MINST 500 MILJONERS BESPARING

Jag har väntat på de första artiklarna som kritiserar SD:s budget (budgetmotion) och ikväll är Dagens Nyheter först ut med en sådan artikel. Givetvis finns det inte en enda ekonom i Svea rike som stödjer Sverigedemokraternas siffror. Något annat vore givetvis en sensation och dessutom karriärssjälvmord!

RUT, Riksdagens utredningstjänst står givetvis inte heller på SD:s sida utan säger att det bara finns belägg för att kunna spara 91 miljoner kronor på begränsad invandring under 2011 men det bygger inte på 90 procents minskning av invandringen. Vore det inte bättre att RUT knep käft istället men uppenbarligen är det någon som tror att han/hon kan tjäna politiska poäng genom sina uttalanden.

En sak som vi diskuterade innan budgetmotionen presenterades var sjukvårdskostnader för asylsökande. Trots att det fanns siffror från SKL som jag kände till sedan ett tidigare blogginlägg under våren nekade SKL till att det fanns några sådana beräkningar när våra tjänstemän kontaktade SKL och ville ha dessa uppgifter.

Denna besparing finns alltså inte med i budgeten om jag uppfattade det riktigt, just p.g.a. att dessa uppgifter framkom alldeles för sent.

Bara på detta område skulle besparingen kunna bli över 500 miljoner kronor med tanke på att kostnaderna var ca 643 miljoner kronor under 2009 eller till och med ännu mer om man utgår från de förväntade kostnaderna för 2010, som torde röra sig om ca 700-800 miljoner kronor.

Sedan kan man ju givetvis fråga sig varför landstinget skall erbjuda personliga hälsosamtal till asylsökande som med nästan 100-procentig säkerhet kommer få avslag på sina asylansökningar. Hur många svenskar erbjuds liknande hälsosamtal?


ALEXANDRA PASCALIDOU


VEM HAR DU SKJUTIT DEN SENASTE TIDEN?

Idag fick jag ett tips av en läsare på bloggen från Lysekil som lyssnat på ring P1 i tisdags. Han var mycket upprörd över hur Alexandra Pascalidou bemötte en inringare från Malmö. Efter att jag lyssnat på detta samtal blir jag helt förstummad av hur denna programledare bemötte denne invandrare från Malmö. Skandal är bara förnamnet!

Vore jag ansvarig för Ring P1 skulle Alexandra Pascalidou kastas ut från Sveriges Radio omgående.


På Ring P1 hemsida skriver Alexandra Pascalidou följande.

"Ring P1 är programmet där alla kan göra sin röst hörd. Där människor inte sorteras bort och där mångfald inte bara är tom retorik utan daglig praktik."

När du lyssnat på det samtal jag syftar på så framstår Alexandra Pascalidous hyckleri i sin mest nakna och avslöjande form som någonsin skådats.

Lyssna på programet ca 36 minuter in.

Jag hoppas att någon kunnig gör ett youtube-klipp av detta samtal så fort som möjligt. Jag tar gärna emot en länk i så fall.


ÅKESSON NOBBAS AV NOBEL

Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta när jag läser att Nobelstiftelsen beslutat att bara bjuda in sju av åtta partiledare till Nobelfesten. Motiveringen är minst sagt krystad!

"Nobelstiftelsens vd Michael Sohlman hänvisar till Alfred Nobels testamente.

– Där framgår mycket tydligt att ingen hänsyn får tas till nationell tillhörighet."

Om jag förstår det rätt är det vid utdelandet av ett pris det inte får tas någon hänsyn till nationell tillhörighet. Hur det argumentet kan användas för att stänga ute Jimmie Åkesson är mycket märkligt. Inom Sverigedemokraterna finns många aktiva personer med utländsk bakgrund och dessutom många väljare med utländsk bakgrund.

Att bjuda in kommunister till Nobelfesten har uppenbarligen inte varit något problem under en lång rad av år. Det skulle vara intressant att se listorna av inbjudna gäster till Nobelfesten de senaste 50 åren. Jag gissar att man utan problem kan hitta ett antal anmärkningsvärda namn i dessa listor. Inte minst personer från diktaturer men frågan är om dessa namnlistor är offentliga.

Nu verkar det som Jimmie Åkesson inte gråter alldeles för mycket över Nobelstiftelsens beslut. Vi skall ju snart på middag med H.M. Konungen, så det får väl bli plåster på såren.

Ser man det rent partitaktiskt kan vi nog kanske tacka Nobelstiftelsen för deras odemokratiska beslut. Otvivelaktligen kommer detta leda till en ny debatt där Sverigedemokraterna kommer att vara i fokus ännu en gång. Det kommer säkerligen debatteras i diverse TV-soffor och andra "sakkunniga". Vanligt folk kommer nog mest bli irriterade på att denna mobbing av SD fortsätter. Det innebär säkert också nya röster till SD i kommande opinionsundersökningar.

Du kan rösta om denna mobbing på Sveriges Radio

UPPDATERING!

Signaturen Maria har i kommentarerna lagt in en mycket intressant upplysning om Nobelstyrelsens sammansättning. Enligt Nobelstiftelsens stadgar får bara svenska och norska medborgare ingå i styrelsen.

"The Foundation is represented by a Board, which has its seat in Stockholm and consists of seven members and two deputies, Swedish or Norwegian citizens, who are elected by the Trustees of the prize-awarding bodies."

Michael Sohlman har levererat in riktig straffspark för SD. Jag gissar att media kommer undvika att ställa de "rätta" frågorna till Michael Sohlman för att han inte skall förlora ansiktet totalt.

Expressen


GROV RASISM PÅ BAROMETERN

Idag har nyheten att jag "raderat en kommentar" även nått Barometern. Som i en artikel med rubriken "Grov rasism på SD-blogg" indirekt pekar ut mig som rasist på grund av någon skrivit en otrevlig kommentar.

Jag vet inte hur många tidningar som tagit upp denna "stora" nyhet. En annan tidning som gjort stora rubriker är UNT (Upsala Nya Tidning). 

Sedan kan man ju givetvis fråga sig om det inte är "grov rasism på Barometern" när man citerar den kommentar som fanns på bloggen, ordagrant. Eller på Exprssen eller UNT.

Tyvärr får jag nu ägna mycket tid åt att leta efter nya kommentarer med samma budskap som det jag raderat. Det finns uppenbarligen ett antal personer som finner det roligt att plantera ut nya rasistiska kommentarer.

Ett exempel på kommentar är följande där personen bakom kommentaren använt Barometerns journalist Mats Andersson mailadress som identifikation på kommentaren. Det är Mats Andersson som skrivit artikeln i Barometern men jag håller det inte för troligt att Mats Andersson skrivit denna kommentar.Kommentaren är nu raderad men den finns givetvis sparad. Det samma gäller alla andra kommentarer som jag raderat under dagen.

Det är bara att tacka media för alla rasistiska kommentarer och annan skit som jag har fått ta de senaste dagarna på bloggen och i mail. Sedan tror dessa journalister att man alltid skall ställa upp och svara på frågor när det passar dem.

OTRYGGHET RÅDER

I dagens söndagskrönika av Julia Ceasar tar hon upp skjutningarna i Malmö och Per Svenssons artikel i Sydsvenskan.

Under valrörelsen träffade jag flera personer i Kalmar som flyttat från Malmö och andra invandrartäta orter i Skåne p.g.a. den otrygghet som råder. Vid samtal med dessa personer framkommer det att det nästan alltid handlar om att man vill att barnen skall få växa upp i en trygg miljö utan motsättningar mellan grupper i samhället.

Med tanke på hur Alliansen och de rödgröna tänker sig styra utvecklingen även denna mandatperiod kommer med stor sannolikhet den negativa utvecklingen i dessa invandrartäta orter fortsätta under minst fyra år till. De är så måna om denna utveckling att man inleder samarbete över blockgränserna i flera skånska kommuner, för att stänga ute eller blockera ut SD från inflyttande. Detsamma verkar även gälla Fredrik Reinfeldt och hans sätt att skapa majoritet för sina och regeringens förslag till riksdagen.

Det skulle vara intressant att se en sammanställning över vilka grupper det är som flyttar ut från Malmö. Jag kan tänka mig att även assimilerade invandrare flyttar bort från Malmö.

Igår lyssnade jag på lördagsintervjun med Cecillia Malmström i P1. Hon ingav ett väldigt blekt intryck. Uppenbarligen har sanningen och verkligheten börjat gå upp även för Cecillia Malmström. Det framgår med all tydlighet att det är Sverige som har en extrem invandringspolitik i förhållande övriga länder inom EU om man funderar över detta i ett större perspektiv.

NYA LÅGVATTENMÄRKEN I MEDIA

Expressen fortsätter med att gå i täten med att skvätta dynga omkring sig och i synnerhet på oss Sverigedemokraterna. Idag blev jag uppringd av en partivän som informerade mig om att jag figurerade i en artikel på Expressens ledarsida.

En synnerligen obehaglig kommentar var skriven den 13 augusti på ett blogginlägg som jag skrev den 17 december 2009 där jag kommenterade medias sätt att tolka statistik från SCB. Kommentaren är nu raderad.

Frågan jag ställer mig är hur Expressen lyckats hitta denna kommentar? Eftersom vi Sverigedemokrater är så konspiratoriskt lagda så funderar jag givetvis över detta. Kan det vara så att Expressen planterar ut synnerligen otrevliga och uppseendeväckande kommentarer på gamla blogginlägg för att se hur effektivt bloggägaren övervakar kommentarer. Expressens förhoppning är givetvis att kommentaren skall gå obemärkt förbi och sedan kunna vara en del av smutskastningen av bloggägaren.

Nu är förstås detta ett rent påhitt av mig för så oseriös kan väl inte en kvällstidning i Sverige vara.


Media försöker ju dessutom ge oss Sverigedemokrater skulden för alla skjutningar den senaste tiden i Malmö. Med anledning av detta så tog Studio Ett upp en artikel i Sydsvenskan som uppenbarligen är ett riktigt lågvattenmärke i journalistik.

Ett Danmark där politiker av alla kulörer tävlar om att vara hårdast mot ”främlingarna”. Ett Ungern där judehatet är på marsch. Ett Frankrike som förföljer romer. Ett Holland där muslimhataren Geert Wilders avancerat till kungamakare. Ett Tyskland där en ledande politiker slår fast att det inte finns plats i Tyskland för människor från främmande ”kulturkretsar”. Och i Sverige ... Jimmie Åkessons troskyldiga blick och avtryckaren som kramas i mörka buskage.

Artikelförfattaren Per Svensson möter Erik Almqvist i en debatt i programmet. Som vanligt så drar Erik det längsta strået och Per Svensson framstår som en ”floskeljournalist”. Då kastar programledarna i Studio Ett fram Expressens artikel och tar upp kommentaren på min blogg för att få Erik Almqvist ur balans. Men så enkelt är det inte att rubba Erik!

Tack Erik för en utmärkt insats i Studio Ett! Jag hoppas att så många som möjligt lyssnar på inslaget.

Som avslutning lite skvaller från Kalmar. Någon viskade i mitt öra att mediaprofiler i Kalmar fått sig en rejäl uppläxning av en mycket kunnig person. Frågan är om det får någon effekt eller om det är som att hälla vatten på en gås.


SJUKT

Som ni säkert förstått är det alldeles för mycket just nu och mitt bloggande blir därför lidande. Men förhoppningsvis blir min arbetssituation bättre om några veckor. Det är mycket nytt samtidigt som en massa gamla saker måste avslutas och uppgifter läggas över på andra. Det är en väldig massa jobb med att vinna nya mandat i valrörelsen men det är ännu mer jobb att förvalta alla nya mandat och att bygga upp vår organisation lokalt. Man kan säga att min arbetssituation just nu är "sjukt" mycket jobb.

Dessutom ringer telefonen/telefonerna alldeles för mycket men det är väl bara att vänja sig vid detta.

Idag lyssnade jag lite på Ring P1. En kvinna med invandrarbakgrund ringde in och tyckte det var "sjukt" att Sverige skickade soldater till Afghanistan, samtidigt som det åkte "svenskar" till Afghanistan för att strida på samma sida som talibanerna. Hon menade att "svenska" klasskamrater kan ställas öga mot öga mot varandra vilket hon tyckte vara sjuk. Uppenbarligen ansåg hon att det var sjukt med svenska soldater i Afghanistan men inte att någon åkte till Afghanistan för att strida på talibanernas sida. Det är inte utan att man funderar över hur våra nya svenskar tänker.

SD FRAMÅT TILL 6,4 PROCENT

Trots mediadrevet mot SD efter valet där vi utsatts för diverse osakliga artiklar, inte minst från Expressens medarbetare, så går SD framåt i senaste Sifo-mätningen. SD får 6,4 procent!.

Detta bekräftar min egen tes att vi inte behöver göra "hårda" utspel i olika frågor utan istället lugnt och sakligt och med sunt bondförnuft ta ställning i de frågor som kommer att aktualliseras i riksdagen och i utskotten. Vi har fyra år på oss att profilera oss i våra profilfrågor.

De "etablerade" partierna kommer sätta snavben på sig själva i sin iver över att ta avstånd från SD i de kommande sakfrågorna.

Lördagsintevjun med Erik Ullenhag är ett sådant exempel. Erik Ullenhag fick uppenbara problem vid upprepade tillfällen under intervjun då han framförde PK-linjen som inte överensstämmer med sunt bondförnuft.

Att SD går fram med 0,7 procent i förhållande till valresultatet kommenteras knappast i artiklarna. Gissningsvis har detta chockat skribenterna som säkert hoppats på ett "ras" för SD efter uttåget ut Storkyrkan.

SvD, Expressen

EXPRESSEN IGEN

Expressen har ikväll lagt upp en artikel med rubriken ”SD:S FIASKOSTART”.  Den går ut på att två av Sverigedemokraternas ledamöter kom för sent till utskottens möten under torsdagen.

För det första var detta endast ”frivilliga” informationsmöten för de ledamöter som är nya i utskotten och inga ”riktiga” möten med ärenden.

Jag var själv på Trafikutskottets informationsmöte eftersom jag är suppleant i detta utskott. I Trafikutskottet sitter 17 ordinarie ledamöter och 17 suppleanter, totalt 34 ledamöter, samma fördelning gäller för alla andra utskott. Totalt var ca 10 ledamöter närvarande på Trafikutskottets informationsmöte och då var minst 3-4 suppleanter, dessutom kom folkpartiets ledamot sent till detta möte men det har tydligen ingen socialdemokrat informerat Expressen om.  Det kanske beror på att alla socialdemokrater var frånvarande från detta informationsmöte i Trafikutskottet.

Det är helt horribelt att Expressen gör en ”story” av att två av SD:s ledamöter kom sent till sina utskotts frivilliga informationsmöte.

Det visar endast på hur usel journalistiken hos Expressens medarbetare med Niklas Svensson är. Samtidigt visar det med eftertryck att vi Sverigedemokrater sköter oss väldigt bra när detta är det enda Expressen kan åstadkomma i smutskastning. Ett lysande exempel på kvällstidningsjournalistik eller om det nu inte är ren och skär okunnighet.

I Studio Ett debatterade de två socialdemokraterna Daniel Suhonen och Ilija Batiljan
framtiden för socialdemokraterna. Det mest slående var att de var så fullständigt oense. Det bådar gott inför framtiden! Man kan tolka det som att Socialdemokraterna har tappat kompassen, de vet inte var de är eller vart de ska. Följden kan bli ett parti i upplösning och att ”råttorna” lämnar skeppet (läs Thomas Bodström). Daniel Suhonen vill uppenbarligen liera sig med Lars Ohly eller ännu längre ut på vänsterkanten. Ilija Batiljan tycks vilja göra upp med gammelmoderaterna, de nya moderaterna är uppenbarligen för långt till vänster.


VEM ÄR FÖRVÅNAD

Kommuner och företag gör stora vinster på flyktingbarn skriver idag Dagens Samhälle. Den som följt denna verksamhet är väl inte det minsta förvånad. Det finns uppenbarligen två sätt att sätta sprätt på de generösa ersättningarna från Migrationsverket.

Det vanligaste sättet är nog att man har en enormt hög personaltäthet i jämförelse med annan kommunal verksamhet. Vid många boenden för dessa  16-24 åringar har man minst en anställd/”barn”. Det ingår troligen i alliansregeringens ”jobblinje”. Dessutom har man många aktiviteter och resor för att göra av med ersättningarna och sysselsätta personalen.

Uppenbarligen finns det nu också kommuner och företag som istället låter det stora överskottet gå till vinster som delas ut till ägarna. Gissningsvis har dessa boenden en helt annan personaltäthet. Läs artikel.

Jag är dock övertygad om att Migrationsverket inte kommer sänka sina ersättningar. Det skulle säkert utlösa ett ramaskri hos de kommuner som skrivit avtal med Migrationsverket. Ersättning är delvis mutpengar till kommunerna.

Undrar hur många kommuner som skulle ta emot så kallade ensamkommande barn om Migrationsverket endast betalade ut några hundralappar per dygn och barn.

Försvaret sparkar alla anställda som vägrar göra utlandstjänstgörning. Jag trodde vi hade vårt försvar för att vi just skulle försvara vårt eget land. En förutsättning för detta är ju att vi har anställda i Sverige. Utlandstjänstgörning skall givetvis vara frivillig och inget tvång. Försvaret av vårt eget land tycks numera vara av underordnad betydelse inom försvarsmakten.

Vem är förvånad?

Oikofoberna härjar tydligen inom försvaret också!


NÅGRA REFLEKTIONER

Det har varit ganska mycket de senaste dagarna och därför har bloggandet blivit lidande. Har dock några minuter över innan nästa utbildning börjar.

Gårdagens budgetdebatt gick relativt bra med tanke på våra förutsättningar. Jag anser att vi inte skall och kan ställa orimliga krav på våra nya företrädare i riksdagen. Jonny Skalin gjorde bra ifrån sig med tanke på att han fick ta replikskiften mot alla andra partiers företrädare i ekonomiska frågor. Enligt uppgift hade de övriga partierna kommit överens om detta under måndagskvällen. Man kan ju ställa sig frågan vad de mer kommit överens om innan budgetdebatten.

Det var inte precis några hårda ord mellan alliansen och de rödgröna! Utan man verkade kraftsamla mot SD även om jag hade förväntat mig betydligt hårdare attacker mot Jonny Skalin och hans anförande.

Det har ju dessutom varit en del intressanta utspel från regeringen/alliansen den senaste tiden. Jan Björklunds utspel om att kristendomsundervisningen skall ha en särställning inom skolan ser jag som mycket positivt. Även förslaget om mer pengar till typ UNHCR för flyktinghjälp i de utsatta områdena är också något som ligger i linje med SD:s förslag. Om man även lägger in Alliansens planer på mer lärlingsjobb kan man faktiskt börja fundera på om inte alliansen/regeringen börjat snegla så smått på SD:s valmanifest och förslag.

Missa inte Aktuellt ikväll! Med Jimmie Åkesson och Erik Ullenhag.

Läs artikel i Dagens Industri.


SD-HATET HAR GÅTT FÖR LÅNGT

Äntligen en skribent som vågar ta bladet från munnen och skriva det många tänker men inte vågar säga offentligt.
Carin Stenström skall ha all heder för sin artikel med rubriken "SD-hatet har gått för långt" som publiceras i Världen idag.

Läs artikeln

TROENDE BER FÖR MIG

De senaste veckornas hetsjakt på oss Sverigedemokrater är något av det mest vedervärdiga jag varit med om i hela mitt liv. Jag vet inte hur många samtal jag fått från journalister och organisationer som ställt diverse frågor. Senast rörde det sig om jag var medlem i något fackförbund, gissningsvis skulle vederbörande journalist "attackera" mitt fackförbund och undra varför jag inte blivit utesluten. Givetvis har ett antal journlister ringt och ställt frågor om Zlatan också, det kan säkert bli fler sådana frågor kommande vecka då det är landskamp mot Holland.

Nu har jag mer eller mindre slutat att svara på frågor som inte är relevanta med mitt riksdagsuppdrag.

Jag har dessutom mer eller mindre slutat läsa tidningar då det är mycket nedslående att läsa alla dessa lögner som ständigt sprids i speciellt kvällspressen. Det handlar helt enkelt om ren och skär självbevarelsedrift.

Det finns dock även positiva saker som jag försöker ta till mig i så stor utsträckning som möjligt. Väldigt många människor har reagerat starkt på den demonisering och misskreditering som pågår i media. Jag får telefonsamtal, mail och träffar människor som är mycket kritiska till hur media och inte minst andra politiker agerat efter valet. De anser att deras handlingar inte hör hemma i en demokrati!

Igår träffade jag ett par som är troende och som berättade att de bad för mig, att det inte skulle hända mig något. De var inte Sverigedemokrater men var mycket upprörda över den behandling vi utsätts för. När jag sedan berättade om orsakerna och verkligheten bakom vårt uttåg ur Storkyrkan blev de minst sagt ännu mer upprörda över hur media vinklar sina artiklar.

Idag skriver återigen Julia Caesar en mycket bra krönika på Snaphanen på ovanstående tema. Läs krönikan.

"Med självsäkerheten hos en Titanic stävar skutan Sverige vidare mot ett oundvikligt skeppsbrott. På bryggan står kapten Reinfeldt utrustad med ögonbindel och öronproppar. Sjökortet är sedan länge borttappat. Vid årorna sitter journalistkåren och ror så att svetten lackar. Målet är detsamma – mångkultur till varje pris. Det sista Titanics tredjeklasspassagerare hörde fartygsorkestern spela var ”Närmare Gud till dig”. Kanske kan Eva Brunne någon variant av den. Och precis som på Titanic räcker inte livbåtarna till för alla. Överraskningen blir total."


REINFELDT I GP

Jag har surfat runt på ett antal lokala politiska bloggar och kan bara konstatera att dessa politiker uppenbarligen är både döva och blinda. Deras inlägg och kommentarer angående orsaken till att vi Sverigedemokrater lämnade Storkyrkan i protest mot biskopen Eva Brunnes predikan tycks inte ha trängt in i deras medvetande. Att man kan vara så oärlig och falsk i sina inlägg gör att jag bara känner ett stort förakt mot dessa lokalpolitiker. Det är speciellt ett parti som utmärker sig betydligt mer än andra och det ger mig mycket negativa vibrationer. Jag har full förståelse till varför författaren Anders Johansson är så kritisk mot just detta parti.

Som inte detta vore nog har Sveriges statsminister, Fredrik Reinfeldt
även lyckats med en lögn i Göteborgsposten eller om det nu är journalisten Dick Henriksson som helt enkelt citerar fel. Jag hoppas att så är fallet men tyvärr är nog den chansen väldigt liten eller är det Fredrik Reinfeldt som inhämtar sina kunskaper om Sverigedemokraterna i kvällspressen. Det kan ju även vara en strategi utarbetad av spinndoktorn. En av mina läsare på bloggen har nämligen uppmärksammat en artikel i dagens GP (finns ej på nätet) där Fredrik Reinfeldt sprider lögner om Sverigedemokraterna. Eftersom det är Sveriges statsminister ifrågasätter tydligen inte journalisten Dick Henriksson statsministerns påstående.

”De, Sverigedemokraterna, hävdar ju att det är människorna, inte systemet, som det är fel på; att de skall ut därför att de ser annorlunda ut än vi.”

Fredrik Reinfeldt, Göteborgs Posten 7 oktober 2010.

Att en så påläst politiker som Fredrik Reinfeldt inte noterat att SD är mycket kritisk mot den förda invandringspolitiken och inte enskilda invandrare är bedrövligt. Att han dessutom marknadsför dessa tankar i GP gör honom inte speciellt trovärdig.

Att uttalandet är fullständigt horribelt från Sveriges statsminister kan lätt bevisas på följande sätt. Fredrik Reinfeldt har uppenbarligen inte noterat att vi på Sverigedemokraternas riksdagskansli har en person anställd som kommer från Iran. En fullständig omöjlighet om Fredrik Reinfeldts påstående skulle vara sant eller för den delen även Eva Brunnes predikan i Storkyrkan.

Vem är det som ljuger?
Fredrik Reinfeldt? Journalisten, Dick Henriksson? Eller Sverigedemokraterna?

Tyvärr kan jag bara konstatera fakta och konstatera att det är Sveriges statsminister som talar osanning? Följden blir givetvis att man i fortsättningen inte kan tro på något annat heller som kommer från statsminister, Fredrik Reinfeldt.


"KÄND" SOCIALDEMOKRAT ÅTALAS

”Den 10 februari gjorde jag en anmälan om förtal hos polisen i Kalmar. Det gällde en nidbild av mig som publicerats på socialdemokraternas bloggportal S-info. I juni hörde jag av mig till polisen för att höra hur det gick med min anmälan men jag fick svaret att det var semester och att de väntade på att åklagaren skulle ta tag i anmälan. I förra veckan fick jag en kallelse till målsägarförhör idag. Visst är det märkligt att denna anmälan gömts undan i en byrålåda fram till efter valet. Kan det bero på att en socialdemokrat är den tilltalade.”

Ovanstående skrev jag i ett blogginlägg den 27 september.

Den tilltalade socialdemokraten är nu enligt Fria Nyheter åtalad för ett annat brott vid Linköpings Tingsrätt. Läs artikeln. Gissningsvis kommer han även åtalas för förtal mot mig inom kort. Jag har svårt att föreställa mig att åklagaren lägger ner förundersökningen med tanke på det bevisläge som finns.

De senaste dagarna har jag hört flera riksdagsmän
tycka att vi Sverigedemokrater gjorde rätt som lämnade Storkyrkan. Dessa anser att biskopen gick alldeles för långt i sin predikan. Idag har till och med en moderat riksdagsmanen Jan Ericsson uttalat detta i Sveriges Radio, hoppas att han nu inte får löpa gatlopp för detta ställningstagande inom de nya moderaterna.

Jimmie Åkesson mötte idag Lars Ohly i en debatt i Studio Ett
men om jag förstår de rätt så möttes de inte i en studio utan Jimmie Åkesson satt i en sändningsbuss ute på vischan i Södermanland. Tänk att en partiledare som Lars Ohly kan anse att kostnaderna för invandringen är en myt. Den typ av invandringen som skapar allra flest jobb är ensamkommande barn. I de flesta kommuner går det en anställd/ensamkommande barn. Enligt Lars Ohly kostar det inte heller något för samhället. Enligt mina uppgifter så betalar Migrationsverket ut ersättningar på ca 800000-1000000 kronor för varje ensamkommande barn/år. Jag undrar var Lars Ohly tror dessa pengar kommer ifrån. Med det kanske också är en myt.

Efter att jag lyssnat på denna debatt är det svårt att ta Lars Ohly på allvar. Idag ville dessutom Vänsterpartiet ta bort utgiftstaket. En något märkligt förslag från Lars Ohly. Det kan väl inte heller vara några kostnader förenade med att anställa nya lärare, vårdpersonal, förskolepersonal eller omsorgspersonal enligt Lars Ohly och därför är märkligt att V vill ta bort utgiftstaket för statens finanser.

Men som sagt Lars Ohly går inte att ta på allvar!


TALANDE STENAR

"Och om någon tystnar eller tystas i kampen förmänniskovärde, måste vi se till att också stenarna ropar."

Jag har fått talande stenar genom mina fönster vid tre tillfällen sedan jag blev förtroendevald politiker. Men inte i min vildaste fantasi kunde jag föreställa mig att en biskop i svenska kyrkan skulle förespråka att stenar återigen skulle ropa till mig.

Lyssna på Erik Almqvist i Studio Ett.

Missa inte prästen Dag Sandals blogginlägg om denna händelse. Det är synd att Dag Sandahl inte får medverka i TV-program som Debatt eller Kvällsöppet.

SD betyder inte Skånska Dragonerna. På tal om en utmarsch!

De tolerantas röst mot intoleransen


JAG ÄR BESTÖRT OCH LEDSEN

Idag hade jag sett fram emot en festdag med gudstjänst i Storkyrkan med kungafamiljen, sedan riksmötets öppnande med tal av kungen och Fredrik Reinfeldts regeringsförklaring och som avslutning en kväll i Konserthuset.

Biskopen Eva Brunnes förstörde dagen!

”I går kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna. Ropa ut sin avsky mot det som gör skillnad på människor. Den rasism som säger att du är inte lika mycket värd som jag. Du ska inte ha samma rättigheter som jag. Du är inte värd ett liv i frihet. Och detta av en enda grund – att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld.”

Läs hela talet.

Med dessa ord pekade hon ut oss Sverigedemokrater som mindre värda. Dessutom hyllade hon den demonstration från igår kväll där en rad budskap spreds som är allt annat än demokratiska. (Vi hade mer eller mindre utgångsförbud från Säpo under gårdagskvällen). Hon hyllade samtidigt också indirekt de organisationer som låg bakom demonstrationen och som deltog vid demonstrationen. De är grupper (konstellationer) som jag uppfattar som de som ligger bakom till exempel fönsterkrossningar, dödshot och ofredande mot mig personligen. Efter den förra demonstrationen i Stockholm knivhöggs en person av vad som misstänkts vara demonstrationsdeltagare.

Genom sitt tal gav biskop Eva Brunnes legitimitet till dessa odemokratiska och kriminella handlingar.

När Jimmie Åkesson reste sig från sin plats för att lämna Storkyrkan reste även vi andra oss från våra platser.

Vi var faktiskt inbjudna som gäster till Storkyrkan och att som biskop Eva Brunnes bemöta nya riksdagsledamöter på detta sätt gör mig beklämd.

Jag är bestört och ledsen!

Media gör en annan tolkning än min av det inträffade. Jag har talat med flera andra riksdagsledamöter från andra partier. De tycks inte ha förstått orsaken till vårt uttåg men de har ju inte heller hela bakgrunden. Det är uppenbarligen många som inte förstått vad biskopen sa om man skall döma av alla som intervjuas.

Media ger en helt annan bild men det är ju inte förvånande!

Mycket bra intervju av Jimmie Åkesson!

Studio Ett

Snaphanen, Berlingske, Expressen


INGET KAOS

Första ”riktiga” dagen i riksdagen lider mot sitt slut. Inget kaos har utbrutit än så länge, trots alla varningar i Kvällspressen och om jag inte missminner mig även av statsminister Fredrik Reinfeldt.

Visst var det lite högtidligt att vandra från ledamotshuset över till riksdagshuset och leta upp sin plats i plenisalen och visst fanns det lite fjärilar i magen. Men man kunde sitta med ett stort leende mest hela tiden och bara njuta av att vi faktiskt är hela 20st Sverigedemokrater eller som Björn Söder uttryckte det från talarstolen, Sverigeblocket. Hans benämning fick det att surra till i plenisalen bland övriga ledamöter.

Valet av talman var inte svårt utan vi följde bara en logisk strategi. Det kommer vi även göra i fortsättningen inom Sverigeblocket.

Sedan kan jag meddela att det är ganska rörigt i riksdagen och alla dess byggnader. Det pågår en stor omflyttning av ledamöter som skall ha nya arbetsrum och boenden. Jag har fått mitt arbetsrum idag men det saknas mer eller mindre all utrustning. Boendet är ett spartanskt gästrum. Men det blir väl bättre med tiden.

Centerpartisten Staffan Danielsson kräver på sin blogg att jag skall ”Ta tillbaka ditt uttalande, Thoralf Alfsson.”

Nu har jag inte för avsikt att ta tillbaka mitt blogginlägg som skrevs för nästan 2 år sedan. Precis när terrorattackerna i Bombay utförts, där fler än 170 personer dödades.
Samtidigt hoppas jag att ingen missförstår mitt blogginlägg på det sättet att jag skulle förringa nazismens illdåd på 30-40-talet, absolut inte. Kommunismen och nazismen har ansvaret för 100-tals miljoner människors liv. Jag hoppas att nazismen är död och begraven för evigt.

Frågan är vad Staffan Danielsson anser om t.ex. Irans ledare president Mahmoud Ahmadinejad som i flera tal förnekat förintelsen. Det skrämmer mig något enormt att Mahmoud Ahmadinejad helt öppet förnekar förintelsen. När man sedan betänker att han är en av de största ledarna för ett land där islam är "integrerat" i statskicket så måste man verkligen fundera över vilket hot som islam utgör mot västvärlden och det demokratiska samhället. Idag är utan tvekan islam och islamisterna det största hotet mot världsfreden.


TACK ANDERS JOHANSSON

När drevet går i media och hela etablissemanget gör allt för att demonisera Sverigedemokraterna är det inte många som vågar ta strid om man inte är en företrädare för SD. Författaren Anders Johansson i Kalmar är en av väldigt få som vågat detta! I en debattartikel i Barometern den 23 september ger han uttryck för sina känslor över hur etablissemanget behandlat Sverigedemokraterna efter valet. Här kommer några citat från debattartikeln.

”Sverigedemokraterna har mobbats och hånats och utsatts för direkta hot och våld på ett sätt man inte trodde var möjligt i vårt land. De etablerade partierna har en skyldighet att ta Sverigedemokraternas framgång på ett annat allvar än att rikta hatfyllda okvädingsord mot ett parti som röstats in i vårt parlament av svenska folket. Särskilt illa uttryckte sig journalisten och den moderata riksdagskandidaten Maria Abrahamsson från Kalmar som högdraget talade om det civiliserade rum där Sverigedemokraterna ännu inte varit.”

”Jag finner det otillständigt att vanliga väljare ska behöva okvädas av omdömeslösa och indoktrinerade journalister i medierna för att de vågar kritisera en invandringspolitik som i sin lättsinnighet inte äger sin motsvarighet i världen. Samtliga partier erkände på valnatten att integrationspolitiken är ett stort misslyckande. Ändå pläderar man för en politik i samma fotspår!”

Givetvis får Anders Johansson inte stå oemotsagd. En av dessa är vänsterfolkpartisten Pierre Edström, en annan är Magnus Gustavsson . Som vanligt rapar dessa upp de vanliga flosklerna om SD:s bruna arv och martyrskap. Jag blir så evinnerligt trött på att höra dessa floskler rapas av dessa ”goda människor” som samtidigt spyr ur sig sina egna fördomar. Jag undrar hur många gånger Pierre Edström själv har pratat med någon Sverigedemokrat, om han överhuvudtaget gjort det. Eller om han bara lyssnat på sin frus fördomar om SD. När han möter mig på stan brukar han gå omvägar eller titta åt ett annat håll men jag blir inte ledsen för det. Vet inte om han överhuvudtaget hälsat någon gång men då kanske han inte får det så lätt där hemma.

Anders Johansson har idag fått ett genmäle publicerat i Barometern. Det är väldigt synd att dessa båda artiklar från Anders Johansson inte publiceras på nätet. Här kommer i varje fall några citat från genmälet.

”När jag läser och begrundar deras innehåll grips jag av samma känsla som under valdebatterna: Vårt land har sju vänsterpartier och ett parti som man gemensamt utsett till mobbningsobjekt. Skälet är att detta parti tar upp frågor som man i sin godhet och räddhåga inte betraktar som rumsrena.”

”Det är rörande att se hur gamla ärkefiender som moderater och vänsterpartister numera är såta
vänner. Att liberalerna bjuder med så yviga gester att de vill famna hela världen är knappast en nyhet. Problemet är bara att de bjuder med andras pengar och sådant brukar straffa sig i längden.”

Tack Anders för dina alltid så välformulerade ord!

Tack för att du vågar stå upp mot etablissemanget trots att du riskerar att bli ”straffad” av dessa etablissemangets ögontjänare i media. Dina ord borde istället ha publicerats på ledarsidorna i våra ”svenska” tidningar av dess ledarskribenter men de är uppenbarligen en samling menlösa stackare som har svårt att skilja på vad som är en utstuderad mobbing och normal tidningsjournalistik.

En namne till Anders Johansson skriver idag i Aftonbladet med rubriken ”SD får styra utan att säga ett ord”.
Han reflekterar över hur de övriga sju ”vänsterpartierna” skall förhålla sig till Sverigedemokraterna.

I mina egna tankegångar har jag kommit till slutsatsen att vi inte behöver vara särkilt offensiva riksdagen utan istället låta våra politiska motståndare göra misstagen. Och ni kan vara säkra på att de kommer göra många misstag i sin iver att ta avstånd från oss Sverigedemokrater.

Detta tycks även Aftonbladets Anders Johansson tydligen också kommit till insikt om då han avslutar sin artikel med följande ord.

”Det är den reaktiva logiken som gör mig rädd: medan vänstern står på Sergels torg och visar sin avsky kan SD lugnt göra ingenting under fyra år och sedan få 20 procent av rösterna i nästa val. Som det ser ut nu blir de ju det enda oppositionspartiet, utan att behöva säga ett ord.


SVÅRSMÄLT? HENRIK RYDSTRÖMEgentligen har jag ingen lust att kommentera Henrik Rydström krönika i dagens Barometern (finns ej på nätet). Henrik Rydström stämmer in i klagokören över att Sverigedemokraterna nu är ett parti i Sveriges riksdag. Om nu inte Henrik Rydström förstått det så är det demokrati! Det var svenska folket som på valdagen beslutade att ge Sverigedemokraterna detta förtroende och det kommer vi vårda efter bästa förmåga och inte svika våra väljare, oavsett vad Henrik Rydström anser.

Henrik Rydström mår uppenbart illa över min riksdagsplats ;-) Samtidigt får jag många gratulationer från vänner, bekanta och ännu fler anonyma människor till min riksdagsplats.

”I Kalmar
har vi en politiker för detta parti, Thoralf Alfsson, som sagt att ”islam är betydligt värre än nazism” och han blir varken hudflängd, uthängd eller kulsprutehårt kritiserad för ett så djupt omänskligt och ointelligent uttalande. Han blir i stället invald i riksdagen.”

Det har uppenbarligen inte gått upp för Henrik Rydström att en övervägande majoritet av dagens terrorister är just muslimer och att de utför sina terrordåd i islams namn. Idag har SÄPO höjt terrorhotbilden i Sverige och jag är helt övertygad om att detta har att göra med aktiviteter bland islamister i Sverige. Undrar om Henrik Rydström funderar över orsaken till denna hotbild.

Jag undrar vad Henrik Rydström anser om Abdirisak Waberi? Skulle vara intressant om Henrik Rydström även kunde kommentera Waberis svar i intervjun i Studio Ett.

Ja, Henrik Rydström, jag kommer att fortsätta kritisera islam! Intervjun i Studio Ett med Abdirisak Waberi är endast en bekräftelse på hur odemokratisk, ojämnställd och intolerant islam är. Det citat som Henrik Rydström hänvisar till kommer från följande blogginlägg. Jag är helt övertygad om att min oro kommer att besannas i framtiden. Kan man stena kvinnor i islams namn är jag helt övertygad om att man även är istånd med andra barbariska handlingar.

En annan sak som har varit väldigt tydlig under den sista veckan är att många anser eller snarare alla anser att media gått för långt i sin ”bevakning” av SD.
En bevakning som mest liknar en förföljelse av Sverigedemokraterna. Detta har jag hört från så många och inte minst från politiska motståndare.

Personligen har jag mer eller mindre lagt locket på när media ringer. Det finns dock ett par journalister som visat en något så när objektivitet och dessa nekar jag inte några kommentarer eller en intervju. Men vissa kommer att få stå med lång näsa när de ringer! Jag ser ingen anledning att ställa upp på deras villkor längre.


RSS 2.0