UTVISNINGSBESLUT VERKSTÄLLS INTE.

En migga (anställd på migrationsverket) berättar nedanstående på Merit Wagers blogg. Jag är egentligen inte förvånad över den flathet som råder i vårt samhälle men det är ändå helt sanslöst och jag menar att det är den politiska korrektheten som skapat denna flatheten. Rädslan för att som tjänsteman bli anklagad för att vara rasist är tydligen så stor så att man struntar i att verkställa utvisningsbeslut från domstolarna.

Citerat från Merit Wagers blogg.

UTVISNINGSDÖMD GROV BROTTSLING "VILL INTE ÅKA HEM"

En man har precis kommit ut ur fängelset. Han blev dömd till fängelset på grund av grova och upprepade brott, och han blev även dömd till utvisning. Men nu har han muckat.

Mannen, den grova brottslingen, har inget uppehållstillstånd och har inte rätt att vistas i Sverige, men han undrar nu över vem som ska betala hans fortsatta uppehälle i Sverige. Ja, vem? Han ska enligt beslutet från domstolen åka tillbaka till sitt hemland men dit vill han inte åka. Han vill stanna i Sverige. Eftersom han saknar id-handlingar verkar alla instanser ha gett upp och bara släppt ut honom. Kommunen har gett honom kalla handen, Migrationsverket likaså. Förvaret vill inte veta av honom eftersom han ändå inte kan verkställas utan id-handlingar.

Många på Migrationsverket är upprörda över att denne brottsling överhuvudtaget kan vistas kvar i Sverige efter domstolens utvisningsbeslut. Men domstolen som utvisar människor fixar ju inte det praktiska. Det är inte domstolen som skaffar resehandlingar till de utvisade och vinkar av dem på flygplatsen.

Givetvis kan brottslingar bättra sig. Men just i detta fall hyser jag föga hopp i och med att jag vet vem han är och vilka brott han har begått. Sverige har givetvis rätten att besluta vilka personer som ska vara få här, för övrigt något som ytterst få asylsökande förstår ens efter tiotals avslag på deras ansökningar. Just när det gäller den här grovt kriminelle man, så måste vi hänvisa honom till socialtjänsten om han inte har mat för dagen. Men han har mat för dagen, hela släkten bor ju här! Det han främst är missnöjd med nu är att han inte har en framtid i Sverige och det kan jag inte hjälpa honom med ens om jag skulle vilja, i och med att domstolen har utvisat honom på grund av grova brott.

Visst är hanteringen märklig? Om man läser Kammarrättens senaste beslut så ska en brottsling tas över av förvaret efter att han har muckat från fängelset. Jag undrar om förvaret har tagit över den man som kammarrättens dom handlar om? Jag har inga möjligheter att följa just detta (Kammarrättens ärende). Men mitt stalltips är att brottslingen redan är utsläppt från förvaret också, eftersom förvaret inte heller, i all evighet, kan hysa utvisade irakier som inte kan verkställas. Så småningom släpps de ut, under uppsikt. Och sedan försvinner de...

Irakier, somalier, afghaner kan tryggt begå vilka brott de vill här eftersom det för dem gäller "frivilligt återvändande". Även iranier, eritreaner etc kan känna sig trygga oavsett vilka utvisningsbeslut de fått. Om de rivit sönder sina id-handlingar så går det inte att verkställa dem. Särskilt när det gäller iranier så vet de precis vilka id-handlingar som är tillräckliga för att de ska kunna styrka identiteten och gifta sig med någon här, men ändå inte bli verkställda efter ett utvisningsbeslut."

Fängelset
Fängelset i Kalmar. Hur många av de intagna väntar på utvisning efter avtjänat straff?
Den mycket fina bilden lånad av Kurt Lundgren.


När min kollega i kommunfullmäktige Lars Rosén tog upp detta i ett inlägg under en debatt i kf där han sa att det finns ett stort antal invandrare som är dömda för mord, våldtäkter, rån och grov misshandel och som efter avtjänat straff är dömda till utvisning men ej utvisats av våra myndigheter utan går omkring på våra gator. Då blev hans inlägg kallat för det mest rasistiska som yttrats i kf av Radio Kalmars reporter Hasse Carlsson . Men den som läst ovanstående inlägg från den anställda på migrationsverket förstår att verkligheten tyvärr är sådan.
Vem tar ansvaret och bär skulden om dessa personer begår nya brott som misshandel, våldtäkt eller till och med mord? Oxhagsmordet i Kalmar är ett mycket typiskt fall med en algerier som hade ett utvisningsbeslut på sig. 
Är det Beatrice Ask som är ytterst ansvarig, i så fall borde hon JO-anmälas

I november 2006 skrev Metro om detta och det var just ifrån denna artikel som Lars Rosén hämtat uppgifterna.  Metro skrev bland annat detta  "577 fångar i svenska fängelser ska utvisas efter verkställd dom". Jag bara undrar hur många som redan före dessa 577 släppts ur fängelser utan att utvisas. Finns det tusentals kriminella invandrare fria på våra gator som skulle varit utvisade om våra myndigheter skött sina uppgifter och tagit sitt ansvar.

Jag tror att det flesta svenskar tror att när någon blir dömd till fängelse och sedan utvisning, att detta också utförs.
När personen avtjänat sitt straff tar polisen vederbörande från fängelset och vidare till flyg eller annan transport för avvisning. Jag är inte förvånad av att det inte fungerar men det som gör mig rent ut sagt förbannad är att politiker och media fullständigt blundar för detta. Media brukar annars vara ganska snabba på att varna allmänheten för diverse saker som t.ex. algblomning, mördarbakterier och fågelinfluensa men när invandrare är inblandade blir det helt plötsligt tabu att rapportera om.

Kommentarer
Postat av: Göran

Saknar identitetshandlingar?? Ja det gör de facto minst 90% av dessa storljugande asylsnyltare. Så länge INTE Die dummen Schweden ändrar lagen till att "asyl" skall sökas i samband med inpasserandet till landet och att identitet SKALL styrkas får vi dras med detta kriminella patrask löst springande ute på gatorna. Brottslingen i det aktuella fallet bör det dock inte vara något större problem att bli av med då hela den asylsnyltande "tjocka släkten" tydligen redan bor här varvid nationaliteten lär vara bekant..........
Återinför tjänstemanna&ämbetansvaret med ett ministraff på exempelvis 1år på stillot så skall du se att det blir fart på dessa fånar till tjänstemän.
Sverigedemokraterna till riksdagen 2010 är ett MÅSTE! Kämpa på Thoralf!

2007-08-12 @ 19:46:54
Postat av: Roger

Media kanske skulle varna för dig?

2007-08-12 @ 19:59:23
Postat av: Thoralf A

Ingen dum idé Roger!
Tänk vad läsare jag skulle få på min blogg, som skulle få ett och annat nytt att fundera över.

2007-08-12 @ 23:18:06
Postat av: Fröken Sverige

Detta är för vidrigt och jag tror som du Thoralf: Vanliga svenssons har ingen aning om hur det går till...eller hur många livsfarliga personer - utan verkställda utvisningar - som finns i samhället.
Mvh
/FS

2007-08-13 @ 20:28:48
URL: http://imittsverige.blogspot.com/
Postat av: Micke

Vart är vårat samhälle på väg? Lag och ordning verkar ju inte existera längre.
Vad sänder det här för signaler till samhället? Jo gör vad du vill begå vilka brott du vill!
Sannolikheten att polisen tar dig är inte särskilt stor, utan ärendet läggs ner i brist på bevis som det så fin heter
men i verkligheten skulle många brott kunna lösas men polisen har varken tid eller resurser. Och om du nu mot all förmodan skulle bli dömd för ett brott så verkställs inte ens straffet! Vart är Sverige på väg?
Men de som förvånar mig mest och gör mig rent ut sagt förbannad är att detta undanhålls allmänheten!
De visar bara vilka fegisar till politiker vi har. Dom är folkvalda och
har ett ansvar , men icke
de är ingen som vågar sticka ut hakan. Utan man soppar bara de som är obehagligt och jobbigt under mattan
som om inget hänt. Nä det krävs verkligen en förändring i det här landet. Annars har vi inget Sverige kvar

2007-08-13 @ 23:15:25
Postat av: elias

VAd ska polisen göra om en svensk utnyttjar din styvdotter? vrf svvisas inte dem? Jag håller med dej delvist att de krminella sakll avvisas. de som kommer i sverige skall först och främst respektera sveriges regler Men vad kan polisen eller vi göra mot dem hundratusen tals svenskar som våldta sin dottrar? var ska vi avvisar dem? De är ochså farliga för samhälle kanske mky farligare än indvandrare krimenella för de vet mkt bättre än invandrarna hur systemet fungerar.
MVH: Elias

2007-10-20 @ 17:57:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0