KALMAR KOMMUN OCH JOHAN PERSSON HAR GÅTT FÖR LÅNGT

När IFK Kalmars kvinnliga fotbollspelare Mamy Ndaiye från Senegals besöksvisum om 3 månader inte förlängdes av Migrationsverket på grund av att hon inte hade något jobb och därmed en lön ryckte kommunalrådet och socialdemokraten Johan Persson ut för att stödja idrottsföreningen som inte hanterat detta på ett korrekt sätt. Reglerna är glasklara så det kan inte ha varit någon överraskning för ledarna inom IFK Kalmar utan man trodde att man skulle kunna kringgå lagarna.


Johan Persson gav i uppdrag till tjänstemännen på kommunen att en projektanställning med lön från kommunen för Mamy skulle skapas så att hon kunde återvända till Sverige när höstsäsongen startade. Detta samtidigt som Kalmars ekonomi är mycket svag där man tvingats till en skattehöjning så sent som den 1 januari på 40 öre och att man även genomför ett så kallat omställningspaket på ca 50 miljoner kronor där ett hundratal kommunanställda får lämna sina jobb. Detta omställningspaket genomförs med pengar från en affär som närmast kan liknas vid en kommunal skalbolagsaffär för att frigöra kapital.


När Kalmar kommun presenterade denna projektanställningsjobb som fritidsledare för Migrationsverket satte de sig återigen på tvären och krävde att jobbet annonserades ut så att alla som var intresserade kunde söka jobbet, vilket Kalmar kommun uppenbarligen hade tänkt strunta i att göra vilket bara det är ett stort fel mot gällande regler för arbetsgivare. Annars skulle inte Migrationsverket godta jobbet vid en ny visumansökan från Mamy.
 

Kalmar kommun begår nu ett ännu större misstag när man utformar denna annons. Annonsen är både könsdiskriminerande och lyser omvänd rasism, då alla etniska svenskar utestängs från att söka detta jobb. Den sökande skall dessutom vara fotbollsspelare!
Tänk om annonsen varit utformad så att endast etniska svenskar varit kvalificerade! Vilket ramaskri det hade blivit i pk-media och anmälningar till DO hade haglat. Vi hade kunnat läsa om annonsen i varenda kvällstidning och deras löpsedlar. Men nu är det ju tvärtom och då kommer det hela istället att tystas ner.

  

Som inte Kalmar kommun gjort bort sig redan så det räcker med råge, går idag kommunalrådet Johan Persson ut och kritiserar Migrationsverket för att inte behandla män och kvinnor lika.Denna beskyllning borde utan tvekan ge eko ända upp till Stockholm och migrationsminister Tobias Billström kan omöjligt undvika att kommentera dessa beskyllningar. Detsamma gäller Migrationsverkets chef Dan Eliasson som borde reagera på detta uttalande från Johan Persson. Men som vanligt kommer väl detta bara att tystas ner.

Johan Persson och Kalmar kommun har verkligen gått för långt i sin iver och okloka hantering av denna konstruerade fritidsledartjänst för Mamy Ndaiye.  


Barometern har en helsida om att kommunen nu stoppat annonseringen av tjänsten som förstasides nyhet i B-delen av tidningen men på Barometerns hemsida på nätet finns inte en rad om detta. Ett mycket märkligt agerande av tidningen. Detta skulle annars utan tvivel väcka uppmärksamhet över hela riket.Vänstermajoriteten i Kalmar kommun pratar väldigt ofta om "alla människors lika värde" men i praktiken sparkar man sin svenska anställda och specialkonstruerar tjänster för personer som Mamy Ndaiye. Sedan blir Johan Persson upprörd och kommer med sanslösa beskyllningar när han blir påkommen med "fingrarna i syltburken". Jag tar mig för pannan och undrar om han fått solsting.


Kommentarer
Postat av: Fallaci

Jag har intrycket av att Kalmar styrs som en stad på Sicilien. Alltid samma personer involverade, man köper och säljer kommunala tillgångar till varandra utan offentliga budgivningar, samma mäklare och konsulter figurerar ständigt. Visserligen är det en liten ort med få aktörer, men inte så liten att kompismentaliteten skall behöva ta sig sådana uttryck.

2009-08-12 @ 17:29:27
Postat av: Knegarn

Det är likadant över hela Sverige och det enda som skiljer Kalmar från andra kommuner är att de har en Thoralf Alfsson som ständigt petar maffiabossarna i ögat.2009-08-12 @ 18:45:30
Postat av: Anonym

Läste också artikeln och ställer mig frågan om inte kommunpamparna har begått något lagbrott då de skapat ett jobb där det i annonsen framgår att sökande inte kan vara svensk. Hela jobbannonsen är skapad av rent politiska skäl och är ingenting som gagnar Kalmar Kommun.Någon borde pröva med en polisanmälan efter att studerat lagtexten vidare.

2009-08-12 @ 18:56:22
Postat av: Trocadero

@Anonym

Jo men den var ju rasistisk så att det bara skrek om det. "Du som svensk är sämre på integrationsfrågor än en utländsk person (kvinna) är."

2009-08-12 @ 19:16:42
Postat av: vmm

"Någon borde pröva med en polisanmälan efter att studerat lagtexten vidare."Det är till DO (DiskrimineringsOmbudsmannen) som man anmäler. Men man måste själv ha blivit utsatt för diskriminering för att kunna anmäla. Så det krävs att man söker tjänsten och inte får den för att det ska funka.Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering både på grund av kön och etniskt ursprung, men däremot så tillåts undantag om diskrimineringen har ett berättigat syfte. Det kommer säkerligen Kalmar kommun att hävda att dom har. Undantag från diskrimineringsförbudet görs också om syftet är att främja jämställdhet mellan kvinnor och män och det kommer säkert Kalmar också att hävda.Så jag tror utsikterna att lyckas är små. Men det vore ändå intressant att se vad som skulle hända med en anmälan. Någon som vill prova?

2009-08-12 @ 20:11:40
Postat av: Ibbe

I Kalmar anställs tydligen fritidsledare utan några som helst kompetenskrav förutom att vara fotbollsspelare. Man behöver inte ha ngn utbildning, man behöver inte behärska det svenska språket. Facket(kommunal), vilket i vanliga fall river upp himmel och jord tycker detta är helt ok. Det gäller ju att vara politiskt överkorrekt när husse har talat. Vilka andra fotbollsföreningar har samma gräddfil när det gäller spelarvärvningar, för det är ju det frågan gäller? På vilka andra områden är Kommunal berett att rucka på kompetenskrav eller ersätta dem med krav som inte är relevanta för tjänstens uppehållande? Har man som liten förening aspirationer på att avacera i seriesystemet med hjälp av en spelare utifrån så bör man få samma hjälp som som IFK Kalmar och dess ledare. Denne håller sig förtjänstfullt undan kommentarer i ärendet i kalmarmedierna och inte undra på. "Lellen" ,så kallas ledaren har eminenta kontakter med de styrande i Kalmar. Kommunalrådens dörrar är alltid öppna när Lellen kommer med ärenden som rör IFK Kalmar. Hanteringen av klubbens nybygge för en tid sedan är ett utmärkt exempel på detta. Nybyggnationen firade med besök av s-råden Persson och Elfström. Att kostnaderna drog iväg med ett överdrVänskapskorruption är ett uttryck som ligger snubblande nära.

2009-08-12 @ 20:16:20
Postat av: Ibbe

I Kalmar anställs tydligen fritidsledare utan några som helst kompetenskrav förutom att vara fotbollsspelare. Man behöver inte ha ngn utbildning, man behöver inte behärska det svenska språket. Facket(kommunal), vilket i vanliga fall river upp himmel och jord tycker detta är helt ok. Det gäller ju att vara politiskt överkorrekt när husse har talat. Vad säger folk som gått fritidsledarutbildningar om fackets servilitet?Vilka andra fotbollsföreningar har samma gräddfil när det gäller spelarvärvningar, för det är ju det frågan gäller? På vilka andra områden är Kommunal berett att rucka på kompetenskrav eller ersätta dem med krav som inte är relevanta för tjänstens uppehållande? Har man som liten förening aspirationer på att avacera i seriesystemet med hjälp av en spelare utifrån så bör man naturligtvis få samma hjälp som som IFK Kalmar och dess ledare. Denne håller sig förtjänstfullt undan kommentarer i ärendet i kalmarmedierna och inte undra på. "Lellen" ,så kallas ledaren har eminenta kontakter med de styrande i Kalmar. Kommunalrådens dörrar är alltid öppna när Lellen kommer med ärenden som rör IFK Kalmar. Hanteringen av klubbens nybygge för en tid sedan är ett utmärkt exempel på detta. Nybyggnationen firade med besök av s-råden Persson och Elfström. Att kostnaderna drog iväg med ett överdrag på över miljonen hindrade inte att det firades. Pengarna fixade s-råden fram snabbt. Vänskapskorruption är ett uttryck som ligger snubblande nära. Kompetens- och omdömesbrist finns tydlign på flera nivåer i Kalmar, i den fackliga världen och i den med facket lierade politiska världen. Självklart måste detta ärendes hantering bli föremål för en ingående granskning. Frågan är faktiskt lite bredare än en diskussion om könsorgan.

2009-08-12 @ 20:26:47
Postat av: robban

fan va krångliga de var då, hade de bara anställt henne som tränare eller nåt annat inom klubben så hade detta mygel kunnat slippas men nä då. de vill ha henne men det ska vara gratis, dvs nån annan (komunen) ska betala. jävla skitklubb ni har där nere toralf

2009-08-12 @ 21:05:54
Postat av: Ronken

Mejla Östran och Kyrre(!) Dahl och begär en förklaring.

Det har jag gjort.

2009-08-12 @ 21:58:25
Postat av: Svennis

Försök att bli frisk snart och förhoppningsvis alla dåliga toivutte med hjälp av Gud ... Jag ber dig och ditt konto, om kraften räcker inte .. "/ / Skicka hälsningar tidigare mor till barnet dagbarnvård

> ändra

2009-08-12 @ 22:24:49
Postat av: Mister Burke

I Karlskrona stöder SD denna sabla röda röra

2009-08-12 @ 22:37:59
Postat av: R. Å. D. Rön

och i Ronneby letar många efter sina kommunalvalda SD grabbar. Ingen har sett dem under det senaste året

2009-08-12 @ 22:42:17
Postat av: dan åke

man blir vettskrämd när man tänker på vilka stollar som är politiker och det är svårt för SD att ställa allt till rätta. hoppas verkligen att medelsvensson vaknar upp och inser att de bör rösta Sverigevänligt och tills dess bör alla ifrågasätta sosse och alliansmaffian

2009-08-12 @ 22:43:54
Postat av: Magne

Känn er inte bortskymfade Gubben och gumman. Era inlägg är mycket bra och engagerande men kanske lite för långa och för ofta. Det tror jag nog alla här inne håller med om. Att ni skulle skaffa en egen blogg skall ju ses som en komplimang. Hoppas ni gör så. Jag kommer va en flitig gnuggare. : )

2009-08-13 @ 03:32:08
Postat av: Magne

Alla bara sover utom jag.. Så är det att jobba skift i gruvan och försörja alla mörkhyade berikare. Mycket bra Thoralf! Detta senaste inlägg. Det är sjukt vårt samhälle, så var det inte när jag växte upp.

2009-08-13 @ 03:51:21
Postat av: Nalle i Växjö

På förstasidan och första plats i Aftonbladet om senaste mätningen med SDTydligen har inte Expressen fått samma meddelande från TT för jag hittar det inte.

Samma på flera andra småtidningar.Kan det vara för att det inte är intressant kanske.

Piratpartiet har dom med, som om det har någon större betydelse för Sverige dom frågor dom jobbar med.

Postat av: Gr

Nalle: Man blir inte så lite trött när man läser "– SD:s väljare tillhör ofta grupper som inte reser så mycket och under sommaren finns det en risk att man får tag i fler människor som inte rör på sig."Vad fan vet dem om resvanor hos olika väljare?

2009-08-13 @ 10:25:35
Postat av: DDR2

Magne: Det var samma korruption då som nu, men pengarna hamnade i andra fickor. Hade vi haft internet och bloggare på den tiden så skulle det vara samma visa.Makt korrumperar tyvärr alltid.

2009-08-13 @ 12:15:13
URL: http://exilen.eu
Postat av: Evert

Tack för det arbetet du lägger ner för att upplysa oss väljare.SD 2010

2009-08-13 @ 12:21:29
Postat av: Nalle i Växjö

Undrar om Billström och Invandrarverket läser detta.Irakier kan inte utvisas. Har man fått dom över gränsen kan man aldrig skicka tillbaka dom.

Men hur kom dom till Sverige, kom dom flygande som gräshoppor uttan att ha passerat något annat land i EuropaDet är nog dags att börja fundera vilket land man kan emigrera till. Australien kanske

Postat av: Anonym

OThttp://www.aftonbladet.se/nyheter/article5637178.abÄntligen börjar polisen ta tag med hårdhandskar emot ligister. Helt rätt. Så ska polisen agera. Ser gärna mer använde av skjutvapen med.

2009-08-13 @ 13:05:40
Postat av: Stora Småland

Enligt min mening så är det " sandaltramparna " som är skulden till att pensionerna ska sänkas i Sverige !! Att ha en jevla massa folk att betala för som inte har arbete så måste pengarna tas någon stans ! Det ska ju vara de sandaltrampande kamelonanerarna som ska rädda pensionärerna jag tycker det verkar vara tvärtom det är pensionärerna som får livnära de som kommer hit och kallar sej flyktingar och inte har en tillstymmelse till skyddsbehov ! Varför hörs det inget om att andra länder måste sänka pensionerna ?

Jo , det kan jag enkelt förklara dom har inte tagit emot så många som de blåögda Sverige har gjort och därmed behöver inte deras pensionärer drabbas av sänkningar ! Har man dragit på sej onödiga utgifter så måste ju pengarna tas någon stans !! Stora Småland .

2009-08-13 @ 13:27:11
Postat av: Nalle i Växjö

I min kära lokala tidning Smålands Censuren, förlåt, skall vara Smålands Posten var artikeln om SD och uppgången med och tills det fanns 6 kommentarer synliga. ( vissa SD positiva naturligtvis)

Artikeln finns kvar men samtliga kommentarer är borttagna.

Detta är i demikratins högborg Sverige där alla åsikter är fria. (sägs det)Varför i hela friden har tidningarna över huvud taget möjligheten att kommentera artiklar. Jag blir så besviken.Ta bort den låtsasfunktionen och återgå till samma som Nordkorea, Sydjemen mm

Postat av: s-e karlsson

Nu har Sd vind i seglen igen efter en tids stiltje ! Nu är det " gött " att vara Sverigedemokrat ! Allt känns lättare inför höstens

kommunfullmäktigemöten !

Flaggan i topp för Sd !

S-E Karlsson Sd Högsby .

2009-08-13 @ 15:13:42
Postat av: Oodoje

Mamy 000 kostar cirka 200 kronor per år. Men det är en spelare som är värt pengarna, när vi tittar på vad det innebar att Kalmar damfotbollen här. Om någon är intresserad av att hjälpa, kan vi få två elitlag Cup Kalmar.

2009-08-13 @ 15:50:42
Postat av: AWSvensson

Men Johan Persson du kan väl inte utestänga oskulder från fotbollen , det är väl i allra högsta grad kränkande.

2009-08-13 @ 16:26:41
Postat av: Svenne

Det behövs inblandning utifrån till det inskränkta Kalmar. Snygga mörka tjejer är alltid välkomna!

2009-08-13 @ 16:55:58
Postat av: Fredrik

Hur en pojk som JP kan få sitta kvar är obegripligt.Sen fick vi ju åter igen bekräftat att vänsterfacismen sitter i högsätet och utformar anställningsvilkoren inom kommunen. Mycket allvarligt att man är så färgad av sin avsky mot vanliga Svenssons att man utformar den så endast

icke etniska svenskar kan söka den. Men Folk börjar vakna och inse att dessa batik klädda flum aktivister som sitter inom våra kommuner och andra insanser är livsfarliga för den demokrati vi lever och verkar i.JP ska avskedas från sin tjänst och ställa sig till arbetsmarknadens förfogande.

2009-08-13 @ 19:54:41
Postat av: Stora Småland

" Tycka synd om organisationerna " utarmar Sverige med sitt "tycka synd om alla " och en av dom värsta är Röda Korset med sina 8 hårda krav på svenska folket !Dom tänker mest på andra dom som far illa i Sverige "skiter" dom i ! RK borde först av allt tänka på sveriges innevånare skulle det mot förmodan bli ngt över så kan vi hjälpa dom som far illa i deras egna länder !

2009-08-14 @ 06:34:12
Postat av: Putte

Omvänd rasism? Jag skulle vilja uppmana Thoralf att inte använda uttryck som omvänd rasism. Fallet du tar upp är rasism, även om det riktas mot svenskar Omvänd rasism används för att man inte tycker att rasism mot svenskar är lika allvarlig som rasism mot andra.

2009-08-14 @ 09:57:11
Postat av: Det du!?

Johan Persson är min farbror!!

2009-10-23 @ 16:32:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0