BAROMETERN TILLÅTER INTE KRITIK AV LO OCH EXPO

I förra veckan skickade jag in en insändare/debattartikel till Barometern i förhoppning om att få den publicerad i samband med 1:a maj. Då jag ville lyfta upp det mastodontprojekt som LO genomför med stöd av Expo när man skall utbilda inte mindre än 150 000 förtroendevalda till ”åsiktsangivare”.

Nu föll detta inte i god jord hos Mats Andersson på Barometern! Men det kanske inte är så konstigt med tanke på hur "vänstertjock" mediakåren är enligt en färsk undersökning. Ca 70 procent av journalisterna sympatiserar med de rödgröna. Den som inte sett Agenda från igår bör faktiskt göra det och höra Mats Svegfors säga att han brukar citera Marx och dessutom förneka all vänstervridning i public service.

Efter ett första nekande svar från Mats Andersson försökte jag fråga vänligt om han kunde tänka sig att prioritera om någon debattartikel då min artikel säkert skulle väcka en del känslor inför 1:a maj. Något som den borgerliga och moderata tidningen Barometern borde varit intresserad av. Men så var inte fallet istället fick jag följande mail tillbaka från Mats Andersson.


För var rad jag läste blev min förvåning bara större och större!

Jag har låtit flera andra läsa min debattartikel men de kan inte vare sig hitta floskler eller kränkande påhopp. Den enda som anges till namn är ju faktiskt en sverigedemokrat förutom att jag nämner Henrik Rydström i slutklämmen men tanke på att han 1:a majtalar på Larmtorget i Kalmar.

Att en moderat tidningar i så klara ordalag tar avstånd från all kritik mot LO och Expo är minst sagt anmärkningsvärt. Här kan vi verkligen prata om att Mats Andersson trampar i klaveret när han inte vill publicera följande text ”vi redan ett debattklimat som är väldigt kontrollerat och begränsat, där det politiskt korrekta samhället styr över media och den politiska debatten”. Mailet är rena självmålet av Mats Andersson och Barometern.

Att Expo sysslar med åsiktsregistrering visade jag ju i förra blogginlägget!

Här kan du läsa min något tillspetsade debattartikel som Barometern vägrade att publicera då den inte var politiskt korrekt. Jag trodde i min enfald att en debattsida i tidningen var till för att skapa debatt inte att den var till för att passa LO och Expo.

”LO tränar upp ”stasiagenter” skriver den norska nätsidan Human Rights Service i en artikel om socialdemokratiska LO. Om du på jobbet uttrycker att det är för många invandrare i Sverige eller att du säger att Sverige tar emot för många invandrare åker du med huvudet före ut ur facket eftersom du då inte delar fackets värderingar. Det vill säga om LO:s nyutbildade ”stasiagenter” råkar höra vad du säger i fikapausen eller på lunchrasten.

Yttrandefriheten får sig därmed ännu en knäck i Sverige när LO nu startar en utbildning av 150 000 förtroendevalda medlemmar till ”whistleblowers” eller rättare sagt angivare. Genom att kalla projektet för att motverka främlingsfientlighet och rasism undviker man all kritik av projektet.

I SVT:s Agenda den 25 mars visade man ett inslag om hur en förtroendevald Sverigedemokrat, Fredrik Lantz uteslöts ur Transportarbetarförbundet på grund av sitt politiska engagemang och förtroendeuppdrag för ett demokratiskt politiskt parti i Sveriges riksdag. I programmet berättade man också om LO:s mastodontprojekt att utbilda 150 000 åsiktspoliser som skall hålla ”järnkoll” på vilka åsikter som framförs på arbetsplatserna. Denna utbildning kommer sannolikt medföra stora kostnader för både arbetsgivarna och LO-medlemmarna.

Det är inte första gången i Socialdemokraternas historia som angiveriverksamhet och åsiktsregistrering används mot politiska motståndare. 1978 avslöjades den så kallade IB-affären, där socialdemokraterna ägnade sig åt att kartlägga och åsiktsregistrera kommunister. Skillnaden nu är att det kan göras helt öppet i den politiska korrekthetens tjänst. Förra året avslöjades även att den vänsterextrema underrättelseorganisationen Expo, som ägnar sig åt olaglig åsiktsregistrering och kartläggning av nationalister, konservativa och invandringskritiker, har ett nära samarbete med Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU, enligt HRS.

I Sverige har vi redan ett debattklimat som är väldigt kontrollerat och begränsat, där det politiskt korrekta samhället styr över media och den politiska debatten. När LO nu tar detta steg kommer yttrandefriheten begränsas även på våra arbetsplatser och snart återstår bara yttrandefriheten vid våra köksbord. Vi får då ett samhälle som mer eller mindre kan liknas vid de forna öststaterna, där DDR med sin säkerhetspolis Stasi framstår som ett mycket avskräckande exempel. Det sägs att det i DDR fanns en stasimedarbetare på ca 65 personer av befolkningen. När LO utbildat sina 150 000 förtroendevalda kommer Sverige uppnå motsvarande siffra. Är det ett sådant samhälle vi eftersträvar?

Den 1:a maj är det LO och socialdemokraternas stora dag och det hålls tal på ett stort antal orter i landet. Kommer vi då få höra dessa talare prata om hur LO utbildar ”angivare” för att inskränka yttrandefriheten och därmed uppnå sina politiska syften. Får vi höra fotbollsspelaren Henrik Rydström tala om och förespråka åsiktsangiveri i sitt 1:a majtal på Larmtorget i Kalmar?

Thoralf Alfsson  
Riksdagsledamot (SD)”

 

 


KURDISKT HEDERSVÅLD OCH DANS

Den senaste tiden har de politiskt korrekta i Sverige ägnat sig åt att koppla samman sina motståndare med Anders Bering Breivik. SVT:s Uppdrag grnaskning har hittat ett sätt att koppla samman Ingvar Kamprad och IKEA med politiska fångar i forna Östtyskland.

Då tänkte jag komma med ett liknande exempel från Socialdemokraterna i Kalmar.

I veckan begicks ännu ett hedersmord i Sverige. En ung kvinna eller nästan ett barn med kurdisk bakgrund knivmördades. Gärningsmannen verkar vara hennes bror som bara är ett litet barn (16år). Mamman är också häktad och misstänkt för anstiftan. Så det är ännu ett i raden av kurdiska hedersmord i Sverige. Följande kan läsas på Wikipedia.

”Följande hedersmord begångna i eller med anknytning till Sverige har blivit uppmärksammade i media:

Representationen av kurder bland de som dömts för hedersmord i Sverige är hög.”

Hur många svenska politiker inom 7-klövern vågar ta upp detta problem och samtidigt peka ut den kurdiska gruppen som extrem i dessa sammanhang? Nej, ingen!

Jag skulle vilja påstå att situationen är ännu värre inom de rödgröna, trots att de finns så kallade ninjafeminister. Men som alla vet, när det handlar om personer med utländsk bakgrund som begår brott är det locket på. Inte nog med att det blir locket på I Kalmar skall socialdemokraterna istället hylla denna fina folkgrupp som mördar sina döttrar om de inte följer familjens lagar.

I samband med att Socialdemokraterna firar 1:a maj och Henrik Rydström håller tal på Larmtorget så finns även kurdisk dans med på programmet. Nu tror jag ingen skall förvänta sig att Henrik Rydström kommer ta upp det kurdiska hedersmordet i Landskrona i sitt tal på Larmtorget. Snarare får vi höra en lovsång till mångkulturen och den kurdiska dansen.

Nej, genom att ha med kurdisk dans på programmet så tar socialdemokraterna inte avstånd från den kurdiska hedersvåldskulturen utan man legaliserar den istället som något ”naturligt” i det svenska samhället. Självklart borde man ha strukit detta inslag i programmet.Med tanke på mitt blogginlägg imorgon tänkte jag ta upp Expo. En organisation med vänsterextremistiska förtecken som ägnar sig åt att åsiktsregistrera människor som inte delar deras åsikter och samhällssyn.  

För de läsare som följt min blogg i många år kanske kommer ihåg att Expo 2007-2008 hängde ut vad dom själva kallade islamofober och islamofobiska bloggar och nätsidor. Expo publicerade ett dokument bland annat på nätet.

Jag var en av de utpekade men även journalisten, nu framlidne Kurt Lundgren. Kurt reagerade häftigt på detta utpekande och liknade Expo vid Stasi och deras åsiktsregistrering av landets befolkning. Läs artikel från Ölandsbladet.

Ett absolut måste är att lyssna på följande intervju av Kurt Lundgren i Radio Kalmar där han sågar Expo, Daniel Poohl och även Radio Kalmars reporter.Jag vet att många av mina läsare även läste Kurt Lundgren och när ni nu hör honom ryta till så vet jag att ni alla saknar denna röst och skribent på Östra Ölands Fria Horisont.

http://kurtlundgren.webblogg.se/

När ni läser mitt blogginlägg imorgon förstår ni varför jag lyfter Expos åsiktsregistrering i detta blogginlägg.


SVT, IKEA, STASI

SVT och Uppdrag granskning har nu grävt i Stasiarkiven för att kunna smutskasta IKEA och Ingvar Kamprad. Politiska fångar i forna DDR kan mycket väl ha utnyttjas i fabriker där de tvingades jobba med bland annat möbler till IKEA.

Så alla svenskar som nu har en Klippan-soffa i hemmet är ena riktiga skitstövlar som har fininsierat förtrycket i forna Östtyskland.Med andra ord sälj din Klippan-soffa snarast eller kör den till sopptippen innan du har Jan Josefsson knackandes på din dörr!

Janne Josefsson borde istället ägna sin tid åt varför vare sig den socialdemokratiska eller Alliansregeringen är intresserad av att reda ut vilka svenskar som var inoficiella medarbetare (hemliga medarbetare) åt den Östtyska säkerhetstjänsten Stasi.

Janne Josefsson har uppenbarligen inget intresse av denna fråga heller. Det finns tydligen inte en enda journalist som vågar vända på Stasistenarna.


MÅNGA TIPS

Det är lätt att vara Sverigedemokrat, det är bara att hålla sig till sanningen.

Även om andra gör så gott de kan för att skada oss Sverigedemokrater.

I riksdagen sysslar man med tvärtemotpolitik och var och en med lite sunt bondförnuft begriper att dessa tvärtemotpolitiker gör bort sig, oavsett om de är moderater, miljöpartister eller socialdemokrater. De förlorar bara på det själva, så jag hoppas att de fortsätter.

Tänk om man kunde skriva om allt på bloggen!

Barometern har stoppat en debattartikel från mig med de allra mest märkliga argument och motiveringar jag hört tidigare. Jag har nu fått ”utlåtande” från några andra som läst min debattartikel och funderar på om jag skall lägga ut även Mats Anderssons mail med motiveringarna på bloggen. Mailet visar på ett ganska graverande sätt hur Barometern och Gota Media styr debatten. Valborgsmässoafton kommer kanske både min debattartikel och Mats Anderssons mail som ett blogginlägg. Jag behöver kanske skriva ett förberedande blogginlägg på söndag om Expo.

Sedan har jag blivit förvarnad om ett eventuellt kommande påhopp och personangrepp som kan drabba mig eller en annan kalmarbo eller båda. Funderar som allra bäst på hur jag skall tackla detta om informationen stämmer. Men jag är inte det minsta förvånad över uppgifterna. Det som förvånar mig är dock att personen ifråga inte begriper att alla i hans bekantskapskrets inte delar hans uppfattningar, utan att han pratar på. Det gäller förresten fler personer.

Det blir bara fler och fler som vill tipsa om diverse saker. Jag ser det som ett tecken på att svensken håller på att vakna och ser att medias bild inte stämmer. Det är troligen också ett tecken på att bloggen läses av fler och fler. Dessutom avslöjar jag aldrig mina källor!

Men det sägs ju att det som inte dödar en, stärker en!Anders Jallai har kommit ut med en ny bok "Natoagenten" som jag beställt och hämtat ut idag. Kan vara något att koppla av med när det är långhelg från riksdagen.


GALENSKAPERNA INOM ISLAM
Den arabiska våren får minst sagt bisarra följder. Efter att jag läst artikeln i DN blir jag minst sagt mörkrädd. Ett lagförslag i Egypten innebär att flickor skall kunna giftas bort från 14 års ålder.

Det andra lagförslaget visar på islams rätta ansikte. Farvälsamlag skall tillåtas till 6 timmar efter hustruns död. Är det något som även ingår i sharialagarna? Är islamister även nekrofiler?

Frågan är om det inte är dags att förbjuda islam i Sverige.

Läs artikel i DN.

UPPDATERING

DN har tagit bort ovanstående artikel och hänvisar till denna artikel istället.

I Danmark och Jyllandsposten har man dock inte ännu ändrat sin artikel.

Angående gårdagens debatt kan man konstatera att Hanif Bali (M) sänkte moderaterna till ännu lägre nivåer då han var tvungen att säga tvärtemot Björn Söder på varje punkt.

Varje gång SD får delta i TV och 7-klöverns politiker "tvingas" vara tvärtompolitiker finns det bara en vinnare, Sverigedemokraterna.


HYCKLANDE CENTERPARTISTER OCH SOCIALDEMOKRATER

Att opinionssiffrorna för Centerpartiet är mycket låga har nog inte undgått någon. I dessa lägen skickar partiet som vanligt ute Staffan Danielsson till att ”fiska i grumliga” vatten, som det brukar heta i media.
Den här gången gäller det åldersbestämning av så kallade ensamkommande barn. Givetvis får Staffan Danielsson utrymme i DN med sin debattartikel.

Visst är det glädjande att Centerpartiet och Staffan Danielsson nu stödjer Sverigedemokraternas förslag om att åldersbestämning skall införas för så kallade ensamkommande barn, för att stoppa det utbredda fusket som förekommer.
 
Men det hade varit betydligt mycket bättre om Centerpartiet hade röstat för vår reservation om åldersbestämning den 2 april i riksdagen. Då röstade samtliga Centerpartister nej till vår reservation, tillsammans med hela 7-klövern. Voteringen slutade med 299 emot och 19 för vår reservation/motion.

Så här såg vår reservationstext ut.

”Undersökningar från både Norge, Sverige och Danmark har visat att en relativt stor andel av de ensamkommande unga immigranter som påstår sig vara under 18 år i själva verket är betydligt äldre. Migrationsverket bör därför få i uppdrag att med vetenskapliga metoder åldersbestämma immigranter som påstår sig vara under 18 år men som kan misstänkas vara äldre. Därtill ska prövningen av uppehållstillstånd för den som vägrar delta i åldersbestämning avslutas och personen avvisas eller utvisas med omedelbar verkan.”


Som av en händelse lämnade jag igår in en skriftlig fråga till migrationsminister Tobias Billström rörande just så kallade ensamkommande barn.
Läs mitt blogginlägg som ligger till grund för min skriftliga fråga.
Den finns ännu inte på riksdagens hemsida men nedan kan du läsa min fråga.Som dom flesta säkert vet är Alliansregeringen bakbunden av uppgörelsen med Miljöpartiet när det gäller invandringsfrågor. När svaret kommer från Tobias Billström kommer jag givetvis publicera det.

När det gäller Staffan Danielsson och Centerpartiet är det inte första gången som han är ute och sänder upp ”luftballonger”. För några år sedan ville han förbjuda burka i Sverige men sedan blev det inget av det. Läs artikel i Expressen.

På Newsmill tyckte han till om invandringen i en debattartikel innan förra årets centerstämma men som bekant blev det istället Nybyggarlandet Sverige som kan ha en befolkning på 40 miljoner invånare.

Nej, Staffan Danielsson är bara ute efter att fiska efter centerväljare som riskerar att gå till SD genom att hålla upp skenet av att det fortfarande finns någon form av Sjöbocentern kvar inom Centerpartiet. I riksdagen och i regeringen både ser och hör vi hur Centerpartiet går i motsatt riktning.
 
Är det inte dags för Staffan Danielsson att stå för sina åsikter även under riksdagens voteringar?UPPDATERING!

Nu är det inte bara Centerpartiet som hycklar utan även Socialdemokraterna. Läs artikel i SvD om hur sandlådan ständigt fylls på av nya politiker. En socialdemokratisk statsvetare ger dessutom socialdemokraterna rejält med stryk i en annan artikel i SvD. Läs artikel i SvD.

Samma sak skedde i ett annat utskott idag men eftersom betänkandet inte är justerat så får vi vänta med hur slutresultatet kommer att se ut efter den kommande justeringen. Efter den kritik som nu riktas mot S kanske man kovänder i detta utskott till justeringen.

VÅLDTÄKTSSTATISTIK I DITT LÄN OCH KOMMUN

Fick idag tips om en sida hos SVT där det finns en förnämlig statistik över anmälda brott av olika kategorier men även över uppklarning av dessa brott. Bland annat finns statistik över våldtäkter. Siffrorna för 2011 har ännu inte inkommit men det är fullt tillräckligt att se utvecklingen de senaste föregående tio åren.

Eftersom det är SVT som visar siffrorna och grafiken kan knappast någon protestera och deras källa är dessutom Brå.

Så här ser det ut för Kalmar län, där har anmälda våldtäkter ökat med hela 256 % under de senaste 10 åren.Väljer man sedan att bryta ner det till bara Kalmar kommun så är det än värre. De senaste 10 åren har antalet anmälda våldtäkter ökat med 417 % .  Eftersom jag och några andra har lite koll på vad som händer vid Kalmar Tingsrätt så vet vi att andelen personer med utländsk bakgrund är väldigt stor vid dessa brott.Nu skall man givetvis inte vara alldeles för snabb med att dra slutsatser men det är ganska intressant att se att antalet mottagna flyktingar/invandrare till Kalmar har vissa likheter med utvecklingen av våldtäkter. Det var nämligen 2006 som Kalmar kommunfullmäktige tog beslut om att öka ”flyktingmottagning med ca 300 procent.

Här är länken för att gå in och se på ditt län eller kommun. Överst till vänster (de små nedåtriktade pilarna) väljer du vilken typ av brott du vill se och till höger om detta väljer du vilket geografiskt område (län eller kommun).

Lycka till!

Nu får vi se hur länge det dröjer innan SVT stänger ner detta utmärkta verktyg.

Samtidigt ett tack till tipsaren som vill vara anonym.


FRÄMLINGSFIENTLIGA HÖGEREXTREMISTISKA

Dessa ord är omdömen som svensk media och politiskt korrekta journalister alltid använder när man pratar eller skriver om Sverigedemokraterna, Dansk Folkeparti, Sannfinländarna eller som den senaste veckan Front national och Marine Le Pen. Alltså svensk media, i våra nordiska grannländer använder man sällan dessa omdömen om demokratiskt invalda partier i parlamenten.

I dagens DI skriver en Marie Sundberg om valskrällen i Frankrike. Anledningen till att Marine Le Pen fick nästan 20 procent av rösterna är enligt Marie Sundberg att fransmännen är dumma och okunniga, speciellt när det gäller ekonomi. Därför har man lyssnat på Marine Le Pens förenklade budskap. Bra, då vet vi att fransmännen inte har förstånd att rösta rätt i ett demokratiskt val enligt denna skribent.

Det är bara för sorgligt att läsa alla dessa artiklar där man endast använder sig av alla dessa floskler utan att försöka titta in och se verkligheten. Till att börja med borde dessa journalister ställa sig frågan varför dessa ”främlingsfientliga” och ”högerextremistiska” partier går fram i alla länder i Europa. Jag vet svaret!


HAR TV4 STOPPAT INTERVJUN MED ROLAND JAHN?


Kommer intervjun att visas av TV4?              Foto Thoralf Alfsson

Fortfarande har inte TV4 sänt intervjun av Roland Jahn som jag bevittnade i torsdags. Jag befarar nu att svaren i intervjun inte betraktas som politiskt korrekta och lämpliga i dagens politiska läge i Sverige. Uppgifter om stasisvenskarna skall uppenbarligen inte få utrymme i svensk media.

Jag mailade Ann Tiberg idag men hon kunde inte ge besked om intervjun skull sändas. Det tyder på att den av någon anledning stoppats av redaktionen på TV4.

UPPDATERING

En sak som förvånar mig är att inte islamisten Mohammad Merahs i franska Toulouse, som mördade sju personer omnämns i förklaringarna till Marine Le Pens framgångar i det franska valet. Men det kan väl vara kontraproduktivt gissar jag. Således är det bättre att glömma denne islamist och massmördare och fokusera på en värre massmördare i Norge. Det är mer politiskt korrekt.


TOBIAS BILLSTRÖM ÄR EN INKOMPETENT MINISTER

Nu skall Alliansregeringen och migrationsminister Tobias Billström tvinga alla kommuner att ta emot ensamkommande barn eller om man vill komma sanningen lite närmare så handlar det i huvudsak om unga muslimska män.

Tobias Billström hävdar att systemet aldrig varit i balans och detta beror på att det hela tiden kommer fler och fler ensamma unga muslimska män till Sverige. Trots höga ersättningar till kommunerna vill många kommuner inte hjälpa till att få balans i systemet.

Tobias Billström har tydligen aldrig hört talas om sambandet mellan tillgång och efterfrågan.”Man brukar utgå ifrån att ju dyrare en vara är desto mindre efterfrågas den.”  

Om Tobias Billström vill ha balans i systemet måste han förändra ”priset på varan” det vill säga göra som i våra nordiska grannländer. Införa bland annat ålderskontroller som i Norge, eller sänka bidragen till de unga muslimska männen som man gjort i Finland. Det får omgående effekt på efterfrågan. Detta samband har uppenbarligen vår minister Tobias Billström inte förstått.

Hans kollegor i våra nordiska grannländer har säkert väldigt roligt åt Tobias Billströms inkompetens.

Nedanstående diagram visar med all tydlighet hur inkompetenta de ansvariga är på detta utgiftsområde.


Källor. Migrationsenheter i respektive land.

Man ser väldigt tydligt att våra nordiska grannar såg den negativa utvecklingen redan 2008-2009 och gjorde förändringar som man tydligt kan se att de har förändrat efterfrågan. Den har flyttats till Sverige istället.

Migrationsverkets prognos för 2012 är 3100 "barn" och för 2013 inte mindre an 3300 "barn.

I riksdagen röstar 7-klövern emot alla förslag som SD lägger för att minska "efterfrågan". Istället kommer man nu tvinga kommunerna att ägna sig åt "trafficking" av unga muslimska män.

Läs Sverigedemokraternas pressmeddelande.

Se också Jimmie Åkesson fråga statsminister Fredrik Reinfeldt om varför våra grannländer klarar detta bättre. Att statsministern skulle svara på frågan var väl knappast att förvänta. Uppenbarligen begrepp han inte frågan och därmed är han tydligen lika inkompetent som migrationsministern.


VAD KAN MAN KÖPA FÖR 23 MILJONER KRONOR?


Pris arkeologisk utgrävning 23 miljoner kronor    Foto Thoralf Alfsson

Det är med stor oro som jag noterar att man på Länsstyrelsen och Riksantikvarieämbetet högst ogärna svarar på mina mail. Det är myndigheter som betalas av oss skattebetalare och därmed har man också en skyldighet att svara på medborgarnas frågor.

Men om chefen ger fan i att svara en Sverigedemokrat så är det förstås även helt ok för alla hans medarbetare! Kalmar läns nye landshövding, Stefan Carlsson har struntat i att svara på mitt öppna brev. Om detta tycker jag inte! Då kanske det inte är så underligt om hans anställda på Länsstyrelsen också skiter i detta när chefen föregår som ett gott exempel.

På Riksantikvarieämbetet tycks det också vara väldigt svårt att få några svar, speciellt om det rör sig om Kvarnholmen och mediehuset.

Detta gör mig väldigt orolig och jag börjar förstås fundera på varför dessa båda myndigheter inte svarar på frågor. Är det så man sköter kommunikationen med alla medborgare eller är det bara jag som aldrig får några svar. Om man skulle vara så nonchalant mot alla medborgare borde det väckt medias intresse tidigare så jag antar att det bara gäller mig.

Riksantikvarieämbetet har precis börjat på en stor arkeologisk undersökning på Kvarnholmen, bara ca 200-300m från den plats där Gota Media vill bygga sitt mediehus. Enligt Kalmar kommuns hemsida är det en av de största arkeologiska utgrävningarna i Sverige med 16 arkeologer.

Länsstyrelsen har beslutat om denna arkeologiska utgrävning och det kan inte Kalmar kommun motsätta sig utan man får vackert anpassa sig om man vill bebygga området. Länsstyrelsen är beställare av utgrävningen men man tar inga kostnader utan man skickar hela fakturan vidare till Kalmar kommun. Alla förstår säkert att det blir väldigt kostsamt med så många arkeologer på plats ända fram till oktober och därefter kommer allt arbete med att dokumentera allt material vilket säkert kommer hålla flertalet av dessa arkeologer sysselsatta under nästa vinter.

Kalmar kommun har inte varit särskilt villiga att berätta att denna utgrävning kan kosta 23 miljoner kronor, vilket är det takpris som är satt från Länsstyrelsen. Kalmar kommun hoppas att staten skall komma med lite bidrag, men det är än så länge bara en förhoppning.

Riksantikvarieämbetet är givetvis glada över att få göra en jättestor utgrävning på Kvarnholmen som ger ett stort antal arkeologer arbete under ca ett år. Därmed är man säkert också väldigt tacksamma mot Kalmar kommun.

Det som gör mig orolig är om detta projekt har blivit en bricka i spelet om Gota Medias planer på att bygga ett mediehus på Kvarnholmen och därmed förstöra en unik fornlämning. Just nu har Länsstyrelsen och Riksantikvarieämbetet ”bollen” när det gäller alla överklaganden av detaljplanen för Gota Medias mediehus. Frågan är om Riksantikvarieämbetet kommer gå emot Kalmar kommuns detaljplan för Gota Media när man precis fått ett 23 miljonersprojekt.

Detsamma gäller Länsstyrelsen, klarar man av att hålla isär begreppen och alla miljoner.Ikväll har vi fått många exempel på hur objektiv Sveriges Television är. Rapporteringen av det franska valet präglas av smutskastning av Marine Le Pen.

Dokument utifrån var ett ganska intressant program. Man gjorde allt för att smutskasta till och med två killar som gjorde politisk propaganda på nätet. Man kallade det ett hemligt uppdrag när man filmade helt öppet inne i en moske. Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta. Men det finns säkert naiva tittare som tror på reporterns prat.

WICKBOM OCH SANDAHL

I Kalmar eller rättare sagt på norra Öland har vi dels politiske chefredaktören Ulf Wickbom och prästen Dag Dandahl som har blivit ”landsförvisad” till norra Öland för sina sanningar. Ulf Wickbom kommer väl ta pension och kanske bosätta sig söder om Byxelkrok i sitt sommarhus.

Ulf Wickbom kommer att sluta som politisk chefredaktör på Barometern. Jag vet inte om det var detta som fick honom att publicera nedanstående citat i fredagens tidning.Vilket syfte Wickbom hade med att citera detta stycke vet jag inte. Men jag anser att islam är ett av vår tids största problem. Ett problem som utan vidare kan och bör betraktas med största allvar. På 30-talet förstod man inte vilket hot nazismen utgjorde, idag betraktar jag med stor oro den utveckling som sker i Asien och Afrika där kristna utsätts för förföljelse i en rad länder av muslimer.

I Europa ökar andelen muslimer för varje år vilket är mycket oroväckande. Om det är denna problembeskrivning som avses så kan jag instämma men är det något annat så är man ute och fiskar i grumliga vatten.Ulf Wickbom startade sin karriär på Barometern med ett riktigt lågvattenmärke som gjorde mig mycket upprörd och något som jag aldrig kommer glömma och jag har försökt ge tillbaka ett antal gånger på min blogg. Läs mitt blogginlägg från 2010.

Jag lovade i mitt blogginlägg att det skulle dröja länge innan Ulf Wickbom skulle få sätta sin fot i ett nytt mediehus. Nu kommer han inte få göra det, i varje fall inte som anställd av Barometern.

Jag hoppas dock att han inte slutar på samma plumpa sätt som han började men vi får nog tyvärr räkna med några riktiga lågvattenmärken innan han slutar den 1 september. Men jag kan ju alltid hoppas att även Wickbom blivit mer upplyst under dessa år.


Dagens Nyheter ägnade nästan hela första sidan i fredags till en artikel om Stasi.
Den handlade svensken och professorn Anders Törnvall som säger sig ha blivit utelämnad till Stasi av en ”vän”.

"Som teologistudent i
Lund på 1960-talet reste han ett tiotal gånger till Rostock och Berlin för att stötta östtyska studenter.

När Stasis arkiv öppnades efter murens fall avslöjades den unge östtysk som Anders Törnvall hjälpte att etablera sig i Sverige ett par årtionden tidigare som Stasiagent. Anders Törnvall hade blivit grundlurad.”Det är en inte alltför djärv gissning att den Stasiagent som avses i DN:s artikel är den nyligen avslöjade prästen Aleksander Radler med täcknamnet ”Thomas”. Birgitta Almgren skriver ca 6 sidor om agenten ”Thomas” i sin bok ”Inte bara spioner”. Agenten ”Thomas” är en riktigt ful fisk som utbildats grundligt för att bli Stasiagent och som belönats för sina bedrifter av DDR. Till och med av Stasichefen Erich Mielke.

Läs Expressens avslöjande eller se inslaget.I en artikel i tidningen Dagen förnekar han alla uppgifter

Prästen Dag Sandahl har uppenbarligen läst Birgitta Almgrens bok eller fått uppgifterna om Aleksander Radler från någon annan källa inom Svenska kyrkan. I vilket fall som helst sätter han fingret på en öm punkt då han ifrågasätter Aleksander Radler bakgrund och österrikiska medborgarskap. Hela hans bakgrund är höljd i dunkel.

Läs prästen Dag Sandahls blogginlägg

De uppgifter som Birgitta Almgren lämnar i sin bok om agenten "Thomas" är mycket anmärkningsvärda och borde få hela mediasverige på fötter!!! Men det är nästan helt dött! Allt fokus ligger på ABB.

I fallet med "Thomas" kan det handla om en präst som suttit i de inre kretsarna av Svenska kyrkan tillsammans med biskopar. Han har dessutom haft uppdrag för moderaterna och kristdemokraterna så det saknas inte infallsvinklar om journalisterna vill hitta skoop!

Ändå är det tyst som i graven i svensk media!UPPDATERING!

En bild som får det att vända sig i min mage på mer än ett sätt.

Men samtidigt kan man inte låta bli att tänka på ett gammalt ordspråk som säger "En bild säger mer än tusen ord".
Alla dessa har utnyttjat de fruktansvärda illdåden som ABB begick den 22 juli på det ena eller andra sättet för att uppnå sina egna syften. Skäms de för detta? Nej, inte det minsta, de tillhör ju den politiskt korrekta eliten som alltid anlitas som experter av  Sveriges Radio och Sveriges Television och sitter i TV-sofforna var och varannan vecka. Grattis Sverige!
STASIFRÅGAN LEVER I VÅRA NORDISKA GRANNLÄNDER

I Sverige vill en majoritet i riksdagen lägga locket på och dessutom lägga över ansvaret på Tyskland att få fram Rosenholz-kartoteket. Våra nordiska grannländer har en annan syn på Stasiarkiven. Bara den senaste veckan har det varit aktuellt i både det danska folketinget och i Norska stortinget.

I Norge kritiseras den svenska justitieministern Beatrice Ask och därmed Sverige för oviljan att få Rosenholz-kartoteket utlämnade från USA. Den norska justitieministern Grete Faremo ser helt annorlunda på saken.

”Justisminister Grete Faremo (Ap) har lovet Stortinget å gå inn i spørsmålet om de norske Rosenholz-kortene med full tyngde.”

Läs artikel i Aftenposten.

För en tid sedan ville Beatrice Ask hänga ut sexköpare men när det handlar om personer som förrått vårt land är hon inte ens intresserad att få fram fakta. Vad är det som oroar 7-klövern? Vilka är liken i garderoben?

I vårt andra grannland Danmark har man också höjt tonen. En forskare påstår sig ha uppgifter om en storspion i Danmark men kan inte bekräfta uppgifterna och namnet innan forskaren får tillgång till Rosenholz-kartoteket. Detta har fått politiker i oppositionen att reagera och enligt Berlingske tidning kan en majoritet i folketinget kräva att justitieministern agerar.

Läs artikel i Berlingske.I Finland har också Stasifrågan varit aktuell helt nyligen. En finländsk professor uppges ha spionerat för DDR och Stasi under minst 10 år

”I Stasis dokument beskrivs rapporterna som "mycket intressanta". I synnerhet forskningsprojektet "Eiscat" om ett radarsystem ovanför Norden intresserade östtyskarna som ansåg att det var ett beställningsarbete från Nato.”

Läs artikel från YLE.

Uppgifter som även borde intressera svenska SÄPO men uppenbarligen har man i Sverige lagt allting på is. Risken är kanske för stor att känsliga uppgifter om inblandade personer kan komma upp till ytan. Någon annan förklaring har jag väldigt svårt att se.

I Sverige försöker vi istället tysta den enda forskaren, Birgitta Almgren som gräver i Stasiarkiven i Berlin och som har lyckats få läsa Säpo:s akter om Stasispionerna. Eller rättare det material som anses lämpligt att hon ser. Jag är övertygad om att det finns mycket som är ”hemligstämplat”.


STASIFRÅGAN ÄR INTE DÖD

Visa inom SD anser att stasifrågan är död men jag delar inte den åsikten. Regeringens skrivelse om Stasifrågan behandlas just nu av Konstitutionsutskottet men det kommer inte leda till något resultat då en majoritet av riksdagens partier ställer sig bakom skrivelsen. Tyvärr kommer SD inte lämna in någon reservation utan endast lägga ett särskilt yttrande till betänkandet. Jag hade helst sett ett helt annat agerande från Sverigedemokraterna i denna fråga men jag får vika mig för hur majoriteten ser på stasifrågan i vår riksdagsgrupp.

LJUGER SÄPO OCH REGERINGEN OM STASISVENSKARNA?

Frågan måste besvaras med ett JA! I varje fall om man skall tolka hur Tyskland och BStU (den myndighet som har ansvaret för stasiarkiven) ser på frågan. Idag öppnade en utställning i Stockholm som arrangeras av tyska ambassaden i Europahuset på Regeringsgatan 65 med namnet "En fiende är den som tänker annorlunda". Jag passade på att besöka utställningen innan eftermiddagens votering.


Stavningen är inte den bästa från tyska ambassaden.   Foto Thoralf Alfsson

BStU anger antalet svenskar som arbetat för Stasi till 153 personer! En siffra som är hela 200 procent högre än den siffra som regeringen anger i sin skrivelse som just nu behandlas i riksdagen.

SÄPO har endast drygt 50 personer i sina akter. Hur kan detta komma sig? Materialet som finns hos BStU är öppet och även möjligt för SÄPO att ta del av ändå har man uppenbarligen inte lyft ett finger för att få mer information från Tyskland och BStU.

Expressen fick nyligen ut över 1000 dokument angående kyrkoherden Aleksander Radler som skall ha varit en IM för Stasi och som skall angivet mängder att studenter på 60-talet. Han är nu verksam i Luleå stift som kyrkoherde.

De som anser att Stasifrågan är död fick nog kaffet i vrångstrupen när de såg Dagens Nyheters framsida idag.Vid mitt besök på utställningen fanns även TV4 på plats. De intervjuade nuvarande chefen på BStU, Roland Jahn och jag passade på att lyssna på intervjun. Det ställdes många mycket intressanta frågor av TV4 reportern men frågan är om dessa kommer redovisas av det politiskt korrekta median i ett kommande inslag. Tyvärr är min skoltyska inte den bästa så jag hade lite svårt att hänga med på alla svaren men jag förstod att reportern var ute efter ett skoop där Roland Jahns svar skulle kunna användas för att ifrågasätta regeringen och SÄPO:s uppgifter om stasisvenskarna och hur man ser på frågan.


BStU:s chef Roland Jahn intervjuas av TV4            Foto Thoralf Alfsson

Jag återkommer imorgon med en uppföljning. Sedan kommer jag givetvis följa upp med ett blogginlägg när jag sett TV4:s inslag. Något som skall bli mycket intressant att se, när jag så att säga har sett råmaterialet och hört både frågor och svar. Hur mycket kommer med i inslaget?

Jag har betydligt mycket mer att skriva om Stasi då det hänt en hel del den senaste veckan, återkommer med mera imorgon.


FARAGE INSPIRERAR WAHLROOS ?

En sak är jag helt övertygad om och det är att Björn Wahlroos som i sin ungdom var ungkommunist uppenbarligen lyssnat en hel del till Nigel Farage i EU-parlamentet. Efter att jag läst en artikel i Dagens Industri där Björn Wahlroos jämför EU:s styrelseskick med Kina.

”Båda regeras av 24 män och kvinnor som ingen vet hur de har blivit valda. Båda har också en president som ingen kommer ihåg namnet på.”

Visst känner man igen detta från följande YouTube-klipp med Nigel Farage.


ÅSA LINDEBORG SÅGAS EFTER FOTKNÖLARNA

Lena Breitner kör fullständigt över rödstrumpan Åsa Lindeborg i en debatt artikel på Newsmill. Åsa Lindeborg framstår som en fullständig nolla som inte skall ägna sig åt ett ämne som hon är fullständigt okunnig om. Tyvärr har nog inte Aftonbladets läsare förmågan att begripa hur många sakfel som Åsa Lindeborg lyckas åstadkomma i sin artikel.

Men nu är hon inte den enda som är okunnig i detta ämne, det finns fler!

Det som är mest skrämmande är att så många personer i ansvariga positioner i samhället helst vill lägga locket på för att är mest bekvämt för dem själva.När det gäller Kalmar undrar jag när politiker från 7-klövern skall vakna över brottsligheten i de invandrartäta områdena och på det sätt som den utvecklas. Varje dag begås nya brott. Bergakommissionen har presenterat sina förslag och nu är man uppenbarligen nöjda.

Här kommer ett litet axplock från dagen

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/vapenran-pa-oppen-gata-okar(3233195).gm

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/inbrottsforsok-pa-vardcentralen(3234322).gm

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/bergakillar-ater-infor-ratta-stal-klader(3233198).gm

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/andra-bergarattegangen-inledd-i-gota-hovratt(3232909).gm

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/tva-foretagsinbrott-i-kalmar(3232503).gm

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/vapnat-ran-i-berga-i-helgen(3230952).gm

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/inbrott-pa-ostran---igen(3230161).gm

Visst har brottsligheten minskat i de norra delarna i Kalmar, tidigare var det betydligt värre! Enligt landets expertis på brottlighet så är det bara anmälningsbenägenheten som ökar, inte antalet brott. Visst känns det tryggt.

Björn Wahlroos sågning av EUMOTBJUDANDE KURDO ”BATMAN” BAKSI


Kurdo Baksi skiter fullständigt i offren för Anders Bering Breiviks vapen eller i den rättegång som idag startas i Oslo. Kurdo Baksis enda syfte med debattartikeln är att underblåsa negativa stämningar och yttringar mot Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson i synnerhet. Utan tvekan är denna debattartikel det absoluta lågvattenmärket sedan den 22 juli 2011. Många har försökt politisera terrordåden i Norge men Kurdo Baksi tar utan tvekan första priset med denna artikel genom att angripa Jimmie Åkesson på ett mycket osmakligt sätt.

SVT har dessutom det mycket dåliga omdömet att publicera den. Jag vill påminna alla om att SVT är vårt stora public service företag som finansieras med statliga medel, det vill säga våra gemensamt inbetalade skatter.

Jag har blivit anmäld för förtal av kommunisten Fredrik Jönsson men i jämförelse med detta framstår Kurdo Baksis anklagelser mot Jimmie Åkesson som fruktansvärt grova. Jag frågar mig om han diskuterat dessa formuleringar med sin syster Nalin Pekgul innan han satte dem på pränt. Nalin Pekgul har ju tidigare visat sitt hat mot Sverigedemokraterna i flera sammanhang. Då Nalin Pekgul är en ledande socialdemokrat så får väl denna osmakliga debattartikel även ses som en röst från invandrarleden inom socialdemokraterna.

”SD-ledaren Åkesson är ju som bekant uppväxt i främlingsfientliga, rasistiska och nazistiska miljöer. Åkesson kunde med all säkerhet bidra den norska dömande makten med upplysningar om hur den främlingsfientliga och nazistisk/rasistisk/främlingsfientlig propaganda skapas.
Ja, Åkesson kan till och med ge upplysningar om hur intoleranta parier rekryterar identitetsförvirrande skandinaviska män efter hjärntvätt.”

I och med denna text angriper inte Kurdo Baksi bara Jimmie Åkesson utan även hans familj, släkt, vänner, lärare, skolmiljöer o.s.v. Min uppmaning till Jimmie Åkesson är att göra en anmälan om förtal omgående och den skall gälla både Kurdo Baksi och SVT med VD Eva Hamilton i spetsen.

Det Kurdo Baksi uppenbarligen inte begriper med sin debattartikel är att den sannolikt kommer få helt andra effekter än de han i sin enfald tror sig uppnå.

Nu gissar jag att pk-media inte kommer låtsas om eller uppmärksamma denna mycket osmakliga debattartikel då de själva inser att den inte är speciellt ”sympatisk”. Hade något liknande skrivits  av en Sverigedemokrat hade det utan tvivel uppmärksammats i alla medier men nu kommer den troligen förtigas. Därför är det väldigt viktigt att Jimmie Åkesson inte struntar i denna mycket osmakliga, svenskhatiska och fientliga debattartikel.

PS
Kurdo Baksi är enligt Wikipedia född i en ort i Turkiet som heter Batman. Uppenbarligen uppfattar han sig själv som ”batman”. Undrar om det finns någon karikatyr på Kurdo Baksi som batman?


BLEV 17000 TITTARE FÖR MYCKET?

Uppenbarligen blev 17000 tittare på bara drygt två dagar för mycket för det politiska etablissemanget. Nu har Youtube klippet på David Långs anförande stoppats. Anledningen är troligtvis att anförandet är mycket bra och med stor säkerhet kommer spridas och ses av väldigt många.

Men SD-webbtv har även lagt upp David Långs anförande på Youtube. Det har setts ca 2300 gånger i denna version. Nu får alla hjälpa till med att sprida detta på nätet, via alla möjliga kanaler.

http://youtu.be/FUT7JPNePLA

Nu skall vi se om man även lyckas stoppa detta klipp.

UPPDATERING!

Det ursprungliga klippet är tillbaka! Bra.

Sedan är ju även detta inslag om Malmö inte helt fel heller.ENKELSPÅRIG PONTUS MATTSSON

Beklämmande lördagsintervju av Pontus Mattson. Det handlade mer eller mindre uteslutande om islam på det ena eller andra sättet i varje fråga som ställdes till Jimmie Åkesson.

Uppenbarligen får inget annat lyftas fram av public service kanalen P1.


FEGT BAROMETERNIdag har Barometern ett stort uppslag om välfärdsbokslutet (artikel finns ej på nätet). Tidningen har bjudit in fyra politiskt korrekta politiker för att samtala om denna rapport. Två socialdemokratiska kommunalråd och sedan en moderat och en folkpartist. En ganska enig grupp med andra ord. Om man ser till hur dessa partier röstar när det gäller de mest aktuella frågorna i kommunen som berör integration och migration så är man alltid enig. Det blir med andra ord ganska patetiskt när dessa samtalar.

Minst sagt fegt av Barometern att inte bjuda in Sverigedemokraterna till detta samtal. Men helt i linje med den politiska korrektheten sområder på redaktionen. Nu tror jag de flesta läsare även ställer sig denna fråga.

När man läser rapporten så sammanfattar jag den med det så populära ordet utanförskap, ett ord som ingen egentligen har en precis definition på. I välfärdsbokslutet verifieras alla de slutsatser som vi Sverigedemokrater redan dragit för decennier sedan och som är en följd av massinvandringen till Sverige.

Sakta men säkert byggs etniska enklaver upp där socialbidragsberoendet är extremt högt, utbildningsnivåerna mycket låga, skolresultaten bedrövliga bland invandrarnas barn, arbetsmoralen är väldigt låg och där parallellsamhället tar större och större plats. Vilket i sin tur innebär att etniska svenskar flyttar bort ifrån dessa områden.

En sak som man dock undviker i rapporten är hur brottsligheten ser ut i dessa områden. Men vi vet ju redan att det följer exakt samma mönster.

I Barometerns stora artikel undviks dock frågan om invandringen helt och hållet, trots att man i rubriken skriver att integrationen inte fungerar. Inte en enda fråga som inte är politiskt korrekt lyckas Birgitta Hultman åstadkomma. Det är både pinsamt och patetiskt hur man kan undvika grunden och orsaken till de problem som kostar skattebetalarna 10-tals miljarder varje år.

Några svar är ju faktiskt rätt dråpliga men visar samtidigt hut tomhänta dessa partier och politiker är på förslag.

”Många ungdomar har aldrig ens haft råd att åka till Öland, därför känns det inte så klokt att ta bort den avgiftsfria cykelbussen.”
Björn Brändevall (FP)

”Jag vill gärna berätta om Påryd och villa Ossian för ensamkommande flyktingbarn. Vi fick veta att verksamheten var på väg in till stan, men byalaget fixade så att fastigheten nu kan renoveras, det ledde till en stolthet i hela samhället.”
Anette Lingmerth, kommunalråd (S)

Inte var det byalaget i Påryd som betalade för renoveringen utan Kalmar kommuns skattebetalare.

I Påryd blir ensamkommande flyktingbarn en tillgång, för de handlar på Ica.
Johan Persson, kommunalråd (S)

Ska Kalmar kommun ha någon som helst chans att komma till rätta med de problem som bara växer år från år vilket välfärdsbokslutet visar finns bara en åtgärd som kan få rimlig effekt till låg kostnad för kommunens skattebetalare. Säg upp avtalet med Migrationsverket!

Enkelt, billigt och effektivt.

I de inledande orden av välfärdsbokslutet finns uppdraget formulerat enligt följande.

”Det finns två huvudsyften med välfärdsbokslutet; det första är att ge kommunstyrelsen överblick
över hur folkhälsan och människors tillgång till välfärd har utvecklats och om den kommunalaverksamheten får de resultat som uttrycks i kommunens budget. Det andra är att rekommendera framtida satsningar på ett sådant sätt att det underlättar för beslutsfattare att göra strategiska val ochprioritera bland föreslagna åtgärder.”

Det första syftet uppfylls med råge i välfärdsbokslutet men det andra syftet som innebär att man skall rekommendera framtida satsningar saknas helt och hållet. Jag förstår också anledningen till detta. Kommunens tjänstemän har troligen kommit till samma konklusion som Sverigedemokraterna och den är inte politiskt korrekt. Siffrorna talar dock själva ett tydligt språk.

Tyvärr lär hyckleriet fortsätta med mångmiljonsatsningar på dessa områden. På samma sätt som man i Malmö satsat 319 miljoner kronor på diverse projekt i Rosengård sedan år 2000 utan att det gett de minsta effekt. Läs artikel.

Det skulle varit intressant att läsa kommentarerna om artikeln funnits på Barometerns nätsida.


ETT TREDJE KÖN

Jag glömde skriva om en tokomröstning i mitt förra blogginlägg. I Konstitutionsutskottets betänkande 2011/12 Ku14 fanns även följande reservation från Vänsterpartiet.Som tur var så stod Vänsterpartiet ensamma i denna fråga vid voteringen.


Imorgon intervjuas Jimmie Åkesson i Lördagsintervjun i P1. Jag hoppas att Jimmie lyssnat på David Långs anförande och bemöter Pontus Mattssons frågor med samma självsäkerhet och pondus. Och att det inte skall råda någon tvekan bland lyssnarna om vem som har rätt och har den bästa politiken för Sveriges framtid.


RIKSDAGEN IDAG

Vid dagens voteringar i riksdagen fattades en rad beslut som borde kommuniceras ut till det svenska folket. Det handlar om en lång rad motioner från Sverigedemokraterna som behandlats av konstitutionsutskottet.

I min uppräkning är riksdagen = 7-klövern.

Riksdagen sa ja till import, distribution och försäljning av djurpornografi, tvärtemot SD:s reservation.

Riksdagen sa nej till att enskilda medborgare frivilligt skall kunna välja facklig organisation oavsett politisk åskådning, tvärtemot SD:s reservation.

Riksdagen sa ja till Niqab och burka på allmän plats, tvärtemot SD:s reservation.

Riksdagen sa nej till att kunna återkalla svenska medborgarskap som erhållits på falska grunder eller genom att muta myndighetspersonal, tvärtemot SD:s reservation.

Riksdagen sa nej till att inleda förhandlingar om ett utträde ur Europeiska unionen, tvärtemot SD:s reservation.

Riksdagen sa nej till att minska antalet riksdagsledamöter i Sveriges riksdag, tvärtemot SD:s reservation.

Riksdagen sa ja till att statsråd och ledamöter i Sveriges riksdagen kan vara medborgare i andra länder eller till och med vara medborgare i flera andra länder, tvärtemot SD:s reservation.

Sedan röstades även min motion om ett riktat stöd för att utvidga hamninloppet i Grankullavik ner av 7-klövern. Syftet med min motion var att förbättra tillgängligheten för den viktiga turismen mellan Öland och Gotland.David Långs anförande finns nu också på YouTube. Hjälp till att sprida detta alldeles magnifika anförande. Den sekvens som visar 7-klöverns ledamöter är sevärd, kommer efter ca 6,5 min, det ser ut som att de vill sjunka under jorden.

Nu skall vi se till att detta YouTube-klipp får 100000 tittare inom någon vecka.


SEX FRÅN AFGHANISTAN UTVISAS FÖR GRUPPVÅLDTÄKTEN

Jag har nu skummat igenom domen från Eksjö Tingsrätt när det gäller domen mot de afghanska män som begick gruppvåldtäkten i Mariannelund.

Som jag befarade utvisas inte Rafi Bahaduri, utan han döms till sex års fängelse. I domen sägs inget om hans tidigare brottsregister och det är något som jag finner mycket märkligt. Läs mitt gamla blogginlägg med foto.

Jag har ställt frågan till åklagaren på vilka grunder som han inte yrkat på utvisning för Rafi Bahaduri. Hans svar kommer troligen ligga till grund för en kommande motion i riksdagen för att undanröja denna begränsning av möjligheten till utvisning av en medborgare från Afghanistan.

Rafi Bahaduri förtjänar med råge en utvisning på livstid från Sverige och definitivt ett längre fängelsestraff än sex år, vilket i praktiken innebär fyra år. Det dubbla hade varit önskvärt med efterföljande utvisning till Kabul. Han döms också att betala ett skadestånd på 175000 till brottsoffret. Men eftersom han redan har stora skulder hos kronofogden kommer de bara läggas på hög hos fogden, där de numera lär överstiga 300000 kronor och merparten utgör skadestånd från domar.

De övriga skall tillsammans utge ett skadestånd på 300000 kronor till brottsoffret. Därmed tilldöms hon totalt 475000 i skadestånd. Tyvärr är nog verkligheten den att hon inte kommer få en enda krona från någon av dessa våldtäktsmän. Så ser tyvärr det svenska rättssystemet ut.

En annan märklig omständighet i domen är att Eksjö Tingsrätt underkänner det födelsedatum som gäller för Rustam Ghafory, enligt personnummer skall han vara född 900578 ? Men Eksjö Tingsrätt bedömer honom som yngre än 21 år och sänker därmed fängelsestraffet till 4 år och 6 månader.

Citerat från domen.

”Beträffande Rustam Ghafory, som också döms för grov våldtäkt, föreligger viss
tveksamhet beträffande hans ålder. Enligt den skelettröntgen undersökning som advokat Génetay gett in till tingsrätten framgår att han bedöms såvitt avser hans skelettutveckling som vuxen. Tingsrätten har ingen annan uppfattning beträffande detta. Viss tveksamhet råder ändå om Rustam Ghafory är över 21 år. Med hänsyn till denna omständighet finns skäl att döma Rustam Ghafory till ett något lägre fängelsestraff eftersom han får anses var under 21 år.”

Trots att han enligt skelettröntgen bedöms som vuxen fastställer tingsrätten att han inte är 21 år. Har tingsrätten tagit intryck av alla ensamkommande vuxna barn som inte är 18 år?

Barometern försöker i sin artikel väva in en helt annan vinkling, inte särskilt förvånande.

Östran.

Det är också märkligt att Höglandsnytt som rapporterat mycket utförligt om fallet på sin webbplats nu inte kan nås. Sidan fungerade fram till lunchtid med förefaller sedan ha blivit överbelastad eller hackad.

http://www.hoglandsnytt.se/

Idag har det röstats om en hel rad förslag angående Migration och asylpolitik i riksdagen.
Något som i flera avseenden har kopplingar till domen vid Eksjö tingsrätt.

Det har gällt flyktingpolitik, tidsbegränsade uppehållstillstånd, åldersbestämning, asylprocessen, utvisning på grund av brott, visering (visumkrav) och svenskt medborgarskap. Vi blev nedröstade med 299 emot och 19 för vid varje omröstning. Läs mer på följande länk om SfU10

Se David Långs utmärkta anförande vid den aktuella debatten ovan.


NY GRUPPVÅLDTÄKT

Imorgon kommer domen mot de 8 personer som begick gruppvåldtäkten i Mariannelund i december. Det skall bli mycket intressant att höra hur många av dessa som utvisas på livstid. Jag befarar dock att den värsta av dem kommer undgå en utvisning då han är svensk medborgare.

Brottsoffret har dock drabbats av en ny sorg då hennes pappa nyligen gick bort. Frågan är om pappans död har någon koppling till det brott som dottern utsatts för. Vissa obekräftade uppgifter tyder på detta. I så fall blir tragedin än större för brottsoffret.

I Kalmar har det också begåtts en gruppvåldtäkt som inte fått så stort medialt utrymme.
Gruppvåldtäkten ägde rum 19-20 februari. De tre männen häktades den 22-23 mars men i media har det varit helt tyst. Barometern har inte skrivit en enda rad om denna gruppvåldtäkt tidigare. Trots att man dagligen bevakar polisen, tingsrätten och åklagarmyndigheten. Man måste ju ställa sig frågan om Barometern försökt mörka denna händelse fram till idag då de tre männen åtalas vid Kalmar Tingsrätt.

Gruppvåldtäkten begicks inte så förvånande i Norrliden, Kalmars eget Rosengård. De tre männen kommer från balkanländerna och är alla tre boende i Norrliden på Smålands Lejons väg och Två Bröders väg.

Östran, Barometern


RADIO ÖSTERGÖTLAND

Har idag medverkat i Radio Östergötland tillsammans med två andra riksdagsledamöter från Östergötland, Betty Malmberg (M) som är väldigt trevlig och Billy Gustafsson (S). Programmet kallas "Riksdagen idag" och tar upp aktuella frågor. Östergötland har 15 ledamöter i riksdagen och varje ledamot får medverka vid ett tillfälle i programmet. Några ämnen som avhandlades var Vapenexport JAS-Gripen och Kärnkraft.


SAUDIAFFÄREN EN FÅGELSKIT

"Betänk att det här inträffade under den kallaste perioden av det kalla kriget – i mitten av åttiotalet. Det svenska samarbetet med Nato var superhemligt och politiskt sett det känsligaste socialdemokraterna hade att administrera. Jämfört med den nyligen uppdagade Saudiaffären framstår den senare som en fågelskit."

Anders Jallai har skrivit ett nytt blogginlägg.

Själv har jag drabbats av ett "påsktrötthetssyndrom".

TVÅ RUBRIKER FRÅN DANMARK”Det mindste man kan forlange af folk, der vil bo i Danmark, er, at de respekterer vores nationale symboler og indordner sig efter, at de har forrang over andre nationale symboler her i landet.”

Att hissa en MENA-flagga i Danmark är med andra ord ett brott om det inte sker vid en ambassad eller liknande. De nordiska flaggorna får dock även hissas av privatpersoner utan särskilt tillstånd från polisen.

I Sverige är man nästan rasist om man hissar den svenska flaggan om det inte är allmän flaggdag. Våra invandrare kan ju bli kränkta av att se den svenska flaggan som dessutom har ett kors. Lustigt att vi inte hört röster som vill förbjuda den svenska flaggan och bara tillåta FN-flaggan och EU-flaggan.

I Schweiz ville muslimer att korset skulle tas bort från flaggan. Läs artikel.

Danskarnas lagar har dock god effekt!Antalet asylsökare till Danmark minskade med 19 procent under 2011. Då skall vi veta att antalet var väldigt lågt redan 2010. Endast ett fåtal söker sig till Danmark.
Jag tror att Anders Borg är väldigt avundssjuk på Danmark i detta avseende även om hans chef Fredrik Reinfeldt förmodling jublar över att alla istället söker sig till Sverige. Hur kan 59 procent av Sveriges befolkning ha stort förtroende för statsminister Fredrik Reinfeldt. Visst är det upp o nervända världen i Sverige.
SKENDEBATT I SVT

Politikernas fel, skolans fel, samhällets fel, inget civilkurage, inga fritidsgårdar, droger o.s.v. fel, fel fel.

Jag anser att de som har absolut störst ansvar är föräldrarna till dessa ligister och grova brottslingar. Varför handlar det inte om heder när deras söner begår grova brott, utan bara när deras döttrar gör något som inte passar familjens överhuvud. Aldrig hör vi talas om några balkongpojkar!

Är dessa invandrarföräldrar nöjda med att deras söner spöar upp en kristen äldre svensk man. Varför ser man aldrig någan av dessa föräldrar löpa gatlopp i media? Precis på samma sätt som doktor Åsa fått löpa gatlopp i speciellt Aftonbladet för något som hennes sambo gjort.

Nej, om jag förstått saker och ting rätt så handlar det om respekt! Uppenbarligen ger det respekt att slå ner och grovt misshandla en äldre man i dessa kretsar. Grattis Sverige till det mångkulturella samhället.

Nu är det givetvis inte politiskt korrekt att ställa dessa invandrarungdomars föräldrar mot väggen även om det skulle vara mer moraliskt rätt, då de definitivt har ett ansvar för sin barns uppväxt och de värderingar de fått. Dock har alla att ta ansvar för sina egna handlingar men det tycks föräldrarna totalt misslyckats med att lära sina söner. Men det kanske ingår i kulturen och deras religion, vad vet jag. Jag vet att mina barn har fått lära sig detta.

Jag blir bara så trött av att se det politiskt korrekta Debatt i SVT där man inte vågar plocka in personer så det blir lite debatt, alltid samma säkra kort och alltid någon vänsterextremist. Visst är det ett märkligt urval som SVT gör till varje program.

Idag kunda man ju haft med någon från Nationaldemokraterna så att de kunde fått försvara och förklara varför de har en demonstration i Kortedala imorgon. Jag sympatiserar inte på något sätt med ND men varför kan inte de få medverka i Debatt när det förekommer vänsterextremister med jämna mellanrum.


BAROMETERN SPEKULERAR OCH CENSURERARDe enda gånger mina blogginlägg citeras på ”Sagt hos andra” i Barometern är när de ansvariga inbillar sig att det skall vara negativt för SD. Så även denna gång men jag vill upplysa Mats Andersson om att jag har ett alldeles utmärkt lyse på min cykel. Mats Andersson har tydligen inte förstått att jag bloggade om ett nedsläckt Kvarnholmen.

Idag har Barometern en artikel om de överklaganden som inkommit angående mediehuset. Att Anders Blank försöker göra det till en ren SD-överklagan är inte förvånande. Genom att använda den strategin försöker man påverka Länsstyrelsen i Kalmar län som om man bifaller överklagandena i så fall ”går ihop” med Sverigedemokraterna. Bra försök Anders Blank men jag hoppas att svenska myndigheter tittar strikt på de lagar som gäller och inte på vem som överklagat. Det kanske vore på tiden att Anders Blank läser på om Miljöbalken, Artskyddsförordningen och Kulturminneslagen så kanske han kan lära sig något nytt till nästa artikel.

Barometerns webbredaktör Peter Karlsson raderade idag kommentarer till denna artikel. Här nedan följer ett exempel på en kommentar som plockades bort. Jag undrar varför?

”Jag trodde att man ville hålla Kvarnholmen till handel, krogliv, turism och boende?! Denna glaslådan främjar varken handel, krogliv, turism ELLER boende! Den är inte attraktiv i någons ögon utom de som kommer sitta i den! Och för dem spelar det kanske ingen roll om man struntar i allt som har med Kvarnholmen att göra så länge man får en fin utsikt från sin kontorsplats?! Man pissar ju totalt på ALLA! Hur pass egoistisk får man bli?! Vad hände egentligen med att hålla Kvarnholmens bästa och dess historia främst?!!
Smäll gärna upp en glaslåda men gör det någonstans där det INTE pissar på allt som har med det ovan nämnda att göra!! Och hur kan man tycka att _skattebetalare_ ska betala en ny parkering om den nuvarande får belägras?!
Vafan har hänt med politikernas heder i Kalmar? Skiter man fullständigt i ALLT som har med Kvarnholmen att göra så länge man inte får möta sura miner från sina vänner på nästa golfrunda?! Kommande generationer då? Skiter ni i dem också?! Vad ÄR DET HÄR?!?!”

Denna kommentar godkändes alltså inte av Barometern. Då förstår säkert var och en att det är många kommentarer som censureras av Gunilla Sax och hennes stab på Gota Media.När jag idag satt i bilen lyssnade jag på Studio Ett och ett inslag om den grova misshandeln i Kortedala för ca två veckor sedan. In i det längsta undanhöll man lyssnarna att det var ett invandrargäng som är misstänkta. Lyssna på reportaget.


I Berga Centrum har vi som bekant samma typ av invandrargäng som terroriserar alla som inte faller dem i smaken. Idag fick jag ett samtal från en man (säkrast att han får vara anonym) som berättade hur detta gäng i Berga centrum terroriserat en gammal kvinna med rullator. Han hade då hjälpt kvinnan och undrat vad dessa höll på med. Dagen efter var han igenkänd och blev då ”omringad” och trakasserad av detta invandrargäng på ca 10 killar som med fotbollar bombarderade honom. Han fick höra att han var rasist. Kritisera en invandrarekille = rasist i deras ögon. Det värsta är att samhället och hela etablissemanget delar denna uppfattning. Nåde den som kritiserar en invandrare från ett så kallat utanförskapsområde. Jag undrar bara om dessa invandrarkillar inte har några föräldrar som kan lära dem vanligt folkvett eller är föräldrarna precis likadana?

Ingen vågar uppenbarligen göra något åt dessa ligister, skitstövlar, bråkstakar, huliganer och missanpassade individer. Det är dags att de får smaka på samma medicin. Det måsta vara slut på allt jävla fusk, fjäsk och dalt som Peps Persson sjunger i låten Grannen.
Passa på att lyssna YouTube-klippet har funnits sedan augusti men det lär inte dröja länge innan det tas bort.

Klicka på bilden för att lyssna.


Peps Persson, Åmåls bluesfest 2005. Foto Thoralf Alfsson

För den som har problem med att förstå skånska kommer ett smakprov ur texten.

”Min granne är rädd för araber:
-Dom e ju inte som vi!
-Och deras religion e makaber
Med hedersmord o heligt krig!
-En del kommer hit o beter sej”

”-Ja jag e trött på allt
Förbannat fusk o fjäsk o dalt!
På alla jävla banditer
Som kommer hit o förstör”

”O sen ska packet ha bidrag
Till hela sin jävla släkt
Osså slår dom ihjäl sina döttrar
För nån jävla pajasdräkt

Är man kommunist och heter Peps Persson så får man uppenbarligen skriva hur rasistiska texter som helst utan att media gör en stor sak av detta.
Låten har många år på nacken men texten har aldrig uppmärksammats av Åsa Lindeborg och hennes gelikar. Tänk om en Sverigedemokrat skulle sjunga med i texten och Kaliber wallraffade det. Vilken uppståndelse det skulle bli!


UPPDATERING!

Åke Möller informerar om en artikel i Västerviks Tidning där befolkningen i lilla Totebo uppenbarligen fått nog och vill ta saken i egna händer, med vapen om så behövs. Alla förstår säkert varför Migrationsverket var närvarande vid mötet. Var än Migrationsverket drar fram uppstår stora problem. Läs artikel i VT.


MÅNGA SOMALIER TILL KALMAR

Vid årsskiftet tog jag kontakt med ansvariga för Invandrarservice i Kalmar och undrade hur de såg på de nya reglerna när det gäller familjesammanföring av Somalier. Då fick jag till svar att man inte hade någon planering för att några Somalier skulle komma till Kalmar. Jag tyckte detta var ganska märkligt då antalet somalier ökat i Kalmar de senaste åren. De somaliska kvinnorna är ju ganska lätta att se genom sina klädesplagg.

Idag ställde jag ännu en gång samma fråga till Invandrarservice. Nu hade man dock ändrat sin uppfattning. Nu tror man att ca 40 somaliska barn skall komma under 2012 till Kalmar (undrar hur många som kommer vara "barn"). Med tanke på att man inte trodde på några alls för ca tre månader sedan så kan det säkert bli betydligt fler än ca 40 barn. Hur många vuxna som kommer till Kalmar har man ingen uppfattning om.

Med tanke på de uppgifter om att det kan komma så många som 2000 somalier varje vecka så kan nog Kalmar kommun se fram emot än fler nybyggare. Vi kommer säkert få vår del av kakan även i Kalmar. Det skall bli intressant att se hur verkligheten kommer ta sig ut.

Ikväll har jag varit på ett föredrag med rubriken ”Befästningsstaden Kalmar in i framtiden”.
Kalmar kommuns planeringschef Björn Strimfors sa inte så mycket, stadsarkitekten Staffan Lindholm pratade lite mer. Det intressanta var att de hela tiden lyfte fram stadens fantastiska historia och de befästningar som ännu finns kvar på Kvarnholmen. Björn Strimfors sa till och med att Kalmar är en av de bäst bevarade befästningsstaden i norra Europa. Det var något som han enligt honom själv lärt sig nyligen. Det gör mig väldigt fundersam.

Hur kan man då överhuvudtaget hitta på något så dumt som att bygga ett mediehus på dessa befästningar. Begriper de inte själva vad de håller på med. Eller är det en ny insikt de fått sedan jag och andra lyft fram dessa aspekter.

Jag hoppas att de i så fall tar till sig detta och börjar omvärdera tidigare beslut och erkänner att det bästa är att backa i frågan.

Arkeologen Annika Konsmar pratade också om de kommande utgrävningarna som precis har startat på Kvarnholmen och som kommer pågå ända fram till mitten av oktober. Det finns även en blogg om utgrävningen.


NÄRA SANNINGENJag tror att Sentios senaste mätning ligger väldigt nära sanningen. Att Kristdemokraterna har stora problem är ju ingen överraskning och med Göran Hägglund vid rodret kommer ingen större förändring ske. Partiet har kastat alla grundvärderingar och det är det som avspeglas i opinionen. Med alliansen i brygga kan inte KD räkna med kamrat 4-procent.

Att Centerpartiet nu också ligger vid 4-procent är heller ingen överraskning. En leende partiledare och näringsminister kommer inte så långt. Det fungerar kanske under ett par månader men sedan är det dags att börja leverera. Jag tror Annie Lööf valdes i september men än så länge har hon inte levererat något vare sig som partiledare eller näringsminister.  Jag hörde för någon dag sedan att det fanns personer som ville ha tillbaka Maud Olofsson. I och för sig är väl det inte särskilt konstigt. Jag tror att många Kristdemokrater gärna skulle vilja ha tillbaka Alf Svensson över valet 2014.

Att SD får 8,1 procent tror jag är överensstämmande med verkligheten. Vi kan mycket väl vara ännu större med tanke på den skämmighetsfaktor som råder i vårt politiska land.

Nu gäller det att SD utnyttjar alla möjligheter att slå tillbaka de politiskt korrekta partierna. Det gäller i första hand att angripa Stefan Löven och socialdemokraterna om t.ex. invasionen av somalier.

Växjö kommun hade räknat med 400 somalier men nu förutspår man upp till 700 somalier till Kronoberg. Det föranleder Växjö kommun att skicka en delegation på nio personer till Kenya för att lära sig lite om somalier. Jag trodde i min enfald att man redan hade tillräcklig kunskap då man har väldigt många somalier redan idag inom kommunen. Jag undrar ju givetvis om det inte är en ”upp med hakan” resa för dessa tjänstemän. Läs artikel.

Flera överklaganden av mediehuset har lämnats in idag till Kalmar kommun.

Idag har jag inhandlat sommarens "leksak" ;-)
Många klagar på SD-Kuriren och att den saknas men här är en länk till senaste numret. Jag skall även lägga upp en länk i höger marginalen till senaste numret av SD-Kuriren.

http://sdkvinnor.se/wp-content/uploads/2011/09/SDK-nummer-98.pdf


SETT O HÖRTTänk vad en höjning av politikerarvodena betyder för moderaterna!Till och med Barometern har uppmärksammat Johan Perssons märkliga uttalande.

Att Johan Persson avser mig och Jonas Löhnn (MP) är inte svårt att räkna ut. Visst skall vi tycka lite synd om Johan Persson när han får lite mothugg och det känns tungt som kommunalråd. Jag föreslår en time out på Mauritius enligt samma modell som kompisen Mona Sahlin. Som reselektyr föreslår jag några böcker om Kalmars historia, så kanske det även tänds ett Liljeholmens hos kommunalrådet.

Länsstyrelsen i Kalmar län har svårt att svara på frågor. Mitt öppna brev till landshövding Stefan Carlsson har inte besvarats på tre veckor, svagt!
För en vecka sedan ställde jag en fråga till länsarkitekten Kerstin Ainzou om man prövat detaljplanen för Gota Medias mediehus mot Kulturminneslagen men uppenbarligen vill man inte svara på länsstyrelsen. Ännu svagare!

DEN VANSINNIGA INVANDRINGSPOLITIKENOm man skall tro verksamhetschefen Jonas Lindgren på Migrationsverket som varit på ambassaden i Etiopiens huvudstad Addis Abeba, där mellan 250-450 personer köar varje dag för att skriva på handlingar för inresa till Sverige.

Jonas Lindgren anser att regeringen och Migrationsverket underskattat antalet personer som kommer att söka sig till Sverige efter regeringens överenskommelse med Miljöpartiet. Enligt Jonas Lindgren så kan så mycket som 2000 somalier komma till Sverige, inte på ett år utan i varje vecka. Det handlar om mer än en Airbus (läses med fördel som "luftbuss") om dagen från Somalia. Då pratar vi om över 100 000 personer på ett år från ett enda land, vars invånare anses vara de mest svårintegrerade personer som vi idag har i Sverige. Utbildningsnivån är fruktansvärt låg, där en väldigt stor andel är analfabeter.

Billström och Ferm är livsfarliga för Sverige. Den uppgörelse som dessa aningslösa politiker fattat och som beräknas kosta 850 miljoner kronor kan mycket väl komma att kosta 850 miljoner kronor varje månad om Migrationsverkets verksamhetschefs Jonas Lindgrens uppgifter stämmer.

Migrationsminister Tobias Billström sa sig vara väldigt glad över denna överenskommelse. Maria Ferm (MP) ansåg att det var den viktigaste reformen på asylområdet enligt Sveriges Radio. Lyssna på inslaget.Lyssna på Sverige mest naiva politiker!!Jag sa i mitt anförande i riskdagen i förra veckan att det finns signaler i samhället som tyder på att välfärden håller på att krackelera. Om dessa uppgifter stämmer kommer flera kommuner gå "under" ekonomiskt, med enorma underskott. Vi kommer få en situation som inte kommer symboliseras av solidaritet utan något som kommer likna utvecklingen i Grekland. Där det i första hand gäller att sko sig själva på det lilla som finns.


Hur länge finns sedlar i bankomaten?

Ekonomiskt bistånd kommer bli extremt stort för de flesta svenska kommuner och för vissa kommer det innebära rena katastrofen. T.ex. för Växjö, Borlänge och Katrineholm, i dessa kommuner har man redan varit ute och varnat för konsekvenserna men sanningen lär bli än värre än det befarade om Migrationsverkets förutsägelser stämmer.

Grattis Sverige och det svenska folket till 7-klöverns politik och vansinniga beslut. Ni har själva röstat fram dessa politiker. Så klaga inte!

Om den totalt vansinniga invandringspolitiken får fortsätta kommer välfärden komma att krackelera i stigande hastighet och vårt lands framtid grusas för flera decennier. Hur jäkla politiskt korrekt får man vara inom 7-klövern? Har man ingen som helst verklighetsuppfattning om orsak och verkan? Var är samhällsansvaret hos miljöpartisterna? Invandringsbluffen och miljöbluffen tycks stå högst på deras agenda, en depression värre än den på 30-talet kommer drabba Sverige med dessa extremister vid rodret.

De här uppgifterna har funnits på nätet några dagar och de kommer från följande tidningsartikel. Det är i och för sig inte förvånande att de stora medierna lagt locket på och inte tagit upp denna tråd. Men vare sig de vill det eller inte så kommer sanningens minut även för dessa politiskt korrekt idioter och så kallade journalister i de stora mediekanalerna. Då kommer de som vanligt hålla de ”etablerade” politikerna om ryggen och istället spela ut ”rasistkorten” och ”alla människors lika värde” som argument för att Sverige skall ta emot en aldrig sinande ström av asylsökande från tredje världen. Oavsett vad det kostar svenska skattebetalare, vilket de själva uppenbart inte insett att de tillhör. Eller har de en särskild skattebefrielse ju mer politiskt korrekt de skriver?

En sak är i varje fall "bombsäker"! Vi kommer inte att få se en granskning liknande Saudi-affären när det gäller invandringspolitiken i media.

Vilka jobb finns för outbildade i Sverige?

Den som idag är 60 år eller yngre måste utan tvekan börja spara privat för att kunna få en dräglig tillvaro som pensionär. Att lita på pensionssystemet är rent ut sagt naivt! Att spara i pensionsförsäkringar eller liknande är också minst sagt ett bedrägeri då banker och försäkringsbolag bara lurar dig på stora belopp varje år genom sina avgifter. Jag kommer återkomma till detta i ett kommande blogginlägg som med all tydlighet visar på den bluffen.

Enligt regeringens uppgörelse med Miljöpartiet skall ett förslag komma till riksdagen under våren.

”Alla detaljer är inte klara och senast under våren ska ett förslag läggas i riksdagen och från första juli ska en ny lag börja gälla.”

Vad jag vet har inte någon proposition inkommit från regeringen angående detta. På regeringens hemsida finns uppgifter om att en proposition med namnet ”2011/12:??? DNA och anhöriginvandring” skulle inkommit till riksdagen den 20 mars men så är inte fallet.

Nu har dessutom det datum (20 mars) passerats då propositioner skall ha inkommit till riksdagen för att de skall hinna behandlas innan sommaren. Eftersom att lagen skulle träda i kraft den 1juli 2012 måste detta innebära någon form av juridiska problem då inget riksdagsbeslut finns i frågan utan att det endast är en uppgörelse mellan regeringen och Miljöpartiet. Någon med juridisk kunskap kanske kan fördjupa sig i detta och komma med ett svar. Om det över huvudtaget är möjligt att lagen träder i kraft den 1 juli utan att den behandlats och beslutats i Sveriges riksdag. Jag tvivlar!

Vem vet? Det kanske är ett sätt för regeringen att förhala det hela! Frågan är varför inte media tagit upp detta? Eller är det meningen att det skall mörkas och lagen införas retroaktivt i höst?

Jag gissar att denna proposition kommer att snabbehandlas när den väl kommer till riksdagen. Enligt Socialförsäkringsutskottets planering skall den beredas i utskottet den 26 april och debatt i kammaren den 30 maj men det var under förutsättningen att propositionen kom till riksdagen den 20 mars.

Jag anser att Sverigedemokraterna och vår partiledning borde uppmärksamma detta. Jag kan inte göra så mycket mer än att skriva om det och hoppas att Jimmie Åkesson tar tag i detta, i t.ex. en debattartikel i Dagens Nyheter.


Igår var det förresten Earth hour
, ett idiotiskt jippo. Jag höll på att köra omkull med cykeln på ett nedsläckt Kvarnholmen då jag inte såg en trottoarkant. Jag undrar hur många olyckor som inträffade under denna ”mörka” timma.


RSS 2.0