphovsrätten. Se exempel nedan.

 Jag drar slutsatsen att mina blogginlägg om kommunala beslutsfattare och beslut i kommunfullmäktige inte är populära inom vissa kretsar. Tydligen är det någon som har svårt att acceptera yttrandefriheten och den demokrati som råder i vårt land.

Vi har ju de senaste dagarna sett prov på detta när det gäller rondellhundsteckningen av Lars Wilks. Muslimska invandrare och många muslimska länder har ju protesterat mot vår yttrandefrihet, även Nasim Malik enligt en artikel i Östran.


Jag tror inte det är en slump att detta kommer bara några dagar efter att jag publicerat inlägg om Nasim Malik (s) där jag lagt upp foto på Nasim Malik i mina inlägg om den anmälan om hets mot folkgrupp som jag och min kollega i kommunfullmäktige är utsatta för.

Nasim Malik säger sig ju stå för yttrandefrihet och demokrati men hur det är i verkligheten är nog inte så självklart.


Jag tycker personligen att dessa foton på kommunens hemsida över förtroendevalda politiker skulle kunna användas fritt av föreningar, näringslivet och privat personer om bara fotografens namn anges vid publiceringen.


Nu får jag dock rätta mig efter detta mail och byter ut dessa foton mot en blank ruta och med en länk till bilden på kommunens hemsida. Se mina tidigare inlägg.
70599-100  Länk till foto Thoralf Alfsson
Thoralf Alfsson (sd)

Personligen tycker jag denna lösning är mycket sämre ur många aspekter men framförallt för den förtroendevalde själv. Nu kommer även hemadress, telefon och mailadress att visas för alla som är intresserade att länka in på kommunens hemsida.

Upptäckte också att någon på kommunen byt ut mib personliga länk till min privata hemsida utan min vetskap, vilket jag påtalat för Christina Karlberg.

Jag kommer att så småningom börja bygga upp mitt eget fotoarkiv på våra förtroendevalda politiker i kommunfullmäktige och det kanske inte är så dumt i alla fall.


INGET ONT UTAN ATT DET HAR NÅGOT GOTT MED SIG!


KD HAND I HAND MED SD?

Östrans ledarskribent Rolf Asmundsson har tydligen fått vårdnadsbidraget på hjärnan och ser rött i dubbel bemärkelse.

Rolf A skriver bland annat följande på ledarsidan angående vårdnadsbidrag


"När Bengt-Olof Roos i Kalmar exempelvis hoppas att de borgerliga ska kunna bilda majoritet i frågan tillsammans med miljöpartiet brister hans matematiska förmåga eller också har han ägnat sig åt gedigen läsning av sverigedemokraternas familjepolitik och kunnat konstatera att den inte skiljer sig så mycket från kristdemokraternas."


70599-100   Länk till foto Bengt-Olof Ross
Bengt-Olof Roos (kd) är en mycket sympatisk kommunpolitiker.

Som vanligt ägnar sig Rolf Asmundsson sig åt ganska osmakliga person påhopp på sina  politiska motståndare.

Rolf Asmundsson brukar ofta angripa oss sverigedemokrater i hårda ordalag och anklaga oss för att vara ett enfrågeparti. Huruvida Bengt-Olof Roos läst sverigedemokraternas handlingsprogram i familjepolitik vet jag inte men Rolf Asmundsson har uppenbarligen gjort det.

Det är bara gratulera Rolf Asmundsson till att ha vidgat sina vyer och han har kanske kommit till insikt om att sd är mycket mer än bara invandringsfrågor. Om Rolf A sedan även har läst övriga handlingsprogram slipper vi förhoppningsvis anklagelser om att vara ett enfrågeparti i fortsättningen.


Även i dagens ledare den 10 september hackar Rolf Asmundsson på Bengt-Olof Roos i inte särskilt smickrande ordalag. Rolf A visar dock upp en mycket bristande slutledningsförmåga i sin ledare då han enbart räknar upp de negativa synpunkterna och glömmer fullständigt bort alla positiva effekter.
När han sedan skriver följande:


"Det finns inget som är lönsammare för en kommun än dagisplatser. "


Nu är det jag som undrar hur det står till med Rolf Asmundssons matematiska förmåga!

Detta vårdnadsbidrag oroar tydligen Rolf Asmundsson så till den milda grad att han kommer med anklagelser långt innan det ens föreligger ett förslag från kristdemokraterna om vårdnadsbidrag i Kalmar. Jag tolkar det som ett försök att påverka miljöpartiet och Jonas Löhnn så att de ej ingår en uppgörelse med alliansen och sverigedemokraterna.


I Sverigedemokraternas familjeprogram skriver vi följande:

  

Ökad makt åt familjerna
Sverigedemokraterna vill främja en utveckling som ger familjerna en större självständighet och ökad valfrihet. Ett skyhögt skattetryck i kombination med kraftiga subventioner av vissa barnomsorgsformer har gjort att många familjer tvingats välja barnomsorg efter ekonomiska kriterier istället för att beakta vad som är bäst för just deras barn.

Jag förväntar mig givetvis att kristdemokraterna kommer att kontakta sd för en diskussion om detta när tiden är mogen.

Att vänta till ett kommunfullmäktigemötet med att få sverigedemokraternas stöd vill jag inte rekommendera kristdemokraterna.

KORS I TAKET!
Idag blev jag uppringd av en journalist från Östran angående detta vårdnadsbidrag, skall bli intressant att se vad tidningen skriver i morgondagens upplaga.


VAD SAS EGENTLIGEN PÅ KOMMUNFULLMÄKTIGE

Citat från Radio Kalmars nyhetssändning 2007-09-05


"Det kan röra sig om tusentals mördare, våldtäktsmän och knarklangare som går fria i samhället och för att vi inte kan utvisa dem".
Lars Rosen i kommunfullmäktige 27 november 2006.

Detta är tydligen det mest extrema Radio Kalmar lyckats få fram från kommunfullmäktige mötet den 27 november 2006. Är detta något som kan betecknas som rasism, kränkande utalande eller hets mot folkgrupp?

Att invandrare är överrepresenterade i brottstatistiken är ett faktum som framgår av BRÅ:s rapporter men om någon sverigedemokrat talar om dessa siffror eller fakta blir vi anklagade för rasism eller hets mot folkgrupp.


Men när Ilmar Reepalu som är kommunalråd i Malmö och vice ordförande i Sveriges Kommuner och Landsting säger följande i Dagens Nyheter 17 juli reagerar ingen.


"- Det är skillnad på att ta emot en tandläkare från Iran eller en analfabet från Afghanistan, säger Ilmar Reepalu."

Om en sverigedemokrat hade uttryckt sig på detta sätt hade vi omgående blivit anklagade för att inte respektera alla människors lika värde.

De uppgifter som Lars Rosén uttryckte under kommunfullmäktigemötet kommer från en artikel i Metro i november 2006. (se nedan)

Jag citerar inledningen på artikeln:

"Minst 32 utländska medborgare, dömda för våldtäkter, kvinnofridskränkning, grov misshandel och narkotikabrott, rör sig just nu fritt i Sverige trots att de har ett utvisningsbeslut på sig"

  

Visa av dessa har vistats upp till 10 år i Sverige efter att skulle ha blivit utvisade och de fortsätter med sin brottslighet.


I artikeln skriver Metro också att "577 fångar i svenska fängelser ska utvisas efter verkställd dom".

  

"Vi är mycket oroade över att grova brottslingar går lösa i samhället på grund av att ambassader inte medverkar till att de skickas hem. Jag tror inte att folk har kännedom om hur många personer det egentligen handlar om, säger kommissarien Sven-Erik Eriksson och beslutsfattare vid gränspolisenheten i Stockholm."


70599-89

Det var detta min kollega i kommunfullmäktige ville upplysa alla partiers ledamöter om och som vi sedan blir anmälda för rasism, kränkande uttalanden och hets mot folkgrupp.

Att det sedan enligt uppgifter på nätet är Nasim Malik som ligger bakom denna anmälan förvånar mig inte det minsta.


Läs mitt blogginlägg från den 12 augusti om att utvisningar som inte verkställs.

DET SOM ÄR ALLRA MEST ANMÄRKNINGSVÄRT ÄR ATT VARE SIG POLISEN ELLER ÅKLAGARMYNDIGHETEN HAR INFORMERAT OSS OM DENNA ANMÄLAN!

Läs journalisten och bloggaren Kurt Lundgrens kommentar till detta här Kalmar Fria Tidning


REINFELDT VÄGRAR FÖRDÖMMA FLAGGBRÄNNING

Statsminister Fredrik Reinfeldt går från oklarhet till oklarhet. Att en borgerlig regering lyckats strula till så mycket på 11 månader måste nog vara något av ett rekord. Fastighetsskatten och försvaret är bara några av de exempel som alliansen lyckats med att göra sin egen politik minst sagt svårförståelig.

Detta tyder på ett mycket dåligt ledarskap från Fredrik Reinfeldt. De nya moderaterna tycks ha stora problem med att ställa in kompassen och under tiden blir svenska folket bara ännu mer förvirrade. Idag vet knappast någon vad som är höger eller vänster. Ett exempel på detta är ju att Lars Ohly försvarade värnplikten som alliansen tydligen vill avskaffa, inte undra på att många inte känner igen sig längre.


70599-96

När sedan Sveriges statsminister först besöker Stockholms moské och sedan bjuder in 22 ambassadörer från muslimska länder för att diskutera in karikatyr av en rondellhund så är regeringen och statsministern nere på dagisnivå.

Fredrik Reinfeldt är ingen ledare utan en riktigt feg "kärring" från fjollträsk.

Ambassadörer från bland annat följande länder närvarade:

Afghanistan

Algeriet

Bangladesh

Egypten

Indonesien

Irak

Iran

Jordanien

Kuwaits

Libanon

Marocko

Pakistan

Syrien

 

Hur många av dessa länder är fullvärdiga demokratier?


70599-95
Samah Mohamed Sotouhi

Detta är ett citat från Dagens Nyheter och jag rekommenderar er att läsa det flera gånger så ni förstår innebörden i vad Egyptens ambassadör säger


"Egyptens ambassadör
,

Samah Mohamed Sotouhi, har dessutom en lista med frågor som han särskilt vill diskutera. Där finns kontroversiella förslag som direkt berör svensk inrikespolitik och svenska lagar, bland annat förslag på svensk lagstiftning mot skändning av profeten Muhammed, och synpunkter på hur skola, utbildning i Sverige och även den svenska riksdagen ska organiseras, med ett särskilt riksdagsutskott mot islamofobi".

Dialog innebär inte bara att vår statsminister skall lyssna på dessa ambassadörer han skall också kraftfullt markera Sveriges demokratiska hållning och påtala demokratiproblemen eller helt avsaknad av demokrati i vissa muslimska länder. Även den brist av jämlikhet mellan könen som råder i muslimska länder.

Fredrik Reinfeldt borde givetvis ta den Egyptiske ambassadören i örat och tala om för honom att han befinner sig i Sverige och om det inte passar så skall han åka hem till pyramiderna igen.


Statsministern skulle givetvis också kräva en ursäkt av Pakistans ambassadör för bränningen av en docka föreställande Fredrik Reinfeldt och svenska flaggan.

 

Men vad gjorde och sa Fredrik Reinfeldt? Det kan man undra!

 

Enligt Syriska Nyhetsbyrån skall statsministern ha bett om ursäkt för den svenska grundlagen.
Läs här


Och franska nyhetsbyrån AFP rapporterar att Kuwaits ambassadör uppfattat resultatet av mötet som att några fler Muhammedteckningar inte kommer att publiceras i Sverige.
Läs här


Här följer några andra kommentarer från bloggar som också ifrågasätter vad Reinfeldt sagt under mötet.

spørger Erixon com i denne postering:
Det är något som inte verkar stämma i de arabiska och muslimska ambassadörernas kommentarer efter mötet med statsministern igår. De är väldigt, väldigt nöjda. Som om Reinfeldt lovat att tillmötesgå deras krav. Syriska nyhetsbyrån hävdas att statsmininister Reinfeldt bett om ursäkt för den svenska grundlagen, Sweden Apologizes for Newspapers Offending Muslims.................Erixon


Todays Zaman citerede den svenske Ankara ambassadør for denne passage:
"Swedish Ambassador to Ankara Christer Asp also condemned the cartoons, referring to them as "provocative." Speaking to Today's Zaman, Asp said a majority of Swedish people were against the publishing of such cartoons in a local newspaper. The ambassador expressed his opinion that freedom of the press was not unlimited and emphasized that respect for what others hold sacred should be preserved. "


Det är nog dags att kalla hem ambassdören från Ankara om detta är sant!!

ETT MYCKET SVAGT AGERANDE AV VÅR STATSMINISTER SOM INTE INGER NÅGOT FÖRTROENDE.


ÖSTRAN OCH SD

Östrans framsida den 6 september. Med anledning av mitt inlägg från igår kommer jag med ett litet tillägg.
Det är ju ändå alltid roligt när vi får rubriker på första sidan i en tidning.

70599-94 

Artikeln i tidningen är på ungefär en halvsida i tidningern och givetvis har ingen journalist från Östran varit i kontakt med någon företrädare för sd i Kalmar. Däremot har de pratat med kristdemokraterna, miljöpartiet och socialdemokraterna som får kommentera detta vårdbidrag. Jag bara undrar hur dessa journalister tänker och arbetar. 

Den politiskt korrekta hos tidningens journalister är tydligen viktigare än att ge läsarna en sann bild av verkligheten!
Det påminner nog rätt mycket om de gamla öststaterna där ingen annan än kommunistpartiet fick förekomma i tidningarna.


ÖSTRAN FÖRSÖKER FÖRTALA MIG!

Läs mitt blogginlägg från den 1 september om Nasim Maliks anmälan och läs sedan denna artikel från Östran. Inte undra på att tidningen har valt att inte sätta ett namn under artikeln.

Givetvis är detta ett medvetet val från tidningen eftersom de enligt min mening ägnar sig åt förtal och givetvis är det också journalistik på mycket låg nivå av denna socialdemokratiska tidning.

70599-93
Har någon svårt att läsa artikeln så meddela det i kommentarena så skall jag lägga upp hela texten.

Östran skriver artikeln på ett sätt som att jag skulle ha hotat Nasim Malik! Den som läser mitt blogginlägg har nog väldigt svårt att hitta något hotfullt i detta.
Tidningen undviker också att ange att mina uppgifter om att Nasim Malik skulle vara anmälaren kommer från journalisten Kurt Lundgrens blogg. Jag citerar till med från Kurt Lundgrens blogg vilket en journalist inte kan missta sig på. Med andra ord försöker tidningen få mig att framstå som en lögnare, vilka bedrövliga journalister.

Uppenbarligen känner Nasim Malik den person som ligger bakom anmälan och frågan är då om Nasim Malik är inblandad i anmälan?

Jag tycker det är mycket märkligt att den person som anmäls för hets mot folkgrupp inte själv blir informerad om detta och att en förundersökning kan pågå utan vetskap av den anmälde. Jag kommer att ta upp detta med polismyndigheten och åklagarmyndigheten under nästa vecka.

Att Nasim Malik anmält SAS för diskriminering p.g.a. en skinkmacka kan inte jag göras skyldig för utan detta har det skrivits om vid flera tillfällen i de lokala tidningarna och det får Nasim Malik stå för själv.

Under veckan har Östran publicerat flera artiklar angående denna polisanmälan där åklagare och socialdemokratiska politiker fått uttala sig och Östran har gjort allt för att försöka smutskasta SD.
Helt felaktiga citat har förekommit i tidningen! Jag kommer i helgen skriva ett blogginlägg om detta för att rätta ut en del fakta.
Det jag tycker är helt sanslöst dåligt av denna tidnings journalister är att ingen har kontaktat vare sig mig eller Lars Rosén för att få en kommentar från oss.
Detta kallar jag för mycket dålig journalistik och demokratisyn på denna "statsfinansierade" tidning.

Under veckan har det också blossat upp en debatt om vårdnadsbidrag i Kalmar kommun sedan miljöpartiet kan tänka sig en överenskommelse om detta tillsammans med alliansen. Men för att detta skall bli verklighet krävs också stöd från SD för att få majoritet för detta i kommunfullmäktige där s och v har 30 ledamöter av 61ledamöter. Med andra ord är/kan sverigedemokraterna med 2 ledamöter bli vågmästare i denna fråga. Östran visar även här prov på sin dåliga journalistik då det inte hört av sig till oss för att få ett besked om var sverigedemokraterna står i denna fråga trots att de ägnat  flera artiklar åt denna fråga.

JAG FINNER DET MYCKET MÄRKLIGT ATT ÖSTRAN GÅNG EFTER GÅNG PUBLICERAR ARTIKLAR OM SVERIGEDEMOKRATERNA UTAN ATT VI FÖR UTTALA OSS I EN ENDA AV DESSA ARTIKLAR.

MEDIA UTESTÄNGER SD

Media har faktiskt ett ansvar mot sina läsare och därmed kommunernas innevånare. Jag anser att media har en skyldighet att informera sina läsare om vad alla partier i kommunens högsta beslutande organ kommunfullmäktige anser i viktiga frågor. Barometern visar ett dåligt omdöme i detta ansvar då de gång på gång utelämnar Sverigedemokraterna i sin rapportering.
Jag har vid flera tillfällen påmint Barometern och annan media om detta men de har tydligen bestämt sig för att SD inte skall få någon uppmärksamhet i dessa frågor.

Barometern har vid stora frågor i kommunpolitiken ofta en rubrik som kallas "DAGENS FRÅGA" där företrädare för alla partier i kommunfullmäktige utom sverigedemokraterna får uttala sig i en bestämd fråga. I dagens tidning kom ett praktexempel på detta när frågan om en skattehöjning var dagens fråga.

70599-92

Jag kan inte kalla detta något annat än diskriminering av sverigedemokraterna. Det är kanske dags att undersöka om det går att anmäla Barometern för detta.

För den som är intresserad av SD:s uppfattning i frågan är svaret:
Nej. först skall vi se vad som går att spara utan att skola, vård och omsorg drabbas. Vi skall t.ex. säga upp avtalen med migrationsverket om flyktingmottagning för att kunna omförhandla dessa. Staten ersätter bara 22 procent av kommunens kostander för flyktingmottagningen enligt SKL.

Det allvarliga är att Barometern med avsikt undanhåller sina läsare vad ett parti i kommunfullmäktige har för åsikt.

FANERDUN FÅR JÄTTERABATT PÅ MARKOMRÅDE

Nästa markområde som Fanerdun skall köpa av Kalmar kommun enligt investeringsavtalet är ett markområde som skall bebyggas med bostäder för de kinesiska investerarna. Markområdet är på 60.000 m2 och motsvarar alltså ca 10st fotbollsplaner.
På detta område skall Fanerdun bygga ca 300 lägenheter om ca 60-70 m2 vardera. Endast kineser skall tillåtas på i detta område, detta har varit ett krav/önskemål från Fanerdun och Mr Luo. Givetvis har Kalmars styrande inte något emot detta bostadsprojekt och dess utformning som går helt och hållet emot allt vad integrationspolitik innebär.
Mr Luo och Fanerdun får köpa detta mycket attraktiva markområdet vid Vimpeltorpet och med bara ca 500-700 m till Kalmar sund för det facila priset av 6,6 miljoner kronor (110 kronor/kvadratmeter).

70599-88
Karlssons Äng med de 60.000 m2 som Fanerdun skall köpa.

Den 18 juni beslutade Kalmar kommunfullmäktige om nya priser för markförsäljning i Östra Vimpeltorpet enligt följande:
Flerbostadshus för 800 kronor per kvadratmeter bruttoarea (BTA)
Radhus/Kedjehus för 300.000 kronor/styck
Friliggande villor för 400.000 kronor/styck.

Om vi nu gör ett litet räkneexempel och tänker oss att Fanerdun tänker bygga kedjehus med 2 lägenheter i varje hus.
  • I detta fall skulle det behövas 150st kedjehus för att få 300 lägenheter och priset för marken skulle i så fall vara 150st * 300.000 kronor = 45,0 miljoner kronor.
Om Fanerdun skulle bygga enbart flerbostadshus om 60-70 m2 så tillkommer även utrymmen som samlingslokaler, tvättutrymmen, förråd, trapphus  o.s.v. Detta innebär att den genomsnittliga bruttoarean sannolikt hamnar runt 100 m2 per lägenhet.
  • I detta fall skulle den totala bruttoarean bli 300st * 100m2 = 30.000m2 och priset skulle i detta fall bli 30.000m2 * 800 kronor = 24 miljoner kronor.
I den detaljplan som finns för området och den ideskiss som Fanerdun lämnat in till kommunen är det en kombination av bostäder vilket borde innebära att priset borde hamna någon stans mellan 24-45 miljoner kronor för detta markområde.

Fanerdun Group AB får med andra ord en rabatt av kommunen på minst 75 procent.

Det pris som Fanerdun får betala är upprörande lågt! Det handlar om kommunens mark eller med andra ord Kalmars innevånares mark. De förtroende valda politikerna är satta att förvalta kommunens tillgångar på bästa sätt men här har de styrande misskött sig när investeringsavtalet undertecknades den 19 augusti 2006.
I den ekonomiska situation som Kalmar kommun befinner sig i med ett beräknat underskott på ca 60 miljoner kronor för 2007 kan man inte skänka bort markområden till vrakpriser.

I det privata näringslivet kallas det trolöshet mot huvudman.  

Eftersom Fanerdun inte följt investeringsavtalet angående övertagandet av detta markområde borde kommunen kräva en omförhandling av priset på detta markområde enligt de nya priserna från den 18 juni 2007.


 


INVANDRARLAG MORDHOTADE FOTBOLLSDOMAREN

Media rapporterar inte hela sanningen som vanligt. En fotbollsmatch utanför Kalmar  mellan Alsterbro och Besa fick avbrytas sedan domaren blivit mordhotad av en Besaspelare i 37:e minuten. Domaren fick eskorteras flera mil av Alsterbrospelarna när domaren lämnade idrottsplatsen. Besa FF är tydligen ett invandrarlag med Albanskt ursprung.

70599-87

I de lokala medierna har det båda lagen angetts men Expressen valde att att utlämna namnen på fotbollslagen.
Jag drar slutsatsen att Expressen vill dölja att det handlar om ett lag med stort invandrarinslag. Detta är ett litet praktiskt exempel som visar hur den politiska korrektheten styr medias rapportering, sorgligt.

Läs Expressen artikel här.

Läs Östrans artikel
Läs Barometerns artikel

På Besa FF hemsida finns hela spelartruppen och mer information för den som är intresserad. För den som inte orkar med det kommer spelartruppen här.

Tränare: Shemsedin Ajeti
Lagledare: Ardian Gashi
  
Nermin Zejnic
Emir Habul
Målvakt
Back
Adnan DulicBack
Valon IsmajliBack
Carl JörneklintBack
Perparim IsmajliBack
Armin BusuladzicBack
Melos FazliuBack
Edin BasicBack
Mahir GashiBack
Cesar RibeiroMittfält
Ekrem BatkicMittfält
Erman BusuladzicMittfält
Fitim IsmajliMittfält
Ismet LajqiMittfält
Agron JashariMittfält
Nehat JashariMittfält
David PaulssonMittfält
Nihad KoljicAnfall
Ardian GashiAnfall
Avni JashariAnfall
Admir DautovicAnfall
Lirim Bilibani
Armend Dushica
Anfall
Anfall


En av de få svenskarna i spelartruppen är Carl Jörneklint som är politiker för vänsterpartiet i Oskarshamn och sitter tydligen i kommunstyrelsen för vänsterpartiet. Så de har säkert något att prata om vid nästa möte.

VARFÖR DETTA HYCKLANDE FRÅN MEDIA?

Fick ett bra tips från signaturen Mange om denna läng till en av Östrans officiella bloggare där vi Sverigedemokrater skulle vara "medskyldiga"  Läs här

NYA MAUDERATERNA I KALMAR

De nya mauderaterna har haft riksting i Kalmar och jag passade på att lyssna och ta några bilder när jag ändå var på stan i några ärenden. Att det skett en förändring inom centerpartiet under Mauds ledning är nog ganska uppenbart för de flesta. Bort med folkdräkter och andra nationalistiska attribut och in med Stureplanscentern och de nya mauderaterna.

70599-8570599-84
De nya mauderaterna

Jag såg flera av de gamla centerpartisterna från norra Kalmar län hålla sig i utkanterna av Stortorget under Maud Olofssons tal. De var nog lite fundersamma över om det var deras gamla parti eller inte. Svenska folkdräkter och svenska flaggan var nationalistiska attribut som var ganska svåra att hitta, däremot fanns det andra nationers folkdräkter i centerns parad.

För de centerpartister som inte känner sig hemma längre kan vi sverigedemokrater erbjuda ett parti som står för många av centerpartiets före detta värderingar.

Jag tänker inte uppehålla mig vid Maud Olofssons tal men några reflektioner skall jag ändå återge. Invandringen och dess kostnader nämndes inte med ett enda ord. Däremot tog Maud upp vår dåliga vägstandard och beskyllde Ulrika Messing för att ha försummat investeringar på ofattbara 20 miljarder kronor i infrastrukturen.

 70599-86
En ny snilleblixt på gång?

JAG UNDRAR OM MAUD OLOFSSON ÄVEN KALLAR INVANDRINGENS KOSTNADER FÖR OFATTBARA!

JAG ÄR ANMÄLD FÖR RASISM OCH KRÄNKANDE UTTALANDEN

Enligt uppgifter på journalisten och bloggaren Kurt Lundgrens blogg är jag och min kollega i kommunfullmäktige anmälda för rasism i en debatt i november 2006.

Kurt Lundgren skriver följande på sin blogg idag

"Som bloggläsarna förmodligen redan tagit del av kan två Sverigedemokrater i Kalmar kommunfullmäktige komma att åtalas för rasism och kränkande uttalanden under en debatt om flyktingbarns placering i kommunen - anmälare är, erfar denna blogg, kommunfullmäktigeledamoten Nasim Malik, s, mannen som anmälde SAS för att han blev serverad skinksmörgås, som är så gott; jag vet inte varför han hatar skinmackor."

Enligt Kurt Lundgren är det alltså Nasim Malik som ligger bakom anmälan. Varför har han väntat i 9 månader med sin anmälan?

70599-100 Länk till foto på Nasim Malik
Nasim Malik (s)

Läs mer om Nasim Malik i mitt inlägg från i förrgår. Jag ser fram emot att få reda på hur övriga 58 ledamöter i kommunfullmäktige ställer sig till denna anmälan och då framförallt de socialdemokratiska ledamöterna.
Var vänsterpartisterna står i denna fråga tvivlar jag inte det minsta på.

Vid kommunfullmäktigemötet den 18 december 2006 utmanade vi sverigedmokrater Nasim Malik om en plats som ledamot i Länskommittén Sveriges Nationaldag i Kalmar län. Vi ansåg att en muslim från Pakistan inte var ett bra val för denna kommitte som planerar nationaldagsfirandet i Kalmar län men kommunfullmäktige valde ändå Nasim Malik. Läs mer här. 
Är detta svaret från Nasim Malik på denna utmaning?

Mina egna kommentarer från kommunfullmäktige mötet den 27 november finns här.

Jag anser att det hela är absurt!
I en debatt måste man kunna föra fram olika uppfattningar, redovisa uppgifter och ställa kritiska frågor annars har vi ingen demokrati längre.

En sak jag finner märkligt är att jag personligen inte blivit informerad om denna anmälan av polisen men det kanske är så det fungerar i rättsstaten Sverige. Media vet först och informerar.


RSS 2.0