BORGERLIG TIDNING?


Vänster eller höger på Barometern?                Foto Thoralf Alfsson

I dagens tidning följer Barometern upp lördagens artikel med socialdemokraten Nasim Malik som får kritisera alliansregeringen och att han saknar det han kallar för "Palmeandan". Förutom kommunalråden är socialdemokraten Nasim Malik den mest omskrivne politikern i Barometern. På vilka meriter?

Men det mest anmärkningsvärda är att journalisten Anders Blank sänker moderaternas riksdagsman Jan R Andersson i en artikel. Jan R Andersson har lämnat in en interpellation angående att Kalmar Energi sponsrade socialdemokraternas valborgsmässofirande.
Anders Blank har nu uppenbarligen fått ett tips från en socialdemokrat om att moderaterna hållit två möten i Kalmarsalens glasveranda utan att betala för sig. Detta beroende på att Kalmar kommun i sitt avtal med Kalmarsalen får utnyttja lokalerna utan kostnad ett visst antal dagar och eftersom inte kommunen utnyttjat alla dagar passade moderaterna på att använda lokalerna.

Hade jag vetat om detta avtal med Kalmarsalen skulle även vi Sverigedemokrater utnyttjat möjligheten.

De flesta kommuner har speciella regler för hur de politiska partierna som är representerade i kommunfullmäktige får använda de lokaler som kommunen disponerar. Antingen helt grattis eller till en väldigt låg hyreskostnad.

Här har vi verkligen sandlådejournalistik från Barometern.

Frågan är om socialdemokraterna har en egen gräddfil in på den borgerliga tidningens redaktion.

Någon draghjälp i valrörelsen får definitivt inte alliansen i Kalmar av Barometern. Snarare är det socialdemokraterna som får det stödet av tidningen.

Kommentarer
Postat av: Lotta

OT/ Vid Sverigedemokraternas torgmöte möte ikväll hade muslimerna redan glömt bort kampen mot våldet i samhället som de så vackert talades om efter parkeringsdådet.

Postat av: LN

Saxat:Kvinnor har inga särskilda skrupler betr. att stigmatisera, exkludera och mobba.

Tvärtom. Kvinnodominerade arbetsplatser är inte sällan jävligare än manliga.

Kvinnor är obenägna att säga NEJ, när resurserna inte räcker till alla behjärtansvärda ändamål.Två typiska replikskiften med en godtycklig PK-kvinna:A.

Jag: Vi måste öka anslagen till (t.ex.) försvaret.

PK-kvinna: Vad får det för effekter på skola och äldrevård?Att jämföra medB.

PK-kvinna: Vi måste öka anslagen till ensamkommande flyktingbarn.

Jag:Vad får det för effekter på skola och äldrevård?

PK-kvinna: Sverige är ett rikt land! Alla människor är lika mycket värda!!

Vi har säkert råd att satsa både på ensamkommande flyktingbarn, skola och äldrevård!!!Uppmanar man en PK-kvinna att jämföra hennes eget resonemang i fall A med hennes eget resonemang i fall B, så möts man av en sammanbiten tystnad eller ilska.De flesta kvinnor (och snudd på alla unga kvinnor) verkar vara komplett oförmögna och/eller ovilliga att säga: Sverige måste stävja – dvs säga nej till – inflödet av t.ex. s.k. ensamkommande flyktingbarn men prioritera skola och äldrevård.

2010-05-31 @ 20:30:07
Postat av: P

Kan de bara göra så her?, finnes det ingen regler? Får hele tiden inntrykk av överstyring her i Sverige som inte är demokratiske.

2010-05-31 @ 20:33:10
Postat av: Cavatus

Lotta! Intressant iakttagelse och det visar ju att orden om kampen mot våld i samhället i samband med parkeringsdådet bara var snömos, vilket vi ju iofs redan visste. Nu beror det ju på om pressen och media kan dra samma intelligenta slutsats. Vad tror ni ;-D

2010-05-31 @ 23:14:55
URL: http://aktualia.wordpress.com/flygblad
Postat av: LN

31.05-22.57

Ligger kommentarskrivandet nere idag för att förnödenhetsflotiljen till gaza fimpades

- eller är det Barometern som har stängt av kommentarfunktionen?

- - - - -

Fint folk far till gaza.

Förutom de två svenska 'nyttiga jubelidioterna' miljonären Henning Mankell och uppsalaislamologen Mattias Gardell, lär presidenten Obamas nära och goda vänner från förr i världen ha varit med på seglatsen, nämligen förre terroristen Bill Ayers med maka Bernadine Dohrn samt herr presidentens främsta pengahopsamlerska Jodie Evans från

Code Pink-rörelse.

Hon finns här på bild: http://tinyurl.com/Jodie-POTUS

Är ni intresserade av rövarhistorier - GOOGLA Bill Ayers!

2010-05-31 @ 23:15:23
Postat av: Robin Shadowes

Jaså, skinkmackan tillhör Palmes fan club, där ser man. Har han ens bott här så länge så att han upplevt Palmes styre? Det är ju trots allt snart 25 år sedan den gamle skurken gick hädan. I så fall måste det röra sig om en ytterst begränsad del av hans regeringstid. Eftersom jag till skillnad från mackan har upplevt hela Palme-eran så kan man bara säga, gud ske lov att han aldrig fick uppleva frukten av sina onda gärningar.

2010-05-31 @ 23:30:30
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: LN

Nää, men vi tvingas konsumera den illasmakande frukten! Tvi vale!

- - - - -

En sådan förklaring till aktuella händelser som den följande skulle ni ALDRIG kunna läsa i fru Sax´ förljugna tidning!

- - - - -

...Innan vi färdjupar oss i vad som hände utanför gaza, är det viktigt att vara medveten om att denna incident är en 'turkisk trevare', som syftar till att testa gränserna för vad Israel kommer att tolerera när det gäller överträdelser av dess suveränitet.

Under de senaste sex månaderna eller så har det turkiska, islamska, fundamentalistiska AKP-partiet i all tysthet rensat bort etablerade ledare för den turkiska militären genom att gripa ett flertal av de ledande befattningshavarna och anklaga dem för ett ha iscensatt ett kuppförsök 2003. Ända sedan Atatürk grundade den sekulära staten Turkiet, har armén fungerat som en stabiliserande kraft och en broms för de äventyrligaste och farligaste politiska initiativen, som landets politiska ledare har försökt sig på. Militärens modererande inflytande har nu neutraliserats och turkiska, islamska, fanatiker har numera nästan fullständig kontroll av turkisk utrikespolitik. [släpp aldrig in Turkland i EU!]

Turkiet brukade ha en tämligen vänlig och praktiskt präglad relation till Israel - även militärt samarbete - men allt sådant är nu på väg att ändras.

Förnödenhetsflotiljen blev organiserad av och stöddes av turkarna - som agerade med en privat, icke-statlig organisation som täckmantel - och med hjälp av nyttiga idioter inom den pro-palestinska vänstern. Det var ett turkisk försök att se hur långt Israel skulle kunna drivas, och Turkiet tycks ha fått ett något överraskande svar av israeliska kommandosoldater.

Se vidare:

http://gatesofvienna.blogspot.com/2010/05/flotilla-of-doom.html

2010-06-01 @ 00:23:22
Postat av: Stefan A

Borde inte miljöpartisten Kaplan vara hemma och sköta det viktiga riksdagsarbetet ist. för att vara i Gaza och jävlas....

2010-06-01 @ 00:24:21
Postat av: LN

Vad än fru Sax låter trycka i sin förljugna tidning - eller den politiske chefredaktörem totar ihop, eller Sveriges Statsradio påstår, så skall ni veta att Israel FAKTISKT befann sig på rätt sida om den internationella lagens råmärken, då de på internationellt vatten till slut bordade det turkiska moderskeppet.

Svart på vitt avhandlas detta i the San Remo Manual on International Law Applicable to Armed Conflicts at Sea, 12 June 1994.

http://www.icrc.org/ihl.nsf/385ec082b509e76c41256739003e636d/7694fe2016f347e1c125641f002d49ce

2010-06-01 @ 00:52:31
Postat av: Thure.

Min syn på det hela är att bla Nasim Malik och andra invandrare som kommit till Sverige och fått gräddfilsjobb här borde om dom är så duktiga stannat i sina respektive länder och jobbat för att få demokrati där ! Förmodligen hade dom varit till mer nytta att där hjälpa sina landsmän på plats .

2010-06-01 @ 06:01:37
Postat av: Gubben o Gumman

Det roligaste är att "Tjoffe o Doffe" Blank o Andersson inte förstår att dom jobbar på en "borgelig" tidning.Den ende som förstod det Pehr Dahl sparkade man ut,vilka clowner.Riktigt komiskt faktiskt ytterliggare ett uppslag till "lill" Berndtssons nyårsrevy,fast pappa är rödare än solen på det Japanska flaggan hehe.

2010-06-01 @ 08:48:24
Postat av: Malin R.

Nasim Malik(s) behöver inte yttra sig speciellt mycket i Kalmars fullmäktigeförsamling.Han har ju den borgerliga tidningen Barometern som megafon och anlitas där som politsk utrikesexpert.Han "analys" av bakgrunden till terrordåden i hemlandet Pakistan är minst sagt uppseendeväckande. "Det har inte med islam att göra" säger han.Det räcker med att titta på hans flyktingskäl för att se att han har svårt med sanningen och "analysen".De obekväma frågor som Barometern borde ställa till honom klarar man inte av att ställa.Har man inte större krav i Kalmars största tidning på sina utrikespolitiska "experter"?

2010-06-01 @ 08:56:49
Postat av: Sverige, Sverige fosterland!

Ekonomisk logik ingår inte i den "kvinnliga logiken"!

Tröttsamt men sant!

2010-06-01 @ 09:06:55
Postat av: Karpen

Jag försökte att få min röst hörd på barometern.se angående Nasim Malik och han medie-exponering. Men efter andra gången förstod jag att det inte var någon idé att kritisera varken Malik eller Barometerns agerande. Så fort det händer nåt i arabvärlden så ska Nasim Malik få komma till tals i tidningen. Må hända att det är tragiskt att folk dör där men det har inget som helst nyhetsvärde i en lokaltidning som Barometern, om man räknar bort Nasim Maliks personvalskampanj förstås.

2010-06-01 @ 21:48:09
Postat av: Tjalle

Denna blaskan har jag inget förtroende för och Nasim får uttala sej oemotsagd och tidningen väljer medvetet att stänga av sin kommentarsmöjlighet.Nasim marknadför för sej själv och även sossarna i föreningen "vuxna på stan". Har alltid trott att vps var opolitisk men så icke. Har ifrågasatt detta vilket resulterade i att jag inte längre var välkommen i föreningen.

2010-06-01 @ 22:15:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0