SD ÖVER RIKSDAGSSPÄRREN!


image10

4.3 procent så härligt!

Detta var verkligen efterlängtat efter allt slit och släp. De senaste veckornas hot från AFA och senare skadegörelse med fönsterkrossning vid två tillfällen känns nu långt borta. Polisens utredning går framåt och intressanta uppgifter finns som kan göra att polisen har goda möjligheter att lösa detta.

När jag läste om att vi nått över riksdagsspärren i en opinionsmätning blev jag varm i hela kroppen och en behaglig känsla spred sig sakta ut i varje del av kroppen. Hela dagen har gått lätt som en dans.

Det som är lite märkligt är att det sker i en opinionsundersökning som leds av ett norskt företag. Jag är i och för sig inte förvånad för det har tidigare förekommit uppgifter att de svenska opinionsinstituten försökt påverka personer som sagt sig vilja rösta på SD för att hålla SD:s opinionssiffror nere. Men detta är bara spekulationer men ändå ett märkligt sammanträffande!

Inom vissa kretsar i media råder tydligen mer eller mindre panik och det ena ogrundade vokabulären efter den andra sprids. Jag måste säga att jag tycker det är tragiskt när dessa journalister ägnar sig åt pajkastning istället för att lite mer seriöst fundera över orsakerna till sverigedemokraternas framgångar.

Marita Ulvskog sa så sent som för några veckor sedan i TV8 att socialdemokraterna skulle ta debatten med sverigedemokraterna i de kommuner där vi var representerade men själv var hon för feg för att ta debatten i TV8 med Jimmie Åkesson, partiledare för SD. Hon ville inte ens möta Jimmie Å utanför TV8:s studio. Läs Jimmies kommentar.

Om det är nye socialdemokratiska partiledaren Mona Sahlin som är orsaken till framgången eller att kristdemokraterna backar på grund av sitt ställningstagande i abortlagstiftningen är omöjligt att säga men det troliga är väl att det är en kombination av dessa händelser.

Eftersom jag sitter i Kalmar kommunfullmäktige så har jag ju också egna referenser att grunda mina åsikter på. De sju övriga partierna försöker i media framstå som de tar väldigt hårt avstånd från oss sverigedemokrater men när man kommer mellan fyra ögon med någon så uttrycker många oftast sympati med våra åsikter om invandringspolitiken och tar inte riktigt avstånd på samma sätt som i media. Det finns faktiskt några stycken som uttryckt att det är förenat med "självmord" inom det egna partiet om man uttrycker negativa uppfattningar om invandringen offentligt
Efter att jag utsatts för hot och fönsterkrossning har flera politiker varit oroliga att jag skall hoppa av och det har nästan varit lite komiskt. Min intuition säger mig att dessa personer önskar mig och min kollega kvar i kommunfullmäktige för att vi skall föra fram åsikter som de själva är förhindrade att framföra på grund av den så kallade "politiska korrektheten".
Skulle det vara på detta sätter är det verkligen höjden av hyckleri!
Men å andra sidan kan i så fall Marita Ulvskog titta in i stjärnorna efter en riktig inlevelsefull debatt om invandringspolitiken.
Jag tror istället  att vi kommer att få se flera av riksdagspartierna försöka börja vrida sin politik mot det mer försiktigt invandringskritiska riktningen. Frågan är om de klarar av det med den rådande "politiska korrektheten".

Så alla vänner gläds med mig och fortsätt att jobba på så sitter vi i riksdagen till hösten 2010.


Kommentarer
Postat av: Göran

Det är väl bara en tidsfråga innan någon etablerad politiker hoppar av och ansluter sig till Sverigedemokreaterna (förutom Sten Andersson).Något mycket intressant lär tydligen vara på gång i det multikulturella helvetet Landskrona.

2007-04-01 @ 01:37:52
Postat av: [email protected]

När inte ens RFSL tolererar ordet slöja bör ju ni titta lite på det och inte bara vara osynliga

2007-09-06 @ 02:39:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0