BAROMETERNS ”SYNVILLA”

Efter mitt blogginlägg och Östrans artikel om den arkeologiska förundersökningen som Riksantikvarieämbetet utfört blev pressen för hård på Barometern som uppenbarligen kände sig tvingade att ”arrangera” en artikel. Läs artikel

Givetvis undvek man att skriva om några detaljer från förundersökningen eller om åtgärdsförslaget som Riksantikvarieämbetet föreslår.

Enligt Gunilla Sax så planerar man för en byggstart nästa sommar. Jag gissar att nästa sommar ligger överklagandet av detaljplanen fortfarande hos Länsrätten, därefter kan den överklagas till fler instanser. Sedan kan givetvis markförsäljning och andra beslut även överklagas.

Gunilla Sax framstår som otroligt naiv och mycket verklighetsfrånvänd då hon tydligen ibte insett vilka känslor som detta glashus river upp hos kalmarborna.

Hennes svar på varför detta mediehus måste ligga på Kvarnholmen visar bara hur dåligt underbyggd detta är.

”Det är viktigt för oss att vara kvar på ett ställe där vi har funnits sedan 1850-talet. Kvarnholmen måste även ha stora och levande arbetsplatser. Dels vill vi ha nära till läsarna, dels tycker vi att vi kan bidra till ett levande centrum. Vi arbetar och finns i centrum och tillbringar dagarna här”

Underligt att Östran klarar av att verka och ge ut en tidning trots att de är lokaliserade till Kalmars ytterområde. Nej, det kanske mest handlar om att Gunilla Sax vill ha gångavstånd till jobbet. Men då kanske en placering på ”WTC-parkeringen” vore bättre.

Sedan måste jag även kommentera den bild på detta ”mediehus” som ingår i artikeln. Missa inte att klicka på bilden i artikeln. Den danska arkitektfirman har lyckats förminska synintrycket så till den mild grad att mediehuset framstår vara en liten ”glaslekstuga”.

Kom ihåg att detta skall vara en arbetsplats för ca 80 personer med information/reception, konferensrum, arkiv, dator/serverrum, personalutrymmen, elcentraler, värme/ventilationsutrymmen. Sedan skall vi heller inte glömma bort hur parkeringsfrågan skall lösas.

Jag ställer mig dessutom frågan om detta glashus kan kallas för ett miljöhus. Glasväggar har inte världens bästa K-värde vilket kommer det göra till ett mycket dåligt isolerat hus vintertid med stort energibehov vintertid men det än mer tragiska är att det kommer krävas ett stort energibehov även sommartid då huset kommer kräva ett stort kylbehov soliga sommardagar. Kliv in i ett växthus en solig sommardag så förstår nog var och an vad jag syftar på.

Notera att Barometern under bilden skriver .

”Huset på bilden kommer dock att modifieras något.”

En friskrivning från den fantasibild som man presenterar i artikeln. Är det kanske ett tabloidhus?

Varför inte visa den riktiga och sanna verkligheten då den yttre fasaden enligt Gunilla Sax är klar? Är verkligheten inte lika ”imponerade” som denna förskönade fejkbild?

P.S.

Barometern och Anders Blank har nu haft en dryg vecka på sig att skriva om vår landstingsvalsedel som vi presenterat men än så länge inte en rad i Barometern. Gunilla Sax vill uppenbarligen visa sin makt. Det finns bara ett ord, YNKLIGT!

Se våra landstingskandidater här.


Kommentarer
Postat av: Rune

Det var en liten koja de har ritat upp. Hur ska alla få plats? De kanske planerar för minskad upplaga?

2010-05-13 @ 09:58:05
Postat av: SS

Gunilla Sax är en fegis. Hon stoppade B-G Svedjenäs krönika i gårdagens Barometern.

2010-05-13 @ 10:16:19
Postat av: LN

"Mobben segrade och det fria ordet förlorade i Uppsala"Nu har islammobben givit sig på Lars Vilks hemsida!http://www.vilks.net/ har blivit hackad avav "AlQaTaRi" som utlovar:You Mother Fucker Lars Vilks Still Talking about the

Prophet Muhammad We Really Never Stop Hacking Your Site.Bilden av gasmasken är upplagd på en site i Jordanien:http://alqtri.jeeran.com/gasmask.jpg.Tydligen är "AlQaTaRi" svensktalande.

2010-05-13 @ 11:09:24
Postat av: Micael Foghagen SD Kalmar

Gunilla Sax kommer inte med annat än genomskinliga floskler. Vadå "nära till läsarna"? Struntprat. Nära läsarna kommer dom om de gör en bra tidning, en tidning som låter folk komma till tals och inte censurerar godtyckligt.Att sedan Kvarnholmen mår bra av arbetsplatser har hon helt rätt i - men det ska vara butiker, affärer, cafeér osv. Inte ett fult skrytbygge för lata och pompösa journalister. Och definitivt inte på grönområden. Och absolut inte på historiskt kulturminnesarv rent arkeologiskt sett.2010-05-13 @ 11:33:05
Postat av: Sverigedemokraterna gör lite underhåll, var god försök igen senare.

Hur ska man bli medlem i Sd om inte man kan se till att medlemskapansökningen på hemsidan inte fungerar?! Mycket dåligt! Vill ju bli medlem!

2010-05-13 @ 11:40:53
Postat av: Thoralf A

AnonymOm du vill bli medlem kan du maila den personuppgifter till mig så ordnar jag det.Du är väl medveten om att vänsterfolket gör allt för att stoppa oss. T.ex.genom att sabotera våra nätsidor.[email protected] eller [email protected]

2010-05-13 @ 11:46:32
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Thoralf A

SSDu får gärna maila lite uppgifter om att Gunilla Sax stoppat B-G Svedjenäs krönika.[email protected]

2010-05-13 @ 11:49:30
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Blivande medlem!

Jo det är ju sant det där angående vänsterp*cket! Jag återkommer... :)

2010-05-13 @ 11:51:38
Postat av: LN

En av de sista kommentarerna (450 st) på Lars Vilks hemsida, som enligt Google måste ha kapats före kl 14 igår, lyder:

"Du njuter av att håna muslimer. Annars hade du inte hållit på som du gör. Vem fan visar en film på nakna bögar i olika ställningar med masker på Profeten för en sal full med muslimer? Push it. Du kommer få det du förtjänar!"

- - -

Naturligtvis måste man fråga sig - vad i h----te gjorde alla muslimerna där, om dom inte ville bli stötta i kanten /och ville ställa till med bråk?Själv hade Vilks inlett sig bloggpost med:"En liten händelse kan visa att påståendet om att det inte längre finns några gränser i konsten inte är helt korrekt. Exempelvis har vi Gränsen mot islam. I konstvärlden får man inte utsätta islam för några kränkningar. Muhammedanerna kan bli ledsna. Och terroristerna kan bete sig på ett (i viss mån förståeligt) men ändå otrevligt sätt. Terroristerna är för konstvärlden (som alltid lutar mot vänster) fiendens fiende. Västvärldens stormakter kan utsättas för kränkningar eftersom vi då har yttrandefriheten."

- - - - -

Faktum tycks vara att ju mera vi förlöjligar och driver med propheten och hans anhang, desto ledsnare blir anhängarna. Kanske är detta en effektiv metod att få dem att frivilligt återvända till sina gamla muslimland?

Schas med er!

2010-05-13 @ 12:04:49
Postat av: Cavatus

Det pågick en debatt på flashback igår om huruvida någon kunde "kapa tillbaka" Vilks sida och åtminstone göra den vit.Vilks själv ser sannolikt kapningen som en del i hans performance art i kölvattnet efter rondellhunden. Han är kul så till vida att han har distans till allt på grund av detta.Och just det, hans distans, som är hans styrka, retar gallfebern på många vänstermänniskor samt många muslimer (som dock tar det personligt) för de kan inte tvinga in Vilks i ett särskilt fack, något som vänstermänniskor är oerhört snabba att göra, att "facka in" folk och sedan stämpla dem i pannan som än det ena än det andra.Vilks är Sverige stora hjälte.

2010-05-13 @ 12:49:22
URL: http://www.aktualia.wordpress.com
Postat av: Lotta

” Dels vill vi ha nära till läsarna,” Vad menar människan med uttalandet? Som Thoralf skriver har det ju funkat väldigt bra för Östran att ha sina lokaler i Kalmars ytterområde. Jag har skrivit det förut och skriver det igen. Bäst vore om Barometern renoverade sina gamla lokaler. I andra hand kan de bygga i gamla Snurrom eller använda sig av Johan Perssons lilla kinesiska damm. Där ute borde väl de arkeologiska utgrävningarna vara klara. Tänk vad Barometern kunde spara pengar på att slippa betala för det. Jag antar dessutom att Barometern har en och annan prenumerant i Lindsdal eller varför inte i nya fina Ljusstaden. Tänk så nära sina läsare Barometern kunde komma då.

2010-05-13 @ 13:02:07
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: P

Barometerns pinsamt uppenbara vinkling av artikeln känns tyvärr som standard för svensk media i allmänhet. Professionella, objektiva svenska journalister, finns dom överhuvudtaget? Flashback är enligt mig det bästa mediet i Sverge, där ALLA får komma till tals och ge sin sida av saken, oavsett vad du står för och vad du säger. Intressant är även stödet för SD hos Flashbacks medlemmar, är då många av Flashbacks medlemmar "rasistsnazister" eller är dom bättre upplysta av vad som händer i samhället i och med att dom inte utsätts för konstant censur och yttrandefrihet faktiskt råder på Flashback? Svaret känns givet...

2010-05-13 @ 14:08:00
Postat av: Mia Hagman SD Kalmar

Jag gör det jag gör allt som oftast nu: bankar pannan i tangentbordet och suckar. Det måste finnas en gräns för dumheten någon gång...

2010-05-13 @ 14:32:11
Postat av: Cavatus

Här är Vilks nya blogg tills vidare:http://thub.wordpress.com/

2010-05-13 @ 14:57:44
URL: http://www.aktualia.wordpress.com
Postat av: Nimbus

Thoralf!

Hur går vi kalmarbor tillväga för att kunna överklaga detta skrytbygge i all oändlighet? Kräva dyra utgrävningar osv så att det blir mesta möjliga kostnader och fördröjning?

2010-05-13 @ 17:16:26
Postat av: Thoralf A

NimbusÄn så länge finns inga beslut som kan överklagas. Det enda beslut som kunnat överklagas är markreservationen men den har vunnit laga kraft.Från Sverigedemokraternas sida kommer vi övervaka hela processen och lämna in överklaganden.

Du kanske har läst att jag begärt ut allt material från kommunen.

2010-05-13 @ 18:17:22
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Robin Shadowes

Klart att kommunister och musslor retar sig på Vilks. Inom respektive ideologi finns ingen individualitet eller personlighet. Det är grupp-mentaliteten som gäller och inget annat. Väljer man att gå med i en av dessa sekter så måste man bli en Borg. You will be assimilated. Resistance is futile! För Vilks är så långt ifrån en Borg man kan komma. Klart det retar gall-feber på dem.

2010-05-13 @ 18:25:39
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: S-E Karlsson

Har precis nu tittat på alla tre filmerna från Uppsala universitet ! Det som jag också undrar över är hur dom kunde få fram plakat så fort ! Man blir mer och mer övertygad att Sd har rätt i sin politik !

2010-05-13 @ 23:06:45
Postat av: Dunderminnet

Hur tänker de egentligen att alla ska få plats där? Eller jobbar det max 7 personer på barometern?

Bildmanipulering för att lura folket utav värsta sorten.

De kan gott renovera sina gamla lokaler istället för att agera överklassfolk som tvunget ska bo/arbeta mitt i city.

2010-05-14 @ 00:36:17
Postat av: Nalle i Växjö

Det som Barometern och flertalet andra tidningar inte fattat än är att det är nya tider och nya medier som sköter nyhetsrapportering och där det inte är lika lätt med rena bluffar som storlek på nya mediahuset.När dom gamla trogna läsarna av tidningar tryckte på papper är avlidna, tror jag att samtlige tidningar får det betydligt svårare att överleva, trots eventuellt presstöd

2010-05-15 @ 08:31:45
Postat av: carl

den djäv-la hycklar madammen gunilla sax går att se på denna video: måste vara en oerhört omdömmeslös person.

hör själva hur djäv-la dum i huvet hon är! obs detta är inte trickinspelat utan hennes egna ord och meningar hon tänkt ut! är det nån som vill ta del av hennes "moderna mediaproduktion"?http://www.youtube.com/watch?v=ONuINYWfwdQ# gamla huset är för stort

# 70 miljoner kostar nya huset, Vi betalar i form av pressstöd från VÅR skattesedel!

# hon verkar gilla tanken att få bestämma om fornlämnar skall få bevaras, det beror på var hon bestämmer att placera mardrömshuset, och om hon vill visa resterna av de förstörda fornlämningarna!hoppas gunilla sax blir riktigt kulturberikad och få uppleva sin egna politisk korrekta agenda.

2011-07-08 @ 00:57:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0