RESUMÉ DEL 3Med en dåres envishet hävdar kommunalrådet Johan Persson
att Fanerdun varit en bra affär för Kalmar som gett en netto vinst på 17 miljoner kronor. På intäktssidan finns ca 21,5 miljoner kronor som nästan uteslutande kommer från 3 markförsäljningar. På minuskontot finns först de redovisade kostnaderna på ca 5 miljoner kronor.  Dessutom har Fanerdun en skuld till KIFAB på 6.4 miljoner kronor. Bara dessa båda poster visar på Johan Perssons försök att föra Kalmar kommuns innevånare bakom ljuset. Utöver detta finns det en rad kostnader som måste räknas in. Fanerdun köpte t.ex. Karlssons äng för endast ca 6 miljoner kronor, området är ca 50 000m2 stort och borde ha inbringat minst 20 miljoner kronor om det sålts efter en riktig markvärdering.
Gå till blogginlägg.


Johan Persson och Kalmar kommun var även i blåsväder när de skräddarsydde en fritidsledartjänst för en kvinnlig forbollsspelare. I kvalifikationerna krävdes att fritidsledaren skulle vara "fotbollsspelare och av annan etnisk bakgrund än svensk".
Gå till blogginlägg.


Hälso o sjukvårdsdirektören Ragnhild Holmberg jämställde omskärelse med sjukvård och det fick mig att reagera och ställa henne mot väggen. Mina insändare som publicerades i 5 av länets 6 tidningar bemötes aldrig av en enda ansvarig på Kalmar Läns Landsting eller landstingspolitiker. Det är tydligen så debatten skall tas med SD.
Gå till blogginlägg.
Folkpartisten Pierre Edström var även på banan och visade upp sig.
Gå till blogginlägg.


Sverigedemokraterna är vågmästare i Karlskrona och när SD beslutade att stödja socialdemokraternas budgtetförslag utbröt rena paniken bland socialdemokraterna i Karlskrona. Mona Sahlins budskap om att aldrig, aldrig någonsin samarbeta med Sverigedemokraterna hade tydligen satt djupa spår i sossarna i Karlskrona.
Gå till blogginlägg.


Barometerns mediahus har skapat rubriker under hela året. Att stadsarkitekten ingick i GotaMedias projektgrupp kom nog som en överraskning för många.
Gå till blogginlägg.


Mitt tusende inlägg på bloggen handlade om kostnaderna för invandringen och en jämförelse mellan Kalmar och Mönsterås kommun.
Gå till blogginlägg.


Kommentarer
Postat av: Dille i Momåla

Vad vi bevittnar och som videoklippen dokumenterar är ett absolut politiskt förfall. Det går bara inte att sjunka djupare än Johan Persson. Att kalla honom för ansvarslös är för milt och skulle närmast innebära en komplimang.Det finns inget straffansvar för politiskt svindleri. Ibland tycker man att detta är en brist som borde rättas till med det snaraste.

2010-01-02 @ 19:27:49
Postat av: peerpede

Du en är en sann kämpe Thoralf och jag hyser stor respekt för din vassa penna och ditt reko sätt att ta dig an problemen.

Det är bara synd att du inte bemöts med samma hövlighet som du visar dina politiska antagonister.

Gott nytt år Thoralf från en partikamrat...

2010-01-02 @ 22:33:43
Postat av: P

Thoralf är utan tvekan Kalmars bästa journalist, om fler skulle uppmärksamma felaktigheter på samma sätt så skulle både Kalmar och Sverige vara avsevärt bättre.

2010-01-03 @ 00:26:26
Postat av: Lite sann samhällsinformation...

http://www.youtube.com/watch?v=ZK4FmJYEohg&feature=player_embedded#

2010-01-03 @ 04:24:41
Postat av: nesse

Mycket bra att Thoralf får fram av det förfall som pågår inte minst inom kommunsektorn. Alla på ledande poster inom inte minst vänstern håller på att springa bena av sig för att anpassa till multikultivansinnet. Trodde de va förbjudet att tillsätta tjänster eller ge fördelar på etniska grunder. Tänk om en annons skulle va utformad efter devisen, endast av svensk härkomst. Pk- media skulle väl inleda en fullkomligt makaber förföljese. Men tvärtom går tydligen alldeles utmärkt ! kan förfallet illusteras bättre?

2010-01-03 @ 09:52:13
Postat av: Donnie Blair

Svenska företrädare är helt enkelt för mohammeds försök att med yxa och spett ta livet av Kurt Westergaard, någon annan förklaring till deras tystnad finns inte.

2010-01-03 @ 10:00:46
Postat av: Stone

Man önskar att fler av Thoralfs kaliber som lokalpolitiker, skulle finnas på fler platser i Sverige.

2010-01-03 @ 11:00:26
Postat av: Anders Erlandsson

Johan Persson utgår från att kommunens mark har ett bokfört värde om 0 kr. Enligt uppgifter från annan källa var tomternas bokförda värde 16,5 miljoner vilket ger en vinst på 5 miljoner. Man kan fråga sig hur kan man ha ett kommunalråd med noll kunskaper i elementär ekomomi.

2010-01-03 @ 11:26:55
Postat av: Hajen

Väljer man en sosse så väljer man också bort kunskap,etik och moral.

2010-01-03 @ 16:34:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0