AVGÅ NASIM MALIK

"Händelsen den 17 januari är mycket allvarlig. Min uppfattning är att det är hets mot folkgrupp och uttrycker antisemitism."

"Jag beklagar och är bekymrad över att inte någon av politikerna som deltog vid demonstrationen agerade med att polisanmäla direkt på plats och tydligt tog avstånd med krav på att plakaten skulle tas bort."


Johan Perssons kommunalråd (s)


Den lokala median har trots kommunalrådet Johan Perssons mycket skarpa svar inte granskat den ansvariga Nasim Malik för "fredsdemonstrationen" den 17 januari. Inte en enda fråga har media lyckats åstadkomma till Nasim Malik.


Nasim Malik har tydligen själv inte ansett att han bör förklara sitt handlade vare sig i kommunfullmäktige eller genom t.ex. en insändare i de lokala tidningarna. Denna nonchalans tyder på att han inte vill ta avstånd från dessa antisemitiska yttringar under "fredsdemonstrationen".


Med anledning av detta har jag nu skrivit en insändare som jag skickat till Barometern, Östran och Kalmar Läns Tidning med en uppmaning till Nasim Malik att lämna sina förtroendeuppdrag. Jag har även bifogat en bild från demonstrationen som understryker min insändare. Min förhoppning är att alla tidningarna tar sitt ansvar och publicerar både insändare och foto. Jag bifogar bilden då deras egna fotografer tydligen inte lyckades fånga något av dessa antisemitiska yttringar på bild.


Här följer min insändare.Barometern publicerar min insändare idag (31/1) men med gulmarkerad text struken. Varför?

Följande bild är bifogad insändaren som tidningarna uppmanas använda.


JIMMIE ÅKESSON I TV8

Som vanligt gör Jimmie Åkesson väldigt bra ifrån sig hos Adaktusson i TV8 trots ett väldigt tjatande om muslimska invandrare. Se programmet på TV8 Webbtv.

Vilken sida Lars Adaktusson står på blir väldigt självklar när Dani Evanoff, muslimsk invandrare kommer med i sista delen av programmet. Inte en kritisk fråga ställs till denne invandrare utan det är enbart det positiva som lyfts fram. Alla kritiska frågor får givetvis Jimmie Åkesson eftersom han är "the bad guy".
Givetvis har man tagit med en person som tydligen assimilerats väldigt väl i det svenska samhället och det beror givetvis på att han bott i stort sett hela sitt liv i Sverige. Nu är ju denne Dani Evanoff inte speciellt representativ för en invandrare från Rosengård, Hovsjö, Ronna eller Tensta då han är bosatt i Solna.


Jag har däremot ganska närstående personer som jobbar på ett företag i livsmedelsindustrin där man tagit in några muslimska män i produktionen. Detta har lett till stora problem på arbetsplatsen. Orsaken till detta är att på denna arbetsplats finns många kvinnor och dessutom är platschefen en kvinna.

Flera av dessa muslimska män tar inte några "order" från en kvinnlig arbetsledare!  

De visar sitt missnöje genom att inte utföra dessa arbetsuppgifter eller jobba på ett annat sätt vilket leder till problem. Arbetsgivaren har nu insett att det fungerar så illa att hon trots bidrag från staten inte kommer att behålla de personer som har dessa "samarbetssvårigheter" som bottnar sig i deras kvinnosyn.
I den undersökning som presenterades i programmet tror hela 44 procent att muslimska invandrare har mycket små möjligheter att integrera sig i det svenska samhället. Jag undrar vad siffran varit om alla vågat svara från hjärtat på Synovates frågor. Betänk också att 20 procent av Sveriges befolkning har invandrarbakgrund när du analyserar svaren.


OLGAS KIOSK

Det tog några dagar för media att vakna men till slut gjorde i varje fall Östran det med en artikel..


Den 24 januari skrev jag följande i ett inlägg.


"Olgas kiosk och gatukök (inringade uppe i vänstra hörnet på en av bilderna) vill nämligen bygga ut hela 35 kvadratmeter men kommunen säger NEJ. Ägaren menar att han behöver renovera och ett större kylrum. Nu överklagar han kommunens beslut och jag önskar honom lycka till med sin överklagan.
Johan Persson (s) kan ge förhandsbesked till Gotia Media om ett bygge på 3 000 kvadratmeter i ett av Kalmar centrums sista grönområden men 35 kvadratmeter till ett gatukök får nobben. Vilket hyckleri!"


Jag är övertygad om att tidningen läst min blogg och nappat på min vinkling. Undrar när Barometern vaknar?


VI SÄGER VAD ANDRA TÄNKER.Den artikel som publicerats i SvD om våldsbejakande extremism och radikalisering kom inte som någon överraskning för mig och alla andra som redan genomskådat medias politiskt korrekta rapportering av invandringens konsekvenser.

Detta har jag och andra sverigedemokrater gång på gång skrivit om på våra bloggar men aldrig fått något gehör för av så kallade etablerade politiker.


I rapporten konstateras att det "förekommer grupper av ultraradikala islamistiska medlemmar med hemvist i någon av de källarmoskéer som finns i området. Dessa predikar isolering och agerar åsiktskontrollanter samt upprätthåller en stark hotkultur, där främst kvinnor trakasseras psykiskt och fysiskt. Förhållningsreglerna innebär bland annat att kvinnor som aldrig tidigare burit slöja nu tvingas till det, att flickor och pojkar inte får leka tillsammans och att patriarkala maktstrukturer cementeras".

  

Många av eleverna i dessa områden går enligt SvD inte på de kommunala skolorna utan istället i arabiska "religiösa" friskolor. Det innebär att situationen kommer bli än värre och segregationen kommer öka och därmed också motsättningarna mellan muslimer och övrig befolkning i Sverige. Framtiden ser väldigt mörk ut och det är synd att inte pk-partierna i Sveriges riksdag inte lyssnat på oss Sverigedemokrater.


"Likaså är det problematiskt att många kulturföreningar inte är vad de uppger sig vara. I vissa fall bedriver de i själva verket religiös verksamhet med en radikal hållning. De motsätter sig aktivt all form av integrering i samhället, vilket de även uppmanar sina medlemmar att göra. "


Rapporten talar med andra ord klarspråk! Dold agenda gäller uppenbarligen i dessa "kulturföreningar". Det är dessa invandrarföreningar som t.ex. Kalmar kommun öser pengar över och samtidigt nekar våra hembygdsföreningar en enda krona i bidrag.


"Man motsätter sig även demokratiska styrelseformer samtidigt som förtryck av kvinnor/flickor förekommer.

Enligt många respondenter sker predikningarna ofta på andra språk där ett uttalat hat mot både Sverige och västvärlden förekommer. Det är dock viktigt att understryka att väldigt få har ett våldsbejakande budskap."

  

Det är väldigt förvånande att SvD publicerar denna artikel som utan tvivel måste betraktas som främlingsfientlig och till och med islamofobisk. Den måste i vänsteranhängarnas ögon även vara rasistisk om man skall gå efter deras definition av rasism.


När man sedan kommer till slutsatserna blir det också intressant.


"Vi har funnit att kommunerna måste vara de främsta aktörerna och ges nödvändiga förutsättningar för detta."


Det skall bli intressant att se hur de styrande socialdemokraterna i Kalmar med Birgitta Elfström och Nasim Malik i spetsen kommer att agera. Ingen skall få mig att tro att detta bara existerar i Rosengård. Efter att jag bevistat fredsdemonstrationen i Kalmar så förstår man att det finns många människor även i Kalmar med fanatiska värderingar och islamistiska fundamentalister som idoler.


Artikeln är en bekräftelse på att moskeér inte gagnar integrationen av muslimska invandrare i Sverige. Utan snarare ökar segregationen skapar motsättningar på alla plan.

Nu tror jag personligen inte för en sekund att ansvariga personer i regeringen drar den naturliga slutsatsen att den enorma massinvandringen till Sverige från muslimska länder måste stoppas. Det är inte politiskt korrekt.


Ibland känner jag mig väldigt trött på att stångas med politiker som kritiserar mig i alla offentliga sammanhang men som tackar mig när ingen annan lyssnar.


SKAMVRÅN FÖR SOCIALDEMOKRATER

Vid kvällens kommunfullmäktigemöte var dagordning väldigt kort och de få besluten togs i mer eller mindre enighet. Det som däremot skapade debatt var interpellationerna. Folkpartiet hade lämnat in en interpellation med anledning av den så kallade "fredsdemonstrationen" på Larmtorget som jag skrivit om i ett tidigare inlägg.


Nu fick jag chansen att framföra min kritik även i kommunfullmäktige och givetvis tog jag den chansen. Min kritik riktades givetvis mot arrangörerna (även om  socialdemokraterna idag påstod att de inte var arrangörer) och jag passade även på att ge media kritik för sin bristfälliga rapportering.Nasim Malik (s) talar vid "fredsdemonstrationen".   Foto Thoralf Alfsson

Huvudpersonen själv kommunfullmäktigeledamoten Nasim Malik (s) som ansvarade för "fredsdemonstrationen" yttrade inte ett ord under debatten. Enligt uppgift har han fått massiv kritik från ledande socialdemokrater och han hade förmodligen även fått munkavel vid dagens kommunfullmäktigemöte.

I svaret på interpellationen som kommunalrådet Johan Persson skrivit kunde följande läsas.


"Händelsen den 17 januari är mycket allvarlig. Min uppfattning är att det är hets mot folkgrupp och uttrycker antisemitism."

"Jag beklagar och är bekymrad över att inte någon av politikerna som deltog vid demonstrationen agerade med att polisanmäla direkt på plats och tydligt tog avstånd med krav på att plakaten skulle tas bort."


De personer som Johan Persson syftar på är förutom Nasim Malik också SSU-ombudsmannen Martin Andersson och vänsterpartiets kommunalråd Bertil Dahl som därmed ställs i skamvrån. Kommunfullmäktiges ordförande Roger Kaliff kan däremot inte anklagas då hakkorsplakat och andra yttringar inte kom förrän efter hans inledningstal.


Under fikapausen kom faktiskt flera ledamöter fram och tackade för mitt anförande från talarstolen. En ledamot kallade det för "ett klockrent inlägg" och det känns väldigt bra att någon gång även få lite uppskattning så öppet under fikapausen. Givetvis var det ingen från vänsterblocket som tackade mig för mitt anförande utan dessa ledamöter hörde hemma i allianspartierna.
Nu höll jag på att glömma att milöpartisten Jonas Löhnn faktiskt sa något som kan tolkas för positivt från talarstolen angående mitt anförande, även om det kan uppfattas som dubbelbottnat då han sa att "till och med Thoralf tog avstånd från detta (hakkors).

Under pausen ägnade sig Nasim Malik åt att "snattra" med pressen som en ledamot uttryckte det efter mötet. Han tyckte det hade varit bättre att Nasim Malik "snattrat" lite från talarstolen och förklarat varför han inte agerade. Under kvällen har  personer viskat i mitt öra att Nasim Malik kör med en "dubbel agenda" som de fått tips om av arabiskt talande personer som jobbat inom kommunen. Utan tvekan är Nasim Malik en person som jag skall hålla ett extra öga på och jag tar tacksamt emot tips om hans agerande i andra sammanhang.


Under pausen ställde jag även frågan till Barometerns och Östrans journalister varför man inte publicerat bilder från denna "fredsdemonstration". Svaret kan sammanfattas med att vare sig journalist eller fotograf tycks inte ha sett någonting. Inga Hamasflaggor, Hizbollahflaggor, hakkors eller hört deltagarna skandera "No more peace with Israel" vilket är fullständigt obegripligt. De förnekade också att tidningarna tagit beslut om att inte publicera några bilder. Om utbildade journalister och fotografer missar detta tillfälle till ett uppseendeväckande reportage så ger jag inte mycket för dagens journalistutbildning. Tydligen får man lära sig mer om att vara politiskt korrekt än att förmedla sanningen till sina läsare.

Missa inte Kurt Lundgrens utmärkta artikel i Kalmar Läns Tidning om denna debatt och "fredsdemonstration".

Barometern och Östran mörkar fortfarande detta i sina nättidningar!

Enligt samstämmiga uppgifter pågår en polisutredning om detta hatbrott. Det skall bli väldigt intressant att se om poliserna kontaktar mig för att få bildbevis till sin utredning.

Radio Kalmar,


SD NÄRA EN VÅGMÄSTARROLL

I dagens SIFO-mätning får Sverigedemokraterna 4,3 procent och är därmed över riksdagsspärren ännu en gång. Samtidigt minskar avståndet mellan Alliansen och vänsterblocket till 5,7 procent. Detta innebär att SD allt mer närmar sig en vågmästarroll efter valet 2010.


SDU med Erik Almqvist i spetsen genomförde idag återigen ett torgmöte i Stockholm och givetvis var vänsteraktivister på plats för att störa. Polisen grepp ett 60-tal av dessa vänsteraktivister men jag undrar om dessa personer aldrig blir straffade. Erik Almqvist träffades av en sten på axeln. Läs artikel på sd:s hemsida.


Jag anser att det är hög tid att polisen tar i med hårdhandskarna mot dessa ligister. Nej, jag kräver att polisen tar sitt jobb och yrkesheder på allvar. Det är bara för polisen att videofilma dessa demonstrationer för att ha bevis mot de personer som begår brott.


LOLLO

Media undanhåller något när det gäller fallet Lollo. Jag har nu letat runt på nätet men jag kan inte finna de uppgifter som jag skulle vilja se innan jag tar ställning till denna utvisning.


Kvällens Agenda i SVT gav heller inga svar på mina frågor, utan snarare blev jag än mer skeptisk till den bild media ger. Jag hade förväntat mig att få en resumé av familjens historia. Riksdagsledamoten Cathrine Pålsson Alhgren anser att Lollo måste få stanna och jag undrar hur mycket fakta hon har om familjen eller om det bara är ett sätt för att vinna politiska poäng. Läs artikel i Barometern.
Vilka år har familjen befunnit sig i Sverige? Hur kan det komma sig att hon inte har uppehållstillstånd i Sverige om hon föddes i Lund för 17 år sedan? Hur kan det komma sig att hon pratar så dålig svenska efter så många år i Sverige? Har hon verkligen varit i Sverige under sin uppväxt? Varför pratar hon inte romani? Varför pratar hon inte kroatiska? Varför får vi inte reda på något om mamman? Varför får vi inte reda på något om övriga syskon?

 

VARFÖR FINNS INGET OM OVANSTÅENDE I MEDIA?

 

Var finns pappan? Är han i Sverige? Är han i Kroatien? Har han redan utvisats? Varför skulle han ringa till socialen i Karlshamn och säga att han skall ta henne när hon kommer till Kroatien? Vem tjänar på ett sådant samtal? I varje fall gör inte pappan det.

 

Om man vill ha lite mer information om detta fall skall givetvis besöka Merit Wagers blogg där hon kritiserar media.


"Det skydd hon behöver har ju dessutom garanterats i hemlandet och en hel mottagningskommitté med folk från inrikesministeriet, socialverksamheten, svenska ambassaden etc kommer att ta emot "Lollo" när hon anländer.

Sedan skulle det vara klädsamt om journalister och programledare såg till att läsa alla handlingar i ett asylärende som de tar upp till diskussion och debatt i sina program så att de har en korrekt bakgrund. Jag har inte sett eller hört någon göra det i fallet "Lollo" och det är oroande att journalister slarvar eftersom det ger allmänheten en falsk bild och piskar upp stämningar som kanske inte skulle finnas om man hade alla fakta."


I mitt stilla sinne undrar jag vilka fakta som inte allmänheten vet något om och som media vägrar att skriva om. Jag är helt övertygad om att det finns en hund begraven i detta fall och att media vet om detta men informerar inte om detta för då är fallet inte lika intressant längre.


Om någon av mina läsare känner till några uppgifter vore det intressant att få information om det.

[email protected]


UPPDELNING ELLER FRISKOLOR?

I Danmark vågar man ta debatten om invandringens konsekvenser på ett helt annat sätt men där finns också Dansk Folkeparti i folketinget som ett moraliskt stöd.
I Sverige däremot är denna debatt mer eller mindre tabu och varje försök till debatt krossas omgående med att den som är kritisk anklagas för att vara främlingsfientlig eller till och med rasist.

Att det finns problem i många av våra svenska skolor är nog de flesta eniga om men sedan går åsikterna isär om hur dessa problem skall lösas. Denna oförmåga har lett till att visa skolor stängts och eleverna placerats ut på andra skolor. Resultatet av detta blir i många fall att problemen uppkommer i de andra skolorna men i något mindre omfattning. Risken är dock stor att problemen på dessa skolor ökar och sedan är man tillbaka på ruta ett igen.

I Sverige startas det nya friskolor på löpande band och jag tror att en orsak till detta är att skapa segregerade skolmiljöer. Givetvis är det inte något som dessa friskolor skyltar med detta men jag vet att många som väljer friskola också kollar hur stor andel invandrare som går på olika friskolor. Detta är en avgörande faktor när sedan föräldrarna och eleven gör sitt val av friskola.

I Danmark vågar man dock gå lite längre i de kommunala skolorna!

"Flera danska skolor har de senaste åren delat upp elever efter etniskt ursprung. Michael Olesen, rektor på Ålholm skole, säger att "Muslimer står för en vålds- och hotkultur"."

"Förra terminen beslutade Ålholm skole att dela in treorna efter etnisk tillhörighet. "Etniske dansker" och en del "tosprogige" hamnade i 3a.
Parallellklassen 3b fylldes till hundra procent med muslimska elever.
Uppdelningen retade upp flera föräldrar till de muslimska barnen, men skolan veksig inte.
- Danska föräldrar hotade med att flytta sina barn till andra skolor, eftersom det fanns för många invandrare här, säger Michael Olesen.
- Folk blir nervösa för sina barns uppväxt. De upplever att muslimer tillhör en annan kultur. Muslimer är våldsamma och stjäl mer, det är ju ett faktum."

"I Danmarks huvudstad låter rektorn i en stor skola självklar till och med när han påstår att många muslimer i landet är "socialt och kulturellt stagnerade"."

"- Om det blir mer än hälften muslimska elever styrs inte skolan av danska, utan muslimska normer.
Michael Olesen menar att skolans ledning var tvungen att agera.

Om de etniska danskarna lämnade skolan skulle det innebära att Ålholm skole förvandlades till en "ghettoskole", för "muslimer og poor white trash".

Läs hela artikeln på Muslimska friskolan med länkar.


ÄNNU EN GRÖN LUNGA FÖRSVINNER PÅ KVARNHOLMEN?


Nästa gröna lunga att gå i graven i Kalmar.       Foto Thoralf Alfsson

Igår publicerar Barometern en stor artikel om att man har för avsikt att bygga ett stort mediahus för 100 miljoner kronor och att man fått en markreservation av den styrande vänstermajoriteten i Kalmar.

Självklart vill Barometern bygga på Kvarnholmen och då kommer ännu ett grönområde försvinna från centrum. De gröna lungorna försvinner i snabb takt i de centrala delarna av Kalmar och detta trots att miljöpartiet ingår i vänstermajoriteten vilket är mycket förvånande. Jonas Löhnn från miljöpartiet har visat sig vara ett svagt kort för de gröna vännerna.


Hela Kvarnholmens charm bygger på samspelet mellan  shoppinggallerior, gröna lungor, gammal bebyggelse, torg och allt omgärdat av vatten med Kalmarsund och Öland som fond. Att slakta grönområde efter grönområde kommer att spoliera hela känslan och charmen på Kvarnholmen och då speciellt under sommarhalvåret. Med modeordet förtätning som ledord förstör man bit efter bit av Kvarnholmen utan att tänka på de människor som bor på Kvarnholmen och kommande generationer.


Det är nog hög tid att skapa en förening som jobbar för att bevara Kvarnholmens charm.

Kalmar kommun tar på måndag beslut om en ny slogan med lydelsen "Alla tiders Kalmar" och man kan ju undra hur detta skall kunna uppnås i framtiden.


Chefredaktören Gunilla Sax svarar på en del frågor i artikeln och svaren är ganska märkliga, som t.ex. denna. Varför bygger Gota Media ett nytt hus? Vilket Gunilla Sax svarar följande "Den nya tiden i vår bransch ställer andra krav än tidigare. Vi har inte längre någon stor tryckpress och därför en stor outnyttjad yta i det gamla huset."

Alltså man har en stor outnyttjad yta men vill ändå bygga nytt. De befintliga lokalerna passar tydligen inte men det går ju faktiskt att bygga om lokalerna på Kvarnholmen.Systraströmmen med området markerat för mediahuset.

Personligen kommer jag inte stödja detta förslag och medverka till att ännu en grön lunga försvinner i centrum.


Ur en annan aspekt är detta väldigt intressant. När det gäller andra byggprojekt brukar media stå för en granskning även om den ibland inte är så avancerad men ändå någon form av granskning. När det gäller detta bygge kan vi inte räkna med detta ifrån Barometern och Östran lär säkert tiga av hänsyn till sina kollegor på Barometern. Nästa gång kan det ju vara Östrans tur att vilja bygga nytt. Av artikeln framgår det hur partiska journalisterna är som skrivit ihop dessa rader, ett exempel är raljerandet över områdets historia. 
"Den här platsen har vandaliserats ända sedan 1860-talet. Det har funnits en kloakpumpstation, någon har satt upp ett transformatorrum och nu är det en parkering"

Journalisterna på Barometern tycks vara okunniga om vilka funktioner som ett modernt samhälle kräver. Tror dessa journalister att deras avlopp hamnar i Tegelviken av sig självt eller att deras datorer och skärmar går på trådlös energi. Tydligen cyklar dessa journalister även till jobbet och på sina uppdrag eftersom de anser att parkeringar är att likställa med vandalisering. Snacka om att vara part i målet!
  

Jag anser att det är tveksamt om Gota Medias huvudkontor behöver ligga på Kvarnholmen överhuvudtaget. Det finns flera andra platser som skulle vara lämpliga för detta mediahus. Jag har full förståelse för att Gota Media gör ett försök att få en mycket attraktiv plats för sitt mediahus men det är kommunens politikers ansvar att säga nej till denna önskan. Det borde man ha gjort på ett tidigt stadium och inte reserverat mark för detta mediahus.


Om Gota Media ändå vill ha sitt huvudkontor i närheten av Kvarnholmen finns andra ytor som inte är grönområden som kommunen kanske kan erbjuda istället eller medverka till att de kan utnyttjas bättre. En sådan yta är området söder om järnvägsstationen som jag anser är en liten skamfläck mellan Kvarnholmen och slottet.

Erbjud Gota Media detta område med utsikt över slottet och Kalmars Kaba (konstmuseum).Lämplig plats för mediahuset?

Som en liten parentes noterar jag en liten artikel vid sedan om den stort uppslagna artikeln om detta Mediahus i Barometern.
 
Olgas kiosk och gatukök (inringade uppe i vänstra hörnet på en av bilderna) vill nämligen bygga ut hela 35 kvadratmeter men kommunen säger NEJ. Ägaren menar att han behöver renovera och ett större kylrum. Nu överklagar han kommunens beslut och jag önskar honom lycka till med sin överklagan.
Johan Persson (s) kan ge förhandsbesked till Gotia Media om ett bygge på 3 000 kvadratmeter i ett av Kalmar centrums sista grönområden men 35 kvadratmeter till ett gatukök får nobben. Vilket hyckleri!


DET ÄR TYDLIGEN SKILLNAD PÅ FOLK OCH FOLK HOS KOMMUNENS TJÄNSTEMÄN!


PK-SVT

Tidningen Dagen skriver i en artikel om den enkät som svt skickade till 2 800 präster gjorts på ett "regelvidrigt" sätt då man krävde att de som svarade skulle uppge namn och arbetsplats.

Inte undra på att så många avstod från att svara och att resultatet blev som det blev.

Läs artikel i tidningen Dagen.

Efter att jag läst denna artikel känner jag mig mer och mer övertygad om att sanningen ligger betydligt närmare min egen lek med siffror i mitt blogginlägg.


"JAG BARA HAMNADE I BANKEN"

Barack Obama stänger Guantanamo men vet inte var han skall göra av alla dessa fångar eller terrorister.

Givetvis rycker ett antal svenska politiker ut med folkpartisten Birgitta Ohlsson i spetsen.

Läs artikel i SvD.

Kommunisten Kalle Larsson vill tydligen ge hela gänget från Guantanamo uppehållstillstånd i Sverige. Skall man skratta eller gråta.


Det tycks som alla dessa riksdagspolitiker anser att de som sitter på Guantanamo är oskyldiga eller menar de att Sverige skall ta emot ett gäng religiösa terrorister. De har inte några som helst fakta i de aktuella fallen förutom att dessa fångar själva hävdar att de är oskyldiga och det tycks räcka för de naiva svenska riksdagspolitikerna.


I onsdagsförmiddag satt jag i bilen på väg till Vimmerby och lyssnade på "Ring P1". Då ringde en invandrare från Afghanistan till programmet och ville prata om Guantanamo. Samtalet blev nog inte precis som programledaren tänkt sig.


Lyssna på samtalet, 17 min och 50 s in i programmet börjar detta samtal. Liknelsen "jag bara hamnade i banken" är bra.


SD Bluffen tappade tydligen fullständigt sitt fokus på granskningen av Sverigedemokraterna efter att jag publicerade mina svar på Aftonbladets frågor. Idag publicerar man musik istället, tog argumenten slut.
Undrar om det inte är Martin Andersson i snickarbyxor på bilden. Det antyder att han är utbildad hantverkare, undrar om det är så eller bara en fejkad yrkesroll för att det skall se bra ut.

Jag skall inte vara sämre utan att jag kan bjuda mina läsare på Ove Törnqvist.


MINA SVAR TILL AFTONBLADET

SD Bluffen har frågat efter mina svar på Aftonbladets frågor och här kommer mina läsbara svar. Själva har de redovisat sina svar som är mer eller mindre oläsliga på bloggen SD Bluffen. Tii skillnad från dessa SSU:are har jag ett riktigt jobb om dagarna som jag måste sköta (även en hel del övertid denna vecka) så jag får sköta min blogg på sena kvällarna. Martin och hans kollegor i SSU tycks ägna sina arbetsdagar åt att skriva inlägg på bloggen om man studerar när inläggen är publicerade. Det är vi skattebetalare som via skattsedeln och statliga stöd till socialdemokraterna och SSU försörjer deras bloggande.

Jag har utvecklat några av svaren lite mer än de svar jag gav till Aftonbladet.

Jag vill betona att det är min egen uppfattning och inte nödvändigtvis sammanfaller med SD:s partiprogram till 100 procent.

  

Vill du ha en ny folkomröstning om euron?

Nej, i folkomröstningen 2003 sa ca 56 procent nej till euron och ca 42 procent ja. Vilket innebär ett mycket klart nej och därför finns det ingen anledning att ha en ny folkomröstning då inget väsentligt förändrats.


Tycker du att Sverige ska gå med i Nato?

Nej.


Bör Sverige avskaffa utomeuropeiska adoptioner?

Nej.


Ska ersättningen från a-kassan höjas?

Ja, jag förespråkar den danska flexicuritymodellen och det skulle innebära att ersättningen från a-kassan kan höjas. Men det innebär också förändringar i andra avseenden i avtalen mellan arbetsmarknadens parter.

  

I Sverige har en kvinna rätt till abort fram till den 18:e graviditetsveckan. Tycker du att gränsen bör sänkas?

Ja.


Är du för dödsstraff vid vissa brott?

Nej.


Vilket block vill du helst att Sd samarbetar med om ni kommer in i riksdagen, alliansen eller de rödgröna?

Jag anser att sd i första hand skall driva sin egen politik. Att sd skulle stödja ett samarbete med vänsterpartiet ser jag som mer eller mindre som uteslutet. När det gäller övriga partier kan jag tänka mig ett samarbete med alla om det finns frågor med gemensamt mål.


Tycker du att Sverige ska bygga ut kärnkraften?

Jag anser att situationen har förändrats sedan folkomröstningen 1980, inte minst med tanke på larmrapporterna om klimatförändringarna. Jag anser att det är aktuellt att diskutera en utbyggnad av kärnkraften. Likaväl som vi smyguppgraderar befintliga kärnkraftverk kan vi också bygga nytt annars är det ytterligare ett bevis på den hyckleri som råder i vårt land.


Om en person är född i ett annat land, kan han eller hon då bli svensk? Om ja - vad krävs för att bli svensk?

Ja, i juridisk mening är man svensk när han/hon får svenskt medborgarskap. Jag anser att kraven är alldeles för låga för att erhålla ett svenskt medborgarskap. För att kunna erhålla ett svenskt medborgarskap skall det krävas en god vandel under de åren man vistats i Sverige och att man behärskar det svenska språket i tal och skrift. Med andra ord att man assimilerats på ett bra sätt i det svenska samhället.


Tyvärr är det så i dagens Sverige att personer som föds i de framväxande enklaverna som t.ex. Rosengård, Ronna eller Tensta och växer upp i dessa områden inte själva identifierar sig som svenskar och jag delar deras uppfattning. För att vara svensk i praktisk mening skall du identifiera dig som svensk och uppfattas av din omgivning som svensk.

  

Vad är typiskt svenskt enligt dig?

Till skillnad från Mona Sahlin tycker jag inte att midsommar och sådant är trams utan midsommar med midsommarstång sill, nubbe (helst Skåne), nubbevisor, nypotatis och hela faderullan, är något av det mest svenska som vi har.


7 AV 10 PRÄSTER?

Säger ja till att viga homosexuella par enligt svt. Av de som svarat säger 68 procent ja, 21 procent nej och 11 procent vill inte svara. 1 700 präster har svarat på enkäten.


Men den allra viktigaste uppgiften saknas i artikeln och det är hur många präster som inte svarat på enkäten. Hur många av dessa präster vill svara på en enkät från det politiskt korrekta svt om man är negativ till homoäktenskap och riskera att bli "förföljd" av pk-media.


Enligt uppgifter från svenska kyrkan finns ca 3 400 präster i tjänst, det innebär att 50 procent inte svarat på frågan. Om vi leker med tanken att de präster som inte velat svara eller inte alls svarat på svt:s enkät skulle svarat nej blir resultatet helt annorlunda enligt följande.


Ja, 34 procent

Nej, 66 procent


Då blir alltså resultatet det rakt motsatta. 7 av 10 präster säger NEJ till homoäktenskap.


Detta tror jag ligger betydligt närmare sanningen än vad svt kommer fram till i sin undersökning.


Personligen är jag emot homoäktenskap om någon undrar.


SEGREGERINGEN SKAPAR ENKLAVER

Läs hela artikeln i Länstidningen.

I Södertälje är nog alla medvetna om den segregeringen som pågår där svenskar flyttar bort från Södertälje och invandrare flyttar in. Nettoinflyttningen från utlandet var under 2007 hela 1676 personer. Det motsvarar ca 2 procent av befolkningen i Södertälje kommun och innebär att befolkningssammansättningen ändras med snabb takt. Idag har Södertälje ca 40 procent med utländsk bakgrund och ca 29 procent som är födda utrikes.

 

Det är inte omöjligt att Södertälje redan under 2009 kommer att nå en befolkningsmajoritet som har utländsk bakgrund.

Anders Lago har målat in sig ett hörn och kan inte vända denna trend för Södertälje utan att bryta med sin egen politik.

På en blogg hos Barometern har coachen Micke Larsson (Oskarshamn) intervjuats. Han kom tydligen från SSK till Oskarshamn. På en fråga om han har planer på att flytta tillbaka till Södertälje svarade han följande.Kommentarer överflödiga.

Situationen är densamma i Kalmar även om den inte går att jämföra med Södertälje. Nettoinflyttningen från utlandet var 206 personer till Kalmar under 2007. Den lilla befolkningsökning som Kalmar har grundar sig helt och hållet på invandring från utlandet.

 

Den kommun som har den mest negativa utvecklingen i Kalmar län är Hultsfred. Kommunen har en utveckling fullt jämförbar med Södertälje. Nettoinflyttningen till Hultsfred kommun från utlandet var hela 285 personer under 2007, vilket också motsvarar ca 2 procent av befolkningen i kommunen. Trots denna inflyttning från utlandet minskade ändå kommunens befolkning med 21 personer. Den som besökt Hultsfred vid en annan tidpunkt än festivalen har nog sett situationen i denna lilla köping.

 

Endast i två av landets 290 kommuner har en negativ nettoinflyttning från utlandet.

De två kommunerna Rättvik och Essunga hade under 2007 minus en person i nettoinflyttning från utlandet.  SD Bluffen vågar inte svara på enkätfrågorna i mitt förra inlägg. De vill ha mina svar innan de själva svarar. ;-)


NYA GRANSKNINGAR OCH NYTT VECKOREKORD.

Socialdemokraterna och SSU är den bästa draghjälpen man kan få för att öka antalet besökare på min blogg. Någon annan slutsats går knappast att dra efter att jag det senaste två veckorna haft rekord i antalet besökare. Den senaste veckan nådde bloggen för första gången över 6000st besökare enligt Bloggtoppen och det är verkligen toppen.


Det är ju också bra att det just är socialdemokraterna som hjälper till att marknadsföra min blogg med tanke på att det är just från socialdemokraterna som vi plockar flest väljare.
Aftonbladet är nästa draglok för Sverigedemokraterna! Är det möjligt undrar säkert mina läsare? Jo, just nu granskar Aftonbladet alla kommunfullmäktigeledamöter från sd och ställer en rad frågor. Givetvis är det ett försök att hitta någon med avvikande uppgifter på dessa 10 frågor som man kan göra stora rubriker av. Nu tror jag inte Aftonbladet kommer att hitta så stora avvikelser. Vi är dessutom ett parti där vi tillåts att ha lite avvikande åsikter utan att vi för den skull blir utsatta av någon partipiska. Om nu Aftonbladet gör en stor sak av denna undersökning så innebär det endast mer publicitet och förhoppningsvis hittar en del nya läsare även till min blogg.


Följande 10 frågor ingår i enkäten. Personligen blev jag uppringd av en kvinna från Aftonbladet i eftermiddag.


  1. Vill du ha en ny folkomröstning om euron?
  2. Tycker du att Sverige ska gå med i Nato?
  3. Bör Sverige avskaffa utomeuropeiska adoptioner?
  4. Ska ersättningen från a-kassan höjas?
  5. I Sverige har en kvinna rätt till abort fram till den 18:e graviditetsveckan. Tycker du att gränsen bör sänkas?
  6. Är du för dödsstraff vid vissa brott?
  7. Vilket block vill du helst att Sd samarbetar med om ni kommer in i riksdagen, alliansen eller de rödgröna?
  8. Tycker du att Sverige ska bygga ut kärnkraften?
  9. Om en person är född i ett annat land, kan han eller hon då bli svensk? Om ja - vad krävs för att bli svensk?
  10. Vad är typiskt svenskt enligt dig?
För min egen del var det ingen svårighet att svara på dessa frågor förutom den sista frågan som inte går att svara på i en mening.

Skall bli väldigt intressant att se hur Aftonbladet lyckas snedvrida dessa frågeställningar.


Undrar också vilka andra partier som Aftonbladet ställt dessa frågor till. Det skulle vara intressant att se hur alla socialdemokrater svarar på just dessa frågor. Det kanske skulle ge större rubriker än de svar som sd:s företrädare lämnar.


Bloggen SD Bluffen som granskar sd kanske kunde svara på ovanstående frågor men jag tror inte de vågar göra detta!

Vi behöver nog inte vänta så många dagar på denna artikel i Aftonbladet.


HAR PARTIPISKAN HÄRJAT PÅ ÖSTRAN?


                                                                           Foto Thoralf Alfsson

Så har då även den socialdemokratiska tidningen Östran bekänt färg när det gäller sin journalistik på nyhetssidorna. Trots att tidningen hade både en journalist och en fotograf på plats lyckades man inte fånga en enda Hamas eller Hizbollahflagga på en enda bild. Givetvis såg de inte det journalistiska värdet i att hakkors förekom på denna demonstration.

Precis som sina kollegor i den moderata tidningen Barometern som verkligen hade en möjlighet att ge socialdemokraterna en riktigt pinsamt eftermäle till denna demonstration så valde man att lägga locket på. Av tidningen Barometern kommer inte alliansen få någon hjälp i kommande valrörelser om man inte ens utnyttjar rena straffsparkar på socialdemokraterna.


Istället har vi fått en uppvisning i "politisk korrekthet" i våra lokala medier som är fullständigt makalös enligt min mening. Läsarna skall verkligen undanhållas hur det såg ut på Larmtorget och hur det skanderades "No more peace with Israel".

Den troliga anledningen till detta är givetvis att om sanningen skulle förmedlas till alla dessa tidningars läsare så skulle många ifrågasätta dessa invandrares beteende och handlande. Det skulle i sin tur kunna leda till att stödet för Sverigedemokraterna ökar, vilket ingen tidning vill medverka till. Hellre undviker man att redovisa sanningen för sina läsare.


Journalisten Anders Jönsson är ändå så medveten om de negativa konsekvenserna av denna fredsdemonstration att man undviker att skriva att det var socialdemokraterna i Kalmar som stod som arrangör.


"Bland talarna fanns både politiker och vanliga medborgare."

  

Den enda politiker som namnges är vänsterpartiets kommunalråd Bertil Dahl. Man kan nästan tro att Östran vill hänga ut Bertil Dahl.


Den socialdemokratiska partipiskan har tydligen farit runt på Östrans redaktion eftersom vare sig socialdemokraterna Nasim Malik eller den socialdemokratiske kommunfullmäktigeordföranden Roger Kaliff eller SSU-ombudsmannen Martin Andersson namnges i artikeln, trots att alla tre var officiella talare vid demonstrationen.


Mitt förtroende för svensk media befinner sig i en djup nedgående trend!

Uppdatering
tisdag.
Idag kryper Barometern till "hakkorset" och skriver om detta i en artikel i den tryckta upplagan (finns ej på nätet ännu). Man har även intervjuat åklagaren Johan Henningsson om han skall utreda det som hets mot folkgrupp och på det svarar han följande enligt Barometern.
"Nej, vi har tillräckligt att göra ändå"

Vilket jag anser vara ett mycket anmärkningsvärt svar från en åklagare. Är det så godtyckligt vårt rättssamhälle fungerar?


FREDSDEMONSTRATION?

På lördagen arrangerade den socialdemokratiska internationella föreningen en manifestation för fred i Mellan Östern. Till många av deltagarna hade nog detta budskap om fred inte nått fram.

Efter att jag läst om hur dessa så kallade demonstrationer sett ut i t.ex. Norrköping var jag väldigt nyfiken på om det skulle finnas samma "symboler" även i Kalmar. Tyvärr besannades mina misstankar då det viftades ivrigt med t.ex. Hezbollahflaggor av maskerade män på torget och det var inte det enda som det viftades med utan även hakkors förekom på demonstrationsplakaten.

Jag hade nog förväntat mig att företrädare för denna demonstration hade uppmanat dessa deltagare att avlägsna dessa flaggor och plakat men så gjordes inte från någon av de socialdemokratiska arrangörerna med Nasim Malik i spetsen. Även vänsterpartiets kommunalråd Bertil Dahl talade vid demonstrationen och såg tydligen heller inget problem med dessa symboler för våld och dödande av civila israeler. Det kan inte tolkas på något annat sätt än att socialdemokraterna och vänsterpartiet stödjer de terroriststämplade organisationerna Hizbollah och Hamas.


Läs gärna Barometerns artikel och jämför med mina bilder så får ni en lektion i att pk-media inte är en myt.

  

Till att börja med vill jag visa en bild av antalet deltagare som Barometern kallar hundratals. Det är upp till var och en att bedöma antalet på bilden men min uppskattning ligger runt 100 personer, inte hundratals.Larmtorget.                                                            Foto Thoralf Alfsson


Demonstranter anländer i Mercedes.             Foto Thoralf Alfsson

Vilka var då deltagarna på denna demonstration? Om man räknar bort de socialdemokratiska arrangörerna och talarna så bestod ca 90 procent av invandrare och företrädelsevis från Palestina och Libanon skulle jag tro. Antalet svenskar som stödde denna demonstration var alltså väldigt få. Jag träffade däremot flera personer som hade sina vägar förbi Larmtorget, även några ledamöter från kommunfullmäktige. Flera av dessa uttryckte önskemål om en demonstration till stöd för Israel innan de fnyste och skakade på huvudet och gick vidare.Nasim Malik                                                      Foto Thoralf Alfsson

Först ut som talare var givetvis Nasim "skickmackan" Malik (för de nya läsarna som kommit till min blogg är han mannen som anmälde SAS för diskriminering då han serverades en skickmacka på flyget mellan Kalmar och Stockholm, läs mer här).Roger Kaliff och Nasim Malik.                              Foto Thoralf Alfsson

Näste talare var socialdemokraternas kommunfullmäktigeordförande i Kalmar, Roger Kaliff. Som i sitt tal givetvis anklagade och fördömde Israel men inte sa ett enda ont ord om motparten i konflikten. Förutom att han kanske tyckte att Hamas borde sluta skjuta raketer över Israel.


Näste talare var vänsterpartiets kommunalråd som ackompanjerad av Hizbollahflaggor krävde en bojkott av Israel och i hårda ordlag fördömde Israel och krävde att de ansvarig personer för Israels försvarskrig i Gaza skulle ställas inför rätta. Givetvis kritiserade inte Bertil Dahl palestinierna eller deras allierade Iran och Syrien som förser Hamas med vapen, Det var skrämmande att lyssna på denna kommunist men det skulle komma värre anföranden.Kommunisten Bertil Dahl talar.                           Foto Thoralf Alfsson

Givetvis var det flera palestinier som talade. Bland annat talade en 14-årig kille med hela huvudet insvept i en palestinasjal. Av det han sa så framgår det tydligt hur fullständigt proppfulla dessa barn är av sitt hat till Israel och alla judar. Självklart är det dessa barns föräldrar som har matat dem med sitt eget hat till judarna.                                           Foto Thoralf Alfsson

När en man i rullstol äntrade scenen och började tala så sjönk denna demonstration till allt annat än en demonstration för fred. Under sitt tal uppmanade han åhörarna flera gånger att skandera "NO PEACE WITH ISRAEL". Det som förbluffade mig var att så många av de demonstrerande instämde i hans uppmaning. När han kom ner från scenen blev omkramad och pussad som en hjälte. Jag noterade dock att flera av de svenskar som närvarade vid demonstrationen också började lämna densamma, fullt förståeligt.                                                                         Foto Thoralf Alfsson


"No peace with Israel"                                        Foto Thoralf Alfsson

Vem tror ni äntrade scenen sedan? Jovisst, ingen mindre än SSU-ombudsmannen Martin Andersson. Initiativtagaren till bloggen SD Bluffen som skall granska Sverigedemokraterna.


För mig är det fullständigt obegripligt hur en socialdemokratisk företrädare kan gå upp på en scen strax efter att man från samma scen tillsammans med deltagarna skanderat "NO PEACE WITH ISRAEL" ackompanjerad av Hizbollahflaggor och hakkors men det gjorde Martin Andersson. Helt sanslöst!SSU-ombudsmannen Martin Andersson.         Foto Thoralf Alfsson
  

Martin Andersson visar på en total brist på moral och förstånd. Eller är det så att hans och socialdemokraternas vurmande efter dessa väljare i kommande val gör att man helt och hållet struntar i all anständighet och fjäskar för dessa grupper till varje pris. Jag har svårt att hitta ord för vad jag känner.


                                                                        Foto Thoralf Alfsson


                                                                     Foto Thoralf Alfsson

Även Olof Palme fick vara med på plakaten tillsammans med hakkors.Maskerade ungdomar.                                        Foto Thoralf Alfsson

De personer som viftade med dessa flaggor och andra plakat bar uppfällda huvor och hade halsdukar eller palestinasjalar som döljde stora delar av ansiktet, förutom ögonen. En naturlig klädsel för vissa vid demonstrationer.

Polisen övervakade givetvis denna demonstration men lyfte inte ett finger utan stod mest och lyssnade på denna tillställning med hakkors på plakaten. Tänk vilka rubriker det ger i media när högerextrema grupper använder dessa symboler. Men när dessa muslimska antisemiter använder samma symboler så är det tydligen fullt legitimt enligt polisen och för media. Det är verkligen att skicka dubbla budskap till allmänheten men tydligen har även polisen en pk-regel.Dialogpoliser?                                                   Foto Thoralf Alfsson

Tidningen Barometern hade både en journalist och fotograf på plats men trots ivrigt fotograferande lyckades tydligen inte Sonja Palm fånga en enda Hizbollahflagga eller keps på sina bilder och definitivt inga hakkors. Jesper Ericsson lyckas heller inte få med det i sin text vilket även det är lika bedrövligt.

Östran har än så länge inte skrivit något om detta och detsamma gäller Radio Kalmar trots att de hade representanter på plats.


Om inte detta blogginlägg får en länk (Twinglylänk) från Barometerns artikel kommer jag starkt ifrågasätta Barometerns sätt att följa reglerna om yttrandefrihet.

Idag har jag fått ett mail från "Dina palestinska vänner i Kalmar" som jag tycker att mina läsare kan ta del av.
Jag lär antagligen inte få fler mail i framtiden. Jag tror inte jag får så många röster från denna grupp men det är ändå ett bevis på vad det handlar om, röstfiske. Tänk vad socialdemokraterna skall bli besvikna när de får reda på att de "palestinska vännerna" tänker satsa på mig och Sverigedemokraterna.
En sak jag lärde mig under min FN-tjänst i Sinai 1978 var vem jag kunde lita på och vem jag inte kunde lita på.

Hej Thoralf,
Vi tackar dig  för att du har visat ert stöd  på Larmtorget i Kalmar
Vi uppskattar vad du har gjort
Vi planerar att satsa på dig nästa valet

Vi vill leva i fred. Vi vill leva utan ockupation. Vi vill inte förlora
vara barn. Vi vill inte förlora våra älskare. Vi älskar vårt ockuperat
land Palestina. Vi palestinier som kallas för statslösa och flyktingar i
Sverige tackar alla som stödjer rättvisan och freden i mellanöstern. Vi
tackar alla som har kommit idag och visat sina stöd. Jag vet och alla
vet att freden är ett enkelt ord men har ett högt pris som Olof Palme
betalade själv. Sanningen kostade Olof Palme sitt liv. De som inte
accepterade honom orkade inte att se honom lever. De mördade honom i
Stockholm. Rättvisan kostar och freden kostar. Många vet vem som gjorde
det men inte vågar att säga det tyvärr. Vårt problem är inte judar som
älskar freden utan sionismen. Det finns många fredliga judar som stödjer
oss och inte accepterar vad Israel gör.
http://www.nkusa.org/activities/index.cfm. De som inte vet om sanningen
kan besöka webbsidan _http://www.palestineremembered.com/_

Vi tackar alla rättvisa människor som vill ha fred i mellanöstern.
/*Priset*/* för */*freden*/* har ett */*högt pris */och det är vi som
palestinier som betalar hela tiden men som Martin Luther King sa I have
a dream. Och vi säger we have a dream. Martin Luther King mördades den4
april 1968 för att han vågade säga sanningen. Vi älskar freden bara med
rättvisan.

MVH
Dina palestinska vänner i Kalmar

I detta mail finns ju faktiskt mycket häpnadsväckande uppgifter som det finns skäl att återkomma till. Inte minst det faktum att "Dina palestinska vänner i Kalmar" vet vem som mördade Olof Palme.

SvD


PALESTINASJALARNAS RÄTTA ANSIKTEDen som såg svt:s Debatt med Janne Josefsson fick sig förhoppningsvis en tankeställare när dessa människor från Palestina vägrade att ens titta på de svenska judar som fanns i studion.
Det visar på det verkliga hatet som finns i dessa människor. Jag har som sagt erfarenhet från min FN-tjänst i Sinai 1978 och jag har hört och sett hatet som finns hos palestinierna.

När Janne Josefsson ställde den konkreta frågan till denna kvinna Fadia Ayad om hon ansåg att Israel skulle utplånas, då vägrade hon att svara. Det var synd att Janne Josefsson inte pressade henne till att svara. Men egentligen har det ingen betydelse för jag tror alla som såg programmet förstod att hon ansåg att staten Israel skall utplånas.
Palestinasjalarnas rätta ansikte.

Idag har jag tittat på en manifestation för fred som arrangerades av socialdemokraternas internationella föreningen i Kalmar. Kameran var givetvis med och jag kan lova mina läsare ett intressant inlägg imorgon förmiddag med många talande bilder. Har just läst Barometerns artikel på nätet om manifestationen och då undrar man om jag var på samma manifestation som journalisten Jesper Eriksson och fotografen Sonja Palm för då missade de väldigt mycket.

Men jag lovar mina läsare en annan story i mitt inlägg imorgon som visar på att pk-media inte är någon myt.


SÅGNINGEN AV SACRÉDEUSGöran Hägglunds sågade Lenaart Sacredeus vid fotknölarna vid gårdagens presskonferens inför landets samlade mediauppbåd. Sågningen var nog något av det värsta som skådats i modern tid utfört av en partiledare och med en riksdagsledamot i det egna partiet som offer.


Grundorsaken till sågningen är givetvis att Lennart Sacredeus håller fast vid grundläggande kristna värderingar och inte ställer i sig i ledet under Göran Hägglund. Att sedan Lennart Sacredeus är EU-kritisk gör bara att han även är en nagel i ögat på Göran Hägglund. Kristdemokraterna vågade inte ens sätta Lennart Sacredeus på 55 plats på valsedeln till EU-parlamentet. Man befarade då att han skulle kryssas fram till första plats av de kristdemokratiska väljarna. Detta är ett ultimat bevis på hur illa partiledningen är i fas med sina väljare och medlemmar. Samtidigt är det också förklaringen på kristdemokraternas kräftgång i opinionen.


Den främsta "officiella" orsaken till sågningen var samarbetsproblem enligt Göran Hägglund.


"- Politik är ett lagspel som får alla partimedlemmar att känna att vi kan nå framgång. Lennart Sacrédeus är ganska mycket en individuell idrottare. Det skapar ett problem i ett parti, sa Hägglund."


Om man gör jämförelsen med ett fotbollslag så förstår man att kd inte kommer att nå några framgångar med Göran Hägglund vid rodret. För att ett fotbollslag skall nå framgång krävs både samarbete och profiler som gör det där lilla extra. Det är profilen som oftast gör det där avgörande målen eller slår den där geniala passningen som ger rubriker i media. Det är just dessa profiler som får rubrikerna och skapar intresset för laget som man sedan kan bygga vidare på i många avseenden.


Sacredeus själv anser sig inte ha några samarbetsproblem utan berättar enligt tidningen Dagen.

"När han och Anders Wijkman valdes in i Europaparlamentet sades det på rikstinget att man var glad över att Wijkman kommit in, men ingen nämnde honom. Göran Hägglund besökte honom aldrig när han besökte Bryssel i egenskap av gruppledare i riksdagen."


Det framgår ganska tydligt att det inte handlar om samarbetsproblem utan att Sacredeus inte valt att stödja de "nya kristdemokraterna" under Göran Hägglunds ledning.


I mina ögon måste det vara mer eller mindre omöjligt för Lennart Sacredeus att sitta kvar under kristdemokraternas paraply med Göran Hägglund som osamarbetsvillig partiledare.


Frågan för mig är om detta kommer leda till att Sverigedemokraterna kan räkna med nya väljare till EU-parlamentsvalet den 7 juni. Det är min egen övertygelse att så är fallet och att kristdemokraterna därmed riskerar att bli utan representant i EU-parlamentet.


SvD, SvD, DN, DN


ANMÄLD SVENSK UTREDS HÅRDARE!Brottsförebygganderådet har kommit med en publikation om "Misshandel mellan obekanta" som har en hel del intressanta uppgifter.

"När båda parter har utländsk bakgrund prioriteras ärendet mindre ofta än i övriga fall"

Efter att ha tittat på publikationen skulle jag vilja ändra på sammanfattningen av denna del till föjande.

"När den misstänkta parten har svensk bakgrund prioriteras ärendet oftare än i övriga fall"

Följande tabell från publikationen visar med all tydlighet att så är fallet.Polisens dåliga ekonomi är nog den mest troliga orsaken till denna utveckling. Många av dessa misstänkta med utländsk bakgrund innebär att polisen måste ha tillgång av en tolk. I Kalmar får ofta tolkar kallas upp från det mångkulturella Malmö för att förhör skall kunna hållas. Enligt en initierad källa i rättsväsendet fungerar samordningen av tolkar mycket illa, vilket innebär att flera tolkar kan åka till Kalmar samma dag men ej gemensamt. I vissa fall handlar det om förhör på endast 10-20 minuter men 7-8 timmars restid för varje tolk, med stora kostnader som följd för rättsväsendet. Här döljer sig nog en väldigt stor orsak till den låga andelen prioriterade ärenden med personer av utländsk bakgrund.
För övrigt är ju fängelserna redan överfulla av personer med utländsk bakgrund. Enligt uppgifter är det fängelse som finns i Malmö i stort sett till 100 procent fyllt av intagna med utländsk bakgrund.

Frågan är om kriminalvården börjat med segregerade fängelser? Det finns personer inom kriminalvården som menar att så är fallet. Det handlar helt enkelt om de intagnas säkerhet, även religösa hänsyn är något som styr urvalet till olika anstalter.

  


UTRIKES FÖDDA INTE ATTRAKTIVA PÅ ARBETSMARKNADEN

Arbetsmarknadsläget i Kalmar har under de senaste åren sett riktigt positivt ut. Några mängder av industrijobb har kanske inte skapats men trots det stora kinafiaskot med Fanerdun så är det just handeln som utvecklats något enormt. Sedan IKEA öppnade sitt nya varuhus i kvarteret Bilen som numera döpts om till Hansa City har det rått rena byggbommen.

Under det senaste året har Elgiganten, CityGross, MediaMarkt, Stadium, Bauhaus, Hemtex, Rusta och Sova öppnat stora varuhus på området. Nästa företag att slå upp portarna är Plantagen som tydligen skall öppna i februari.


Jag har nu gjort en liten djupdykning i AMS statistik över arbetslösa i Kalmar kommun och noterat några intressanta iakttagelser.

Idag har AMS ändrat sin statistik så att det är lätt att läsa och använda. SD Bluffen hade för några dagar sedan ett inlägg om arbetsmarknadspolitik där man skrev följande.


"Den politiska vänstern framhåller gärna att Sverige har en relativt låg öppen arbetslöshet. För att få en korrekt bild måste man lägga till alla de människor som är placerade i arbetsmarknadspolitiska åtgärder, ofrivilligt deltidsarbetslösa, ungdomar som studerar långa tider på grund av att man inte hittar arbete samt en del av sjukskrivna och förtidspensionärer som skulle kunna arbeta - om lämpligt arbete fanns."

UR SD:s arbetsmarknadspolitik antagen 26 mars 2006


Arbetslösheten i Sverige mäts idag (ändrades för ett par år sedan) så att den mäts på samma sätt som EU och andra länder mäter den. När man i olika länder mäter på samma sätt får man en rättvis jämförelse.


Här försökte SD Bluffen avslöja något men skjuter sig själva i foten. Socialdemokraterna vägrade ändra AMS sätt att registrera arbetssökande så att det gick att jämföra med våra grannländer, trots krav från oppositionen. Sättet att föra statistik ändrades efter att alliansen tillträtt efter valet 2006 och sedan sparkade man också AMS-chefen Bo Bylund under 2008, kompis till Göran Persson.


Numera finns det även statistik tillgänglig över arbetslöshet för utrikes födda hos AMS vilket faktiskt är ganska förvånande men väldigt intressant. Jag har alltså valt att titta just på detta då det är intressant med anledning av den stora "flyktingmottagningen" i Kalmar. Mina politiska motståndare i kommunfullmäktige hävdar ju envist att "flyktingmottagningen" inte kostar något utan snarare är en inkomst för kommunen.


När man jämför dessa siffror skall man också komma ihåg att utrikes födda utgjorde 8,8 procent av befolkningen i Kalmar men ca 27 procent av de öppet arbetslösa.


Om man tittar på siffrorna för öppet arbetslösa som är födda i Sverige under perioden september 2007 till november 2008 har inte antalet öppet arbetslösa ökat, utan ligger på i stort sett samma nivå.Kalmar kommun.    Källa AMS.

I statistiken kan man tydligt se en nedgång i arbetslösheten bland personer födda i Sverige under våren 2008 när CityGross, MediaMarkt och Bauhaus startade sin rekrytering av anställda.

När man däremot tittar på utrikes födda under samma period har antalet öppet arbetslösa ökat med hela 45 procent.Kalmar kommun.    Källa AMS

Den lågkonjunktur som började under hösten har ännu ej fått någon effekt i statistiken då det än så länge bara är i huvudsak  varsel. Att situationen kommer att bli än mer bekymrad för utrikes födda med låg utbildning och dåliga kunskaper i svenska språket är självklart. Som arbetsgivare väljer man inte Muhammed om det finns en Kalle att välja på.


Alliansregeringen införde ju de så kallade Instegsjobben som skulle göra det möjligt för invandrare att komma in i det svenska arbetslivet. Arbetsgivaren kan få upp till 75 procent av lönen i bidrag från staten.


(Fejkad bild som överensstämmer bättre med dagens verklighet)


Hur många har då fått instegsjobb i Kalmar? Enligt AMS statistik är det i november endast 2st personer i instegsjobb i kommunen.

Detta visar på den verklighet som råder på arbetsmarknaden. Arbetsgivare är inte intresserad av okvalificerad arbetskraft även om de får 75 procent av lönen betald av staten. I praktiken innebär ofta en person som "instegsjobbare" att företaget måste ha ett förkläde åt denna person och några sådana resurser existerar inte i dagens företag med slimmade organisationer.

Inte ens Kalmar kommun med dess invandrarkramande kommunalråd Birgitta Elfström (s) har tydligen några instegsjobbare trots att kommunen är den största arbetsgivaren med närmare 5000 anställda.
Det är inget annat än rena rama hycklerin från vänsterblocket.


SSU SAMARBETAR MED SD?


Nytt veckorekord!

Tack vare SSU och deras nya blogg SD Bluffen har antalet besökare till min blogg ökat rejält. Under förra veckan nåde jag över 5000 besökare för första gången och det blev ett rejält veckorekord med nästan 5600 besökare. Det är bara tacka och ta emot.


Bloggen presenteras på följande sätt.


"På denna blogg kommer vi att granska vad Sverigedemokraterna säger på sina bloggar, i media och fullmäktigeförsamlingarna i Kalmar län."Hittills har man kommit med 9st inlägg och inte mindre än 5st av dessa handlar om min blogg. Det är bara att buga och tacka för denna enorma uppmärksamhet. Jag väntar ivrigt på att nästa inlägg skall komma om min blogg.


I deras sista inlägg anklagar de SD för att ha väldigt få kvinnor bland sina förtroendevalda. Vilket är ett helt riktigt påstående.  Men när man sedan försöker sig på en analys av orsaken till detta är man inte lika klarsynt men det hade jag inte heller förväntat mig.
Den stora orsaken till detta är att många av partiets kvinnor inte riktigt vågar ta platserna som förtroendevalda och representera partiet. Orsaken till denna rädsla är givetvis den stora risken för förföljelse och risken att utsättas för t.ex. hot och skadegörelse. Jag har full förståelse för denna rädsla och ser det som helt naturligt att det i första hand är män som vågar ta steget och bli en officiell person men jag är också övertygad om att ju större partiet blir och antalet medlemmar ökar kommer också fler kvinnor våga ta steget..


Men om nu personerna bakom SD Bluffen är så bekymrade över den mansdominerade situationen så kanske de kan prata med sina vänner på vänsterkanten som står för dessa hot och skadegörelse så kanske det kan upphöra.


Sedan kan jag ju upplysa SD Bluffen om att sverigedemokraternas andre vice ordförande heter Anna Hagvall och är en invandrarkvinna som kom till Sverige från Ungern.

I det sista inlägget handlar det om diskriminering av invandrare och det är något som det gått inflation i. Så fort en invandrare inte får ett jobb tycks de anse sig vara diskriminerade och därmed ökar anmälningarna till DO explosionsartat. Saken blir ju inte sämre då många arbetsgivare väljer en förlikning som ger dessa "diskriminerade" personer ekonomisk utdelning.

Mattias Johansson Bäckström har svarat i kommentarerna på SD Bluffen och det svaret är också mycket bra.


Jag kan dock inte annat fundera på om Mona Sahlin lyssnat och lärt av Olof Palme med tanke på det citat som används av SSU.


"En människas hudfärg, ras, språk och födelseort har ju ingenting med mänskliga kvalitéer att göra. Att gradera människor med sådan måttstock står i bjärt kontrast till principen om alla människors lika värde"


Olof Palme


Mona Sahlin uttryckte sig på följande sätt när hon var integrationsminister.


"Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet."


Dåvarande integrationsminister Mona Sahlin i en intervju i Göteborgs-Posten den 22 oktober 2000.


Socialdemokratisk retorik men inte diskriminering enligt nuvarande partiledaren Mona Sahlin.


SOCIALDEMOKRATERNA SKÄMS INTE


Lars Stjernqvist talar med Hezbollah flaggor vajande i vinden.

Socialdemokraternas tidigare partisekreterare Lars Stjernqvist skäms inte när han talar vid en demonstration i sin hemstad Norrköping tillsammans med Hamas och Hezbollah anhängare. Till och med hakkors förekom vid demonstrationen enligt uppgifter på nätet.

Norrköpings Tidning skriver givetvis om detta men har inte de riktiga bilderna och det är verkligen konstigt om man vill förmedla sanningen som i detta fall säkert inneburit stööre uppmärksamhet.


Samma flagga som också finns på följande foto som är mycket talande för denna terrororganisation som socialdemokraterna tydligen har en del gemensamt med.


I Kalmar har inte socialdemokraten Nasim "skinkmackan" Malik legat på latsidan heller. Han talade och anklagade USA och Israel för både det ena och det andra men Hamas hade han tydligen inget att säga om.


"Om USA verkligen ville ha fred skulle det bli det omedelbart. Men det är lågkonjunktur och USA vill sälja vapen, då blir det så här."


"Israel vill ha mer mark, för priset av palestinskt blod."


Ovanstående uttalande från Nasim Malik kan läsas i Östran och tyder på hans partiskhet som gränsar till fanatism. Med tanke på att dessa invandrare använder små barn i sin demonstration undrar jag hur lämpliga de är som föräldrar. Se foto i Östrans artikel.


Den som vill ha lite annan information om konflikten kan titta på följande länk som Micael Foghagen tipsat om.Klicka på bilden.

Göran Lysen, professor i folkrätt har också skrivit en artikel i SvD som är mycket läsvärd och som motvikt till vänsterpropagandan i media. Läs artikel.


Även i Barometern fanns idag en insändare som var klart läsvärd.


"När skrev medierna i Sverige om den då blott trettonårige pojken Hawarra som utrustades med ett bombbälte och skickades som ett levande vapen till en Israelisk postering? Lille Hawarra kan ses på Youtube, där han står och upprepar "jag vill inte dö, jag vill inte dö", medan israeliska soldater hjälper honom att bli av med bombbältet."


Läs hela insändaren.


VÅR RETORIK


Muslimskt kvinnoförtryck eller?

Henrik Rydström har på sin blogg tagit upp några som han upplever det hemska citat från Sverigedemokraternas politik och han har även kommenterat. Här kommer mina egna funderingar till dessa citat.
 

Kan det kanske vara för att allianspartierna INTE, som SD, för en politik som säger att "en alltför stor invandring på ett allvarligt sätt har kommit att hota den svenska nationella identiteten och sammanhållningen i landet"?


Att ett land med en homogen befolkning och en gemensam kultur är bästa förutsättningen för ett tryggt samhälle står utan allt rimligt tvivel.  Det är bara att titta sig om i världen för att se vilka orsakerna är bakom dagens konflikter i världen. Är man ändå inte överbevisad är det bara att börja läsa historieböckerna så hittar man ett oändligt antal bevis. En invandring till Sverige från våra grannländer eller närstående länder som delar vår kultur, värderingar och religion ser jag inte som något problem Men dagens massinvandring sker i huvudsak från länder där vare sig kultur, religion och värderingar överensstämmer med den svenska majoritetens och det ser jag som ett stort bekymmer för sammanhållningen och solidariteten mellan medborgarna i vårt land. Varje dag kan vi läsa i media om dessa så kallade integrationsproblem som ofta skylls på utanförskap av ansvariga politiker. Orsaken till detta utanförskap är i grunden en annan kultur, religion och helt andra värderingar som inte fungerar ihop med de svenska, utan istället skapar konflikter.


Kan det ha att göra med att allianspartierna INTE, som SD, för en politik med det primära målet "att återupprätta en gemensam nationell identitet och därmed också en stark inre solidaritet i det svenska samhället"?


Att riksdagspartierna inte strävar efter en gemensam nationell identitet är nog de flesta upplysta om. Istället gör dessa partiers företrädare sitt bästa för att nedvärdera våra svenska traditioner och kultur. Mona Sahlins uttalande om att vi "har midsommar och sådant trams" är ju bara ett litet men skrämmande exempel på den oikofobi som råder i vårt land.


Kan det också ha att göra med att allianspartierna INTE, som SD, för en politik som är mot det mångkulturella, för att allianspartierna INTE, som SD, ser det som en fara att ha ett "samhällssystem där främmande kulturer jämställs med [...] ursprungskulturen och där staten på olika sätt uppmuntrar invandrare att behålla, eller förstärka, sina ursprungliga identiteter"?Konsekvensen av det Henrik Rydström menar kan vara att det svenska samhället ska stödja t.ex. införandet av särlagstiftning som sharialagar för muslimer i Sverige. Det innebär också att samhället skulle motverka jämställdheten mellan könen i t.ex. skolorna eller i arbetslivet om vi nu skall behålla eller förstärka invandrarnas ursprungliga identiteter. Jag tror allvarligt talat att Henrik Rydström inte funderat över konsekvenserna av det mångkulturella samhället eller menar han att det på något sätt skall vara mångkulturellt men enligt svenska regler och lagar.


Och kan det kanske ha att göra med att allianspartierna INTE, som SD, graderar människor utifrån nationalistiska skalor, där svensk "är den som har en helt övervägande svensk identitet, och som av sig själv och av andra svenskar uppfattas som svensk".

Och det kan ha att göra med att allianspartierna INTE, som SD, talar om "ett svenskt levnadssätt"


Ett svenskt levnadssätt är det som Henrik Rydström och jag lever. I Egypten har man ett egyptiskt levnadssätt som skiljer sig markant från oss i Sverige. Att vi sverigedemokrater graderar människor utifrån nationalistiska skalor är inte korrekt men när man bedömer vad som är svenskt eller inte så måste man använda sig av någon form av måttstock. Kosmopoliten Henrik Rydström kanske anser att det inte finns något som är svenskt, danskt, engelskt eller italienskt och då förstår jag hans problem. Men anser han att det finns ett franskt eller japanskt levnadssätt får han nog också finna sig i att det även finns ett svenskt levnadssätt. Hur vi sedan definierar detta är nog till viss del individuellt.


Det kan också bero på att allianspartierna INTE, som SD, ser främjandet av olika kulturer som något farligt och att allianspartierna INTE, som SD, menar att "det offentliga stödet till invandrarföreningar och alla andra verksamheter som syftar till att befrämja främmande kulturer och identiteter i Sverige skall dras in. Lovdagar i anslutning till religiösa högtider skall endast omfatta traditionella svenska och kristna högtider. Den skattefinansierade modersmålsundervisningen skall avskaffas."


I Kalmar kommun har man under ett antal år betalat ut närmare 1,5 miljoner kronor till invandrarföreningar för att de skall kunna bevara sin kultur. Under samma period har hembygdsföreningarna i kommunen ansökt om bidrag år efter år men inte fått en enda krona i bidrag från Kalmar kommun. Dessa hembygdsföreningar har stora kostnader för byggnader och material som är vårt svenska kulturarv men får inte en enda krona från Kalmar kommun. Följden av detta är att vårt svenska kulturarv som byggnader och liknande förfaller. Detta är bara ett litet exempel på den katastrofala oikofobi som råder bland förtroendevalda politiker i landet som nedvärderar det svenska på det mest skrämmande sättet. Ja, Henrik Rydström, jag tycker uppriktigt sagt att det är för jäkligt att våra hembygdsföreningar behandlas på det här sättet av Kalmars vänsterpolitiker.

Sverige är ett kristet land och har så varit i i mer än tusen år. Vår helgdagar grundar sig på vår religion och våra traditioner. Som invandrare till Sverige har man gjort ett aktivt val när man sökte sig till Sverige och då accepterade man också att respektera och följa den svenska samhällsordningen. Den innefattar inte muslimska högtider eller hinduiska eller någon annan religion och därför skall dessa dagar heller inte vara lovdagar i skolan. Svårare än så är det inte.


Och det kan också handla om att allianspartierna INTE, som SD, talar om en "svensk byggnadstradition", där "inga fullskaliga moskéer, med en för svensk byggnadstradition främmande arkitektur, skall få byggas. Iögonfallande religiösa eller politiska symboler, som till exempel slöja eller turban, skall inte vara tillåtna att bäras i yrkesutövningen av offentliganställd personal, då det riskerar att skada medborgarnas tilltro till den offentliga verksamhetens objektivitet. Heltäckande slöjor skall inte få bäras i skolan av omyndiga elever." (men man ska alltså få bära kristna symboler, det skadar alltså inte de ateistiska medborgarnas tilltro till den offentliga verksamhetens objektivitet?)


Jag undrar vad det är för kristna iögonfallande symboler som Henrik Rydström avser? Den vanligaste kristna symbolen är enligt mig ett kors och det bärs oftast som ett halssmycke. Det är inte ovanligt att man till och med bär det innanför tröjan. Hur Henrik Rydström kan se det som en iögonfallande kristen symbol och göra en jämförelse med slöja, burka eller turban är märkligt. Snart kanske vi får se fotbollsdomare på Fredriksskans i turban eller i burka om Henrik Rydström får som han vill.


Som fotbollsspelare kan det väl knappast ha undgått Henrik Rydström att kvinnor inte var välkomna och se det svenska fotbollslandslaget i Saudi Arabien 2006. Att kvinnorna i det muslimska Saudi-Arabien står under ett massivt mansförtryck är tydligen inget som Henrik Rydström reagerar på utan han anser tydligen att detta bara är ett saudiskt levnadssätt som är helt ok i deras kultur. Jag däremot kritiserar denna medeltida syn på jämlikhet mellan könen och det märkliga är att det också sammanfaller med religionen islam.


LEVER SOM MAN LÄR

HaHa-Henrik har skrivit ett nytt inlägg på sin blogg och nu har han faktiskt "sjunkit" så lågt att han namnger mig och skriver ett rent politiskt inlägg om Sverigedemokraterna.
Grattis Henke! Även ett framsteg för sd på den bloggen.

Men innan jag besvarar hans argument så vill jag ta upp saken från ett annat perspektiv.


En sak som de allra ivrigaste förespråkarna av det mångkulturella samhället tycks ha gemensamt är att de inte bor i mångkulturella bostadsområden. Henrik Rydström är inget undantag när det gäller det förhållande. En så stor förespråkare av det mångkulturella samhället som Henrik Rydström borde ju i logikens namn valt Norrliden för sitt boende i Kalmar så att han och hans familj kunnat njuta av det mångkulturella samhället i dess naturliga miljö. Hans dotter hade då också fått möjligheten att gå på dagis och förskola i detta område för att sedan gå hela sin grundskola i detta mångkulturella område. Men tydligen är inte Norrliden en attraktiv plats att bo på för Henrik Rydström och hans familj. Nej, han har istället slagit ner sina bopålar på Boholmarna, så långt som möjligt från Norrliden.


För att alla som inte känner till Kalmar så väl finns här också en karta där Boholmarna är utmärkt med en svart ring.
Jag tror att det räcker för de flesta att titta på kartan för att förstå att Boholmarna är en mycket attraktiv och exklusiv plats att bo på och det visar också på att man har status i samhället. Att bosätta sig på Boholmarna idag kostar givetvis skjortan!

Vem är det då som bor på Boholmarna? Först kollade jag upp hur kommunvalkretsarna ser ut för att få en uppfattning om hur man röstar men det var ingen egen valkrets så det gick inte att få något intressant ut av detta.

Men efter en liten undersökning med hjälp av Ratsit på nätet fick jag fram ett väldigt intressant resultat när det gäller befolkning på Boholmarna.


På Bolmarna bor enligt uppgifterna hos Ratsit 192st personer. Inte en enda av dessa har utlandsklingande namn! Kan ni tänka er att det fortfarande finns bostadsområden som bara bebos av svenskar. Möjligen kan ett av namnen härstamma från Tyskland och något förnamn kan antyda till Finland men det är allt.


Faktum är att Boholmarna är till 100 procent etniskt svenskt. Inte en enda Ahmed eller Muhammed så långt ögat kan nå.

  

Men som många av dessa mångkulturella förespråkare hävdar är väl alla dessa personer invandrare för någon gång har väl deras förfäder invandrat till Skandinavien.


Att en sådan ivrig förespråkare av det mångkulturella samhället som Henrik Rydström bosätter sig i ett bostadsområde 100 procentigt rent på mångkultur är häpnadsväckande men inte förvånande. Frågan är vad Henrik är så förtvivlat rädd för?

  

Snacka om att leva som man lär!


Men jag kan trösta Henrik Rydström med att han inte är ensam om att inte leva som man lär. Nu kan han ju välja att besöka det mångkulturella samhället när han känner behov av det för att sedan återvända till sitt 100 procent svenska bostadsområde när han är trött på mångkulturen.


Tänk om alla otrygga fattigpensionärer som bor i dessa mångkulturella områden också kunde välja sitt boende på samma sätt som Henrik Rydström.

  

Jag återkommer framåt kvällen med ett svar på Henrik Rydströms "sakargument" angående sd:s politik.

P.S.

Den som är uppmärksam kanske har noterat att Twinglyfunktionen har tagits bort på Henrik Rydströms blogg


PER DAHLS KORSTÅG

"Barometern övertogs 1947 av Stiftelsen Barometern. Tidningen skall enligt stiftelsens stadga vara organ "för kristna värderingar, konservativ ideologi i förening med liberal idétradition samt för näringsfrihetens och äganderättens bevarande". Det innebär i dag att tidningens ledarsida har partibeteckningen moderat."Ovanstående text kan läsas på ledarsidan i Barometern och gör mig väldigt fundersam. Inte minst under de senaste dagarna har budskapet på ledarsidan haft en rejäl slagsida åt vänster.


Häromdagen hyllade Barometerns politiska chefredaktör Per Dahl socialdemokraternas ungdomsförbund SSU. Jag tror många läsare satte morgonkaffet i halsen när man läste detta i en moderattidning. Inte ens den socialdemokratiska tidning Östran har tagit upp detta ämne på sin ledarsida. Givetvis handlar det om att jag skall granskas av SSU och Barometern tycks även de göra sitt bästa för att stödja socialdemokraterna i denna kampanj. Det brukar ju i folkmun kallas för "kalmarandan" när s och m samarbetar.  Om det hade varit MUF som Per Dahl prisat hade det varit förståligt men att höja SSU till höjden i en moderattidning framstår som ganska magstarkt i mina ögon.


I dagens Barometern upprepar Per Dahl ett av citaten från min blogg när han prisar den nye borgmästaren Ahmed Aboutaleb i Rotterdam som tydligen också är muslim och son till en imam. Det inte Per Dahl nämner i sitt lilla påhopp på mig är att denna Aboutaleb sagt diverse saker som jag önskar att svenska politiker vågade säga. Men då skulle de obönhörligen kallas för rasister av politiska motståndare och i media och säkert också av Per Dahl. Eller vad sägs om följande citat.


"Av med burkan. Och ut och sök jobb!"


Detta uttalande betraktas av många invandrare i Rotterdam som ett svek mot dem.


"Den som vill stanna i Nederländerna måste anpassa sig till normerna och värderingarna i detta land. I annat fall är det bara att packa väskorna och flytta tillbaka"


Ahmed Aboutaleb i en radiointervju nyligen.


Är det någon som hört liknande uttalande från någon svensk riksdagspolitiker? Nej, jag kunde väl tänka mig det. I svensk media skulle man definieras som främlingsfientlig efter liknande uttalanden och den politiska karriären vore definitivt slut inom de flesta av riksdagspartierna. I Sverige är det ju fult och orättvist att ställa krav på invandrare.


Det låter snarare som Ahmed läst Sverigedemokraternas partiprogram. Undrar om det är dessa uttalanden som Per Dahl tänker på när han önskar Ahmed lycka till. Framtiden får utvisa om det blir de muslimska värderingarna och sharialagar som kommer att prägla Rotterdam.


Per Dahl har också svarat på mitt mail angående mitt genmäle på Jonas Löhnns svar angående kostnaderna för flyktingmottagningen. Han kommer inte publicera det och hänvisar till Barometerns insändarsida. Men där tycks jag vara bannlyst sedan den nya insändarredaktören Maria Sjöström tagit över. Jag har hittills inte fått en enda insändare publicerad på insändarsidan under lång tid. I sin insändare anklagar Jonas Löhnn mig för att komma med oriktiga uppgifter att jag då inte får rätten att besvara detta i tidningen anser jag vara ett brott mot de pressetiska regler som finns och som i synnerhet borde gälla i en borgerlig tidning.


Barometern har tydligen också spärrat min blogg i den Twinglyfunktion som finns i nättidningen. Trots att jag länkar till artiklar i Barometern och pingar mina inlägg så finns jag aldrig med bland de bloggar som länkar till artiklarna. Efter kontakt med Twingly som har kollat detta hänvisar man mig till Barometern.


Tydligen skall jag numera inte bara spärras i nättidningen och på insändarsidan utan även häcklas på ledarsidan men jag gråter inte för det så länge som antalet som stödjer sd bara ökar och antalet läsare på min blogg också ständigt växer.


GÅ MED I SVERIGEDEMOKRATISK UNGDOMGÅ MED DU OCKSÅ!


DEN BISTRA SANNINGEN SSU

Enligt SSU (bloggen SD Bluffen) är mitt inlägg om passiva kf-ledamöter oärligt. Ärlighet är bättre än populism skriver dessa ungdomar men frågan är hur ärliga de är själva.

Hur redovisning av fakta och statistik kan var oärligt är för mig en gåta men jag förstår att det kan vara svårt att smälta vissa sanningar för SSU. SSU:s medlemsstatistik är ju bara ett exempel på dessa ungdomars "ärlighet".


Att socialdemokraterna skulle ha ett speciellt arbetssätt i fullmäktige är ju riktigt komiskt och visar bara på hur okunniga dessa ssu:are är. Alla partier har gruppmöten innan kommunfullmäktige för att avhandla alla ärenden på dagordningen, till och med 2 mandatspartiet Sverigedemokraterna har gruppmöten, så det är absolut inget unikt för socialdemokraterna om nu SSU skulle leva i den föreställningen. Det som däremot är unikt i de mindre partierna är att på dessa gruppmöten kan alla uttrycka sin mening. Jag är däremot helt övertygad om att på socialdemokraternas gruppmöten är det samma lilla klick som i kommunfullmäktige som håller låda. I annat fall skulle dessa gruppmöten hålla på i dagar om alla 27 ledamöter + ersättare skall vara med och diskutera varje fråga. Min övertygelse är att samma personer som aldrig eller nästan aldrig yttrar sig i kommunfullmäktige också är mer eller mindre är tysta på socialdemokraternas gruppmöten.

Dessa personer fungerar i praktiken bara som Ja/Nej sägare vid voteringar, då de bara behöver följa och säga samma sak som Johan Persson om inte partipiskan skall vina.


Sedan menar dessa personer att det skulle bli kostsamt för kommunen med långa kommunfullmäktigemöten och att skattebetalarna skulle få höjd skatt som följd. Än en gång visar SSU upp sin fullständiga okunskap om kommunfullmäktige.

Inga arvoden utgår vid kommunfullmäktige, oavsett om det handlar om 2 timmar eller 6 timmar långa möten!


Detta är dock en sanning med modifikation men det låter ju bra i media och till allmänheten.

Däremot utgår det en ersättning om 805 kronor till varje ledamot som deltar i förberedande gruppmöte. Oavsett om det tar 30 minuter eller 4 timmar.

Normalt är det 11 möten varje år vilket innebär att den som deltar i alla gruppmöten får varje ledamot 8855 kronor före skatt. Detta oavsett om man yttrar sig eller inte i kommunfulmäktige. Till detta kommer att det kommunfullmäktige som behandlar budgeten (normalt i juni) sker på dagtid och därmed får man också en ersättning för förlorad arbetsinkomst för oss fritidspolitiker.


Sedan kommer SSU:s försök till att misskreditera oss Sverigedemokrater med att hela 9 procent av våra ledamöter har hoppat av sina uppdrag i kommunfullmäktige. Patetiskt! Detta visar bara på hur tomhänta dessa ssu-ungdomar är.


Här följer istället lite fakta:


Valresultat kommunval Kalmar län

Kalmar 2 mandat,  (kandidater)

Oskarshamn 2 mandat,  (kandidater)

Högsby 2 mandat,  (kandidater)

Hultsfred 2 mandat,  (kandidat)

Mörbylånga 1 mandat,  (kandidater)

Borgholm 1 mandat

Nybro 1 mandat


Idag är 3st av dessa mandat "tomma" stolar. Anledningen till detta är följande.


I Borgholm
fanns ingen kandidat för sd ändå fick vi så många röster att det räckte till ett mandat.


I Hultsfred hade vi bara en kandidat men fick 2 mandat vilket gör att en stol står tom.


I Nybro hade vi heller ingen som kandiderade för sd men vi fick ändå ett mandat. Vid rösträkningen visade det sig dock att en enda röstsedel innehöll ett namn och den personen fick alltså platsen i kommunfullmäktige. Han hade alltså skrivit sitt eget namn på sin egen valsedel. Med andra ord en politisk vilde som ej var "godkänd" av Sverigedemokraterna och givetvis ej heller lämnat in en vandelsförsäkring, vilket är ett krav inom Sverigedemokraterna för att man skall få kandidera för partiet. Denna person hoppade sedan av ca 2 månader efter att han tillträtt och han närvarade heller aldrig vid något kommunfullmäktigemöte.


Det är denna person som SSU räknar som en avhoppad Sverigedemokrat i Kalmar Län. Man tar sig för pannan över denna enfald och okunskap.

  

Som en liten information till SSU vill jag upplysa om att vallagen inte tillåter att man kommer med nya namn efter valet för att besätta "tomma" stolar.

  

Ingen av de Sverigedemokrater som kandiderade till kommunfullmäktige i Kalmar län och fick ett mandat har hoppat av sitt uppdrag, det är den bistra sanningen för SSU och den korrekta siffran är alltså 0 procent.

  

Som en liten parentes kan nämnas att 3 av 4 ledamöter för kristdemokraterna lämnat sitt förtroendeuppdrag i Kalmar kommunfullmäktige. Läs mitt inlägg.


Att ingen Sverigedemokrat lämnat sitt uppdrag är jag väldigt stolt över, då vi ständigt förföljs av de vänsterextrema rörelserna som t.ex. AFA. Flera av våra ledamöter har utsatts för hot, ofredande och skadegörelse men ändå står vi upp för vår politik och pläderar för våra frågor i kommunfullmäktigeförsamlingarna. Ett stort tack till mina kollegor i länet och i hela Sverige. Jag själv har ju utsatts för hot vid flera tillfällen, ofredande och skadegörelse 3 gånger då fönster i mitt hem krossats.


Jag undrar hur många av de socialdemokratiska ledamöterna som hoppat av sina förtroendeuppdrag om de utsatts för samma förföljelse som vi Sverigedemokrater utsätts för.


PASSIVA KF-LEDAMÖTER

Nu skall ju SSU granska oss sverigedemokrater och vad vi säger i kommunfullmäktige. Det är ju inte så märkvärdigt men det kräver ju att någon från SSU finns med som åhörare vid varje kommunfullmäktigemöte.


Något annat som också är intressant är hur många av ledamöterna i kommunfullmäktige som aldrig kliver upp i talarstolen eller talar i mikrofonen från sin plats. Jag redovisade för ett år sedan hur läget såg ut och nu kan jag komplettera den listan med min statistik för 2008. (givetvis kan det finnas något litet fel).

Först tänkte jag dock redovisa mandatfördelningen i Kalmar kommunfullmäktige som ser ut enligt följande.

Sedan starten av denna mandatperiod den 1 november 2006 har 25st kommunfullmäktigemöten hållits och närvarostatistiken redovisade jag i ett tidigare inlägg.


Men nu till listan över de "tysta" ledamöterna. Listan innehåller endast ordinarie ledamöter.

Som alla kan se är det hela 10st ledamöter som aldrig yttrat sig under något kommunfullmäktigemöte och hela 7st av dessa är socialdemokrater.

I stort sett kan man säga att halva den socialdemokratiska kommunfullmäktigegruppen aldrig yttrar sig i kommunfullmäktige. Något som jag finner väldigt anmärkningsvärt.


Samtidigt kan man också konstatera att i sverigedemokraterna, folkpartiet, kristdemokraterna och centerpartiet har alla ledamöter yttrat sig vid ett flertal tillfällen.


Givetvis skall jag också redovisa de flitigaste talarna i kommunfullmäktige. Det är ganska självklart att gruppledarna för respektive parti är flitigast men de är ju nästan samtliga heltidspolitiker. Centerpartisten Ingemar Einarsson och äggproducenten, är den flitigaste fritidspolitikern i talarstolen.Nu väntar vi bara på SSU:s analys av detta blogginlägg.


SSU STARTAR SD-BLOGGSSU i Kalmar kallade idag till presskonferens och informerade den samlade pressen att SSU startar en blogg med namnet SD Bluffen.

Först ringde Barometern och ville ha en kommentar till sin artikel. Sedan var det Radio Kalmar som hörde av sig och även jag fick göra min röst hörd i Radio Kalmar. Lyssna här, andra inslaget i nyhetssändningen. I följande sändningar blev jag bortklippt i inslaget.

Under eftermiddagen ringde även Dagens Nyheter och intervjuade mig. Läs artikel här.


Att kritisera den stora invandringen till Sverige och det mångkulturella samhället och dess negativa konsekvenser är inte tillåtet enligt SSU. Nu vill man med detta nya tilltag skrämma alla andra från att göra det som jag gör men det kommer inte att lyckas.

Det är bara att tacka SSU för den publicitet som Jag och min blogg får och det till och med i Dagens Nyheter. Inte illa! Och det är till och med grattis. Annonserna vi haft i Kalmarposten har tydligen retat upp SSU-ungdomarna rejält. Att min blogg har blivit så populär och läses av så många är tydligen något som socialdemokraterna har svårt att acceptera.

I inslaget i Radio Kalmar säger Karl Längberg att man skall granska sd:s politik i bland annat kommunfullmäktige. Nu tror jag personligen att detta inte blir så seriöst som man vill påskina utan det handlar säkert mest om att smutskasta oss sverigedemokrater och hitta varje liten detalj som man möjligtvis skulle kunna vända emot mig på något sätt.

Lycka till ungdomar i SSU!

Om man då går in och läser vad man hittills åstadkommit på bloggen SD Bluffen så förstår nog var och en vad som är syftet med denna blogg och egentligen är det ganska illa att media springer i dessa unga socialdemokraters ledband.

SSU tror att man kan vinna politiska poäng genom att kritisera mig för mina kritiska inlägg av kff-spelaren Henrik Rydströms mycket smutsiga attack på kalmarförfattaren Anders Johansson. Men jag tror inte att dessa unga killar riktigt förstått hur populär Anders Johansson faktiskt är i Kalmar.
SSU och socialdemokraterna i Kalmar ställer sig i och med detta tydligen helt bakom den smutsiga attacken på Anders Johansson från Henrik Rydström.


Sedan har man hittat några citat som man tydligen finner mycket anmärkningsvärda.


"Jag har tidigare varnat för att vi får kommunister i regeringen som ministrar. Idag tar tidningen Dagen upp att det mycket väl också kan leda till att vi får muslimer som ministrar."
Thoralf Alfsson - Sverigedemokrat


Jag tror att många människor i vårt land är väldigt rädda för att kommunisten Lars Ohly kan bli minister vid en valseger för vänsterblocket 2010. Att jag sedan tar upp att den kristna tidningen Dagen skriver att vi kan få muslimer som ministrar är alltså något uppseendeväckande.Tydligen tycker SSU att detta är ett citat som har så stor vikt att det måste finnas med i deras summering och "smutskastning" av mig och min blogg. Jag bara tackar och bugar! Och undrar kunde ni inte hitta något mer och intressantare.


Nej, vad det egentligen handlar om är att försöka smutskasta mig och min blogg. Det finns ju en hel rad med exempel på vad SSU tidigare sysslat med.


Här kommer ett exempel som inte ens är ett år gammalt.Är detta något som jag kan förvänta mig att utsättas för? När argumenten tryter brukar ju andra metoder användas.

Det är som min kollega i kommunfullmäktige sa vid senaste kommunfullmäktigemötet i en debatt att socialdemokraterna skall nog städa upp lite inom SSU innan man ger sig in i debatten om rasism med en hänvisning till förre SSU-ordföranden Anna Sjödin.


Man behöver inte leta så speciellt länge på nätet förrän man hittar både det ena och den andra skandalen där ssu:are är inblandade. Hur många kommer ihåg detta? Någon av mina läsare kanske kan tipsa om vem ssu:aren var.

I Kalmar hade vi ju också en mycket ung och "duktig" ssu:are Mahmoud Haidar som fick det stora förtroendet av socialdemokraterna att som 21-åring bli nämndeman vid Kalmar Tingsrätt. Detta trots att hans förfluttna var allt annat än fläckfritt och även protester inom partiet. Så gick det som det gick också. Läs tidigare inlägg


Så jag vet var ribban ligger hos dessa personer sedan tidigare så jag skulle bli väldigt förvånad om de höll sig till korrekta och städade inlägg  


KURDO BAKSI: FLER SVARTSKALLAR TILL EU!


Kurdo Baksi

"Muhammed var ingen pedofil eftersom det var ett legitimt äktenskap. Pedofili är på en annan nivå, till exempel när man köper sex av barn."

  

Kurdo Baksi Aftonbladet 20 april 2005


Kurdo Baksi visar ett särdeles förakt mot vår västerländska demokrati i sin debattartikel i Aftonbladet den 2 januari. Om man granskar denna artikel så kan man tolka de mest hårresande detaljer mellan raderna och en omvänd rasism. Frågan är om det även finns ett stort hat under ytan mot de västerländska värderingarna hos denne turk.


Kurdo Baksi oroar sig över att det är större chans att en sverigedemokrat väljs in i EU-parlamentet än en "svartskalle". Ja men lilla vännen det är ju faktiskt det som demokrati handlar om. Alla partier tar fram sina kandidater och sedan avgör det svenska folket vilka man väljer i ett demokratiskt val den 7 juni. Vad är felet?


Det man kan läsa mellan raderna är att denne Kurdo Baksi endast kan tänka sig att rösta på kandidater som är invandrare. Denne Kurdo Baksi som har avlönats av svenska staten i flera projekt mot rasism är själv den största "rasisten" själv och vill slå vakt om ett segregerat tänkande. Jösses vilken kullerbytta av Kurdo Baksi.


Vidare skriver Kurdo Baksi följande.


"Ett främlingsfientligt spöke har famnat Europa under det senaste decenniet. Allt fler främlingsfientliga partier får allt större väljarstöd i till exempel Österrike, Italien, Holland, Belgien, Danmark, Norge."


I mina ögon har dessa uppräknade länder något av de bästa demokratierna i världen och de säkraste valen men ändå kritiserar Kurdo Baksi dessa länder. Han har tydligen ingen förståelse och respekt för vad dessa länders innevånare och de valresultat som gett denna utveckling. Men det är klart kommer man från Turkiet så har man ju en annan uppfattning om innebörden av demokratiska val. Befolkningen i dessa länder har tydligen tröttnat på det mångkulturella samhället och dess negativa följder och därmed också bytt parti vid de demokratiska valen, vilket Kurdo Baksi tydligen inte kan acceptera.


Kurdo Baksi försöker uppenbarligen med sin debattartikel att påverka främst vänsterblocket att sätta in "svartskallar" på sina valsedlar till EU-parlamentet.

Sedan sjunker denne Kurdo Baksi ännu längre ner i sitt eget bottenträsk när han skriver följande.


"Sverigedemokrater tar till alla möjliga medel, inklusive desinformation och lögner, för att erövra ett mandat i Bryssel."


Ett påstående helt taget ur luften och utan att han ger det minsta exempel på sitt påstående. Ett mycket talande exempel på hur desperata dessa mångkulturens förespråkare är över den opinionsutveckling som just nu pågår. Han nämner givetvis inget om de stora orsakerna till denna utveckling som den misslyckade invandringspolitiken och kravallerna i Rosengård, Ronna eller Tensta o.s.v.


Sedan visar han prov på sin syn av yttrandefriheten och objektiva medier när han skriver följande.


"Enligt vissa experter har riksmedierna inlett en normaliseringsprocess av sd."


Här bekänner verkligen denne "rasist" färg och visar prov på sin människosyn. Här är det inte fråga om positiv särbehandling som han förespråkar för alla "svartskallar" utan om en negativ särbehandling av ett demokratiskt parti och dess företrädare som står på tröskeln till Sveriges riksdag. Här är det minsann inte frågan om människors lika värde längre. Här menar tydligen Kurdo Baksi att Sverigedemokraterna skall diskrimineras i media. Tyvärr har detta pågått i media under lång tid men en ändring är faktiskt på väg och det kan tydligen inte den "demokratiske" Kurdo Baksi acceptera.


Hans syn på utveckling i kommunalpolitiken tyder också på stor okunskap och bristande tankeförmåga.


"Vad som grämer mig mest är att våra etablerade partier samarbetar med sd på lokal nivå. I januari avslöjade TV4 att sd påverkat den kommunala budgeten i sju av de 13 kommuner där de har vågmästarroll."


Ytterligare ett prov på hans bristande demokratisyn där han tydligen inte kan acceptera sd:s roll som vågmästare i ett antal kommuner. Jag tror inte att någon av sd:s företrädare i dessa kommuner sett så mycket samarbete i sina kommuner men Kurdo Baksi kan tydligen inte förstå och respektera ett demokratiskt valresultat.


Artikeln är full av häpnadsväckande påståenden och katastrofala uttalanden eller vad sägs om följande.


"Om sd väljs in i EU-parlamentet kan det tolkas som att vårt land fått slagsida."


Är det någon som fått slagsida så är det Kurdo Baksi. Åsiktsfrihet och demokrati tycks inte vara något som ingår i den mångkulturella arsenalen. Han avslutar sin debattartikel i samma anda som den börjar.


"För att sd inte ska erövra svenska riksdagen eller EU-parlamentet bör våra etablerade partier sluta samarbeta med sverigedemokraterna och placera "svartskallar" på sina listor för att internationellt markera att Sverige inte accepterar främlingsfientlighet."


En hårresande slutledning från Kurdo Baksi som borde få varenda svensk att fundera på vad han egentligen har för agenda.


Min personliga åsikt är att en så bedrövlig debattartikel som denna bara gynnar sverigedemokraterna i kommande EU-val. Kör hårt, Kurdo Baksi! Vi vill ha fler debattartiklar av denna kaliber, som visar på din intolerans mot det svenska. Skriv gärna också en om att Turkiet skall in i EU.


Den som läser denna debattartikel med något så när kritiska ögon förstår nog att man skall vara glad över att de svenska partierna inte valt så många "svartskallar" på sina vallistor till EU-valet. Risken är stor att man annars får in mångkulturella fanatiker som svenska EU-parlamentariker.


Svensken ser nog mycket hellre flera sverigedemokrater som EU-parlamentariker än "svartskallar" och det skall vi jobba hårt för fram till valet den 7 juni.

  

P.S.

Jag använder aldrig uttrycket "svartskallar" i mina inlägg men eftersom Kurdo Baksi använder uttrycket flitigt i sin debattartikel så tar jag mig även den friheten.


Kurdo Baksi är bror till den socialdemokratiska riksdagsledamoten, ordföranden för Socialdemokratiska kvinnoförbundet Nalin Pekgul.


TILL SIST

En länk med Kurdo Baksi som ni inte får missa

Poohlarna


ADAKTUSSON I SvD


Lars Adaktusson och Mats Knutsson.          Foto Thoralf Alfsson

"I den svenska debatten behöver man inte vara hängiven supporter av den israeliska regeringens politik för att betraktas som proisraelisk. Det räcker att ha ambitionen att låta båda sidor komma till tals i skildringen av konflikten mellan israeler och palestinier."

"Inte kan det väl vara så att det politiskt är mer acceptabelt att hålla högtidstal och skåla med ledarna i världens största diktatur, än att gratulera Mellanösterns enda demokrati?"Lars Adaktusson, SvD 23 april 2008

Denna krönika i SvD är i allra högsta grad aktuell idag eller rättare sagt betydligt mer aktuell. Lars Adaktusson visste nog inte hur rätt han skulle få. Betänk att Lars Adaktusson inte är vem som helst och att han bytt arbetsgivare sedan han gjorde sitt reportage i Israel 2006.
--------------

Enligt bloggen Al Hamatzav gömmer sig Hamasledarna i en bunker under Shifa-sjukhuset i Gaza city.

"Israeliska underättelseuppgifter som Israel läckt gör för näravarande gällande att Hamas-ledarskap gömmer sig i en bunker under Shifa-sjukhuset i Gaza. Bunkern tjänar också som kommandocentral. Detta vore ett flagrant brott mot krigets lagar men som bekant är ju sådant ok när det är palestinierna som bryter mot folkrätten. Om dessa uppgifter är riktiga, vilket vore helt i linje med Hamas strategi för att utnyttja civilbefolkningen, kan man ju fråga sig om den norska solidaritetsaktivisten, tillika revolutionära kommunisteten och slutligen läkaren Mads Gilbert någonsin skulle yppa detta till pressen om han visste om det?"

Detta får du med största säkerhet ej heller läsa i svensk media!

SARKOZY KRITISERAR HAMASFranrikes president Sarkozy lägger en stor del av skulden för det palestinska folkets lidande på Hamas. Han är också mycket kritiskt till att Hamas var den part som inte ville förlänga den 6 månader långa vapenvilan. Läs mer här för i svenska medier lär du inte få läsa om denna kritik av Hamas.


På bloggen Dick Haas kan följande läsas.


"Frankrikes president Nicholas Sarkozy riktade flera knockoutslag mot Hamas alldeles i början av besöket i Israel på måndagskvällen. Han upprepade att Hamas ensamt bär skulden för Gazainvånarnas lidanden. 

Han sade att Hamas begick ett oförlåtligt misstag, när man den 19 december bestämde sig för att bryta den lösa vapenvilan som man ingick med Israel sex månader tidigare. Han sade att Hamas gjorde sig skyldigt till något oacceptabelt när man gång på gång sköt med raketer mot en rad tätorter och städer i Israel. Det var lika oansvarigt som att många av raketerna avlossades inifrån befolkningscentra i Gazaremsan. Sarkozy sade också som en rubrik: "Israels försvar är min högsta prioritet." 

Man satt nästan och gapade. Speciellt om man just läst de svenska mediernas rapporter. Rapporterna är som en omvänd hand. Det är också analyserna och kommentarerna. Är verkligen både Frankrike och Sverige med i EU? "

Skönt att någon hög politiker vågar kritisera terrororganisationen Hamas. Carl Bildt lär absolut inte göra det!


MADS GILBERT

I svensk media förekommer nu norska läkare som jobbar i Gaza. En av dessa läkare är Mads Gilbert. På wikipedia kan följande läsas om denne läkare som finns så långt ut till vänster som det är möjligt på den politiska skalan.
"Like etter angrepet på World Trade Center i USA september 2001 vakte det oppsikt da Gilbert forsvarte undertryktes moralske rett til å angripe USA. «Hvis USAs regjering har en legitim rett til å bombe og drepe sivile i Irak, har også de undertrykte en moralsk rett til å angripe USA med de våpen de måtte skape. Døde sivile er det samme enten det er amerikanere, palestinere eller irakere.» På direkte spørsmål om han støttet terrorangrep på USA, svarte Gilbert: «Terror er et dårlig våpen, men svaret er ja, innenfor den konteksten jeg har nevnt."

Eftersom denne läkare tydligen jobbar på Shifa sjukhuset kan han kanske också berätta om hur Hamas avrättar palestinier på sjukhuset som misstänks för att ha samarbetat med Israel. Läs mer på Kurt Lundgrens blogg
Undrar om dessa döda också räknas in som dödade av Israel.


VÄRLDEN FÖRDÖMER! MEN FN KAN INTE ENAS.

Så börjar rapport sin sändning under söndagen. Läs rubriken en gång till och tänk efter!


Det är med andra ord två påståenden som inte går att förena. Om hela världen skulle fördöma Israels försvarskrig mot Hamas hade det ju varit ett enat FN. Men nu är det inte så, vilket tydligen inte svt:s reportrar kan förlika sig med. Att ett antal vänstergrupper och invandrargrupper protesterar mot Israel tolkar tydligen Rapport som att "världen fördömer". Det visar bara på inkompetensen hos Rapports medarbetare.


Ett flagrant exempel på SVT:s sätt att rapportera om konflikten mellan Israel och Hamas och ännu ett bevis på att Fri Television inte existerar i Sverige trots en massiv annonskampanj i de egna kanalerna.


Läs gärna följande blogg Dick Haas för att få en annan bild av utvecklingen i Gaza. Då kan man se med andra ögon på svensk medias rapportering av utvecklingen.
Han kritiserar även svensk medias rapportering som han tydligen följer från Israel.

Bo-Inge Andersson, expert i Rapport får sig en rejäl portion kritik i senaste inlägget.

Bo Inge Andersson analys av att stoppa Hamas raketbeskjutning är minst sagt oprofessionell. Jag tror inte att israelerna kommer att börja gatustrider i Gaza city.
Enligt uppgifter har Israel delat Gaza remsan i två delar och man för in betongblock och grus. Detta tyder enligt min mening att man tänker upprätta vägspärrar för att kunna förhindra Hamas från att frakta in nya vapen i norra Gaza remsan vilket till slut kommer att leda till att raketerna tar slut för Hamas och därmed kommer det bli lugnt i de angränsande områdena norr om Gaza. Hur stora resurser Hamas besitter avgör hur länge Hamas kan hålla på med sin raketbeskjutning mot Israel.
Jag tror Israel förbereder sig på att vara kvar i Gaza för mycket lång tid och med det menar jag flera år. Det är nog tyvärr det enda sättet att få stopp på Hamas raketattacker.


PALLYWOOD


DET MÅNGKULTURELLA HYCKLERIET I SVENSK POLITIK

Idag fick jag tips om en debattartikel i Aftonbladet skriven av Kurdo Baksi och den kommer jag att återkomma till i ett inlägg imorgon eller snarare sagt senare idag.


Men det fanns faktiskt också en webbfråga tillsammans med denna artikel som var ganska intressant. Nu är jag inte förvånad över resultatet av denna fråga men Henrik Rydström sätter säkert morgonkaffet i strupen.
Henrik Rydström har inte stöd av så många svenskar om man skall tro Aftonbladet.

 Med detta i bakhuvudet kan det vara läge att visa en sida ur Sverigedemokraternas valtidning från 2006 angående vår syn på det mångkulturella samhället. Kosmopoliten Henrik Rydström har nog väldigt svårt att sympatisera med någon av våra åsikter och vallöften.
Israel har gått in i Gaza med marktrupper och jag är inte förvånad. Jag har förståelse för Israels agerande men det kommer med stor säkerhet leda till att mänga människor kommer att dödas men hur skall man annars kunna stoppa terrororganisationen Hamas.


Nu kommer säkert många vänsterpolitiker i Sverige och andra politiska bedömare skrika sig hesa. Det tragiska är att man som svensk inte kan lita på de svenska mediernas rapportering från Gaza. Nu gäller det att även ha ett öga på andra västerländska medier för att få en riktig bild av utvecklingen i detta krig.


STÖDJER SOCIALDEMOKRATERNA HAMAS?


Vilken sida socialdemokraterna står på är ingen hemlighet!

Den slutsatsen går faktiskt att dra efter att socialdemokraterna höll en manifestation mot Israels krig i Gaza på Larmtorget i Kalmar.


Att det var socialdemokraten Nasim "skinkmackan" Malik som låg bakom manifestationen var heller ingen överraskning. Även den socialdemokratiska riksdagskvinnan och förra statsrådet Lena Hallengren talade och kritiserade givetvis Israel. Hamas raketattacker mot Israel tycks inte ha kritiserats överhuvudtaget vid denna manifestation eller bara nämnts i förbifarten. Östran.


Bland deltagarna fanns till och med "maskerade" deltagare vilket man kan se i Barometerns videoklipp från manifestationen. Palestinasjalar var givetvis gångbara vid denna manifestation. Vad jag anser om dessa palestinasjalar har jag skrivit om i ett tidigare inlägg och den alternatiiva palestinasjalen som en dansk designer tagit fram.

Även socialdemokraternas kommunalråd Johan Persson deltog tydligen vid mötet, utan maskering, om jag inte ser helt fel på Barometerns stillbild så är det Johan Persson i bakgrunden längst till höger.


Röstfiskandet bland de muslimska invandrargrupperna fortsätter alltså i oförminskad styrka från socialdemokraternas sida men det är ju inte förvånande med de anor partiet har. Inte minst Olof Palme och hans vapenbroder Sten Andersson som var en flitig gäst hos PLO-ledaren Yassir Arafat.


Mona Sahlin har varit förvånansvärt tyst angående den senaste utvecklingen på Gazaremsan. Fast egentligen är det inte så anmärkningsvärt då säkert många ledande socialdemokrater säkert insett att Mona Sahlin fungerar bäst som partiledare om hon inte öppnar munnen så att "grodorna" kan hoppa ut.

Om man gogglar på Mona Sahlin och Gaza så hoppar det faktiskt upp ett uttalande som Mona Sahlin gjort och det finns på Härnösands arbetarkommuns hemsida. Uttalandet är gjort tillsammans med Urban Ahlin som fungerar som utrikespolitisk talesman för socialdemokraterna.


Jag säger det igen! Varför läggs hela skulden för Gazaremsans isolering enbart på Israel när även Egypten har ett ansvar och en gräns mot Gazaremsan. Var är kritiken mot Egypten! Kan någon socialdemokrat förklara detta för mig. Martin Andersson kan kanske göra ett nytt videoklipp och ge sin förklaring. Han skriver för övrigt följande på sin blogg.


"Problemet med Israel är att man inte tar något ansvar för freden. Man tar inte heller något ansvar för lidandet. Det som man tar ansvar för är att konflikten fortsätter."


Jag bara undrar hur väl insatt Martin Andersson är i Israels historia när han kan komma på att skriva något så verklighetsfrånvarande.

Att situationen är bedrövlig för de människor som lever på Gazaremsan är tragisk men de har också ett eget ansvar för att situationen har blivit så eländig. Ända sedan freden mellan Israel och Egypten 1978 har man haft stora möjligheter att hitta fredliga lösningar men det har hela tiden grusats av islamistiska fundmentalister och detta kan inte Israel skuldbeläggas för.


När hatet är det som styr utvecklingen så kan resultatet inte bli annat än en mänsklig katastrof.


Kurt Lundgren skriver idag om de avrättningar som Hamas sysslar med på sjukhusen i Gaza. Uppgifterna är hämtade från Herald Tribune och är en skrämmande läsning. Och visar på det hat och galenskap som styr utvecklingen på Gazaremsan. Ändå finns det människor i den upplysta västvärlden som uppbarligen inte förstår vem det är som vill ha krig och elände och vem som önskar sig fred och förhandlingar.
Artikeln i Herald Tribune är flera dagar gammal men vi har inte kunnat läsa en ensa rad om dessa avrättningar i svensk media. Skrämmande!!

Inledningen på artikeln i Barometern är också ganska märklig.


"Över 100 personer manifesterade mot Israels krig i Gaza."

  

Återigen tycks man fullständigt har förträngt att man från Gaza avfyrar 50-100 raketer varje dag mot Israel. Är raketer avfyrade från Gazaremsan inte att betrakta som krigshandlingar enligt Barometern.


Jag har tidigare ställt frågan om Barometern är vänster eller höger.


Vänster eller höger?                                               Foto Thoralf Alfsson


HUMANISM PÅ PUBEN OCH GENMÄLE

Att man som Sverigedemokrat blir utsatt för diverse strul känner säkert de flesta till och det är något som man tyvärr får leva med. Men jag är fullständigt övertygad om att det bara är en tidsfråga innan det helt upphör.

Att det också inträffar en mängd trevliga saker bara för att man är Sverigedemokrat är däremot inget som det skrivs om.

Ikväll har jag varit en sväng på Lilla puben och haft en trevlig kväll med samtal med både gamla och nya bekantskaper. När jag sedan skulle gå hem och ville betala min nota fick jag beskedet att den redan var betald. Någon gäst hade alltså redan betalt för mig!

Jag kan bara gissa vem det var men läser du min blogg så vill jag tacka dig och jag tror jag vet vem det var. Nästa gång får jag bjuda tillbaka.


Jag har nu också skickat ett svar till Jonas Löhnn på hans brev till ledarsidan på Barometern, se mitt tidigare inlägg. Nu får vi bara hoppas att Per Dahl har lite utrymme över för mitt svar på ledarsidan någon av de närmaste dagarna.

Här följer mitt svar om det nu inte skulle publiceras av Barometern.


"Enligt SKL:s beräkningar ersätter staten endast 22 procent av de faktiska kostnaderna för en flykting under introduktionen. Reepalu menar att staten behöver budgetera för ytterligare 3-4 miljarder kronor per år om kommunernas faktiska kostnader ska kunna täckas".

Ovanstående är citerat från Dagens Nyheter den 17 juli 2007 ändå påstår Jonas Löhnn att jag kommer med oriktiga uppgifter. Eftersom dessa siffror var så anmärkningsvärda kontaktade jag både journalisten Anna Lionell Kakuli/TT och Arjun Bakshi SKL som bekräftade uppgifterna i Dagens Nyheter (mailen finns kvar).

Menar Jonas Löhnn att Ilmar Reepalu som är vice ordförande i SKL lämnat falska uppgifter till Dagens Nyheter? Var har Jonas Löhnn för källor till sina påståenden eller är det bara hans egna bedömningar av kommunernas kostnader. Är det någon som kommer med osanna påståenden är det prästen och kommunalrådet Jonas Löhnn.


Vidare menar Jonas Löhnn att siffrorna inte går att överföra på Kalmar. Menar Löhnn att Kalmar skulle vara så mycket bättre eller sämre på flyktingmottagning än andra kommuner? I det avseendet är det bara att läsa kommunens revisorers kritik mot kommunen när det gäller integration och flyktingmottagning så faller det argumentet platt till marken.

Som ett litet exempel på att dessa 22 procent är högst trovärdiga även i Kalmar kan följande räkneexempel göras. Kalmar kommun har erhållit ca 71 miljoner kronor i ersättning från staten under de senaste 5 åren och samtidigt tagit emot närmare 600 personer. De administrativa kostnaderna för Invandrarservice och SFI har för dessa 5 år varit ca 25 miljoner kronor. Kvar till "flyktingarna" blir alltså ca 45 miljoner kronor eller ca 75 000 kronor/flykting. Dessa 75 000 skall alltså täcka kostnaderna i ca 3 år, vilket innebär 25 000 kronor/år och person.

Om vi nu tittar på vad en elev som t.ex. går i grundskolan kostar för kommunen. I Kalmar kommuns statistikbok kan man läsa att kostnaden för en grundskoleelev var 65 500 kronor 2005. Detta innebär att den statliga ersättning endast täcker ca 38 procent av kommunens skolkostnad. Till det skall givetvis också läggas kommunens kostnader för uppehälle för varje person, som boende, mat, kläder o.s.v. Jag tror att var och en då inser att sanningen ligger mycket närmare SKL:s beräkningar om 22 procent än Jonas Löhnns önsketänkande om att det skulle vara en vinst för kommunen.


Jonas Löhnn menar med sin retorik att hans människosyn och humanitet skiljer sig från min p.g.a. att jag vill minska flyktingmottagningen i kommunen. Med samma typ av retorik på Jonas Löhnns agerande i fullmäktige där han beslutat om nedskärningar inom skolan och äldreomsorgen i storleksordningen hundratals miljoner kronor under de närmaste åren blir resultatet att han inte värnar god kvalitet i skolan och inom äldreomsorgen.

Människor är resurser och givetvis har Jonas Löhnn alldeles rätt i sitt påstående men det gäller även människor i Iran, Somalia och Afghanistan där dessa personer behövs mer än i Kalmar för att istället utveckla sin hemländer. I Kalmar kommun fanns i november drygt 1 700 mänskliga resurser som inte hade ett riktigt arbete att gå till och med en lågkonjunktur vid dörren blir inte situationen bättre utan snarare betydligt sämre. Vilka jobb finns då till nya "flyktingar" i Kalmar?

Till sist Jonas Löhnn, bidrag från staten är inte "manna från himmelen" utan pengar som staten drivit in genom skatter och avgifter. Därför kan aldrig flyktingmottagningen vara en ekonomisk vinst om det inte finns en mycket stor arbetskraftsbrist men det har det inte funnits i Sverige de senaste 40 åren och det kommer det inte göra under de närmaste åren heller.


Thoralf Alfsson

Sverigedemokraterna

Östran har idag även publicerat Jonas Löhnns svar på min insändare. Den är något ändrad mot det som publicerades i Barometern. En mening som inte finns med i Östran är följande.
"Han är förvisso vice ordförande i SKL men det var inte någon beräkning därifrån som han redovisade."

Varför utelämnar Jonas Löhnn och Östran denna mycket viktiga upplysning för läsarna att Ilmar Reepalu är vice ordförande i SKL? Jag förstår i varje fall varför!


S-FRÅNVARO I KOMMUNFULLMÄKTIGE

Nu kan vi även lägga 2008 till handlingarna och det har varit ett mycket intensivt politiskt år i Kalmar. Fanerdun och arenan har varit två saker som hållit debatten vid liv under hela året och när sedan den ekonomiska krisen även träffat Kalmar blev det även en skattehöjning som avslutning på 2008.


Nu är det även dags att summerar diverse olika saker för det gångna året och precis som förra året har jag sammanställt närvaron i kommunfullmäktig för ordinarie ledamöter.


Här kommer listan på de ledamöter som har sämst närvaro
Noterbart är att inte mindre än 8st av 13 på listan är socialdemokrater.


Av de 61 ledamöter som valdes till kommunfullmäktige i september 2006 har redan 6st ledamöter lämnat sitt uppdrag.


Lisa Jalmander (m)

Ann Hellenborg (mp)

David Westin (fp)

Bengt-Olof Roos (kd)

Nadja Mirghasemi (kd)

Lars Graaf (kd)


Sedan det nya kommunfullmäktige tillträde den 1 november 2006 har 25st kommunfullmäktigemöten hållits och den totala närvaron ser ut så här.
Även här är det en rad socialdemokrater som utmärker sig i frånvarostatistiken.

Kalmar FF:s fotbollsspelare Lasse Johansson har uppenbarligen svårt att hinna med politiken.


Att riksdagsmannen Jan R Andersson har en stor frånvaro är väl inget att säga om utan kan kanske snarare betraktas som hög med tanke på hans riksdagsplats.


Noterbart är också att 10st ledamöter har närvarat vid alla kommunfullmäktigemöten. 6st av dessa är dock heltidspolitiker och kommunalråd eller oppositionsråd.

Här följer listan.


FN-TJÄNST I SINAI


Camp Tre Kronor

Camp Tre Kronor var vår huvudcamp för bataljonen och eftersom den låg inom 1:a kompaniets bevakningsområde fick vi även tillbringa ca 3 veckor där. Det var både positiv och negativt att ligga på campen.


Närheten till markan och en stor matsal och andra serviceinrättningar var givetvis bra men samtidigt var det mycket trafik och besök till bataljonsledningen vilket innebar mycket jobb. Det var inte samma frihet som att ligga ute på en position och leva sitt eget liv.

Notera vårt lilla husdjur som sitter på mitt ben. En liten kameleont som vi hade flera av inne i tälten eller barackerna. De fungerade som utmärkta flugfångare!


Sedan fanns det givetvis också flera mindre trevliga husdjur. Skorpioner var mycket vanliga och det kunde man alltid hittas om man gick på "upptäcktsfärd". Om jag inte minns fel var det några som blev stuckna av dessa otrevliga kryp.
Skorpionspindel som såg mer otäck ut än den var farlig.
Vi hade också några vattenposter som vi bevakade där beduinerna som bodde i området kunde hämta vatten under dagtid. Oftast var det unga flickor som fick utföra dessa sysslor.


Beduinflicka med min hjälm och batong vid vattenposten.

Redan som relativt små fick de följa med sina större systrar och hämta vatten i dunkar. 10-12 åriga flickor bar 25 liters dunkar på huvudet vilket inte kan ha varit särskilt nyttigt för deras hals och nacke. Männen satt givetvis och rökte vattenpipa och spelade någon typ av brädspel mest hela dagarna medan kvinnorna och barnen skötte om vardagssysslorna.


Svenskar, Inonesier och en Israel vid en position i södra Sinai.

Utbytet med övriga länders FN-styrkor var mycket begränsat. Vid ett tillfälle åkte vi ner till Röda havet och kom då till det område som Indonesien övervakade.


I öknen fanns det också en hel del spår från krigen mellan Israel och Egypten. Flera av de positioner vi bodde på hade också varit befästningar under krigen och det fanns dagboks liknande anteckningar från krigen vilka var mycket intressanta att läsa.Givetvis hade vi ganska mycket ledig tid och så fort det fanns möjlighet åkte vi upp till Medelhavet för ett dopp.Här några av mina kamrater i min grupp vid en öde strand.

Från vänster är det Mattsson från Vingåker, Björklund från Limmared, Larsson från Johanneshov och Ohlsson från Södertälje. Ett roligt minne av Ohlsson är när han knäckte vår gruppchef fallskärmsjägaren Svensson från Ystad på ett fyspass vid utbildningen i Strängnäs. Svensson repade sig inte efter det nederlaget på hela FN-tiden utan hamnade så småningom på sjukhus i Israel med "psykiska problem" ;-)


Nu var vår grupp så lyckligt lottade så att vi fick även skötta bevakningen vid Position 550 under ett antal veckor. När man ser utsikten från bevakningstornet kan nog var och en förstå att det var eftertraktat att ligga på position 550.Position 550, även kallad badpositionen.

En sak som också var lika vackert varje dag var soluppgången och solnedgången. Jag tror att detta är en soluppgång vid position 553, om jag inte minns alldeles fel.


RSS 2.0