GOTLANDS STRATEGISKA BETYDELSEIgår var jag på ett seminarium i riksdagen med rubriken ”Stormakten Ryssland, Gotland och Sverige”. Medverkande var följande personer.

Bo Pellnäs, säkerhetspolitisk expert
Karlis Nerenieks, generalmajor (res), fd rektor Försvarshögskolan
Claes Arvidsson, ledarskribent SvD

Den som besitter Gotland behärskar Östersjöområdet!

Gotlands strategiska betydelse har inte förändrat sig på 200 år.

Den bild som dessa personer målar upp är allt annat än positiv och mycket oroande med tanke på den upprustning som pågår i Ryssland. Vad har Ryssland för avsikter med den stora upprustningen? En fråga som ansvariga i Sverige i allra högsta grad måste ställa sig.

Den ryska försvarsbudgeten var 2002 ca 500 miljarder rubler. Nästa år, alltså 10 år senare kommer den vara inte mindre än 2100 miljarder rubler.

Ryssland har under 2010 skrivit kontrakt med Frankrike om köp av landstigningsfartyget/helikopterhangarfartyget Mistral. Ett köp som oroar många och som förändrar det säkerhetspolitiska läget även i Östersjön.

De senaste stora ryska militärövningarna ”Zapad” och ”Ladoga” borde också vara ett varningens tecken för Sveriges försvarsminister Sten ”tomhylsan” Tolgfors men så tycks inte vara fallet. Vad är det egentliga syftet med dessa övningar? Handlar det verkligen om att öva försvar av en gasledning eller finns det något annat i bakgrunden?

På Gotland oroar man sig för att man nu bygger ut hamnen i Slite för Ro-Ro fartyg med anledning av den gasledning som Nord Stream lägger ut i Östersjön. Nord Stream investerar ca 100 miljoner i Slite hamn men man lägger inte in sprängtunnlar på grund av kostnadsskäl för att man snabbt och effektivt skall kunna förstöra dessa delar vid ett invasionshot från t.ex. Ryssland.

”Nord Stream ägs till 51 procent av ryska Gazprom, som kontrolleras av den ryska staten. Och Gazprom är inget vanligt företag. Nyligen fick de rätt att använda egna trupper för att säkra deras energikällor och transportnät, och det står inget om begränsningar till den egna nationen.”
Läs artikel.

Är vi svenskar så flata att vi inte kräver sprängtunnlar för att ett utländskt konsortium överhuvudtaget skall få tillstånd att bygga om en hamn på svensk mark. Är vår försvarsminister så fruktansvärt naiv?

Claes Arvidsson (SvD) hade nyligen besökt Ryssland tillsammans med en svensk delegation och var minst sagt bekymrad över bemötandet i Ryssland. Läs hans artikel om hur den svenska delegation blev uppläxade av en rysk ledamot i försvarsutskottet.

1987 bestod det svenska försvaret av ca 450 000 soldater och ca 100 000 från hemvärnet. När den nya försvarsorganisationen som skall vara på plats 2014 (i praktiken inte förrän 2019) kommer den innefatta ca 27000 soldater och ca 22000 hemvärnsmän.

På 25 år har alltså Sveriges försvarsförmåga gått från ca 550 000 man till ca 49 000 man. Vi har samma försvarsanslag som för 20 år sedan, det har inte ens skett någon uppräkning av försvarsanslagen, endast nedskärningar av vår försvarsförmåga.

Gotland var den del av nuvarande Sverige som senast var ockuperat av främmande makt. Gissa vem? Läs mer om detta i mitt blogginlägg från 2008.

Gotland måste framstå som en ”läckerbit” för Putin som kan invaderas utan att ett enda skott avlossas då Sverige inte har någon militär närvaro på ön.

Hur länge dröjer det innan frestelsen blir för stor för Putin och Ryssland?

För den som vill läsa mer om seminariet rekommenderar jag bloggaren Lars Wilderäng.


MIGRATIONSDEBATT I RIKSDAGEN

När argumenten tryter kommer de verbala påhoppen! Fredrik ”Ursula” Federley gav idag en lång rad prov på detta under debatten om Sveriges migrationspolitik. Så mycket konstruktivt bidrog inte Federley med i debatten utan istället fick vi höra ett antal verbala påhopp på Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna.

Det skall bli intressant att se om media väljer att citera några av följande påståenden i sina artiklar och reportage.

”Sverigedemokraterna ni är politikens gamar som när er på olyckor människor råkar ut för.”

”Ni politikens parasiter som exploaterar brott och sociala problem för egen vinnings skull.”

”Ni tvekar inte att förvanska siffror och fakta.”

"Sverigedemokraterna väljer att lägga grunden för extremism i sin politik, i sin retorik och i sitt agerande.”

Därmed lämnar jag Fredrik ”Ursula” Federley, ytterligare kommentarer överflödiga. Det märkliga är att han under debatten hade mage att prata om värdigheten i att stå i talarstolen i Sveriges riksdag och sedan själv uttrycka sig med förvanskningar och rena lögner.

Tobias Billström inledde sitt anförande med att tala om hur duktiga Sverige är genom att ta emot 1900 kvotflyktingar. Om alla länder inom EU skulle ta emot lika mycket i förhållande till sin folkmängd skulle Europa ta emot 100 000 kvotflyktingar.

Sverige tar emot ca 30 procent av de ca 6000 kvotflyktingar som tas emot av EU-länderna. Det motsvarar drygt 1800 personer under 2010. Man kan ju givetvis ”vända på steken” och säga att vi bara borde ta emot i förhållande till vår befolkning och övriga EU-länder vilket skulle motsvara ca 110 kvotflyktingar då EU:s befolkning är ca 495 miljoner. Nu vill ju Sverige alltid vara bäst på detta område.

Så många svar fick inte Jimmie Åkesson under debatten, trots att han ställde många frågor om den aktuella uppgörelsen mellan Alliansen och Miljöpartiet.

Istället kom de vanliga argumenten om främlingsfientlighet och nazismens illdåd. Synpunkter som inte alls har med frågan om illegala invandrare skall få tillgång till inte bara akut sjukvård utan även all sjukvård på till och med förmånligare villkor än svenska medborgare och därtill fri skola för deras barn utan att någon skatt betalas till samhället.

Socialdemokraten Fredrik Lundh Sammeli
ansåg bland annat fackligt aktiva personer som utsätts för förtryck skall få permanenta uppehålls tillstånd i Sverige. Jag undrar vad samme Lundh Sammeli anser om att Sverigedemokrater förföljs och utesluts från fackliga organisationer i Sverige, däribland Transportarbetarförbundet.

Socialdemokrat Lundh Sammeli beklagade sig idag över att man inte fått vara med i denna migrationsöverenskommelse. Att sedan Vänsterpartiet kallade den för avvisningspolitik understryker bara hur extremt 7-klövern ser på invandring och migrationspolitik i jämförelse med övriga länder inom EU.

Vänsterpartiets Höj Larsen förespråkade helt öppna gränser och kritiserade migrationsuppgörelsen med att kalla den för ”moderat avvisningspolitik som stöds av Miljöpartiet”.
Tänk hur olika synsätt vi kan ha på samma sak. Mycket skall man höra.

Emma Henriksson från KD ansåg att Migrationsverkets handläggare borde få ökade kunskaper vilket uppenbarligen skulle leda till att fler uppehållstillstånd beviljades. Undrar vad de anställda handläggarna anser om detta påhopp.

Sedan tog Emma Henriksson upp ett exempel från Norrlandskommunen Jörn där man var emot en flyktingförläggning men sedan blev väldigt nöjda när den kom. När sedan flyktingströmmarna minskade enligt Emma Henriksson beslutade Migrationsverket att stänga förläggning så protesterade befolkningen. Som alla vet har inga flyktinströmmar minskat utan snarare ökar det. Att Emma Henriksson valt att lyssna på de politiskt korrekta rösterna förklaringar förstår nog de flesta men jag tror att följande inlägg på Flashback är mer sanning än det Emma Henriksson anför. Där målas en helt annan bild upp.

”Jag upplever att det finns en allmän avoghet och trötthet bland befolkningen att engagera sig för asylsökande, vilket tillsammans med de centralt beslutade förändringarna om nedskärning av antalet boendeplatser gör att det faller sig naturligt om man lägger till logistiska skäl att ta bort boendeplatserna i Jörn, säger Erika Lundström enhetschef på Migrationsverket.”

Media rapporterar väldigt sparsamt om debatten. SvD och DN rapporterar endast om att Billström anser att Sverigedemokraternas siffror är felaktiga när de i verkligheten kommer från riksdagens utredningstjänst RUT. Läs RUT:s svar till Sverigedemokraterna som sänker migrationsminister Tobias Billströms anklagelser.

Pontus Mattson på Sveriges Radio rapporterar betydligt mer sakligt.


Erik Ullenhag besökte i förra veckan Bryssel och EU-kommissionärer, däribland Cecilia Malmsten som handhar flykting och migrationsfrågor inom EU. Tydligen diskuterades den migrationsöverenskommelse som Alliansregeringen gjort med Miljöpartiet. Denna uppgörelse imponerade tydligen inte på övriga EU-länder då hela 24 av 27 länder vill gå i en helt annan riktning än Sverige enligt den information som lämnats efter mötet. Det understryker med kraft vilken extrem migrationspolitik som förs av Fredrik Reinfeldt och Tobias Billström med stöd av Miljöpartiet.


VINDKRAFT OCH HANDSFREE I BILEN

Igår var det kommunfullmäktigemöte i Kalmar men det var inga större beslut som togs om man inte räknar in Vindkraftsplanen till ett stort beslut.  Vindkraftsplanen är ett gediget arbete med en mängd information. Det enda som jag har att invända mot planen är att all mark mellan Kalmarsund och E22:an borde fredas från utbyggnad av vindkraftverk.

I lördags körde jag E22:an ner till Malmö och såg då alla vindkraftverk på det skånska slättlandet och slogs då av tanken på hur det ”Öppna landskapet” som Ulf Lundell sjunger om mer eller mindre håller på att försvinna på många platser på grund av alla vindkraftverk. Jag tog upp detta i mitt debattinlägg i kommunfullmäktige och tydligen noterade Ulf Wickbom detta eftersom han tog upp det på Barometerns ledarsida.Anna Thore (MP) ansåg istället att det skall byggas mängder av vindskraftverk och att vi måste vänja oss vid dessa i landskapsbilden. En sak är i varje fall säker att ska vi ersätta kärnkraften med vindkraft som Miljöpartiet vill så måste det byggas sanslöst många vindkraftverk. Något som jag aldrig kommer att stödja. Bygg gärna i stora skogsområden men inte i det öppna landskapet.


Idag har jag varit på Trafikutskottet i riksdagen
där bland annat motioner om trafiksäkerhet behandlades. Användandet av mobiltelefon i samband med bilkörning har föranlett många motioner. Sverige är det enda landet tillsammans med Albanien som inte har någon form av förbud mot detta.

Alliansen vill inte införa något förbud överhuvudtaget.

De rödgröna vill totalförbjuda användandet av mobiltelefoner i samband med bilkörning.

Vi från SD vill att det skall införas ett krav på handsfree vid användandet och att SMS-användning under bilkörning skall förbjudas.

De rödgröna kommer inte få igenom sitt förslag eftersom vi inte kommer stödja ett totalförbud och då hoppas jag att de tänker om och är beredda att stödja vårt krav på handsfree vid bilkörning. Detta är ett väldigt vanligt krav i många länder inom EU. I så fall skulle vi kunna sätta regeringen på plats i ännu en fråga.

Men nu råder ju inte sunt bondförnuft hos de etablerade partierna. Men vi kanske kan få se en Juholteffekt hos socialdemokraterna och att de ser mer pragmatiskt på att även förhandla med SD när Mona Sahlin har lämnat politiken.


POLISEN MISSLYCKAS I 75 PROCENT AV FALLENLäs Jimmie Åkessons debattartikel i SvD.

TRE MÅNADERS FÖRDRÖJNING

 


”Redan det som var känt 2009
borde ha diskvalificerat Waberi som riksdagskandidat för Moderaterna. Nu finns ingen annan möjlighet än att lyfta ut honom.”

Ledarbloggen UNT.

Tre månader efter att detta var en nyhet på nätet (Politiskt inkorrekt) uppmärksammar Dagens Nyheter detta i en artikel. Man kan ju fråga sig varför man inte gjorde det i samband med att det inträffade i julhelgen. Svaret är nog ganska enkelt! Självmordsbombaren i Stockholm.

Dagens Nyheter och annan media visste mycket väl om detta i december men stämningarna efter självmordsbombaren gjorde sannolikt att media valde att undvika att rapportera om detta. Trycket på Waberi och Moderaterna hade sannolikt blivit väldigt stort vid den tiden.

Trots att det är tre månader sedan detta inträffade är det uppenbarligen väldigt känsligt att kritisera Islamiska förbundet och Abdirizak Waberi. Hycklarna använder istället ledarbloggar och egna bloggar för att skriva om detta. Är det så att ansvariga utgivare stoppat alla försök att kunna skriva om Waberi i den tryckta upplagan? Eller är det en självpåtagen självcensur som råder bland journalisterna?

Tänk om Sverigedemokraterna bjudit in någon antisemit till något möte. Det skulle inte funnits en enda tidning i hela landet som inte slagit upp detta med stora rubriker. Nu är det istället en muslimsk organisation och då blir det locket på. Visst är Sverige fantastiskt!

Per Gudmundsson är en av dessa journalister som nyligen skrivit ett bra blogginlägg om hur islamiska organisationer bjuder in tvivelaktiga föreläsare från muslimska länder. I artikeln finns mycket fakta och länkar.

Frågan måste givetvis ställas varför inte SvD använder detta material till en artikelserie om Islamiska förbundet och Sveriges unga muslimer med deras ledarpersoner och hur de agerar i Sverige. Här kan vi verkligen undra om det inte finns en dold agenda. Både hos SvD och de muslimska organisationerna.

Hur länge kommer den politiska korrektheten styra över hur media rapporterar om muslimska organisationer och dess företrädare i Sverige?

I praktiken är det bara de stora medierna som kan sätta press på moderaterna när det gäller t.ex. Waberi.


INTE IMPONERAD

Igår ägnades hela dagen åt resa till Malmö och distriktsårsmöte för Syd. Tyvärr fick mötet ajourneras efter att Mikael Eskilandersson valts till ny ordförande då Kockums fritid missat i bokning av lokalen och vi var tvungna att lämna lokalen vid 16:00. Med ca 300 medlemmar på mötet blev voteringen lite strulig och fick göras om med namnupprop i röstlängden vilket gjorde att valet av ordförande tog ca 1,5 timme. Nu får årsmötet återupptas vid ett senare tillfälle.

Inatt tittade jag lite på Håkan Juholts jungfrutal som partiledare och det var inget som imponerade på mig. Ett ganska återhållsamt tal i mina ögon sett. Håkan Juholt tog definitivt inte på sig den mantel av invandringspolitik som Mona Sahlin ville hänga på Håkan Juholt. Jag hörde aldrig att Håkan Juholt prisade invandringen som framtidens välgångssaga vid ett enda tillfälle i sitt tal. Men han kommer säkert pressas till detta senare. Han lär få en smekmånad eller några veckor sedan kommer nog kritikerna fram från sina hålor och allt är som vanligt igen inom Socialdemokraterna.


Håkan Juholt i Kalmar.             Foto Thoralf Alfsson

Ovanstående bild är från Sverigedemokraternas EU-valmöte i Kalmar 2009. Där Jimmie Åkesson, Sven-Olof Sällström och Erik Almqvist talade. Håkan Juholt lyssnade och dokumenterade.


KÖNSSEGREGERADE BADTIDER I KALMAR

Så går då även utvecklingen bakåt i Kalmar när Kultur och Fritidsförvaltningen fått i uppdrag att införa könssegregerade badtider i simhallen enligt en notis i Barometern. En särskild simskola för muslimska kvinnor skall införas då dessa inte kan vistas samtidigt i samma badhus som män. Ännu ett tecken på den islamisering vi ser av det svenska samhället och samtidigt är det att ta utvecklingen 100 år tillbaka i tiden.

Detta är också ett uttryck för det kvinnoförtryck som råder inom islam och bland muslimer. Det är koranen och de muslimska männen som i grund och botten är orsaken till detta agerande och deras  kvinnosyn och kvinnoförtryck.

Ordspråket att ta seden dit man kommer existerar inte bland muslimer som istället uppenbarligen bara ställer krav.

Frågan är om kommunen nu även också skall investera i stora rullgardiner så att man även kan insynsskydda hela simhallen. Det finns ju stor risk att det kan bli en publikattraktion och titta på simskolan.

Signaturen Nimbus berättade tidigare i veckan om en händelse i Kalmar simhall som anknyter till detta ämne och jag återger den gärna i detta blogginlägg. Möjligen kanske någon får upp ögonen och säger ifrån.

Postat av: Nimbus

Numer kan Äventyrsbadet i Kalmar gå under namnet Nicab-badet! Förra veckan ockuperade 6 muslimska damer badet och stog med lakan och skylde bassängen och hindrade andra badande (alltså herrar) från att använda bassängen eftersom några muslimska kvinnor iklädda nicabliknande kläder badade. Några herrar (med säsongskort ) gick då till receptionen och krävde en förklaring, men fick inget svar från någon, och någon chef fanns plötsligt inte tillgänglig, när en av herrarna då ringde till lokalblaskan Barometern och tyckte att dom borde skicka en reporter och eftersom dom inte fått någon förklarning varför dom inte fick bada trots att dom betalt säsongskort fick dom till svar av Barometern att dom ej var intresserade av denna så kallade nyhet!

Karlskronabloggen har bidragit med tips om denna filmsnutt från Mölle från 1911. Vi kan konstatera att svenskarna var mer frigjorda 1911 än vad muslimer är 2011.Sommaren 2008 åkte jag runt på Jylland några dagar och besökte bland annat Skagen där nedanstående bild togs. Givetvis badade männen i enbart badbyxor och barnen ( 4-6 år) i västerländska badkläder. Kvinnorna fick sitta fullt påklädda på stranden och möjligtvis svalka fötterna i vattnet.
Vad Gudrun Schyman kallar detta vet jag inte men jag kallar det för kvinnoförtryck.NYBRO KOMMUN BACKAR OM PARTISTÖD

I förra veckan skrev Barometern att kommunstyrelsens au i Nybro Kommun beslutat att inte betala ut partistödet till Sverigedemokraterna. Jag skrev då ett blogginlägg om detta horribla beslut.

Barometern uppmärksammade mitt blogginlägg och citerade delar av min text.Idag har Nybro kommun satt in partistödet på Sverigedemokraternas konto efter att Claus Zaar och Kalle Winner varit i kontakt med Nybro kommun. Partistödet är 43 588 kronor för våra mandat i Nybro.

Det är skönt att Nybro kommun tagit sitt förnuft till fånga så vi slipper belasta förvaltningsrätten med ännu ett överklagande som bara kostar skattebetalarna pengar. Som dessutom hade ställt Nybro Kommun vid ”skampålen”.


RÄTTEGÅNG I KALMAR

Idag har jag varit på Kalmar Tingsrätt och rättegång som målsägare. Det gäller åtalet mot Toni Lappalainen för förtal av mig på socialdemokraternas webbsida S-info med bland annat en nidbild.

Läs artikel på PI.

Toni Lappalainen valde dock att inte komma till rättegången men rätten genomförde ändå rättegångsförhandlingen. Det gick relativt fort och dom kommer meddelas den 6 april.

Under rättegången framkom det att Toni Lappalainen varit dömd vid fem tillfällen tidigare mellan 2006 fram till 2011. Det har gällt hot och bedrägerier. Jag hoppas att det blir ännu en gång den 6 april när domen blir offentlig.

Barometern bevakade rättegången. Läs artikel.

En liten reflektion efter att jag läst artikeln är att Peter Karlsson undviker att nämna att bilden publicerades på www.s-info.se som är Socialdemokraternas nätverksportal och därmed fick nidbilden rikstäckande spridning inom socialdemokraterna och alla som följer partiet. Att det sedan dröjde hela ca 10 dagar innan nidbilden plockades bort och bloggen stängdes är lika uppseendeväckande.

Sedan är inte Toni Lappalainen dömd ännu och vi får se om Barometern namnger politikern vid en fällande dom. Eller är det så att endast offren namnges i svensk media medan brottslingarna skyddas?


BLOGGEN UPPE IGEN

BLOGG.SE stängde igår ner min blogg då man hade synpunkter på två blogginlägg från 2008.

Jag har försökt att hitta en kompromiss men utan att lyckas och jag har nu tvingats radera dessa blogginlägg för att kunna få tillbaka min blogg.

Barometern läser min blogg och alla kommentarer kan jag konstatera efter att jag läst denna artikel.
Är det någon som är förvånad? Läs artikel från KVP.

Nu beror det säkert på hans drogmissbruk att han höll på med denna verksamhet. Bomber mot droger, så att säga.


ISLAMISTFRULäs artikel i Världen Idag

Centerpartiet är ett märkligt parti.

Mahmoud Aldebe var nyligen i blåsväder då han på en arabisk webbsida hotade en imam i Sverige som anställts av Svenska Kyrkan. Läs här

INTEGRATION OCH ASSIMILERING

Jag har inte vare sig skyldighet eller intresse av att acceptera alla som får uppehållstillstånd i vårt land. Ändå anser uppenbarligen ca 94 procent av Sveriges röstberättigade att vi skall integreras med alla invandrare. Integreras innebär att även vi svenskar skall anpassa oss till t.ex. islam. Något som är fullständigt otänkbart för min egen del.

Däremot anser jag att de personer som får uppehållstillstånd i vårt land har en skyldighet att inte bara integrera sig i vårt samhälle utan även assimilera sig till vårt sätt att leva och till och med anpassa sig till kristendomen. Den som söker sig till Sverige och söker uppehållstillstånd har gjort ett aktivt val av asylland och med detta följer också ett ansvar. Något har gått fullständigt fel när dessa personer alltid blir kränkta men det beror inte på oss svenskar utan det beror på att de valt fel asylland. Sverige är inget muslimskt land, i varje fall inte än så länge.

En person som inte förstått detta är Alexander Louhichi. Jag kollar hans blogg ibland och jag blir mer och mer bekymrad över hur det står till och undrar om alla hästar är hemma där. Det som gör mig än mer förvånad är hur det står till med de ansvariga för de organisationer som uppenbarligen stödjer honom och hans verksamhet ekonomiskt.

Läs hans senaste blogginlägg


SKÖN MORGONHar haft en väldigt skön och avkopplande morgon ute på Ölands strandängar. Mer eller mindre vindstilla och en värmande sol, samtidigt som fågellivet vaknat till liv ordentligt i jämförelse med för bara några veckor sedan.

Tofsvipor, sånglärkan, strandpipare, starar, grågås och gravand har anlänt i stora massor. Att jag dessutom fick en rejäl chans att se havsörnar i min tubkikare under en lång stund gjorde inte morgonen sämre.

Nästa vecka är en så kallad plenifri vecka i riksdagen, vilket innebär att inga debatter, voteringar eller utskottsmöten sker under veckan. Vissa utskott gör studieresor, en del ledamöter tar några semesterdagar. Socialdemokraterna har sin extra partikongress.

Jag slipper åka till Stockholm, något som jag inte är ledsen för utan det skall bli skönt att vara hemmaplan en vecka. Skulle helst av allt åkt söder ut till solen under veckan men det går tyvärr inte då jag har några saker som måste utföras under veckan vilket jag återkommer till senar i veckan.


SANDLÅDEPOLITIKER I NYBRO

Kommunstyrelsens au i Nybro har sagt nej till att betala ut partistöd till Sverigedemokraterna trots att vi fick två mandat i Nybro kommunfullmäktige. Båda mandaten är besatta av Sverigedemokraterna Kalle Winner som även sitter i landstingsfullmäktige och Berndt Nilsson.

Kommunstyrelsen ordförande Inger Rydbrink (S) tror uppenbarligen att hon och de rödgröna skall vinna politiska poäng på detta agerande. Jag anser att det är ett patetiskt och löjeväckande beteende av kommunstyrelsen i Nybro. Jag undrar om det var en enig kommunstyrelsens au som tog detta beslut?

Det är dags att kommunstyrelsens au i Nybro kliver upp från sandlådan och visar att de är mogna sitt uppdrag. Att Sverigedemokraterna numera sitter i Sveriges riksdag har uppenbarligen inte trängt fram till dessa sandlådepolitiker.

Givetvis kommer Sverigedemokraterna överklaga detta beslut till Förvaltningsrätten i Växjö och deras dom kommer att bli till Sverigedemokraternas fördel om man ser till den praxis som man använt vid de senaste fallen. Inger Rydbrink tycks inte vara särskilt smart men tydligen gillar hon rubriker för det kommer det bli ett antal gånger och hon kommer i slutändan stå med byxorna nere vid fotknölarna.

Det är inte den typen av rubriker som socialdemokraterna behöver med dagens opinionssiffror men hon kanske vill imponera på den kommande partiledaren Håkan Juholt. Ska man skratta eller gråta åt dessa socialdemokrater som har svårt att växa upp och bete sig som vuxna!


ALLIANSENS HALABALO OCH FRI INVANDRING

”Allianspartierna har valt en ny strategi för att slippa förlora voteringar i riksdagen. I de två senaste omröstningarna har de valt att inte yrka på sina egna förslag, där de vet att de kan få en majoritet emot sig. Därmed går oppositionens förslag igenom i riksdagen utan en öppen röstningsförlust för de borgerliga.

– Det blir mindre halabalo då, säger Moderaternas gruppledare Anna Kinberg Batra till TT.”

Från Metro den 3 mars.

Nu har moderaterna förfinat sin nya strategi. Tidigare när man förlorade i något utskott har man lämnat in en reservation i utskotten, sedan yrkade man inte på denna under debatten i kammaren för att slippa votering och ”halabalo” i kammaren. Vid dagens möte i socialutskottet lämnade Alliansen inte ens in en reservation trots att man då lämnar vägen helt öppen för rödgröna och SD.

Det hela gäller så kallad eftersupning skall kriminaliseras. Eftersupning är när någon som framfört ett fordon som varit inblandad i en olycka hävdar att man druckit alkohol efter att olyckan inträffade. En ny lag skulle kunna vara utformad som i Norge där det är ett brott att dricka alkohol inom 6 timmar från det att olyckan inträffade.
Pressmeddelande SD.

Alliansen har under hela beredningen i socialutskottet varit emot de rödgrönas motion inlämnad av Lena Hallengren (S) men inför justeringen vid dagens möte hade Alliansen svängt och valde istället att stödja den socialdemokratiska motionen. Vilket måste vara minst sagt unikt!

Gissningsvis vill Alliansen undvika fler bakslag i riksdagen vilket kan underminera regeringens förtroende och därmed tar man inte strid i mindre viktiga frågor där Sverigedemokraterna och de rödgröna har samma uppfattning. Det framgår då inte ens i betänkandet till riksdagen att man egentligen haft en avvikande uppfattning ända fram till justeringen i socialutskottet.

Men det mest anmärkningsvärda är ändå att Alliansen har mage att gå ut med ett pressmeddelande direkt efter utskottsmötet där man bland annat skriver följande.

”Vi anser att det finns starka skäl att kriminalisera eftersupning nu. Det förefaller bli allt vanligare att man skyller på att man druckit alkohol efter en trafikolycka i stället för att ha kört rattfull och det är orimligt att man ska komma lättare undan ansvar på detta sätt.”

Kenneth Johansson (C) Socialutskottets ordförande
Mats Gerdau (M)
Barbro Westerholm (FP)                                
Anders Andersson (KD)  Gruppledare i Socialutskottet

Vilka skojare och halabaloare!

Läs här hur media framställer detta.

Dagen, MHF, SvD, Nyhetskanalen, Sydsvenskan  

Det är bara Sveriges Radio som uppmärksammat Allianspartiernas kappvändarmetod i utskottet.

Där Lena Hallengren också får kommentera detta med följande ord.

”Jag tolkar det som att regeringspartierna inte ville gå på en nit. Någon annan förklaring kan det inte finnas till att man ändrar sig på några veckor, säger Lena Hallengren (S), vice ordförande i socialutskottet.”

---------------------------------------

Vid statsministerns frågestund svarade Fredrik Reinfeldt på en fråga från Jimmie Åkesson om den Migrationsöverenskommelse som ingåtts med Miljöpartiet. Statsministerns svar kan enklast sammanfattas med att regeringen och moderaterna eftersträvar FRI INVANDRING till Sverige.

--------------------------------------

Vid dagens votering visade det sig att Alliansen avstått från att yrka bifall på sin egen reservation om att inte förbjuda transfetter. Därmed undvek man ännu ett bakslag i riksdagen vid en votering. Alliansen var uppenbarligen trängd efter gårdagens bakslag.

Läs Anna Kinberg Batras bortförklaringar i DN.  

Ännu en framgång för SD i en fråga som inte har med invandring att göra.

--------------------------------------------

En annan sak som är värt att notera eller kanske till och med ett genombrott i riksdagen var att två andra ledamöter röstade för en SD-reservation om Entreprenörskonton. Att det vid de båda voteringarna blev 21 röster för SD när vi bara var 19 ledamöter i kammaren förvånade flera ledamöter. Jag har nu kollat upp vilka det var som stödde SD:s reservation och det var Agneta Luttropp (MP) och Gunnar Sandberg (S). Eftersom det även var en kontrapropositionsvotering kan det inte vara feltryckningar.


TRE AV FYRA

Tre av fyra viktiga voteringar gick bra men tyvärr röstade två socialdemokrater fel i ärendet om nedläggning av tingsrätter. Jag får känslan av att många ledamöter är väldigt dåligt förberedda inför voteringarna. Det blir lätt lite hönsgård av det hela.

Datalagringsdirektivet bordläggs under 12 månader och regeringen får inte sälja ut mer av de statliga företagen och det känns väldigt bra.

Jag lyssnade på debatten om datalagringsdirektivet dels från mitt arbetsrum men jag gick även ner till kammaren under Kent Ekeroths anförande och replikskifte. Folkpartiets Johan Persson tog replik på Kent Ekeroth och jag måste säga att Johan Persson visade prov på väldigt dåligt omdöme och ett sätt som var rent bedrövligt. Jag hoppas att detta läggs upp på YouTube så alla kan se hur dålig förlorare denne Johan Persson är och hur han försökte få Kent Ekeroth ut balans med rent ”skitprat” Men har man inga logiska argument tar man väl till vad som helst. Kent Ekeroth nonchalerade dock hans påhopp till 100 procent och kommenterade det inte ens i sina replikskiften. Den absolut rätta strategin att bemöta sådana som folkpartisten Johan Persson.

Jag måste säga att alliansens företrädare i många fall gör ett dåligt intryck och det medför att jag har svårt att respektera flera av dessa ledamöter. De uppträder på ett sätt som jag direkt finner otrevligt och som att de ser ner på alla i oppositionen. Givetvis finns det undantag men jag hade faktiskt högre tankar och förväntningar på alliansens företrädare. Jag trodde faktiskt att de rödgröna skulle vara mer avvaktande men i många fall är det faktiskt tvärtom, vilket har varit en positiv överraskning för mig.

Efter att jag sett Frredrik Reinfeldt kommentera dagens beslut i riksdagen börjar jag undra om han inte börjat mista sin trovärdighet som "statsman" och istället framstår som en tjurskallig sandlåde grabb". Han har dessutom ännu inte insett att han haft sin topp i opinionen och att det nu bär utför med raska steg. Ju längre det går innan han inser att han även måste diskutera med andra partier än Miljöpartiet desto mer tjurskallig kommar han att framstå.


MÅNGA BAKSLAG FÖR REGERINGEN

Den här veckan kommer regeringen lida flera nederlag i riksdagen om kvittningssystemet och alla ledamöter trycker på rätt knappar, vilket tyvärr har varit svårt för de andra partierna.

Här är en liten sammanställning på de förväntade nederlagen. 

  • Datalagringsdirektivet kommer att bordläggas under tolv månader. 
  • Försäljningen av statliga bolag kommer att stoppas. 
  • En ny lag som förbjuder transfetter i livsmedel. 
  • Nedläggningar av flera tingsrätter kommer att stoppas.

Om vi lyckas med detta har det varit en mycket framgångsrik vecka och då tänker jag framförallt på utförsäljningen av statliga bolag. Något att fira på fredag?

Idag blev det lite häktiskt en stund på förmiddagen. Det var klart sedan förra veckan att jag skulle ersätta Jonas Åkerlund i Konstitutionsutskottet idag men Kent Ekeroth drabbades av ett inställt flyg så jag fick även hoppa in i Justitieutskottet tills Kent Ekeroth var på plats.

Justitieminister Beatrice Ask med sin stab var inbjuden till båda dessa utskott för att prata om två EU-direktiv. Dels om användning av flygpassageraruppgifter för brottsbekämpande ändamål (PNR-uppgifter) och direktiv om en europeisk utredningsorder. Beatrice Ask undrade säkert varför jag satt i båda utskotten under överläggningen.

Jonas Åkerlunds frånvaro beror på att han varit inbjuden att följa med på en talmansresa till Österrike.

Det var mina första inhopp som ersättare i dessa utskott. Konstitutionsutskottet var faktiskt väldigt intressant då de jobbar med helt andra frågor än de andra utskotten. Granskningen av regeringen och handlägga de anmälningar som inkommer till utskottet. I utskottet handläggs också sekretess belagda uppgifter och i dessa ärenden får man ut handlingarna under sittande möte i en mapp som inte får lämna rummet. Tyvärr får jag inte berätta mer om detta på bloggen men jag kan berätta att jag fann det mycket intressant och de uppgifter som framkom lockade mitt intresse. Där finns det uppslag för många blogginlägg som tyvärr aldrig kommer att bli skrivna.


FATTIGPENSIONÄREN DEN STORA FÖRLORAREN


Snart skall kostnaderna för illegala invandrare som får fri sjukvård adderas till kostnaderna enligt ovanstående diagram som är siffror för 2009. Hur många miljoner måsta skattebetalarna skjuta till?

För någon vecka sedan hade Mopsen en sammanställning på kostnaderna i vårt välfärdssystem för t.ex. en fattigpensionär och en illegal invandrare eller papperslös som det med så stor falskhet kallas av de svenskfientliga partierna i 7-klövern och hela mediakåren.

För några år sedan besökte jag min tandläkare och fick då höra hur det gick till inom tandvården och hur asylsökande fick sina tänder fixade för 50 kronor medan vi svenskar fick betala efter den gängse notan. Enligt personalen var det inte frågan om att laga något enstaka hål i tänderna utan betydligt mer omfattande åtgärder. Undrar om Försäkringskassan kostnadsför detta på ett särskilt konto så att man kan få ut dessa kostnader. Ett intressant uppslag till RUT.

Här kommer en liten jämförelse på avgifterna för en illegal invandrare och t.ex. en svensk fattigpensionär. Enligt sammanställning hos Mopsen.


Läkarbesök:

Illegal invandrare 50 kr, Högkostnadsskydd inträder för illegal invandrare efter 400 kr.
Fattigpensionär 150kr, Högkostnadsskydd inträder för fattigpensionär efter 900 kr.


Medicin:

Illegal invandrare 50 kr och högkostnadsskydd 400 kr/år.
Fattigpensionär  Stigande rabatt upp till högkostnadsskydd på 1.800 kr/år. Skall enligt socialminister Göran Hägglund (KD) höjas till 2.200 kr per år plus 50 kr per gång eftersom ”belastningen på vården ökar av demografiska skäl”.


Tandvård:

Illegal invandrare  50 kr och högkostnadsskydd 400 kr.
Fattigpensionär fullt pris upp till 3.000 kr, därefter 50% rabatt upp till 15.000 kr samt ännu högre rabatt vid kostnad över 15.000 kr.

Maximalt 1200 kronor för en illegal invandrare för sjukvård och tandvård under ett år.
För en fattigpensionär ser sannolikt verkligheten helt annorlunda ut! Troligen ligger kostnaden på minst 4000-6000 kronor/år om man inte är tandlös.

Visst är Sverige fantastiskt!

Undrar hur många fattigpensionärer som känner till dessa horribla siffror. När man dessutom också kan konstatera att dessa illegala invandrare inte bidrar med några inkomstskatter till samhället blir det än mer upprörande.


NATION I FRITT FALL

En kyrka i fritt fall skriver två präster om i SvD. Detta efter att Svenska kyrkan anställt en imam. Jag tror att det är många med mig som häpnar över denna anställning och undrar om Svenska kyrkan släppt alla värderingar och backar hundra år i sin utveckling.

I veckan kunde vi också läsa om en imam som nyligen tillträtt som nämndeman vid tingsrätten i Malmö. Imamen hade dessutom gjort diverse uppmärksammade uttalanden som utan tvekan visar vilka värderingar som dessa imamer har oavsett om de är nämndemän eller anställda av Svenska kyrkan.

Den politiska korrektheten innebär att det ena idiotiska beslutet efter det andra fattas av myndigheter och organisationer som tror att de gör alldeles rätt.

Uppgörelsen mellan Alliansen och Miljöpartiet tillhör givetvis denna kategori och är utan tvekan den mest förödande för rättstaten. Det innebär till exempel att brottslingar som dömts till fängelse och därefter utvisning nu kan stanna kvar i Sverige och dessutom få fri sjukvård utan risk för att utvisas. För ingen är väl så naiv att han tror att kriminalvården ser till att dessa personer utvisas efter frigivningen. Nej, de släpps bara ut från anstalterna och förväntas sedan lämna landet.

Fredrik Reinfeldt är på väg att införa ren anarki där lagen vare sig följs av medborgarna och myndigheter.

Nej, det är inte bara en kyrka i fritt fall. Det är en hel nation i fritt fall!


NÅGON JÄVLA ORDNING MÅSTE RÅDA I ETT LAND

Hans Bergström, docent i statsvetenskap och före detta chefredaktör på Dagens Nyheter går till hårda angrepp på Alliansen och Miljöpartiets migrationsuppgörelse från förra veckan.

En debatt artikel publicerades i Sunt förnuft och en annan i Dagens Samhälle. Uppenbarligen har ingen av de större mediaföretaget valt att publicera Hans Bergströms alster.

Jag har svårt att tro att Hans Bergström röstar på någon annan än Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson.

Länk till artikel i Dagens Samhälle med rubriken "Migrationsuppgörelsen skapar kaos i rättstaten".

Artikeln i Sunt förnuft kan du läsa på följande länk.

Att Hans Bergström kan skriva så frispråkigt beror sannolikt på att han är bosatt i USA.


FREDENS RELIGION BRÄNNER KYRKOR

Igår var jag på ett seminarium i riksdagen med rubriken ”Demokrati på arabiska” med anledningen av utvecklingen i Nordafrika. Några av talarna kom in på religionen men ingen av dessa var bekymrade för att islamister skulle kunna dra nytta av utvecklingen vilket förvånar mig. Är det ett utslag av politisk korrekthet när man talar i riksdagens lokaler eller är det bara godtrogna naiva personer?

Vi läser dagligen om hur muslimer angriper kristna i MENA-länderna. Att utvecklingen går mot fler och fler illdåd framgår med all tydlighet om man läser de kristna tidningar Dagen och Världen idag.

I Egypten dödades ca 13 personer i början av veckan.
I förra veckan dödades en kristen minister i Pakistan av talibaner. Det är bara två ur ett stort antal illdåd som genomförts under den senaste tiden. I de allra flesta fall är det muslimer som angriper kristna.
I Indonesien brände nyligen en muslimsk mobb ner tre kyrkor.
I Nigeria har oroligheter mellan kristna och muslimer pågått en längre tid.
I Etiopien har inte mindre än 28 kyrkor bränts ner av muslimska grupper.
I Malaysia hårdnar också motsättningarna mellan muslimer och kristna, nio kyrkor har attackerats.

Att det finns de som kallar islam för fredens religion bevisar bara deras okunskap eller inskränkthet.

Nästa land som sannolikt står i kö för denna utveckling är Sudan. Frågan är inte om utan när vi får läsa samma artiklar om hur muslimer angriper kristna och bränner kyrkor.

Tyvärr så är oftast våra politiskt korrekta stora mediakanaler väldigt tysta om dessa illdåd eller så omnämns det bara med en mening i nyhetssändningarna eller endast med en liten notis i tidningarna eller från TT.

Igår hade tidningen Dagen ett tema om Fredens religion där man intervjuat tre personer. Islamologen Göran Larsson, konvertiten Gjohn-Marko Berisha och Imam Fuad Colic.

I artiklarna framkommer en hel rad skrämmande siffror. Bland annat att hela 82 procent i Egypten anser att äktenskapsbrott ska straffas med stening och hela 84 procent anser att den som lämnar islam skall dömas till döden. Med tanke på vad dagens talare uttryckte vid seminariet så har jag väldigt svårt att förstå att de inte var oroliga för utvecklingen i Egypten.

I Turkiet som vill bli medlem i EU anser 16 procent av befolkningen att äktenskapsbrott skall bestraffas genom stening. En siffra som förskräcker och borde få alla EU-länder att tänka över Turkiets medlemskap i EU.

Tyvärr finns inte artikeln med intervjun av imam Fuad Colic på nätet. Den är minst sagt anmärkningsvärd. Han vrider sig som en ål inför de flesta frågorna och ger väldigt märkliga svar.

Här kommer några axplock.

”Imam Fuad Cloic tror inte att det finns muslimsk extremism. Han menar istället att de som utför våldsattacker snarare är psykiskt sjuka än religöst motiverade.”

Att förneka muslimsk extremism visar på en långt gången förnekelsesjukdom.

”Gud säger till oss muslimer i Koranen att de som är närmast oss är de kristna. Hur kan då en muslim säga att kristna skulle vara fiender?”

Min logiska förklaring på detta påstående är att muslimer inte står nära någon annan religion och just därför anser man att konvertiter skall straffas med döden. Till och med de som konverter till kristendom som står muslimerna närmast enligt Koranen. Skall man gråta eller skratta åt Fuad Colic? Nej, man skall ta svaren på stort allvar och inse vad detta kan innebära i vårt västerländska samhälle.

”När det kommer till sharialagstiftningen ser han den som något i grunden positivt. Även om det rapporteras om människor i muslimska länder som stenas för påstådda eller verkliga äktenskapsbrott, så är inte Fuad Colic emot stening i sig.”

Hur stor andel av Sveriges muslimer som vill införa sharialagstiftning vet ingen idag, då ingen vågat göra den undersökning än så länge. Rädslan för svaret är antagligen stor. Att särlagstiftning redan tillämpas i vissa enklaver som t.ex. Rosengård har det redan skrivits om i media. Med imamer som ser sharialagstiftning som något positivt kan vi nog förvänta oss ett framväxande parallellsamhälle även när det gäller rättsväsendet. Frågan är om brott som begås idag inom dessa enklaver polisanmäls eller om det parallella ”rättsväsendet” redan sköter detta.

Demokrati på arabiska innebär vare sig demokrati eller jämlikhet i västerländsk mening. Personligen är jag mycket oroad av utvecklingen i Nordafrika. Det kan mycket väl innebära att den islamistiska världen flyttar sin front mot västvärlden från Iran och Saudiarabien till Europas närmaste grannländer vid Medelhavet vilket kommer påverka stabiliteten i hela Västeuropa.

Att som vissa ”experter” föreslå att dessa länder skall bli medlemmar av EU är rent ut sagt naivt och minst sagt ogenomtänkt. Men det är som vanligt bara ett uttryck för den snällism som präglar den politiska korrektheten där sunt bondförnuft helt saknas.


DEBATTARTIKEL I BAROMETERN

Idag publicerar Barometern en debattartikel om Datalagringsdirektivet från mig. Där jag förklarar lite av den oro som vi inom SD känner inför detta och hur vi tänker hantera frågan i riksdagen om vi inte får gehör för vår oro.

När media och speciellt Alliansens företrädare  pratar om detta brukar man undvika att nämna och förklara detta för sina läsare eller lyssnare.

Debattartikeln är publicerad både på nätet och i den tryckta upplagan. Jag gillar dock inte riktigt rubriken som inte hänvisar till Datalagringsdirektivet.

Länk till artikeln.

DET ÄR PÅ TIDEN ATT SAKER KALLAS VID SITT RÄTTA NAMN

Jag har väntat på att Alice Teodorescu skulle kommentera överenskommelsen mellan Alliansen och Miljöpartiet när det gäller illegala invandrare på Barometerns ledarsida. Idag kom den.

Hon visar med all tydlighet hur tokig denna uppgörelse är och att den underminerar hela vårt demokratiska system. Med andra ord skjuter hon hela 7-klövern i sank.

Ulf Wickbom har förvandlats till en statist på Barometerns ledarredaktion sedan Alice T börjat skriva ledare. Man kan undra var hennes karriär kommer föra henne. Frågan är om pk-etablissemanget kommer försöka att styra bort Alice T från "blåsippans väg"?

Läs ledaren.


DE RÖD-GRÖNA SLAKTAR GRÖNA YTOR

Vid gårdagens kommunstyrelse i Kalmar beslutades att ge Riksbyggen en markreservation på en smal remsa mellan Jenny Nyströms skolan och Erik Dahlbergs väg. Idag är detta ett grönområde med träd/häck mot vägen och två rader parkeringsplatser på insidan om träden.

Nu har S+V+MP förordat en markreservation där Riksbyggen tänker uppföra ca 110 lägenheter på denna mycket begränsade markyta inklämd mellan en av Kalmar stads mest trafikerade leder och en skola. Jag tar mig för pannan och undrar vad dessa partier tänker på. Att Miljöpartiet samtycker till detta är förvånande men det nya kommunalrådet Anna Thore (MP) har uppenbarligen sin egen uppfattning om gröna lungors värde i staden.

De gröna lungorna försvinner den ena efter den andra under Johan Perssons ledning. Modeordet förtätning tycks gälla för de röd-gröna när de vill utveckla Kalmar. Nu kommer det bli flera 4-5 våningshus och ett 6-7 våningshus på denna minimala yta.

Dessutom försvinner ett 100-tal parkeringsplatser som Riksbyggen inte kommer att ersätta på något sätt då de endast kommer bygga parkeringsplatser i ett källarplan för sina egna hyresgäster. Idag har redan ett stort antal parkeringsplatser försvunnit vid simhallen och ishallen som ligger på andra sidan av Jenny Nyström skolan.

Frågan är hur alla besökare till skolan och idrottscentrumet skall parkera i framtiden.Riksbyggens markreservation inringad.

I eftermiddag skall jag gå på ett seminarium med rubriken "Hållbara städer - från kunskap till praktik". Jag har redan läst lite av materialet och grömområden i städer får allt större betydelse vid stadsplaneringen. I Kalmar går man uppenbarligen i rakt motsatt riktning med Miljöpartiets goda minne.


UTLÄNDSKA LIGOR STÅR FÖR HÄLFTEN AV INBROTTENPolisen i Kalmar sticker ut näsan och vågar påstå att minst hälften av inbrotten begås av utländska ligor. Det minsta man kan kalla Ulf Eriksson för är politiskt korrekt. Jag gissar att situationen är densamma i Blekinge då jag misstänker att dessa ligor kommer till Sverige via de färjelinjer som finns från bland annat Karlskrona till Polen och därmed alla de gamla öststaterna.

Det är många sanningar som uttalas i artikeln av Ulf Ericsson.

”De senaste fem åren har inbrotten ökat i hela södra Sverige och Kalmar län. I november tillsatte polisen en särskild grupp som fokuserar på inbrotten.

– Gruppen har haft framgångar och vi har gripit utländska ligor i Kalmar län, Blekinge och Kronobergs län, säger Ulf Ericsson.

– Om man tittar på konstellationerna handlar det om grupper som är hitskickade för att begå brott. De står inte för alla brott. Hälften av inbrotten som begås är seriebrott av utländska ligor.”

Uppenbarligen har polisen blivit ganska uppretade på kriminologen Robert Andersson och nu ger Ulf Ericsson svar på tal.

Polisen fick i september kritik från kriminologen Robert Andersson från Växjö. Han menade att polisen målar upp bilden av hemska utländska ligor för att lättare kunna få resurser.

– Vi har goda grunder för att det rör sig om en gränsöverskridande brottslighet. Hälsa kriminologen att om han vill lära sig mer om inbrott kan han komma och titta på rättegången med ligan, säger Ulf Ericsson.

Om man sedan funderar lite över vilka det är som begår den andra hälften av inbrotten i vår del av landet så är det nog inte en alltför djärv gissning att en hel del av dessa brott begås av personer med utländsk bakgrund som är boende i Sverige. Då kanske det inte är så underligt om en majoritet av de som sitter i svenska fängelser har utländsk bakgrund.

Tyvärr finns inte artikeln på nätet.
Frågan är om Barometeren kommer lägga upp den på nätet eller om man väljer att mörka denna nyhet på nätet?


JULIA CEASAR OCH DICK ERIXON "SLAKTAR" ALLIANSEN

Det intressanta med den infekterade debatt som utbrutit om att Björn Söder länkat till en artikel på Fria Tider är att han beskylls för att länka till en falsk artikel. Men idag kan ingen veta vad som är rätt eller fel. Har en våldtäkt begåtts? Stämmer uppgifterna på Facebook där en mamma till en av flickorna skriver följande.

”Flickorna utsattes för händer på kön och bröst, och ”flyktingbarnen” tryckte sig mot dessa på ett mycket obehagligt sätt. Misshandeln bestod av puttar och nedtryckning under vattnet.

Eftersom det handlar om 12-åriga flickor så är min tolkning och bedömning helt klar. Det innebär att Jan Helin är en lögnare!

Nu har polisen och åklagarens utredare hamnat under en enorm press. Åtalas dessa ensamkommande barn för sexuellt ofredande eller till och med våldtäkt vilket inte är omöjligt får Björns Söder rätt. Skulle de dessutom dömas i Tingsrätten så.....

Nu är då frågan hur polisen och åklagaren skall kunna sopa detta under mattan. Hur skall flickorna och deras föräldrar "tystas" på lämpligaste sätt? Utan att det ger stora rubriker. Det säkraste är troligen att låta utredningen ta flera år på sig om föräldrarna inte drar tillbaka sin anmälan frivilligt. De kommer utan tvekan utsättas för en enorm press av samhället! Annars kan det bli en stor "mediaframgång" för Sverigedemokraterna och det vill inte det politiskt korrekta etablissemanget.

Därför är jag mycket orolig över hur rättsprocessen kommer att drivas i detta fall.Barn ofredade i Husbybadet

När muslimska män med sin förvridna syn på kvinnor och sexualitet kommer till Väst är det vitt skilda världar som frontalkolliderar. Det behöver inte ens handla om kvinnor. Även minderåriga barn kan av hungriga hundar upplevas som lockande kött. Det visar händelserna i Husbybadet i Stockholm söndagen den 20 februari när en grupp unga män, så kallade ”flyktingbarn”, ofredade elvaåriga barn sexuellt. Händelserna har fått mycket publicitet, i synnerhet på nätet, så jag gör bara en kort sammanfattning.

En flicka ville bjuda sina vänner på födelsedagskalas i Husbybadet. Barnen hade roligt i badet tills en grupp om cirka 20 unga män anlände från Björkuddens transitboende, som drivs av Attendo Care. Att se barn i baddräkt blev för mycket för ynglingarna. Ändå hade de ”informerats” av personal före badutflykten att de inte fick tafsa på andra badgäster. Uppgifterna om vad som hände går isär, men enligt polisanmälan har flera barn utsatts för otillbörliga sexuella närmanden och fått sina baddräkter avslitna. En av barnens mammor skriver på Flashback:

”Flickorna utsattes för händer på kön och bröst, och ”flyktingbarnen” tryckte sig mot dessa på ett mycket obehagligt sätt. Misshandeln bestod av puttar och nedtryckning under vattnet. En av de elvaåriga pojkarna blev även av med sina badbyxor. Min dotter mår i nuläget bättre, hon har däremot fått svåra sömnstörningar och hon skäms väldigt mycket.”

Förövarna gjordes till offer i media

En elvaårig flicka skäms alltså för att hon har blivit utsatt för otillbörliga närmanden av vuxna män. Det är så barn brukar göra, de tror att allting är deras fel. Det är exakt vad svenska media också tycker. Händelserna i Husbybadet spreds snabbt på nätet. Men det tog åtta dagar innan media ansåg saken vara värd att ta upp. Då vaknade Aftonbladet.

Ovanstående är citerat från Julia Ceasars söndagskrönika. Jag hoppas att Björns Söder fortsätter i samma stil som han framträdde i Aktuellt under veckan när han ikväll möter Jan Helin i Agenda.

Dick Erixon sågar Fredrik Reinfeldt och Alliansöverenskommelsen med Miljöpartiet efter fotknölarna eller vad sägs om fölajnde citat.

"Kriminalitet blir lika med kreativitet och framåtanda. Laglydig är bara de dumma."

"De som respekterar domstolsutslag och lämnar landet är riktigt korkade - smart är det däremot att spotta på svensk rätt och strunta i domstolsutslag. Då får man del av välfärden som belöning."

"Debatten är också obegåvad på gränsen till mentalstörd."

"Viljan att framstå som godare än Gud är så stark bland politiker och journalister att man inte tänker klart. Enbart känslor och fördomar får styra det som uttrycks i debatten."

"När medier och partiledare påstår att man ryckt undan benen på Sverigedemokraterna kan de inte ha mer fel. Veckans uppgörelse är att på silverfat servera starka kort i svensk debatt till det nya riksdagspartiet."

Läs hela blogginlägget.


Jag tror väldigt många idag anser att Fredrik Reinfeldt målat in sig själv i ett hörn som han kommer att behöva hjälp att ta sig ut ifrån. Fredrik Reinfeldt har haft mycket hjälp av Anders Borg men i detta fall kan han inte räkna med hjälp från det hållet. Han kommer för eller senare få ta hjälp från nåfot annat håll. Frågan är om han då kommer få någon hjälpande hand?


VECKA 9

De senaste veckorna har jag i olika sammanhang träffat många människor som inte röstade på SD i senaste valet och det är ju inte så märkligt. Det märkliga är att alla dessa har uttryckt sin beundran och goda intryck av Jimmie Åkesson. Det har i de allra flesta fall varit politiskt verksamma eller politiskt intresserade personer. Alla är imponerade över hur Jimmie Åkesson klarar alla intervjuer och utfrågningar. Hans lugn och saklighet utan att misskreditera sina politiska motståndare gör väldigt stort intryck på många människor. Med tanke på hur det ser ut på partiledarfronten för övriga partier så skall vi vara väldigt glada att ha Jimmie Åkesson. Det kommer utan tvekan leda till nya framgångar i opinionen.

I veckan som gick hade jag besök av en gymnasieklass
från Östergötland i riksdagen. Det roliga med detta besök var att de begärt att få träffa en Sverigedemokrat. En moderat fick sköta rundvandringen i riksdagen men jag fick en timmas pratstund med klassen.

Alliansen har ändra strategi i sitt agerande i kammaren.
När det förlorar i något av utskotten lämnar de en reservation. Men när ärendet debatteras i riksdagen yrkar alliansen inte på sin egen reservation. Det innebär att de endast finns ett förslag och någon votering behöver alltså inte genomföras och därmed blir det heller inga rubriker i media trots att alliansen förlorar i riksdagen. Detta hände vid två tillfällen under den senaste veckan, Vi får väl se hur alerta media är med att ställa alliansen mot väggen angående detta arbetssätt. Läs artikel i DN.

Mona Sahlin var som vanligt frånvarande både vid onsdagens och torsdagens voteringar i riksdagen.

Sedan kan jag inte undanhålla er Christian Cederroths reaktion
efter att jag uppmärksammat hans bedrövliga krönika i Barometern. Som jag misstänkte tog han upp detta i sin krönika i torsdagens Barometern. Han grät ut inför öppen ridå över att han fått väldigt många ”hälsningar”. Uppenbarligen gillade han inte att jag hjälpte till med marknadsföringen av hans verksamhet. Han kallade mig för ”Sveriges mest aggressiva Sverigedemokrat”! Jag kan upplysa Christian Cederroth om att jag aldrig brukat något våld mot någon politisk motståndare. Att jag tog upp hans mycket oförskämda krönika och förtal av Jimmie Åkesson finner han vara ett märkligt tilltag från min sida. Det är dags för Christian Cederroth att vakna upp ur sin törnrosa dröm om han tror att han kan smutskasta och förtala andra människor med Barometern goda minne utan att själv bli ifrågasatt och kritiserad.

I veckan har jag skickat två insändare/debattartiklar till Barometern men ingen har blivit publicerad i Barometern.

Östran däremot har publicerat den första jag skickade och jag skulle inte bli det minsta förvånad om man även publicerar den andra.

Barometerns agerande är bedrövligt!


MERIT WAGER SÄNKER REINFELDT

Så mycket telefonsamtal, sms, mail och kommentarer har jag aldrig fått tidigare sedan överenskommelsen om illegala invandrare mellan Alliansregeringen och Miljöpartiet blev känd.

Att Fredrik Reinfeldt har begått ett stort misstag är nog ingen överdrift.

Regeringen är uppenbarligen på väg att göra ännu ett misstag efter att man blivit överkörda i EU-nämnden idag. Men regeringen kommer tydligen inte följa beslutet i EU-nämnden och istället lägga ner sin röst istället för att rösta emot. Läs artikel.Merit Wager skriver idag på Newsmill en mycket bra artikel angående illegala invandrare. Läs artikel.


ALLIANSEN SKAPAR ETT NYTT FRÄLSEOm MP och Alliansen inbillar sig att den överenskommelse de gjort om invandringspolitiken skall stärka deras ställning i opinionen anser jag att de är otroligt naiva och långt ifrån den verklighet som svenska befolkningen upplever.

Överenskommelsen är ett brott mot gällande svensk lagstiftning anser jag, då det är olagligt att befinna sig i Sverige utan tillstånd om man kommer från ett land utanför EU.

Att ge personer som befinner sig illegalt i Sverige rättigheter till all sjukvård, inte bara akut sjukvård, rätt till utbildning och detta utan att man bidrar med en enda skattekrona till samhället kan bara sammanfattas med ett enda ord, horribelt.

Jag tror peronligen att Fredrik Reinfeldt nu har begått sitt absolut största misstag som statsminister. Det är många svenskar som kämpar för att få sin ekonomi att gå ihop och samtidigt gör rätt för sig genom att betala skatt och avgifter till samhället. Nu inför Alliansregeringen ett nytt frälse som får rättigheter utan några skyldigheter. Om något kan reta upp den så konflikträdde svensken tror jag detta kan vara en tändande gnista. Ända ifrån fattigpensionären, den arbetslöse till den egna företagaren kommer att reagera på den här uppgörelsen.

Jag tror att för Kristdemokraterna och Centerpartiet kommer detta vara spiken i kistan. Det innebär samtidigt Göran Hägglund och Maud Olofsson skrivit under sin egen avskedsansökan som partiledare för respektive parti.

Sedan måste ni se Björn Söder i Aktuellt från igår där Björn gör ett mycket starkt framträdande. Jag tror att Aktuellt fick något att tänka på efter Björns svar på tal.

Som ni vet länkar jag ofta till olika artiklar. Ibland på grund av att jag tycker de är bra och ibland för att de är tokiga enligt min uppfattning.


NEJ TILL DATALAGRINGSDIREKTIVLäs artikel i Expressen.

Hur den moderata justitieutskottsledamoten Krister Hammarberg ser på frågan har jag skrivit om tidigare och den som inte läst blogginlägget och artikeln i SvD bör göra det.

RSS 2.0