JYLLANDS POSTEN

Jag tycker det är väldigt intressant att två politiker från riksdagspartier i Danmark nu kräver valobservatörer i Sverige vid valet den 19 september. Dessa gör alltså gemensam sak med Dansk Folkeparti och Pia Kjaersgaard som i sitt veckobrev liknade Sverige vid en bananrepublik.

Dansk TV har idag varit på besök i Skåne och gjort nya inslag om detta. Skall bli mycket intressant att se dessa när de kommer på YT.

Jyllands Posten har faktiskt två saker på sin websida som de så "demokratiska" svenska tidningarna saknat. Dels har man en länk till Sverigedemokraterna stoppade valfilm.Dessutom kan man även rösta på vilket parti som man stödjer i Sverige. Hör o Häpna! Sverigedemokraterna finns med som ett alternativ. När såg ni senast en sån opinionsundersökning i svensk media senast? Nej, just det!

Nu måste vi alltså gå till Jyllands Posten i Danmark för att kunna rösta på nätet för att Sverigedemokraterna skall finnas med som ett alternativ. Hur står det egentligen till på DN, SvD, Sydsvenskan, Expressen och Aftonbladet?

I skrivande stund har SD 57 procent av rösterna, när drygt 1100 personer röstat. Gå in här om du vill rösta.

Det bästa med att dessa danska politiker tagit upp detta är att de tvingat ut Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin på banan. Därmed kan inte svensk media undanhålla dessa uppgifter för sina läsare. Att Mona Sahlin dessutom gör bort sig i dansk press när hon kallar danska politiker för "oseriösa och omogna" gör inte saken sämre. Läs artikel i Berlingske.

Till SVT säger de båda partiledarna följande.

”-Den är väldigt svår att förstå om man följder den svenska valrörelsen. Jag tycker att vi har en tillräckligt demokratisk tradition i Sverige för att klara oss utan valobservatörer, säger Reinfeldt.

-Det är ju inte seriöst. Vi har ett fullt demokratiskt val i Sverige, men vi vågar ta debatten mot dem som använder muslimer för att hetsa mot en hel folkgrupp. Det är jag stolt över att vi gör, säger Sahlin som stöder beslutet från TV 4.”

Jag undrar om Mona Sahlin glömt bort hur hennes partikamrat i Surahammar, Monica Rydin  plockade bort Sverigedemokraternas valsedlar. Som tur var avslöjades hon och dömdes senare till 70 dagsböter.Frågan är hur många andra socialdemokrater som ägnat sig åt att göra valet lika demokratiskt som Monica Rydin. Inget skall få mig att tro att hon skulle vara den enda politiker från de så kallade etablerade partierna som försökt förhindra att SD fått röster i tidigare val.

Med tanke på hur media behandlar Sverigedemokraterna kan nog vissa individer uppfatta det som fullt legitimt att även ”manipulera” Sverigedemokraternas valsedlar i vallokalen.

En sak skall dock dessa personer vara medveten om och det är att så många ögon som nu kommer bevaka Sverigedemokraternas valsedlar har det aldrig, aldrig någonsin varit vid något val tidigare. Så risken att ertappas för den som försöker några tricks är överhängande stor.

Vårt riksutskick med valsedlar och information delas ut på torsdag. Nu är vi också medvetna om att vissa brevbärare inte gillar att dela ut Sverigedemokraternas informationsmaterial och därför gäller det att ha koll på detta. Därför uppmanar vi alla att höra av sig om man inte fått informationen med valsedlar senast på fredag.

Nu har du chansen att kryssa mig på riksdagsvalsedeln!SvD,

Trackback
RSS 2.0