SVENSKA FLAGGAN BRÄNDES I PAKISTAN

                        70599-83

Nya demonstrationer i Örebro efter fredagsbönen. Se filmen från Nerikes Allehanda

När börjar muslimer i Sverige också bränna svenska flaggor?


LÄSER MAHMOUD AHMADINEJAD NERIKES ALLEHANDA

Nej, självklart läser han inte några svenska tidningar men det finns andra muslimer i Sverige som gör det. Enligt vissa uppgifter finns det mellan 400.000 -500.000 muslimer och bland dessa finns det uppenbarligen de som står i nära kontakt med de länder och regimer som de flytt ifrån och informerar om vad som händer i Sverige.

Nasim Malik och Mamoud Ahmadinejad protestera båda mot Lars Wilks teckning.

70599-10070599-82
Nasim Malik (s)
Länk till foto Nasim Malik

I den socialdemokratiska tidningen Östran får idag Nasim Malik framföra sin kritik mot denna teckning. Nasim Malik har tidigare gjort sig känd som den politiker som anmälde SAS för DO på grund av en skinkmacka. Läs mer här om detta på Kurt Lundgrens blogg

Nasim Malik kommer ursprungligen från Pakistan och idag protesterade just Pakistan mot publiceringen.

                                          70599-81
      
Lars Wilks teckning feltolkad! Den visar Jesus som rondellhund tror jag.

Eftersom den heliga profeten Muhammed inte får avbildas är det ju helt omöjligt att någon levande person idag kan veta hur denne "vise man" såg ut. Därför är det helt omöjligt för Lars Wilks att påstå att han tecknat Profeten Muhammed som en rondellhund. Jag tror att han istället använt någon avbildning av Jesus som förebild i sin teckning. Med andra ord måste slutledning bli att ingen muslim kan känna sig kränkt.

Imorgon blir det nya demonstrationer i Örebro efter fredagsbönen.
Se förra fredagens demonstrationer. Jag rekommenderar ALLA att lyssna på de svenska muslimernas hot mot Nerikes Allehanda och mot oss alla. Länk till film


70599-78

Den här fina rondellhunden kan likaväl vara Muhammed som rondellhund.


Östran beskriver Nasim Malik som en inflytelserik socialdemokratisk invandringspolitiker. Jag kan då informera Östran om att Nasim Malik inte var närvarande vid kommunfullmäktige den 28 maj då ökad flyktingmottagning debatterades. Nasim Malik har endast närvarat vid 3 av 7 kommunfullmäktigemöten under 2007, vilket innebär en frånvaro på 57 procent.
Jag är ganska övertygad om att han är bäst i den kategorin om man undantar Jan R Andersson (m) som även blev riksdagsman och det kallar jag giltig frånvaro.
Media brukar ju vara ganska kvicka med att rapportera om någon Sverigedemokrat inte deltar på kf-möten, men både jag och min kollega Lars Rosen har 100 procentig närvaro.

LYSSNA PÅ ANDERS JOHANSSON I SVERIGES FRIA RADIO

70599-76

Den kända Kalmar författaren Anders Johannson berättar om landet Censurien.

Jag har förmånen att bo bara ett stenkast från Anders Johansson och har därför kunnat diskutera islam och invandringen med Anders. Att lyssna på Anders är mycket intressant men det blir inte så mycket diskussion i och med hans enormt stora kunskap och erfarenhet, utan jag försöker istället suga åt mig så mycket jag bara kan. 

När han för några veckor sedan berättade att han skulle göra ett program för Sveriges Fria Radio började jag redan längta efter att få lyssna till hans program. 

Lyssna på Anders när han citerar Pierre "Lill-Castro" Schori eller vänsterpartiets Ulla Hoffman som uttryckte följande i riksdagen 

"Svenska folkets åsikt skall inte respekteras i invandrarfrågan"

Även kommunalrådet i Kalmar Birgitta Elfström (s) citeras från en debatt mot mig angående ökad flyktingmottagning i Kalmar kommunfullmäktige i maj 2007.

"Kostnader får man inte tala om i samband med flyktingmottagning"

70599-100 Länk till foto Birgitta Elfström
Birgitta Elfström (s)

Jag rekommenderar verkligen att lyssna på Anders Johansson mycket väl uttryckta sanningar.

SVERIGES FRIA RADIO

CARINA HÄGG MEDIAGALEN S-KVINNA

Någon annan slutsats är det svårt att komma till efter att ha granskat vad som skrivits om denna socialdemokratiska riksdagskvinna.

Efter att sverigedemokraterna nekats att hålla ett möte på Design hotellet i Värnamo av ägaren Kåre Johansson var Carina Hägg tvungen att ge utlopp för sin politiska korrekthet och "mediakåthet".


70599-73

"Vi kommer att rikta krav mot företagare som samarbetar med sverigedemokrater"
säger Carina Hägg.
Skall socialdemokraterna och Värnamo kommun straffa dessa företag på något sätt?  Nu kräver Carina Hägg  och socialdemokraterna bland annat att kommunens hemsida ska sluta länka till dansstället Seghalla, som drivs av Sven-Evert Gunnarsson som nyligen offentliggjorde att han är kontaktman för Sverigedemokraterna i Värnamo.

Hon uppmanar kommun "att ta initiativ till samtal med idrottsföreningarna OHS IF och Slätthögs idrottsförening, SB och IF, Alvesta kommun, kring deras samarbete med Gunnarsson"


Carina Hägg tycks ha mycket svårt för åsiktsfrihet och demokrati. Hon förespråkar metoder som får mig att tänka på Sojetunionen, DDR, Kina och andra diktaturer.


"Det är viktigt att vi som står för demokrati tar ett tydligt avstånd", säger Carina Hägg till Sveriges Radio.


Om detta är socialdemokraternas syn på demokrati så skall vi vara glada att det inte längre har regeringsmakten och vi får hoppas att de aldrig får den igen så länge det finns riksdagskandidater av den "kalibern".

Men med tanke på hennes uppdrag blir man ändå bekymrad över vad hon kan ställa till med


                   Ledamot i Utrikesutskottet

·                          Suppleant i Näringsutskottet

·                          Suppleant i Europarådets svenska delegation

·                          Ledamot i Sammansatta utrikes- och försvarsutskottet

·                          Suppleant i Sammansatta konstitution- och utrikesutskottet

Jisses vad hon kan hitta på mycket tokigt!  Och när man läser vad hon redan hittat på blir man ännu mer bekymmrad.

HÄR KOMMER ETT AXPLOCK FRÅN MEDIA.

Abortturism till Sverige!
- Min största politiska framgång hittills.Det säger socialdemokratiska riksdagsledamoten Carina Hägg från Värnamo till Sveriges Radio, sedan det står klart att regeringen ställer sig bakom ett förslag att tillåta abort för utländska kvinnor i Sverige.

Biståndspengar kan betala abort i Sverige

Från nästa år kommer även utländska kvinnor att kunna göra abort i Sverige. Frågan är om kvinnan själv eller landstingen ska betala för ingreppet. Svaret kan bli att statliga biståndspengar ska täcka kostnaderna för aborterna. 
- Det ligger i linje med vår utrikespolitik, säger riksdagskvinnan Carina Hägg (s).

S hotar med KU-anmälan

Socialdemokraterna kommer att anmäla Fredrik Reinfeldt till konstitutionsutskottet, KU, om han inte avskedar Cecilia Stegö Chilò och Tobias Billström från regeringen.  Det säger riksdagsledamoten Carina Hägg (s) till Svenska Dagbladet.

Bildt kritiseras för Somaliakris

Regeringen och utrikesminister Carl Bildt måste göra mer för att hjälpa de svenska medborgare som fastnat i krigets Somalia. Det kräver riksdagsledamot Carina Hägg, s. -Carl Bildt måste genast förstärka de personella resurserna i Nairobi och Addis Abeba eftersom vi inte har någon egen diplomatisk närvaro inne i Somalia, säger Carina Hägg till TT.

70599-75

S-kvinnorna i Växjö har anmält en annons från det kommunala bredbandsbolaget Wexnets till Näringslivets etiska råd mot könsdiskriminerande reklam, ERK.
- Det är ett av de grövre övertrampen som jag sett på mycket länge, säger Carina Hägg, riksdagsledamot och ordförande för s-kvinnorna i Växjö.Har riksdagsledamöterna inget vettigt att göra i riksdagen? 
Som nu Carina Hägg (s)  som så förnumstigt som bara en s-kvinna i Sverige kan, uttalar sig i P1 om att Sverige borde bojkotta fotbollsmatcher mot Saudiarabien eftersom det inte finns några kvinnor i publiken!  Gå och gör något vettigt i  stället!
Merit Wager om Carina Hägg


Detta är lite av vad denna socialdemokraternas riksdagskvinna Carina Hägg ägnar sin tid åt och som vi skattebetalare betalare henne en lön på närmare 1 miljon/år.

70599-74
Carina Hägg sover på arbetstid. Vem får göra det?

Som avslutning vill jag gärna delge er lite skvaller från Värnamo.
Design Hotellet i Värnamo som drog igång hela detta spektakel kan få det tunt på sina julbord då fler företagsledare sagt att "det blir inget julbord för personalen på Design Hotellet"

Men det "hetaste" till sist.
Det ryktas nämligen att Carina Hägg har haft det skojigt under sitt sommarlov från riksdagen. Enligt ett rykte skall hon varit kraftigt berusad vid sitt sommarställe och dansat naken med några barn. Om det ligger någon sanning i detta rykte kan ju media vinkla det på många sätt, hon skulle till med kunna vara p.........
Det finns ju ett ordspråk som säger "Ingen rök utan eld".
MEN SOM SAGT DET ÄR JU BARA ETT RYKTE

TILLÄGG DEN 20 SEPTEMBER

Riksdagsledamoten Carina Hägg ([email protected]) från Värnamo uppmanar nu idrottsföreningar och företag att avsluta samarbetet med nöjesstället Seghalla i Värnamo.


Orsaken är att Seghallas ägare är medlem i Sverigedemokraterna.


Enligt företag som Värnamo Nyheter pratat med har Carina Hägg ringt runt till dem och bland annat uppmanat att företagen ska stoppa leveranserna till nöjesstället.

I sann socialdemokratisk anda förmodar jag.


HEDERSVÅLD SPRÄCKER BUDGETEN!

70599-72
Kommer mångkulturen även medföra att stening kommer inträffa i Sverige?

Hedersrelaterat våld är en av orsakerna till att socialnämndens budget överskrids i Kalmar. Enligt uppgifter i Barometern 23/8 kostar detta hedersvåld kommunen minst 2,5 miljoner kronor under 2007. Socialnämndens ordförande Christina Magnusson säger att man hjälper kvinnor och barn med skyddat boende på annan ort och att det är en dyr historia.


I de debatter som varit i kommunfullmäktige har dock inte Christina Magnusson velat erkänna dessa kostnader utan istället endast menat att flyktingmottagandet i kommunen är något positivt och bra för kommunen och allt täcks av bidrag från staten.


- Det här är vår verklighet idag, konstaterar Christina Magnusson


Om Christina Magnusson (s) och hennes partivänner lyssnat på oss sverigedemokrater i kommunfullmäktige och istället haft en mer restriktiv syn på flyktingmottagning hade verkligheten för kommunen sett annorlunda ut.

Dessa kostnader är egentligen ett bevis på att vi inte hanterar dessa problem på rätt sätt i vårt samhälle. Vi har sett en hel rad av fall där hedersvåld till och med inneburit dödsmisshandel. De flesta kommer säkert ihåg hedersmordet i Högsby.


Det är samma problematik som med mobbingen i skolan, där det är den mobbade som flyttas och mobbarna som får stanna kvar. Den mobbade slits bort från sin klass och den trygghet som ändå finns i grunden men som några mobbare fördärvar.

Med andra ord den mobbade straffas och mobbarna belönas!


Det samma gäller hedersvåld bland invandrare i vårt samhälle. Det är kvinnan eller tjejen som utsätts för hedersvåld som måste gömmas från sin familj och släktingar.
Givetvis borde det vara tvärtom!
I vårt land är inte någon form av fysiskt våld tillåtet men som alla vet förekommer det i andra kulturer och religioner. Detta är alltså ett problem som till mer eller mindre 100 procent bara existerar bland vissa grupper av invandrare i Sverige. Eftersom det nästan är uteslutande kvinnor som drabbas av hedersvåld tycker jag att det är mycket märkligt att alla feminister är så tysta i detta ämne. Svaret är väl dock väldigt enkelt, de vågar inte kritisera invandrare, samtidigt som det inte är politiskt korrekt i Sverige av idag.

Jag anser att invandrare som får uppehållstillstånd i Sverige men fortsätter att praktisera sina barbariska seder inte har gjort sig förtjänt av det svenska samhällets välvilja. Den som ändå begår hedersvåld skall utvisas från Sverige till sitt hemland och finns risken att övrig släkt fortsätter med hedersvåldet skall även de utvisas. 
I dessa fall måste samhällets konsekvenser och reaktioner vara mycket skarpa. Kostnaden för hedersvåld i samhället skulle därmed minska drastiskt.

175 ANKARBARN ENLIGT MIGRATIONSVERKET!

Jag har fått en hel rad av nya uppgifter från migrationsverket som jag gärna vill delge alla

Under det första halvåret 2007 har migrationsverket registrerat 175 av de så kallade ensamkommande flyktingbarnen som fått uppehållstillstånd fungerat som "ankarbarn".

Ansökan om anhöriginvandring till dessa ensamkommande flyktingbarn stiger kraftigt och närmar sig nu 40 st/månad. Varje ansökan kan innehålla hela familjer med föräldrar och flera syskon. Våra myndigheter håller på att tappa kontrollen i denna nya form av sätt att skaffa sig ett uppehållstillstånd för hela familjen i Sverige.

Denna typ av beviljade uppehållstillstånd är de mest kostsamma för kommunerna då de inte får någon ersättning från staten vad det gäller anhöriginvandring, utan endast ersättning för det så kallade ensamkommande flyktingbarnet. Eftersom det ensamkommande barnen till ca 80-85 procent kommer från tre länder (Irak, Somalia och Afghanistan) innebär det att de anhöriga som kommer till Sverige inte är kvalificerade till att kunna jobba i Sverige på lång tid eller i vissa fall aldrig någonsin. Detta leder till att de kommuner som tagit emot dessa så kallade ensamkommande flyktingbarn drabbas av stora kostnader när även familjerna plötsligt dyker upp. Kostnader på upp till 1 miljon kronor/år och familj är möjligt när bostad, försörjningsstöd, svenskundervisning, skola och sjuk/tandvård räknas in. 

FRÅGAN ÄR OM ANSVARIGA PÅ KALMAR KOMMUN HAR DESSA KONSEKVENSER KLART FÖR SIG.

Jag kommer att följa utrvecklingen i Kalmar och skriva om det i min blogg. 

Jag har också fått nya uppgifter om anhöriginvandringen under 2007 och som väntat är vi på väg mot ett nytt rekord.

70599-71
De vanligaste länderna för anhöriginvandring i Sverige är följande för 2007.

IRAK1821
SOMALIA1614
THAILAND1534
SERBIEN839
TURKIET600
IRAN438
KINA401
BOSNIEN-HERCEGOVINA337
RYSSLAND322
AMERIKAS FÖRENTA STATER317
STATSLÖS  (ca 90 % Palestinier)292
FILIPPINERNA255
POLEN220
AFGHANISTAN214
SYRIEN204
CHILE203
VIETNAM194
BURUNDI187
ETIOPIEN184
MAROCKO178
ERITREA166
LIBANON164


 

Angående asylsökande så ställde jag frågan till migrationsverket vad som döljde sig bakom det stora antalet statslösa (ca 700st under 2007) och fick svaret att det till ca 90 procent rör sig om Palestinier och kan med andra ord också läggas in i gruppen muslimer.

MUSLIMER STOPPAS I VÄRNAMO

"Muslimer tänkte ha möte i Värnamo på söndagen. Men nu stoppar Designhotellets ägare deras bokning.
-Vi vill inte ha dem som kunder. De måste bekämpas, vi måste möta deras fula tryne, säger Kåre Johansson till Värnamo Nyheter.

Muslimernas kontaktperson som gjorde bokningen uppgav aldrig att det var muslimer som skulle träffas.
-De är oärligt att inte berätta vad det rör sig om. Om vi hade släppt in dem så hade det varit detsamma som att säga att vi tycker de är okej. Det gör vi inte och därför åkte de ut, säger Kåre Johansson.

-De etablerade politikerna kan inte sitta stilla längre. De måste bekämpas, vi måste möta dess fula tryne, säger Kåre Johansson till Värnamo Nyheterna."

Nu är detta inte riktigt sant!

 

Jo, det är nästan sant. Om detta var sanning skulle Kåre Johansson rullas i tjära och Designhotellet i Värnamo skulle vara uthängd av alla medier i hela riket. Han skulle vara anmäld för sina rasistiska uttalanden och givetvis vara anmäld till DO. Hotellverksamhetren skulle vara utsatt för granskning av media och myndigheter. Hotellet skulle bojkottas av diverse organisationer, inte minst fackliga organisationer och Kåre Johansson skulle tvingas göra avbön inom 24 timmar i riksmedia om hotellet skulle överleva.

 

MEN DET ÄR NÄSTAN SANT, BYT BARA UT MUSLIMER MOT SVERIGEDEMOKRATER I TEXTEN.

 

Läs artikel i Expressen

Nu är det vi sverigedemokrater som utsätts för denna diskriminering och då är det inget att bry sig om.

Jag hoppas att de som utsatts för dessa uttalanden anmäler Kåre Johansson för förtal, tyvärr kan vi sverigedemokrater inte utsättas för diskriminering enligt svensk lag p.g.a. att vi inte är en minoritet i lagens bemärkelse,

BOJKOTTA DESIGNHOTELLET I VÄRNAMO!

Skicka mail till designhotellet och be dom ändra sitt beslut om de står för alla människors lika värde.
[email protected]


KOMMUNALRÅDET JOHAN PERSSON TILL KINA IGEN

"Jinxing Luo träffade den kinesiska presidenten och flera ministrar vid det kinesiska statsbesöket, så jag är nog inte speciellt orolig över hans kontakter med myndigheterna, säger Johan Persson."

Om nu inte Johan Persson är orolig, varför åker han då till Kina för att träffa Fanerdun och myndigheter. De senaste dagarna har journalisten Ola Wong rapporterat om att Fanerdun inte har tillstånd att investera utanför Kina och nu granskas av kinesiska myndigheter. De har ej betalt markköp om 315 miljoner yuan (ungefär det samma i kronor) och har nu fått böter för detta.

Så naivt, Johan Persson. Men det är väl så det fungerar inom socialdemokratin, det gäller att umgås med rätt minister sen behöver man inte följa regler och lagar längre. Johan Persson har ju jobbat åt Mona Sahlin så han har med andra ord gått i en "fin skola."

För vilken gång i ordningen som Johan Persson besöker Kina vet jag inte men det har skett ett antal gånger och det är svårt att tro att han är kommunalråd i en medelstor svensk stad där all verksamhet finns innanför kommungränsen och inte företagsledare i ett internationellt storföretag.
Fanerduns problem med myndigheter i Kina angår inte Kalmar kommun!

I Kalmar fullföljer inte Fanerdun planen för markköp enligt investeringsavtalet utan har begärt att datumet för köpen skall flyttas fram.

Ekonomiska problem för Fanerdun?

Socialdemokraterna utnyttjade Fanerduns investeringen maximalt under valrörelsen men snart kanske Johan Persson och kompani får ångra sina helsidor i de lokala tidningarna under valrörelsen

70599-69

Mindre än ett år efter valet pratar vänstermajoriteten om en skattehöjning om hela 75 öre i värsta fall.

DET ÄR VÄL DET SOM MENAS MED ATT  "DET GÅR BRA FÖR KALMAR"

ANHÖRIGINVANDRINGEN EXPLODERAR 2007?

Mitt inlägg igår med statistik på asylsökande i Norden har gett väldigt många besökare på min blogg. Med anledning av det tänkte jag komplettera med antal anhöriginvandring under 2006 (saknas ännu för 2007).

70599-68

Med tanke på det rekordstora antalet uppehållstillstånd som beviljades under 2007 där bara den så kallade flyktingamnestin gav ca 17.000 uppehållstillstånd kommer med stor sannolikhet anhöriginvandringen explodera under 2007. Tyvärr har migrationsverket inte redovisat några siffror över detta ännu. Min egen gissning är att vi troligen uppnår 40.000 personer i anhöriginvandring under 2007.

En detalj som jag tror är mycket intressant är Finlands mycket låga anhöriginvandring, endast 130 personer. Orsaken till detta tror jag ligger i att man DNA-tester alla innan släktskap godkänns och uppehållstillstånd beviljas i Finland.
Något Sverige borde ta lärdom av!

Anhöriginvandringen är den del av invandringen som innebär de högsta kostnaderna per individ för kommunerna p.g.a. att det inte utgår några statsbidrag.

KOMMUNERNA FÅR BETALA DET HELT OCH HÅLLET UR EGEN FICKA, VILKET KAN INNEBÄRA HÖJD KOMMUNALSKATT I KOMMUNER MED STOR ANHÖRIGINVANDRING.

ASYLDRÖMLANDET SVERIGE

Asylströmmen till Sverige sinar inte utan tilltar istället. Våra grannländer i Norden är glada för att Sverige fortsätter med sin naiva syn på invandringen, så slipper de själva dessa lycksökare. Vänstermedian är som hökar på den tjänsteman eller politiker som säger ett enda kritiskt ord om invandringspolitiken. Alla är så rädda om sina jobb och inkomst att de struntar i att tala om de problem och kostnader som invandringen medför. 

Under första halvåret 2007 har strömmen till Sverige ökat med ca 45 procent sedan 2006.När man gör en grafisk jämförelse i Norden blir man som svensk helt bedrövad.

70599-65

Som väntat kommer det flesta asylsökande från Irak.

Irak ca 9300, Somalia 1500, Serbien 1000, Statslös 570, Afghanistan 350. De ca 20 mest vanliga länder är uppräknade i migrationsverkets statistik men ändå är det närmare 2000 under övriga enligt migrationsverkets sammanställning. Jag har skickat ett mail till migrationsverket och bett om en förklaring kring dessa 2000 personer.

När det gäller så kallade ensamkommande flyktingbarn eller som jag tycker är mer riktigt ensamkommande unga muslimska män är situationen densamma.

70599-66

När man sedan betänker att staten ger närmare en miljon kronor i bidrag per barn och år till de kommuner som tar emot dessa unga män förstår man att det kostar pengar. Dessa barn kommer att kosta ca 1.000 miljoner kronor/år av våra skatter. Jag kan tänka mig andra områden som har större behov av dessa pengar.


Dessa staplar är det ultimata beviset på Sveriges naiva invandringspolitik. Dessa sammanställningar av asylsökande i Norden kommer ni aldrig att få se svensk media.

EN BILD SÄGER MER ÄN TUSEN ORD!

SVERIGEDEMOKRATER BLOCKERAR BESLUTSPROCESSEN

I en debattartikeln i DN den 17 augusti menar fyra författare från alliansen att extraval skall kunna göras för att

"Skapa möjligheter till fungerande majoriteter när Sverigedemokrater och partibytare blockerar beslutsprocessen."

 
Författarna har tydligen svårt att acceptera resultatet från fria val och att det sedan är de förtroendevaldas ansvar att skapa fungerande majoriteter. Att konsekvent vägra att samarbeta med sverigedemokraterna är att inte respektera väljarnas vilja. Problemet är inte valresultatet utan att visa politiker vill behålla den gamla blockpolitiken och inte kan tänka sig nya samarbeten. 

Men om man tror att man kan hindra sverigedemokraterna med dessa extraval är jag övertygad om att riksdagspartierna kommer att skjuta sig själva i foten. Att försöka använda nyval i en kommun för att minska sverigedemokraternas inflyttande tror jag bara kommer att ge motsatt effekt.
Vår organisation är ännu inte så stor men växer hela tiden och vid ett nyval kan vi koncentrera våra resurser till in enda kommun, vilket ger positiva effekter för sd.

Sverigedemokraterna är ett parti på frammarsch
vilket inte minst SIFO-undersökningen från idag visar där vi får vår högsta siffra någonsin från SIFO, 3,7 procent.
Jag kunde också notera något av ett trendbrott i media när företrädare för sd fick kommentera de höga siffrorna. Jonas Åkerlund (sd) besvarade frågorna mycket sakligt och Fredrik Reinfeldts antydningar föll platt till jorden.  

I några kommuner har dock den nya situationen med sverigedemokraterna som vågmästare inneburit nya konstellationer för att undvika att sd får något inflyttande. Oheliga allianser har bildats mellan socialdemokrater och moderater. 

I Kalmar kan man fråga sig om socialdemokraterna + moderaterna = Sant 

Den frågan borde Kalmars innevånare ställa sig och framförallt dessa partiers väljare. Frågan kan i allra högsta grad vara aktuell efter nästa kommunval om sverigedemokraterna blir vågmästare. 
I Kalmar har s och m samarbetat i flera frågor och det brukar kallas för Kalmarandan. Detta samarbete tror jag är orsaken till alliansens dåliga valresultat vid de senaste valen. Det finns egentligen ingen riktig opposition som för en samlad och kritisk politik mot vänsterstyret i Kalmar.
När det sedan råder en maktkamp inom moderaterna så blir ju inte situationen bättre. Som sverigedemokrat i kommunfullmäktige har jag vid flera tillfällen sett exempel på detta samarbete. Det mest graverande var utan tvivel den fars som utspelades i fullmäktige 27 maj, då ökad flyktingmottagning debatterades. Denna fars vara iscensatt av Roger Kaliff (s) ordförande i kf, Birgitta Elfström (s) kommunalråd och Jonas Lövgren (m), läs mer här.

Frågan är om moderaternas väljare i Kalmar vill se ett samarbete med socialdemokraterna som i verkligheten också innebär ett samarbete med vänsterpartiet och miljöpartiet eller vice versa.

40 DAGAR TILL FANERDUNS INVIGNING

De senaste dagarna har de lokala tidningarna varit fyllda av nyheter angående Fanerduns så kallade kinasatsning och jag skall inte vara sämre. Idag är det ett år sedan investeringsavtalet presenterades av kommunen och Fanerdun, där ett utställningscentrum för 1000 utställare skulle invigas i augusti 2007 enligt Mr Lou.
Oj,oj, är det inte augusti nu?

Fanerdun gillar tydligen inte alla nyfikna som besöker området utan har nu börjat bygga staket och sätter upp vaktkurer vid infarten till området för att hålla obehöriga på avstånd. De menar att människor inte respekterar deras förbudsskyltar. Jag antar att de inte heller gillar mina foto på denna blogg men jag får väl ta dem från utsidan av staketen i fortsättningen.

VAD HAR DÅ HÄNT UNDER DETTA ÅR?

PÅ de nya mässhallarna avstannade arbetet redan i januari, efter det har endast en del arbete utförts i det gamla höglagret medan hela markområdet för de nya mässhallarna ligger helt öde. 
     
                 Mässhall_070815
                 Mässhallsområde 15 augusti

Angående bygget av hotell så skrev jag om det med rubriken "Blir Fanerduns hotell verklighet" den 14 augusti. Efter det har Mr Lou köpt Möre hotell i Söderåkra som ligger 40 km söder om Kalmar. Detta kan bara innebära att Mr Lou vill vänta med att sätta spaden i marken för hotellbygget, risken är nog stor att det dröjer länge eller väldigt länge innan jättehotellet om 8 våningar och med ca 300 rum blir verklighet om det över huvudtaget blir det. Det stora hotellet ersätts nu med landsortshotellet istället

70599-55             Möre hotell
 Det stora hotellet ersätts nu med ett landsortshotell                           Möre hotell.

En viss skillnad eller hur?

Fanerdun har även hyrt en del av före detta Bombardiers verkstadslokaler inne i centrala Kalmar men Mr Lou är mycket hemlighetsfull med om vad lokalerna skall användas till. Min gissning är att han tänker ha invigningen den 28 september i dessa lokaler eftersom inget kommer varit klart vid snurrom.
Med andra ord det finns inget att inviga!
Det kommer nog kännas väldigt märkligt för tilltänkta investerare om invigningen kommer ske i dessa lokaler. I Sverige brukar vi ju inviga en anläggning när den är klar eller ibland ett helt år efter att den tagits i bruk men i Kina gör man tydligen inte så. Ännu en kulturkrock antar jag, men man lär så länge man lever.

Det som har rönt mest uppmärksamhet den senaste veckan är Ola Wongs bok om Kina där ett kapitel handlar om kinaprojektet i Kalmar. Ola Wong är svensk journalist och författare med kinesiska rötter och bosatt i Shanghai. I sin bok "När tusen eldar slickar himlen" berättar han om Fanerduns projekt i Kalmar i ett kapitel som han kallar för "Kalmars Luftslott". Alla tidningar utom Östran har haft artiklar om boken som är väldigt kritisk mot Mr Lou och Kalmar kommuns representanter i projektet. Östran försöker väl skydda kommunalrådet Johan Persson (s) från de "kinesiska kulturkrockarna" i boken. Jag kan inte låta bli att citera en del från boken.

Som jag skrivit tidigare har Mr Lou utnyttjat den svenska kungafamiljen flitigt. En reklambroschyr som delats ut i Kina har Mr Lou och kronprinsessan Victoria på omslaget. I broschyren lockar Mr Lou investerarna med att "bli medborgare i EU" och "bo i Europas vackraste stad" och "njut av servicen från världens bästa välfärd" och "investerare med familjer får permanenta uppehållstillstånd" och "barnen kommer att få bästa möjliga utbildning helt gratis".  Allt detta trots att Mr Lou sagt att detta inte användes i deras marknadsföring till svensk media. Detta skede mitt framför näsan på den svenska delegationen från Kalmar, förvissad som Mr Lou var om att svenskarna inte kunde läsa kinesiska.

Ola Wong skriver "Mr Lou är ingen dununge han har en rävfarm bakom varje öra"

Mr Lou och räven

Undrar om den här räven är från Mr Lous rävfarm, uppenbarligen struntade den i Fanerduns förbudsskyltar i varje fall men den kanske har kinesiskt passerkort.

HAR OLA WONG RÄTT NÄR HAN BESKRIVER FANERDUN SOM ETT LUFTSLOTT?

POLITIKERTYSTNAD

Jag hade hoppats att någon av företrädarna för riksdagspartierna skulle uttala sig efter det överfall som Martin Kinnunens sambo blev utsatt för den 15 augusti men tyvärr har jag inte sett eller kunnat läsa något. Vänsterextremister tycks få härja fritt mot sverigedemokrater utan att det bekommer riksdagsmännen och riksdagskvinnorna i riksdagen.


Orsaken till detta är troligen att ingen vågar ta risken att uttala sig för att sedan bli anklagad av media för att stödja sverigedemokraterna. Med andra ord är det enligt min mening media som styr hur våra politiker vågar uttala sig i känsliga ämnen.


Den politiker som givetvis skulle ha synts i media är ju vår justitieminister Beatrice Ask men hon lyser med sin frånvaro så fort sverigedemokrater utsätts för hot och våld. Hon kanske har lärt sig av Laila Freivalds som fick avgå då hon farit med falska uppgifter angående nedstängningen av sverigedemokraternas hemsida.


När sverigedemokraternas utbildningsdag i Eslöv i oktober 2006 angrepps av ett 40-tal vänsterextremister begärde partiets ledning ett möte med Beatrice Ask men hon vägrade träffa någon från sd. Det kanske är hög tid för Beatrice Ask att ta initiativ till ett möte med partiets ledning.


På dagens ledarsidor uppmärksammar fler tidningar detta förhållande och det får väl ändå ses som ett steg i rätt riktning.


" En anledning till den här utvecklingen är också att vänsterextremisterna känner att de har ett visst stöd för sina aktioner bland de politiska partierna på vänsterkanten. Socialdemokrater, miljöpartister och inte minst vänsterpartister fördömer på ett bra och förtjänstfullt sätt politiskt våld utfört av främlingsfientliga och rasistiska grupper, men kommenterar nästan aldrig vänsterextremisternas våld. Det är ungefär som om Sverigedemokraternas åsikter är så felaktiga att de får skylla sig själva."


Norrtelje Tidning


 

"Våra riksdagspartier behöver inte dela sd:s invandringskritiska åsikter, vilket de tack och lov inte gör, men det brukar sällan råda brist på kommentarer om faran med hot mot demokratin ens i fall då det som här inte är fullt klarlagt vad som har hänt. Politikerna är vana vid att reservera sig och uttala sig på ett sätt som gör att det blir tydligt att de i alla lägen försvarar allas rätt att bedriva opinionsbildning. Var finns de nu?"

Kristianstadsbladet


Det var två ledare som är inne på samma linje men det borde givetvis vara fler tidningar. Journalisterna borde samtidigt kräva uttalande från Beatrice Ask och partiledarna genom att ställa kritiska frågor kring deras syn på sverigedemokraternas rätt till att driva sin politik utan hot och våld.


Tyvärr finns det journalister och då främst från vänstertidningar som försöker insinuera att sverigedemokraterna skulle ha iscensatt detta själva för att få publicitet.

Tanken är så befängd att man blir mörkrädd men det bevisar egentligen bara hur illa det är ställt inom journalistkåren.


LARS OHLYS MILITANTA STÖDGRUPP AFA, BEGÅR NYA ILLDÅD

70599-61

Återigen har AFA begått nya illdåd som snarast kan betraktas som rena terroristhandlingar. Martin Kinnunens flickvän utsattes för ett brutalt överfall under gårdagen. Martin Kinnunen är ordförande i Sverigedemokraternas ungdomsförbund och har under de senaste veckorna utsatts för flera hot från AFA. Lyckligtvis skadades hans flickvän inte fysiskt men den chock och den efterföljande psykiska oron som kommer är mycket illa.
Läs mer här

Som vanligt är vänsterpartiet och dess partiledare Lars Ohly tysta när vänsterextremister begår brott mot demokratin. Annat är det när någon trampar på fackets rättigheter, då blir det liv i luckan på vänsterkanten.

Jag har ju själv drabbats av AFA vid ett antal tillfällen, det har varit hot, trakasserier och fönsterkrossning vid 3 tillfällen. Det började med hot på AFA-dackebygds hemsida som sedan gick över till fönsterkrossning och klotter hos en kollega i Oskarshamn. Dessa båda händelser tog återigen AFA-dackebygd på sig på sin hemsida.

image20

Fönsterkrossning nummer 2 tog dock inte AFA på sig, kanske var det någon annan som utförde den men det är jag mycket tveksam till. Fönsterkrossning nummer 3 innehöll också en del klotter på fasaden i det hyreshus jag hyr en lägenhet och denna gång tog återigen AFA-dackebygd på sig skadegörelsen. AFA skriver i sin kommentar "att hel rad ekonomiska aktioner" utförts. Det tycks vara så okunniga att de tror att det är jag som drabbas som hyresgäst när det i själva verket är fastighetsägaren och hans försäkringsbolag som får betala för hela skadegörelsen. Vid det senaste tillfället fick även kristdemokraterna fönster krossade på sin partilokal.

AFA har under de senaste åren utfört en hel rad så kallade aktioner mot sverigedemokrater som för det mesta får väldigt lite utrymme i media. Annat var det förra sommaren då osynliga partiet attackerade centerns lokaler och kastade lite färg, då fick det stort utrymme i riksmedia och televisionen.

Jag tänkte nämna några aktioner som AFA utfört mot sverigedemokrater med en länk med mer information:

SD-kyrkopolitiker hotad 070815
Sverigedemokrat misshandlad i Gävle 070812
Skadegörelse på sverigedemokraternas partilokal i Gävle 070803
Sverigedemokrat attackerad i sitt hem 070413
Sverigedemokraterna i Stockholm attackerade 070310
Sverigedemokrat lämnar politiken efter upprepade hot och attacker 070118
Sverigedemokraternas partisekreterare skadad efter attack 061015
Fälld för misshandel av sverigedemokrat 061004
Sverigedemokraternas årsmöte attackerades 060122
Kommunpolitiker allvarligt misshandlad 050721
VÅLDSAMT ATTENTAT MOT SVERIGEDEMOKRATER 050606

Tyvärr finns det ännu fler fall men det här hittade jag på SD-kuriren.

Det som också bör nämnas är att många sverigedemokrater inte vill ge AFA publicitet efter att de utfört sina illdåd utan väljer att inte polisanmäla händelserna. Därmed slipper man också massmedias uppmärksamhet.

Det jag ändå finner mest anmärkningsvärt är polisens låga prioritering av dessa brott. I media säger polisen att dessa brott har hög prioritet p.g.a. att det handlar om rätten till demokrati men verkligheten ser tyvärr annorlunda ut. Det är endast ett fåtal av dessa brott som leder till några fällande domar.

Jag hoppas att orsaken till detta är att polisens resurser inte räcker till, så att det inte har andra grumliga orsaker.......

MEN MED TANKE PÅ ATT POLISEN GICK I PRIDEPARADEN MED AFA SÅ BLIR MAN LITE FUNDERSAM.

AFA-AKTIVISTERNA SOM GICK I PARADEN KANSKE OCKSÅ UTFÖRDE DÅDET I BROMMA UNDER GÅRDAGEN, VEM VET.

187 VÅLDTÄKTER I SMÅLAND PÅ SEX MÅNADER

Idag anmäls lika många våldtäkter bara i Småland som det gjordes i hela riket under slutet av 60-talet.

Smålandsnytt visade härom kvällen följande statistik över ökningen av anmälda våldtäkter från våra län:

"I Kalmar län med 44 procent, i Jönköpings län med 103 procent, och i Kronobergs län med hela 211 procent.
Enligt Lotta Nilsson, utredare på Brottsförebyggande rådet, är det svårt att säga vad ökningen beror på.
- Man kan inte säga säkert om det beror på fler anmälningar eller fler våldtäkter. Kanske en kombination, säger Lotta Nilsson."

Våldtäkter Småland

Det är en skrämmande utveckling som sker men som vanligt är det väldigt känsligt att skriva om detta ämne. Anledningen till detta är givetvis att så många invandrare är inblandade i just dessa övergrepp och inte minst personer från Mellersta Östern och då särskilt personer med islam som sin religion.

I Brå:s utredning om brott bland svenskar och invandrare är just våldtäkt det brott som invandrare är mest överrepresenterade. Våldtäkt har en 5,5 ggr så hög riskfaktor för en invandrare i jämförelse med en person med svenskt ursprung. Då skall man också komma ihåg att i denna grupp ingår finnar, danskar, norrmän och andra grupper som har mycket låg andel av antalet våldtäkter. Om Brå hade tittat på enbart personer från Mellersta Östern och Nord Afrika hade siffrorna varit mycket högre.

I Sverige anmäldes nästan 4300 våldtäkter under 2006 och under första halvåret 2007 anmäldes ca 2330 våldtäkter. Eftersom juli och augusti är de månader med absolut mest våldtäkter kommer med stor sannolikhet ett mycket obehagligt rekord att slås under 2007, risken är stor att det kommer att anmälas över 5000 våldtäkter i år.

image59
Utvecklingen av antalet anmälda våldtäkter från 1975 till 2006.

I Norge anmäls ca 800 våldtäkter och i Danmark ca 500 våldtäkter varje år vilket är betydligt mindre än i Sverige.
I brå:s statistik undviker man att ange många siffror om vem som begår dessa våldtäkter och det uppfattar jag som ett försök att dölja vissa fakta angående vem som begår dessa brott. Återigen så är det inte politiskt korrekt att prata om detta.

I Norge är man däremot mer öppen med fakta, under 2004 åtalades 111 personer för våldtäkt i Oslo. Av dessa var 72 personer med utomeuropeisk bakgrund och 25 med norsk eller europeisk bakgrund. Det märkliga är att 14 var av okänd bakgrund och det tolkar jag som att de var statslösa och alltså skall tillhöra kategorin utomeuropeiska. Det innebär att ca 77 procent av våldtäkterna begicks av invandrare och med tanke på att invandrare endast är ca 15 procent av befolkningen i Oslo så är överrepresenationen bland invandrare enorm.
En annan detalj som är intressant i Oslo är att offren till ca 80 procent var norska kvinnor och endast ca 20 procent kvinnor med utländsk bakgrund. Slutsatsen blir att invandrare i stort sett bara våldtar norska kvinnor eller med andra ord kristna kvinnor.

Jag är helt övertygad om att förhållandena är detsamma i Sverige. Om vi vill minska antalet våldtäkter i samhället och därigenom öka säkerheten för kvinnorna i vårt samhälle måste vi också kunna analysera vem det är som begår dessa brott. Men eftersom invandrare är överrepresenterade bland våldtäksmän har alla myndigheter lagt  locket på och svamlar istället på med en massa andra floskler om orsakerna.

Så länge vi blundar för fakta kommer vi heller inte kunna förändra utvecklingen


BLIR FANERDUNS HOTELL VERKLIGHET?

70599-55

"Vi har förstått att de vill komma igång med hotellbygget så fort som möjligt. De kan redan nu börja gräva där ute för det har vi gett lov till" säger samhällsbyggnadskontorets chef Martin Storm i Barometern den 14 mars.

Den 12 juni var bygglovet klart för hotellet och det var alltså fritt fram för Fanerdun att starta hotellbygget i fullskala. Mr Lou har vid flera tillfällen sagt att hotellet skall vara klart för invigning mars 2008.
Är han trovärdig?  Nej, självklart inte.

Idag 2 månader efter att bygglovet var klart och 5 månader efter att tillstånd att börja gräva gavs har ännu inte en enda kinesisk byggnadsarbetare setts till vid platsen för hotellet.

Hotell_070810
Markområde för hotellet den 12 augusti.

Fanerdun har så här långt köpt 2 markområden av Kalmar kommun för 14,4 miljoner kronor men den närmaste månaden kommer sanningens minut för Fanerdun då de skall köpa 2 markområden ytterliggare enligt investeringsavtalet. Ett område för bostäder (60.000m2) för 6,6 miljoner kronor och ett annat för etapp 2 av utställningshallar om 200.000 m2 till ett pris av 13,0 miljoner kronor.
Alltså närmare 20 miljoner kronor tillsammans och detta blir nog en fingervisning om hur Fanerdun och Mr Lou ser på projektets fortsatta utveckling.

Jag är övertygad om att Fanerdun kommer att missa köpet innan den 25 september som är deadline enligt investeringsavtalet.

FÖRST LIBANON, SEDAN SOMALIA, NU IRAK

Nu är flera hundra "svenskar" fast i Irak rapporterar media sedan luftfartsverket ställt in alla flygningar till Arbil i Irak. 

Förra sommaren var det ca 7000 "svenskar" som satt fast i Libanon och svenska myndigheter ordnade med hemtransport av dessa till Sverige till en kostnad av ca 100 miljoner kronor 

Under vintern var det flera hundra "svenskar" som fastnade i Somalia och krävde att svenska myndigheter skulle ordna så att de kunde komma tillbaka till Sverige. En av dessa som också hölls i fångenskap av Etiopiska styrkor var Sveriges muslimska råds ordförande Helena Benauodas dotter. Hennes man deltog med stor sannolikhet på islamisternas sida i striderna.

Helena Benauoda
Helena Benauoda

Idag har vi fått veta att ca 3000  "svenskar" sitter fast i Irak (DagensNyheter) och kommer inte hem. Antalet kommer att öka med ca 500 personer/vecka om inte flyget kommer igång. Det torde innebära att så mycket som 5000-10000 av dessa personer som sökt asyl i Sverige på grund av läget i Irak ändå befinner sig i Irak. Dit det enligt vissa politiker inte går att utvisa någon. Hur är detta möjligt?

 
Undrar hur många "svenskar" som skulle fastna i Afghanistan om flygningar till Kabul ställdes in. Säkerligen även det i flera tusental. 

Jag undrar var dessa flyktingar och asylsökande får pengar till flygbiljetter ifrån? Är det svenska skattemedel som används till dessa semesterresor?. Jag anser att svenska myndigheter skall dra in uppehållstillstånd för personer som åkt tillbaka till Irak och stoppa asylansökningarna i papperskorgen för de som återvänt till Irak på semesterresa. 

Det som är det allra värsta med detta missbruk av asylrätten och vårt generösa flyktingmottagande är att ingen politiker på riksplanet reagerar. Av 349 ledamöter i riksdagen har inte enda reagerat och ifrågasatt vad alla dessa människor gör i sina hemländer som det flytt från.  

DET SITTER TYDLIGEN 349 YNKRYGGAR I RIKSDAGEN, SOM TÄVLAR OM ATT VARA MEST POLITISKT KORREKT!

UTVISNINGSBESLUT VERKSTÄLLS INTE.

En migga (anställd på migrationsverket) berättar nedanstående på Merit Wagers blogg. Jag är egentligen inte förvånad över den flathet som råder i vårt samhälle men det är ändå helt sanslöst och jag menar att det är den politiska korrektheten som skapat denna flatheten. Rädslan för att som tjänsteman bli anklagad för att vara rasist är tydligen så stor så att man struntar i att verkställa utvisningsbeslut från domstolarna.

Citerat från Merit Wagers blogg.

UTVISNINGSDÖMD GROV BROTTSLING "VILL INTE ÅKA HEM"

En man har precis kommit ut ur fängelset. Han blev dömd till fängelset på grund av grova och upprepade brott, och han blev även dömd till utvisning. Men nu har han muckat.

Mannen, den grova brottslingen, har inget uppehållstillstånd och har inte rätt att vistas i Sverige, men han undrar nu över vem som ska betala hans fortsatta uppehälle i Sverige. Ja, vem? Han ska enligt beslutet från domstolen åka tillbaka till sitt hemland men dit vill han inte åka. Han vill stanna i Sverige. Eftersom han saknar id-handlingar verkar alla instanser ha gett upp och bara släppt ut honom. Kommunen har gett honom kalla handen, Migrationsverket likaså. Förvaret vill inte veta av honom eftersom han ändå inte kan verkställas utan id-handlingar.

Många på Migrationsverket är upprörda över att denne brottsling överhuvudtaget kan vistas kvar i Sverige efter domstolens utvisningsbeslut. Men domstolen som utvisar människor fixar ju inte det praktiska. Det är inte domstolen som skaffar resehandlingar till de utvisade och vinkar av dem på flygplatsen.

Givetvis kan brottslingar bättra sig. Men just i detta fall hyser jag föga hopp i och med att jag vet vem han är och vilka brott han har begått. Sverige har givetvis rätten att besluta vilka personer som ska vara få här, för övrigt något som ytterst få asylsökande förstår ens efter tiotals avslag på deras ansökningar. Just när det gäller den här grovt kriminelle man, så måste vi hänvisa honom till socialtjänsten om han inte har mat för dagen. Men han har mat för dagen, hela släkten bor ju här! Det han främst är missnöjd med nu är att han inte har en framtid i Sverige och det kan jag inte hjälpa honom med ens om jag skulle vilja, i och med att domstolen har utvisat honom på grund av grova brott.

Visst är hanteringen märklig? Om man läser Kammarrättens senaste beslut så ska en brottsling tas över av förvaret efter att han har muckat från fängelset. Jag undrar om förvaret har tagit över den man som kammarrättens dom handlar om? Jag har inga möjligheter att följa just detta (Kammarrättens ärende). Men mitt stalltips är att brottslingen redan är utsläppt från förvaret också, eftersom förvaret inte heller, i all evighet, kan hysa utvisade irakier som inte kan verkställas. Så småningom släpps de ut, under uppsikt. Och sedan försvinner de...

Irakier, somalier, afghaner kan tryggt begå vilka brott de vill här eftersom det för dem gäller "frivilligt återvändande". Även iranier, eritreaner etc kan känna sig trygga oavsett vilka utvisningsbeslut de fått. Om de rivit sönder sina id-handlingar så går det inte att verkställa dem. Särskilt när det gäller iranier så vet de precis vilka id-handlingar som är tillräckliga för att de ska kunna styrka identiteten och gifta sig med någon här, men ändå inte bli verkställda efter ett utvisningsbeslut."

Fängelset
Fängelset i Kalmar. Hur många av de intagna väntar på utvisning efter avtjänat straff?
Den mycket fina bilden lånad av Kurt Lundgren.


När min kollega i kommunfullmäktige Lars Rosén tog upp detta i ett inlägg under en debatt i kf där han sa att det finns ett stort antal invandrare som är dömda för mord, våldtäkter, rån och grov misshandel och som efter avtjänat straff är dömda till utvisning men ej utvisats av våra myndigheter utan går omkring på våra gator. Då blev hans inlägg kallat för det mest rasistiska som yttrats i kf av Radio Kalmars reporter Hasse Carlsson . Men den som läst ovanstående inlägg från den anställda på migrationsverket förstår att verkligheten tyvärr är sådan.
Vem tar ansvaret och bär skulden om dessa personer begår nya brott som misshandel, våldtäkt eller till och med mord? Oxhagsmordet i Kalmar är ett mycket typiskt fall med en algerier som hade ett utvisningsbeslut på sig. 
Är det Beatrice Ask som är ytterst ansvarig, i så fall borde hon JO-anmälas

I november 2006 skrev Metro om detta och det var just ifrån denna artikel som Lars Rosén hämtat uppgifterna.  Metro skrev bland annat detta  "577 fångar i svenska fängelser ska utvisas efter verkställd dom". Jag bara undrar hur många som redan före dessa 577 släppts ur fängelser utan att utvisas. Finns det tusentals kriminella invandrare fria på våra gator som skulle varit utvisade om våra myndigheter skött sina uppgifter och tagit sitt ansvar.

Jag tror att det flesta svenskar tror att när någon blir dömd till fängelse och sedan utvisning, att detta också utförs.
När personen avtjänat sitt straff tar polisen vederbörande från fängelset och vidare till flyg eller annan transport för avvisning. Jag är inte förvånad av att det inte fungerar men det som gör mig rent ut sagt förbannad är att politiker och media fullständigt blundar för detta. Media brukar annars vara ganska snabba på att varna allmänheten för diverse saker som t.ex. algblomning, mördarbakterier och fågelinfluensa men när invandrare är inblandade blir det helt plötsligt tabu att rapportera om.

SVERIGEDEMOKRATERNA OCH REINFELDT ENDA HOTET?

Jag har nu lite efterhand lyssnat till Mona Sahlins sommarprat program i P1. Hon använder mycket av sin tid att prata  politik och kasta ur sig diverse negativa omdömen. Det är ju väldigt enkelt att göra det utan att någon ges möjlighet att bemöta "påhoppen". 

Det intressanta med detta är att hon återkommer flera gånger till Sverigedemokraterna och Fredrik Reinfeldt i sitt program.

70599-51
Debatt i TV4 mellan Jimmie Åkesson och Mona Sahlin 

De tycks vara något form av rött skynke för Mona eller spöken som återkommer titt som tätt i hennes mardrömmar. Jag kan bara tolka det som att det är här socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin finner det största hotet inför nästa valrörelse. Inte ett enda ord om det övriga partierna. Mona ser uppenbarligen sverigedemokraterna som det parti som kan plocka flest antal väljare från socialdemokraterna.
Som sverigedemokrat finner jag detta mycket smickrande och fäster mig inte det minsta vid hennes floskler om oss sverigedemokrater.


En annan liten parentes i hennes program är delen om Hultsfred och festivalen där hon glömmer bort att nämna att den person som hennes dotter träffade i Hultsfred är Putte Svensson, VD RockCity och utvecklingschef RockParty.

Kan nämna att jag jobbade tillsammans med Putte Svensson på Silverdalens Pappersbruks el/instrumentavdelning i slutet på 80-talet, tror jag det var. På Puttes sista arbetsdag (innan han började på Rockparty) bjöd han på hembränd sprit inne på avdelningen och under arbetstid till alla som ville. I och för sig var nog ingen förvånad för vi hade nog alla haft våra funderingar kring Puttes omdömen och en del annat................

Lika barn, leka bäst.

KALMAR FF BÖNHÖRDA?

Igår var jag riktigt kulturell och besökte en så kallad upplevelsevandring i Kalmars domkyrka. Vi fick se ett antal gamla föremål som inte visas allt för ofta och höra en del om domkyrkans historia och vandra i delar av domkyrkan som besökare normalt aldrig får se.
Ett ställe som lockade mitt intresse var kryptan under sakristian men döm om min förvåning blev stor då jag kom in i sakristian där ena väggen prydes av en KFF-flagga och lagfoto på 2007 års laguppställning.

70599-52
Nedgången till kryptan kan ses alldeles intill väggen.

Nu kan man anta att det bes en och annan bön även för KFF i domkyrkan och det känns bra inför morgondagens match mot IFK Göteborg. I så fall kommer säkert "änglarna" få bita i gräset när de besöker Kalmar.

DUBBLA IDENTITETER = DUBBLA BIDRAG ?

Skatteverket har startat ett antal utredningar mot personer som har folkbokfört sig i Sverige under flera identiteter enligt Sveriges Radio. De har haft både falska och dubbla EU-pass som kommer från framförallt de baltiska länderna, Tyskland och Spanien.


70599-50

I förra veckan dömdes en man från Kirgizistan vid Solna tingsrätt som hade vistas i Sverige sedan 2002. När han skulle utvisas skaffade han sig ett nytt pass och en ny identitet. De två litauiska passen upptäcktes när han snattade. Mannen dömdes till tre månaders fängelse samt utvisning.


Polisen Åke Linderdahl inspektör på krimjouren kan se två skäl till att en person skaffar sig två eller flera identiteter. Dels för att ha en reservidentitet att falla tillbaka på ifall man gör en kriminell handling och sedan blir avslöjad, dels för att komma undan ett utvisningsbeslut.


För det första är det inte en kriminell handling att skaffa sig dubbla identiteter, tydligen anser inte polisen det eftersom det är först efter en kriminell handling som reservidentiteten används.


För det andra tycker jag att det mest uppenbara skälet till att skaffa sig flera identiteter måste vara att det då är möjligt att kvittera ut dubbla eller ännu fler bidrag från samhället. Det måste vara väldigt enkelt att kvittera ut dubbla försörjningsstöd och bostadsbidrag om man bor både i t.ex. Södertälje och i Tensta under olika identitet.

Frågan är hur många det finns i Sverige med dubbla identiteter om det är så lätt.


AFA I PRIDEPARADEN OCH PÅ LEDARSIDAN I BAROMETERN

Hämtat från politkerbloggen


"Allra sist i tåget gick ett 20-tal maskerade ungdomar från vålds- och terrororganisationen AFA - Antifascistisk Aktion Sverige. Vid deras sida fanns civilklädda poliser och efter ekipaget följde ett femtontal polisbilar."

Helt fantastiskt vilken duktig poliskår vi har. Polisen skulle givetvis plockat in hela AFA-bunten och kollat identitet, fingeravtryck och tagit DNA-prov för befintliga utredningar och framtida behov.
Polisen och SÄPO gör sig själva till åtlöje genom att agera eskort åt dessa odemokratiska våldsverkare.

På AFA-dackebygds hemsida finns numera en handledning i politiskt våld. AFA kallar den för "Aktivitetsguiden för antifacister" men en normalt funtad människa inser att den är till för facister. Läs den själv här

Jag vill samtidigt ge all kredit till Barometerns politiska chefredaktör Per Dahl som tar upp AFA:s medverkan i Prideparaden på dagens ledarsida där han bland annat skriver följande "Pridefestivalens organisatörers omdöme inger onekligen allvarliga tvivel när sådana deltagare släpps in."
Om AFA:s talesperson "Hekto" skriver per Dahl "Bättre självporträtt av en samvetslös ligist får man leta efter"

Tack Per Dahl för att du vågar skriva om AFA, det är ju inte första gången. När får vi se Östrans politiska redaktörer skriva om AFA på samma sätt, troligtvis aldrig.

Är det någon som känner till mer foto av AFA får ni gärna tipsa mig om detta. Se mailadress på min hemsida.


KNULLBORGARMÄRKET TILL MONA SAHLIN

Mona Sahlin har tilldelats knullborgarmärket av RFSU på Pridefestivalen. Nu får hon ett "fint" märke som kan pryda skinnpajen.
Att hon är partiledare för Sveriges största parti är enligt min mening fullständigt ofattbart. 

Jag blir alldeles kallsvettig när jag tänker på att hon kan bli Sveriges statsminister 2010.

Hoppas att vi Sverigedemokrater får mandat av väljarna, så att vi kan stoppa den galenskapen.

 


ETT AXPLOCK RUBRIKER

-         Restaurang anklagas för svarta löner

-         Man misshandlad vid Statoil

-         Krossad ruta på pizzeria Italia

-         Misshandel på Vallens uteservering

-         Män stoppade dvd i plastpåse

-         Man anmäler ordningsvakt för misshandel

-         70-årig man hotades av ungdomar

-         Kusiner började bråka på Larmtorget

-         EU-moppar stals under helgen

-         20-åring sparkade och slog på bilar

-         Inbrottstjuv passade på i olåst lägenhet

-         Inbrottsförsök hos Stensö minigolf

-         43-åring misstänks ha tänt på gruppboende

-         24-åring misshandlad på Stensövägen

-         Försökte bryta upp bil på Sagovägen


Detta är en del av rubrikerna efter helgen i Kalmar, skulle jag ta med även omkringliggande kommuner skulle listan bli väldigt lång. Sedan har jag ingen vetskap om hur många brott som begås utan att våra lokala tidningar skriver om detta.


Ändå finns det en del personer som vill hävda att brottsligheten i samhället inte ökat.

Även röster inom polisen försöker att hävda detta när det passar.


Tyvärr är det bara en bråkdel av dessa brott som kommer att lösas, det flesta utredningar kommer läggas ner p.g.a. tidsbrist hos polisen. MEN i handlingar kommer orsaken vara något annat som brist på bevis eller någon annan lämplig formulering.

Sanningen är ju den att det inte är ovanligt att polisens kriminalare/brottsutredare har ett 50-tal utredningar samtidigt och då blir det ingen tid alls till vissa utredningar, utan de läggs istället ner.

Det är dock fel att kritisera polisen för detta utan orsaken är att polisen inte fått utökade resurser i förhållande till hur brottsligheten ökar. Jag tror att vårt EU-medlemskap med ingen eller mycket begränsad gränsövervakning tillsammans med den ökade invandringen är de största orsakerna till den ökande brottsligheten.


Det behövs fler poliser och tuffare straff. En person som tas på bar gärning skall dömas omgående till ett straff. Det skall vara kännbart från första sekund.


GRANSKA MUSLIMSKA FRISKOLOR.

Det har blossat upp en debatt om friskolor sedan Plymouthbröderna fått tillstånd att starta en friskola i Småland. Anledning tycks bland annat vara ett uttalande från en medlem av Plymouthbröderna där han menar att det finns en rangordning där männen är överordnade kvinnorna. Detta har tydligen fått ett antal politiker att gå i taket, bland annat moderaterna som tycks byta fot i denna fråga. Om nu orsaken till denna upphetsning ligger i Plymouthbrödernas syn på jämlikhet mellan könen blir jag en aningen förvirrad.


Varför har ingen reagerat på samma sätt när muslimer startat friskolor i Sverige. Är det någon religion som har en förnedrande och ojämlik kvinnosyn så är det islam. Enligt koranen ärver kvinnan bara hälften av vad en man ärver.


Koranen 4:12
Gud säger om era barn: En manlig arvtagare ärver lika mycket som två kvinnor?. Allt detta är en bestämmelse från Gud; Gud äro förvisso den Vetande; den Vise?


Jag tror att alla känner till hur kvinnors situation ser ut i muslimska länder och finner det mycket absurt att ingen svensk politiker från riksdagspartierna reagerat på alla muslimska friskolor.

När man sedan också läser vad som skrivs i koranen om oss kristna (otrogna) blir det ännu mer förvånande.


Koranen
4:91
?De skulle önska att ni blev otrogen liksom de själva?. Skaffa er inte några beskyddare ibland dom förrän de konverterat till islam. Om de vänder er ryggen så och döda dom, varhelst ni finner dom. Och skaffa er inte någon beskyddare eller hjälpare ibland dom.?


Koranen
47:4
När ni möter dem som är otrogna, så halshugg dem, tills ni anställt ett blodbad bland dem! Slå dem då i bojor.


Tabari IX: 69 ( hadith )
Profeten sade: Att döda otrogna är en bagatell för oss.


När tänker svensk media ställa företrädare för muslimska friskolor mot väggen och granska vad som försiggår i dessa skolor och hur undervisningen bedrivs. Följer dessa skolor svensk skollag och läroplan.  Får pojkar och flickor undervisas tillsammans?

Tyvärr lär det väl dröja innan den politiskt korrekta mediacirkusen granskar muslimska friskolor om det överhuvudtaget kommer att ske.Den socialdemokratiska kristna Broderskapsrörelsen beslutade i helgen att även muslimer kan bli medlemmar. Men det var ju i och för sig ingen överraskning då det samarbetat med varandra tidigare, bland annat inför kyrkovalet 2005.


TERRORISTMISSTÄNKTA MÅSTE FÅ UPPEHÅLLSTILLSTÅND I SVERIGE

Den slutsatsen måste jag dra efter att ha läst Svenska Helsingforskomitténs kritik av Sveriges för avvisningarna. Givetvis stämmer Bengt Westerberg in i kritiken, numera ordförande för Röda Korset. Han oroar sig för rättssäkerheten och anser tydligen att många avvisningar görs på felaktiga grunder.

70599-45

Sverige beviljade närmare 100.000 uppehållstillstånd under 2006 och SÄPO stoppade endast 65 personer varav ca 40 var asylsökande från att bosätta sig i Sverige och det finner jag istället som en mycket låg siffra. Jag tror att vi får in ett stort antal personer med tvivelaktig bakgrund eller syften som SÄPO inte upptäcker. Dessa 65 personer är nog bara toppen på ett isberg, tyvärr.
Bengt Westerberg borde istället oroa sig för den svenska befolkningens säkerhet och försöka skydda oss mot dessa grupper. Det är mycket förvånande att han och andra politiker inte oroar sig mer för varför så många terroristmisstänkta söker sig just till Sverige.
För min egen del tvivlar jag inte det minsta på att orsaken är vår generösa och naiva invandringspolitik.

KINESISKA INVESTERARE INTE IMPONERADE I KALMAR

Ett fåtal investerare från Kina har de senaste dagarna besökt Kalmar för att titta på Fanerduns projekt. Enligt Barometern är de inte imponerade utan istället väldigt besvikna över att mässhallarna ej är klara. Någon förhandsinformation om programmet för besöken lämnar inte Fanerdun men det försvarar kommunens informationsansvariga Kyrre Dahl med att det är ett "typiskt kinesiskt sätt att jobba".

Fanerduns representanter tycks bevaka de kinesiska investerarna så de inte uttalar sig till media enligt Barometern, som liknar dem vid politruker. Fanerduns VD Peter Fust tycker ändå att dessa besök är bra då de tilltänkta investerarna aldrig varit i Sverige. Är dessa besök utformade som turistresor och borde de då inte betraktas som mutresor betalda av Fanerdun?
 
Kommunen informerar tydligen om att det mesta är grattis i Sverige, som skola och sjukvård men jag undrar om de då också informerar om vilka inkomstskatter som väntar de som flyttar till Kalmar med uppemot 60 procent marginalskatt och 25 procentig moms. Men ingen vet om de nu kommer att betala någon skatt i Sverige. Skattemyndigheten i Kalmar har ju redan tillsatt en grupp som skall reda ut skattereglerna mellan Kina och Sverige
.
Man kan ju verkligen fråga sig vad Fanerdun kan vinna på att ta hit tilltänkta investerare till Kalmar för att vissa upp ingenting! En gammal lagerlokal som man knackar bort tegel i, ett antal jordhögar och inte att förglömma flera tegelhögar. Mycket "imponerande" efter ca 9 månaders kinesiskt byggarbete.Fanerduns VD Peter Fust anser att det är viktigt att inte hasta igenom ett så stort projekt. Förklaringarna till det långsamma bygget blir mer och mer krystade. Nu börjar han även skylla på svenska regler precis som jag förutspådde i min blogg i ett tidigare inlägg. Den svenska reglerade arbetstiden är nu ett hinder. Citat:"-Vi är ju inte i Kina och jag skulle också vilja att vi kunde jobba sju dagar i veckan och 24 timmar per dygn. Men det kan vi inte, vi har de svenska reglerna att följa."
Hur enfaldigt dum är denne VD Peter Fust?

Hur tror han att vår sjukvård kan fungera dygnet runt eller stora processindustrier med kontinuerlig drift som t.ex. Södra i Mönsterås. Tror han att kärnkraftverket OGK i Oskarshamn bara producerar el mellan 07:00 och 16:00. Har han aldrig hört talas om olika arbetsscheman och skiftarbete.
Peter Fusts argument är så skrämmande dåliga att det är pinsamt att läsa!
Jag föreslår att Fanerdun inför 3-skift eller 5-skift på sitt bygge så är det inget problem med att arbeta 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan och ändå uppfylla de svenska arbetstidsreglerna som för övrigt numera gäller inom hela EU.Jag tror att de flesta förstår att orsakerna till det långsamma bygget har helt andra grunder.

MENAR POLISEN ALLVAR?

Ännu en gång vädjar polisen till allmänheten om tips efter en våldtäkt i Borgholm. "Ring hellre en gång för mycket än en gång för lite till oss" säger polisen. Polisen har fått bra uppgifter från den våldtagna 20-åriga kvinnan. Polisen söker två män och kvinnan har lämnat ett detaljerat signalement på en av männen. 

När nu polisen går ut i media och vädjar till allmänheten om tips förväntar jag mig att polisen också släpper ut signalementet, men icke.Det enda polisen uppger är åldern på männen som 20-25 år. Jag frågar mig då om polisen verkligen menar allvar med sin vädjan. Om de verkligen ville ha tips måste de givetvis lämna ut signalementet på våldtäktsmännen. 

Eller är det så att det inte blir politiskt korrekt om polisen tillkännager signalementet. Kan det vara så att det då framgår att personerna ifråga inte är svenska. Jag tycker det är sorgligt om till och med polisen spelar med i den politiska korrektheten som råder i samhället. Om detta är viktigare än att försöka klara ut begångna brott. 

Hembygdsföreningar diskrimineras av kommunen.

"Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en historia, någonting som binder er ihop. Och vad har vi? Vi har midsommar och sådana töntiga saker."

Så uttryckte sig socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin om vår kultur och historia  2002 enligt Euroturk (Turkiska ungdomsförbundets tidning).


Detta tycks även gälla i vänsterstyrda Kalmar. Vid kommunfullmäktige den 18 juni klubbades budgeten för 2008 av vänstermajoriteten i Kalmar och dessvärre får hembygdsföreningarna inte en enda krona i driftsbidrag.

År 1995 togs ett beslut av vänsterstyret i Kalmar att våra hembygdsföreningar inte längre var berättigade/behov av bidrag och sedan dess har de fått klara sig utan bidrag.

Det som jag finner mycket anmärkningsvärt är att under alla år sedan 1995 har invandrarföreningar varit berättigade till driftsbidrag och dessa invandrarföreningar har ju i princip samma syfte med sin verksamhet som hembygdsföreningarna att just bevara sin kultur. Sedan 1995 har det anslagits ca 1 500 000 kronor till invandrarföreningar medan våra hembygdsföreningar inte fått en enda krona.


Vänsterstyret har istället satsat på Medeltidsstaden Salve, ett kommersiellt jippo som kommunen trodde sig kunna få ekonomisk lönsamhet i. Men som så många gånger för fungerar inte detta när kommunens företrädare skall leka företagare något vidare utan nu står kommunen med byxorna vid fotknölarna och levererar en nota på ca 20 miljoner kronor till kommunens skattebetalare. Men det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson är lika stor i korken för det, ingen självkritik eller ödmjukhet där inte.


Kommunen skall ägna sig åt sin kärnverksamhet som skola, vård och omsorg och inte slösa med skattebetalarnas indrivna skatter.


Nu har ju tyvärr kommunen börjat leka företagare ännu en gång tillsammans med kinesiska Fanerdun, resultatet av detta kommer med stor sannolikhet bli en ny nota för kommunens innevånare. Frågan är bara hur stor den blir denna gång?


Kommunens resurser skall inte användas för att marknadsföra kinesiska företag!

Är det några företag kommunen skall stöta så är det svenska företag och då i första hand Kalmarföretag.


RSS 2.0