KOMMUNALRÅDET JOHAN PERSSON (S)URAR

Kalmars socialdemokratiska kommunalråd Johan Persson har vaknat på sin blogg efter nästan en månads tystnad. Med tanke på alla affärer och mothugg förstår jag hans tystnad.

Givetvis anser inte att han gjort något fel eller att någon av hans socialdemokratiska vänner. Istället är det givetvis alla andra som det är fel på. Nu är han och hans partivänner offer och vi andra rättshaverister.Det är inte svårt att förstå vem som han syftar på. Så här skriver Johan Persson på sin blogg.

”Jag vet inte om jag börjar bli gammal men jag tycker mig se en tendens som jag ogillar mycket starkt inom Kalmarpolitiken och det är att en del politiker inte nöjer sig med en debatt eller en votering i en sakfråga. Det är ju annars traditionen i en demokrati, att man konstaterar att man inte är överens. Man kör en debatt, genomför en omsröstning och går sedan vidare.

Under de senaste åren har det smugit in sig en attityd till beslutsfattandet som inte accepterar dessa spelregler. Istället ska man polisanmäla varandra, odla konspirationsteorier, skriva artiklar och anklaga folk för både det ena och det andra. Jag kommer aldrig delta i det spelet, detta för att den stora förloraren är politiken självt.

Vem vågar att ens tänka tanken att ta på sig ett politiskt uppdrag när man riskerar att hängas ut som halvt kriminell i lokaltidningarna? 
Vilka politiker kommer då att finnas i ett sådant klimat? Jo, huvudsakligen tre grupper:

* De hårdhudade fullblodsproffsen som är så luttrade att man inte bryr sig om vad som skrivs.

* De renläriga partigängarna som tar ett uppdrag för partiets skull

* Rättshaverister & konspirationsteoretiker

Är det någon som tror att en kommun eller ett land kan utvecklas i ett sådant politiskt klimat?"

Tillhör då Johan Persson hårdhudade fullblodsproffsen som inte bryr sig om vad som skrivs eller vad folket tycker?

Uppenbarligen anser Johan Persson att den demokratiska processen är slut när han eller någon annan socialdemokrat klubbat ett beslut i Kalmar.

Det tyder på att Johan Persson blivit fartblind av sin egen maktställning! Att komma ner på jorden igen vore nog nyttigt för vårt kommunalråd.

Jag fick ta del av en överklagan eller laglighetsprövning idag som skickats till Förvaltningsrätten angående detaljplanen för Gota Medias mediehus. När jag läser den förstår jag att det är en kunnig person som skrivit det. Det är inte svårt att se att det ligger mycket jobb bakom detta dokument. Kommunens kommentarer i detaljplanen framstår som mycket oprofessionella i jämförelse med hur denna laglighetsprövning är skriven. Här kommer några exempel från det sex sidor långa dokumentet.Jag tror juristerna får ett styvt jobb med dessa överklaganden. Möjligen  är det detta som börjat gå upp för Johan Persson. Det är ganska osmakligt att kalla sin politiska motståndare för rättshaverister när man inte får som man vill.

Nu har det varit en hel del med våldtäkter på Horisont, Steve Sjögren affären som pågår, de massiva protesterna mot Linneuniversitetets sanslösa byggplaner, utförsäljning av kommunalfastigheter för kärnverksamhet, Gota Medias mediehus och så den hutlösa höjningen av de egna lönerna. Det kan bli väldigt tungt för kommunalrådet Johan Persson! Även om han har ett gäng ja-sägare runt om sig.


UPPDATERING! 

Svidande kritik av Socialdemokraterna på lördagens ledarsida i Barometern angående Steve Sjögren-affären. Det har aldrig hänt under min tid sompolitiker att Barometerns ledarsida kritiserat socialdemokraterna så hårt.

”Lena Hallengren vägrade att hålla rent. Socialdemokraternas ordförande i Kalmar har byggt ett sopberg maktmissbrukets avfall. Det stinker. Lena Hallengrens nedskräpningen i demokratin är så mycket allvarligare eftersom
hon är av landets ledande socialdemokrater. Det var ett beklämmande misstag av Hallengren att uttala sitt fulla förtroende för partikamraten Steve Sjögren, ordföranden i renhållningsförbundet KSRR.”

”Lena Hallengren bör inte beviljas moralisk ansvarfrihet för sitt stöd till odemokratiska fasoner. Hon har sanktionerat fredagens olustiga undanmanöver i fullmäktige. Men nu vet vi i alla fall vilken princip som styr hennes agerande.
Makt går före rätt.”


5 GETINGAR TILL HÖGLANDSNYTT

Nättidningen Höglandsnytt skriver historia genom sin rapportering från rättegången av Sveriges värsta gruppvåldtäkt i modern tid. Gruppvåldtäkten är begången av inte mindre än 8 män från Afghanistan.

På följande länk kan du läsa det som kan skrivas utan att gå över "normala" gränser. Skulle hela sanningen och alla detaljer skrivas skulle dessa afghanska män sannolikt lynchas av upprörda smålänningar. Via länken kan du läsa drygt 40 korta artiklar.

http://www.hoglandsnytt.se/gruppvaldtakt/


HEKTISK VECKA

Den senaste veckan har varit väldigt intensiv med många möten och mycket material att läsa in på kort tid. Därför hade jag vare sig tid eller ork att skriva ett blogginlägg igår kväll. Trots att det fanns en hel del att skriva om.

Igår hade jag faktiskt tre anföranden i kammaren, ett i betänkandet om inkomstskatter och ett anförande om punktskatter. Båda dessa anföranden handlar förstås om Skatteutskottet. Sedan fick jag även hoppa in i en debatt i Civilutskottet då Carina H var sjuk men där blev det bara ett kort anförande. Carina tvingades ändå till Stockholm för att närvara vid voteringen.

Som jag skrev i en kommentar igår gillar jag inte att titta på mig själv men eftersom jag gissar att flera av mina läsare gärna vill se något av mina anföranden så lägger jag dock upp ett av dessa på bloggen med en länk till riksdagens hemsida. (Scrolla ner till mitt namn, drygt 60 minuter)

 

I mitt anförande tog jag upp den så kallade pensionärsskatten, ROT och RUT-avdrag för arbeten som gjorts i utlandet och Öresundsavtalet. Det var faktiskt väldigt roligt att vi fällde regeringen på två av dessa punkter. När det gällde att stoppa ROT o RUT-avdrag i utlandet vann vi med 155-154 och när det gällde Öresundsavtalet blev röstsiffrorna 156-154. Det kändes väldigt bra för mig som relativt ny i Skatteutskottet att kunna få igenom två frågor som vi Sverigedemokrater står bakom och fälla regeringen, vilket ger rubriker.

Regeringen fick även ”stryk” när det gäller fjälljakten.

En annan fråga som regeringen även borde fått smaka på smisk gällde GMO men för andra gången blev röstsiffrorna oavgjort, igår 155-155. Därmed säger konstitutionen att vi i riksdagen skulle rösta om att antingen skicka tillbaka frågan till Miljö o jordbruksutskottet eller avgöra frågan genom lottning. Till min stora förvåning valde Socialdemokraterna att rösta för lottning, helt obegripligt i mina ögon. Det var detsamma som att lämna walkover. Sanslöst! Vi förlorade dessutom lottningen! Viktigare var inte frågan för socialdemokraterna.

Sedan vill jag nämna en annan sak som sällan uppmärksammas av media. Det är sällan att något parti vill skriva en gemensam reservation med oss Sverigedemokrater. Idag hade vi faktiskt en reservation gemensam med Kristdemokraterna. Jag vill ge en eloge till Anders Andersson (KD) som vågar göra en gemensam reservation med SD. Det kanske beror på att Anders Andersson kommer från Kalmar län och har lite bondförnuft ;-)

Sedan kan du också läsa om debatten som inte blev av. Kanske är det ett nytt sätt för 7-klöverns ledamöter att ta debatten med Sverigedemokraterna!


Nu kopplar vi av med lite musik!MIN ÖVERKLAGAN MEDIEHUSET I MEDIA

Min första överklagan har inkommit till Kalmar kommun och kommenteras nu i media. Tidigare har Barometern skrivit att jag med stor sannolikhet inte har rätt att överklaga det har man byggt på uttalande från kommunens jurist Ann-Sofie Dejke. I dagens artikel har man dock intervjuat en jurist hos Länsstyrelsen som har uppfattningen att jag har rätt att överklaga då jag under samrådetstiden inkommit med synpunkter på detaljplanen.

Läs artikel i Barometern och Östran.

Om någon undrar varför jag skriver min första överklagan har inkommit. Det beror på att jag har delat upp min överklagan i tre olika delar. De övriga två överklaganden kommer inkomma till kommunen under veckan.

POLITIKERARVODEN I KALMAR

Som mina trogna läsare kanske minns blev Sverigedemokraterna utkastade från arvodeskommittén sedan vi avslöjat det hutlösa höjningarna som s, m, c ville införa.

Efter vårt avslöjande påtalades också att flera som satt i arvodeskommittén var jäviga. Därför fick en ny arvodeskommittén tillsättas och då kastades SD och vår ledamot Micael Foghagen ut från arvodeskommittén och ersattes av ännu en socialdemokrat.

Eftersom Micael Foghagen suttit i arvodeskommittén tidigare gick han in och tog min plats under gårdagens kf-möte igår då detta var den enda större punkten på dagordningen. Enligt uppgift från andra partier gjorde Micael det riktigt bra.

Nu har den nya arvodeskommittén presenterat sitt förslag och det behandlades igår av Kalmar kommunfullmäktige. Ett stort antal ledamöter var jäviga, så jakten på ersättare hade uppenbarligen varit stor men ändå fanns bara 38 röstberättigade i salen av 61 ledamöter. Det nya förslaget innebär att alla löner/arvoden knyts till riksdagsledamöternas arvoden, med olika procentsatser. T.ex. kommunalråd 95 procent av riksdagslönen på 57 000 kronor/månad.

SD har motsatt sig denna hutlösa höjning och förespråkat en 3 procentig höjning men vi hade också ett tilläggsyrkande som röstades ner av KF.

Det handlar om att just nu sitter en parlamentarisk grupp i riksdagen och tittar riksdagsledamöterna garantilöner och pensionsförmåner. Vad jag har hört har det gjorts en jämförelse med våra nordiska grannländer. Det visar sig då att vi i Sverige har betydligt bättre förmåner när någon lämnar riksdagen än i våra grannländer. Men å andra sidan har ledamöter i Danmark och Finland ca 10000 kronor mer per månad i lön. I Norge handlar det om ca 20000 kronor (valuta skillnaderna inräknade).

Min slutsats blir då att det troliga är att den parlamentariska utredningen mycket väl kan komma fram till ett förslag som innebär att förmånerna minskas när det gäller garantilön och pensioner men att samtidigt månadslönen höjs kraftigt, kanske i nivå med Danmark och Finland.

Eftersom då redan knutit de kommunala arvodena mot riksdagsledamöternas löner kommer det bli en ny ”lönechock” inom kommunerna. I vårt tilläggsförslag ville vi föerbygga för andra höjningar av lönehöjningar som inte grundar sig på den årliga lönejusteringen i riksdagen.

Eftersom tilläggsförslaget kom från SD så var intresset svalt för att stödja detta yrkande. Möjligen stödde även kd tilläggsyrkandet.

Läs artikel i Östran o Barometern.


BAROMETERNS HYCKLANDE TAR ALDRIG SLUTNu har en politiker från Mönsterås har nu dömts för rattfylleri skriver Barometern. I Östran framgår det att politikern sitter i kommunfullmäktige, nämnder men även i banker och styrelser.

I artiklarna nämns inte ens vilket parti han företräder och naturligtvis inte hans namn. Med anledning av detta kan vi dra slutsatsen att det inte är en Sverigedemokrat. Då hade tidningen talat klarspråk och förtydligt det hela med ett foto. Gissningsvis är det en centerpartist eller socialdemokrat i Mönsterås, kanske till och med en ”toppolitiker” eftersom det mörkas fullt ut av media.

Är det någon som kan tipsa om namn eller målnummer vid tingsrätten så tar jag gärna emot detta.

Maria Cimini har blivit utesluten ur Transportarbetarförbundet. För en tid sedan lämnade hon in en stämningsansökan mot fackförbundet vid Stockholms tingsrätt, något som Barometern skrev om för en tid sedan. I artikeln fanns även en bild på Maria Cimini.

Nu visar det sig att bilden blev kraftigt beskuren av Barometern man ville inte ha med den etiopiska kvinnan som står tillsammans med Maria Cimini. Den passade helt enkelt inte in i den främlingsfientliga bild som tidningen ville skapa av sverigedemokraten Maria Cimini.Så här skriver Maria Cimini själv om Barometerns fixande.

"Tack allihopa för ert stöd! Det glädjer mig oerhört att det finns fler som ser det omänskliga och orättfärdiga i detta. Ni ska veta att bilden ovan på mig är tagen just i Etiopien då jag var där med Action Aid i höstas. Jag sprang i The Great Ethiopian Run för välgörenhet med Haille Gbrselassie och fick ihop över 25000 kronor till bl.a. den Etiopiska kvinna de klippt bort på bilden som nu har en egen liten affär istället för att bo på gatan. Jag frågade Barometern varför de klippte bilden och det var visst av utrymmesskäl. Personligen tycker jag att då en bild säger mer än tusen ord, hade den förstås visat en annan sanning än den Transport vill se."


KOSTSAM VINDKRAFTNyligen beslutade Kalmar kommun att man skulle satsa 70 miljoner kronor på två vindkraftverk. Varje vindkraftverk beräknas producera ca 5 200 000 kwh/år. Det låter ju väldigt bra!

Men det många inte känner till är att detta även kostar alla skattebetalare stora summor. Elcertifikatsavgiften kommer att ligga på ca 1 miljon kronor/år för elkunderna men det uteblir även en elskatt för staten då Kalmar kommun inte räknas som en elproducent då man inte säljer någon el utan förbrukar all produktion själva. Det innebär i praktiken att staten går miste om ca 1,5 miljon kronor/år för varje vindkraftverk. I praktiken innebär det att dessa vindkraftverk kommer att kosta skattebetalarna 5 miljoner kronor/år.

Jag har inget emot vindkraftverk men de skall bära sina egna kostnader.  Jag tror att var och en inser vilka enorma summor som vindkraftsutbyggnaden subventioners med. Det handlar om många miljarder varje år. Det märkliga är att det är så få som ifrågasätter detta.

Men det finns ju flera aspekter när det gäller vindkraft.

Lyssna på Josef Fransson (SD) i riksdagen på följande länk.

Sydost om Ölands södra udde på Midsjöbankarna planerar EON nu en enorm vindkraftspark. kanske upp till 300 vindkraftverk där varje verk skall vara på 3MW. Journalisterna gör då misstaget att multiplicera 3MW med 300 = 900 MW och jämför denna siffra med t.ex. O1:an och O2:an som har ungefär den effekten tillsammans. Det man glömmer bort är att det aldrig blåser konstant 13-14 m/s som krävs fär att dessa vindkraftverk skall leverera nominell effekt (3MW).

Istället är det så att vindkraftverk bara har en verkningsgrad på ca 35-40 procent vilket i detta fall innebär att de kommer leverera drygt 1MW istället för 3 MW sett över ett längre tispespektiv. Det innebär att dessa 300 vindkraftverk kommer leverera ca 350-400 Mw istället för de 900 MW som man jämför med i artikeln. Helt plötsligt är man inte ens i närheten av de 470 MW som O1:an levererar, oavsett om det stormar eller är vindstilla.

Läs artikel i Ölandsbladet.


MEDIEHUSET EN SKITSAK

Inte så avlägset i ett s-styrt Kalmar.

Jag hajade till när jag såg rubriken i Östran och läste att det handlade om Gota Media men nu var det inte så oroande. Men ändå så infinner sig en viss oro över hur Länsstyrelsen ser på Gota Medias mediehus. Landshövdingen Stefan Carlsson har inte svarat på mitt öppna brev och det tycker jag är väldigt dåligt. Inte heller Gota Medias VD Bennie Ohlsson har svaret men något annat hade jag inte förväntat från hans sida. Johan Persson har däremot svarat att han inte kommer att svara på mitt öppna brev därför att jag har sagt att jag kommer överklaga detaljplanen.

En sak som jag däremot tycker är väldigt tråkig är att så många personer inte vågar säga sin mening om mediehuset på grund av att de då riskerar att kopplas samman med Sverigedemokraterna. Att få höra eller läsa detta i mejl och brev gör mig väldigt bekymrad då detta helt enkelt kan påverka utgången av protesterna mot mediehuset.

Jag saknar många personer och föreningar i debatten om mediehuset, bland annat t.ex. Kalmars hembygdsförening som skrivit yttrande under samrådet. En annan fråga jag ställt mig själv är om sällskapet Dryaden fortfarande existerar i Kalmar. Om de gör det är det obegripligt att de inte hörs i debatten.

Barometern har ett krönikerpar som väldigt ofta skriver om det gamla Kalmar, Skotte Linde och Kennet Ottosson. Jag har väntat på att dessa herrar skulle skriva om fortifikationsjordarna och dess historia men tyvärr så tycks de ägna sig åt självcensur och undvika detta ämne. Jag misstänker att de är väldigt rädda om sitt arvode för de historiska krönikorna då det säkert innebär ett bra tillskott till pensionen.


I veckan kontaktades jag dock av en person som undrade om de fick använda sig av delar av mina texter och bilder när det gäller Gota Media.
En ny opolitisk blogg har startats enbart i syfte att stoppa mediehuset. Om jag förstår det rätt planerar man för juridiska processer, demonstrationer, protestlistor och annat som kan påverka politiker och beslutsfattare. Länk till bloggen.

Jag önskar dem lycka till och hoppas att jag och SD kan samarbeta för att stoppa mediehuset.

Barometern har nu lagt upp dagens debattartiklar där en är skriven av Mattias ”jäv” Adolfson.


Vill också påminna om vår namninsamling som nu är upp i drygt 300 namn. Skriv på du också!


LINNEUNIVERSITETET PÅ MALMEN OCH BROFÄSTET


Spännande förslag på Linneuniversitetet vid Brofästet.

Sakta men säkert börjar proteststormen tillta i Kalmar mot Gota Medias mediehus och de heltokiga planerna på att flytta Linneuniversitetet till nya lokaler vid Ölandshamnen och Fredrikskansområdet.

Enligt Östran är en namninsamling på gång för att få till en folkomröstning om Linneuniversitetets planer och det är givetvis något som vi stöder från SD.

Vår hållning i denna fråga har varit ”glasklar” sedan den kom upp på bordet och jag har pläderat för den på bloggen, debattartiklar och debatter i kommunfullmäktige. Vår linje har hela tiden varit att Linneuniversitetet skall vara kvar på Malmen och om nya lokaler behövs så skall dessa förläggas till Brofästet. Inte till Ölandshamnen eller Fredrikskansområdet. Läs följande blogginlägg från december 2009.

Här är länkar till några blogginlägg från 2011.

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/may/maktmissbruk-av-johan-persson.html

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/may/sta-upp-for-din-asikt.html

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/may/overklagar-beslutet-om-linneuniversitetet.html

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/august/sekretessbelagd-kalkyl.html


Östran är som vanligt på hugget när det gäller protester från allmänheten. Barometern däremot väljer även denna gång att delvis lägga locket på och bara släppa fram sporadiska artiklar eller insändare. Jag gissar att de är rädda att protesterna även skall spilla över på deras mediehus.

Det har de säkert rätt i också. Det är bara att läsa kommentarerna på Östrans artikel om en folkomröstning om Linneuniversitetet så förstår man varför Barometern är så försiktiga. För en vecka sedan publicerade man dock en debattartikel i Barometern som till och med gick att kommentera. Att de personer som står bakom denna debattartikel nu fått ca 670 mejl tyder på en mycket stark opinion även när det gäller Linneuniversitetet och det borde få även Johan Persson (S) att fundera över sina idéer och planer. Om han nu inte blivit fullständigt maktfullkomlig, vilket inte är helt omöjligt när man betänker hur andra socialdemokrater agerar i kommunen. Jag tänker på bland annat på Sjögren och Holmberg

Idag släpper Barometern fram två debattartiklar angående mediehuset i den tryckta upplagan. Det skall bli intressant att se om man även lägger ut dessa på nätet och om de i så fall kommer vara möjliga att kommentera som förra veckans debattartikel om Linneuniversitetet.

Det rör även på sig när det gäller Gota Media och deras mediehus. Jag återkommer om detta senare idag.

Den folkomröstning man försöker uppnå med en namninsamling bör även omfatta Gota Medias mediehus. Om man lyckas få in 5000 namnunderskrifter som krävs bör båda dessa byggplaner bli föremål för en folkomröstning vid samma tillfälle.


POLITIK ELLER HYCKLERI

Jag har valt att inte kommentera den islamistiska ”krigaren” i Frankrike. Jag har däremot läst en del, lyssnat på radio och sett en del på TV. Jag måste säga att jag häpnar över hur en del journalister och reportrar uttrycker sig. Jag drar paralleller till hur dessa uttryckte sig efter terrordåden i Norge. Begriper de inte själva vilka hycklare de är.
När man som journalist ger de franska fängelserna skulden för att den islamistiska krigaren begick dessa våldsdåd har man väldigt svårt med sanningen.

Jag hörde en muslimsk man prata i en matbutik ikväll. Med tanke på vad han sa undrar jag vart vårt land är på väg?


Jag vet inte hur många som har funderat över den politiska dimensionen av Gota Medias mediehus. När jag började skriva på min överklagan när det gäller den jävsituation som finns när det gäller samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfson började jag tänka i dessa banor.

Att Gota Media fick köpa Östran/Nyheterna har sin förklaring i att Östra Småland AB gått med förlust under flera år trots ett stort presstöd. Omsättning har dessutom minskade rejält mellan 2008-2010. Östran har fått ca 30 miljoner kronor i direkt stöd och momssubventioner varje år enligt egna källor från 2008.

Östran/Nyheterna är Socialdemokraternas enda riktiga kanal ut till väljarna i Kalmar län. Därför är tidningen givetvis väldigt viktig eller ett måste för Socialdemokraterna.

När Mattias Adolfson valdes som Socialdemokraternas representant i Östra Smålands AB styrelse blev givetvis ansvaret väldigt stort. Det gäller med andra ord att uppfylla Gota Medias VD, Bennie Ohlsson och Gota Medias lednings alla önskemål, annars riskerar socialdemokraterna att deras enda tidning i Kalmar län nedläggning.

Som säkert alla vet startade projektet med mediehuset redan 2008. I februari 2010 var redan ett vinnande arkitektförslag utsett av Gota Medias styrelse. Mattias Adolfson har suttit i samhällsbyggnadsnämnden under hela denna tid och som ordförande sedan den 1 januari 2011. Detta samtidigt som han suttit i Östra Smålands AB styrelse till sammans med Bennie Ohlsson och Sören Björklund från Gota Medias styrelse.

Självklart har dessa tre herrar diskuterat mediehuset tillsammans i Östra Smålands styrelse!

Mattias Adolfson är ju dessutom i allra högsta grad medveten om Östran/Nyheternas prekära ekonomiska situation och att den socialdemokratiska tidningen är beroende av Gota Medias ”goda vilja”, annars läggs tidningen ner och socialdemokraterna förlorar sin viktigaste plattform för att ut till sina väljare.

Inget kan få mig att tro att detta inte har påverkat Mattias Adolfson i sitt politiska uppdrag som ordförande i samhällsbyggnadsnämnden när Gota Medias mediehus behandlats.

Givetvis gäller detta även det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson.


Sedan får vi inte glömma socialdemokraten i Malmö, Ilmar Reepalu. 
Läs hela artikeln i NEO, Han anklagar sd för mer saker än det som framkommit i media.  Frågan är om han börjat drabbats av någon ålderssjukdom med tanke på de lögner han häver ur sig till höger och vänster.

 


146-146 OCH NY TAKTIK

För första gången slutade en huvudvotering ”oavgjort” i riksdagen sedan SD gjorde sitt inträde. Frågan gällde huruvida enskilda nationer skall kunna säga nej till GMO-grödor.

Att det blev ett oavgjort resultat beror helt och hållet på att Sverigedemokraterna inte tillåts vara med i kvittningssystemet. Vår Erik Almqvist är på möte med nordiska rådet på Island och därmed rubbas den parlamentariska situationen i Sverige. Något som är helt absurt. Övriga partier var informerade om situationen för SD men man tar uppenbarligen ingen hänsyn till detta. Här kan man verkligen prata om att 7-klövern står upp för alla människors lika värde ;-)

Den som har följt hur taktiken ändrat sig i riksdagen sedan förra året då Alliansen började förlora voteringar i kammaren vet att Alliansen under våren ändrade sin taktik så till vida att när man visste att man skulle drabbas av ett nederlag vid voteringen så yrkade man inte på sina egna reservationer och därmed undvek man alltså en omröstning. Inga rubriker med röstsiffrorna i media.

Tyvärr är det så att vi skulle kunna göra upp med både Alliansen och med de rödgröna om de bara ville diskutera med oss. Vid dagens votering skulle vi ha kunnat fälla regeringen i en fråga om s, mp och v varit villiga att dela upp en reservation i två delar. Jag mailade de rödgröna och föreslog att de skulle skriva en separat reservation när det gäller så kallade redovisningscentraler/tömningscentraler i taxibilar. Men ingen svarade på mitt mail. Då kan man ju givetvis ställa sig frågan hur intresserade de rödgröna är av få igenom sin politik.

Nu har flera av våra ledamöter under de senaste veckorna även reagerat på ett annat och kanske nytt beteende från de rödgröna i utskotten. Jag har blivit utsatt för detta i skatteutskottet, det kan vara en tillfällighet men det kan också vara en ny taktik från de rödgröna. Det får framtiden utvisa.

Men det här spelet i utskotten och hur man yrkar på sina reservationer och att man inte pratar med oss i utskotten kan mycket väl leda till att vi Sverigedemokrater även ändrar på vårt arbetssätt i utskotten och under debatterna i kammaren.

Sverigedemokraterna är ju vågmästare i riksdagen och därmed avgör vi alla frågor där de rödgröna är enade på ena sidan och Alliansen på den andra.

Det kanske är dags att börja föra statistik över hur många frågor som SD avgör vid varje votering i riksdagen. Idag gissar jag att det rörde sig om mellan 5-10st. Sedan påstår vissa att SD inte påverkar något.
 


CALMAR HAR EN HISTORIA

När Gota Medias byggprojekt blev högaktuellt i samband med att detaljplanen var ute för samråd under hösten började jag också intressera mig för Kvarnholmens historia och befästningsvallarnas tillkomst. I samband med detta upptäckte jag en bokserie skriven av Gustaf Sylvander med titeln Kalmar slotts och stads historia. Böckerna är skrivna mellan ca 1865-1875, jag har läst flera av dessa.

När man läser dessa böcker och allt som utspelats i Kalmar under 1500 och 1600-talet blir man förundrad över hur illa Kalmar stad idag utnyttjar sin stads historia för att locka turister till staden. Visst det kommer många varje år för att besöka slottet.

En tanke som slog mig är att det skulle gå att fylla varje dag i en almanacka med en historisk händelse i Kalmar på just det datumet under hela året. När jag blir pensionär kanske jag startar ett sånt 365-dagarsprojekt.

Den 31 maj 1520 landsteg Gustav Vasa söder om Kalmar på Stensö efter att han flytt från Danmark och via Lübeck kom han till Kalmar. Det finns ett minnesmonument i Kalmar Stadspark som hedrar just detta tillfälle i Kalmars historia. Hur många i Kalmar vet något om detta.


Minnesmonument Gustav Vasa    Foto Thoralf Alfsson

Minnesmonumentet restes först vid Stensö men flyttades till Stadsparken när den skapades på 1870-talet.

Här har Kalmar kommun en ypperlig möjlighet att göra något arrangemang varje år den 31 maj för att locka turister till staden.
Om 8 år är det dessutom exakt 500 år sedan och dessutom råkar 31 maj 2020 då vara en söndag, till och med pingstdagen. Sverigedemokraterna kommer lämna in en motion flera år innan dess med uppmaningen till Kalmar kommun att slå på stort med att fira denna minnesdag och 500-års minne.

Vår kommunförening i Calmar kommer redan i år försöka börja med en tradition där vi cyklar ner till minnesstenen på Stensö den 31 maj för en liten minnesstund som vi sedan förhoppningsvis kan avsluta med lite mat på Kalmar Slott under kvällen. 31 maj bör sedan alltid kallas för "Gustav Vasa dagen" i Kalmars egen almanacka.

År 1611-1613 pågick det som brukar kallas för Kalmarkriget. Hela den gamla staden brändes under de hårda striderna 1611. Ståthållaren Christer Somme gav då också upp Kalmar slott utan någon strid och betraktas därmed som en förrädare av många. Nu är det med andra ord exakt 400 år sedan detta krig utspelade sig. Är det någon i Kalmar som har märkt att kommunen på något sätt uppmärksammat detta. Inte jag i varje fall! Kalmar Slott hade dock några dagar under förra året då bland annat historikern Dick Harrisson föreläste om Kalmar kriget.

Egentligen var det detta krig som var orsaken till att staden senare började flyttas till Kvarnholmen. Där skulle det bli lättare att försvara staden med dess nya befästningsvallar och omgivande vatten.

Under sommaren hittades skeppet Mars, även kallat för Makalös utanför Ölands norra udde. Skeppet byggdes vid Björkenäs som ligger ca 4-5 km norr om Kvarnholmen i Kalmar. Björkenäs är idag ett fint villaområde. Mars byggdes och sjösattes 1563. Det gick under vid en strid den 30-31 maj 1564 mot den danska och lybska flottan. Här finns återigen en anledning för Kalmar kommun att utnyttja historien till att marknadsföra Kalmar kommun historiskt.

Jag har skrivit en motion i riksdagen om att ett museum över Mars borde byggas på Öland, ett museum som även kunde inrymma Kronanmuseet. Som om inte det vore nog så hittade man ju även skeppet Svärdet också. Så detta skepp kan även inrymmas i samma museum. Jag är övertygad om att inom en 10-års period kommer mycket redan ha bärgats från dessa skepp och då kommer det krävas en stor utställningslokal. Men eftersom jag även är lokalpolitiker i Kalmar kan jag tycka att Mars skall återvända till Kalmar. Mitt förslag är då att Kalmar kommun skall ta initiativ till att bygga ett museum på Svinö. För den som inte vet var Svinö ligger så är det den ö som Ölandsbron börjar på. Det finns redan bra avfarter och stora parkeringsplatser på Svinö. En bättre placering när det gäller infrastruktur och möjligheten att locka besökare kan väl knappast finnas. Varför inte även försöka locka Ingvar Kamprad att vara med att finansiera ett historiskt projekt av rang.

Detta är bara några reflektioner som jag gjort när jag läst Sylvanders  böcker och funderat över vad vi skulle kunna göra idag för att sätta Kalmar på kartan och öka staden och regionens dragningskraft.


UTVISNINGARNA DUGGAR TÄTT VID TINGSRÄTTERNA

Jag vet inte om det är ett trendbrott i hela landet men i de lokala tidningar, lokala radion och TV anger man numera om även utvisning ingår i domarna vid tingsrätterna. Idag har jag hört detta i flera medier. Med tanke på de rättegångar som pågår i Kalmar och Eksjö så kommer det med stor sannolikhet ca tio domar ytterligare med utvisningar inom de närmaste veckorna.

Till och med Barometern skriver detta angående en dom vid Kalmar tingsrätt.

”En 48-årig pappa från Mönsterås döms till fem års fängelse för våldtäkt mot sitt eget barn.

Mannen utvisas ur Sverige och förbjuds att återvända, enligt domen i Kalmar tingsrätt. Han ska även betala skadestånd på sammanlagt 230 000 kronor till barnet.
Mannen ska vid ett stort antal tillfällen under två års tid ha utsatt barnet, som då var under 15 år, för sexuella handlingar som är jämförbara med samlag. När barnet fyllde 18 år fortsatte de sexuella övergreppen och höll på fram till slutet av 2010.
48-åringen döms även för våldtäkt och sexuellt ofredande. Dessutom döms han för grov fridskräkning sedan han misshandlat barnet under en lång tid. Bland annat har han sparkat, slagit och spottat barnet i ansiktet. ”

48-åringen kan inte ha många rätt i hjärnkontoret! Undrar till vilket land han utvisas, om de nu tar emot honom.


JO-anmälan av Horisont

Min anmälan av Kalmar kommun, socialförvaltningen och boendet för ensamkommande barn, Horisont är nu bekräftad av JO. Det skall bli väldigt intressant att följa detta. Kalmar kommuns egen lex Sarah-utredning ger jag inte ett dugg för. Det är bara ett spel för gallerierna. Inte vill Kalmar kommun hänga ut sina egna anställda. Läs artikel i Barometern och Östran.
ETT STORT TACK TILL ALLA SOM SKÄNKT PENGAR

Nu har kommunfullmäktiges protokoll kommit upp på kommunens anslagstavla och då är det dags att börja skriva på överklagan av detaljplanen för Gota Medias mediehus. Senast den 2 april skall en överklagan vara inlämnad. Jag har idag ställt en rad frågor till diverse personer angående uppgifter som jag vill ha med i mina överklaganden. Frågan om samhällsbyggnadsnämndens ordförande varit jävig är faktiskt väldigt intressant. Jag har läst en del andra domar om jäv i andra sammanhang. En sak är i varje fall säker det har inte varit frågan om försiktighetsprincipen från Mattias Adolfson. Han har uppenbarligen försökt mörka förhållandet men som alltid finns det finns människor i hans nära omgivning som gjorde mig uppmärksam på de faktiska förhållandena.

Under veckan skall ett antal överklaganden skrivas. Jag funderar på att skriva en överklagan för varje skäl till överklagan. Kampen fortsätter med andra ord.

Den som har läst alla kommentarer på Östran
efter deras senaste artikel som tog upp mitt öppna brev till de höga herrarna vet säkert hur positiva dessa varit. Jag har ännu inte fått något svar från någon av dessa höga herrar.

Jag vill tacka för alla dessa härliga kommentarer som ger mig mer energi. Samtidigt vill jag också säga att detta hade inte varit möjligt utan alla pengar som skänkts till informationsbladet.

Jag vill därför rikta ett stort tack till alla bidragsgivare som med sina drygt nästan 33000 kronor gjort denna enorma satsning möjlig. Hela vår styrelse i kommunföreningen i Calmar vill härmed rikta ett stort tack till er alla anonyma givare!

Här kommer ett axplock av alla dessa kommentarer.
Givetvis är det enormt roligt att läsa alla dessa kommentarer. Ett tack även till Östran som inte utövat ”sd-censur”.

Östran har dock fått utstå en del anklagelser som ni kan se här.Dessa kommentarer får mig dock att småle med hela ansiktet och gör att jag tycker att det kan vara roligt med politik också.

Agneta Adeen som är nyhetschef har varit tvungen att gå ut och försvara Östran i kommentarerna. Den uppmärksamhet som jag och Sverigedemokraterna fått under de senaste veckorna i Kalmar saknar helt motstycke i historien. Det har utan tvivel påverkat opinionen och säkert satt myror i huvudet på både majoriteten och oppositionen i vår kommun. Men den har nog även gjort intryck på omkringliggande kommuner också.


Dessutom har vi en landstingsgrupp som är mycket aktiv också. Som med framgång lyckats marknadsföra sig i media med en red utspel i landstingspolitiken som även fått medialt utrymme.

Se t.ex. namninsamling angående hyrläkare.

Barometern fortsätter däremot sin mörkning av både det ena och det andra och då speciellt sitt eget mediehus. För var dag som går förlorar de i anseende hos hela Kalmar kommuns befolkning.


ODEMOKRATISKA TENDENSER

Veckans hyckleri står EU-parlamentet för. Hör och häpna! EU-parlamentet har röstat om en hemsida som PPV och Gert Wilders startat i nederländerna för att nederländare skall kunna skriva in hur utlänningar  tar jobben ifrån dem. EU-parlamentet till och med kritiserar den nederländske premiärministern Mark Ruttes för att han vägrar kommentera hemsidan.

Jag bara konstaterar att EU-parlamentet inte respekterar yttrandefrihet och åsiktsfrihet. Det kallar jag verkligen för odemokratiska tendenser! Som dessutom skrämmer mig och gör mig än mer kritisk till det odemokratiska EU-projektet.

Läs artikel.


STEG PÅ VÄGEN

För den som följt bloggen ett atg vet att jag anmäldes för förtal av Fredrik ”finken” Jönsson i september. Utredningen pågår ännu vid Malmö Tingsrätt. Läs artikel.

Jag har skickat in mitt yttrande eller rättare flera yttranden till tingsrätten och Fredrik Jönsson har bestridit mina ”bevis” och hävdat att de inte är relevanta.

För några månader sedan vann jag en delseger då Malmö Tingsrätt beslutade att mina ”bevis” var relevanta och fick ingå i min syn på Fredrik Jönssons vandel. Det hela handlade om en artikel där vänsterpartiets ordförande i Helsingborg sa att hon skulle spotta Fredrik Jönsson i ansiktet om han kom till deras demonstration i Vellinge. Ett anmärkningsvärt uttalande då det kommer från en person i de egna leden och då säger en del om Fredrik Jönssons anseende.

Sedan har jag också åberopat den Rapportsändning där Fredrik Jönsson förs bort av två kravallutrustade poliser vid en SD-demonstration i Malmö och som var grunden till mitt blogginlägg i vilket Fredrik Jönsson anser att jag förtalat honom.. Något som Fredrik Jönsson bestridit. Att få något från media utlämnat till en rättegång är väldigt svårt eller i många fall helt omöjligt. Men jag gjorde ändå ett försök att yrka på att Malmö Tingsrätt skall förelägga Sveriges Television att visa den aktuella sändningen.

Sveriges Television har bestridit mitt yrkande!

Tingsrätten meddelar dock följande den 13 mars.

BESLUT

Med stöd 39 kap. 5 § rättegångsbalken förordnar tingsrätten att SVT, vid vite av 2000 kr, ska tillhandahålla Malmö tingsrätt en inspelning av Rapports sändning den 18 oktober 2008 Kl 18:00, såvitt avser de delar av programmet där Fredrik Jönsson förekommer på bild. Inspelningen ska genom SVT:s försorg på lämpligt sätt överlämnas till tingsrätten senast en vecka efter detta beslut vunnit laga kraft.

Ännu en delseger!

Jag gissar att Fredrik Jönsson kommer överklaga detta beslut. Men det kommer antagligen bara fördröja det hela ett antal veckor.


MIGRATIONSMINISTER BILLSTRÖM HÄLSAR PÅ ÅTALAD VÅLDTÄKTSMAN

Se bilden där migrationsministern Tobias Billström hälsar på det ensamkommande barnet i Kalmar som nu är åtalad för våldtäkt på boendet Horisont.

Länk till bilden.

Vi får se hur lång tid det dröjer innan bilden plockas bort.


FÄLLER ALLIANSEN I SKATTEUTSKOTTET

Vid dagens möte i Skatteutskottet så fäller vi alliansen på en fråga tillsammans med S, MP och V. Det gäller ROT och RUT-avdrag som görs för jobb utomlands. Vi anser att ROT och RUT-avdrag endast skall kunna göras på arbeten utförda i Sverige. En uppfattning som Alliansen inte delar. Dessa avdrag har ju införts för att gynna svenska arbetstillfällen och göra svarta jobb vita i Sverige. Inte arbeten utförda i t.ex. Spanien eller Frankrike där många svenskar har lägenheter eller hus.

Läs artikel i DI.


ÄNNU ETT ÅTALIgår åtalades ännu ett så kallat ensamkommande barn från Afghanistan vid Kalmar tingsrätt. Som i tidigare fall är det en person som är boende på Horisont. Denna gång handlar det om ofredande av två flickor. Dessutom har uppenbarligen samma person dömts för sexuellt ofredande så sent som i november. Jag kan bara rekommendera att åklagaren yrkar på en enkelbiljett till Kabul.

Det är faktiskt glädjande att Östran skriver om detta. Jag fick information om detta fall på mail igår eftermiddag men har inte hunnit skriva ett blogginlägg tidigare. Så denna gång var Östran snabbare ;-)

Läs artikel i Östran.Barometern har än så länge inte skrivit om mitt öppna brev. Kommentarerna på Östrans artikel är dock väldigt roliga att läsa.


LÄSFÖRSTÅELSE

Vårt informationsblad har skapat debatt i Kalmar med omnejd. Det har jag och andra sverigedemokrater fått erfara under den senaste veckan. Här kommer två exempel.

”I torsdags när jag kom hem låg det ett flygblad modell större innanför dörren. Det var SD som ville informera om sin avsky gentemot fria media. Överraskande, eller hur? Lika överraskande var resten av innehållet. Insinuationerna flödade, den vanliga SD-retoriken som går ut på att "det är synd om oss eftersom alla som inte tycker som vi är dumma i huvudet och dessutom så fattar dom inte att vår rädsla för utveckling är viktigast i världen" genomsyrade varenda text och felaktigheternas antal borde göra konstruktörerna av den gamla tidningstävlingen "Finn fem fel" gröna av avund.
Man orkar liksom inte ta till sig sån dynga.”

Birgitta Axelsson Edström, vänsterpartist I Kalmar


”Skäms för att ha läst Barometern i över 40 år
Artikeln kittlade min nyfikenhet och jag läste i kommentarerna om Thoralfs blogg. Tog mig en stund att hitta den, är 62 år och inte så datorvan. Efter att ha suttit som klistrad framför bloggen gick jag ut i garaget och letade reda på det utskick som Thoralf gjort och som jag tidigare hade slängt oläst. Jag är bestört av det jag har läst om Barometern och våra politiker. I mina ögon är deras agerande om inte kriminellt så i varje fall djupt stötande. Efter över 40 år som prenumerant på Barometern har jag ikväll postat en uppsägning av tidningen. Det gör mig ont inombords då tidningen kommit att bli en naturlig del av min morgonritual. Jag känner däremot att jag inte kan ställa mig bakom Barometerns agerande och då är det rimligt att konsekvenserna blir dessa. Nu är det länge till nästa val och jag har alltid sett mig som en stolt Socialdemokrat. Jag känner tyvärr inte denna stolthet längre. Samtidigt måste jag faktiskt säga, om än motvilligt, att Thoralfs sätt att driva frågan imponerar på mig. Tur att det inte är val idag, det hade kunnat bli mycket jobbigt.”

Skrivet av: Gösta K. den 9 mars 2012 10:38

I mitt stilla sinne undrar jag hur det står till med läsförståelsen hos vänsterpartisten. Hennes hat mot SD genomsyrar allt hon ser och läser i sin egen skenhelighet.

Den andra kommentaren kommer från Östrans kommentarsfält och är precis den typ av reaktion vi hoppats på. Förhoppningsvis ger den även en hel del ringar på vattnet bland Gösta K familj och vänner.Östran uppmärksammar mitt öppna brev i en artikel. Jag kan bara tacka Östran för en rättvis artikel, hoppas att man följer upp den med frågor på förslaget till mottagarna av brevet.

Frågan är om Barometern kommer uppmärksamma mitt brev. Om man på redaktionen anser att mitt brev är bra och logiskt kommer nog Barometerns läsare aldrig få vetskap om mitt förslag. Den erfarenheten har jag tyvärr fått av tidningens tidigare agerande. Det brukar först vara under galgen som man omvärderar sina ställningstagande.

ENSAMKOMMANDE BARN VÅLDTÄKTSMANLäs Barometerns artikel. Läs Östrans artikel.

Kan ett ensamkommande barn vara en våldtäktsman eller heter det våldtäktsbarn?

En JO-anmälan mot Kalmar kommun och Horisont är nu inskickad till JO.

S-LÖGNER OM MEDIEHUSET

Kommunalrådet Johan Persson och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfson har tränat in sitt mantra som de sprider var de kommer åt. Jag kallar det för rena s-lögner!

Man talar givetvis inte om hela sanningen när man påstår att endast parkeringsytan kommer tas i anspråk för det nya mediehuset. Det dessa herrar sysslar med är på så låg nivå så det är rent ynkligt.

Antingen kan de inte läsa en ritning/karta eller så är det rena lögner som man försöker sprida till allmänheten.

Johan Persson skrev följande på sin blogg den 4 mars.

”Idag är parkeringsplatsen i området 1700 kvadratmeter, den försvinner i den nya detaljplanen. Den mark som tas i anspråk för byggnationen är 900 kvadratmeter. Med andra ord blir det 800 kvadratmeter mer grönyta i området.”

Mattias Adolfson vill givetvis inte vara sämre och skriver att det bara är p-ytan som tas i anspråk. Han skriver bland annat följande på Kalmar Nyheter.

”Kommer gröna ytor och lungor att försvinna?

Nej. Tvärtom. Vi skapar en helt ny park mitt i staden. Det är enbart p-ytan som tas i anspråk. Det blir dubbelt så mycket gröna ytor som nu.”

Jag har tagit fram en karta som finns i handlingarna där de framgår byggnadens utsträckning men även också alla trädens placering. Om det nu bara är p-ytan som skulle tas i anspråk borde man inte behöva fälla ett enda träd i parken.

Det svarta linjerna är byggnadsutsträckning men det kommer även bli påverkan utanför byggnaden mot Systraströmmen då höga vallar skall uppföras. Sedan har jag lagt till den gröna linjen som är gränsen för den befintliga parkeringen. De cirklar i magenta som jag lagt in är de träd som jag bedömer att man måste såga ner för att kunna uppföra byggnaden och utföra ett rationellt byggjobb.

Som alla kan se är det minst lika mycket yta utanför den befintliga parkeringsplatsen som kommer tas i anspråk. Inte minst upp emot den högre avsatsen i parken.

Jag bara undrar hur man som kommunalråd och samhällsbyggnadsnämndens ordförande kan sprida dessa oriktiga uppgifter.

Om jag inte tidigare förlorat allt förtroende för dessa personer så är det helt borta nu. Frågan är hur många kalmarbor som går på dessa uppgifter och hur många politiker som tror på dessa herrar?Ritningen kan även ses i större format här.


Jag har idag också skickat ett öppet brev till landshövdingen Stefan Carlsson, kommunalrådet Johan Persson och Gota Medias VD Bennie Ohlsson. Skall bli intressant att se vad dessa svarar. Läs mitt öppna brev här.

Johan Persson har redan svarat att han inte tänker kommentera mitt öppna brev.


MEDIEHUSET ÄR STADSFIENTLIGT

Visst är det fint av Barometern att inte stoppa alla kritiska röster deras mediehus på sina insändar och debattsidor. Vi får se hur länge jag får sitta i karantän innan jag får någon möjlighet igen.

Läs dagens artikel "Mediehuset är stadsfientligt". En mycket träffande rubrik som borde få ansvariga att reagera.

Är nu hemkommen efter en vecka i solen och tänkt avkoppling. Kan bara konstatera att en vecka är alldeles för lite för att jag skall hinna gå ner i varv. Jag skulle säkert behöva en månad, minst.

NÄR SKALL SVENSKEN VAKNABarometern har fått krypa till korset den senaste veckan när det gäller gruppvåldtäkten i Mariannelund som först låg utanför spridningsområdet men nu uppenbarligen ligger inom spridningsområdet när nationell media tagit upp fallet.

Detsamma gäller övergreppen på Kalmar kommuns boende för så kallade ensamkommande flyktingbarn Horisont. När nu en moderat politiker vaknat till liv och lämnat in en anmälan till socialstyrelsen kan Barometern till och med skriva att det rör sig om så kallade ensamkommande unga muslimska män. När det nu dessutom visar sig att det kan ha begåtts ännu en våldtäkt på Horisont kan man inte längre mörka dessa händelser hur gärna man än vill på Barometern.

Det senaste fallet skall alltså ha skett redan i december 2010 men först nu verkar det som det har kommit ”upp till ytan”. Gissningsvis har personalen tillsammans med ansvariga chefer försökt mörka detta. Den dåvarande chefen på socialförvaltning Jan Bohlin är i mina ögon en riktigt ”ful fisk” som tidigare satte sekretess på handlingar som jag försökte få ut från Horisont när det gällde ”ringaren från Somalia”. Jan Bohlin har jag uppfattat som en riktig ”invandrarkramare” och jag är övertygad om att det finns mer bara man gräver i Jan Bohlins fotspår.

När det gäller den våldtäkt mot barn som jag var den förste att uppmärksamma genom att jag tog upp det i Kalmar kommunfullmäktige i slutet av januari är jag fortfarande rent ut sagt förbannad över det sätt som jag bemöttes av ordförande Roger Kaliff. Läs mitt blogginlägg från den 31 januari. Jag skrev bland annat följande.

”Att ovanstående dom från tingsrätten kommit till min kännedom har jag dock hållit för mig själv för att ta upp under kvällens debatt, för att visa på de allvarliga brister som finns i denna verksamhet. När jag tog upp domen och omständigheterna runt detta brott avbröt ordförande Roger Kaliff (S) mig och menade uppenbarligen att det inte var relevant. Jag försökte fortsätta men han avbröt mig gång på gång och gav istället ordet till nästa person på talarlistan. Jag har aldrig varit så upprörd någon gång i kommunfullmäktige. Den politiska korrektheten i kommunfullmäktige fick absurda proportioner när i princip fullmäktiges övriga ledamöter applåderade efterföljande talare. Jag upplevde som att de legitimerade våldtäkt på barn och att det var ointressant och ovidkommande i en debatt om utökat avtal om just ensamkommande barn där det aktuella boendet ingår i verksamheten.

Jag bestämde mig redan under kf-mötet den 31 januari att göra en JO-anmälan mot Kalmar kommun för att få till en utredning av förhållandena vid boendet Horisont och om personalen har rätt kompetens och vilka arbetsinstruktioner som funnits och om man vidtagit de åtgärder som krävts för att förhindra dessa brott o.s.v.

Den utredning som Kalmar kommun själva startat anser jag är noll och inget värd. Att utreda sig själv och sina egna arbetskamrater är i mina ögon bara ett spel för gallerierna och som bara syftar till att sopa igen spåren och mörka det hela.

 Jag har dock vilat på hanen med JO-anmälan då Gota Medias mediehuset har tagit så mycket tid vid sidan om riksdagen. Men med tanke på att ännu en våldtäkt nu rullas upp av polis och åklagare så är den givetvis än mer befogad.

Hela cirkusen när det gäller så kallade ensamkommande barn är helt absurd. I Sverige exploderar antalet så kallade ensamkommande barn och Migrationsverket räknar med stor ökning under 2012. I Finland halverades antalet under 2011 efter att man minskat dagersättningen till dessa så kallade barn. I Sverige gör vi uppenbarligen tvärtom. Sigtuna kostar uppenbarligen varje ensamkommande ung muslimsk man nästan 16000 kronor/dygn. Frågan är om man flyger in specialkost (läs halalkött) från Saudi-Arabien till dessa kravmaskiner annars har jag mycket svårt att förstå de höga kostnaderna.

Men när Socialstyrelsen tar sina helt vansinniga PK-beslut kan kostnaderna säkert skena ännu mer. Merit Wager undrar vad det är för fel på svenska folket. Jag tror att man i Finland har ganska roligt åt Sverige just nu och jag förstår dem. Hela Socialstyrelsen borde sparkas!

När får vi läsa en liknande ledare från Ulf Wickbom som man kunde läsa i Gotlands Allehanda. Tyvärr kommer det aldrig ske under Ulf Wickbom.

Ikväll är sista kvällen i värmen imorgon kväll är man hemma igen.


EKONOMICHEFEN STÖDJER SD

Som enda parti i kommunfullmäktige motsatte vi oss den försäljning av fastigheter som inhyser flera äldreboenden. Vi ifrågasatte denna försäljning och vilken följd detta skulle få i de kommande driftkostnaderna då inget privat företag bedriver välgörenhet utan vill ha avkastning på sitt kapital. Läs mitt blogginlägg från januari.

Idag uttrycker Kalmar kommuns ekonomichef samma farhågor i Barometern. Läs artikel.

Vi hade till och med ett avsnitt om detta i vårt informationsblad som gick ut till alla hushåll i Kalmar för ca en vecka sedan. Är det kanske detta informationsblad som väckt allmänheten och Barometern. Givetvis nämner inte Barometern att Sverigedemokraterna var det enda partiet som var kritiska till detta beslut i kommunfullmäktige. Till och med Vänsterpartiet i Kalmar tyckte det var ett bra beslut.

Så här såg vår artikel ut i informationsbladet.


ÖSTRAN VS BAROMETERN 3-0

Barometern har lagt locket på när det gäller detaljplanen för mediehuset. Inte ett ord i tidningen. Östran däremot har hunnit med minst tre artiklar under den senaste veckan. Två stycken om Luddvårlöken och en om protesterna som strömmar in till kommunen. Även om kommunen kallar det för en handfull varje dag är det väldigt många då man annars aldrig får några protester.

Undrar om Barometern tänker mörka allt när det gäller mediehuset.


Idag skickade jag dessutom en debattartikel till Barometern men inte helt oväntat var inte Mats Andersson intresserad av att publicera den. Han vill att jag skall banta den till mindre än hälften då man nu inför nya regler på debattsidan. Som knappast kan kallas för debattsida när maxlängden blir 2000 tecken. Grattis Barometern till att ni uppmuntrar till debatt i Kalmar.

Dagens artikel i Östran är dock bra! Man har med ett foto och den som läser artikeln förstår säkert att träden också kommer sågas ner. Vilket säkert får ännu fler att reagera, hoppas jag.

Efter Barometerns artiklar efter kf-mötet där Anders Blank skriver att jag inte har rätt att överklaga kontaktade jag kommunens jurist Ann-Sofie Dejke. Hennes svar överensstämmer inte helt med Anders Blanks artiklar.

”Jag fick frågan från Barometern om detaljplanen för Gota media kunde bli föremål för laglighetsprövning enligt kommunallagen. På den frågan svarade jag nej och förklarade att  beslutet endast kan överklagas med stöd av reglerna i plan och bygglagen (PBL). Jag har inte uttalat vem som får eller inte får lämna in överklagande till rätten, det är upp till vem som helst att lämna in ett överklagande och det får i sin tur prövas av berörd myndighet. Kommunen tar bara ställning till om överklagandet har kommit in i rätt tid eller ej. ”

Jag tror att journalisten Anders Blank ägnat sig lite åt ”myndighetsutövning” innan han fick ihop sina artiklar.

När det gäller min debattartikel funderar jag på att omarbeta den lite och skicka den som öppet brev till landshövdingen Stefan Carlsson, kommunalrådet Johan Persson och Gota Medias VD Bennie Olson. Den blir då en offentlig handling både hos Kalmar kommun och Länsstyrelsen. SD-Kvinnors film om hedersvåld.UPPDATERING.

SD-landstingsgrupp startar en namninsamling när det gäller att att anställa fasta läkare istället för hyrläkare.

Skriv på du också.

KAMELEONTEN BO FRANK

För det första är det ett grovt fel i artikeln där man skriver flyktingfrågan när det handlar om anhöriginvandring. Är journalister så fullständigt okunniga eller handlar det om att vilseleda tidningens läsare. Oavsett vilket är det lika bedrövligt.


För det första är det ett grovt fel i artikeln där man skriver flyktingfrågan när det handlar om anhöriginvandring. Är journalister så fullständigt okunniga eller handlar det om att vilseleda tidningens läsare. Oavsett vilket är det lika bedrövligt.

Varför gapar Bo Frank i Växjö? Det moderata kommunalrådet Bo Frank är en märklig politiker. Han kommer med sina utspel titt som tätt och man kan få uppfattningen att han är emot att Växjö kommun tar emot nya invandrare men så är inte fallet. Han har skickat en faktura på 100 miljoner till regeringen för de kostnader som Växjö kommun fått på grund av invandringen och som man anser att man inte fått ersättning från staten.

Nu riskerar dessutom Växjö att det kommer över 400 somalier till Växjö på grund av regeringens uppgörelse med Miljöpartiet. Det är bara att gratulera Bo Frank till dessa människor som kommer göra Växjö till en framtidsstad. Men uppenbarligen har inte Bo Frank den uppfattningen då han kontaktat alla grannkommuner och bett om hjälp. Han har till och med kontaktat Ilmar Reepalu i Malmö och bett om hjälp. En sak är i varje fall säker, moderaten Bo Frank gillar inte att få mer än 400 somalier till Växjö och han tror inte på att det är positivt för Växjö.

Varför kontaktar han inte Fredrik Reinfeldt och berättar vad han tycker. Istället vänder han sig till Socialdemokraterna och Ilmar Reepalu. En riktig misstroendeförklaring av sin egen statsminister och inte minst sin egen migrationsminister.

Växjö kommun tar ju emot ensamkommande barn och det ger ju klirr i kassan. Åtminstone visar Riksrevisionens granskning detta.

Sedan är det svårt att förstå varför Bo Frank klagar över kostnaderna. Växjö kommun har haft avtal med Migrationsverket under flera decennier och under minst de senaste 5 åren har man haft ett avtal om 200 personer/år. Ett antal som överskridits med mer än 100 procent under flertalet av dessa år. Bo Frank har kunnat omförhandla avtalet med Migrationsverket varje år om han haft den viljan men det har han uppenbarligen inte gjort. Därmed skall han inte vädra sitt missnöje i media.

För Bo Frank gäller precis som för alla andra, nämligen som man bäddar får man ligga.I Kalmar fortsätter det märkliga avtalen. Nu har företaget Aptare fastigheter vunnit Johan Perssons uppmärksamhet och skall få köpa den "berömda" marken Téhuset som först såldes till kinesiska Fanerdun och sedan köptes tillbaka av Kalmar kommun efter konkursen. VD för Aptare fastigheter är Anna Soltorp. Hon är socialdemokrat och sitter i Kalmar kommunfullmäktige tillsammans med Johan Persson. Hon är dessutom ledamot i Barn o ungdomsnämnden och i Kalmar Airport AB.

Nu skall det bli väldigt intressant hur "billigt" Aptare fastigheter får köpa dessa 50-60000 m2.


DAGS ATT KALMAR KOMMUN OCH GOTA MEDIA TÄNKER OM


Ingen dålig plats för ett mediehus.                                         Foto Thoralf Alfsson

Idag fick jag svar på ett antal frågor jag ställt till Länsstyrelsen, även om det återstår en del frågeställningar är ändå svaret väldigt intressant. Det visar dessutom på att Mattias Adolfsson försökte vilseleda hela kommunfullmäktige den 27 februari när han pratade om att man hade talat med Länsstyrelsen om en dispens för Luddvårlöken.

I det svar som Länsstyrelsen givit Kalmar kommun säger man bland annat följande. Notera att man skrivit INTE med versaler. För att ge eftertryck åt sina ord.

”Kommunen ska vara medveten om att de lägger ner pengar på att anta en plan som sedan kan stoppas pga att ni inte får dispens enligt AF. Att ett område ska bebyggas eller liknande enligt en detaljplan är INTE ett särskilt skäl till att ge dispens.” 

(AF= Artskyddsförordningen)

Trots detta svar från Länsstyrelsen valde Mattias Adolfson att fortsätta arbetet med detaljplanen och dessutom driva igenom den i kommunfullmäktige. Mattias Adolfson har ju drabbats av andra bakslag under de senaste månaderna när de som överklagat de nya CA-huset på Kvarnholmen där han försöker fuska igenom ett 8-våningshus i en detaljplan som bara tillåter 6-våningshus genom att inte räkna bottenvåningen och en indragen toppvåning något som inte myndigheterna gick på. Men har man varit fackombudsman inom S så kanske man är van att göra lite som man vill och strunta i lagarna. Det kanske är dags för Mattias Adolfson att vakna upp och se sig om.

Min personliga åsikt och råd till Gota Media och Kalmar kommun är att ni underskattat de problem som finns med den antagna detaljplanen när det gäller artskyddsförordningen(luddvårlöken), strandskyddet och kulturminneslagen.

Mitt råd är: Tänk om och gör rätt. Låt det inte gå prestige i detta ärende.

Mitt förslag är att ni snabbt tar fram en ny detaljplan för nordöstra hörnet av Kvarnholmen där Gota Media kan bygga sitt mediehus. Denna plats saknar alla de problem som föreligger vid Systraströmmen. Fördelarna är många.

 • Inga fornlämningar, platsen består av fyllnadsmassor från när befästningsvallen revs på 1870-talet. Prövning mot Kulturminneslagen sannolikt väldigt enkel.
 • Troligen inga arkeologiska utgrävningar.
 • Längre ifrån vattenkanten, enklare förfarande när det gäller strandskyddet. Eller ingen prövning alls då det finns befintlig väg mellan tänkt fastighet och vattenkanten.
 • Ingen grön lunga och parkområde som tas i anspråk.
 • Inga fridlysta växter som det måste sökas dispens för.
 • Idag är ytan endast en grusparkering som sällan är fullbelagd.
 • Havsutsikt med Kalmarsund och Ölandsbron i blickfånget.
 • Gota Media skulle få ett antal parkeringsplatser för de anställda eller allra helst ett parkeringsplan i källarplanet. Då försvinner inga parkeringsplatser.
  Mindra trafik på de centrala delarna av Kvarnholmen (Larmgatan).
  Förhoppningsvis ingen som överklagar om man samråder med grannar på ett sunt sätt.
  Gissningvis ett lägre markpris för Gota Media.
  Med stor sannolikhet betydligt lägre byggkostnad då inga "befästningsvallar" måste byggas.


Detta är bara några av de fördelar jag kommer på direkt. Det finns säkert fler.


Grusparkering på den aktuella platsen.                            Foto Thoralf Alfsson


Trots att en ny detaljplan måste tas fram är jag övertygad att mediehuset kommer stå färdigt tidigare på denna plats än om man försöker driva igenom mediehuset vid Systraströmmen. Jag är övertygad om att det kommer stoppas på vägen. Det bästa vore om Länsstyrelsen sa nej med en gång. Det skulle spara väldigt mycket av skattebetalarnas pengar.


Grön inringad yta är mitt förslag på plats för mediehus.

Till sist vill jag att ni även skall få läsa hur Ulf Wickbom raljerar på dagens ledarsida av Barometern. Ulf Wickbom borde istället raljerat över hur Kalmar kommun nonchalerat det yttrande som man fick från länsstyrelsen den 9 maj 2011 angående Luddvårlöken. Då kanske man insett att man var på väg i helt fel riktning. Men det finns ju ett ordspråk som säger att sent skall syndaren vakna och det gäller nog inte bara Ulf Wickbom och Mattias Adolfson utan även Bennie Olson på Gota Media.


ETT DIAGRAM SÄGER MER ÄN TUSEN ORDStatus.st skriver att Sentio gjort mätningar i både januari och februari men att de inte publicerats. Nu förstår vi varför!

LÄMNA PIZZORNA OCH HITLER HEMMASkön morgon med frukost på balkongen efter många timmars sömn.

Tittade lite BBC igår och såg ett reportage som visar vad rebellerna i Libyen går för och varför jag är så kritisk mot islam och muslimer. En brittisk krigskyrkogård vandaliserades och över 200 gravstenar förstördes. Gissningsvis är det något som svenska medier aldrig kommer skriva en rad om eller visa några bilder ifrån. Läs artikel och se video.

I Västervik visade 7-klövern på sin bästa retorik om man skall tro Ola Mårtensson i Västerviks som faktiskt dömer ut 7-klöverns lokalpolitiker i minst sagt hårda ordalag. Det är faktiskt en minst sagt häpnadsväckande och kanske banbrytande artikel där sverigedemokraternas Bo Karlsson indirekt får stor uppskattning. Bra jobbat Bosse! Jag hoppas att dina medlemmar i Västervik och Vimmerby uppskattar ditt hårda arbete för SD.

Läs artikel med rubriken ”Lämna pizzorna och Hitler hemma


FÖRSÖK TILL AVKOPPLING

Den som stoppar huvudet i busken, visar häcken.

Japanskt ordspråk.

Det tycker jag vi fått flera exempel på under de senaste veckorna från ett antal pk-politiker, både på lokal som riksnivå.

De sista månaderna har det varit lite för mycket för min del. Jag har hela tiden tänkt att nästa vecka lugnar det ner sig. Sedan har jag tänkt likadant nästa vecka, nästa vecka o.s.v. Men istället har det bara blivit mer och mer stress. Sista veckan tog nog rekordet! Glädjen med det man gör kan lätt gå förlorad.

"Dina möjligheter till framgång står i direkt proportion till hur mycket glädje du får ut av det du gör."
Michael Korda

Ovan på allt har min far med demens också blivit intagen på ett korttidsboende och sedan flyttad till en demensavdelning.

Nästa vecka är plenifri i riksdagen, därför sitter jag nu på Sturup och väntar på att komma iväg söderut.

Men om andan faller på kommer det säkert bli något blogginlägg. Det finns mycket i röret och det slutar inte att poppa upp idéer och tankar för att man ligger i en solstol. Snarare tvärtom. Så du kan vara lugn Bengt, din "favoritbloggare" kommer inte göra dig besviken ;-)

BAROMETERN HÅLLER STILEN

I veckan har vi sett flera krönikor där Sverigedemokraterna angrips på de mest upptänkliga sätt. Barometerns egen Birgitta Hultman lyckas knyta samman nazityskland, Adolf Hitler, Selma Lagerlöf med Sverigedemokraterna. Men värst av alla är utan tvekan Christian Cederroth som skriver att han blivit ”mordhot från ett tjog sverigedemokrater”. Jag har kontaktat honom och frågat hur många som han har polisanmält. Svaret blev ingen! Då det är svårt att veta vem det är som ringt eller skickat mejl  Men att det var sverigedemokrater visste han! Huruvida det var mordhot får jag heller inget svar på eller om det bara var otrevliga påhopp. Men skriva i Barometern och kalla det både mordhot och anklaga sverigedemokrater går bra. En anmälan om förtal kanske vore på sin plats mot den ansvarige utgivaren Gunilla Sax.

I onsdags var en kritisk insändare införd med rubriken ”Vad vill egentligen Sverigedemokraterna?”
Jag skickade redan på onsdagsförmiddag in ett genmäle till Barometern. Mitt genmäle publicerades inte vare sig i torsdags eller i fredags. Igår skickade jag ett mail till Barometern och fick följande svar.

”Hej!
Jag kan inte garantera att en insändare publiceras eller inte publiceras. Innan måndagstidningen publiceras den i alla fall inte, om inget oväntat händer. Därefter kan jag tänka mig att den börjar känns lite gammal men som sagt kan jag inte garantera varken det ena eller det andra.”

Notera att rubriken på insändaren var en fråga som vi nu nekas att svara på. Jag var till och med namngiven i insändaren ändå nekar Barometern mig ett genmäle. Om den inte publiceras på måndag får jag fundera på om jag ska anmäla Barometern till pressombudsmannen. Alla mina läsare förstår säkert varför mitt genmäle inte publiceras av Barometern.

Jag har dessutom haft en debattartikel inskickad sedan ca två veckor tillbaka
som Mats Andersson var intresserad av men inte kunde tala om dag för publicering. Den har ännu inte publicerats och nu svävar Mats Andersson på mina frågor om den skall publiceras. Jag förstår varför. Uppenbarligen är jag bannlyst på insändare/debattsidorna i Barometern.

Idag tar Barometern upp mitt avslöjande om att Mattias Adolfson är jävig när det gäller Gota Media.
Givetvis försöker Anders Blank förringa det hela och fullt medvetet ”glömmer” han att skriva att Bennie Olsson som är Gota Medias VD sitter i samma styrelse. Detsamma gäller Sören Björklund som även han sitter både i Gota Medias styrelse som i Östra Smålands styrelse tillsammans med Mattias Adolfsson. Det är med andra ord uppenbart att Anders Blank försöker mörka dessa faktauppgifter för tidningens läsare.  Att Anders Blank sitter i Gota Medias styrelse tillsammans med ovan nämnda herrar är ju inte helt ovidkommande enligt min uppfattning.

En sak kan jag i varje fall säga. Jag är inte ensam om att reagera över hur Barometern agerar i denna fråga.

Gota Media och Barometerns agerande är minst sagt pinsamt men visar samtidigt på vilken stor makt dessa ”småpåvar” har över den information som sprids till det "ovetande folket".

PS
Det kommer hela tiden in intressanta tips om Barometern, Gota Media, Samhällsbyggnadsnämndens agerande och löften som jag kommer återkomma till i kommande blogginlägg.


SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDENS ORDFÖRANDE PÅ GOTA MEDIAS LÖNELISTA?


Mattias Adolfson

Avlönas Mattias Adolfsson indirekt av Gota Media?

Det jag nu kommer att skriva är väldigt uppseendeväckande och ett rejält avslöjande. Enligt min åsikt borde det leda till att mitt överklagande av detaljplanen för Gota Medias mediehus kommer att gå igenom utan problem men den kan också mycket väl leda till helt andra konsekvenser för samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfson.

Mattias Adolfson sitter nämligen i Östra Småland AB styrelse tillsammans med Gota Medias VD,  Bennie Olsson som är ordförande i styrelsen. Som säkert de flesta vet ägs numera Östra Småland av Gota Media. Därmed står i praktiken Mattias Adolfson på Gota Medias lönelista, då jag förutsätter att Mattias Adolfson erhåller ett styrelsearvode. Han har dessutom inte mindre än tre olika styrelseuppdrag enligt Ratsit som har anknytning till Östra Småland AB.

I samma styrelse sitter även Sören Björklund som är redaktionschef på Barometern och dessutom styrelseledamot i Gota Media AB.
Trots detta har Mattias Adolfson aldrig anmält jäv vid något sammanträde eller beslutstillfälle. Nu är inte Mattias Adolfson bara ordförande i samhällsbyggnadsnämnden utan även ersättare i kommunstyrelsen och var den som yrkade på att detaljplanen för Gota Media skulle antas i kommunstyrelsen den 7 februari, då var han uppenbarligen inkallad som ordinarie ledamot. Han ansåg sig inte heller vid detta tillfälla vara jävig.

Som om inte detta vore nog så är han även ledamot i Kalmar kommunfullmäktige och var den som i helt lyriska ordalag skönmålade denna detaljplan den 27 februari, utan att anmäla jäv.  I Östran kan följande läsas.

”Mattias Adolfson (S) som är ordförande i samhällsbyggnadsnämnden berättade om arbetet med planen, och menar att byggnaden är ”helt fantastisk” och att den kommer att sätta Kalmar på kartan.”

Mattias Adolfson och Kalmar kommun kan nu sätta Kalmar på kartan på ett helt annat sätt än man tänkt sig. Att det handlar om jäv är helt uppenbart och man kan utan tvekan misstänka att det förekommit otillbörlig påverkan i denna mycket kontroversiella detaljplan.

På Wikipedia finns följande förklaring på jäv.

”Jäv
är en situation där en person kan tänkas vara partisk eller det finns någon särskild omständighet som är ägnad att rubba förtroendet för personens opartiskhet. Den som invändningen riktas mot kallas jävig. En jävig person får inte delta i beslutet eller i förberedelserna för beslutet. För att jäv ska föreligga krävs det inte att personen är partisk, utan bara att situationen är sådan att det typiskt sett finns skäl att misstänka partiskhet. Reglerna för att förebygga jäv har ett dubbelt syfte; dels att förebygga att någon påverkar ett beslut (eller en dom) otillbörligt och dels att förebygga misstankar om att beslutet inte tagits på sakliga grunder. Reglerna om jäv varierar mellan olika verksamheter och är typiskt sett strikta när det gäller myndighetsutövning men mindre strikta i aktiebolag.”

I detta fall handlar det om myndighetsutövning och därmed är reglerna och lagen väldigt strikta. Enligt min uppfattning finns det inga tvivel om att Mattias Adolfson varit jävig när det gäller denna mycket kontroversiella detaljplan ända sedan han tillträde som ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Mattias Adolfsson tillträde som samhällsbyggnadsnämndens ordförande den 1 januari 2011 och har sedan dess varit den som handlagt detaljplanen för Gota Medias mediehus. Såväl i samhällsbyggnadsnämnden, kommunstyrelsen och i kommunfullmäktige. Under hela denna tid har han i allra högsta grad varit jävig utan att någon reagerat, allra minst han själv. Jag anser att det är ett fullständigt respektlöst agerande av Mattias Adolfson och jag kommer låta Förvaltningsrätten låta avgöra om han varit jävig.

Som vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden sitter Jonas Lövgren (M), han sitter även i stiftelsen Barometern och anmälde jäv under KF-mötet. Det innebär att både ordförande och vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden är jäviga. Ett minst sagt häpnadsväckande faktum.
Som om det inte vore nog så sitter även Rolf Wallergård (M) som ledamot i samhällsbyggnadsnämnden och är även han jävig då han också sitter i stiftelsen Barometern. Vilken soppa!

Tyvärr så kan jag ana flera kopplingar till Gota Media bland ledamöterna i samhällsbyggnadsnämnden. Det kan gälla t.ex. arbetet eller andra familjemedlemmar. Mina läsare kan säkert ge mig nya tips om jäv-förhållande i kommentarerna till detta blogginlägg. Här kommer en förteckning över ledamöterna.Detta innebär att det även finns en anledning att överklaga kommunstyrelsens beslut från den 7 februari till Förvaltningsrätten. Likväl som det finns ytterligare en anledning att överklaga kommunfullmäktiges beslut från den 27 februari.

Mattias Adolfsons uppdrag för Gota Media kan inte vara obekant för den socialdemokratiska ledningen i Kalmar med kommunalrådet Johan Persson och kommunfullmäktiges ordförande Roger Kaliff i spetsen. Det är minst sagt märkligt att de inte agerat i frågan. Troligen känner de sig så maktfullkomliga att deras ansvarskänsla för lagar och regler helt försvunnit.

Detsamma gäller givetvis de journalister som skriver om de kommunala ärende. Men dessa journalister vill förstås inte såga av den gren de sitter på och därmed kniper de käft och struntar i att granska detta kritiskt.

När det gäller Anders Blank på Barometern är det än mer problematiskt då han även sitter i Gota Medias styrelse. Samtidigt som han skall granska Gota Medias projekt. Skrattretande! Men samtidigt sorgligt då det innebär att t.ex. Mattias Adolfson kunnat vara jävig under lång tid, utan att vara orolig för att avslöjas.Som ni kan se sitter Sören Björklund i båda styrelserna. Han var för några år sedan redaktionschef på Barometern, en befattning han kanske fortfarande sitter på.

Den stora frågan är nu om någon av tidningarna kommer skriva om detta jäv-förhållande eller om de väljer att lägga locket på tills mina överklaganden når Förvaltningsrätten.

Ett annat uppseendeväckande faktum är att 7 av 13 ledamöter för moderaterna i kommunfullmäktige även ingår i stiftelsen Barometern. Alla dessa anmälde jäv vid KF-mötet men frågan är hur stor påverkan detta haft på moderaternas ställningstagande till detaljplanen. Följande moderater anmälde jäv.

Malin Petersson
Jonas Lövgren
Göran Häggfors
Jan R Andersson
Magnus Isaksson
Zeljko Krajisnik
Rolf Wallergård


NY FACEBOOKGRUPP OM GOTA MEDIA

En facebookgrupp har startats för att försöka stoppa det nya mediehuset på Kvarholmen. Gå in på följande länk.

Imorgon kommer jag publicera häpnadsväckande nya uppgifter om Kalmar kommuns handläggning av detaljplanen för Gota Medias mediehus.

RSS 2.0