HISTORISKT HYCKLERI AV BAROMETERN

”Bastionen Gustavus Primus var en gång en del av rikets yttersta försvar av demokratin. Nu återuppstår platsen som en bastion för det fria ordets hemvist, en omistlig del i försvaret av ett demokratiskt samhälle”

Gota medias styrelse.

I förra veckan begärde jag ut alla handlingar från kommunen angående Gota medias planer på att bygga ett mediehus på historisk mark. Jag har nu fått en del men inte alls det jag förväntat mig.
I en av dessa handlingar finns ovanstående citat. Detta är höjden av hyckleri av Barometern när man skriver.

Nu återuppstår platsen som en bastion för det fria ordets hemvist, en omistlig del i försvaret av ett demokratiskt samhälle”.

Är det något som Barometern inte lever upp till så är det just detta. Barometerns politiske chefredaktör Ulf ”bärsärk” Wickbom har än så länge inte åstadkommit en enda mening om Lars Vilks-attacken i Uppsala, att hans hemsida har hackats från Jordanien eller brandbombsdådet mot hans hus i Nyhamnsläge.

Det fria ordet borde väl härska på insändarsidan men så är inte fallet, där härskar istället censuren hos Barometern!

Min egen lilla statistik över publicerade insändare visar med all tydlighet hur det ”fria ordets hemvist” fungerar på Barometern under Gunilla Saxs ledning. Men det kanske inte gäller förrän man byggt ett nytt mediehus.
Gammelmedia har nu trots allt börjat vakna angående attackerna mot Lars Vilks. Gammelmedia känner sig säkert pressade av det enorma skrivande om Lars Vilks på nätet. Nu har man under snart en vecka lagt ”örat mor nätet” och lyssnat och insett att man inte klarar av att tysta ner detta längre.

Under gårdagen skrev Heidi Avellan en ledare i Sydsvenskan som uppenbarligen föranledde Studio Ett att göra ett längre inslag om detta idag. Publicistklubbens ordförande Ulrika Knutsson fick ”löpa gatlopp” i programmet, där till och med programledarna gav henne flera gliringar. Den hårda kritik som nu Ulrika Knutsson fått utstå de senaste dagarna har fått henne att skriva ett ”försvarstal” på publicistklubbens hemsida. Det intressanta är att hon och flera andra nu kräver att Lars Vilks skall få slutföra sin föreläsning vid Uppsala universitet.
Lyssna på inslaget i Studio Ett

Jag hoppas att flera nu ansluter sig till detta krav. Tänk så kränkta de jublande muslimerna kommer att bli. De som skanderade Muhammed, Muhammed när föreläsningen stoppades.

Den enda plumpen i detta inslag är att Studio Ett bjudit in Andreas Malm som nyligen dömdes för flygplatssabotage. Har inte Studio Ett bättre omdöme?

Med tanke på att Sydsvenskan nu på ledarplats skrivit om Lars Vilks och att Studio Ett och SVT haft längre inslag om yttrandefriheten och Lars Vilks rätt att uttrycka vad han så önskar, så är snart marken även upptrampad för Ulf ”bärsärk” Wickbom.
När är ”bärsärken” övertygad om att det är politiskt korrekt att skriva om Lars Vilks och yttrandefriheten på Barometerns ledarsida.


Kommentarer
Postat av: S-E karlsson

Hej och godmorgon ! Jag har sagt det förut att vore jag inte edsvuren så skulle jag säga upp prenumerationen omedelbart rakt och utan krusiduller ! OT borde vid det här laget ha skrivit spaltvis om det som hände uppe i Uppsala ! Insändarsidan är också under all kritik jag har skrivit nyligen insändare om den pågående vanvårdsutredningen , tror någon att det tas in så tror han/hon fel . Pressen ska ju vara folkets röst men jag upplever det som att pressen sätter munkavle på de som har kritik att komma med ! Uruselt är det snällaste jag kan komma på !

2010-05-19 @ 06:51:33
Postat av: I´m not very memorable

of topicZlatan som staty i Rosengård!?

Själv föreslår jag svenske kungen Carl XVI Gustaf, till häst, pekande mot mörkistan

2010-05-19 @ 07:49:44
Postat av: Allemand

"I´m not very memorable,"

Hur skall det gå till? Kungen är allergisk mot hästar.

Dessutom, vem skall lösa av honom när han blir trött? ☺

2010-05-19 @ 08:02:04
Postat av: I´m not very memorable

Som staty blir ingen trött och det vore f-n så mycket bättre än den överreklamerade Zlatan.

2010-05-19 @ 08:23:57
Postat av: Skånepåg

Vem f-n är Zlatan?

2010-05-19 @ 08:54:30
Postat av: S-E karlsson

Zlatan är väl spanjor ?

2010-05-19 @ 09:34:42
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Man kan läsa i dagens Expressen att de två bröderna som attackerade Lars Wilks hus har på senare tid fått en " radikal trosuppfattning ". Vad händer när tusen, kanske hundra tusen eller fler muslimer får en radikal trosuppfattning. Är detta en utopi? Nej, det är bara att kunna sin historia. Skrämmande framtidsbild som många politiket blundar för.

2010-05-19 @ 10:08:45
Postat av: AWSvensson

Alla morgonpigga eller med senarelagd jobbstart hade den tvivelaktiga glädjen att se allas våran ledare Rheinfeldt i statstelevisionen. Den enda fråga med anknytning till asylhanteringen, i god PK anda, som han fick var hur alla dessa invandrade akademiker skulle få jobb, allt för att göra sken av att det rör sig om akademiker och inte analfabeter. Vi som har lite kunskap gör den reflektionen att det lilla fåtal som är akademiker är inte problemet. Problemet är alla dessa som överhuvudtaget inte är anställningsbara i något sammanhang.

2010-05-19 @ 11:03:10
Postat av: Rättvis

I dag är det fyra månader till valet. Räknar vi bort sommar och semester så återstår ungefär tio veckors valrörelse.Och valrörelsen blir allt tydligare. Medias kampanjer mot SD har hårdnat. PK sticker upp sitt fula tryne lite här och var.Men fakta sparkar. Så kan man idag läsa att de politiska partierna kommer att ta debatt med SD.

Jämför med förra valet. Då var det knäpp tyst i media. Likväl fick SD nästan 3 procent i valet. Den här gången kan det bli över tio.Men barometern fortsätter sitt antidemokratiska race och vägrar att ta in oppositionella insändare. Kan det vara mediahuset som spökar? Har barren sålt sin själ?

2010-05-19 @ 11:50:00
Postat av: Cavatus

Se hit alla duktiga flygbladsutdelare! Nytt material utlagt för spridning. Totalt fem nya filer utlagda. Gå till sidan nedan för uppdaterad och mer info om filerna:www.aktualia.wordpress.com/flygbladStoppa vansinnet! Bli av med ilskan. Dela ut flygblad!

2010-05-19 @ 12:33:14
URL: http://www.aktualia.wordpress.com
Postat av: Argus

Thorals blogg är alltid mycket intressant och dagligen givande, att läsa. Han företräder SD på ett fint sätt. Men varför är Sd- kuriren så inaktuell med flera dagars fördröjning. Jimmie Åkessons senaste, inlägg är talet från 2010329.

Skall man vinna ett val måste man på ett helt annat sätt aktualisera information och debatten för medlemmar och sympatisörer.

2010-05-19 @ 14:00:06
Postat av: P

Hahaha, underbar formulering av Barometern, dock är det lögn rakt igenom och dom har visat att dom står tvärtemot demokrati och det fria ordet! Barometern är ett FÖRETAG med VINST som mål, dessutom dikterar man helt innehållet av sitt företag/tidning och av det jag sett och läst bör innehålllet kallas vid dess korrekta namn: politisk propaganda.Hade Andreas Malm hållit på med flygplatssabotage i princip vilket annat land som helst, hade han skakat galler en lång tid framöver. Men i ett Sverige utan lagar och straff är det helt ok att utsätta andra människor för livsfara och varför skulle det inte vara det när man i princip kan mörda andra utan straff.

2010-05-19 @ 15:03:41
Postat av: Sven Duva

Sen har vi den där lilla detaljen att när Gustavus Primus ingick i rikets försvar var inte Sverige en demokrati. Men att ljuga är väl inget som är Barometern främmande.

2010-05-19 @ 16:09:44
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson : Barbaren Reinfeldt har inte speciellt höga tankar om sina skatteslavar.

Faktum är att dom 13 vinstlotterna som stod före oss i kassakön härromdagen förmodligen inte hade så

många högskolepoäng innaför västen.Hoppas vi får uppleva den dagen när Svennebanan begriper att man förtisdpensionerar dom icke anställningsbara främst kvinnor som inte vill

el får jobba för "Katten".Så kanske det finns pengar till två ägghalvor till

pensionärena på hemmet, eller möjlighet till föräldrardagar för mamman till den cancersjuke pojken som fått nobben av FK enligt gällande regler således behövs pengarn på annat håll.Bra jobbat Fredrik Reinfeldt det var många du svek

förra valet, några flera chanser blir det inte.

Bara att börja söka efter "Jimpas" telefonummer.SE Karlsson : Pressens uppgift är att kritiskt granska samt förmedla sanningen,inte som den

kommunistsstyrda Svenska pressen gör ,i ett sönder socialiserat Sverige.Man har medvetet inom pressen vaskat fram vänstermurvlar, precis som lärarkåren på universiteten,du glömmer väl inte att 70% röstar

rött i dessa yrkeskategorier.Fredrik Reinfeldt är ett lysande exempel på vilka sviter man kan få efter sossedagis.

Forsätter man impotera analfabeter som röstar på sossarna så är man körd i huvudet.Hur SVT är befolkat såg vi ju när Kalmardamen

blev bortkopplad när hon blev för besvärlig för landsförädaren samt kommunisten Lars Ohly.

Där sitter 68 vänstern på chefsstolarna lycka till

Svennebanan med dina "opartiska" nyheter.Du är grundlurad sedan 35 år på bla dina pengar.Nu hjälps vi åt alla med utdelning så småningom i alla Sveriges brevlådor, med start i Aug så SD

får minst 10% i valet,börja din planering i god tid med material samt område.Delta i "Svenska brevlådeloppet"

Kunde Wasa kan du ,låt slapptaskarna ligga på sofflocket el tugga Kat.."Plötsligt bara händer det""Sällan kommer så många volontärer ha gjort så mycket för sitt land"Låt hela jävla Rosenbad rocka fett med Sverigedemokrater efter den 19 September.Ps Till alla snorungar över 18 glöm inte bort att

Gubben o Gumman har lovat en egen blogg om SD

hamnar över 15% den kommer att bli riktigt nasty.Ds Låt "Ivan" springa utav bara satan.

2010-05-19 @ 18:55:12
Postat av: J B Doe

När kändisar och politiker besöker glasbruken här i Småland brukar de få prova på att själva blåsa glas.

Det förvånar mig att Reinfeldt inte tog chansen att själv slakta ett djur när han besökte halal-slakteriet. Han har ju tydligen inget emot slaktmetoden. Tänk vilken röstknipande bild det kunde blivit i pressen: Allas vår Fredrik som med en kniv i handen leende ser på hur det slaktade djuret förblöder.

2010-05-19 @ 19:25:14
Postat av: Persson

Nån som kollade GW Persson i Efterlyst äntligen någon som vågar säga som det är att anledningen till att killen i Landskrona som mördade 78åringen fortfarande inte har visats på bild är att han är invandrare

2010-05-19 @ 22:09:24
Postat av: Fredrik

Det var väl ingen som missade Efterlyst ikväll!!

En framtida klassiker.

Efter alla dessa år så kommer det!!

Varför visar ni ansiktet på svenskar men när dom heter mohammed!? ha ha ha ha! Hasse vet ej vad han ska ta vägen i studion när han sidekick inte klarar av att hålla käften längre o säger på ren svenska vad han tycker!!! :-) Aftonhoran tar han upp som dubbekmoralen själv!! Vår egen :

LEIF GW PERSSON ÄR IDAG KUNG!!!!!HÄRLIGT !! Nu jävlar kanske man "vågar" säga sanningen i framtiden! Ska bli roligt o följa detta efterspel :-)

2010-05-19 @ 22:09:46
Postat av: Ceasar

Oj, va härligt! Var det ngn som spelade in o klippte ur den sekvensen månne?Letade precis på tv3 play men avsnittet var inte uppe ännumvh Ceasar

2010-05-19 @ 22:18:30
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/
Postat av: Roberth

Andreas malm är en mycket obehaglig person som öppet stödjer Hizbollah. Som skrivet en riktig skitbok om den sk islamofobin.

2010-05-19 @ 22:32:28
Postat av: daniel

2010-05-19 @ 23:26:40
Postat av: P

GW har alltid varit grym, så vitt jag vet har han allt sedan IB/Geijer-affären (minns ej vilken) alltid gjort det rätta/det han trott på även om det varit "politiskt inkorrekt". Fler rakryggade som GW tack!

2010-05-20 @ 01:29:17
Postat av: Peter Krapotkin

Här är ett rakryggat tal av en död politiker.

2010-09-12 @ 08:28:01
URL: http://www.youtube.com/watch?v=70wzl6UvDQM

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0