KOSMOPOLITEN HENRIK RYDSTRÖM

Henrik Rydström fortsätter sitt raljerande om "SD-killen" om än i något mera återhållsamma ordalag på sin blogg. Även hans omdömen om författaren Anders Johansson och journalisten Kurt Lundgren är betydligt mer återhållsamma och nästan ursäktande i hans senaste inlägg.


Jag respekterar Henrik Rydströms åsikter och hans kosmopolitiska världsåskådning som han redogör för på sin blogg men jag undrar i mitt stilla sinne om Henrik Rydström även anser sig vara en kosmopolit.

"Kosmopoliten är "världsmedborgaren", alltså en människa som med sitt intresse omfattar inte bara sitt fäderneslandet, utan alla jordens folk, en person som vistas än i det ena, än i det andra landet, eller som har lätt för att tillägna sig skilda folks sedvänjor."


Man kan väl knappast kalla ett boende på Boholmarna att bo än i det ena, än i det andra landet så det måste vara sedvänjorna som präglar Henrik Rydströms liv. Det skulle vara intressant att veta vilka andra folks sedvänjor han tillägnat sig själv och sin "familj". Det kanske är matsedvänjor som pizza och kebab som denne kosmopolit tillägnat sig. Sharialagar är kanske något för Rydström.


Den självgodhet och besserwisserstil som präglar Henrik Rydström är i mina ögon en skrämmande naivitet på hur saker och ting ser ut i dagens samhälle. Att Henrik Rydström fortfarande vid 32 års ålder (snart 33 år) inte fått upp ögonen för den verklighet som råder i världen är beklämmande. Att världen tyvärr inte bara består av godhet utan även en stor portion ondska och som i mångt och mycket består i maktbegär.

Att det största hotet mot kvinnors självständighet och jämlikhet mellan könen stavas islam har tydligen inte denne fotbollsspelare ännu inte upptäckt, trots att han är en "världsmedborgare".

Att mer eller mindre alla terroristattentat idag begås av muslimer och i profeten Muhammeds namn har tydligen heller inte trängt in i Henrik Rydströms medvetande som "världsmedborgare".

Det givetvis en bra grundregel att tro på alla människors goda vilja men att blint tro på detta är att vara mycket naiv.


När det gäller Henriks Rydströms påhopp på Danmarks regering så kommer nog framtiden utvisa vilket land som bedrivit den bästa politiken. Henrik tycks anse att vi har det mycket bättre i Sverige idag än vad man har i Danmark. Nu tror jag inte Henrik har så stor erfarenhet av Danmark den inskränker sig kanske bara till att Ceasar Santin spelar fotboll i FC Köpenhamn.


I sitt inlägg raljerar Henrik Rydström om att vi Sverigedemokrater generaliserar å det grövsta när han skriver att om en person i Hudiksvall begår ett brott, så är alla som bor i Hudiksvall kriminella. Vilket trams Rydström! Är detta det enda "argument" som du kunde uppfinna i ditt blogginlägg?

Tydligen har Henrik Rydström inhämtat sina kunskaper om Sverigedemokraterna i Aftonbladet och Expressen. Innan Henrik Rydström fortsätter raljera om SD på sin blogg rekommendera jag honom att läsa Sverigedemokraternas partiprogram eller åtminstone principprogrammet. Men allra helst borde han fördjupa sig i de olika handlingsprogrammen innan han fortsätter med sitt okunniga raljerande.


Nu tror jag inte för ett ögonblick att denne vänsterorienterade och högerfotade fotbollsspelare tänker läsa en enda rad ur sd:s politiska program för då riskerar han ju att hans fördomar mot sverigedemokrater kan raseras.


Detta har dock gett mig följande idé.


SD-SKOLA FÖR HENRIK RYDSTRÖM, DEL 1.


Ur valtidning 2006.


Kommentarer
Postat av: HenrikP.

Varmluftens mästare har talat.En massa fina ord utan mening i verkliga livet. Hoppas Rydström och liknande propagandamaskiner får betala priset för massinvandringen.Sanningen brukar hinna ifatt...

2008-12-31 @ 11:00:27
Postat av: Urban

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=869076Beatrie Ask, på besök i Rosengård, får i DN 20081231 fråganVarför tror du vuxna åskådare hjälpte huliganerna att komma undan när polisen försökte gripa dem?På det svarar hon

- Det finns ett drag hos en del människor som inte är integrerade, en okunskap och ett förakt för myndigheter och då struntar man i om det är polis, ambulans eller brandmän. Det är väldigt sorgligt och det visar att vårt integrationsarbetet måste bli mycket, mycket bättre.Då undrar vän av ordning varför har jag inte läst om detta tidigare och vad betyder mer exakt "okunskap och ett drag hos en del människor som inte är integrerade"

Är det inte ett rent rasistiskt uttalande där Beatrice påstår att det är fel på människor som kommer hit och har en annan bakgrund än den svenska?I samma artikel får vi veta att svenska polisen inte längre kan upprätthålla lag och ordning utan har lämnat detta till muslimerna"Det var en situation som vi inte kunde lösa med strider på gatorna, sade länspolismästare Eva Arestad Radner. Men med hjälpen från tio muslimska föreningar som gav sig ut på gatorna lugnade det hela ner sig."

2008-12-31 @ 11:23:23
Postat av: Anonym

Bra skrivet, Thoralf. Dock är det så att nästan alla av handlingsprogrammen har ju numera bytt namn till idédokument. Det är bara det invandringspolitiska handlingsprogrammet som fortfarande heter handlingsprogram. Resten heter numera alltså idédokument. Detta är förvisso en småsak, men ändå.

2008-12-31 @ 11:23:35
Postat av: BAW

Varför spilla tid på en fotbollsnolla?

2008-12-31 @ 11:47:27
Postat av: hunter

@ BAWLåter som ett bra nyårslöfte!

2008-12-31 @ 12:31:29
Postat av: Micael Foghagen

>BAWEgentligen håller jag med dig om det inte vore för en sak - killen har onekligen en stor skara läsare och beundrare och låta honom dravla oemotsagd kan få större spridning än annars.

2008-12-31 @ 12:32:37
Postat av: AWSvensson

Polisen betalar vaktbolag i Rosengård för att bevaka polisstionen, humor av den högre skolan om det inte vore så att det faktiskt är verklighet.

Det är inte lätt att in absurdum mot förhoppningsvis bättre vetande försvara detta svindleri som asylhanteringen innebär. Mitt nyhetslöfte blir att med full kraft motarbeta varje försök till ett förhärligande av den stora lögnen mångkulturellt samhälle.

Vi ses på palissaderna, med önskan om ett gott slut och ett framgångsrikt år 2009 för Sverigedemokraterna, med ett genombrott i EU valet som blir en betydande plattform inför det stora slaget 2010.

2008-12-31 @ 12:34:19
Postat av: Kalle

De farliga bakterierna anfaller på svenska sjukhus. Nu är karolinska i stockholm och huddinge sjukhus drabbat.Det är nog samma situation över hela landet.Två spädbarn har dött. 10 andra för tidigt födda är drabbade av denna farliga antibiotika resistenta bakterien. Trots att ett barn var smittat överfördes barnet från Karolinska i solna till huddinge sjukhus. Otroligt klantigt av sjukhusledningen.På samma vis agerar myndigheterna när invandrare kommer til sverige. Myndigheterna lyfter inte ett finger och bara släpper in dem utan läkarkontroll. HIV smittan och andra för oss okända sjukdomar sprids på detta sätt över sverige.Nu ser vi hälsoresultatet av den olontrollerade invandringen. De farliga bakterierna kommer i framtiden att lamslå den svenska sjukvården.Till sjukhus tog man sig förr itiden för att bli botad. Nuförtiden får man räkna med att bli annu sjukare. Kanske dra på sig någon farlig smitta som leder till döden.Detta till stor del har vi invandrarna att tacka för. Det är inte endast konstiga maträtter de för med sig.Länk till DN om den farliga bakterien:

Postat av: Micael Foghagen

Helt ok för mig att göra ordentliga hälsokontroller på de som kommer hit.Sedan är det nog så - också - att vi svenskar reser som aldrig förr och släpar in lite av varje vi med...tänk en mellanchef på konferans i Baltikum, lite rajtan-tajtan på kvällen och väl hemma i förortsvillan bärandes på HIV...hustrun inte ont anande...

2008-12-31 @ 13:31:08
Postat av: SverigebesöketUrban sätter fingret på en öm punkt när han tar upp vad Beatrice ask sagt i Rosengård enligt en DN-artikel

Urban skriver avslutningsvis följande

”I samma artikel får vi veta att svenska polisen inte längre kan upprätthålla lag och ordning i Rosengård utan har lämnat detta till muslimerna. ”För just detta varnade sverigedemokraterna för mer än 25 år sedan. Men sverigedemokraterna och även Ian och Bert utsattes för hån och ren förföljelse av statsunderstödda ligister.Nu kryper till och med storebror DN till korset och refererar fakta om invandringspolitiken som borde ha sagts för fyrtio år sedan, dvs innan den nuvarande massinvandringspolitiken sjösattes.Men då var DN tyst som musen och förbjöd att allsidig debatt kring denna fråga.Men folket, dvs vanligt folk, får betala för dessa demokratiska brister.

2008-12-31 @ 14:18:47
Postat av: Andreas

Thoralf!

Vad är det du hänger upp dig på? Genom att hänga ut Henrik Rydström och hans privatperson,så som du har gjort här.Är du inte glad som SD anhängare att Henrik Rydström har satt Kalmar på kartan,genom sina uttalande om mångkulturella samhällen.

2009-01-05 @ 21:29:34
Postat av: Andreas

Jag tycker att det är jävligt lågt att hoppa någon i sin blogg som du har gjort!!Har du inget att skriva om?

2009-01-06 @ 01:23:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0