FAKTA UTAN REFERENS FRÅN SVERIGES RADIO


Irakier firar fotbollsseger på Sergelstorg i Stockholm 2007.

IRAKIERNA BLIR BARA FLER OCH FLER I SVERIGE OAVSETT VAD SVERIGES RADIO PÅSTÅR.

Idag dribblar Sveriges Radio runt med invandringssiffrorna från Irak i ett desperat försök att få svensken att tro att irakierna söker sig ifrån Sverige.

Toppnyheten är att 4 GÅNGER så många Irakier kan lämna Sverige i år mot 2007.


Under 2007 utvandrade 191 personer från Sverige till Irak och hittills i år har närmare 300 personer utvandrat till Irak.

VILKEN NYHET!


Jag har kollat fakta med Migrationsverket.

Det Sveriges Radio givetvis glömmer bort är att under de fyra första månaderna under 2008 har 3 210 irakier sökt asyl i Sverige (11 gånger fler än de som lämnat) och hur många anhöriginvandrare som kommit uppger inte Migrationsverket.


Under 2007 sökte 18 559 irakier asyl i Sverige och enligt Migrationsverket fick ca 97 procent av dessa permanenta uppehållstillstånd. Till detta skall också läggas att 5 292 irakier fick uppehållstillstånd som anhöriginvandrare under samma år.


Till detta skall också läggas det som enligt polisen blir alltmer vanligt och det är att de som kommer från Irak inte söker asyl längre. Med andra ord kontaktar de inte några myndigheter i Sverige, utan de blir så kallade "papperslösa flyktingar" eller illegala invandrare omgående som därmed får gratis sjukvård av Kalmar Läns landsting.


Varför söker de inte asyl? Vill de inte bli tvingade att gå SFI och lära sig svenska? Utan  de klarar sig tydligen så bra ändå i Södertälje, Rosengård och andra områden. Det kanske är därför de bor 15 personer i en två. Hur många av dessa 15 personer har våra myndigheter registrerade?


JISSES VILKEN CIRKUS.


HALALSLAKT I SALVESTADEN


Ny skyline vid attraktionen Dämmistan i Kalmar.                          Foto Thoralf Alfsson

Undrar om halalslakt är en av Peter Akinders mångkulturella rikedomar i så fall känner han säkert stor glädje idag. Enligt Ölandsbladet har det avslöjats att det på en gård i Borgholms kommun bedrivits halalslakt i kommersiellt syfte. Får och lamm har tydligen slaktats med denna i Sverige förbjudna metod som betecknas som rent djurplågeri. Gården har överhuvudtagit inte något tillstånd att bedriva slakt men det har nog ingen större inverkan på dessa mångkulturella berikare. Något sådant tillstånd behövs säkert inte i deras hemländer och givetvis skall de få bedriva sin religion och seder i Sverige utan att vi svenskar blandar sig i.

Jag bara undrar var alla så kallade djurrättsaktivister i sina Palestinasjalar är någonstans?


Detta kanske vore något för Salvestaden i Kalmar. Enligt uppgifter i media skall de nya ägarna satsa på lite nya idéer.


Ut åker den svenska medeltiden och in kommer Ramadan!

  

De nya ägarna ville att islam och kristendom skall närma sig varandra och därför skall man nu satsa på islam.


DETTA ÄR EN MYCKET GENIALISKT IDE!

  

Nu blir allt mycket enklare. När det var svensk medeltid som skulle efterapas krävdes att Kalmar läns museum deltog för att skapa dessa miljöer men nu är det bara att hämta in material från vilket muslimskt land som helst så flyttas man 500 år bakåt i tiden.


Halalslakt kan ju vara en ny ingrediens i Salvestaden som säkert skulle locka många besökare, särskilt om det även serverades halalslaktat kött på området. Slaktare med erfarenhet finns tydligen på Öland som säkert kan tänka sig förevisa detta i Salvestaden.

Peter Akinder kan säkert få en inbjudan till invigningen.

Klädesplaggen har ju inte heller förändrats så det är bara att hämta in lite burkas, Nikab och slöjor så är miljö redan klar. Det finns säkert några från vårt mångkulturella centrum i Norrliden som kan fungera statister i Salvestaden utan klädbyte vilket borde göra det väldigt lönsamt och enkelt.

En moske och minaret bör förstås uppföras men det kan säkert byggas med ekonomiskt stöd från den svenska kyrkan.

Sharialagar skulle säkert också kunna bli ett sevärt inslag i Salvestaden med spöstraff och t.ex stening av kvinnor. 10 kronor stenen kanske kunde vara ett lämpligt pris.


Jag är helt övertygad om att besökssiffrorna kommer öka för Salvestaden. Namnet måste givetvis bytas. Dämmistan kan ju kanske vara ett passande namn då det ligger vid det så kallade dämmet.


Mina läsare är välkomna med fler idéer som vi kan föreslå de nya ägarna av Salvestaden eller nya Dämmistan.


ÖSTRAN OCH PRESSETIKEfter ledarskribenten Peter Akinders attack på mig i Östran den 20 maj började jag givetvis skriva på ett genmäle. Jag skickade in mitt första genmäle till Östran den 22 maj och fick svar från Rolf Asmundsson att mitt genmäle innehöll 3000 tecken och att de därmed inte kunde publicera den om jag inte kortade ner den till max 2000 tecken.


Jag ägnade tiden under båtresan från Visby till Oskarshamn den 23 maj till att försöka banta den så mycket som möjligt men jag kunde inte minska den mer än till ca 2300 tecken utan att förlora meningen med genmälet. Ett nytt reducerat genmäle skickades alltså den 23 maj till Östran.


Den 26 maj fick jag följande mail från Östran.


Hej Thoralf


Efter samråd med ansvarig utgivare har vi kommit fram till att vi inte kan publicera ditt genmäle i nuvarande skick med hänvisning till de pressetiska reglernas punkt 10: "Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande."

När det gäller Oxhagsfallet är det enligt ansvarig utgivare inte relevant att ange "algerisk". Däremot finns det inga hinder om du ändrar det till "utländsk", eftersom just detta har relevans för domen och beslutet om utvisning efter avtjänat straff - vilket för övrigt framgick i vår tidnings nyhetsbevakning av fallet.

Kan du acceptera denna förändring kan vi publicera genmälet i annat fall får vi uppmana dig att själv skriva om texten.


Mvh


Rolf Asmundsson

Biträdande politisk chefredaktör

Östra Småland/Nyheterna

Box 612

391 26 Kalmar


Jag föreslog då Östran att byta ut algerisk man mot afrikansk man. I lokal media förekom nämligen afrikansk i en artikel där en dom i Tingsrätten redovisades.


Östran godtog inte mitt förslag till ändring utan jag fick följande svar.


Hej igen


Också afrikansk saknar relevans, enligt utgivaren. Vill ha ett snabbt besked om du accepterar att det står "utländsk," eller föredrar en annan skrivning just för denna mening.


Mvh


Rolf A


Vad gör man? Det är bara att acceptera ändringen annars blir man utan ett genmäle i tidningen.

Läs mitt genmäle i Östran


I KONSEKVENSENS NAMN BORDE ÄVEN "SVENSK MAN" VAR OTILLÅTET!

Peter Akinder svarar på mitt genmäle på följande sätt.

  

Svar:

"Sanningssägaren" Thoralf Alfsson bekräftar att han ser som sin allt annat överskuggande livsuppgift att bekämpa det mångkulturella samhället, med alla dess rikedomar men också stora utmaningar. Det är bara att beklaga att Alfsson inte anser att medierna ska följa de pressetiska reglerna och att han därtill blundar för de klassklyftor som bygger upp nya motsättningar och konflikter i det samhälle i vilket vi alla ska leva tillsammans.


Jag undrar om inte dessa pressetiska regler gäller då en sverigedemokrat skall förtalas i Östran?

  

"Det mångkulturella samhället, med alla dess rikedomar"

Vad menar Peter Akinder med detta?

Jag fick ett tips om detta på mail idag.


1 maj 18.11 Von Rosens väg
2 maj 00.25 Ramels väg
2 maj 00.42 Von Rosens väg
2 maj 17.15 Rosensgårdsskolan
2 maj 15.56 Rosengårdsskolan
3 maj 00.53 Derbyvägen
3 maj 02.46 Ramels väg
3 maj 04.21 Mölledalskolan
4 maj 03.01 Ramels väg
4 maj 21.48 Ramels väg
4 maj 23.35 Ramels väg
5 maj 01.34 Östra kyrkogården
5 maj 16.18 Ramels väg
6 maj 17.25 Ramels väg
5 maj 22.40 Von Rosens väg
6 maj 21.53 Västra Kattarpsv
6 maj 23.18 Ramels väg
10 maj 02.48 Bennets väg
11 maj 13.49 Bennets väg
12 maj 22.33 Von Rosens väg
13 maj 22.15 Ramels väg
13 maj 22.52 Ramels väg
14 maj 12.33 Västra Kattarpsv
14 maj 13.08 Ramels väg
17 maj 02.43 Ramels väg
17 maj 04.34 Flygledaregatan
19 maj 16.35 Bennets väg
20 maj 00.29 Ramels väg
21 maj 21.21 Hårds väg
21 maj 21.43 Verner Rydénsk
21 maj 22.26 Rosengårds cent
23 maj 23.13 Hårds väg
24 maj 13.42 Ramels väg
25 maj 17.08 Von Lingens väg


Vad är då detta?

Jo, bränder i Rosengårdsområdet i Malmö under maj månad, där de flesta är anlagda..

Läs artikel i Kvällsposten.


Är detta de mångkulturella rikedomarna som Peter Akinder syftar på.


JAG ÄR BESVIKEN PÅ BAROMETERN!Med anledning av Barometerns osakliga, felaktiga och felciteringar i flera artiklar i tidningen i början på veckan skrev jag ett öppet brev till tidningen för att påpeka dessa brister och felaktigheter. Jag bifogade även de två bilder jag tog på kommunfullmäktige till Barometern och gav mitt tillstånd (upphovsrätten) att de fick publicera dem ;-)


Öppet brev till Barometerns chefredaktör Gunilla Andreasson, ledarskribent Lotte Zenkert och journalisten Anders Blank.


Jag är mycket besviken på Barometerns osakliga kvällstidningsjournalistik de senaste dagarna.

Artikeln om kommunfullmäktigemötet den 26 maj saknar väldigt mycket fakta. När det gäller parkeringsfrågan nämns inte sverigedemokraternas avslagsyrkande på höjda parkeringsavgifter. När det gäller nya avtalet med Migrationsverket saknas våra sakargument som ligger till grund för vårt avslagsyrkande fullständigt i artikeln. Däremot är artikeln full av omdömen från andra partiföreträdare och till och med att en ledamot citerade ur en psalm. Inte ens kostnaden på närmare 20 miljoner kronor för samhället vilket detta avtal innebär tycks ha något journalistiskt värde för Barometern vilket är mycket anmärkningsvärt.


Våra två motioner om klassmorfarsystem och kommunens bildarkiv som också behandlades under kf-mötet kommenteras endast av våra politiska motståndare. Inget av våra sakargument för dessa motioner redovisas i artikeln.

Har ni inga pressetiska regler som ni följer?

 

På dagens ledarsida bygger Lotte Zenkert sin ledare på en felcitering! Detta brukar kallas för "Guilt by assossiation" och är ett mycket smutsigt sätt att bemöta sina motståndare. Att politiska motståndare använder denna teknik är beklagligt men tyvärr något som sker då och då men att en ledarskribent använder denna teknik är rent ut sagt ynkligt. Jag behöver inte använda uttryck som "sådana där" då jag istället föredrar att kalla dem för "unga muslimska män" vilket jag finner mest riktigt och vilket jag gjort tidigare i insändare, debatter i kommunfullmäktige och på min blogg.


Anser Barometern att det är brottsligt att fotografera under ett kommunstyrelsemöte?

Den frågan ställer jag mig efter att jag sett rubriksättningen på nätet och i tidningen. Att min fotografering på ett öppet möte, mitt på ljusa dagen, med ca 30-40 personer närvarande kan betecknas som smygfotografering är helt befängt. Att Barometerns journalist inte ifrågasätter Bertil Dahls uttalande är för mig ett mysterium. Artikeln är för övrigt fylld av sakfel! Jag fotograferade ingen politiker efter deras protester, jag använda en vanlig kamera, ej någon kameramobil och jag fotograferade aldrig Birgitta Elfström då hon satt skymd av andra ledamöter från min position. Jag bifogar de två bilder (Bertil Dahl, Steve Sjögren) som jag tog under mötet så ni kan publicera dessa med mitt tillstånd så får era läsare göra en egen bedömning av dessa "smygfotograferade" bilder.


Om tidningens syfte är att skrämma privatpersoner från att engagera sig som fritidspolitiker är jag övertygad om att tidningen lyckats mycket väl med sina artiklar. Risken är stor att vi efter valet 2010 kommer att få ännu fler tomma stolar i landets kommunfullmäktigesalar om Barometern fortsätter bedriva kvällstidningsjournalistik på lokal nivå. Jag trodde Barometern hade högre ambitioner än detta.


Thoralf Alfsson

Sverigedemokrat Kalmar


Text med fet stil är vad Barometern valde att publicera.

  

Jag är mycket besviken på Anders Blank och Lotte Zenkert då jag tyckt att de tidigare försökt att hålla en något så när objektiv linje mot mig som företrädare för sverigedemokraterna. Man kan ju undra om de drabbats av pekpinnar från högre ort.

  

Läs artikel i Barometern.


OPERERAD IDAG

Jag har idag genomgått en operation på Länssjukhuset i Kalmar. Inget allvarligt men jag har varit sövd med narkos och så vidare för första gången i mitt liv. Mycket intressant att se vården från insidan så att säga.

Idag var det ju lite extra speciellt då det nya avtalet för vårdförbundet var klart. Att syrrorna är rejält missnöjda går inte att ta miste på och jobb i Norge och utomlands diskuterades livligt.

Vårdbarometerns kvalitetsundersökning presenterades idag och Kalmar län ligger i topp.

Jag kan bara instämma! Ett föredömligt bemötande i måndags då jag tog en del prover inför operationen och dagens operation var mycket väl genomförd både vad det gäller bemötande och information.

Jag är faktiskt imponerad!

  

Nu känner jag mig så pigg att det blir två inlägg senare under kvällen om mina genmälen dels på Östrans ledarsida och på Barometerns ledarsida i dagens tidningar.


DATAINSPEKTIONEN GER GRÖNT LJUS

Jag ställde igår en fråga till Datainspektionen om jag på min blogg kan publicerar bilder på lokala politiker som är tagna av mig själv vid kommunfullmäktige eller kommunstyrelsen utan dessa politikers tillstånd. Jag informerade även om att jag ofta skriver kritiska texter i mina inlägg på bloggen.


Idag har jag fått följande svar från Anders Viklund på datainspektionen.


Det du skriver och annars publicerar hamnar sannolikt under journalistisk verksamhet. Journalistisk verksamhet är undantaget Personuppgiftslagen och gränserna för denna går väldigt långt* (man ska inte ljuga eller fara med osakligheter).


*Som yrkesverksam kan ni kolla följande dom:


http://www.bankrattsforeningen.org.se/SHdomslut.html


Med vänlig hälsning


Anders Wiklund


Det är nog dags för dessa politiker att kliva ner från sina höga hästar och acceptera att de är offentliga personer och inte kan instifta sina egna regler och förbud.

Jag har ikväll förutom att jag besökt Lilla Puben för en bit mat och en öl även kollat runt lite bland lokala bloggar om vad som skrivits om detta så kallade fotokrig. Jag har funnit två inlägg som jag gärna länkar till då de har förstått poängen med min "strid".

I Kalmartidning skriver Kurt Lundgren, tror  jag.

Även Sebastian Hallén har ett läsvärt inlägg om PUL på sin blogg.

Med andra ord så behöver vänsterpolitikerna läsa på om PUL innan de anklagar andra för att vara okunniga. Den som gräver en grop åt andra faller ofta själv däri.

Oavsett vilket kommer jag ändå skicka ett mail till alla ledamöter i kommunfullmäktige och fråga om de tillåter att jag publicerar deras foto på min blogg. Då har ju den politiker som vill, en möjlighet att tänka om och ändra sitt tidigare ställningstagande. Andra chansen!

Imorgon kommer mitt genmäle på Peter Akinders attack på mig att publiceras i Östran på ledarsidan. Detta genmäle har vandrat mellan mig och Östran 4 gånger innan tidningen godkände mitt genmäle för publicering. Imorgon kommer jag att beskriva i ett inlägg hur Östran agerat mot mig angående mitt genmäle.


KALMAR LÄNS TIDNING HÄNGER PÅ!

Även Kalmar Läns Tidning hänger nu med på mitt som de kallar "fotokrig" med så kallade ledande politiker i Kalmar.

Läs artikel i KLT skriven av Kurt Lundgren.

Jag har även fått följande kommentar på mitt förra inlägg från "Observator" som tycks vara mycket välinformerad omturerna i kommunfullmäktige. Jag tar mig friheten att lägga upp kommentaren i detta inlägg. Hoppas att Observator inte misstycker men texten innehåller en lång rad av sanningar.


Postat av: Observator


1. Alfsson är invald på ett demokratiskt sätt i ett demokratiskt val. Anslaget mot honom i den senaste kf-debatten i Kalmar var enligt bedömare rena rama mobbningen.

2. Kommunalrådet Birgitta Elfström har flera gånger enligt säkra källor(s) sagt att folkökningen i Kalmar ska säkras genom invandring. Vem vill ha ett nytt Ronna i Kalmar? Det finns folk inom socialdemokratin som inte är glada över Elfströms uttalanden säjs det från säkra källor.

3. Barometern förtiger en hel del inttressanta inlägg i sitt referat från kommunfullmäktige. Bl.a tog en moderat upp hur Elfström sparkat ut ett antal svenska gymnasiestuderande från deras boende till förmån för ensamkommande unga män i Påryd. En snyggare nedtystning av ministerstyre får man leta efter enligt källor i, dels gymnasieförbundet, dels bland ett antal politiker från skilda partier.

4. Alfsson berättade inga sagor i fullmäktige. Han refererade ett agerande tidigare från en moderat ledamot i en bostadsdebatt med Elfström som definitivt var riggad enligt källor närstående moderaterna. Här är Lotte Zenkert i Barran ute och seglar så det ryker i sin mobbningsledare. Att moderaten sedan inte vågade stå för riggningen är en annan femma.

5.Enligt uppgift ställde Alfsson en fråga till ledamöterna i Kf som satte åtskilliga ledamöter på pottkanten. Alfsson avslöjade därmed vilseledande information till ett antal politiker. Inte undra på att de inte vill synas på kort.Inte en kommentar i Barran runt lurendrejeriet om hur 8 personer kunde bli 24. Snacka om politisk korrekthet.

6. Jobba på Thoralf. För eller senare spricker den uppblåsta bubblan och då har du vunnit.

2008-05-28 @ 15:18:28


LJUSSKYGGA KRAFTER STYR KALMAR KOMMUN

För ca 1 år sedan förbjöds jag att använda bilder på min blogg på Kalmar kommuns förtroendevalda politiker som finns i kommunens register.

Med anledning av detta lämnande jag in en motion där jag yrkade på att dessa bilder skulle vara en offentlig handling som alla kommunens innevånare skulle kunna använda i samband med ärenden rörande kommunens verksamhet.


Vid gårdagens kommunfullmäktigemöte avslogs motionen.

  

Jag anser att en person som har beslutat sig för att kandidera för ett parti i ett allmänt val och dessutom blivit invald som förtroendevald i detta val också är en offentlig person som därmed också accepterat att han kommer förekomma i media och andra forum.

Detta tycks lokalpolitiker i Kalmar inte ha förstått utan de försöker gömma sig bakom upphovsrätten och personuppgiftslagen.


VILKET YNKLIGT AGERANDE.

  

På riksdagens hemsida presenteras ett register över alla riksdagsledamöter och där är det fritt att använda dessa bilder. Se exempel på moderata riksdagsmannen Jan R Andersson som även sitter i kommunfullmäktige i Kalmar.

Som ni kan se av bildtexten är bilden fri att använda.


Med anledning av detta yrkade jag på ett tillägg till min motion som löd enligt följande.


Bilden är fri att använda i sammanhang där kommunfullmäktige, kommunstyrelsen eller kommunala nämnders arbete beskrivs. Reproduktion i reklam och marknadsföring är inte tillåten.


Thoralf Alfsson

Sverigedemokraterna


Trots detta tillägg var inte en enda kommunfullmäktigeledamot villig att stödja sverigedemokraternas motion.

Vi säger att vi i Sverige är den mest öppna demokratin i världen men detta gäller definitivt inte i Kalmar. Där är de förtroendevalda verkligen ljusskygga!  Vi förlorade voteringen med 2 för och 59 emot


Men nu slutar inte historien här.


Vid dagens kommunstyrelsemöte som jag besöker som åhörare tog jag med min kamera. Eftersom jag inte får använda kommunens bilder p.g.a. att det inte släpper på upphovsrätten tänkte jag ta min egna bilder på dessa ljusskygga politiker. När jag i slutet av mötet plockade fram min kamera fick kommunalråden Bertil Dahl (v) och Birgitta Elfström (s) något som jag betecknar som rena utbrottet när de avbröt de pågående förhandlingarna och högt och tydligt inför hela kommunstyrelsen förbjöd mig att använda mina egna bilder på min blogg!


Barometern gör en stor sak av detta  i sin nätupplaga. Läs artikel i Barometern.


Av Barometerns rubriksättning kan man tro att det är ett brott att fotografera Kalmars förtroendevalda politiker. Det är också märkligt att journalisten inte ber Bertil Dahl utveckla vad han menar med i smyg, hat och konflikt.
  

Tyvärr innehåller artikeln en rad sakfel. Tydligen krävs det tillstånd för att fotografera vid offentliga möten hos Kalmar kommun. Jag fotade endast Bertil Dahl och Steve Sjögren, i min kamera finns inga foton på Birgitta Elfström. Allt annat är felaktigt i artikeln. Jag fotade ingen efter att dessa personer haft sina utbrott. Att sedan Bertil Dahl beskyller mig för att arbeta i smyg är ju rent nonsens, hur kan något ske i smyg mitt på ljusa dagen under kommunstyrelsemötet. Bertil Dahl måste ha tomtar på loftet.

Min blogg, inte hemsida tar upp en rad sanningar som de etablerade politikerna vägrar att se och då kallar de min blogg för främlingsfientlig och att jag underblåser hätska stämningar. Som politker trodde jag att man klarade av att ta kritik men så är tydligen inte fallet med dessa två politiker. Det skall dock noteras att flera politiker skrattade gott åt Bertil och Birgittas upprördhet och att en borgerlig politiker erbjöd mig ett lättklätt foto till min blogg, vilket jag avböjde med hänsyn till hans integritet.


Vem tror sig dessa kommunalråd vara? Att vänsterpartisten Bertil Dahl tror sig leva i en Stasi-värld förvånar mig inte ett dugg och att Birgitta Elfström skulle reagera på samma sätt förvånar mig inte heller då hon också tror sig vara allsmäktig.

Det är dags för dessa personer att kliva ner får sina höga hästar annars kommer de slå sig rejält när väljarna tvingar dem att abdikera.

Bertil Dahl, det vänsterpartistiska kommunalrådet har snart samlat ihop till ett alldeles eget inlägg på min blogg, jag kan lova Bertil Dahl att jag även publicerar ett foto och diverse länkar. En annan vänsterpolitiker är Birgitta Axelsson Edström som tydligen inte läst på riktigt men ändå anklagar andra för att inte förstå


PUL (Personuppgiftslagen) mjukades upp 1 januari 2007,  http://www.pul.nu/


Numera är det tillåtet att publicera personuppgifter i löpande texter. Likaså att lagra texter med personuppgifter i en dator. Däremot kommer det vara förbjudet att lagra eller publicera känsliga personuppgifter. Hit hör exempelvis politiska åsikter, sexuell läggning och etnisk tillhörighet, såvida inte berörda personer lämnar samtycke. Förtroendevalda behöver dock inte tillfrågas.  

Nu kommer jag ändå att tillfråga alla förtroendevalda politiker i Kalmar. Jag kommer skicka ett mail till var och en och fråga om de godkänner att jag publicerar mina bilder på dem på min blogg.

Sedan kommer jag redovisa dessa svar på min blogg så att mina läsare kan se vilka personer och partier som är ljusskygga i Kalmar.


NYA AVTALET MED MIGRATIONSVERKET

Vid gårdagens kommunfullmäktige möte beslutades att ett nytt avtal skall tecknas med Migrationsverket, sd yrkade på avslag och reserverade sig mot detta beslut.


Men vad beslutades egentligen?


Den 26 november 2006 beslutades att Kalmar kommun skulle ta emot "ensamkommande barn" genom att ett boende för åttapersoner skulle inrättas i kommunen. I maj 2007 startade denna verksamhet upp och sedan dessa har 17st på detta boende fått uppehållstillstånd. Ansvaret för de som får uppehållstillstånd ligger på kommunen och ingår då en den "normala" flyktingmottagandet som i Kalmars fall är ett avtal om 175 personer/år. Rent ekonomiskt innebär dock detta stora kostnader för kommunen då man endast får normal introduktionsersättning från staten för dessa barn, vilket år ca 180 000 kronor för ca 2-3år. Vem som helst förstår att detta bara är en bråkdel av den verkliga kostnaden som innefattar god man, SFI, skola/gymnasium, boende, uppehälle, fritid och nöjen.

Med anledning av detta har Migrationsverket inrättat en ny muta till kommunerna som innebär att de får behålla de generösa bidragen även när dessa "barn" fått uppehållstillstånd. Staten ger 1 900 kronor/dygn till kommunerna för varje "barn, det motsvarar ca 700 000 kronor/år.


Kalmar kommun har nu beslutat om ett avtal om 24 personer, vilket ger ca 18 miljoner kronor/år (tillkommer lite engångsersättningar och andra bidrag för t.ex. skola)


På min fråga om det finns något maxtak för hur många som Kalmar kommun klarar av att ta emot fick jag svaret att det inte fanns det enligt Birgitta Elfström (s).


Jag tror alla fullmäktigeledamöter som läst handlingarna i detta ärende trodde att det gällde 24 personer men socialnämndens ordförande Christina Magnusson upplyste om att det gällde 24 personer/år. Detta var enligt min mening fullständigt omöjligt att förstå genom dessa handlingar.


Slutsatsen måste vara att en majoritet i kommunfullmäktige visste inte vad de beslutade om för ingen annan än vi från sd vågar ifrågasätta ärenden som rör flyktingar.


ALLA ANDRA HAR MUNKAVEL!


9000 NYA "FLYKTINGAR" TILL KALMAR?

Vid kvällens kommunfullmäktige möte avhandlades det nya avtalet med Migrationsverket som vi (sd) överklagat till Länsrätten i Kalmar Län för att det inte beslutades om i kommunfullmäktige. Ibland kan det löna sig med en överklagan.


Vi yrkade givetvis avslag på det nya avtalet med Migrationsverket och under den debatt som utbröt ställde jag frågan till Birgitta Elfström (s) om det fanns något tak för hur många ensamkommande barn som Kalmar kommun tänker ta emot. I hennes ställe svarade kommunfullmäktigeledamoten Dzenita Abaza, socialdemokrat, utan att hon fått ordet av ordförande, att Kalmar kommun skall bli 70 000 innevånare!

För alla läsare som inte känner till Kalmars befolkningsmängd kan jag upplysa att den är ca 61 000 idag och att kommunen har ett befolkningsmål om 70 000 innevånare.

Dzenita Abaza menar tydligen att befolkningsökningen skall bestå av 9 000 invandrare (muslimer).

Läs mer om socialdemokraten Dzenita Abaza.

Befolkningsökningen var under 2007 "hela" 212 personer. Då skall man också veta att kommunen har ett avtal med migrationsverket om att ta emot 175 flyktingar varje år och dessutom 8 ensamkommande unga muslimska män som numera är 24st. Så någon äkta befolkningsökning har inte Kalmar kommun utan den beror till stor del redan av invandrare från främst muslimska länder.

Birgitta Elfström (s) följde sedan upp detta med att säga att det finns inget tak för hur många som Kalmar kommun kommer att ta emot, utan hänvisade till Anders Lago i Södertälje som tar emot tusentals varje år.

Kalmar kommun har beslutat att bara ta emot ensamkommande muslimska män. Inga ensamkommande barn med annan religion eller flickor är välkomna till Kalmar! Här kan vi verkligen tala om diskriminering från Kalmar kommuns sida. En anmälan till DO kanske vore på sin plats.


Här fick vi svart på vitt hur socialdemokraterna med stöd av vänsterpartiet och miljöpartiet har tänkt sig lösa befolkningsutvecklingen i Kalmar.

Bäva månde Kalmars innevånare!


I artikeln hos Radio Kalmar kan ni läsa att kostnaden för det nya avtalet om 18 miljoner tas upp men om ni lyssnar på nyhetssändningen från Radio Kalmar kl 06:30 kan ni höra att just detta utelämnas av nyhetsuppläsaren. Detta är ett "strålande" exempel på hur det svenska folket skall hållas ovetande om dessa kontnader och att våra public service företag som avlönas via skattsedeln ingår i denna indoktrinering av folket. Lyssna på nyhetssändningen.

I debatten tog jag upp en rad skäl som borde beaktas innan det nya avtalet undertecknas av kommunfullmäktige men inte en enda ledamot från övriga partier var intresserad av våra argument. Jag finner det fullständigt sanslöst att kostnader inte har någon som helst betydelse när flyktingmottagning diskuteras.

Det handlar bara om solidaritet med flyktingar allt annat är ovidkommande.

  

Att känna solidaritet med funktionshindrade, fattigpensionärer eller gamla som vårdas inom äldreomsorgen är en helt annan sak för det kostar pengar.


Det finns väldigt mycket mer att säga om detta kommunfullmäktige möte som även behandlade två motioner från sd.

Klassmorfar system som i princip fick bifall från kommunfullmäktige även om beslutet var en liten omskrivning.


Vår motion om att kommunens foto på förtroendevalda skall kunna användas fritt är däremot värd ett helt eget blogginlägg som jag kommer att skriva de närmaste dagarna. En sak är i varje fall säkert att ledamöterna tycks vara livrädda för att hamna med foto på min blogg och då särskilt vänsterpartisten Bertil Dahl.

Det som är extra sorgligt i media är att i princip inga av mina argument mot detta avtal återges i artiklarna men däremot får övriga partiers osakliga inlägg i debatten stort utrymme. Kostnaden om ca 18-20 miljoner kronor för samhället i och med detta avtal tystas effektivt ner av media.

Läs Barometerns artikel på nätet.

Läs Östrans artikel på nätet.

Medias rapportering känns djupt orättvis och gör mig mycket bekymrad inför framtiden!


DO STÄMMER ARBETSFÖRMEDLINGEN

Vägra hälsa och du får 160 000 kronor i skadestånd om de rätta omständigheterna finns.

Givetvis måste du vara muslim och en kvinna vara med.


Läs artikel i SMP


Islam förbjuder mannen att vidröra kvinnor utanför familjen men tittar gör de på svenska kvinnor så ögonen håller på att trilla ur ögongloben. Detta borde vara en ännu större synd eller?

Dessa människor väller in över våra gränser och alla våra riksdagspolitiker applåderar och slår sig på bröstet över hur duktiga de är och predikar hur viktigt det är med mångkultur.


Läs gärna kommentarerna till denna artikel. Jag funderar lite på vad en av dessa kommentarer tar upp, om en kvinna skulle skada sig på en arbetsplats kan då inte män av denna religion hjälpa en skadat kvinna om de då är tvungna att vidröra henne?

Vore jag arbetsgivare skulle jag ta mig en allvarlig funderare på detta.


Jag har full förståelse att denne man inte fick någon praktikplats men han kanske i grund och botten inte var intresserad av att jobba utan var alldeles nöjd med arbetslöshetsersättning kryddad med ett fett skadestånd.


SAME SHIT IGEN

För ett år sedan skrev jag följande inlägg efter Eurovision Song Contest 2007. Även om EBU ändrat på reglerna inför årets semifinaler för att minska kompisröstningen så är resultatet i stort sett detsamma som under förra året.

Jag anser att detta är en tydlig signal vart EU är på väg någonstans och att Sverige och andra västeuropeiska länder får mindre och mindre inflyttande.

Den utvecklingen vill inte jag vara med om!

  

Läs mitt ett år gamla inlägg, resultatlistan ser lite annorlunda ut med Norge bland de tio bästa annars är det i princip ingen skillnad.


Jag är inte speciellt intresserad av melodifestivalen men det går ju knappast att undvika den. Jag har i vilket fall noterat den utveckling som skett i Europa med alla dessa nya före detta öststater som börjat att deltaga och numera mer eller mindre helt tagit över tävlingen.

I torsdagens semifinal där 28 länder deltog och 10 länder kvalificerade sig till finalen var alla 10 länder öststatsländer.

I lördagens final med 24 länder var 8 länder från västeuropa och resultatlistan blev därefter. Det enda land som lyckades tränga sig in bland de 16 öststatsländerna var Grekland, som lyckades komma in på ca 10:e plats. Alla övriga västeuropeiska länder hamnade i botten.

Sverige hamnade på en 18:e plats och fick endast röster från våra nordiska grannländer plus England och Andorra. Inte en enda röst från något av öststatsländerna till Sverige!

Vad kan vi lära oss av detta?

Jag är helt övertygad om att det är exakt detsamma som håller på att hända med EU. Fler och fler länder från forna Sovjetunionen ansluter sig till EU och kommer att ta över makten och besluten inom unionen. Detta får till följd att vi i Sverige får mindre och mindre att säga till om och tvingas införa regler och lagar som vi själva inte vill ha.

Jag anser att vi borde överväga att lämna EU och bara samarbeta om miljö, brottslighet och fredbevarande insatser tillsammans med EU. Istället skulle vi utöka samarbetet med våra nordiska grannländer och Östersjöländerna.

I Melodifestivalens omröstningar var mönstret självlysande. Länderna röstade mer eller mindre uteslutande på sina grannländer eller på länder med samma kulturella grunder. Egentligen är denna utveckling inte märklig utan fullt naturlig.

I Sverige håller befolkningsstrukturen tack vara den rådande massinvandringen på att förändras i rask takt. Alla de nya grupperna känner ingen större samvaro med oss svenskar och kommer därför heller inte stödja oss i vissa situationer. Kultur och religion är faktorer som inte förändras över en generation.

I valet 2006 så bildades invandrarpartier i bland annat Jönköping och den utvecklingen kommer vi nog att få se ta fart fram till valet 2010. Vi får troligen se ett muslimskt parti till valet 2010, som har möjlighet att locka de närmare 500 000 muslimer som redan finns i Sverige. Om de bara kan övertyga ca 50 procent av dessa att rösta på detta parti så kommer de in i riksdagen. Ingen skall inbilla mig att de flesta väljare röstar på något annat om de har ett muslimskt alternativ.

Ett parti som borde begrunda detta starkt är socialdemokraterna som fiskade grundligt efter dessa röster i valet 2006.

Fortsätter invandringen i samma takt som idag kommer det att finnas ytterligare 100 000-tals nya väljare för dessa nya partier i valet 2010 och vi svenskar kommer att få finna oss i att makten förskjuts till dessa grupper av invandrare. Inom en inte alltför avlägsen framtid kanske vi också infört sharialagar i Sverige. En hemsk tanke!


Det är dags att stoppa den här utvecklingen NU!


KAMMARRÄTTEN AVGÖR SOMMARKLÄDER

Nu överklagar Migrationsverket domen i Länsrätten i Kalmar där en ensamkommande ung muslimsk man från Afghanistan fick rätt till ett extra bidrag. Migrationsverket vill att Kammarrätten skall avgöra detta ärende.

Läs mitt tidigare inlägg.

Barometern skriver återigen om detta och inte den här gången heller talar man om att den muslimske mannen redan fått ett extra bidrag som han använde till en gitarrkurs och inköp av en gitarr istället för inköp av kläder. För mig är det helt obegripligt att Barometern inte återger hela sanningen.
Läs artikel i Barometern.


Frågan är hur mycket detta kostar det svenska samhället, först Länsrätten och sedan Kammarrätten. Inte undra på att vårt rättsväsende går på knäna och skriker efter mer resurser.


9 DOMAR ÄNDÅ GODKÄND PÅ KÄRNKRAFTVERKET OKG

Den 53-åringe Marino Bozic som under några timmar var häktad för eventuellt planerat bombsabotage vid kärnkraftverket i Oskarshamn är dömd 9 gånger för en lång rad brott.


Tidningen Barometern har grävt fram hela listan vilket tidningen och journalisten skall ha all heder utav.


2005: Narkotikabrott - 40 dagsböter.
2002: Misshandel, grov misshandel, stöld, övergrepp i rättssak - 18 månaders fängelse.
2001: Trafikbrott (bilbälte) - 300 kronor i böter.
2001: Brukande av falsk urkund, olovlig körning - villkorlig dom och 60 dagsböter.
1995: Vapenbrott - 6 månaders fängelse.
1994: Grov stöld, grov vårdslöshet i trafik - 12 månaders fängelse.
1992: Häleri, brott mot knivlagen - 1 månads fängelse.
1988: Misshandel, olaga hot, varusmuggling - dagsböter.


Denne person är dömd för alla tänkbara brott utom mord ändå har han fått tillstånd att jobba vid ett svenskt kärnkraftsverk, fullständigt obegripligt.


SKANDAL, SKANDAL OCH ÅTERIGEN SKANDAL.


Jag kräver justitieminister Beatrice Asks avgång.


Listan är lång för begångna brott. Frågan är hur många brott denna person begått utan att han blivit lagförd. Den listan är med all säkerhet ännu längre.


Jag anser att säkerhetskontrollen av varenda person som jobbar innanför grindarna på våra kärnkraftverk måste göras om. Det finns säkert fler personer med liknande meritlistor.

När man läser denna meritlista tvivlar jag inte en sekund på att personen sysslat med tillverknng av det explosiva TAPT.


HUR KAN EN KROAT VARA EN ETNISK SVENSK

Inte undra på att jag har stor anledning att driva min blogg och granska medias rapportering av brottslighet när vår skattefinansierade television ljuger hejdlöst.


Kroaten Marino Bozic var etnisk svensk enligt svt. Det är bara oikofoberna på svensk statstelevision som klarar detta och detta betalar vi licenspengar för.


DAGS FÖR ETT LICENSUPPROR!


Se inslag från Svt och läs artikel om kvp om Marino Bozic.


Övriga kommentarer överflödiga!!


LANDSTINGSRÅDEN HAR SVÅRT MED SANNINGEN

Här kommer mitt genmäle på landstingsråden Lena Segerberg (s) och Ann Hellenborg (mp) insändare som jag idag mejlat till Barometern. Vi får se om Barometern publicerar hela mitt svar.


"Sverigedemokraten Thoralf Alfsson är kritisk till att landstinget i Kalmar län ger akut sjukvård till papperslösa flyktingar som lever gömda" så börjar Lena Segerberg (s) och Ann Hellenborg (mp) sitt genmäle på min insändare.

De två landstingsråden "glömmer" givetvis bort ordet gratis i sin insändare. Jag har kritiserat landstinget för att vilja ge illegala invandrare gratis sjukvård och inget annat. Att två landstingsråd kan vara så ohederliga och ojusta eller rent ut sagt lögnaktiga är för mig mycket uppseendeväckande.


Att jag skulle argumentera på ett tilltrasslat sätt är ju rent löjeväckande. Lena och Ann försöker däremot i sitt svar dribbla med begreppen genom att använda terminologin flyktingar, asylsökande, papperslösa flyktingar och gömda personer i en enda "rödgrön" röra vilket gör deras svar lagom politiskt luddigt och tvetydigt.

Genom denna terminologi försöker de få det till att vi sverigedemokrater skulle vilja neka dessa människor akut sjukvård vilket är helt felaktigt

För det första finns det bara två grupper, antingen asylsökande eller illegala invandrare, några papperslösa flyktingar finns inte utan det är ett påhitt av media och politiskt korrekta politiker som hellre använder det än illegala invandrare som är den sanna och korrekta benämningen.


Det jag däremot vänder mig emot är att personer som befinner sig olagligt i vårt land skall få gratis sjukvård enligt ett enigt landstingsfullmäktige. Dessa personer försörjer sig troligen genom att jobba svart eller kanske till och med genom brottslighet. Att dessutom belöna dessa personer med samma rättigheter som skattebetalare utan att de ens behöver betala patientavgift är helt främmande för mig. Ingen har tvingat dessa människor att befinna sig illegalt i Sverige och det har i många fall fått avslag på sina asylansökningar eller negativa svar vid prövning av uppehållstillstånd och skall därmed lämna landet. Lena och Ann tycks inte göra någon skillnad på dessa två grupper vilket är fullständigt häpnadsväckande om man vill bevara någon form av rättssäkerhet i vårt land eller respekt för vårt rättssystem.


Thoralf Alfsson

Sverigedemokrat Kalmar


OIKOFOBER INOM KRIMINALVÅRDEN

Den som följt med blogg en tid vet att jag skrivit om hur företag, organisationer och myndigheter försöker framhålla invandringens fördelar i reklam och annat material.


Om någon skulle göra något som framhåller det etniskt svenska går drevet igång i media eller bland politiker. Många kommer säkert ihåg kristdemokraternas valmaterial med en svensk blond familj som partiet fick dra tillbaka när media drevet gick.Mer tid för barnen.


I reklam har det blivit väldigt vanligt med att någon pratar "blattesvenska" och företagen tycks tro att det är ett bra inslag i deras reklaminslag. Personligen reagerar jag väldigt negativt på dessa företag och försöker nog istället att i det längsta undvika att handla hos dem.

Ett annat exempel fick jag från skolpersonal som sett organisationen ung företagsamhet dela ut flygblad med följande bild.Givetvis invandrarkillar på bilden.


När jag häromdagen besökte kriminalvårdens hemsida för att studera kostnaderna för våra fängelser och frivård läste jag flera dokument från kriminalvården. Jag läste bland annat årsboken för 2007 och då noterade jag att ca nio bilder av tio bilder eller kanske ännu fler var bilder med interner som var blonda svenskar eller rakade vita män. Detta väckte mitt intresse och jag fortsatte syna denna hemsida och dokument och kunde då konstatera att några bilder på interner som var invandrare mer eller mindre saknades i alla dessa dokument.
Besök http://www.kriminalvarden.se/Etniska svenskar?

Som nog alla vet är andelen invandrare i våra fängelser väldigt stor men ändå gick det nästan inte att hitta några foton som bekräftade detta. Det som kriminalvården ändå lyckas med är att få med en invandrare som vårdare/plit vilket helt hamnar inom det som är lämpligt. Snacka om oikofobi även inom denna statliga myndigheten.Kriminalvårdarna är givetvis invandrare.

Jag påstår att detta är ännu ett exempel på den politiska korrektheten som råder i detta landet där det mångkulturella samhället skall framhävas och alla negativa konsekvenser skall tystas ner.


I alla andra sammanhang skall invandrare prioriteras men tydligen inte inom kriminalvården, vilket hyckleri!


TACK TILL MINA LÄSARE

Jag vill tacka alla min läsare för alla uppmuntrande kommentarer efter Östrans attack på mig. Några har undrat om de kan ge ekonomiska bidrag och det är väldigt fint tänkt men jag har en relativt god ekonomi och det är inga ekonomiska intressen som driver mig.


Om du däremot vill stödja sverigedemokraterna kan du skänka pengar till valfonden, eller varför inte bli medlem i sd.


Jag kommer med ett nytt inlägg senare ikväll. Jag skriver för fullt på genmäle till Lena och Anns insändare i Barometern idag och på ett genmäle till Östran. Är i Visby och jobbar så det har blivit lite dåligt med tid för bloggen denna vecka.


Vi har också ett mycket intressant kommunfullmäktige på måndag som måste förberedas. Ett nytt avtal med migrationsverket och två motioner från mig skall avhandlas, så det kommer att bli väldigt skoj på måndag med voteringar och debatter.


ÖSTRANS ATTACK PÅ MIGPå gårdagens ledarsida i Östran går Peter Akinder till hårt angrepp på mig och min blogg.

Läs artikel i Östran.
Uppenbarligen upplever socialdemokraterna oss sverigedemokrater som ett stort hot eftersom att tidningen ger ett så stort utrymme till denna attack. Med vår EU-kritik och vårt ställningstagande för arbetsrätten kommer vi att plocka socialdemokratiska väljare och då väljer Peter Akinder att gå till verket.

Han frågar "Vad driver engagemanget?" Svaret är enkelt, sanningen. Media och de etablerade politikerna har under en lång rad år ägnat sig åt att undanhålla sina läsare och svenska folket sanningen och verkligheten av det mångkulturella samhället.


Den svårighet och motstånd jag upplevde som sverigedemokrat när jag under 2005 och 2006 försökte få insändare publicerade var en stor anledning till att jag startade min blogg.

En annan var medias rapportering om brott och dess gärningsmän där det var tabu att ange etnicitet när invandrare dömdes. När det däremot gäller svenskar är det aldrig något problem för media.Hur hade det sett ut i media om Anders Eklund istället varit invandrare? En sak är säker och det är att rapporteringen sett helt annorlunda ut.

Ett typ exempel från Kalmar är det så kallade Oxhagsmordet i Kalmar där en 60 årig svensk kvinna mördades med ett tjugotal knivhugg av en algerisk man. Vissa tidningar har överhuvudtagit inte nämnt vare sig namn eller nationallitet på denne algerier trots att han dömdes till 10 års fängelse. Medias svar på detta har varit att det inte är relevant.


Peter Akinder har tydligen varit på socialdemokraternas utbildningsdag i hur sverigedemokraterna skall bemötas när han kommer med Zlatan, kålrötter, svensktoppen och dammiga lexikon från år 1890. Skall man skratta eller gråta?

Peter Akinder tycks tro att läsarna är korkade och inte kan tänka själva. Han tycks inte förstått att det i huvudsak är den förda invandringspolitiken och att vi ger 90 procent av de asylsökande uppehållstillstånd för andra skäl än flyktingskäl, det brukar kallas av migrationsverket för särskilt ömmande skäl.


Så länge media döljer viktiga fakta i domar från tingsrätten i Kalmar kommer jag fortsätta med att ge mina läsare sann och relevant information, oavsett vad Peter Akinder och Östran anser om detta.

Om Peter Akinder visste hur många som tackar mig för mina insändare och blogg genom mail, telefonsamtal, handskrivna brev eller ibland skrivna på skrivmaskin från äldre människor eller uppmuntrande ord på stan så skulle nog Peter Akinder bli mycket förvånad. Så sent som igår fick jag ett samtal från två äldre damer som ville skicka en bukett blommor som tack för min insändare i Barometern.


MED DETTA STÖD I RYGGEN KOMMER JAG FORTSÄTTA PÅ SAMMA SÄTT.


SKB-DAG FÖR SVERIGEDEMOKRATER I KALMAR LÄN


Dags för besök 450m ner i urberget.                                                   Foto Thoralf Alfsson

Idag har vi haft en informationsdag för sverigedemokrater i Kalmar Län på SKB, Svensk Kärnbränslehantering Äspö-laboratoriet vid kärnkraftverket i Simpevarp.

Vår partiledare Jimmie Åkesson och vår talesman i energipolitiska frågor Per Björklund var också inbjudna. Förmiddagen ägnades åt en information om planerna och den forskning som bedrivs för att hitta den bästa metoden för att slutförvara utbränt kärnbränsle. Före lunch gjordes också ett besök 450 m under jorden i det svenska urberget för att se hur slutförvaret av dessa kopparkapslar kan tänkas ske.


Varje kapsel kan innehålla ca 2 000 kg utbränt bränsle och det kommer att behövas ca 6 000 kapslar fram till 2051 innan kärnkraften skall vara helt avvecklad, den som nu tror på det.


Efter lunch fick vi tillgång till en konferenslokal på Äspölaboratoriet där sedan Jimmie Åkesson berättade om planerna och förberedelserna inför valen 2009 och 2010. Inom en 15 månaders period kommer det att hållas 5 val och det kommer att ställa stora krav på vår organisation. Det första valet är EU-valet i juni 2009, som följs av kyrkovalet i september 2009. I september 2010 har vi sedan allmänna val till riksdag, landsting och kommuner.

En mycket intressant och givande dag för oss Sverigedemokrater i Kalmar Län.


ÄNTLIGEN BAROMETERN

Barometern har tydligen hållit på min insändare om så kallade papperslösa flyktingar.

Anledningen har antagligen varit att man ville publicera den samma dag som riksdagen tar ett beslut om denna gratis sjukvård för illegala invandrare. Att tidningen valt att göra så har jag inget emot utan snarare uppskattar jag detta då min insändare troligen får större uppmärksamhet.


Läs min insändare i Barometern


Östran har tidigare publicerat insändaren men Kalmar Läns Tidning, Ölandsbladet, Västerviks Tidning och Vimmerby Tidning har ännu inte publicerat den. Är det någon av min läsare som läst den i någon av dessa tidningar får ni gärna upplysa mig om det.


INVANDRARE ÄNNU EN GÅNG ELLER TVÅ

Den person som idag häktats för det grova rånet på Swedbanks kontor i Ölands köpstad är ungersk medborgare boende i den mångkulturella staden Malmö. Närmare i bestämt i stadsdelen Hermodsdal. Hermodsdalsskolan fick stängas p.g.a. alla bråk för några år sedan. Kanske har personen ifråga skolats på denna skola.


Läs artikel i Barometern
.

Läs artikel i Ölandsbladet som faktiskt anger att personen är ungersk medborgare, kors i taket.

I Hultsfred greps två personer som misstänkte för att vara de personer som hotade polisen med automatvapen i torsdags vid en biljakt i Kalmar. Troligen hade de planerat ett rån mot IKEA. Personerna greps i en lägenhet på Granitvägen i Hultsfred. För den som inte känner till det är det Hultsfreds Rosengård och där invandrarverket haft sin förläggning i många år tidigare.
Är det någon som vågar slå vad om att det även i detta fall handlar om invandrare?

Läs artikel i Barometern

Läs artikel i Vimmerby Tidning


9 AV 10 SNATTARE ASYLSÖKANDE

Det säger butikschef Tommy Johansson vid Ica i Gusum i en artikel i Norrköpingstidning. Tommy Johansson vet inte i vilket getingbo han stuckit ut sin haka. Nu kommer han bli anklagad för att att vara rasist och kanske ännu värre men det är skönt att veta att det fortfarande finns personer som vågar säga sanningen trots att media och etablissemanget försöker slå undan benen på dem.

Läs artikel i Norrköpings Tidning.


HAR DU ÖVERKLAGAT ETT BESLUT?


Foto Thoralf Alfsson.

Jag undrar hur många vanliga svenska medborgare som har överklagat ett beslut från någon myndighet.? Om man undantar alla de fritidspolitiker som ibland vågar sig på en överklagan till Länsrätten tror jag det är ytterst få personer som någon gång i livet gör detta.


Det är med stor förvåning som jag läser domen från Länsrätten i Kalmar där ett ensamkommande barn boende i Påryd överklagat migrationsverkets beslut om att inte ge bidrag till sommarkläder för detta barn (17 år?). Efter bara några veckor i Sverige överklagar denne afghanske unga man myndigheternas beslut eller är det den goda mannen från Örsjö som försöker att vara politiskt korrekt och duktig.


Av §5 FMA framgår det att dagersättningen ska täcka kostnader för livsmedel, kläder, skor, fritidsaktiviteter, hygienartiklar och andra förbrukningsvaror.

  

Eftersom personen ifråga bor på Villa Ossian i Påryd behöver han inte använda sin dagersättning till livsmedel utan kan använda den till bland annat kläder.


Av §7 FMA framgår att särskilt bidrag lämnas för kostnader som uppstår på grund av särskilda behov. Det särskilda bidraget får avse kostnader som är nödvändiga för en dräglig livsföring, t.ex. kostnader för vinterkläder, glasögon, kosttillskott m.m.

  

I oktober erhöll denna person ett klädbidrag med 1 500 kronor för inköp av vinterkläder och i mars 2008 fick han ett nytt bidrag (summan ej angiven i domen). Bidraget i mars 2008 användes till en gitarrkurs och inköp av en gitarr, inte till några kläder.


När jag läser dessa handlingar och vilka regler som gäller framstår Länsrättens beslut som väldigt enkelt, avslag på överklagan.

  

Döm om min förvåning blir stor när jag läser Länsrättens domslut där man förklara att X.X är berättigad till särskilt bidrag till vår och sommarkläder.


Personen ifråga har använt sitt särskilda bidrag till gitarrkurs och gitarr istället för att köpa kläder ändå väljer Länsrätten att läxa upp migrationsverket.

Hade det gällt en svensk fattigpensionär hade det varit ett annat ljud i skällan från Länsrätten.


UNDRAR OM JAG KAN ÖVERKLAGA DETTA BESLUT I LÄNSRÄTTEN?


SOMALIER DÖMD FÖR MORDFÖRSÖKI veckan kom domen mot den 19-årige asylsökande somaliern Ahmed Yusuf Abdulgadir som försökte knivmörda en annan asylsökande i Blomstermåla tidigare i år. Läs mitt tidigare inlägg.


Domen blev 4 års fängelse och livstids utvisning. Nu vet alla som är lite informerade om hur det går till i det här landet men de som inte vet detta kan jag informera om följande.

Somaliern kommer med stor sannolikhet inte sitta mer än 2-2,5 år i fängelse innan han släpps. Sedan förväntas han lämna landet frivilligt eftersom han skall utvisas! Med utvisas menas idag att personen ifråga skall lämna landet frivilligt i de flesta fall. Denne brottsling lär med stor sannolikhet bli en av de så kallade "papperslösa flyktingar" som landstinget i Kalmar vill ge gratis sjukvård.


Enligt domen skall han även betala skadestånd till två målsägande om totalt drygt 100 000 kronor. Alla som även är informerade om hur samhället sköter detta med skadestånd vet att dessa målsägande aldrig kommer få en enda krona i skadestånd.


Hur stora kostnader för samhället orsaker då denne asylsökande somalier?


Rättegången bekostar givetvis samhället men gissningsvis kostar denna rättegång ca 100 000 kronor + advokatkostnader om ca 97 000 kronor. Till detta skall läggas sjukvårdskostnader för offret och polisens insats i samband med mordförsöket och polisens utredning som sedan överlämnats till åklagare.

Sedan skall personen avtjäna ett 4 år långt fängelsestraff som kostar samhället ca 1 miljon kronor/år för varje intagen person.

Om mot all förmodan denne somalier skulle avtjäna alla fyra åren kommer en enda asylsökande kosta ca 5 miljoner kronor.

Om det vore möjligt skulle personen få avtjäna sitt straff i hemland vilket drastiskt skulle minska kostnaderna för det svenska samhället och säkerligen ha en avskräckande effekt på vissa individer.


Hur många sjukvårdsbiträden, sjuksköterskor eller affärsbiträden måste inte jobba ett helt år och betala skatt för att dessa kostnader för samhället skall täckas!


KRUT TILL KANONERNA I KALMAR


Finns det krut till kanonerna på Kalmar slott?                                Foto Thoralf Alfsson


När ryssen invaderade Gotland senaste gången i april 1808 så kapitulerade gotlänningarna på grund av att de saknade krut till sina vapen.


Jag tycker att dagens besparingar och tidigare besparingar inom försvaret gör att situationen närmar sig samma tillstånd som rådde på Gotland 1808. Men med den skillnaden att nu gäller det hela riket.

I Sverige kan vi idag ställa ett försvar om 17 000 man på benen och ytterligare ca 40 000 hemvärnsmän med bössor. Med lite god vilja kan man säga att vi kan mobilisera 57 000 man och detta med en befolkning på 9, 1 miljoner innevånare.

Finland däremot har bara en befolkning på ca 5,3 miljoner innevånare men kan ändå mobilisera hela 17 gånger mer soldater än Sverige, eller 850 000 man enligt uppgifter i Sveriges Radio igår.


ÄNDÅ ÖKAR FINLAND SINA KOSTNADER FÖR SITT FÖRSVAR!


Detsamma gör även Norge. Vad är det som gör att våra grannländer ser på det försvarspolitiska läget med helt andra ögon än Sverige?

En sak är helt säker i varje fall och det är att med en vapenvägrare som försvarsminister blir inte situationen bättre. Moderaten Sten "tomhylsan" Tolgfors är ju till råga på allt moderat och det gör det svårt att få logik i det hela för mig och säkert för en hel rad gamla moderater också. Det var bättre för brukar man ju säga. Visst var det skillnad när moderaten Erik Krönmark var försvarsminister på 70-talet, han kommer ju för övrigt från Södra Vi där jag växte upp.

På den tiden gjorde ca 45 000 - 50 000 män värnplikten varje år. Idag är siffran nere på ca 5 000 män och kvinnor trots att befolkningen har ökat med ca 1 miljon innevånare. Nästa år kanske det är mindre än 4 000 man och kvinnor som gör lumpen. SKANDAL!


Nej, istället satsas det på Nordic Battle Group som skall syssla med internationella uppdrag, sicken dårskap. Allt detta är sedan regisserat av en borgerlig regering med moderaterna i spetsen, även om de kallar sig för de nya moderaterna så är det obegripligt för mig. Men jag är inte ensam om att vara vilsen.


Alliansregeringen är rena parodin på en borgerlig regering. Inte undra på att opinionsundersökningarna ser ut som de gör. Idag är det bara pest eller kolera som gäller för landets väljare men som tur är finns ju också Sverigedemokraterna.


I media handlar debatten mest om att försvaret har dåliga rutiner för budgetuppföljning av ekonomin. Det är märkligt tyst på ledarsidor om huruvida Sverige skall ha ett försvar eller inte. Men vår "Fria television" och media är ju givetvis styrda av dessa politiska intressen.


Häromdagen blev jag uppringd av en advokat med lång erfarenhet i yrket, han undrade om jag kunde komma till hans kontor en kväll för att prata. Jag träffade honom i onsdags för ett samtal. Han berättade att han varit moderat i alla sina år men nu fick det vara slut med det. Han hade bestämt sig för att rösta på SVERIGEDEMOKRATERNA i nästa val. Nu ville han ha lite mer information och ge mig en del tips och information om hur rättsväsendet fungerar med kostnader o.s.v.


Media försöker ju titt som tätt påstå att våra väljare är lågutbildade arbetare men jag vet hur verkligheten ser ut.


ÄR NÅGON FÖRVÅNAD?

Att detta handlar om en man som är medborgare i Serbien/Montenegro förvånar inte mig ett dugg. Fyra tjänstemän lyckades inte vräka mannen och hans familj.
Läs artikel I Barometern.

Idag startade även rättegången mot den skolanställde mannen som är anklagad för sexövergrepp mot ett flertal barn. Rättegången är sekretessbelagd men av den elektroniska anslagstavlan vid tingsrätten framgår det att den tilltalade har ett mycket invandrarklingande namn. Är detta en konsekvens av politikernas ansträngningar att anställa personer med invandrarbakgrund i våra skolor för att öka mångfalden.
Läs artiklar i Barometern


DANSK FOLKEPARTI DANMARKS RÄDDNING.Dansk folkeparties inträde i folketinget 2002 har inneburit stora förändringar i dansk invandringspolitik och detta kan man se varje månad i statistiken.

När det gäller så kallade kvotflyktingar tar Danmark emot ca 500 varje år men Sverige vill givetvis vara "bäst" och tar emot ca 1900 under 2008. Givetvis är det i Sveriges fall också i huvudsak från muslimska länder som dessa väljs ut, Afghanistan, Irak och Palestina nämns av migrationsverket. I år har till och med migrationsverket bestämt att ta ut fler än det avtalade antalet om 1900st.


Danmark däremot har mer eller mindre slutat att välja ut muslimska kvotflyktingar utan väljer personer från t.ex. Burma och Kongo (notera att det är innan cyklonen i Burma).

Vad är då anledning till detta i Danmark?

Enligt en artikel i Politiken anser man i Danmark att muslimer inte går att integrera i det danska samhället därför väljer man andra befolkningsgrupper som har visat prov på god vilja att integrera sig i samhället.


"Det er helt klart, at tiden har lært os, at der stort set ikke er nogen integrationsproblemer med andre befolkningsgrupper end muslimerne. Der er så til gengæld store problemer med dem."


"Vi har ikke ønsket, at man skal undgå at tage kvoteflygtninge fra de muslimske lande. Men i det øjeblik, man beslutter at få integrerbare flygtninge herop, så ligger det i kortene, at man hellere vil have fra flygtninge fra Burma end fra muslimske lande."


Läs artikel i Politiken.


När kommer någon ansvarig för invandringspolitiken i Sverige vara lika klarsynt!


Troligen inte förrän Sverigedemokraterna sitter i riksdagen.


Ett annat mycket tydligt exempel på skillnaderna mellan Danmark och Sverige är antalet asylsökande. Migrationsverket har gått ut med pressmeddelanden om minskat antal asylsökande till Sverige men det gäller givetvis andra länder också. Jag har gjort några diagram på asylsökande under januari - mars för Sverige och Danmark.

Källa migrationsverket och Ny i Danmark

Diagrammet talar sitt eget språk. Danmark är nästan nere på nollnivå under mars medan det i Sverige kommer ca 1600 asylsökande från nästan uteslutande muslimska länder.

Tar man en titt på asylsökande ensamkommande barn är situationen densamma.I januari hade Danmark sin all time high vad det gäller ensamkommande unga muslimska män, hela 32st men i februari var det nere på 11st och i mars endast 2st.
I Sverige däremot hade vi bara under januari 197st ensamkommande unga muslimska män. Danmark kommer inte
komma närheten av detta totalt under hela året. I Sverige är det ca 410st på tremånader medan det i Danmark under samma period bara rör sig om 45st trots en all time high i januari.

När man sedan betänker att staten lämnar nästan 1 miljon kronor i bidrag per person till kommuner som tar emot dessa unga muslimska män så blir jag bekymmrad. Jag kallar detta för statliga mutor till kommunerna som inte skull ta emot dessa unga män om de inte fick dessa pengar.

Dansk folkeparti är utan tvekan Danmarks räddning men  vem skall rädda Sverige om inte Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen.


GROVT FAKTAFEL I BAROMETERN

I dagens Barometern (finns ej på nätet) tar man upp att det 1 år sedan kommunen tog emot den första ensamkommande "flyktingbarnet" eller som jag anser vara mer riktigt ensamkommande unga muslimska män. Den tolkningen har jag fått en hel del kritik för i kommunfullmäktige och på insändarsidorna men tydligen har jag påverkat Barometern som skriver i en bildtext "Det är bara muslimska män som bor i Villa Ossian för tillfället."


Barometern gör sig dock skyldig till ett grovt faktafel i sin "Faktaruta" där man skriver följande "Migrationsverket betalar Kalmar kommun 1 900 kronor per dygn till Villa Ossian, medlen täcker kostnaderna".


RÄTT SKALL VARA 8 GÅNGER 1 900 KRONOR/DYGN. (1 900 kronor per plats, 8 platser i Villa Ossian).

  

Detta ger 15 200 kronor/dygn eller ca 460 000 kronor/månad eller ca 5,5 miljoner kronor/år.


Frågan är om detta är slarv, okunskap eller medvetet från Barometern. Egentligen är det lika illa i vilket fall som helst. Jag har mejlat aktuell journalist och påpekat det grova faktafelet och föreslagit en rättelse i morgondagens tidning. Var det en medveten handling kommer ingen rättelse imorgon utan tidningen vill hålla sina läsare omedvetna om de enorma kostnaderna för samhället.


Sedan tillkommer även bidrag om ca 60 000 kronor för varje person som går i grundskolan eller gymnasiet enligt migrationsverkets regler. Plus att det finns möjlighet att söka mer pengar för "extra kostnader". (8 * 60 000 = 480 000 kronor/år). Vilket ger en kostnad om ca 6 miljoner kronor/år för bara Villa Ossian.


Eftersom det just nu diskuteras mycket om Kalmar FF och ny arena kan man ställa kostnaderna för Villa Ossian mot kostnaderna för vad kommunen tidigare lovat Kalmar FF i bidrag/år, 5,8 miljoner kronor till den nya arenan. 


UPPEHÅLLET I ALLSVENSKAN EN KATASTROF?

Är det sanslöst långa uppehållet i allsvenskan nödvändigt!


Idag presenterade Lars Lagerbäck sin EM-trupp på 23st spelare. Av dessa 23 kommer endast 6st från allsvenskan och 17st från proffsklubbar ute i Europa. Eftersom Elfsborg har med två spelare är det endast 5 allsvenska klubbar som är berörda av EM.

Serieledarna Kalmar FF har inga spelare med, andra klubbar som saknar spelare i EM-truppen är AIK, Djurgården, Halmstad, Trelleborg, Gais, Ljungskile, Norrköping, Örebro, Gefle och Sundsvall.


Idag inleds ett uppehåll i allsvenskan som varar ända fram till den 2 juli. Jag ifrågasätter starkt detta 7 veckor långa uppehåll som borde kunna minskas med minst 2-3 veckor. Maj och juni är en härlig tid för att gå på fotboll men nu tror jag istället klubbarna kommer att förlora stora publikintäkter på det täta spelschemat när allsvenskan återstartar i juli.

Läser i dagens tidning 14 maj att landslaget inte samlas förrän den 22 maj och då förefaller uppehållet ännu märkligare.
Sedan vet jag att "överstatligheten" även råder inom fotbollen och att UEFA inte tillåter spel i de nationella högsta ligorna under tiden för EM men vilka datum detta rör känner jag ej till.


BEHÖVER KALMAR FF EN HELT NY ARENA?

Jag är själv en stor supporter av Kalmar FF och missar sällan en match på Fredriksskans och jag försöker även se bortamatcherna på TV på någon pub eller liknande om jag har möjligheten.

70599-481
Naturskönt men ändå i stadens centrum.                              Foto  Thoralf Alfsson.


Men jag måste man dock vara realistisk och inte dras med i det massmediala trycket som kan uppstå när vissa försöker driva fram ett beslut. Jag har hela tiden varit tveksam till en ny arena "utanför" stan. En stor del av charmen med Fredriksskans är närheten till centrum och endast ca 5 minuters promenad från centralstation. Innan match fylls alltid stan med supportrar och stämningen blir laddad och hög, efter matchen återvänder många in till centrum för eftersnack över en öl eller en bit mat. Allt detta kommer att gå förlorat vid ett arenabygge utanför centrum och jag finner det mycket märkligt att centrumföreningen och andra intressenter inte "lobbar" för en ombyggnad av Fredriksskans.


Sedan skall man heller inte gömma årets publiksiffror i någon byrålåda. Trots att Kalmar FF toppat allsvenskan från 3:e omgången har publiksnittet var väldigt lågt. Sanningen måste faktiskt vara att KFF i serieledning inte attraherar större publik än dagens siffror och då känns en ny arena för 12 000 personer lite främmande och ologiskt.


KFF - Ljungskile, 4 553 personer

KFF - Gais, 4 423 personer

KFF - Hammarby, 6 654 personer

KFF - Helsingborg, 6 018 personer

KFF - Trelleborg, 4 617 personer

KFF - Djurgården, 7 668 personer.


Totalt 33942 personer på sex hemmamatcher vilket gör ett snitt på 5 657 personer/match


Att med den här publiksituationen besluta om en arena med 12 000 sittplatser kan kännas lite märkligt. Visst en ny arena kommer att locka en del sponsorer och ny publik men hur många extra kommer det att bli i det längre perspektivet.


När en ny arena började diskuteras för ett par år sedan skulle den kosta ca 160-170 miljoner kronor men idag nämns siffror upp emot 300 miljoner kronor vilket känns ganska obehagligt om kommunen skall vara delansvarig i projektet. Enligt dagens Barometer skall till och med kommunen gå in som delägare vilket framstår som mycket märkligt när kommunen tagit beslut om besparingar om 70 miljoner kronor/år.


Tyvärr har de krafter som jobbat för en ny arena varit väldigt duktiga och de har därmed tystat alla krafter som jobbat för en ombyggd Fredriksskans. Jag skulle personligen vilja se de beräkningar som visade på att en ombyggs Fredriksskans skulle bli dyrare än att bygga nytt.


Jag tror ändå att ett ombyggt Fredriksskans skulle kunna vara en mycket bra lösning för alla parter. En ombyggnad av Fredriksskans skulle kunna göras i flera etapper. Nummer ett är att flytta bort friidrotten och därmed kan man bygga 2st stora kortsideläktare som utan problem kunde rymma minst 3000 sittplatser och en sektion för bortasupporters om 1000 - 1500 platser. Byggdes de i två etage skulle ännu fler platser inrymmas.

70599-482
Gott om utrymme för stora läktare på kortsidan.    Foto Thoralf Alfsson.


På norra läktaren skulle ytterliggare 4 bänkrader kunna skapas nedanför de befintliga platserna när löparbanorna försvinner, vilket skulle ge ytterligare ca 800 sittplatser på denna läktare.


70599-483
Norra läktaren.                                                    Foto  Thoralf Alfsson


Dessa båda förändringar kan göras utan några större störningar av verksamheten på Fredriksskans, förutom en minskad publikkapacitet under byggtiden.


Senare skulle även huvudläktaren kunna byggas om för att öka kapaciteten av sittplatser och med moderna faciliteter för sponsorer och gäster. Detta alternativ borde vara det mest ekonomiska för Kalmar kommun och dess skattebetalare.


70599-484
Plats för ny arena.                                                   Foto Thoralf Alfsson.

En ny arena i kvarteret Bilen som skulle kosta närmare 300 miljoner kan innebära stora bekymmer för kommunens redan ansträngda ekonomi. Det är dags att Johan Persson (s) med kompani kommer ner på jorden igen och tar sig en funderare över hur stora behoven är av en helt ny arena.


För er som inte känner till Kalmar så väl kommer här en karta med befintlig fotbollsarena Fredriksskans utmärkt och nya arenan utmärkt.

70599-485

Alla som betraktar kartan kan nog inse Fredriksskans oslagbara läge i centrum av staden. 
Vad tycker du om detta arenabygge.

 


ÅRETS FÖRSTA DOPP OCH EN OVANLIG GÄST

70599-480
Halsbandsflugsnappare.                                 Foto   Thoralf Alfsson

De senaste 3 veckorna har varit väldigt intensiva med mycket jobb på Gotland och riksårsmötet i Karlstad mitt i allt jobb. Så jag har tagit en dags kompledigt idag för att få möjligheten att ladda om mina batterier igen.


Söndagen ägnade jag en hel del åt trädgårdsarbete vilket jag finner väldigt avkopplande och bra mot all stress. Jag tror att växter och då speciellt lite udda växter kommer att intressera mig allt mer och ta mer av min tid i framtiden. Söndagen avslutades med 1 timmes gräsklippning och ett bastubad som följdes av årets första dopp i Östersjön. Förra året badade jag redan den 28 april så jag var två veckor senare i år. Gissningsvis var vattnet ca 13-14 grader, det kändes i benen kan man säga då det är väldigt långgrunt där jag badar. Men efteråt är det alltid lika skönt, det känns som man fått något riktigt uppiggande.

Sedan smakade det bra med grillad ytterfile och bakad potatis, kanske inte så bra för figuren men mycket gott.


Satt sedan och lyssnade på näktergalen som anlänt till våra breddgrader med ett glas vin långt fram emot midnatt innan jag somnade. Tänk att en så liten fågel kan åstadkomma alla dessa läten. Göken brukar också komma runt 10-15 maj men jag har ännu inte hört den. Om en till två veckor kommer tornseglarna och då är det sommar för mig. Tornseglarna brukar lämna våra breddgrader i mitten på augusti och då är också sommaren slut anser jag men till augusti är det fortfarande väldigt lång tid.

I år har jag fått en liten ovanlig fågel i en av fågelholkarna. Halsbandsflugsnappare om jag läser rätt i min fågelbok.


HAR SKANSKA BLÅST KALMAR KOMMUN?

70599-475
Kaba i Kalmar                                              Foto Thoralf Alfsson

Ja, den frågan ställer jag mig efter att jag besökt Kalmars nya konstmuseum och invigningen idag. Jag tror att det är många Kalmarbor som idag sett insidan av denna skapelse och som funderar över hur denna byggnad kan kosta närmare 50 miljoner kronor.


70599-472
Omålade betongväggar och betonggolv.             Foto  Thoralf Alfsson

Uppenbarligen räckte inte 50 miljoner till målarfärg till alla väggar och trapphus. Grå slipad betong är vad som möter besökarna av "Kaba". Ledstängerna i trapphuset är tillverkade av vanligt plattjärn och målade vita. Den som påstår att denna byggnad och dess innanmäte är vacker undrar jag vad de har för referenser

70599-479
Betong och plattjärn pryder trapphuset.          Foto Thoralf Alfsson


Hur denna byggnad har kunnat kosta 50 miljoner kronor är för mig en gåta. Undrar hur mycket Skanska har sockrat sina fakturor till kommunen?


70599-477
Landshövding Sven Lindgren.                         Foto Thoralf Alfsson

Landshövding Sven Lindgrens tal var inget vidare och jag måste säga att han var rent ut sagt osmaklig när han raljerade över alla motståndare till denna fula byggnad i sitt tal. Han har tydligen väldigt svårt att vissa respekt för människor med andra åsikter. Han avslutade även sitt tal med att tigga pengar, vilket jag tycker inte hör hemma i ett invigningstal. Ingen av talarna nämnde ett enda ord om de kulturlager som har gömts under museets betong för all framtid.


70599-478
Johan Persson med näsan i ...........          Foto Thoralf Alfsson

Är det månne sällskapet av Lena Adelsohn Liljeroth som får Johan Persson att sätta näsan i vädret. Även Johan Persson raljerade över kritikerna till konstmuseum då han i sitt tal påstod att man lämnat tillbaka 25 m2 till stadsparken tack vare att byggnaden är mindre till ytan än den tidigare ytan som användes för trädgårdsupplag.
Ett ganska typisk kommentar från en politiker som bara tittar på två dimensioner och utelämnar den tredje och allra viktigaste i detta fall, höjden på byggnaden.

En bomb hade också placerats i stadsparken. Den kanske skall ses som en markering mot projektet. Enligt ett rykte skall det vara elever från Lars Kagg som utfört denna "installation". En skola som jag själv gick på i mitten av 70-talet.


70599-471
Karotenbomb.                                                   Foto Thoralf Alfsson

Spånskivekonsten har kommenterats på bloggar och i tidningarna tidigare men nu kunde även jag bevittna denna installation. Kejsarens nya kläder är ju en mycket känd saga och det är väl lite så det fungerar inom "kulturen" Kulturetablissemanget är väl en klubb för inbördes beröm och där släpper man inte in vem som helst utan bara ja-sägare.

70599-476
Skulpturer?                                                        Foto Thoralf Alfsson

Det skulle vara intressant eller mycket intressant att veta vad alla människor som studerade dessa "skulpturer" egentligen tänkte.

70599-474
Modern konst?   Nedskräpning?                           Foto Thoralf Alfsson

Är 50 miljoner en rimlig kostnad för denna byggnad. Vad tycker du?Efter denna invigning bänkade jag mig på Fredrikskans och fick se "bönderna" från Kalmar spela skjortan av Djurgården. De stackars nollåttorna sprang verkligen omkring som yra höns.
5-1 till Kalmar talar sitt eget språk.

Efter matchen handlar mycket om utvisningen av Djurgårdens Rajalakso men från den mycket bra position som jag satt var det inget snack om saken. Starkt av domaren att våga ta en utvisning direkt, utan en föregående varning. Det är just sånt här vi inte vill se på fotbollsplanen! När sedan Rajalakso efter matchen anklagar domaren för att ha förstört matchen visar det bara på hans dåliga omdöme.
Se inslag från nyhetskanalen.

VÄNSTEREXTREMISTER I FOKUS

Vill bara tipsa om en bra artikel i Expressen om vänsterextremisterna. I artikeln finns många sanningar och tänkvärda frågeställningar och samma budskap som jag tagit upp på min blogg.

Läs artikeln "Ett naivt etablissemang blundar för vänstervåldet"

70599-470


ENVISA SOM ÅSNOR

Här följer en rad uttalanden med anledning av att sd får 4,2 procent i en opinionsundersökning från partiföreträdare för de så kallade riksdagspartierna. Det är pinsamt att höra dessa representanter tugga på i samma spår som de hållit i flera år.

  

Lennart Sjögren, partisekreterare (kd):
- Det är ett främlingsfientligt parti som har helt andra värderingar och en helt annan värdegrund än vad vi står för. Så samarbete är helt otänkbart.


Ullenhag, partisekreterare (fp):
- För oss är det extremt viktigt att tydliggöra att de inte bekämpar arbetslöshet eller utanförskap. De bekämpar invandrare och skyller på invandrare.


Schlingmann, partisekreterare  (m):
- Någonstans måste man sätta ned foten och vila i sin egen politik. Sd har en helt annan människosyn än vad vi har. För dem är människor problemet.


Anders Flanking,  partisekreterare  (c):
- Sverigedemokraterna delar inte vår syn på människors lika värde. De är emot det som är främmande och de är rädda för det som är främmande. Och de utnyttjar rädslan.


Marita Ulvskog, partisekreterare  (s):
- De är löntagarfientliga och kvinnofientliga och främlingsfientliga. Även om de just nu är ganska duktiga på att framställa sig själva i en annan dager.


Agneta Börjesson,  partisekreterare  (mp):
- Det går inte att samarbeta med ett parti som inte respekterar att människor har grundläggande samma värden. Vi har diametralt olika uppfattningar.


Anki Ahlsten, partisekreterare (v):
- Det är ett rasistiskt parti och det är ett högerparti. Så för oss som vänsterpartister är samarbete fullständigt otänkbart.


De har lärt sig sina floskler så väl att de kan rabbla dem i sömnen och återupprepar dem lika envist som en speldosa. Okunnighet om sverigedemokraterna hos dessa personer är anmärkningsvärd men de är ju vana att ljuga för att uppnå sina "mål".
För att vara trovärdig måste man konkretisera sina påståenden men det gör aldrig dessa politiker.

Frågan är om de ens tror på det själva. För oss sverigedemokrater får de gärna fortsätta med sina floskler som tjuriga åsnor, de kommer bara att förlora på det själva och framstå som enfaldiga politiker och verklighetsfrånvända.


Den vanlige väljaren och arbetare, arbetslöse, sjukskrivne, pensionären och våra ungdomar ser förändringarna i samhället. De ser den vansinniga invandringen och hur de så kallade etablerade politikerna spelar med i sin egen fars och hur ekorrhjulet bara snurrar fortare och fortare. Kostnaderna för invandringen bara accelererar medan allt annat drabbas av neddragningar.

Jag har varit på Gotland de senaste veckorna och kunnat läsa om hur man här håller på med nedskärningar med ca 100 personer inom vården för att pressa kostnaderna.

I Kalmar har vi det senaste och lysande exemplet med ensamkommande unga muslimska män som de etablerade beslutade att ta emot 8st. Idag ett år senare har det plötsligt blivit 24st som ger Kalmar kommun ca 18 miljoner kronor bidrag från staten. Dessa 18 miljoner hade nästan räckt till för att behålla dessa 100 jobb på Gotland.


Ett annat exempel är att flera landsting eller regioner inför gratis sjukvård för illegala invandrare samtidigt som vårdköerna växer eller som på Gotland där man säger upp personal på grund av dålig ekonomi.


När man kritiserar denna penningrullning som migrationsverket sysslar med blir man automatiskt främlingsfientlig enligt de så kallade etablerade riksdagspolitikerna.

Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta men en sak är i varje fall säker, jag har snart tappat respekten för hur ansvarslöst dessa politiker agerar.


Dagens opinionsundersökning är bara en bekräftelse på att allt fler svenskar vågar stå för våra och sina egna åsikter även när ett opinionsinstitut ställer frågan. Den som följt sverigedemokraternas valresultat i förhållande till opinionsundersökningar vet att när väljarna för stå bakom skynket i vallokalen är det ännu lättare att ta valsedel märkt med Sverigedemokraterna. 


Läs artikel i DN (kors i taket!  DN skriver om SD)


Läs artikel i Svd


SD ÖVER 4 PROCENT

70599-469

Äntligen en opinionsundersökning i Sverige med över 4 procent för SD.
Det känns väldigt bra efter allt slit! Jag har hela tiden känslan av att väldigt många nu vågar säga att man stöder sverigedemokraterna och att man också tänker rösta på oss.
Detta påverkar människor och gör att våra siffror kommer att fortsätta att öka.

70599-468


Läs artikel i Expressen

Tydligen något tillfälligt fel på Expressen

Finns som första nyhet också
http://www.expressen.se/


EN MÅNADS FÄNGELSE FÖR FÖNSTERKROSSNING

70599-466
Ängöleden Kalmar 4 maj.                            Foto Thoralf Alfsson

Nu har vi fått ett nytt exempel på vad vårt rättssystem duger till. Att sparka ihjäl en människa ger i princip inget straff. Förövarna har väl redan suttit av sin tid som häktade och kan nu gå ut och fira i vår huvudstad. Som anhörig till offret måste detta vara mycket frustrerande och kränkande.


Jag tror att många som röstade på alliansen och då speciellt på moderaterna hade förväntat sig en skärpning av straffskalorna efter att vänsterflummet och Thomas Bodström styrt och ställt på justitiedepartementet. Beatrice Ask har dock framstått som en mycket menlös person utan pondus. Vi kan nog inte förvänta oss några förändringar i framtiden heller, tyvärr. Många väljare är säkert mycket besvikna på alliansen.


Många ungdomar tycks idag ha förlorat respekten för våra lagar och regler i samhället. När en dödsmisshandel inte längre ger något straff vad kan då avskräcka dessa ungdomar från att begå brott.

Vandalisering kan väl knappast ge något straff överhuvudtaget om man jämför med gårdagens dom för en dödsmisshandel.

Jag har de senaste veckorna sett flera fall av krossade fönster på busskurer i Kalmar. Förövarna behöver nog inte vara rädda för något straff även om de tas på gärning. Om jag arbetade som polis skulle jag vara fruktansvärt frustrerad över att så låga straff döms ut vid tingsrätterna.


70599-465
Ännu en busskur med krossade fönster.         Foto Thoralf Alfsson

Krossade glas på busskurer och liknande kostade Kalmar kommun 1,2 miljoner kronor under 2007. En fullständigt meningslös kostnad för kommunen.


Vilket straff skulle dömas ut för en fullständigt meningslös fönsterkrossning av en busskur? Vad anser du?


Jag anser att en person/ungdom som ägnat sig åt den här typen av skadegörelse skulle bli skyldig att ersätta hela kostnaden för att återställa skadegörelsen, betala hela rättegångskostnaderna och sedan 1 månads fängelse.

Gissningsvis skulle det handla om ca 50 000 kronor + 1 månads fängelse.

  

Om detta infördes skulle skadegörelsen minska drastiskt.


SÅ MUTAS KOMMUNERNA

Nu befinner jag mig återigen på Gotland för att jobba resten av den här veckan. Förhoppningsvis blir arbetstempot något lägre och att jag även får lite tid för min blogg också.


Med anledning av den information som vi fick igår vid kommunstyrelsemötet vill jag gärna förmedla lite detaljer ännu en gång för nya läsare på min blogg.


Ersättningen från staten för varje person enligt avtalet med migrationsverket ger 1900 kronor/dygn, vilket motsvarar 1900 * 365 = 693 500 kronor. Detta är inget annat än ett sätt för staten att muta kommunerna till att ta emot dessa ensamkommande unga muslimska män.


När någon av dessa ensamkommande unga muslimska män får permanent uppehållstillstånd måste kommunen ordna med nytt boende inom 1 månad, vilket ofta betyder egen lägenhet i Kalmar. Vilken svensk tonåring kan räkna med det?


Kommunen måste också inom 24 timmar tillhandahålla en "god man" som också skall fungera som särskilt förordnad vårdnadshavare. Hur stor kostnaden för detta är kommer jag att utforska så småningom. Jag misstänker att det är mycket lukrativt. Hörde en historia om att det fanns en person som var god man för 31 ungdomar och fick ca 2 500 kronor/månad för var och en av dessa personer. En nätt liten månadsinkomst om ca 76 000 kronor/månad.


Kalmar kommun tar endast emot män i åldrarna 14-18 år.


Ett exempel på hur dessa unga muslimska män kan behandla svenska flickor fick jag tips på igår i en kommentar på mitt inlägg. Är det någon som tror att svenska ungdomar misshandlar flickor på det här sättet?


Läs denna artikel från Helsingborgs Dagblad.


SD GAV KOMMUNSTYRELSEN BAKLÄXA I KALMAR

70599-464

Vid dagens kommunstyrelsemöte blev sverigedemokraterna den stora vinnaren utan att ens vara representerade i kommunstyrelsen. Tyvärr finns inte artikeln på nätet så jag kan länka till den.


Läs artikel i Östran.  Den som har läst min blogg vet nog att det förekommit skadegörelse vid boendet i Påryd, läs mitt tidigare inlägg.

Den 10 mars tog kommunstyrelsen ett beslut om att teckna nytt avtal med migrationsverket. Kommunstyrelsen fattade då också beslut om att inte föra ärendet upp till kommunfullmäktige för beslut. Enligt min uppfattning var orsaken att man ville undvika en debatt med oss sverigedemokrater i kommunfullmäktige. Detta ledde till att vi från sverigedemokraterna lämnade in en överklagan till Länsrätten i Kalmar Län, se mitt tidigare inlägg.

Idag togs samma ärende upp igen i kommunstyrelsen och beslut togs om att skicka det vidare till kommunfullmäktigemötet den 26 maj för beslut. I och med detta erkänner kommunstyrelsen att man tidigare fattat ett felaktigt beslut och att man med stor sannolikhet skulle förlora i Länsrätten. Överklagan skulle också leda till en mycket lång handläggning av ärendet som kommunstyrelsen säkert också ville undvika och därför bet man hellre i det sura äpplet med en gång.

En skön "seger" för sverigedemokraterna i Kalmar.

  

Vid dagens kommunstyrelsemöte avslöjades också något mycket anmärkningsvärt och skrämmande.

  

När ovanstående ärende behandlades hade 2 personer som jobbar med flyktingfrågor i kommunen bjudits in för att informera om det nya avtalet. Efter deras information fick ledamöterna i kommunstyrelsen ställa frågor om det tänkta avtalet. Då avslöjade sig en rad ledamöter som fullständigt okunniga om avtalenl och konsekvenser av tidigare avtal. Okunnigheten om vad man tidigare beslutat var fullständigt katastrofal, flera ledamöter tycktes inte veta hur många så kallade ensamkommande barn de beslutat ta emot. De verkade nästan förbluffade över att få veta att det inte finns en övre gräns för hur många så kallade ensamkommande barn Kalmar kommun kommer att ta emot.


Betänk då att alla dessa ledamöter ändå beslutat om denna flyktingmottagning!

  

Jag tror att flera av ledamöterna lämnade kommunstyrelsen en aning förvirrade i denna fråga.


Nu kommer beslutet inte ändras i kommunfullmäktige den 26 maj men vi sverigedemokrater har ändå visat att man inte skall inbilla sig att man kan nonchalera oss, utan att majoriteten i kommunen också måste rätta sig efter kommunallagen.


Nu kommer vi givetvis begära en votering i kommunfullmäktige när detta ärende avgörs den 26 maj och med det tvingar vi varje ledamot (61st) att ta ställning för eller emot att kommunen/samhället satsar ca 18 miljoner kronor/år på 24 ensamkommande unga muslimska män. Samtidigt som man inte har råd att ge ca 500 svenska skolungdomar sommarjobb under några veckor av sommarlovet till en kostnad av 2-3 miljoner kronor.


Givetvis kommer jag publicera på bloggen hur varje ledamot i fullmäktige röstar i denna votering omedelbart efter kommunfullmäktigemötet.


Som om inte detta var nog vid dagens kommunstyrelsemöte så bifölls även 2st motioner från sverigedemokraterna. Dels en motion om att införa klassmorfarsystem och en annan motion om att kommunens bildarkiv på förtroendevalda skall vara en offentlig handling.


Så jag tar inte till några överord när jag kallar oss för dagens politiska vinnare i Kalmar.

  

Att kommunalrådet Johan Persson (s) blängde på mig och hälsade mycket kort idag, i varje fall uppfattade jag det på det sättet är ändå ganska tragiskt. Johan Persson har under de senaste månaderna verkligen förlorat sitt goda humör men med en dålig kommunal ekonomi, Salvestadens "konkurs", kinesiska Fanerdunfiaskot, Kalmarhems bekymmer och problemen med arenabygget så är det inte läge för att skämta längre.


DET FINNS INGA PAPPERSLÖSA FLYKTINGAR!

Vid förra veckans landstingsmöte diskuterades en interpellation om gratis sjukvård för papperslösa flyktingar. Tyvärr finns inte artikeln i Barometerns nätupplaga.


70599-463

Okunnigheten hos Kalmar läns landstingspolitiker tycks vara total och inte verkar den vara bättre hos Barometerns vänsterjournalist Mats Andersson som jamsar med i denna parodi. Enligt Barometern finns beräkningar som visar på att det bara i Kalmar län finns ca 500 papperslösa flyktingar.


För det första så är dessa personer inga flyktingar! Om de varit riktiga flyktingar enligt svenska kriterier hade de fått uppehållstillstånd i Sverige men de har alltså inte uppfyllt dessa regler. Trots Europas mest liberala flyktinglagar har dessa personer inte bedömts ha flyktingskäl, med andra ord inga flyktingar.


För det andra är de inte papperslösa, de har inte uppehållstillstånd och kanske inte några identitetshandlingar. Av dem som söker asyl i Sverige har mer än 90 procent inga id-handlingar. Antingen har de slängt sina id-handlingar eller har de gömt dem hos bekanta. Bara denna handling borde diskvalificera dem från uppehållstillstånd i Sverige men våra naiva riksdagspolitiker dansar med i denna fars.


DET HANDLAR OM ILLEGALA INVANDRARE SOM BRYTER MOT SVENSK LAG GENOM ATT BEFINNA SIG I VÅRT LAND OLAGLIGT.


Som tack för detta skall de nu också få gratis sjukvård i Kalmar län.


Menar våra riksdags och landstingspolitiker att alla som bor i vårt land skall sluta följa svenska lagar?


Policyn som diskuterades innebär nämligen i teorin att hela världens befolkning har rätt att få skattesubventionerad sjukvård i Kalmar län - bara de kan ta sig hit.


Genom att ge ekonomiska fördelar för människor som vistas här illegalt och därmed inte omfattas av vårdöverenskommelsen riskerar man skapa en situation där den inhemska befolkningen inte kan få den vård som ställs upp i Hälso- och Sjukvårdslagen.
Viljan att betala skatt till vården kan dessutom sjunka.

Varför skall den som betalat skatt i alla sina år behöva betala en avgift vid sjukhusbesök när personer som befinner sig illegalt i länet och som inte alls bidrar till vårdens kostnader genom skatt eller patientavgift får vård utan kostnad?

  

Detta är helt orimligt! Men när de så kallade ateblerade politikerna styr och ställer kan vad som helst hända bara för att de inte skall anklagas för främlingsfientlighet.


SDU POLISANMÄLER FREDRIK REINFELDT

Idag polisanmäldes Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt av sverigedemokraternas ungdomsförbund för att han skrivit under Lissabonfördraget. SDU:s initiativ fick varma applåder under riksårsmötet.

Läs artikel i Expressen.

70599-462


AFA LYSER MED SIN FRÅNVARO I KARLSTAD

Idag har vi inte sett röken av en enda vänsteranhängare i Karlstad och det är väl i och för sig väldigt skönt.


70599-460

Polisen kan därmed ta det väldigt lugnt.         Foto Thoralf Alfsson


70599-461

Är det kanske ett spel i mobil som denne polisman fördriver tiden med?


Polisstyrkan har med all säkerhet en avskräckande effekt på dessa vänsteranhängare och utan polisinsatsen skulle säkert dessa extremister hittat på någon skadegörelse eller liknande.


70599-458

Mötesförhandlingar under lördagen.                                      Foto Thoralf Alfsson


70599-459

Fikapaus under eftermiddagen.                                              Foto Thoralf Alfsson


STORT MEDIA INTRESSE.

70599-457
Nyhetskanalen kan du också läsa en del och rösta om SD kommer in i riksdagen 2010.

Kvällen har varit lugn med ett antal samtal och en avslutande intern diskussion med ombuden från Kalmar län. Bland annat lite prat om vårt planerade besök hos SKB i Oskarshamn för våra medlemmar i länet där också vår partiledare Jimmie Åkesson kommer att närvara.


Att intresset för vårt parti har stigit markant kan man se av antalet journalister som bevakar riksårsmötet. Enligt uppgifter i P1 studion  ett finns ca 25 olika media företag på plats.


Studio Ett har för övrigt ett ganska långt reportage (ca 10 min) i dagens program.

Lyssna på Studio P1 del 2 som börjar 17:00


I den artikel som Niklas Orrenius nämner AFA:s attack i Rottne den 5 juni 2005 skriver han så här.

"Det kan ligga i Sverigedemokraternas intresse att framstå som politiska martyrer. Finns det en risk att de på något sätt kan ha iscensatt attacken själva?
- Jag tror inte att det är påhittat, säger Leif Gustavsson vid Växjöpolisen.
- Det finns inget som tyder på att det inte skulle ha hänt. Vi har dessutom haft en del konfrontationer i trakten mellan grupper på yttersta vänsterkanten och dem på den andra kanten."


Läs hela artikeln.


I Värmlands Folkblad kan man också läsa lite om riksårsmötet.


Jag antar att de flesta sett senaste programmet av SVT:s Debatt men dom som inte gjort det rekommenderar jag detta avsnitt. Janne Josefsson har verkligen lyft programmet.
Se Debatt

I en undersökning som SVT gjort om media mörkar invandringen har 90 procent svarat JA.


VÄLBEVAKAT RIKSÅRSMÖTE I KARLSTAD

70599-456
Infarten till hotell Gustaf Fröding i Karlstad.

Egentligen är det för sorgligt att vårt riksårsmöte i Karlstad måste bevakas av ett stort uppbåd poliser. Hela hotellområdet är bevakat och strålkastare är uppsatta för att bevaka skogspartierna runt hotellet. Allt detta på grund av vänsterextremister som har svårt att acceptera att vi har demokrati, åsiktsfrihet och yttrandefrihet i vårt land.

Hur mycket kostar denna bevakning under 3 dygn? 500 000 kronor eller ännu mer!

AFA eller andra vänsterextremister har vi inte sett röken av.

Mötet började vid 13:00 och avlöpte väldigt snabbt. Inga andra förslag än valberednings förslag yrkades och därmed ajournerades förhandlingarna redan ca 16:30. Under kvällen kommer det att vara en rad gruppdiskussioner och en gemensam buffe på hotellet.

Jimmie Åkesson omvaldes till partiordförande under stora applåder. Vill du se hela valberedningens förslag som gick igenom utan ändringar kan du besöka http://www.sverigedemokraterna.se/

För min egen del har jag fått mitt första uppdrag på riksplanet då jag invaldes som revisorsuppleant. Inget betungande uppdrag.

Nu ser jag fram emot en trevlig kväll med många samtal och nya bekantskaper.

RSS 2.0