FRÅN KLARHET TILL KLARHETJimmie Åkessons framträdande i SVT:s Gomorron soffa var klockrent och tog udden ur Kalibers ansvariga person och även Daniel Poohl från EXPO fick lite tunghäfta. Jag tror att alla som ser Jimmie i aktion blir förvånade och imponerade av hans sätt att sköta denna historia. Jag tror även att de politiker som har planer på att debattera med Jimmie blir lite byxis och tvekar om det skall våga ta en debatt om SD:s hjärtefrågor.

Jimmie Åkesson går från den ena klarheten till den andra och har utvecklats väldigt mycket under de åren han varit partiledare. Jag är glad att jag var en av dom som röstade fram Jimmie som partiledare på riksårsmötet i Norrköping 2005.


Jag tror att Sveriges Radio och Kalibers redaktions förhoppning med dessa program var att man skulle skada Sverigedemokraterna men efter att jag lyssnat på både radio och TV är jag faktiskt lite tveksam. Jag satt i bilen några timmar under förmiddagen på väg till en kund och lyssnade då på Ring P1. Flera samtal ifrågasatta Kalibers arbetsmetoder och att man endast granskat Sverigedemokrater. En före detta folkpartist med ca 20 års erfarenhet från politiken menade att detta förekommer på gräsrotsnivå i alla partier. En annan person undrade var alla FRA-motståndare tagit vägen. De som protesterade mot avlyssningslagen. Han menade att dessa personer som drev en så intensiv kampanj på sina bloggar nu även borde protestera mot Sveriges Radios metoder. Han undrade om han i fortsättning kunde gå på möte med idrottsföreningen eller i någon annan förening utan att han blev avlyssnad av någon med dold mikrofon som ville göra ett scoop.


Sedan tror jag också att man från etablissemanget skrikit rasism lite väl ofta under de senaste åren och att begreppet förlorat lite av sin verkliga innebörd. Flera av de exempel som räknats upp i media har jag svårt att tolka som rasistiska.
Jag börjar faktiskt fundera på om inte Kaliber istället har gjort propaganda för Sverigedemokraterna. Igår hade jag närmare 1 800 besökare på en enda dag och det kan jag tacka Kaliber för. Det skall bli intressant att lyssna till de två återstående programmen och vem vet, jag kanske når 10 000 besökare på en vecka under de kommande veckorna.


De kommande opinionsundersökningar kommer givetvis att bli ett kvitto på om dessa Kaliberprogram inneburit något för Sverigedemokraternas stöd bland det svenska folket.


Vem vet? Det kanske blir nya framgångar istället.


NYTT VECKOREKORDFörra veckan gav ett nytt veckorekord på antalet besökare på bloggen. För första gången hade bloggen mer än 8 000 besökare under en vecka eller närmare 8 500.


Jag kan bara konstatera att ju mer som etablissemanget granskar vårt parti och dess företrädare så stiger antalet besökare på min blogg. När ssu-medlemmar startade sin blogg "SD Bluffen" efter nyår hade min blogg drygt 4 000 besökare i veckan. Det innebär att bloggen har haft en 100 procentig ökning av antalet besökare på ca 3 månader.

Det är bara att tacka för den publicitet som min blogg fått av dessa "granskare".


Nu är jag givetvis mycket väl medveten om att en viss andel av dom som besöker min blogg inte sympatiserar med mina åsikter men samtidigt vet jag att det även kommer in nya läsare som sympatiserar med min och SD:s åsikter.


Att redovisa denna positiva utveckling retar säkert också en och annan av våra kritiker ;-)


Samtidigt vill jag tacka alla mina trogna läsare som gör bloggen intressant med alla era kommentarer.


KALIBER + EXPO = SANT

Kalibers Sanna Klinghoffers EXPO-vänner.

Detta har givetvis Sanna Klinghoffer numera plockat bort från Facebook men en av mina läsare gjorde en skärmdump av detta innan hon förstod sitt misstag. (Tack Lasse).

Bland Sanna Klinghoffers vänner på Facebook finns Daniel Poohl från EXPO. Som inte det vore nog utan även en Mikael Ekman finns bland hennes vänner på Facebook. Han beskrivs på följande sätt på Wikipedia.

"Mikael Ekman, svensk journalist, född i Karlskrona, känd för sitt engagemang mot högerextremism och rasism. Verksam vid stiftelsen Expo och på TV-produktionsbolaget Strix. Medförfattare till böckerna "Sverigedemokraterna: den nationella rörelsen" och Sverigedemokraterna från insidan."

 

Med dessa två vänner är nog risken att dessa program skall vara objektiva minimala. Det kommer istället handla om att smutskasta SD på alla upptänkliga sätt vilket användandet av inte mindre än tre infiltratörer vittnar om.

Det som är än mer anmärkningsvärt är att det är våra licenspengar och skattemedel som används till detta.

Så kommer då det "efterlängtade" programmet från Kaliber. Jag hade faktiskt förväntat mig att programmet skulle komma några veckor innan valet till EU-parlamentet men Sveriges Radio kanske tänker sig att köra det i repris ända fram till valet i september 2010. Tydligen är programmet uppdelat på tre avsnitt för att få stort genomslag som möjligt.

 

De tre infiltratörerna som Sveriges Radio sänt ut har tydligen bandat 90 timmars material från ca 30 olika möten hos Sverigedemokraterna. Om jag förstod rätt så har ca 20 av dessa möten "friats" av Kalibers redaktion. På de övriga mötena har det tydligen enligt Kalibers redaktion förekommit rasistiska uttalanden. Jag antar att vi idag fick ett smakprov på de mest anmärkningsvärda uttalandena och jag instämmer i att i några fall var det rent bedrövligt och dessa lyfts givetvis fram av Kaliber.

 

Nu kommer givetvis inte Sveriges Radio granska de etablerade partier på samma sätt men de som kommer ihåg valstugereportagen i Uppdrag granskning för ett antal år sedan kommer säkert ihåg att det då gällde andra partier. Jag kan bara bekräfta att jag hört liknande uttalanden från politiska företrädare från de etablerade partierna uttrycka sig på liknande sätt och i något fall än värre än det vi hört i programmet Kaliber. Det finns tydligen en del företrädare för de etablerade partierna som gärna vill "bikta" sig för mig och ventilera sina åsikter utan att de blir påhoppade av någon.

 

Följande historia/vits fick jag på mail för ett antal år sedan från en socialdemokratisk politiker som även var engagerad i det lokala LO-förbundet. Men jag anklagar honom inte för att vara rasist för att han skickat mig denna vits.

 

George W Bush och Tony Blair står och pratar i en bar.

En gäst kommer fram och frågar vad de pratar om.

- Vi gör upp planer för 3:e världskriget, säger Bush

- Jaså? Hur ser de planerna ut då?

- Vi ska ha ihjäl 140 miljoner muslimer och en IT-konsult, säger Bush

Gästen bara står och gapar.

- En... IT-konsult? Varför det? Varför ska ni ha ihjäl en IT-konsult.

- Det var det jag sa, säger Bush till Blair. Ingen bryr sig om muslimerna.

 

Att de förekommer en mängd Norgehistorier är inget som någon reagerar på men skulle samma vitsar förändras så att det skulle handla om araber eller muslimer eller någon annan folkgrupp så skulle de omgående klassas som rasistiska.

 

Att till exempel en viss kategori av invandrare är enormt överrepresenterade när det gäller våldtäkter är ett faktum som BRÅ uppmärksammat och som finns i deras rapport om brott bland invandrare. Sedan finns det givetvis många olika sätt att uttrycka det på, en del är mindre lämpliga än andra men det förändrar inte den statistik som finns. Frågan är då var gränsen går för rasism. Är BRÅ:s rapport om brott bland invandrare rasistisk för att den pekar ut invandrare som mer kriminella än etniska svenskar?

 

Sverigedemokraterna har en ganska stor tillströmning av nya medlemmar och det är givetvis svårt att sålla agnarna från vetet för de ansvariga i de olika lokala föreningarna. Det vet jag själv av egen erfarenhet. Vissa nya medlemmar kanske du bara träffar en gång under ett helt år och då är det väldigt svårt att bilda dig en uppfattning om en person. En enda persons uttalande kan vålla partiet stor skada då massmedia givetvis finner ett stort nyhetsvärde i detta men det är en verklighet vi Sverigedemokrater lever med varje dag.

 

Partiet har en hård hållning mot personer som uttrycker sig grovt felaktigt eller står för värderingar som kan betraktas som rasistiska. Dessa personer utesluts ur partiet relativt omgående.

Detta förhållande nämns överhuvudtaget inte i programmet Kaliber.

 

Jag deltog själv i ett möte i Växjö 2005 där en ny medlem i partiet framförde rent nazistiska åsikter vilket fick tillföljd att han redan dagen efter uppmanades att lämna partiet, vilket han också gjorde. Det var ett beslut som ingav förtroende och gjorde att jag vågade representera partiet offentligt.

 

I Sverige är det som bekant inte tillåtet att kalla en spade för en spade utan att pk-etablissemanget rycker ut även om det är sanningen man uttrycker. Jag tänker i varje fall inte ändra mitt sätt att uttrycka mig på i min blogg eller i insändare efter detta reportage i Kaliber för jag har aldrig sagt eller skrivit något som jag inte kan stå för.

 

Tänk på detta ni som skriver kommentarer på min blogg.

Även kommentarer på min blogg kan givetvis komma att användas mot mig av dessa EXPO-människor.

För den som vill friska upp sitt minne när det gäller valstugereportaget kan titta på nedanstående.
Eller detta exempel som är mycket talande för hyckleriet i Sverige. Där man inte vågar stå för sina åsikter.

.

Dagen, SvD, DN

KURT LUNDGRENS MINNESFOND

Kurt Lundgrens begravning äger rum den 3 april. De som tänkt vissa sin uppskattning för Kurt uppmanas att istället för blommor tänka på "Kurt Lundgrens minnesfond till gagn för det fria ordet".

Handelsbanken 6701-763199982


SERIEVÅLDTÄKTSMAN SÖKTE ASYL SOM HOMOAtt asylsökande från muslimska länder använder homosexuallitet som ett asylskäl är nog känt för många och den här historien från Norge är ett bevis för att detta inte är något påhitt.


I Norge mörkar man ej heller dessa personers härkomst som man gör i svensk media. Detta är troligen en av anledningarna till Fremskrittspartiets framgångar i Norge.


"Mannen er småbarnsfar og er opprinnelig i fra Egypt. I dag skriver VG at mannen søkte opphold i Norge på bakgrunn av homofil legning. Mannen skal ha levd i partnerskap med en 17 år gammel eldre nordmann, men et halvt år etter at han fikk innviliget norsk statsborgerskap, tok samboerskapet slutt."


En av mannens offer begick självmord några månader efter att hon utsatts för våldtäkten

"- Han er en av de verste voldtektsforbryterne i moderne tid i Oslo, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ved Oslo politidistrikt."

Läs artikel i VG

Läs artikel i norska Dagbladet..


S-POLITIKER HÄKTAD OCH ÅTALAD I KALMAR

Ännu ett socialdemokratiskt stjärnskott har utmärkt sig på ett inte alltför smickrande sätt.


En 22-åring som sitter i Kultur och Fritidsförvaltningen för socialdemokraterna är häktad och åtalad för våldtäkt mot barn vid Kalmar tingsrätt.

Som vanligt när det gäller politiker i de så kallade etablerade partierna nämns inte partibeteckning i medias artiklar.


Östran nämner givetvis inte ett enda ord om att han skulle vara fritidspolitiker i sin korta artikel på nätet. Anledningen är givetvis att det handlar om en socialdemokratisk politiker.

Enligt uppgifterna i Barometerns artikel har han inte gjort något större väsen av sig. Vid en koll av protokollen har han endast närvarat vid två möten under 2008. Uppenbarligen har han ingått i den inkvoteringskampanj av unga som socialdemokraterna drivit och som fullständigt misslyckats.


Vem minns inte den socialdemokratiska nämndemannen Mahmmud Haidar som blott drygt 20 år fick ett uppdrag som nämndeman vid Kalmar tingsrätt trotts en tidigare dom för misshandel. Som bara några månader efter att han tillträtt som nämndeman åtalades för en ny misshandel och fick lämna sitt uppdrag.


LAPPALAINEN HAR KASTAT IN HANDDUKEN!Toni Lappalainens blogg är nedstängd på socialdemokraternas s-info.


Jag har agerat när det gäller hans nidbild av mig och jag misstänker starkt att nedstängningen är ett resultat av mitt agerande. Det skall bli intressant att se vad som kommer att hända i fortsättningen.


”ATT FRÄMJA ISLAMISK FREDSKULTUR”


Besök fredsagenternas hemsida och förvisa  dig om att det är sant.

Inte mindre än 200 muslimska "fredsagenter" utbildas av Sensus och Ibn Rushd i Sverige och för svenska skattebetalares pengar. Man kan ju fråga sig varför denna fredens religion skulle behöva hundratals fredsagenter i Sverige.


Utbildningen av dessa så kallade fredsagenter finansieras av Allmänna Arvsfonden, Ungdomsstyrelsen, Sida och Folke Bernadotte Akademin. Med andra ord är detta ett projekt som helt finansieras av svenska organisationer och då infinner sig givetvis frågan om vilket syfte som man vill uppnå. Är detta ännu ett exempel på hur pk-eliten försöker skapa en falsk bild av den muslimska "verkligheten".

Om detta projekt vore finansierat av t.ex. SaudiArabien eller andra muslimska organisationer så skulle det kanske vara trovärdigt men nu är det bara ännu ett pk-projekt som endast syftar till att föra det svenska folket bakom ljuset.


Målet med detta projekt är bland annat att

" Öka kunskapen om en islamisk fredskultur bland svenska unga muslimer."

Jag undrar verkligen vad islamisk fredskultur är för något? Var kan vi se några exempel på denna muslimska fredskultur? Irak? Afghanistan? Somalia? Palestina? Eller är det kanske i koranen!


Om nu islam verkligen är en fredskultur skulle givetvis ingen ens komma på tanken att starta detta projekt men verkligheten och exemplen talar ett helt annat språk.


Calmar Internationella Skola har tydligen haft besök av en av dessa "fredsagenter" enligt en artikel i Barometern (finns ej i nättidningen). Den kvinnliga fredsagenten Sammar Abou Harb som vill klargöra vad islam är och bemöta fördomar från båda hållen tycker själv att det är en frihet att bära slöja. Tydligen har inte utbildningen till fredsagent fått henne att fundera över det kvinnoförtryck som råder inom islam. Nu har svenska organisationer dessutom bekostat utbildningen av flera hundra "fredsagenter" som åker land och rike runt och predikar sitt budskap på skolor och företag. Jag tar mig för pannan över denna naivitet som råder bland dessa pk-organisationer som bekostar detta med bland annat våra skattemedel.


Jag tror dessa fredsagenter gjorde absolut mest nytta om de bedrev sin verksamhet i invandringstäta områden som Rosengård, Hovsjö, Ronna, Bergsjön, Tensta o.s.v. och predikade sin fredskultur bland stenkastare, mordbrännare och raketskjutare.

Men en inte alltför djärv gissning är nog att dessa "fredsagenter" inte vågar besöka dessa områden utan poliseskort. Då de med stor sannolikhet inte är välkomna av de nya svenskarna i dessa områden.


Ännu ett exempel på det sanslösa hyckleri som pågår i det svenska samhället.


BITTER-FI SCHYMAN


Gudrun Schyman fick inte tala i Almedalen.   Foto Thoralf Alfsson

Gudrun Schyman skriver idag på politikerbloggen att SVT och SR hjälper Sverigedemokraterna i valet. Hur hon nu lyckas få ihop denna logik är för mig en gåta.


Jag håller dock till fullo med henne i kritiken att SVT och SR som är våra public service kanaler i Sverige beslutat att bara de partier som sitter i EU-parlamentet skall få komma till tals i valprogrammen. Att Sverigedemokraterna som knackar på dörren till Sveriges riksdag utestängs från dessa valprogram är bara ett rent politiskt beslut. I grund och botten handlar det inte så mycket om EU-valet utan om mer nästa års valrörelse till kommuner, landsting och riksdagen. Alla vet att varje tillfälle som ger SD möjligheten att nå ut med sin politik i riksmedia bara ökar stödet för partiet, oavsett vilket ämne som debatteras.

Detta har Gudrun Schyman begripit då hon skriver följande.


"Det faktum att de har ett heltäckande politiskt program, på samma sätt som deras samarbetspartner i Europa (Frankrike, Italien, Danmark, osv) synliggörs aldrig. De får framstå som det "en-frågeparti" som de faktiskt inte är."Detta är givetvis något som vår "Fria Television" vill undanhålla för alla licensbetalare i vårt avlånga land. De får under inga som helst omständigheter komma till insikten att SD har en hel rad handlingsprogram och att det jobbas på omarbetningar och helt nya handlingsprogram. Själv ingår jag i en grupp som jobbar med kriminalpolitik och närmast på vår handlingsplan är ett valmanifest inom detta område.


Sedan följer en rad felaktiga påståenden om SD och några som hon i det närmaste uppfattat korrekt från denna rabiata kvinna men något annat kan man knappast förvänta sig från en politiker som företräder ett feministiskt vänsterparti.


Läs hela hennes debattartikel på politikerbloggen.


ÖSTRA ÖLANDS FRIA HORISONT

För inte så länge sedan träffade jag författaren Anders Johansson och journalisten Kurt Lundgren utanför vår lilla kvartersbutik på Ängö i Kalmar. Anders var ute på kvällspromenad med sin hund Ruffso (tror jag den heter) och Kurt och jag hade ärenden i butiken. Det samtal som vi sedan hade utanför på butiken kan betecknas som allt annat än pk och det känns väldigt tråkigt att veta att det inte kommer att återupprepas. Anders Johansson har skrivit några rader om Kurt Lundgren som redan funnits på några bloggar på nätet men det är säkert en och annan som missat den ändå. Så här kommer Anders Johanssons tänkvärda ord även på min blogg.
Östra Ölands fria horisont


Ett av de största brotten mot god sed och mot gällande normer är att säga som det är, att skriva rakt på sak, en klar och tydlig prosa och bortse från koderna inom journalistiken och det intellektuella samhället. Alla som har avvikande åsikter vet att de i dag måste maskera sina känslor och uppfattningar i ett ogenomträngligt, fördöljande språk. Eufemismer, försiktiga allusioner, vaga symboler, det är de verbala redskap den får nöja sig med som vill delta i den svenska samhällsdebatten och inte äger de politiskt korrekta åsikterna.


Den som inte vill det får nöja sig med enstaka magasin, eller mest troligt, bloggande; lyckligtvis en ännu obeskuren källa till fri debatt. Det är klart att bloggandet måste stöta alla vaksamma åsiktspoliser, alla självutnämnda censorer.


I tredje världens diktaturer, vänster eller höger, riskerar en person med självständiga åsikter att bli mördad. Dit har vi ännu inte riktigt hunnit i Sverige men hot förekommer, inte minst mot politiker på de politiska bloggarna. En som råkat ut för det, på bruten svenska, är Tobias Billström.

Är Kafka en intuitiv profet som siade om vad som komma skulle?


I dag förefaller den sorgset blickande ironikern från Prag att vara just en sådan.

Men mörkläggandet och tummandet på sanningen, den fega tystnaden har ett högt pris.


Den nyligen döde journalisten Kurt Lundgren i Kalmar visste allt detta. På den lokala scenen var hans forum två mindre landsortstidningar, Ölandsbladet och Kalmar Läns Tidning. Men på sin blogg nådde han ut över hela riket. Han var, varken mer eller mindre, en motståndsman bland alla medlöpare.


När jag nu skrivit detta går jag in på hans blogg med den frimodiga rubriken: Östra Ölands fria horisont.

Detta var hans metafor för frihet: ett öppet landskap som försvinner ut mot havet, ett folk han respekterade och tyckte om.


Kurt Lundgren hade ungefär lika många läsare som den stora tidningen Dagens Nyheter. Så här kunde det låta i klartext, när Kurt Lundgren kommenterar tv-programmet Debatt med Janne Josefsson: "Hur man under en timme kan diskutera Israels ingripande i Ghaza utan att nämna orsaken - 10 000 raketer från terrorligan Hamas som ramlat ner över civila israeler - det begriper jag inte. Men tanken är denna: Israel är den enda staten på jorden som inte får försvara sig när den blir anfallen, och om den gör det, ja då är det judarnas fel var de än bor i världen och om de så levt i Sverige sedan 1700-talet - det hjälper inte, genom sin ras är de skyldiga till det som sker."


Kurt Lundgren citerar Ilmar Reepalu apropå tennismatchen i Malmö: Detta är inte en tennismatch vilken som helst, det är en match mot staten Israel.


Det är ett sanslöst påstående av ett kommunalråd och Lundgren kommenterar detta med att Reepalu måste ta hänsyn till demografiska fakta i sin stad. Av Malmös 287 000 invånare är 50 000 muslimer, 30 000 är av arabiskt ursprung och det mest vanliga pojknamnet i Malmö är Muhammed.


Kurt Lundgren är inte den som förtiger uppfattningar från vilket håll de än kommer. Han konstaterar att cyberrymden nu begåvats med en direkt antisemitisk blogg på svenska och citerar från denna: "Personligen tror jag, precis som den iranske presidenten, att Israel kommer att försvinna som stat. Jag kanske inte får uppleva det själv, men det vore det enda korrekta."


I en anda av frihet och öppenhet har Kurt Lundgren redigerat sin blogg; de flesta dagstidningar skulle ha mycket att lära genom att studera den. Jag har många gånger häpnat över hans insikter och kunskaper inom vida fält - och över hans totalt okorrumperade känsla för sanningssökandet. Men någon besserwisser var han sannerligen inte. Så här kan det låta: De åsikter som framförs på denna blogg baseras på ett tänkande som kan beskrivas som sanningen, men inte själva sanningen med stort S, utan man kan säga att det lutar åt det hållet, mer eller mindre i varierande grad...; jag förstår inte själv vad jag menar men det är det säkert någon annan som gör."


Ja, förbanne mig, det gör jag. Det är roligt och briljant och tar fram essensen i det svåra letande efter vad som är rimligt.


Här skulle jag vilja fortsätta att citera det ymnighetshorn som Kurt Lundgrens blogg är. Men jag får nöja mig med att konstatera att den svenska journalistiken har lidit ett mycket svårt avbräck med hans bortgång.


Jag tror att jag fullföljer Kurt Lundgrens tankegång i fråga om judarna om jag säger följande. Tyska judar var övertygade om att deras situation före andra världskrigets utbrott skulle förbättras om de bara väntade. De var införlivade i det tyska samhället och betraktade sig som goda medborgare. De intellektuella, vars uppgift det är att hålla vakt, gömde sig eller flydde landet. Majoriteten dolde sitt ansikte för att överleva i Tyskland.


En sådan situation upplever vi i dagens Sverige. Majoriteten av mediakåren förhåller sig politiskt korrekt. Detta är också det främsta skälet till att Kurt Lundgrens blogg hade lika många läsare som Dagens Nyheter. De har nu mist ett andligt vattenhål.


Jag tror att Kurt Lundgren skulle ha fortsatt att vara en motståndsman vad som än hände. Han var fullkomligt orädd och erkände ingen annan husbonde än sanningssökandet.


De journalister som nu av politiska, ideologiska eller andra skäl väjer för sanningen är ytterst farliga eftersom deras medlöperi på sikt leder till att konflikten trappas upp. Det lilla landet Israel är omgivet av fiender och i Europa finns inte många pålitliga vänner bland nationerna, allra minst Sverige. Det är mycket möjligt att den rasistiska bloggaren som citeras av Kurt Lundgren får rätt. Men vi kan vara alldeles övertygade om att det hjältemodiga Israel kommer att kämpa med alla tills buds stående medel, inklusive atomvapen, för att försvara sitt territorium och sitt folk. I den kampen kan mycket väl finnas ett embryo till ett nytt världskrig.


Men det är Kurt Lundgren som här ska ha sista ordet och vi återvänder till tennismatchen i Malmö och hans citat av polischefens strategi i denna stad: Det är farligt att ge sig in i en folkhop, därför gör vi ingenting, dagarna efter tittar vi på de filmer som vi spelat in och då kan vi eventuellt lagsöka någon.

Kurt Lundgren kommenterar: svensk dadda-dulta-polis haver talat.


Anders Johansson


WANJA LUNDBY-WEDIN LJUGER MITT PÅ BLANKA DAGEN.

De senaste dagarnas avslöjande inom de socialdemokratiska leden måste vara genanta för "rörelsen".

Margot Wallström får 21 miljoner i pension när hon sluter som EU-kommissionär enligt uppgifter i media. Undrar om hon dessutom får en liten pension från vårt svenska pensionssystem också men det handlar säkert bara om fickpengar för den socialdemokratiska idolen Margot Wallström.


Att sedan höra undersköterskan Wanja Lundby-Wedin säga att hon känner sig grundlurad är patetiskt. Vem är hon lurad av? Styrelsen! Hon sitter ju själv i styrelsen med tillgång till alla siffror och har givetvis alla möjligheter att kontrollera detta. Hon har inte bara möjligheten, utan hon är också skyldig att göra detta eftersom hon företräder LO i styrelsen.

Dessutom har hon suttit i styrelsen i 15 år och har ändå magen att påstå att hon skulle vara lurad. Detta är verkligen sandlådenivå på Wanja Lundby-Wedin.

På 1:a maj talas det vitt och brett om kampen mot kapitalet men det är uppenbarligen med kluven tunga som dessa socialdemokratiska företrädare talar.


Wanja Lundby-Wedin ljuger när hon säger att hon blivit lurad. Det är bara att läsa AMF:s årsredovisning så får man svart på vitt. För den som inte orkar gå in på http://www.amf.se/ så kommer det mest intressanta här.
Det framgår med all tydlighet att kostnaderna för Christer Elmehagen var närmare 15 miljoner kronor under 2008. Och det kan absolut inte ha undgått Wanja Lundby-Wedin som med andra ord inte är något annat än en lögnerska.


MEN DETTA ÄR INTE NOG.


I AMF-styrelse ingår ytterligare 4 personer från LO och dessa är med andra ord lika goda kålsupare som LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin. De har med andra ord varit 5 LO-representanter men ingen har uppmärksammat dessa enorma utbetalningar.


Här kommer dessa naiva LO-representanter.


Arvodet som styrelseledamot är ju välbetalt med ca 10 000 kronor/styrelsemöte under 2008.


Får inte Wanja Lundby-Wedin sparken efter detta så är det mycket märkligt. Hon har ju heller inte försvaret den svenska modellen som LO mer eller mindre övergav i och med att socialdemokraterna sa ja till Lissabonfördraget.

Jag anser att alla LO:s representanter i AMF:s styrelse borde få lämna uppdragen efter sina lögner.

Skall bli väldigt intressant att följa utvecklingen. Kommer Mona Sahlin uttala sig om AMF eller mörkar raggarbruden och än en gång visar upp sitt velande.
Igår fick vi ju  ett NJA från oppositionen om kärnkraften. Precis som altenativ 3 vid kärnkraftsomröstningen 1980. Det är skarpa besked socialdemokraterna kommer med.

SvD,


TVÅ ARBETSMARKNADER

Idag pratade jag med en partikamrat som förlorat sitt jobb alldeles nyligen. Han hade varit på arbetsförmedlingen på information tillsammans med ca 15 andra personer som kommit i samma situation.

Arbetsförmedlaren berättade att arbetsförmedlingen inte var till för dem utan för invandrare och människor med nedsatt arbetsförmåga.

För alla andra var arbetsförmedlingen bara en kontrollinstans som kollade att man gjorde jobbansökningar och följde alla uppsatta regler. Annars skulle man få avdrag på arbetslöshetsersättningarna. Han trodde inte detta var sant men tyvärr så är det nog verkligheten. Regeringen har ju nyligen beslutat om en satsning om 3 miljarder kronor på jobbcoacher men dessa är antagligen i första hand bara till för invandrare och personer med nedsatt arbetsförmåga. Alla andra får tydligen klara sig själva.
Ska man skratta eller gråta. När man sedan läser intervjun med Tobias Billström i Moderaternas tidning Medborgaren om de nya reglerna för arbetskraftsinvandring blir man förundrad och undrar vad det är för ding, ding värld eller land man bor i.


Hur kan man överhuvudtaget öppna upp för arbetskraftsinvandring samtidigt som vi upplever den värsta lågkonjunkturen sedan 30-talet. Är det så att det finns två arbetsmarknader i Sverige, en för invandrare och en för svenskar!


Artikeln har rubriken "Nu öppnar vi upp för att fler ska kunna jobba i Sverige". Det är inte utan att man börjar fundera på om inte moderaterna eller alliansen har en dold agenda. När man läser intervjun med Tobias Billström så funderar jag på i vilket land han lever, en sak är i varje fall säker, det kan inte vara samma land som mig.


Tobias Billström anser att efterfrågan på arbetsmarknaden aldrig kommer att mätas med arbetskraftsinvandringen.

Han säger i artikeln att "arbetskraftsinvandringen är viktig! Vi måste visa det svenska folket att invandring till Sverige är något mer än bara det som präglat diskussionen de senaste 30 åren, nämligen asyl. Asyl är enormt viktigt men vi skall gå från en endimensionell till en mångdimensionell migrationspolitik."


Man kan fråga sig om migrationsminister Tobias Billström funderat över var alla arbetslösa svenskar skall jobba någonstans. Arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin ser läget som nattsvart på arbetsmarknaden men inte Tobias Billström han vill importera arbetskraft. Alliansregeringen går verkligen i otakt.


Artikeln är så fylld med tokigheter att man blir fullständigt mållös. Följande fråga ställs till Tobias Billström.

Kommer asylsökande att behöva stryka på foten för alla arbetskraftsinvandrare?

Vilken fråga! Jag undrar om det inte är så att svenskar kommer att få stryka på foten när dessa arbetskraftsinvandrare tar jobben till betydligt lägre löner. Här finns det stora risker att vi får se rejäla lönedumpningar inom vissa områden. Tobias Billström ser givetvis inga problem med detta utan "det handlar om att bredda vägarna för människorna som vill komma till Sverige."

På frågan om inte detta skulle utarma ursprungsländerna på intellektuellt kapital menar Billström att han och biståndsminister Gunilla Carlsson för samtal om hur vi skall bygga ett nytt politikområde inom migration och utveckling för att se till att hjälpa dessa länder med kapacitetsuppbyggnad.


Först skall vi ta hit utbildade människor som tar jobben från svenskar genom att acceptera lägre löner och sedan skall vi satsa miljarder på att kompensera ursprungsländerna för det som de förlorat till Sverige. Vi kommer med andra ord få betala flera gånger för detta med våra skattepengar. Hur vore det om vi satsade lite på vår egen befolkning och underlättade möjligheterna att studera genom att höja studiebidrag och andra åtgärder som skulle leda till kompetens utveckling av vår egen befolkning.


GE OSS SVERIGE TILLBAKANy EU-val hemsida

SD VÅGMÄSTARE!

Den rubriken hade varit självklar i media. Men nu är det Sverigedemokraterna som är vågmästare enligt dagens opinionsundersökning och då har ingen över huvudtaget noterat detta i sina artiklar.


Jag tror faktiskt att detta är en historisk opinionsundersökning i detta avseende. Första gången Sverigedemokraterna är vågmästare och det går helt obemärkt förbi i svensk media. Märkligt!

DN, SvD, Expressen, Aftonbladet, Dagen


STIGMATISERINGEN AV SDI ett inlägg under förra veckan länkade jag till ett inslag som visats i CBN-news om Malmö och Rosengård. I inslaget uppmärksammas hur vi Sverigedemokrater stigmatiseras i media. Sedan dess har vi sett ett skrämmande exempel i SVT:s Gomorron där man diskuterade en bok "Slaget om svenskheten" hur SD skall stoppas.

I TV-soffan fanns Journalisterna/författarna Mats Wingborg och Anna-Lena Lodenius som tilläts komma med en hel mängd beskyllningar och kränkande påståenden om SD utan att programledaren ingrepp. Efter en stund ansåg programledaren att det var pinsamt och kläckte ur sig något i stil med "att nu har vi inga Sverigedemokrater med".

Nej, tror fan det när man nekar SD från att delta och bemöta dessa påståenden.

Östrans ledarsida
gav denna vecka också ett exempel på denna stigmatisering när man kallade min blogg för en "digital dynghög".

  

Barometern har också bistått med ett nytt exempel på denna stigmatisering. Barometerns största vänsterjournalist Mats Andersson har skrivit en artikel där han låter ett antal EU-parlamentariker uttala sig om att SD kandiderar i EU-valet. Att Mats Andersson inte låter någon Sverigedemokrat bemöta dessa anklagelser är ännu ett bevis på den stigmatisering som media ägnar sig åt.

Det är inte första gången Mats Andersson låter sina egna vänstervridna värderingar styra hans artiklar i Barometern. Objektivitet är något som inte förekommer i hans journalistiska yrkesgärning.


Här kommer några verkligt finna smakprov från artikeln.


"-Att Sverigedemokraterna satsar på EU-valet bekymrar mig oerhört. Sverigedemokraterna står för värderingar som strider helt med de värderingar jag har och står för. Det är svårt att säga hur man bästa tar debatten med ett parti som har en antidemokratisk och rasistisk syn."


Vad menar Gunnar Hökmark? Inte ett enda exempel, utan endast rena floskler.


"- Ärligt talat förstår jag inte varför Sverigedemokraterna vill in i Europaparlamentet.

Det känns inte som rätt arena för ett parti som har som affärsidé att tycka illa om människor från andra länder. Det fungerar inte i EUparlamentet att föra fram en politik som har en nedlåtande syn på människor från andra länder, säger Gunnar Hökmark (M)."


Undrar om Gunnar Hökmark funderat på varför han själv sitter i Europaparlamentet?


Tydligen har han inte det och då kan det nog enbart vara den feta lönen som styr hans kandidering till Europaparlamentet. Undrar om Gunnar Hökmark även undrar vad Vänsterpartiet gör i EU-parlamentet men den tanken har väl ännu inte poppat upp i hans "hökhjärna". Det samma gäller väl även i stort sett för Miljöpartiet men det kanske inte ingår i Hökmarks verklighetsbild.

Får en moderat politiker vara hur dum som helst.


"Samtidigt som representanter för de partier som redan finns representerade i EU-parlamentet skräms och oroas av att Sverigedemokraterna nu för första gången på allvar är ett parti som kan vinna mandat i EU-parlamentet räds ingen debatten."


"Jag måste bemöta Sverigedemokraternas retorik, jag måste förklara att deras politik är för mig förfärliga åsikter som helt strider mot mina grundläggande värderingar om allas lika rätt och värde, säger Lena Ek (C)."


Har ni hört retoriken förut? Samma floskler och skrämseltaktik som tidigare används för att påverka väljarna.

Men aldrig att något exempel på vad de menar med sina påståenden!

  

Jag tycker att det är fegt av dessa politiker att inte ange vad de menar i konkreta exempel med sina påståenden men då får de givetvis stora problem med sin egen retorik för då måste man ta ställning i konkreta frågor och det kan ju vara farligt.


Det som är än mer bedrövligt är att journalisten Mats Andersson låter det gå igenom utan att ifrågasätta ett enda ord eller låta någon Sverigedemokrat bemöta dessa påståenden och ge sin syn på varför Sverigedemokraterna behövs i EU-parlamentet.

  

Tyvärr är detta troligen den verklighet som vi Sverigedemokrater kommer att få möta i media ända fram till valet i september 2010.

HÄR KOMMER SD:S HUVUDPUNKTER I EU-VALET


SUMPRUNKARE

I ett av de sista inläggen som Kurt Lundgren skrev tog han upp Peter Akinders påhopp på min blogg som han kallade en "digital dynghög". Kurt skrev då följande på bloggen kalmartidning."Nu är vi nere på en härligt låg nivå här i Kalmar. Ren gyttjebrottning kan förutses.


Östran, s, kallar Thoralf Alfsson blogg för en "digital dynghög"; så nu väntar vi ivrigt och med spänning på vad Thoralf skall replikera.


Här är några ålderdomliga förslag på skällsord: Hundsfott, lymmel, skälm, bov, sumprunkare..."Jag har skickat mitt svar till ledarsidan på Östran, som jag hoppas publiceras i lördagens tidning. Att Östrans ledarredaktion sjunker till en så låg nivå är beklämmande och det med en skribent som jobbat som talskrivare åt Göran Persson.


Östrans ledarstick uppmuntrade uppenbarligen socialdemokraten Toni Lappalanien till att producera rena rama nidbilderna på sin blogg. Men det bevisar bara de brister i retorik och fakta som socialdemokraterna saknar.


Frågan är om inte Toni Lappalanien mer än väl gjort sig betjänt av de skällsord som Kurt Lundgren föreslår.


KURT LUNDGREN ÄR DÖD

Det är med stor sorg och saknad jag tog emot detta besked under eftermiddagen.

Tack för de goda råden!

Vila i frid, om du kan!


RELIGÖS SÄRBEHANDLING


Läs artikel med länkar

Länk för Toni Lappalainen med anledning av hans kommentar "Vart i artikeln står det om muslimska kvinnor?"
Maha Alhaddad.

Som vanligt har man döpt om verksamheten till kvinnosim när det i praktiken endast handlar om muslimska kvinnor och orsaken till denna mycket osvenska verksamhet är det muslimska kvinnoförtrycket som dessa svenska politiker i Sundsvall bejakar.

I Sundsvall har vi en vänstermajoritet som styr och detta är givetvis ett led i muslimfjäskande som S och V ägnar sig åt.

"Luleå kommun har med arrangemanget "kvinnosim" raserat mycket av det arbete för ett sekulärt, jämställt samhälle som människor genom det förra seklet under stora våndor arbetade fram, Man cementerar ett kvinnoförtryck och för utvecklingen bakåt."

Newsmill


"I Sverige blir det allt vanligare med särskilda "kvinnosim", som det uttrycks med en förskönande omskrivning. Vad det handlar om är mansförbud i badhus. På vissa tider stängs alla karlar ute - även i kommunala (skattefinansierade) badhus.

Jag har dock aldrig någonsin hört talas om något badhus som stänger ute kvinnor på vissa tider. Jag är övertygad om det skulle utlösa ett ramaskri från media och proffstyckare, och ord som "gubbvälde", "könsmaktsordning" och "patriarkat" skulle flyga genom luften."
SVT


DESPERAT SOCIALDEMOKRATIgår Peter Akinder på Östran, idag den här tokiga socialdemokraten i Skänninge.

När argumenten tryter tar man del till dessa metoder. Besök hans blogg.

Uppenbarligen tror han att hans metoder kommer uppskattas av det socialdemokratiska partiet och leda till en snabb karriär inom arbetarpartiet. Men i mina ögon är det bara ett bevis på hur tomma på argument socialdemokraterna är.
Det är att likställa med att ta någon på bar gärning med byxorna vid fotknölarna.

Jag undrar om kommunalråden Johan Persson och Birgitta Elfström uppskattar sin partiväns kreativitet. Om ledande socialdemokrater har något som helst förstånd tar man denne person i öronen och kommer med en offentlig ursäkt inom det snaraste.

Att använda sig av nazistiska symboler kan som de flesta vet betraktas som ett hatbrott. Efter den så kallade fredsdemonstrationen i Kalmar den 17 januari där det förekom hakkors på ett plakat har det kommit flera anmälningar om hatbrott. Därför tycker jag det är intressant om det även kan betraktas som ett hatbrott av Toni Lappalainen när han gör detta fotomontage. Enda sättet att få det prövat är givetvis att lämna in en polisanmälan om hatbrott och se hur en åklagare bedömer detta.

OJ, OJ, MITT I SOLAR PLEXUS

Mitt inlägg om SSU-ordförande Jytte Gutelands blogg tog tydligen mitt i solar plexus på Peter Akinder på Östran. På ledarsidan kallar han min blogg för en "digital dynghög".
När får vi läsa på Östrans ledarsida om det fullständigt misslyckade mångkulturella experimentet i Sverige. Där våldtäkterna står som spön i backen begångna av våra "nya svenskar". Där gängkriminaliteten växer fram som cancersvulster i de större tätorterna. Där ungdomsgäng (läs invandrargäng) kastar sten och skjuter raketer och kastar slangbomber mot bussar, brandkåren och polisen i invandrartäta områden. Där radikal islamister ställer större och större krav. Där den muslimska befolkningen kräver särbehandling och använder sharialagar vid sidan om svensk lagstiftning. Där omvärlden börjat se Sverige som ett varnande exempel.

Nej, detta existerar inte i Peter Akinders rosenröda värld. Utan i hans värld och socialdemokraternas värld ser man ner på det svenska och våra traditioner och grabben på Kalles kaviar är dessutom tydligen ett uttryck för rasism.

Den oikofobi som präglar en majoritet av Sveriges ledarskribenter är både olustig, beklämmande och dessutom skrämmande.

P.S.
Det är ju ändå roligt att veta att Östrans ledarskribent Peter Akinder läser min digitala "dynghög".

Uppdatering

Flera av de som skrivit kommentarer kommer tydligen ihåg kristdemokraternas kampanj "Mer tid med barnen" där fotot på foldern ansågs nazistiskt och därmed inte pk-godkänt. Så kristdemokraterna drog tillbaka foldern.


Det kan vara intressant att jämföra dessa bilder.Ej pk-godkänd, anses vara nazistiskt.


Detta kan jämföras med Jytte Gutelands blogg som presenteras med följande foto


PK-godkänd


Vad anser du? Vad Peter Akinder anser förstår nog de flesta!


KRONOFOGDEN SÄTTER STOPP FÖR FANERDUN


Invigningsyra och kinesisk teaterspel.                                       Foto Thoralf Alfsson


Idag är dessa herrar inte längre så intresserade av att prata om Fanerdun längre. Leif Larsson ordförande i Regionförbundet, Sven Lindgren landshövding och kommunalrådet Johan Persson "festar" tillsammans med Mr Lou men nu är det helt andra tongångar än i september 2007.


Ända sedan det framkom uppgifter i media om att Fanerdun skulle få tillgång till Bombardierlokalerna när det gjort sin första avbetalning på sin skuld har jag ifrågasatt detta. Jag anser nämligen att hela skulden skall betalas innan någon från Fanerdun släpps in i Bombardierlokalerna. När någon tar upp Fanerdun med kommunalrådet Johan Persson så går han alltid upp i varv och blir irriterad. Det har jag och även Inger Hillmansson (fp) fått erfara vid flera tillfällen.


Jag har begärt att få se avtalet som skall reglera Fanerduns skuld och efter lite strul fick jag det för en tid sedan.
Enligt kommunchefen Roland Karlsson har kommunen inte bekräftat och accepterat detta erbjudande om avtalsförslag från Fanerdun. Det låter väldigt lustigt i mina öron då Fanerdun faktiskt ändå gjort första avbetalningen utan skriftlig överenskommelse med kommunen. Har Fanerdun fått ett muntligt löfte från kommunen?


Efter första betalningen uttryckte sig kommunchefen på följande sätt enligt Östran.


"- Nästa gång för man nog över pengarna direkt till vårt konto och krånglar inte med några checker, säger Roland Karlsson.

Han säger att han är glad att det äntligen händer något positivt i Kinahistorien.

- Det känns ju ändå bra att de betalar. De har ändå åkt ända från Kina och betalar en miljon kronor.

- Något borde de väl mena med det.

I och med att den första delbetalningen på hyres-skulden nu är betald får Fanerdun också fram till i slutet av mars på sig att tömma Bombardierlokalen på sina ägodelar."


Idag skulle andra betalning komma till kommunen men det lär inte ske då kronofogden stoppat Fanerdun från att få tillgång till Bombardierlokalerna. Då man påbörjat en utmätning av de tillgångar som finns i lokalerna.


Jag gissar att Mr Lou känner sig lurad av Kalmar kommun. Han hade nog hoppats på att kunna tömma lokalerna genom att göra den första avbetalningen men tack vare kronofogden så gick den planen åt skogen. Nu kan nog kommunen och andra fordringsägare titta sig i stjärnorna efter några pengar från Kina.
I avtalet finns även en annan del som beskriver att Fanerdun även skall betala NCC och "Cement company". Jag misstänker att det är Swerock man syftar på med "cement company". Företaget har inte redovisat hur stora Fanerduns skulder till Swerock är men det är helt klart stora summor det handlar om. Fanerdun gjorde av med stora mängder betong när man gjorde breda väggar på mässområdet. Frågan är varför Swerock mörkar dessa siffror.Betongväg.                             Foto Thoralf Alfsson


Frågan är vad som kommer hända med de markområden som Fanerdun köpt av Kalmar kommun.


STACKARS MONA!Jag tycker faktiskt synd om Mona som blev så fullständigt tillplattad av Fredrik Reinfeldt.


Det sämste med denna debatt var egentligen att många socialdemokrater troligen fick upp ögonen för att Mona Sahlin redan är en förlorare. Monas nervositet och skakiga röst tror jag även den mest inbitne socialdemokraten uppfattade. Hela bröstet och halsen var flammande rött och det tyder på en mycket stressad socialdemokratisk partiledare.


Jag tror att den socialdemokratiska partistyrelsen kommer ta till sig av den massiva kritik mot Mona Sahlin från de egna medialeden som ofrånkomligen kommer att komma efter den TV-sända debatten.

Frågan är om inte socialdemokraterna kommer att ha en ny ledare redan till Almedalen i veckan 27.


KOMMER DETTA I SVENSK MEDIA?

6 000 DOLLAR, 8 000 SVENSKA KRONOR OCH GULDVAROR insydda i kläderna på en asylsökande kvinna i Sverige som reste in till Norge.Läs artikel i VG.

Frågan är bara vilken brottslighet som döljer sig bakom detta? Tur att Norge som icke EU-land har lite koll på vad som reser mellan Sverige och Norge.


ÄR SVENSKAR VÄLKOMNA I SSU?

Vilka väljare socialdemokraterna siktar på och lägger mest krut på framgår väldigt klart när man besöker SSU-ordförande Jytte Gutelands blogg och möts av dessa bilder.
För att markera det extra mycket kramar Jytte en muslimsk kvinna i slöja eller är det jag som tolkar den lilla bilden helt fel?

Detta inlägg har visst väckt en del ilskna ssu-are.
Ni SSU-are bör betänka att när Ardalan Shekarabi var ordförande för SSU var ovanstående kram en omöjlighet! Och den kommer att vara lika omöjlig nästa gång SSU får en manlig ordförande. Är detta den jämlikhet mellan könen som SSU står för och vill bevara?
Jag kallar det rätt och slätt för hyckleri!


150 PROCENTIG ÖKNING AV INVANDRINGEN

I en artikel i Barometern kan man läsa att Centerpartiet vill öka invandringen till Kalmar Län med ca 150 procent eller ca 1500 personer/år. Det skulle innebära att lilla Kalmar Län skulle ta emot ca 2500 personer varje år. Tyvärr finns inte artikeln på nätet.


Jag undrar vilka kommuner som Centerpartiet tänkt sig skall ta emot dessa invandrare till länet. Dessutom undrar jag i vilka kommuner det finns så mycket jobb att man kan ta emot så mycket invandrare till sin kommun.


Roland Åkesson tillsammans med Anders Carlgren.


Centerpartisten Roland Åkesson i Mönsterås som är en av de starkaste centerkommunerna i Sverige har ju inte precis varit så speciellt duktiga på invandring och flyktingmottagning. Centern har mer eller mindre haft egen majoritet i Mönsterås under en lång rad år men ändå har invandringen varit väldigt låg till kommunen.
Roland Åkesson lever inte som han lär!

Eller rättare sagt han har handlat efter sunt bondförnuft och inte ägnat sig åt en oansvarig invandring till kommunen och därför har han också fått väljarnas förtroende i val efter val.


Här kommer lite statistik från flyktingmottagningen i Mönsterås under Roland Åkessons ledning.


•2002        8 personer

•2003        -

•2004        -

•2005        3 personer

•2006        20 personer


Undrar hur många invandrare som Mönsterås kommun tänker sig ta emot i fortsättningen och andra centerkommuner i länet. En sak är i varje fall säker och det är att Centerns storhetstid är över i Mönsterås om Centerpartiet kommer driva frågan om ökad invandring till Kalmar län i rådande lågkonjunktur.


JAG SKÄMS!När jag ser reportaget i CBN om Malmö så skäms jag! Detta reportage har setts av miljoner människor och kommer ses av ännu många miljoner människor runt om i hela världen. Och det är socialdemokraten Ilmar Reepalu och hans vänstermajoritet som bär skulden till denna situation i Malmö. Jag känner en sådan frustration och ilska över dessa ........ politiker som försatt Malmö, Sveriges tredje största stad i en ohållbar situation.

Det är väldigt glädjande att flera Sverigedemokrater får medverka i programmet och förhoppningsvis kan detta leda till positiva reaktioner.


Klicka på bilden för att se reportaget.

Hur många väljer att turista i Sverige och Malmö efter att de sett detta reportage? Jag skulle då aldrig välja Malmö som turistmål oc det tror jag Malmö får lida för väldigt mycket.

I slutet på 90-talet hade jag och min dåvarande flickvän varit på en shoppingresa till Rostock via Trelleborg. På vägen hem (en lördagskväll) stannade vi vid McDonalds som låg längs vägen i Malmö, jag tror det låg på Ramels väg. Detta blev en mycket obehaglig upplevelse, vi kände oss som inkräktare och "flydde" ut ur restaurangen relativt skyndsamt innan någon muckade gräl med oss.

 

Mona Sahlin sa i sitt tal i Almedalen att hon aldrig, aldrig någonsin skulle samarbeta med Sverigedemokraterna. När jag ser och hör Ilmar Reepalu den vääääsande "förrädaren" kan jag säga detsamma. Jag kommer aldrig, aldrig någonsin samarbeta med Socialdemokraterna, jag vill förpassa dem så långt som möjligt från maktens korridorer.

Men nu är jag faktiskt inte lika dum som Mona Sahlin än att jag vet att det finns väldigt många förnuftiga socialdemokrater som delar mina uppfattningar om massinvandringen och andra tokigheter i samhället och dessa kan jag mycket väl tänka mig att samarbeta med. Mona Sahlin har snart ändå gjort sitt inom politiken och frågan är bara om det är någon som vill ha henne som landshövding i någon landsände, troligtvis inte.

 

Siv Jensens uttalande i Norge om att Malmö är en "förlorad" stad och hennes varningar om att även norska städer kan gå samma öde till mötes har väckt stor uppmärksamhet. I veckan besökte Fremskrittspartiets vice ordförande Malmö men han jämförde besöket och vad han skulle få se med ett officiellt besök i Kina där bara den putsade fasaden visas. Jag är fullständigt övertygande om att så också var fallet i Malmö.

Han ledsagas säkert också av den störste verklighetsförnekaren i Malmö, Andreas Konstantinides, ordförande i Rosengårds stadsdelsfullmäktige. I Gomorron i SVT förnekar han allting angående förhållandena i Rosengård och den muslimska radikaliseringen. Givetvis springer denna nickedocka Ilmar Reepalus ärenden och skulle aldrig säga ett negativt ord. Hans ständiga förnekande av dessa problem gör honom inte trovärdig ens för den mest inbitna socialdemokraten, hoppas jag. Men Ilmar Reepalu är ju givetvis Andreas Kontantinides garanti för heltidsarvode som politiker och man sågar som bekant inte av den gren man sitter på. Så vi kommer att få höra fler lögner från denne invandrare och Rosengårds beskyddare.


Malmö är ju också begåvade med en moderat politiker, Adly Abu Hajals, som är imam. Han kommer från Palestina och jag undrar om även han var ute och kastade sten och bråkade under förra helgen då Davis Cup matchen mot Israel spelades. Han använder sig av sharia-lagarna för att lösa relationstvister enligt en artikel i Skånskan med rubriken "Sverige den bästa islamiska staten" men den har väl troligen inte Andreas Konstantinides läst då han fortsätter att förneka att sharia-lagar tillämpas i Rosengård.

Kan man Malmö gå i Landskronas fotspår? I så fall får Sverigedemokraterna 22 procent i valet 2010. Då kanske det kan ske en förbättring till det bättre i Malmö. 


FALSK IDENTITET

Först vill jag tacka de personer som skickar urklipp av artiklar som tips till mig. Det är väldigt intressant att läsa vad som händer runt om i Sverige.


Ett särskilt tack till "LM med familj" för alla artikeltips och där just detta tips ingår i det senaste brevet.


2002 kom en 41-årig man som flykting till Sverige och beviljades uppehållstillstånd. Några år senare sökte mannen återigen uppehållstillstånd i Jönköping under falsk identitet och lyckades med denna identitet lura till sig ca 76 000 kronor i introduktionsersättningar under 2007 och 2008.

Nu är inte detta det enda han gjort sig skyldig till utan så sent som den 11 december 2008 dömdes han till ett års fängelse för narkotikasmuggling. Men då hade han redan suttit i fängelse för bland annat väskryckning. Han åtalades nyligen även för bedrägeri och urkundsförfalskning.

Nu har han även dömts för bidragsfusk till ytterligare ett års fängelse av Linköpings Tingsrätt.


Men det mest anmärkningsvärda är att kammaråklagare Lise-Lott Tegler yrkade på att mannen skulle utvisas ur riket efter avtjänat straff. Men det ogillades av Linköpings Tingsrätt.

  

Självklart skall den här mannen utvisas på livstid från Sverige, allt annat vore rena katastrofen. Han borde sparkas ut ur landet!


Blåste både kommun och bank.

Satt i fängelse med falsk identitet

Fick bidrag under falsk identitet.


SKRATTFESTEN ÄR ÖVERAnnika Falkengren och övriga direktörer på SEB drar tillbaka sin löneökningar!


Tänk att dessa överbetalda styrelseproffs har så extremt dålig fingertoppskänsla. Jag trodde i min "enfald" att det var just denna de hade så fruktansvärt bra betalt för.


Nu är jag dock ändå övertygad om att de kommer att få kompensation för denna "löneminskning" om något eller några år då finanskrisen är över. Då kommer det inte handla om 2 miljoner för Annika Falkengren utan minst det dubbla.


SKRATTAR HELA VÄGEN TILL BANKENJag skulle också skratta om jag fick 2 miljoner i löneökning på ett enda bräda. Kan bara konstatera att girigheten inte tar någon hänsyn till finanskrisen.

Annika Falkengren köpte 2007 ett hus på Djursholm för 21 miljoner kronor. Så hon behöver säkert några extra kronor till amorteringarna. Men som VD för en storbank har säkert Annika Falkengren mycket förmånliga lån i sin "egen" bank.

SVAR FRÅN KALLE LARSSON (V)

Här kommer det svar jag fått på mina frågor till Kalle Larsson angående den våldtäktsdömde Farid Habibi.

Hej,
jag anser fortfarande inte att man bör avvisa någon till det krig som råder i Afghanistan. Vidare anser jag att den som begår brott bör straffas för detta. Slutligen vill jag bara meddela har jag inte för avsikt att bedriva e-postdebatter med personer som hämtar sin information från rasistiska "nyhetssidor" varför detta är det svar du får.  Mvh, Kalle

Kalle Larsson (v)
www.vansterpartiet.se
www.riksdagsvanstern.org/kl

Är detta ett värdigt svar från en riksdagsledamot? Jag har givetvis ställt frågan vad han syftar på med "rasistiska nyhetssidor". Vi får se om han även ger klart besked på detta.

Det är bara att konstatera att Kalle Larsson är svarslös när det gäller Farid Habibi.

ÄNNU EN KULTURBERIKAR DÖMD FÖR VÅLDTÄKT

Igår kom ännu en dom mot en muslimsk ung man, Farid Habibi, medborgare i Afghanistan, som begått en våldtäkt i Växjö.

Han döms till 2 års fängelse och 5 års utvisning. Utvisningen blir i praktiken endast 3 år då fängelsetiden räknas in i tiden för utvisningen. Han skall även betala ett skadestånd på 85 400 kronor till brottsoffret.


För ca 1 år sedan hungerstrejkade han för att få stanna i Sverige då han satt i migrationsverkets förvar i väntan på utvisning till Afghanistan. Snyftreportagen var många i media. Läs artikelNej, han fattade tydligen inte så mycket.

I domen kan man läsa följande


"Habibi har gjort sig skyldig till ett av de allvarligaste brotten vi har med en

strafflatitud på i normalfallet fängelse två till sex år. Brottet i sig visar även på en

fullständigt oacceptabel och djupt kränkande inställning till kvinnor. Hans beteende

får då anses vara ett verkligt och allvarligt hot mot grundläggande värderingar och

samhällsintressen. Av yttrande från Migrationsverket framgår att hinder för

verkställighet av ett utvisningsbeslut inte föreligger. Habibi skall då utvisas och

förbjudas att återvända till Sverige inom fem år."


Farid Habibi fick permanent uppehållstillstånd tack vare en massiv kampanj från socialdemokraterna, SSU och vänsterpartiet. Socialdemokraten Reza Javid och vänsterpartisten och riksdagsmannen Kalle Larsson var två politiker som jobbade för att Farid Habibi inte skulle utvisas för ca 1 år sedan.

Nu har Farid Habibi betalt tillbaka sin "skuld" med ränta till det svenska samhället.

Det skulle vara mycket intressant att få dessa personers kommentarer idag men nu kniper de käft.

Jag anser att Farid Habibi skall utvisas på livstid från Sverige då han har visat sin respektlösa kvinnosyn.


396 MÅNADER TILL PENSIONEN

Eftersom jag har lite koll på vad som händer vid tingsrätten i Kalmar så ser man både de stora men även de små och vardagliga domarna. Oftast skrivs det ju bara om de grövre brotten i media medan andra ärenden bara passerar förbi.

Överklagan av socialtjänstens beslut om bidrag är ganska vanliga vid Länsrätten. I förra veckan avslag Länsrätten en överklagan från en relativt ung (32 år) "flykting" som inte fick försörjningsstöd av socialen. Personen benämns T N i fortsättningen. Här kommer några citat från domen som visar på det ointresse som vissa personer har att göra rätt för sig när de väl fått permanenta uppehållstillstånd.


"Socialnämnden har erbjudit T.N olika insatser för att främja hans introduktion i det svenska samhället. Detta har gjorts i överensstämmelse med hans önskemål. Han har å sin sida inte fullgjort några insatser och till slut finns inga fler insatser att erbjuda honom."


"Arbetsgivaren vill inte ha honom på praktikplatser då han visar ett öppet ointresse av att göra sitt bästa eller av arbetsuppgifterna. Socialnämnden har efter en helhetsbedömning beslutat att avslå T.N ansökan i sin helhet eftersom han har avbrutit praktikplatser, undervisning samt råd och vägledning utan godtagbara skäl."


"Av handlingarna i målet framgår att T.N har varit på ett flertal praktikplatser, men att samtliga placeringar avbrutits med anledning av hög frånvaro och dåligt beteende."


T.N anser å sin sida följande.


"Han upplever att han är motarbetad av socialtjänsten. Han känner att han inte har fått en ärlig chans. Han har mått psykiskt dåligt en längre tid. Socialtjänsten har tvingat honom till diverse praktikplatser som han inte varit med och bestämt om."


"Praktikplatsen var mycket fysiskt krävande. Han fick stå och arbeta med böjd rygg hela tiden. Detta gjorde att han fick väldigt ont i ryggen."


Jag gissar att det stora problemet för T.N är att det är en kvinnlig socialarbetare som är hans "handledare" och det fungerar inte med hans kulturella bakgrund. Tänk att dessa "flyktingar" lär sig hur man skall överklaga socialtjänstens beslut innan man ens kan någon svenska.


T.N har 33 år eller 396 månader kvar till pensionen och vi svenska skattebetalare får nog betala för dessa år och månader, sedan för vi givetvis stå för hans äldre försörjningsstöd också. Att T.N skulle klara av att försörja sig själv är inte sannolikt.


UPP TILL BEVIS

Kammarrätten ger inte prövningstillstånd för överklagan av arenan i Kalmar.


Nu är sanningens minut kommen för Sveafastigheter! Nu är de dags att bekänna färg och starta bygget av den nya arenan i kvarteret Bilen.

Frågan är bara vilken bank som kommer att låna ut 250 miljoner kronor till projektet.


Jag skulle inte bli det minsta förvånad om det dyker upp nya problem med finansieringen av detta projekt.
----------------------------------

Vad var det jag sa!

Idag skriver Barometern att Sveafastigheters VD slirar på orden. Läs artikel.

Kommer Sveafastigheter kräva ytterligare ekonomiska åtaganden från Kalmar kommun p.g.a finanskrisen?


PUBLIKSTÖDET SAKNADES I BALTISKA HALLEN

När fotbollshuliganer härjat på någon fotbollsmatch brukar ofta den förening som har ansvaret tilldömas någon form av straff. Ett ganska vanligt förekommande straff är att få spela en eller flera matcher utan publik.

När Ilmar Reepalu och hans vänstermajoritet i Malmö får bestämma utdöms straffet redan innan någon match spelats. I förebyggande syfte om man får tro socialdemokraten Ilmar Reepalu. Nu förlorade Sverige en mycket jämn Davis Cup match mot Israel och den naturliga frågan borde vara, hur stor betydelse hade de tomma läktarna?

Hade Sverige vunnit matchen med ett kompakt publikstöd i Baltiska hallen?

Jag hade förväntat mig att höra någon sportjournalist ställa denna relevanta fråga men tyvärr har jag inte hört någon ställa den frågan.


Det är bara att gratulera Israel till vinsten och kanske var det deras sätt att skicka en hälsning till Ilmar Reepalu och hans vänstergäng i Malmö.


När det gäller kravallerna så tycks media haft rena julafton då det ser ut att vara mängder av fotografer som springer i vägen för vänsterhuliganerna. Polisen skulle lika gärna kunna gripa dessa "journalister" också som gullar med dessa extremister. Var det inte en diskussion för några år sedan att man skulle vara skyldig att ingripa om man bevittnade något brottsligt men det tycks inte gälla när vänstermobben har "lördagsutflykt".
Frågan är om polis och åklagare lyckas att lagföra en enda av dessa dårar. Hur polisen kan påstå att det gått lugnt tillväga är för mig en gåta. Har polisenchefer gett order om att dessa vänsterhuliganer inte får gripas och lagföras. Man kan ju börja att fundera över hur det ligger till.


ROPEN SKALLAR, PARTISEKRETERARE UTAN BALLAR!


Per Schlingmann partisekreterare nya moderaterna.  Foto Thoralf Alfsson

Moderaternas partistyrelse beslutade vid sitt senaste möte att inleda ett "korståg" mot män och framförallt äldre män med livserfarenhet och kunskap. I praktiken handlar det om ett "korståg" mot de värdekonservativa och att förhindra de mycket kritiska rösterna mot de så kallade nya moderaterna. Läs artikel i DN.

Uppenbarligen finns det så mycket inbördes kritik mot det nya ledarstyret inom moderaterna att man måste besluta om nya regler för att uppehålla makten och ordningen inom partiet efter valet 2010. Så var det med den friheten och demokratin. Det påminner mer om första steget mot diktatur inom de nya moderaterna i och med att kunskap, erfarenhet och ålder inte längre har något värde inom moderaterna.


MODERATA MÅL. Detta är moderaternas mål i Kalmar län inför valet 2010.

  

Valsedlarna ska innehålla 20 % fler kandidater 2010 än 2006


Valsedlarna 2010 ska innehålla minst 25 % nya kandidater


Medelåldern bland kandidaterna ska vara 2 år lägre 2010 än 2006


Valsedlarna 2010 ska ha en jämn könsfördelning, minst 40/60 (gäller även valbara kandidater)


Gammelmoderater göre sig icke något besvär.

  

En moderat som deltog i en sammankomst mellan alla moderater i sydöstra Sverige berättade för mig nyligen att en ung kvinnlig och moderat från Blekinge i sitt tal ansåg att alla moderater äldre än 45 år skulle lägga av.

De var med andra ord föråldrade stofiler!


Det är ju intressant med tanke på att Fredrik Reinfeldt är född 1965 och med andra ord faller för åldersstrecket valåret 2010.


I Kalmar har vi fått en ny moderat bloggare vid namn Magnus Isaksson och jag kan inte annat än citera följande från hans blogg med anledning av moderaternas partistyrelses beslut. Magnus tycks inte vara så överförtjust precis och Schlingman tycks absolut inte vara hans favorit.


"Jag föreslår att Schlingman föregår med gott exempel och bortkvoterar sig själv, för jag kan inte dra mig till minnes att Moderata samlingspartiet någon gång haft en kvinnlig partisekreterare.

Ropen skallar, partisekreterare utan ballar!"


Tack Magnus, för ett riktigt gott skratt. Jag vet att det finns många gamla moderater som delar din uppfattning.

Inte undra på att så många moderater överväger eller redan säger att de kommer lägga sin röst på Sverigedemokraterna vid nästa val. Jag väntar bara på första avhoppet från moderaterna till SD. Hos Sverigedemokraterna förekommer ingen åldersdiskriminering eller kvotering utan vi utgår från kunskap, erfarenhet, intresse och sunt bondförnuft oavsett om man är 30 eller 75 år.


P.S.

Hoppas att Magnus inte blir utesluten ur nya moderaterna nu när jag både citerat och länkat till hans blogg.


ENKEL BILJETT TILL BAGDAD


Hassan, bankrånare från Rosengård.


Igår råkade jag titta på SVT24 samtidigt som jag badade bastu. Öga mot öga var titeln på programmet och det handlade om två unga bankrånare från Rosengård. Se avsnitt 6 av Öga mot öga.


Jag är inte det minsta förvånad över vare sig det ena eller det andra utan det bara bekräftar den bild jag har av dessa "flyktingar". Det som dock förvånar mig är att SVT visar det!

Blir man inte Sverigedemokrat efter att man sett Hassan i detta program har man inte alla hästar hemma. I annat fall tror man fortfarande på sagor.


Hassan har redan börjat odla på sitt "islamistskägg" och tillhör säkert den grupp som kommer att driva på radikaliseringen i Rosengård och därmed också av hela Malmö. Det är sådana som Hassan som Ilmar Reepalu bygger Malmös framtid på.


För mig finns bara ett svar. Livstids utvisning! Eller med andra ord ENKEL BILJETT TILL BAGDAD.


KONSTEN ATT SKAPA POLITIKERFÖRAKT

Mitt blogginlägg om den så kallade fredsdemonstrationen skapade mycket debatt och gav upphov till att styrelsen för Samfundet Sverige-Israel i Kalmar Län uppmärksammade händelsen och skickade följande brev till bland annat kommunstyrelsen i Kalmar.
I sitt brev ställer man följande två frågor.

Vilka kommunala tjänstemän, kommunpolitiker har varit inkopplade eller var ansvariga för "fredsdemonstrationen"?

Vilka av dessa har varit närvarande och passivt bevittnat det hela?

  

Nu har kommunens svar på detta brev kommit. Brevet är undertecknat av kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (s) och jag tar mig för pannan och undrar hur det står till.


Förutom det traditionella fraserna om hatbrott är svaret på de ovanstående frågorna rena goddag yxskaft! Eller vad sägs om följande.


"En privatperson ansvarade för tillståndet och för att demonstrationen genomfördes. Däremot deltog ett antal politiker under demonstrationen. Någon förteckning på de personer som deltog finns dock inte."


Demonstrationstillståndet hade en Marwan Muhammed sökt men den verkliga organisatören på plats var socialdemokraten Nasim Malik. Det framgår utan tvekan av alla mina bilder där Nasim Malik finns på scenen under hela demonstrationen.

Johan Persson kan inte svara på dessa frågor på grund av att det inte finns någon förteckning på de politiker som deltog. Tänk vad stort Kalmar är och hur många politiker det måste finnas när kommunalrådet Johan Persson tydligen inte känner någon av dessa politiker! Att Johan Persson är så inkompetent att han inte själv kan åstadkomma en lista med 3 politiker och en ssu-ombudsman är bedrövligt. Det handlar endast om att skydda sina partivänner från att bli utpekade i en offentlig handling från kommunen och detta görs med argumentet att det inte finns en lista på deltagarna. Häpnadsväckande! Hur kan någon lita på dessa politiker?


INTE UNDRA PÅ ATT RÅDER ETT STORT POLITIKERFÖRAKT I VÅRT LAND MED SÅDANA POLITIKER OCH SÅ BILLIGA UNDFLYKTER!


Det är så beklämmande att se hur ansvariga politiker inte vågar stå för sina handlingar och att de dessutom skyddas av den högste politikern inom kommunen Johan Persson. Personligen tappar jag fullständigt respekten för personer som ägnar sig åt detta smutsiga spel med allmänhetens förtroende för förtroendevalda politiker.


För den som inte läst tidigare inlägg om den så kallade "fredsdemonstrationen" kan läsa det här.


Socialdemokraten Nasim Malik var den som organiserade hela demonstrationen och var den politiker som fanns på scenen under hela demonstrationen.

De politiker som talade var följande.

Roger Kaliff (s), Kommunfullmäktiges ordförande

Bertil Dahl (v), kommunalråd

Martin Andersson (s), ombudsman ssu


Johan Persson mycket väl är medveten om att dessa politiker deltog vid demonstrationen men vägrar namnge dem i sitt svar.


Bland åhörarna fanns jag själv och följande politiker enligt mitt eget minne.


Birgitta Axelsson Edström (v)

Pierre Edström (fp)

Det bör påpekas att paret Edström lämnade demonstrationen då de ansåg att den "urartade".

Det passerade även förbi ett par politiker under demonstrationen som jag pratade några ord med innan de skakade på huvudet och gick vidare. Det var följande.

Joakim Håkansson (fp)
Magnus Isaksson (m)

Brevet avslutas med föjande mening.
"Vi kommer att fortsätta vårt arbete mot hatbrott och vill åter igen poängtera att Kalmar kommun tar starkt avstånd från det inträffade."

Tomma ord och innehållslösa fraser från Johan Persson. Inte en enda åtgärd hat kommunalrådet vidtagit efter det inträffade och defenitivt inga åtgärder mot de medverkande socialdemokraterna eller vänsterpartisten.
Det minsta man kunde kräva är att de tagit avstånd från demonstrationen och beklagat sin egen medverkan men inte ens det har vi kunnat läsa i media.

Vilket spel för gallerierna!

Kommunens hela svar kan läsas nedan.


INVANDRARSLAGSMÅL PÅ SKOLA


Gymnasieskola i Vimmerby                           Foto Thoralf Alfsson

Ett mycket slående exempel på den politiska korrektheten och att invandrare/invandraregrupper inte får anges i gammelmedia fick vi igår efter en uppmärksammad händelse vid Vimmerby gymnasieskola. Det var ett antal elever med invandrarbakgrund som började slåss och situationen var en stund dramatisk då polisen kallade hela 6 patruller till skolan, förmodligen alla patruller i tjänst i norra Kalmar län. En kvinnlig lärare skadades då hon försökte stoppa bråket.


Jag har gått igenom hur tidningar, radio och tv rapporterat om denna händelse men bara funnit två tidningar som skrivit att det handlat om etniska motsättningar mellan olika invandrargrupper. Det är Dagens Nyheter och Barometern.


Barometern har plockat sitt material från polisens hemsida och skriver följande i sin artikel

"Polisens har än så länge knapphändiga uppgifter om storbråket som utbröt på skolan runt 13-tiden på onsdagen. Enligt inledande uppgifter handlar det om slagsmål mellan olika invandrargrupper."


O.B.S. 
I dagens Barometern tryckta tidning
finns en artikel om bråket men där finns inte ett enda ord om invandrargrupper.

Dagens Nyheter däremot har till och med ställt relevanta frågor som inte är politiskt korrekta.

"- Det var fyra elever med invandrarbakgrund som började slåss, vi vet inte ännu om det ligger några kulturella motsättningar bakom. En lärare skulle gå emellan men fick en stol i huvudet och hon fick föras till sjukhus, säger länsvakthavande Bo Holgersson, i Kalmar.

Finns det etniska motsättningar på skolan?

- Ja, på det individuella programmet finns det elever med olika etnisk bakgrund och det har funnits problem tidigare men om dagens händelse beror på detta är oklart, säger Lena Högback Nimhed."

Dagens Nyheter


Alla andra tidningar eller radio/TV utelämnar denna information till sina läsare eller tittare. Ett antal exempel kommer längre ner i mitt inlägg.


Eftersom det råkar vara så att jag befinner mig i Vimmerby har jag under lunchen gjort ett besök vid skolan och pratat med en elev på skolan.


Han berättar att det handlar om invandrarkillar från bland annat Irak. Bråken och den hätska och otrygga situationen har pågått under lång tid. Eleven berättade att han själv är ett "offer" för dessa invandrarkillar och att han varit det ända sedan högstadiet.

Det handlar om ett gäng där även äldre bröder ingår i "terrorgruppen" som i första hand riktar sitt missnöje och våldsamheter mot svenska ungdomar eller så kallade "svennar". Eleven som jag pratade med vet själv inte varför han varit utsatt men misstänker att det handlar om att ha "makten" i skolan och därför skall alla kuvas som kan vara ett hot.

Invandrargängets hätska hållning har skrämt många elever vid skolan och vissa av eleverna är rädda för att gå till skolan. Troligen har elever hoppat av från skolan på grund av dessa invandrargrupper och fler överväger att hoppa av om inte situationen blir bättre.


Jag anser att dagens journalister är ett hån mot allmänheten när man inte vågar skriva sanningen. Det är så fullständigt beklämmande att jag inte finner ord för denna ynkedom.


Jag skickade idag mail till tre av de lokala medierna (Östran, Vimmerby Tidning och Radio Kalmar) som inte skrev vilka bråkmakarna i själva verket var och frågade varför detta inte angavs i deras artiklar.


Östran är de enda som svarat. Östran skriver i sitt svar att de ville ha en bekräftelse från polisen innan de skrev att det handlade om invandrarungdomar men att de inte fick det från polisen. Östrans svar är väldigt motsägelsefullt med tanke på polisens eget pressmeddelande och länsvakthavande befäls svar till Dagens Nyheter. Jag uppfattar det som en ren efterhands konstruktion från Östran.


Vimmerby Tidning hade för övrigt en halvsida i den tryckta upplagan i dagens tidning men nämner inte med ett enda ord att det var invandrargrupper som bråkade. Det är extra skrämmande att lokaltidningen med sin redaktion bara ett par hundra meter från skolan inte lyckas skriva sanningen. Enligt uppgifter i dagens tidningen är fyra av dessa invandrarungdomar nu avstängda från skolan med omedelbar verkan.

Här följer en rad exempel och länkar på hur den politiskt korrekta journalisten beskriver denna händelse.

Lyssna på Smålandsnytt.


"Flera polispatruller skickades på eftermiddagen till Vimmerby gymnasium där ett våldsamt bråk utbrutit i en elevgrupp."
Aftonbladet


"Bråket tros ha inletts av ett par personer som under en tid legat i luven på varandra. När slagsmålet mellan dessa var ett faktum, skall enligt uppgift flera kamrater till dessa ha lagt sig i."
Östran


"Enligt polisen ska det röra sig om ett större bråk mellan olika grupperingar som går på Indivudella programmet IV, rapporterar Sveriges Radio Kalmar."
SVT


"Enigt polisen började bråket mellan fyra elever på Individuella programmet IV. De eleverna går sin utbildning i lokaler på Kungsgatan, inte på själva Vimmerby gymnasium, och det var där bråket ägde rum."
Radio Kalmar


"Eleverna gick alla på gymnasiets individuella program, och bråket ska vara kulmen på en längre tids konflikt i skolan.

- Det var en hätsk och otäck stämning, säger rektorn för individuella programmet Agneta Kling till Sveriges Radio Kalmar."
SvD


"Flera polispatruller skickades på onsdagseftermiddagen till Vimmerby gymnasium där ett storbråk mellan olika elevgrupper brutit ut."
Expressen


"Flera polispatruller skickades på onsdagseftermiddagen till Vimmerby gymnasium där ett storbråk mellan olika elevgrupper brutit ut."
Vimmerby Tidning


DAGENS ÖVERRASKNING

Är utan tvekan att Barometern följt upp Kurt Lundgrens inlägg på bloggen Kalmartidning där han skriver om de politiker i Kalmar som bloggar. Kurt har inga länkar i sitt inlägg men det har däremot Barometern och hör och häpna! Min blogg får också vara med, till och med en länk.
Dagens överraskning och något av ett genombrott och kanske till och med ett erkännande från Barometern.När vågar Östran länka till min blogg?

"GISSA OM MONA VAR PÅ HEMMAPLAN"


Åhörarbänken nästa för Mona Sahlin?                     Foto Thoralf Alfsson

Mona Sahlin blir mer och mer trängd och hennes popularitet sjunker i rask takt bland socialdemokraternas väljare. Det ras i opinionen som vänsterblocket upplevt det senaste året och framförallt de senaste 6 månaderna är historiskt.
 

Vad ägnar sig då Mona Sahlin åt just nu? Jo, i måndags var det nattvandring i Tensta med partivänner och journalister i släptåg. Detta är ännu ett missgrep från Mona Sahlin och socialdemokraterna! I Tensta har nog socialdemokraterna och vänstern redan 60-70 procent av väljarna idag och då ger det knappast fler röster att nattvandra i Tensta. Dessa bidragstagare i Tensta kommer inte att "hugga" av den hand som föder dem. Socialdemokraterna är ju en garanti för ett fortsatt behagligt bidragsliv. 
En socialdemokratisk bloggare skrev om hennes besök i Tensta. "Gissa om Mona var på hemmaplan!"
Inte undra på att hon är Nasim Maliks idol men knappast så många etniska svenskars längre.

Nog behöver dessa socialdemokrater hjälp från Obamas valstrateger om de skall kunna vända på opinionen.


Mona Sahlin senaste val av Abraham Baylan som partisekreterare visar åter igen på hennes invandrarkramande politik. Abraham Baylan är herdepojken från Turkiet som aldrig hade gått i skolan och inte kunde läsa när han kom till Sverige som 12-åring och han skall nu ta hand om den socialdemokratiska fårskocken som just nu inte vet åt vilket håll den skall ta vägen. Håkan Juholt som blivit upplurad rejält av Mona har enligt Östran rymt till Röda Havet och slickar såren eller om han funderar på hur han skall hämnas på Mona för hennes svek.


Jag tror att Mona Sahlins beslut om att endast samarbeta med miljöpartiet var ett väldigt bra beslut men "tyvärr" var hon inte tillräckligt stark för att driva detta inom partiet. Vänsterpartiets stöd hade inte socialdemokraterna behövt oroa sig för. Nu fick Mona Sahlin vika ner sig för vänsterfalangen inom partiet och även ta med kommunisten Lars Ohly i sitt lag och detta är den enskilt största orsaken till de vikande siffrorna i opinionen. Jag är övertygad om att fler och fler människor börjat inse att en valseger för vänsterblocket också kommer att innebära flera kommunister som ministrar i en svensk regering, däribland Lars Ohly. Vilken ministerpost skulle denne kommunist tilldelas, oavsett vilket är det en skrämmande tanke.  Det skrämmer nog väldigt många människor när det får sjunka in i medvetandet.

Lars Ohly och vänsterpartiet kommer att bli som en kvarnsten om halsen för Mona Sahlin och den kommer med stor sannolikhet att leda till ett nederlag för socialdemokraterna och Mona Sahlins avgång som partiledare. Frågan är om det till och med kommer att ske innan valet 2010.


Tidningen Östran har redan haft en omröstning i sina nättidningar om nästa s-partiledare.

"I Östran fick Mona Sahlin 281 röster av 554 avlagda och Juholt 129. På Nyheternas webb fick dock Sahlin endast två av 141 avlagda röster medan Juholt rakade hem 79.

Gick larmet bland ombudsmännen på partihögkvarteret i Stockholm när de fick klart för sig att Östran ordnade en omröstning och alla beordrades in för att klicka på Sahlin?

Oavsett vilket missade de i alla fall omröstningen på nyheterna.net. En praktmiss av de annars så noggranna politrukerna på "68:an" som hundkojan på Sveavägen kallas."


I en artikel på Newsmill frågar Göran Greider om "Är Sahlin verkligen rätt person för jobbet".


Frågan är om inte drevet redan startat? För varje opinionsundersökning som bekräftar tendensen och inte går Mona Sahlins väg kommer drevet öka i mediastyrka.


Som Sverigedemokrat kan jag inte påstå att jag är ledsen för den rådande utveckligen utan den kommer bara öka möjligheterna att locka socialdemokrater till Sverigedemokraterna. Det är bara att hoppas att Mona Sahlin håller ut ända till valrörelsen för då kommer grodorna hoppa i en strid ström ur hennes mun.


”DEN SVENSKA BORGLIGHETEN ÄR KASTRERAD”

Denna intervju med Mattias Karlsson handlar bland annat om Sydsvenskans artiklar skrivna av Petter Larsson, där han använder sig av en mycket smutsig retorik. Petter Larsson är i mina ögon en person med vänsterextrema åsikter och det är mycket märkligt att hans alster publiceras i en borgerlig tidning som Sydsvenskan.


Jag har ju själv ifrågasatt Barometerns politiska inriktning vid flera tillfällen, vänster eller höger? Detta tycks vara ett fenomen som drabbat flera borgerliga tidningar.


Se intervjun med Mattias Karlsson.Som motvikt mot Petter Larsson kan det vara nyttigt att lyssna på Jan Guillou och hans analys av Sverigedemokraterna efter att följt Jimmie Åkesson under en vecka. Jag har haft en länk till denna intervju men nu finns den även på YouTube. Förhoppningsvis kommer intervjun spridas till många och jag drar mitt strå till stacken.


MIGRATIONSVERKET SNART STÖRRE ÄN SAAB.

Antalet anställda på Migrationsverket ökade under 2008 och kan nu räknas till nästan 3 200 anställda. Denna verksamhet genererar inte en enda produktiv krona till samhället utan bedrivs till 100 procent med statligt stöd eller med andra ord med skattemedel.


Kostnaderna för denna verksamhet har ökat dramatiskt under de senaste åren. Under 2007 som var det första året med alliansregeringen ökade Migrationsverkets kostnader med ca 67 procent och under 2008 var kostnadsökningen hela 57 procent.
Vilken offentlig verksamhet tillåts öka så explosionsartat utan att en enda politiker protesterar? SVAR, Migrationsverket, den tabubelagda verksamhet som inte får ifrågasättas enligt etablissemanget.


Migrationsverket har satsat på att försöka förmå personer att "återvandra" frivilligt till sina hemländer genom att ge bidrag och "gratis" hemresor. Till en kostnad av ca 6,5 miljoner kronor har man lyckats med konststycket att få hela 59 personer att återvandra. Vilket ger en kostnad på ca 110 000 kronor/person.

Här följer listan på återvandrare.

"Återvandring har under året skett till Bosnien och Hercegovina (2 personer), Chile (1), Colombia (3), Irak (34), Iran (11), Jordanien (1), Rwanda (3), Serbien (3) och Somalia (1)."


I Migrationsverkets årsredovisning finns det mängder av märkliga "texter". En av dessa handlar om arbetskraftsinvandring från länder utan för EU och här slår sig Dan Eliasson för bröstet rejält när han skriver följande.

"En annan stor framgång har varit förberedelserna för det nya regelverk för arbetskraftsinvandring som trädde ikraft den 15 december 2008. Det är en stor reform som innebär att en ny väg har öppnats till Sverige. Personer från länder utanför Europa har fått ökade möjligheter att finna ett nytt liv i Sverige och bidra med kunskap och

erfarenhet på arbetsmarknaden här."


Andelen asylsökande personer som inte uppvisar en passhandling steg under 2008 till 96 procent. Man kan undra hur dessa personer lyckats ta sig till Sverige från Irak, Somalia och Afghanistan utan något pass. Sanslöst att Migrationsverket accepterar detta bluffande med identiteter år efter år.


INGEN FINANSKRIS PÅ MIGRATIONSVERKET

23 000 asylsökande
2 000 ensamkommande barn
43 000 anhöriginvandring

10 870 875 000 kronor ( 10,9 miljarder kronor)

Prognos 2009 från Migrationsverket

Kommentarer överflödiga i spåren av finanskrisen och alla nedskärningar inom kommuner och landsting.

-------------------------------------------------

Se även Jan Millds sammanfattning av Sveriges invandringspolitik

RSS 2.0